A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:44-kor.
20150601134430

Látom, nagyon egy húron pendülünk :D Babákok cicizzenek, amikor csak kérik, és aztán sok-sok tejcsitek lesz. Legalábbis, amennyi nekeik kell :wink:

Viki :P
Most még nem :roll: Nyöszörög. Na, megnézem. Írok, ha van valami.

Véda
Vendég

Wera: sajnálom, hogy Nóri megint nyüglődik és nem alszik. Én meg is bolondulnék, ha Levente még aludni sem aludna.Bár lehet, hogy jobb lenne, ha rendesen enne és keveset aludna. :roll:

Ami: Levi este még evett egy keveset lefekvés előtt, de nem sokat és 4-kor kelt evett 160-at :shock: :lol:
Azóta 8-kor 50-60-at azóta még nem kért, pedig aludt 2 órát.

Sipiné: úgy örülök, hogy végre előkerültél és hírt adtál magatokról és minden redben. Nagyon édes kis lurkó!!!
Annyira jó volt olvasni a szüléstörténetedet! Már megint bőgtem.

Dodó: Laura annyira édes!!!

Anyjuk: Anna is olyan szép!!! Látszik, hogy unokatesók :wink: :lol:

Na csajok nekem is megjött tegnap.
Kérdés: (bocsi, hogy ilyet kérdezek) Nekem mindig nagyon kevés volt a mennyisége és rövid ideig is tartott most meg annyi van hogy óránként megyek a wc-re cserélni. Kicsit ijesztő. Szerintetek ez normális? (bocsi) :oops: :oops: :oops:

Bocsi, ha valakit kihagytam!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Viki!

ment privi! :wink:
Vendég

Köszi! :wink:
20150601134430

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:44-kor.
Vendég

titi!
Köszi a dicséretet!
Mensitől nem kell megijedni. Nekem meg pont olyan volt, hogy szülés előtt volt mindig sok, főleg az első 2 napban, viszont csak 5-6 napig tartott. Mostmeg mikor megjött alig volt, de 2(!!!) hétig! Erre azt mondta a dokinőm, hogy ennek is kell egy idő, mire a szervezet visszaáll a "normális kerékvágásba"! Azt mondta azon se lepődjek meg, ha most megint 2-3 hónapig esetleg meg sem lesz!

Ja, cicitémához még annyit, hogy lehet nem is azért sír a gyerek mert éhes... én is estem már abba a hibába, hogy még a kezét is tömte a szájába, és üvöltött. Hiába tettem a cicre, az meg nem kellett neki! Na, már megtanultam, hogy ilyenkor csak a cumit (vagy az ujját) keresi, hogy "elaltassa magát"! ;)

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:44-kor.
Vendég

Kata!
Kép
20150601134430

Sziasztok!

Áron elaludt , egy csomó dolgom lenne de mostmár muszály írnom nektek is! :wink:
Vagyok mindennap tbbször is,de írni már nincs időm.

Röviden: azt már írtam,hogy reflux gyanús lett Áron,kaptunk sürített tápszert,iszonyat keserű,de szerencsére ő imádja!
Azóta jobban eszik viszont Titiékkel ellentétben ő ugyanúgy max 3 óránként ordít a kajáért,de inkább előbb! :shock:
Még mindig sokat sír,de már tudom kezelni.
Keveset van el egyedül,így szinte semmire sincs időm,de majdcsak jobb lesz ez is!
Külön szobában aludt és ugye sokat kellett hozzá rohangálni,így sokat velünk aludt.
Kipróbáltam,hogy az ágyunk mellé rakom a járókát,abban is tök jól elaludt.
Na erre felbuzdulva a járókát visszatettem a nappaliba a játékaival és beállítottam az utazóágyat a miénk mellé!
Na mit gondoltok hol aludt????????????
VELÜNK!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Nemtudom miért nem tetszik neki,szétrúgja az oldalát,össze-vissza forog benne!
Lehet,hogy kicserélem a járókával!
Még meglátom!
Bizti nagyon jó lesz a tali,csináljatok sok képet és gondoljatok ránk,mert akkor megyünk oltásra! :cry:
Mindjárt folyt köv.

