A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Körkérdések:
1. Ti mennyi tejterméket, illetve kenyeret, kiflit, kekszet és hasonlókat adtok a gyereknek naponta?
2. Ha (közvetlenül) a fürdés előtt kap egy nagyon kiadós adag/jellegű kaját, akkor jól esik neki meleg vízben teli pocakkal való fürdés? :roll: :roll: :?:
3. Ha még enni kérnek hajnalban, akkor mit adtok nekik? :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Most csak ez az oldal :roll: ....
Bond:
-tejtermek:minimalis,tizoraiba joghurt/turo keverve a gyumolcs es a multipep melle(2-3 mini kanal),fozelekbe sajt/sajtkrem keverve,illetve neha sajtdarabkak a szajaba csipegetve.
-kenyer,kifli,keksz:en nem adok,mert egyenlore nincs szuksegunk felesleges kaloriakra,raer meg ilyeneket majszolni.Egyedul "baba kekszet"adtam,ami fogzasra kivalo,es organikus,heti 2 alkalommal...Fott durum-tesztat adtam a fozelekebe 1x,de nem bejovos neki 8)
-furdes elott 20 perccel eszik Hangi gyumolcs-tapszer es multipehely kevereket,es imad nagyot pancsolni 8)
-hajnalban(ha netan felebred,mert mar nem szokott)akkor keveske tapszert kap,es reggel pedig egy hosszu cicizes van.

Kép
Kép
ancsurti

Nem tudok avatart cserelni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: egyszeruen sehogysem megy a lekicsinyitese!!!Pedig mar 1x sikerult :twisted: :twisted:

Kép
Kép
ancsurti

Bond!

Én szoktam neki adni majdnem minden reggel egy pici kenyér héjat vagy zsömle belét,amíg én eszem :lol: ,babakekszet nem eszi,tejterméket nem adok minden nap,illetve de,kap egy pici túró rudit minden ebéd után csoki nélkül :lol:
Lili olyan fél 7 felé kap főzit még és utána fél-1 órával van fürcsi,úgyhogy nem bántja a pociját.
Nálunk úgy néz ki,hogy Lili este 11 körül még szopizik és utána reggelig már nem kér,meg nem is adok :twisted:

Ja! gyerekem fogyott három hét alatt 250 grammot :shock: Szerintetek mitől lehet? Minden nap kap husit,gyümit és eszik is mennyiségeket. Minimum 240-et eszik főzelékből,de van amikor többet. gyümölcsből 180-200-at. Nem értem.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond!
-Zé kétnaponta eszik tejterméket, az vagy egy teljes doboz natúr joghurt (én teszem bele a gyümit), vagy 10 dkg túró gyümölccsel.
-kenyér, kifli, babakeksz, kap naponta, ált ha mi eszünk a hintájában ül és ilyeneket rág, de nem eszik belőle meg számottevő mennyiséget, hanem a kutyának adja :oops:
-fürdés előtt nem evett sosem, utána szokott.
-hajnali kelés nem van, ha mégis lenne, akkor szopi :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nyuszi!
És tuti jól lett mérve? Ugyanazon a mérlegen mindkétszer precízen?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois! Igen,én minden héten mérem őt,úgyhogy biztos,hogy tuti. Nem értem egyszerűen. Ok,hogy sokat mozog és kakil is napi 3-4-szer,de akkor is,ez nem normál.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ági!
Mért annyira Kszénának tűnök, mint aki lekaratézza a rablókat??? :D :D :D Amúgy nyaralóbabetörősszéfetszétfeszítős móka volt a taljánoknál :?

Boo!
Ilyen az erszény, én a csípőhordozásra használom, amikor beszaladok ide-oda, és közben meg a gyerek lógna a kezemben:

http://www.babakozelben.hu/hasznalat/ha ... rszeny.htm

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nyuszi!
És minden héten fogyott egy picit? Csak mert írtad hogy minden héten méred (én is :roll:) Azért havi átalányban nem szabadna fogynia, ha ilyen jól eszik. Én rákérdeznék védőnőnél/gyerekorvosnál :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

nyuszi81! :)

Ezt én sem értem, ha minden héten mérted. :roll: :roll:

kicsidodi! :)

Áruld már el lécci, hogy minek egyszerre 5 tekercs slózi papírt kikészíteni? :roll: :roll: :?: :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

sziasztok!

Vizsga letudva 8) ! De már a tököm kivan, hogy alig tudlak titeket olvasni :? . Azért próbálkozom.... :wink:

Ancsurti!

