A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

jó reggelt!

én is régen voltam, de azért olvasok, bár nem egyszerű. A szopipárnát én is terhesség alatt használtam inkább, de tényleg nagyon jó szolgálatot tett.
Nahát ez a kukikinövés :shock: :D :lol:

Kép
Kép
Kép
endaaj

Lányok! Az Aldiban 10 db textilpelenka 2000 Ft. Mind a 10 aranyos kis mintás. Én most vettem. :)
Vendég

Melinda köszi az infót, ilyenkor sajnálom, hogy sokmindent nem kell venni, mert van. Így nekünk marad a minta nélküli pelenka, de ebből van 20 db.

Kismamik, gyakorló anyukák! A kezdő kérdése jön, a mellszívó után teljesen más témában....
Lassan elérkezik az idő, hogy mindenki vásárol, majd mossa az ágyneműt, kisruhákat. Mosóporral és öblítővel kinek mi a tapasztalata? Szerencsés családom van, nálunk mindenki mindent bír, semmiféle allergiánk nincs, de nem tudom, mivel fogjak hozza babaruhákat mosni, mit ajánlotok?

Szopipárnát még nem vettem, de készülök rendelni. Ötlet, hogy honnan érdemes?

Üdv. Gabi
Vendég

Nálunk mindenki allergiás a családban, a Heim Pálban a Tomit ajánlották. Azt mondták nem lesz olyan gyönyörű hófehér mint a Persiltől a ruha, de legalább lágyabb mosószer, nem allergizál. Még a Gabi babáknak gyártott mosószert sem ajánlották.
Viszont nem a por, hanem a folyékonyt használjuk.
De én most kipróbálom a mosódiót, azzal szeretném az első fél évben mosni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Mosóidót régen használtam, de kb. 3 éve nem volt már vele dolgom. Szándékozok most is rendelni, de attól még a mosóport nem száműzöm a házból.

Pókica jó nyaralást ismét, kívánom, front ill. viharmentes legyen! Lánykátok? Gondolom, már ő is örült, hogy hazaért :)
Vendég

Én is Tomi folyékonyat gondoltam használni. És öblítőt használhatok vagy nem ajánlják?
Milyen az a mosódió? Bocsi a tudatlanságért! :oops:
Vendég

Melinda én igazából Fűzfői vagyok és itt a laborban csinálják de itt nagyon gáz ahogyan le veszik ám a vért.. 2 hétig múltkor is be volt lilult a karom úgy fájt :evil: De kismama tornára nem járok.. Te igen? Kipróbálhatjuk akár együtt is :D Amúgy Te is akkor Veszprémben szülsz? Egyébként Veszprémben laktam én is 2 évig..

A párna biztos kényelmes,mennyibe került illetve hol érdemes venni? Lehet hogy veszek én is egyet..

Tedorka igen megmondom őszintén nem volt "mostanában" túl sok energiám meg kedvem gép előtt ücsörögni, inkább olvasgatok,kertészkedek amit ugye most már hanyagolok a sok hajolgatás,guggolás miatt.. Meg kirándulgatunk hétvégente a jó kis természetben hmmmm :)

Jaj annyira nagyon várjuk már férjemmel hogy megszülessen a kishableányunk:) Ennyire még nem vártam semmit sem az életben.. húú de jó lesz..

Na megyek képosztás tésztát pirítani :oops: Pusssz nektek kismamik!
Vendég

jaa ha gondoljátok bejelölhettek iwiwen itt a linkem:
http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp? ... D=14456418

:) 12 körül jövök!! Pussssz
Vendég

Gabi!
Szentesen az Aladinnba tudsz venni elég olcsón.Arany János utcán van és ebben a hónapban 20-30% akció van.Bár azt nem tudom,hogy szopi párnára is,vagy csak rucikra :oops:

Mosás: Én így mosok: mosódió+mosószóda (fele mint a normál mosópor mennyisége) Öblítő csak akkor ha véletlenül nem kint száradnak a ruhák,ha kint vannak akkor felesleges!!!A levegőn isteni friss illatuk lesz.
Ez a fajta mosás teljesen környezet barát,ráadásul sokkal olcsóbb is!Mosódió nélkül is lehet csak mosószódát használni,úgy is jó.
Ja!Foltokra ökörepe vagy marhaepe szappan.Próbáltuk a Venish-t( vagy mit) de sz*rt se ért.Az ökör/marhaepe viszont minden foltot kivesz!Arról nem is beszélve,hogy szintén környezetbarát és sokkal olcsóbb!Ja és ami a legfontosabb: TITU nem lesz semmi baja a babó bőrének!
Vendég

Olga!
köszi az infót :)
ökörepe v.marhaepe szappant hol lehet venni? A mosódiót tudom, neten rendelhetem.

