A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Helló Csajok!

Andus: GRATULA !!!!!!!!!! Végre akkor mindketten megkönnyebbülhettek!

Fogorvos: még én sem voltam, egyelőre én is a halogatós fázisban vagyok :?

LkVerus: ezek a közös képviselők tényleg nagyon durvák tudnak lenni. Nálunk a házban, amikor odaköltöztünk, volt egy, aki konkrétan meglopta a házat. Azt leváltottuk, most van egy, aki semmit nem csinál. Nehéz normálisat találni, a legjobb az lenne, ha a házban lenne valaki, aki rá is ér, és lelkes is, de hát hol találni ma ilyet ...

Amy: rossz lehet ez a depis állapot, próbáld felrázni magad, mert ez senkinek sem jó! Azt hiszem ez az egyetlen jó dolog abban, hogy még dolgozom, mert így nincs időm ilyeneken agyalni. :)

Gjéti: vigyázz magadra a kiránduláson! Akkor ezek szerint ott leszel tőlünk nem messze, mi kb. 10 perc sétára lakunk az állatkerttől. :lol:

Ez az óvoda - játszótér helyzet tényleg elég durvának látszik, hát majd meglátom, nálunk mi a helyzet ... Sok jóra azért nem számítok ezen a téren.

Mi ma megyünk a nőgyógyászhoz, remélem minden oké lesz. Megnézetjük vele Maszatkát, hogy még mindig fiúnak látszik-e, mert végülis nekünk még csak egyszer, a 18 hetes UH-n mondták, hogy fiú, és azért ez nem olyan meggyőző.

Egyébként a mocorgás most már nálam is állandósult, nagyon jópofa érzés. :lol: A legjobb az volt, hogy tegnap este Apát szájba rúgta a törpe. Nagyon örült neki, mondtam is, hogy lehet, hogy ez volt az utolsó alkalom, amikor annak örült, hogy szájba rúgta a gyerkőc :lol:

Egy kérdés: szerintetek érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást?

Szép napot mindenkinek, itt most nagyon jól süt a napocska!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Andus! Nagyon örülök, gratula a fiúkához is! :lol: Száva mit szól hozzá?

Zsufi! Én alapból úgy gondolom, hogy influenza elleni oltást terhesen nem lehet beadatni, és úgy tűnik, én már ezzel különben is elkéstem :lol: . Azon viszont gondolkodom, hogy a lányomnak beadassam-e, majd beszélek a gyerekorvossal.

Amy! Nyugi, ez az első terhesség alatt mindenkiben felmerül. Én alapból nem voltam aggódós, viszont többször álmodtam szülés előtt, hogy reggel elmentem otthonról, és délután jutott eszembe, hogy van egy babám, akit egész nap nem etettem meg... Szóval mégiscsak dolgozott bennem a bizonytalanság...

Egyébként így, hogy a napjaim iskola-munka-iskola-házi feladat-vacsora-fürdetés rendszerben telnek, nekem sincs sok időm agyalni.

Kangu! Játszótér ügyben szerintem igazad van, én szülőként sem örültem volna, ha az óvoda zárt, védett udvaráról a nyitott játszótérre viszik rendszeresen a gyerekemet. Természetesen vannak ilyen esetek is (tegnap pl. a sulival a városligeti játszótéren voltak), de semmi esetre sem napi szinten. Merre laktok, hogy ilyen kevés a lehetőség ovi és játszótér szempontból?

Kép
mist

Hát lányok, sajna nekem esélyem sincs, hogy annál az orvosnál szüljek, akinél szeretnék, ugyanis ez itt teljesen kizárt. Aki terhesgondozást végez magánparxisban, az nem dolgozik kórházban, aki pedig a kórházban szüléseket vezet le, az meg magánpraxisban nem dolgozik. Itt ugyanis nincs olyan, hogy Sztk-rendelés, mert minden szakrendelést magánpraxisokban végeznek, amit ugyanúgy fedez az egészségbiztosítás, de nincs úgy összekapcsolva a kórházakkal, mint otthon. Szóval teljesen lutri, aminek azért annyira nem örülök...

Stelly: az, hogy megnézték a vesémet rutinvizsgálat keretében, az még otthon volt a 18 hetes ultrahangon a veszprémi kórházban. Onnan gondolom, hogy a rutin része, hogy az aszisztensnő szólt a végén az orvosnak, hogy az van még hátra. Állítólag itt sem része a rutinnak, csak akkor nézik meg, ha valami panasz van. De hát nekem elég nagy a tágulat és szerencsére mégsincs semmi panaszom.

Zsu: nem irigyellek a buzgó védőnő miatt. Ilyenkor egyébként mit csinál? Körbenéz a lakásban, hogy mennyire vagytok már berendezkedve? És ha az embernek csak az utolsó egy-két hónapban van ideje vagy pénze a babának a helyet előkészíteni, akkor mit néz meg annyiszor? Mert az még oké, hogy megnézi, hogy szülés után milyen körülmények közé kerül a baba, de az szerintem ráérne az utolsó hónapban is. Itt ez sem szokás és állítólag a szülés előtt nem is kötelező védőnőt választani.

Fogorvos: én még a terhesség első hónapjában végigkínlódtam a fogászati kezelést, jó sok fogamat kellett tömni, de van 2 bölcsességfogam, amivel ennek ellenére még mindig kínlódok, ugyanis akkor nem tudtak röntgent csinálni a baba miatt. Szóval ezzel már meg kell várnom, amíg a baba megszületik. Zsu, melyik az a szer, ami neked használt?

