A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

köszönöm a bokokat :lol:

csajok, holnap jövök elökeszitöre :lol: :lol: :lol:

mivel fogalmam sincs merre meddig, jo lenne nem egyedül :roll:

jön meg valaki?
Vendég

de jo kepek - missi, evu

szoptatas: latom mindenki azt fog, szuper ! allitolag erdemes felkesziteni a melleket lassan mostanatol, hogy ne legyenek olyan erzekenyek..pl minel inkabb birjuk a hidegebb, langyosabb zuhanyt, annal jobb-meleg viz szarit. aztan utana kenegetni, olajjal, kremmel es masszirozni vmi dorzskesztyuvel ovatosan, majd hetekkel kesobb amikor megszokta-jobba. Citromkarikat tenni neha a mellbimbora, de en borvizet is hallottam ( gyogyszertar)hogy nagyon jo 1 honappal szules elott mellbimbora

izzadas: az nekem (meg :) ) nincs

iszom a gyogyteakat az allitolagos felfazasra, szerdan lesz meg a mai labor eredmenye, remelem, hogy minden ok lesz es nem kell antibiotikum.
vizelet: fontos, hogy kozepsugaru menjen az uvebe, mert a pisi elejen vannak a bacik, az menjen a wc-be es a vegen is. (en ezt nem tudtam !)
shep es akinek meg ilyen gondja van, mindjart kimasolom a Bába valaszol bol , hogy mit lehet meg tenni. de a ZSURLO tea is csodat muvel allitolag. en azt iszom, napi 1 litert.
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Nemrég kelltem fel, bár nagyon későn aludtam el tegnap. Ettem 1 szelet mákos sütit este és szerintem a gyerek teljesen beindult tőle.
Most olyan érzésem van mintha megint keresztben lenne a pocimban, néha egész felmászik a gyomromig és kifli alakot vesz fel. Ez nem túl kellemes érzés.
Éjjel fél kettőkor meg kellett ennem egy banánt, mert olyan szinten korgott a pocim, és úgy mocorgott Lili, hogy nem lehetett tőle aludni.

Hétvégén voltunk a Brendonban, bár így sem tudtunk mindent megvenni amit szerettünk volna. Viszont vettem Babamosószert és öblítőt a kettő együtt akciósan 1200FT volt. Ma még elnézek a baby planetbe és megveszem azt a pár dolgot ami lemaradt.
Holnap már én is babarucikat fogok mosni és kórházi csomagot összerakni.
Ma sajnos még vár rám egy hatalmas adag vasalás plussz még két adag tegnapi mosás szárad :( :(
Asszem elleszek vele egy darabig.

Evu: Shepy, Csilla és Én tutira megyünk holnap felkészítőre!
A szülészet épülete előtt taliztunk múlthéten 16.45kor. ha neked jó akkor gyere oda.

Missi: nem is vagy kövér ez a doki tényleg nagyon hülye, nem tudom miről beszél.

Klári: Boldog Névnapot!!!

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

én azt olvastam valahol nem rég, hogy az orgazmus jót tesz, mert erősíti a méhfalat. :) meg különben is minden jó a babának, ami neked jó :) sexelni az utolsó hónapban nem lehet, mert beindíthatja a szülést, viszont az utolsó napokban meg ajánlják.. és akkor döntse el az ember lánya, hogy mit csináljon :P
missi: velem ugyanez van :)
sheepy: sok sikert a varráshoz, én a függönyét kézzel varrtam meg :)

Kép
tidi

masika: milyen mosópor és öblítő?

Kép
tidi

Ma vagyunk 33 hetesek!
Már csak 49 nap, olyan soknak tűnik, már úgy szeretnék babázni.

Szerdán mehetek dokihoz is :(
kell kérnem beutalóra javaslatot tőle. Milyen hülyeség ez, a háziorvos írhat vérvételre beutalót, de csak úgy ha kéri a nőgyogyi.
Kivagyok ettől a rendszertől!

csajok kipróbálta már valaki a gátmasszázst?

én hétvégén vettem egy terhestorna kazit, erről is szó van rajta +légzőgyakorlatokkal van tele. Ma majd tanulmányozom!

na megyek vasalni, mert kicsit sűrű a mai programom! :D

Kép
masika

masi: gratula :) kicsit irigykedek, hogy már csak ennyi van :) :) :)
valaki korábban írta, hogy milyen olaj kell a gátra. leírná megint légyszi ?:)
én is leléptem, mára vége a melónak, este megpróba fotót feltenni a szobáról :)
sziasztok!

