A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

hol vagytok Mamik????

KépKép
kisfruzsi

én lenni itt :) sziasztok

vissza olvasgattam de szinte semmi nem maradt meg :oops: :oops:
én céklát nem adtm még 1iknek se :oops: :oops:
Alma holnap már 9hós lesz :) :)

köszönjük a szavazatokat.hát jól levagyunk maradva.de Emiéknek nyomjuk mindennap :) :) legalább ők nyerjenek. Bogit is megtaláltam.Medina Atiját kerestem de őt nem láttam :oops: :oops: még valaki van fent?
Vendég

Igen Alma és Marci is 9 hós lesz holnap!!!! :lol:
Már óriások :shock:

KépKép
kisfruzsi

Lekri,
próbáld ki a céklát, ha szereti Kriki az édeset, almával nem olyan erős répaízű, fini szerintem :lol:

KépKép
kisfruzsi

lehet,hogy majd veszek és kipróbálom,bár azt se tudom,hogy kell megcsinálni :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Én csak megpuculom és kockákra vágva megfőzöm, majd turmixolom

KépKép
kisfruzsi

krumplival vagy csak ugy magán adod?

ja azt akartam irni,hogy nem sok mindenre emlékszem a másik oldalról de a képeken minden ki csinos és minden manó nagyon szép :) :)
felkelt 1óra alvás után :shock:
Vendég

Mi is ettünk már céklát,ugyanolyan felállásban mint amit Fruzsi írt,de nem aratott sikert...valamit én csináltam lehet rosszul,de maradtak kemény darabkák a céklából benne,pedig tök sokáig főztem,és botmixerrel turmixoltam.Nem értem!!

Kép

Kép
mezsó

Ja-ja, krumplival meg csirkemellel és most tettem bele főtt almát is, ahogy Emi írta.
Alma nemrég kelt fel 2 óra alvás után! Nemsokára megyünk sétálni, ha nem esik.

KépKép
kisfruzsi

Nekem teljesen pépes lesz mindig

KépKép
kisfruzsi

itt elég borult az idő pedig kéne sétálni.tegnap is olyan jó volt :) :)
Vendég

Sziasztok,
most jöttünk haza a dokitól. Lili megkapta a második prevenárt végre :) Örülök, hogy túl vagyunk rajta!

Autósüléshez csak annyit, hogy amit mi vettünk most az 0-18 kg-ig használható. Az ilyen típusú üléseket elvileg mind be lehet rakni menetiránnyal ellentétesen, sőt amíg a gyerek nem éri el a 9-10 kg-ot, addig úgy is kell bekötni. Mivel Lili még csak 7,83 kg, így mi egy darabig még menetíránnyal ellentétesen kötjük be. Nálunk Lili hátul van, mert az első légzsákot nem lehet kikapcsolni, az anyósülés meg egyébként is az én helyem (lenne, ha Lili engedné, hogy odaüljek :lol: )

Bocsi, de most mennem kell. Majd később még benézek.
Addig is köszi mindenkinek a szavazatokat :)

Kép
emi29

Sziasztok!

Nálunk is cékla (+burgonya+csirkemell)volt az ebéd... micsoda egybeesések.. :lol:

Tegnap voltunk tanácsadáson, megkaptuk a második prevenárt.
8760gr. és 72 cm őlédysége.
Mászunk, ülünk, felcsücsülünk, felhúzza magát állásba bárhol.
Rohanhatok oda hozzá, mert a legjobb helyeken kezzd felállni. pl.üvegasztal, bébykomp...
mi integetünk, tapsikolni próbálunk, puszit adunk.

A szülinapi taliba mi is benne lennénk.(bárhol is lesz)

mennem kell

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

autósülés nekünk (Danié volt 5 évig gyürte) Römer King van, csak a huzatát kell cserélni, mert szétkapta. Ilyenkor már jól bírják a hátó ülésen.
Dani mögöttem (soför) ül, Jázmin az anyós ülés mögött, így rá látok, ha vezetek.

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

Sziasztok!

Itt is megjött a rossz idő! Eső, havaseső! Séta elmarad, csak a boltba voltunk délelőtt.
Apa itthon van, mert beteg. Na nem olyan vészes, de jobb ha pihen, mielőtt komolyabb lesz. Így talán mi megússzuk... legalább velünk van...! Zsófi odáig van ma! :P Furi neki is!

