A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Hello!

Nem vagyok az a sértődős fajta, de a véleményemet sem tudom véka alá rejteni és tisztázni szerettem volna a dolgot!
Remélem én sem voltam bántó! :roll: :wink:

A miénk amúgy ilyen, már ha el tudjátok képzelni:
http://www.bababolterzsebet.gportal.hu/ ... 69&index=9
Na tényleg dugulok. :wink:

1 óra múlva oltáson kell lennünk, szegény kicsikém erőteljesen fog üvölteni, mint ilyenkor szokott. Majd megszakad a szívem! :cry: :?
Bízom benne, h nem fog belázasodni, és nem borítja fel az éjszakáinkat sem a dolog.

Cat, barátnőmnek ilyen kocsija van, csak nem egybekaros, és ők nagyon szeretik.

Kikocska, részvétem egér ügyben, drukkolok, h Ti is hamar el tudjátok kapni!

Bogi, mi is olyan 27.-28. hét környékén tervezünk 4D-re menni, sztem akkor nagyon jól látható már/még a baba!
Ti hova mentek?

Köldökvért Emmánál nem vetettünk le- nem is tudom, h miért, és ahogy Caték, most már akkor Barninál sem csináltatjuk meg.
De ez valszeg pont egy olyan dolog, amiben nehéz most okosnak lenni, annyira kevés és bizonytalan még az információ. :?

Zsu
svs

Zsu!

Köszi az infót a babakocsiról!

Nem lehet túl jó a gyerekorvosotok. Beni egyetlen oltásnál sem sírt. Sőt, meg sem nyikkant. Szerintem ez az orvoson is múlik. Mennyire embersége, gyrekszerető és ügyes.
Vendég

Én csak ilyen egyszerű kádra és állványra gondoltam:

Kép Kép
Vendég

Sziasztok Csajok!

Annaszuszi, Kocska remélem jók lesznek az eredmények, és bent tudjátok tartani a lötyit! (legalábbis addig amig kell! :) )

Jó a kiságy is, a kád is, meg a babakocsi is (Cat a neonato-t én is néztem, de nem tudtam jó-e, meg tartós-e annyira mint a többi lenne)

fürdetésnél nálunk nincs más lehetőség, mivel 1m széles a fürdőszobánk, amiben csak zuhanyzó van (annó szerintem a kamra lett átalakitva, ezért ilyen pici) szóval nekünk muszáj lesz a szobában fürdetni kiskáddal. szerintem a fürdőszobai fürdetés még a praktikus, akiket ismertem, rátették a kiskádat (vagy ha a nagykádban fürdettek akkor a baba törölközőjét) a mosógépre, és gyorsan megvoltak vele.

a listáról amit irtatok...hát nem semmi, ezekből az apróságokból is szépen összejön egy nagyobb számla! mondjuk jó, hogy igy egyben is lehet látni, mert ezekre eddig nem is gondoltam, azt hittem, kocsi, kiságy, kád, komód, figyelők, játszószőnyeg és tessék, RENGETEG minden van még ezeken kivül egy babának (meg nekem) lehet, ha megjön az örökség, akkor letudunk mindent.

ja, az orrom 'visszanőtt'! :lol: vagyis a bőr, igy még ha jól odanéz valaki, akkor láthatja, de amúgy 'normális' ahogy kinéz szerencsére! nem hiába kenegettem!

őssejtet mi se fogunk levetetni. ennek anyagi okai vannak. meg valahol nem nagyon hiszem, hogy ez ennyire működne már.

ma gondolkodtam...honnan lehet tudni, hogy csuklik a baba?? :shock: :shock: :? mert én érzem, hogy bökdös/rugdos, de hogy ez most egy csuklás lenne...azt nem tudom, persze azt se, hogy most a keze lehet vagy a lába, nekem mindegy is, a lényeg, hogy érzem és tök jó! csak mégis...

mostanában annyira töröm a fejem, hogy mit kellene csinálni. nagyikáék jönnének is el szegedről (főleg a tata, mama azért fáradtabb már) de mit lehetne venni itt kb10millióból ami nem csak egy lyuk. igy maradna, hogy vannak pl Ócsán az új sorházi lakások, ott van a középső lakás 40valamennyi, a mellette levő meg 70valamennyi négyzetméter. 10,2 és 15millióba kerülnek, de talán most a válság miatt le tudnánk alkudni belőle, mondván hogy kettőt veszünk, az egyiket készpénzért. de költözzünk-e ki vidékre, jó-e az az öregeknek, akiknek azért reumatológus, szemészet, orvosi vizsgálatok kellenek, de egyszerűen nem hagyhatom őket, hogy húgom megint meglopja őket (el merte lopni nagyikám jeggyűrűjét és a dédi régi gyűrűjét, mikor nagyi levette, mert takaritott! ezért vagyok úgy, hogy nekem nincs húgom), vagy anyukám élettársa (aki fenyegetőzik meg veszekszik velük mivel ő nem kap örökséget) zavarja és idegesitse őket. de hát nem tudjuk, hogy szocpolt lehet-e két gyerekre kapni akkor is, ha már áprilisban jön az első??

jó hosszút irok, de páromnak olyat mondott a szomszédja, aki állitólag ezzel foglalkozik, hogy 8óra munka mellett is lehet gyest kapni, meg hogy a 70%-át megkapom a béremnek a tgyás után is. mondtam neki, hogy ez maximalizálva van, de azt mondta, hogy a nő ezt nem mondta neki, csak azt hogy a 70%ot kapni fogom 2éves koráig...és hogy az interneten hülyeségek vannak, és elavult információk...akkor most mi van?? :shock: :shock:

na most már eldugulok!

Kép
tünemény

Tünemény: én onnan gondolom, hogy csuklás lehet, hogy szabályos időközönként érzem a mozgást, méghozzá elég gyorsan egymás után és van, hogy 10 percen át tart. Nem hiszem, hogy ennyi ideig ütemesen kopogtatna :)

Kép

Kép
sildi83

Zsu én a hepinet-be gondoltam hoyg megyünk még a 18. héten ők csináltak nekem egy 4D-t a baba-mamaexpon!
Szóval hozzájuk szeretnék bejelentkezni!

Köldökzsinorvér ügyben... sokfélét olvasok és azt gondolom hogy nem érdemes levetetni mert még nem jár ott az orvostudomány hogy.... De másik oldalról meg ha neadjisten egyszer szükség lenne rá! De azt olvastam hogy attól is függ meddig jó hyog mennyit sikerül levenni, és van hogy cak mondjuk35-40 kg-s korig elegendő.... na de persze folyamatban van a szaporítása.... de mikor? És az annyira sok pénz hoyg tuti csak részletre tudnánk bevállalni! .... nem tudom.... még olvasok róla!

Tünemény ha csuklik azt észreveszed pont olyan mint mikro te csuklasz szabályos rövid időszakonként ugyanúgy ugyanott rándul egyet! :)
A többi részt sajnos én sem tudom megállapítani hoyg mikor mit mozgat, de a csuklásban biztos vagyok! :lol:

A pénz dolog ugy van hogy 6 hónapig kapod a 70%-ot maximálás nélkül utána pedig belép a maximum korlát sajnos....
Nálunk ez érvégés lesz, mert én keresek jobban! Meglátjuk mi lesz még addig!
Ócsát csak annyiból gondold meg hogyha be kell járni minden nap dolgozni akkor az rengeteg idő egy kisgyerek mellett.... én is mindig mennék kiflé pestről, hoyg lehessen egy kis kertünk legalább... mert ott nem ennyire horrorok az árak, de... a napi rengeteg utazás vonatra/buszra várás...
És később a gyereknek is folyton be kell járnia majd ha olyan suliba akar (akarjuk) hoyg járjon. Pedig azáért a vidéki környezet jobb nekik! meg talán nekünk is!
Ez is egy jó kis dilemma.... persze a mamidéknak meg nagyon nem lenne mindegy hoyg ott vagytok egymásnak!
Nehéz ügy! :roll:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Csajok megjöttem a bababoltból és azt hittem seggre ülök mikor a blokkot kaptam ez került 20 ezerbe:

2 db hosszú ujjú body 1980
2 db rugdalozó hosszú ujjú 2550+2450
1 tutyi 290
2 vékony pamut sapi 390+690
1 tetra törölköző 1450
1 csuklyás törölköző+ kéztörlő 2990
1 mintás tetra pelenka (nagy, védőnőhőz ide-oda) 590
1 kisolló 710
1 fésű 750
1 orrszívó-porszívó 1490
1 nagy takaró 3290

És még mennyi minden kell még.
Szerintem apa seggre ül majd mikor mutatom, hogy 1 szatyorba van benne minden. :shock: :D

Kép

Kép
gabka7926

Ja, köldökzsinórvér: mi sem vetetjük le, az okai kb. ugyan azok, amiket Ti írtatok már.

Megyek dobozolni :)

Kép

Kép
sildi83

Tünemény!

Vidékre költözésnél azt gondold végig, hogy mennyi idő alatt jutsz be a munkahelyedre, vagy ahova gyakran jársz.

Mi a XII. kerületben laktunk előtte a Farkasréti temető fölött. Onnan kb. 15 perccel volt rövidebb az út bárhová. Ennyit megér a friss, tiszta levegő, a kert és a sok gyerek az utcában. Illetve a fantasztikus szomszédok.

De ha valaki a Moszkva tér környékén dolgozik, az ne akarjon Veresegyházra költözni. De szerintem annak már a XVI-XVII. kerület is messze van, pedig az Pest.
Vendég

Sildi!