Kép
tidi

MASIKA:GRAT A 33.HÉTHEZ Kép
geosel.klara

masika, rendicsek, ott leszek 16.45kor, remelem nem kesek, eleg nehez ig ymegtervezni, hogy mikor induljak el a belvarosbol :roll: de mindenkeppen ott leszek :D

az orgazmus temaval kapcsolatban: szoval mi sextilalmat kaptunk, de a dokim "parancsba adta", hogy a paromat el ne hanyagoljam..nem tudja mit beszel, nalunk ugyanis ilyen nincs.. :lol: viszont tegnap felvetödött otthon a kerdes, hogy velem mi legyen..a vegen ugy döntöttünk, hogy "engedelyezett" nekem is az orgazmus, es nem pecseteltem utana, tehat nem lett baj, de azert feltem, hgy mi lesz 8) :roll: jaj....hogy fogom en ezt birni..

olyan sok a melo, de jelentkezett egy lany hozzank, talan ö jo lenne a helyemre, fel is hivom delutan! :lol:

a praxisban nem veszik fel...vag nincsenek is meg??

meg jo, hogy vannak a talirol kepek, remelem megismerlek benneteket holnap,a janosos topicbol is jön 2 kismama asszem, ugyhogy leszünk böven :D de jo!!!!!!!!
Vendég

Masi, bocs, veletlenül irtam kicsivel a nevedet :cry:

es grat a 33. hethez!!!!
Vendég

Masika hisz mindjárt babázhatsz!! :wink: :wink: Mit szóljak pl én a 77 napommal? :D Bár épp azon gondolkoztam h nemrég még azt vártam(vártuk)itt páran h a 100 napot átlépjük,...most meg már 77nél tartok! :D Megy az idő,szeríntem ne sürgessük!Perxe én is már nagyon babáznék,de még nem szabad!!

Orgazmus-->hát nekem szeríntem több jut belőle ez alatt a pár hónap alatt!!De igénylem is nagyon!! :) Samuka is csípi szeríntem!!Ok utána mondjuk megfeszül mindig..de én nem tudok róla lemondani! :shock: :wink: :wink:

Kövérség--->Szeríntem a dokim is csak félt,nyílván nem rosszat akar a diétával!Szerínte az ÖSSZ hízásom sok eddig..bár az elmult 2 hónapban konkrétan 2(!!!)kilót híztam! :D Július 10.-én voltam 82!Ma megmértem magam és 84et mutatott!

A baj szerínte inkább az,h az elején nagyon "meglendültem"!Hát igen,itt vannak a hízás eredményeim:

02.28. 69kg
03.13.- 70,5kg
04.10.- 72kg
05.08. -74kg
05.15. -74,5kg
06.05.- 77,5kg
07.10 - 82kg
07.24.- 83,5kg
07.31.- 83kg Védőnői értékek

(És ma otthon ugye a 84)

Na szóval ennyi!

Missfried
Kép
missfried

Jaa ez az elmúlt 1 hónap bocs..,nem 2!!! :shock: :shock: Na mindegy :)

Missfried
Kép
missfried

Ja és mi meg ma 29 hetesek vagyunk!!30.-tól visszaszámolok! :wink:

Missfried
Kép
missfried

Ja és egy kérdés: Ha már szopizás a téma!Én azon gondolkoztam,hogy mondjuk 2 szoptatás közt kell e mellet valahogy fertőtleníteni??Vagy csak megmosni..gondolom :roll:

Missfried
Kép
missfried

1ébként a dokimre eddig igazábol nem panaszkodhatok!!Én bírom,..perxe hogy a kórház témával felidegesít.. :) :shock: de semmi gond vele!!Most már szinte biztos h nála is fogok szülni,ha addig nem változik a véleményem!!

Már régóta hozzá járok!Volt olyan egyszer,hogy melóztam egy szombati napon..és annyira szenvedtem,mert olyan szinten be volt gyulladva a hüvelyem,hogy majdnem megvesztem!! :cry: :? A főnökasszonyom kértem meg,hogy hívja fel mit csináljak?Pont éjszakai ügyeletből jött hazafelé a doki(vidékről)..és mondta h menjek be a rendelőbe,megvizsgál!Az egész rendelő SZTK zárva volt..,csak miattam hozta a kulcsot és kinyitotta(rendelési időn Kívül)..és megvizsgált!Ráadásul épp menstruáltam :shock: :shock: !És pénzt sem fogadott el!!

Szóval rendes volt!(Huu az előbb olyat villant a monitorom,azt hittem kész,ámen :? )..
A másik eddigi tapasztalatom pedig ezzel a dokival,hogy anno még 4-4 éve ugye volt egy elhalt terhességem :cry: :cry: ,és Ő műtött meg!Ugyanabban a kórházban ahol szülni fogok!!Kellemesen csalodtam akkor a kórházban,remélem ez most sem lex máshogy!!Ja és éjjel a mi szobánkbol(volt még egy csaj)végighallgattunk egy szülést a szomszéd szobában,amit Ő vezetett le!!Teljesen normális volt!!Jajj az olyan megható volt akkor :) :cry:

Missfried
Kép
missfried

4-5 éve na :lol: :lol:

Missfried
Kép
missfried

jajjjjjjjj de izgi, aug.21-en megyünk 4D-re!!!!!!!!!!! :lol:
Vendég

Sziasztok !

