A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Krisz: sok boldogságot :)
Gizella: de jó hír :D vigyázz a munkával!
Hanna: a gyerekszobák nálunk is tetőtérben vannak, inkább a minták (láttam nagyon szép festősablonokat és dekormatricákat) és a textilek, amivel kombinálni tudok :) addig is tájékozódom :D
Mágnes: ismerős :lol: ezek a gyerekek márcsak ilyenek, mindig csak nőnek :wink:
Én még mindig nem vontam meg a beszerzési mérleget, egyszer átnéztem a bejövő gyerekcuccokat, megállapítottam, hogy kevés lesz, de hogy mi kell még, ott nem tartok. Ráérünk :wink:

Csöre
csöre74

valamiért nem tudok képet csatolni. Azért próbálkozok. Lehet, hogy nagy a felbontása a képeknek.
krisz78

csöre:
Az hagyján, hogy nőnek, de galád módon mindent egyszerre nőnek ki :)
Én már átnéztem a holmikat, hát mit mondjak.. Annáról nem sok dolgot tudok ráadni, a legtöbb virágos, vagy rózsaszín, vagypiros... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket csajcik, hízik a májam :lol:
Kata: nagyon nem irigyellek, de tényleg ne hagyd magad! Ez ugyanaz, mint amikor két ár van kint a boltban, kötelesek az olcsóbbikon adni az árut. Én ilyen szituban simán kiveszem az olcsóbbik árcímkét, nehogy a soron szolgáló munkatárs eltűntesse, amikor a reklamálok a pénztárnál. Így gond esetén csak elővillantom a kódos árcédulát és nem tudnak "csalni".
A rucik nagyon vagányak! Most én is vateráztam, még jó, hogy apa regelve van, egy csomó plüss rugira rámentem, remélem meglesznek, licitálok egy ruhacsomagra is, de elég nagy a verseny, ezenkívül találtam egy jó kis overál/bundazsák csodát, de ott is megy még a licit... :?
4D miatt ne bánkódj, jövő héten még szebb lesz Martin :wink: Amúgy a helyedben megkérdeztem volna a recepciós csajszit, hogy: ugye maga még soha nem volt várandós, mert gyanítom akkor nem kérdezne ekkora marhaságot... :evil:
Babaszobákról dobjatok majd képet Ti is! Nagyon kíváncsi vagyok, szerintem mindnekié csudaszép lesz! Már ha csak a rákészülésből indulok is ki :lol:
Hanna: már hogyne vásárolgatnál? Ez egy édes kényszer. Mi már nem tudunk úgy elmenni bevásárolni, hogy ne vágódjak be a babruhákhoz, de ott uralkodom magamon, és nem vásárolom fel a legdrágább ruhákat, csak amiről úgy gondolom, hogy jó áron van, és persze az anyaga is jó! Több ruci akciós volt pl.: a két poló és a sötétkék nadrág darabja 200,- Ft volt az Auchanban :wink:
Apácska magánban asztalos, de most sok a meló, ezért Milán bútorai csak év végén lesznek aktuálisak. Türelmes vagyok... :roll:
Csöre: én is 4 jerkőcre vágyom, de 3 a minimum! Apa még óvatos ez ügyben, de van még idő :lol:

Képzeljétek továbbra is elég bőgös vagyok, film, riport, vagy csak úgy, szinte mindegy... 2 napja éjjel belém nyilalt, hogy nem is tudom mi lenne velem Apácska nélkül. Azon voltam, hogy felébresztem, de végül visszaaludtam, és tegnap az autóban szerelmetes hangulatban, könnyes szemmel megígértettem vele, hogy az elkövetkezendő 60 évben nem fog meghalni. Annyira aranyos volt, megígérte, és mondta, hogy szól is bent a többieknek vigyázzanak rá még jobban. tűzoltó Drágám folyamatosan bújik, és vigasztal, amikor elérzékenyülök. (Elég gyakori, szóval tényleg másállapotban vagyok...)
Hülye vagyok, mi? :?