Üdv. Gabi
Vendég

sziasztok
alvással nálam is gondok vannak :(
mosás én az arielt használtam,használom és a babaruhákat lenor sensitivevel öblítettem amin pici baba van és mindig bekapcsoltam a plusz vizet hogy ne maradjon véletlenül se mosópor a ruhában nekünk ez bejött illatra is tisztaságra is.először én is tomit használtam de nem voltam megelégedve a tisztasággal.
melinda az jó ár kár hogy a közelünkbe csak lidl van :(
bár nekem is a legtöbb pelus megmaradt csak vették hogy mégis legyen új ha dokihoz,védőnénihez visszük

Kép
Kép
anitaaa03

Vagyok:) Épp eszegetem a fincsi kápi tésztám :oops: :oops:

Hú de jó meleg van basszus.. jöhetne a jó kis őszies hüvös idő
Vendég

Szopipárna: én egyelőre a haszontalan szerzemények közé sorolom, bár minden barátnőm az egekig magasztalta. Minden párnát begyűjtök éjjel, plusz egy fő plüssállatot :lol: , de ez a párna nekem sehogy sem kényelmes. Én a Kenguru Mamban vettem, kuponos kedvezménnyel, de a veszprémi kórház gyógyászati segédeszköz boltjában még így is olcsóbb lett volna egy ezressel. Ott duzzogtam. :)

Terheléses cukor - FMelinda, igen, az SZTK-ban csinálják. kell beutaló, valamint nekem azt mondták, hogy vizeletvizsgálatot csak akkor csinálnak, ha ez külön szerepel a beutalón. Nem adnak cukrot, hanem fel kell íratni receptre és kiváltani a patikában - de lehet, hogy Te ezeket tudod, csak nekem nagy csoda a két megye eltérő protokollja közötti útvesztőben a kiútratalálás! :lol: Így kétlakiként beszéltem a veszprémiekkel is, de végül nem "otthon", hanem "itthon" csináltatom meg, mert nem fogok tudni munkanapon, munkaidőben Veszprémben dekkolni három órát + út a budapesti irodába. Remélem, nem lesz belőle kalamajka (meglepődnék, ha valóban nem lenne), hogy a bejelentett lakcímem szerinti SZTK-ban kétszer szúrnak, nem háromszor, mint Veszprémben, ahova a laboreredményt viszem.

Kenetet tőlem a 26-27. héten tervez venni a doktorom, múlt heti, telefonos tájékoztatása alapján. Amikor azt is tudatta velem - jobb későn, mint soha alapon a 23. héten -, hogy maximum összesen 10 kilót hízhatok. Nem tudom, emlékszik-e rá, hogy mekkora vagyok (179 cm, rendes csontvázzal, nem hurkapálcákkal). Ezért nem fogok koplalni, habár ebből 4 kg-t már megnyertem magamnak. Voltunk a hétvégén Füreden, a bornapokon. (Moly vezet, Férj és barátunk bort kóstol.) Sajnos kénytelen voltam színtiszta szőlőlével (méz-méreg-édes) vígasztalni magam a nemborozásért minden kóstolásnál. Pedig az is csak cukor, ha a szőlőből származik is és nem a cukortartóból. :lol: Szép volt Füred, de többre számítottam a bornapoktól. Viszont megettük a nyaranként egy kötelező hekket és találtam végre egy helyet, ahol szép lábujjgyűrűket árultak és vettem is kettőt. Mivel édesapám testalkatát örököltem (izmos test, lapos mell), a lábamat legalább szeretem díszíteni, hangsúlyozni. :lol: A Férj arcán ilyenkor fel-felbukkan egy kósza árnyék, hogy nem érti, minek gyűrűket húzgálni a lábujjainkra.

Az ebédszünetem lassan kifut, és még sétálni is szeretnék egy kört, szóval Moly pát int. Szervusztok, kismamik! :wink:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Halihó mindenkinek!

Mi hazaértünk a pihenésből!Nagyon jó volt!
Viszont sajnos megkezdődött a parlagfű miatti szenvedésem... :( ...ha esetleg van valakinek valami jó tippje ellene,akkor szívesen hallgatom/olvasom!Az orromra sós orrsprayt használok...de a szemem...!És ez még csak a kezdet!

Én mosásra mosószódát használok egy ideje,szerintem marad is ez!

Nagyon meleg van a....!Nehezen bírom!

Ki mit főz ma?
Vendég

Én ma csak káposztás tésztát csináltam,olvastam hogy sok benne a vitamin,jó mondjuk azért ezt mégiscsak pirítjuk,meg olajos is és cukros,na meg állítólag ezt sem lehet enni terhesség alatt DE azért kicsi nem árt szerintem:) Megkívántam most..

