A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó, Samu egy nappal idősebb MArcinál. Találd ki. :wink: :lol:

kispiskóta

Na jólvanna, tudom ám mikor született Gurgi Samu. Mikor a legtöbb béb született egynapon júliusban.
Csak qkackodtam a vonalzókkal.

Marci szerelése tényleg említésre méltó, klassz kissrác benne. Meg amúgy is.

Egon is jó kis nőcsábász abban a pizsiben. Akarommondani kiscsajcsábász.

Kép
kissmanó

nálunk is kezdődik a műsor betettem Nyunyit a járókába jövök vissza ő meg nyög nézem mi van hát hason volt mire vissza értem
és már megint probálja.

Bridzsi

Kép
esztora

Gurgi köszi!kicsit lila a sarka.

tegnap találtam egy tök jó helyet illetve már nézegetem egy ideje
Nassfeld-et Ausztriában volt itt már vki síelni?

Bridzsi

Kép
esztora

akkor nem is olyan rossz hason

ma délelőtt én is bepakoltam a járókába, játszott egy jó darabig, majd hasratettem, hát élvezte a kilátást. ezt is megértem. de forogni még forogjon a ventillátor propellerje. egyenlőre.

Kép
kissmanó

Zsu!!
Azért is volt jó ez a foglalkozás mert most kevesebben voltak.
Sameszt letettem a szőnyegre de főleg az ölemben volt.
Volt egy néni aki fotozgatott hivatalból.

Manó!
Nemtom, a nőivonalas vonalzó egy nappal későbbre teszi..hogy miért.. :roll: pedig ua. a születési dátumot írom mindkettőbe..még jó..hahaha

na húzok, mint a vadliba

A dokinő azt mondja, hogy az éjszakai fogfájásnál a gyerkőcök ecce csak hirtelen fájdalmasan felsírnak.
Samu nálunk inkább olyan nyüszögesen ébred éjszaka..gurgulázva..gurgikázva :lol:
torolve_20131003125716

mi nem síelünk, csak a csajok tanulgatnak.

haverok zell am see-be járnak (ha így írják)

Kép
kissmanó

lálálálálá lila liba lila liba
pandacsöki boborján
torolve_20131003125716

s ha nem sír fel éccaka, akkó nem is jön ki a foga?
na jó, tudom, ez csak amolyan kérdezz felelek dokinős megszólalás volt.

Bridzsi: nálatok vót ilyen?
bár attól még lehet ha nem vala

Kép
kissmanó

"gurgulázva, gurgikázva" :lol: a negyed 11esre mentetek?

Brigi, ügyi Nyunyi!!!!

Ti gyerkőceitek nem kezdtek el bukni? Marci olyan szinten nyomja, hogy két órája evett, de az előbb egy olyan adagot az ölembe pakolt, hogy csak pillogtam. :?

kispiskóta

Manó, azért írtam le :wink: . Szétröhögtem magam rajta.

Beni legújabb tudománya: (szerintem emiatt történt, hogy kétszer átaludta az éjszakát az elmúlt 3 napban): szopja az ujját!
:lol: Legalább nem kell neki cumi, Emi úgyis lenyúlná tőle.

KépKépKépKépKép
uxi

Kormi de volt és szint üvöltött alig tudtam megnyugtatni.
ez tényleg olyan sírás amilyet még nem hallottam előtte.

képzeljétek adagolom Nyunyi orrába az olaszországi ampullát és ma még nem volt orrszívás!!!
írtam is Hollandiában dolgozó barátnőmnek hogy nézze meg és hozzon ha van ott is.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora
Nassfeld a legjobb síelőshely amit ismerek! :D 4x voltunk ott, mindig sütött a nap, és tök jók a pályák

Fél 9től ébem úgy döntött nem alszik. Ez ok, de 11től már halálosan kimerült, nyűgös volt, de mikor ágyikóba került, ordított. 1kor feladtam elveimet, be a babakocsiba (itt a lakásban), 1 perc alatt elaludt. :shock: Olyan cselesek ezek a kölykök

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!!!