biga.csiga

hanna: köszi a linket, nagyon szupi! :D Szerintem ebből lesznek képek kinyomtatva, kifestve, és bekereteztetve. :wink:

Receptes topic jó ötlet!

biga.csiga: szerintem mindenki érzékenyebb most. ... Én sem tudom mit csinálnék Apácska nélkül. :cry:

Amúgy én nagyon birom az Auchanos rucikat. :) ki lehet fogni nagyon jó árban levő cuccokat, az anyaguk is jó.
Én a hétvégén 2 pulcsit vettem 450 Ft volt db-ja.
Vendég

Sziasztok!

Köszi a jókívánságokat! Kicsit már jobban vagyok, ma (legalábbis eddig) sikerült gyógyszer nélkül 37 alatt tartani a hőmet, ami nagy boldogság. A közérzetem is sokkal jobb, mint tegnap, úgyhogy remélem, holnap már teljesen megnyugodhatok.

Katuska, a Petra szép név. Milettát még soha nem hallottam, csak Melittát.

Csöre nektek is szép neveket sikerült találni, és nekem is a Sarolta jobban tetszik.

Kata, nem csodálom, hogy Pétert és Pált nem szeretnél. Édesek a babaholmik.
Megértem, hogy ki vagy akadva, ez nem kis különbség. Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. A lányoknak egyébként igazuk van, én is úgy tudom, hogy kötelesek lennének annyiért adni, ami ki van írva.
Az UH miatt ne sírj, ez még nem a világvége! A lényeg, hogy Martinka jól van. Értem, hogy szomorú vagy, mert már 5 hete erre készülsz, de a jövő hét már közel van. Martin addigra még szebb és nagyobb lesz!

Ne is mondjátok a kabátokat és az egyéb hűvös-hideg időre való cuccokat. Azt hittem, bőven ráérek még a bevásárlással. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a megfázásom miatt itthon nyomom az ágyat, mert egyébként nem tudtam volna mit felvenni. Remélem, mire megyek dolgozni, már kicsit melegebb lesz.

Picuranyu, már az is valami, hogy a plafon készen van. Látnád a mi gyerekszobának szánt raktárunkat. Jajj, borzasztó! Csak nehogy előbb jöjjön Julcsi, mert akkor nem tudom, mi lenne.

Biga.csiga, a babalak és a cuccok is nagyon édesek.

Gizella, örülök, hogy minden rendben.

Krisz, csak így titokban esküszünk? Ejnye-bejnye :lol: ! Nagy-nagy gratula.

Kép
petne

petne: nem, a plafon nincs még kész. :) Az van még hátra! :D
Vendég

Bigacsiga: hajrá előre a 4 gyerkőcre :lol: nálunk is Apus vacilál :) de nem hiszem, hogy sokáig kell majd győzködni :wink:
És nem vagy hülye, ez egy ilyen időszak :wink:
Mágnes: nálunk is Mesi a nagyobb, ismerős a helyzet :wink: az olyan gatyikat, amiken nincs virág, vagy lányos minta, simán feladom Zazára :) még nem tiltakozik, de majd eljön annak is az ideje :roll: egyébként meg Mesiről ruhát bárkire :roll: teljesen tönkrevág mindent egy szezon alatt... kire ütött ez a kiscsaj? izé
Krisz: szerintem is nagy lehet a kép, egy bizonyos méret fölött azt sem írja ki, hogy nagy...

Csöre
csöre74

Krisz! Ha átküldöd, lekicsinyítem és visszaküldöm.

Biga.Csiga! Én is érzékeny vagyok. Soha nem szoktam sírni. Mióta babát várok, a családom csodámra jár. jéééééééé síír. :oops:

Petne! Tessék gyorsan meggyógyulni!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Petne: örülök, hogy jobban vagy :) Sajnos a melegedés tekintetében nem túl biztatóak a hírek :(

Csöre
csöre74

Kép szombatról.