Andi: Gratulálok neked is a jó eredményekhez!

Zümis: Gratulálok a sikeres vizsgához!

Zsufi: A párom testvére szintén kisbabát vár és megkérdezte, hogy beadathatja-e az influenza elleni védőoltást. A párom szerint semmiképpen sem szabad kismamának, úgyhogy szerintem előtte jól tájékozódj!

Panna
pandusika

Nem könnyű ez a képviselős dolog...ez már a 2. az elsőt leváltották, mert nem tetszett soskanak a számolása...ez meg egy nagy bunkó....már akartunk újat, tavaly, de a ház nagyon hülye...vannak akikkel összefogtunk, de kevesen vagyunk.. a keréklyuggtaás meg már a 3. eset....épp ránk esett....lesz még szerintem. Rendőrség szarik a dologra, ügyvéd, és a ház meggyőzése kellne....meg egy megbízható képviselő, vagy tényleg egy itteni lakó, de senki nem meri vállalni, ennek a szar közösségnek. :( Na midegy. már nem érdekel.

Majd írok , csak most megin rohannom kell! Jó növekedést kismamik!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Andus: Gratulálok!!!! Látod, mi megmondtuk, hogy minden rendben lesz! Nagyon- nagyon örülünk Neked! :)

Zümis: Gratulálok a sikeres vizsgához! Legalább az első megmérettetésen túl vagy!

Amy Drága: Végre van valaki, aki ugyanúgy fél mint én. :? Őszintén megvallom, amikor nekem ilyen érzékeny hangulataim vannak, mindig felmerül bennem az ilyesmi is... Jó Anya leszek, jól fogom csinálni, nem fogom elkapatni stb, stb, stb??? Szerintem ez nagyon is természetes dolog, és inkább valljuk be, minthogy ne beszéljünk róla... Ja, és szerintem nem segít, ha az ember dolgozik, attól forognak benne ezek a gondolatok. :?

Hajni: Örürök, hogy a férjed maradhat a munkahelyén, azért ez nagy megkönnyebbülés, főleg ebben a helyzetben. :)

Erika, Abencze: Jól vagytok?

Tejivás: ahány ház, annyi védőnő, nálam kifejezetten ajánlotta a tejet, hogyha éhes vagyok, inkább azt igyak, mint édességet egyek. Így is csóválta a fejét, mikor megmért a héten :oops:

Játszótér: tényleg furcsa, hogy még a fővárosban is vannak olyan területek, ahol alig van játszótér... :( Persze kevésbé bosszantó, ha egy kistelepülésen nincs, hisz mindenhol vannak Gyerekek. :? Nálunk sem nagyon van, majd járok szépen át a Tesómékhoz, az ő környékükön jobb a helyzet.

Huhh, Csajok, a Bogyeszgyerekünk tegnaphoz négy hónapra volt kiírva, mint Hajni Babája. Úgy repül az idő!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Na megvolt a védőnős vizit! :) Tetszett neki nagyon Bencus bútora! És az elfordulásgátló párnát is díjazta! :D Mondta, hogy újszülöttkorba a legjobb oldalt fektetni a kicsiket éjszakára, napközbe pedig lehet hason is fektetni, amikor többször ránézünk, mert így a kis izmai is erősödnek, ha megpróbálja emelgetni a buksiját! :D

Zsufi: Majd gyere a doki után!
Nálunk fülönrúgni szokta apát Bencus! :lol:
Gondolkodtam az influenza elleni oltáson én is, mivel azt mondják, hogy valami erősebb vírus jön! :? Csak attól félek, nehogy a szuritól is megbetegedjek, mert az egyik ismerősöm utána totál beteg lett! :?

Panna: Igazából nem értem, minek jött megint! Múltkor látta a lakást, gondolom akkor valami környezettanulmányt kellett írna először! :roll: Most is annyi volt, hogy megmutattam Bencus szobáját, megmutogattam miket vettünk! Aztán leültünk a konyhába negyed órát beszélgettünk és ment is!
Szerencsére novemberben nekem kell hozzá mennem, nem ő jön! :D
Fogínyvérzésre a Parodontax fogkrém vált be nekem! Eleinte nagyon rossz az íze, sós, gyógynövényes ízű, de meg lehet szokni, nekem már fel se tűnik, hogy rossz íze van! :)
Múlik már a köhögésed?

Julcsi: Én ma elmondtam a védőnőnek, hogy vannak az anyasággal kapcsolatba félelmeim! Azt mondta ő is, hogy ez természetes, de nyugodjak meg, mert ha meglesz Bencus ösztönből fog jönni minden! :lol:
Bizony repül az idő! Én is csak kapkodom a fejem, hogy repülnek a hetek! :)
zsu83

Zsu! Nálunk még egyáltalán nem volt a védőnő, és egyelőre nem is mondta, hogy a közeljövőben jönni akar. Persze tudja, hogy dolgozom, gondolom, majd januárban megejtjük a látogatást. Anno is így volt, egyszer jött ki szülés előtt pár héttel, akkor hozta ki a recepteket is (fürdető, alkohol, popsikrém stb.).

Kép
mist

Babó éppen csuklik odabenn, nagyon vicces! :lol: :lol: :lol:

Kép
mist

Az orvos ikertesóm szerint a védőoltás egyáltalán nem ajánlott a terhesség alatt. Inkább egyek sok vitamint és külön szedjek C-vitamint. Nálunk a C-vitamin úgy bevált, hogy múlt évben sem a férjem,sem én nem voltunk egyáltalán betegek. Reménykedem, hogy nagyon nem leszünk most sem.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andus: Hurrá, hurrá, hurrá! Neked is sokat javult hirtelen a kedélyállapotod, ugye?

