A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Ritkán jövök, bocsi.
De ezúttal hasznos infóval. Láttam, hogy téma volt a kismamaruha. Van egy jó tapasztalatom, előzőnél is ott vásároltam. Ez egy varrónő, aki gyönyörű ruhákat varr és olcsón, mert a saját lakásán értékesít, ezért nem kell bérleti díjat fizetnie üzlethelységért, ezért ezt nem építi be az árba....lényeg, hogy asszem be kell jelentkezni hozzá, hogy mikor mész.

címe: www.tothgyorgyne.hu

az árak is fenn vannak és szerintem minden szempontból szépek. Én egy kismamaúszódresszt vettem nála, ha jól emlékszem 1500-ért...szóval mindenképpen megéri.

Mi jól vagyunk, holnap megint vizsga. Nem ígérek semmit, ha tudok jövök.

Puszi!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én is megettem anyu fogai szegénynek.Én eddig Kalciumot ittam,de lehet
én is váltok.majd meglátjuk...

Én egy könyvelő cégnél dolgozom.mondjuk úgy,hogy adatrögzítőként.

Én is szívesen lennék otthon,főleg mivel nagyon fáradékony vagyok
még mindig,de hát én is úgy tervezem,hogy amíg
tudok dolgozom...jól fog jönni a pénz :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Felteszem a képet, amit Maszatkáról kaptunk :D !
A másodikon olyan, mintha egy sunyi-képű, bajszos öregember lenne :mrgreen: !
És anyósom először azt hitte, hogy oldalról van, és olyan nagy az orra. Hé, - mondom - nem tukán ez a gyerek :mrgreen: ! (az amúgy a keze, csak belemozgott, végig a fején molyolt :) )
És az alsón látszik a hólyagja is, ahogy televan :wink: !

Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok
Csak beugrottam, mert tanulnom kellene...:(
Remélem mindenki jól van, nagyon nem volt időm visszaolvasni az elmúlt napokat. Azt látom, hogy nektek is van gondotok a fogatokkal...nekem Patrikkal semmi bajom nem volt a terhessség alatt, de a szoptatás alatt annál inkább. szerintem akkor még jobban szüksége lesz a szervezeteteknek a kalciumra...habár ez még odébb van egy kicsit.
Sajnos nem voltunk 4D ultrahangon, mert a klinikán ahova menni akartunk lebeszéltek minket róla, hogy még várjunk egy hónapot, mert most még úgysem mutat szép képet a gép. De akkor a kismamába meg más újságokba honnan veszik azokat a szép néhány hetes szép képeket vajon????
Tudja már valaki a babája nemét? vagy még nagyon korai? Én annyira szeretném tudni!!! A napokban voltam egy bababörzén és olyan szép és olcsó kis ruhákat láttam, de addig nem veszek semmit amíg nem tudom a nemét.
további szép napot mindenkinek

Kép

Kép
buzaszsuzsanna

Dodi nagyon édes a maszatkád :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
csibe83

Zsuzsi!
Hát sajnos még én sem tudom a nemét,de már én is megőrülök a kiváncsiságtól :oops: :oops:
viszont én már vettem a kicsinek unisex dolgokat.
egyszerűen nem bírtam ki...

Kép
Kép
csibe83

Nekem már mondta a doki, hogy ne vegyem készpénznek, de talán kislegény. Addig meg voltam győződve, hogy nekem csak kislányom lehet, most már kisfiamnak szólítom és teljesen természetes. Aztán még ki tudja...lehet, hogy mégsem.. :D
Tegnapelőtt én is majdnem vettem egy cumit, de aztán mégsem.....babonából ott hagytam. :roll:

bertina

Sziasztok!

Ágiék szerencsésen megjárták a kórházat.Majd csak hétfőn tudunk biztosat mindenről.A lényeg,h.mind 3 baba jól van és Ági is.Nem tud jönni közétek,mert sokat kell pihennie.De én értesíteni foglak titeket a részletekről,ha szeretnétek.

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok 8) !

Itt hetagra sut a nap vegre!!!De ez az allando ho helyzet,es a hideg nem igazan enged kimozdulni a lakasbol.Mar nagyon unom,ennyi eleg volt :evil: Es itt meg legalabb marcius-aprilisig eltart :shock: Most mar kesz vagyok!Mara is-21 fokot josoltak...
Szoval en ezert unatkozok,mert be vagyok zarva a lakasba kenyszerbol.Nincs olyan mennyisegu ruha,amiben jol ereznem magamat...raadasul mozogni is alig birok benne...

Tabati:remelem a vernyomink itt megall...Ekcemam a labamon van nekem is,a labfejemen,es most a csuklomon is kijott par hete.Es akkor meg nem is ittam a tejet,ami laktozmentes...Kezeltek mar otthon sokfele kremmel,gyogyszerrel,de nem valt be semmi.Eleg veszelyes helyen dolgoztam,tele vegyszerrel,denaturaltszesz,zsiroldok,ragaszto leszedok,nyomtatvanyok,szoval valoszinuleg kontakt ekcemam van...neha kenem..neha nem...egy homeopatias kremmel,ami direkt erre van.Egy ideig segit,aztan semmi.De eddig nem sikerult kiszurni mi okozza pontosan,mert allergiat nem mutatott ki a vizsgalat semmire.Ja es eddig nem ittam tejet,csak amiota kenyszeresen nyomom egy belso indittatasra...valoszinu az en kalcium tartalekom is fogy,mert veszettul kivanom...eddig meg soha.