Jó dobozolást! De azért pihenj is közben! Vagy kérj segítséget!
Vendég

gabka Erre mondják hoyg sok kicsi sokra megy!
és alapból az emeberek a kis tételeket nem is számolják hoyg azt majd megveszszük... pedig....
De ezek legalább megvannak! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Cat, gondolod a dokin múlik, h a gyerkőc sír-e vagy sem oltásnál? :roll: Erre sosem gondoltam még. Pedig kedves, aranyos a dokinő, mindig beszélget vele, meg becézgeti. Fene tudja.
Midnegy, ma egész gyorsan megvoltunk, egy ideig az utolsó márciusban lesz, aztán nyugi ezen a fronton!

Mondom, a miénk nem önálló állvány, mint amit Cat tett föl, hanem gyakorlatilag ennek a láb nélküli verziója. Szóval magára a kádra teszem, és abba/arra a kiskádat.
Nem bírom befogni, úgy látszik, de lehet, h eleve érthetetlenül írtam körbe? :roll:

Gabka, tényleg nem semmi árak vannak. Nem csoda, h nem vállalnak az emnerek manapság sok gyereket általában. Persze tisztelet a kivételnek!
De legalább vannak cuki babaholmijaitok már! :wink:

Tünemény: alap esetben féltől 2éves korig GYED van, ami függ a fizetésedtől, de a kapható maxi. 80valamennyi.
Ócsa elég messzinek tűnik nekem is, de ha közelebb ennyiért csak sokkal kisebbet kapnátok, akkor lehet, h érdemes meggondolni.

Zsu
svs

Köszi Lányok, ha hazamentem nézegetek még pesten kivüli sorházakat, hátha van árban/helyileg megfelelő. Igy legalább nagyimék is jó helyen lennének, és nem maradnának magukra.

a gyedes infot is köszi, mert én is igy gondoltam, meg régebben is volt már szó róla, csak apa erősködött hogy az az 'elméletileg hozzáértő' szomszédjuk nem beszélt max összegről. mondtam is neki, hogy biztos azért, mert a legtöbb magyar fizetés beleesik ebbe a kategóriába sajnos, de hát nekünk ez jó nagy kieséssel fog járni. azért durva hogy 80akármennyiből kell(ene) eltartani magunkat meg egy pici babát, mikor a pelenka meg mindenféle ennél jóval többe kerül! :twisted:

a szocpolt nem tudjátok hogy a baba születéséig igénybe lehet-e venni 2gyerekre, vagy most hogy már letagadhatatlanul a pocakban van, erre az egyre tudjuk csak?

rendes volt reggel a főnök, mondta, hogy a bonuszt, amit mindig júliusban fizetnek, majd teljes évre fogom kapni (a japán üzleti év áprilistól-márciusig tart) és igy jön egy kis extra pénz a nyáron is! :D jó hogy egy jó hirrel indult a munka! :D persze lehet hogy a szabijaimat mind kiveszem, igy márciusban nem fogok már dolgozni (meg jönni fog valami belső ellenőr is, aki 10évente egyszer járja végig az irodákat, most épp a magyart szúrták ki, és nagyon nincs kedvem itt lenni a hercehurcán..majd az utódom :D )

megettem azt hiszem 7palacsintát (mondjuk 3után nem számoltam) persze apára rászóltam, hogy a levest nem fejezte be, és egyből lecsapott a palacsintákra, erre ő, hogy nem vagyok az anyja, és ne szidjam le mindenért! :roll: nem baj, ha már lesz Luca, példát kell mutatnia, és akkor már neki is viselkedni kell, nem egyből a desszerttel kezdünk! :lol:

Kép
tünemény

Tünemény!

Nem tudom változott-e aszocpol, de én úgy tudom, hogy megelőlegezőt, tehát még meg nem született gyerekre csak házasok vehetnek fel, max 2 gyerekig és új építésűre. Az nem számít, hogy már a pocakodban van, hiszen nem született még meg.
Ha a születése után szeretnétek, akkor használtra 1 gyerek után házasság nélkül is adnak, de ez fele akkora összeg.
Újra akkkor is egy meglévő és max. egy bevállat után házasként.
De ha esetleg megszületne a harmadik is, amíg tart a törlesztés, akkor utólag arra is igénybe lehet venni.

De szerintem ezeket hamarosan szigorítják, ha eddig nem tették volna meg.
Vendég

Zsu!

Én érettem amit a kádállványról írtál, és láttam a képet is.
Csak nálunk sarokkád van, és arra azt nem tudom használni. Praktikusabb a különálló.

Oltáskor síró gyerek természeresen nem csak az orvostól függ, de szerintem is ez is befolyásolja.
Örülök, hogy most nem volt vészes.
Vendég

Cat! Köszi igy már tisztábban látok. Akkor lehet, igy nem lesz még új lakás, mivel házasság sincs. (bár lehet, ha csak ezen múlna, apa elvenne egy kis ceremónia keretében is :D ) lehet hazamegyek nagyiékkal beszélni hó végén, és kitudakolom, ők mit szeretnének, hol szeretnének egyáltalán.

Kép
tünemény

sziasztok.

ma mindent összeírtam,számoltam hogy apa is tisztán lásson és meglepődtem.kb. 10-15 ezerből megvan ami kell.ebben benne Alex "kezdő" csomagja is(pelenka,popsitörlő,popsikrém)
ha esetleg nem tudok kölcsön kérni egy kissebb utazó táskát vagy bőröndöt akkor azt kell még vennem.amiben a szülőszobai dolgokat viszem meg 1 napi ruha,törcsi ilyeneket.a nagy pakkot majd apa behozza szülés utánn.

nekem is elkezdőtött a 3. trimeszter.nem tudok aludni és elkezdett rettenetesen égni a gyomrom.azt hittem éjjel ugrasztanom kell apár reniért anyuékhoz de egy szelet kenyérrel jobb lett.
azt mondják a babák így képzik az anyukát a nemalváshoz de én hiába mondom Alexnak hogy én már ki vagyok képezve.Patrik 3 gyerek helyett is képzett.több mint 1,5 évig nem aludtunk átt egyetlen északát sem és hónapokig a legtöbb egyhuzamban aludt idő 3 óra volt.

nekem az álmom hogy gyirmótra vagy csanakra kiköltözzek(busszal neged óra és óránként járnak,vagy gyakrabban)de marha drágák.egy 42 négyzetes garzon 15 millánál kezdődik.ami nekünk kéne az olyan 65-70 m2 és 20 körül vannak használtan.hiába közel van a városhoz.messzebb meg én nem akarok menni.
na majd egyszer ha sok pénzem lessz :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a sárvári wellnes-hétvégéről, ami isteni volt! 8)
Sajnos, az úszást kihagytam, mert csak kinti úszó medence volt befagyott vízzel tele. :cry:
Kárpótlásként két kismama masszázsom is volt. Megleptem még magam egy fügemézes testpakolással és egy arcvasalással.
Szóval, egy új és friss kismamaként kezdem az évet. :P

Kocska!
Mi újság a barátnőddel? Miért lett császár? Írj meg mindent róla (tudod, lehet, hogy nekem is császár lesz), szeretnék minnél több infót gyűjteni addig.

Tasin!
Az alvás hasonlóan zajlik nálam is. Reggelre szinte egyáltalán nem érzem a vállaimat az oldalfekvéstől.

Cat!
Te is a profi anyukák közé tartozol, nem akarsz listát írni?
Lakóhely témában maximálisan egyetértek Veled. Mi Nagykovácsiban élünk, és mindketten Budaörsön dolgozunk, így max. 30 perc alatt beérünk a munkahelyünkre. Ennél többet viszont nem szívesen áldoznék utazásra. Ha például Pestre kellene bejárnom (ami sokkal közelebb van, mint Budaörs), akkor a reggeli dúgó miatt kb. 45 perc lenne csak a Moszkva tér. Más kérdés, hogy ha nem a csúcsidőben kell bemennem a városba, akkor 20 perc alatt viszonylag központi helyen vagyok.

Boglárka és mindenki!
Mi úgy gondoljuk a férjemmel, hogy belevágunk a köldökzsinór levételbe. Persze, mindenképp meg akarom még vitatni a témát a nőgyógyászommal. Ha Ő is javasolja, akkor levetetjük. Lehet, hogy most még gyerekcipőben jár a dolog, de ki tudja, hogy évek múlva, nem pont ez segítene-e valamiben. Adja az Isten, hogy ne legyen rá szükségünk!

A kád-témát jól kiveséztétek, mi még nem is gondolkodtunk rajta. Mivel lesznek olyan esték, amikor egyedül fürdetek majd, inkább a füdőszobai verziót preferálom. Ráadásul, esténként nekem már eléggé fáj a gerincsérvem, tehát a túl sok hajolgatás nem fog menni. A mosógép viszont a kisfürdőben van, így azt nem fogjuk tudni használni. Valószínűleg marad az állvány.

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Ha profi nem is, de anyuka vagyok már töb, mint két és fél éve.
Listát tervezem. De azt hiszem a lenti gépen van is egyet, amit akkor csináltam amikor Beninek vásároltunk. Azt módosítgatom még majd a tapasztalatok alapján, aztán megkapjátok.