Bogyó : Köszönöm szépen előre is a gyógyteás infókat !

Mindenkinek gratulálok a hétfordulókhoz!!!!! Csak úgy repülnek a napok ! Észre sem fogjuk venni, és már anyukás topic lettünk :P :P

gátmasszázs: már elmentettem a technikáját a netről, és megrendeltem az olajat, elvileg a héten jön meg a patikába. http://www.boldogmama.hu/index.php - innen van , az ismerős patikus nagyon dícsérte, de szerinte a sima búzacsíra olaj is teljesen jó erre a célra.

Kíváncsi leszek ,hogyan boldogulok , mert az az 5 újnyi dolog nekem elég meredeken hangzik :oops: :oops:

Málnalevél tea ????

Masi : Te már jövő héten a 34. hétnél vagy , elvileg onnantól javasolt . Iszol majd valami csodalevet ?
Ismered a Benedek patikát a Kabar u-nál ? Ott egy csomó jó dolgot kapni, még Aventes kiegészítők is vannak. A gátolajat is náluk rendeltem meg.
( Csak azért reklámozok , mert ismerős a gyógyszerész :) )

Kép
sheepy

Sziasztok!
Anyós+nagyi vonaton, lakcímkártyámat elintézni 20 perc volt, onnantól, hogy beléptem és sorszámot kértem, és közben a postán még a csekkeket is befizettem...
Pozitiv csalódás a bürokráciában :shock:

Missi, tényleg nagyon normálisnak tűnik a dokid! Hol találsz manapság olyat, aki kinyit érted egy SZTK-t?? és ráadásul ingyé...

Gratulálunk a 29. héthez!

Evu, tök jó! Várjuk a képeket tőled :D praxisba mentek? Őket csak délelőtt lehet elérni, csupa jókat hallottam róluk. Sajna csak 2ig vannak, és nekünk párom miatt nem volt jó, így a mom-ba mentünk, ott este negyed8ra is adtak időpontot.

Masi, te meg már a 33 hétnél jársz?! Hihetetlen!

Már nem is tudom ki irta, h babaszobába még a téli cuccok - hát nálam is egy kosárba összeszedve, egyszerűen még nem tudom, hová süllyesszem....

Mivel nálunk aug végén kezdik a panelfelújitást, amig kész nincsenek, addig ablakpucolás lefújva nálunk, de még szeptemberben én is egy nagytakaritást bevállalok, függönymosással...
Én még babacuccokat egyelőre nem mosom ki, azzal még ráérek szerintem, bár minden nap elgyönyörködöm a szerzeményekben :D
Még jó pár dolog hiányzik, de azért már jól állunk :)

útközben sógornőmékhez beugrottunk Veresegyházán a piacra, vettem hálóingeket 1200-1600 Ft, nem "mamis". elől gombos, macika, meg bari van rajta, tök aranyosak. Azokat viszont kimostam... :)

Na, megyek letámadom a dokit, hogy adjon táppénzes papirt.. :!:

Még a héten elmegyek a Teve utcába, és megcsináltatom a taj kártyámat is...hjajj, mennyi dolga van egy kismamának :wink:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok!

Látom mindenki teljes bevásárlás és átrendezés lázban ég! Jó, hogy már itt tartunk, nem??

Masi Gratula a 33. héthez!! Amindenit milyen irígy vagyok :oops: :D

Vicsok Jó ügyintézést. Egy kis innivalót meg nasit a Teve utcához szerintem vigyél, de remélem nem lesz igazam. Én jól megjártam már ott. A sok nyugdíjas ha nem az SZTK- ban vannak, akkor odamennek! És kempingszéket is vigyél!! :)

Sheppy Öt ujj??? Azt hova is egészen pontosan? Na azonnal elolvasom, amit a patikus dícsér! :shock: :shock:
Vendég

Ezt a császármetszéses szülést linkelte be multkor vki??Mert ez sem semmi.. :?Jó hosszu videó :)
http://www.youtube.com/watch?v=Pky9DHxH0uo

Missfried
Kép
missfried

Hali!

sok leülés után végre kész a vasalás, hihetetlen, hogy nem tudok tíz percet állni egy helyben annélkül, hogy ne fájna a derekam, a szeméremcsontról nem is beszélve. Ez már a vég!

Sheepy: csodalé, hát em tudom?! én nem hiszek ezekben, bár lehet, hogy jó, még gondolkodom rajta. Bár ez a gátmasszázs téma azért elég fura nekem, öt ujj!!!!!!
Benedek patika, oda járok mert az van a legközelebb, bár nem olyan nagy de jó sok mindet árulnak. Ott vettem apának scholl papucsot :D

Remélem csütörtökig hozzák a szekrényt, mert péntek reggel irány a Balcsi. Nem tudom még hol fogunk aludni, mert barátainkhoz megyünk, de olyan sokan leszünk, hogy matracon kéne aludni, na most én az ágyból alig tudok kimászni éjszaka úgy fáj a derekam, nemhogy a földről felállni pláne éjszakánként 4-5ször.
Mondtam Apának, inkább vegyünk ki egy szobát valahol.

szerdán még megyek dokihoz és kikérem a véleményét a balcsiban való fürdésről is.

nekem is el kellene mennem TB kártyát csináltatni, mert az még a leánykori nevemre szól. Szerintetek az baj, vagy mindenképpen át kellene iratnom a nevem és kérni új kártyát?