Fogorvos: Nekem most azért nem esne jól, mert nem tud röntgent csinálni. Röntgen nélkül meg úgy érzem, vaktában fúrogat. A parodontaxot én ajánlottam, a fogínyvérzést elmulasztja, csakhát az íze :( . Sajna a lyukas fogat sem tömi be :(

Influenza: Nem lesz erősebb mint az eddigiek, csak jóval fertőzőbb. Én az előző gyerekeknél utánanéztem, lehet védőoltást beadatni terheseknek is, bár az én háziorvosom határozottan lebeszélt róla, mert "ki tudja?". Most csak azon aggódom, hogy látogatási tilalom lehet februárban a kórházakban :(

Amy: Már miért ne lennél jó anya!? A szülésnél nem csak gyerek, hanem anya is születik! A természet ezt is jól kitalálta, ne aggódj, magad is meglepődsz majd, mennyire egyszerűen és természetesen megy minden a maga útján. Kár ezen görcsölni :D :D :D

Kép
kangu

Sziasztok!
Zsu védőnöje adhatna a miénknek egykis lelkesedést.Az a nő annyira de annyira lusta!!Talán még az is nyüg neki ha elmegyünkhozzá tanácsadásra.Na igen tanácsadás amit Ő azon a néven müvel .....hát nemlennék nála elsőszülő kismama.Ikverus
közösképviselőjével kellene összekötni .Nem is tudom ki emlitette de talán már a jó védőnt semlehet találni.A kislányomnak miatta nyilt vissza a köldökcsonkja mert nemadta oda elöbb a recepteket és mivel hétvégén jöttünk haza Ő meg csak kedden tudott eljönni hozzánk.....Volt ám para pedig nem első gyererk.

szerintem mindenkiben legalább egyszer előjön,hogy milyen anya is lesz.Nálam is most is de szerintem ennek igy kell lennie.
Kangu jól írta nemcsak gyermek születik hanem család is.

Kép
zümis

Mist: Akkor te a szerencsések közé tartozol, hogy nem zaklat! :)

Kangu: Akkor jól emlékeztem, hogy te ajánlottad! Mégegyszer köszi, mert nekem tényleg nagyon bevált! Már az ízét is megszoktam! :)

Zümis: Hát tényleg adhatna a lelkesedésből a te védőnődnek! :)
zsu83

Köszönöm Lányok!!!

Ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül... Ez már megnyugtat egy kicsit.... Ma megnéztem a dvdt, és beszélgettem a picivel, és megegyeztünk, hogy együtt mindent megoldunk... Abból gondolom, hogy ő is így gondolja, mert végig rugdosta a kezem, ahogy simiztem... :D. Próbálok nem ezen forogni... Köszönöm, hogy biztattok!!!!

Védőnő: nálunk már kétszer is volt, de nem nézett semmit, csak odaadta a beutalókat, meg megkérdezte, h minden rendben van-e... A Férjem ki is van akadva, hogy minek jár ide, főleg úgy, hogy nem is szól, ha jön, csak beállít... Igazából nincs vele bajom, de túl nagy segítségnek sem érzem, bár lehet, hogy ha már meg lesz a baba, akkor majd másképp látom majd....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Mi most kaptunk új védő nénit mert a régi nyugdijba ment. Fiatal és nagyon lelkes. Aranyos és szinpi, aztán majd meg látjuk. A tejről csak annyit hogy nálunk rengeteg fogy a férjem már meg fenyegetet hogy ez nem igaz hogy egy héten 10 liter tej fogy el. Csak én meg Viki iszuk. Én nagyon szertem :oops: Még egy jó hir megdicsértek mert nem hiztam. :D Voltam doki bácsinál aki azt mondta hogy felkötthetem a nadrágom mert öfelsége már most nagyobb mint kénne./400 gram/ Ha ilyen ütembe nő akkor számithatok egy 4kg-os babára. Kicsit megijedtem :roll:
Legyetek jók és vigyázatok magatokra.
U.I. Rákaptam a sport szeletre beszéljetek leróla. :oops: :oops:

Kép
háfi

Fúúúúj sportszelet! Na, használt? :D

Kép
kangu

Látom megint zajlik az élet. :) Köszi mindenkinek, aki jó hétvégét
kívánt.

Nálam még nem is volt a védőnő... Mondjuk szerintem azért, mert
a barátnőm anyukája, szóval jól ismerem. :lol:

Én az utóbbi 1 évben hetente legalább 4* voltam fogorvosnál,
szóval nekem bőven kijut belőle... :?
Megyek helyettetek is. :P

Én jobban kívánom a tejet, mint eddig. Régebben megittam
3 hetente 1 fél bögrével, és az bőven elég volt. Ma is kakaót ittam,
meg tegnap is.
A másik, amit nagyon kívánok, az az édesség. Szinte bármi jöhet.
Csoki, cukor, süti... Egyszerűen nem tudom visszafogni magam!
Mégis fogytam ezen a héten 1 kilót... Nem értem. :roll:

Ma egész nap punnyadtak voltunk a kicsivel... Pihiztünk, tévéztünk,
ettünk. :D Alig mocorgott a kicsikém. :(

Kép

Kép
gjéti

22. hét. :o :D

Kép

Kép
gjéti

Háfi: Nekem a 20. hét első napján 410g volt Bencus! :roll: Akkor számíthatok én is 4kg-os gyerekre! :roll:

Gjéti: Biztos ma sziesztázott a babucid! :wink: :lol:
zsu83

Andus, ez szuper!!!!! jaj de örülök, hogy neked is jó lett az eredmény!!! És nem utolsósorban gratula a kispasihoz! Akkor most irány egy kék babaruciért? :D

Amy, olvastam erről, hogy ez minden kismamával előfordul - hessegesd el a negatív gondolatokat, persze, hogy hibázik mindenki, de ha ilyen lelkiismeretesen állsz hozzá, biztos, hogy a lehető legjobbat fogod neki nyújtani. És ott lesz a férjed, meg a családod, akik segítenek, támogatnak majd! Meg persze mi is :wink: rám is néha rámtör a pánik, de férjem vagy anyum mindig megvigasztal :) anyu szokta mindig mondani, hogy amit nem mondtak meg, hogy hogyan kell, azt ösztönösen csinálta, és általában működött - meg szerintem öcsimmel együtt egész jól sikerültünk neki :D

Nekem meg ma reggelre virradóra olyan vacak álmom volt: azt álmodtam, hogy a férjem elment valami fesztiválra a húgommal (nagy bulizós csajszi), és mi a babával ottmaradtunk valami idegen helyen ketten, és tojt a fejünkre, nem foglalkozott velünk, csak részegeskedett, meg tivornyázott. Reggel elmondtam neki, és leszúrtam, hogy ilyet álmomban sem csinálhat :D szegénykém, félálomban volt, azt sem tudta, miről beszélek :D ami vicces, hogy bár szereti jól érezni magát, soha nem fordult még elő, hogy ne foglalkozott volna vele, hogy velem mi van, a kicsit meg annyira imádja már most, hogy nem is tudom elképzelni, hogy ilyet tenne. Tök lökött liba vagyok :D

Zsufi, influenza oltásra nekem annyi tapasztalatom van, hogy egyszer engedtem magamnak beadni, és még soha életemben nem voltam olyan beteg, mint utána. De hallottam olyanról, akinek meg szuperül bejött, és egész télen egyet sem köhintett. Csuda tudja, mitől függ :roll: azért szerintem kérdezz rá a nődokidnál is, hogy mit gondol.

Zsu, azért tényleg lehet, hogy inkább lelkes legyen, mint tojjon a fejetekre. Mondjuk Amyéknél a váratlan beállítás az kiakasztó, arra nem bírtam volna ki, hogy ne szóljak be érte.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Andus: gratulálok az eredményhez!!!

Nálunk sem volt még a védőnő, eddig összesen kétszer találkoztam vele, de annak sem volt túl sok értelme. A beutalókat is az orvos adja.
A váratlan látogatással nálam nem járna sikerrel, mert ha nem tudom konkrétan, hogy jön valaki, ki sem szoktam nyitni az ajtót (5-ből 4-szer tuti hogy valami házaló).

Fogorvosnál még én sem voltam, mindig kitalálok valamit, ami miatt el kell halasztani (egyszóval halogatom)...

Én már megbeszéltem az orvossal hogy nála szeretnék szülni, el is vállalta.Szerintem érdemes velük mostmár megbeszélni, mert ha valami miatt nem tudja vállalni, most még nem késő másikat keresni. Amúgy egyenlőre minden OK, C1000, zárt méhszáj. Remélem még sokáig így marad. Ja, sómentes diétára fogtak mert dagad a bokám egy kicsit, hát, nem tudom milyen lesz.

Kép
cserkészkolbász

Hali!

Ma megyek dokihoz! Eszter is jön! :lol: Reggel 7 óta kb. 5 percenként kérdezgeti, hogy mikor megünk más? :? Alig zavaró! :shock:

Zsu! Nekem az Esztert 3600 körül saccolta a gép a 38. hét körül. Erre megszületett 4250-el. :shock: Remélem ma megtudok ilyen tipusu dolgokat is! Szeretném tudni, hogy mekkora, kb. milyen súlyú. MEg, hogy tényleg lány-e? Annyira fura, hogy most tök korán megtudtam. És milyen magabiztosan vettem meg a rózsaszín cuccokat... Na majd leshetek...

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

valami van a levegőben, mert az utóbii egy hétben én is minden nap megettem egy sportszeletet...nem tom miért azt, de folyton inkább azt választom.... :) Ez lehet olyan nagyon kismamás dolog :)

Védőnő nálam se járt, nem is hiszem, hogy kijönne, nem az a fajta... :)
Már megint kiflizek...és képzeljétek tegnap megfőztem életem első brokkolikrémlevesét, mert annyira olyat akartam enni...fincsi lett, annyira, hogy apa reklamált is, hogy nem hagytam neki eleget!
Amúgy inkább sós dolgokat kívánok, de mikor bemegyek a pékhez, mégis mindig valami édeset vezsek meg...megeszem, és rájövök, hogy inkább sósat akartam...ez normális? és ezt mindig eljátszom. Tegnap úgy mentem be, hogy mindenképp valami sajtosat veszek,bármi lessz is, erre kijöttem egy vaniliás croasannal.... Hát hülye vagyok teljesen. Nem megyek pékhez, ez a megoldás.

Nagyon örülök a jó eredményeknek! Nekem jövő 7en lesz cukorivás, meg vérvétel!!! Már előre rettegek.