Mi is most veszünk autósülést, mivel a hordozóba alig fér bele, meg már ül is egyfolytában!

Nálunk krumpli-brokkoli-csirkemell volt a menü ma.
A céklát én úgy adom, hogy anyum megfőz egy nagy lábossal (mivel baromi hosszú ideig kell főzni, hogy jó puha legyen), és azt pépesíti, majd kis műanyag poharakba rakja és megy a fagyasztóba. Így csak 1-2 órával előbb kiveszem és a turmixba öntöm a megfőtt krumplival együtt.
Megmondom őszintén nálunk a spenót, borsó, zöldbab, sütőtök is így van lefagyasztva, így nagyon egyszerű a főzés Zsófinak! Hála anyunak!

Kép
gabo001

Sziasztok!
Először is köszönjük a Bius köszöntéseket, és a Petra drukkokat.
Bius: az oltás után megint orrfolyásunk lett, most már alakul. Csakhogy nekünk most kezd kibújni a 3. fogunk. Ezzel is igen megszenvedünk. Viszont rájött Bius, hogy lehet hanyatt is aludni, és így a jó időben 1-1,5 órákat alszik a babakocsiban, végre.
Petra: a magyar hibátlan, egyedül a fogalmazáson múlik, hogy max. pontszám lesz-e. A matek viszont nagyon nehéz volt. Abban volt ami rossz válasz volt(igaz,hamis,lehetséges), valamint egy feladatnál nem emlékezett, hogy jó eredményt írt-e be. Pénteken lehet megnézni a gimiben a kijavított feladatokat, és hétfőig lehet jelezni, hogy valamivel nem értünk-e egyet a javítókulcs alapján. Maga za, hogy felvették-e majd csak április végén derül ki 100%-ra. Addig a remény, de legalább már túl vagyunk rajta.
Egyébként pedig mindkét nagylánykám kitünő bizit kapott most félévre.

Én is megpróbálok majd csatlakozni a kedvenc képek táborához, ahol nagyon szép babákat és mamákat láttam. Csak képet kell keresnem...

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

hali

Kerekes ez tök jó :)
reélem sikerült a matek is jól és fel is veszik.mind 2 nagylánykádnak gratula nagyon ügyesek.

akkor én helyzetjelentek :)

sötét van és hideg de sétáltunk egy nagyot.

állitólag havat mondtak holnaptól remélem itt is fog hullani.

Kisebbik fiam nak még most se jó semmi bár most a szobájába játszik kb.10perce. :)

nagyfiam egy angyal :)

én MCHavert hallgatok közben pakolászok de semi látszatja :) :)

akkor egy izgalmas kérdés: :) :)

használjátok még a légzésfigyelőt?azon gondolkodám,hogy felteszem a teszveszre.már egy ideje be se kapcsoltam
Vendég

lekri! mi még használjuk, de már csak megszokásból kapcsolom be amikor lefekszem én is. :P de már soha nem jelez be szinte! az elején tényleg többször bejelzett amikor még picike volt! nagyon jó dolog! szerintem már nem feltétlen szükséges.

én is kérdezek!
ki hogyan szoktatja darabosra a babát? én ha adok neki a kezébe pl. banánt a frász kerülget mert mindig leharap belőle egy jó nagy darabot és ki kell kapnom a szájából.
a főzit nem kell majd annyira leturmixolni? de mikortól? számomra ez nehéz kérdés (nem tudom más hogy van vele), hiszen nincs foga. (na jó kettő már van)

Kép
gabo001

gabo: a kérdésed került a szemem elé egyből :) Darabosra szoktatás szerintem 7 foggal is nehéz...Gyereke válogatja ezt is szerintem,hogy mikor érik meg rá hogy elfogadja a darabos ételt.Én banánt merek neki adni,de a babakeksz...Engem ott kerülget a frász.Szemrebbenés nélkül hatalmasakat leharap belőle,én meg csak pislogok hogy meg ne fulladjon...Szóval...ez nehéz.Én úgy próbálom szoktatni a rágásra,a darabosra hogy félelmemtől függetlenül mindig a kezébe adok ezt-azt amit rágcsálhat,és közben feszülten figyelek meg ne fulladjon.

lekri: nekünk nem is volt légzésfigyelőnk 8)

kerekes: Petrának gratula,azért elég ügyi volt!!!És a kitűnő félévi bizikhez is gratula!!Ügyes lánykáid vannak. :wink:

Kép

Kép
mezsó

Lekri, pont most hallottam, hogy kb. 1 éves korukig érdemes használni a légz. figyelőt, bár megmondom őszintén, mi kb. 3 hete már nem használjuk, mert volt egy olyan gondolatom,hogy hátha attól nem alszik...

gaboo, erre én is kíváncsi vagyok, mert Bálint nem hajlandó a darabosat megenni, egyszerűen abba hagyja az evést, pedig már 7,5 foga van, szóval nagyon időszerű...