Vidékre költözés és munkába járás: Pesten szerintem más, mint vidéken. Hiszen én Budán laktam és Pesten dolgozttam, de BK-val egy- egy és negyed óra volt az út. És ezt átlagosnak mondható szerintem. így egy kis vidéki kiruccanás nem számít. Pesten belül van aki sokkal nagyobb távolságokat tesz meg.

Viszont Ócsa valóban nem tűnik túl közelinek számomra sem.
Vendég

Sziasztok Lányok !

Neharagudjatok a zavarásért.
Csak azért írok, mert van egy angel care 301r légzésfigyelőnk és bébiőr egyben,ami eladó.Augusztusig garanciális.
Ha valakit érdekel írjon pü-t.
Jó egészséget és további szép babavárást Nektek!
Üdv:
Niki

nicike

Át akartam másolni a listámat a netbookra, de nem lehet bekapcsolni a lenti gépet. :evil:
Így most a Tisa listáját alapul véve írok egy-két megjegyzést.
Nem kritikai szándékkal, csak a saját tapasztalataim alapján. Hiszen Beni is áprilisban született.

Kombidressz: 5db helyett én minimum 10-et javasolnék. Hacsak valakinek nincs kedve valakinek 2-3 naponta mosni. Az Auchanban például szinte mindig lehet kapni olyanokat, amikor 5 db 1500 Ft körül van. Alsó ruházatnak bőven megteszi, hiszen 100% pamut.
vékony sapi: akár két darab is, hogy akkor is tudja valamit ráadni, ha a másik koszos vagy szárad. Áprilisban még elég változó az időjárás.
puha sál: Beni most kapta meg az első sálat. Amikor pici volt, nem is volt semmi nyaka, így nem tudtam volna ráadni.
vékony hálózsák: nekünk 3 db volt, és kellett is ennyi. HA ráadásul sokat bukuk a baba, akkor akár 4 db sem árt. Vékonyak, de hosszú ujjúak voltak.
overallzsák sétához: Soha nem volt ilyenünk. Igaz, a babkocsinak volt lábzsákjam éls pléddel takartuk be Benit mg alatta. Soha nem fázott.
3 pár zokni: Ha nincs a rugdalózónak lábfeje, akkor jó, ha van. De inkább én is a lábfejjel ellátott rugikat szerettem.
1 db kiskesztű: volt, de soha nem adtuk rá. Inkább levágtam a körmét. Bár Ő nem karmolgatta magát.
bébipóló vgy kising: Csak maikor már "nagyobb" volt. 3-4 hónapos.
harisnya: csak az első télen kezdtük használni, kb fél éves korától.
cumi: Nem vettünk eredetileg, csak amikor elkezdett jönni a foga, 3-4 hónaposan. 10 hónaposan magától dobta el, és soha többet nem használta. Addig viszont szigorúan csak Nuk.
textilcipő: volt belőle 2-3 db. Hiszen jól kell kinéznie, és színben passzolni a ruhájához. :D
textilpelus: Nekünk 20 db volt. Mindenhol azal törölgettem és azt tettem a másik mellemre is szoptatáskor, hogy ne legyen minden tejes.
2 db fürdőlepedő: Plusz 2 db pelenka anyagú kifogó. Első időkben csak azt használtuk. Sokkal jobb. Utazáskor még ma is azt hordom magunkkal, mert sokkal kisebb helyet foglal.
pelenkázótáska: em feltétlenül kell babkocsihoz tartozót venni csak azért, mert színben jobban illik. Sokkal drágább. És nekem a Peg perego fél éva alatt tönkrement. Utána vettem egy közepes méretű Budmil táskát sok zsebbel. Töredékébe került és sokkal praktikusabb volt.
Csúszásgátló szivacs fürdőkádba: Soha nem volt. Apa keze a legbiztonságosabb.
baldachin a kiságyra: Aranyos és szép. Nekünk is volt. De nem tartom nélkülözhetetlennek. Gondoljátok végig, miért is van rá szükség. Ha a naptól akarjátok védeni, akkor olyat vegyetek, ami tényleg sötétít.
3 db gumis lepedő: Ha a baba a kiságyában alszik és esetleg sokat bukik, akkor lehet, hogy nem árt több. De ezt elég akkor megvenni. Alapból szerintem is elég a három.
matracvédő gumilepedő: Soha nem volt. A kókuszmatrac lényegét szünteti meg, a szellőzést.
2 db ágyneműhuzat: Ha használja az ágyneműt, akkor akár 3 is. De Beni kétéves koráig hálózsákban aludt. A takarót mindig lerúgta magáról amikor próbálkoztunk vele. Pici korában plédet tettünk rá, ha úgy éreztük fázik.
Paplan, párna: ld. előző
1 db kisméretű pléd: Nekünk 3 db volt. Kintre egy a babkocsiba, bentre egy vastagabb és egy vékonyabb. Végül talán kintre is vettünk egy vékonyabbat.
sterilizáló tabletta: Soha nem használtuk. Edénybe vizet forraltam és abban főztem ki amit kellett. De ezt is csak 6 hetes koráig.
Baba tea: Még soha nem ivott. Szoptatott babáknak elég az anyatej. A nyári nagy melegben, ha nem tudtam megszoptatni valami miatt, akkor pedig csak vizet kapott.
Testápoló: Nem használtuk. Amikor nagyon száraz és ekcéma gyanús volt a bőre, akkor gyógyszertári krénmet írt fel a doktornő.
Babaolaj: Az mire jó? Olyan, mint a testápoló?
Babafürdető: Eleinte elég a tiszta víz. Vagy az orvos által felírt. Mi a száraz bőre miatt a Balneum Hermal F-et használtuk, Gyógyszertárból lehet beszerezni és szinte csak rendelésre.
popsikrém, hintőpor, alkohol: Csak az orvos által felírtak.
Kamillatea: Ez miért kell?
Amidozophen, Germicid kúp: Ha az orvos felírja.
Lázmérő: Popsiba dugható. Rugalmas a vége.
fültisztító: Miért kell? A füléhez biztosan nem szabad használni.
törlőkendő, fürdőszivacs: Soha nem használtuk.
vízhőmérő, szobahőmérő: Nem volt soha. Érzésre ment a dolog. Beni egyébként is a hideg vizet szereti fürdéhez, lakásban pedig a meleget.
előke: Csak amikor elkezdtük a hozzátáplálást fél évesen. De akkor rögtön 7 db.
légzésfigyelő: Soha nem volt. Most sem lesz. Velünk alszik az első hónapokban. Ez a legbiztonságosabb és legkényelmesebb. (Persze mi sem így terveztük, csak így alakult.)

Hiretlen ennyi jutott eszembe.
Majd később, ha meglesz az én listám, kiegészítem amennyiben kimaradt valami.

Ja ami biztos nincs rajta:
mellszívó: Nekem a Medela kézi vált be. Megvan hozzá az elektromos rész is, de nekem jött be.
Vendég

Sziasztok csajszik!

Amikor elolvasom, hogy mennyi minden kell még, akkor kiver a víz. :) Én ma a babakocsikat bújtam a neten, de még azt se tudom, hogy melyik legyen. Túl nagy a választék, és nagyon drágák vannak....

Én még nem tudom hogyan lesz a fürdetés, de valószínű, hogy állványosat fogunk mi is venni, mert ha sikerül az új házba költözni, akkor ott sarokkád lesz.

A légzésfigyelőn korábban én is gondolkodtam, de úgy döntöttem, hogy csak bébiőrt veszünk. Szerintetek nem lesz gond, hogy külön szobában lesz a baba?

Holnap megyek a kórházba, mert a dokim már kért időpontot a diabetológiára. :( Borzasztóan idegesít ez az egész, de ez van, muszáj csinálni.

Judy

Kép
judy_76

Cat!

A barátnőmtől én is egy kézi mellszívót kaptam, Philips Avent.
Az elektromos nem lenne jobb? Neked miért a kézi jött be?

Kép
gesztenye74

Babakocsihoz értőket kérdeznék.

Szerintetek ez jó kocsi lenne már újszülött kortól?

http://neobaby.hu/index.php?PHPSESSID=7 ... 8c1ed541f9

Judy

Kép
judy_76

Judy!

Jónak tűnik ez a babkocsi, de sehol nem láttam leírva a súlyát. Illetve azt sem, ami még fontosabb, hogy teljesen vízszintesig döntehető-e a háttámla. Mózes nélkül ugyanis csak akkor tudjátok újszülött kortól használni.

Diabetilógia miatt ne aggódj. Én rendszeres vendég vagyok a terhességem elejétől kezdve. Neked pedig már csak 3 hónap. És állítólag a 35. héttől javulni fog a helyzet.

Gesztenye!

A gépivel nagyon lassú volt a fejés. Kézivel 10 perc alatt végeztem, gépivel 20 kellet. Nem volt hozzá türelmem. Ráadásul a kézivel folyamatosan növelni tzdtam a vákum erejét, így még a végén is szívott rendesen.