Bizony Botond 2* is megmutatta, hogy tud sírni :twisted: .
Amint odaértünk, Zsiri egy medvepuszival üdvözölte, ami miatt eltört a mécses, de egy cumival gyorsan rendeztem a lelki világát :lol: . Aztán meg Petrával pajtiztak, és egyszercsak mindkettő sírni kezdett, dunsztom sincs miért :shock: :lol: .

Mindig csekkolom Hangi képeit, annyira cuki!!! :D

Lois!

Igen, pont most láttam, hogy te is a SZIE-GTK-án végeztél. :D Milyen szakon?
Akkor ha nagy leszel, jogász leszel? :lol:

Bond!

Imádtam Botond sapiját, marha jó volt!
Én is imádom, főleg hogy örököltük :lol:
Ja, azt akartam mondani, hogy Hugi hangereje még mindig egyértelműen a legszolidabb a bagázsból, de magához képest, azért sokat erősödött. (Ez egyfelől jó, mert meghallod, másfelöl rossz, mert meghallod :twisted: :lol: )

- Tejterméket Botond nem kap, mert a túrótól ekcémás lett, szóval most egy darabig még hanyagoljuk.
- Kenyérfélét szinte minden nap kap, de csak nasinak. Pár falatka kenyér, pár keksz, néhány kölesgolyó...ezek mennek. Most is azzal szereltem le :twisted: :lol: .
- Vacsora 7-kor van, fürdés 8-fél9 között. Addigra már nincs hányásveszély :lol: . Fürcsi után még kap egy kis adag tápszert, és legkésőbb 9-kor alszik. Reggel 8-ig nincs kelés :wink: . Ez nekünk nagyon bejött, és itt a fórumon javasolta valaki(k)nek a védőnéni... Hála érte :D

Képzeljétek, Botondnak jön az egyik örlőfoga :shock: . A gatyámon csimpaszkodott, mikor észrevettem, hogy valami fehér kis darabka van a szájában. Gyorsan belenyúltam, hogy kivadásszam, de rá kellett jönnöm, hogy az egyetlen oda nem illő dolog az ujjam, ugyanis a fogát akartam kivadászni :oops: :lol: .
Valójában nem túl korai, csak én még nem számítottam rá....

És hoztam pár képet:
:lol:
Kép

Lazulás az állatkertben
Kép

Nemadomoda
Kép

Kokettálás :lol:
Kép

Rajtaütés :twisted:
Kép

Itt próbálja lekövetni a reakciómat. Annyira tipikus kép :lol:
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond!

Mert nincs hol tárolni :lol: . Vagyis nyílván lenne, de minek foglalja a helyet máshol, ha az a rúd úgyis arra való.... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo,
Naaaaaaaaaaaaaagggyon jók a képek, köszönjüüüüüüüüüüüüüük
:lol: :lol: :lol: :lol:
(csak kár, hogy rólad sosem készülnek így képek, nem?)

Nyuszi,
asszem, elég mákosok voltatok az idővel :wink: Jó volt a gáton? :lol: :lol: :lol:
Lili nyügije: nálunk is ez van mostanság, alszik a vállamon, de ahogy lerakom, feláll, sír, ma délután sem tudtam elaltatni :-(
Nem lehet hogy a szeparációs szorongás?
Fogyás: szerintem is kérdezz rá a védőnéninél

Boo & Nyuszi,
mikor shoppingolunk együtt ? :wink: :wink:
(rendesen zavarba jöttem ettől a sok dícsérettől... főleg, hogy csajoktól ugye... az még többet ér mint a pasitól jövő, mert a nők sokkaldesokkal kritikusabbak)
Haj: annyi mindent kipróbáltam, de valahogy mindíg a rövidebb-hoszabb kleopátra fazonhoz térek vissza.... ez most a rövid, és nem is a saját hiperszupermesterfodrászom vágta, hanem múlt héten, mikor a kozmetikusom félreértette az időpontot (fél12re mentem, ő meg fél2-t írt fel) bevágtattam az első fodrászatba és ez lett belőle :-)
Boo,
szerintem a rövidebb neked is jól állna :arrow: hátul lehet rövid, meg oldalt is, csak max elöl legyen kicsit hosszabb, hogy megnyugodj, hogy nyújtsa az arcodat. Amúgy szerintem nem is kell.

Lois,
"erőszakos haj" - ez jóóóóóóóóóóóóóóóóó! Én meg mindíg erős szálút szerettem volna... így szokott ez lenni
Erszény: hurráhurráááááááááááá
Fogfájás: dejó hogy Zé ilyen hős!

