A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bucus: ahhoz, hogy a foga miatt legyen, szerintem túl magas ez a láz.
Jobb lenne, ha mégiscsak látná orvos!

Ronmay: Nagyon jól állsz a dolgokhoz, ,minden tiszteletem a tiéd érte. Kis nyálgéped nagyon édes :roll:

Lányok: van pár DM-es kuponom, amit én tutira nem fogok felhasználni:
2 db humana babyvíz 100-as kedvezmény
2 db Babylove hűtőrágóka 100 ft-os kedvezmény
1 db weleda krémfürdő 200 ft-oskedv.
1 db Gabi púder v. krém 100 ft-os kedv.

Ha valakinek kell, írjon priviben címet, elküldöm.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok! :)

Reggeli torna helyett, és a fogyást elősegítendő:

http://www.youtube.com/watch?v=ZJj6d5QSYaE&feature=related

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Ronmay: Nagyon szépek vagyok Rolóval :P: , édi ahogy fürcsizik és hogy te milyen vékony vagy :lol: !!! Le a kalappal előtted, hogy így bírod Párod nélkül, és így helytállsz :wink: !

Bucus: Hogy van Lotti? Közben már olvastam, hogy újra lázas :cry: . Remélem hamar meggyógyul? Doki mit mond?

Katy: áttudom érezni, a helyzetet, Domi szinte egész éjszaka fent volt, egyszerűen nem akart elaludni, ha letettem az ágyába azonnal rázendített , kivettem akkor kajánul vigyorgott, és ezígy ment egész éjjel :? .

Dodi: Sajnálom a barátnődet :cry: .

Hendegabi: mi volt az oviban?

Orsi: jó, hogy írtál magatokról, teszel fel képek a hajasbabáról :lol: ?

Czigka: Gratula az első fogacskához :P: !!
marietta1982

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 21:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ti láttatok már ilyet :o ? Ez konkrétan egy belépős kád.

Kép

(Attól most tekintsünk el, hogy minden kádba be lehet lépni. :roll: :roll: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Ronmay

Te apa összeteheti a két kezét, amiért ilyen asszonykája van, és ilyen szép kisfia.
Persze megértem én, ha menni kell menni kell, csak olyan hamar felnőnek ezek a gyerkőcök, és te apa nem látta, hogy cseperedett ilyen szép legénnyé a kisfia, és hogy nyílik az értelme nap, mint nap.

Tudom nem ugyanaz, mint nálatok:
Enyém apa rengeteget, egy héten akár háromszor eljárt a haverokkal sörözni, koncertezni, szóval bulizni. Amikor megszületett Odett, ugyanúgy folytatni szerette volna az addigi életét, én gonosz meg azt mondtam neki, hogy 15 évig bulizott, most pihenjen 15 évig , legyen a gyerekeivel, aztán, ha felnőnek, akár újból járhat bárhova el.Most az élete abba a szakaszába lépett, ahol már nem csak önmagára kell gondolnia, hanem a családjára is. Ketten vállaltuk a gyereket, Odettet nem csak magamnak szültem, és szeretném (apa is), ha úgy nőne fel Odett, hogy egyenrangú fél legyen az apa és az anya a családban.Hogy ez így legyen, nem fér bele az, hogy kénye -kedve szerint haverozgasson.Most ez van. Persze elmegy egy hónapban kétszer -háromszor kikapcsolódni,rá is szokott férni, de már közel sem olyan sűrűn.

Apa két helyen is dolgozik, alig van itthon, alig várom, hogy itthon legyen, hétvége legyen, hogy egy kicsit kifújjam magamat. Nem vagyok fáradt, nagyon jó anyukának lenni, de egy kicsit ki kell kapcsolnom az agyamat, és Odimentessé tenni pár percre. Szóval általában apa pénteken megy bulizni, ami azt jelenti, hogy szombaton hasznavehetetlen, csak fekszik a fájós fejével az ágyban.
Így nem nagyon fér már bele egy héten több bulizás. Inkább támogatom abban, hogy hozzánk jöjjenek a barátai, így én sem unatkozom :oops: :roll: :lol: .

Hogy tiédapa érez egy kis lelkiismeretfurdalást, nem baj :roll: .

Kép
Kép
orsi777

Czigka

Gratulálok a fogacskához!
Megviselte Bendét a kibújása?

Boo

Hízás :shock:. Ebben nem tudok segíteni, nálunk pont a nem hízás a baj.

Külön alszik Zsiri?
Nálunk is Odett félévesen költözött át a saját szobájába, nem volt szívem átteni előtte, pedig 4 hónapos koráig terveztem, hogy velünk alszik.
Most úgy néz ki, hogy a szobájában szivacson meg van nekem ágyazva, így mikor felkel enni vagy a cumi miatt, már nem megyek vissza apa mellé. Így apával fekszem le, és Odettel kelek :roll: :wink: .

Bucus

Lottus megint lázas? Dokihoz szerintem is vidd el, vagy hívd ki.
Ha jól emlékszem Tímea Tamarájának volt nemrég ilyen 3 napos láza, csak láza volt a kislányának, más baja nem volt.

