A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Pipal
Addig úgysem adnak tgyást,amíg a születési anyakönyvikivonatot nem kapják meg, tehát felesleges hamarabb beküldeni az igényt mint ahogy megszülsz, és akkor már úgyis kiderül, hogy fiú v. lány:))

Ancsa
Egy csomót gondolok rád. Annyira keményedik a hasam, már mindegy, higy fekszem, ülök v. állok...ma reggel nem bírtam kimenni, hogy tejet adjak a Márknak mert annyira benyílalt a hasam:( Tiszta pánik vagyok, egész nap fekszem szinte, márk olyan aranyos egyedül játszik:)
Az vigasztal, hogy hétfő este zárva volt a méhszájam+ nem vagyok hajlamos a koraszülésre+Márk mellett is görcsöltem bár akkor mindez 2 hónappal később kezdődött és nem keményedett annyira a hasam.

Eszter
Te is eszembe jutsz, hogy most milyen "rossz" lehet nektek Beni miatt, én tök ideg lennék a műtétig, de biztos minden rendben lesz majd:)

Mindenkinek szép estét kívánok!
bea
kumpibogar

Kata!
Igen, bennehagyják. Úgy adagolják rá később, ha kell még. Nekem azt hiszem, hogy másnap délután vették ki valamikor. De akkor már egyáltalán nem érzed. (Nekem elhiheted, mert anno képes voltam azért elájulni, mert olyan kanült raktak infúzió miatt a kezembe, amit bennhagytak... Azt sem lehet érezni, csak azt láttam. Ez szerencsére nem látszik... :lol:)
Én anno a Rókusban szültem, és előre megbeszéltem a dokimmal, hogy lesz epidurál. (Mondjuk ott dolgozott az egyik családi barátunk anesztesként, úgyhogy valószínűleg akkor is megoldották volna, ha csak akkor kérem...)
Most megkérdeztem a dokimat, és azt mondta, hogy a Jánosban is van rá lehetőség, és nem mondta, hogy előre kellene szólnom. Sztem kérdezz rá a dokidnál, hogy ott hogy működik, ahol szülni fogsz.

Sensi!
Jó ez a kuka is. Ti már nagyon jól álltok! :lol:

Katica!
Örülök, hogy jól vagy. Én vizesedésre kaptam a homeopátiás dokimtól egy szert (Lachesis C12 - napi 1-2x5 golyó, de csak amíg kell), bár még nem kellett kipróbálnom, mert ahogy elmúlt a nagy meleg, le is ment rólam a víz.

Reni!
Örülök, hogy már nem annyira gáz a nyilalgatás! És várom a vérnyomás-eredményt!
Beni tényleg imádnivaló, de szerintem minden szülő így látja a saját gyerekét! Ennél nagyobb csodát nem tudok elképzelni. És talán ezért is aggódom sokkal jobban, mintha pl. velem lenne valami baj.
Fájdalomcsillapító: sztem ne zárkózz el előle. Hallottam én is rosszakat róla (volt olyan anyuka, aki egyáltalán nem érezte a fájdalmat, és emiatt nem tudott nyomni; de ha jól adják, és nem kérsz túl sokat belőle, akkor tényleg csak enyhít a fájdalmon). Kezdd el nélküle, aztán majd úgyis meglátod, hogy kell-e vagy sem.

Bea!
Most egyelőre viszonylag nyugodt vagyok, majd jövő héten leszek ideges. Próbálom magam nyugtatgatni, mert hát Picitesónak se jó, ha túlstresszelem magam, és Beni is nagyon hamar megérzi, ha valami bajom van. Egyelőre úgysem tudok mit tenni, csak reménykedem, hogy minden rendben lesz. A műtét sztem simán fog menni, utána kicsit nehéz lesz, de majd azon is túlleszünk.
A szövettan eredményét lesz legnehezebb kivárni, mert az 3-4 hét szokott lenni. Remélem, csak sima anyajegy, és akkor a kivétellel megoldódott minden problémánk. Ha viszont tényleg rosszindulatú, akkor azzal állandóan járni kell ellenőrzésre, mert akár 10 év múlva is kiújulhat és okozhat áttétet. Szóval ellenőrizzétek ti is szorgalmasan az anyajegyeiteket, nehogy baj legyen!!!!

beszteri

Ui: Ha valakit esetleg érdekel, a blogon leírtam, hogy mire kell odafigyelni az anyajegyek esetében. És van belinkelve ott egy cikk is, ami elég kimerítően értekezik a témáról.