Kép
krisz78

Kép
gizella82

Krisz! Nagyon szépek vagytok!

Kép
hanna30

bocsi ez a link a jó:http://www.vatera.hu/uj_0_3_ho_4db_bady_1_felso_91492020.html

Kép
gizella82

Köszi Hanna! Féltem, hogy nem jön majd rám a ruha, de ügyesen elbújt alatta a hasam.
krisz78

Krisz: nagy gratula még egyszer :D szépek vagytok :D

Csöre
csöre74

[quote="krisz78"]K írta:krisz78öszi Hanna! Féltem, hogy nem jön majd rám a ruha, de ügyesen elbújt alatta a hasam.

Hát, tényleg nem feltűnő az a poci :)

Csöre
csöre74

krisz:
tényleg, mintha nem is lennél kismami :)

bodyk tök jók!!! (nem vagyok vaterás :cry: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: pedig van hasam. Ma vennem is kellett pár felsőt. A kis hosszú ujjú pulcsik igencsak felcsúsznak már.
krisz78

Krisz! Majd teszel fel pocak fotót is. :)
Csinálsz majd vonalzót?

Mágnes! Ha kell valami és licitálok rá neked.

Kép
hanna30

Csöre: :wink:
petne: Jobbulást!!!
krisz: Nagy gratula!!!! :D

Ruha mizéria nálam is befigyel: Pont múlthéten akartam venni kantáros kismama nacit, meg sima kismamafarmert, próbáltam több félét, de egyik sem volt jó (vagy szűk volt, vagy leesett rólam). De a boltba talán a hétvégén érkezik az új adag sztrecsesebb farmeranyagból, és kordbársonyból a kertészek. Remélem lesz megfelelő méret. Amúgy 6.500 és 8.000 között vannak (újak). Használtruhásban még nem jártam, de ha egy kismamboltban nem találtam többféle méret és fazon közül megfelelőt, elég valószínű, hogy egy használtban esélytelen vagyok. (Hiába no sose voltam az a tipikus konfekció gatya ügyben...)
Felsőm akad egy pár, ami jó, de mind a sportos fajta... Szóval kell valami meleg, kötött pulóver, van egy elnyűtt kardigánom az talán végig jó lesz. Kabát még jó, de télen nem fogok beleférni... Pólók vannak, ezekből kellene valami hosszúujjú, de rájöttem, hogy megteszi a molett méret, nem kell spec kismama... (Olcsóbb is.)
Csizmával vagyok bajban, mert néha már most szűknek érzem az eddig tökéletesen kénylemes cipőimet, szóval nem tudom mi lesz később, stauban nem akarok járni... :roll:

biga.csiga

Satuban.... :oops:

biga.csiga

Hanna:
Nekem kellenének ezek a bodyk....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Akkor lecsapjam?

Kép
hanna30

A gyerekeim vonalzót rendeltek :) így most mind a háromnak van :D

Csöre
csöre74

csöre: És ez így helyes! :wink: Talán még a vonalzó mintáját is ő választották?

biga.csiga

ők... bocsi :oops:

biga.csiga

ők... bocsi :oops:

biga.csiga

Csöre! Szuperek a vonalzók. :wink:

Kép
hanna30

krisz78: :) nagyon szépek voltatok, a ruha is gyönyörű volt. :) Pocak pedig nem is volt feltűnő. Legalábbis ezen a képen.
Vendég

szijjasztok!

krisz:hatalmas gratula! És nagyon sok boldogságot kívánok!És kérünk pocifotót!NAGYON SZÉPEK VAGYTOK A KÉPEN!

Szépen alakulnak a pocik! :lol:

PETNE:JOBBULÁST!

CSÖRE:jogosan követelik a vonalzókat, hisz nekik is kijár!!

receptes fórum:szerintem is jó ötlet!!