Kép
masika

Na sziasztok.
Azt hiszem, ügyintézésnek mára vége, mától hivatalosan "beteg" :? vagyok

Adri, kösz a jó tanácsokat :? de legalább felkészülten megyek..

Ja, majd visszakeresem én is a gátmasszázsos oldalt, mert elolvastam, de megrémültem, és rémületemben elfelejtettem lementeni az oldalt :shock:

Vettem lenn a zöldségesnél őszibarackot, hát valami isteni :D

Most néztem bele a kiskönyvembe, a doki a múltkor beleirta, hogy cx: 3000 és aláhúzta. Ki tudja, mi ez??? :?:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Masi, én is azért megyek a Teve utcába...

Még a sote-n mondták, hogy ez így nem is érvényes...és minden vizsgálatot a leánykori nevemen jegyeztek be. Ez mondjuk a Máv-ban nem volt probléma, de inkább elintézem...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Vicsok, ha jol tudom a mehnyak hossza, a vedönöm magyarazta el, en sem tudtam.

es a 3000 az tökeletes, tehat meg nem indult be semmi, hogy igy fejezzem ki magamat :wink:

ha tevedtem, akkor sorry :roll:
Vendég

Köszi Evu :D
Lehetséges, mert megvizsgált, és mondta, hogy a méhszáj teljesen zárt, ne aggódjak a kis görcsök miatt.
Lekopogom, 2x volt, és azóta sem...

Valamelyik babás oldalon találtam a múltkor olyat, hogy röviditések és magyarázataik, csak az baj, hogy nem tudom melyiken :?
Már megint ez a fránya memória dolog :cry:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Vicsok: hát akkor én is mehetek ügyintézni, mi kell hozzá, elég csak a házassági anyakönyvi kivonat és a régi Tb kártya?

Kép
masika

Masi, még én sem tudom, de holnap megnézem, mikor van ügyfélfogadás, ill megkérdezem, mi kell hozzá...
Szerintem ha a személyid át van iratva, az is elég, nem kell házassági kivonat...
De holnap leinfozom :!:

Megyek, mert úgy belemerültem itt, hogy nem lesz vacsi.... :oops:

Anikó
Kép
Kép
vicsok

:) sheppy + aki meg holyagproblemakkal kuzd:( bocs, a rossz irasjelekert, de igy jott at a masolas )

Akut hólyagpanaszok esetén segíthet a medvesz_l_levélb_l, nyárfalevélb_l, aranyvessz_b_l, iglicéb_l, kamillavirágbólés gyermekláncf_gyökérb_l készített teakeverék, melyb_lnaponta legalább három csészével kell meginni. HOMEOPÁTIÁS SZEREKA homeopátia szerei a fenti panaszokra: Apis, Berberis, Cantharis, Equisetum, Pulsatilla, Sepia és Solidago. ILLÓOLAJOK Meleg ül_fürd_ket készíthetünk a bergamott, a levendula, arózsa, a cickafarkés a cédrus eszenciájából. Mint minden részleges és ül_fürd_ készítésekor, a holt-tengeri só használatát ajánlom alapnaka még jobb gyógyító és fert_tlenít_ hatás érdekében. Ennek asónak a hatása ismert a hagyományos orvostudományban is.
Biztos vagyok benne, hogy az illóolajok sóban fejtik kilegjobban gyógyító hatásukat.Tanácsaimat már sok n_ megfogadta, s akik gyógymódomat alkalmazták, hosszabb-rövidebb id_ után panaszmenteseklettek. Azt ugyan nem tudom, mert nem is firtattam, hogy azorvos által rendelt antibiotikumot el tudták-e kerülni. Ennek kapcsán eszembe jut egy kismama......aki elkeseredetten, sírva hívott fel egy szombat reggelen.Er_s vesetájéki fájdalomra panaszkodott, és arra, hogy vizeléskor éget_ érzés kínozza. Orvosát nem tudta elérni, éselutasította azt a tanácsomat, hogy hívja fel a kórházatvagy egy ügyeletes orvost. Alternatív megoldást keresett. Aggodalmamban rögtön több lehet_séget is említettem:feküdjön ágyba, helyezzen melegít_ palackot a fájó területre(de nem a fájó oldalra), igya a már említett teakeveréket s egyéb folyadékokat is b_ségesen, vegyen be homeopátiásszereket ? Berberist és Cantharist ? óránként felváltva, ésmihelyt férje a sókeveréket az illóolajokkal együtt beszerezte a gyógyszertárból, készítsen jó meleg ül_fürd_tmagának. Ezenkívül nyomatékosan lelkére kötöttem: ha apanaszok fél napon belül nem csillapodnak jelent_sen, haladéktalanul keressen fel egy orvost. Este felhívott, éslegnagyobb örömömre azt mesélte, hogy az éget_ érzés, amelypisilés közben fájdalmat okozott neki, szinte teljesen elmúlt, és a vesetájéki fájdalmak a meleg fürd_ és azágymelegít_ palack alkalmazása után két órán belül t_rhet_véváltak, majd estére teljesen elmúltak. Megnyugodtam, és hálát adtam a természetnek, amiért ilyen segít_ eszközöketnyújt számunkra.

