Rapid, később jövök:
Boo!
Én BEBA 2 Aktívot adok neki, és tejlesen normálisan gyarapszik. Viszont Botond valóban nem igazán mérvadó, mert nagyon változatosan eszik, és nincs olyan étkezés amire kizárólag tápszert kapna. A kulcs szerintem nálatok, (meg az összes tápszeres babánál) a mennyiség! Szerintem röhej, hogy ráfirkantják a dobozra, hogy mondjuk 260 egy adag

! És mégis kinek, melyik étkezésre, és hogysmint

? Mert mint a mellékelt ábra is mutatja, nem minden baba azonos étvágyú, sőt nem is ugyanolyan mennyiséget (kéne) enniük minden étkezésre!!! Ha Botond napi 4-5* 260-at betolna, tuti lenne 12 kiló

. Persze most már, hogy ki van tágulva a gyomruk, nem lehet kiszúrni a szemüket 180 milivel, és Isten ments, hogy úgy értsd, fogyóztatni kéne a gyereket, de szerintem kicsit összébb kéne szűkíteni a gyomrát, különben tényleg el fog hízni! Most még nem dagi, szóval tök időben vagytok

! Azt nem tudom, erre milyen trükkök vannak

. Szerintem pl. nagyon sok a 4-5 óra egy babának kaja nélkül

(nem tudom Zsiri meddig bírja), mert még én sem bírom 3-4 óránál tovább, nekik miért kéne? Ráadásul sokkal egészségesebb is, ha többször kapnak keveset! Meg próbáld meg lecsökkenteni az tápis kaják számát, illetve keverd más típusú kajákkal. Beszéljetek szakemberrel, de szerintem ne nyugodj bele, ha legyintenek, hogy ááá, jól van ez így

! Most még persze, mert nem dagi, de ha majd tényleg elhízik, akkor hiába lesz cuki, meglesznek a következményei! Baromság, hogy a dagadt kisbaba egészséges!!! Ez ugyanúgy véglet, mint egy alultáplált kisbaba, arra mégsem tapsikol senki

.
Botond menüje (hátha segít egy kicsit

):
Reggeli: 6-kor kb. 160 mili anyatej
Tízórai: fél10-10-kor 100 mili mélyhűtött anyatej friss gyümivel turmixolva (mostanában felesben anyatej, és tápszer, mert fogy a tejcsi), össz. 180 mili körül
Ebéd: 1-2 körül 100-150 mili főzelék, utána 50-100 mili anyatej
Uzsonna: 5 körül gyümölcs 50 mili tejpéppel dúsítva, vagy túrós/joghurtos/kekszes/gabonás (ilyesmi...) gyümis bébidesszert
Vacsora: 8-kor kb. 100-150 mili anyatej, és 50-100 mili tápszer
Ha ez megnézed, Botond csak kétszer kap kizárólag tejet (vagy tápit), szóval ha megpróbálnád hasonlóan etetni Zsirit, akkor csak két full tápis étkezés kéne. Botond étkezéseinek csak valamivel több, mint a fele a tej(féleség), a másik fele zöldség, gyümölcs és gabona. Ezzel az étrenddel Botond heti 100 grammokat hízik, ami tankönyvi (nem azért mert az anyja stréber

). És természetesen a babák hízása sem egyforma, de annyiban viszont mérvadó lehet, hogy Botond azért most is masszív gyerek, mint Zsiri

, de abszolút nem kövér, és nagyon jó evő, amiben jelentős szerepe van a változatos étrendnek

.
Remélem tudtam valamit segíteni

.