Hello Agi!Jo hogy jottel kozenk!

Bertina:az illoolajokkal vigyazz,sokat nem lehet hasznalni a terhesseg alatt!Ugyan igy a gyogyfuvekkel,gyogyteakkal is ovatosan!!Probalj meg valami homeopatias szert,azt batran lehet...en most folyasra is azt hasznalok par napja,es tokeletesen uzemel.Nemsokara keresek neked linket.De citromfuvet parologtatok,az nyugtato hatasu...segithet,es azt lehet is.Borsmenta kis mennyisegben mehet,fejfajasra kivalo,levendula is.A citromolaj pedig 15 perc alatt megoli a levegoben levo bacikat,kivalo fertotlenito ilyenkor telen!Es orrverzesre,magas vernyomasra is hasznos,es foginygyulladasra is.

A fejfájást homeopátiás szerekkel is enyhítheted:

Lüktető fejfájásra a Belladonna való, ha a halántékodban érzed a dobolást.
Ha a fejfájás lüktető és hullámokban jelentkezik, akkor a Gelseminium javasolt.
Ha éhség miatt fájdult meg a fejed a Kalium phosphoricum segíthet (és persze egyél is valamit :))
Ha tarkótáji fájdalmat érzel és a jobb szemed felé sugárzik a Sanguinaria canadensis a megoldás.
Az erős homloktáji fájdalmat a Senega enyhítheti.
Ezeket a szereket CH 12 vagy 15 potenciálban óránként-kétóránként CH30 potenciálban akár félóránként is beveheted, mindig 1-1 golyócskát elszopogatva

Kicsidodi:Jok a sztarfotok a kis tukanrol :lol: :lol: :lol: !

Boo:A parom gipszkartonozik idekint,es hat elegge meghajtja most magat,mert nem jottek ossze a papirjaim,es nincsen biztositasom.Ezert en sem jarhatok csak ugy egyszeruen suliba,mert rengeteg penzbe kerulne.Eleg most az orvos,es a babacuccokat majd megvenni.Remelem nem huzodik ez el meg egy evig,mert megut a guta.Netezek,fozocskezek,novesztem a seggemet :) neha baratokkal talizunk,de nem sokat mozdulok sajnos a hideg miatt.Fetrengek a cicammal idonkent,de en eleg porgos vagyok,szoval lassan kiugrok a bugyimbol.Elkezdem a tornat itthon,egyebb progim nincsen sajna.Nyaron azert jobb volt...

Zsuzsi:Tenyleg varjatok meg kicsit a 4d-vel...en sem tudom meg a nemet,de talan a 18.heten mar igen.Habar en eddig 1x lattam Kismonyokot :) esely sem volt a nemere...
Vasarolni meg nem vasaroltam,leginkabb koszonheto a hidegnek,mert nem maszkalok.Talan ha enyhulne egy kicsit,mar biztos nem birtam volna ellenallni egy-ket kisrucinak,de azert meg varnek...

Pagika:Szurkolok hogy talaljatok jo dokit,aki tud par pozitivumot mondani nektek a 3 babahoz!!!

Kép
Kép
ancsurti

Huuuu beteritettem fel oldalt hirtelen :oops: :oops: :oops: !

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti!
Köszönöm a kimerítő tájékoztatást, aranyos vagy.:):):) Pont ma kezdtem utánanézni ezeknek a homeopátiás motyóknak, hogy mi mire jó. Azt még nem találtam meg, hogy honnét tudom beszerezni...de majd idővel.:)

Nekem is uncsi itthon, bár én még csak hétfőn kezdtem. Én is ilyen vegyszeres helyen dolgozom, konkrétan festékeket árusító üzletben. Ezért is kellett már abbahagynom a munkát.

bertina

:wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bertina:Alltalaban gyogyszertarakban kaphato!Es egy probat megernek.Irjak a mentholos fogkrem elhagyasat,stb.En avval mosok fogat,de megvarom az 1 orat a bevetel elott-utan,igy az evest-ivast is.Nem bonyolult,csak neha ugy talaljak.Es nincsen mellekhatasa,es azt is olvastam,ha netan egy kisbaba veletlenul megkaparintja,es sikerul kitekernie es bevennie,akkor sem lesz semmi baja,mint amikor normal gyogyszerhez jut hozza neaggyisten.
Akkor azert neked is egy kicsit kenyszeres a piheno...nehez ugy...de azert jobb mintha a gyerekunk csavarlazitoert kialtana a szuloagyon :lol: !

Kép
Kép
ancsurti

Es egyidoben fogunk szulni 8) 8) 8) !

