A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Somaanya: Ez tetszene, hogy napközben velem van a picúr és éjjel elviszik, hogy pihenni tudjak. Ez teljesen megfelelne nekem, remélem, hogy kb. ilyen lesz:)
Vendég

Lányok!

Légyszí írjátok le, hogy kinek mi az eredménye a kombinált teszten mi a jó eredmény? mármint az arányszám
PÜ-be is jó lenne mindegy

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok lányok !
Ma is fáj a fejem azt hiszem beveszem a fél algopirint...
Én már vennék ruhákat vagy valamit a babának de a férjem nem engedi babonából...de tényleg akkor mikor álljunk neki vásárolni?
Ti hogy vagytok ezzel?
gyöngyi-30

Twist: én is úgy hallottam az időjárást ahogy Kisgizi...

A héten kellene mennem uh-ra, de halogatom.. Viszont, ha a jövőhéten is ilyen lesz akkor mindegy.

Nálunk Emma velem volt reggel 6-tól este 10-ig. 10-kor én betoltam, hogy tudjak pihenni.

Vásárlás: én nem babonáskodtam az elsőnél és megvettünk mindent előre. Így ki tudtam választani, hogy sztem mi a jó a babának.
Most ha lány lenne akkor meglenne minden, ha fiú akkor rucikat kellene venni. (1 kiságyat kell venni mindenképp, babakocsit már vettem)

Kép
Kép
alma26

[quote="twist"]
írta:
twistSzerintetek az a jobb, ha a szülés után a szülészeten a baba velünk lesz egy szobában és mi látjuk el, vagy ha elviszik és 3 óránként visszahozzák szoptatni?

Szerintem jobb, ha velünk van 24 órában. Nekem legalábbis ez vált be. Keserves tapasztalatok árán jöttem rá.

Emit egy olyan helyen szültem, ahol az volt a rendszer, hogy 3 óránként hozták, s este 10-től reggel fél 6-ig nem lehetett velünk. A második naptól kint lehettek nap közben, de éjszakára nem. MÉg örültünk is neki, hogy "legalább tudunk kicsit pihenni".

Meg is lett az "eredménye". Éjszaka természetesen mi anyukák nem tudtunk aludni, kínlódtunk a bedurrant mellünktől, fejtünk, hallottuk, hogy a folyosó végén üvöltenek a babák a csecsemőosztályon.
A babákat éjjel betápszerezték, mikor már volt valamennyi tejünk, elvileg le lehetett adni nekik éjszakára, de csak kórházi cumisüvegből kaphatták meg, amin óriási luk volt, ömlött belőle a cucc.
Ja, és 2-3 nappal szülés után nincs ám még sok tej, velem a csapba öntették a nővérek, amit fél 10-től éjfélig fejtem, mert kevesellték, azt mondták, ennyivel nem koszolják be a cumisüveget. :evil:

Nappalra akik leadták, és csak 3 óránként kérték, azoknak akkor is adtak pótlást, jobb eset volt, ha kihozták szopni.
Mi meg öten voltunk a szobába, szerencsétlenkedtünk, szoptattunk volna, de a babákat nem lehetett felébreszteni, mert persze jóllakottan aludtak, a csecsemősök megtömték őket táppal a megkérdezésünk nélkül. Ötünk közül NÉGYEN NEM tudtunk szoptatni, egyszerűen nem szopott a babánk.

Emi sebesre rágta a melleimet, szó szerint rágta, miután hazavittük, hiába hívtam ki (jó sok pénzért) a LLL tanácsadót, nem tudott mit tenni, megállapította, hogy cumizavaros lett a kórházban.

Ott álltam betonkemény mellekkel, ami többször is begyulladt, már kilátszott a hús a mellbimbóm oldalán, sírtam minden szoptatáskor és a pokolba kívántam az egészet. "Hála" a kórháznak, a lányomats szinte újszülött korától tápszerezni kellett. Végül kb. 2,5 hós korára megtanult nagyjából szopni, na meg fejtem ezerrel ,így elértük, hogy harmadában tápos volt, kétharmadában anyatejes, aminek a nagyját lefejve kapta, mert nem tudta rendesen kiszopni.
7 hónapig kínlódtam ezzel a vegyes táplálással, utáltam az egészet, de úgy gondoltam, mindenképp kell az anyatej. Napi 3 órát fejtem, egy órát sterileztem, tápot főztem az éjszaka közepén stb...