Hozzáteszem, én nem használtam rendszeresen. Csak amikor be volt gyulladva a mellem, vagy valamiért Beni kihagyott egy étkezést, vagy sokkal kevesebbett evett és éreztem, hogy nagyon feszít.
Ha nem fejsz, akkor kb. két hét alatt beáll a kereslet-kínálat egyensúlya. És az a legkényelmesebb.
Vendég

Sziasztok Csajok,

nem tudom, hogy befogadtok e még, de én is áprilisra várom 2. kisfiamat:-)
Eddig csak hébe-hóba olvastalak titeket, de most úgy gondoltam irok is:-)
Igy a felén túl már kezd érdekesebb lenni a dolog. Én már túl vagyok a terheléses cukor vizsgálaton is, 30 hét körül lesz csak a következő UH.
Megpróbálok felzárkózni és minden témához érdemben hozzászólni:-)

Heni
KépKép
heni81

Húúú, tényleg most én is összeírtam a listáitok alapján mihogy,de méééég nagyon messze vagyunk :oops: De szépen apránként. Ebben a hónapban megvesszük a babakocsit és az orrszívót. Következő hónapban költözünk,illetve szobacsere lesz tesómmal,amíg el nem költözünk,mert az Övé jó nagy. Tegnap be is mentem hozzá késő este hirtelen felindulásból,mert nem tudtam nyugodni,meg kellett nézni,h lesz berendezve :D :D :D

Tünemény mi voltunk hiteltanácsadónál és rákérdeztünk mennyire gond,hogy nem vagyunk házasok. Nem baj. Az egy meglévő gyerek félszocpolnál kell. Nekünk ha most felvettük volna a hitelt,akkor a második gyereket 4 éven belül kellett volna bevállalni. Ha nincs,akkor ha jól emlékszem 8 éven belül kettőt. Ez 2,4 mo Ft-ot jelent. Csak ebben a helyzetben nagyon nem volt ínyünkre belevágni a bizonytalanba.

Kocska nekem azt néztem (lekopogom),h jófajta a bőröm. Lehet,mert kenem nagyonagyon :) De a kis cseresznyémnek (tetoválás) semmi baja. És remélem ez így is marad.
Szexet meg egy kicsit noszogatni kell,a pocak nem kifogás,mert ugye ami a mamának jó... :) Nekünk az elején vicceskedősen indul,mert a pocak azért már helyezkedési zavarokat hoz,meg az eleje eléggé fáj,de utána én nem akarom befejezni :) :oops:

Végre Daninak is megmozgatta magát a kicsi. A hétvégén minden nap egy kicsit. És már tegnap megtörtént az is,h inkább azt szerettem volna,hogy fejezze be a mozgást,mert a hólyagomat rúgdosta. Nem volt kellemes...

A kiskáddal meg állvánnyal eddig úgy voltam,h nem kell az állvány,de most már kétségbe ejtettetek
:D

dharma

Dharma!

Hiteltanácsadót mindig fenntartásokkal hallgasd!
Én már hallottam nagy hülyeségeket.

A megelőlegező szocplról az egyik bank honlapján ezt lehet olvasni:
Megelőlegező kölcsön
A fiatal házaspár az önerő növelése érdekében kérheti a kedvezményre jogosító feltételek fennállása esetén a Lakásépítési kedvezmény kölcsönként történő megelőlegezését. Fiatal a házaspár, ha a kölcsön- (adásvételi) szerződés megkötése időpontjában a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét.

A támogatás kizárólag új lakás felépítésére, illetve az értékesítés céljára épített és építtetett új lakás megvásárlására.
A gyermektelen fiatal házaspár legfeljebb két születendő gyermek, egygyermekes fiatal házaspár további egy születendő gyermek vállalása esetén jogosult a megelőlegező kölcsön igénybevételére.
A vállalt gyermek megszületésére vonatkozó határidőt, mely egyben a megelőlegezés időtartama is, lakás vásárlása esetén az adásvételi szerződés megkötésének időpontjától, lakás építésénél a használatbavételi engedély kiadásának napjától kell számítani:
Vendég

Cat! Csak annyit találtam, hogy fokozatmentesen állítható háttámla, de nem tudom, hogy ez mit jelent. :(((
A súlyra azt írják az egyik oldalon, hogy 10,5 kg.

Heni! Üdv az áprilisi babavárók között! :)

Judy

Kép
judy_76

Dharma!

Állvány nem feltétlenül szükséges. Csak sokkal kényelmesebb.
Beninél nem használtuk, de most már nem terhelem vele a derekamat.
Vendég

Helló Heni!!!!

Üdv a csapatban!Remélem te is megosztod velünk a nézeteidet mindenféle témában.
Látom van már egy kisfiad és most lesz a kövi :).
Ha szeretnél fényképet felrakni illetve a táblázatunkba beírni magadat és a babócád na meg a bátyust akkor jelezd valakinek és megoldjuk.

Kép

Kép
gabka7926

Judy!

Sajnos a fokozatmentesen nem eltétlenül jelenti azt, hogy vízszintesig dünthető. Ezt meg kell majd néznetek.
Ami ugye egyébként is jó ötlet.

Heni!

Üdv köztünk.
Nem lesz túl nagy különbség a gyerekek között. Direkt így szerettétek volna?
Kisöcsinek mi lesz a neve? Eldöntöttétek már?
Vendég

Sziasztok!

Túléltem a Vc terheléses vérvételt!!!!!!!!
És UH is volt utána felraktam képet, lessétek meg. A drágám mindig csak ezt az oldalát mutatja, aaasetom vane másik:)
Dr. bácsi mondta megkéne forditani a babát, mert farfekvéses. na deeeeee hogy?

Gesztenye irigyellek a wellnes miatt.
A barátnőmnél a baba lábára tekeredett a köldökzsinór, meg már székletet találtak a magzatvízben, ami nemtom mit jelent, na meg nem tágult. Jajj és szegénykém még császár közben, varrás előtt hányt is. DE nem akarok ijesztgetni senkit sem.
De ma már leengedték őket az intenzívről és jól vannak.
Jajj képzeljétek felhívott a barátnőnk és egy régi sulitársomnak is elfolyt a magzatvíz, pedig jan.végére van kiirva.Gyorsan írtam is neki, mondja megkapta a tüdőérlelőt és 24órát megpróbálják még bent tartani a babát.

Csajok a lepény érettsége mit jelent?

Tünemény a rokonokat nem az ember választja ki, azokat kapja.
És ne aggódj én is letolom a párom, hogy most jegyezze meg, hogy mit nem szabad, mert példát kell mutatnia. De csak bután néz rám, aztán nevet.

Gabka én összeszámoltam, amit írtál, mert nem akartam elhinni, hogy ez tényleg annyi. Nem semmi. Ezt nevezik rablásnak.

Szia Heni!
Cuki a Péterke képe! Egy napra vagyunk kiirva. Én is most kezdem élvezni kb.2hete az egészet. Tudod már hogy mid lesz? Üdv.köztünk.

Dharma én is paráztam a sextől,de most, hogy bizonyítani akarok, meg félek a nemsokára következő dologtól, hogy képtelen leszek rá lassan, aztán meg a 6hét. Kapuzárási pánik.

kocska

Heni,üdv :) hát persze, hogy beférsz!

a kézi mellszívó szerintem is jobb! és egyébként általában egyetértek cat megjegyzéseivel :)
fültisztítót mi arra használtuk, hogy pl a fülecskéje mögött kitisztítsuk. Az olaj pedig pont az ilyen eldugott kis részek tisztítására jó. Rékánál nem is annyira, de nándinál elég könnyen kipállottak a hajlatok, és erre jó volt nagyon. Fültisztítót mondák arra is, hogy a köldökcsonkot ápolni, de ellenvéleményként - amit végül én is megfogadtam - az hangzott el, hogy bizony könnyen felsérti a bőrt, vagy odabök az ember véletlen, jobb a vatta. meg az én gyerekeim koszmósodtak is a fejükön, és azt is olajjal kentem, hogy fellazuljon, bár ez később jött, olyan 3-4 hónaposan.

judy, szerintem ez nem dönthető vízszintig. mondjuk ha beteszel alulra egy vastag plédet vízszintbe lehet hozni talán. a hordozó meg azért nem a legjobb órákon keresztül egy icipicinek,de lehet, túl aggodalmas vagyok. Én nem annyira szerettem a gracot tolni, jó volt,mikor válthattam az ariára, de többen nagyon szerették a baráti társaságból.

dharma, ha van helyetek rá,meg pénzetek,akkor jó az állvány. de tényleg nem létszükséglet :)

zsu, jó ez a kád állvány, de sarokkádhoz nem használható, így nálunk ez sem lenne jó :) . Apósomék egyébként egy sima fa táblát vágtak le, ami túllógott a kádon kicsit, és a kád pereméhez két oldalra egy-egy 5cm vastag lecet csavaroztak alulról, hogy ne csúszkáljon, ők így oldották meg ugyanezt 15 éve, mikor még nem volt ilyen baba-biznisz :) .

a babafürdető vödör (dézsa?) már kiment a divatból? csodálom, hogy nem jött szóba, ha már ilyen részletesen tárgyaljuk a fürdés témát...

