A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindolanda! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bercó még mindig alszik. Este mikor fog kidőlni????
dmaggie

Kisebb utakra mi is ébren visszük mindig. Ha hazautazunk vagy Bp-re, akkor szoktuk az alvást megvárni, mert az minimum 2 és fél óra.

De lehet, már ébren is jól bírná. Majd holnap meglátjuk :wink:

Kép
vindolanda

Tegnap este ráültettem Bercót a digitális mérlegre. 12 kilót mutatott. :lol: :lol:
dmaggie

Néha Rugó is alszik mondjuk majdnem három órát délután, hatkor kel fel, és olyankor fél 11 felé szokott kidőlni.

Kép
vindolanda

Maggie, akkor Nektek nincsen problémátok a kilenc kilós álomhatárral :lol:

Kép
vindolanda

Vindo! Akkor kívánom, hogy jól működjön minden, főleg Rugó. Hogy én is mit szoktam trükközni, hogy legalább a gy.ülésben maradjon.

Jaj, v.melyik nap a Dávid gépéhez ültem le, ott végre rá tudtam nézni az iwiwre. Az apa gépe mindig lefagy tőle. Nézegettem az ismerőseimet. A nőgyógyászom, szülészem oldalára tévedtem, a kutyájukat úgy hívják, hogy Rugó. :oops: Akkorát nevettem. (Bocsi :oops: )
dmaggie

Úristen, hátranéztem, és Rugó a szoba közepén ácsorgott sík terepen :shock: :shock: :shock:

Most már befejezem :arrow: :arrow:

Nemsokára jön Gábor is, hozza a mekis kaját 8)

Kép
vindolanda

Azzal nincs. :lol: :lol:

Már nézegetem a gy.üléseket, mi használtan kaptuk, persze nem felel meg a januártól érvényes szabványnak. Már kezdek kirügyezni, teljes a káosz. Most leginkább abban bízom, hogy majd a bababörzén esetleg szét tudok nézni. (nov.9-én lesz)
Egy nagy dilemmám van még. Azt olvastam valahol, hogy úgy a legbiztonságosabb, ha középre kötjük be a gy.ülést, no meg nekünk is az lenne a jó. (Felemelő még a félórás út is a kakasülőn eltöltve, mert ugye én ülök a kicsi mellett. ) Így legalább olyakor a Gergő bohóckodása is lekötné Bercót. Csak a lényeget nem írtam, nekünk ott csak kétpontos övünk van, az ülések nagy többségét meg, ha nem mindet három pontossal kell rögzíteni.
dmaggie

Szép név egy kutyának :D

Kép
vindolanda

Gratulálok Rugónak!!!!! :lol: :lol:

Bercó még nem tud csak úgy felállni, mindig odamászik valamihez és ott kapaszkodik fel.
dmaggie

Bercó meg már jár :D Jól megkavarták.

Kép
vindolanda

Ágica! Én azt írtam, hogy nyomkodni nem szabad. A gyerekorvosunk az Árnika krémet javasolta, ha bepirosodik az oltás helye. Szerintem borogathatod - ha gondolod.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ágica nálunk is szép piros az oltás helye, sőt láza is van Péterkének, meg nem lehet hozzá nyúlni a karjához, nagyon fáj neki :evil: Totál levert szegénykém, úgy sajnálom, egész délután csak bújt meg bújt hozzám :cry: csak nurofent kapott, de nem jobb tőle :(

Maggie, Vindolanda :-) jó fejek vagytok!

Rugó még a bébihordóban utazik????? Hihetetlen, hogy nem altatja a kocsikázás. Keresztfiam ilyen amúgy. Na Péterke mindig beájul a kocsiban.

Maggie érdekes, hogy felállni nem, de menni tud Bercó. Nálunk dolgok mellett mindenütt, még fal mellett is feláll Péter, megy is kapaszkodva, de egyedül nem próbálkozik. Egyébként ő olyan lányos tipus, nem kemény férfi, mert mindenért eltátja a száját.

Csajok nincs valakinek valami jó kis cukkinis receptje??? holnap azt csinálnék.

Heni
KépKép
heni81

Mesi: Bocsánat,akkor rosszul emlékeztem.Ne haragudj.

