A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Megjöttünk az UH-ról. Mutatom!
Szelina éppen cumizik: :lol:
Kép
Természetesen megint sokat mocorgott, úgyhogy csak egy jó kép készült. Bezzeg a nuniját azt mutogatta! :wink: :oops:

Regina
KépKép
mazsola7

Hajni,

húúú, azért ez nem semmi. Én már a 105-től is megijedtem. A magas pulzusnak köze van a terhességhez? A babának nem árt, hogy ilyen gyorsan ver a szivünk?

silka
silka

Silka:
a babának nem árt, Neked nem tesz jót. Csak sajna a béta blokkolótól hamarabb öregedik a lepény és ebből vannak az 1 kg-os babák. :(
Szval amíg anyuka nincs életveszélyben addig nem adnak rá nagyon.
A 105 az nem sok. 120 körül kezd gáz lenni, na a 140-re már égnek áll a doki haja. ( nekem 1x volt eddig 142).
Amugy a normális a 80, de terhesen a 90-100 is elfogadott.
Nekem ugye a vérnyomim is ingadozik hozzá, ami annyit tesz, h egyik percben 160/120 120-as pulzussal, a másikban meg 70/50 120-as pulzussal. Erre kaptam vérnyomáscsökkentőt, de csak akkor vehetem be, mikor nagyon felmegy, így folyton mérem, mert ha alacsonyra venném be kinyúlnék tőle kb. :?
Nekem a terhesség hozta ki, előtte semmi baja nem volt a vérnyomimnak,normális 120/70-80 volt.
Vendég

Sziasztok!

Huh... Most jöttem vissza kutyasétiből, egy-két sérüléssel, mert Argo "kiskutyám" megtépett egy kötöszködős ebet, aki a mindeközben a lábamon nyargalászott át. Büszke gazdi vagyok! :)

Szóval: Kád + állvány: http://gportal.hu/portal/bababoltcsepel/ itt vettem, ez a bolt Csepelen van. Érdemes rájuk telefonálni, mert nem minden van raktáron, ami a honlapon szerepel. Nagyon jó vétel volt, aki el tud oda menni, annak nagyon ajánlom. A kiskád természetesen többféle színben volt.

Pulzus: Nekem rendben van, 80-90 között szokott lenni szerencsére. Hajni, remélem nem lesz gond a szülésig, pláne, hogy már a kisfiad is itthon van. Olyan jót mosolyogtam, először görbült a szád, hogy nincs otthon egy hétig, most, hogy otthon van, minden a megfelelő kerékvágásban halad, hisztizik, már kiakadsz. :) Aranyos vagy! :)
Egyébként akkor döbbenünk rá arra, hogy valakit mennyire szeretünk, ha nincs mellettünk.

Mmarica: Ez a babakocsi.... Igazi kis angyalkának való! Gyönyörű! A képet a májusiaknál a mai hozzászólások között kell keresni a 13.14-es időpontnál.

4D: Nagyon édesek a babucik!

Hajfestés: Egyre inkább megnyugodtam, most, hogy ennyien írtátok. Köszönöm! Ez a hét pont jó lesz fodrászhoz, ha lehűl a levegő 23-25 fokig. Niki! Ma itt 32 fok körül volt.

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni,
a lényeg, h a babának nem lesz kára belőle, magammal meg nem foglalkozom. Most megnyugodtam, hogy terhesség alatt normális a magasabb pulzus.

Gremese,
én is korán reggelre (még hüsi időben) kértem időpontot, és tök rendes volt, mert nem rakott rám műanyag védőtakarót. Mondta, hogy megkímél a dunsztolástól :lol: Már most egyezkedtem vele, hogy még 1x megyek szülésig - a lehető legkésőbbi időpontban - utána úgysem fogok eljutni hozzá egy jó darabig :lol:

silka
silka

Na diétás lányok (és akit még érdekel)!
Íme az egész heti termés:
Nem cinikusan - jó étvágyat :D

Diétás naplóm

Kép
granda

Anitja! Éjszaka rád gondoltam. No nem azért, mert a pocakos képed annyira megigézett :lol: , hanem azért, mert mikor mentem ki a wc-re, majd' besz.rtam, úgy fájtak az ujjperceim, meg a csuklóim! :shock: Ez rémes! :shock: Ráadásul annyi víz van bennem, hogy már reggel is alig jön fel rám a gyűrűm, a lábaim olyanok, mintha nem az enyémek lennének, az ujjaim meg überelik a füstlit is. :shock: Ez nagyon SZ.R!!!!! :cry:
Az a szerencse, hogy megyek ma vizitornára, és az rendbetesz.
Tegnap (is) nagyon sokat ittam), de szinte semmi nem jött ki. Elkezdtem magában rágcsálni a petrezselymet, :shock: mint egy kecske. Valami hatása volt, ami éjjel jött ki, de nem túl rózsás a helyzet.
A mérleg is túl sokat mutat emiatt.
Szóval megértlek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok,
nagyon köszi mindenkinek a bútortippeket, meg fogjuk nézni az összeset (a Soroksári úti relatíve közel is van hozzánk).