Kép
Kép
orsi777

Kellett hiányolni, most meg be nem áll a szám :oops: 8)

Kép
Kép
orsi777

Orsi: így jártunk :twisted:
de azért jó ám, hogy jöttél! :lol:
Mi gyermekeink is 7 hósak lettek. :D

Czika: de jó, hogy már nektek is vannak fogacskák! Grautálok hozzá.

NÁlunk még mindig semmi (fog téren)

Kép
Kép]
hendegabi

Bond: egy ilyen kádat kérek én is ! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép]
hendegabi

H. Gabi

Igen 7 hósak lettünk, iszonyatosan szalad az idő. Egy kicsit lassíthatna.
Képzeld megrendeltem már az 1. éves szülinapjára az ajándékot, mert február 28-ig akciós :roll: . Erre tegnap felhívnak, ha nem baj vasárnap hoznák is :oops: . Még az a szerencse, hogy Odett nem fog fel még az egészből semmit, de ha majd jó idő lesz, tudja használni.
Mindjárt belinkelem az ajándékát. Az árát fél év alatt a tgys-ből spóroltam ki :roll: :wink: , és a nagyszülők is bele fognak reményeim szerint szállni az árába.
http://www.ronkfajatszoter.hu/
a full extrásat kértük+ hozzá még egy homokzót.

Vica ínye duzzadt?

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Kurv@ nehéz dolgoktok lesz, ha el akarjátok dugni Odett elől. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

ronmay! :)

Képek: bjútiful! :shock: :D :D :D :D

Ha valaki ezt szereti :roll: :

http://www.noilapozo.hu/20100209/lazterapia-teszt?from=iwiw&type=box

Kép
Kép
200907?

Éljen minden 7 hós baba! :)
Orsi777-hez kapcsolódan akartam már írni korábban is (esküszöm!), hogy lassan tényleg érdemes BESZEREZNI a születésnapi ajándékokat, mert csak két pislantás, és már lehet is fújni az egy szál gyertyát. :shock: :P :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

Bond

Akkor lehet még egy-két évig névnapra, szülinapra, karira ezt kapja, amilyen összegű az ajándék :oops: :roll: . Mikortól kezdi felfogni, hogy ajándékot kap? Na akkor addig. punktum :lol: .

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Orsi, de jo, hogy jottel!:D Megnyugodtam most, hogy irtad, Odett sem hizik tul sokat. Meg Lisa sem duplazta meg a szuletesi sulyat… meg kene hozza 100g :)
Nagyon gyorsan telik az ido tenyleg… nemsokara mar majd itt tipegnek mellettunk!

Bond, az a fajta kad itt nagyon meno, leginkabb a nyugdijasok koreben, mert rendkivul praktikus ;)

Bucus, remelem Lottus nagyon gyorsan helyrejon! Szegenykem! Nagy gyogyito cuppanos a kis pofijara! Majd olvasom am…

Boo, hizas nem semmi! :shock: Mi meg a masik veglet vagyunk, egy honap alatt sem hiztunk semmit… :?

Ancsurti, probaltunk venni a Toys”R”Us-ban de nem volt… :( majd szerintem az e-bayrol rendelunk.

Kepzeljetek gyerekem ma megint ataludta az ejszakat, reggel 6:50-kor kelt! El sem hiszem. 1 heten belul ez a masodik ilyen… barcsak megtartana ezt a jo szokasat! Nekem eddig sosem aludta at, mindig felkelt 2-4x! Most, hogy kipihentebb vagyok, arra gondolok, hogy a szerencsesebb anyukak nem is tudjak elkepzelni milyen 7 honapon keresztul ejszakazni… :)

Amugy nem valaszolt senki az idegenektol valo felelemmel kapcsolatosan. Senki nem tapasztal ilyet a gyerekenel?

Kép
norkili

[quote="boo"]
írta:
boonálunk is apa szokott vízhőmérsékletet csekkolni :twisted: :lol:

Először mi is csekkoltuk az ideálisként ajánlott 37 fokot. De azt nem találtuk elég melegnek. Így fix 42-nél kötöttünk ki. :roll: :roll:

[quote="boo"]B írta:booucus
örülök, hogy már lement Lotti láza, de mégis mi a szartól ment fel??? :shock: nagyszerű, hogy szerintük ráér egy órát tanácstalanul lenni egy ilyen magas lázzal fekvő, síró babával :x :evil:

Nem akarom védeni a dokit, de jóindulatúan feltételezem, hogy tájékoztatták róla, hogy mi a helyzet, és miután hallotta, hogy anyuka ÜGYESEN :wink: cselekedett, úgy ítélte meg, hogy más gyereket vesz előrébb. Az anyukák mindig aggódnak, ls ez így van jól. :wink:
De voltaképpen mitől lett ennyire lázas? :roll: :roll: :?:

[quote="boo"] írta:boon tegnap nem akartam gerjeszteni a feszültséget, mert az orvosunkat nagyon kedvelem, most akkor vele kezdjek el veszekedni! Jó fej, és nyilván meg volt az oka, amiért így alakult, ezért nem akartam feszkót, de azért kint a váróban kinyilvánítottam a véleményemet, amolyan "apánakmondomdeazérthalljamindenki" :twisted: :twisted: :twisted:

Nem arra gondoltam, hogy a dokival veszekedj, hanem miért nem hangzott el a "neharagudjonhölgyemdemielőbbjöttünk......" című mondat a (nem)megfelelő humán egyednek. :?

