A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Natasa, én csak azt írtam, hogy az én orvosom hogyan csinálja, és milyen érdekes, hogy mások ugyanarra tök mást mondanak. Ő a méhszájat 3-4 hetente vizsgálgatja, így aztán valószínűleg szintén fontosnak tartja. De ha gondolod, megadhatom a telszámát, és dokid fel tudja hívni, hogy vitatkozzanak. Hátha tudnának egymásnak újat mondani. :lol:

Egyébként nem csak ebben a kérdésben fura nekem, hogy az orvosok tök máshogy kezelnek azonos dolgokat. Végül is ez nem társadalomtudomány, hogy mindenki szabadon azt gondolhat róla amit akar, itt csak kéne lenni valami egységes megoldásnak. Nekem legalábbis nem túl megnyugtató, hogy az orvos idegállapotától és pillanatnyi hangulatától függ, hogy tök komolynak tartja a problémát és mindenképpen kezelni akarja vagy legyint rá (pl. a nemrég tárgyalt 3 kilós fogyás, amivel először jól ráhozták a frászt aztán a másik orvos csak röhögött rajta). Régebben míg nem volt net, biztos nem voltak annyira szemet szúróak ezek a dolgok, meg régebben annyira tisztelték az orvosokat, hogy az embereknek eszükbe se jutott volna kételkedni abban amit mondanak, de a helyzet az, hogy ha tök ugyanazt a helyzetet tök ellentétes módon ítélik meg, akkor az egyiküknek nincs igaza. És jó, hogy az ember végül is olyan orvost választhat, akiben leginkább bízik, de akkor sem teljesen normális szerintem, hogy mindenféle fórumokon kell nyugtatgatni egymást a kismamáknak, hogy nem kell kétségbeesni azon amit az egyik orvos mondott, mert a másik meg egészen mást mondott ugyanarról. :lol:

/
lemonsong

sziasztok
hát a látogatók én is kiakadtam nálunk anyósom játszotta el hogy a szobába ahová mi papuccsal se megyünk be ment cipővel azán megsértődött hogy szóltam és egy darabig nem jött bár nem nagy gond mert úgy sem jó a viszonyunk.nameg a wc utáni kézmosás nálunk is sokan eljátszák de most még könyörtelenebb leszek mint akkor és akinek nem tetszik az kint marad az meg hogy fogdossák a picurt kizárt azt Andrénál sem engedtem.még akkor sem amikor nagyobb volt.
moly nálunk sem az van hogy elfelejtem azt akinek ajándék kéne,hanemaz hogy így sem tudom hogy jövünk ki és valószinű sokmindenről le is kell mondanunk amit az idén terveztünk,ilyen kézzel készített ajándékok nálunk nem divat :oops: akkor csináltam utoljára amikor kb. 10 éves voltam :wink: de azért becsüllek érte.20 fok azthiszem 1 hét után megőrülnék a csontjaimra annyira fáznának tvaly télen egy nap elég volt barátnőméknél utána 2 hétig nem aludtam :oops: :(

Kép
Kép
anitaaa03

az tényleg elég fura hogy az orvosok mindig máskéntcselekednek mi pedig azt sem tudjuk mi a jó :?
az előző orvosom engem is vizsgált kézzel minden látogatásnál a mostani az elsőnél aztán 16 hetesen a keményedés miatt meg most de az elsőnél csinált rákszűrést végülis most először viszgált a méhszáj miatt.én még annó azt is halottam hogy nem is jó ha sokat vizsgálnak na meg ha belegondoltok akinek nincs orvosa azt nem is vizsgálják csak uh-val.kicsit nyugodtabb vagyok ha tudom hogy minden oké vele de azért azt sem bánom ha csak uh-val nézi a kislegényt :roll:
ti hányszor kenitek naponta a pocakot?

Kép
Kép
anitaaa03

Kép Kép Kép
Sziasztok.
Bocsi a zavarásért,gondoltam Nektek is hasznos lehet.
Közvetlenül a gyártótól rendelhető ágyneműgarnitúra
3-részes:5500Ft.+postaköltség
4-részes:7000Ft.+postaköltség
Valamint jövő hétvégétől ismét lesznek kismamapárnák 4500Ft.+postaköltség.
Ha valakinek kérdése van vagy vásárlási szándéka írjon privit és válaszolok megbeszéljük.
További jó babavárást és szép napot.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1

Gio, Anita! A tegnapi témátokhoz hozzászólva, valóban felháborító a lengyelországi katolikus papok indíttatása. Nem is tudják miről beszélnek!!! Sajnos belőlem a tapasztlat beszél. 5 év sikertelen próbálkozás, és másodszori sikeres lombik után. Én csak áldani tudom ezeket az orvosokat!! Nekik köszönhetjük a kisbabánkat. És nekünk ez oriási boldogság!!!!!!

Hőfok: Én sem szertném hozzászoktatni a babát anagyon meleghez, de sajna nálunk sema babával lenne próbléma, hanem velem! :oops: Sajna én meleghez szoktam! De talán majd most megszokom! Én is 22-23 fokra gondoltam. És fürösztésnél tekerném feljebb a fűtést!