Akkorát nőtt a hasam, megin le kell fényképezni... :) egyre nehezebbnek érzem, és olyan totyogó pingvin érzetem van :(
s megin feszülget, meg fáj egy ponton belül, remélem semmi extra, csak az izmok húzódnak, meg nyúlnak... :)

Nagyon szalad az idő...már a 23. hét indul! Te jó ég! Mingyár szülünk!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Nekem nem is baba van a hasamban hanem körhinta .eszméletlen milyen gyakran változtatja a helyét, hol keresztben hol a ház oldala kicsi és a lábaival nyomja kifelé... nemtudom meddig lesz ilyen virgonc és hogy meddig fér el igy.

Ikverus a péknél én mindig de mindig a sajtospogit választom...már én is gondokoztam rajta ,hogy normális-e de ezekszerint igen...

Sajnos csak kedden vehetjük át at autónkat :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
zümis

sziasztok,

no ma szabin van az új lányzó, úgyhogy enyém a gép :) szépen netezek is egész nap, úgy döntöttem, meló várhat hétfőig, nem is érdemes nekiállnom semminek úgy, hogy nem mutathatom meg az új lánynak :wink:

Voltam reggel védőnőnél, ő még mindig nem jelentette be azirányú igényét, hogy jönne majd hozzánk. Nem is baj, mert rámpirított a súlyom miatt (+8 kg eddig), én meg persze azt kamuztam neki, hogy csak ásványvizet iszom, és nem eszem fehérkenyeret - ha eljönne hozzánk, lebuknék, hogy vannak gyümölcslevek is, meg egy tonna tea, és bizony ott virít a kifli a kenyértartóban :D este már le tudom szabályozni magam kétszersültre, vagy gyümölcsre, de reggelire megveszek egy jó szendvicsért :D nálunk is hozzá küldték a hepatitis eredményt (nem tudtam róla, és aggódtam, hogy nekem nem is csináltak még), és negatív, úgyhogy eddig minden eredményem szép és jó :D

Pici lány legújabb szokása az, hogy kapirgálja a pocakom belülről :D vagyis nekem tök olyan érzés, mintha kapirgálna, nagyon vicces :) amikor meg este ledőlök, akkor szabályosan kirúgja a ház oldalát, elég látványos, ahogy egy-két centit kiemelkedik itt-ott a pocim :)

Amúgy azt vettem észre, hogy éppen Gjétiről, a "pocakmegfejtőről" nem láttunk még pocifotót! Úgyhogy tessék feltölteni, nem ér a titokzatoskodás :)

Zümis, csak türelem, addig már csak négyet kell aludni, és még azért a jogsi sincs teljesen kész :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Eszter: Igen, inkább a lelkes legyen, és mivel első baba, szerintem biztos hasznát is fogom venni, ha figyel ránk Bence születése után is! :)
Gratulálok a jó eredményhez! :D Én eddig +5 kg-nál tartok elértem a bűvös 60 kg-ot! :oops:

Gjéti: Csatlakozom Eszterhez, kérünk pocakfotót! :wink: :lol:

Erika: Én se szoktam kinyitni az ajtót, mert nálunk is egy csomó házaló járkál! Ha barát, vagy rokon jön, ők meg úgyis szólnak előre! :)
Örülök, hogy minden ok veletek! Azért a sómentes diéta csak nem olyan vészes! :roll:

Dina: Majd írj, hogy mi volt! :D
Nem nagyon lehet hinni ezeknek a gépeknek súlysaccolás szempontjából, a barátnőm mesélte, hogy neki a 37. héten becsülték 3900g-ra, és a végén 40. héten 3300g-mal született meg a kisfia! :shock:

Vera: Biztos finom volt nagyon a leves! :P
Várjuk a pocakfotót! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Andus: szuper hír, gratula!

Elif: megszakítottad a fotósorozatot :D ! Nem tettél fel 21+3 pocakképet! Ennyire belefeledkeztél a kötögetésbe? :D Ha már elkészült valami, tegyél róla képet!

Hel: nekem Urbancsek dr az orvosom.

Zümis: grat a vizsgához!

Amy: szerintem teljesen normális, h ezek a gondolatok felmerülnek bennünk,
de nagyon nem szabad görcsölni rajta. Anyuval szoktam ezekről beszélgetni, mindig meg tud nyugtatni, h menni fog.
Nekem régebben az volt a félelmem, h elfelejtem majd megetetni a gyereket, (mivel a szobanövényeim sorra elpusztultak, mert elfelejtettem locsolni őket :oops: ). De, közben tudtam, h ez butaság, hiszen a munkám során soha nem történt ilyen, v. az sem, h elfelejtettem volna beadni a gyógyszereit.

Zsufi, Dina: vizsgálatok megvoltak?

Gjéti: jó kirándulást neked! Egyet értek Eszterrel és Zsuval, pocakfotót kérünk!