Kép
Kép
200907?

Boldog 7. hónapot Vicának és Odettnek :P: .

Orsi: De jó, hogy feltetted ezt a linket, mi is szeretnénk játszóteret Dominak és ezek nagyon szépek. Bár tényleg elég húzos az áruk, de ha azt veszed csak egyszer kell megvenni :roll: :D . Bizti örülni fog neki Odett.

Bond: ne is mond, Domi már elmúlt 8 hónapos, kettőt pislantok és egy éves lesz.
marietta1982

[quote="katy76"]
írta:
katy76Boo!
Töltött padlizsánt görögösen csinálom, egy igazi görög néni receptje alapján:...

Kóstóltátok már a Danone Görög Joghurtját? Én minden nap benyomatok egyet (szigorúan!) az epresből. Imádom! És a reklámja is nagyon tetszik. :lol: :lol: :lol:

[quote="katy76"]
írta:
katy76Furi, tegnap megjött, ilyenkor már halálomon szoktam lenni, most meg nem fáj a hasam. :shock: És alig van meg.

Alighanem ez azért összefügg, nem? :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Orsi

Ezt így elmondtam neki egyszer én is (de nem többször)…de úgy látszik ő a „buta” kategória, a saját hibájából, a saját bőrén kell éreznie…nem tom hogy van e lelkifurdija e miatt. :roll:

Nekem, Neki, Nekünk a mászás az életünk, és attól mert született egy, vagy fog születni még egy gyerekünk az is marad :oops: …picit másképp, de megmarad. :oops: Én is elszoktam tűnni hetekre…na persze nem most, de jövőre tervezem, nélküle, barátnőmmel, persze mászni. :roll: :lol:
Mi nem vagyunk olyan bulizósak, és nagyon alkoholt se iszunk. Nekünk a „buli” azt jelenti mászóhaverokkal megbeszéljük a terveket vagy ki mit mászott, mit élt át..bla bla..Én és ezt nem Te vagy Ti ellen irányul, ne is vedd magadra…de nekem ez a beba@os hányunk fekszünk történet nem jön be, és még pénzt is adni érte….. :roll: de tom hogy mindenki máshogy szórakozik. Csak mi mások vagyunk. :wink:
Mi inkább a pénzünket utazásra költjük, ami időigényesebb, és nem egy este. Nem tom melyik a jobb.. :roll:
Koncert na azt szeretjük mi is! :wink: :lol:

Jó neked hogy nem vagy fáradt! 8) Én igen! :lol: És szeretném ha itthon lenne az Apja…de azt is szeretném, hogy jól érezze magát, hogy ne szenvedjünk hiába. :roll: :wink: :lol:

Köszi köszi a bókokat!
:lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Rapid, később jövök:

Boo!

Én BEBA 2 Aktívot adok neki, és tejlesen normálisan gyarapszik. Viszont Botond valóban nem igazán mérvadó, mert nagyon változatosan eszik, és nincs olyan étkezés amire kizárólag tápszert kapna. A kulcs szerintem nálatok, (meg az összes tápszeres babánál) a mennyiség! Szerintem röhej, hogy ráfirkantják a dobozra, hogy mondjuk 260 egy adag :shock: ! És mégis kinek, melyik étkezésre, és hogysmint :evil: ? Mert mint a mellékelt ábra is mutatja, nem minden baba azonos étvágyú, sőt nem is ugyanolyan mennyiséget (kéne) enniük minden étkezésre!!! Ha Botond napi 4-5* 260-at betolna, tuti lenne 12 kiló :? :lol: . Persze most már, hogy ki van tágulva a gyomruk, nem lehet kiszúrni a szemüket 180 milivel, és Isten ments, hogy úgy értsd, fogyóztatni kéne a gyereket, de szerintem kicsit összébb kéne szűkíteni a gyomrát, különben tényleg el fog hízni! Most még nem dagi, szóval tök időben vagytok :wink: ! Azt nem tudom, erre milyen trükkök vannak :oops: . Szerintem pl. nagyon sok a 4-5 óra egy babának kaja nélkül :roll: (nem tudom Zsiri meddig bírja), mert még én sem bírom 3-4 óránál tovább, nekik miért kéne? Ráadásul sokkal egészségesebb is, ha többször kapnak keveset! Meg próbáld meg lecsökkenteni az tápis kaják számát, illetve keverd más típusú kajákkal. Beszéljetek szakemberrel, de szerintem ne nyugodj bele, ha legyintenek, hogy ááá, jól van ez így :x ! Most még persze, mert nem dagi, de ha majd tényleg elhízik, akkor hiába lesz cuki, meglesznek a következményei! Baromság, hogy a dagadt kisbaba egészséges!!! Ez ugyanúgy véglet, mint egy alultáplált kisbaba, arra mégsem tapsikol senki :? .
Botond menüje (hátha segít egy kicsit :wink: ):
Reggeli: 6-kor kb. 160 mili anyatej
Tízórai: fél10-10-kor 100 mili mélyhűtött anyatej friss gyümivel turmixolva (mostanában felesben anyatej, és tápszer, mert fogy a tejcsi), össz. 180 mili körül
Ebéd: 1-2 körül 100-150 mili főzelék, utána 50-100 mili anyatej
Uzsonna: 5 körül gyümölcs 50 mili tejpéppel dúsítva, vagy túrós/joghurtos/kekszes/gabonás (ilyesmi...) gyümis bébidesszert
Vacsora: 8-kor kb. 100-150 mili anyatej, és 50-100 mili tápszer