Bocsi, akit kihagytam, de elfelejtettem jegyzetelni, míg visszaolvastam. Az agyam meg egy szita, bocsika.

Ma voltam szülésfelkészítőn, amit én nagyon élveztem. Néztünk egy videót 2 apás szülésről. Meg megnéztük a szülőszobát is. SOkan elszörnyűlködtek, de én meg annyira beleéltem magam, és a végén azt éreztem, hogy már szeretnék itt tartani. Sokan furin néznek rám, de egyáltalán nem félek a szüléstől. Csak a beöntééstől, és a varrástól. :?

Kép
moffli82

moffli82: ha vigasztal, nem mindenkinél csinálnak beöntést. :) És gátmetszést sem. Bár, első babánál többnyire gátmetszést szoktak végezni.
Vendég

PICURANYU:köszi! Sőt, nem is kötelező már, legalábbis itt azt mondták, de nagyon ajánlott. És azt hiszem jobb lesz így túlesni rajta, mint végig azon izgulni, hogy mi lesz, ha oda nem illő dolgot is teszek oda.:(

Itt csinálnak gátvédelmet, meg lehet beszélni a dokival, hogy csak végső esetben, de itt is mondták, hogy első babánál nem sok esély van az elkerülésre. Én viszont azt hallottam, hogy ha a 35-36. héttől mandulaolajjal kenegetik a gátat, azt felpuhul, és szüléskor könnyebben enged, így nem kell vágni. Én kipróbálom. :lol:

Kép
moffli82

Sziasztok, nem szeretnék zavarni, de eladnék pár dolgot, amik nekünk nem kellenek mégsem, de esetleg valaki vágyik rá. Árban megegyezünk szerintem...

Suttogó 1.
Suttogó mindent megold
Chicco go kenguru
captiva kuka (ki sem bontottam, sokan szeretik, de én textilpelusozom végül)

bocs, ha zavartam, sok boldogságot nektek!

lolka_zs

Jó reggelt!
Na mi az, mindenki a gyerekeim pártján áll? :lol: :wink:
Persze, hogy ők választották a mintát :) Már korábban is mondták, hogy szeretnének, csak nem sikerült iderángatni őket. És nem is volt könnyű, mert a linkek többsége túl hosszú az aláírásba. De megoldottuk :D
Beöntés, gátmetszés: tényleg nem mindig csinálnak... Zazával én sem kaptam beöntést, igaz, mikor a kórházba értem, már 4 ujjnyira volt nyitva a méhszáj, ilyenkor már nem szoktak. És egyébként is, sokaknál a szülést erős hasmenés előzi meg, akkor pláne fölösleges. Gátmetszés: a doki addig nem csinálja, amíg úgy látja, hogy nem szükséges. Az olajos kenegetésről még nem hallottam, de ártani biztos nem árt, érdemes kipróbálni, de nem előbb, mint a 35-36-ik hét :)
Indítsak eheti pociképpel? :wink: :lol:
Kép 23 + 5
Ugye mekkorát nőtt? :wink:
További szép napot, most elhúzok a házidokihoz EKG-t csináltatni, meg pecsételtetek vele egy papírt, hogy repülhetek (mondjuk a lap alapján kiderült, hogy a nőgyógyásszal kellett volna, de ez van, oda már nem jutok el addig, és amúgy is csak a 28-ik héttől kell ilyen papír, csak nem akarok reptéri alkalmazottakkal vitatkozni arról, hogy hányadik hetes vagyok...)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Most egy kicsit nyugi van így nem csak olvasni hanem írni is van időm! :D

Krisz78: Gratulálok ! Gyönyörű volt a ruhád és valóban nem is látszik hogy kismama vagy.Nagyon sok boldogságot nektek!