Kerekes, nagy gratula az okos nagylányaidhoz, és örülök, hogy túl vagytok a felvételin :)
Kérdezhetek? (lehet, hogy más is tud esetleg segíteni): küldött a mh-em egy papírt, hogy ki szeretné igénybe venni erre az évre, a gyermek után járó 2 nap plusz szabit. Az én mh-em azt mondta, hogy a férjem is igénybe veheti és ténylegesen idén ki is veheti azt. Erre a férjem mh-én közölték, hogy ez egy baromság, nincs szabi, max. nekem jár ez a két nap, de nekem is akkor, ha már visszamentem dolgozni. előre is köszönöm a választ!
Örülnék, ha kiderülne mi is az igazság.
Csajok Ti nem kaptatok ilyen levelet?

Kép
tim27

Kritta,
küldtem privit, de nem megy el, csak a kimenőben vár. Küldtem újra. Nem lehet, hogy tele az érkeződ?
Hogy vagytok amúgy?
Vendég

Olyan jó ötletet adtatok, ma nálunk is cékla volt. (Illetve az is, ötkincs főzinek neveztem el a mai kreációt: borsó, répa, kukorica, cékla, sütőtök. Ugyanis tettem el fagyasztóba és ami kimaradt az üvegekből, azt jól összekevertem és nagyon ízlett neki :D )

Ma mi is dokinál voltunk, 3. prevanar, súly: 8940 és 74 cm.Meglepően könnyedén viselte az oltást, kis sírás, de amint felemeltük, egyből lenyugodott. Olyan megkönnyebbülés volt nekem.

Emi,
te is beadatod a neis vac-ot is (meningitis)?

Gabo,
zöldbabot még nem is próbáltam. Azt is csak simán kifőzitek vízben? Én a céklát alufóliában szoktam sütőben (ha épp amúgy is sütök valamit), úgy nem tart olyan sokáig, míg elkészül.

Légzésfigyelő: én még használom, minden nap, mert hőmérsékletet is mér, és amúgy nincs hőmérő a szobájában. Meg olyan jó érzés, hogy nem kell bemenjek, ha alszik csak bekukkantok az ajtóból és látom, hogy villan, mikor levegőt vesz. Még mindig paramami vagyok na! :oops: :lol: Nappali alváshoz is használom. (Bogi nem túl mély alvó, arra is felébred, ha zokniban lépkedek a parkettán :roll: )

Autósülés: mi 9-36 kilósat vettünk, az anyósülés mögött van a menetirány felé néz.
Vendég

Timi most csak neked!
Párod munkahalye nézzen utána, nekem járt eddig a Dani után is, viszont idénre már a páromnak jár mind a kettő után.
Csak egy papírt kell majd aláírnotok mind a kettőtöknek.
Gyerekenként 2 nap. Az is vmi.

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

Emi,
igen, újhagyma bejött neki, teljesen kiszívta a levét :lol: (csak hát az a szájszag... :oops: :lol: ). Azért ma megkérdeztem dokinénit, hogy vajon nem ártottam-e neki, mert ugye az üveges babakajákban valamiért nincs hagyma. Azt mondta, hogy pedig lehetne, mert egészséges és lehet már nekik adni.

Husit hogy készítitek nekik? Levesben főzve?

Zsuzsa,
tőlem is gratula a kitűnő bizikhez, meg a vizsgához!

Darabosat én se merek még adni.. nagyobb darab almát, répát, körtét, stb viszont azért adok néha a kezébe, főleg, ha unatkozik vagy ha nyűgös (és a fogára gyanakszom). Szerintem ilyenkor a rágás többet segít minden krémnél, borostyánláncnál, stb. De még eddig nem voltak nagyobb hisztik, amit a fogacskák rovására írhatnék (kipp kopp), szóval ez nem tuti.