Ha ez megnézed, Botond csak kétszer kap kizárólag tejet (vagy tápit), szóval ha megpróbálnád hasonlóan etetni Zsirit, akkor csak két full tápis étkezés kéne. Botond étkezéseinek csak valamivel több, mint a fele a tej(féleség), a másik fele zöldség, gyümölcs és gabona. Ezzel az étrenddel Botond heti 100 grammokat hízik, ami tankönyvi (nem azért mert az anyja stréber :oops: :lol: ). És természetesen a babák hízása sem egyforma, de annyiban viszont mérvadó lehet, hogy Botond azért most is masszív gyerek, mint Zsiri :lol: , de abszolút nem kövér, és nagyon jó evő, amiben jelentős szerepe van a változatos étrendnek :wink: .
Remélem tudtam valamit segíteni :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

[quote="kicsidodi"]
írta:
kicsidodiA vizsgaidőszaknak most már tényleg vége, papámat csütörtökön viszik Füredre 3 hét rehabra, Petrával rendeződtek a parák (majd leírom), és apa is meggyógyult, szóval visszarázódunk lassacskán :wink: .

:P :P :P :P :P :P :P

[quote="kicsidodi"]
írta:
kicsidodiA NÉVNAPI KÖSZÖNTÉSEKET NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM :D :D :D :D :D !!!!!!!!
Idén különösen jól esett, mert kb. 3 embernek jutott eszébe...
Mondtam is ma apának, hogy ebből is látszik, hogy tényleg felnőttem: idén volt először életemben, hogy senkitől sem kaptam semmit :( .

Isten hozott a klubban! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Barátnőd bordarepedése nagyon durva! :shock: Ez már akkor kiderült, vagy csak most, utólag? :?:
És ŐApája már túl van a csalódottságán?

Kép
Kép
200907?

[quote="katy76"]
írta:
katy76Tegnap Apa megkérdezte, hogy miért olyan fekete a szemem körül, tán elkentem a sminkem? :shock: (nem volt rajtam smink)
Mondom neki, nem bameg, ennyire fáradt vagyok, azok ott körben a karikáim! :evil: :evil: :evil:

De képben van TeApa! :? :? :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

[quote="hendegabi"]
írta:
hendegabiÍgy mondta: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF csagyi. :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

[quote="orsi777"]S írta:orsi777ziasztok

Boo, köszi a hiányolást, megint. Vagyok ám, olvaslak titeket, csak nagyon már nincs időm reagálni :roll: . Odettel 2-4 órát sétálunk naponta, játszás, etetés, és már el is ment az egész nap. Míg Odett alszik délután (1,5-3 óra), addig nézem a Médiumot. Már csak a 4. évad van hátra, ha megnéztem már nem fogok új sorozat nézésébe.

2-4 óra naponta az nagyon szép! :shock: :shock: :P :P :P :P :P
Médium nézése miolvasásunk helyett: :? :? :? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

czigka! :)

Fog: :D :D :D :D

ancsurti! :)

Fürdetés: :) :) :) :)

Kép
Kép
200907?

Ronmay

Nem veszem magamra, csak , hogy apáról ne rossz képet fessek le. Ő olyan sörözős fajta, aki szereti az élet dolgait megbeszélni/megvitatni embertársaival, és közben lefetyeli a sört. Én a 12 év alatt kétszer láttam hányni piától. Disco-ba, zenés helyre nem szokott járni, csak beülnek valahová és beszélgetnek, ami kell is neki. És én is utálom, ha költi rá a pénzt, mert persze neki nem jó a Soproni Ászok, a Heineken-t szereti, amit jó áron árulnak a kocsmákban. Ő így tud lazítani, kikapcsolódni.
Ő régen ejtőernyőzött,de ha lehet inkább a sörözést választom, minthogy ugráljon, mert nagyon féltettem.És az se olcsó hobbi :roll: .

Mi meg a házra, a kertre költjük a megspórolt pénzünket, így a nyaralásra alig marad. Húsvétkor azért elmegyünk 3 napra pihizni.Pont valamelyik nap beszéltük apával, hogy akinek kertes háza van, annak mindig van mire költenie, lásd: játszótér, köv. projekt sütőtér, öntözőrendszer,kandalló stb. stb, medence lesz :lol: :lol: :lol:

Norkili

Hurrá éjszaka :P . Én teljesen át tudtam érezni, mennyire fáradt lehettél, januárban Odett is párszor eljátszotta velem az éjszakai két-háromszori kelést. Előtte meg átaludta az éjszakát, ma meg már örülök neki, hogy csak egyszer kel fel éjszaka enni.

Remélem már csak a múlté a sok éjszakai felkelés.

Marietta

Tényleg húzós árban vannak ezek a játszóterek, de ezeknél olcsóbbat nem találtam. Apa, ha olyan ezermester lenne feléből kihozta volna, de ő nem az a fajta.