Bucus,
jó, hogy van társaságotok :D :D
Lottus nagyon ügyi már!
(Nimród ma kezdett "sátrazni" - amikor a négykézlábazásból kinyújtja a lábát, és a popsija az égnek mered)

Bond,
[quote]E írta:lőször jól dörzsöld át tengeri sóval. Aztán áztasd fél deci citromos vízbe, és tedd napsütötte helyre. Várj vele fél napot. Következő lépésként alaposan kendd be IKEA-s Jömbfurdö krémmel. Végül vess egy rá egy keresztet, és vágd ki az egészet a pics@ba. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Reménytelen. Mad Mad Mad Mad Mad

Te nem vagy százas, az tuti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Napirend,
khhhmmmmmm.... az volt inkább a gáz, hogy odafelé nem aludt, így nyügi volt szegényke, mikorra meg felkelt, akkor a többiek ájultak be :cry: :cry: :cry:
a délutáni alvás annyira nem sarkallatos pontja, de délelőtt minimum egy órára szüksége van (az átlag másfél-kettő, de néha letol két-két és fél órát is), szombaton viszont ez 20 perc volt neki.... amúgy miután kiraktunk, hazáig aludt, teljesen hulla volt szegény...

Tejtermék: kb minden második nap joghurtos vagy túrós babakaja
Kenyér, ilyesmi: még nem, csak babakeksz
Kaja & fürdés: kb fél órával előtte eszik mostanában, és nem zavarja a dolog, boldogan pancsikol :wink: :wink: :wink: :wink:
Hajnali kajcsi: lefekvés fél nyolckor, előtte szopi, aztán szundi van fél hét - fél nyolcig. (sosem kér kajcsit, de ha kérne, cicizne)

Dodi,
dejó, akkor ezek szerint sikerült a vizsga :-)
Képek nagyon édesek, a lazulós a legkirályabb!

Hajráhajrá kibújt fogacskák!!!
És minden névnaposnak boldogat

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,
te mit csináltál a kisgépeddel? Az enyémnek kb 15 perc kell, hogy a nulláról odáig eljussak hogy elkezdek írni egy hsz-t... megőőőőőőőőőőőőrülök már tőle!

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok

Huh de régen voltam megint. Visszaolvasni persze megint esély sincs. Múlthéten kicsit gyagya voltam, valamiért baromi rossz kedvem volt. Nóra is rosszul alszik éjjel, fogzik, egyszerre jön neki vagy 4, fent is lent is. Nappal is csak fél órát alszik. Szóval sok pihenés nyugi nincs.

AMúgy ezt leszámítva nálunk minden rendben van. Már nagyon várjuk a pünkösd hétvégét, elmegyünk egy kicsit pihizni Szilvásváradra. Remélem jól érezzük magunkat majd.

Teszek nektek pár képet. Kép ezt kaptam anyáknapjára Rékától Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép így mászik a kanapéra Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

kicsidodi! :)

Éljen a letudásod! :) :) :)

Én azt hittem, hogy már van Huginak hangja, de mint kiderült tényleg fülelnem kell még, hogy: "Ja, az én gyerekem sír? :shock: :shock: " :roll: :oops: :oops: :lol: :lol:

"rá kellett jönnöm, hogy az egyetlen oda nem illő dolog az ujjam"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A wc papír nálunk is ott áll bestócolva, de csomagolva. Mind a tizenegynehány darab á lá DM. :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

kispocok13! :)

Ha ilyen frizkód csinált a csakúgybeesekfodrásznénid, akkor milyet csinált volna a sajátod? :shock: :shock: :shock: :P

Ha tudtam volna, akkor odafele csendben maradok. :roll: :roll: :oops: :oops: :(

Kép
Kép
200907?

Boo!
Jók lettek a képek! :D
Én olvastam, hogy kicsinyítési problémák vannak, de nem értettem, hogy néhányan mégis hogyan tudták megnézni?

Mai kálváriánk:

Tegnap este hőemelkedése volt Petrának (37,6), úgyhogy úgy döntöttem, hogy ma délelőtt mégis megmutizom a doktornőnek. Reggel 37,4 volt, le is vittem az orvoshoz.
Ő megállapította mintegy mellékesen, hogy szívzöreje van Petrának :shock: :shock: , és írt egy beutalót a kardiológiára szívultrahangra. A beutalóra azt is ráírta, hogy altatás előtt áll (ha az árpáját ki kell vágni), hogy kapjunk a közeljövőben időpontot.

Elküldött a fül-orr-gégészetre, noha ő nem látott semmit.

Adott beutalót vizelet vizsgálatra.