Kép

Kép
ibm

Rólunk röviden ennyi!

Szly! Nagyon jó a tábla! Minden elismerésem,hogy ilyenekre is tudsz időt szakítani!

Titi! Remélem mostmár megemberelik magukat ezek a kispasik!
Akkor eddig bejött a tápszer ugye?

Wera!
:cry:
Sajnálom! Tudom milyen érzés!
Ma már jobb a helyzet?

Marcsi! Naggggggggggggggyon jók a fotók! Elküldenéd nekem is ha lesz egy kis időd?
A babakocsi is szupi,hasonló a miénk is!

Babafotók nagyon szuperek!

Andi! Hasfájással mi újság?

Jaj,jaj,jaj annyi mindnet akartam még,de sajnos elfelejtettem hogy mit! :oops:
Ki érti ezt! :lol:

Na most húzok mosogatni,meg megpróbálok bedobni egy mosást mert egy óra múlva már megint kajaidő! :roll:

Bocsi akinek nem írtam,de képben vagyok,olvasok rendszeresen!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

Kép Kép

Kép

Kép
ibm

Ami!

Neked is ment privi!

Nagyon szép kisfiú Áron!

Most rohanok, mert rögtön itthon van apa... :roll: :lol:
Vendég

Hát lemértem: 50-et evett és azzal be is ájult.
Pedig mindkettőt megkapta. És még 50-et fejtem. Azzal kifújt.

De köszi a tanácsokat! Sűrűbben fogom mellre tenni.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:43-kor.
20150601134430

Köszi Marcsi!

Sikerült mosogatnom,megy a mosógép,kivasaltam a pelusait és még össze is söpörtem!
Nem semmi!
És még alszik!!!!!
Még negyed óra és lejár a 3,kivi vagyok mikor kel!
Tegnap este 4 órát kibírt,de úgy ordított szegénykém mikor felébredt!
Be is nyomott éjszakára 150-et!!!

Na most mgyek addig olvasom a suttogót,hogy hogy kell megtanítani elaludni a gyereket egyedül!
Kíváncsi vagyok!
Olvassa valaki?
Viki?
Asszem te kérdezted tőlem a múltkor,hogy olvatam e?

Kép

Kép
ibm

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:43-kor.
20150601134430

Marcsi: nem gond, ha én is kérem küld el hogyan kell csinálni azokat a képeket??? :oops: :oops: :oops:

Ami: Sajna semmi változás nincs a kajában eddig legalábbis nagyon bízom benne, hogy nekünk is lesz POZITÍV irányba hamarosan!

Örülök, hogy Áron babának megoldodott a dolog. A dokinőnek mondtad akit győzködni kellett?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

....
20150601134430

Evési gonokra nincs benne "megoldás"?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Viki: persze!!! Bocsi, hogy elfelejtettem reagálni!

Mindenkinek megvan a számom aki jön?

Ha gondoljátok küldjetek egy privit aki jön és akkor nagyjából lehet látni, hogy hányan leszünk. Persze nem muszály csak kíváncsiság!!!

Sipiné: te is jösz a szigetre?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Ha tudjátok hogyan kell a gyereket elaltatni, nekem is szóljatok :)
Pedig olvastam a Suttogót...
Nekünk egyelőre megváltás ez a kendő, most is durmol már másfél ( !) órája benne...Közben ebédeltem, most teregetni fogok. Aztán majd majdcsak beszoktatom egyszer az ágyába napközben is.

Adélnak sajnos kevés véres nyák van a székletében...már másodjára...Holnap úgyis megyünk oltásra, megkérdezem, de sajna sejtem hogy tejallergia lesz ( pedig a táp amit eszik az tejmentes).
Az a leggyakoribb ok.