+

pamut/ tiszta selyem fehernemu

Ha nem akut vagy krónikus gyulladásról van szó, hanem a várandóssághoz kapcsolódó bakteriális vizeletürítésr_l,akkor tudok néhány tanácsot adni.A legfontosabb, hogy a kismama megértse: várandóssága alatt a hólyag- és veserendszerben is ?más állapotok? uralkodnak.A megváltozott hormonális helyzet nemcsak a vérerekkiöblösödését okozhatja (visszér, aranyér), hanem a húgyvezeték kitágulását is. Ezért kerülhetnek a baktériumoksokkal gyorsabban a hólyagba, és emiatt van szükség néhánytudnivalóra a testápolással és a vizelet ellen_rzésével kapcsolatban.A várandósság alatti rendszeres vizsgálatokon mindigvégeznek vizeletvizsgálatot. Fontos, hogy ehhez az úgynevezett középsugárból származó vizeletet adják le. Ezazt jelenti, hogy az els_ adag vizelet menjen a WC-be, aközéps_ mennyiség kerüljön a vizsgálati pohárba, és aztán a hólyag teljesen a WC-be üríthet_. Így minden n_ er_síthetimedencefenekét, és legalább a vizsgálati napon van oka b_venfolyadékot inni. Ha megfelel_ módon adjuk le a vizsgálati mintát, egyes pozitív leletek negatívak lesznek. Abaktériumok ugyanis általában a húgycs_ elején szaporodnakel, és a középsugaras vizeletpróba esetén a WC-be kerülnek, nem pedig a vizeletgy_jt_ pohárba.A testápolás kapcsán figyelni kell arra, hogy s_r_n váltsuk alehet_leg pamutból készült fehérnem_t. Visszatér_ húgycs_gyulladás esetén a tiszta selyem alsónem_ viselése issegít, mivel a selyem állati fehérjeszál, s ezértbaktériumöl_ hatása van. Le kell mondani azonban az illatosított szappanokról és az úgynevezett intimmosdószerekr_l. Ezek a készítmények ugyanistartósítószereket és fert_tlenít_ adalékokat is tartalmaznak, melyek az egészséges hüvelyi környezetösszetételét felbillenthetik, ami kedvez a baktériumokelszaporodásának. Segít a hólyagpanaszok elkerülésében a rendszeres vizelés
is. Nem kell addig várni, míg a húgyhólyag megtelik, éssürg_ssé válik a dolog. A másállapot során kiderül, hogy atest is oltalmazza magát, mert szinte minden n_ beszámol róla, hogy soha nem kellett olyan gyakran vécére mennie,mint a várandósság ideje alatt. Köztudott, hogy aszeretkezés utáni vizeletürítés jó megel_z_ módszer a hólyagproblémák leépítésére, s_t elkerülésére, mert akórokozók, melyek esetleg a végbélb_l a környez_szövetekhez, vagy a partnert_l a húgycs_höz kerülhettek, így rögtön kimosódnak.Meg kell említeni a táplálkozást is. A cukorban gazdagétrend a baktériumok számára is ?megédesíti? a klímát, amelyben _k is jól érzik magukat. Ha azonban a kismamákb_ven vesznek magukhoz savtartalmú táplálékot vagy C-vitamint, a vizelet PH-értéke savanyú lesz, és a kórokozók elvesztik táptalajukat.Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a várandósságidején a kielégít_ folyadékbevitel kardinális kérdés. Az állandóan öblít_d_ húgyhólyag nem betegszik meg olyan hamar.Az egészséges hólyag megakadályozza a fert_zések feljutásáta vesékbe. Ugyanis gyakran a várandósságra vezethet_ vissza a vesekárosodások kezdete, ám ezt el lehet, és el is kellkerülni.

remelem segit !! :)
bogyogyorgyi

szoptatasrol : nekunk a Gereb Agis tanfolyam kereteben egy egesz nap csak errol lesz szo, akit erdekel, irjon nekem ( be lehet kapcsolodni arra a napra is akar )

ill. a
www.lll.hu -n is sok sok jo info van, vannak par oras tanfolyamok is, altalaban ingyenesek...
www.szoptatasert.hu

erdemes oket megnezni, mert allitolag oriasi a kulonbseg a "felkeszitett cici" es a nem...kozott :):):)
amugy a csomos mell, berepedezett mellbimbo nagyon tud fajni :(
bogyogyorgyi