Ma voltam cukorterheléses vizsgálaton. Hát mit mondjak szörnyűűű volt! 3-szor vettek vért. Megt udtam simán inni a cukros lönttyöt, de utána az a 2 óra!!!! Nagyon hányingerem volt. Ahogy levették az utolsó vért már ki is jött belőlem! :oops: De alényeg hogy túl vagyok rajta!
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Örülök, hogy jól van mindenki :)

Olga visszatérve a pelusokhoz.... nem tudok a témától elszakadni :oops: melyikről mi a véleményed? Nagyon gondolkodom, hogy erre beruházok, ezért is szeretném ennyire részletesen tudni :) Igaz, ez a téma csak engem foglalkoztat :oops: de hátha valaki még érdeklődéssel olvassa soraidat :)

A többiről pedig. Kövezettek meg, de én vállalom, hogy nem veszek semmit sem előre a babának. Ruhái legyenek meg, amiben hazajön, az a hordozó, amiben haza tudjuk hozni, és a kiságya, ahova lerakhatom. Ennél többet nem is akarok venni :oops: Első heteket arra szeretném használni, hogy összeszokjunk, megismerjem, és majd utána dönthetek a gázszámla és a baba természete függvényében, hogy veszek-e játszószőnyeget, vagy pl. pihenőszéket. Szerintem előre egyikünk sem tudhatja még, hogy Ő miben és hogyan fogja jól érezni magát.
Ami a mellszívót illeti, érdeklődve olvasom soraitokat, de számomra ez annyira ismeretlen terület, hogy fogalmam sincs, mi az, amire képesek leszünk ebben, de itt is tartom magam, előre nem veszek semmit :oops: Végülis apuka bármikor bármit meg tud venni, illetve a neten rendelve is pár nap alatt minden házhoz jön, addig szerintem minden további nélkül kézzel is lehet fejni, ha szükséges.
Lehet, nagyon begyöpesedett felfogásúnak gondoltak, de én úgy fogalmaznék, hogy rám nem hatnak a reklámok, nem akarok a fogyasztói társadalom része lenni 8) A kiindulási pontom az, hogy 32 évvel ezelőtt én is elkezdtem életemet, és minden, vagyonokba kerülő kütyü és szerkezet nélkül felnőttem :) Természetesen sokminden a mi életünket könnyíti meg, hiszen már pelust sem kell mosnunk, automata mosógépet használunk egyébként is, de nem hiszem, hogy pl. zenélő szék nélkül nem lehetne boldog gyermeket felnevelni.

Bocsi a kitérő eszmefuttatásért, de mindenki addig nyújtozkodjon, amíg a takarója ér, a baba miatt nem szabad adósságba kerülni egyekünknek sem, hiszen nekik elsősorban meleg fogadtatásra, szeretetre és családra van szüksége.

További szép napot mindenkinek, a frontérzékenyek vigyázzanak, remélem mindenféle görcsök nélkül átvészeljük a hidegfrontot.

Üdv. Gabi
Vendég

Melinda a mai nap hőse Te vagy, hihetetlen, ha ennyire rosszul voltál, még megvártad az utolsó vérvételt. Gratulálok a kitartásodhoz, remélem jó eredmények lesznek!
Mostmár pedig ajándékozd meg magad valami finommal, megérdemlitek!

Üdv. Gabi
Vendég

melinda de jó neked túl vagy rajta :wink:
gabi valahol neked is igazad van de én már végig csináltam egy gyereket és például a rezgő pihenőszék nagy segítség volt ennek köszönhetően nem szokott kézbe a fiam altatni is csak este kellett nappa elaludt abba magától.és persze volt időm másra is amíg ő abban nézelődött.a kiságyra rakható zenélő pedig megint egy olyan dolog amit szeretett nézegetni.az tény hogy nálunk sem úgy lessz ahogy elképzeltük de megpróbálunk használtan beszerezni dolgokat így olcsóbb és mégis meg lessz.ja és én úgy vagyok a vásárlással hogy jobb ha itthon vár minden mikor haza jövünk és nem akkor kell kapkodni mert olyanko jobban esik pihennina meg van elég elfoglalság a babával,de te viszont valószinű sokat fogsz megspórolni a nézőpontod miatt.gratula hozzá én nemtudok így godolkodni :oops: :(

Kép
Kép
anitaaa03

Anita nem biztos, hogy meg fogom spórolni, hiszen mindenki szeretne mindent megadni a babájának, én is fogok biztosan sokmindent vásárolni. Én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy én, mint kezdő, nem fogok mindent megvenni, mert előre nem tudhatom, mi hasznos, ill. mi haszontalan... Két gyerek sem egyforma, még akkor sem, ha testvérek, így ha lenne tapasztalatom, akkor sem lehetnék benne biztos, hogy ami az egyiknél bevált, a másiknál is hasznos lesz.

DE! Ezért vagyunk itt, ezért segítjük egymást, és azt hiszen, sokat tanulhatunk is egymástól úgy, mint eddig, hogy tiszteljük a másik embert a gondolataival és tetteivel együtt :)

A Benni nevet hol találtátok? Még mindíg a névválasztás miatt őszülök, de az anyakönyvezhető neveknél nem találtam meg a Ti általatok választottat :oops: így lehet, hogy rossz helyen keresem?

