Szopipárna: én egyelőre a haszontalan szerzemények közé sorolom, bár minden barátnőm az egekig magasztalta. Minden párnát begyűjtök éjjel, plusz egy fő plüssállatot

, de ez a párna nekem sehogy sem kényelmes. Én a Kenguru Mamban vettem, kuponos kedvezménnyel, de a veszprémi kórház gyógyászati segédeszköz boltjában még így is olcsóbb lett volna egy ezressel. Ott duzzogtam.
Terheléses cukor -
FMelinda, igen, az SZTK-ban csinálják. kell beutaló, valamint nekem azt mondták, hogy vizeletvizsgálatot csak akkor csinálnak, ha ez külön szerepel a beutalón. Nem adnak cukrot, hanem fel kell íratni receptre és kiváltani a patikában - de lehet, hogy Te ezeket tudod, csak nekem nagy csoda a két megye eltérő protokollja közötti útvesztőben a kiútratalálás!

Így kétlakiként beszéltem a veszprémiekkel is, de végül nem "otthon", hanem "itthon" csináltatom meg, mert nem fogok tudni munkanapon, munkaidőben Veszprémben dekkolni három órát + út a budapesti irodába. Remélem, nem lesz belőle kalamajka (meglepődnék, ha valóban nem lenne), hogy a bejelentett lakcímem szerinti SZTK-ban kétszer szúrnak, nem háromszor, mint Veszprémben, ahova a laboreredményt viszem.
Kenetet tőlem a 26-27. héten tervez venni a doktorom, múlt heti, telefonos tájékoztatása alapján. Amikor azt is tudatta velem - jobb későn, mint soha alapon a 23. héten -, hogy maximum összesen 10 kilót hízhatok. Nem tudom, emlékszik-e rá, hogy mekkora vagyok (179 cm, rendes csontvázzal, nem hurkapálcákkal). Ezért nem fogok koplalni, habár ebből 4 kg-t már megnyertem magamnak. Voltunk a hétvégén Füreden, a bornapokon. (Moly vezet, Férj és barátunk bort kóstol.) Sajnos kénytelen voltam színtiszta szőlőlével (méz-méreg-édes) vígasztalni magam a nemborozásért minden kóstolásnál. Pedig az is csak cukor, ha a szőlőből származik is és nem a cukortartóból.

Szép volt Füred, de többre számítottam a bornapoktól. Viszont megettük a nyaranként egy kötelező hekket és találtam végre egy helyet, ahol szép lábujjgyűrűket árultak és vettem is kettőt. Mivel édesapám testalkatát örököltem (izmos test, lapos mell), a lábamat legalább szeretem díszíteni, hangsúlyozni.

A Férj arcán ilyenkor fel-felbukkan egy kósza árnyék, hogy nem érti, minek gyűrűket húzgálni a lábujjainkra.
Az ebédszünetem lassan kifut, és még sétálni is szeretnék egy kört, szóval Moly pát int. Szervusztok, kismamik!