Ezek után Benit olyan helyen szültem, ahol 24 órán át kint van a baba. Nem is volt semmi gond, egész nap cicin lógott, de 24 órával a szülés után már hallottam ,hogy nagy kortyokban nyeli a tejet.
Simán aludtam szoptatás közben, az egyetlen gáz az volt, hogy ugye a szobatársak gyereke is kint volt 24 órában, s azok nem egyszerre üvöltöttek... Úgyhogy inkább emiatt nem tudtunk pihenni.
Beni 8 hónapos koráig kizárólag szopott, 21 hónaposan azért választottam el, mert kiderült, hogy jön a kistesó, és egy pici barnázásom volt az egyik este szopi után. Vele kezdtem először elhinni, hogy a szoptatás tényleg lehet jó dolog, nem valami fájdalmas kellemetlen kényszer.
Ja, megint öten voltunk a szobában, és érdekes módon MINDENKI tudott szoptatni.

Szülés előtt felkészültem, hogy megint tápis gyerekem lesz,vettem jó sok cumisüveget, előszedtem a fejőt, sterilizálót... sosem használtuk. A fejőt talán háromszor, mikor az elején túl sok volt a tejem.

Jó hosszú lett, s biztos nem jár mindenki így, csak leírtam, hátha másnak nem a saját keserves tapasztalatán kell erre rájönni.:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.07.16 13:22-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Somaanya: minden elismerésem, hogy egész nap kint vagytok...Én tegnap 20 percet beszélgettem a szomszéddal este 7kor a kerítésnél, de alig bírtam kint maradni. Nálunk itt az irodában jó, mert mindenki nyomatja a klímát (csak én nem) és így kellemes a hőmérséklet a szobámban.

Ausztrália nekem is nagy álmom, anno 2 évig bébiszittyóskodtam Angliában, és gondoltam, hogy utána 6 hónapot lehúzok Ausztráliában, de aztán inkább hazajöttem és beíratkoztam fősulira :shock:

Annyit győzködtök erről a San Franciskóról, hogy a végén tényleg meggyőztök! Mondjuk 150e ft a repjegy, bár Londonból már 85-ért is van, igaz, csak szeptemberben.

Kitartás mindenkinek a meleghez, most nekem is ki kell merészkednem a forgalomba...

Kép
szerencsemák

A fiam nagy autómániás. Kedvencei a munkagépek.
Valamelyik nap kedveskedni akart nekem, ezt mondta:

"Anya.. te...te..te targonca!":mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, ez nagyon édes sztori. Elolvadtam! :lol: Most megyek és ugyanezt teszem a napon 8)

Kép
szerencsemák

[quote="reunion"]L írta:reunionányok!

Légyszí írjátok le, hogy kinek mi az eredménye a kombinált teszten mi a jó eredmény? mármint az arányszám nekem 1:14 000 az jó?
PÜ-be is jó lenne mindegy

Móni
KépKép
reunion

http://www.downszures.hu/kombinalt_index.php

Itt írnak az eredményről.

Meg még ezt is találtam:
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=o ... ject_id=24

Mi ugyan nem csináltattunk ilyen tesztet, de ezek alapján gondolom a tied egy jó eredmény.

KépKépKépKépKép
uxi

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Uxi: :D :D :D :D nagyon édes a fiad :D :D :D :D

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Sziasztok csak gyorsban két témához szólnék hozzá

nekem az büdös, hogy az jó, ha természetes úton csillapítja az anya a fájást szülés közben, (pl jóga , meditáció) de ha epidurállal csillapítják az már káros..
Szerintem mindenkinek más a fájdalomküszöbe, és egy végkimerültségig megkínlódott ám de fájdalmocsillapítás nélkül szült nő szerintem nem biztos hogy jobban el tudja látni az első napokban a gyerekét mint az aki esetleg EDÁval szült. A szülés után nem osztogatnak érmet a természetes úton , fájdalmocsillapítás nélkül szült anyukáknak, és a gyerek sem fogja jobban szeretni az anyját vagy jobban kötődni hozzá mert fájdalmas volt a szülése. Szerintem mindenki maga kell hogy eldöntse hogy kér e fájdalomcsillapítást vagy maga próbálja a maga természetes módján abszolválni a dolgot, és az egyiktől nem lesz vki jobb a másiktól meg kevésbé jó anya. Én mindenkinek azt kívánom úgy tudjon szülni, ahogy ő maga szeretne, bármi legyen is az.