Heni: Mi combiba de lehetetlen borogatni rákötöttem a lábára és 1 perc és már nem volt rajta.

Képzeljétek felhívtam a gyerkorvost mert tegnap elfelejtettem megkérdezni hogy nem e gond hogy Petra megiszik kb 6x270ml vizet egy nap.Erre ez nem igazán jó és azonnal elküldött minket vér és vizelet vizsgálatra kiakarja zárni a nehogy cukros legyen :shock:

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Silka: akkor azt valószínűleg más olvasta és törölte ki helyettem... :roll: Már többször észrevettem, hogy valaki belépeget a jelszavammal az iwiwre. Sejtem is hogy ki lehet az...

Hú, lányok, annyira le vagyok maradva, hogy nem tudom, hogyan szóljak hozzá az eddigi témákhoz... :roll: :oops:

VikDannak új szokása van: tudja, hogy mihez nem szabad nyúlni, és ha valami olyat kaparint meg (pl elem), ezerrel elrohan vele. A gond csak az, ha nem veszem időben észre akkor az életben nem találom meg. Múltkor pl az autó kulcsot kerestem egy órán keresztül, mire véletlenül a kukában megtaláltam... :shock:
És rendszeresen felmászik az ablakba és onnan kurjongat az autóknak...
Ha mondom neki, hogy megyünk pápá, "tátá" csatakiáltással rohan az ajtó felé és majd kitépi annyira menni akar!

Az esti alvással hála az égnek nincs semmi gond. 1/2 7-7 körül simán elalszik és reggel 6-7-ig húzza...

Majd lesznek képek is, már rég raktam, csak ezen a gépen még nincsenek feltöltve.

Igyekszem felzárkózni és bekapcsolódni, de per pillanat olyan mintha új lennék itt. Ennyit még sosem voltam távol tőletek. Annyira hiányoztatok!!!!!!!!!

Puszi

Kép
Kép
timi26

Ágica - :? Remélem, nem lesz semmi baj. A vérvétel az nem túl kellemes, azt sajnos tudom :?

Hú, mintha Fleur is ilyet írt volna, nem? Hogy sokat iszik Lilla. De lehet, nem jól emlékszem :roll:

Kép
vindolanda

Timi, nem lehet jelszót változtatni? Az iwiw-et nem ismerem, lehet, hülyeséget kérdezek :roll:

Kép
vindolanda

Dmagie: én is hallottam a középre kötést de azt az amerikai széles kocsiknál ajánlott ahól középen teljes értékű az ülés.Én mikor ülést vettem a töréstesztekre figyeltem.
Nekünk Concord van és meg vagyok vele elégedve.

Ti mit használtok arcra a gyereknek? Niki arca ki van száradva és kéne valami.

KépKép
anikoh

Anikoh, hogyha a Baba lanolinos krém is hígnak bizonyul, kék niveát :oops:

Kép
vindolanda

mármint a doboza kék :D

Kép
vindolanda

Vindolanda: köszi, az van is itthon!

KépKép
anikoh

Henikém! Feláll mindenhol Bercó is, támaszték kell neki, csak akkor nem tud, ha éppen nincs a közelében semmi, ülésből, guggolásból még nem tud egyedül feltápászkodni. :lol: :lol: Te olyanokat írsz, hogy dőlök a röhögéstől. Miért lányos, ha eltátja a száját, csak csodálkozik, nem?

Jaj, mennem kell, kijött a legény.
dmaggie

Heni!
Töltött cukini :) drált húst ízlés szerint befűszerezed, a cukkinit besózod kicsit a hússal megtöltöd kis sajtot reszelsz rá és megsütöd, vagy rántott cukkini sörtésztában

KépKép
viranka

Anikoh!
vagy pl. az ung.hydrofil nonion... akármicsoda a mi a fürdetőkrémük volt picibaba korukban .)
mi azt mielőtt gyerekek lettek volna kézkrémnek is használtuk mert olyan jó zsíros :)

KépKép
viranka

Maggie eltátja a száját= elsirja magát. Úgy értem, hogy van, hogy huppan egyet, nem üti meg magát csak lehet megijed, és már sir is:-(

Viranka köszi!

Heni
KépKép
heni81

Viranka! Te miket tudsz, összefutott a nyál a számban. Én nemigen csinálhatok ilyeneket, a fiúk nem vevők rá. :(

Heni! Értem már! Szerintem ez sem baj, Bercó is igen könnyen sír. De lehet, hogy egyszerűen csak finom, kis érzékeny lelke van a Drágának. Ettől még nem lányos. Kicsit elgondolkodva ezen, szerintem a szerepeket is majd meg kell tanulniuk, nem várhatjuk el, hogy egyből mindent tudjanak. Igaz, néha én is nézek, hogy miket csinál Bercó, senkitől nem látja, mégis. Ilyen például, ha már nem kér v.milyen kaját, akkor elegánsan eldobja, szisztematikusan mindent ledobál az etetőszékről. Ez a dobálás valami állandó dolog, ugye a kölesgolyóval is megdobálta az apukáját. :lol: Ha meg mondjuk Gergő sokáig "kergetőzik' vele, akkor a végén meg hozzávágja a labdát vagy éppen ami a keze ügyébe kerül. No, már megint jól elkalandoztam.
Az előbb meg nem pontosan fogalmaztam, nem kinevettelek, csak elképzeltem magam előtt a szitut. Remélem nem sértettelek meg.
dmaggie

Hurrá a végére értem, pedig most is volna más dolgom, pl németeznem kellene, mert holnap 8kor órám van, de már elvonási tüneteim voltak :lol:

Regi
Bocs, most vettem észre, hogy Szeli nevét kisbetűvel írtam a nagy kapkodásban kb 10 lappal korábban :( :oops: bocsi nem direkt volt.

Kolbi-Mesi
Nagyon jók a talis képek

Miléna
Mi szűrt vizet adunk Lillának (van vízszűrőnk) és igen sajna mi is szembesültünk vele első szűrőcserénél, hogy mi minden "tisztaság" van a vízben

Kolbi
Mi is nagyon szívesen találkoznánk már veled és ŐMátéságával :) csak Lilla gyógyuljon meg és csak összejön. Asszem aug. óta beszélünk róla :lol:
Hehe és te is írtad :) igen igen

Vindolanda
Sztem tök jó az ikeás színes műanyag...

Sense
Szerintem a legtöbb anyuka ennyi idő után kezd már kicsit befordulni attól, hogy értelmes beszélgetésbe nem tud bonyolódni senkivel, mert ugye a nap nagy részét csemetével tölti.
Remélem hamar túl leszel ezen az időszakon........
Húú nemzetközi kapcsolatokat akartam elvégezni másod diplomaként...:) de most nem dolgozol???A cégnél valami light-osabb besegítést nem tudsz vállalni? Van aki néha vigyázzon Botondra?
Ezeket az időket próbáld meg olyan dolgokra használni, amik feltöltenek.
Nekem nincs segítségem, csak a férjem, meg most már Tündi a bébi szitterünk és csak rájuk számíthatok. De a férjem is igyekszik maximálisan segíteni, hogy én is kapjak szabadidőt.

KTimi
Ez a hiszti story tökre meglepett, a te fiadra nem igazán jellemző, vagy rosszul emléxem? Biztos volt valami extra zavaró körülmény....

Szopópárna :lol: :lol: hehehe én is jókat rötyögtem, már az ezzel kapcsolatos hozzászólásokon

És ahogy feljött ez az anyaság kontra karrier téma nekem megint csak az jutott eszembe, hogy nem tudok elég hálás lenni, hogy ennyire megértő férjem van és észreveszi, ha rendet raktam a szekrényében, ha rendet raktam,
ha kitakarítottam, ha főzök. Csak max. ha rossz napja van akkor látom rajta, hogy nincs hangulata babázni, de olyankor nem is nyúzom.....
Ami pedig a karrier témát illeti én alapvetően jól érzném magam itthon, ha az általános babrálási vágyam ki lehetene elégíteni (nagy kreatív fan vagyok :)) de ugye erre nem túl sok idő jut.
Bár azt hiszem, ha minden nap ezt csinálnám egy idő után erre is ráunnék és vágynék valami pörgősebbre vagy inkább agyat megmozgatóra (ahogy most is számtalanszor felmerül bennem). Mert nekem sem volt unalmas a munkám állandóan rohangáltam a partnerek, és az ügyfelek közt
, ami ráadásul jó kis szellemi kihívás volt, mert mindig más megoldást kellett az ügyfelek problémáira találni, miközben a céges szabályokkal is hadakozni kellett és hát az ügyfelek is jellemzően pénzügyi igazgatók voltak.
Azért hiányzik, bár a passzírozás az nem igazán...a görcsölés, hogy meg lesz a tervszám vagy sem...ez az egy nem hiányzik. Én éppen azon agyalok, hogy mi is lenne az ideális, amihez lenne kedvem, ha már alkalmazottként gondolkodom egy darabig még.