Kép
Kép
ancsurti

Csavarlazító...:D:D:D:D:D:D
Azért szilikonért kiabálhatna, hogy olajozottabb legyen a szülés..:D

bertina

Sziasztok!

Én is júliusban fogok szülni - remélhetőleg, olvasgatlak Benneteket izgulok a zűrös terhesekkel együtt.

Most muszáj hozzászólnom a nemekkel kapcsolatban. A 12 hetes nyaki redő szűrésen megkérdezték tudni szeretném-e a nemét, gondolhatjátok 2 fiú után, naná, hogy kíváncsi voltam. Rá is vágta a doki, hogy fiú! Nem akartam elhinni, hiszen minden trükköt bevetettünk a kislány érdekében, de megmutatta a golyóit-vagy azok helyét és előtte a kis fütyijét. Így minden rózsaszín álmom egy perc alatt szertefoszlott, most már emésztem a gondolatot, 3 fiam lesz :lol: . Igaz, csak sima 2D-s Uh volt, de egy 1 hónapja beszerzett vadiúj készülék és el nem tudnám képzelni, hogy tévedett volna a doki, annyira egyértelmű volt. Kicsi volt, de minden jól kivehető volt.

Ezek után le is mondtam a 16 hetes 4D-t, majd 20-24 hetesen megyünk, akkor még látszik minden nem nyomódik nagyon össze.
Egyik nap raktam fel egy linket, ahol UH felvételek láthatók héttel együtt, de minden felvétel főleg a készülék felbontásán és nemtudoménmin múlik.

Első fiunknál nem tudtuk mi lesz, másodiknál 25 hét körül derült ki, most váratlanul még előbb.

Jó babavárást mindenkinek!

Éva

KépKépKép
agmano

:lol: :lol: :lol:
Ja vannak vajudast segito homeos bogyok is :wink: .Es az azutani allapotok javitasara is...

Kép
Kép
ancsurti

Agmano:Szia!Es ezt ilyen koran megtudtak mondani nektek....hat azert meg bizzal kicsit...egyebkent mi meg a tesoimmal 3-an vagyunk lanyok,persze azert fiut akartak.Aztan egyszercsak jott Ocskos...4.-nek :lol: Es 24 hetesen egy edibedi babat lathatsz,most meg eleg picurka...de ezt te is tudod...

Gyere tobbszor is kozenk!

(mi is lanyra gyurtunk nagyon...majd 4 het mulva kiderul.)

Latszik hogy esz a fene a lakasban....teleirom a mai napot!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Timci!
Köszi az infokat az eddigieket is meg az ezutániakat is, persze, hogy gyere a hírekkel.
Nagyon örülök, hogy így döntöttek, úgy el voltam kenődve, amikor először azt írtad, hogy nem tartják meg mindhármat.

Én is Elevitet szedek, de nincs tőle semmi bajom, a hülye vastól annál inkább.

Ronmay!
Még nem jelentkeztem be 4d-re, de kb. 2 hét múlvára tervezem, hogy jól lenne eljutni.

Még akartam írni, de elfelejtettem, hogy miket, vmit az Elevit kapirgálásáról, meg Tabatinak vmit. Hiába, kész vagyok mára.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ancsurti!
Még mindig semmi papír téren? Ez már tényleg bosszantó.

Ja igen:
Kicsidodi!
Jók a képek a Manódról.

Agmano!
Jó neked, hogy már meg tudták mondani a nemét. Így viszont kevesebb időd volt reménykedni. Mert ha jól vettem ki, kislányt vártatok. Sebaj, amikor már a kezedben lesz, úgysem adnád 100 lányért sem :wink:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Minket is lebeszélt a doki, hogy 18. hét előtt 4D-re menjünk, azt mondta, nem túl látványos (hát neki lehet, hogy nem, mert csak egy "paca" a sok közül, de nekem igen, mert az én pacám :D ). Amúgy ultra normális volt a doki, aki Uh-zott, mert sose látott, csak a főorvos (a dokim) hozzá vezényelt, mert állítólag ő a legtutibb UH-ügyben. És egyből felajánlotta, hogy bármikor bemehetünk hozzá hétfőnként a kórházba, és megnézi 2D-vel, vagy magánban péntekenként 4D-vel, de azt is ingyen :mrgreen: !

Tök jó, eddig egy forintomba sem került a terhesség (vagyis 10.000: terhesfarmer :wink: ), de ennyi a minimum viszonzásul, hogy anyu több, mint fél életét a kórházban tölti :evil: !

Egyelőre úgy néz ki, febr. 13-án, pénteken (nem vagyok babonás :wink: ), amikor megyünk a kardiológushoz (ő amúgy mit fog nézni pontosan, hogy megvannak-e a kamrák, pitvarok...? :oops: ), utána elmegyünk a 4D-re, mert nagyon szeretnénk tudni milyen nemű.
Apuci ma azt mondta, mindegy, csak fütyis legyen :wink: . Ehhez képest tegnap a keresztlányunkat olyan áhitattal nézte, majd elolvadtam, a kisfiút meg "észre sem vette".
Kislányt szeretnék... :roll: Annyira édesek voltak :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kisdodi: ari a baba, és jó a felvétel. Anyósodnak üzenem: Cyranno is csak egyszer születhetik.
Timci: köszi a tájékoztatást, én mindig várom az új híreket. Ez akkora csoda ez a három kis élet, hogy szinte annyira aggódom értük is, mint a sajátomért!
:wink:
Pedig én nagyon parás vagyok.