Teó, igen ezt kérdeztem. Mi is valahogy így. Napi 6 étkezésnél 4-hez kell kiegészítés, általában 2x lefejt tej, 2x táp. És a súlyunk megy...

Sipiné, gyönyörű a szüléstörténet.
És a tejemmel semmi gond, csak az hogy nem elég az én feneketlen bendőjű leányomnak. Aki alkalmanként képes 160-at is megenni.

Viki! Sajnos Adél is üvölt néha a cicin. És 20-30 percnél többet nem szopik, kiüríti és kiejti a szájából. Próbáltam fejni utána és tényleg üres, lejön 10 ml...:roll:
Én csak reménykedem, hogy ez nem a cumizavar kezdete. Mondjuk ahogy olvasom Lackó is akkor csinálja ha nagyon fáradt. Adél is.

Timi, Kriszti! 6 hetesen Adél is állandóan üvöltött a kajáért...Aztán jobb lett. Drukkolok Nektek hogy ne kelljen táp!

Ami
! Örülök, hogy Ti jobban! Áron nagyon szép baba!

Wera! Nonó jobban viselkedik?
Azon gondolkodtam, hogy nem hiperaktívak a leányaink??? Az a baj, hogy ez csak félig vicc, nálunk sok a hiperaktív a családban. :roll:

Kép
andkata

Én megyek! akkor 10 óra?

Kép
andkata

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:42-kor.
20150601134430

hali lányok!
megjöttünk a dokitól
mindjárt irok részletesen mi volt :D

de gyorsan azt akarom kérdezni, hogy valaki ismeri a bella happy termékeket? tök babás cuccok...
én most ilyen popsikendőt kaptam 3+1-es kiszerelésben 72 db van egyben 1000 ft-ért :D remélem beválik. aztán rákerestem neten és találtam egy csomó mindent... még részletesen nem néztem meg, de valaki tud róla valamit???

http://www.happy.bella.hu/content/ff_home

Kép

Kép
timi1982

Andkata - én is gondoltam már erre. Lehet az már ilyen kicsi korban? Bevallom őszintén mindig ettől rettegtem :roll: .
Ma már valamivel jobban viselkedik a kis drágám. Reggel 8-kor kelt, aztán délben aludt egy fél órát. Viszont állandó foglalkoztatást igényel. Akkor van el a játékaival is ha ott vagyok mellette és én is játszom vele. Nonstop beszélni kell hozzá, akkor nem kiabál. Ha eltűnök a képből azonnal elkezd kurjongatni :twisted: . Ma nincs annyi dolgom mint tegnap úh nem olyan vészes a helyzet, de úgy szeretnék már egyszer nyugodtan enni vagy pisilni... anélkül h "panaszkodna" közben.
Nah, most is nekem kiabál. Megyek.
Vendég

nah elaludt a törpém meg benyomtam a leveskémet :D

szóval doki:

mondtam hogy irjon tápot meg sűrítőt. megtette. beszélgettünk egy kicsit a dologról.
megmérték az értékeit. nah hát 56 cm :D érdekes a kórházban 58 cm volt. összement... ááá komolyan. a kórházban máshogy mérik mint itt. a védőnő mondta is hogy ne lepődjek meg ha kevesebbet mérnek vagy ugyanannyit. de ő látja hogy nyult is. hát én is látom :D
sulyunk 4600 g.

kérdezte a doki hogy mennyit eszik hogy ennyit bukik. mondom 100-110-120-akat. kikerekedett a szeme, hogy hát azért bukik mert tuleszi magát.
aztán mikor a sulyát megmérték és visszaszámolta mégis azt mondta hogy mégse eszik sokat. igy irta fel a sűrítőt... nah szép dolog... doki... mindegy...
meg irt tápot is. azt is refluxos gyerekeknek valót. :D
meg hogy emeljük meg az ágy lábát. (nem fogom...) a kaja a macerás, meg a szopi nem akkor mikor már bele merem tenni az ágyba! jah egyébként az kb. 50-60 perccel kaja után van. gondolhatjátok szegény már milyen fáradt olyankor.
egyébként a sok forgatástól ott is bukott 3-szor egy keveset. meg persze addigra már emésztődött is.
akkor ő is elcsodálkozott hogy hát ezt tényleg nem igy kéne... nem hiába mondtam én már az elején mikor odaértünk!!!!
áááá doki... mindegy magamtól is tudtam mi a teendő, csak hát recept nélkül nem mehettem gyógyszertárba kérni a tápot :D