Harivera!
Valahogy mindig te maradsz ki, mert akkor kerül fel a hozzászólásod, amikor már én is írom az enyémet... Ne haragudj! :lol:
Azért az biztató jel, hogy a dokid csak a havi uh-t mondta, nem? Ha nagy gáz lenne, akkor biztos gyakrabban kéne menned. Azért továbbra is szorítunk!!!

beszteri

Hahó, itt az éjszakai műszak!
De jó, hogy ilyen sokat írtatok!!!Alig győztem visszaolvasni :)
Sajnos nekünk megint tönkrement a gép alaplapja, így újfent "kényszerpihenő" következett netezésben... :? Remélem eme pechsorozatnak vége!
Eszter, nagyon szorítok Nektek, átérzem az aggodalmadat és a kisfiadat is nagyon sajnálom! (az én Balázsomat 5 hónaposan műtötték meg, amputálták a 6. ujjacskáját a bal kezéről...s bár ambuláns műtét volt, azér'....)Szorítok!!
Vera :) hihetetlen ügyesek vagytok, gratulálok én is a kislányhoz!!! :)
Nati, na már csak halványan emlékszem, Te említetted a hangulatingadozásokat?Meleg szívvel tudok ajánlani homeós bogyókat, én is szedek, nem okoz függést és nagyon jó!!
Sensi, nem is kicsi a pocakod!!És az alvós csajod is irtó édes!! :)
Katica, én egy másik topikban olvastam a reggel, éhgyomorra megivott csalánteáról illetve a Bilace nevű azt hiszem feketeáfonya készítményről, én félidő óta szedem és még mindig nyoma sincs vizesedésnek, pedig igen hajlamos vagyok rá...ez a Bilace pedig visszérgyulladások megelőzésére is nayon jó, kismamáknak kifejezetten ajánlják. Esetleg próbáld ki!
Ancsa, sajnálom, hogy ennyi kellemetlenség jár ki neked ebből a várandósságból, szorítok, hogy minél tovább húzzátok a lányoddal!!
Valaki emlegette az apás-szülést. Nálunk a háromból az utsó kettőn benn volt a férjem, pedig ebből a szempontból nem éppen válalkozó szellemű...a lányunknál csak a fejemnél ült, cserélgette szegény a vizes borogatást a fejemen, meg szó nélkül tűrte, hogy a jegygyűrűjét befelé nyomkodjam a húsába, ám a kispasinál már odamerészkedett a tűz közelébe és még kamerázott is. De a köldökzsinórt azért nem merte bevállalni. (azóta viszont minden ismerősének elmondta már, hogy milyen nagy élmény és Ő milyen bátor volt, hogy ezt végignézte :mrgreen: )
Magunkról annyit, hogy hétfőn voltam dokinál 26+6 hetesen, még mindig keresztben fekszik Blanka, de úgy tűnik, szerencsére minden ok vele. 1200 g-nak mérte. A méhszájam is zárt még, de ez nálam ugye nem nagy kunszt, hisz egy éve műtötték...én inkább csak azon izgulok hogy fog kinyílni... :oops:
Ja, a cukrom eredményét is megtudtam végre, a 120 perces 5,5 lett de az éhgyomri csak 3,4!!Meg is volt csillagozva rendesen, h túl alacsony. Ilyenkor szerintetek mi van??Ez is kóros, nem csak akkor ha magas?Elfelejtettem a dokit megkérdezni...
Nagyobb gyerekek anyukái!Ti hogy bírjátok cérnával a nyári szünetet??Mit csináltok a gyerkőkkel??Én már naaaagyon várom a szept 1-et, az idegeim tépettebbek, mint évközben... :oops:
Visszaolvasok még, hátha kihagytam valamit!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kata nagyon édes a kép a babáról!!
Bea, sajnálom a keményedéseket, sajnos sok okosságot én sem tudok hozzátenni, mint a mg, a pihenés és a pozitív gondolatok! :)
Bocsánat, ha valakit kihagytam.
Nyugodalmas jóéjt!
Judit