Túlestem a védőnőn! Hát! Főleg a lányomról kérdezgetett, megnézte a szobáját, játékait, meg felfedezte, hogy az előszobánkban új a lambéria, és a mesterember neve, címe telefonszáma kellett neki....
Azt mondta, még a szülés előtt benéz :twisted: , hogy minden meg van-e a babának....
Érdekes egy ismerősöm hamarosan szül (26-ra van kiírva). 4. baba, albérletben laknak, idén vagy 4-szer költöztek, 3. férj, stb...
Már semmi nem maradt az előző gyerekekről, sőt! Még múlt héten beszéltem vele, 1 :!: db pelenkája se volt, nem hogy kiságy meg babakocsi! Azt mondta, hozzá nem jön a védőnő, mert a negyedik...
:P
Szóval kérdeztem a védőnőmet a mesterséges édesítőkről, mert én mindig fogyóztam, ezeket használtam, most meg féltem tőlük, nekiáltam cukorral inni-enni. Gyorsan is hízok, meg félek a terhességi cukortól (agyonijesztgettek, hogy túlsúlyos kismamáknál szinte kivétel nélkül előjön), meg én is féltem a fogaim.
Azt mondta, nyugodtan használjak édesítőt, ha korábban is azt szoktam, a szervezetem ismeri, nem lehet baj belőle. Azért én bizonytalan vagyok. Mindenhol azt látom, ne együnk mesterséges, meg tartósítós dolgokat!
Lehet, hogy már volt téma, de mit szóltok ehhez?
Egyébként begyulladt a torkom. meg a fogínyem :(
csatlakozom a fogfájósok táborához. :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi:En is figyelek mindig az etkezesemre,es edesitot hasznalok.A steviat ismered?Az egy teremszetes edesitoszer,egy kis novenyke,aminek a leveleit szetmorzsolva edesithetsz.De van mar "feherporos"kiszacskos kiszerelesben is...en azt hasznalom,de persze ritkabban mint a baba elott,es mezzel edesitek meg.Persze sosem szerettem a mez izet...de most ez van.Probald ki a steviat,gyogynovenyesnel,bio boltokban kaphato...ugyan nagyon huzos az ara,de keves is eleg belole,annyira intenziven edesit!Es eleg sokaig eleg,sutni is lehet vele.
Fajos fog,foginy:egesz szegfuszeget odatenni az erintett teruletre,keves ideig bennttartani,kicsit csipos,de hatasos.Aztan persze kikopni.Gyulladasgatlo hatasu es fajdalomcsillapito.

Na ma itt vajakolok egesz nap...

Kép
Kép
ancsurti

köszi
mézet én se szeretem, de ezt a steviát ki fogom próbálni
a szegfüszeg hatásáról hallottam már, na az se tartozik a kedvenceim közé, de talán kibírom. Inkább, mint ez a sz.r érzés, hogy kiesik a fogam, meg hogy folyton vérzik.
A házidokim Corsodyl-t szokott rá javasolni, ha már nagyon vészes, de nekem az kimarja a számat, hogy napokig semmi ízt nem érzek. Akkor inkább a kellemetlenség, vagy a szegfűszeg

Kép
Kép]
hendegabi

Tabati:
elmentél reggel vérvételre,én igen,de most ugy fájt,azt hittem elájulok :? Amikor kijöttem a vérvételböl,a párom kérdezte is egyböl,miért ilyen piros a fejed? :oops:
Na mondom,menjél már be oda te is,aztán megnézzük milyen fejjel jössz ki. :)
krissy3

Krissy! Én tegnap voltam vérvételen, és egy nagyon ügyes nőt fogtam ki. Észre se vettem, hogy levette a véremet. Meg kellett kérdeznem, hogy: "Már kész is?" :lol: Szerencsém volt.

Ma voltam fogorvosnál, minden rendben van a fogaimmal. A fogínyvérzésre a Paradontax fogkrémet mondta, de én már megelőztem, 2 hete azt használom. Egy kicsit húzos volt az ára, mert 1000 forint fölött van.