Niki, remélem, már teljesen jól vagy!

Hát, Csajok, nekem már alig megy ez a mászkálás (talán korábban is írtam), pedig rengeteg elintéznivalóm, barátnőzős programom lenne. Ezt nagyon nehezen veszem tudomásul, mert mindig nagy rohangálós, mászkálós voltam. Ahol lakunk, az meg annyira kiesik mindentől, hogy itt nem lehet ügyeket intézni. Bolond fejem, hogy miért nem tanultam meg vezetni!

Az "eltűnt" kismamiknál mi újság???

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Na, tegnap sikerült a vacsit viszont látni! Egyre inkább hasonlít ez a trimeszter az elsőhöz. Sokkal aluszékonyabb vagyok, kevesebb az energiám és ez a hányás!!! Na ez nem hiányzott!

Ma megyek megveszem Marcinak a textil pelenkákat, mert úgy döntöttem, hogy 10-et elvágatok félbe, 20 meg marad nagyban. Így jobban ki tudom használni. Ezt több kismami is mondta nekem.

Mazsola! Nagyon édi a kislányotok!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kismamik!

Tegnap voltam a doki bácsinál. MagneB6-ot kell szednem mert azt mondta egy kicsit keményedik a pocim. Sajna a külső méhszáj is egy picit nyitott, de azt mondta ebből nem lesz gond! Hát remélem is. Mindenesetre azt megfogadtam, hogy akármennyire is szeretném nem fogog a közeljövőben dajkálni a 7kilós kis keresztfiamat. Nehéz lesz megállni.

Sajna képet még nem tudok mindig felölteni, mert nekem nincs saját weboldalam.

Bútor ügyben csak annyit, hogy mi is a Faktumot választottuk. Elvileg bárhol veszi az ember ugyanannyiba kerül.

A 4D-s képek fantasztikusak, mi talán két hét múlva megyünk!

Szép napot Mindenkinek!

Andi
Kép
amona

Sziasztok Kismamik!

Hát, amint olvasom, tegnap este nem csak én kínlódtam :shock: . Képzeljétek, vásárolgattunk a férjemmel, mire egyre inkább valami kényelmetlent éreztem a pocimmal. Hazajöttünk, hát, az autózás még betett. Kismedvém a jobb oldalamba kupacolt, kinyomta a hátát vagy buksikáját - nem is tudom mit. De irtóra eltorzult a hasam, percenként keményedett, annyira tolakodott. Jól van, mondtam neki, abba lehet hagyni már :twisted: :lol: , de csak nem akart elkupacolni, fél órán át így küzdöttünk. Felállni, se ülni nem tudtam. Máskor is tolakodott már, de pár perc volt az egész, bezzeg most. Na, lényeg hogy visszatalált a helyére... :lol: Doki mondta, hogy befordult koponyavégi fekvésbe már.

Granda! De jóóóóó :lol: Köszi az étlapot!!!! :lol: Sokat segít nekem nagyon!! Én ma paradicsomos mozarellás csirkemellet sütök ebédre, meg egy kis friss gyümilevest Canderellel természetesen :wink:

Anikó!
Már kezdetm azt hinni, hogy csak én vagyok úgy vele, hogy kezdenek visszatérni az első trimeszteres dolgaim. Én is folyton álmos vagyok, éjszaka persze nem tudok aludni :shock: . Ma reggel pedig iszoinyatosan hányingerem volt...

Egyébként mindenkinek köszönjük a kedves poci és !D dicséreteket, nagyon jól esett!! :oops: :lol:

Mindenkinek szép napot!!!!
puszi
kispocc

Jó reggelt,

Regina, nagyon édes a kis Szelinátok! Hogy cumizik!
Áron is cumizott az uh-n, annyira jó látni öket, hogy mit csinálnak bent!

Marica, tényleg szép a kocsitok!

Emese, nem féltél, hogy megharap valamelyik kuty? Én tuti beszartam volna! Az én ebem is kötöszködös volt szegény, meg is járta mindig! :cry:
Vizesedés meg tényleg nem jó, esetleg´kérdezz rá a dokidnál, hogy mit lhet tenni ilyenkor. Én anno Ábelnél akupunktúrára is jártam ezzel, mert iszonyatosan néztem ki én is. Segített az is valamit.