Elmentünk a Madarászba... Ami már eleve vérlázító, az az, hogy babakocsival nem lehet közlekedni abban a k@rva gyerekkórházban. :evil: :evil: :evil: :evil: Már-már az agyvérzés környékezett, komolyan mondom.
A kardiológiára - tekintettel a közeli altatásra!!!! - júliusra volt hely. Most kerestem magánklinikát, 20ezer forint az ára, de elvégzik előbb az ultrahangot.

A gégész megállapította, hogy Petra torka piros, bár a háziorvos szerint nem az.

Vizeletet eddig nem sikerült gyűjtenem, viszont már jó piros Petra puncusa attól a szar ragasztótól, ami a vizeletgyűjtő tasakon van. :evil: :evil: Úgyhogy holnap nem viszek vizeletet a laborba. :roll:

Mindez ma délelőtt zajlott le. Én negyed 1-kor ettem először, Petra se tízóraizott, de az éhségnél sokkal álmosabb volt, mert reggel 7-től fent volt folyamatosan. :(

A vizsgálatok után gyorsan átvittem Anyuhoz, majd hazamentem a cuccokért, azt visszavittem Anyuhoz, aztán beestem a munkahelyemre. Ott "pihentem" fél 5-ig, aztán rohantam a gyerekért, aztán haza, aztán fürdés, etetés, Apának vacsora készítés.

Ennyit a mai napról. :roll: :roll:

Kép
katy76

Bond,
pedig finoman célozgattam a kocsiban... :oops: :oops:

Katy,
sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: remélem, semmi komoly...
(Madarász tényleg gáz, sajnos nekünk is volt hozzá szerencsénk, mikor Kincsem két hetes volt :cry: - sajnos sosem fogom elfelejteni)

Nóra,
végre! Szépek vagytok még mindíg :wink: :wink: (annyira jók ezek a többgenerációs képek!!!!!!!)

Tali:
még annyit szerettem volna írni, hogy bocs mindenkitől, hogy nem voltam túl beszélgetős... majd legközelebb :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

jajdevicces,
nézegetem a wiw-et, és párotokkal vannak közös ismerőseink, a Babanetes csapaton kívül is :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

Katy!!!!!!!!!!!!!

Azonnal az ugrott be, hogy a lázas gyerekek zömének van zöreje, csak az orvosok nem is nagyon említik meg! De azért gyorsan felhívtam anyut, hogy tényleg így van-e, és abszolút megerősítette :wink: .
A másik, amit mondott, hogy ilyen korban gyakori a vérszegénység, ami nálatok valószínű is, és ez okozhat szívzörejt!
Szerinte a szervi rendellenesség már biztos, hogy kiderült volna, főleg hogy nagyon gondos szülők vagytok!

Szóval ne rohanjatok lóhalálában kardiológushoz, főleg ne maszekhoz! Azt mindenképp várjátok meg, amíg meggyógyul, mert sztem tuti attól van, Botondnak is volt, mikor lázas volt, de azóta soha semmi! Illetve addig is nyomatni kéne a maltofert vagy vmilyen más vaskészítményt.
Ha ezek után is úgy hallja majd a dokitok, hogy szívzöreje van (megbizhatsz benne, ha most hallja, akkor a később is meghallaná, ha lenne), és akkor menjetek el.

Szóval szuuuszáááá :wink: :lol: . Csak gyógyulgassatok szépen....

Apropó, Botond is taknyos, meg hőemelkedése van... :(
De kemények vagyunk, jól szétküldjük vitaminnal :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo,
köszi, Enyémapa is ezzel próbálkozik.

Ma este kiakasztott amúgy: kinnt tombol az orkánszerű szél, megkérem, hozza be a teraszról a kiteregetett ruhát :arrow: nézi tovább a TVt, no reaction. Kérem mégegyszer :arrow: ugyanaz. Harmadszorra erélyesen szóltam, ugyanmár felemelné a hátsóját és azonnal zúzza be a cuccot, mielőtt felborul :arrow: kegyesen megmozdul, behoz. Én kicsit puffogok, mire ő: "miért, felborult?" Azóta besértődött,
Áááááááááááááááááááááá! Énnembírommárkövetniapasilelket!

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!
Hosszú hajú képért nagyon mélyre kell nyúlnom a fiókban! 12 éve rövid a hajam. De majd keresek és beszkennelem. :wink:

Bond!
Petra délután vagy tejpépet kap, vagy babajoghurtot/babapudingot és egy kis vajas-sajtos kenyeret. Én nyomom neki a kalóriát, így is keveseket hízik. De keveset is eszik. Kb. egy negyed szelet kenyér belsejét szoktam megcsinálni, és azt csipegetem szét neki. Babajoghurtból ma pl. egy fél dobozzal evett meg. Tejpépből meg 100-120 grammot eszik meg.