Nagyon jók a babaholmik,de nálunk sajnos még esélytelen a vásárlás.Valahogy nagyon szégyenlős gyerköcöt sikerült összehozni! :lol:
Sajnos nem vagyok vaterás én sem de nagyon klassz rucikat láttam és lehet kisérletet teszek a regizésre.Mi a tapasztalat nehézbekerülni?

moffli82: az nagyon jó ha nem félsz,az elsőnél én is csak izgatott voltam hogy akkor most mi fog történi. :oops:
És nagyon sokat segített a párom hiszen végig velem volt és a nehéz pillanatokban nagyon nagy támaszom volt.Én nagyon hálás vagyok neki azért hogy mellett volt és remélem most is így lesz. :)

A receptes oldal nagyon jó ötlet én is támogatom!! :wink:

Kép

Kép
poszani

Azt azért nem annyira értem, hogy miért ekkora a kép, amikor 4 centisre állítottam... :roll:

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Csöre! Csodaszép a pocid!!!!

Moffli! Majd eldől, hogyan szülünk. :) Én valahogy nem aggódom még. Élvezni akarom még a babavárást. :wink:

Poszani! Rég írtál. Remélem, minden ok. :)
A Vaterához: be kell regisztrálni, semmi extra. Nagyon jó a teszvesz is. :wink:

Kép
hanna30

Csajok! Megcsináltam a receptes topicot. :wink:
Ez alatt a topic alatt van!

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Hú, de sokat írtatok! Én tegnap annyira ki voltam ütve, hogy nem jöttem :oops:

Krisz!! Nagy gratula, nagyon szépek vagytok és tényleg szépen elsimult a poci a ruha alatt! :wink: :D

Megjártam a dokit....hát, nem dícsért meg :( Megvizsgált, zárt a méhszáj, méhnyak 3 ujjnyi, de azt mondja sokkal többet KELL pihennem, mert a 25.héten nem túl jó, hogy érzi a gyerek buksiját a vizsgálatnál. Persze, nincs semmi baj, semmi drasztikus intézkedés, csak a közeljövőben ha a feje lesz lent, akkor a keményedések nem használnak, rövidülhet a méhnyak, stb.. :( Ehhez képest csütörtökön Zalaegerszeg, jövő héten kellene Pécsre menni. Teljesen kivagyok, annyira megijesztett -- szednem kell a magnéziumot és több pihi...szerencsére nem kell ágynyugalom, csak mondta, inkább kicsit 'ráijeszt' a sokat dolgozó kismamikra, nehogy túlhajtsam magam. Úgyhogy kezdek gondolkozni, hogy lehetne még inkább rövidíteni ami még a munkából hátravan. Vagy felveszem a 'le van tojva' mentalitást és 4-kor minden nap felállok a munkából. Aztán kiderült, hogy az UHs dokinő összeszedett valami hányós lázas vírust, de gondolta, jobban lesz délutánta! :shock: Még jó,hogy nem jött be :roll: :lol:
Na jó,nem nyafogok!

Még igyekszem visszaolvasni részletesebben :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Akkor pihi, ahogy a doki mondja.

Kép
hanna30

Hanna: igyekszem! Nincs több túlóra, a Pécset talán sikerül elintéznem, hogy csak instruálni kelljen az utódot, hogy mit, hogyan :wink:
Biztosan minden rendben lesz, nem ér annyit a világ összes munkája, hogy Martinkámnak bármi baja essen :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz:nagyon sok boldogságot kívánok :D Kata:pihenj sokat biztos ami biztos,most a baba a legelső :D Csöre nagyon szép a pocakod,kispocok biztossan jól érzi magát odabent :D gátmetszés:hát nem tudom növérem nem rég szült 4.-ik gyerek nem csináltak gátmetszést de össze-vissza repedt szegény :( aztán lehet hogy csak a szülésznő volt béna nem tudom,de én azt mondtam inkább vágjanak :D

Kép
gizella82

Kata: :( sok pihi, és nekem az a véleményem, hogy inkább most állj fel a munkából... nem mindegy, milyen emléket hagysz magadról a munkahelyeden. Ha most megbecsült, jó munkaerő vagy, és elfogadtatod, hogy indokolt a táppénz, az teljesen más, minthogy fél gőzzel dolgozol. Ez csak az én véleményem, persze, lehet, hogy a munkahelyed máshogy áll a dolgokhoz, mint az enyém.
Hanna: köszi :) a receptes topikot megnézem :)
Poszani: nem ér :wink: ilyen sokáig nem jelentkezel, és most sem írsz magatokról
Megjártam közben a dokit: az EKG tankönyvi, de nagyon sápadt vagyok. Pedig a vérnyomásom majdnem normális (110/70, ami a szokásos 90/60-hoz képest nagyon jó). Úgyhogy a terheléses cukorral javasolja, hogy teljes vérkép vizsgálatot is csináltassak.
Ja Moffli, és a szülés miatt tényleg nem érdemes aggódni, azért van ott a doki és a szülésznő, hogy segítsenek... ha sikerül rávenned a párod, hogy bemenjen ő is, akkor ő is támogat majd :) Apus nem szereti az ilyen "véres" dolgokat, de végig ott állt a fejemnél, és simogatott, beszélt hozzám :) (lentebb nem nézett, akkor két emberhez kellett volna orvos :wink: ) és gátmetszés ide vagy oda, egy csodás élmény :wink: akkor nem fog érdekelni, hogy varrogatnak-e vagy sem.

Csöre
csöre74

Kata! Ok. :wink:

Csöre! Örülök, hogy minden ok!

Kép
hanna30

Sziasztok!

Picuranyu, az még jobb!

Krisz, szépek vagytok… és nem is látszik a pocakod.

Csöre, szép poci, és a gyerekeid vonalzója is édes.

Kata, biztosan minden rendben lesz. Tessék abbahagyni a munkát, ahogy az orvos tanácsolja, most ez a legfontosabb. Ha szót fogadsz, ott marad Martinka januárig.

Köszi, már jobban érzem magam, és lázam sincs, szóval remélem, pár nap múlva teljesen egészségesen gondolkodhatok azon, vajon miben tudok dolgozni menni ebben a hidegben.

Kép
petne

Petne! Örülök, hogy jobban vagy. Most nekem folyik az orrom. :?

Kép
hanna30

Köszi Csajok, drágák vagytok!!! Szerencsére nem olyan drámai a helyzet, nincs baj, csak inkább figyeljek oda.
Csöre: bizti így állnak majd hozá nálam is,mint nálad, próbálok alkalmat keríteni, hogy megbeszéljem a főnökkel, hogy most mi legyen -- én sem akarok (nem is tudok :oops: ) félgőzzel dolgozni, csupán arra kell figyeljek, hogyha letelik a munkaidő, akkor felállok és elmegyek -- nem maradok magánszorgalomból :lol:
Csodajó lett a gyerkőcök vonalzója!! :wink: És csodaszép a pocid :D Este rakom majd a heti képemet :wink:

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy a terheléses cukrom 6,1, szóval az is tökéletes :D

Szülés: Apa is kicsit irtózott, vagyis "női dolognak" tartotta, de mostmár jönni akar! :D Én is mondtam, hogy csak áll majd a fejemnél. nem kell lentebb nézni, de nekem nagyon fontos és jó, ha ott van.

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: gyógyulj meg! A héten mész a doktornénihez, vagy a jövő héten? Én jövő héten mindenképpen elmegyek a terheléses cukor miatt. A héten meg nem leszek itthon.
Köszi Csajok a pociméltatást :) igyekszik Kispocok csinosítani :wink:
Petne: örülök, hogy jobban vagy :) jövő hétre lehet, hogy már em lesz ilyen nagyon hideg... remélem.

Csöre
csöre74

Kata! Gratula a cukorhoz!

Csöre! Gyógyulgatok! Csütörtökön este megyünk hozzá. :)
Úgy várom! Már 3 hete nem láttam a kisfiamat. :oops:

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?