egyébként dicsért is. hogy mennyire figyel, és hogy milyen érdeklődő meg kommunikatív, és hogy milyen erős, és milyen szépen fejlődik, talán egy kicsit jobban is mint a vele egykorú gyerekek :D :D ezt is tudtam magamtól is... 8)

szóval ez történt a doktornéninél... sok ujat nem tudtam meg. de a receptek megvannak :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Wera: Olivér is ilyen volt. Semmit nem tudtam tőle csinálni, mindig vele kellett foglalkoznom. Nég úgy sem volt el, hogy betettem a forozóba odatettem magammellé amíg mosogattam (volna). Azt vártam, hogy végre elkezdjen mászni és elvegye ami neki kell és tényleg ahogy elkezdett mászni egyre könnyebb lett vele. Mai napig iszonyú érdeklődő és neki minden kell ami nem neki való. Neki nem jó a játékszerszám, neki az igazi kell stb...
Nagyon jó a képzelőereje, ha nincs valamilyen kelléke a játékhoz akkor egy másikat kinevez annak amire szüksége van. Olyan édesen tud játszani! :lol:
Akkor is nagyon birom amikor énekel játék, utazás vagy más elfoglaltság közben. :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Csajok hogy lehet avatar képet feltőlteni. Nekem nem sikerül. Ha küldök át valakinek képet megcsinálja nekem. Persze küldök jelszót is.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:41-kor.
20150601134430

tita!

édes lehet olivér játék közben :D tünci lehet más szerszámmal az éppen aktuális dolgot csinálni :D
elképzeltem amint pl. babával autózik :D nah jó ez már durva, de pl. ha netán valami bottal fürészel meg hasonlók.
de igy is kell! legyen is fantáziája és képzelő ereje. szerintem egy ilyen gyerek sokkal jobban fejlődik és "okosabb" is társainál!! és persze az sem hátrány ha nem kell mindig játszópajtás mert egyedül is feltalálja magát ha már ilyen kis ügyeS!

hát nem irigylem az olyan anyukákat, akiknek ennyire nem marad el a babójuk. én nem is tudom mit csinálnék ha néha néha nem tudnám magára hagyni miközben nézelődik vagy gögicsél. persze imádok vele lenni, és foglakozom is vele sokat, de pl. mosogatás közben azért jó odakoncentrálni. igy gyorsabb is és könnyebb is.
meg hasonlók.

Kép

Kép
timi1982

jah és én se tudok avatart feltölteni. hiába kicsinyítem le a kért méretre, akkor sem engedi feltölteni, mindig reklamál a méret miatt...

Kép

Kép
timi1982

vagyok csak félkézzel
150-et evett,100 tej+50táp

titi! én ebben sajna nemtudok segíteni

wera!áron is ilyen,egyedül kb. 10 perc de ako is rohangálnom kell felhúzni a zenélőt,ha ezt tudom én is távirányítósat veszek :lol:

timi milyen tápot meg sürítőt írt
én megemeltem az ágyát vagyis a matracot,kemény fél napra mert úgy nem aludt

Kép

Kép
ibm

Timi!
Lekicsinyítem neked is, ha küldsz képet.
20150601134430

tápot azt nestlé beba-t kaptunk. direkt hipoalergént bukos gyerekeknek. remélem nem nagyon lesz rá szükség :D

sűrítőt meg nutrilon-t irt fel.

nektek milyen van????

egyébként annyi hogy én van mikor ugy altatom hogy a feje alatt van a kispárnája meg textilpelus 4 felé hajtva (ezek mindig) és van amikor még plédet teszek alá (ami kb. még 1-2 cm-t emel a fején, de ezt nagyon ritkán).