Kép
Kép
orsi777

Bond/Katy

Az arcomat a sok séta alatt megkapdosta a nap. Január eleje óta tiszta szeplő vagyok, mint nyáron szoktam.Apa múlt héten: jé, tiszta szeplő vagy :shock: :P
Bakki tényleg? Hogy te mennyire jó megfigyelő vagy :shock: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Orsi: hát nem semmi ajándékot kértetek!
Vica ínye nagyon duzzadt, már 2 hete kínlódunk a hőemelkedéssel, meg a fogzásos tünetek tömkelegével. Előtte is voltak már tünetek, de nem ennyire.
Remélem, már hamarosan könnyebb lesz aranyosomnak. :)

Norkili: de jó, hogy javul az alvásotok! Hamarosan könnyebb lesz!

Katy: remélem, neked is könnyebb lesz hamarosan, tudom mi az, amiről beszélsz, Nócival végigcsináltam. Sajnos azóta sem a legjobb alvó, de nálatok biztosan megoldódik a helyzet rövid időn belül. :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

Na megyek, majd este jövök, ma aztán nem lehet egy szavatok se rám. Ennyit írni.
Megyek fodrászhoz, míg a két ebemet kutyakozmetikus karmai közé eresztem.

Kép
Kép
orsi777

[quote="orsi777"]B írta:orsi777ond/Katy

Az arcomat a sok séta alatt megkapdosta a nap. Január eleje óta tiszta szeplő vagyok, mint nyáron szoktam.Apa múlt héten: jé, tiszta szeplő vagy :shock: :P
Bakki tényleg? Hogy te mennyire jó megfigyelő vagy :shock: :lol: :lol:

Még mindig jobb, mintha azt mondta volna, hogy: "Drágám nagyon finom volt a pörkölt, de ráfröccsent egy kicsi az arcodra, töröld le."
:roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

[quote="orsi777"]
írta:
orsi777Megyek fodrászhoz, míg a két ebemet kutyakozmetikus karmai közé eresztem.

Nehogy összekeverd magatokat!!!! :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Bond

1: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

2: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bond:
[quote]o írta:rsi777 írta:
Bond/Katy

Az arcomat a sok séta alatt megkapdosta a nap. Január eleje óta tiszta szeplő vagyok, mint nyáron szoktam.Apa múlt héten: jé, tiszta szeplő vagy Shocked Razz
Bakki tényleg? Hogy te mennyire jó megfigyelő vagy Shocked Laughing Laughing

Még mindig jobb, mintha azt mondta volna, hogy: "Drágám nagyon finom volt a pörkölt, de ráfröccsent egy kicsi az arcodra, töröld le."
Rolling Eyes Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Ezt vidéken úgy mondják, hogy túl közel álltál a tehén hátsó feléhez 8) :roll: :lol: :lol:

Fodrász: holnapra végre sikerült összehozni, hogy mindenkinek jó legyen: fodrász ráér (otthon van), Vicára, Nócira van ki vigyázzon, hazahozza az oviból, apa el tud vinni...... Tutira úgy behavaz holnap, hogy járhatatlanok lesznek az utak!

Kép
Kép]
hendegabi

Orsi

Lényeg hogy jól érezzétek magatokat és megtaláljátok a középutat! :lol: Lefetyeli sört..ez jó :lol: :lol:

Boo

Sztem is a tápi sok. Mivel tápis, ugye sokkal hamarabb is el lehet kezdeni a hozzátápit, hisz az ő gyomruk edzettebb, így sztem sokkal hamarabb lehet minimalizálni is... :roll:

Dodi
Hát a mennyiségben megcáfolnálak, ugyanis Roló most már ebédre és vacsira van hogy 300 felett küld be főzit, és a poén, hogy örülök, ha heti 100-at hízik. DE amúgy én is határt fogok szabni ennek, vagyis nekünk a 300 lesz a max. És az is bőven sok. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Ja és még egy sort.
EnyémApa írt :) :
"Tegnap ota nem sok minden tortent... vacsoraztunk - aludtunk - reggeliztunk - beadtunk egy adag mosast.... :-) s kozben mindig hianyoztatok...

Puszikak"

Ő nem egy minden második szava szeretlek tipusú ember. Nehezen beszél az érzéseiről, DE ez azt hiszem ez "mindent "megér... :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Hendegabi

Azért az új frizkórol hozhatsz képet :lol: Én levágadtam a majdnem derékigérő hajamat "megrayenesre" :lol: Neked mi lesz a menü? :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay: elől-hátul hosszú hajamat terhesség alatt levágattam frufrusra.
Aztán lett frufru + elől kicsit rövidebb, lépcsőzetesen egyre hosszabb.
Majd ugyanez a fazon kicsit rövidebben....
Utoljára november v. decemberben voltam, akkor olyan lett, hogy hátul felstuccolt, oldalt ismét csak lépcsőzetes, csak most az első része hosszabb.
Viszont nem volt teljesen egyértelmű a leírásom a frizkóról, mert a csaj rendesen megszedte, így mindenhol tépett (réteges) lett. Most hasonlót szeretnék, csak ne legyen ilyen tépett..... azért is vártam sokat, hogy jól lenőjön....meg persze nehéz is összehozni, hogy mindenkinek jó legyen.

Azért szerintem tiedapa sorai elég sokatmondóak!

