A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Hari!
Jajjjj, átérzem!!! Főleg most, hogy Ádi nélkül szinte semmit se tudok csinálni. Ő meg játszik.. normál esetben nem zavar, de ilyenkor meg tudnék bolondulni tőle... :?
Nekünk szinte az összes film megvan, ami egy lány lelket odaszögez a tvhez és beszédre fakaszt :D:D
Csak nem DVD-vel, hanem Divixes formátumban. Tehát egy DVD-re 5-7 film is felfér :)
Egy gond van, hogy most nem tudok mozogni... De megoldjuk. Merre laktok???

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, hát csak gyors javulást kívánok neked is! Kenegesd szorgalmasan a lábad. Bár elképzelni sem tudom, te hogy csinálod. Én alig tudom bekenni a lábam, akárhogy tekergetem magam, valahogy mindenhogy útban van a pocim :lol:
Venni meg egy csomó mindent vettem a gyagya fejemmel. Lilinek ugye a biciklit ami már önmagában majdnem 20 ezer, egy asztali öngyújtót, baldachin tartó vasat, baldachint, egy jó pár ruhát Bencének, testvérfellépőt Lilinek. És még licitben vagyok még egy baldachinért, amit valószínűleg én nyerek, úgyhogy hajrá :lol: Igazából nem bánom egyiket sem, csak kicsit összejöttek.

Kép
Kép
hari

Nahát, te tényleg a gép előtt ülsz :lol:
Mi Kispestiek vagyunk, de Gyál itt van egy köpésre tőlünk és én még 2 köpésre is elmennék ezért a filmért!!!! Sőt viszek neked bármit amire szükséged van. Gyógyszert, kaját, piát, új pasit, játékot a mostani pasinak stb. :lol:

Kép
Kép
hari

hihihi :D
Jó felsorolás volt :D:D:D:D
Csak a Szépség kell? Van belőle több rész is... de mondhatsz többet. :D Igazából dvd kéne, mert az nincsen itthon. Meg ha bármi kell, letöltöm. :D
Megvan egy csomó Barbies film, szinte az összes Disney, Elmo, Mickey Egér játszóháza...

És igen, itt ülök a gép mellett :D:D Közben House-t nézek.
Hanna lement a nagyanyjához, mert mi nem ugráljuk kellően körbe :D:D:D Tudja ő, hogy mi jó neki :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Hát ha már így rákérdeztél :lol: Láttam, hogy van valami Karácsonyos része is, meg ha véletlenül a Csinglinges mese meg lenne, az is nagyon jó lenne. A címét persze nem tudom. Más nincs, mert a Barbies filmekért van odáig, abból tudtommal minden meg van, nem is tudom, honnan jött neki most ez a Szépség. Bár gondolom az oviban mesélhették neki.
Nem tudom hogy működnek ezek a dolgok, de ha elküldöd priviben a címeteket, akkor esetleg a jövő héten vinnék DVD-t és ha kész értemennék. De írd meg neked hogy lenne jó.

Kép
Kép
hari

Küldtem privit.
No, szerintem az a legegyszerűbb, ha átjössz, hozol DVD-t, kiválasztod mit szeretnél és kiírom akkor.
Csingilingnek is két része van... :D:D
De abból az első rész csak DVD formátumban van meg.
A Karácsonyos is meg van, meg még van egy harmadik rövid rész :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Ok, megkaptam, akkor majd felhívlak jövő héten és pontosítunk, hogy hány DVD-t vigyek, és mikor. Előre is köszönöm!!!

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Bocsi, én megint eltűntem egy kicsit, de el is utaztunk pár napra, Párom is hosszú szabadságon volt, még mindig van mit csinálni a felújítás keretében (bár már szerencsére apróságok csak), szóval nem töltöttem túl sok időt a gép előtt.

Bibócska, nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgaitok, de a soraidból pozitív hozzáállást vélek kihallani, ami nagyon jó. Mi innen nagyon szorítunk Neked és ha tudsz, gyere, jelentkezz, hogy tudjunk rólatok. Kitartás Nektek!

Detti, na, jól felcsigáztál, hogy mi lehet a neved. :D
Tényleg nem mindennapi név a Szende.
Ne aggódj, már én is közelítek a 15-höz, :? de szerencsére eljutottam odáig, ami nálam óriási nagy szó, hogy nem érdekel. Persze a bókoknak (nekem is azt mondják, hogy nem látszik ennyi) én is nagyon tudok örülni, még akkor is, ha látom, hogy a fejem pl. totál torz.

Vok, huh, szegényke, pont, hogy itt a jó kis tavaszi idő (bár errefelé bazi szeles) beszorultál a lakásba. Én is hiszek abban, hogy a dolgok nem ok nélkül történnek, szóval ennek így kellett lennie.
Pihengess, amennyire csak engedi a lánykád és a háztartás.
Tényleg, Vok vagy Eszter legyen a megszólítás? Vagy mindegy?

Nyuszika, én itt vagyok helyben, na, majd megnézem ezt a bababoltot magamnak.
Sajnálom a méhszáj dolgot, de tényleg próbálj megnyugodni, azt mondják, ez még nem gáz. Persze én is frászt kapnék, az tuti.

Jenny, B.B-t onnan gondoltam, hogy mielőtt elment innen Siófokra, hozzá jártam és egy-két mondatodból azonnal ráismertem. :lol:
Nálunk is takarta magát a kisasszony múlt héten, mindjárt írok is róla bővebben. Hol voltatok egyébként? B.B-nél?

Geo, úgy sajnálom ezt a név dolgot. Én azért is szerettem volna már az elején kiválasztani, mert annyira szeretem a nevén szólítani Lénát. De persze nem mindenáron. Ha Nektek még nem jött el az idő, akkor ki kell várni.
Szorítok a hitelhez. Na, a hormonoktól már sokkot kapok. Meg a környezetem is. :D

Konkri, nem ám túlhajszolod magad!
Bár én is alig ismerek magamra, amit a felújítás alatt is műveltem, hát szerintem „alap állapotban” nem csináltam volna ennyi mindent.

Luna, huh, akkor most meg jöhet a tűzhely javítása? Tavaly szüleimnek volt egy jó kis sorozatuk, egyik nap tönkre ment a mosógép, másnap, de tényleg másnap a hűtő és pár napra rá a méregdrága Bosch tűzhelynek szétpattant az üvege.
Tényleg, számítógéppel mi lesz?
Fiúnévvel hogy állsz? :lol:

Hari, én még kicsit le vagyok maradva, de azért reagálok rá, szóval szerintem jól tetted, hogy elmentél pszichológushoz. Az óvónőkhöz nem tudok hozzászólni, borzalom. :shock:
Ó, akkor megint együtt alvás van? Na, majd talán azért alakul.
Festéssel hogy haladsz? Nincs mutogatnivalód?

Heni, de jó, gratulálok az állampolgársághoz, a gyűrűtök nagyon klassz, bár azért sok mindent nem lehet belőle látni. :) Nekünk is a lehető legegyszerűbb van, könnyű, vékony, egyszínű fehérarany karika, amit az itthon összeguberált és talált aranyakból olvasztattunk be.
És merre vagy mellesleg???

Kép

Kép
***csilla***

Szóval hormonok. Nálam megint előjött az iszonyat idegesség, ami az első hetekben is volt, hogy nem tudok uralkodni magamon és mindentől a plafonon vagyok. Amúgy sem vagyok egy nyugodt fajta, :oops: de ez még sokszorosa annak. Magamtól is rosszul vagyok. :?
A másik meg a pityergés. Szintén alapból elég érzékeny típus vagyok, most meg pláne. Huh. Nem lehet könnyű velem/mellettem.

Szóval pont egy hete voltunk egy újabb és utolsó 4D-n.
A kisasszony nem akarta a kezecskéit elvenni a feje elől és így igen nehéz volt jó képeket/videót csinálni. A végén már sajnáltam szegényt, hogy ennyit piszkáljuk.
Kocogtam is a rendelő utcájában, hajolgattam, forogtam, guggoltam, nyújtózkodtam, csokit ettem, de az a kis kezecske csak nem akart leereszkedni. A kocogás után, ez már a vége fele volt valószínű elfáradt, mert lerakta a kezecskéket és láthattuk egy kicsit jobban.
Nagyon jól érzi magát odabenn, egy hete 935 gramm volt, talpacskája is majdnem 5 cm már, akkora mint a combcsontja. :D
Múltkor is, most is azt mondták, hogy kb. 3400 gramm a várható születési súlya, de persze majd meglátjuk. És van már egy pár szál haja is, nem lesz hajasbaba, de nem is kis kopaszka lesz. Ja, és pont láthattuk, ahogy csuklik, a videón is meg van örökítve, hát annyira édes, ahogy emelkedik a kis pocakja és még bólint is hozzá. És már fejfekvésben van, azt mondta a szonográfus hölgyemény, 92-95%, hogy így is marad, úgyhogy ezen már ELVILEG nem kell izgulni.

Éjjel óta olyan nagyon rossz/fura érzésem van. Elég nehéz meghatározni, hogy mi ez, de azért megkísérlem, hátha van/volt valakinek hasonló. Szóval egészen bent és lent, talán úgy tudnám behatárolni, hogy a hüvely tetejénél, azaz gondolom, a méhszáj körül, olyan, mintha apró tűvel böködnének vagy mondjuk egy kést forgatnának bennem. Nem folyamatosan érzem, de sűrűn, egy-egy pillanatra.
Léni két napja úgymond „befele” rugizik, ütöget, és nem úgy, ahogy szokott, hogy kívülről is látszik, szóval egészen más érzés, mintha másfele lenne fordulva vagy nem is tudom. És úgy indult ez a szúrkálás lentről, hogy a baba rúg/üt egyet és utána vagyis abban a pillanatban érzem ezt a szúrást. Aztán már ütés nélkül is érzem. Ááá, szóval nem az igazi.
És annyira hiányolom azt az igazi mocorgást, amit megszoktam, hogy hullámzik a hasam, hogy látszik a kis mozgása, de sajna két napja nincs ilyen, mert komolyan úgy érzem, hogy teljesen a másik irányba, a belső berendezéseim felé vette az irányt. Szerintetek mi lehet ez? Persze aggódom, mert én olyan aggódós (is) vagyok.

Ja, és mindenki, aki aggódik, hogy hogyan és mint lesz elhelyezve a picikéje, hát ne emésszétek magatokat. Mi a 13 m2-es szobánkban leszünk hárman, de biztos vagyok benne, hogy így is fel fog nőni a kislányunk. Aztán majd alakul valahogy.

Babakocsit és kiságyat is kaptunk kölcsönbe, nagyon örülök neki, de remélem, hogy a babakocsit nem sűrűn fogjuk használni, inkább kendőzünk majd.
És mivel annyit spóroltunk, úgy döntöttem, hogy megengedek magunknak egy TummyTub-ot, szóval már az is itt lapul a szobában.
Végül 24 mosható pelust vettünk, kétszer kimostam már, hogy a nedvszívása okés legyen, olyan édesek voltak, ahogy különböző színekben száradtak a szárítón. Cukimukik.

Kép

Kép
***csilla***

Bibócska,
azt hittem lefordulok a kanapéról, igaza van Lunának, hogy hiába voltál már egy ideje a klinikán, nem gondoltam volna, hogy Lali manó korábban jön. De nagyon örülök, hogy stabil, és kívánom, hogy mihamarabb egészségesen hazavihesd a kisbabádat. Te hogy vagy?

Vok,
hát, a suli az június közepéig tart, de asszem ha mindent jól csinálok, akkor június első hetében végzek.. bevallom necces picit.. :?

Hari,
küldök neked sok mosolyt hogy jobb kedved legyen :D :D :) :D :D

lányok én írtam egy márciusi, meg egy áprilisi költségtervet, nagyon alapos:kajával, meg babakelengyével együtt, és hááát… nem tudom honnan fogjuk beszerezni a cuccokat… mert nincs ennyi zsé, na majd kiderül.. szörnyű vagyok.. egyszer lesz*rom a csóróságot, máskor meg órákat bőgök a pénztelenség miatt. viva la harmadik trimeszter :lol:

Csilla,
velem is ez van… András mondta ma, hogy megint milyen érzékeny vagyok, meg az anyámmal sincs kedvem beszélgetni, meg a fejem is fájogat megint.. tiszta első trimeszter…
Örülök hogy minden rendben Lénával. képetek van? :lol:
Mocorgás miatt ne aggódj, mert nekem is sokkal kevesebbet rúg látványba, de belül mindig érzem hogy táncol. szerintem egyre kisebb a helyük. meg 2oldalt szokott eyszerre rúni, de mostanában tényleg máshol kopogtat nekem is. sztem ne aggódj.
Vendég

mi voltunk ma sütizni, meg sétálni, hazafelé meg egy hamburgert is benyomtam még, úgyhogy most kiterülve Harry Pottert nézünk a kanapén. :P
Vendég

Sziasztok!

Csilla nem lehet valami kellemes az a szurkálás, jujj, lehet, h Léna baba olyankor valamidet megrúgja. Remélem hamar visszafordul, kifelé.
A bababoltot nagyon érdemes megnézni, a plázával szemben van, a tesco mögött. Nagyon jó cuccok vannak, és pláne nem drága, Nekem az volt a fő szempont. :)

BibocskaNagyon szorítok Nektek, hogy szépen fejlődjön, növögessen a kisfiad, és hamarosan hazavihesd. Remélem Te is jól vagy azért.

Geo Ez a pénzes dolog elég bosszantó, nem csodálom ha ideges vagy. De majd csak megoldódik, vagy Neked is ajánlom ezt a boltot :D (Nikica fehérváron) asszem házhoz is szállítanak, és tényleg sokat lehet spórolni. (Mi konkrétan legalább 75 ezret spóroltunk a Brendonhoz képest, és azért az nagyon nem mindegy. :D ) Meg hát Te is nagy teszveszes vagy, az jó :D

Babamozgás: mostanában Én is egyszerre mindenhol érzem, kétoldalt, először megijedtem, hogy keresztbe feküdt, de már rájöttem, hogy ilyen nagy lett. :)

Jajj, tegnap voltunk egy barátnőmnél babalátogatóba, 6 hetes a kislányuk, és odaadta, hogy babusgassam, annyira kis édes, és olyan kis pici. :) A becslés szerint Mi is kb olyan 3300-3400 grammos babára számíthatunk, na az övék is ekkora volt, és most 4 kiló. :)
Nagyon kis tündér.

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok!

Végre itt vagyok én is, de elkaptam tőletek a vírust, nekünk is lerohadt a szgépünk. Úgy volt, hogy majd a héten lesz kész valahogy, de szerencsére már ma itt van.

Vok, sajnálom, ami történt a lábaddal, de akkor most kipihenheted magad. Amúgy a táppénz már csak 90%, tavaly megszűnt a 100%. De azért az is jobb, mint az én 60%-osom. :wink:

Bibócska, remélem a kisbabátok hamar összeszedi magát!!! Várjuk a beszámolódat, ha kész vagy rá. Most bent vagy a kórházban vele, vagy otthonról mész látogatni?

Nekünk megérkezett a babakocsi pénteken, majd rakok fel képet.

Nyuszika, köszi a linket, ezzel fogom lekicsinyíteni. :wink: Ja és én már lassan két hónapja "nyílt" vagyok, és eddig változatlan, úgyhogy ne aggódj, pihenj sokat.
foltivspicur

Foltiv:
Na, rám hoztad a frászt, de csak a befele, meg hazafele útra jár 90%, a többi maradt 100%. És mivel én ebédelni mentem hivatalosan, így akkor járni fog. Most nekünk a 10%os kiesés is nagyon nagy gáz lenne....

Geoo!
Uhh, :D Nem picit necces :D:D De drukkolok, hogy mindent meg tudj csinálni időben! És főleg, hogy ne idegeskedj a vizsgákon!!
Manihoz meg kitartást!!!! Csak meglesz minden,a mi kell.

Csilla!
Háát, én szülés után voltam elviselhetetlen. Az addigi hirtelen harag csak bevezetője volt a későbbi kiállhatatlan lénynek, amivé átalakultam :D A mostani terhességgel jobb, de így is türelmetlenebb vagyok, mint szoktam. Remélem szülés után nem küldök el megint mindenkit a fenébe... :D
Melyik fajta moshatót vettétek?

Lazán lehet, hogy befele üt. :D Aley is rendszeresen a beleimet üti :D Lehet, hogy te befele nem vagy annyira érzékeny és ezért nem érzed a mozgását annyira.

Szerintem is nyomhat valamit a kicsi odabent. Doki mikor néz meg legközelebb?

Eszter
Kép
Kép
vok

Lknyuszi,
köszi szépen, megnéztem a bolt weblapját, és nagyon tetszik, még Pesten is át tudom venni a termékeket :wink:

Vok,
köszi a bíztatást, jól esett :P

Na lányok megint elment egy hétvége..
Mi reggeli után elmentünk kirándulni a kutyákkal, na hát ők nagyon élvezték, én tök hamar elfáradtam, úgyhogy visszaindultunk az ösvényen :oops: :D
utána leültünk a tisztáson egy padra, és napfürdőztünk, meg a kutyáknak dobáltunk botokat, amiket ők fáradhatatlanul hordtak vissza 8)

Jajj ebédre annyi mákos gubát ettem, hogy kb most kezdek rendbe jönni :P

És most már elkezdtem dobozolni a költözéshez. Csak azok a ruhák maradtak a szekrényekben, amiket hordok=rámjönnek :D a többi költözésre kész :wink:
Vendég

Vok, hoppá, bocsika, tényleg most nézem, hogy nem teljesen lett 90%, csak ahogy írtad. Szuper! :wink:

Geo, hát nekem nem sok ruha maradna, ha így nézzük. :x
foltivspicur

Nahhh... megvagyok en is :) Tegnap mar nem jottem, mert delutan/este vagy 4 orat udultem a terhessurgossegin :) na jol vagyok azert. Csak megint megszedultem, meg egyaltalan olyan kovalygos szedulos voltam, es mar ugye korabbi napokban is. Elegge alaposak, igy vizelettel kezdtunk, nincs feherej, juhee. Vernyomas rendben (mondjuk tudam, mert van idehaza merom) ugyhogy nem toxemia, ez mar biztos. Mivel nem hirtelen fellallasra szedulok, ez nem is 'zsirafkor' :D Csinaltak CTGt is, hogy nincsnek e osszehuzodasok, de nincsenek, szerencsere. Ugyhogy arra jutott a dokino, hogy szerinte talan nem eszem eleget vagy eleg surun, es a cukor hirtelen csokkenesetol lehet. Kicsit ketelkedem, de ha ezt mondja oke... meg aht szerencsere mast nem talalt.
Na erre ma is szedultem egy kicsit, pedig figyelek, hogy surubben egyek, mostanra faj a fejem is picit es idonkent nem jol latok :D Nem teljesen tisztan. Ugyhogy felhivtuk a dokimat, hogy szerinte mi legyen, menjek e be megint a korhazba (amihez neki persze semmi koze, o ott nem melozik, de hat 24 oras ugyelet) vagy hozza valamikor hamarabb, de a leiras alapjan o arra jutott, hogy ez valami lokalis dolog es nem fugg ossze a terhesseggel. Ugyhogy holnap ujabb kanyar, irany a szemeszet :) A sajat dokim csak szerdan er ram, ugyhogy gyorsan elmegyek holnap egy masikhoz, aztan majd lehet szerdan az enyemhez, ha esetleg meg szukseges. Persze osszeallhat igy a kep, mert amugy magas szemnyomas miatt mar vagy 2 eve talan szemcseppeken elek, es hat nem lehet kicsukni - mondom ezt en - hogy nem e a nyomas valtozott a terhesseg hatasara es attol van a homalyos latasom (ha jol remlik, mintha ugyanez lett volna mikor eloszor felirtak a cseppeket mert magas nyomast mertek) mert az meg fejfajast is okozhat, es - megintcsak magam okoskodom - elkepzelheto, hogy ettol szedulnek meg neha... na majd holnap reggel kiderul. Jool elvagyok :) Lehet megint kell csinalnom kampometriai vizsgalatot, vagyis ilyen latotereset, hogy lette van e latoter kiesesem, bar valamikor januarban csinaltattam, es akkor jo volt, ugyhogy remelhetoleg semmi komoly es nagy valtozas nem allt be azota.
De legalabb elfoglalom magam valamivel :) Most, hogy eppen mar nem huzodik a hasam meg nem feszul, nem nagyon faj a derekam sem es a labamra kifejezetten jo hatassal van a krem amit kaptam, most nem jol latok :D:D

Jah, kerdeztetek a sutot: hat most nem sutok :) Hetvegeig tuti nem mert akkor lesz fizetes, addig nem is hivjuk a mindenesunket (ugyanaz a pasi, szinta mar csaladtag, aki a mosogephez jott a multkor) es meglatjuk. Egyszer mar volt ilyen, hogy elszallt az elektronikaja a sutonek, de akkor en voltam a ludas, mert belefujtam sutotisztitot ami nem bizonyult jo otletnek. Most viszont nem voltam ilyen szorgos, ugyhogy nem lehet tudni mi varhato :)

luna6

Sziasztok.

Gyorsan bekukkantottam.

Bibócska: Nagyon sok kitartást kívánok! Jó, hogy pozítívan állsz a dologhoz. :) Biztos minden rendbe lesz. Addig is drukkolok, hogy Lali baba szépen fejlődjön!

Vok: Jobbulást kívánok! Remélem rendbejön a bokád a szülésig. Én is mindig úgy figyelek a suliba, hogy nehogy félrelépjek - ez állandó rémálmom. Ha meg sok cucc van, a gyerekek jönnek és segítenek. Nekem csak 1 bibi van: a tanárink a 3-on van, de a belmagasság miatt 5 emeletnek felel meg! De figyelni fogok.

Geo: Remélem már jobban vagy. A cuccok még mindig arik.

Próbálak majd követni titeket bentről, mert a férjem végre felocsúdott, hogy el kellene kezdeni festeni és a szg költözik a 3. szobába a mostaniból, ami a gyerekszoba lesz. Szóval max csak laptop lesz itthon. Most biztos szeret, mert kitaláltam, hogy ha már festünk, akkor mindent - 3 kisszoba, nagyszoba, ebédlő, előszoba, meg konyha. :) Bár a lakás pont 5 éve volt kifestve, így éppen aktuális volt.

Detti

http://picibaba.hu]Kép[/url]
bhdetti

wááá lányok!
beleolvastam a márciusi topikba, és húúúú ott már rendesen babázódnak.. :shock:
meg minden.. szóval izgi... :P
Vendég

Luna,
kitartást akkor még a dokikhoz való mászkáláshoz, és mihamarabbi jobbulást kívánok!

BhDetti,
hajrá festés! nálunk is most csinálják az emberek, vagyis ha jól tudom hétfőn kezdik. :roll:

felújítás:
csúszunk.. a hét elején beszélünk az építésszel, és akkor majd többet fogok tudni...
Vendég

Nyugi, eljon nem is sokara meg a te idod is, el sem mulik majd tobbet :) Ne siettesd, ilyen sem lesz tobbet ami MOST van :) Jo heleyn avn meg az a fiucska!! :)

luna6

nem tudom valamelyikőtök tervez e pocakfotózást, de én a 30-33. hét környékén szeretnék majd képeket csináltatni, és ha megszületett Dávid (depi elmúlt, marad a Dávid :lol: ), akkor újszülött fotókat is fogunk (ja, mert hogy ez így egy csomag). Amikor nemrég szülinapi buliban voltunk, az egyik ismerősöm mutatott fotókat a babájáról és róla, és azt sajnála nagyon, hogy a pocakjáról nem készíttetett. úgyhogy megfogadtam a tanácsát és én majd fogok. eddig úgyis még csak egy db 14.heti pocakfotóm van :? :P
Vendég

Geooo, en azt szeretnem ha nem kene nekem semmit sem kivanni :D Fuhh... ugyhogy megy a mantrazas mostantol megint eroteljesebben, hogy jol vagyok, egeszseges vagyok, semmi bajom :) Artani nem fog, max nem segit ugye :) De amugy legalabb megnyugtat.
(az a neheze, hogy alapbol nalam erosebb a parareflex mint egy atlagemberben - remelem csak egyelore, es le fogom tudni epiteni egyszer.. bar nem jo ezt a jovore datalni tudom jol :D:D szoval en hamarabb kapok fraszt reflexbol barmitol mint az atlag, es irtora faraszto magam mindig 'karbantartani' egy ilyen frasz utan :) na de legalabb tudom nagyjabol hogyan csinaljam)

luna6

Fuhh Geoo, eszembe is volt, hogy csinalok nektek egy amolyan negativ peldas pocakfoto magamrol... na enyimrol jobb nem muveszi kepeket csinalni, vagy csak ha nagyon raer az aki retusalja :D:D:D:D Marmint mindezt a repedesek miatt.... tegnap amikor feltette a noverke a CTGt nem azt kerdezte, hogy elso terhessegem e, hanem azt, hogy hanyadik :D:D:D:D:D:D:D nos ez akkor nyer igazan ertelmet ha ezt keppel is illusztralom, csak ugy az elrettentes vegett, vagy inkabb vigaszkent azoknak, akik azt hiszik gaz ha lett egy ket vekonyka csikjuk :) Bar szerintem az enyimet is tuti lehet meg fokozni, meg meg nekem is vannak ebben lehetosegeim fejlodni :D:D

luna6

na kkor a 26 hetes foto:
Kép

es innentol sajat felelossegre az elrettentes :) nincs az az aldott csodakrem, ami ilyen genetika mellett ezen segitett volna, mar ugye ertem meggaolta volna a kialakulasat. Hat ilyen lapot huztam, de mar teljesen megszoktam, hisz ilyan (csak egyre ilyenebb :D) 16 eve mar :) (na es milyen lesz a vegere?)
Kép
Kép

luna6

Geo!
Hajrá költözés!! :D Nem fog hiányozni a séta Pomázon? Én nagyon szerettem :D Az egyik exem lakott ott és tök jókat sétáltunk :D
POcak fotó: mi itthon csináltunk, az is tökjó lett. Én ugye lenni kisbálna, így nem akartam volna művészi képeket csinálni magamról... Most se kívánkozik :D
Igaz Alex pocakról nincsen annyi képem, mint Hannáról... most valahogy Hanna és a meló elvitte azt a maradék erőmet is, hogy a képeket megcsináltassam Ádámmal. Szimplán nem jutott eszembe. :D

Nekem volt olyan tanítványom, aki a szakmunkás vizsgáját csinálta meg nagy hassal és 2 hét múlva szült. Én csodáltam, hogy hogy tudott olyan összeszedett lenni. :D ÉN eleve szétszórtabb vagyok és iszonyat vizsgadrukkos. :D Azért nem tudtam pl csak PÁVon megcsinálni a jogsit... Oda úgy mentem, hogy ott soha senki se kap jogosítványt. Végig vezettem az utat, beszélgettem, lepakoltam stb... És mivel azt hittem úgy is megbukom, így mindegy volt. Át is mentem :D:D
Na, az egyetemet ugyan így csináltam végig. A 3mad éves szigorlatra 2 hónapot készültem, majd kivágtak... Mivel a többire így nem tudtam készülni, ott meg átmentem :D:D:D

dhdetti!
Uhh.. az is jó buli és torna lehet minden nap többször megmászni. Liftetek nincs?
Nálunk is magas belmagasság van a suliban, de 2 lift is van hozzá. Szegény gyerekek sétálhatnak nap mint nap...
Én a folyosó ügyeleteket utáltam nagyon.... 4diken végeztem és lemehettem a földszintre ügyelni, vagy fordítva... és akkor se szünet, se semmi, de érj be időben a következő órádra... grrrr...

Luna!
Hát, nincs szerencsés bőrtípusod a terhességhez... Ezt gondolom a nagylánnyal sikerült... Vagy fokozódott a többi terhességgel?
Nekem baromi nagy mázlim van, hogy nem csíkosodom csak a seggemen :D De azt még tininek szereztem be :D:D

Nagyon drukkolok, hogy a szemészeten tudjanak valami értelmeset mondani!!! Illetve, inkább múljon el és ne is kelljen vele foglalkoznod!!!

Rólunk:
Kaptam mankókat. Legalább kicsit szabadabban mozgok a lakásban. És itt előjön az, hogy nulla izomzattal rendelkezem. Ilyen izomlázam rég volt. :D:D:D Többet terhelem a bal lábamat, a karomat, tök olyan izmokat, amiket mostanában nem használtam... egy picit a hasizmom is kell hozzá. Talán megerősödik az is, ami viszont szülés előtt nem olyan rossz :D

Tegnap anyám megint besértődött Ádámon. Komolyan, óvodában élek két felnőtt ember társaságában....
Anyám mondta pénteken, hogy ő főz. Mondtam köszönjük ne, mert nem fogjuk megenni. Anyám egyre rosszabbul főz... De ő erősködött, hogy segít. Mondtam király. Vitt le husit, meg tésztát és megcsinálta bolognainak. Nomármost a férjem is egy hisztis fasz, mert szerinte a különböző formájú tésztáknak más-más íze van és nem tudod neki megmagyarázni, hogy ugyan abból csinálják, csak más formára vágják... És így ő kiakadt azon, hogy nem bolognai tésztát hozott fel anyám, holott ő olyat adott neki... Nekem nagyobb bajom volt azzal, hogy nyers volt még a hús... de mindegy. Mondtam neki, hogy ne pattogjon már a tésztán és NE mondjon anyámnak SEMMIT!!! Erre ez a két nagyon intelligens ember tegnap leállt beszélgetni. Anyám persze azért, hogy megdicsérje Ádám, hogy milyen aranyos és nélkülözhetetlen az életünkben... Nem bírja elvisleni, ha nincsen rá szükség... Kérdezi, milyen volt a bolognai? Ádám: Ha elmodnom úgy is csak megsértődsz. Anyám: Á, nem, mondjad csak. (Ugye ilyenkor NEM szabad semmit se mondani, mert úgy is megsértődik) Erre Ádám elmondta, hogy nyers volt a hús és hogy nem azt a tésztát hozta fel, amit ő odaadott, vagy nem az volt a zacsiban,a mit ő gondolt... Ebből mit hozott ki az anyám: Ádám úgy gondolja, hogy ellopta a mi tésztánkat. Még leírni is hihetetlen. És bakker ez a legnagyobb gondja, értitek??? grrr...
Én mit se sejtve felhívom, hogy Hanna lement a kertbe, ahogy megbeszéltük tegnap... Erre nekiáll hisztizni, hogy őt megint vérig sértette Ádám és hogy én is már olyan tapló vagyok mint ő(ezt az összefüggést nem értettem, mivel aznap még nem is szóltam hozzá) Én még ezen is túlléptem, de mivel nem mondtam,hogy neki van igaza, hanem próbáltam az eszére hatni, hogy nem lehet-e véletlenül, hogy Ádám nem úgy értette... na erre rám csapta a telefont. De legalább lent volt Hannával a kertben. És persze RÁM haragszik... ugye ez is logikus...

Ma reggel hív, hogy nem hozzuk-e a Hannát, hogy ő vigye oviba. Én úgy gondoltam, hogy mivel megsértődött, egyszerűbb, ha Ádi viszi be. Mondtam neki, hogy nem kell, köszi, beviszi Ádám. Erre visszahív 3 perc múlva, hogy akkor most midnen diplomácia kapcsolatot meg is zsakítunk ezzel? Na, eldurrant az agyam, mert még nekiállt szidni Ádámot, nem épp túl kedves szavakkal, hogy milyen ÉS hogy nekem ŐT meg kéne védenem Ádámmal szemben. (Én tényleg úgy hiszem,h ogy 66 évesen már az ember nem szorul védelemre egy másikkal szemben, azért van a szája)
Rég kiabáltam reggel 7kor... Komolyan mondom, elegem van. Mondtam neki, hogy 7 hónapos terhesen, béna lábbal nem arra van erőm, hogy az ő hülyeségeiket simítsam el. Beszéljék meg egymással, mert nem ÉN voltam, hanem Ádám. És ne rám haragudjon, meg velem veszekedjen. De ha neki az kell, akkor csinálja. Nekem az is mindegy. Meg költözzön el. az is jó (nem akartam hozzátenni, hogy legalább végre tényleg nem basztatna senki...)

Egyszerűen nem fogom fel, hogy hogyan lehet mind a kettő ilyen iszonyat önző. Ha Alex is ikrek lesz és ő is ilyen lesz, komolyan kirohanok a világból.... És értem én, hogy valamit még mindig nem tanultam meg és azért vannak a nyakamon mind a ketten és azért születik Alex is ennek a jegynek, de ááááááááááááááááááááááááááááá. Szóval értitek??? :S

Köszönöm az elolvasást! :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Vok, Anyukád, ajjaj, nem semmi. :)

Luna, jujj, na Én is ilyesmi végeredménytől tartok, bár még egy sincs, egyelőre, le is kopogom, de elvileg a vége felé jönnek elő...alá tudod ezt támasztani? :)

Pocakfotót Mi minden héten lövünk, de lassan a fejem lesz olyan randa bucira dagadt, hogy majd fej nélküli képeket fogok csináltatni. Szóval a test még elmegy, de a fej....jajj, mint akit megcsípett a darázs, és allergiás reakciót kapott, akkora a fejem, nagyon csúnya... :)
Na, mindegy, remélem szülés után leapad normál méretre. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Geo, aha persze, hogy van képünk. Akkor csatolok is.
Hát nem egyszerű a pénztelenség illetve pénzhiány, de Ti azért szerintem még mindig a szerencsésebbek közé tartoztok, csak most kicsit nehezebb időket éltek.
Mi folyamatosan csinálunk pocakfotót, műtermire nem gondoltam, utálok fényképezkedni. De a babáról majd szeretnék, mert annyira nagyon jó képeket láttam mostanában.

Nanetto, kimaradtál a litániámból múltkor, egyik éjjel jutott eszembe. :) Szóval sajnálom a mosógépet, hát én is és szerintem bármelyikőnk kiakadt volna. Olyan jó, hogy ilyen sokat romantikáztok. Nekem sincs egy szavam sem és megállapítottam, hogy soha nem voltam még ilyen boldog, mint az elmúlt hetekben.

Nyuszi, köszi az infót, így már tudom is, hogy melyik boltról van szó.

Picur, várjuk a babakocsis képet.

Vok, hát ez biztató! Ha még szülés után rosszabb lesz, akkor nem tudom, hogy fognak elviselni a környezetemben élők. :?
7-én megyek csak dokihoz legközelebb. Ez a szúrkálós-késes-tűs érzés már szerencsére csak egy-két alkalommal van naponta, de megmaradt a „befele” mozgás, semmi olyan, mint napokkal ezelőtt, amit megszoktam. :cry: Szerintem valahogy elfordulhatott, másképp nem hiszem, hogy ez lehetséges lenne. Na, de akkor most vajon hogy van?
Jaj, ez a vita, atya ég.
Shinies és Coola baby pelusokat vettünk.

Luna, vigyázz magadra!
Jaj, még a múltkor akartam írni, hogy nekem bizony a metformin nem okozott semmit, a világon semmit. Ehettem bármit, a 3x500 mg-ot is pár nap alatt felépítettem, nekem se hasmars, se hányinger, se semmi. Pedig kicsit vártam, hogy lendítsen a fogyásomon, de nem. Szóval tök egyéni ez is. Tudtál szerezni egyébként vagy már Te sem szeded?
Viszont ezer százalék, hogy nálam azért indult meg most ennyire a hízás, mert abbahagytam. Az első 15 hétben, amikor szedtem, 2 kilót híztam, utána meg majdnem minden héten még 1-et. Tiszta gáz.
Jézussssommmm, hát tényleg nagyon nem szép ez a repedés. Huhhh, szegényke.

Lányok, én a napokban kezdtem el érezni, hogy bizony ez valóban „másállapot”. Neki akartam állni tornázni vagy elmenni kocogni, de a pogácsasütés/főzés és házimunka után már egyáltalán nem tudtam magam rávenni.
Ja, és a 3. trimeszterbe léptem én is. Juhééé!

Nektek megjelent már a linea nigra-tok? Nem első babás anyukák, Nektek volt ezelőtt is? Nekem nagyon-nagyon halványan van valami derengés egészen alul, de csak ha nagyítóval nézem. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

Kép

Kép
***csilla***

Nyuszi, nekeeeem iiiis pont ilyen, naaaagy víziló fejem van és basszus nőtt az orrom és bár nem vagyok pattanásos típus, hetek óta napi 3-4-5 új pattanásom van, hol máshol, mint az orromon. Váááá.
Szóval én is kezdek szörnyen kinézni, és én is remélem, hogy ez az eltorzult fej mondjuk fél év múlva már a múlté lesz.

Az előbb meg lemaradtak a képek. Hát íme Léni kisasszony kerek 26 hetesen illetve Ő még csak ugye akkor 24 volt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Már egy kg-os a kiscsajszink!!! És olyan édes volt, teljesen jól látszott minden a 2d-n is (most másik géppel nézték). Szép orrocskája van, meg szája, nyelt is egy kis magzatvizet közben, és a doki mindent egyesével végigmutogatott. Fejjel lefelé van.

Csilla, édesek a képek! A szurkálást én írtam múltkor, de azóta teljesen elmúlt. Biztos valami helyezkedett belül. Kocogni??? Na ezt nem merném, de ma kiderült, hogy tornázni viszont járhatnék, meg fölöslegesen tartottuk a "cölibátust" is. :twisted:
Linea nigra: nekem már van, de eddig azt hittem, az szőr. Hát nem az, ahogy nézem, ez egy sima csíkocska. :P

A kocsiról hozok képet, csak ki kéne nyitni, és most egy kicsit el van barikádozva. Ma hozzák az új fekhelyünket 8) 8) 8) .

Ja és megkaptam ma a felicitas csomagomat. Egy elektronikai cikkeket árusító boltban vettem át. Rákérdeztem, hogy tényleg át lehet-e itt venni, már vette is elő a csomagot a nő, meg se nézte a dátumot, szó nélkül odaadta. :shock: A bababoltból meg elzavartak...
foltivspicur

Ja, amit a csomagról akartam: nekem zöld cumi van benne. :shock: Azt hittem csak kék meg rózsaszín van.
foltivspicur

Picur, nekem meg narancssárga, de valami ultra ocsmány. :D Mondjuk nem tervezek cumit adni Lénának, azért talonba elraktam.

Képet nincs a babciról?

Kép

Kép
***csilla***

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!!!
ELÉG VOLT MINDENT VISSZAOLVASNOM, DE VÉGRE KÉSZ A GÉPÜNK! :lol:

BIBÓCSKA: Gratulálok Lali baba születéséhez! Neked mielőbbi felépülést kívánok és sok-sok tejcikét a picinek!
Sok kitartásra , lelki erőre lesz szükségetek a férjeddel a nehéz helyzethez.
Hiszem, hogy Isten veletek van és segít Lalikának erősödni, fejlődni.Sokat gondolok rátok, imádkozom értetek. Ha van időd, erőd , azért jelentkezz, várjuk a jó híreket felőletek.

VOK: Tényleg nem semmi az anyukád, sok- sok türelem kell hozzá is akkor.
Jobbulást a gipszes bokádhoz, fáj nagyon amúgy?Bocs, ha hülyeséget kérdezek....

CSILLA: Nagyon szépek a babádról a képek.

Jelentem, az eddigiek alapján, amiket láttunk fotókat, csodaszép gyermekeink lesznek!!!

LUNA: Jól mondod, a stria genetikus is.Mindegy mit kensz rá, ha kialakul, azon csak a plasztika segíthet, szerintem.
Nálunk a férjemnek van a hóna alatt és a hasán.

Rájöttem, hogy én lassan kezdem a 8. hónapot.
Szeretném még a babát minimum a 36. hétig pocakban tartani, utána kibújhat...
Remélem sikerül.
Ma voltam dokinál, méhszáj szépen lassan nyílogat (most 1111 -es az értéke), de Lilikével is így volt...
Méhlepény rendben van, 0-ás, keringés jó a köldökzsinórban.
Balázskám már 38 cm és kb.1500 gramm.Még mindig harántban fekszik, jó úgy neki, csak az én derekam fájdogál tőle...
No, nem jártatom a számat, mert betelik az oldal.
Megyek, kicsit törölgetek.
JÓK LEGYETEK!!!

Kép
rozsa1979

sziasztok!
tegnap irtam meg ma is elveszett! ha ma is ez történik... nagyon mérges leszek! sajnos itt nincs word!

először is Bibócskának NAGY NAGY GRATULA ... megszületett a topicunk első kis manója!!!! A Jó Isten meg fog segiteni ...! nem lesz baj!!! és a pozitiv hozzáállásod ahogy olvaslak ez is sokat számít majd!!!!!!!!! kérlek ha tudsz gyere adj hírt!!!!!! drukkolunk!!!

Geo: megjött a szoptatási dvd! csak most irtam mert azóta eltűnt a weblap elérhetőség minden mindenhonnan és kicsit paráztam mert a pénzt elküldtem azt hello! de képzeld végül megtaláltam a pasi telefonszámát és felhívtam és kihozta személyesen pénteken és nagyon kedves volt! kiderült hogy szeptembertől lesz csak újra ez az egész kampány akkor már nem is ők csinálják hanem az Alapítvány! még van nála 3-4 db azt mondta azt szivesen oda tudja adni ha kéri valaki! 3 dvd-t kaptam némi reklám anyagot de nagyon tetszik nekem továbbra is! ...
vagy másoljam át??? :-)?

A hétvégém maga volt a pokol! már péntektől!!!! úgyhogy nem is ecsetelem! elvágtam a kezem szétvéreztem anyuék lakását mert a kötszeres dobozt máshova rakták amióta nem lakom otthon a kutya sünit talált a kertben és 3,5 órán át ugatta éjjel szóval no pihenés ... tegnap meg jóslófájásaim voltak Csajok! én úgy bőgtem! derékfájás mensis görcsök verejtékezés de úgy hogy patakokban! aztán hivtuk a dokit mondta hogy valakinél normális ... mert a szervezet termeli már a cuccost és ha a babát érzem akkor azért nincs baj! na most Eszti hihetetlen aktiv volt! viszont mondta doki ha reggelig nincs változás irány az István! ... aztán vergődtem fuh irdatlan szarul aludtam meg járt az agyam hogy úristen mi van ha stb. stb.! se szoba se ruhák se semmi! ... nem tudom! tisztára gáz vagyok!
párom kipakolt hétvégén csináljuk lassan a szigetelést! a tetőn! legalább azzal haladunk! aztán anyu jön hétvégén némi pakolásra!
a kórházi csomag stb viszont csak az újabb fizu után tudjuk kivitelezni! borzasztó ez a pénzezés és sakkozás :-)de persze inkább mostmár az IDŐ az ami gyorsan pörög!
május 1-ig dolgozom! sajnos itt bent sem úgy alakulnak a dolgok ahogy szerettem volna ahogy meg volt beszélve! ... de remélem a sors majd mellénk szegődik!

amúgy Pasim! hát igen rám sokan irigykednek!!!!! ... de azt hiszem ez valami karmikus dolog nálunk :-)
Vendég

Csilla, tündéri ez a kislány.

Most gondolkoztam el azon, hogy minden babának már mennyire ki van alakulva az egyéni kis arca már ilyen kicsi korban is...hihetetlen. :)

Linea negra: Nekem olyanom sincs, meg szőrök sem jelentek meg, de Anyukám azt mondta Neki a 3 terhességből egyszer sem volt, és striái is csak az elsőnél jelentek meg, utána már nem (mert már meg volt nyúlva) és azt mondta első alkalommal 25 :shock: kilót hízott, másik két terhességnél meg csak 6-6 kilót.

Háát, Én most 8-nál tartok, jó lenne 10-12.ben megállni, és akkor hátha a csíkok is elkerülnek.

Nekem érdekes módon, most hogy feljebb költözött a hasam, all kicsit ellazult a bőröm a hasamon, nem tudom érthető-e, de nem feszül, hanem úgy egy nagyon picit lötyög.

A vízilófejen jót nevettem, jól megfogalmaztad, Én ilyen macifejnek érzem, de a víziló is tökéletes. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Sziasztok én is voltam ma UH-on. Végig a kis arca előtt volt a keze, úgyhogy a szája nem látszódott. De amúgy minden rendben vele. Majd azért teszek fel képet is, egyelőre csak adatok vannak a "kezemben", abból is ami nekem a legérthetőbb, hogy kb. 1640 g. Úgyhogy nem lesz pici :lol: És medencevégű hosszfekvésben van. Most már nagyjából tudom hol a feje, meg a popsija :lol:

Mindjárt igyekszem visszaolvasni is és hozzászólni a dolgokhoz ám, csak gondoltam bejelentkezem. :lol:

Kép
Kép
hari

[quote="vok"]G írta:vokeo!
Luna!
Hát, nincs szerencsés bőrtípusod a terhességhez... Ezt gondolom a nagylánnyal sikerült... Vagy fokozódott a többi terhességgel?

Mar az elsovel szetrepedtem, a kisebbik meg radolgozott azert a biztonsag kedveert :) Ha jol remlik, akkor elso kanyarban a koldokom folott meg nem volt szetrepedve... persze nemigen tett akkor sem jot az allapotombak mikor a kitolaskor belemkonyokoltek :D:D:D
Aztan a kicsi is rasegitett. Es mar magam sem tudom, hogy most mar fejlodetm e tovabb vagy csak eztan fogok, de asszem ennek az allapotnak mar edesmindegy :D

luna6

[quote="lknyuszika"]L írta:lknyuszikauna, jujj, na Én is ilyesmi végeredménytől tartok, bár még egy sincs, egyelőre, le is kopogom, de elvileg a vége felé jönnek elő...alá tudod ezt támasztani? :)

Hat nem az elejen, persze. De nem is csak a finisben. Legalabbis az ilyen jellegu repedeshegyek mint nalam menet kozben alakulnak ki, mert nem eleg rugalmas a kotoszovetem. Eloszor vekonyak aztan repednek tovabb... mintha egy felig nyitott cippzarat huznal szetfele, ugy nonek felfele meg lefele, inkabb hosszanti iranyban. Aztan ahogy nott a hasam mar szelteben is :D De nyugi, ez olyannyira nem altalanos verzio azert ami nekem van, hogy minden olyan doki aki azelott nem latta azzal indit, hogy joeg, mennyit hiztam korabban... mert azert ilyen leginkabb a naaaaagy sulyvaltozasokkor szokott elofrodulni. Egyeni pech, hogy nalam nem igy van :) Amiket lattam 'csikokat' ismeroseimen, azoka azert ennel mindig hetvenszer diszkretebbek, messze nem ilyen arokszeruek voltak, hanem inkabb vekonyka hosszani zebrasodasok. Lattam azert olyet is mar, de egyaltalan nem jellemzo. Es igazabol a szules utan joo hosszu idovel ugya, de ezek is elhalvanyodnak, marmint nem lesznek pirosak es orditoan feltunoek (na jo, az ember nem maszkal ilyennel bikinben persze :D) de a vekony csikozodasok meg sokkal jobban belesimulnak egy ido utan a 'kornyezetbe' es nem annyira gazosak.

luna6

Csilla, en a mettol fogytam. Nagyon brutal hasmeneseket nekem sem okozott, illetve kettot, de megtanultam mivel nem praktikus egy az egyben bevebbi. A cukortartalmu joghurttal valo bevetele igen vegzetes eredmenyt hoz nalam, cukornelkuli joghurttal mar nem csinal semmit, valamint ha a normal joghurtot nem egyidoben iszom, akkor sem. En amugy fogytam mellette. Nem tudom megmondnai konkretan mennyit a gyogszertol, mert kicsit elobb elindult a fogyas, de olyan 11-12 kilo lett a vege, ott megallt. Nem szedem mar asszem a 14. het korultol, mert itt nem propagaljak a dokik, eleve e ametes kezeles itt annyira sem ismert mint odahaza. Van meg itthon egy par dobozzal, mert nem sokkal azelott valtottam ki a feleves adagot, hogy a teszt pozitiv lett, igy folytatni majd tudom,de ki irja mahd fel aztan, azt nem tudom. Talan a nogyogyasz kaphato lesz erre, meglassuk. Szerintem meg szoptatashoz sem fogjak javallani egyaltalan.

luna6

Na Hali Gali!

Megjöttem, hogy továbbra is oszthassam az észt :) és szuper gyors lett a gépünk, és word-öm is van és így tudok végre matricákat kreálni pólókra, már csak póló kéne, meg rá való pénz :) és miegymás...

Először is: Bibócskának gratula a fiúcskához és tényleg sok kitartást, erőt, tejet, egészséget, áldást és boldogságot nekik!

Voki-móki :) : neked meg jobbulást! Ha vígasztal picit, akkor szerintem a szakadás mértékétől függően, a bokaszorítótól és a pihitől remélem gyorsan helyre jössz! Szerintem/én bízok benne, hogy 3-4 hét múlva már nem leszel ennyire rabosítva!!! Jobbulka!

Luna mama: neked pedig gyorsan izéljék ki a szédülésed! nem lehet hogy valami pasi szédített meg? :) jobbulást!

Geo, Nanetto: fel a fejjel! tudjátok az élet nem konstans rossz, lesz minden jobb is. pl mikor én sírok itt, akkor ti lesztek feldobva mindentől!

Kaparászás, bökdösés: most már nekem is van. sejtésem szerint meg vagyunk fordulva, mert már volt erős talp érzetem a bordámban, illetve lefele a szurkát én is érzem. Én ezt annak tudom be, hogy kis töki megfordult és a méhszáj szurka az konkrétan a keze lehet (anno is így gondoltam éskb ilyenkor indult), mellesleg a vége fele enyhe kaparászást is fogtok érezni (régiesen szólva a gyerek akkor születik meg, ha megérik a körme, s valóban...) Marcell akkora körömmel született, hogy csodáltam, hogy nem vert lukat a burokra.

kerek fej: ehhez csak annyit tudok hozzá szólni, hogy hüvelyi szülés után én ki voltam borulva, hogy ki ez a csúcsfej aki előbújt és mit fog hozzá szólni a rokonság, ha így marad... persze délután már kerekedett a feje... de tudom, hogy először búbosbankának néztem az én még 4d-n oly szabályos fejű bébimet :) most azért már nem fogok megijedni :) és tudom, hogy bármily csúnya lesz az én babám, nekem akkor is ő lesz a világ szépe! :)

na csajok! én kész vagyok ám! már csak a mellszívó és az a kurva elöl kapcsos push up-os melltartó kéne.
esetleg nem tud vki segíteni? kínaiba ha valaki jár és lát fekete 75C push up-os elöl kapcsos melltartó kéne!!!!!!!!!!!

az udvar is szép lett... lenyírtam a füvet is és komoly mondom, hogy másnap a játszótéri sétába és a felüljáróra felfele (mert a vonatokat onnan kell nézni) jobban kifáradtam...
na jó azért nem illik még a lakáskulturába az udvarunk vagy a ház, de én látom, hogy milyen volt és milyen lett.
a vicc, hogy pl megkérem az embert hogy tegye már a földeszsákot a ládába, hogy ne én cipeljem, majd utána ládástul én emelem föl a helyére :) de rendet tettünk és ennyi. már csak a bejáróra akarunk friss sódert hozni, de ezt is kibírom, mert most úgy felgereblyéztem, mintha új lenne, nincs letaposva és kiegyenesítettem a szélét, meg a homokozó... utána már csak a rend fenntartása van és kb ez lesz úgy 2 évig. na jó 1 biztos :)
ja és ablak mosi: azt hiszem, hogy ha most jön anyu, akkor megkérem néhány kritikus ablak mosására+ a 3m-es függöny vasalásra, mert azt utálom... aztán majd június elején újra én az egészet megmosom egy nagy taki keretében... és patent minden Martinra...

Kép
Kép
Kép
konkri

És akkor a képek:
A ruha kollekciónk, takarók- vastag, vékony, nagyon vékony, kinti és benti, szopi párna, cipőcskék, szettek, bodyk, napozók, kuki takaró kis törcsik, pelusok, büfi kendők, fürdőkád (benne néhány játékocska), fürdő lepedők, zoknik, harisnyák, kabátok, hálózsákok, és ugye a babakocsi.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ami hiányzik a képekről: ma jött még 3db napozó és egy kis felső. valamint még egy kis takarót fog kapni a kis ördög a húgomtól (ennek van története)

folyt köv...

Kép
Kép
Kép
konkri

Jah, hat nem is irom :) Szal a szemnyomasom oke, meg a sok eve felirt szemuvegem dipotriaja is. Szemfenek rendben... minden a legoptimalisabb, szal a 'potszemdokino' szerint ez nem szemeszeti eredetu :) A npgyogy szerint ugye nem terhesseg eredetu :D (na most a szemeszno kicsit fentartasokkal rendelkezett a nogyogy irant, nem ismerte a szemelyt csak ugy altalaban, szerinte kutya kotelessege lenne eloben megneznie es eloben beszelnie velem es nem telon tanacsolnia :D de mindenesetre az o reszerol a szemeszeti ize kizarva)
Marad egy nem kevesse realis verzio, hogy nem vagyok normalis :D:D Nos ez nem ujdonsag ugye nekem :D:D Ugyhogy most varok... ma egyelore oke, meggalssuk hogyan alakulok, ha tovabbra is bajom van magammal akkor beesek a heten a dokihoz valamikor, ha nincs, akkor konztatalom, hogy tenyleg a hiba az en keszulekemben van :) Amit tudok en ugye, csak irto nehez eldonteni objektiven magamrol aki magamnak szubjektiv vagyok, hogy csak szimplan dilizek megint vagy van is valami bajom :D:D

luna6

Konkri, lehetek en is a gyereked? :) Vagy ha nem lesz meg a kelengye nalam, kuldom a bebit felruhazasra :) :D:D Kar, hogy nincs lanyod, mert mondanam, hogy ot meg en ruhazom fel... szerintem a Mancim ruhatarabol ikreket is tunek oltoztetni anelkul, hogy egyetlen darabot is kellene vennem :D
Hat en a toredekenel nem tartok mindennek :) De sebaj, van most mas oromom, ket napja nem voltam vecen, marmint nagyob munkalatok okan, es most ugy erzem 'megtorni keszul a jeg' :D:D

luna6

bocsesz pár kép 2szer csúszott be.
(a rugiknál külön vannak a vékony pamut és a vastagabb plüss-ök)
(ja és még egy mellény van mosásban... :) ) (és azért nem garantálom, hogy nem lesz több :) )

na folyt.:
a manó kórházi csomagja:
Kép Kép
és befért minden a táskába, kivéve a takaró és a pelus csomag...
én ezeket viszem mindenkép a koriba: pár body, vékony rugik, sapik, zoknik, napozó, cipőcske, takaró, kuki takaró kistörcsi és pelust a büfihez-szopihoz. ja popsitörlő és popsi krém...

meg hát van még az én óriási táskám, amin még van egy lista a hirtelen bepakolandó cuccokkal...

na akkor a fiacskáim szobája:
nem egy divatos szoba, de a költségvetése kb 10ezer ft volt :) próbáltam a meglévő kellékekből és izékből kihozni a maximumot, kisebb alakítással... ha lenne fölös pénzem, akkor modernizálnám. viszont a lényeg, hogy a gyerek imádja. szeret itt lenni.
s lőn:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

A hinta megy megy majd a nappaliba és a kád a fürdőbe...
és persze csóri gyerekeknek van még egy lenti játszó szobájuk is, az is elég színes- itt csíkosra festettem a falat, de fent a kockás szőnyeg mellé már nem akartam nagy kavarást... a szekrény azért ilyen színes, mert én fóliáztam át és így vettem a fóliát... eredetileg kissé cigány beütése volt :) most inkább bohócos vagy mi- amíg nem futja újra...
a kiságyban az én általam varrt fejvédő és pelusozó zsák...
a középső ágy lesz az enyém, Marcellé pedig a matrac, amíg nem kapja meg az ágyát- mert ez nem fért bele a 10 e ft kötségvetésbe :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna: én idejét se tudom mikor kakiltam... de engem nem szokott zavarni... azért neked szorítok, hogy jöjjön aminek jönnie kell :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Jott aminek jonnie kellett :) Amugy engem sem zavart, csak tapasztalatbol tudom, hogy kifejezetten rossz minel tovabb... egeszsegileg, fizikalisan... egy ido utan meg meg karos is :) Mondjuk eddig siman ment, csak vagy egy hete nem reggeleiztem mar muzlit (na ma elmentem es vettem megint, de meg nem ettem, szal magatol oldodott meg) es ez kihat a dolgok mukodesere :) Amugy nem terhesen en sem filozom am rajta, mert ha nem is kovetkezetesen minden nap, de hibatlanul mukodom :) (nekem a nagy volt szorulasos, kulon topikot erdemelne amiken vele atalmentem...)

luna6

Őőőőőőőőőőő Heniről mit tudni? nem hiszem, hogy béna módon átsiklottam volna rajta, de mintha rég láttam volna az írását!

És Talinn-t is hiányolom!

más régiekről pedig nem is beszélve- azért azt hiszem, hogy ez a topic kb egy 10-12-es magból áll, nem? szerintem máshol sokkal többen vannak...

Csajok! nem politizálni akarok, csak úgy olvasgatni. a 3-4-5 pártnak a programjára vagyok kíváncsi- bár tudom, hogy valószínű nem válnak valóssá a pozitív ígéretek, de kíváncsi vagyok ki mit ígér... viszont a fideszét sehol nem lelem... tud valaki linket küldeni? a többibe már nagyjából belekukkantottam.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok

Bibó[b] gratulálok a kisbabádhoz és kívánok sok erőt és kitartást neked, a babádnak pedig gyors gyarapodást! Hiszem, hogy minden rendben lesz veletek és nemsokára már otthon babusgathatod a kicsi Lalit.

[b]Hari
aztaaaa, nemsemmi méret :lol: :lol: :lol: gondolom anyai szíved dagad a büszkeségtől :D Gratulálok, örülök, hogy minden rendben van.

Csilla nagyon aranyos a kislányod a képeken.

Folti én ugyanúgy jártam a babcsomaggal, mint te. A Brendonból elkűldtek a Photoshopba :lol: és tényleg ott kaptam meg. Vicces :lol:

Detti szerintem nagyon szép nevet választottatok a kislányodnak. Egy időben én is nagyon sokat nézegettem a régi magyar neveket.
Írtad, hogy kiejtesz a kezedből dolgokat, ezzel én is így vagyok. A seprű és a felmosó állandó készenlétben van nálam. Tegnap meg a férjem öntötte ki a mogyoró héjat, úgy nevettem :lol: :lol: :lol:

Vok remélem jobban van már a bokád :( jobbulást kívánok neked.

Nanetto örülök, hogy minden rendben van veletek, nemsemmi lehetett, amit táléltél. Nem gondoltam volna, hogy már most ilyen korán előfordulhatnak ilyen komoly jóslófájások.

Nyuszika köszi, amit írtál a keményedésről, most már megnyugodtam :D Gratulálok a babakocsihoz!!!

A hangulatingadozás, nekem folymatosan megvolt, viszont ez a fáradékonyság.... Rövid idő alatt annyira el tudok fáradni, hogy utána egy órát feküdnöm kell, hogy kipihenjem. Ilyen pl. a főzés, vasalás. Már nem is tudom mihez fogjak. A férjem nagyon rendes, már hetek óta ő porszívózik helyettem :D Ahol tud, ott segít, csak én szeretem magam csinálni. ilyenkor mindig olyan hülyén érzem magam, mintha szimulálnék, ő meg szegény takarít. Na mindegy. Ja, és hőhullámaim is vannak. Nektek is?

[/b]

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Hat a politikahoz nem ertek. Mar nem :)
Ellenben kerdes, szerintetek egy budai 50 negyzetmeteres kero (nem ismerem a beosztasat, hogy mennyi ablak mennyi ajto, milyen helyzisegek milyen falakkal) festese sok ha 280.000 penz? Szerintem megfeleloen leamortizalt solog eseten ez nem tunik tulzasnak... mondom ezt en persze, aki ezert eve nem festetett, de valahogy nekem ez nem tunik tulvilaginak. Csak mert egy minidig is itt elo, teljesen portugal ismerosunk (magyar feleseggel, ahol a korababa szuletett decemberben) ezen sirankozik :) Lehet en vagyok eltajolva persze, csak kivancsi vagyok...

Amugy a decemberi babajuk, akinek a szivet ketszer is mutottek otthon van, de meg mindig csak 2 kila. Irto picike lehet.

luna6

na most megkívántam a műzlit, vagyis a csokigolyóim... asszem megyek eszek.. és joghurttal öblítem... :)
(pedig eddig egy doboz kókuszgolyó fölött ültem- amit azért csomizott anyós, mert tegnap a józsefnapi banzájra elfelejtett kirakni a vendégek elé ezért most belefúlunk a kgolyóba :)

nálunk mindenki józsef: apu, após, sógor, férjem (gyerek is marcell józsef)

Kép
Kép
Kép
konkri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?