Kép

Kép
timi1982

jah és mivel minket elég gyakran szopi után zavar a piszkos pelus ezért én ülve pelusozom át :D
ez nagyon macerás és tök gáz... de hát ez van.
ezt meg ugy hogy a mi kispárnáinkból kettőt teszek a dereka alá. és igy félig ülő pózba kerül és igy pelusozunk.
általában igy is jön vissza, mert hát a fenekét meg kell emeljem a pelenka miatt, és igy kicsit megnyomódik a gyomrocskája.

Kép

Kép
timi1982

mindjárt nézek olyan képet ahol talán ez látzsik.

Kép

Kép
timi1982

ezt a képet már feltettem :D
szóval igy pelusozom hogy a kispárna a feje alatt van. és a zöld kispárna alatt van még egy kispárna csak az nem látszik.
és persze van mikor igy is visszajön :(

Kép

Kép

Kép
timi1982

Timi: en cici temaban teljesen egyutt erzek Veled. es sajna ennem erzem azt amit mindenki ir. en minden nap minden alkalommal 2 cicibol etetek, nem tudom o mennyit tud kiszopni, de vas kiprobaltam fejessel reggel 120 mert ejjel nem szopizik, es minden utana levo alkalommal(3 ora elteltevel) 60at tudtam lefejni a kettobol.
szoval Annam tuti nem szopizik 100nal tobbet egy alkalommal, pedig lazan megeszi o a 120at is:( igy este mindig kap potlast de neha napkozben is. ha szopizik utana en mar egy cseppet sem tudok lefejni, fagyasztva sincs semmi, es nem hogy javul, romlik a helyzet.
de kitartas Neked, gondolj mindig arra kincs ami van es azt mind neki adod, es ha ehes hat adj tapit is.
Vendég

jah és egyébként állítólag a bőrszárazság is refluxra utal. nekünk néha a lábszárunk olyan mint születése után volt. olyan kis hámlós...

Kép

Kép
timi1982

Hú! Ez tényleg nem lehet egyszerű!

Nekünk is először a beba -t írták fel,de azt nem ette meg.
Most a milupa ar-t kapja,ez ugyan nem hypoallergén,de legalább megeszi!
eddig már 5 féle tápszert próbáltunk mind 2-3000 forint volt,egyik sem jött be igazán.
Ez 600 ft. és imádja!
Apja mondta: okos gyerek! A legolcsóbbat választotta! :lol:

Most úgy néz ki elaludt úgyhogy húzok teregetni aztán Anyának is hamma! :wink:
Én egyébként csak akkor tudok valamit csinálni ha alszik!
Remélem ez fog változni mert ha egyre kevesebbet fog aludni előbb utóbb megfog enni a kosz! :roll:

Kép

Kép
ibm

kinek miyen a babaja a suttogos kategoriakbol? erdekes mert Anna a bekarikazott valaszok alapjan mimoza mintababa, de a jellemzes alapjan egyik sem igazan. egy biztos, nem kisangyal, megha nekem az is.

Anna is picit "hiperaktiv" de en ugy tudom ilyen kis korban ez meg nem az.
Vendég

nekunk dokino olyan tapit irt fel, ami mar nem letezik :twisted: kraly igy megvettem teljes aron ami eddig is volt, beba start aktiv.

es tegnap rajotem az en dragam egy nagyon "igenytelen " gyermek ha a gyomrarol van szo, mindegy mi, csak kaja legyen. Amit felirtak elsore azota azt eszi, megeszi ha langyos, ha meleg, megeszi anyatejjel keverve....tok jo fej! :P
Vendég

Áron "talpraesett" a suttogó szerint,tök igazak rá dolgok!
Szerintem ő is hiperaktív,d ha még nem akkor az lesz az tuti!