Tali nov 8, nov 22 azt hiszem jó lenne.
Jajj csajok ne mááár a 15.-i nekem pont nem lesz jó :( :(

Elalvás: nálunk most éppen mikor hogy. Se az idő, sem a módja nem ugyanolyan.
Hol kétszer alszik, hol egyszer. Hol délelőtt, hol délután. Hol anya kell hozzá, és ölben simogatva, hol csak elalszik magától.
Szóval most nagyon átalakulóban van a Lilla alvása, pedig onnan indult, hogyha álmos akkor jelezte, leraktam aludni és aludt.
Kicsit rosszul is érzem magam, hogy a szép rendszer szerű dolgaink borulni látszanak. Bár az óra perces dolgokhoz ő sosem ragaszkodott.

Timi
Remélem mire a végére érek addigra már írtál magatokról és tettél képeket is. ...a képeket mindenképpen várom

Jajj itt a rémséges horror story-k nekem estére a baba balesetekkel....

Panndi
Vizsga, tesó :)

Minden gyermekecske nagyon édes, olvasós, bájos, puszizós és egyéb képek :)

Dettyk
Igen ott :) jó poén lett volna. Rögtönzött minitali.

Gyerekdalos CDt én is szívesen venném Lilla imádja a dalolászást :). CD-t viszek vagy küldök vagy valami. Valaki átírja nekem is?

Maggie
Gyerekülést mi próbáltuk középre tenni és valóban mintha Lilla jobban élvezte volna, mert látta a műszerfalat is, viszont betenni és kivenni marha kényelmetlen és akkor hátra nem nagyon fér be senki kényelmesen az ülés mellé.

Vindolanda
De jól emlékszel, de ő azért ennél kicsit kevesebbet. Utána olvastam és a normál határérték körül volt. De azért, ha megyek védőnőhöz mondom neki.

Boldog szülinapot Hajni!
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Ágica! Csak nem az lesz, nagyon drukkolok!

Fleur! Azért jobban van a kis tazi? Köszi az infót az ülésről, a kevés hely nem nagyon riaszt, most sem jut sok. :lol: :cry: Egy próbát megér a dolog. Tény, hogy rendesen tele van velünk a kocsi. :lol: :lol:
dmaggie

Nálunk az egész család beteg. Lilla még mindig taknyos, napi minimum 2x szívjuk az orrát. Először írtó nagy csata volt, de most már kezd ráérezni, hogy nem akarjuk bántani és már egyre kevésbé sír és tiltakozik.
Volt 3-4 szörnyű éjszakánk, mert nem kapott rendesen levegőt és amikor megébredt és visszatette a cumiját nem bírt aludni :( de vettem babáknak való légzéskönnyítő krémet. (tiszta vietnámi balzsam feeling, az egész szoba úszik a mentol illatban, de a gyerek jobban alszik és ez a lényeg).
A 8. foga is kijött menet közben, azt hiszem még nem írtam.

Apa is beteg, nekem is fáj a torkom, de még én vagyok a legjobban, mert hát anya nem lehet beteg :)

Lilla szörnyen anyás és hisztis nyűgös...nagyon nehéz terelni most. Az lenne az igazi, ha mindig ölben cipelészném és rajtam lóghatna, de persze ez főzés közben nehezen kivitelezhető :(
Szóval szenvedünk. Szerintem lesz ott valami fog is a dologban, mert mindent rág.