és szerintem jó, ha tisztázzuk a félreértéseket, ha bánt valami valakit, hiszen a tüske sosem jó, ha benne marad az emberben... ez az egész fórumozás meg egy rendkívül félreérthető dolog, hiszen más térben és más időben olvassuk más emberek más lelkiállapotban írt gondolatait, amiket aztán ő is továbbgondol pár óra, vagy nap alatt. Ráadásul minket még a hormonjaink is zavarnak :) szóval ne is maradjon benn senkinek szerintem, ha valami piszkálja a csőrét.

judy, a légzésfigyelő általában nem kell. vannak kockázatemelő tényezők: túl meleg szoba, téli születésűk, kisfiúknál valamivel gyakoribb, dohányos szülők, hason altatás, több nem jut eszembe hirtelen... ha valaki kockázatos, és megteheti, arra a pár kockázati hónapra (2-6 hóig) érdemes beszerezni,vagy bérelni egyet. mi nem tartoztunk bele rékánál, és mikor 3 hónapos lett,egyszer csak beparáztam, gondolom a hormonok, és teljesen begőzöltem, el sem engedtem magam mellől, amíg be nem szereztem egyet. Merthogy oké, hogy velünk aludt, de őt már letettük 7-8 felé, mi meg általában 11 felé feküdtünk le. meg napközben is. szóval abszolút nem normálisan kezeltem a helyzetet. Persze nem riasztott be. Nekem van olyan ismerősöm, akiknél volt értelme a vásárlásnak,kétszer is leállt a kislegény légzése,mindkétszer tudták kezelni (koraszülött téli kisfiú, hason altatott)... szóval én párti vagyok, de szintén nem létszükséglet :)
Ha viszont valaki beszerezne, akkor a baby sense (madarász utcai) és az amerikai gyártmányú - tehát amerikában gyártott - angelcare-re nem volt panasz senkinél az ismeretségi körben, meg általában ez olvasható. A többi csak halálra idegesíti az anyukákat a téves riasztásokkal.

na,megyek aludni.ma sem volt egyszerű nap... réka sírt az oviban napközben,akkor is sírt, mikor érte mentem. Ilyen még az első beszoktatós héten sem volt, eléggé rossz érzés... holnap megy nándi is, én meg uh-ra, így most nyugodtabb réka is. És holnap szétköltöztetjük az ágyukat,mert elkezdték egymást szórakoztatni alvás helyett :evil: :( pedig cukik voltak nagyon. azt hiszem, egy újabb féltékenységi hullám jött, úgy megszoktam, hogy jó tesók, biztos a közelgő harmadik miatt is, meg mostanában én is türelmetlen vagyok, rosszul viselem a visszalépéseket.össze kéne kapni magam...meg visszaszerezni a tesós könyvemet, biztos van benne néhány tipp...

kikocska

Kikocska!

Nyugi! Mindenrendben van.
Réka két évvel idősebb Nándinál. És ez ilyenkor nagyon sokat jelent. Jó tesók ők attól, hogy néha vannak nézeteltérések.
Az oviban pedig azért sírt, mert már régen volt és elszokott tőle, illetve nagyon ragaszkodik hozzád/hozzátok. Ez természetes.
(Persze nekem is a szívem szakadna meg. Majd meglátjuk jövő héten, ha Beni is megy bölcsibe.)

Légzésfigyelő:
Én többször rákérdeztem a kórházban Beni születése előtt, hogy vegyünk-e, de mindig azt a választ kaptuk, hogy fölösleges. Nem tartozott a rizikócsoportba. És szerencsére nem is volt rá szükség.
De mindenki a parái alapján mérlegeljen.
Viszont aki vesz, mindenféleképpen menjen el a Madarász utcába a képzésre, hogy mit kell tenni, ha riaszt. Anélkül ugyanis értelmetlen az egész.

Őssejt levétel:
Gondolkodtam. Már nem vagyok benne annyira biztos, hogy nem lesz. Igaz, nagyon sok múlik az anyagiakon.
Az ok, amiért gondolkodóba estem a terhességi cukorbetegségem, amit ugye csak az inzulinnal lehet normál szinten tartani. Namost ez egy rizikófaktor Marcinak a későbbi cukorbetegség kialakulásához. Az őssejttel pedig már zajlanak a kísérletek a cukorbetegség gyógyítására.
Mi van, ha kialakul nála egyszer, és ezzel meg lehetne gyógyítani? Soha nem bocsájtanám meg magamnak, hogy azért kell egész életében diétáznia és figyelni az étkezésre, mert sajnáltuk rá a pénzt.
Vendég

Sziasztok!

Cat!
A listát én írtam, nem Tisa....de már megszoktuk hogy összekevertek bennünket, Igaz Tisa?? :lol:

De végül is mindegy....amiket felírtam mi azt mind használtuk mind a kettőnél és mindent most is meg fogok venni az utolsó darabig...ez ennyire anyukafüggő......kinek mi jön be.. :D

Babatea-milupa-instant:mivel tavaszba és nyárba megyünk bele, sokszor szomjasak lesznek...ezeknek pedig van görcsoldós változata is....Ezek gyógynövényesek, nem ártanak a babának......
Törlőkendő----ez popsitörlő kendő jelent, én csak ezt használtam..több tonnányit.....
Kamilla----gyulladáscsökkentő---szemre például, vagy javasolták kiütések ecsetelére is..
Streilizáló tabletta[/b]-kényelmesebb és tutibb, mint a forralgatás..
Baldachin----nem árt a fény miatt, hogy ne ébredjen fel a pici, meg szerintem nagyon szép ( egy kis fölösleges luxus.. :oops: )
Csúszásgátló-nekünk apa keze sok estén nem lesz otthon, mert olyan a munkahelye... :cry:
Én nekem olyan volt, hogy egy kb 5 -8 cm-es szivacs--félbevágott piskóta alakú, amit be lehetet rakni a kis kádba, megszívta magát vizzel, jó meleg és puha volt ez miatt. A babát ráfektettem és nem is kellett fogni, mellette maradt annyi, hogy fürdetni elég legyen...elég zavaros így leírva..annak idején a MÁV kórházban vettem, ott mutatták be a csecsemősök

Mellszívó
is szerepel a listán, csak az anyukás részen...

Én nekem a kézi nem vált be....elfogyasztottam jó párat mind a kettőnél..
Rengeteg tejem volt mind a két gyereknél ( ikrek hordák tőlem)
Egy titkom volt, rengeteg gyümölcs, rengeteget ittam...még szoptatós teát is és nagyon sokat fejtem..mivel én aggódtam azon az első gyereknél, hogy majd nem lesz elég tejem,mindent megtettem azért hogy legyen..
( nem vagyok egy bőkeblű.....de ez már azóta kiderült, hogy nincs összefüggés a mellméret és a tej között...)

Szerintem az első időben nagyon sokat kell fejni,hogy tutira jól beinduljon...
Persze sokan azt mondják, hogy ahogy a gyerek eszik, úgy áll be a tej, de ha a gyerek kicsit aluszékonyabb, rossz evő akkor a mell nem fogja azt gondolni, hogy ja...majd holnap többet termelek....
Nem árt folyamatosan serkenteni a munkára...
Ezt határozottam kijelenthetem, a közvetlen baráti és rokoni tapasztalatok alapján, hogy sok anyukának (nem mindenkinek----de soknak!!)
azért nincs elég teje, mert lusták fejni és egyszerűbb tápszerezni...
Meg se próbálják...
Pont most akadtam ki, mert az egyik szomszédom hazajött a kórházból és azt mondta, hogy nem elég a teje, inkább tápszerezik, meg legalább nem kell felkellnie, mert a férje is meg tudja etetni, meg úgyis olyan izé a dolog..... :shock: :shock:
Pár napos korban még be se indul rendesen ( ha jól tudom 3 hetes korára áll be)

Szóval, mivel én sokat fejtem( nagyon sok volt lefagyasztva, még utánna is ezt raktam a főzelékbe, miután nem szoptak)
Nekem a kézi túl fárasztó volt..én éjszaka is lefejtem...most is elektromost vettem, Medelát

Légzésfigyelő. én vettem..nekem a nyugalmam ennyit megér, hiába lesz velünk egy szobában...AngelCare, bébiőrrel együtt adták...
Szóval engem senki nem tud meggyőzni, hogy kell-e vagy nem, nekem kell...

A darabszámokra meg annyit, hogy lehet hogy jó pár dologból több kell mint amit felírtam, de úgyis kaptok a látogatóktól, rokonoktól, meg utánna lehet venni egy -egy darabot , az mégsem olyan megterhelő mint kifizetni egyben.....Látjátok ez a pár darab mennyibe került Gabkának......
Gondolom sokan akik első babásak épp elég lesz a legminimálisabbakat megvenni ( főleg építkezés, lakáscsere, esküvő stb mellett, után)
Aztán majd lehet hogy egyet-kettőt kaptok használtan is..

Szóval csak ennyi kiegészítést akartam tennni..

Mindenki úgyis maga dönti el mit bír a pénztárcája és milyenek az elvei :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Jó reggelt!

Kiscsajunk tegnap este lábra sem tudott állni az oltástól. Láza szerencsére nem volt, de a kislánynak akiknél vasárnap voltunk tegnapra 39 fokos láza lett. Még alszik a kisasszony, de remélem már jobb a lába és a vírust vagy mit sem kaptuk el vasárnap!
Mindenesetre van miért aggodalmaskodnom! :?

Heni, üdv! Gyere és mesélj! Nálatok még kisebb lesz a korkülönbség, mnit nálunk!

Tényleg, Cat, Kikocska és a többiek: Sztetek másik rácsoságyba kéne tennünk Emmát vagy már ilyen ifjúsági heverőre?! Teljesen bizonytalanok vagyunk, pedig lassan lépni kellene! :roll:

Judy, hosszú időre sztem sem túl jó hordozóban tartani a gyerkőcöt. Ha vízszintre dönthető a támla, és a hordozó csak extra, akkor biztos jó.
Jó masszívnak néz ki! Kell majd BKV-znod vele?

Kikocska, mennek a drukkok a mai UH-hoz!!! Na, meg, hogy Réka ne sírjon az ovi miatt!