Ennek a párnának lehet utána nézek..
Vendég

Asszem ledőlök pihenni kicsit:)

Majd később jövök :wink:
Vendég

Sziasztok, én is megjöttem.

Mosódió: mi az, és hogyan kell használni? Én nem is hallottam róla. Na és az ökörepe/marhaepe szappan? Ti ilyeneket honnan tudtok??? És honnan szerzitek be? Hát én lassan tök tudatlannak érzem magam... :oops: Én Persil sensitive-vel mosok a fiamnak, iiletve volt már Ariel és Tomi is, és én is a fehér Lenor sensitiv öblítőt használom. Szerintem amúgy inkább ne legyen patyolatfehér a ruha, de jó legyen a baba bőrének - mivel a fiamnak ekcéma-gyanús a bőre, így fontos, h. figyeljünk rá, sajnos ez bárkivel előfordulhat, szóval jobb vigyázni.

Kép

Kép
nóna

Szopipárna sztem is nagyon jó, sokmindenre használható, érdemes, én sima bababoltban vettem, mert ott előtte meg tudtam nézni, megfognni, stb., ha rendelem akkor már csak utólag látom, én azért élőben megnézném valahol azt a fajtát, mert többféle van. Az enyém kifli alakú, és a végét össze lehet kötni, de van amit teljesen egyenesre ki lehet nyújtani, azt nem próbáltam, nem tudom milyen. Én pl. rendszeresen nekidőltem, mintha egy fotelban ülnék, onnan néztem tévét, olvastam, stb, nagyon kényelmes, sose fájt a hátam, tényleg szuper! ( Bár az enyémben idővel összenyomódtak a golyók... állítólag valamelyiket újra is lehet tölteni, gondolom, az nincs bevarrva, hanem talán cipzáras, de ez nem biztos... az enyémnek csak a huzata cipzáras). Ja, és elég nagy árbeli különbségek vannak, az enyém anno 5.000 körül volt, de láttam már több mint a duplájáért is ).

Kép

Kép
nóna

én savanyúkáposztás sztrapacskát főztem,de kicsit borsos lett :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Kínait ettem ma,...lévén nálunk ebédelni mndenkia mhelzén, oviban nem főyem, de most szilvás kevert l, mert annyi szilvánk volt, hogy nem tudtuk mind megenni :wink:

Miét nem lehe káposztás tésztát enni kismaként? Mondjuk nem szeretem, e ez nekem új. Pontosabban egyedül a nyers húst nem enném, de azt amúgy sem :x Az első várandóságomnál még félve kérdeztem meg a dokit a csípős kajákkal kapcsolatban, de csak mosolygot így nem került a tiltólistára,...most is csomót ettem erőset, mert akkor nem volt hányingerem.

Babamosószerrel mostam, ohne öblítő az első fél évben. Utána nem mostam külön.
Ez az epeszappan engem is érdekelne,....babaként soha nem volt foltunk,...nem volt kifolyt kaki meg semmi, de mióta Szonja oviba jár,...csak az ecetes olló segít :twisted:

Moly, te vagy az én emberem a magasságoddal. Igaz nekem más a testalkatom. És a borocskát én is szeretem :lol:

N.

Kép Kép
natasa1975

Anita én múltkor jártam így hogy borsos lett :shock: :D
Vendég

Tulipános, én is allergiás vagyok. Homeopátiás bogyókat szedek, az egyik neve Pollens, 2x5 golyócskát veszek be egy nap, a másik Abrosia, ebből 1x10 szemet hetente. Tudom, hogy sokan azt gondolják, a homeopátia olyan, mintha patkót szögelnék az ágyam fölé, de én úgy érzem, nekem segít. Előzőleg próbálkoztam már másféle homepátiás szerekkel is, de azok nem jöttek be.
Elméletileg ez úgy működne, hogy elmész a szakértőhöz, aki kikérdez és személyre szóló összeállításban adja ezeket a cuccokat, de nekem ilyen nem volt, csak annyit tudott rólam a homeopátiával is foglalkozó, mellesleg orvos hozzáértő, hogy várandós vagyok és allergiás.
Attól, hogy a szemem begyullad, én is félek, az az egyik legnyűgösebb része az allergiának.

Más téma: rémesen fel vagyok fújódva. Ti is tapasztaltok ilyet? A terhességem előtt sosem volt ilyen gondom, gyakorlatilag bármit összeehettem bármivel, típus, mennyiség, tök mindegy volt. Normálisan étkezem, sokat nem is tudok egyszerre, naponta ötször eszem, köztudottan puffasztó dolgokat csak nagyon ritkán és délutánonként, estefelé már egyáltalán nem eszem ilyesmit. Van valami tippetek ez ellen?

