A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Kaki gond csak hajnalban van, naponta általában 4x érkezik a kakimanó és nem okoz olyan küzdelmet, mint hajnalban. Nem is értem...

Picur szívesen találkoznék veled és a többiekkel is, jó lenne egy csoporttali!!!

Kat akkor lehet, hogy éhes Bátor? Pedig tényleg rendesen eszik és tejfehér a tejem, mert mikor bealszik meg szoktam nézni, van-e még tejem és akkor olyan színűt szoktam fejni. Szerinted lehet, hogy amíg csak anyatejet kap, addig így fog aludni? Hát ha igen, akkor már csak 2 és fél hónap. 

Mindenkinek szép délutánt, kisütött nap, nemsokára megyünk sétálni kicsit.

Kép
savariaa
Érd

Az anyatejes gyerekek szoktak éjjel ébredni, de azt gondolom, ha majd az anyatej mellett kap mást az el fogja tömíteni

KépKép
KépKép
kat78

Hello csajok

Andi, én is a rossmannál hivatom elő a képeket, már sikerült előhivatni 3 adagot, de albumba rendezni még nem volt időm..
neked mikor van erre időd?
babaalubmot hol vetted? ez egy könyv?  vagy a rossmannál készített album?

hol voltatok csipőszűrésen? mi újpestre mentünk, dokink oda küldött... most lesz majd a 4 hónapos kontroll..

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

mmc, nagyon aranyos Botond! Óriási baba!!

monis
Budapest XIII. kerület

Savariaa, szerintem sem gond, hogy Bátor ébred éjjel, hisz még csak három hónapos. Az, hogy Picur átalussza az éjszakákat, isteni csoda, nem ez a természetes. ;) Az ágy-ötletet Szandiéknak is felvetettem, csak nekik nincs hely a babaszobát átrendezni. Szóval ne aggódj az ébredések miatt, örülj, hogy egy kis zabagéped van! Kaka-gond, igen, említetted, hogy sokszor van nappal kaka, erre a hajnali erőlködésre tud-e valami ötletet adni a dokitok, hogy mitől van, mikor napközben meg simán megy neki.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Túl vagyunk közel 30 ml Sinlac-on, kanàllal. Úgy ette, mintha mindig is ezt tenné.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Kat,
Sinlac az nagy kedvenc nálunk is. Liza még most is issza, mert tejet nem ihat és megcsinálom tápszer/junior ital hígra neki. De pépként is ette sokáig gyümölccsel és zöldséggel is.
Na milyen a bölcsi?

Monis,
tényleg nagy lett Boti. Pedig 2660-al született és a többiek még emlékeznek milyen is cingár volt, a combján lötyögött a bőr!
Én azt utálom még a nagyáruházas bevásárlásnál, hogy a pl. a Corában régen a hűtőpultok között iszonyat hideg volt és még nyáron is féltem, hogy megfázik a gyerek.

Savariaa,
biztos hogy éhes ilyenkor Bátor? cumival nem tudod visszaaltatni?

Picur,
ezek a spontán bulik a legjobbak.

Ma voltunk Dévény felmérésen, de szerencsére annyira kicsit hypoton Boti hogy elég, ha otthon tornáztatom és csak félévesen kell újra megmutatnom. Nagyon ügyes volt Boti 2x is megfordult a gyógytornász előtt.
Ma0 még az ortopédiát is megjártuk a 4 hós kontroll miatt, holnap meg oltás lesz.

Kunkáj

Kép
Kép
mmc

Mmc: higyan kevered be a Sinlak-ot, hogy cumiból is tudja inni? Milyen aránnyal? Mert ez a kanalazás megy neki,de örülnék, ha több jutna bele, hátha aludna éjjel

KépKép
KépKép
kat78

Hello lányok! :)

Bocs az offért, lányos anyukák figyeljenek csak! :)
Arra gondoltam, hátha szeretne valaki olcsón, megkímélt állapotban lévő babaruhákat.
Mutatok 3 albumot, ha van kedvetek nézzetek szét, és ha valamelyik érdekel, írjatok a r.bejo@freemail címre.
Árakról:
Bodyk: 100Ft-tól
Rugik: 500,-Ft-tól
Kisruhák: 300,-Ft-tól
Nadrágok 300 Ft-tól
Kabátok 1000,-Ft-tól
Bundazsákok, anorákok: 1500,-Ft-tól
Pulcsik: 500,-Ft körül
62-es rucik (0-3 hós):

https://plus.google.com/u/0/photos/1157 ... 5886153697

68-as rucik (3-6 hós):

https://plus.google.com/u/0/photos/1157 ... 4388784913

74-es rucik (6-9 hó, de tovább is jó lehet..)

https://plus.google.com/u/0/photos/1157 ... 7801663377

Köszi, hogy szakítottatok rá türelmet, további jó babázást!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
kami07
Budapest

Hellómindenki! :)

Gyorsan a közepébe vágok. :D

Kat, te meddig használtad a párolót? Azt olvastam, hogy 6-12 hónapos korig "ajánlják", hát fél évre nem tudom, hogy megéri-e? Fogalmam sincs, azért kérdezem... :)

Magnoli, ti elkezdtétek a hozzátápit?

Nálunk is eljött a kóstolás ideje. Elővettem egy fél barackot a fagyasztóból, hát nem volt elájulva a gyermek tőle. Na jó, nem fagyottan kapta, azért kiolvasztottam. :D A levét végül is elcuppogta, de a húsát visszatolta a nyelvével. Pedig már folyamatosan rágja a nyelvét, ha izgatott, vagy nagyon koncentrál valamire. Azt gondoltam, hogy esetleg már ezzel jelzi, hogy szeretné használatba venni vadiúj fogsorát. :D

Apropó fogsor... Megjelent a bal alsó ketteske. O.o Ezt ma vettem észre. Most már az összlétszám 6-ra emelkedett. Azt mondják, hogy ha ilyen hamar megjelennek a fogai, hamar el fognak romlani. Jó. De akkor mit csináljak? Visszatuszkolni nem tudom az ínyébe...

picuralmos

Picúr, először csak a gyümölcs levét add 1-1 kanállal, ha megszokta, jöhet a pép.
Darabosat tilos még a fulladásveszély miatt!
Kekszet reszelve, vagy van darált keksz lustáknak mint én...
Fogat mosni az első fog megjelenésétől célszerű baba fogkefével, fokrémet ici- picit rátenni.

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Picur: nekem Bálint sokáig nem rágott, így én majdnem 2éves koráig használtam. Amíg nen kezdtem el a rendes főzést: habarás, rántás. A gyümölcsöt is ezev turmixoltam.
Nekem Bálint anni nem ette a rostosat, ezért kezdetben pároltamés turmixoltam a gyümölcsöt, ettől krémes állaga lett, ami bejött.
Háztartási kekszet kezdetben nem adtam, abba annyi más is van, mint a glutén. Én a gyümölcsébe gluténos Alnatura(DM) cuccot kevertem

KépKép
KépKép
kat78

Picur, ne tuszkold vissza a fogait.. ha már szegényke "megszenvedte" hogy kibújtak!!!
Mangoli, lustáknak darált keksz? amit a kókuszgolyóhoz kell használni??

Ma voltunk babamasszázson... Gergő nem egy sírós fajta, de ezt végigüvöltötte... mondjuk pont fl 11 kor volt, amikor ő aludni szokott, szóval álmos volt... az elején nem sírt, de a másik baba nagyon sírt, hát gondolta ő is rákezd... szóval nem tudtam masszírozni...  majd talán jövőhéten... addig itthon gyakorolhatom a fogásokat...
utána sétáltunk egy nagyon és aludt 2 órát a babakocsiban..
legalább emiatt megérte a masszázs...

picur te mikor maszírozod picurt?