Ja és én nem kapok a munkahelyemtől levelet, a férjem a főnököm! :lol:
Vendég

Szasztok,
most van egy kis időm :)

Légzésfigyelőt mi már egy jó ideje nem használjuk, ahogy a kiságyat sem :oops: :oops: , de ha a Lili a helyén aludna, akkor asszem még bekapcsolnám esténként.

Darabos kaják: igaz, hogy nekünk még csak két fogunk van, de pl. a kekszet Lili gyönyörűen eszi. Persze sasolok, nagyon amikor a kezébe adom, de eddig még soha semmilyen probléma nem volt. Most már pillanatok alatt megrágja a kekszet, banánt, sültkrumplit.

Zsuzsa,
nekünk is most jön a harmadik fogunk :lol:
Kitünő bizikhez gratulálok. Remélem, Petrának is sikerült a felvételi.
Várjuk a képeket.

Xsara,
Örülök, hogy benéztél. Kérünk ám képeket őladységéről :)

Timi,
én is kaptam ilyen levelet, ill. nyilatkoznom kellett arról, hogy a gyermek után járó két nap pótszabit melyikünk veszi ki. Nálunk én fogom, majd ha visszamegyek dolgozni, de kivehette volna Bala is. Azért nem az ő nevét írtam, mert ő egyébként is alig tudja kivennni a szabadságait. Szóval ez nem marhaság.

Borsika,
igen szeretném azt is beadatni neki, csak még várok vele egy kicsit... márciusban megyünk legközelebb tanácsadásra, akkor kapja meg majd az elsőt.

Kép
emi29

garázdálkodtam az iwiwen :) :)
Vendég

Emi,
Lili csak 2szer kapott prevanart? Jó időben kezdtétek :D Mi is várunk még, úgyis min 1 hónap kell a kettő között.

Lekri,
remélem engem is bejelöltél :D (Szilágyi-Kovács Bori)

Jelöljetek!! :lol:
Vendég

óóóó nem :(

:lol: :lol:
Vendég

Mi még mindig használjuk a légzésfigyelőt nappal is és éjjel is. Tegnap éppen bejelzett, de valószínűleg lemászott róla.

Mi a prevenárból a 3.-t csak 15 hónaposan kapjuk majd.
Darabos,
amióta túrót eszik Alma azóta gond nélkül lenyeli az olyan darabos bébikaját is, amiben egész főtt rizs van. Nagyon szereti ha a kezébe adunk valami darabosat, csak én félek tőle. De azért kap persze, amit szívbaj nélkül adok neki az a pufasztott kukorica kukac, vagy mi :oops: Nincs benne só sem és elolvad a szájában, nagyokat harap belőle a 4 kis fogával :lol:

A husit én csak vízben főzöm a többi zöldséggel együt. Sót még nem adok neki egy jó darabig, de a sajt elég sós...

KépKép
kisfruzsi

most már igen :)

én meg Kohutné Gyurászik Renáta
akit nem találtam meg az bejelölhet :wink: :wink:
Vendég

Kisfruzsi,
te adsz már sajtot? Én is akartam, de dokinéni lebeszélt. (Pedig máshol azt hallottam, hogy savanyított tejtermékeket már lehet, csak tejet nem.) Na majd kiötlöm, hogy most mit csináljak. Kefír, joghurt is megy már? Kefírt már egyszer kapott, hát nagyon bejött neki, meglepődtem! :shock: De akkor meg apjuk szólt rám. :roll: Annyira ért ám az ilyesmihez :lol: :lol:
Vendég

Oké, visszajelöltem mindkettőtöket!! :lol:

Mostmeg elhúztam schwarczi filmet nézni, mert apjuk amúgy sem hagy békén :lol: Front van vagy mi? Olyan fickós.. :lol:

Jóéjt!
Vendég

Sajtot és joghurtot adok neki néha, kefírt még nem adtam, de az aktíviát imádja. Szoktam neki csinálni gyümi joghurtot is Keverek bele turmixolt gyümiket, imádja!!!!

Ja ebédre céklásat evett, uzsira meg kelkáposzta+krumpli+sajt volt a menü.

KépKép
kisfruzsi

Köszönjük a gratulációkat!