Erika: pici tanácsot adhatok? Ha ásványvizet iszol, ott is nézd a Na tartalmat! A Nestlé Aquarel Cédrusban találtam eddig a legkevesebbet, 6.9mg/l, (a többiben mind 20-40-70 mg körül van) és a félkész, zacskós kajákban is sok a só. Ezen a linken, van egy táblázat a nyersanyagok Na tartalmáról is segítségnek: http://www.gvmd.hu/htm/hypert.htm. (bocs, nem akartam tudálékos lenni és beleszólni :oops:, csak én is odafigyelek, mert alapjában több éve szedek gyszert magas vérnyomásra, de szerencsére a baba miatt most annyira alacsony, h mióta várandós vagyok, nem kell gyszer )

Tettem fel pocakfotót. Meglátogattam a kollégáimat és a kisbabákat, és az öltözőben a férjem csinált egy majdnem lesifotót.
Hihetetlenül nő az én pocakom is :D .
kreiszi

Nálunk sem volt még a védőnő, de szerintem nem is fog jönni, a 2 lánynál már eleget nézegette a lakást. Különben meglepetésszerűen szokott megjelenni, és utólag szemrehányást tesz, ha nem nyitok neki ajtót. Pedig a magyarázat egyszerű: Kínai vezeték nélküli dallamcsengő, ami ritkán v. sohasem szólal meg :D

Én játszótérre menet szoktam betérni a pékségbe, és a kakaóscsiga a favorit. Már 3. napja nem járt kint az ovi a játszótéren, ezek szerint csak használt apuka kiborulása :) Közben kiderült, hogy az ovinak van udvara, de az összes mászókát-játékot leszerelték, mert nem volt eu-konform. :?

Kép
kangu

Kreiszi: Nagyon csini kismami vagy! :D

Kangu: Akkor az önkormányzatnak sürgősen kéne valami pénzforrást találnia, hogy az ovi udvarát felújítsák! :roll:

Én holnap megyek pékségbe! A piac mellett, ahol a zöldséget, gyümitszoktuk venni, van egy nagyon jó pékség! Nálam a pizzás táska és a vaníliás-csokis patkó a nyerő! :P :lol:
zsu83

Kreiszi: köszönöm szépen a tanácsodat, meg is fogadom, most megnéztem az ásványvizet, ebben is 34 mg/l van. Muszáj betartani a diétát, ha nem akarom, hogy elöntsön a víz (anyukám is kórházban kötött ki a víz miatt a terhesség alatt). Meg a vérnyomásom is 130/80 mostanában, ennek sem kéne feljebb menni... De azért egy jó sótlan húsleves gondolatától nem fut össze a nyál a számban... :D

Zsu: még csak most lépted át a bűvös 60-at? Én most a hízásommal átléptem a 80-at :oops: Most a héten is híztam egy kilót, pedig javarészt brokkolit, egyéb zöldségeket meg csirkét ettem.

Ezeket tényleg nem panaszkodásból írom, csak jól esik megosztani...

Kép
cserkészkolbász

Erika, szintén úgy veszem észre, hogy a hízás semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy mit eszem... amúgy hogy kicsit vigasztaljalak, én is már 60 fölött voltam, mielőtt kisbabám beköltözött volna :D a só-diéta miatt nem irigyellek, ha belegondolok, szinte minden ételbe kell legalább egy pici sót tenni :roll: reméljük, hamar megoldódik a vizesedés-probléma!

KépKép

KépKép
stelly

Én 55 kilóval kezdtem a terhességet!

Erika: ha betartod a sómentes diétát, akkor biztos nem lesz gond a vizesedéssel, és megfog szünni!
zsu83

Sziasztok!

Megvolt tegnap a nőgyógyászos vizsgálat, szerencsére minden oké. Zárt méhszáj, és a törpe is jól van, de a doki nem volt biztos benne, hogy mi a neme :roll: Először simán rávágta, hogy lány, aztán kérdezte, hogy eddig mit mondtak, akkor már elkezdett hezitálni, hogy hát lehet, hogy tényleg inkább fiú. Szóval egyelőre marad a kérdőjel. Megkaptam a beutalót a cukorterhelésre, meg elküldött a doki a klinikára UH-ra, hátha majd ott látnak valamit. De mondjuk oda csak november elején kell menni, mielőtt majd hozzá megyünk legközelebb.

Szóval lehet, hogy beugrunk 4D-re valahova, ha nem bírom ki addig :D

Zsu: én is 55 kg-ról kezdtem, és most 58-59-nél vagyok, de mostanában olyan étvágyam van néha, hogy jobb lesz visszafogni magam :?

Erika: ez a só nélküli diéta tényleg nem olyan kecsegtető, de hátha segít. :)

Remélem a cukrom jó lesz, és nem kell majd diétázni.

Julcsi: neked mára ígértek eredményt, ha jól emlékszem. Remélem jó lett. Hétfőn találkozunk?

Kellemes hétvégét mindenkinek, megyünk vidékre, anyunak és apunak most hétvégén lesz a 2. esküvője, és az öcsémmal ketten leszünk a tanúk :lol:

Ott nincs net, majd hétfőn jelentkezem.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Helló Lányok,

Én inkább nem vallom be, mennyivel kezdtem a terhességet. :) Éppen eki akartam még kezdeni egy olyan 6 kiló leadásának. :oops: Viszont, visszább csúszott egy kilóval most a súlyom, és ilyen még nem volt a terhesség alatt. :) Hátha nem csupán felfelé megyünk. Amúgy az én védőnőm szerint is csak húst és zöldséget szabadna enni, nagy ritkán egy kis barnakenyérrel, de mondjátok, van, aki ezt be tudja tartani? :shock:
Cukoreredményem miatt még nem tudtam elérni az orvost, úgyhogy hétfőn hívom, legalább addig nem kell görcsölnöm ezen. :)

Elif: Nekem is eszembe jutott, hogy milyen rég láttunk... Készülnek a művek? Ne hagyj ki belőle bennünket.

Erika: Kitartást a sódiétához, nem lehet valami kellemes.

Dina, Zsufi: Minden ok, ugye?

Gjéti: Tegnapi névhúzásod eredményét nem osztottad meg velünk. :) Csak nem merült fel valami új?