Kifli csücsköt, babakekszet szoktam neki adni minden nap, de azzal is inkább csak játszik, kb. egy babakekszet eszik meg. A kifliből nem nagyon eszik, inkább csak széttrancsírozza.

Én fürdés előtt nem adok neki enni. Még mikor Riminiben éltem, ott mondta egy barátom, aki életmentő volt (baywatch :lol: :lol: :lol: :lol: - így írják??? :oops: :oops: :oops: ), hogy teli hassal nem szabad vízbe menni, mert blokkolja az emésztést.
Én erre azóta figyelek. :roll: :roll: :roll: :roll:

Nyuszi!
Lili most kezdett el többet mozogni, simán lehet attól. Nyomjál neki egy picit több kalóriát.
A mi védőnőnk azt mondta, hogy ez a mászás kezdetén teljesen természetes.
Petra amióta érdemben mozog (6 hónapos kora óta), mindösszesen 800 grammot hízott (4 hónap alatt).
Nyilván babája válogatja, de szerintem könnyen lehet, hogy a mozgás miatt fogyott Lili.
Amúgy én is a havi hízást nézném a helyedben! Az a mérvadó!

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi!
Igen, utánanéztem már én is, de biztos akarok lenni benne, hogy nincsen szervi probléma. Júliusig én nem tudok várni. :roll: :roll: Még annyit várok, hogy visszamenjünk a házidokihoz, és meghallgassa újra.
Köszönöm, hogy megkérdezted anyudat!! :wink:

Igazából az altatás miatt parázok, hogy ha fel kell vágni az árpáját, akkor ne legyen probléma az altatásnál. Addigra szeretném tudni, hogy minden rendben van a szívével. Persze az is lehet, hogy fel se kell vágni.

Holnap mentünk volna vissza a szemklinikára, de a mai nap annyira elfárasztotta, hogy most nem teszem ki még egy ilyen napnak szegénykémet. A szeme szerintem egyre szebb, bár még mindig van puklija. Mindenesetre egy hetet kibírunk még így, jövő hét szerdán viszem vissza.

Kép
katy76

Dodi!
Botondnak is jobbulást!!!!

Boo!
Szerintem a fogától is lehet a mostani hőemelkedés. Semmi levertség nincs rajta, nem folyik az orra, nem köhög, semmi tünet.
Szerintem benyelt valami vírust, amit próbál leküzdeni a szervezete. Most este 37,2 volt.

Hülyén hangzik biztos, de engem a munka kikapcsol. Nyilván szívesebben lennék Petrával, ugyanakkor szeretem a munkám is. Ma pl. szinte az egész munkaidőmet (4 óra) végigaludta a gyerek. Az ebédnél még ott voltam, aztán letettük, én meg elmentem dolgozni. Fél 4-ig aludt, én meg 3/4 5-kor már ott is voltam. :wink:

Egyébként amióta dolgozok, szalad a lakás, alig van időm takarítani. Úgyhogy most gyűjtheti a bacikat. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Madarászra emlékszem, hogy írtad anno.
Mi: eleve szegénykém ott kezdte, mert lázas lettem, ezért a kiírás előtti nap császároztak, altatásban. Én maradtam ahol szültem, ő a Madarászba megfigyelésre ment (persze tolták az antibiotikumot, és szanaszét vizsgálták csórikámat) :arrow: 3 naposan láttam először. Megagigaszar volt.
Aztán miután hazahoztuk, rá 4 napra belázasodott, 39.2. Egy hétig laktam bennt vele, teljes kivizsgálás, szerencsére minden negatív lett, azóta sem tudjuk, mi lehetett.
Néhány nővérke volt fura (volt aki tolta erőszakkal a mellemre szegényt, brutál módon, mert nem akart szopizni, úgyhogy én az állandó etetés-fejés-pellus-altatás-etetés-fejés... körforgásban éltem), a dokik alapvetően normálisak voltak, néhány anyuka mondjuk lopta a kajámat a közös hűtőből, a felszerelés elég szar volt - volt hogy a monitor nem mutatott szívhangot Nimródon, láttam a vízszintes vonalat, mint a filmeken.... Gondolhatod, hisztérikusan ráztam fel szegénykémet az álmából.
De igazán ez az állatkerti üvegkalicka akasztott ki, meg az, hogy első éjjel ketten voltunk egy kalickában: 2 baba, 2 anyuka, de csak egy fotelágy volt, ill egy fotel. Na ezen aludtunk mi, rácsoságy szerencsére kettő volt.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... összeszorul a gyomrom ha rá gondolok.

