sheppy + aki meg holyagproblemakkal kuzd:( bocs, a rossz irasjelekert, de igy jott at a masolas )
Akut hólyagpanaszok esetén segíthet a medvesz_l_levélb_l, nyárfalevélb_l, aranyvessz_b_l, iglicéb_l, kamillavirágbólés gyermekláncf_gyökérb_l készített teakeverék, melyb_lnaponta legalább három csészével kell meginni. HOMEOPÁTIÁS SZEREKA homeopátia szerei a fenti panaszokra: Apis, Berberis, Cantharis, Equisetum, Pulsatilla, Sepia és Solidago. ILLÓOLAJOK Meleg ül_fürd_ket készíthetünk a bergamott, a levendula, arózsa, a cickafarkés a cédrus eszenciájából. Mint minden részleges és ül_fürd_ készítésekor, a holt-tengeri só használatát ajánlom alapnaka még jobb gyógyító és fert_tlenít_ hatás érdekében. Ennek asónak a hatása ismert a hagyományos orvostudományban is.
Biztos vagyok benne, hogy az illóolajok sóban fejtik kilegjobban gyógyító hatásukat.Tanácsaimat már sok n_ megfogadta, s akik gyógymódomat alkalmazták, hosszabb-rövidebb id_ után panaszmenteseklettek. Azt ugyan nem tudom, mert nem is firtattam, hogy azorvos által rendelt antibiotikumot el tudták-e kerülni. Ennek kapcsán eszembe jut egy kismama......aki elkeseredetten, sírva hívott fel egy szombat reggelen.Er_s vesetájéki fájdalomra panaszkodott, és arra, hogy vizeléskor éget_ érzés kínozza. Orvosát nem tudta elérni, éselutasította azt a tanácsomat, hogy hívja fel a kórházatvagy egy ügyeletes orvost. Alternatív megoldást keresett. Aggodalmamban rögtön több lehet_séget is említettem:feküdjön ágyba, helyezzen melegít_ palackot a fájó területre(de nem a fájó oldalra), igya a már említett teakeveréket s egyéb folyadékokat is b_ségesen, vegyen be homeopátiásszereket ? Berberist és Cantharist ? óránként felváltva, ésmihelyt férje a sókeveréket az illóolajokkal együtt beszerezte a gyógyszertárból, készítsen jó meleg ül_fürd_tmagának. Ezenkívül nyomatékosan lelkére kötöttem: ha apanaszok fél napon belül nem csillapodnak jelent_sen, haladéktalanul keressen fel egy orvost. Este felhívott, éslegnagyobb örömömre azt mesélte, hogy az éget_ érzés, amelypisilés közben fájdalmat okozott neki, szinte teljesen elmúlt, és a vesetájéki fájdalmak a meleg fürd_ és azágymelegít_ palack alkalmazása után két órán belül t_rhet_véváltak, majd estére teljesen elmúltak. Megnyugodtam, és hálát adtam a természetnek, amiért ilyen segít_ eszközöketnyújt számunkra.
+
pamut/ tiszta selyem fehernemu
Ha nem akut vagy krónikus gyulladásról van szó, hanem a várandóssághoz kapcsolódó bakteriális vizeletürítésr_l,akkor tudok néhány tanácsot adni.A legfontosabb, hogy a kismama megértse: várandóssága alatt a hólyag- és veserendszerben is ?más állapotok? uralkodnak.A megváltozott hormonális helyzet nemcsak a vérerekkiöblösödését okozhatja (visszér, aranyér), hanem a húgyvezeték kitágulását is. Ezért kerülhetnek a baktériumoksokkal gyorsabban a hólyagba, és emiatt van szükség néhánytudnivalóra a testápolással és a vizelet ellen_rzésével kapcsolatban.A várandósság alatti rendszeres vizsgálatokon mindigvégeznek vizeletvizsgálatot. Fontos, hogy ehhez az úgynevezett középsugárból származó vizeletet adják le. Ezazt jelenti, hogy az els_ adag vizelet menjen a WC-be, aközéps_ mennyiség kerüljön a vizsgálati pohárba, és aztán a hólyag teljesen a WC-be üríthet_. Így minden n_ er_síthetimedencefenekét, és legalább a vizsgálati napon van oka b_venfolyadékot inni. Ha megfelel_ módon adjuk le a vizsgálati mintát, egyes pozitív leletek negatívak lesznek. Abaktériumok ugyanis általában a húgycs_ elején szaporodnakel, és a középsugaras vizeletpróba esetén a WC-be kerülnek, nem pedig a vizeletgy_jt_ pohárba.A testápolás kapcsán figyelni kell arra, hogy s_r_n váltsuk alehet_leg pamutból készült fehérnem_t. Visszatér_ húgycs_gyulladás esetén a tiszta selyem alsónem_ viselése issegít, mivel a selyem állati fehérjeszál, s ezértbaktériumöl_ hatása van. Le kell mondani azonban az illatosított szappanokról és az úgynevezett intimmosdószerekr_l. Ezek a készítmények ugyanistartósítószereket és fert_tlenít_ adalékokat is tartalmaznak, melyek az egészséges hüvelyi környezetösszetételét felbillenthetik, ami kedvez a baktériumokelszaporodásának. Segít a hólyagpanaszok elkerülésében a rendszeres vizelés
is. Nem kell addig várni, míg a húgyhólyag megtelik, éssürg_ssé válik a dolog. A másállapot során kiderül, hogy atest is oltalmazza magát, mert szinte minden n_ beszámol róla, hogy soha nem kellett olyan gyakran vécére mennie,mint a várandósság ideje alatt. Köztudott, hogy aszeretkezés utáni vizeletürítés jó megel_z_ módszer a hólyagproblémák leépítésére, s_t elkerülésére, mert akórokozók, melyek esetleg a végbélb_l a környez_szövetekhez, vagy a partnert_l a húgycs_höz kerülhettek, így rögtön kimosódnak.Meg kell említeni a táplálkozást is. A cukorban gazdagétrend a baktériumok számára is ?megédesíti? a klímát, amelyben _k is jól érzik magukat. Ha azonban a kismamákb_ven vesznek magukhoz savtartalmú táplálékot vagy C-vitamint, a vizelet PH-értéke savanyú lesz, és a kórokozók elvesztik táptalajukat.Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a várandósságidején a kielégít_ folyadékbevitel kardinális kérdés. Az állandóan öblít_d_ húgyhólyag nem betegszik meg olyan hamar.Az egészséges hólyag megakadályozza a fert_zések feljutásáta vesékbe. Ugyanis gyakran a várandósságra vezethet_ vissza a vesekárosodások kezdete, ám ezt el lehet, és el is kellkerülni.
remelem segit !!