Na é lépek mert ennyi volt az alvás!

Jók legyetek

Kép

Kép
ibm

Vkata: ugyan ezeket csinalta vegig Annaval a csajszi es mondta en is csinaljam itthon. de nem megy, ugy sir, hogy inkabb hagyom. Most amit leirtal kinyomtatjuk es megkerem apat o csinalja ha tudja. En a hasra fektetest csinalom min napi ketszer de a tobbit nem merem ugy sir, felek faj neki.
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 10:45-kor.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap jól elkiabáltam és szörnyű éjszakánk volt. Fél 1-kor sikerült letenni és fél 3-kor már üvöltött, 5-ig bírtam, aztán átvette Apa 7-ig, akkor megetettem, de a következő kajáig is csak 1 órát aludt, utána meg szinte egyáltalán... :shock:
Most megint kiköltözött mellém a kanapéra, itt legalább alszik napközben, igaz én nem tudok :roll:

Wera, Ferus is szokott a fáradtságtól üvölteni, olyankor a fejét, homlokát és a szemöldöke közötti részt szoktam simizni, attól megnyugszik és bealszik - mikor mennyi időre, de legalább rövidtávra megoldás :P

Örülök, hogy tetszett a szüléstörténetem :D

Egyébként ha már a tejci kérdést boncolgatjuk, honnan tudhatom, hogy elég-e neki amit szopizott, vagy még kéne pótolni táppal? Próbálok a témán nem sokat agyalni, de most hogy olvasgatlak Benneteket megint ideges lettem, mert nálunk egy evésre max 80-100-at eszik csak, éjszakára két ciciből 110-130 körül. Itt meg mindenki 140-160 grammokat ír :(
Egy kérdés - Urticát én is szedtem. Milyen gyakran lehet? Azért kérdem, nehogy a végén még tejapasztó hatása legyen...
Vidokata, folyadékbevitellel én is így voltam annó, most meg folyamatosan vedelek :lol:
Mondjuk lehet, hogy tényleg hülyeség folyton mérni, mert csak idegesíti az embert...

Marcsi! Emma nagyon ennivaló!

Bondi, Titanilla, köszi a meghívást, de valószínűleg nem tudok menni hétfőn a talira - legnagyobb bánatomra :cry: Jönnek a szüleim látogatóba, nem tehetem meg, h. én meg lelépek gyerekestül... :(
Bondi, grat az új kocsihoz :)

Véda,a 2 hónapos oltás után Ferus kb. 1 órát üvöltött, nem is értem, hogy hogy bírta, végül csak cicin sikerült elhallgattatni, de még a doki néni is azt mondta, h. túlzás, amit művelt...

Ami, Áron nagyon cuki!

Sajnos most mennem kell, mert felébredt a Manó és persze üvölt :?
sipiné

khm, n ormális, ha nincs el egyedül, normális, ha nem alszik egyedül, és mindezek. házimunkához kendőben hátrakötni érdemesm kicsit gyakorolni kell...

sajnos ritkán tudok jönni, oviban beszoktatás, iskola, szülőik...

anyjuk, az is normális, ha nem termelődik feleslegben tej, nem kell a fagyasztóban felhalmozni, hacsak nincsrá spec okod, mert minek?

holnap szigeteztek?
nekünk nem jó, 10-13 óvoda, de majd egyszer :cry:

potyka

FÉLKEZEZEK, BOCS!

SIPINÉ! ELÉG ATEJ, HA
- NAPI 5-6 PISIS PELUS ÖSSZEJÖN,
- HÍZIK HETI MIN. 100 GRAMMOT,
- ÉLÉNK, A BABA, ÉS JÓ BŐRBEN VAN,
- ANNYIT, ÉS ANNYI IDEIG SZOPIK, AMENNYISZER, ÉS AMEDDIG Ő IGÉNYLI.

KB. ENNYI. NO PARA!!!!

VÉDA
Vendég

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.19 08:41-kor.
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?