Nócim megjött az oviból: jól érezte magát, kapott egy csillogós matricát a múltkori rajzáért.
Most megint a szomszéd kisfiú van itt, mert anyukája szülői értekezletre ment. Jól eljátszanak. Hugi is beült közéjük, és közben EZ és Teeeeeeeee felkiáltásokkal, hangos sikítással tesz rendet köztük. :roll: :lol: :lol:

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok

Lottusnak megint magas volt a laza 39 fok. Elvittem orvoshoz. Azt mondta, mindent rendben talalt, valoszinuleg csak valami virus, adjak Neki sok paracetamolt es vigyazni kell, hogy ne szaradjon ki.
Delutan miutan vegeztunk az orvosnal elaludt es aludt majdnem 3 orat. Most kelt fel, megmertem a lazat es megint 38.7. Adtam Neki kupot, most cicizik. Utana kap Nurofent es megy a hutofurdobe. Remelem lemegy mostmar a laza. Jaaaj csak nehogy valami nagy baj legyen. :cry: :cry: :cry:
Tovabbra is koszonjuk mindenkinek, hogy gondoltok rank. Aranyosak vagytok.

Kép
Kép
bucus80

Ronmay!

Félreértettél :roll: : nem azt mondom, hogy nincs olyan baba, aki ne enne meg 260-at (asszem Roló már 4 hónaposan megevett annyit :lol: ), hanem hogy butaság általánosítani! Legalább írnák tól-ig, de így szerintem gáz :? . Pont ezért írtam, hogy minden baba igénye más, sőt az anyagcseréjük is tökre eltérő! Botond 300-akkal úgy nézne ki, mint egy nerobolos pandakölyök :lol: :lol: :lol: . Látod, ő csak max. 200-at eszik, de attól már ki akar durranni a pocakja, és kérődzik, mint egy boci :lol: . Neki 180 a "kellemes jóllakottság" általában :wink: .
Viszont szerintem Zsirinek is sok lehet amennyit kap az újból, azért hízik ilyen sebesen...

Nem tudtam hírtelen, hogy Zsirit, vagy Miront írjak, így kis híján Zsiron lett belőle :lol: ! És nagyon tetszik, szóval nekem mától Boo gyereke [i]Zsiron[/i] :lol: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

bucus80! :)

Egy kúpból általában 3 a max. naponta, és ekkora korban 100 mg-osat szoktak adni (legalábbis a miénkből: Suppositorium Noraminophenazoni).
SZERINTEM napközben inkább a Nurofent add, és csak estére a kúpot. Este általában lejebb megy a láz. De ha újra felébrednétek arra, hogy lázas, akkor megint a Nurofen menjen. (ELVILEG Lottinak már mehetne 3 x vagy 4 x 2,5 ml naponta http://nurofen.hu/products_suspension.php). Este pedig hűtőfürdő után fektessék le. (Hűtőfürdő :arrow: kúp)
Biztos nem lesz nagy baj, nyugi! :wink: Viszont figyeljetek arra, hogy ha tényleg vírus, akkor ne fertőzzön meg titeket is, mert akkor marha jó lesz, ha oda-vissza fogjátok fertőzni egymást. :roll: :? :? :? :( :(

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.04 07:05-kor.
Vendég

Boo! Zsiri most akkor minden étkezés alkalmával kap tápszert is? Nálunk Lili tízóraira csak gyümölcsöt kap,ebédre főzeléket és ha még kér,akkor cicizik,a másik 3 étkezés csak a szopi. Lehet,hogy neked is valahogy így kellene átvariálni. Gyümölcsből ehet bármennyit.

Bucus! Szegény Lottus,nem irigyellek titeket. A közérzete milyen? A hűtőfürdő nem lesz a kedvence,de a cél érdekében mindent :wink: Remélem most már lemegy a láza szegénynek.

Orsi! Ez aztán a fasza szülinapi ajándék! Odett biztos örülni fog neki.

Norkili! Hurrá átaludt éjszaka! :lol:

Valami lehetett a levegőben ma,mert Lili kétszer aludt másfél órát :shock: ,ami ugyebár tudjuk,hogy nem szokványos.Biztos megint csak elhúzta a mézes madzagot anyája előtt,holnap már tuti nem kényeztet így el :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

bucus80! :)

A hűtőfürdőhöz akartam még írni.
Legyen erős a te lelked. Ha úgy érzed, hogy szükséged van rá, akkor pityeregj egy kicsit, de csak akkor, amikor nem látja a kicsi. Szar lesz. :(

Kép
Kép
200907?

Éjszaka végre alvás volt, persze kajálni felébredt 11-kor, fél 3-kor és 6-kor. De minden evés után visszaaludt gyorsan.

Próbáltuk párszor, hogy Apa kel fel hozzá, de Apától még jobban felébred. Meglátja, és azonnal vigyorog. Szóval neki nem alszik vissza. Így csak annyit tud segíteni, hogy ő megy át Petráért, és behozza mellém szopira. Vissza már én szoktam vinni, mert addigra Apa visszaalszik. :lol:

Ma délután letettem Petrát 4-kor, negyed 5-kor gondoltam, hogy ledőlök én is, mert elfáradtam az ablakpucolás+függöny vasalásban. Erre 4 óra 26 perckor felébredt a lányom. Szóval aludtam 11 percet délután is! :lol: :lol:
Ilyenkor este meg nem tudok elaludni 11-éjfél előtt.