Szoptatási szakrendelés
Vezeti: Dr. Németh Tünde
Budapest, MÁV Kórház csütörtökön 8-12
Bejelentkezés: 20/9609-114

Magánrendelés:
Rózsa Ibolya, IBCLC laktációs szaktanácsadó
Személyes tanácsadás a család otthonában
Időpontegyeztetés: 06-30-583-4877
www.iboly.hu

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=hova
Orszagosan is rajta vannak a szakrendelesek..
bogyogyorgyi

Sheepy,
fél liter naponta, a Herbáriának van filteres, abból kettőt beleteszek. és kb. 2 hétig ittam.

Az irodában úgy érzem, sosem érem magam utól, és rengeteg a munka.
Jó olvasni titeket, bár kicsit fáj is a szívem. jó nektek, hogy már készülhettek a babázásra. És már egyeseknek olyan kevés van hátra!
Mostmár én is számolom a napokat.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Kép

Mimi szoba részlet

Kép
tidi

első adag babaruha a mosógépben!!! el sem hiszem, hogy ilyen miniruhákat mosok :):):)
további szép napot!

Kép
tidi

Ti milyen mosoport fogtok a bebinek hasznalni ?
sonett et ismeri vki ? az tok bio es meg allergiasok is hasznalhatjak.
ha vki mar probalta, legyszi irjon

tidi - gratulalok, nagyon szep lesz ez a bebi szoba !!!

Agi - te is velunk szulsz, 1-2 het ide vagy oda nem szamit mar
bogyogyorgyi

Szia Cukika, jó hogy visszatértél :)
A 6 hét a szülésig pedig hipp-hopp eltelik, már ha Panka is úgy akarja.. :wink:

Ja, a szülés utáni 6 hét az elég durva :shock: elvileg addig vérzel is, addigra tisztul ki minden...

Ági kitartás, ne dolgozz sokat! Meddig vagy még egyébként?

Tidi, szoba magyon szép! Sajnos a mi szobánk nem lesz ekkora (igy első látásra)

Jajj, de jó készülődni, ezt nevezik fészekrakási kényszernek, azt hiszem 8)

:evil: Párom most telefonált, hogy késni fog...

na, mára tőlem ennyi, holnap jövök

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Ja, bogyógyörgyi, köszönjük hasznos infokat szoptatás ügyben :D

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Sziasztok!

köszi a biztató szavakat.
elvileg szept. 21-ig dolgozom.

Tidi,
nagyon szép a szoba.
mi egyelőre csak a legszükségesebbeket vesszük meg: ágy, pelenkázó (kisszekrénnyel), mert várhatóan jövő nyáron/ősszel a panelből családi házba költözhetünk...
és akkor ott lesz mit berendezni :)

Üdv,
Ági

Kép
agi29

köszi a dícsérő szavakat, azért vagyok büszke, mert a férjemmel készítettük el ezeket a bútorokat :)
cukika: holnap benézek a drogériába, megnézem mi is ez az olaj .. :)
bogyó: én persil power gél sensitivet vettem, meg coccolino fehér az is sens. most mostam vele, illata kellemes, de nem erős, ismerőseim ajánlották :)
mit csináljak a talpaimmal,mert nagyon fájnak..lehet, hogy rossz a papucsom??

Kép
tidi

alkoholmentes sört iszok, annyira jól esik!!! :lol: Miminek is tetszik, mert majd kiugrik annyira mocorog :) :)

Kép
tidi

Hali!

Tidi: nagyon szép a bútor nekem nagyon tetszik.

Cuki: lehet hogy én járok a legelőrébb, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy én fogok elsőnek szülni. :D

Megint csöpög a cicim, de mindíg csak a bal, olyan fura egyszer csak azt érzem, hogy nedves a pólóm, már ha nincs rajtam cicitartó.
Ha itthon vagyok néha leveszem, bár tudom, hogy nem kellene,de így olyan kényelmes :D

Ma mégsem mostam babarucikat, délután inkább tornáztam egyet az új kazimra, elég fárasztó volt, főleg hogy minden mozdulatnál nagyon fájt a derekam. A végén van légzéstechnika a vajúdáshoz és relaxáció is. Egész Jó.

Ági: kitartás a munkához!!! Azért a szeptember még nagyon messze van, nem irigyellek.

Vicsok: jövőhéten én is felkerekedem és megcsináltatom a kártyám, nehogy gond legyen belőle, bár eddig még sehol nem szóltak, hogy ez így nem Ok.

Jó éjszakát mindenkinek remélem ma én is hamarabb elalszom, mint tegnap.

masi

Kép
masika

Sziasztok!

