na, voltam uh-on, ujjacskák száma 5, úgyhogy megnyugodtam, vagyis kicsit ideges vagyok,m ert van némi rossz érzésem, hogy valami nem lesz rendben, és ez olyan kicsi rossz lett volna, de akkor még nem tudtuk le

persze bizitos minden rendben, csak aggódós vagyok. súlya 1100gramm, kész férfi már a legény

:D:D és annyira gyönyörű pofija van! teljesen elképedtem rajta. sajnos képet nem kértem, kellett volna
Eddig mindig szépen lógott lefelé, most csücsül, ideje bőven van még forogni. Meg valszeg amúgy is császár lesz. Tengap éreztem is, hogy valamit alakított, mondtam is a férjemnek, hogy olyan,mintha megfordult volna, dehát minek tenné, de tényleg ez volt. jó érzés, hogy tudom,mit művel odabent
réka megint sírt, konzultáltam az óvónénivel, megbeszéltük, hogy igen, keveset volt november decemberben, és újra be kell szoknia, nem lesz egyszerű. azért rossz. meg ma nándi is volt, és rámtelefonáltak, hogy szinte feketére lilult a szája reggeli közben. Hát, jól éreztem magam, de nem tudok mit csinálni, csak aggódok, aggódok már egy jó hónapja...
szoptatásról szerintem nem is beszélhetünk eleget. Fel kell ré készülni, és jó sokat tudni. Egy nagyon kényes pont, és 95%-ban tényleg az anyuka kitartásán múlik. De nem baj, ha valaki nem szoptat, attól nem lesz kevesebb. Nekem a szobatársam a kórházban olyan volt, hogy túl izomköteges volt a melle, és nem tudott szopni a pici. teje volt, termelődött, csak nem tudta kiszívni a gyerek, és fejt ezerrel, éjjel nappal, és három hónapig húzta így, cumisüvegből a szoptatást

hallottam már olyant is, hogy örökbefogadott gyereket tudott szoptatni az örökbefogadó anyuka!!!! én rékával anyatej leadó voltam egy jó hónapig, aztán a fáradtságtól csak annyi maradt, amennyi rékának elég volt. és soha nem ette meg a lefagyasztott mennyiségeket, ami még volt pluszban az anyatej leadás meg a tejtesó mellett. igazi tejcsárda voltam. nándinál már nem nagyon fejtem, nem volt rá időm, csak végszükség esetén. pedig ott tényleg több haszna lett volna.de mellszívó kell, és én is az avent kézire eskülszöm. kíméletes és hatékony. meg egyszerű, mert rögtön a cumisüvegbe fej, meg lehet rögtön a fagyasztó zacsiba....
Elektromost lehet, hogy érdemesebb bérelni,nem? mintha azok elég drágák lennének. pesztonkát ne vegyen senki!!!
A mikrós sterilizálót mi kaptuk, és jobb volt, mint a főzés, mert hamar megvolt.
Zsu, én az új ágyat javaslom, nem a régit, de igaziból te vagy az anyukája, te tudod eldönteni,mi a legjobb a kishölgynek. Nándi már nagyon hamar kikövetelte, hogy nagy ágyban aludjon, őt is zavarták a rácsok, réka 20 hónaposan kapott nagy ágyat, ő választotta ki (azért utaltunk rá, melyik is lenne a legjobb

), és azonnal a tesónak adta a rácsost, és gond nélkül átszokott. természetesen leesésgátlós.
és remélem már egész jól van szegény
cat, a köldökzsinórvért azért veszik le,mertr sok őssejt van benne, nem? és most már vagy két éve van valami készínmény, asszem magyar találmény is, ami rendkívüli módn megnöveli az őssejtek számát. Szóval egy nagy adag ilyen klészítmény és egy gerinccsapolás árán valószínűleg elég nagy adag őssejtet lehet szerezni a kezeléshez. Gond ugye akkor van, hogy ha pl mint a leukémiánál pont a gerincvelő is beteg... de ezek csak ilyen félinformációk, nézzél utána,m ert ha csak ez a félelmed, lehet, hogy ez megoldható köldökzsinórvér nélkül is.
A szuris sírás meg sokkal inkább a gyerek habitusától függ szierntem, bár tényleg sok múlik a doktornénin is.biztos vannak olyanok, akinél kevesebben sírnak. De rékának akárki adhatná. Ő gyűlöli,ha csak megfogják. Nándi meg a teljesen érzéketlen vérvevő asszisztensnél sem sírt, csak nyafogott egyet. szóval azért összetettebb a dolog,n em hiszem, hogy ez alapján lehetne azt mondani egy dokiról, hogy rossz.
És az is gyerekfüggő, hogy ki mennyit iszik, nem attól függ, hogy mit kap. én vizet adok mindkettőnek, és nándi is iszik annyit, hogy néha egész nap nem is eszik, réka meg még a kötelezőt sem viszi be. rékának elég volt az anyatej a legnagyobb melegben is, nándinak meleg sem kellett, hogy nyelje a vizet 3-4 hónaposan. Rékának a legnagyobb pelusa 4-es volt, és két és fél volt, mikor szobatiszta lett, sosem kapott 5-öst, még éjszakára sem, nándinak meg éjszakára már 6os kell, nappal 5-ös, és gyakran nem elég a déli peluscsere, hanem alvás után is kell.
de a gyereknevelésben várásban és többiben az a legszebb, hogy bizony minden, és az ellenkezője is biztos beválik valakinél. gondolom az elsőgyerekesek kapkodják a fejüket. Már most lehet rászokni, hogy senkire sem figyelve az anyai ösztönökre kell hallgatni

sértődjön meg mindenki nyugodtan a kért és kéretlen jótanácsaival, ha nem hallgatunk rá!

:):)
na, ennyire futotta, kelnek a gyerekek, megyünk szokásos túránkra a gyerekorvoshoz, hogy mit is kéne. idén még nem voltunk... a kardiológushoz meg kizárólag csütörtökön 8-kor lehet időpontot kérni. nem semmi. remélem azért, mert lehet menni maszekban is, és akkor nem kell hónapokat várni...