H.Gabi!
Köszi az ötletet, majd szólok a nővéremnek, hogy próbálja ki! :wink:

Bucus!
Gondolok rátok! :wink:

Boo!
Délután adhatnál Zsirinek akár tejpépet is, abból tuti nem kellene neki olyan sok, mert a kanalazástól hamarabb elfáradnak. :roll:

Petra utálta a cukkini főzeléket. Olyan fejeket vágott, hogy besz@rás. Én is megkóstoltam, bűn rossz. :x :x :x
Majd kap cukkinit, ha szezonja lesz. Akkor majd én csinálok neki, azt biztosan jobban fogja szeretni.
Ő egyébként még mindig 100g alatt eszik legtöbbször főzelékből.

Orsi!
Te jól bírod a hideget! 4 óra séta ebben az ítéletidőben???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ma ugyan sütött a nap, de csak azért, hogy átverje az embereket. Rohadt hideg volt ma is! Én fél óra után húztam haza a gyerekkel.

Azon gondolkoztam, hogy megbeszélem a főnökömmel, hogy szeptemberig csak 6 órában dolgoznék, így a délutáni szundi végére hazaérnék és akkor együtt mehetnénk sétálni, hintázni stb.
Jövő héten úgyis be kell mennem egy anyagért, akkor megbeszélem vele.

Kép
katy76

Bond!

Az első, ami a kádról eszembe jutott, hogy "dehááát ebbőőől kifolyik a víííz :shock: :shock: :shock: :shock: "!!!! Mivel ha használni akarod az ajtóját, akkor:
Besétálsz a kádba 8) :arrow: Megengeded a csapot, és várod, hogy megteljen a kád (és várod.....és várod....és... :roll: :roll: :roll: ) :arrow: mire megtelik, elég is a fürdésből :arrow: megvárod, amíg lefolyik a víz (és várod...és várod...és kurv@ra várod, mert már szétfagytál :? :? :x :x :x :arrow: kisétálsz a kádból (kockára fagyott menő vagy :evil: :evil: :evil: )
:lol: :lol: :lol:

Viszont egyetlen előnyét felfedeztem: nem kell törölköző :lol:

Ronmay!

Nekem apa veszekedésnél szokta mondani:
"Nem akarsz pár napra hazamenni egy kicsit anyádhoz?! Akkor rájönnél milyen jó dolgod van itt, meg mennyire hiányoznék..."
:lol: :lol: :lol: :lol:
De sztem ezt a dumát még az előző csajánál kezdte bevetni, mert nála helytálló volt, nálam nem, mivel engem anyu (is) eltartana, mivel még egyetemista vagyok, és otthon nem kellett se főzni, se takarítani 8) . Szóval mondtam is neki, hogy ő csak ne küldözgessen engem haza, mert még jódolgomban otthon maradok, ő meg csak pisloghat utánam :twisted: :lol: :lol: :lol: .
Persze, ilyesmi csak baba előtt merült fel, és persze sose mentem sehova :lol: .

Nekem ilyen gondom nincs apával, pedig sokat szórakoztunk, de azt mindig együtt, viszont ő hetente 1-2* mindig elment kocsizni. Szórakozni továbbra is együtt járunk (fél év alatt 2* volt nélkülem), persze lényegesen kevesebbet (kb. havi 1), a kocsizást kérte, hogy hagy maradjon meg a baba születése után is, én meg nem tiltakoztam, mert tudom, hogy imádja, ráadásul 9 körül megy el, szóval úgyse babázhatna. Ennek ellenére kb. negyedannyit megy el, mert nem érdekli annyira. És ha el is megy éjfélre hazaér, mert azt mondja egy napot sem akar kihagyni, hogy ő kelhessen a fiához :D :D :D . Ha mi tiltanánk őket, annak tényleg nem lenne értelme (nem mintha nekünk nem kellett volna számos dologról lemondani a baba miatt, de ez más kérdés), viszont ha maguktól változikmeg az értékrendjük, az sztem nagyon sokat jelent! (Apa éppen azt fontolgatja, hogy eladja a sportkocsiját, hogy nagyobb családit vegyünk :shock: :lol: )

Ezt elküldöm mielőtt elmegy a net... :?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésért :oops: , de egyszerűen nincs már esténként erőm írni, annyira el bírok fáradni napközben. Már alig várom, hogy az ágyban legyek(most is)
Nem akartalak benneteket tábla nélkül hagyni. :oops: :lol:

Kép

Szörnyen kicsik a betűk, de egyszerűen nem tudom jobban megoldani. Bocsi. :oops: :roll: :?
Vendég

Orsi!

Botond cumi nélkül alszik 8) :D :D . Eddig napközbe kellett neki elalvás előtt ( :shock: !) pár percre, de alvás közben sosem volt a szájában. Estére sose adtam oda neki (eleinte cicin aludt el, aztán mindig egyre korábban tettem le, így megtanulta :wink: ),és mostanra már nappalra sem kell neki, mert csak tőlem kérte, apától nem ( :shock: ), így pár napig csak apa rakta le nappal, és most már tőlem sem kéri :D . Botondnak akkor kell a cumi, ha már este van, és fáradt, de még nincs fürcsi, vagy ha más miatt nyűgös. De akkor is csak pár percig cumizik, aztán kiköpi, és kutya baja. Biztos levezeti rajta a feszkót :lol: . Ennyit nem bánom, hogy cumizik, még jót is tesz :lol: :lol: :lol: .