Anikó, szeg´ny, hát nem lehet könnyü megint a hányással küzdeni! Kitartás, már nincs sok hátra! Egyébként én is émelygek megint minden este rendesen, de a hányásig szerencsére még nem jutottam el.

Vérnyomim nekem is mindig alacsony, még kávé után is. Pulzusomat nem mértem még eddig, de szerintem tuti jó magas, mert sokszor érzem é is a nyakamon dobolni.
De a lényeg, hogy babó jól van! :wink:

Granda, azonnal nézem a naplódat és biztosan merítek belöele pár ötletet! :wink:

Itt egész hüvös van, olyan 18-20 fok körül lehet, ez így nekem nagyon jó! Akkor most ti irigykedhettek ezegyszer!! :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!
Csatlakozom a tegnapi rosszullétesekhez, azt hittem itt a vég! :? Petykával soha nem voltam ilyen rosszul! Drága kis porontyom fogta magát és keresztbe fordult, olyan kemény volt a hasam középen, mint a kő. Éjjel 01h-ig csak sétáltam, mert lefeküdni sem tudtam, mire végre engedélyt adott a kis drága, hogy pihenjek egy kicsit akkor is csak a bal oldalamon, amint átfordultam a jobb oldalamra rőgtön bekeményített.

Azért egy kicsit megnyugtató, hogy ez álltalános állapot, mivel nagyon tartok a koraszüléstől! :oops:

Pulzus: Én úgy tudom, hogy terhesség alatt normális a marasabb pulzus, mive több vért kell szállítani.

Javulást mindenkinek!

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!!

Koszonom mindenkinek az erdeklodest, mar abszolut jol vagyok.

A maszkalassal nekem is ugyanaz a tapasztalatom, mind tobbeteknek: eddig nem volt gondom vele, de mostanra nagyon nehez, mar par lepes utan kemenyedik a hasam, es olyankor nagyon kellemetlen, alig tudom rakni a labaimat. (Ugy megyek, mint aki besz*t :D ) Pedig a pocakom tenyleg nem nagy, megis nehezemre esik maszkalni :?

Aniko! A pelenka elvagasa nagyon jo otlet!! Szerintem a hanyas azert jon ilyenkor vissza, mert a gyomrot nagyon feltolja a bebi. En ezert nem tudok egyszerre sokat enni, es nagyon ritkan vagyok ehes. Ha viszont eszek, par harapas utan ugy erzem, kipukkadok :?

Amona! Nekem sincs weboldalam, megis tudok kepet felrakni. Hogy probaltad? Hatha tudunk segiteni.

Emese! Jol tornasztasd meg azokat a virsliket, ereszd ki a vizet!!! :!:

Szep napot mindenkinek!!

Niki
Vendég

Sziasztok Lányok!

Írtam egy csomót és elszállt valamerre.... :evil:
Na mindegy leírom nagyjából mégegyszer... :wink:

Szóval a múlt hetem egy kicsit menőkésre sikerült. Beszereztem a gyerkőcök első ruhadarabjait, aztán babalátogatóban voltam, és hétvégén megszereztük egy ikres ismerős kiságyait is, úgyhogy ha veszün bele matracot is, lesz miben aludniuk a lurkóknak... :)

Niki!
Örülök, hogy már minden rendben veled! JÓl megijesztettél ezek szerint mindenkit. Vigyázz magatokra!

Anitja!
ARanyos a pocakod. :)
Csíkokkal én is rendlekezem. Köldök alatt és fölött is van és lassan a köldököm is kidudorodik...

Hát Lányok, nem irigylem azokat, akiknek visszatért a hányós időszak. Nekem szerencsére nincs ilyen problémám. Én csak fáradékony vagyok. És a vizesedés is elkerült eddig.

Emese!
Ha a vizesedésen segít a vizitorna, akkor szorgalmasan járj!
Jópofa kádat szereztetek. Ebben még akkor is öröm fürcsizni, ha kinn szomorú az idő!

Most pedig áttanulmányozom a tgyással kapcsolatosan írt dolgokat, hogy én is kiokosodjak! :)

Puszi Mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

Gica

Kép
gica1

Beke Andi, Anikó(80)
Jobbulást! Amint lejjebb száll a bébi - bár addig van még pár hét :) - mindjárt jobb lesz, mert nem nyomja úgy a gyomorszájat!

Hát ugye ilyenkor jó diátásnak lenni - napi hatszori, kicsi :) kaja

Amona

Veled is biztosan minden rendben lesz!
Képfeltöltés: ha van a gépeden Paint program (tudod, az a rajzolós: Start menü->Programok->Kellékek->Paint), akkor le tudzs egy képet kicsinyíteni. A paint programban megnyitod a képet és a "Kép" menüpontban kattintasz a "Nyújtás/Döntés" pontra, ott mondjuk beírod, hogy függőleges 50 és vízszintes 50, ekkor felére redukálódik a fotód. Ezt elmented és fel is töltheted. Ha még mindig nagy lenne (ezt a Babanet kiírja), akkor tovább kicsinyítesz :D

Kép
granda

Nyerkit!
Itt vagy valahol?
Ha holnap mégy 6pontos cukorvizsgálatra, kérlek, jelentkezz :!:

Kép
granda

Sziasztok!