Üdv. Gabi
Vendég

Lehet, lecserélem vonalzóm :( egyre jobban aggaszt, ahogy egyre kevesebb nap van rajta ... így valahogy 100 alatt nagyon gyorsan repül az idő :shock:

Régiek és újak! Merre vagytok? Pókica, Nóna, Pumi, Tulipános, Endaaj, Mustyi, Gombi...? Lehet van akit kihagytam... :oops:

Üdv. Gabi
Vendég

Melinda, gratula a cukorivás túléléséhez!!! Akkor pont elég ideig bírtad, hogy ne kelljen megismételni! :) A lengyeleken meg ne húzd fel magad, tényleg baromi korlátolt hozzáállás, de szerintem kizárt, hogy Európában bárhol lenne valós esélye egy ilyen törvénynek, ez megint valami média által felfújt hír lehet, ami pont arra szolgál, hogy az emberek jól felháborodjanak rajta.

Babacuccok közül én mindent szeretnék előre beszerezni, és magamat ismerve tuti, hogy lesz köztük felesleges is. :oops: Amúgy nagyon nem vagyok vásárolgatós fajta, de most beindultak a hormonjaim, és tényleg elkapott a fészekrakó hajlam, nem tudok vele mit kezdeni. Mondjuk az jó, hogy a cuccok 3/4-ét megkapjuk kölcsön. Pihenőszéket, játszószőnyeget, játékokat, egyéb zenélő/forgó csetreseket meg ilyesmit én nem is terveztem be, azok nélkül egyelőre vígan ellleszünk. Meg valamit hagyni kell a rokonoknak is ha ajándékot akarnak venni, és ezeknél aztán tök mindegy nekem, hogy milyenek. :lol: Csak ágyra, légzésfigyelőre meg hordozóra vagyok háklis, azokat biztosan mi fogjuk megvenni.

Gabi, remélem, hogy 100 alatt gyorsan repül az idő, nekem nyáron valahogy nagyon lassan ment. Mostanában tényleg mintha gyorsulna! :lol:

/
lemonsong

gabi belinkelem az oldalt,de más oldalakon is láttam már a Benni csak névnap nincs hozzá még mindig.
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/bab ... vek&NEM=fiú
drukolok hogy találj valamit.
én meg pont azon gondolkodtam hogy olyan vonalzó csinálok ami vissza számol mert én nem bánom ha telik az idő :D

Kép
Kép
anitaaa03

Anita nagyon köszi! Van régebbi utónévkönyvem, azóta a változásokat neten néztem, de én úgy kerestem, hogy anyakönyvezhető nevek :( Ide nem jutottam.
Megvan a ma esti programom :D

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok! Gyors bekukkantás!
Cipőlevétel, kézmosás, fogdosás témához: szerencsére a szűk családi kör -akik valószínű jönni fognak karácsonykor- tudja a rendet. Mivel a szobákban padlószőnyeg van, nekem értelemszerűnek tűnik, hogy leveszik a cipőt a folyosón, ahol még télen sem hideg a pvc burkolat, de a biztonság kedvéért arra a 2 méterre is beszereztem vendégpapucsokat 200 Ft-ért. Multkor lepődtem meg nagyon, mikor az ablakosak jöttek utánállítani és úgy a bakancsukkal vágtattak volna be a szobába. :shock: Szerencsére a férjem gyorsan kapcsolt -számított rá- és mondta, hogy le kellene venni a cipőt. Szóval idegeneknél számítani kell mindenre. Remélem azért a védőnőben és gyerekorvosban nem fogok csalódni ilyen téren. Bár hallottam már kezet nem mosó védőnéniről is. :roll:

És igen, elég cink, de meg fogom hallgatni, hogy wc használat után, folyik-e a víz a mosdónál. Már itt is kellett csalódnom -szerencsére nem itthon-, mikor munkahelyen egyértelműen hallatszott, hogy vmelyik kolléganő dolga végeztével, csak ment kifelé (én még bent voltam a másik helyiségben) aztán mikor megláttam ki az...

Ha valaki olyan túlaggódós mint én, akkor még az influenza szezon előtt beszerezhet fertőtlenítős kézmosót. Én Clarasept folyékony szappan utántöltőt vettem 1.500 Ft-ért 1000 ml-est, bár lehet, hogy a kis 300 ml pumpásat is érdemes megvenni, igaz az is 1000 Ft körül van, de ha nincs tiszta adagolója az embernek, amiben tuti nem keverednek a korábbi szappan összetevői a fertőtlenítővel, akkor jól jöhet. A baba születése után ez lesz kitéve jóideig a fürdőben.

Fogdosás miatt nem aggódom, anyukám tuti meg akarja majd fogni, de a többiek csak ha én a kezükbe adom és még akkor is csak félve. :)
csillag25

gabi szívesen nekünk is van könyv 3 éve vettük de sok változás van azóta :wink:
csillag tök jó hogy náltoktudják a rendet.én arra gondoltam hogy veszek valami törlőkendőt ami fertőtlenít/domestos/bár nemtudom kézre használható-e és majd azzal kezdem amikor bejönnek hogy mindenki kap egyet kicsit egyszerűbbnek tűnik mint a kézmsásra kényszerítés :roll: nálunk mindjárt észrevehető ki nem mos kezet wc után mert külön van és csak a fürdőben van kézmosó sajna a wc-ben nincs mosdó így egyből kiszúrom és amikor azt láttam hogy úgy vettek utána a sütiből..... :x na meg én a wc-t is frtőtlntem ha rajtunk kívül más használja arra nagyon kényes vagyok :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, azt hiszem Te kérdezted: én eddig napi egyszer, este kentem a pocakom, ugyanis nem is volt kiszáradva, nem is húzódott, ráadásul nem nőtt még nagyot a régi "alaphasamhoz" képest. Meg is van az eredménye, pár napja szomorúan konstatáltam, hogy van már pár csík az alsó részén. :shock: Nem igazán értem, mert tényleg alig nőtt a régi úszógumihoz képest, ahogy itt a képeken néztem, szinte mindenkinek nagyobb pocija van már és persze kerek babaformájú, nekem meg még mindig külön a gyomor és a lenti has rész. :roll: Persze ez is egyéni adottság kérdése, hogy ki mennyire csíkosodik, de kívülről úgy tűnik a vékonyabbaknak -akiknek előtte lapos hasuk volt- sokkal többet kell nyúlni a bőrüknek.
Mindegy, azóta reggel is kenem a mandulaolajjal.
csillag25