Fülpiszkát én is a köldökre használtam, de nem a simát, hanem babáknak való bumszlibb végűt!
Nekem is kézi Aventem van, és bevált. Persze nem tudhatom, h egy másik nem lett-e volna még jobb! :roll:

Zsu
svs

Tasin!

Bocsi! :oops:
Pedig mielőtt leírtam volna, gondolkodtam, hogy talán a tiéd a lista... csak lusta voltam visszakeresni.
Törlőkendő=popsitörlő: Hogy én erre nem jöttem rá. :oops: Mi még mindig használunk egy csomót.
Kamilla: Helyette szembe és orrba is egy csepp anyatejet szoktak javasolni. de ha gond van, úgyis jobb, ha látja orvos. Főleg első gyerekes anyukáknak.
Persze a kamillával semmi gondom. Ha kell valami, akkor inkáb b én is a homeos bogyókra és a gyógynövényekre esküszöm.
Baldachin: Mi talán azért nem tudtuk kihasználni, mert nem nagyon aludt az ágyában Beni. De van nekünk is. :D CSak szerintem az a változat éri meg, ami sötétít is. A sima muszlim anyagból készült inkább csak dísz.
Mellszívó: Szerintem is kell, mert soha nem tudhatod, mikor lesz rá szükség.
Murphy, hogy valamelyik ünnepnapon lenne sürgős, vagy előző nap amikor már zárnak a boltok. Így jártunk mi a bimbóvédővel.
És ugye áprilisban ott lesz a húsvét, illetve aki a végén szül, annak május elseje...
Valóban az elején, amikor bedurran a mell, nagyon fontos. Később lehet vele valamennyire serkenteni a tejtermelést, bár valójában az növeli a mennyiséget, ha a bimbóudvar környékét éri az inger.
Ha valaki szeretne legagyasztani vagy leadni tejet, annak nélkülözhetetlen. Nekünk nincs annyi hely a mélyhűtőben, és Beni később soha nem itta, így nem is foglalkoztam vele. Leadáshoz pedig lusta voltam. Túl sok macera lett volna számomra. De valószínűleg csak én vagyok ennyire lusta.
Ha viszont valaki csak azért fej, mert nagyon sok a teje, az ne tegye. Két hetet ki lehet bírni, és utána beáll a kívánt mennyiség.
Ha kevés a tej, akkor viszont minden trükköt be lehet vetni. Nekem csak egyet nem javasolt senki, a Laktoherb teát. Methogy attól állítólag fáj a hasa a babának. Így én csak pár napig ittam. Szerencsére nem is kellett, így is volt elég tejem 15 hónapra.

Zsu!

Benit két évesen költöztettük át rendes ágyba. Nagyon szerette az első perctől. Ma is van még rajta leesésgátló.
Szerintem Ti is megpróbálhatjátok Emmával. De akkor már most kellene, hogy ne a tesóval kapcsolja össze, és azt érezze, hogy kitúrja a saját ágyából.

Remélem Nektek nem lesz láz!
Nekünk soha nem volt az oltástól, de ez lehet szerencse is.
Vendég

Még valami eszembe jutott a szoptatásról....( aztán leszállok róla, nehogy fürdetés téma legyen belőle... :lol: :lol: :lol: )

Amikor a kicsi lányom 3 hónapos volt, nagyon megbetegedtem.....egyik napról elment a tejem, de úgy, hogy szinte csak a bőr maradt ...( meg a pici gyári mellem) :oops:
Teljesen kész voltam, mert Kori éhes volt folyamatosan..../ ja és Karácsony volt, amire épp sz..tam /
Semmit nem csináltam, csak befeküdtem az ágyba a gyerekkel és szó szerint egész nap a mellemen volt,és folyamatosan szívta azt az 1-2 cseppet ami termelődött...

Anyu hozott tápszert, mert látták hogy valahogy segíteni kell, de egyszerűen meg akart fulladni a cumis üvegtől és nem evett
( pedig kb 5 fajta cumim volt---akkor még bababoltom volt..)

Szóval és mást se csináltam csak ittam---milupa szoptatós teát, rántott levest..gyümölcslevet), ha épp elaludt akkor fejtem a semmit......
Ha fennt volt akkor meg szopizni próbált....
Ezt csináltam 3 napig.......

És képzeljétek úgy visszajött a tejem,hogy utána még nagyon sokáig tudtam szoptatni.
Szóval ez tényleg egy csoda volt, és nincs lehetetlen.....

Kép

Kép
tasin

Tasin!

Szerintem az esetek 95%-ban megoldható, hogy az anyának legyen teje.
Nekem volt olyan ismerősöm, akinek háromszor volt 40°C körüli láza napokig. Nem tudták mitől, rengeteg orvosnál volt. És mind a háromszor elment a teje. De mindig sikerült valami csellel újraindítani. Még a szoptatási tanácsadó is csodálkozott, és azt mondta, hogy ennek az lehet az oka, hogy nagyon akarta szoptatni a lányát.

Én először úgy voltam vele, hogy ha fél éves koráig sikerül, akkor nagyon boldog leszek. De amikor láttam, hogy addig csak a tejjel teljesen jól elvolt, akkor egy év lett a cél. Amikor azt is elértük, akkor úgy gondoltam, hogy max 18 hónapos koráig szeretném szoptatni. 15 hónaposan magától hagyta abba. :D
Tehát nagyrészt ez is gondolkodás és hit kérdése.
Ami fontos, nem szabad félni tőle. Ha akarod, lesz tejed.
Vendég

Sziasztok!

Külön nagy üdv Heninek :)

tegnap ismét megleshettük csanádot aki szépen fejlődik ugyanis 930 gr :D

És csütörtökön kell mennem a cukorterhelésre!
Csak egyet kérdeznék... mivel itt már szinte mindannyian voltatok... megveszem azt a glukóz izét amit felír a doktornő és elmegyek reggel a vérvételre és ott majd akkor mondjáék nekem hoyg mikor mit mennyit igyak és hoyg mikor veszik le újra a vért?
csak mert most elmondta a doktornő hoyg oldjam fel vízbe, de azért ott majd elmondják??
Honvédba megyek a laborba... szokás szerint!

Ja meg a MÁV-ban láttam hoyg van valami 4 hetes (heti 1 alkalom) szülés felkészítő erről tud valaki valamit? Csak mert a múltkor szó voltz róla de az mintha csak 1 alkalom lett volna.... vagy nem figyeltem!?

Légzésfiygelőről csak annyit mondok hoyg az én ismerettségi körömbne van olyan kislány aki a légzésfiygelőnek és az anyukájának köszönheti az életét, mert bizony anyuka lélegeztette míg kiért a mentő, pedig nem tartozott a veszélyesek közé. Nem akarok rémisztgetni senkit! De azóta azt gondolom hoyg ez fontosabb mindennél!

őssejt ügyben is kérdeztem a dokit hogy szerinte?
Hát azt mondta hoyg az ő praksziosában szerencsére sose volt rá szükség és hoyg még nem tudják olyan sokmindenre használni.... tehát annyira nem SOS, de ha anyagilag kibírjuk inkább vetessük le. (Na ezzel nem érek sokat hiszem ha nem lenne ilyen drága nyilván mindenki levetetné! )

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Na szép vagyok kis betűvel írom a fiam nevét!
:(

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok,
köszönöm a kedves fogadtatást:-) jól esik!

Kis korkülönbséggel lesznek a fiúk, de mivel egymás után szerettük volna őket igy gazdaságilag 2 éven belül járunk jobban :wink: és inkább tavaszi gyerek a jobb, mert Péterkém őszi, rögtön tél lett, nehéz volt őt overálba rakni, utaztatni, levegőztetni, Majd a hozzátáplálás is csak üvegből ment, mert ugye márciusban még semmi friss nem volt :?
Ha belegondolunk pici babáinknak szinte az almát is a fáról adhatjuk rögtön:wink:

Az előző szülésem eléggé gyorsan mondható, röpke 3 óra volt csak, igy remélem a második még könnyebb lesz 8)

Kiskád: nekünk egy állványos van fotellel, de eléggé nagy volt a kád maga és a hálóban fürdettünk, a vizet lavórban vittük be, majd kádat vizestük ki
:roll: szegény apa, de hát mi az végett csináltuk, hogy a folyosó hidegebb és féltem ahogyan viszem a fürdőből a hálóba megfázik.
Kistesót már biztosan a fürdőben fogjuk, mert már talán nem lesz fűtés szezon.
Szerintem ezt mindenki maga dönti el, hogyan szeretne fürdetni.
Nálunk speciell Péterke 1 éves koráig utálta, igy mi is, de most már hatalmas pancsolások vannak:-)

Babakocsi: Péterkének csak 3 volt 1 év alatt :shock: Mivel őszi gyerek először ugye mély, téliesitett kellett, akinek már volt ilyen az tudja, hogy ezek a tipusok sportkocsinak nem igen használhatók, mert nagyon nehezek, nehéz közlekedni velük ( ez volt egy Symbaba) majd tavasszal vettem egy használt sport esernyő ( Graco ) kocsit, ami szuper lett volna,ha mint utólag kiderült nem mi vagyunk a 4 tulaj, de megszabadultam tőle ( soha ne vegyetek használt kocsit, csak ha megbizható helyről van) Majd nyárra vettem egy eszerű esernyő kocsit, ami elég jól dönthető.

Ha bele gondolog inkább vehettem volna rögtön egy drágább Peg Peregot, vagy Chiccot és megkimélem magam a csalódástól.