Mindenkinek kirándulásos, napsütéses hétvégét kívánok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Uh, Zsufi, másodjára is összeházasodnak a szüleid??? És a gyermekeik lesznek a tanúk? Ez szuper! :D
Találkozunk hétfőn, nagyon jó, hogy jössz!
De nálatok nem volt biztos, hogy fiú??? Már teljesen össze vagyok zavarodva... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu: köszi, ari vagy. A kolléganőim azt mondták, h virulok :D (ők láttak akkor is amikor vizsgaidőszakban dolgoztam, hát akkor nem virultam :D )

Erika: nekem szerencsém van, nem szeretem a sót, kevés dolgot sózok, azt is a férjem utánsózza még magának :D .

Jövő hét csütörtökön megyek védőnőhöz, akkor kiderül, mennyit híztam. Remélem, nem sokat.
kreiszi

Zsufi: ez az esküvő dolog tök jó :D ! Érezzétek jól magatokat!

Mi is tervezünk 4D-t mostanában, mert Gjéti elbizonytalanított (lányt mondott, UH-on fiút mondtak). Édesek ezek a folyton nemet váltó gyerkőcök :D .
kreiszi

Legalább erre jó volt az amnio, nekem tuti fiam lesz :) Csak aztán meg ne lepődjek! :?

Képzeljétek, a kisebbik lányomnak van egy pici (állítólag kinövős) szívzöreje, ami miatt már egyszer elzavartak a kardiológiára. Most újra kellene mennünk kontrolra, bejelentkeztem, és 6 hét múlvára kaptam időpontot :shock: Nekünk ugyan ráér, de mi van azokkal, akiknek komoly gondjaik vannak?

Kép
kangu

Sziasztok.

Uj vagyok mert még csak most fedeztelek fel benneteket.Én
22hetes és 3 napos vagyok.A boldogságomhoz hozzátartozik,hogy
két babával vagyok várandós. :D 2009 Február 11-re vagyok kiirva.
anyus2000

Zsufi: Akkor nálatok is kétesélyes a dolog mint Zétiéknél!
De a másik doki határozottan fiút mondott, nem? :roll:
A kilók terén akkor együtt haladunk! :lol: Az étvágyam nekem is megnőtt nagyon, nem tudom mi lesz így a végére! :roll:
Nagyon sok boldogságot kívánok a szüleidnek! :lol:

Julcsi: Amit a védőnőd mondott azt képtelenség lenne betartani! :roll: Tegnap amikor itt járt a védőnő, mondtam hogy nagyon nem várom ezt a cukorterheléses vizsgálatot, erre megszólal, ha végeztem támadjam meg a Mekit! :lol: Az sztk-tól kb. 5 percre van!

Kreiszi: Tényleg látszik rajtad, hogy milyen boldog kismama vagy! :lol:

Kangu: Szívzörejem nekem is van! Azt mondták hogy kinövöm, hát nem így lett! :? De szerencsére semmi gondot nem okoz, egy-másfél évente azért el szoktam menni egy szív uh-ra a biztonság kedvéért! :roll:
Hétfőn akarok is kérni egy időpontot a kardiológusomtól, hogy nézzük meg, mert már lejárt a másfél év! :? De az ekg-m is rendbe volt!
Azért ez nem semmi, hogy ennyit kell várni! :? Gondolom a sürgős eseteket csak előre veszik!? :roll:

Anyus2000: Üdv a csapatunkba! :lol: De jó, hogy még mindig előbukkanak új kismamik! :D Gratulálok az ikrekhez! :lol: Tudjátok már a nemüket?
Mesélj magadról!
zsu83

Sziasztok!

Andus - eloszor is nagy gratula! :D Idaig hallatszott a kovek legordulese... :wink:

Anyus - udv kozottunk! :D Huha - duplaorom nalatok, tudod mar, hogy lanyok v fiuk?

Tejivas - megmondom oszinten ez az egyetlen dolog, amire kivanos vagyok. Hihetetlenul megugrott a tejfogyasztasom!

Kilok - szerintem en palyazhatok a legsulyosabb egyeniseg cimre a topicban. Epp csak 80 kg alatt voltam, amikor teherbe estem :oops: :oops: :oops: es azota meg feljott eddig 4.5 kg. Mondjuk ez a kepeken is latszik :roll:

De vegre visszatettek a fitness clubban az uszi tetejet es a jovo heten tervezem, hogy visszamegyek. Egyebkent most olyan szep napsutes van nalunk. Nagyon szeretem az ilyen oszt, amikor mar minden fa szep szines, de a napocska is sut. Es vegre hetvege van - mar magaban ettol jokedvem van!

Mindenkinek kellemes hetveget!

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Erika - szerintem a somentes dieta csak eleinte nehez. Ha hozzaszoksz mar fel sem fog tunni es jobban fogod erezni az osszes tobbi izt! Kitartas!

Kangu - en emlekszem, hogy suliban az osztaly 3/4-nek azt mondtak, hogy szivzoreje van, de szerencsere senkinek nem volt semmi komoly baja. Remeljuk a pici lanyodnak sem lesz!

Julcsi & Co - ugy irigykedem a joga miatt, itt meg nem sikerult talalnom ilyet, ugyhogy marad az uszoda.
Ja es orulok, hogy tetszik a vonalzom. Azert tettem fel, mert mostanaban egyre tobbet foglalkoztat, hogy mennyi ido van meg hatra...

Kreiszi - gratula a sikeres vizsgahoz, remelhetoleg a tobbi reszevel sem lesz gond.