Bond valóban szórakoztatta Nimródot egész úton, míg Hugi édesdeden szuszmákolt, merthogy őt békén hagyta :lol: :lol:

Szúnyoghálószerelés hurrá, ügyi vagy!

Nemárhogy végig esni fog??????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,
Apa-dolog... igenigenigen, ugyanez a szitu nálunk is.
(Konkrétan könnyesre röhögtem magam azon amit írtál)

Mondjuk itt még azzal is megspékelődik a dolog, hogy legtöbbször bármit mondok, azt zsigerből kritizálja: nem a foga fáj a gyereknek, nem abba az irányba fordul át ahogy én mondom, nem jobbra megyünk hanem balra, szóval semmi sem jó sose. Ha pedig megkérdezem hogy miért, akkor kiakad. Hogy ne csesztessem. Vagy közli hogy nem tudja.

KépKép

KépKép
kispocok13

Dodi,
hajráhajrá, küldjétek azt a vitamint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katy,
szegény Petra... annyira sajnálom, képzelem, milyen fáradt lehetett.
Pihentet a munka???? Dejó egyeseknek...

KépKép

KépKép
kispocok13

Én is jelen, gyerek keményen ellenállt az alvásnak, lévén hunyt egyet 1/4 hat és 3/4 hét között, de én voltam a keményebb :D

Dodi!
Vizsgához gratu :D
Jah, leginkább büfészakon :roll: Na jó nem, HR-esként végeztem, régesrég, még a bolognai idők előtt :roll:
Iiigen, elméletben az leszek, a gyakorlatban nemtommi :oops: De olllyan okos leszek, hogy majd folyik ki a fülemen a sok tudás 8)
Sapesz nagyon édes, és milyen ügyesen nemszedile
Klotyópapír :D
Őrlőfog :shock: Mi még csak most dolgozunk a felső bal egyesen, vagyis ő, én a bölcsességfogamon dolgozom :? Elküldtek panorámaröntgenre, olyat lehet szopi mellett??

KisPocok!
hehe, ja lettél fényezve rendesen :lol:
Na ilyen fodrászos gerilla hadműveletet én sose mernék, annyi béna fodrászhoz volt már szerencsém. Csak majdnem egyszerre szültem a fodrászommal, elég macerás összehozni, hogy megcsinálja a hajam, mióta megszültem 2X sikerült. Ha rövidebb hajam lenne, már úgy néznék ki mint egy lápi rém, a hosszú haj, ilyen szempontból igénytelenebb. Rád-csodálkoztam szőke hajjal, barna bejövősebb, főleg hogy olyan szép a színe....látodlátod nem tudok leállni, még tovább fényezlek :P
Mi volt Nimróddal két hetesen :shock: ?

Katy!
Jájj, ez de car nap lehetett, én is megjártam 2 éve unokaöcsivel a madarászt, ritka lepra egy hely volt akkor :?
Árpát lehet ki kell vágni????? Azt hittem már gyógyulgat szépen :(
Remélem Dodi anyukája megnyugtatott kicsit :)

Boo!
Igen végül is az, csak az a jó benne, hogy tényleg 3 másodperc alatt fel és le lehet venni. Nincs kötözgetés, plusz úgy is kivitelezni tudom, hogy gyerek a kezemben, az erszény meg a táskában, és így is fel tudom bűvészkedni. Nekem arra kellett, hogy kiugrok a kocsiból be a boltba pl. és akkor is tudjak valamit csinálni a gyerekkel, mert csak úgy a derekamon nem tudom vinni, plusz kéne is a kezem ugye. Órákig nem cipelném így. Jah, mi is most méretkeztünk 9.78 kg az enyém is :roll: MT-ban még bírom, bár nem használom annyira sokat már így hogy ilyen kiszámíthatóan alszik. De az nekem valahogy annyira egyenletes terhelés, inkább a vállamat húzza picit a végén. A babybjörnt nem próbáltam.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Huhh, mire ezt összehoztam nagyon elszaladtatok :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!
Ettől a sztoritól a gyomrom is összerándult, rémes lehetett :cry:
F@sza kis szülésélmény :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,
kemény vagy :-)
igen, voltam szőke is (persze pasi miatt), és még régebben vörös, fekete, hosszú hajú, kopasz-lázadó, meg minden :lol: :lol:
A fodrászt azért vállaltam be, mert i) úgyis megnő a hajam, ha nagyon eltolja ii)Nimródravigyázás meg volt oldva, ráértem iii) már beleéltem magam a szépítkezésbe.
lápi rém :-) :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, én is voltam fekete, vörös (piros), ilyen-olyan csíkos, nagyon hosszú, nagyon rövid..... de ezt kábé egy pasi alatt ....vagyis mellett....ej miket írok már.... :oops:
Bevállalós vagy...én meg fodrászhoz, kozmetikushoz, nőgyógyászhoz hű.... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