Szerintem tavaszi gyereknek a lényeg, hogy könnyű legyen, kicsire csukható, szerintem többet fogunk majd kocsizni nyáron.

Ágy: nekünk kombi kiságyunk volt/van, amiben Péterkém alig aludt. ' évesen vettem egy szétnyitható kanapét ami a földre nyilik, igy azon alszik most, leesni nem tud, helye elég nagy. Szerintem az lehetett a probléma, hogy kicsi volt neki a felület a kiságyban, meg zavarják őt a rácsok, mert a járókát is utálta mindig.

Eléggé érdekes igényű gyerek :shock: nem tudom kire van!

Légzésfigyelőnk van. Hát szerintem felesleges dolog, de jó ha van. Nekünk is többször tévesen beriasztott. Meg mondanom sem kell, hogy kivettem a gyereket a kiságyból, persze elfelejtettem lekapcsolni, kiérek a nappaliba, persze rögtön sipol. Mindig a frászt hozta rám. Mi kb fél évet használtuk, aztán pakoltam is ki alóla mint a sicc.

Őssejt, mi nem vetettük le, most sem fogjuk.

Szopi: 11 hónapos koráig szopizott, de n nagyon megkönnyebbültem ahogy abbahagytuk, mert fizikálisan nagyon megterhelt.Talán azért mert főleg éjszaka igénylete a cicit :?

Na be is fejezem, mert nem győzitek elolvasni:-)

Heni
KépKép
heni81

sziasztok.

heni:

üdv. gartulálok a fiúkhoz.

nekünk szerencsénk volt Patrikkal mert pici volt hosszban így még 2 hósan is az 56-os rucikat hordta.kiváncsi leszek Alex milyen hosszal születik.
Patrikkal ilyenkor voltunk 4D-n és 1370g-ra becsülték.hihetetlen hogy már majd 1,5 kilós baba rugkapál a pocakomban.és olyan hamar vége lessz ennek a terhességnek is :( :( :( úgy szeretek terhes lenni.na de majd kb. 10 év múlva megpróbálkozunk egy hugicával is :lol: :lol: :lol:

én veszek domestosos törlőkendőt a WC-t letörölni használat előtt.PAtrikkal nem vettem és mindig wc papírral raktam ki az ülőkét.hihetetlen hogy egy kórházban milyen szörnyen néznek ki a mosdók.
papucs szerintem is kell egy a fürdéshez külömben gombapörit csinálhatsz a lábadon megtelepedett gombákból a hazaérkezés utánn.
cumisüveg szerintem sem kell 2 nél több.egy tejnek,esetleg tápszernek ha úgy alakul és egy víznek.Patrik a mai napig vizet iszik.néha szörpöt vagy kubut esetleg gyümi levet de nyáron a víz a legjobb.barinőm teával itatta a kisfiát és sokszor anniyt ivott a melegben hogy enni nem is akart.most is éjjel megissza a fél liter teát.
sterilizálni szerintem is kifőzéssel a legegyszerűbb.sima vízzel.akkor tuti hogy semmi olyan nem marad a cumin,üvegen amitől baja lehet a babának.a mikrós meg drága de ugyanaz a lényege csak gőzzel.a lábosnál és víznél nincs olcsóbb.és amúgy sem kell sokáig csinálni.
mellszívóval bajban vagyok mert nekem volt medela kézim(ami Schwarcenegert is leizzasztotta volna mire kifeji amit ki kell)
aztán vettem pesztonka elekrtomosat ami írtó hangos és kell hozzá apa is.és nem is kíméletes,percenként abba kelett hagynom mert fájt tőle a bimbóm.
mérleget én nem veszek és nem is bérlek.Patriknál is csak anyós erősködött de mindig mást mutattot.közvetlen egymás utánn is.
baldachin nekünk kb. 2 hétig volt fenn aztán levettem mert folyton útban volt.ha eltürtem akkor meg nem volt szép.most nem teszem fel.a rácsvédőt Patrik 1 hósan kikötötte(letépte)mert nem látott ki tőle és idegesítette.a párnát soha nem használtuk és a takaró is anyuéknál van hogy ha ott alszik legyen de már ők sem használják mert kitakarózik.szóval szépek ezek a garnitúrák addig míg a baba be nem költözik a kiságyba.mert ha huzatot huzól a kispárnára és a takaróra akkor már a mintája sem eggyezik.
az olyan lepedőt aminek az alja gumis én nem a matracra húztam hanem a pelenkázóra mert mikor pelust cseréltem a dereka,háta nem azon a hideg anyagon volt,nem ragadt hozzá stb.ha lepisilte kicserétem másikra.erre jó.
fültisztítót én nózitisztítónak is használtam.na nem feldugtam az orrába csak ha láttam hogy van cicakaka akkor azzal óvatosan ki lehet piszkálni.és a kis fülét is tisztítottam azzal de belül a kagylót,nem a járatot.(remélem értitek mire gondolok)
olló felesleges a baba ólló.aki azzal le tudja vágni egy gyerek körmét az varázsló,de minimum marha nagy türelme van és áldott jó gyereke.szerencsére Patrik úgy született hogy még el sem érte az ujjvégeit a körme így nem kellett vagy 3 hétig hozzányúlni.
olajat én is a fejére használtam,nem vitte le a koszmót.végül valami speckó sampon segített.de jó ha van.ha más nem anyuka elhasználja :lol: :lol: :lol:
lázmérő a hajlékony digitális.én soha nem a pontosságra mentem.a lényeg hogy kb-ra tudd mekkora a láza.(ha lázas mindegy hogy 39,2 vagy 4)nem tudnám 3 percig a fenekében hagyni a higanyosat.

na befejezem a kisregényt.lelövöm Patrikot.aztán nézünk house-t.

Kép
Kép
ettike

ja kocska még neked akartam írni:

még nem gond ha faros.a 32-34.hétig bármikor megfordulhat.és van olyan is hogy az utolsó pillanatban teszi.lehet csak pont a dokinál csücsült mert úgy fordult.és amúgy többet van fejjel lefel.
Alex is pörög rendesen.reggel a hólyagom rugdalja este pedig a bordáim.most épp az oldalam :wink: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
ettike

Sziasztok Csajok!

Heni üdv közöttünk, igy most már te is adhatsz majd tanácsokat nekünk 'új' mamiknak! :D aranyos a kisfiad, és ahogy irsz róla!

Bogi de jó, hogy megkukucsolhattátok a kisfiad! én már alig várom hogy a 28-29. hét eljöjjön végre, hogy mehessünk egy 4d-re! (a dokim nem az az uhzós fajta)

most nem nagyon tudok reagálni, elolvastam mindenkit, és jó hogy a szoptatásról is ennyi vélemény összejött! én is tervezem hogy minél tovább tarthasson, mert tápszerezni nem nagyon akarom. de mivel nem tudom a mellszivókat, hogy melyik jön majd be, láttam olyat, ami elektromos de ugyanakkor kéziként is lehet használni. ezek jók?? mert akkor ez lesz a választásom

Bogi! cukorterhelésről: én elvittem a port, és az első vért levették, majd a nővérke feloldotta egy kis pohárban, ott, akkor, kavargatta, de volt rágni való darab is benne, igy minél porosabb annál jobb, mert tovább kavarod, és picivel elviselhetőbb. utána kiültem a váróba, és két óra múlva visszamentem akkor levették a másik kezemből is. citromot nem tettem bele. ki lehet birni még egy olyan hányósnak is mint én, bár nálam akkor jött vissza, mikor már hazaértem. de ez azért is volt mert már nagyon éhes voltam. ha tudsz vigyél magaddal egy kis kaját, és utána egyből tudsz enni egy kicsit.

kiságy: mikor angliában voltam bébicsősz, a kislány pont akkor kapott 'új szobát' mikor odamentem hozzájuk, és ő választhatta ki, hogy mi legyen benne, persze, minden rózsaszin és micimackós volt! nagyon szeretett ott aludni, mert az volt az ő saját birodalma.

na most megyek egy kicsit ebédszünetezni.

Tisa, Kisvirág merre vagytok? ugye minden ok?