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Ide jutottam a géphez, juhhééé!!!!!! Ma nagyon szuper napunk van. Végre két napja a babakocsiban alszik Bátor napközben és nem a kezemben, annyira boldog vagyok, hogy csak na. Úgy látom,. hogy kezd napirend is kirajzolódni. Az éjszaka még pokoli, most is óránként ébredt, remélem csak növekedési ugrás van, és emiatt, és el fog múlni, mert azért ez kicsit sok... 
Ma nővéremnél voltunk, ksifiával négyesben mentünk játszótérre, hintáztattam, Bátor pedig mintagyerek volt, alukált, aztán mosolygott, evett, alukált, hát egy angyal. 
Ma sajna elkapott a fránya migrén, de még ez sem rontja el ezt a szuper napot. 
És mára még hajmosást is tervezek, mi kell ennél több??
Pénteken lesz a hordozós klub, a végén még nem lesz szükségem hordozóra...de azért elmegyek, kibérelek egy mei-tait, így talán bátrabban megyek majd Bátorra bárhova, hisz ha már nem bírja a babakocsit, akkor csak ki kell vennem és magamra kötni. 

Monis én is gondolkodtam a babamasszázson, pontosan hogy zajlik? Megmutatják, mit kell csinálni és az anyukák csinálják a babának vagy valami szakember? Midnenképpen el kell járni, vagy pl. könyvből is meg lehet tanulni? 

Mmc lehet, hogy éjjel bevetem a cumit, de eddig nem fogadta el. Nem tudom, mit tegyek. Ilyenkor kiveszem, mert nagyon nyűgös, ráteszem a cicimre, és mint egy kobra  rárabol a bimbómra, de 3-4 perc után már csak cumizik rajta. Azt is olvasta, hogy valaki ilyenkor csak vizet ad neki, és nem anyatejet, na de én eddig sem adtam neki vizet, és nem most szeretném elkezdeni, és a cumisüveget sem fogadja el, szóval kicsit meg vagyok lőve...

Kat akkor ki kell várnom a fél évet, ha tényleg az anyatej gyors emésztése miatt ébred Bátor. Na de akkor már a felén túl vagyok.  Csak pozitívan... 

Picur én is gondolkoztam a párolón, nekünk zöldség-rizs párolónk van, így nem veszek mást, pedig szemeztem én is azzal, amit a lányok vettek. Na de aztán az is lehet, hogy nem válik be, és mégis beruházom egy olyanra, de én is úgy vagyok vele, mint te, hogy 1 évre nem biztos hogy megérné...na de majd meglátjuk.

Magnoli hogy vagy? 

Mindenkinek nagyon szép estét kívánok, én nemsokára megyek wellnesselni, es HAJAT MOSNI!!!!!!! 

Kép
savariaa
Érd

Magnoli, darabosat még dehogy adok neki, egyelőre csak ízlelgetett, cuppogott a barack levén. A húsát nem kérte, nem erőltettem. Darált keksz, jó ötlet lustáknak, haha, ezen jót nevettem. :)

Savariaa, hajrá hajmosás! ;) Örülök, hogy szuper napotok volt ma! Még sok-sok ilyet kívánok! :) Nyugodtan vesd be a cumit, esetleg mutasd meg neki az ujját, ha mégsem tetszene neki a cumi. Én valahol azt olvastam, hogy elsőre tartani kell a cumit, hogy rákapjon, lehet Bátornál esetleg tovább kell tartani? Hogy próbáltad megtartatni vele?

Migrénre olvastam, hogy egy teáskanál sót, kb. 4-5 gramm, kell lenyelni (ehhhh, fini lehet) és rá 1 liter ásványvizet azonnal meginni.

Babamasszázs, mi az indiai verziót alkalmazzuk, nálunk öt alkalom volt, ahol a védőnénink megmutatta a fogásokat, és itthon alkalmazzuk. Nekünk nagyon bejött, Picur élvezi, viszont nagyon nem szeret fázni, ezért ha már hűvösödik az idő, bizony be kell fűteni a szobájában. Esti rutinban a fürdés után van nálunk a masszázs, egyik nap apa csinálja, másik nap én. Minden fogáshoz más-más mondóka tartozik, már egész jól megtanultuk. :D A lényeg, én ajánlom mindenkinek, egyrészt jó móka, másrészt egy biztos program a napban, harmadrészt meg egy csomó jótékony hatása van a masszázsnak. Könyvből nem biztos, hogy meg lehet tanulni, nálunk pl. van olyan fogás, hogy "ölelés-csúsztatás", hát ezt nem biztos, hogy meg tudnám csinálni, ha nem látom. Vagy pl. "nyitott könyv", pedig látva nagyon egyszerűek, de ha csak egy képet nézek, nem biztos, hogy ugyanazt látom, mint amikor élőben megmutatják. Nálunk egyébként ingyenes volt a foglalkozás. 

A babatalálkozónkon szívesen megmutatom a fogásokat! :)

Szép estét mindenkinek!

picuralmos

Sziasztok!

Ildi: nem hiszem, h a Laktoheb hasfájást okoz. Én felváltva iszom már 1 hónapja a különböző szoptatós teákat és semmi bajunk.
Nagyon jól nézel ki a képeken, semmi nyoma annak, h nemrég szültél :) Mindannyian szépek vagytok!

Monis: Gergő nagyon édes és szépen tartja a fejét. Végre Balázs is elviseli, ha hasra teszem. Eddig csak alváskor lehetett, most már éber állaportban is elvan így és gyönyőrűen emeli a fejét ő is.
Hogy mikor van időm? Nem is tudom, de nem sok van. Az első albumot, a terhesnaplót muszály volt minél hamarabb befejeznem, mert nagyon depis voltam amiatt, h túl hamar ért végett a terhességem. Ezt a Tesco-ban vettem. Hetekre és napokra van beosztva a terhesség. Be lehet írni, hogy mikor mi történt. Mellé én beragasztottam uh fotókat, terhes képeket, beraktam a teszteket stb.
A másik egy Babanapló, mely a baba első 5 évéről szól. Be lehet tenni fürdős fotót, az első mosolyt, kórházi karkötőt, tappancslenyomatot stb.
Van egy normál baba fotóalbumom is, melybe sorba raktam a kinyomtatott fotókat.
Csípőszürésre a Karolina útra vittem az ortópédiai klinikára.

Picur: Hát rajtad sem látszik meg a szülés. Nagyon csini vagy!Szerintem neked érdemes lenne megvenni a párolót, mivel te biztos sokat fogsz főzöcskézni Picurnak :) Ne kínlódj a hagyományos módszerrel.
6.-ik fog? Hát ilyet!
Hajrá babatalálkozó! A budaörsi Ikea szerintem tökéletes helyszín lenne :)

Kat: örülök, hogy jól indul a hozzátáplálás:)
Szerintem nem lehet olyan rossz minőségű a tejed, ha már 7 kilósok vagytok :)
De jó, h írod a DM gluténos port! Pont néztem a babakekszeket és mindegyikre az van ráírva, h 6 hós kórtól, pedig azt ajánlják h a 4. és 6. hónap közöt vezessük be.

Savariaa: Jó, h jöttél végre! Szerintem törödj bele az éjszakázásra és próbálj napközben aludni, amikor Bátor is. Nálunk is a beletőrödés után javult a helyzet :) Most már csak 1X kelünk. Sőt, hétfőn reggel 6-ig aludt.
A kakigondra nagyon jó a Baby mecsek vagy a Babamosoly tea. Egy próbát megérnek, hátha nem lesz több szenvedés. Nekünk 2 naponta volt kaki, sokszor csak szélcsővel, de amióta teázunk, van hogy 2X is megörvendeztet naponta. Tudom, h nálatok van kaka, de lehet h ez a tea kicsit lazítana a székleten és könnyebben kijönne.
De szép a ti történetetek is! Legyetek ilyen boldogok mindig!
Gratula a babakocsis alváshoz!Csak így tovább! Balázs imádja, ha a babakocsiban ringatom, napközben abban alszik:)

MMC: én a hűtőpoltoknál be szoktam Balázst takarni. Szuper, h nem kel járnotok tornára :) Milyen volt az oltás? Most csak a Prevenart kapta Boti, ugye?

Nekünk tegnap volt egy rekord napközbeni alvásunk: du 4 és 10 között. Én ébrsztettem, h megetessem. Rettegtem az éjszakától, de szerencslre csak 1X kelt. Ma persze szinte semmit nem aludt napközben, pedig vendégeink voltak. Holnap is lesznek.

Ti észrevettétek már, hogy ha elindítjátok a vízcsapot, a porszívót vagy a hajszárítót, akkor a baba azonnal abbahagyja a sírást? Nagyon érdekes, Minden dolgomat el tudom végezni, ha folyik a víz. Kár, h kissé drága mulatság :)

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Sziasztok!

MI sajnos betegek vagyunk.
A férjemnek torokgyulladása van, nekem is kezd fájni a torkom, Boti ma oltást kapott és hőemelkedése van. Liza meg náthás és megy a hasa.

Ma megkaptuk a 3. Diperte oltást és a 2. Rota adagot.

Kat,
a Sinlacot nagyon sokféleképpen lehet használni. A gluténérzékenyek még liszt helyett is használhatják a sütikbe. Én 260 ml vízbe szoktam 5 csapott evőkanállal rakni és pikk-pakk feloldódik. De ez egy nagyon híg verzió, mivel nem az a cél hogy eltömítsen, inkább rituálé jellege van még alvás előtt. Liza előtte jól bevacsorázik, azért csinálom hígra.
Szerintem kísérletezz bártan az arányokkal, nekem a dokim mondta, hogy sokan tápszer helyett ezt adják cumisüvegben. Attól ne ijedj meg ha áll egy ideig a lötyi akkor újra "kettéválik".

Picur,
6. fog? hova rohantok? MIlyen összefüggés van a korai fogzás és a fogromlás között? Egyáltalán nem biztos hogy Picur fogai is hamar elromlanak ezen ne idegesítsd magad.

Jó lehet ez a babamasszázs, de tuti hogy 2 -3 gyerek mellett nem tudja ezt senki csinálni az esti rohanás közepette.

Ma megkérdeztem a védőnőt erről a kekszes dologról és 4-7 hónap között van "nyitva az a bozonyos immunablak" a WHO ajánlás szerint. Szóval 6 hónap után is ráérünk kekszezni meg pépezni.
Ha már a gabonapépekről van szó és nagyon szerettem a DM-es és a HIPP gabonapépet ( a Müllerben lehet kapni) A Milumil 7 gabonás pépet pl utáltam, mert a gyerek seggére ragadtak a gabonahéjak ( korpa) a kakilásnál és szó szerint sikálni kellett popsitörlővel, hogy lejöjjön.
Elnézést ezért a témáért, de hátha segítek ezzel valakinek.

Ha nem akartok ilyen párolócsodát venni, miért nem vesztek az IKEÁ-ban 895 Ft-ért párolóbetétet és egy sima botmixert, amit utána is lehet használni egy csomó mindenhez?

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90112531/
én ilyet használtam.

Savariaa,
a cumi egy próbát megér. Botinak is kellett az elején tartani, lehet hogy régen nem szerette Bátor, de lehet hogy 2-3 hét múlva meg elfogadja.
A hozzátáplálásnál is azt mondják, ha nem eszik meg a baba valamit akkor ne adjuk fel, hanem 2-3 hét múlva meg kell próbálni újra.

Andi, akkor neked olyan relax CD-t kell venni, ahol vízcsobogás van .

Kunkáj

Kép
Kép
mmc

mmc, jaj szegénykék, jobbulást mihamarabb!!!
Köszi hogy megkérdezted ezt a kekszes dolgot! Én még mindig nem adtam neki és így megnyugodtam, hogy majd elég lesz az almaléhez picit hozzákeverni mondjuk.
Pépötletet is köszi! Én ezt a Sinlac-ot nem ismerem, tök újdonság nekem, jó hogy ha írtok róla, minden ötlet jól jön! Nálunk Lottinál a tejpépek voltak nagyon nagy slágerek, csokis,vaníliás, epres Imádta!

Andi, köszi, de én még nem érzem magam csinosnak  sőt 
Nálunk pedig tuti a laktoherb volt a bűnös, mert most már semmi baja babónak és megint alszik 5-6-ig, nem kel és nem emelgeti a lábát  
Hú, gratula a maratoni alváshoz! 
Én tegnap vállaltam be egy hajmosást kettesben babóval, oda ültettem a fürdő elé a pihiszékben, hát a hajszárítás felétő már nyügi volt, de egész jól bírta, folyt víz, volt hajszárító, szóval lehet benne valami 

picur, a babamasszázs tök jó amúgy, Lottinál én is füri előtt csinálgattam, nem spécit, csak úgy jött magától, de most babónál, á, kizárt, egyszerűen nincs idő, egy őrült kapkodás minden este, hogy Lotti is időben kerüljön ágyba és én addig megetessem babót, mire Lotti kész van, hogy tudjam olvasni az esti mesét 
6. fog nem semmi! Szerintem egyelőre elég ha tényleg csak a levét adod a gyümiknek, mi almalével kezdtük, bár nekem is volt benne egy-két kis reszelt almadarab, de nálunk Lotti ette, nézzétek meg, ilyen volt az első kóstolás 

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/e ... 8XZ52x8Hjy

Megzabálom őt, hogy megnőtt istenem...

Itt igazság szerint elég lett volna egy kanál, de valahogy úgy láttam, mehet még :)

savariaa, juhé az alváshoz!
Cumi. Nekünk nagyon jó barát! De van, amikor az nem elég, pl. ha hajnalban megébred, csak a cici kell. Viszont ha többször kel Bátor, próbáld meg a cumikát. Csak úgy tedd neki a szájához, nem eröltetve, hátha beveszi. Vizet én se adnék neki, hiába mondja a doki. Nem is értem.

Amúgy érdekes, hétfőn volt nálunk a védőnő. Beszéltünk róla, hogy most 440 grammot hízott babó. Azt mondta, hogy nyugodtan iktassak be egy plusz etetést, ha most 5 van, legyen 6, vagy ha 6X eszik, legyen 7 és mindig két mellből szoptassak (amúgy is mindig úgy szoktam). Lottinak lesz 5 éves státusz szeptember végén és mondtam neki, hogy Barnust is elviszem és mérjük már le, hogy most mennyit hízott egy hónap alatt, mert ha nagyon keveset, akkor lassacskán megkezdem a hozzátápit én is, az már nem hiszem hogy nagy gond, hogy nem 6 hósan, hanem 5-5,5 hósan.

Gyorsan elküldöm, el ne szálljon...

Kép

Kép
nusildi

párolás - Lottinál sima kis fazékban kis vízzel pároltam, de tényleg jó lenne valami szerkezet, mmc, amit kiraktál nem is rossz... valakinek van még ötlete, vagy ti hogy csináltátok anno?

budaörs nekem tali szempontjából nagyon messze van...

savariaa, mikor van az utolsó szopi nálatok este? és akkor két cici van? Elviekben akkor jó zsíros a tej, talán nem az a baj, hogy éhes. Attól is függ, hogy hogyan kel, rögtön oázik vagy csak dalol kicsit és utána lendül bele. :)
Ha pedig ahogy írod a kis kobrát, hogy csak pár percig eszik aktívan, utána cummog, akkor valszeg nem igazán éhes volt, lehet hogy "csak" megnyugtató cumizás kellett neki. Na ilyenkor jó a cumi tényleg. Nálunk ha éhes, akkor a cumit el se fogadja, rögtön kiköpi, a feje is eltorzul, hogy miért cumit adtam a szájába, így biztos, hogy akkor éhes :)

picur, a barack amúgy finom édes volt? mert nálunk pl. az alma azért jött be, mert goldent adtunk, a doki azt javasolta, hogy mindenképp édessel próbálkozzunk. Csak azért kérdem, mert én belefutottam nemrég nem túl édes barackba, hátha válogatós a babód :)

Sok fog és fogromlás, személyes tapasztalat, hogy nálunk eddig ez nem volt igaz, Lottinak is iszonyat hamar kijött az első 5-6 fog és most csodaszépek a fogai, nincs lyukas foga se. Persze mióta kijöttek neki, mossuk!
Szerintem emiatt ne aggódj, mindig írnak mindenfélét...

monis, nagyon cuki Gergő!

Kat, hogy megy a beszoktatás?

savariaa, Tarzan park, hát tesómékkal mentünk ki a múltkor, kislányuk 2 múlt májusban és még nem igazán élvezte, nem sok minden volt, amit komfortosan tudott használni. Én úgy gondolom, hogy úgy 3,5-4 éves kortól lehet jó, persze a gyerek habitusától is függ és ha elég bátor, már csomó mindent használhat, de 1-2 éves kicsik még nem tudnak ott mit kezdeni.
Már szervezem a szülinapot, 21-én lesz ott tartva, nagyon izgulok, hogy aznap jó idő legyen, vagy legalábbis ne essen, mert akkor vészforgatókönyv... 

Jaj megébredt, mennem kell...

Kép

Kép
nusildi

Mmc, gyors gyógyulást nektek, húúú, de rossz, ha csak az egyik gyerek beteg, de ha az egész család, az nagyon durva.

Köszi a párolóbetétes ötletet, nekem tetszik, főleg, hogy botmixerem is van. Meg a gluténes-kekszes-pépes infókat is, nekem nagyon jól jönnek ezek, írom is ki egy másik helyre. :) A "gyerek seggére ragadt gabonahéjak"-on jót röhögtem! :D

Örülök, hogy Botinak sem kell gyógytorna. Szeme rendbe jött már? Csináljátok még azt a könnycsatorna-masszázst?

A boltokban a tejtermékekért Apa megy, ha Picur a kezemben van, mert én is utálom a hideget, és féltem is Picurt, és szerintem extrém módon, hűtenek sok áruházban.

Romló fogak, nem foglalkozom vele, csak néha idegesít, amikor jönnek a "jótanácsok", hogy meglátod, milyen hamar elromlanak majd... Grrrr... Én sem tudom amúgy az összefüggést a korai fogzás és a hamar elromló fogak között. Hogy hova rohanunk? Ez jó kérdés, kérdeztem Picurt, azt mondta, hogy "hőőőőő", meg "ahh-ahh-ahh". :)

Fogmosás, azt olvastam, hogy amíg anyatejes a baba, nem muszáj fogat mosni, mert anyatej "lemossa" a fogait, és van benne valamilyen védőanyag, ami óvja a fogzománcot. Amúgy néztünk már neki bébifogkefét, a Tesco-ban találtunk két darabosat, 2.000.- Ft-ért. Gumifejes, egy kisebb és egy nagyobb, más-más gumivéggel. Na de 2.000.- Ft???

Babamasszázs, elhiszem, hogy két-három babával nem egyszerű. Időben kb. 10-15 perc az egész, és egyébként a nap bármely szakában végezhető, nem kötelező este. Lotti meseolvasására már le tudod tenni Barnust? Ahogy többen írjátok, komoly logisztika, hogy minden és mindenki időben el legyen rendezve. Én könnyen vagyok, 8kor leteszem, és szabad az este. :) Na de majd a kistesó, ha egyszer lesz, helyre tesz minket is, ebben nem kételkedek. Megnéztem a videót, hát az a vigyor az első kanál előtt, meg ahogy nyitja a száját! Nagyon édi! :)

A barackot megkóstoltam én is, nekem elég édes volt. Viszont képzeljétek, a fejére nagy piros csípés-szerű púpok nőttek. Találtam kettőt a karján is. Összesen 6 nőtt. Nem tudom eldönteni, hogy tényleg megcsípte valami éjjel, vagy a barack a ludas? Lehetséges kiütést kapni a gyümölcstől? (Apukám kertjéből van, vegyszermentes.) Mindenesetre most addig nem kap újra, míg ezek el nem tűnnek.

Andi, köszi a bókot! :) Babatalálkozó nekünk mindegy, mert Pestig mindenképp el kell mennünk, akkor meg már mindegy, hogy Pesten hova kocsikázunk. Nekem tetszik Magnoli Millenáris Park ötlete is. Olyan hely kellene, ahol a nagyobb gyerkőcök sem unják halálra magukat.

picuralmos

http://www.jobbanjar.hu/szajapolas-akci ... z-t484647/

picur, nekünk ilyen volt, ebben van olyan, amit a már fogni tudó ügyes babák a szájukba tesznek, de azért óvatosan kell, nehogy beleszaladjon a szájába, mi inkább segítettünk neki a fogához dörzsölni, utána van már olyan is benne, amivel tényleg fogat lehet mosni. Én úgy tudom, hogy az első fogak kibújásától érdemes már "fogat mosni". Később még drágábbak a fogkefék, Lotti mindig valami extra hercegnőset talál, legutóbb is 700 forintosat választott, mert azon van Ariel 

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok, megjöttünk a nyaralásból, szuper volt!
Kivéve hogy Oli kiitta a medencét, amitől hányt meg fosott 2 napig :cry:
Lénóm végig jól volt, ma hajnalra viszont nagyon rosszul lett, éjjel óta üvölt és nem fogadott el tápit, nem engedi a cumit a szájába tenni, sírva tiltakozik.
7-kor már adtam Neki kivételesen Cataflam cseppet, így végre evett most 100-at, de ez így is nagyon kevés, már legalább 500 ml-nél kéne tartanunk...
Láza és más baja nincs.
Fogzásra vagy torokgyulladásra gondolok.
Volt valakinél ilyen extrém fogzás?
Mindjárt megyünk a dokinkhoz, most lett volna az oltás, így csak vizsgálat lesz.
Remélem nem kerülünk kórházba a nemevés miatt, nagyon ideges vagyok!

Kép
Kép
magnoli

hellocsajok

savaria, a babamasszázs nálunk úgy volt, hogy mindenki lefetktette a babáját egy matracra, a védőnőnek játékbabája volt. a védőnő mutatta a fogásokat a babán és mondta mit hogyan csináljunk.. minden anyuka csinálhatta a saját babájának.. (ha hagyta volna gergő, de az mondta a védőnő hogy sírós babát nem maszírozuk..) kaptunk egy leírást is róla.. majd itthon próbálgatom... 4 alkalomból áll, az elsőn csak a lábait maszíroztuk.. nem kell hozzá nagyoon szakember szerintem.. olyan sokmindent nem mondott a védőnő.. remélem jövőhéten jobb lesz.
Éljen a hajmosás!! :)

Andi, igy már értem.. én arra gondoltam hogy majd kapok vkitől ajándékba egy ilyen babanaplót, de nem kaptam.. a neten találtam egyet pdf formátumban, de kinoymtata fekete-fehér lapon elég gáz... majd akkor megnézem a tescoban..
neten nem akartam rendelni, mert ott nem tudok belelaponi, megnézni..
Sajnálom hogy depis voltál a "korai" szülés miatt.. (37. hét) pedig azt mondják a fiúk lustábban és nem akarnak kijönni korán..
én a 40. héten szültem, már megvolt a beutaló a dokitól szülésindításra, amit nagyon nem akartam... de végül beletörödtem, akkor legalább tuti ott lesz velem... de végül két nappal a kiírt dátum előtt elfolyt a magzatviz, és jött gergőke...

hajrá babatalálkozó! én a szent istván parkra szavazok!! :)
habár lehet hogy vmi fedett helyet kell találni... nem?

mmc, sajnálom hogy betegek vagytok. a nagy lehűlés.. vigyázni kell! jobbulást. Én is érzem már séta közben hogy hideg van, jobban fel kell nekem is öltözni, nem akarok beteg lenni..
tetszik a bejegyzésed hogy melyik gabonapépet vegyük.. :) akkor a 7 gabonás kilőve!! nem akarok sikálni!
ikeás párolóbetét nagyon jó ötlet! köszi

Ildi, szerintem is szuperül nézel ki szerintem is. én irigykedek... :)
nagyon helyes lotti első almapépje, szemlátomást izlett neki!
szerintem ne aggódj a hízás miatt, ha éhes a baba úgyis szól! de azért egy mérlegelés jó ötlet!

eddig jutottam az olvasásban, a többit később..

monis
Budapest XIII. kerület

Ildi, köszi, meg fogjuk nézni mindenképp a fogkefe-szettet. Persze már rég nem akciós. Mesefigurák, hajajajjj, mi vár még ránk! :)

Monis, nálunk is így volt a masszázs. Mi hárman voltunk anyukák, és a védőnéninek egy játékbabája volt, Lizának hívta. :) Az egyik kisfiú minden alkalommal sírt. Picurhoz képest annyira picike volt, pedig alig volt két hét közöttük.

Magnoli, nincs valami ínykezelő géletek otthon? Inkább fogzás legyen, mint torokgyulladás... Reméljük, hogy semmi komoly. Oli rendbe jött már? Te is tudtál pihenni? Majd írd meg, hogy mit mondott a doki.

picuralmos

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy valamelyikőtöknek esetleg vannak ikrei?
ladeee

Picúr, köszi sajna súlyos hólyagos torokgyulladása van Lénónak, kapott erős fájdalomcsillapító kúpot és végre tudott enni 160 ml-t.
Majd kisebb adagokat próbálunk sűrűbben adni.
Valószínűleg Olitól kapta el, megnéztem és Neki is hólyagos, csak már javulóban, így Neki meg Nurofen szirupot adtam...
Lenókának végre jobb a kedve, néha már mosolyog is, és egyfolytában forog :D

Mmc, Nektek is jobbulást!!!

Andi, mi nagyon vártuk és terveztük Lénót!
annak érdekében hogy be tudjon ágyazódni, az utolsó műtétem épp a fogantatása előtti hónapban, júliusban volt.
Az más kérdés, hogy márciusban eladtam a régi babakocsit meg pár dolgot, mert már nem mertem bízni benne, hogy sikerül, de megtörtént a CSODA!...

Kép
Kép
magnoli

Uhhhh, szegény Lénó! Jobbulást neki! Gyorsan gyógyuljon meg, nehogy lefogyjon a kis husikájából! ;)

picuralmos

hellocsajok,

ma voltunk 4 hónapos csipőkontrollon. Minden rendben gergő csipőjével, azt mondta a doki néni hogy olyan férfiasan kötött, de az normális..nem olyan plötty mint a lányoké.... nem tudom ez mit jelent... a lábfeje is jó, pedig a házi gyerekorvos mindig azt mondja hogy befelé áll és hogy tornáztassam.. de az ortopéd orvos szerint ok..

utána megálltunk a brebdonban és a hordozóban bevittük gergőt, és képzeljétek el úgy beauldt a boltban, hogy a kocsiba berakásnál, ajtócsapkodás, stb sem ébredt fel.. nagyon édes volt, a boltban mindenki őt nézte hogy milyen édesen szunyókál a kosárban...

picur, szerintem inkább megcsipte vmi picurt, nem hiszem hogy a baracktól ilyen nagy dudorok nőnének...

magnoli, szuper hogy jól sikerült a nyaralás. Gondolom jó volt egy kis pihenés, egy kis kikapcsolódás. A torokgyulladás szerinted a lenyelt viztől van? szegény lénó! jobbulást neki. olyan rossz nézni amikor egy ilyen pici baba beteg.. amikor olyan kis "lehangolt"..Sírós

Picur, mi is hárman vagyunk anyukák a maszázson, van egy 2 hónapos picurka, gergő majdnem 4 hó, és egy kiscsaj aki már elmúlt 4 hónapos.. olyan furi volt hallani hogy más babák hogy sírnak.. pl a kislány teljesen lányosan sírt, síkított, nagyon ari volt.. a védőnőnek egy babája van, de nemtelen, nincs neki semmije... Nevetés

Magnoli, hólyagos torokgyulladás?? hát ez elég rosszul hangzik, biztos nagyon fájhat lénónak ha enni sem akar.. és csak fájdalomcsillapító kell rá? gyulladáscsökkentő antibiotikum nem?? de hát a doki biztos tudja. jobbulást a kicsinek és a nagynak is!
műtét a terhesség előtt? milyen műtét? és attól jobban be tudott ágyazódni a babóca? de pont ideális korkülönbség van a gyerekek között! sokat vártatok rá?

Nekünk jó a millenáris is a találkozóra csak rendeljük meg a jóidőt is!!

holnap jön a védőnő, reggel 8-ra, én tuti pizsamában fogadom!!!
na megyek aludni, pusszantás

(céges laptopról nem tudom beilleszteni az aláírást - de gagyi!!)
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Képzeljétek, Balázs átaludta az éjszakát! 20.30 és 6.40 között durmolt Király

MMC: mielőbbi gyógyulást nektek! Drukkolok, h Boti ne kapja el.
Tökjó ez az ikeás pároló. Én is veszek egyet.
Szoktunk vízcsobgásos relax cd-ket hallgatni a nappali alvásoknál Vigyor

Ildi: Lotti zabálnivalóan cuki a videón! Látom érdemes videózni ezt az eseményt!
Ezeket a plusz etetéseket nem értem. Balázs csak akkoe eszk, amikor éhes, nem tudnám semmi pénzért sem máskor ráerőltetni.

Picur: az Ikeában nem unatkoznának a nagyobb gyerekek, mert van ingyenes játszóház, na de persze nekem is mindegy a találka helyszíne, a lényeg, h Budapest környéke legyen.
Remélem nem lesz gond a kiütésekkel vagy csípésekkel.
Ti milyen ínykezelő gélt vettetek fogzásra?

Magnoli: mielőbbi gyógyulást nektek is!
Aha, szóval terveztétek. Pont amiatt hittem, h nem, mivel írtad, h mindent eladtál :) Előtte hónapban is műtöttek? Azt hittem, h csak Oli előtt :( Nem baj, a végeredmény számít már csak Csók

Monis: szerintem is fedett hely lenne most már ideális a talira :)
Sok fajta babaalbum van a Tescoban, Brendonban, könyvesboltokban. Az egyik babaalbumot( baba 0-5 éves kóráig) én ajándékba kaptam, de csak azért, mert megkérdezték mit hozzanak :)
Szerintem az nem árt, ha tornáztatod Gergő lábát. Most tedd, mert hallod, a második babánál már úgysem jut idő ilyen luxus dolgokra :)

Savariaa, Magnoli: hallottátok, h a Pálmai doki is otthagyta a Jánost, átment a Maternity-be? Nem semmi, végül már nem marad orvos az állami szférában :(

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Jaj, csak az én dokim el ne menjen!!!!!!