Tim! Már Emi is jól leírta a pótszabit. Nyilatkozni kell mindkettőtöknek, hogy ki veszi ki a gyerek után. Kötelessége kiadni. Ha küldesz egy emailt, akár nyomtatványt is küldök át neked.

Darabos kaják: mi mindenevők vagyunk. Vajas kenyér falatkák felvágottal, sültkrumpli, rizibizi, a levesből a zöldségeket és a húst is úgy adom neki, hogy max. áttöröm villával, de sokszor kis falatkákat. Elmajszolják. Most a banánt is csak úgy eszi, ha karikára vágom, és falatonként bekapja. Valamint eszünk vaníliás krémtúrót, natur túró rudit, babajoghurtot, babakekszet. A hétvégén pedig anyum csinált fánkot, azt is megkóstoltuk lekvárral. :D
A párom pedig megtanította pohárból inni. Megjegyzem csak tőle fogadja el így az innit. Először édesen lefetyelt, mint a kiskutyák, úgy kellett kicselezni a nyelvét, de most már profin megy.
Viszont nem hajlandó megfogni a cumisüvegeket a kezével. Pedig sokszor a falatokat úgy kapja, hogy ő veszi el és rakja a kis szájába kisebb nagyobb sikerrel.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Lehet, hogy van köztetek olyan, aki furcsálja, hogy mi miket és hogyan eszünk már, de már azt hiszem elmondhatom, hogy van tapasztalatom, nem félek ez ügyben annyira. Egyébként a doktornőnk és a védőnőm is mondta, hogy mindent adhatok neki a mi enninkből is, persze zsíros kajákat nem.
Egyik gyerek sem volt allergiás semmire 99%, hogy ő sem lesz az. Idáig minden oké vele.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Sziasztok!
Mindenkinek köszönjük a dicséreteket.
Kisfruzsi: nekünk is Maxi Cosi priori Xp gyermekülésünk van már 2 hónapja használjuk szerintem nagyon jó elég nagy és végre elfér benne Ruben, majd teszek képet róla ha megtalálom. Ajánlom.
Ja és nem a vezető mögött hanem az mellett van mert ha én vezetek akkor jó de ha a férjem akkor nem fér el kényelmesen a gyerek lába, ugyanis totál hátratolja a férjem az ülést.
Ha én vezetek akkor átlósan jobban tudom figyelni.

Tim: jaj még nem vagyok a régi 54 kg sajna maradt rajtam, de hát te csak ne beszélj tök csini vékony vagy!!! Bálint nagyon szép kisfiú! Örülök hogy kezdi megszokni hogy nem kel fel sűrűn éjszaka, de megmondom őszintén én a 2-3 kelést már nem bírnám. Ha beteg, vagy újabb foga jön akkor van úgy hogy kicsit felsír, de alszik tovább rögtön egyébként mi eddig este 7-8 körül feküdtünk és hajnal 5 körül ébredtünk de már az utolsó 4-5 napban hál istennek csak reggel 6-7 órakkor kel. Nagyon vártam már ezt az időt hogy 10 órát aludjon. Nekem kell kb 8 óra hogy kipihent legyek és eddig nagyon megviselt hogyha csak 1x is de felkelt.
Gratulálok hogy Bálintnak már ilyen sok foga van, talán neki van itt a legtöbb közülünk!!!
Én is most terveztem egy pille babakocsit venni , el is adtam a régit, de elötte kipróbáltam a sogornőmét és nem bírja el Rubent , valahogy ami tetszene az mind instabil. Lehet veszek újra egy nagykerekű stabilabbat, nekem is az volt a cél pedig hogy fel tudjam emelni.
Ti milyet vettetek?

Légzésfigyelő: én is csatlakozom a para mamik táborához, akkor vagyok nyugodt ha még bekapcsolom. 1 éves korig kockázatos utána állítólag nem kell.

Gaboo
: darabos kaját az én doktornőm szerint addig nem kell adni míg 12 foga nincs, ugyanis nem tudják 100%-osan megemészteni ezért turmixolni kell (vagyis kéne) ugyanis én már adom neki pedig 4 fogunk van és 2 kibújóban, de nagyon szépen eszik Ruben.
Nem mindent de azért gyakoroltatom vele, eleinte láttam hogy nem megy de minél többet kap annál ugyesebb, sűrűn rágcsál piskótát, kekszet, és ami a kedvenc , a kölesgolyó ezekkel gyakoroltunk utána jöhetet pár üveges bébikaja amiben rizs vagy kis tészta van. Mostanában pedig a reggelimből kis vajas zsemle, ebédemből krumpli, répa husi stb persze csak kicsit és ésszel.