Pasi hajnal 5kor kelt apájával :lol: Csak pasi szopizni, apája meg dógozni, bár ő is ezt a kifejezést szokta használni ha car napja van bent a cégesbe 8) :lol:
Csajok oviba/bölcsibe. Akartam venni nagyobbik csajomnak kabátot a Tecsóba (hogy legyen váltónk ha balesetes lesz véletlenül a kabátja), de pont az ő méretébe nem volt... a 4-5 éves méret az már kicsi, a 8-9 meg még nagy... :roll: Közte meg nem vót.... :evil: na mindegy, majd keresek másutt is.. Viszont ezek a Tecsós Cheerokee cuccok nagyon jóóóók! :wink:

Zsú:
Mindig bukik Marci vagy csak néha? Lehet nem jött ki az összes büfi kaja után...meg kéne próbálnod kicsit jobban büfiztetni... Hátha... :roll:

Manó: és bírta hasona csaj? Én ha hasra dobom Zalánt, először élvezi aztán 1 kerek perc múlva elkezd nyekeregni, majd ordításba torkollik :shock: Viszont arra gondoltam, ha nem tárolom a gyereket néha hason, akkornem fog tanulni megfordulni se.... :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gurgi! Nem mentem Ringatóra. Olyan sok mosnivalóm gyűlt össze, hogy elképesztő. Most mosok ezerrel, de lassan a végén már nem lesz hova teregetnem. A hétvége átszerveződött, most próbálom utolérni magamat.

Zsú! És nem lehet, hogy Marcika mostanában sokat mozog evés után?
És ami lemaradt: nagyon jólöltözött uriember palánta a fotók szerint is (és élőben is ). :wink:

Fogacska nálunk is sokszor rövid éjszakai alvást engedélyezett a nagyoknál. És sajna nincsen garancia arra, hogy hamar ki is bújnak a fogacskák. Gyereke válogatja.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Az, hogy mindig az túlzás, de elég sűrűn bukik. A védőnő azt mondta, mert sokat mozognak, ami Marcira igaz is lenne, no de evés után két órával?!? :shock:

Tegnap én is visszaolvastam Marci születése körüli időket, csajok olyan jó volt nosztalgiázni!!! :oops:

Fiam, ma egész nap alszik. Pótolja a tegnapi napot. :lol:

kispiskóta

Emma: aha vannak elveink. Legalábbis mi azt hisszük. Erre aztán kiderül, hogy még inkább van akaratos gyermekünk.
Enyimét sem lehet altatni a házban semmiképp. Ha hosszabb alukát akarok, el kell menjek vele fordulni párat az autóval, majd aztán ha hazajöttem, ablak lenyit, bébiőr üzembe helyez, s kölök jól huny. Most is már vagy másfél órája. Egyhuzamban ennyit nem aludt egész hétvégén.

Kép
kissmanó

Zsú: ezt már én is írtam Gréturól: képes kaja előtt szembebukizni az előző maradékát. Volt már példa arra, hogy lecsurgatta az orrom.
Nem röhögni ezen.
Ellenben most kicsit szemétkedem. De ne vedd sértésnek. Asszem bukit hozzátok küldte Grétu. Csak el ne kiabáljam. Vagy 3-4-5 napja eléggé böcsületes a jány, levegőt kiengedi, s nagyjából a többit megtartja. Asszem látja, hogy amit kipaszírozok magamból anyatejcsit, azt jobb ha megbecsüli. Hisz így is naponta 2 kaja az tápi. Sajnos.

Kép
kissmanó

köszi a Nassfeld megerősítést!remélem többieknek is tetszik!

Bridzsi

Kép
esztora

Manó, Gréti elejétől fogva bukós volt, Marci nem. Úgy egy hónapja kezdődött talán. :roll: Viszont büfi az mindig van, a "megszokott adag".

kispiskóta

Zsú! Igen, a mozgástól jöhet vissza még 2 óra elteltével is a hami. Nálunk Ádikám produkálta ezt és elég sokáig. Még a gyümölcs is sűrűn visszaköszönt, pedig akkor már 6 hónapos volt. :?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Manó
na most jólesik a lelkemnek ilyet hallani :D mit meg nem tesz az ember, csak hogy legyen már egy normál alvás. Te tapasztalt vagy, mikor lehet, majd abbahagyni ezeket a cselezgetéseket?