Lányok, nekem teljesen rendbejött a vizesedéssel kapcs. problémám. Most azon filózok, hogy vajon mi segített. Vagy a barlangfürdő, vagy az hogy már nem dolgozok napi 8-10 órát, vagy az hogy rámbeszéltek ilyen természetes szereket, aloe verás italt, meg rostkapszulát, amit egyébként a cukromra javasoltak de sokmindenre jó. 1 hete szedem és nem vizesedem, nem vagyok fáradékony, mondjuk a cukromat még nem néztem, de hétfőn megyek, remélem azt is rendbehozza.

Beke Andrea: most már azért nem kell nagyon parázni a koraszülés miatt, ahogy telik az idő egyre nagyobb az esély, hogy még ha kora is lenne, semmi gond nem lenne. Persze azért az a jó, ha időre születik. Szóval ne parázz! Az nem tesz jót!

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Emese, szerintem mindenképpen beszélj a dokival, miért dagad ennyire a lábad! És a vizitorna tényleg jó hatással lehet, meg ha gyakrabban felpockolod.
A rosszullétek egyelőre elkerülnek, de már én is nagyon fáradok és szuszogok, mintha legalább 150 kg-os lennék. Az első emelet megmászása is óriási teljesítmény! :lol:
Egy kicsit megnyugodtam, mert ezek a kemény helyezkedések nálam is megvannak. A múlt éjszaka persze mi sem aludtunk, szerintem megérezték a frontot, nem?????
A nappali sertepelés is lassul, Apa néha lépésekkel lehagy, én meg kullogok utána mint egy kis "pingvin". :lol: Pedig még annyi mindent el kell intézni, és vásárolni...

Marica, a kocsitok álomszép!!!!!!!! :D

Üdv
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Granda itt vagyok

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Nyerkit
Na csak mert meglepit akartam, de inkább mégis szólok :) :
Én is holnap megyek a SOTE I-re 6pontos vizsgálatra, úgyhogy találkozunk! Ne felejts el kaját pakolni :lol:

Kép
granda

Akkor randi 7-kor a II-on. :D :D :D
Remélem utána is ilyen vidámak leszünk :)
Kaja :!: Ne is mond még ki kell találnom mit egyek. :(

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Granda: köszi a segítséget! Azt hiszem most már menni fog. Igyekszem majd valami frissebbet is feltenni. Ez kb 3 hete készült.

Egyébként az elmúlt hónapban 2,5 kilót híztam, ami egy kicsit több a kelleténél. Lehet, hogy túl sok tészát meg gyümit ettem. Na mindegy, igyekszem egy két jó ötletet ellesni a naplódból.

Niki: Granda már le is írta mit is kell csinálni. Köszi!

Szóval egy kis nyári vitorlázás: Kép

Andi
Kép
amona

Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni,de majd pótolom.

Holnap szorítsatok nekünk!!!!Megvizsgálnak és ha nem nyíltam tovább akkor szigorú fekvés mellett hazamehetünk.Helyhiány van,feküdni pedig otthon is lehet.Aztán úgyis vissza kell jönnöm.De olyan jó lenne kicsit otthon.....

Rossz lesz ha mégsem engednek el. :( Próbálom nem nagyon beleélni magam,de nem könnyű.

Majd jelentkezek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Milénamoni: szurkoluk Neked!

Andi
Kép
amona

Amona! Nagyon csinos vagy, nem sok felesleg jott rad! :)

Milenamoni! En is teljes gozzel szurkolok!! :D
Vendég

Sziasztok!

Motiot! A "kutyaviadalnál" a kötöszködős kutyán szájkosár volt - direkt ezért. Úgyhogy ő eleve nem haraphatott meg, az enyém meg maximum véletlenül megkap, de nem akarattal. Ezért ugrottam fel a padra. Egyébként nem félek, de ha balhé van, nem nyúlkálok, inkább arrébb megyek.

Hányás: Hát lányok, itt biluxoltam a hozzászólásaitokon. :shock: Nekem - visszajön az az időszak -, akkor végem! Én csak akkor voltam jól, ha aludtam.....

150 kiló: Hát igen. Én már egyre nehezebbnek érzem magam, olyan lassan megyek, hogy egy teknős is simán lekörözne....

Du-i alvás: És megint kezdek aluszékony lenni. Éjszaka nagyon jól alszom - a szopipárnának köszönhetően -, és du. is rámjön a durmolhatnék. Most is alig látok ki a fejemből.

Vizesedés: Hát igen! A sárgadinnye. Hála az égnek megint van itthon, és így minden rendben! :D

Miléna! Drukkolok! Ne idegeskedj, továbbra is csak pozitívan! :)

Amona: Nagyon csinos kismami vagy!! :D

Vásárlás: Most, hogy - apa kedves és becéző szavaival élve - állapotoszaurusz :shock: lettem, a bevásárlásnak vége. Szerencsére, mert már egyre nehezebb mozogni.
Már csak a baba kencéi kellenek, amit majd - úgy tudom - a gyerekorvos ír fel. Persze 1-2 apróság még hiányzik, mint körömolló, de a baba 2 hetes koráig úgysem vághatjuk a körmét, így az is ráér.

Suttogó: Én most olvasom, nagyon jó!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Amona:
nagyon csini vagy. :)

Andi:
ne parázz a koraszüléstől, nem lesz semmi baj. :)

Képzeljétek apa éjjel hazahozott és kiscixát, valaki elütötte és othagyta. :(
Elvittük állatorvoshoz, kapott gyógyikat. De enni, inni még nem tud, így mi cumiztatjuk. Olyan kis csórika. Remélem megjavul.
Vendég

sziasztok,

két napig nem vagyok és nem győzőm visszaolvasni amit írtatok.
Barna csíkom nekem is van, a köldökm még nem fodult ki.
a szemérem csontom iszonyatosan tud fájni mikor sokat mászkálok. Fejjel beékelődve van a kiscsaj az elejétől és azt mondta a doki hogy a kis feje feszít, azért fáj.

Nem rugkapál boxol sokat csak naponta többször jelez hogy jól vagyok, meg vagyok. Viszont este 9-10 körül műsorozik, mikor én aludni szeretnék. Hát ilyenkor nagyon elemében van10-20 percig.

egyébként mikor elfárad abban hogy sokat mászkálok, akkor olyanokat forgolódik folyamatosan hogy a szemeim kiugranak. na ilyenkor kell sietni haza lefeküdni.

megpróbálok képet feltenni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Köszönjük a dícséreteket! :)

Képzeljétek, teljesen jó lett a cukorterhelésem eredménye. Úgy paráztam, hogy nekem is diétáznom kell. Persze azért továbbra is odafigyelek! :shock: :)

Ma délután épp egy könyvet támasztottam a hasammal, erre Szelina akkorát moccant, hogy a könyv is egy centit megugrott! :lol: A kis huncut!!!

Ma volt nálunk a védőnő. Jól kikérdeztem. Főleg a babakelengyét beszéltük meg. Holnap megyünk az unokatestvéremékhez ruhácskákat válogatni! De jó lesz!!! :lol:

Kispocc! Ez tök jó, hogy így érezted a babácskád megfordulását!!! :
Én nem tudom, hogy Szelina mikor fordult, de már fejvégűen fekszik. Tudja a kis Drágám, hogy mit kell csinálnia! 8)

A mozgás nekem is nehézkes. Persze ma is sokat sétáltam, mert mozgáshiányom van. De néha úgy érzem, hogy csak cammogok, mint egy medve. Meg a lépcsőzés... Persze ezt a plusz 7 kilót eleve nehezebb felcipelni a harmadikra. Főleg, ha még egy kisebb bevásárlószatyor is van nálam... :wink: :oops:

Múlt héten én is sokszor bealudtam, mint a 3. hónapban, de most, hogy itthon vagyok és nem dolgozom, nem fáradok úgy el. Meg ebéd után megengedtem magamnak egy fél korty kávéból készült cappuccinót, hogy nehogy aludjak, mert akkor meg éjjel nem megy... :roll:

Ja! És érzem a szélesedést a csípőmben. Ti is?

Én is elkezdtem a Suttogót, nagyon tetszik!!! (...csak nem tudok sokáig feküdni meg ülni egy helyben... Sajtkukac a seggemben... :wink: :shock: )

Miléna! Szorítunk!!!

Émelygősöknek kitartás!

Húúú! Már érzem, hogy lassan közeledünk a szüléshez! De izgi! :D

Szép estét Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Kaqk! NAgyon csinos kismami vagy, semmi felesleg! :)

Mazsola! Én még nem érzek szélesedést, csak azt, hogy Zsofka egyre többször nyomja ki a kis popóját, és olyankor nagyon feszít. Mindig apa simizi a pocimat, és akkor kicsit arrébb úszik.

Ma voltam vizitornán..... Nagyon jól esett megint, a vízháztartásom helyreállt - egy időre. Foglalkozás alatt ki kellett mennem pisilni. Ennek nagyon örült az oktató, mert ez azt jelentette, hogy jól megmozgattam a nyirokrendszeremet, s ezerrel ment a kiválasztás. :)
Csináltunk olyan gyakorlatokat, miközben bent kellett tartani a levegőt. Azt mondta, erre azért van szükség, mert szülés alatt anya és baba számára is korlátozottan áll rendelkezésre az oxigén (ugye tolásnál nem vesz levegőt az ember), és ezzel a gyakorlattal szoktatjuk a babát ahhoz, hogy vannak olyan esetek pocaklakó-élete során, mikor be kell osztania a rendelkezésre álló oxigént.

Most vacsinál vegetáriánusnak éreztem magam, és nagyon fincsi volt, amit ettem: 4magos barnakenyér padlizsánkrémmel, paradicsommal, utána egy kis adag kefíres őszibarack, és a legvégén egy MagneB tabletta. (Ez volt a desszert). :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Manofalvi! Majd leírod a kecskeméti jó bababoltokat???

Miléna! Szorítok, hogy haza gyere! Majd itthon is meglátogatlak!

Vadvirág! Hol vagy?

Kaqk, Amona! Nagyon csinik vagytok!

Ma bejelentkeztünk apával apás szülésfelkészítő tanfolyamra és csak augusztus 6-ára kaptunk időpontot. Akkor leszünk 34 hetesek, nem késő az szerintetek?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Képek nagyon jók,csinik a pocik,aranyos a babás kép,
nagyon szép a babakocsi.

Ma voltam dokinál mindenrendben.
most tartok +11 kilónál bár rajtam nem igazán látszik meg.

Holnap megyek az újabb 4d-re kíváncsi vagyok
legalább megtudom,hogy mekkora a csajszi.

Miléna!
Neked megy a drukk!

Szép estét
Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk!

Kaqk
, szerintem is nagyon csini vagy, és Amona, csak irigykedem a vitorlás és vízpart miatt... :lol:

Miléna, drukkolok, remélem, tényleg hazamehettek egy kicsit, és otthon feküdhetsz.

Mi most kezdtük az apás szülésfelkészítőt, de már így is nehezen ment a 2 óra egyhelyben ülés a kényelmetlen kórházi műanyag székeken. És sok hasznos dolgot elmondtak, persze ettől még nekünk kell majd szülni.

Emese, ezt még eddig nem hallottam, hogy vissza kell tartani a lélegzetet, hogy szokja a babó a helyzetet...

Anikó, bababoltok: MAlomban a Bambini (kenguru goldos termékek ), Petőfi S u (egy nagyobb), Szil-Coop mellett (Izsáki út) Faktum (ahol mellesleg minden más is kapható); Alföld áruház emelet. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. KÉrdés persze, hogy miket kerestek...

Mocorgás nálunk is van rendesen. Néha akkorákat rúg, vagy bokszol, hogy szabályosan fáj. Olyankor nem győzöm elsímogatni egy kicsit, hogy valamerre úszkáljon tovább... Meg ha Apa símogatja, és abbahagyja, na akkor van ám reklamáció... :lol: :lol: De olyan jó érzés... :D

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Anikó! Az Asram központban, ahol Anitja is oktat jógát, papás szülésfelkészítőre kizárólag csak a 34. hét után lehet menni. Úgy látszik sok helyen műxik így.
Én is majd elcincálom apát. :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Miléna!!
Nagyon szorítunk Nektek, igazán nagyon! Reméljük hazamehettek :lol: !

Nagyon csinosak a pocakok :lol: !!

Kicsit én is megkönnyebbültem, hogy nem csak én küzdöm a mozgással és a pocikeményedéssel. Bizonyára már nagyot nőttek a csemeték, és mindinkább nehezen férnek el, ezért feszítenek úgy... :lol:

Mazsola!
Gratulálok a cukoreredményedhez!!!
Granda és Nyerkit!
Számoljatok ám be, hogy mi volt a cukorvizsgálaton!!!Szorítok! :lol:

Mindenkinek szép estét! Puszi
kispocc

Manófalvi! Nem kell , csak így is lehet edzeni a mamát és a babát a szülésre.

Kép
Kép
Kép
gremese

Nálunk, ha apa simogatja a pocót, akkor Szelina inkább odaúszik hozzá, és mocorog neki. Már most imádják egymást! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Én az utóbbi egy hétben érzem, hogy hihetetlenül elnehezültem. Sokkal lassabban megy a sétálás is, és úgy érzem, mintha a hasam alján feküdne a gyerkőc, mert folyamatosan úgy érzem, WC-re kell mennem. A szeméremcsontom is fáj sokszor sétálás közben.
Lassan úgy érzem, mintha egy pingvin lennék, bár igyekszem koordinálni, remélem kívülről nem látszik az, amit én érzek :?