Még valami: tegnap csináltak nekem fogászati röntgent. Most már tudom, h ezt is lehet, nem árt az anyatejnek. Babával voltunk, nagyon jól viselkedett :)

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok, köszönjük a jobbulást kívánságokat!
Amikor hat a fájdalomcsillapító, akkor végre tudom etetni Lénót...
A helyzetet bonyolítja, hogy közben már a hasa is megy, ezért újra kap Cataflamot, meg újabb gyógyszert a fosira is.
Annyira édes amikor rám akar nevetni, de a fájdalom miatt legörbül a szája, persze majdnem én is sírok...

Picúr, mi csak a gyógyulást követően kezdjük a hozzatápit.
Ti most hogy álltok?

Monis, ügyesek vagytok Gergővel!
Mondjuk én még nem szívesen viszem Lénót közösségbe ha nem muszáj, most is pórul jártunk...
Ez egy vírusfertőzés, antibiotikum nem kell rá, csak fájdalomcsillapító.

Andi, ügyes vagy az emlékek rendezésével, milyen nagy élmény ezeket később visszanézni!
Igen, Lénó előtt is 4 műtétem volt, mert Olinál a méhlepény belenőtt a méh falába, szüléskor majdnem ki is vették a méhem, végül a főorvos úr megmentette...
Viszont emiatt végül össze-vissza hegesedett, ezt kellett helyretenni.
Na ezért is CSODA hogy sikerült Lénó!

Kép
Kép
magnoli

Isten éltesse a Topicot, Lányok ma vagyunk egy évesek!
Én személy szerint mindenkinek köszönöm a támogatást és hogy szebbé tettétek a napjaimat, bíztattatok ha kellett! :lol:
Mindenkinek gratula az azóta megszületett babához, és remélem vígaszra leltek akiknek végül nem született meg, együtt sírtunk, együtt nevettünk...

Kicsit visszaolvastam :lol:
Emlékszel Veronika, mmc?
Vajon Judy és Goofyka hogy lehet?
Hú, látom Judyt kárpótolta a sors, nála újabb gólya kopogtat, már 15 hetes, 5. gyerek érkezik, de jóóó...
Egy újabb babát kívánok Goofykának is az angyalkája után...
Még sok szép évfordulót kívánok ennek a Topicnak, jó kis csapat lettünk! :lol:

Kép
Kép
magnoli

Andi, mi nem vettünk ínykezelő gélt, mivel nálunk egyáltalán nem fájdalmas a fogzás eddig. Heti 1-2 fog, meg se kottyan Picurnak. :D

Babaalbum, én sajátot készítek, vettem akciósan 990.- Ft-ért egy hatalmas albumot (a borítóján babatappancs van), van hely bőven mindennek, fotóknak, emlékeknek. Láttam én is kifejezetten Babanaplót, de úgy gondolom, hogy inkább a cirádát fizeti meg az ember, mint azt, hogy saját maga készítsen emléket. Az albumban üres lapok vannak, oda azt ragasztasz, írsz, amit akarsz. :) Persze, ha kaptam volna én is ajándékba, nem adtam volna vissza. ;) Én még rendszeresítettem egy füzetet, amibe majd az ételeket írom, hogy mikor mit kapott, ha esetleg valamelyik gondot okoz, tudjam visszakeresni. Meg majd ha nagyobb lesz, a kezébe adom, hogy lássa mikor kapott először almapürét. :)

Monis, szerintem is csípések, de már úgy néznek inkább ki, mint valami kamasz pattanások. Az én gyönyörű babám gyönyörű bőrén csúnyák ezek a púpok. :( Minden szopizásnál teszek rá egy csepp tejet, már nem olyan nagyok, és nem olyan pirosak. Remélem holnapra már nyoma sem lesz egyiknek sem.

picuralmos

Hú, Magnoli tényleg egy éves a topik.
Iszonyú régen volt, vagy legalábbis annak tűnik.
Fosira milyen gyógyszert lehet adni ilyen picinek?
Picur, Liza baba a masszázson.

Látom téma a fogmosás.
Ti milyen fogkrémet használtatok a piciknek? Én Nenedentet, de horror az ára. Az ujjra húzható verziós azt hiszem 1700 Ft körül van.
Van a Rossmanban még valami hasonló de csak egyszer láttam azt hiszem Nudy vagy valami ilyesmi.
Amúgy iszonyú gyorsan használódnak a fogkefék mert nálunk Liza szívesen rágcsálja....

Savariaa,
bejött a cumis altatás?

Köszönjük a jókívánságokat, egy picit már jobban vagyunk, de a mai borfesztiválozás azért elmarad .

Kép
Kép
mmc

Vtegnap este kinőtt egy a bal hátsó bölcsesség fogam egy része. Egyik sincs kint, és eddig semmi bajom nem volt bele. Ettől befagadt az arcom, olyan bent, mintha óriási aftám lenne, és a bal mandulám is fáj tőle, és nem sok jót sejtet, hogy szerintem nem jó helyen nő. Így a beszoktatást, és az elválást még ez is tetőzi. DE Bálintot egyáltalán nem izgatta ma, hogy nem vagyok ott. Megtízóraizott, amit eddig nem, ivott 2pohár tiszta vizet, amit nekem nem. Kiment az udvarra, ott bandázott, majd két tányér levest evett, pogácsával, majd szilvát,amit nekem nem, megette a héját is, amit nekem SOHA, majd zokon vette, hogy ő nem fekhet le. Ez most kicsit jó. Persze azt nem értette miért puszilgatom öltözés alatt:)
Balázs is igen jól veszi a kanyart itthon.
Èn Bálintnak curaprax fogkefét használok Elmex fogkrémmel.
ma született meg egy barátnőm babája, kicsit nehezen, de jól vannak
folyt. Köv

KépKép
KépKép
kat78

Hú Kat, ez a bölcsességfog rosszul hangzik :(
Bálint viszont szuper ügyes, én is ezért bízom abban, hogy ha Oli oviba kerül, talán hajlandó lesz enni?!...
Bálint nem hiányzik Neked otthon?
Bár még nem sokat volt távol...

Mmc, szuper édes Boti, és a pólója is tuti :lol:
Hidrasec Baby-t kaptunk hasmenésre, új szer :wink:
3 hónapos kortól adható, de csak ha nem akut fertőzés okozza.

Mi Elmex fokrémet és babafogkefét használtunk, sima Signal fogkefe.
Az elején sokáig jó, mert akkor még nem rágják :lol:

Picúr, nagyon édesek vagytok a balatoni képen!
Lénó is nagy népszerűségnek örvendett a hotelben, mindenki megnézte és csodálta, annyira büszke vagyok Rá :wink:

Kép
Kép
magnoli

Ja persze fogkrémből és fogkeféből is az életkornak megfelelőt használjuk, rá van mindene írva az ajánlás.
Amúgy tök érdekes, hogy más fogát mennyivel nehezebb megmosni, mint a sajátunkat.
Vagy csak én vagyok béna? :wink:

Monis, igen a darált keksz az amit a kókuszgolyóba teszünk, hahaha :lol:

Picúr és Savaria, igazán romantikus a szerelmetek, örök boldogságot kívánok Nektek!
Annyira jó ilyen meséset olvasni :lol:

Nálunk a pozitív teszt nagy meglepetést okozott.
Korábban mindig a Férjemmel együtt teszteltünk.
Na jó, pisilni egyedül pisiltem, de a tesztet együtt lógattuk bele a pohárba :wink:
1 éve a Férjem csütörtökön este hozta haza a teszteket, amiket vett.
Pénteken még csak a 26. napon voltam, de nem bírtam várni, ezért reggel rápisiltem egyre...
Én lepődtem meg a legjobban, amikor -igaz nagyon halványan, de- pozitív lett!!!
A Férjemnek elküldtem gyorsan MMS-ben, és így Ő is gyorsan örülhetett :lol:
Este pedig -szokásunkhoz híven :wink: - pezsgőt bontottunk...
Hétfőn az orvosunk is megerősítette a jó hírt, miután elvégzett egy Hcg vérvizsgálatot...
12-dikéig vártam, aztán örömömben megnyitottam ezt a Topicot, a többit már tudjátok...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, reméljük, hogy hamar rendeződik Lénó pocakja is és a torka is. Sajnálom, hogy végül ez beárnyékolta a nyaralásotokat. Ezt leszámítva azért jól éreztétek magatokat? Micsoda megpróbáltatások után jött a Csodátok! Nehéz időszak lehetett.

1 éves a topik, hát hurrá! :) Elkezdtem olvasgatni 1-2 hete, de nem értem végig, még csak az első pár lapot rágtam át, de egyszer úgyis elolvasom! :)

Fogkrém? Fogalmam sincs. :D

Megyek, bébibogyó hív. :)

picuralmos

Picúr, a nyaralás szuper volt!
Apa végre kiélvezhette a gyerekeit, Oli nagyokat pancsolt, játszott, kicsit rendeződött a lelke is.
2 napig kicsit gyengébb volt, de volt nálunk gyógyszer, így utána is tudott még fürdeni.
Lénó nagyokat evett, jókat játszott és szépen aludt is.
Nekem is nagyon jót tett hogy végre kiszakadtam a mindennapi monotonitásból, nameg nem kellett főzni, mosni, stb.
Képeket is hozok majd ha eljutok odáig...
Lénó-Nudli csak azután lett rosszul, hogy hazaértünk :(

Nagyon klassz, hogy a Férjeddel felváltva masszíroztok, nekem teccik :wink:

Kép
Kép
magnoli

Huhhhh, meccccsoda nap volt ez a mai. Picur átlag másfél óránként cicin volt, igaz lehet benne vagy, hogy 6. hónap körül újabb fejlődési ugrás van. Most este evett fél hattól hatig, majd ugye az esti fürdés után. Na ez az esti evés már csak cicirángatás volt, most égnek a "csajok", mint a fene. Alvás 2x30 perc és 1x1 óra volt. Hozzátápival egyelőre a barack levénél tartunk, abból kapott 1-2 kanállal, az lement, a húsát egyelőre nem erőltetem.

De jó, hogy remek nyaralásotok volt Magnoli! Lénóka hogy van?

picuralmos

Na közben gyors hátsimire újra hívott a Gyermek. :)

Kat, te szegény! Nekem mind a négy bölcsifog (hahaha) kint van, nekem olyan 18 és 20 éves korom között egymás után jöttek ki. Egyik kicsit mélyebben van, annak a rágófelületét körbenyisszantotta a doki, azóta is köszöni szépen, mind a négy jól érzi magát. Bízz benne, hogy a tiéd is jól jön ki, mert hallottam ezzel kapcsolatban is horror sztorikat. Bálint de ügyesen vette a bölcsit, ez nagyon jó! Elérzékenyültél rendesen, ugye? Barátnődnek minden jót a babázáshoz! ;)

Mmc, ti javulgattok?

Fogkrémet mikortól használtok? Olyat is hallottam, hogy ilyen picinek elég ha csak a fogkefét rágcsálja. Ez igaz lehet?

picuralmos

hellocsajok,

Magnoli, gratulálok a fórumnyitáshoz, az 1 éves évfordulóhoz!!  megpróbáltam visszaolvasni, de csak a 10. oldalig jutottam... hol lesznek a szülések?? na majd megkeresem...

ma itt volt a védőnő, reggel 8-ra... sikerült addigra lezuhanyoznom, felöltözni, habár elég kócos voltam... egyedül Gergő volt még pizsiben...Zavarban van
mondtam neki hogy legközelebb ne reggel 8-ra jöjjön, ha lehet... Nevetés én akkor még etetek...
azt mondta hogy elég ha 7 hóanpos korban kezdem el a hozzátáplálást.. és hogy most 1,5 éves koráig ajánlják a szoptatást...
bölcsibe nem kell előre bejelentkezni, a 13. kerületben nincs várólista, van sok bölcsi, és hely, elég ha előtte 1 hónappal jelentkezünk... ez jó hír.. ja és ingyenes..(bölcsi és a kaja is) szuper!!

Picur, kitartás a növekedési ugráshoz! reméljük pár nap alatt túl lesztek rajta és a "csajok" is alkalmazkodnak...

Gergő minden nap meglep vmivel! mindig elámulok hogy milyen jó fiú. bárhova megyünk, mindig tündérien viselkedik..  (egyedül a babamasszázst nem bírta) lehet hogy furi volt neki hogy más baba is van mellette, sír mellette....
ma szopizás közben elaludt szájában a cicvel ( szokása) és közben hangosan kacagot egy kicsit!! olyan édes volt. Mosolyogni szopizás, alvás közben mindig szokott, de most hangosan nevetett... cukorbébi..
Ti babáitok már nevetnek hangosan? vagy még csak a néma vigyor megy??

Mi a tervetek a hétvégére? Én úgy sajnálom hogy vége a nyárnak a melegnek.. egyre kevesebet tudunk majd kimozdulni..

Magnoli, szupi hogy jól sikerült a nyaralás..
Andi gratulálok a nagy alváshoz.. és hogy bírták a cicjeid? én már 4től nem tudok tőlük aludni, annyira feszítenek... ilyenkor már várom hogy gergő felébredjen...

hétvégén megyek tescoba babaalbumot venni...

monis
Budapest XIII. kerület

Andi, gratula a nagy alváshoz! Ahogy Moniséknál nálunk is fél ötig megy max., mert addigra már annyira feszítenek a "csajok", hogy muszáj felkeltenem Picurt. Igaz utána alszunk még kb. fél nyolcig. :)

Monis, az a szopi közbeni mosolyt, ááááá, imádom én is! :) Meg a kacagását, hát azzal nem lehet betelni! Imádom, hogy még elég, ha egy vicces grimaszt vágok, és máris gurgulászik.

Védőnő... Lassan már ott tartunk, hogy a suliba menésig szoptassunk... Ehhh, ezek hülyék. Én úgy gondolom, hogy az első fél év fontos (de nem létszükséglet), de utána már "csak" kiegészítő kaja a tej, hiszen a tápanyagok többségét már a hozzátáplált kajákból kapja a gyerek. Azt nem értem, hogy miért nem döntheti el nyugodt szívvel az ember lánya, hogy meddig szoptat? Előírások, ajánlások, javaslatok, aztán ha esetleg előbb abbahagyod, akkor meg jön az okoskodás, meg a rosszallás, hogy miért???

Nálunk is volt a védőnő. Egyetlen szót nem ejtett a hozzátáplálásról, hogyan kezdjük, mit, mikor, stb. Esetleg van-e elég tejem? Ha esetleg csökkenne, mit tegyek, stb. Semmi. A legfontosabb infó az volt, hogy megemelik a fizetésüket... Majd jön két hét múlva, rá másnap meg mi megyünk státuszvizsgálatra. Minek jön ki, fogalmam sincs. Ja, megnézte az oltási könyvét.

picuralmos

Sziasztok!

babanapló, én nagyon bántam Lottinál, hogy nem csináltam. Aztán Barnusnál szerettem volna, de időm se volt venni, most pedig már nem látom értelmét, pedig nagykorában biztosan szívesen nézegetné. 

koraszülés és fiúk lustábbak, haha, nálunk 37 hétre jött Barnus :D Egyébként én inkább örültem neki, hogy túl vagyok a terhességen ;) Lottinál nem, mert ő 35 hétre született, viszont valószínűleg nálam ez adottság... félek is, hogy ha esetleg valamikor vállalunk egy 3. babát, akkor hogy bírom kihordani...

hordozás, na nekünk most gondunk van vele, minap Barnust hordozóban vittem amikor Lottiért mentünk. Hát végig nyekeregte-sírta, éreztem, hogy nem érzi jól benne magát... 22 e forint volt, grrrrrrrrrrrr! De muszáj lesz bele tenni máskor is, mert ha pl. szakad az eső, nem babakocsizok az oviba, hanem hordozóba teszem.

picur, dudorok megvannak még? A barack szerintem nem allergizál ennyire :O

Andi, hú, maratoni alvás, gratula!
Vízcsobogós cd, haha, tuti bepisilnék tőle, amennyi vizet iszom :)

ínykezelés, mi anno a Dologélt használtuk, mert a Dentinoxban lidokain van és nem lehet sokat kenni egy nap. Viszont volt, amikor estére Nurofent adtunk neki, annyira szenvedett, persze akkor már a nagy fogak jöttek, volt kb. 14-15 hónapos Lotti. Most Barnusnál rágóka, egyelőre nem kenjük semmivel.

mmc, nálunk most Oral B van, de mindig azt vesszük, amit Lotti épp meglát, most hercegnős a doboza ;) A Nenedentet akkor használtuk, amikor kisebb volt, de kb. 3 éves kora óta ő választ fogkrémet és fogkefét, persze a mi rábólintásunkkal. A Vademecum is jó, finom íze van, persze akkor jó, h a a gyerek nem nyeli le.

monis, nálunk Barnus már kacag, de ahhoz azért meg kell dolgoznom :)  Főleg a fura hangokra és a nyakpuszikra és főleg ha apja csinálja, mert a borosta szerintem jobban ingerli kacagásra :)
Hétvége? Nagyszülőzés szombaton, vasárnap itthon és játszózás. Lotti miatt muszáj, persze ha szakad az eső akkor maradunk itthon. Egyébként ne gondold hogy kevesebbet mozdultok majd ki, Lotti télen hatalmasakat aludt a babakocsiban lent, volt hogy már 3 órája lent voltunk és én szétfagytam, ő meg vígan durmolt :D Inkább az a melós, hogy fel kell full öltöztetni és mire én is beöltözök, vagyis először én, hogy ő ne izzadjon be... akkorra már én vagyok csupa víz... 
1,5 éves korig ajánlják a szopit? Lotti 17 hónapos koráig cicizett :) De akkor már nagyon vágytam arra, hogy végre "visszakapjam" a testemet. Hozzátápit 6 hósan szeretném elkezdeni.

Na megébredt babó, betegeknek jobbulást, jó hétvégét!

Kép

Kép
nusildi

http://www.lll.hu/files/Meddig_eleg_az_ ... _fuzet.pdf

szerintem ezt érdemes olvasgatni...

Én úgy vagyok vele, hogy 1 éves korig mindenképp szeretnék szoptatni, de akkorra már el akarom érni, hogy csak reggel-este legyen cici. Persze ez a babától is függ, de anno Lotti 1 éves korában még "csak" 1 étkezést váltottunk ki és napi 4-5X volt cici, amire a védőnő azt mondta, hogy már ki KELLETT(???) volna váltanunk 3 étkezést... szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik, de minden tanácsot meghallgatok ... :)

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Többen írtátok az Elmex fogkrémet. Azt nem csak 1 éves kortól lehet használni? Ha lenyeli a baba nem lesz baja tőle? MOndjuk Picur már használhatná is ha akarná?

Nusildi, én vettem a Minimanó-ban 1400 Ft-ért esővédőt a babakocsira ( mindenfajta mózesre kompatiblis) és ezzel megyek az ucára ha esik az eső és muszáj. Van ennek sportkocsira való verziója is.

Kat, kétgyerekes anyuka létedre lettél bölcs . Jobbulást.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,
Lénó ma már mosolygott is, és bátrabban eszik, jaj annyira örülök hogy javul! :lol:

Mmc, az Elmex gyermek fogkrém csökkentett fluorid tartalmú és az első fog megjelenésétől 6 éves korig jó.
Az elején mindenki lenyeli, de ez nem gond, csak minimális mennyiséget kenjetek belőle a fogkefére.

Picúr, milyen "kedvesek" az emberek, irigységből riogatnak :(
Az összefüggés úgy igaz, hogy ha hamarabb jön ki a fogacska, több ideje van romlani a fogváltásig 8)

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!!

Ma voltunk hordozó klubban, Bátor egy angyal volt, hát komolyan, elolvadok tőle!!!! Annyit nézelődött, hogy még enni is elfelejtett, úgy elfáradt.  És most készülődtünk a fürdéshez, betettem a hintába, erre elaludt!!  Már megérte az Adamo hinta.  Gyorsan volt időm fürödni, juppii!! Most ébredezik...

Az éjszakák borzasztó nehezek, a cumit nem vetettem be, bevallom, kicsit ellene vagyok még mindig...De már nem teszem cicire minden ébredésnél, hanem volt, hogy sikerült anélkül visszaaltatnom, kis ringatás és már aludt is. De így is sokszor ébred szerintem. Leteszem 9kor és éjfél előtt már fent van, utána 2, 4 és utána már csak mellettem cicin alszik el, máshogy nem, hiába járkálom, ringatom. 

Remélem hétvégén lesz időm mindenkinek írni! Nekem is lenne kedvem egy csoporttalihoz! 

Kunkáj mindenkinek!!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok Lányok!!

Segítsetek!!!Hanna 3 napja lázas,orvos volt kinn nálunk de azt mondta semmi baja! Én a fogára tippelek,nagyon folyik a nyála,rágja az öklét,piros az ínye,és két fehér pötty van rajta. De meddig tart ez még? Egész nap sirdogál...pedig alapból boldog mosolygós baba!Álmából ordítva ébred. Éjszakák szörnyűek,nagyon sokszor felsír.
Homeopátiás bogyót adok neki,ma már a nurofen szuszpenziót is beadtam mert nagyon szenved szegény.
Van még valami ötletetek? Picur nálatok meddig tartott amíg kibújt a fogacska? VAgy tuti hogy csak a foga? De az orvos megvizsgálta és mondta hogy nem beteg...de akkor....!
Annyira sajnálom ahogy szenved szegény,,,és nem aludtam már 4 napja szinte semmit :'(

Kép
csalexandra
Sopron

csalexandra, én úgy tudom, hogy fogzástól nem lehet lázas, max. hőemelkedés! Nem lehet, hogy 3 napos láz? Mert Lottinál is volt, igaz akkor volt már vagy 8-9 hónapos, de a láz után pöttyös lett az egész teste.
Dologéllel kenni az ínyét? Hűtőbe tett rágóka? Borostyánlánc? (bár utóbbiban én nem hiszek, de hátha) Vagy csak ujjaddal simizni, maszírozni finoman? Kitartást, biztos babája válogatja, nálunk Lotti első 2 foga észrevétlenül bújt ki, a nyáltengeren kívül nem volt más tünet.

savariaa, lehet hogy most már a mozgásfejlődés és a kezdődő fogzás miatt is gyakrabban ébred Bátor. Tarts ki, le a kalappal előtted, hogy ennyiszer kell kelned, de cumit se vetettél be  Reméljük hamar elmúlik ez a gyakori ébredés! De még mindig jó, hogy legalább a cici megnyugtatja és visszaalszik. Nálunk Barnus ált. 10 körül alszik el és először 1 körül ébred meg, de cumi megment, utána alszik és 4-5-6 körül kel, akkor van cici, utána alszik még 7-8-ig.

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?