Kép
Kép
emma1976

Mikor adtál először gyümit neki(k)?

kispiskóta

Emma, én egy csomószor raktam már bele a babakocsiba, kinyitottam ráadásként az ablakot is, hogy séta fílingje legyen. Ha másképp nem alszik, de ez főként akkor van, ha túlpörgi magát. :oops:

kispiskóta

Az én fiacskám is nyügös volt tegnap d.e. és ma d.e. is.Brutál volt.Ezt annak tudom be,hogy szobafogság van,nem tudok vele sétálni és lehet hozzá van szokva,hogy d.e. 1 órát sétálunk amiből 2O percet alszik.Most is álmos volt de egyszerűen nem tudott elaludni a kiságyban.Holnap viszont inkább sétálok vele mert így attól félek,hogy megint el lesz kapatva,mivel a végefele márcsak kézben sétálva volt úgy ahogy el.
Ugye a múltkor írtam,hogy átalussza az éjszakát,na tegnap éjszaka megint előjött ,hogy megébredt,cumit beteszem visszaalszik.Csak ezt 3x kellett megismételni,pont mire elaludtam volna mehettem újra be hozzá.
Esztora azt hiszem te írtad,hogy már kint van 1 foga a kicsinek.Milyen volt az ínye előtte?
pillangó7

Én még mindig nem tudom eldönteni hogy Kint van-e Andris fogacskája. :oops: Folyton odadugja a nyelvecskéjét igy alig látni. Az biztos hogy nagyon fehér. Viszont ha a kisújjammal végigsimítom az inyét akkor érzem hogy karcol... :shock: :)
Vendég

Éjszaka jókat szundizik. Nem volt nyűgösebb. A hűtőrágókáját viszont egyhuzamban a szájába tömi. :wink:
Vendég

Zsú: Télleg jó nosztalgiázni... :roll: :roll: Én pl most tartok a 360. oldalon. Az imént olvastam Gurgi hsz-ét az akkor 65 perce világrajött Gréta nevű kis gyorsvonatról. :) :)
Vendég

Csajok annyira fáj a szívem.... Van egy nagyon kedves lány, akit itt a bneten ismertem meg, ő is endós, együtt küzdöttünk, 1 hét különbséggel estünk teherbe, de neki sajnos a 30. hétre megszületett a babája, akiről tegnap derült ki, hogy valószínűleg a tüdőbetegsége nem gyógytható... Én csak bőgök, csak bőgök....
És szidom maga, hogy egy kis sírást meg nemalvást nehezen viselek, mikor másnak ilyen borzalmak jutnak....
:( :cry:

Kép
Kép
emma1976

Zsú! Az 5.hónap végén kezdtem almalével. Lereszeltem az almát és műanyag szűrőn átpréseltem. Naponta emeltem az adagot, majd kb. 1 hét elteltével reszelt almát is raktam bele. Ez nagyon híg volt, de később már higítás nélkül adtam az almapürét és kipróbáltuk még az őszibarackot is. Ezután sorrakerült a többi gyümölcs is. A 6. hónap végén már főzelékekkel kezdtem ugyanígy fokozatosan, szinte kanalanként. A 7. hónapban husit is adtam már. (A védőnénink tanácsát követtem.)

Annee! Fém mokkáskanállal kocogtasd meg ott, ahol érezted az érdességet. Ha kint van a fogacska hegye, akkor fémesen cseng a kanál. Amúgy csak kopog a baba ínyén.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Emma: Sajnálom... :cry: :cry: :cry: Ennél nincs szörnyűbb...:cry: :cry:
Vendég

Affene... kicsivel akartam. :oops:

Tücsi: Megtörtént! Kint van az a fogacska! :D Lehet anyát harapni ezerrel! :)
Vendég

Sziasztok!

Nálunk is van nyüszizés egész nap, őkőlrágás és nyáladzás! Maeci meg is jegyezte, hogy Jamuból ( nem tudja még kimondani az s-t) folyik a víz :lol: Ennek a nyüszizésnek a hatására ma elkészítettem életem legrosszabb ebédjét :oops: Pedig semmi extrát nem csináltam: rántott karaj, krumplipüre és pérolt zöldség. Ebből a hús kemény lett a zöldséget elsóztam a krumpli meg túl hígra sikerült :cry:
Fogzásról még annyit, hogy nekem a dokinéni azt mondta, nem csak akkor fáj nekik amikor már kibujik, hanem már jóval előtte mikor megindul az ínyben. Az áttörés az utolsó fázis!

Ckat: hát őszintén, Daninál sem mértem :oops: Anyu megmutatta, hogyan ellenőrizzem a könyökömmel, és ha nekem kellemes akkor jó. Egyébbként az én gyerekeim a melegebb vizet szeretik, a majdnem forrót :shock: .

Nagyon jók megint a képek! Marci a kis csini :wink:

Annee: fémkanalat végighúzol az ínyén és ha kocog kintvan a fogacska :wink:

Megyek készülődni, nemsokára megyünk Marciért az oviba.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

sziasztok

sok a melom megis itt logok :(

Monccs
lehet kapni Dentinox-ot, te lattal valahol? Nem vontak ki a Lidocain tartalma miatt?

Anno mi a Chamomillat, a Dentinoxot (huesit) hasznaltuk illetve Panadollal kentuk az inyt.

Uxi
mennyire szopja az ujjat Beni? Mert Janka mar-mar sebesre, ilyenkor pedig allitolag a cumi a megoldas, de azt nagyon nem szeretnenk. Anna anno nem szopta az ujjat , a cumit is kikopte.
Emiszaj:)
Anna is mondott egy par jot mostanaban:
"Én: A. most viccelsz?
A: Nem, hazudok!"

"K. papa rendes ferfi, allva pisil."
(Ez most nagy tema)

No var a melodia.
Udv mindenkinek

mandarka

Na látom Tücsi megelőzött :lol: Gratula a fogacskához!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Szia Brigi!:) Megtörtént az előbb. Kint van az a fogacska!:D
Vendég

Emma: :cry:

brigi73

Köszi, Brigi!:)
Vendég

Sziasztok!

Na, aszem a gyogyulas utjara leptunk, bar meg kell szivni az orrocskat.

Esztora! Mi az az orrcsepp. Mi a neve?

Gratula a fogacskakhoz. :P

Tomzsi nagyon edes. Szegeny kis beteg szemu.

Ckat! Megmondom apanak, hogy olyat novesszen. :lol:

Emi! Ezek szerint nem vesztek masik lakast? Ott maradtok? Kezded mar megszokni a helyet?

Tücsi! Jo ez a femkanalas tipp. :wink:

Emma! :cry: Es mi a teendeoje a baratnodnek?

Na megyek, folytatom a vasalast, amig Egon alszik.
molkata

Annee :)
Gratula a fogacskához! :wink: Próbáld meg masszírozni Tömzsi szeme alatt, nekem ezt tanácsolta a dokinő.

Brigi :)
Jamu :lol:

Mandarka :)
Anna is tud :D

Emma :)
Sajnálom a barátnődet és a picurkát. :?

Uxi :)
Berci a papának mondta el az esti imát, mondanom sem kell, hogy apám ateista,de nagyon. :roll: Legalább tanult valamit. :D

Baromira fáj a bal fülem, rágni sem tudok. Folyadékra vagyok kényszerítve. Alig aludtam és indulnom kell suliba. :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na, megint nő a termés, vigyázzatok, mert nem fogok jönni, ha túl nagy lesz a hozam! ;) ;) ;)
De addig is aktív hozzászólás :D
1,5 oldal kimaradt!

Móni! Én kenguru gold mániás vagyok… A zoknijuk viszont nagyon nagy. Amikor kezdtünk belenőni a 68as kengurus cuccokba, akkor kezdett jó lenni az 56os (!) zokni. Gyerek nélkül nem is mertem választani, hiába az ő márkájukat hordjuk. Esetleg nézd meg. Savoya parkban is van boltjuk.

Éjszakai műsor nekünk is van. Illetve nem műsor, csak megváltozott. Ádám pl eddig magától büfizett, kaja közben félrefordult, büff, papika tovább, aztán szunya. Ez szinte az egyik napról a másikra elmúlt. Minden kaja után kell. Sőt, ha tudom, hogy utána aludna, akkor közben félreveszem, veszekedünk, büfi jön, papika és bealvás. Este fektetés után mostanában 1-2x ébred, és 2-3 naponta megint van 4 órás ébresztő. Nekünk is az óráátállítás óta van. DE: a mi rendszerünk elég minimális, pont úgy változtattam a lefektetés idejét, hogy az óraátállítás ne tűnjön fel (1 órával hamarabb kezdjük a ceremóniát, amiben van masszázs is). Én igyexem leszarni. A gyerek jókedvű. Ha jön a foga, és ennyivel megúszom, hát annak fogok örülni erősen ;)
Viszont ha a rágcsálás azt jelentené nálunk, akkor 2 hónapja jön a foga. Ládikó mindent rágcsál.

Vízhőmérő. Én nagyon akartam mérni. Ádám születése előtt gondoltam, kipróbálom, érzem-e a jó vizet. Na, a mi hőmérőnk a forró vízben sem ment 36,5 fölé…

Manó! Koszmóra próbáltad a durva módszert: körömkefével ledörzsölni? Én itt tanultam Brigitől. 1x volt, azóta se. Kicsit kipirult a bőre, de nem horzsolta meg. Csak baromi sok korpa lejött, úgyhogy egy textilpelus fölött csináltam, és azzal sűrűn töröltem le a fejét.

Zsú! Nagyon vagány az a kockás ing Marcin!

Na, itt feladom.
Vendég

SZiasztok! Jó benneteket olvasgatni, de sajnos a hsz-ig általában nem jutok el.Most is 3 oldalt olvastam egyszerre.
Bukás Jankó bármikor képes bukni, akkora mennyiségeket, hogy csak na. De ha órákkal evés után, akkor egész híg, és szerintem a nyálát bukja vissza, amit gyárt folyamatosan.
Nem is fordítom szinte hasra, mert rögtön tócsa van alatta.
(Meg utálja is, megfeszíti magát és hintázik, mint egy mérleg.)
Párásító Milyen márkát ajánlanátok a szolidabb árkategóriában? 15 m2 a gyerekszoba. Köszi előre is!
Szarvasbori te szerkeszted a táblázatot? Küldtem e-mailt, de talán nem kaptad meg.? Feltennéd Jankót is? Születési: 3600 g, 56 cm, 3 hónaposan 6950g, 65 cm. Köszönöm!
Egyedül elaludt a kisfiam gügyörészve a nagyágyon. Néha elalszik bárhol, csak teljesen kiszámíthatatlan. (Előfordul, hogy kb. 5-10-15! perc sírás után, amit csak akkor hagyok, ha teljesen kész vagyok és 3. próbálkozás után sem alszik el a cicin. Ti "hagyjátok sírni" a babákat, ha látjátok hogy fáradt és mégsem alszik el? (Ilyenkor már babakocsiban sem!)Boldizsárral soha nem volt ilyen gondom. :( )
Kicsit hosszú lettem. :? :)

Kép
Kép
tjuditot

Judit! Nem jött semmi.

Táblázat.
1194878818.2571.xls
Vendég

Molkata: Kinderandi féle Libenar amit aztán Emi25 hozatott nekünk(Olaszo.-ból).
még mindig nem volt ma porszívozás és abszolut nem szörcsög az orra.

nem is igazán orrcsepp Andiék szemre használták.

Bridzsi

Kép
esztora

Estora! Koszi!
Megneztem,persze itt azt sem lehet kapni. :(

Egon meg mindig alszik, de mar nagyon budi. Sztem, kaki van.
:D 2 napja nincs gond a kakival. Sztem, azert mert apa nem kapott nekem tejtetat es helyette edeskomenyt vett, mert ugy emlekezett, hogy az is volt benne. Na, en abbol minimum 2 litert legyurok egy nap. Es ez a hatasa Egonnal. :D

Vizhomerozes: en a konyokommel nezem meg. Az elejen mertem, de ha huteni vagy melegiteni kell, nagyon lassan megy lejebb vagy feljebb a higgany a homeroben es meguntam. Igy meg, sztem jobb, mert mar megszoktuk mindketten.
molkata

Estora=Esztora :oops:
molkata

Kati :lol: tea. hogy mik ki nem derülnek

Kép
kissmanó

Bori: így estem neki az este, körömkefével, de aztán kölök visított (mint kiderült ma, épp ott karmolta le magát s az fájt), én meg abbahagytam

Kép
kissmanó

Megjöttünk a suliból. Tanárnő megint felhúzott! :roll: :evil:

Bori: Ha lehet és nem gond légyszi tedd be Tömzsit is a táblába. :oops:
Születési súly és hossz: 3760 gramm 50 cm, 3 hós 5770 gramm, 60 cm. Köszönöm.
Vendég

na, gyermekem 3 óra autóban alvás után benyelt 175 anyatejet üvegből, majd 2 óra múlva 165 tápit, s nyűgölt ezerrel. Még csináltam egy kis tápit 1 óra múlva, na cuppant is rá mint ki nem evett, oszt kb. 40 után beájult. de legalább csend lett

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?