Borsika: a hagyma nem semmi hogy Bogi megette,a husit én a krumplival együtt szoktam megfőzni.
Bár nem tőllem kérdezted de én is beadattam Rubinak a Neis-vac ot,rotát, most bárányhimlőt kapott, viszont a prevenarból még csak februárba kapja az 1-őt, kicsit mérges is vagyok hogy így elcsúszott.
Én is adtam már sajtot joghurtot,túrót nem tudom miért de bátrabb lettem.

Kép
geni

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1233090560.9344.jpg[/img] [/img]

Kép
geni

Sziasztok!

Most csak gyorsan egy-két kép:

ilyen fintorokat vág mostanában:
Kép

mi ketten:

Kép Kép

őrült frizura:
Kép

térdelő nagyfiú: Kép Kép

Kép

Kép
nóna

ja, és még régen kértetek pocakos képet, csak akkor nem tudtam rakni, íme egy:

Kép

Kép

Kép
nóna

Hali!

Köszi a Liza dícséreteket!
Nem azért írtam ám le, hogy miket tud, hogy másokban rossz érzést keltsek! Borsika és Lituka nektek külön írnám, hogy semmiről sincsenek lemaradva a babók és nem vagytok rossz mamik!!!!!!!

Emi Te se legyél elkeseredve, hogy milyen sokat foglalkozol Lilivel és nem mondja pl, hogy "BÚ", mert Ő viszont a mozgásban fejlődik nagyon gyorsan és ügyesen!!! Különben is szerinem Lili is nagyon okos, hiszen hogy tapsikol, puszit ad az arcodra... Pl amit igenis irigylek Tőled, hogy hozzád úgy bújik az a parányi leányzó, az enyém viszont nem szeret összebújni és az nagyon hiányzik :wink:

Kisfruzsi - mi is megvettük az autós ülést végre, eddig a hordozóba nyomrogott a lelkem :? 9-18kg-ig való Naniát vettünk. Most a vezető ülés mögé tettük, hogy jobban elférjek hátul, mivel így az anyós ülést előrrébb lehet tolni. Viszont a hordozóban az anyósülés mögött volt, épp az előre tolás miatt, mivel a hordozónak ugyebár nagyobb hely kellett, így eddig én nyomorogtam Apa mögött, mert Ő meg eléggé hátra tolja az ülést (és persze én se vagyok egy kis darab :oops: és itt nem a magasságra gondoltam). A cumival Liza is úgy van, hogy ha látja, akkor kell neki és beteszi a szájába, különben nem nagyon jut eszébe. Volt egy időszak, amikor tényleg szüksége volt rá, jelezte a kis szájával (cumizta a nyelvét és cuppogott a szájával), csak azzal bírt megnyugodni, de szerencsére túl vagyunk rajta. Most elalváshoz használjuk, meg éjjel, felkel és keresi, akkor visszaadjuk neki.

Légzésfigyelő - hát eddig csak nappal használtuk, mivel ugyebár Liza köztünk alszik, de Karácsony óta nappal se akar a kiságyban megmaradni, így azóta nem használjuk a légzésfigyelőt. Nagyon megszokta, hogy az alatt az 1 hét alatt az ünnepek miatt Apa itthon volt és együtt aludtak napközben is. :?

- nekem azt mondta a doktornéni, hogy egy icipicit sózzam a kajáját, hát így én teszek bele neki. Meg a főzijébe 1-2 csepp olivaolajat is tanácsolt, a zsírban oldódó vitaminok miatt.

Sajt, túró, tejtermékek és rízs - Liza ilyeneket még nem eszik, azt mondta a doktornéni, hogy mivel HA tápszert és tejpépet kap, így jobb, ha várok 1 éves koráig.

Darabos kaja - sajnos még mindig fuldoklik, ha véletlenül nem jól turmixolom össze a kaját, nem tudom mikor fogja elfogadni a picit darabosabb kajákat :roll:

Eve

KépKép
eve@liza

Jó reggelt!

Alma ma felébredt 6-kor és csak most alszik el (remélem). Apa elment dolgozni, én meg már nem fekszem vissza.

Geni, igen ilyen a mi ülésünk is, ma hozza Apa haza, majd teszek én is képet róla!