Amúgy meg írtó cuki. Van megint egy édes kis fintora. A Tazis átalakítva. Felhúzza az orrát és úgy villogtatja a fogait, ilyenkor írtó cuki. Lefényképezni még nem sikerült.
Már nagyon ügyesen jár, mit jár majdnem szalad. Napi szinten körbe kell kergetni a fotel körül vagy eljátszani, hogy ő kerget minket.
És táncol..a ritmusosabb zenéket szereti..tegnap Mariah Carey Emotion című szám elejére szó szerint lötyögve riszált, de nem sikerült felvenni. Lemaradtunk a pillanatról :)
Most már ha eldöntendő kérdést teszünk fel bólogat, illetve rázza a fejét. Ez az éhség és egyszerűbb dolgok kiderítésére remek.
Beszéddel nincs nagyon eleresztve..érdekes mert építeni és forma bedobózni szeret. A könyveket inkább csak lapozgatja, mostanában kezdték el érdekelni a dolgok amik a könyvben vannak.
De anya, ide, oda, det (angolos beütése van a gyereknek, mert ezt az ez, és az szavak helyett használja), ide, oda és persze deje=gyere
De se vau, se háp...semmi pedig lelkesen utánozom az állatokat :)
És hát puszi is van jó nagy cuppanós :) az olyan jó.

Édes story ezzel kapcsolatban: mikor rosszabbul érezte magát délután ledőltem vele a nagyágyra és simogattam. Ő meg ráborult a vállamra. Egyszer csak felpattant kikapta a cumit a szájából, a szeme már csak résnyire volt nyitva...gondoltam jajj mi lesz ebből...erre fogta magát adott egy hatalmas cupisat és visszapakolta a cumit, rám borult és már aludt is :)

Jó sokat írta, de jó régen is írtam :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

köszönöm a köszöntéseket, olyan aranyosak vagytok.
viszont most még jobban szégyellem magam, h soha nem jutok ide. :cry:

Kép
Kép
h@jni

Maggie
Igen azért jobban van.

Hajni
Ne tedd, tudod, hogy örülünk bármikor tudsz jönni.

KépKép
KépKép
fleur

Regi, Szelina csúcsédes!

Kép
Kép
irina

Gremese?????
dmaggie

Maggie - mikor feküdt le Bercó végül?

Fleur - nálunk az a baj a műanyaggal, hogy mi egy darab jó nagy szobában lakunk, és olyan szépen harmonizálnak benne a színek meg a bútorok. És valahogy inkább egy fatárolót tudok ide elképzelni :roll:
Persze, tudom, hogy egy műanyagtároló is jobb, mint egy km3 játék a sarokban :lol:

Emese mostanában mintha esténként jelentkezne be inkább.

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Vindo! Szerencsére f.10 körül. De előtte nagyon élt. :lol: Még egy új szó is kicsúszott. A sétálunk, sétálunk-ot énekeltük és a végén mondta, hogy: csüccs. :lol: Aztán meg olyan igazi cuppanós puszikat kaptunk, hogy majdnem a fülem is csengett, meg két kézzel dobálta az apukájának a puszikat.
dmaggie

Hát, akkor Rugó korábban kelt és később feküdt :lol: Fél 11 körül dőlt ki.

Csüccs :lol:

Nálunk puszi-dobálás nincsen, de macska-csalogatás közbeni "cic" van.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Fleur, hoztam egy fotót, Zsófi így nyomja az orrfelhúzós vigyort :lol:

Kép
Vendég

13. hét!!! :lol: :lol: :lol: De tesó eddig egy héttel idősebbnek tűnik a koránál :wink:
Vendég

Jó reggelt!

Ágica! Reggel bevillant az agyamba, hogy még a felkészítő tanfolyamon mondták, hogy ha szájpenész van, érdemes másik cumit venni, mert elég nehéz eltüntetni róla a bacit... :?