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Natasa nemtudom a káposztát illetően, de szerintem azt egyen mindenki amit kíván,mindenkinek szíve joga ledönteni mit eszik.. jó nyílván mértékkel :D

Húúú mi meg most kezdünk neki a ház alakításnak és még semmit sem vettünk a babónak :roll: :shock: Viszooooont jövő hónapban ezerrel megyünk :)
Vendég

De jó, Jadore és Sprite, hogy újra írtatok! Sprite nekem nagyon tetszik a név, amit választottatok!

A mosószódáról és a mosódióról már hallottam, most szeretném majd kipróbálni, de nem tudom, hol lehet venni. Csak netes rendelési lehetőség van? Ez az epeszappan viszont elég furán hangzik, de nyilván ettől még lehet jó.

Újabb babakelengyés kérdésem lenne: kfogót, vagy frottír fürdőlepedőt vesztek majd? Eddig én frottírt gondoltam, azt olvastam mindenhol, de most olvastam, hogy a piciknél jobb a pelenka anyagú kifogó.

Ezt az oldalt ismeritek?

http://www.leo-poldi.hu/webshop/index.php?cPath=34&osCsid=d67dca016e60b0edd9298c329e369f76
Vendég

Itt van magyar textilpelus. Eddig mindenhol csak cseh pelust találtam. Vásárolt már valaki innen? Jó lehet a pelus és a kifogó anyaga? 100% pamut, de ez még nem garancia sajnos.
Vendég

Sziasztok!

Nos, voltam dokinál, és Gynazol krémet írt fel, a gomba fertőzés kiírtására. Azt mondta az enterococcus kiírtása sokkal nehezebb, de nincs veszélye a gyerekekre. Ez a két leggyakoribb fertőzés terheseknél, és nem külsőleg összeszedett dologról volt szó. Azt mondta antibiotikumot nem akar adni, ha nem muszáj.
Mindemellett kérdeztem az új dokit a szüléssel kapcsolatban, és annyit mondott, hogy ha nincs gond, akkor nem fektet be, tán mehetek majd itthonról szülni :) Na és mondta, hogy ha fejvégűke, akkor szülhetem spontán, különben mindenképp császármetszés lesz. Ha a 38. hétig nem indulna be a szülés (ez kb szilveszter környéke), akkor szintén csaszi.
Annyit vártunk rá, hogy sokat, mert épp nagy műtétje volt, ahogy mentünk... de nagyon kedves volt! Míg várakoztunk, megnéztük a szobákat, a szülőszobákat is. Elég klassz!
Szóval ez a hír rólunk!

j'adore: az én férjem is horkol, és én is ha felébredek, szegényt jó sokáig lökdösöm, hogy végre hallgasson!

m&g
: én a mosóport nem változtattam, de Lenor babás öblítőt használok most is!

tulipános: mosószódáról már jókat hallottam. Hol lehet azt venni???

moly: én terhesség elején és mostanság megint felfúvódok, és ég a gyomrom (bár most ritkábban). Erre nagyon jó a Salvus víz, amit gyógyszertárban lehet venni. Bakker, elfelejtettem venni, pedig voltam ma gyógyszertárban :cry:

o'hara: lehetséges hogy az oldalon, amit belinkeltél 10db-os pelenka csak 250Ft???

Kata
labkat

Tényleg, mi az a mosódió? Az a kerek cucc, amibe a folyékony mosószert kell rakni, vagy valami egészen más?

Szopipárnát én itt rendeltem: http://www.szopiparna.hu/

4200 ft, egy-két hét múlva lehet érte menni. Nekem nagyon bejött, baromi kényelmes vele aludni!

Kata, ez tök jó hír, hogy nem akarnak automatikusan befektetni, remélem minden rendben lesz és megúszod! És gratulálok a fiúkhoz is!!

Allergiám, puffadásom nekem nem nagyon van, viszont szinte állandóan hőemelkedésem van. Azt olvastam, hogy nem gond terhesség alatt, van akinél vele jár, de így még kevésbé bírom a meleget. :( Van még valakinek ilyen?

Én is eszek mindent, a nyers húst tudtam, hogy nem lehet, de pl. a penészes sajt, tengeri hal, máj és egyéb tiltólistás dolgokat eleve akkor hallottam, mikor már jó ideje terhes voltam, szóval nem kis mennyiséget vágtam be belőlük. Az erős dolgokról nem beszélve, baromi jól esnek mostanában! Aztán mikor utánanéztem, és olvastam, hogy gyakorlatilag semmilyen zöldfűszert nem lehet enni terhesen (oregano, majoranna, bazsalikom, stb.), sőt, még a petrezselyem is vetélést okoz, akkor úgy döntöttem, hogy hagyjanak békén ezekkel a hülyeségekkel. Sőt, azt is sikerült valami "szakértőnek" javasolni valahol, hogy ne együnk zöldséget, mert nehéz alaposan megmosni és azon is lehet toxoplazma vírus! Szóval csajok ideje átállni a fotoszintézisre, mert minden más ártalmas! :lol:

/
lemonsong

Lemonsong és Nóna www.mosodio.hu
Én már évekkel ezelőtt is innen rendeltem, azóta más sokhelyen kapható. Akkor próbáltam és vettem is, de utána abbamaradt.