Végre meghoztuk a döntést babakocsiügyben! Peg Perego Pramette - igaz nem a szép narancssárga , hanem a zöldes-szürke verzió, mert a párommal muszáj volt valamilyen kompromisszumba belemenni :) Megnéztük a nagy sárgát is, lett volna egy sötétkék, ami színben még megfelelt volna, de az 13 kg volt! Párom az mellett kampányolt- természetesen a hátsó nagy kerekek miatt :) De a jól kis forgó első kerekek miatt belement a nekem legjobban tetszőbe és az is jó, hogy ez csak 7,7 kg! Még a Brendon leírás 9,9 kg-t hoz rá, sokkal könnyebb és a hivatalos honlapon a könnyebb súlyinfó van!Nagyon örülök, szerdán vesszük meg, majd feltszem a képet, szerintem a honlapos kép nem adja vissza azt a színt!
Igaz íjászversenyen ezzel a kocsival nem fogok rodeózni, de inkább városi kocsi lesz, mint terep!

Tidi
Nagyon szép a szoba, nekünk is narancssárgák a falak! A bútorok álomszépek, nagyon ügyesek vagytok!

Ani
Szerencséd volt az ügyintézéssel, én egy hónappal későbbre kaptam időpontot okmányirodába- min 7 órakor sorba kell állni, ha a délelőttre még sorszámot akarsz kapni!

Bogyó
Természetesen a szoptatás a legfontosabb, jókat írtál a felkészítésről!

Sheepy
Nagyon ügyes vagy, hogy megvarrod a dolgokat! A párom mindig bíztat engem is, hogy vegyünk egy varrógépet és akkor csinálhatnék jó dolgokat, de eddig nem hiányzott! Utoljára a Barbimnak vartam babaruhákat kézzel! :D

Masi
Szorítok a kényelmes ágyért! Valóban nem egyszerű csak úgy kiipattanni!

Cuki
Bosszantó a füst, főleg,, ha a szépen mosott ruhákba is belemegy!

Evu
Jól nézel ki! Észre sem fogod venni, milyen gyorsan elmegy a munka nélküli idő! Pedig nekünk van még hátra a legtöbb időnk! De nekem még olyan sok mindent meg kell néznem, vennem! mérleget én is kölcsönzök majd, rá is kérdezek a védőnőre!

> Kép
evarga

Sziasztok !

Ági29 : Köszi a teás infót :P !

Cuki : CSak gyanús volt ez a nagy csend Hajdú-Bihar felől :wink: .
Már kezdtem aggódni, úgyhogy nem ér eltűnni nagyon !

Szerintem az a 6 hét el fog telni, hát még ami utána jön.
Barátnőm ,aki nemrég szült egyfolytában vérzett, utána meg mindenféle csúnya dolog jött még belőle , ráadásul álandóan félkómában volt a gyerek etetése közötti időkben.
Örült, hogy 2 lábra tud állni, bár volt segítsége úgy tudom .

Azért már én is vágyom közelebbről találkozni Apával, de majd csak eljön ennek is az ideje.

Masi : Vicces, én pénteken vettem Scholl papucsot a páromnak a Benedekben mert olcsóbb volt egy ezressel, mint máshol :-).

Tidi: Nagyon szép a szoba !!!! Ügyesek vagytok .

Megvettem a gyerekszobába a függönynekvalót, hát nem voltam nagyon odáig a választéktól . :? a családnak tetszik, szerintem meg nem illik a lakás többi részéhez . És ezzel lesz tele a gyerekszoba .
Na mindegy , majd ha kész , és a kiságy is egyben van , akkor lehet ,hogy klasz lesz, de egyenlőre az ágynemű és a fejvédő teljesen elüt tőle.
Lehet,hogy kicserélem őket.

Jó éjt , kerülünk egyet a házkörül vacsi helyett .
Pusz

Kép
sheepy

orulok, hogy tetszett a cikk,
koszi Evi a dicseretet

tidi, koszi a tippet

cuki , komolyan weleda van a dm ben ? idaig csak par specko gyogyszertarban lattam, tuti , hogy egyre gondolunk ?

shepy, szules utan mindenki verzik, tok normalis, igy all vissza a meh az eredeti allpotaba.
ezert kell szules utanra ORIAS bugyogo :) hogy az orias vatta, betet beleferjen, (azt nem is kell irnom ugye, hogy tilos a tampon ilyenkor !!!- meg maskor is szerintem,..)

masi milyen ez az uj kazi ? ki csinalja ?
bogyogyorgyi

Szép estét!!

Most élénkültem fel!Eddig dvd-ztünk apával :) Meg meghozták az ágyakat,olyan jóó a franciaágy!Tök jo rajt feküdni!Holnap felteszem róla a képet!!

Alkohol mentes sör!Az jóó!Állitólag kihajtja a felesleges vízet!Ja és szülés után tessék inni jó sokat,mert sok tejet csinál!! :wink: :wink:

Én konkrétan Persil sensitive-vel mostam ki az első adag babyruhát!!

Na jó éjszakát!!! :)

Missfried
Kép
missfried

cuk, megnezem ma a dm ben , koszii

senki sem ismeri a Sonett et ?

szep napot mindenkinek !! :):)
bogyogyorgyi

Bogyó : A vérzést ...stb, csak azért írtam , mert Cuki aggódik,hogy 6 hétig nuku szex a gyerekágyas időszak alatt.

Szerintem bőven el leszünk foglalva mással, hogy ne azon járjon az eszünk .

[quote]c írta:uki , komolyan weleda van a dm ben ? idaig csak par specko gyogyszertarban lattam, tuti , hogy egyre gondolunk ?

a honlapon rajta van ,hogy a DM üzletekben a baba és gyermek ápolási- valamint a várandósoknak ajánlott termékek kaphatóak:

http://www.weleda.hu/kereskedok.htm

szeritnem ez tök jó , nem kell messzire menni :)

Kép
sheepy

Jó reggelt mindenkinek!

Missi, irigyellek az ágy miatt, de hát péntekre már a miénk is itthon lesz :D (remélem...)

Jujjj, de nincs kedvem semmit csinálni... :? és még most ötletem sincs, mi legyen a mai kaja...
Mindjárt összeszedem magam, aztán lenézek a boltba, hátha kapok vmi ihletet...

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Masi, itt a tb kártya dolog:

Hatósági ügy neve:
TAJ kártya igénylése illetve adatmódosítás a kártyán

A hatáskörrel rendelkezdő szerv neve
tartózkodási hely szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztár

Eljáró szerv illetékességi területe
megye

Ügyintézéshez szükséges dokumentumok
Személyazonosságot igazoló okmány,
lakcímet, és/vagy tartózkodási helyet igazoló okmány
és

Igazgatási szolgáltatási díj
TAJ kártya kiállítása és az adat módosítás díjmentes

elveszett, megrongálódott, ellopott kártya 2.200 Ft igazgatási szolgáltatási díj köteles

TAJ kártyán szereplő adat módosítása

A TAJ-kártya önmagában nem elég a jogosultság bizonyítására, szükséges még valamely személyazonosításra alkalmas más hivatalos okirat (pl. személyazonosító igazolvány, diákigazolvány) amellyel együtt igazolja tulajdonosának TAJ-át. Fontos tehát a TAJ-kártyán is szereplő személyazonosító adatok változása esetén új TAJ-kártya kiállításáról gondoskodni.

Amennyiben a TAJ szám tulajdonosának családi- vagy utóneve megváltozik, azt a megyei (fővárosi) egészségbiztosítási pénztárnál, az erre szolgáló bejelentőlapon be kell jelenteni, és a megyei egészségbiztosítási pénztár kiállítja az új hatósági igazolványt és átadja illetve megküldi a kérelmezőnek.

Személyi adat módosítás, adat pontosítás céljából igényelt TAJ kártya kiállítása díjmentes.

Cím
1139. Bp. Teve u. 1/a-c.
Postacím: 1387 Budapest, Pf.27.

Ügyfélszolgálat
nyitvatartási ideje
hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-14.30
szerda: 8.00-17.30
péntek: 8.00-12.00

Lehet, hogy holnap bemegyek, és elintézem

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Még egy fontos info mindenkinek:

TAJ szám/kártya igénylése újszülöttek részére

Az újszülöttek részére a TAJ-kártya az újszülött-osztályon rendelkezésre bocsátott nyomtatvány kitöltésével igényelhető. Ha a szülés nem kórházban vagy orvos közreműködésével történik, akkor a születést anyakönyvező anyakönyvvezető bocsátja rendelkezésre a TAJ-kártya igényléséhez szükséges nyomtatványt. A kitöltött nyomtatványt mindkét esetben az anyakönyvvezető küldi meg a megyei, fővárosi egészségbiztosítási pénztárnak. A nyomtatványon szereplő személyi adatok alapján a megyei egészségbiztosítási pénztár kiadja a TAJ számot, és a kiállított TAJ kártyát postán megküldi a szülő, vagy a gyermeket gondviselő eltartó, törvényes képviselő részére. Az egészségbiztosításnál nagy gondot fordítanak arra, hogy az anyakönyvi hivatalok értesítésének beérkezését követően soron kívül, de legkésőbb 8 napon belül a szülő, gondviselő kézhez kapja a gyermek TAJ kártyáját.

Bár lehetőség van a kártya soron kívüli igénylésére is, felhívjuk a figyelmet, hogy ez felesleges ügyintézést, sorban állást okozhat, mert az újszülött számára az egészségügyi szolgáltatások a szülést követő 6 hónapig TAJ kártya nélkül is térítésmentesen igénybe vehetők.

Az anyakönyvi hivatalok ügyintézési idejét is figyelembe véve, általában a szülő-gondviselő legkésőbb a születést követő 1 hónapon belül megkapja gyermeke TAJ kártyáját.

Anikó
Kép
Kép
vicsok

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?