Szülés utáni elhelyezés: Én császárral szültem, így az első nap csak akkor láttam ZSófit amikor behozták 3 óránként cicire rakni, másnap viszont majd beledöglöttem de az őrzőből átvonszoltam magam a kórterembe, mert csak úgy kaphattam meg őt 24 órára. Akkor este még leadtam, mert kezdő révén nem ismerve még magam és a szituációt azt hittem jobb lesz ha este tudok egyedül pihenni, de reggel bőgtem mire végre behozták és alig tudtma éjzsaka is aludni , bár egyedül voltam a szobában, mert iszonyatos lelkiismeret furdalásom volt.. , és többet nem adtam ki a kezemből.
Osztom Uxi nézetét, a 24 órás együttlét, vagy a max amit meg lehet oldani, a legjobb szerintem is. Hogy beinduljon a tej, hogy a gyerek ne tápszert/cukros vizet kapjon.. hogy ne durranjon szét a mell amikor belövell a tejci, és mert tombolnak a hormonok!! amit nekem csak a gyerek közelsége tudott lecsitítani :)
De én mindenről azt vallom , hogy senki nem szabad megkövezni ha neki másként jó, nincs egy igaz út..
pici76

Reunion: én épp most kaptam az sms-t az eredményemről: negatív. :)

Az eredmény:
Down előfordulás esélye 1: 2300
Edwards kor: kevesebb, mint 50000

Down: pozitív, ha az előfordulás esélye több, mint 1:250.

Figyelik a korodat is, hogy dohányzol-e.. stb.

Klári

Kép
claracroft

Reunion, az tökéletes. 35 év alatt 1:5000 az átlagos érték

Én is bababarát kórházban szültem. Hát nem sokat aludtam, mert olyan bizalmatlanak voltunk a baba-kosarat illetően, hogy inkább velünk aludt, de akkor meg rettegtünk, hogy ráfekszünk. Ja, és itt cukros löttyel és tápszerrel sem etették őket. Mikor hazajöttem a kórházból, még nem indult be a tejem (nem értem, miért engedtek így haza, na mindegy...) Estére már üvöltött a gyerek. Felhívtuk a kórházat, hogy mi legyen, nem írnának-e fel esetleg tápszert, erre közölték, hogy ők a szoptatás mellett foglaltak állást, nem írhatnak fel tápszert. És ha sír a gyerek, adjak neki kamillateát. :twisted: Úgyhogy az ügyeleten kötöttünk ki, hogy ott írjanak fel tápszert. Persze mire apa hazaért a tápszerrel, addigra beindult a tejem is :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Uxi: Nálunk szerencsére nem volt ilyen a kórházban. Nekem ott még nem is volt tejem, de Emma sokat volt cicin, mert az előtejet itta
A tejcsi nálunk otthon indult be.

Kép
Kép
alma26

Ez meg a másik véglet... én is hallottam olyat, hogy tényleg nem volt tej, s a bababarát kórház nem adott pótlást.
A Nyírőben viszont adtak, ha kellett, ha nem.:? Gondolom éjszakára meg azért, hogy ne bőgjenek annyit a babák a csecsemőosztályon. :?

Még valami eszembe jutott az első időszakból: emlékszem ,szülés után kb. a 3. napon, amikor beindult a tej, a melleim kőkemények lettek, és legalább 3 számmal nagyobbak, mint amit valaha is képzeltem volna. És fájtak is nagyon.

És tudom, hogy bagatell dolog, de senki nem mondta, hogy ez nem fog így maradni, én meg honnan tudtam volna első gyereknél, azt hittem, hogy ilyen lesz végig, míg szoptatok. Én annyira kétségbe estem...:oops: Rettenetes volt.