Ja es a vedono nalunk sem volt, nem is mondott ilyet, hogy jonni akar, de azt hiszem a baba szuletese utan valoszinuleg lesz olyan is. Azt hiszem en sem orulnek neki annyira ha csa ugy beallitana. Foleg, hogy en itthon dolgozom.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hát a 18. hetes UH-n egyértelműen fiút mondtak, de a képeken én nem láttam semmi egyértelműt. Ezért kérdeztem meg most a nőgyógyászt, aztán most jól megkavart :lol: Na majd meglátjuk :?:
Még úgysem vettem kék rucikat :lol:

Anyus: üdv itt, tök jó, hogy jelentkeztél, úgysem volt még ikres kismamánk a topikban :lol:
Hogy bírod a duplaficánkolást? Tényleg mesélj magadról, milyen volt eddig az elmúlt időszak?

Kreiszi: tényleg nagyon jól nézel ki a képen, én is megkukkoltam. :lol:

Na most már tényleg elindulok haza, szép hétvégét mindenkinek!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsu: Köszönöm kérdésed, már sokkal jobban vagyok. Bár még nem múlt el teljesen, de a nehezén már túl vagyok és ma már iskolába is voltam és persze törvényszerű, hogy amíg hiányoztam egy egész témakört már átvettek, pedig csak négy nap volt, úgyhogy lesz mit pótolni a hétvégén... :?

Hát én már pár hete nem tudom, hogy hogy állok a hízással, mert még nincs mérlegünk... Bár a megfázás miatt elég ramatyul voltam és étvágyam sem nagyon volt, úgyhogy talán most egy picit stagnálok, de azért én is elég rendesen belehúztam.... a hasam mégsem tűnik olyan nagynak, bár apa szerint már elég nagyra nőtt...

Anyus: üdv közöttünk és gratula a két babához! :)

Panna
pandusika

Pandusika: Örülök, hogy már jobban vagy! :D
Jó tanulást neked, nekem is van mit pótolnom, kicsit ellazáztam a dolgot! :oops:
zsu83

Hajni: Zümis vizsgázott most kreszből, szerintem neki szántad a gratut :D .
Egyébként a pályázaton esélytelen vagy :D , a cím az enyém :D (3 számjegyből áll a súlyom :oops: ), úgyhogy emiatt ne aggódj!

Anyus: üdv közöttünk! Te vagy az első ikres a csapatban!
kreiszi

Kreiszi - tenyleg neki szantam... :oops: Bocsi!
Megmondom oszinten en most a sulyom miatt aggodom legkevesbe. Majd a baba erkezese utan ujra eloveszem a sulykerdest. :wink: En is meglestem a kepedet, jol nezel ki!

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Ikrek?! Nem semmi, nem irigylem. Biztosan halálra szekálnak a különböző vizsgálatokkal :?

Szívzörejem nekem is van, volt kitől örökölnie pici lányomnak. Ezért nem is izgatom magam miatta. Csak ez a hosszú várólista döbbentett meg. Nem kérdezték, vajon miért is akarom a lányomat vinni, ilyen alapon akár sürgős is lehetne. Vagy ilyenkor anyuka sírva fakad a telefonban, innen tudják, hogy komoly a probléma?!

Arra mindenki nagyon vigyázzon, hogy a cukorterhelés előtt 1-2 nap ne a torta- szőlő-csoki evésről szóljon! Borzasztó rossz eredményt lehet tőle produkálni :?

Kép
kangu

Lányok, én vagyok teljesen vak, vagy nekem tényleg nem írja ki
Anyus hozzászólását??? :?

Felteszek egy pocifotót, bár alig lehet vmit látni... Vagy a fényképezővel van vmi gond, vagy a géppel, de ahogy felteszem
a képeket egyből ilyen minire csinálja... :?

Julcsi, azért nem írtam meg a húzott nevet, mert szokás szerint
a Dominik volt az. Komolyan mondom, h kezdem csalásnak érezni. :lol:

Holnap sajnos nem tudok írni, mert ugye egész nap nem leszek.
Jók legyetek. :)

Kép

Kép
gjéti

Köszi mindent csajok.Örülök,hogy befogadtatok. :D Irok magamról,hogy jobban megismerjetek.Van két gyermekem.Egy 8 éves lányom és egy nevelt fiam aki most 15.Ő a férjem elsö házasságábol 11.5 éve nevelem.Ez a terhességem nagyon érdekes.teljesen más mint a lányommal volt.A nemük:ugy néz ki az egyik kisfiu a másikat nem látják.Hogy biom a rugdosást:): ?Furcsa,de néha eléggá fáj.Eddig egy kicsit kellett töbször mennem vizsgálatra,de az utolso honapokban biztos szekálni fognak sokat.Ja meg persze veszélyeztetett vagyok az elsö pillanattól.Egyre gyengébb vagyok,kicsit félek is.....de örülök nektek és biztosan könnyebb lesz veletek. :lol:
anyus2000

Sziasztok!

Nem olvasok vissza, mert korbáccsal üti az uram a hátam, hogy álljak fel azonnal! Hiszen csak most ültem le.... :?

Tegnap voltunk dokinál! Eszter nagyon élvezte. Csenge integetett neki/nekünk. :lol: Kis csonti! Rakok fel képet a gmailre. A korának megfelelően fejlődik és a becsült súlya 700g! :shock: Az nem sok egy kicsit? :roll:

Remélem mindenki jól van! Jövőhéten nem tudom, hogy hogy lesz alkalmam jönni, mert az uram itthon lesz és.... na.

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?