Anita savanyúkáposztás sztapacska? Részletesebben kérhetném? Még sosem hallottam róla :oops: de felkeltette érdeklődésem :)

Üdv. Gabi
Vendég

Aha, szóval ilyen! És tényleg igaz, hogy tisztára mos? Nekem így kép alapján nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek! :lol:

Pelenka kifogó vs. frottír: szerintem a pelenka anyagú törcsinek biztos, hogy jobb a nedvszívóképessége, nem csak kisbabáknál. Én ilyen fürdőlepedőt használtam amíg szét nem ment, de régóta nem sikerült felnőtt méretben kapni, úgy látszik csak csecsemőknek gyártanak. Pedig baromi jó, nem dörzsöl, és külön törülközés nélkül is megszárítja az embert, elég beleburkolózni.

Ma a gyerekkel nem tudom mi van, egész nap bugizik, szerintem egy percre sem állt le reggel óta. Nem szokott ennyire hiperaktív lenni! Nem kéne ezeknek aludni is valamikor? Vagy álmukban is tudnak bokszolni? :lol: :lol:

/
lemonsong

Jó reggelt!

Lemonsong, amit a kajáról írtál,...olyan jót nevettem. OK, fotoszintetizáljunk :) Persze minden kajánál meg lehet magyarázni,....régen ajánlották a májat, mert sok benne a vas,...ma tiltják, mert sok benne az A vitamin is,...meg belsőség és az milyen gusztustalan :x Ezek után annyit, hogy tegnap a kínaiban pont csirkemájat ettem,...azt kívántam meg. No, én meg abban hiszek, hogy ha figyelünka szervezetünk azért jelzi mi kell neki,...túlzásokba meg sztem úgy sem esünk.

Hű. és mi lesz még itt ha majd a babaétkek kerülnek sorra 8)

Toxoplazma,...te jó ég! Alacsony vérnyomásomra jó a téma,....rögtön felugrik. Főleg ha valaki megtudja, hogy cicánk van és elkezd okoskodni :twisted: Megnézettem most is, Szonjával is,...soha nem estem át a fertőzésen (pedig jobb lett volna) noha mindig volt macskám és régebben kisállatokkal és macskákkal is dolgoztam. Erről ennyit. A barátnőm meg szőrallergiás, utálja a macskákat mégis megfertőződött,...hát gyümi, zöldség vagy a fene tudja,....
http://www.mamanet.hu/kismama/varandos/ ... alatt.html

O'hara nekünk flotír volt és már Gumimacinknak is vettem 3-at :wink: Nekünk jobban bejött.

Labkat, teljesen jó hírek ezek a dokidtól!
Viszont miért lesz csaszi ha a 38. héten nem jelentkezel szülni? azt tudom, hogy ikerterhességnél előbb szokott beindulni a szülés,...viszont eddig mindegyik általam nézett külföldi dokumentumfilmben az ikres kismamák nagy része mégis kihúzta akár a 40. hétig. Itthon ezt nem engedik ha minden problémamentes?!

Moly, mostanában nem olyan nagyon, de pár hete iszonyatosan felfújódtam. A dokim szerint teljesen normális,...egyrészt a megváltozott bélműködés miatt, másrészt, mert a megnövekedett nyáltermelés mellett többet is nyelünk,...levegőt is. Erre jön pluszba, hogy ha ülő munkát végzel akkor adsz az egészre egy lapáttal,... Ha nagyon zavar simán szedhetsz Espumisan-t.

Gyomorégésre Szonjával Rennie-t rágtam,...nem kellett sokszor, de mikor igen, akkor nagyon....főleg az elején.

N.

Kép Kép
natasa1975

Mosódióhoz annyit, hogy bioboltokban kapni mosódió kivonatot,...valójában folyékony mosószer kiszerelésben. Csak ha valaki nem szereti a macerát :wink:

N.

Kép Kép
natasa1975

J'dore, jelöltelek :)

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!

Szép reggelt mindenkinek :)

Megrendeltem reggel a babakocsit a fiúknak! Csak augusztus 31-ig akciós, úh már alig vártam, hogy a férjem rábólintson, és megrendelhessem. Ez az:

http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_482778

J'dore: én is jelöltetek :)

natasa: azt mondják, hogy a 38. héten túl már annyira nehéz a két baba, hogy nem engedik hogy bent maradjanak, mert az anyát nagyon megviseli. Szerintem nincs ezzel semmi gond, mert akkor már nem koraszülöttek, és szép fejlettek lesznek. Amúgy szerintem addigra biztos be is indulna, mert Johanna is kb a 38. héten született. Amúgy az ikrek elvileg 36. héttől nem számítanak koraszülöttnek, és a 37. hét környékén be is szokott indulni a szülés! Ennyit tudok!