KépKépKépKépKép
uxi

Én úgy tudom, hogy 33 éves korban (amennyi én is vagyok) minden 590. terhesség Down kóros.

http://downszures.hu/kombinalt_index.php

alul van a táblázat. De ez csak az anyai kor függvényében mutatja a statisztikát.

Klári

Kép
claracroft

Én ezt úgy értelmezem mondjuk, hogy minden 590. nőnek lesz pozitív az eredménye, de nem tudom biztosan.

Klári

Kép
claracroft

Uxi: hát ez nagyon édes lehetett. Olyat nevettem rajta. :D :D

reunion: szerintem nagyon jó lett az eredményed. Ez a down szindrómára az arány vagy a másikra? Mert a kombinált tesztben kettőre néznek, a másik az Edwarts szindróma, vagy mi. Most nincs nálam a papír, mert munkahelyen vagyok. Azt tudom, hogy nekem a down szindrómás eredményem 1:2900.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Ne is mondjátok: az egyik barátnőm alaból a 75-ös méretet képviseli. A szülés után 110-es ! mérete lett. Senki sem mondta neki, hogy majd nagyobb szoptatós melltartóra is szüksége lesz, így anyukája bevitte neki az ő saját melltartóját. Ő akkora melltartót vitt be, amekkora a 9. hónapban kellett neki.

he, nekem vajon majd mekkora kell??? :shock:

Klári

Kép
claracroft

Uxi, nekem is baromira fájt belövellés után. És mire ki tudtuk masszírozni... Senkinek nem kívánom. Én bőgtem, apa masszírozott. Képzelhetitek, ha egyszer odáig jutott, hogy már nem volt kedve markolászni a mellemet :lol:

Klári, az, hogy minden 590. baba beteg és az, hogy minden 590. teszt pozitív, nem ugyanaz. Mert nem mindenki csináltatja meg a tesztet, tehát a tesztnél lehet, hogy minden 1000. pozitív csak szerintem

Brigi

Kép

Kép
hékás

A babával való együtt tartózkodással kapcsolatban annyi, hogy nálunk Győrben a szülészeten olyan szobák vannak, ahol az anya együtt van a babával, csak ha kéri, akkor viszik el, hogy tudjon pihenni, ilyesmi.

Hát már én is gondolkoztam rajta, hogy mi lenne jobb megoldás, de szerintem én nem adom majd le a babát, mert tuti, hogy utána egyfolytában lelkiismeret furdalásom lenne. Max. akkor adnám le éjszakára, ha nagyon kilennék és szeretnék aludni egyet, hogy kipihenhessem magam. Hát majd meglátjuk, hogy mi lesz szülés után. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Köszi lányok
Nem tudtam mit kezdeni ezekkel a számokkal
mondjuk a terhességi időt simán elírták a leleten :twisted:
na ennyit a pontosságról meg odafigyelésről

Móni
KépKép
reunion

[quote="alma26"][ írta:alma26b]Uxi: Nálunk szerencsére nem volt ilyen a kórházban. Nekem ott még nem is volt tejem, de Emma sokat volt cicin, mert az előtejet itta
A tejcsi nálunk otthon indult be.

Azt elfelejtettem leírni, hogy pótlást sem kapott és tápot sem írtak. a védőnő sem paráztatott amikor hazajöttünk. Mondta, hogy egy ekkora babának milyen pici a gyomra és az a pár csepp előtej is elég neki.

Emma később is szépen szopizott, nem volt gond. Az elején én is fejtem és fagyasztottam. Később beállt a kereslet-kínálat és nem volt mit.

Kép
Kép
alma26

Hékás, igaz :)

Klári

Kép
claracroft

sziasztok.

ha megengediteke akkor mostmar maradnek nalatok,meg elorebb jott a datumom jelenleg januar 27e az idopontom.

szerdan voltam dokinal,CRL 53 NT 1.6 a baba meretei alapjan 12+3napos.
a kombinalt teszt eredmenye negativ,szamokat nem tudok.telefonon keresztul kaptam meg az eredmenyt a genetikustol aki azt mondta minden rendben agusztusban kell mennem a papirjaimert.
hat ennyi.probalom felvenni a ritmust de hetvegen nem nagyon tudok jonni mert a ferjem bitorolja a gepet.
ha befogadtok szivesen jonnek.