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Jaj, de még annyit, ikresek merre jártok???Pl. Kornéliusz, Mesi stb. Tudom bagoly mondja...de olyan kiváncsi vagyok, Ti hogy bírjátok a plusz "terhet" illetve persze hogy jól vagytok-e!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:08-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Kata: hát nekünk ez így jó, persze izgulunk hogy fiú lesz-e vagy lány, de ez olyan kellemes kiváncsiság :) neveink még nincsenek, nem is nagyon volt még rá lehetőségünk hogy sokat agyaljunk rajta, tudod most épp nincs hol laknunk, valszeg majd ha már ezek a lakasproblémák megoldódnak, akkor fogunk tudni neveket keresni, vásárolni stb.

Sensi, hat igen jól álltok már nagyon. Tegnap amíg vártam egy barátnőmre betévedtem egy bababoltba és majdnem elcsábultam egy szopipárnára, de végül nem vettem meg.

A hungarocelles golyócskás töltetű szopipárnáról mi a vélemény?
Bizti volt már téma, de jajj hol van az már: szerintetek milyen a jó szopipárna, gondolok itt elsősorban a töltetre...

Ancsa, örülök hogy megnyugodtál, tök jó hogy mindig utánanézel egy csomó ilyen okos dolognak és megosztod velünk.

Judit, örülök hogy előkerültél és minden okés veletek.

Nem tudom már ki írta TGYÁS-sal kapcsolatban, hogy ugyis csak születési anyakönyvire adják: én nem így tudom, mert a TGYÁS-t más a szülési időpontotad megelőző 4 héttel is kérheted.

A szülési szabadság 24 hét, vagy másképpen 168 nap, a kismama választásától függően legkorábban a szülés várható idejét megelőző 28. naptól, legkésőbb a szülés napjától lehet igénybe venni. Amikortól indul, onnantól kezdve 168 napig jár, nincs jelentősége, hogy a kiírt időpontban születik-e a baba.

Sőt én olyat is olvastam hogy aki táppénzen van azt sokszor megkérdezés nélkül átrakják TGYÁS-ra a szülés előtt 1 hónapra...

No de ennek még alaposan utána kell járnom...

Pipal

Kép
pipal

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:09-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

pipal: sajnálom és remélem minnél elöbb megoldodik a lakásproblémátok.

Ancsa: köszönjük a sok infot,és pihenj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Judit: Köszönöm. :lol: a terheléses cukrom nekem is ilyen lett éhgyomorra 3,6 60' 3.8 és 120' 3.9. nem hitték el hogy megittam azt

000kata

a cukrot,tbbször megkérdezté,hogy biztos megittam.de megittam 75g glükozt.Nem mondták hogy olyan nagy baj lenne szerintem csak az a baj ha magas.

000kata

eszter:
köszönöm szépen.hát és a tű láttán rosszul vagyok még a sima vérvételen is.És amikor beleszurják azt érzed?fáj?én azt is hallottam ha megugrassz vagy rosszul adják lebénulhatsz.te ezt hogy tudod?ez fizetős?ne hari hogy bombázlak a kérdésekkel,és mégegyszer köszönöm.

000kata

Sziasztok!

Harivera:Szurkolok,hogy minden jó legyen.Akkor annyira nagy baj reméljük,hogy nincs.

Eszter:Ma végre voltam dokinál.Azt mondta,hogy a vérnyomásom egész jó végülis nincs ok az aggodalomra,de azért biztos ami biztos alapon napi 4x1-re emelte az adagomat.Hát igen mindenkinek a saját gyereke a legaranyosabb leg szeretni valóbb az biztos.Én is kezdem tapasztalni azt,hogy már nem magam miatt aggódom,hanem a babáért.Így teljesen megértelek.Biztos minden rendben lessz és hamar túl lesztek ezen is.És a fiad is hamar elfelejti majd hidd el. :D A nyilalgatásom is elmúlt :D Lehet tényleg csak a babó nyomott vagy talált el valamit.Mert tegnap nagyon aktív volt :D Szerinted,ha nincs fogadott dokim akkor,ha majd mégis csak kérek fájdalom csillapítót vajon adni fognak?