Kata
labkat

Gabi!
Mosószódát ökör/marhaepe szappant tudsz venni Szentesen a Müllerbe. Mosódió is van,de azt iszem csak folyékony formában.

Labkat!
Nagyon-nagyon klassz ez a kocsi,és nagyon jó áron jutottatok hozzá!Ügyi vagy :wink:

Képzeljétek most kitaláltunk egy új lánynevet,de annyira új,hogy írnunk kell az MTA-nak,hogy engedélyezzék.Már pár hete is filóztunk rajta,de most már tuti,hogy megkérjük.Marad ugyan a Lídia,de másodiknak lehet,hogy megkapja.Párom kedvenc könyvsorozatának egyik főhőse: Briza. Biztos sok mindenkinek nem fog tetszeni,de nekünk NAGYON!!!

NA lépek tejbegrízt csinálni...nyamnyamm :D
Vendég

Szép Reggelt mindenkinek!:)

Köszi a jelöléseket :oops: ment a visszaigazolás 8)

O'hara aranyos vagy, hogy örülsz amiért írtunk és jöttünk újra :oops:

Nem semmi miket tudtok mosódió.. klassz lehet! Mondtam férjemnek a szopi párnát, azt hiszem ma meg is rendelem gyorsan hogy a következő pár hónapban még nyugodtan és kényelmesen tudjak pihenni :roll: :) - férjem horkolása mellet :roll: - pedig már vettünk tapaszt amit reklámoznak nagyon de szerintetek ért valamit? Semmit.. Labkat akkor megérted a helyzetem horkolás ügyben :D

Ti túl vagytok már a cukorterhelésen? Mi jövő héten megyünk meg kenet vizsgálatra, aztán elnézünk 2 hét múlva a 4D-re veszprémbe ismét, mert olyan messze van az UH és nagyon kiváncsiak vagyunk a kishableányra :) Télleg mindjárt fel is hívom a dokit. Kinek mekkora már a pocija? Nem csináltok képet? 8) :D
Vendég

Labkat! Én is Chippolino babakocsit néztem ki, de még csak a neten, személyesen még nem. Ti megnéztétek, stabilnak, melegnek, kényelmesnek tűnik? Amit én néztem, ugyanez, csak szólóban. Bár, ha megrendeltétek, bizti jó lehet. Eddig még senki sem mondta, hogy ezt választaná, úgyhogy most örülök. Azon én is gondolkodtam, hogy a 10 db kerülhet-e 250-be, de nem hinném.

Én szerencsére nem fújódok, nem ég a gyomrom. Viszont nap végére mostanában nagyon tud feszülni a vádlim, teljesen elnehezedik a lábam, pedig nem dagad. Meg a hátam is fáj. Már alig várom, hogy abbahagyhassam a munkát. Tényleg ez a táppénzre kiírás hogyan működik? Csak bemegyek a házidokihoz, hogy ennyi elég volt a melóból, írjon ki? Vagy kell valami olyan panaszomnak lenni? Bár én szeptember végéig dolgoznék (aztán mégsem, mert még van három hét szabim, amit szeptember végén veszek ki), gondolom, ezért már nem nézhet rám senki rossz szemmel, hogy a szülés előtt 2 hónappal kiíratom magam, nem?

Sprite! A Briza is jól hangzik. És annyi különleges, idegen hangzású név van, hogy senkinek fel sem fog tűnni, hogy ezt nektek kellett elfogadtatni. Bár nekem a Lídia jobban tetszik.

Jadore, ti olyan sokat írtatok eleinte, hogy nagyon feltűnő volt a hiányotok. Én csak pár naponta tudok írni, mert dolgozok, bent nem tudok írni, itthon meg már nem szívesen ülök a gép elé, hogy egész nap előtte dekkoltam, de olvasni azért szoktam, ha van időm. Pumit is nagyon hiányolom, de ő most még gondolom a magyar rokonokat járja.

Többiek, milyen babakocsikban gondolkodtok?

Cukorterhelésre én majd a 26. héten kapok beutalót.
Vendég

sprite: nekem tetszik a Briza. Karakteres név. Lehet hogy majd sokan elhallják és Lizának értik...

Kata
labkat

Jó reggelt Mindenkinek!

Az én napom ma nagyon korán indult, mert reggel 7re már kiértem a pályára, és indultam vezetni, de ma botrányosan rosszul ment... Sokkal több pénzbe és időbe fog ez kerülni, mire megtanulok és átengednek. Nem tudom, hogyan javítsam a figyelmemet :( Nincs valami szimulátor, amivel lehetne gyakorolni?