Kép
monyo83

Hahó!

lement a nap, és mindenki kihasználta, hogy végre kimozdulhat? Nagyon helyes! :wink:

A tejbelövellős sztorik elég fájdalmasan hangzanak...

Monyo: a magam nevében maradj bátran :lol: Gratula az eredményekhez!

Nekem holnap 9.45-től picit majd szorítsatok, hogy minden rendben legyen a dokinál! (nagyon nem kell, mert úgyis rendben lesz!)

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Szia Monyo, Mi egyidősek vagyunk :) Te mikor csináltattad a kombinált tesztet?

Szcsm: mennek a drukkok, de ugyis minden rendben lesz :)

Kép
Kép
alma26

Valaki van közöttünk Rh - ?
Ha igen akkor milyen időközönként csinálnak ellenanyagszűrést?

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok lányok!
reunion: Én 0 Rh negatív vagyok.Amikor levették a vért az eredményre rá van írva hogy ellenanyag szűrés eredménye negatív.
Miért neked hogy van a papíron?Most a negatív vagy a pozitív a ritkább vércsoport?
gyöngyi-30

Milyen nagy pangás van, mindenki kittikadt a melegben?
Holnaptól már jobb lesz állítólag..

Én RH+ vagyok, így nem tudok segíteni Reunion

Üdv Monyo (újra :) )

Szcsm: hozd majd a jó híreket :)

Talán a héten mindenki túlesik már a 12 hetes vizsgálaton, nem? És akkor fellélegezhet a topik, innen már csak a boldogságos korszak jön :)
pici76

Uxi, de igzi volt olvasni, amiket leírtál! Olyan jó, hogy tapasztalt vagy és többféle bánásmódot, etetési módot tapasztaltál már meg. Mármint nekem jó, hogy megtudhatom a különbséget:) Neked bizti rossz lehetett az első gyermeknél a mellgyulladás szegénykém.(((
A Péterfyben úgy tudom, hogy 24 órában ott lehet a pici és lehet alapítványi szobát is kérni: két vagy egyágyasat is, így talán nyugisabb az egész. De még nem voltam szülőszoba látogatáson ott, nincs személyes tapasztalat, csak mesélték. De nekem így tetszene, bírnám.)

Reunion: úgy olvastam a neten, hogy terhesség alatt 3-szor csinálnak ilyen ellenanyag szűrést RH negatív esetén.
Szerintem tök jó a Down kór eredményed, igen kicsi az esélye a beteg babónak - úgy gondolom.
Vendég

Sziasztok!!!!

Most jöttem az orvostól, ma volt a 16. hetes Uh! Minden rendben van 11 cm és a szívhang is jó volt :lol: :lol: :lol: Nagyon megnyugodtam, mivel már 4 hete nem láttam és mindig bekézeltem vmit, hogy nincs rendben. Aranyosan aludt, vettem csokit, de persze a nagy izgalomban elfelejtettem megenni, attól elvileg felébrednek a babók!

Ja és a mai vizsgálat alapján a doki kislánynak látta!!!! :lol: De ez még nem 100%, két hét múlva megyek genetikai Uh-ra, ott már tutit mondanak! De én most nagyon boldog vagyok, és remélem addig nem nő kukija :o

Kép
Kép
bogaracska

Reunion, én már a 38. évemet taposom és ilyen lett az eredményem:
Down kór: 1:830 (negatív)
Edwards kór: 1:20 000 (negatív)
Kockázati tényezők nálam: az életkorom, túlsúlyom és hogy lombikkal lett a baba. A dokim azt mondta, hogy ez jó eredmény és rendben van minden:) Tarkóredő: 1,4 mm volt, az is okés.
Vendég

Bogaracska, de jó, hogy minden okés és élénk volt a babód és hogy kislány:))))))))))))))))))))))))
A csokis dologról én is olvastam:)
Vendég

Sziasztok,
Csak elmentünk reggel a 12 hetes uh-ra. Minden rendben. Nagyon ficánka babánk van:) (lehet, hogy mégsem lány???)
Van aki nem tervezi a kombinált tesztet?
Azért kérdezem, mert a dokim nem javasolta. Azt mondta, ha szeretnénk csináltassuk meg, de okát nem látja.
Képet sajna nem kaptunk, de a jövő héten megyünk 4d-re és akkor lesz képünk :)

Kép
Kép
alma26

SZCSM: ma minden rendben volt a dokinál? Majd gyere és mesélj!
Vendég

Szép napot! :)

bogaracska: örülök a jó hírnek :) Akkor megismerted az új rendelőjét? :) Én nagyon várom már a 27-ét akkor megyek legközelebb, egyrészt reménykedek, hogy azt látjuk majd, elmúlt a vérömleny, és mehetek dolgozni, másrészt reménykedem, hogy kiderül a neme.