Bejelentkeztem a genetikai uh-ra, és 4D-re is. Genetikai a 19.héten lesz feb.3.-án, a 4D-s feb. 10.-én 20 hetesen. Már nagyon várom!!! :lol:

Kicsidodi! Maszatka nagyon aranyos!
Vendég

Köszönöm a kedves fogadtatást! :D
Magamról annyit, hogy 33 éves vagyok, első babát várjuk. Picivel később jött össze, mint terveztük, valójában tavaszi babának szántuk, de nyárelejinek sikerült. :lol: /igazság szerint az első próbálkozásunk is sikeres volt, de sajnos az a baba nagyon korán elment... :( nagyon magam alatt voltam miatta, de próbáltam úgy venni a dolgot, hogy az a baba eltévesztette a házszámot, a mi babánk észrevette, s kipenderítette a kuckójából :lol: /
Én még dolgozom, s egy pár hónapig még szeretnék is. Szerencsére a munkabeosztásom elég rugalmas /területi képviselő vagyok, boltokat látogatok egész nap :D /, így a vizsgálatok simán beleférnek a napomba.
Kb. hét eleje óta úgy érzem én is, hogy gyulladt a fogínyem. Sejtettem, hogy a terhesség miatt van, de hogy többen is küzdünk ezzel, már szinte biztos vagyok benne. Mindenesetre bejelentkeztem holnapra fogdokihoz, majd meglátjuk, mit mond... Remélem, nem akar megkínozni, kicsit parázok a fogdokiktól... :oops:
Nekem a munkahelyemen még nem mindenki tudja az örömhírt, csak a közvetlen főnököm meg pár kedvenc kollegám. A nagyfőnöknek majd hó végén fogom bejelenteni, de szerintem amint belépek az iroda ajtaján, rögtön tudni fogja, hogy mi a szitu, ugyanis óriási már a pocakom :lol:
Egyelőre ennyi, majd vonalzót is fogok szerezni, ha nem leszek túl béna... :D
agi125r

Sziasztok

agmanó neked akartam írni hogy azért még ne add fel ezt a fiú lány kérdést. Ugyan is én a harmadik gyerekemmel 4 D-s uh-on voltam a 16. héten és a doki váltig állította hogy fiam lesz. Aztán a 25. hétig egyik uh-on sem mutatta meg magát, majd a 25. héten láttuk végre hogy kislány lesz. Aztán egy másik kismama most 33 hetes körül van, végig azt mondták neki hogy kislány, erre most a 30. hét környékén azt mondták hogy kisfiú és most már elég rendesen látszódott a bizonyíték.
Nekem egyébkét azt mondta a dokim hogy ilyenkor még annyira picik hogy a lányok nemi szerve a csikló olyan nagy hogy pont úgy néz ki mint a zacsi fütyivel, és gyakran össze is keverik, ezért mondta nekem is, hogy ne vegyem még készpénznek azt hogy azt mondta hogy talán mintha fiú.
Én majd jövőhéten megyek a 4 d-re akkor talán már látni fogjuk a nemét. Legalább is reménykedem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

ja még valaki kérdezte hogy ki mit dolgozik. Én annak idején ápolónőként dolgoztam, most már 10 éve itthon vagyok. Én eddig nem unatkoztam, mondjuk a gyerekek lefoglaltak. Aztán amikor mindegyik iskolás, ovis lett, akkor élveztem hogy szabadon elmehetek bármerre napközben, akár magammal foglalkozni. Most meg nem sokára megint picibabával leszek itthon.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Régen nem jártam erre, most benéztem kicsit és meglepődve látom, hogy Pagika is hármas ikreket vár! Nálunk mondjuk az első ultrahangon látszódott mind a három és onnantól kezdve (még most is) látszik mindhárom, úgyhogy a te harmadik babód jól elbújt basszus! :) Persze a harmadiknak már csak a petezsákja látszik, szépen lassan szívódik fel, pedig már 6 hete nem él szegény.

Ajánlom, hogy keress rá a "hármas ikrek" szavakra a keresőn, találsz majd ezer cikket, fórumot, blogot ahol írnak a kismamák és a gyakorló szülők is a hármas ikrekről. Én aztán tudom, hogy min mentek keresztül, mi is vívódtunk rajta eleget, kaptunk az orvosoktól hideget-meleget és persze nálunk is ajánlgatták a redukció lehetőségét is. Nem lesz könnyű dokit találni, aki vállalja, de a SOTE I. számú nőin találhatsz olyat.

Nálunk ugyan a természet megoldotta, de nem is véletlenül, mert már most rossz az EKG-m, pedig minden alkalommal szuper volt, úgyhogy mostantól mehetek EKG-ra is kéthetente. Nem baj, mert legalább észrevették és figyelik.

Mi egyébként jól vagyunk, az egyre nagyobb pocómon kívül semmi jele annak, hogy kismama lennék. :roll: Étvágyam szinte nulla, de azért persze próbálok enni, mert legutóbb ketont találtak a vizeletemben, ami arra utal, hogy nem eszem elég szénhidrátot. Lehet benne valami, de kisebb az étvágyam , mint azelőtt. :roll: Szóval nehéz.

Örülök, hogy mindenkivel minden ok, és nőnek a picurkák mindenhol! :)

Pussz mindenkinek!