Én akkor kenem, amikor éppen eszembe jut, ez kb.2-3 naponta történik meg. Nekem még nincsenek csíkok, igaz az alját már csak tükörben látom...

/
lemonsong

Azért ebbe belejátszik az is, hogy a férjem a család számára köztudottan tisztaságmániás, szerintem "csak" kézmosásmániás. A porcicákat nem kergeti. :D Valahogy az elejétől így ismerték meg, így ha ő mondja anyukáméknál, hogy a pocim simogatása előtt is irány a kézmosó, utána meg főleg, akkor nincs sértődés. :D Persze az elején sokat cinkelték emiatt, kapott megjegyzéseket, de őt nem érdekelte, :wink: hát most lesz valami haszna is.
Szerintem azt is sejtik a családtagok, hogy még a wc-t is lemossa a "vendégség" után, a kilincsekről nem is beszélve. Ez hétköznap kicsit durvának tűnhet, de influ szezonban, újszülöttel a lakásban, nagyon hasznos lesz.

Hát igen, a külön fürdő külön wc ilyenkor egyértelművé teszi a dolgokat, hallgatózás nélkül is. :? Szörnyű lehet, mikor legszivesebben elküldenéd a fenébe -de legalábbis kezet mosni- és ehelyett ott kell bájologni, kínálgatni és jegyezni mihez nyúlt. :x
csillag25

Lemon nagy bánatom, nekem, hogy már az alját, és alatta levő területeket nem látom. Eléggé pedáns voltam szőrtelenítés terén, mivel eléggé sok férfihormonom van, örököltem a családban a szőrösséget :evil: Most sajnos le kell arról mondanom róla, nekem már nem megy :cry: és hol van még a január..?
Igaz, Te a csíkok miatt emlegetted a láthatóságot, de nekem ez jutott eszembe róla. MÁr régebben is írni akartam, hogy számomra ez egy kellemetlen negatívuma a nagy pocaknak.

Üdv. Gabi
Vendég

Jó ötlet a fertőtlenítő kendő, de ha azt nem lehet kézre, akkor a Higeen gél használata (dm, rossmann) amit csak szétdörzsölnek a tenyerükön és megszárad. Én ezzel járok dokihoz, védőnőhöz, kórházba.
csillag25

Gabi, ne aggódj én is tükörben vettem észre a csíkokat és a szőrtelenítés legegyszerűbb fajtája a borotválás is csak nagy nehezen megy már. :( Szülés előtt meg van beszélve, hogy a férjemre bízom, de addig nem akarom ilyenekkel zaklatni, bár ő teljesen pozitívan áll a témához. :)
csillag25

Sziasztok Mamik!

Kata! Igen én is akkora vagyok kiírva, csak 18.-ára. De valahogy úgy érzem hogy én addigra már itthon leszek a kis kiflimmel (babával, csak a családneve Pék, ígyhát mostanában kiskifli megszólítás dukál neki :D )

Látogatók, fertőtlenítés. Ezen már én is gondolkoztam. Akik az elején jönni fognak, azok úgyis a szűk családom és nekik úgy gondoltam hogy még a szülés előtti beszélgetéseknél általánosságban közölni fogom a szándékaimt, és akkor remélhetőleg megúszom személyeskedés nélkül. Bár hirtelen nem is tudnék illetlen vagy nem elég tiszta rokont felsorolni, úgyhogy mákom van. A barátoknak meg úgyis szólok hogy mikortól jöjjenek. Úgyis telefonos kapcsolatban leszünk.

Életem legrosszabb éjszakáját csináltam ma végig. Azt álmodtam hogy vérzek, és menni kell a klinikára, és hívni a dokimat. A babám életét féltettem. Erre felébredtem, nem tudtam hogy mi is a helyzet, csatakra le voltam izzadva. Rohantam megnézni hogy mi újság, de nem volt semmi gáz szerencsére. Hát aludni már nem kellett utána, pedig 3 óra volt csak. Páromat meg nem akartam felébreszteni. Annyira beparáztattam magam, hogy totál bekeményedett reggelre a hasam, és fájt is. Most kezd kicsit jobb lenni. Római kat. vallású vagyok, de esküszöm hogy imádkoztam Istenhez, de emellett az univerzumhoz, angyalokhoz, Buddhához, meg mindenhez amiről csak életemben hallottam. Szörnyű volt.
Na bocs a sok hülyeségért, de kikívánkozott belőlem. :oops:
Vendég

Kriszti sajnálom az éjszakádat, de látod minden rendben! Lehet, hogy az időjárás volt az oka az éjszakádnak, erre felénk (és nem is vagyunk messze) mindenki panaszkodik, hogy hajnal 2-3 óra fele felriadtak, rosszat álmodtak, azóta fejfájással küszködnek :(
Tessék pihenni, és csak valami jóra gondolni!