Sprite, nekem is tetszik a Briza, nagyon különleges, majd drukkolok, hogy sikerüljön meghonosítani. A könyvben írnak arról, hogy mit jelent a név?

Labkat, nagyon tetszik a babakocsitok, és tényleg ügyes vagy, hogy ilyen jó áron jutottatok hozzá.

O'hara, nekem a házidoki azt mondta, hogy az utolsó hónap előtt is bármikor ki lehet iratni magam, csak a nődokitól kell valami papír neki, hogy a doki ajánlja vagy kéri, hogy írjanak ki. Ez lehet véglegesre vagy csak egy kis időre - szabi helyett pl. Bár a szabi most többet fizet.
Tehát nem tudom, hogy ez mennyire így működik másnál is, de kérdezz rá előtte telefonon a háziorvosnál, nehogy potyára menj. A nődokikkal meg mindig meg lehet beszélni - sőt engem mindig kérdez, hogy akarok-e még dolgozni -, hogy ha el akarsz menni, bármikor kiír.

eva

Kép
schvargaeva

Én tegnap voltam cukorterhelésen, de mivel inzulinreszisztenciám van, (vagy nem ezért?) csak 2dl tej és egy zsemlés mérés volt, és a cukros mókát csak akkor kell csináltatni, ha ennek rossz eredménye lesz. És szerencsére csak a 60 perces értéket nézték, nem kellett 120 perckor is szúrni, így egészen értelmes időben végeztem.

eva

Kép
schvargaeva

sziasztok
sztrapacska:nyers krumplit lereszelsz liszttel meg pici sóval összekevered kb. olyan állagúra mint a nokedli aztán ugyan úgy kiszaggatod és ezt belerakod az előzőleg megpárolt savaanyúkáposztába.azt pedig kicsavrom összevágom és kevés olajon megpárolom borssal,köménnyel,sóval ízestem.és ennyi.
terheléses én is 26. héten kapok beutalót.és cukros lötty van és kétszer szúrnak 120 perc elteltével másodszor.
mi is lehet megtaláltuk a nevünket az egyik babás oldalon volt az utónév listában.akkor az ugye engedéjezett?mert a könyvünk már régebbi kiadás és abba még nincs :oops: remélem az még utána nézünk majd.a név pedig:Benni a második pedig az István lessz.
készültök a 20.ára?nálunk búcsú van olyankor

Kép
Kép
anitaaa03

Éva!
Igen,természetesen van róla szó.Egy papnőnek a neve,viszont gonosz papnőnek... :? Na de sebaj,arra nem gondolunk és a kérvénybe is csak azt írjuk,hogy papnő.
Mikor én először hallodtam,azt hittem valami8 kis tündérnek a neve,annyira szépen cseng...szerintem :D

O'hara!
Szerintem is vannak ennél "cifrább" nevek is amiket anyakönyveznek.Én pl kész vagyok olyantól mint pl Dzsenifer,Eszmeralda stb...

Egyébként a MTA honlípján fennt van az összes hivatalos név,amit lehet anyakönyvezni,azt mindig frissítik.Hát vannak érdekességek... :oops:

Nálunk a cukorterhelés a 24. hét után van.Én ezt a vizsgálatot elutasítottam!A dokik szerint sem érdemes terhelni a szervezetemet,és különben sem bírnám ki a 2órát.Ennyi glükóztól kb 1 óra múlva 1-2 vércukrom lenne.Így ez nekem kimarad.

j'adore!
Majd hozz ám képeket!Ebben a korban már egészen jól látszik,hogy milyen lesz a babó.Mi Zizuval a 28. héten voltunk és ha visszanézzük a képeket,tényleg olyan mint mikor megszületett.Természetesen pufókabb,de tényleg olyan :D
Én csinálom a poci fotókat 2 hetente,csak mi fejjel együtt szoktunk fotózni és felhúzott pólóval,hogy a tényleges méret látszódjon.A Babanet pedig eléggé publikus...

Képzeljétek!Állítólag sok szülész meg szülésznő olvassa a babanetet :oops: :D

Ja és a postás ma hozta meg a körforgót.Annyira jó!Ezer Ft-ért sikerült megvennem a teszveszen!Chicco,zenél és nagyon-nagyon édes!Ugyanez a használt baba boltba 6000Ft! HASZNÁLTAN!
Vendég

sziasztok!
Sprite, tök jó ez a név, nekem nagyon tetszik.
Nekem a 26. héten kell mennem a cukorterhelésre, de mi azon a héten tervezzük a nyaralást. Szerintetek akkor előtte vagy utána csináljam?
...a lakásfelújítás legnehezebb része a kipakolás...hogy én ezt mennyire utálom
tedorka

Tedorka, kitartás a kipakoláshoz.
Mi most csináljuk a csiszolásokat, festéseket, stb. és én most alig várom, hogy takaríthassak, meg pakolhassak. Mivel nálunk szinte mindent mi csinálunk, ezért nekem ez a jobbik része, de mikor ott fogok tartani, és munka után vagy hétvégén is ezt kell majd csináljam, biztos nem élvezem majd annyira.
Cukorterhelésről kérdezd meg szerintem a dokit. Engem azért küldött a 24. héten, hogy az eredményt még meg tudjuk beszélni az ő szabija előtt.