Nelli:)
nellike

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

take it easy mamy :mrgreen: :mrgreen:
Ismerős érzés, én reggel eleve úgy kelek, hogy bazira fáj a pocakom, gondolom azért lehet, mert rosszul alszom, baromságokat álmodom, és biztos forgolódom ezerrel, ami reggelre kiborítja a bébi! Szegény, remélem nem fogom agyonnyomni :roll: ! Hát milyen anya vagyok én?! :x :wink:
Tényleg meddig lehet hason aludni? Amíg férek a hasamtól, vagy már rég nem lehetne? :oops:

És egyáltalán ne parázz, hogy baj lesz, mert kicsi rá az esély! Többen is vannak itt, akiknek az előző babája angyalka lett, ritka hogy különösebb ok nélkül megint baj legyen, szóval ez eszedbe se jusson! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Gabi1, Krissy!

Végül nem mertem bevállalni ma a vérvételt, de nem is baj, jó lesz holnap, felhívtam a kórházat és nem kell éhgyomorra menni, plusz fél egyig mehetek, úgyhogy nem fogok korán kelni.

Gabi képzeld, apukám is a vérnyomás gyógyszere miatt köhögött. :shock: Ez akkor olyan hihetetlennek hangzott, de akkor ezek szerint nem ő az egyedüli. Jobbulás férjednek!

Klarka!

Köszi a linket, holnap fel is hívom, mert nem hiszitek el, de már tényleg nincs mit felvennem. Ez a gombgumizás meg kényelmetlen is, meg olyan igénytelennek érzem magam. :oops: Olvastam, hogy nála vannak állítható gatyák is, na én olyanra pályázom. Ha honap nem mehetek, akkor hétfőn tényleg muszáj mennem, meg hátha hétvégén is fogad...Vészhelyzet van!!Rohamosan nő a pocakom!! :lol:

Kicsidodi!

Tényleg öregember! :lol: Én látom a hosszú szemöldökét is!! :lol:

Ancsurti!

Nekem is azt mondták még anno, hogy ha a levegőben van bizonyos baktérium, akkor jön ki az ekcémám. :shock: De mondom a tejtől tuti. És képzeld mostanában a karomon is kijött, de pici foltokban itt-ott. Nem feltűnő, csak néha vakaródzom...

Képzeljétek, talán én is érzek valami mocorgást odabent. :D Vagyis egyszer éreztem a munkahelyemen, meg itthon is azóta semmi. nem biztos, hogy ő volt, de esélyes...Majd ha már biztos leszek benne, hogy ő mocorog, akkor visszamenőleg tudom majd, hogy a mai napon is ő jelzett. :lol:

Kép
Kép
tabati

Norka:Szerencsed volt a vervetellel....en rettegek,es elajulok tobbnyire.Amugy is nehezen kultivalom az orvososdit,de ami kotelezo,az kotelezo.Es a babaert mindent...

Tabati:Ami kijott nekem a csuklomon,mar el is szaradt szerencsere,minden rahatas nelkul...nem ertem :roll:

Nellike:De jo hogy jelentkeztel,es hogy jol vagytok!

Boo:Nyugi,rendben lesztek tutira!Folyasra Pulsatilla 15ch/napi 1x5 golyo.
A parom sztorija is eleg kemeny,o 9 eve jott menekultkent :wink:
Hosszu tortenet...ez manapsag mar nem valik be.Latod en a felesege vagyok,es velem is szivoznak rendesen.Ide munkavallaloival talan egyszerubb jonni,de azt mi nem ismerjuk.Egyebkent az elejen neki sem volt egyszeru,de most mar nincsen problema.Az epitoiparban van munka az biztos...a tobbit nem tudom,tobbnyire mindenki abban dolgozik.De azert hajra...nezzetek meg par oldalt,attol fugg merre mennetek.De munkavallaloira torekedjetek!

Kép
Kép
ancsurti

Jó reggelt Kismamák!

Tegnap voltam a védőnőnél. Nem híztam...báááár én már a terhesség előtt kipárnáztam a kisbabám fészkét. :D A fejfájásra sok okosat mondtak...alacsony a vérnyomásom, front van és egyébként is terhes vagyok. Hmm. :roll:
Nekem is volt márciusban egy vetélésem és én is állandóan parázom, hogy él-e még a gyerekem. Sajnos ez szerintem végig fogja kísérni a terhességet.
A fogíny gyuszkóm már múlóban, én is vásároltam egy olyan olcsó 1000 Ft-os fogkrémet és úgy néz ki, hogy "érzi-e már, hogy javul?" (Bakterház). Mindjárt megyek egyébként fogorvoshoz, lekapja a fogkövet. Félek ám azért... :oops:

A munkahelyet kérdezte gabi...nos én festékboltban dolgoztam, azért is kellett már befejeznem. Ez mellett kereskedelem szakos tanár is vagyok, de nem tanítok...majd a gyerek(ek )után szeretnék.

bertina

Sziasztok.

kicsidodi:
szerintem addig lehet hason aludni,amig nem kellemetlen,én már régota nemtudok,mert fáj.Én is olyan baromságokat szoktam álmodni,álltalába elhagy a párom álmomba. :cry:
Aranyosak a baba fotók.