Bond!

Jani (Petra apája) most már dolgozik, és sose gondolta volna, de ott töltődik fel :twisted: :lol: :lol: :lol: . Így jobban bírja az estéket otthon. Meg persze így, hogy nem sírdogál annyit a pici, már élvezi a dolgot. Csak ő abból indult ki, hogy Botonddal milyen jól elvolt egy-két órákat is akár. De hát 24 órában azért ez nem ugyanaz, meg hát Botond, az Botond :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Bucus!

Gyógyuljatok, gondolok rátok!!!!

Nyuszi!

Botond pár napja nagyon aluszékony, és kicsit be is paráztam, nehogy beteg legyen. de rájöttem, hogy vlsz. attól van, hogy végig pörög, mikor ébren van, egy-egy perce áll csak meg (hirtelen lefekszik, szusszan párat, aztán megint küszik-mászik, mint egy megvadult pincsi :lol: ), nem csoda hogy fáradt, eddig csak pislogott a kiságyba, meg elfordult, ha elfektüdte az oldalát :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

katy76! :)

Hugi cukkinival való megismertetése: mirelit zöldségmixből egy-egy karika kivétele, kiengedése (héj levágása), és összetörése. 8) Hogy mit fog szólni hozzá, mint főzelékhez, az majd kiderül. :wink:

Ma gesztenyés-almás csirkehúst ( :shock: :shock: ) vettem (asszem) a Kecskemétitől. Nem kóstoltuk még, de komolyan mondom, hogy némelyik összeállítás felér egy emberkísérlettel csóri gyerekeknek. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:

Ablakmosás, függönyvasalás? Dehát karácsony előtt csináltad!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll:

kicsidodi! :)

Nézd pozitívan a dolgokat: könyebb pucolni. :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Bucus!

Először is döbbenten olvastam, hogy lázas lett Lottika!!!!! Remélem már jobban van! Drukkkkkk+++++++++++++

Boo!

Mi 2-es tápot adunk Minónak (de szerintem valami nem jó Neki, mert elég sokat bukik tőle, előzővel nem volt ez). Minó kis duci, de például múlt héten nem hízott egyáltalán. Ő nemrég vezette be a plusz 1 kaját, előtte 4x evett (mégis duci volt).

reggel: 180ml táp (hiába keverek 240-et régen ennyit evett, most meghagy minimum 60-at, van, hogy 90-et.

ebéd: 190 ml főzelék+90 gyümölcs

4 órakor: 180-200ml táp

8-kor: 180ml tejpép+90g gyümi

22-kor 210ml táp

Este valahogy jobban eszik. Volt, hogy napközben alig akart enni.
Mondjuk én azért nem aggódom, mert én pont így híztam anno, mint Ármin és nem voltam vékonyka, na de 13 évesen úgy megnyúltam, hogy nem panaszkodtam többet... 30 évesen is 52-55kg voltam a 166 cm-hez. Szóval nálunk erősen befigyel a genetika én 7,5 hónaposan (októberben)10150g voltam, Ármin 10650g volt és Ő magasabb, Fiú, meg eleve 3570g-al született én meg 3100g-al. Szóval abszolút papírforma. Viszont most nézem a kis könyvemet, hogy utána januárban mértek megint és akkor már 11200g voltam. Majd a következő bejegyzés sajna már csak 79-ben volt 3 évesen 17kg. De eddig totál ugyanolyan volt a hízási üteme.

Ronmay!

Roló nagyon édes, Ő is hogy folyatja a nyálát.Cukin fürcsizik. Nekünk is van ilyen vakondos könyvünk :lol: .

Orsi!

Odettnek szép játszótere lesz! Nálunk majd Apa csinál...(hogy mikor lesz rá ideje, az rejtély???)Hajrá Ketteske projekt :):)!!!!

Dodi!
Cumi nálunk is így van, ha nagyon ideges, alváskor, de aztán kiköpi! Viszont ha éjjel megébred, akkor megnyugszik vele, de nem egy nagy cumista :wink:

Minó újabban állandóan megöleli a karunk, meg még a lábával is ráfog, úgy ölel és utána meg megsimizi az arcunkat és mosolyog és egy enyhe ilyen köszönöm hangot hallat....Iszonyú édes, néha meg simiz, aztán meg hirtelen "kiveszi" a szemem véletlen, olyan vehemensen szeretgél! Nálunk is megy a négykézlábas ringatózás, meg a folyamatos kúszás. Rengeteget kell Vele foglalkozni, bár el is tud játszani, a délutánok a nyügibbek!Meg ha Apa hazaér nagyot sikít, kúszik felé és ha nem azonnal kapja fel, akkor amíg kezet mos elkezd hüppögni.

Nyuszi!
Te írtad, hogy Lili, hogy bújt apjához!!! Ármin is szokott a lábunkhoz bújni, meg átkarolni a lábunkat is!!! Annyira fantasztikus, ahogy érzi az ember, hogy ez a csöpp Kicsiség, hogy szereti és milyen hálás!!!! IMÁDOM és még mindig sokszor elsírom magam örömömben, amikor nézem....

Tickerplayground.com
breki76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?