Szerintetek van értelme venni pihenőszéket a bébinek ? Épp azokat nézegttem ma, csak nem tudom mennyire lenne kihasználva, olyan aranyosak.

Kép
bfagi

bfagi! Pihenőszéket én is szerettem volna, de apával megbeszéltük, hogy felesleges.
Napokon belül lesz mózeskosara, van babakocsija, meg hordozója. Bármelyikben (talán a hordozó kivételével) lehet altatni, pihentetni. Így mi nem veszünk, különben is, hamar kinövi (azt is).

Kép
Kép
Kép
gremese

Klassz az összes újabb fotó! :):)

Miléna!
Mi is szívből drukkolunk! :):)

Anikó!
Itt vagyok, olvasom ám minden nap... :):) Minden a lehető legnagyobb rendben velünk is. :):)

Vadvirág
Vendég

Bfagi!

Mi vettünk pihenőszéket, hát imádom! Ez nálunk a "luxuscikk", de így is szállítással együtt 8.500 Ft-ba került (és kaptunk hozzá ajándék játékot ami kb. 3000 Ft-ba került volna) Van benne "masszázs" funkció is, bár nem tudom mennyire fogja szeretni a baba. :?
Vadvirágéknak is van, ők is szeretik. Egyik ismerősöm vett, ők is imádják.
De ez olyan, mint a szopipárna. Én pl. azt nem vettem. Kinek hogy!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Hát én nem tudom, hogy mit mért a védőnő a múlt héten, de +10 kiló van rajtam (nem 7...) :oops: . Bár különösebben nem érdekel. Tudom, hogy nem zabálok és 1-2 fagyit leszámítva nem eszem nagyon édességeket sem, és nagy tésztaevő sem vagyok. Inkább a husi meg a főzelék megy. Bár este néha gyorsabb elkészíteni egy szendvicset, azon fogok változtatni... :roll:

Mi nem hiszem, hogy veszünk pihenőszéket, de tényleg aranyosak! :)
Tegnap a kórházba való hálóingeket, köntöst, papucsot szereztem be. A védőnőm azt mondta, hogy nyugodtan vigyek be akár 3-at is a hálóingből, mert úgyis véres lesz... :?

Regina
KépKép
mazsola7

Anikó! Persze sóvárgok a pihenőszék után, mert olyan zseniálisak vannak, de már annyi hordozó-pihenő izénk van, hogy ezért nem veszünk.

Tegnap este 22-23h felé Zsófikám nagyon aktív volt, egy órán keresztül folyamatosan nyújtózkodott, és nyomkodott a kezeivel, lábaival. Nem bokszolt, csak nyomkodott. Olyan volt a hasam, mint egy mozgó amőba. :D Lehet, hogy ezeket én idáig átaludtam: :shock:
Amúgy - ahogy egyre nagyobb, és ugye az én babókám már most nagyobb -, nagyon sokat puposkodik, és feszít ezáltal. Nem győzök a lelkére beszélni, hogy vonuljon arrébb.

Jaj lányok, én úgy élvezem a terhességet, apa is azt mondja, jól áll nekem, és állandóan terhesnek kéne lennem :shock: :lol: . NAgyon várjuk a baba születését, de valahol meg húznám az időt, hogy maradjak állapotos, mert ollllyan jó. :oops: Furi helyzet. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Emese, persze hogy nem "kell"... :lol: Csak még nekünk nem mondták se tornán, se szülésfelkészítőn... Ahány ház, annyi szokás. Mint a vizsgálatoknál. :D
Én is élvezem ezt a helyzetet, leszámítva, hogy egyre inkább nem tudok aludni a babótól. Vagy neki nem tetszik a testhelyzet, vagy nekem nagyon kényelmetlen. Szóval ezzel is úgy vagyok mint az étkezéssel, napjában többször keveset... :roll:

Bfagi, mi sem veszünk pihenőszéket, hisz lesz hordozó, babakocsi, én inkább olyan babatornázót-játszószőnyeget szeretnék majd. Bár ez az első hetekben még nem annyira fontos. A pingvinesedést meg valószínűleg inkább érezzük, mint látszódna. :wink:

Mazsola, én is épp tegnap néztem szét, de annyira elfáradtam, hogy nem maradt türelmem a vásárláshoz. De legalább most már célirányosan tudom, merre kell mennem a szükséges dolgokért. :D

Miléna, mi a helyzet??????

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

Miléna: nagy drukk, remélem délután már otthonról írsz, persze az ágyacskádban.

Anikó: nagyon jól tetted hogy megvetted. Amit te fontosnak tartasz az a babádnak is biztosan jó lesz.