tabati:
én olyan tuti gatyákat csináltam magamnak,3 farmerombol,sokáig tudom használni öket szerintem,ha a foghagymagerezd seggem nem hizik. :lol: Én se mentem korán a vérvételre,megkajáltam nyugodtan,és olyan 10 körül mentünk,kevesen is voltak már,nem kellett várni sokat.Szerintem már biztos a babádat érezted,ilyenkor már azért mozognak Én a babámat tegnap ota nem érzem,lehet hogy megérezte ö is a vérvételt,és meg van sértödve. :roll:

norka:
jo neked,az elsöt én se éreztem,de ez,hát én szerintem még igy sose fájt. :?

boo:
kajázás után nekem is akkora a hasam,és ráadásul ugy érzem hogy szét akar durrani,feszül nagyon,na a mellem,már nem is mell hanem csöcs.Kifordul minden melltartobol,meg eres is. :?
Szerintem a rosszullét teljesen a 4-ik honap közepén mulik el kb. :roll:

Tegnap mondták nekem,hogy a 18 hetes uh. után egy héttel kb.,
van még egy kontroll uh.,ez tényleg igy van?
krissy3

sziasztok!
én is borzasztó lusta vagyok!
mikor múlik el?
minden du 1 óra alvás!
este 9kor újra alszom.
tegnapelőtt a kezem a hasamon volt,és éreztem a picit!szupi érzés!
tegnap voltam védőnőnél.egy élmény volt!azt mondta 8 kg.t hízhatok!
már annyira várom hogy megtudhassam a nemét!

Kép

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Szép jó reggelt!

Hendegabi!
nézz utána a cserszömörcés szájvíznek.jó fogíny gyulladásra is.

Kicsidodi!
Amíg jól esik addig nyugodtan aludhatsz hason.én is csak hason
tudok aludni,de már kb egy hete nem az igazi,így kicsit
változtatnom kellett az alvó pozitúrán.

Nellike!
örülök,hogy jelentkeztél!ha tudsz gyere többet.na meg persze,ha
van sztárfotód,akkor szerintem mindenki nevében beszélhetek,
hogy nagyon kiváncsian várjuk.

Timcike!
nagyon köszönjük az eddigi infókat és a továbbiakat is megköszönjük...

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Gabi, nekem tutira mondták a fiút és láttam is a bizonyítékot, nem a zacsit, hanem benne a golyókat! Azért ilyet egy lány nem tud :lol:
Valaki megmondaná mi is ez a genetikai szűrés, mert engem elhajtottak mikor 18 hetes genetikai uh-ra akartam bejelentkezni, mondván nem voltam előzőleg tanácsadáson + nem vagyok még 35. Csak egy sima UH van. Pedig 4-5 hetesen hányós-hamenős vírussal indítottam kis lázzal :? .
Egy város 2 különböző kórházában mást jelent ez a szűrés, nálunk nem volt 12 hetes vérvétel és nem lesz genetikai kockázatelemzés sem. Nyaki redő és AFP régen is volt, csak nem komplex szűrésnek hívták.

Most hívom a magánklinikát és mielőbb bejelentjkezek 4D-re a genetikushoz.

Senki nem veszi komolyan az embert, azért mert én még nem vagyok 35 nem jár meg az alapos kivizsgálás? A férjem 40, a nagyobbik fiamnak van agyhártyasérv gyanúja, de nem lehet pontosan diagnosztizálni, mert csak 2 mm, lázas voltam terhesség elején, ez nem elég indok?

Legszívesebben el sem mennék több ilyen kötelező semmitmondó szűrésre, amire aztán egy csomót kell várni és ötvenszer egyeztetni, szeméylesen beutalót kérni stb.

Bocs a kirohanásért, de 4 éve nem volt sem időpont, se beutaló, mégis sokkal gördülékenyebben ment minden, nem volt ekkora fejetlenség és bürokrácia és védőnő tette a dolgát, adta a labor papírokat. Most csak a terhesség lelki problémáit beszélheti meg. Akkor minek van egyáltalán egy ekkora apparáus? Beszélgetni a tök elfoglalt anyákkal és berángatni havonat a dolgozó kismamákat?

Éva

KépKépKép
agmano

Boo!
én úgy tudom vagy hallottam,hogy akár az egész terhesség ideje
alatt is emlékezhetsz a szervezet a mensire.igaz én egyszer sem
barnáztam most,de remélem minden rendben lesz...
nagyon izgulok érted a hétfői vizsgálathoz,de most biztos nem lesz
semmi gond.

lehet hülyeség,de én tegnap rendeltem egy magzati szívhang hallgatót
és ma már ki is hozzák.ha valakit érdekel berakhatom majd a linkjét.

Kép
Kép
csibe83

csajok!
nekem 28 naponta van vérzés.napra pontosan
nem csodálom hogy régen hónapokig volt aki nem tudta terhes

Kép

Hát teljesen megértelek agmano!!!
kombinált teszt és integrált teszt van.és ha te azt kéred,akkor el kell végezniük.
nem az anyuka korához kötik.max annyi,hogy 35 év felett kötelező és
ha jól tudom ingyenes is.nem is értem,hogy hajthattak el.
jól teszed,hogy bejelentkezel 4d-re.