Sprite, tök jó áron szereztél forgót. Van róla kép a neten?

eva

Kép
schvargaeva

Éva: ne izgulj a vezetés miatt. Engem az oktatóm se tartott arra képesnek, hogy levizsgázzak, és másodszorra meg volt a forgalom. Elsőre általában nem nagyon engedik át az embert, bár engem úgy tett be az oktató, hogy nem egyeztetett velem, és én még nem éreztem magamat késznek a vizsgára. Ráadásul képzeld, egyszer majdnem elütöttem egy bringás öregmanust. A fazon balról elém jött úgy, hogy nekem volt elsőbbségem. Az oktató fékezett le, épp csak hogy, de nem én voltam a hibás, mert egyenrangú kereszteződés volt! Nagyon bőgtem! Azt megjegyeztem, hogy nem elég csak az egyik irányba nézni.

Na a lurkók jól el vannak, épp a húgyhólyagommal fociznak!!! :lol:

sprite: ezen már én is gondolkoztam, hogy hát vannak direkt dokikról szóló fórumok, és én ott is fent vagyok. A nicknevem alapján, no meg hogy két babát várok simán azonosíthat mindenki :D De nem zavar, ha esetleg a doki is bele olvas. Próbálok diplomatikusan fogalmazni! Vannak akik nagyon áradoznak, no én ebben nem voltam társ. Annyit írtam, hogy nagyon nagyon szimpi, és ennyi elég is. És azt sem titkolom, hogy nem tudok sokat adni szülésre meg másra!

Kata
labkat

bekaptam egy kis sajtot és megyek is vissza takarítani ablakot pucolok :(
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/bab ... vek&NEM=fiú
én itt néztem a neveket

Kép
Kép
anitaaa03

anita: nekem ezt nincs türelmem végignézni!

Kata
labkat

Kata ha már meg van a név akkor nincs is rá szükséged :D
csak azért linkeltem ha valaki esetleg keresgél még :)

Kép
Kép
anitaaa03

kellemes hétvégét mindenkinek!!

Kép
Kép
anitaaa03

J'adore én túl vagyok a cukorterhelésen, itt nálunk cukorszirupot kell inni, amihez a glükózt előre felírják receptre és nekünk kell kiváltani.

Olga kösz az infót, még eddig nem jártam a müllerben, de látom, gyorsan pótolnom kell lemaradásomat.
A választott nevetek nekem nagyon tetszik, szurkolok, hogy engedélyezzék!

O'hara táppénhez kell egy nőgyógyász szakvéleménye, ami alapján a házidoki táppénzre vesz. Ez azt jelenti, hogy papíron veszélyeztetett terhes vagy :( itt felénk ilyenkor már csak havonta egyszer kell körzeti dokihoz menni a táppénzes papírt, nem várja el, a rendszeres ellenőrzést.

Éva ne add fel a vezetést, hiszen első nap, egyébként is meleg van, és még várandós is vagy. Lehet, pár órával többet kell venni, de biztos menni fog, főleg ha az idő is elviselhetőbb lesz. Ez csak az első rossz nap volt, már csak jobb jöhet :!:

Anita köszi a receptet, hasonlóra tippeltem, de még sosem hallottam, hogy nem csak túrós van, hanem savanyúkáposztás is. Ezt ki kell egyszer próbálni :) de addig is a hosszú hétvégi menüt kellene még kitalálnom :?

Ma voltam dokinál, minden rendben, zárt, megtartott méhszáj, a súlyunk 90 dkg :!: jelenleg úgy tűnik, 3,5 kg. körül lesz a baba, amivel ki is egyezek. Ja! A poén, hogy először lánynak :!: nézte a doki, utána mondta, hogy bocsi, már most látja a zacsit is, csak először nem volt látható :shock:

Jó pihenést mindenkinek a hosszú hétvégére, de azért én be-be nézek majd!

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi: 90dkg??? Nekem az ikreket 24-28dkg-ra mérték hétvégén. Ennyit nőnének 6 hét alatt - te ugye ennyivel vagy előttem? Akkor tán hat hét múlva két kiló gyönyörűség domborodik majd a hasamban???

Hihetetlen ma milyen nagyon aktívak :lol:

Kata
labkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?