Hát mi képtelenek vagyunk átállni, este fél 9-kor kidőltünk, 5-kor keltünk (Szeli 8-tól fél 7-ig aludt éjjel). :roll:

Tegnap egész nap nyűgös volt Szeli, valószínűleg a szél miatt, ezt már máskor is megfigyeltem nála. :(

Cipő: Szeli 22-est hord, de amikor ráadom, nem tűnik nagyobbnak, talán azzal a ujjnyival, amivel kell is... :roll:

Silka! :D

Mesi! Bakker, mindjárt szülsz! :shock: :)

sír...
:arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Vindolanda! :lol: Ezt Szeli is csinálta a benti papírszemetessel (mostanában használaton kívül). :lol:

Utazásnál: Ha Szeli nem alszik, akkor általában egy kiflivel vagy ilyesmivel elvan, de azért a türelme 1 óra után már neki is elfogy... :roll:

Rugónak gratula! :)

Ágica! Jaj, csak nem cukros... :evil:

Fleur! Észre se vettem! ;)
Jobbulást Nektek! :(

Ezek a pusziosztogatók! Éééédesek! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Fintorgás vizes hajjal: :lol:
(Ez már régebbi, csak elfelejtettem feltenni, pedig akartam.)
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Szeli nagyon laza :lol: :lol: !

Ágica, reméljük, nem lesz baj. Én egy időben Bencével aggódtam, szintén voltunk orvosnál, de nem végeztettek el velünk semmilyen vizsgálatot: naponta 2,5 liter folyadékot is megivott kb. 1,5 évesen. A doki szerint- bár a felső határ- de normális, viszont javasolta, hogy próbáljak csökkenteni.
dettyk

Képzeljétek, barátnőm kislánya nem nagyon eszi a főzelékeket, inkább csak az édes gyümölcsöket. Volt valakinél ilyen? Talán LMóniéknál, ha jól emlékszem! Móni! Azóta mi a helyzet, meg tudnád nyugtatni a barátnőmet? És mivel próbálkozzon? Keverjen mindenbe édes almát esetleg???

Kép

Kép
regcsiken14

És nézzétek, miket teszveszeltem Szelinek: :)

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Tali

Gyors reagálás kéne!
Ha 15.-e szombat nem jó akkor lehet 16.-a vasárnap???
Mindjárt visszahív a csajszi.
Az időpont 10-13-ig lenne-

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regi nagyon tuti ez a garbó :lol: :lol:
Szelike meg elbűvölő vizes hajjal :lol:
Igen, jól emlékszel. Annyi, hogy Grétike a savanyút ette meg.
Ne aggódjon barátnőd. Ez szép lassan fog változni. Én úgy csináltam, hogy eleinte csak azt kapott amit szeretett aztán pár nap múlva csempéztem bele új ízt. Majd az új ízből többet. Így megszokta és lassan megevett már mindent. Annyi, hogy nem tud olyan nagy léptekkel haladni az elején az új ízek bevezetésével és számíthat rá. hogy a kicsi későbbiekben is édesszájú lesz :lol: :lol:

El, cica nyűgös megpróbálom elaltatni puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni! Köszi!
Tali: Oké! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Nem sikerült a csajszival időpontot egyeztetni. Csak du lett volna jó nekik.
A de. időpontokban jóga van ami fix.
Ezt találtam.
Ha nektek megfelel hétfőn megpróbálom majd lefoglalni.

http://www.zsebibolcsi.hu/mosolyvarjatektar.html

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Emese 2 napja elveszett :shock: lehet elment szülni????? De akkor Gegi apa csak irt volna :roll:

Emese tessék bejelentkezni!!!!!

Péterke épp a csekkeket rendezgeti :shock: be is fizethetne belőlük egyet, kettőt...

Regi szép cuccokat vettél, édes Szeli a garbóban:-)

Maggie, Vindolanda nem tudtatok aludni az éjszaka???? Mi mostanában közösen járunk aludni BK után. Olyan érdekes, megfigyeltem tegnap, hogy Péterke jobbra, balra néz, hallja, hogy szuszogunk és már is fordul be ő is és alszik.

Hogy hogy fog igy ő külön aludni?

Móni nekünk mindegy, hogy szombat e vagy vasárnap. Lényeg, hogy hétközben nem tudunk menni, mert apának nincs szabija:-(

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, volt Emese tegnap, de csak két mondatot szólt Ágicának az oltással kapcsolatban. Borogassák-e vagy nem. Mintha :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?