Nóna,
Olyan szép kékszemű vidám kis legényed van! És mekkora pocid volt, közben milyen vékony voltál :shock: ! Most is az vagy!

Eve,
Liza miért kap még mindig HA tápszert és tejpépet? Van allergia a családban? (lehet, hogy már írtad, bocsi :oops: ). Viszont akkor értem, hogy nem eszik még tejterméket, ha HA még a tápszere.
A són már én is gondolkodtam egy jó csomót, mert azt olvasom mindenhol, hogy ne adjunk, mert fejletlenek még a kis vesék és megterhelné
DE a sóban van jód és a tengeri halak kivételével én nem tudok róla, hogy valamiben lenne még :roll:. Szóval jód is kellene nekik, vagy nem??? Majd megkérdezem a dokinkat erről.
A darabossal mi is ugyanígy voltunk, mindig öklendezte kifele a kaját...és ha a kezébe adsz valamit: banánt pl? Azt se eszi meg?

KépKép
kisfruzsi

Marci és Alma, már 9 hónapos!!!!!!!!!!!!!! 3 hónap és itt az első szülinapunk! Hihetetlen most bújtak ki :lol:

Halat ki milyet ad? Én karikor kóstoltattam vele (pontyot) ette, és most a hétvégén evett paris krumplis halas bébikaját. Neki ízlett de a szaga borzasztó volt nekem.... :lol:

KépKép
kisfruzsi

sziasztok

Marcinak és Almának boldog 9hót :) :)

képek:babák,mamák nagyon helyesek,csinosak :) :))

éjszakánk elég jó volt :)én beteg vagyok :( :(

én halat csak azt a paradicsomos halas babakajcsit adtam neki ami neki ilet de az én gyomrom majd kifordult :? :? :? :?

Kerekes
én is adtam már Kristófnak a mi kajcsinkból kostolót.pl:paprikás krumpli :wink: :wink:
azt össze se nyomtam csak nagyon pici falatba ette.attól függetlenül,hogy nincs foguk el lehet kezdeni a darabosat.apró darabos puhát amit az inyével is össze tud "rágni".Levimnek 9,5hósan jött az első foga de ő olyankor már párizsit is elrágcsálta :oops: :oops: :oops:
Vendég

Lekri,
megfáztál? Remélem nem influenza :?

KépKép
kisfruzsi

borsika: írnál pár szót nekem priviben az autósülésetekről?Mi még nem vettünk,de valami ilyesmit kellene mint amit te is írtál,hogy 36kg-ig legalább jó legyen,mert Blanka már most 13kg. :roll: És azért priviben írj légyszi,hogy el ne vesszen előlem az infó.Jó?Köszi :wink:

Valaki kérdezte,hogy zöldséget,husit levesből adunk-e/bocsi most nem megy a gondolkodás,nem tudom ki.../: én igen,és nagyon szereti.Kapott már húslevesből főtt husit is,és gulyás levesből főttet is.Mindkettő nagy kedvence!

nóna: szépséges képeket töltöttél fel te is! :wink:

Kép

Kép
mezsó

Kohut Levente

http://palyazat.picibaba.hu/februari-to ... /?sorrend=

Kohut Kristóf

http://palyazat.picibaba.hu/februari-pi ... /?sorrend=

:lol: :lol: :lol: :lol: bár esélyünk már nincs de azért csak ugy :lol: :lol: :lol: :lol:

Fruzsi
fáj a torkom,fejem és az orrom is folyik.vettem be gyógyszert most jobb
Vendég

lekri: én ma is dobtam már szavazatot a srácaidra! :wink: És jobbulást,reméljük tényleg nem influenza!

Kép

Kép
mezsó

Nóna,
Istvánka nagyon helyes!! És az a haj!! :lol:

Na mingyá visszaolvasok figyelmesebben, csak a babadícséreteket nem lehet elég korán kezdeni :D
Vendég

borsika: bejelöltelek az iwiw-en nem tudom észrevetted-e már? :wink:

Kép

Kép
mezsó

áááááááhhhhh :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

lefektete fiukat fél12kor ,ettem és délben lefeküdtem én is.ahogy betakaroztam Kristóf jelezte,hogy fel kelt :? :? :? :? :? :?
pedig jó lett volna pihanni mert a fejem majd szét robban :( :(
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?