Üdv. Gabi
Vendég

Köszi Gabi! :D Igyekszem. Azért már jobb is a helyzet. Főleg ha még meg is ebédelek! :lol:
Vendég

Kriszti, nekem is szoktak rémálmaim lenni a terhesség óta, de ilyen durva még nem volt! Remélem már kikerültél a hatása alól, nekem sokszor egész napra be tud tenni!

A szőrtelenítés nekem is nagyon vicces, kiülök a kád szélére, és kígyónőként próbálok behajolni a hasam alá. Nem szokott sikerülni. :lol: Szerencsére elektromos borotvám van, azt látatlanban is lehet húzgálni, legalább megvágni nem tud, igaz nem is valami egyenletes a végeredmény. :lol:

/
lemonsong

csillag köszi az ötletet fel is írtam a listámra :)
kriszti nyugi az álom csak álom :wink:
szőrtelenítés nekem is elég nehezn megy meg az is amikor a lábamat mosom negéz már hajolgatni pedig még nem is nagy a pocim :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

A szőrtelenítéssel nekem is akadnak gondjaim! Néha kistükörhöz folyamodok a kád szélén ülve. :oops:

Lemonsong! Köszi, már jobban vagyok, bár a kedvem nincs a toppon.
Vendég

a krémezést azért kérdeztem mert én is 1x este kentem és már kevés igaz szerencsére még nincs baja a bőrömnek csak érzem hogy szárazabb most kenem reggel is és felváltva testápoló és babaolaj.de lehet beszerzekvalami "erősebb" krémet

Kép
Kép
anitaaa03

abevásárlóközpontos kérdésemre senki sem válaszolt :(
nem nézte senki ilyen helyen a babadolgokat :?: :?

Kép
Kép
anitaaa03

szőrtelenítés nekem pont most volt már aktuális. Bár én a pocaktól már nem látok semmit. Hát jól meg is vagdostam magamat, mert én nullás géppel vágom! Borzasztó macera tükörből :oops: :oops: :oops:

Kriszti: nekem is volt már ilyen álmom terhesen, bár nem tudom melyik terhességnél. Borzasztó, de olyan jó felébredni, és megnyugodni, hogy minden rendben!

Kata
labkat

Sziasztok!

VAgyok én is, csak szabin volt a párom, így nem nagyon jöttem.

Én is túák lvagyok a terheléses cukron, semmi gondom nem volt vele, bár bevallom, nekem az előzőnél úgy volt, hogy cukros lötty után 1,2 és 3 órás vérvétel.... hát a harmadikra már úgy vonszoltam be magam... na ehhez képset a mostani kétórás vérvétel semmi nem volt.

Voltam dokinál is, meg uh-n, rendben vagyunk, egyedül annyi van, hogy a trombocita-számom megint elkezdett rohamosan süllyedni ( kisfiamnál is így volt), így kb. 3-4 hét múlva újabb labor. Figyelik, mert terhességi mérgezés egyik jele lehet a későbbiekben, ha nagyon leesik. A kisfiamnál is a végén már 2 naonta jártam laborba, meg diétáztam, h. ne vizesedjek, hízzak tovább, mert azok még tovább fokozzák a toxémia esélyét. Na, ez pl. egy olyan eü. ok, ami miatt érdemes figyelni a súlyra... és ebből a szempontból nem jobb az sem, ha nem zsír, hanem víz halmozódik rajtunk. Én most 8-9 kg-nál tartok, pont mint a fiamnál. A hasam meg marha nagy, elhűlve szokták nézni, mi lesz velem így a végén... hát én is kíváncsi leszek.

BAbafogdosás.... hozzánk az elején rokonok jöttek, engem nem zavart, ha felvették. Amúgy idegen is fogta, az sem zavart. Ebben én nem vagyok háklis, szerintem nem lesz semmi baja ettől a babának (természesetesen nem a szájában nyúlkáltak..). MOndjuk nálunk mindenkinek nagyjából magától jutott eszébe, hogy ment rögtön a fürdőbe kezet mosni, amikor megérkezett, még csodálkoztam is, hogy ilyen figyelmesek... lehet emiatt is nem zavart a "fogdosás".

A méhszáj állapotával kapcs... erre a kiskönyvben külön rubrika is van, amit elvileg minden orvosi látogatáskor ki kell töltenie a dokinak... szerintem nem véletlenül került bele a kiskönyvbe sem. Gondolom én.

Lányok, a kölcsön-dolgokat egy szempontból gondoljátok meg: mi nagyon sokat így kaptunk a kisfiamnál, ruhától a mellszívón át a pihenőszékig... na mivel ez most nem aktuális, így ott tartunk, hogy most kell majd megvennünk egy csomó mindent, én meg verem a fejem a falba, hogy ahelyett, hogy jó áron megvettem volna a kisiamnak, és ő használja újan, utána meg majd a kistesó a sajátunkat, ehelyett a kiasfiamnak más által hordott, elhasznált cuccai voltak, a második kisfiunk meg most majd újakat használ, amiket később majd én adhatok kölcsön másoknak.... szóval ezt szarul csináltuk, és aki még tervez kistesót, az gondolja meg. Nem beszélve arról, amik - annak ellenére, hogy vigyáztunk rá - elhasználódtak, elszakadtak stb. nálunk... Én megbántam. Most meglenne mindenünk, olyan, amit mi használtunk.

Kép

Kép
nóna

Anita, ha én veszek pl. bodyt, azt Tescoban v. Auchanban szoktam, lyan többdarabosat. Szerintem megéri. A többiről nem tudk nyilatkozni. Most nyílt a közelünkben egy amerikai turkáló, a minap vettem egy kabátot, három nadrágot meg két felsőt a fiamnak 1700 FT-ért. Mindegyik kifogástalanul néz ki. Érdemes ilyen helyeken is körbenézni, bár talán itt már nagyobbacskáknak vannak inkább ruhák.

Kép

Kép
nóna

Én egyszer sem kenem a pocakom... :oops: Kisfiamnál sem kentem, nem lett rajta semmi, most sem kenem, egyelőre most sincs rajta semmi... remélem, nem is lesz. Pedig nagyon vékony alkat vagyok, és óriásira nőtt a hasam az előzőnél is, most is már igen nagy, mégis megúsztam eddig. Asszem ez tényleg hajlam kérdése.

Kép

Kép
nóna

Gabi, nincs azzal semmi baj, ha nem vásárolsz előre eszetlenül... csak gyűjtsd a pénzt, meg az energiát, mert utána egyikből sem lesz túl sok... :lol: Mi előre vásároltunk anno, és így is szinte minden nap volt valami, amiért rohangált a párom, pedig mint írtam sokmindent kaptunk kölcsön. Most még semmit nem vettünk, picit már aggódom is. Egyrészt h. anyagilag sikerüljön jól beoszatni, másrészt a párom hajnaltól estig dolgozik, így nekem kell majd valahogy megoldani, és hát egy 1 éves és 4 hónapossal... hát igyekszem nem parázni. :)

Kép

Kép
nóna

Anita! Én napi 3x krémezem a hasam de előfordul hogy csak 2x. Reggeli és esti tusolás után mindig, és általában napközben is egyszer. Tisztában vagyok vele hogy nagyrészt genetika, de én nagyon féltem a bőröm. Az eddigi repertoárom 1 weleda olaj, 1 mandula olaj, 1 avent krém, mosz meg a Müllerbe vettem Beauty Baby várandósoknak való olajat, rögtön 2-t. Nagyon jónak tűnik. Emellet néha testápoló és babaolaj. SAzegény párom már csak szörnyűlködik, de az én boldogságomhoz ez is kell. :oops: :lol: Na jó. A lényeg hogy engem megnyugtat. A hasam szinte mindig fénylik. És ez jó érzés. A mülleres pedig mindössze 800Ft 200 ml.
Az áruházakban én nézelődtem, a tescoban nagyon édes ruhácskák vannak, egész elfogadható áron, meg kiságytól kezdve minden. Én egy rugit vettem is ott neki. Mellszívót, ilyeneket még nem nagyon néztem ott, pedig van az tuti. Corában szerintem általában jobb minőségű cuccok vannak. Majd legközelebb jobban szétnézek, és leírom.
Vendég

Nóna, az utolsó bekezdéshez szólnék hozzá, mivel nálunk is felmerült ez a téma. Épp mostanában írtam, hogy pár dologról le kell mondanunk, mert nem fér bele a keretbe. (Megjegyzem lehet, hogy felesleges kütyük-mütyük, mert ami fontos, azért azt meg is vesszük) De még így is azon a véleményen vagyunk, hogy kisruhákat, törcsiket, babaplédet, mellszívót, légzésfigyelőt, kiságyat, matracot újat veszünk. Ne értsen félre senki, megértem aki ezeket is kölcsönkapja-kéri, mert nincs rá pénz, vagy mert az is tökéletesen megfelel neki, nem akarok megbántani senkit.
De úgy gondoltuk a férjemmel, hogy ha egy babánk lesz, akkor annak próbáljuk megadni mi is ami tőlünk telik, pl. kisruhákból újakat, ne abban lássuk a babánkat amiben fél éve a keresztlányunkat (unisex darabok). Nem is értik a szülők, miért nem jó nekem a nővérem "ellenőrzött helyről" való kisruhái stb. :shock:
Az megint más lenne, ha ikrek lettek volna -nem bírtuk volna anyagiakkal mindkettőnek újat- így megbeszéltük, hogy akkor elfogadtuk volna a rucikat, de egyenlő arányban kaptak volna mindketten újakat és régieket. :)
Mivel egy babóca csücsül a pocakban, így ez nem játszik, de úgy gondoltam elteszem a kisruhákat, ha egyszer meggondoljuk magunkat és kistesót vállalunk és ha nem is telik újakra, legalább a mi saját megkímélt ruháinkat fogja kapni, persze egy-két új darabbal feltuningolva, ahogy majd a pénztárcánk engedi.

Ettől függetlenül olyan dolgokat mint autóshordozó, ami úgyis csak oda lesz bekötve, elfogadjuk tesóméktól. Viszont játékok, csörgők amik agyon lettek csócsálva beszerzés tárgyát képezik.
csillag25

Kata! Hát nem irigyellek az illyen álmokért. Engem megviselt, de nekem még ilyen nem volt. És a legrosszabb az volt, hogy mikor felébredtem, nem tudtam hogy mi történik, amíg kiértem a mosdóba nem tudtam hogy álmodtam, vagy valós. Utána tényleg elkezdett fájni a hasam, szerintem mert felidegesítettem magam nagyon. Úh végigrettegtem az éjszakát. De hál'Isten tényleg jól vagyok már, megnyugodtam.
Vendég

Nóna, a kölcsön dolgokon én azért nem aggódok, mert én viszonylag későn szülő vagyok, és már mindenki túl van körülöttem a tervezett gyerekeken, szóval valószínűleg nem is kell visszaadni a cuccokat. Hogy lesz-e kistestvér, azon meg majd akkor gondolkodom, ha ez már kint van. :lol:

Anita, múltkor én is néztem a Tescoban a babacuccokat, a ruháik szerintem aranyosak és 5-ösével meg 3-asával vannak csomagolva, így nem is drágák. Én nem vettem, tekintettel pont a több zsák beígért kölcsöncuccra, de tele volt a részleg kismamákkal, akik vitték mint a cukrot.

Tényleg, csak nekem tűnik úgy, mintha tele lenne a város terhesekkel? Vagy csak jobban figyelek rá mint korábban? Mintha minden második nő nagy pocakkal mászkálna, néha olyan érzésem van. :lol: Persze lehet, hogy ők jobban ráérnek napközben mászkálni.

/
lemonsong

A kölcsön dolgok jók, de tényleg érdemes vásárolni egy két új darabot a gyereknek.

Mondjuk nekem más a szitu. Az a helyzet, hogy a nagylányunk egyidős tesómék lányával, aki viszont kisebb termetű. Ha akarnám, oda adhatnám neki a ruhákat, cipőket, mert mi is sokat kapunk kisebbik lánykánkra cuccot tőlük. De tesómék kislánya nem tud vigyázni semmire. Nemrég kölcsön adtam egy cipőt, és képzeljétek, tökre le van már nyúzva. És én meg úgy vagyok vele, hogy nekem itt van még egy lányom, aki lassan utoléri tesómék kisebb növésű lánykáját is, és nekem jobb érzés ha Verusról neki adom majd át a cuccokat, amire Verus nagyjából vigyázott, mintha még oda adnám tesóméknak is, és tök strapás darabokba kellene járatnom Johannát. Igazán a ruhákat Verusról Johannának teszem is a szekrényébe, mert szinte pont így alakul a növésük, de a cipőket elteszem. Verusnak nagy a lába, és mostanság már nem is a legolcsóbb darabokat vesszük meg, mondván, úgyis Johanna is hordani fogja. Nem akarom, hogy tesómék lánya lestrapálja, és Johi meg csak szakadt cuccokba járjon.

Bocs ha hosszú voltam. De megértetek?

Kata
labkat

Amúgy az én és a férjem ruhatárának kihízott darabjait mind tesóméknak adjuk. Lehet hogy a gyereküknek nem, de ami már nem kell - pl egy adidas melegítő amibe biztos nem fogyok vissza - azt szívesen átadom a sógornőmnek! Mert neki jó, és szeret is ilyenekbe járni!

Kata
labkat

Lemonsong, hát igen, mi sem a kistestvérre gondoltunk... kár volt. De hozzáteszem, akiktől kaptunk kölcsön, mindenhol első baba után volt, és akartak többet is. Volt, ahol nem lesz több, ott nem is kellett visszaadnunk, bár azok már nagyobb ruhák. Igen, ez helyzetfüggő! De aki tuti akar még, és belátható időn belül, az gondolja meg! Nekünk akkor inkább futotta volna, hisz volt fizetésem, most meg Gyd-ből kell finanszírozni, másik gyerek ruhatára, pelenkái stb. mellett... tényleg érdemes hosszú távon gondolkodni ( persze nem tíz évre gondolok, hisz nálunk másfél év lesz a babák között, és mi sem terveztük feltétlenül előre, csak azért írtam, mert mi megbántuk, hátha vki tud okulni belőle...).

Kép

Kép
nóna

Ami még tényleg jó, ha vkinek nem futja drágára, a babaruha-turik... szinte teljesen újakat vettem, ahogy írtam az előbb, és 190 Ft volt egy nadrág pl., meg a pólók is. És ez így már a sajátja, nem kell visszaadni, megmarad. Érdemes megnézni egy ilyen helyet, és válogatni. Én nagyon tündéri darabokat találtam.

Kép

Kép
nóna

lemonsong én is így látom a kismamákat de 3 éve isígy voltam szerintem az van a dologban hogy ilyenkor jobban észreveszi az ember :lol:
én azt bánom hogy kölcsön adtam a fiam cuccait mert a barátnőm jól járt nem kelett szinte semmit vennie de amit vissza kapok azokat már csak itthon adhatom Bennikére mert ők sajna nem vigyátak úgy rá van amit vissza sekapok mert tönkre ment,de tanultam a dologból amiket még nem adtam oda azt nem is adom és amit most veszek,kapok/amit írtam hogy milyen szépek/azokat már tuti nem adom oda barátnőm legközelebbi bébijénél.na de én úgy gondoltam hogy mi baja lehet hiszen nálunk is szép maradt,de ő megmutata hogy mi baja lehet :(
köszi hogy válaszoltatok az áruházas kérdésemre az auchanban én is szoktam 5db-os bodyt venni meg most is ott vettük a játszószőnyeget is tehát ott tudom milyen a választék de elnézek a közeljövőben a tescoba is csak az kicsit messzebb van azért kérdeztem hátha ti többet tudtok na de majd jövőhét végén.fizu után :oops: :D

Kép
Kép
anitaaa03

nóna a turi jó ötlet de sajna nincs jó a közelünkben pesten biztos jól lehet ilyenekből vásárolni.
kata én megértelek pont erről beszéltem/írtam

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Nekem ma volt cukorvizsgálat, de meglepődtem, mert nem éhgyomorral kellett menni, hanem pohár tej+zsemle reggeli után 1 órával. És ennyi, csak egyszer vettek vért. Nem értem, ha így is elég, miért kell másnak óránként háromszor mindenféle cukros lötyit iszgatva mennie? De az is fura számomra,hogy mindanyian írjátok, hogy hány kilós volt a babátok a legutóbbi uh-on. Hát nekem a legutolsó a 18. heti genetikei volt (aztán egy 4D, de ezt nem számítom ide) és a következő, talán, a 30. héten lesz, mert addig már nem is kell mennem dokihoz. Hát valóban elég fura, hogy mennyire eltérőek az orvosi szokások. :?

Natasa, ha jl rémlik neked is negatív toxoplasmád, és van macskátok. Neked sem csinálnak kéthavonta ellenőrzést? Nekem volt áprilisban, és júniusban ellenőrzés, de most azt mondta a nődokim, hogy már több nem lesz, mert úgysem lehet mit csinálni. De a neten azt olvastam, hogy 2havonta kelene megcsináltatni, mert ha időközben lesz pozitív az eredmény, gyógyszerrel kezelnék már most a babát és a születése után is 6 hétig. Ezt most megint nem értem akkor. :oops:

Úgy néz ki mi is kapunk használt rucikat, és nagyon örülök neki attól függetlenül, hogy még 2 babát szeretnénk. Ahonnan kapjuk, több baba nincs beütemezve, így valószínűleg nem kell visszaadnunk, de ha vissza is kellene, most annyira rosszul állunk, hogy nagyon jól jönnek. Aztán ha jön a kistesó, és esetleg ki kell egészíteni az akkori kelengyét, még mindig nem fog olyan sokba kerülni, hiszen inkább csak a tipegőkről, kombidresszekről lesz szó. Én sem akarok mindenből használtat ugyanis, a nagyobb dolgok saját lesz (kiságy, komód, babakocsi).

A tescos, auchanos cuccokról én is jól hallottam, de még nem nézegettem meg őket, éppen azért, mert várjuk mit kapnuk.

Gabi, megértem, hogy csak a legszükségesebbeket akarod megvenni. alapból én is haragszok, ha azt látom, emberek mennyi kacatot bírnak összevásárolni, és én sem engedem, hogy a reklámok hassanak rám. Nem is veszek semmit azért, hogy bizonyos életérzést "vegyek" meg. De a picúrnál érzem, hogy könnyebb lesz elcsábítani. Olyan szép, édes cuccok vannak, és annyira hasznosnak is tűnnek. De igaz, a kukoricacsuhéjbaba mellől is emberek nőttek fel, sőt különbek, mint amilyenek napjaink modern eszközöken felnőtt generációi.
Vendég

Sziasztok! Hogy nekünk ma milyen jó napunk volt...
Már napok óta zsibbad a jobb vesém, az elmúlt éjjel már alig aludtam, annyira fájt. Reggel bementem a kórházba, hogy csináljanak velem valamit. Kezdtem a nőgyógyászaton, onnan küldtek urológiára, az urológus UH-ra, az UH-n megállapították, hogy van egy kis pangás a jobb vesémben és van valószínűleg vesekövem, az UH-ról vissza az urológiára, ahol már a délutáni orvos volt, akit az UH eredménye szinte nem is érdekelt, nézzünk vizeletet és annak meg hétfőn lesz eredménye... szóval ott tartok, hogy még mindig görcsölök, iszom a sok folyadékot és nem igazán tudom, hogy akkor most mi a bajom... de ha a mostani éjszakám is ilyen lesz :evil:
Bíroma fájdalmat, de ez kegyetlen...
Vendég

Hja és mindez 5 teljes órámba került... :cry:
Vendég

o'hara: most olvastam, hogy ahogy neked vettek vért, az a normális. Aztán ha akkor magasnak találják a cukrot akkor kéne csinálni a cukorszirupos balhét... Én sem értem miért csinálják másképp!
Én se megyek előbb dokihoz uh-ra, mint te. De a terhességi öröknaptár szerint nem is kell csak kb 4 uh: 12, 18, 30, 36 hetesen.

Kata
labkat

Hú, Gombi, neked mostanában kijut a jóból rendesen. Ha görcsöl, nospát nyugodtan vehetsz be, többet is egyszerre, végül is valahogy ki kell húzni hétfőig. Van olyan is, hogy a baba nyomja el a dolgokat, és attól pang, akkor elég ha odébbmegy, próbáld meg arrébbtessékelni, hátha hallgat a jó szóra! Régebben is volt gondod a veséddel?

Toxoplazmát nekem összesen egyszer néztek. Ebben is milyen baromi egységesek az orvosok. :evil:

/
lemonsong

Nem volt gondom sosem :(
De képzelhetitek mennyire fáj, ha beslattyogtam az áek-be... Az a vicces, hogy az egyik orvos szerint a gyerkőc nyomja, a másik szerint meg ehhez még pici a babó...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?