Lányok, be vagyok parázva. Másik topikban olvastam, hogy a Szabolcs utcában nem kapják meg a babákat, csak 3 óránként szopira!!! Ez katasztrófa, mert én már a kórházban szeretném megvalósítani az igény szerinti szoptatást, mit csinálok, ha jóllakva kapom meg őkelmét. Most nem akarom elrontani (tanulva az előző esetemből). Szerintetek ezt megtehetik???
Hiszen az én babám!
Mindez csak azért van mert káosz van. Csak tudnám, hogy miért a kismamáknak kell megszívni!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mammikák!

Mazsola! Tündi-bündi Szelinád van (nagyon tetszik a neve :lol: )
Hozzánk a védőnő csak augusztusban jön. Volt már másnál is?

Amona, Kaqk Nagyon csinos kismamák vagytok mindketten :lol:

Emese! Köszi a csepeli boltot, tényleg jó hely.
Írtad a mózest, hogy napok kérdése, csak neeeem? találtatok végül?
Jó lehet tényleg ez a lubicka :lol:
Levegővisszatartás: érdekes elmélet. De tényleg mindenhol más a szokás, a jógában például kerüljük az olyan légzőgyakorlatokat amelyek visszatartással vannak. Peeeeedig a szülésnél a levegőáttolást (a tüdő felső részéből az alsóba) csak légzésvisszatartással lehet kivitelezni (ez a légzés segít a tolási szakaszban) én elméletben szoktam említeni, nem gyakoroltatom, biztos ami biztos.
Szülésfelkészítő: azért tartják a 34. héttől, mert ez már szülőpozíciókat mutat be, amik (pl a mély guggolás) a 34. hét előtt nem javasolt bizonyos esetekben, pl ha a méhszáj nem teljesen zárt.

Granda, Nyerkit! Drukkolok Nektek! Reméljük rendben lesz az eredményetek. Még szerencse, hogy együtt vagytok, gyorsabban telik az idő :lol:

Miléna! Reméljük már otthonról fogsz írni legközelebb :lol:

Gica! Én mielőtt elküldöm mindig keijeölöm Ctrl+C-vel, akkor megmentheted az írásod. Ha kidob, egyszerűen beilleszted Ctrl+V-vel.

Pingvin: én már az vagyok :oops: kívűlről is, legalábbis Apukám múlthéten nagyot nevetett azon hogyan megyek: "mint egy pingvin" mondta :lol: Sebaj, én is nevettem :lol:
Tényleg csodálatos ez a terhesség, minden nehézség ellenére én sem várom a végét, inkább próbálom minden percét kiélvezni. Soha ilyen közel többet nem leszünk egymáshoz Gergővel :wink:

Bocsi ha sok voltam :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jaj Timi! Ne mond! Én meg tegnap hallottam, hogy a MÁV tényleg bezár vagyis akkor én is a Szabolcsba megyek, hát nem is tudom, én is kezdem egyre rosszabbul érezni magam, hihetetlen ez a bizonytalanság. Egyre inkább hajlok az itthonszülés felé, pénteken el is megyek a tájékoztatójukra: http://www.szules.hu/new/napvilag/szule ... abadon.htm
Komolyan káosz ami itt van, az orvosok ,meg a nővérek totál ki vannak akadva, mindennek mi kismamák isszuk meg a levét, mert hiszen velünk sem úgy bánnak, ingerültek, szétesettek, és végülis Őket is megértem.

Na puszi mégegyszer!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok lányok!

Anitja! Nálunk már volt a védőnő még a legelején a 12. hét körül. Illetve most is Ő jön hozzánk a 32. héten. Most adja ide az Ő listáját, hogy miket kell beszerezni a babónak és azt mondta, hogy nálunk sokkal nyugisabban meg tudjuk beszélni a szülés utáni teendőket is. Én nagyon félnék otthon szülni, de ha te úgy érzed magad igazán biztonságban- a jelenlegi káosz miatt az egészségügyben- tedd azt. Csak legyen melletted egy nagyon jó szülésznő :!:

Timi26! Szerencsére a bajcsi korházban egész nap velem lesz Grétike, de azért át tudom érezni a helyzetedet. Hátha addig még változik a rendszerük :) Vagy csináld azt amit a nővérem, összeveszett a csecsemősökkel, de megérte neki, egész nap nála lehetett a baba. Sőt azóta már abban a korházban is megengedett, hogy a babók az anyával legyenek egész nap :lol:

Engem párom nem pingvinez, hanem a teknősbékához hasonlít amikor hátonfekvésből megpróbálok felálni :lol: Szerinte nagyon muris és a teknős is így kínlódik amikor a hátára fordítják :lol:

Amona,KaqkNagyon csinik vagytok :lol:

MilénaBiztos kiengednek :D Drukkolok :D

Puszi, szép napot mindenkinek
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?