sajna nem jól jött ki (de Enyémapa rohant háromóránként az etetésre, hogy legalább ő cumiztassa és ne a nővérke, és küldözgette nekem az mms-eket, én meg pityeregtem és fejtem rendületlenül a szülészeten... )irigylem azokat, akik szülés után magukhoz tudták ölelni a Picurukat, ez nekem nagyon nagyon hiányzik még most is :-(
(még jó,hogy a csaszi előtt mondta a dokim hogy elviszik majd, különben tuti bekattanok ha csak akkor tudom meg, mikor ébresztenek)

Tanulság: ha lesz kistesó, őt olyan helyen szeretném szülni, ahol van gyerekintenzív, nehogy bármi történjen megint. Ez egy puccos magánkórház volt, nem olcsó, nagyon jó volt az ellátás, és mindenki ügyes, kedves volt, de ez egy nagyon gyenge pont. Igaz, a Cerny-sek vitték Nimródot, (előtte még csináltak polaroid képet, és apa ezt mutattta meg, mikor felébredtem - jujjjjj deszar volt) és közel a Madarász (kb 3 perc autóval) de mégsem olyan, mintha csak átmennék egy másik emeletre.

Az egyhetes üdülést pedig akkor valamiféle önkívületi állapotban töltöttem, ma is olyan, mint egy rossz álom. így utólag Enyémapán látom, mennyire durva lehetett. Amikor szóba kerül, nagyon elkomorodik és nagyokat sóhajt...

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,
[quote]d írta:e ezt kábé egy pasi alatt

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép

KépKép
kispocok13

Telkiben?
Ahol én szültem, onnan is elvitték a babákat, de egy másik városba, szobatársét is, ő meg tökéletes lelki nyugalommal pihizgetett ott mellettem. Pedig mondták neki, hogy azért viszik abba az adott városba és kórházba, mert oda felveszik a mamákat a babákkal együtt, de azt mondta neki erre nem telik :evil:
Na nem is tudom ezt most miért írtam le, talán csak mert azóta is úgy tarkón vágnám azt a bigét.

Nagyon szomorú hogy így alakult nálatok, és miért lázasodtál be, azt lehetett tudni?Akkor már nem lehetett variálni, hogy máshol szülnél?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

Oké, közben rájöttem hogy a Telki meg a Madarász az nagyon nem 3 perc autóval... :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Katy!

Persze, altatás előtt én is megnézetném, tudod :wink: . De hidd el, legközelebb már semmit nem fog hallani a doki! Mármint semmi olyat, amit nem kéne :lol: .

egyébként amióta dolgozok, szalad a lakás,
Peeersze-persze :twisted: . A mi lakásunk akkor hipersprintel, ha a tiétek szalad :lol: :lol: :lol: :oops:

Kispocok, Boo!

Óóó, nálunk ha apa kétszeri kérésre nem csinál meg valamit, inkább megcsinálom én, mert különben veszekedés a vége :twisted: . Harmadszorra már én is ingerülten szólok, ő meg ezt annyira zokon veszi, hogy iszonyat. Totál kikéri magának, és dafke se csinálja meg, én meg örjöngök. Szóval ezt inkább megelőzöm :lol: . De amúgy ezzel nem él vissza, max. benyögi, hogy "de a háztartás a tied". Ja, a gyerektartás meg a tied lesz, ha letiplizek :twisted: :lol: :lol: :lol: . Amúgy sokkal jobb fej, mióta megvan a bébi. előtte soha nem segített semmiben :evil: . Azóta viszont magától megcsinál ezt-azt, vagy elvan a babával, amíg én megcsinálom. Végülis az is valami :lol: .