Ha mehetek dolgozni, soha többé nem megyek táppénzre, végig minden rendben lesz velünk :) :) :)

Mennyit kellett fizetned, már neked is 7000 volt?

Klári

Kép
claracroft

alma26, nem értem, hogy a dokid miért nem javasolja a kombinált tesztet... Ez csak egy szűrés, az AFP már nagyon elavult. Persze rábeszélni sem kell szerintem, de azért lebeszélni róla...

Nekem azt mondta a dokim is, a védőnőm is, és a genetikus doktornő, hogy pont azért, mert csak az idősebb korosztálynál végzik a szűrést, a legtöbb genetikai rendellenesség a fiatalabb anyukák esetében van. Na, nem azért, mert hajlamosabbak rá, hanem mert azt a keveset nem szűrik ki, míg az idősebbeknél kiszűrik. Rengeteg doki kampányol, hogy tegyék általánossá ezeket a szűréseket.

Klári

Kép
claracroft

clara-Nagyon szép tényleg az új rendelő, és semmit sem kellett várnom :) Tőlem 6000-et kért, nem tudom mi alapján lövi be az árakat, pedig meg is vizsgálta a méhszájat is :?
Biztos minden rendben lesz veletek, már várom hogy nektek is kiderüljön vmi :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Egy csomó oldalon keresztül visszalapoztam, de sehol nem találtam heydie táblázatát, nem is beszélve heydie-ről. Bár a legutóbb sem volt semmi gond, engem mindig megijesztenek ezek az eltűnések...

Klári

Kép
claracroft

Viszont genetikai Uh-ra a Magzatdiagnosztikai Közp-ot javasolta, nem is adott beutalót a klinikára. Be is jelentkeztem 12.000 Ft, a klinikán ingyenes lett volna, na mindegy azt mondta ez jobb színvonalú :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Szerintem nálam félre x-elt, mert az alap nőgyógyászati vizsgálat + UH-t jelölte be, és az 7000. Csak gondoltam lehet emelni akar, és még nincs hozzá új árlista-papírja. De ezek szerint az első.

Párod is veled volt?

Klári

Kép
claracroft

hát, az nekem eléggé beleszólna a rendszerbe...

Klári

Kép
claracroft

reunion-Nekem most adta oda kombi teszt eredményemet a doki, 1:16.000 volt nekem a Down-kór, azt mondta ez erős negatív eredmény úgyhogy a Tied is tökéletes!!! :D

Kép
Kép
bogaracska

clara-hát akkor tuti félre írta az árat, néha olyan kis szórakozott :shock: Igen a párom is ott volt, most jött be velem először, hüvelyi Uh-ra nem hívtam be szívesen! :)

Kép
Kép
bogaracska

Ja és majdnem egész augusztusban szabin lesz, úgyhogy vmi másik doki fogja helyettesíteni, nem örülök neki :(

Kép
Kép
bogaracska

Clara: Nem tudom, a genetikai uh-n ma reggel minden rendben volt talán azért (szép nózi, tarkóredő). A főorvoshoz járok, ő nem az a paráztatós fajta.

A lányommal sem merült fel 2007-ben, hogy szükség lenne rá

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Bogaracska gratulálok a kislányhoz! De jó hogy már tudod!

Én ma délután megyek nyakiredő szűrésre. Úgy döntöttem inkább megcsináltatom fizetősbe most, mint a jővő héten amikor már 1 nap híján 14 hetes leszek.. Félek, hogy akkor valami elvetemült eredményt kapnék.. :?
Úgyhogy szurkoljatok! :)

Mariann

Kép
arian78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?