Kép
Kép
csibe83

Agmano!

Nálunk is én kérdeztem rá, hogy a kombináltat nem lehetne-e levenni...? Erre kiderült, hogy ingyenes is, és még a doki is azt mondta, dehogynem, persze, használjuk ki. De magától nem jutott eszébe :shock: ! Lehet hogy azért, mert én csak 21 vagyok, de azért szólhatott volna, és majd én eldöntöm... :x .
Mind1, levettük :wink: ! És engem mindig egy Babi nevű laboros szúr az Istvánban, és annyira jól csinálja, hogy gyakorlatilag semmit sem érzek :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Guten morgen for everybody! :)

A fogínyvérzés és gyulladás tök természetes, a hormonok miatt van. A fogdokim szerint gyakoribb, de kíméletes szájápolás kell ilyenkor. Pár(?) hét alatt magától elmúlik.
Valahol olvastam egy cikket, hogy nem kell félni attól, hogy a baba eleszi a mama kálciumát és ezért tönkremegy a foga, mert nem onnan fedezi a szükségletet. Tök jól le volt vezetve az egész, de már nem emlékszem pontosan. Nyilván nem az anyja "fogára gyúr", de a bevitt kalciumot elcsaklizza az anyja elől - mint minden mást is ilyenkor... :roll:

Akit érdekel a homeopátia az itt nagyjából mindent megtalál:

http://homeopatia.lap.hu/

Bajok és bogyók egyaránt megkereshetők. :wink:

Az állandó piros csíkos taknyó is normális. (Ilyenkor még az is annak számít, ami egyébként nem az... :roll: )

Anélkül, hogy kérdeztem volna nekem azt mondták, hogy az AFP-re éhgyomorra kell mennem. És -tudtommal- cukor nem lesz, úgyhogy nem tudom elképzelni, mitől függ, hogy mit mondanak. :o

kicsidodi!
Nem értem ezt a kardiologiát. :shock: Alapból nem szokás járni. Max. EKG-t kell csináltatni a kismamának, de a babáknak -tudtommal- nem szoktak ilyesmit nézni. :?: Vagy a cukor miatt kéne?

tabati!
Adós vagy még mindig az esküvői ruciddal és, hogy mi történt nyuszikával meg a fűnyíróval. :roll:
A tornára nem jó valamelyik tánci rucid? Vagy legalább egy macinaci és egy póló?

timcike81!
Köszi az infókat! :D

pagika!
Szerintem mindannyian legalább annyira szorítunk nektek, mint amennyire magunkért izgulunk. :wink:

csibe83!
Magzati szívhanghallgató otthonra? És az emberi jogok az smafu???? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anno még kérdezte valaki, hogy milyen légzésfigyelős tapasztalataink vannak.
Nekünk is Angelcare van. Nem volt különösebb oka, de én nyugodtabban hajtottam álomra a fejem, hogy tudtam, hogy be van kapcsolva. Egyszer-kétszer volt csak téves riasztás, de aztán átállítottuk az érzékenyégét és okés volt. Sok szakember nem pártolja, mondván csak fölösleges frászt hoz a szülökre, de szerintem inkább egy pillanatnyi frász, mint egy tragédia...

Ja...! És a hasonkfevés úgysem esik már jól egy idő után, úgyhogy ez a kérdés magától megoldódik. Jobb háton egyidő után, de aztán a vége felé az sem jó megoldás, mert túl nagy teher helyeződik a vérkeringés és lassabb lesz, így a baba is kevesebb oxigént kap. De ezt sem kell túlparázni!!! :wink:

Kép
Kép
200907?

Most jutott eszembe a "nagy" meló közbe :P :P ,hogy azt hiszem
Boo kérdezte a fáradékonyságot,hogy elmúlik-e majd?!
Hát nekem azt mondták és a szakkönyvekbe is sokat olvastam,
hogy elmúlik,de nekem az istenért se akar elmúlni.

Na egyenlőre ennyi.folytatom az "izgalmas" munkám.

Kép
Kép
csibe83

csibe83!

Olyanannyire elmúlik a második trimeszter alatt, hogy alig lehet majd lelőni! :lol: :lol: :lol: És kábé 1 hónappal a szülés előtt leszel a legjobban besózva... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ja...! És nem csak a fáradtság múlik el, de a hancúrozási kedv is vissza jön a kispapák legnagyobb örömére... :oops: :oops: 8) 8) 8) 8)

Kép
Kép
200907?

007!
Hát ennyire hülye vagyok,de úgy gonfoltam,hogy a párom is biztos
örülne neki,hogy hallhatja a kicsi szívverését.na persze,ha megtaláljuk :lol: :lol:
a légézsfigyelőn is gondolkozom.angelcarre gondoltam én is és ha
jók a tapasztalataid róla akkor emellett döntünk,hisz én is sokat
olvastam arról,hogy tévesen jeleznek.

Kép
Kép
csibe83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?