Mai beszélgetés:
- Karácsonyra veszünk felmosó robotot is, mert nagyon meg vagyok ezzel elégedve.
- Tényleg? Szuper! :D
- Ugye milyen jó férj vagyok?
- Igen szívem.
- Én vagyok a legjobb férj a világon?
- Neeeeeem :twisted: .
:lol: :lol: :lol: :lol:

:arrow: hív a zuram :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.21 10:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Szoptatás, én az elején órákig (!!) szoptattam, és ez jó sokáig így volt, ha 3 perc után lecibálták volna rólam, belőlünk sem lett volna semmi. Ráadásul konstatálták, hogy olyan a mellem, hogy egyszerűen nem lehet belőle fejni sehogyse, ha a gyerek nem szopja ki, akkor nem jut anyatejhez. Szerencsére vércse volt, és önellátó, de nagyon együtt-éreztem mikor olvastam anno a kálváriátokat, ha lustibb babám lett volna, mi is ezt a kanosszát jártuk volna be, bár valszeg én hamarabb feladtam volna :oops:

Tricikli?? Te már ilyeneket vadászol? Én majd 1 év körülre gondoltam :roll:

Mottókon szétröhögtem az agyam :D :D :D Én is össze tudnék állítani egy kis szösszenetet :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,
Róbert Károly Klinika.
Nem tudom, mitől lázasodtam be, doki se tudja. 14-re voltam kiírva, 13án lázasodtam (akkor már nem variáltam volna, mert a dokim is csak ott "szület"), telefon a dokinak, egy óra múlva kb már a műtőben voltam, nagy volt a para, mert tachikard is volt a Manóm, utólag kiderült, a köldökzsinór háromszor volt körbetekeredve a nyakán.
(amúgy tuti valami nem volt kóser, mert a dokim akkor már 3 hete mondogatta, hogy bármikor szülhetek, úgy áll a dolog, de csak nem indult be semmi. 13-án reggel mondta a vizsgálat után, hogy másnap reggel 7kor randizzunk a kórházban, mert megindítja a szülést, erre még este belázasodtam. (illetve itthon volt lázam, bennt már nem, csak hőemelkedés)

Boo,
az a zebra kemény cucc lehet :wink: :wink: Életem mottói: nem tudom - majd - 10 perc múlva otthon vagyok - legyen úgy ahogy te akarod - ÉHES VAGYOK - WC-re KELL MENNEM - fáradt vagyok - fürödhetek reggel? Twisted Evil Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
[quote][/quote]
Háttenagyonhülyevagy!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!
Huhh, de romantikusan vagy becserkészve :lol: :lol: :lol:

Dodi!
Huhh, TiédApával ha az enyém lenne, már szomorú cikk lenne belőlünk valamelyik bulvárban. Én lehet sárkány vagyok, de abszolút elvárom az aktív közreműködést mindenben, ez az alap. Vagy legalábbis igazságos feladatmegosztást. És ha valamit kérek azt igenis csinálja meg :roll: Na most vagy én vagyok túl szekáns, és úgy véli hamarabb szabadul ha a kedvemre tesz, vagy alapból így gondolja ő is ahogy most levezettem dióhéjban .... az utóbbi verzió illúziójába ringatom magam :roll:
Felmosórobot állítólag még nem annyira kiforrott kütyü, mint a porszívós :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo,
hajráhajrá :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
(igen, a legjobb dolog a világon, amióta Nimród van, azóta érzem úgy, hogy igazán van értelme, hogy létezek... és boldog vagyoks - jujdecsöpögős)

Dodi,
sokszor én is megcsinálom, de nem mindíg :oops: :oops: :oops: :oops:
Egész robotparkotok lesz :lol: :lol: :lol: :lol:

Lois,
igen, akkor nagyon ügyesek voltatok! Ezért annyira gáz, hogy annyimindenfélét mondanak a szoptatásról... Biztos Boo-nak is simán összejött volna, ha valaki normális az elején elmondja a dolgokat.
(pl a Madarászban tök normálisak voltak a koraszülöttön a nővérek: tanítottak szoptatni, kézzel fejést megmutatták, és mikor visszakerültünk egy hét múlva, rendszeresen átjöttek megnézni, és adtak kölcsön "ipari" mellszívót. Ők tényleg rendesek, és imádják a hivatásukat, le a kalappal előttük, ahogy ott bántak a csöppnyi picurokkal)

Na, én lépek aludni, leragadnak a szemeim...
És holnap végre megyek kozmetikushoz :wink: :wink: :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Huhh, akkor még így alakult jól? Ilyen köldökzsinór tekervénynél nem is tudott volna kibújni Nimród nem?
Nemisvagycsöpögős.... na jó csak kicsit :wink: De ez cuki :D

Szoptatás, engem annyi agyatlan baromsággal traktáltak már terhes koromban is utána meg főleg, hogy már az elején eldöntöttem, hogy kedvesen bólogatok, és utána csakis magamra hallgatok, ösztönlényként. És így is tettem.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?