Judit:Örülök,hogy ti is jól vagytok és minden rendben van.

Ancsa:Tényleg nagyon jó dolgokat másolsz be nekünk.Nagyon szépen köszönöm én is az infót.Akkor a keményedésem mégsem olyan gáz.Szurkolok a vizsgálathoz nagyon!!!!Remélem minden rendben lessz.

További szép napot kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

És itt van az igért kép a pocimról :D Kép Jó nagy poci :D Kép Még egy :D

Kép
Kép
reni_24

Nem maszatos a hasam csak ott volt valami ragasztó a tükrön :oops: :lol:

Kép
Kép
reni_24

És még egy jó hírt kaptam ma a dokitól :D Nem híztam egy dekát sem már több mint egy hónapja :D :D

Kép
Kép
reni_24

Reni: Szép pocid van. :lol:

000kata

Reni: sztem is :)

Éhes vagyok, pedig csak f1kor megyek enni :(:(

Kép
pipal

pipal: már mindjárt fél 1 kitartást!!!!

000kata

Reni: irtam privit 3* is de valami nem stimmelt kilépett mindig,majd irj hogy megkaptad e.

000kata

Sziasztok
Tgyás
én írtam, hogy kell a.kivonat.
Utána jártam (tb-nél dolgozom) és tény, hogy elkezdik folyósítani szülés előtt, de csak 42 napra, mert utána szükség van az anyakönyvi kivonatra. Nem kell nevet írni, csak meg kell jelölni, hogy születendő gyermekre kéred, aztán ha megszületik be kell küldeni az a.kivonatot, így nem is lehet majd megérezni, hogy fennakadt volna az ügyintézés. Ez nem tudom mennyire érthető, de a márk folyamatosan rángat el a géptől, most mennem kell.
bea
kumpibogar

Bea! köszi, akkor ez így totál rendben van és maradhat meglepi a babókánk :)
Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni?Első babámat várom és szeretném megtudni hogy a Magyar államkincstárhoz mik azok a papírok amiket be kell adni a különböző támogatásokhoz!Előre is köszönöm
mné zsuzsi

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:10-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa:

örülök,hogy nem találtak semmit.mi baj van a cickóiddal?Hát ez faxa hogy az egyik ezt mondja a másik meg azt.Kérdezz valakit még,hátha tudja valaki.

000kata

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:10-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa: Úristen...Szegénykém akkor nem csoda hogy ki vagy idegileg.azért probálj meg nem idegeskedni a babó miatt és pihenj nagyon sokat.Remélem nem lesz nagy baj.

000kata

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a dicséreteket, bezsebeltük! :)

Judit!
Jó hogy jöttél, már hiányoltalak!

Reni!
Szép a pocid!

Ancsa!
A másik topikban írtam már bővebben...

Pipal!
Sajnálom, remélem rendeződik majd minden!

IKRES ANYUKÁK!!! HOL VAGYTOK????

Na most megyek, dvdzek tovább, most az Alfie-t néztem meg, nem is tudtam, h megvan, annyi dvdnk van. :) Annyira unatkozom már...a ló másik oldala sem jó, totál lemegyek ilyenkor 0-ra, hiába aludtam délig, már megint majd el alszom... :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Köszönöm szépen csajok :D Bár szerintem kicsit nagy :oops:

Ancsa:Annyira sajnálom,hogy ennyi minden rossz történik veled :cry: :cry: Remélem,hogy minden rendben lessz és nem lessz szükség arra a szörnyű beavatkozásra.Nagyon szurkolok neked!Pihenj nagyon sokat és fő a pozitív gondolkodás,mert az csodákra képes.

Ma kicsikét lefárasztottam magam ebben a nagy melegben.Szaladgáltam össze vissza.Most meg eléggé fáradt vagyok.Remélem nem dőlök ki mire párom hazaér.

Mindenkinek további szép estét kívánok!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Kata:Sajna nem kaptam meg a privit.Előbb kiírta,hogy van. Amikor meg megnéztem azt írta,hogy nincs. :(

Majd próbáld meg mégegyszer.

További szép estét kívánok neked!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sensi:Ezzel én is így szoktam lenni minnél többet alszok meg pihenek annál fáradtabb vagyok :oops: :D

Kép
Kép
reni_24

(((((Ancsa))))) ölelés Nektek! Szorítok h. minden jól alakuljon! Tudzs pihenni??

Csajok találtam egy szuper topicot ha esetleg az EDA-val kapcs vannak kérdéseitek : Babanet Társalgó » Szülés » "mp" - Dr. Molnár Péter anaesthesiologus válaszol k - c. topic. olvassátok az elejétől nagyon jól réazletesen le van írva minden vele kapcsolatban.

Eszter, Judit - jó hogy jöttél,gyere gyakrabban!! :)
köszönöm a tippeket a vizesedésre. El is mentem a patikába de a patikushölgy lebeszélt róluk. :shock: Azt mondta ez természetes folyamat, és a magzatvizet is befolyásolom ezzel, próbáljam még kibírni ezt a pár meleg napot és enyhülni fog....mindenesetre a homeós bogyókrol kaptam két kiadványt. Ezeket ajánlotta, de úgy döntöttem akkor várok még. :D

Reni
szép a pocid nekem is ikb ekkora. Ügyes vagy hogy nem hízol...én sajnos igen. Ti hol tartotok lányok??? Én a 10. kilomat verem. :evil: de a furcsa az hogy nem is látom hol az a sok plusz?-sztem sok a víz belőle.Mindenesetre asszem szanálni fogom a k...mérleget.

És örülök h, jól sikerült a vérnyomiteszt!

Sensi
pihizz,míg tudsz, gondolom lassan megint kezdődik a gyermekfelügyelet, nem?

Tgyás-t nem a szülés napjától a legjobb kérni? Úgy van a több mani nem? És nme nagyon értem hogy az elmúlt fél évből vagy az előző évből számolják? És a gyest? Azt ugye a tgyás után kapuk az előző évi bérből számolva- akkor a 2008-as bér lesz novemberi szülés esetén, vagy a szülést megelőző évből nézik azt is akkor 2007. Ezt ha valaki elmagyarázná nekem... :?: :D

Kép
katica_75

Sziasztok!

Ancsa, példamutatóan viseled a rád mért próbatételeket, bárki példát vehet rólad. Nagyon szurkolok hogy minden eredményed jó legyen!!!

Katica:

A terhességi-gyermekágyi segély összegének megállapítása

Ha a kezdőnapot megelőző év január 1-jétől a tgys kezdőnapjáig van 180 napi jövedelem

A terhességi-gyermekágyi segély összegének alapjául szolgáló napi átlagkeresetet a táppénzre vonatkozó szabályok szerint kell megállapítani, ha a biztosítottnak– az ellátásra jogosultsága első napját megelőző naptári év első napjától a terhességi gyermekágyi segélyre való jogosultságot megelőző napig – az ún. irányadó időszakban 180 naptári napi jövedelme van.

Ha a szülési szabadság kezdőnapját megelőző január 1-jétől a szülési szabadság kezdetéig nincs 180 napi jövedelem

Ha az anyuka nem rendelkezik a terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultságot megelőző évben és a szülési szabadság kezdő napját közvetlenül megelőzően sem 180 naptári napi, figyelembe vehető jövedelemmel, akkor a terhességi-gyermekágyi segély alapja a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének (2008-ban 138.000 Ft) harmincad része.

Ha azonban a biztosított – pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező – tényleges jövedelme az irányadó időszakban nem éri el a minimálbér kétszeresét, akkor a terhességi-gyermekágyi segélyt a tényleges, ennek hiányában pedig a szerződés szerinti jövedelem alapján kell megállapítani.

Annak a személynek, aki álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék folyósításának szünetelése alatt vagy az ellátás megszűnését követő 42 napon belül szül és tényleges jövedelemmel nem rendelkezik, a terhességi-gyermekágyi segélyét a minimálbér kétszerese, de legfeljebb a munkanélküli-ellátás alapját képező átlagkereset harmincad része alapján kell kiszámítani.

Az 1 és 2 forintos címletű érmék bevonása következtében a terhességi-gyermekágyi segély összegét – ha az nem 5 forintra vagy annak egész számú többszörösére végződik – 2008. március l-jétől a legközelebbi 0 vagy 5 forintra végződő összegre történő felfelé kerekítéssel folyósítja az egészségbiztosító.

A terhességi-gyermekágyi segély mértéke:
A terhességi-gyermekágyi segély a jövedelem napi átlagának 70 %-a.

A terhességi-gyermekágyi segélyből a jogszabály szerint (megjelölt adókedvezményeket figyelembe véve) számított személyi jövedelemadó-előleget a folyósító szerv levonja. A terhességi-gyermekágyi segély után egészségbiztosítási járulékot nem kell fizetni.

Ez alapján úgy tűnik, hogy a 2007-es jövedelem az alap. Ezt az oep honlapjáról szedtem, remélem ez tényleg mérvadó. Nekem azért lenne jó az korábbi TGYÁS, mert az magasabb lenne mint a táppénzem (mert az éves 15 nap betegszabi, ami a táppénz előtt van nekem már kb elfogyott), sőt a GYED-em is magasabbra jön ki mint a táppénz, így jobban megéri minél előbb TGYÁSra menni.

DE Bea valszeg pontosabb infokat tud, ha vmt nem jol irtam kijavít ugye??? :)

Üdv:
Pipal

Kép
pipal

Pipal köszi :P
ez a szakszöveg, alig értem.Számvitelt is mindíg úgy tanultam h.az egyes szavakat bemagoltam 1más után. :shock: :lol:
Mivel folyamatos volt a munkaviszonyom úgy veszem ki h. 2007-es átlagot nézik a tgyáshoz nekem is. Már csak 1 kérdés: akkor a gyed is a 2007-ből számolódik.Vagy mivel azt már 2009-ben fogjuk kapni,az már a 2008-ból? Volt fizuemelés idén ezért nem lenne nekem mind1. (Bocs h. értetlenkedek :oops: )

Kép
katica_75

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:11-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Hello!

Életjel, sajna otthon nincs net itt a munkahelyen meg idő nem volt, ha visszaolvastam a 3 oldal termését majd írok!
Puszi nektek addig is!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Elolvastam 1 oldalt!

Bocsika ha régi a téma:

Harivera grat. a kislányhoz!

Apás szülés: hát nálunk csak akkor jöhet be ha tud viselkedni :lol: Ezt el kell meséljem : eljött velem a múltkor a dokimhoz engem a dokim vizsgált közben arról beszélgettek, hogy mit csináljon a nőgyogyim ha a birkájának felhasította az oldalát egy szög és lóg a bele. Nagy élmény volt! Nem igazán szeretném ha a szülőszobán is szakmai dolgokról beszélgetnének.
Az első két fiamnál anyukám volt bennt velem végig és hát én sem beszélek csúnyán, de azért az kicsúszott a számon: "a francért nem mondtad Anyu, hogy ez ennyire fáj" :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Tgyás

Annak éri meg szülés napjától kérni aki jól keresett 2007-ben (és persze legalább 180 napot dolgozott).
Gyed
az a gyás után jön 2 éves korig. Ez az előző év átlag keresete, a mi esetünkben 2008. Itt is számít, hogy mi alapján fogják megállapítani, dolgoztál e 180 napot, v. szerződés szerinti jövedelem v. a mnin.bér 2x 70%-a.
gyes
az 2-3 éves korig van és a öregségi nyugdíj min. összege. Persze lehet 1 éves kortól is igényelni ha vki vissza akar menni dolgozni.

Ancsa
Hát nem semmi ami veled történik...remélem minden rendben lesz.

Harivera
Doki mondott időt, hogy kb mennyivel számíthatsz korábbra v. még nem lehet tudni?

bea
kumpibogar

Sziasztok!

Katica:Melyik patikában jártál?Mert,ha itt a 10 emeletesnél akkor elis hiszem,hogy lebeszélt róluk.Nekem amikor 24 órás fejgörcsöm volt és látta,hogy terhes vagyok azt mondta,hogy nincs semmi gyógyszerrá és,hogy tűrjem.Na én erre jól leüvöltöttem a fejét,hogy nekem csak egy darabra van szükségem,de ugye ezért meg kell vennem egy dobozzal és,hogy biztos van valami amit bevehetnék.Mondjuk nekem a Panadolt ajánlották ismerősök,de ő ki oktatott,hogy azt se lehet.Persze a végén kiderűlt,hogy be lehet venni belőle.A kollégája állt mellém és így kaptam meg végűl a gyógyszert.És tényleg csak 1 darab kellett azóta se vettem be belőle kopp-kopp :) És azért egy darab nem ártott a babának.Én sajna azt tapasztaltam,hogy ha terhes vagy akkor semmi nem jó neked.Persze egy dokitól tudom,hogy 3.hónaptól nem árt a babának egy darab gyógyszer.És csak akkor veszi be amúgy is az ember,ha nagyon muszály.És olvastam a neten,hogy kismamáknak is lehet enyhe vízhajtót inni vagy szedni.De remélem,hogy elmúlik neked amint vége a nyárnak.Köszi szépen. :D És szerinted nem nagy?Mert én már ezzel a pocival alig bírok forgolódni :oops: Mi lessz később :lol: Én eddig 11 kilót szedtem fel :oops: De végre úgy nézki,hogy sikerűl kordában tartani :D Most inkább én este már nem nagyon eszek,ha persze nem muszály meg most rákaptam a műzlire :D Én is így vagyok vele,hogy nem tudom hol van a sok plussz jó persze kicsi azért látszik,de nem vagyok olyan duci.Sajna régen voltam ennyi kiló mint most,de akkor jóval ducibb is voltam.Ez rejtély.

Ancsa:Ugye sokat pihensz?Tudom már kérdezték,de nem tudom írtál-e rá :oops: Van segítséged?

Megyek pihenni én is,mert már kicsikét kemény a poci a sok üléstől.

Mindenkinek további szép szombatot kívánok! :D

Reni

Kép
Kép
reni_24

Bea
Köszönöm,akkor ez jó hír nekem! A tgyást is a szüléstől fogom kérni h. minnél tovább kapjam.

Klarissza :P jó a szemrehányós' story a szülőszobán. Hagy vagytok?

Reni
igen eltaláltad!Ott jártam. :lol: Akkor ezek szerint ez egy régi iskolát követő patikusnéni! :lol: És elég elszánt is! :lol: Sztem ez olyan normál méretű poci így a 7.hónap felé ballagva, nem?! Ügyes vagy ha meg tudod állni este, rám mostanában akkor jön a zabi..hatnék.Multkor este 9kor már úgy vágytam valami édesre h. jobb híjján babapiskótát mártogattam lekvárba.... :? brrrr. :lol: Na jó gondolhatjátok így ne panaszkodjak a +10-re, de ilyen most volt először a 7 hónap alatt. Szörnyű így kívánni valamit. :lol: Nektek van hasonló? Jó pihenést!

Kép
katica_75

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:11-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 11:12-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok Lányok!
Na, jól lemaradtam megint. Remélem, azért nem hagyok ki senkit.

Judit!
Miért kellett a méhszájadat műteni? Sajnos a cukorról nem tudok mint mondani, nincs ilyen tapasztalatom. De ha a dokid nem mondott rá semmit, akkor sztem nincs nagy baj. Csak nem hagyta volna figyelmen kívül, ha rosszat jelentene...

Ancsa!

Köszi az infókat a haskeményedésekre vonatkozóan, jó, hogy ilyen szorgalmas vagy! :lol:
Hú, nem semmi, ami veled történik. Majd el ne felejtsd megírni a citológia eredményét is. Ez hogy derült ki????
Felháborítónak tartom, hogy mindenki a másikra mutogat, hogy kinek is kellene megmondani, hogy szoptathatsz-e vagy sem! :x
Drukkolok, hogy minden rendben legyen, és hogy kiderüljön, hogy akkor most mi is a helyzet!!!!
És köszi a hivatkozást - holnap nekifutok majd, most már nagyon fáradt vagyok...

Katica!
Köszi a topikot!
Vizesedés: én is olvastam amúgy, hogy várandóasan nem nagyon ajánlott vízhajtó teát inni, de hogy hol és ki írta (mármint hogy mennyire szakember), arra már nem emlékszem. A homeo bogyót nekem orvos ajánlotta, de tény, hogy ő is hangsúlyozta, hogy csak addig szabad szedni, amíg fennáll a vizesedés.
Amúgy a kilókból simán lehet valamennyi víz is: amikor kicsit dagadt a lábam, kb. 1,5 kg-val több voltam, mint miután lement rólam (pedig nem hiszem, hogy fogytam volna közben).
Kilókban én most összességében nézve +1-nél tartok, ha a teszt óta nézzük, de az elején fogytam, szóval mióta elkezdtem újra hízni, azóta +3kg. (De szerintem most azért is jóval kevesebb, mint anno BEnivel volt, mert állandóan rohangálok a fiatalúr után.)
Szörnyű kívánalom??? Igen, már egy hete áhítozom dinnye után. Ma végre vettünk. :lol:

Pipal!
Köszi az infókat! Most már nincs energiám végigolvasni, de holnap, kicsit kipihentebben újra nekifutok.

Klarissza!
Nem semmi ez a sztori a vizsgálatról... :lol:

Bea!
Neked is köszi a plussz infókat. Amúgy mi van veletek???

Reni!
Hát, forgolódáshoz már tényleg túl nagy a poci... :lol: Amúgy én Benivel nagyon jól viseltem, hogy ekkora volt, sose volt gondom az alvással. De most, Picitesóval, egyre nehezebb. Mi lesz még???? :o Ti hogy vagytok ezzel???
Amúgy melyik kerületben laktok itt a nagy Büdipesten???

Harivera!
Hogy vagytok? És arra mondtak valamit, hogy mit lehet tenni azért, hogy idő előtt ne öregedjen tovább? Vagy erre nincs semmilyen módszer?

Képzeljétek! Ma betévedtünk a Cora-ba - amúgy csak nagyon ritkán szoktunk ott vásárolni. És 5000 ft-ért sikerült vennem egy szoknyát és három felsőt! :lol: Igazi kismamásat - nem is gondoltam, hogy azokat ennyiért is lehet már beszerezni. Épp kiárusítás volt. Teljesen fel vagyok dobva, tök csinosnak érzem magam ezektől az új cuccoktól - pedig hát alkatilag messze állok a mai szépségideáltól... :lol:

beszteri

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán jövök, de most megiont gondok voltak. Sajnos rossz lett a vércukrom. A két órás 9,7. Szóval most diéta és jövő héten kiderül kell e inzulint is használnom majd. Szóval ezért dagadt ennyire a lában. Ma vettem vérnnyomásmérőt, mert a dokim kérte, hogy napi 3x mérjem a legközelebbi találkáig. Eddig semmi baj nincs vele, de gondolom így már jobban kell figyelni a toxémiára is.

Van valaki akinek szintén rossz lett a cukra? Még gyakorlom mit ehetek és mennyit, de egyenlőre úgy néz ki a 180grammos szénhidrátdiéta során nem fogok éhezni. Mosz szerintem többet eszek mint előtte.

Hétfőn majd visszaolvasok kivel mi történt. Jó éjt és jó hétvégét!

Nati

Kép
Kép
nati80

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:56-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:56-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Nati!
Benivel nekem is rossz lett a cukrom. (Még nincs kizárva, hogy most is az lesz, de fő a pozitív hozzáállás... ) :lol: A diéta tényleg kibírható, tapasztalatból mondom. A neten amúgy vannak fenn egész jó receptek is, majd előkeresem, hogy honnan szedtem őket.
Amúgy egész jó anyagokat találtam még régen, a blogon el tudod olvasni őket.
Ezt leszámítva hogy vagy? Hangulatingadozások?

Ancsa!
Köszi a linket! Majd én is belenézek, lehet, hogy kell.
Hogy vagy?

beszteri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?