Kép
tünemény

Sziasztok!
Próbáltam megint sebtiben visszaolvasni...Látom fürdetésben sok taktika-praktika van.Mi kb három hónapos koráig fürdettük Pockot kiskádban a szobában ,aztán amikor már biztonsággal tudta tartani a fejét,költözött a fürdészobába nagy kádba,iyenkor már tartani sem kellett mert megtartotta magát,hihetetlenül élvezte,hogy van helye.
Mellszivóilag nekem is az Avent kézi vált be,bár ugyanugy mint Cat én is csak akkor fejtem,ha muszáj volt,meg az elején annyit,hogy legyen a mélyhütöben egy kis tartalék vészhelyzetre,egyszer próbáltuk is neki adni,de az meg nem kellett neki :roll:
Hálózsáktól pici korátol kezdve dührohamot kapott,van olyan amit most használatlanul örököltek meg a hugomék... :lol:
Szerintem pont ezek miatt a kiszámithatatlan dolgok miatt érdemes elöször mindenböl csak a tényleg szükséges mennyiséget megvenni,aztán késöbb lehet még hozzávásárolni.
Vásárlásról még annyit,hogy bár nem vagyok hipermarket-párti,de a legtöbb babacumó sokkal olcsóbban megvásárolható ilyen helyeken.Én pl bodyt ,rugit csak a Tescoban és a CundA-ban vettem,és veszek a mai napig,mert olcsóbb mint bármelyik bababolt,és nagyon jó a minösége.5 db rövid ujju body 1700 ft a tescoban,kár hogy lassan kinövi Pocok a méretkinálatot... :(
Zsunak annyit,hogy Botond 11 hónapos volt amikor összecsomagoltuk a kiságyat,szerintem ha csak a praktikusságot nézzük is jobb a "rácstalan" ágy (megfelelö kifejezés nem jut eszembe :oops: )sokáig nem tudjátok már a kiságyat használni,és hacsak nem lesz gyorsan egy harmadik kistesó,akkor azt már nincs is aki örökölje.Szerintem... :lol:
Egyébként én is tegnap gondolkodtam mi az amit össze kellene szednünk innen-onnan,pár hét és a kórházi pakkot is jó lenne bekésziteni :shock:
Ja még Kocskának akartam irni,aztán befogom a szám...vagy az ujjaim... :lol:
Babaforditási praktikák közül az ismeretségi körömben bevált praktikák:
fejenállás :lol:
apró csörgö tárgyak a zsebbe(kiscsengö,aprópénz,stb...)
erös fényü lámpával pocak aljának világitása
és ezekre van ember aki esküszik... :wink:
Bár még szerintem is korai aggódnod,böven van ideje is,meg helye is megfordulni...(Botond még a 36-37. héten is bukfencezett egyet... :lol:
Na lányok most bepótoltam a lemaradásom!!! :D
Ja és szia Heni!!!
További szép napot mindenkinek,megyek kisütöm a császármorzsát!
gizu

Bogi az szép méret!Nekem 24 hetesen volt 633gr.
De most néztem, a tegnapi fej mérete szerint 28 hetes,a kar, láb szerint 26,ami a terhességi korom.Nagy a feje szegénynek? Bár a doki azt mondta kornak megfelelő.
Ja, a cukrom rendben, ha jol látom a papiron. Csak wbc,rbc,neutophil,lymphocyta tér el,de ezek multkor is eltérőek voltak és nem mondtak semmit,csak hogy szedjem a vitamint.

Nekem fél8ra kellett menni és rögtön kiabáltak ki a vércukor terheléseseknek,akik 1kivétellel kismamik voltunk. És nekünk nem kellett vinni a glükozt,már ott bekeverték. Ja, és pisili is kellett előtte, én ezzel szivtam meg,mert otthon voltam és nem kellett, nyűglődtem vele. De míg pisiltünk, addig 1nővér kikészitette a lötyit mindenkinek, és ahogy vették le a vért, úgy lehetett utána menni meginni és ott mondta, hogy 2órát várjunk kint,ne menjünk sehova,se pisilni,se enni,se inni. Aztán ismét a pisiléssel kellett kezdeni.
Én arrébb mentem várakozni, mert elégjól émelyegetm a sziruptól, meg fülledt levegő volt a folyosón és pont a székekkel szembe rakta le minden vérvételes a vizeletét és bántott a bukéja.

kocska

kocska!
A feje szerint (68) már 27,5 hetes a lába szerint (42) meg 23,3 hét, akkor kinek is nagy a feje!? :lol:
Még jó hoyg mondod hoyg pisilni is kell 2* ezt nem tudtam.

Mondjuk a 2 órát ott végigülni az kemény lesz!
Mindegy ezt is túlélem!

Ja és képzeljétek mamegyek kismamatornára! Jobb később mint soha... :roll: de végre legalább elszántam magam! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

na, voltam uh-on, ujjacskák száma 5, úgyhogy megnyugodtam, vagyis kicsit ideges vagyok,m ert van némi rossz érzésem, hogy valami nem lesz rendben, és ez olyan kicsi rossz lett volna, de akkor még nem tudtuk le :) persze bizitos minden rendben, csak aggódós vagyok. súlya 1100gramm, kész férfi már a legény :D:D:D és annyira gyönyörű pofija van! teljesen elképedtem rajta. sajnos képet nem kértem, kellett volna :(
Eddig mindig szépen lógott lefelé, most csücsül, ideje bőven van még forogni. Meg valszeg amúgy is császár lesz. Tengap éreztem is, hogy valamit alakított, mondtam is a férjemnek, hogy olyan,mintha megfordult volna, dehát minek tenné, de tényleg ez volt. jó érzés, hogy tudom,mit művel odabent :)

réka megint sírt, konzultáltam az óvónénivel, megbeszéltük, hogy igen, keveset volt november decemberben, és újra be kell szoknia, nem lesz egyszerű. azért rossz. meg ma nándi is volt, és rámtelefonáltak, hogy szinte feketére lilult a szája reggeli közben. Hát, jól éreztem magam, de nem tudok mit csinálni, csak aggódok, aggódok már egy jó hónapja...

szoptatásról szerintem nem is beszélhetünk eleget. Fel kell ré készülni, és jó sokat tudni. Egy nagyon kényes pont, és 95%-ban tényleg az anyuka kitartásán múlik. De nem baj, ha valaki nem szoptat, attól nem lesz kevesebb. Nekem a szobatársam a kórházban olyan volt, hogy túl izomköteges volt a melle, és nem tudott szopni a pici. teje volt, termelődött, csak nem tudta kiszívni a gyerek, és fejt ezerrel, éjjel nappal, és három hónapig húzta így, cumisüvegből a szoptatást :) hallottam már olyant is, hogy örökbefogadott gyereket tudott szoptatni az örökbefogadó anyuka!!!! én rékával anyatej leadó voltam egy jó hónapig, aztán a fáradtságtól csak annyi maradt, amennyi rékának elég volt. és soha nem ette meg a lefagyasztott mennyiségeket, ami még volt pluszban az anyatej leadás meg a tejtesó mellett. igazi tejcsárda voltam. nándinál már nem nagyon fejtem, nem volt rá időm, csak végszükség esetén. pedig ott tényleg több haszna lett volna.de mellszívó kell, és én is az avent kézire eskülszöm. kíméletes és hatékony. meg egyszerű, mert rögtön a cumisüvegbe fej, meg lehet rögtön a fagyasztó zacsiba....
Elektromost lehet, hogy érdemesebb bérelni,nem? mintha azok elég drágák lennének. pesztonkát ne vegyen senki!!!
A mikrós sterilizálót mi kaptuk, és jobb volt, mint a főzés, mert hamar megvolt.

Zsu, én az új ágyat javaslom, nem a régit, de igaziból te vagy az anyukája, te tudod eldönteni,mi a legjobb a kishölgynek. Nándi már nagyon hamar kikövetelte, hogy nagy ágyban aludjon, őt is zavarták a rácsok, réka 20 hónaposan kapott nagy ágyat, ő választotta ki (azért utaltunk rá, melyik is lenne a legjobb :lol: ), és azonnal a tesónak adta a rácsost, és gond nélkül átszokott. természetesen leesésgátlós.
és remélem már egész jól van szegény :(

cat, a köldökzsinórvért azért veszik le,mertr sok őssejt van benne, nem? és most már vagy két éve van valami készínmény, asszem magyar találmény is, ami rendkívüli módn megnöveli az őssejtek számát. Szóval egy nagy adag ilyen klészítmény és egy gerinccsapolás árán valószínűleg elég nagy adag őssejtet lehet szerezni a kezeléshez. Gond ugye akkor van, hogy ha pl mint a leukémiánál pont a gerincvelő is beteg... de ezek csak ilyen félinformációk, nézzél utána,m ert ha csak ez a félelmed, lehet, hogy ez megoldható köldökzsinórvér nélkül is.

A szuris sírás meg sokkal inkább a gyerek habitusától függ szierntem, bár tényleg sok múlik a doktornénin is.biztos vannak olyanok, akinél kevesebben sírnak. De rékának akárki adhatná. Ő gyűlöli,ha csak megfogják. Nándi meg a teljesen érzéketlen vérvevő asszisztensnél sem sírt, csak nyafogott egyet. szóval azért összetettebb a dolog,n em hiszem, hogy ez alapján lehetne azt mondani egy dokiról, hogy rossz.

És az is gyerekfüggő, hogy ki mennyit iszik, nem attól függ, hogy mit kap. én vizet adok mindkettőnek, és nándi is iszik annyit, hogy néha egész nap nem is eszik, réka meg még a kötelezőt sem viszi be. rékának elég volt az anyatej a legnagyobb melegben is, nándinak meleg sem kellett, hogy nyelje a vizet 3-4 hónaposan. Rékának a legnagyobb pelusa 4-es volt, és két és fél volt, mikor szobatiszta lett, sosem kapott 5-öst, még éjszakára sem, nándinak meg éjszakára már 6os kell, nappal 5-ös, és gyakran nem elég a déli peluscsere, hanem alvás után is kell.

de a gyereknevelésben várásban és többiben az a legszebb, hogy bizony minden, és az ellenkezője is biztos beválik valakinél. gondolom az elsőgyerekesek kapkodják a fejüket. Már most lehet rászokni, hogy senkire sem figyelve az anyai ösztönökre kell hallgatni :) sértődjön meg mindenki nyugodtan a kért és kéretlen jótanácsaival, ha nem hallgatunk rá! :):):)

na, ennyire futotta, kelnek a gyerekek, megyünk szokásos túránkra a gyerekorvoshoz, hogy mit is kéne. idén még nem voltunk... a kardiológushoz meg kizárólag csütörtökön 8-kor lehet időpontot kérni. nem semmi. remélem azért, mert lehet menni maszekban is, és akkor nem kell hónapokat várni...

kikocska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: