A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

Gigii, mi most épp Svájcban élünk, szóval lehet, hogy otthon később kezdik el vetíteni. Szerintem JÓ :)
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok,

alszik mindkét csemetém, így jöttem gyorsan. Briginek elhúzódott a délutáni alvás, mert keresztelőn voltunk. Háromkor aludt el, remélem nem fog 11-ig kukorékolni.

Nagyon édesek a babák!

Az összebújással kapcsolatban, a két gyerek remek fogamzásgátló. Mire megvárjuk, hogy mindegyik elaludjon mi is kidőlünk. :lol: Tegnap fel kellett keltenem a férjemet, mert elaludt Brigi ágyában. :lol:
Nekem már megvolt a 6 hetes kontroll, minden rendben. Írattattam gyogyót, és tegnap - második nap - már el is felejtettem bevenni. :roll: :lol: Éjjel jutott eszembe. Jól indul. Lehet, hogy megpróbálunk még egy fiút is összehozni, de azért nem ilyen hamar. :lol: :lol:

Edit,
a Harry Potter nekem is nagy kedvenc. Eszméletlen ahogy össze tudta tenni az egész történetet Rowling.

Mók,
ahogy nőnek a picik egyre könnyebb lesz velük. Bár amikor belenőnek a hisztis korba ..
Bettina is már elég szépen elnézeget, ha leteszem.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Szia Kri :) Látom, ma csak mi jártunk erre.
Elmenetk ma anyukámék :( Holnap leszek először egyedül. Na majd beszámolok...

Kérdés: este kinél hogyan alszik el a babó? Mert mostanában Andrisnak nagyon nehezen megy a dolog. Mondjuk, ha már mind a két ciciből evett, akkor nem szoktam hagyni, hogy lógjon a cicin. Gondolom ez a baj, de én ezt nem szeretném, szóval még most megpróbálom leszoktatni arról, hogy folyton vissza akar kéreckedni. És ringatni sem szeretném, szóval most azt játszuk, hogy kiveszem, megnyugatatom, és mielőtt még teljesen bealudna visszateszem. De ez így van hogy eltart egy jó óráig. Szóval, kinél hogy megy ez?

Most megyek, mert a tegnapi éjszakai mozizás után kicsit fáradtak vagyunk. De olyan jó volt. Kimozdulni is, és a film is (szerintem).

Ja és Andris simán megitta a tejet a cumisüvegből, és aztán a következő evésnél, mintha mi sem történt volna, cicizett tovább.
Na most meg JUli hív :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Tegnap. Mondtam páromnak menjünk el az ügyeletre, nem tetszik nekem ez a szörcsögés, egyre erősebb. Megnézték, meghallgatta elől hátul, semmi. Átküldött a fül-orr-gégészetre. Ott is megnézett mindent, nem talált semmit, majd közölte, 21 fok és pára. Elég, ha a szobába teregetünk. Be van duzzadva a nyálkahártya, attól szörcsög. Jó. Hazamentünk, már pont etetés volt, utána párom megint befújta az orrát. Elaludt a babu, majd 4 tüsszögés és jött az orrából a váladék. Gyorsan porszívó, és tele szívtuk. Utána pár percenként szívtuk és mindig tele lett az orrszívó. Éjjel arra ébredtem, hogy szipog, nyel nagyokat és köhög. Elő a porszívó és megint pár percenként tele szívtam. Ez így ment 1-től fél 4-ig. Aztán megetettem és elaludt. Most is alszik, ha felébred megint fújok és etetés után porszívózom.

Nem tudom a fülész mért mondta, hogy 21 fok és pára, kipróbáltuk, pont fáztam. Mindegy, betartottuk, babó mondjuk jobban aludt, már amikor éppen aludt szegénykém. Bnőmtől elhoztam egy mérő készüléket és minden helyiségben megmértem a páratartalmat. Mindenhol a normális érték végén van, tehát pára az van.

Eddid is fújtuk a babu orrába és mégsem jött semmi. Kellett 1 hét míg beindul neki. Én beteg vagyok, félek elkapja tőlem is ezt a nyavaját.

Etus: altatás. Etetés után büfiztetem és ha akar el is alszik :D ha nem akar, nem erőltetem, játszok vele. Úgyis elfárad és elalszik.

Ja! Bukós babáknak: a matrac alá beraktam egy plédet összehajtva, oda, ahova ababa feje kerül az ágyba. És még az ágy 2 lába alá a fejrész oldalán beraktunk 1-1 egyforma vastagságú könyvet. És nem bukott...

Kriszta
Kép
cherryke

Halihó!

Hogy vagytok? Itt nagyon esik az eső, szörnyen nyomasztó hangulatom is van miatta :-( Főzni kéne valamit, de nem tudom mit. Igaz tegnaprol maradt rizs meg csirke de az jo lesz Attinak mert én másnaposan meg nem eszem a hust. Nem finnyás vagyok csak egyszerűen az ize....brrrrrrr...
Amugy ma is tök jol aludtunk, bár Attikára megnt rátört a féltékenység ezuttal hajnalban mikor etettem a Vivit. Ő is enni kért :roll: pedig 5 kor kelt a kislány meg visza is aludt csak épp a fiam nem.

Mit főztök ma? Valami ötlet? Ami gyors?

Cherryke:jo ez az alárakós ötlet :-) Majd kiproszálom mert azért nekünk is jön elég sok, bár nem minden alkalommal.Sajnálom Hunorkát :-( Egy ilyen pici babának még kellemetlenebb lehet egy megfázás.

Etus:bizti megállod a helyed egyedül, ne aggodj :-) Lehet még jót is tesz nem? Kérdezted az alvást: hát mi este 7 körül fürcsi, fél 8 kor etetés ( akkoris adok neki ha épp 1,5órával azelőtt evett mcsak kevesebbet) aztán letesszük a kiságyba, párszor kipotyog a cumi és hív, de általában mostmár egy negyed óra és alszik. Max 8 körül ugy reggel 5 ig. Mért Te hogy csinálod egyébként?
Harry Pottert mi is nagyon szeretjük, épp a hétvégén készülünk megnézni a moziba. Tegnap is néztük az Rtl-en :-D

Kri:Hát akkor hajrá a kisfiuhoz :-D Te amugy régebben is szedtél bogyot? Én még mindig nem váltottam ki, nemtudom mitévő legyek. Szedném is meg nemis, de ha meghizok tőle..... megőrülök. Igysem vagyok egy primadonna. Na meg ugyi elfelejteném bevenni.Szerintem :roll:

Gigi:Itt Magyarországon ugyhizsem 25.-én kedik a vetítést. De az csak az utolsó rész első része lesz. Alighanem ha minden igaz.

Mók:elmulik majd ez a fáradtság is. Neked ez még ujdonság, és ezért is érzed fáradtabbanak maga. irtelen szakadt rád az anyaság. Majd összejön apával is a dolog biztos lehetsz benne :-D Ezen meg ne agyalj hogy Te nem vagy jol. Amigy a babád eszik, alszikés nyugodt nem kell aggodni. Kis nyöszörgések mindenkinél vannak, de az nem azt jelenti h te tehetsz rola!!!! A babáknak is mint nekünk vannak rosszabb napjai és napszakai! Egyébként ez a kép is azt bizonyitja hogy a kis Lillus gyönyörűűen fejlődik :-D Ne keseredj nincs mért!!

Csajok én egyébként Attikával v agyok igy :-( Ugy érzem nincs elég türelmem most hozzá, és tul szogorú vagyok. Ő meg mintha direkt huzná az agyamat. Iszonyatos harc megy közöttünk én ugy érzem. És nem látom a végét. Mostmár mintha utálna engem is és az apját is. Pedig nagyon apás volt!!

dinuci01

Sziasztok!

Bocsánat, h így ismeretlenül "beírogatok" hozzátok, de tanácsot/segítséget szeretnék kérni.

Most várom második kislányomat, március 16.-ra vagyok kiírva, programozott császár lesz, ahogy az első kislányommal is császár volt.
Kislányom Lili 2 éves 4 hónapos most, és nagyon anyás. Teljes aggodalommal tölt el, hogy mi lesz vele míg én 4 napig a kórházban leszek?? A férjemmel is szokott itthon lenni egyedül, meg anyósommal is volt már egy fél napot, ez nem is lenne gond, viszont nagyon anyás, sokat van velem, mivel a férjem sokat dolgozik, ezen kívül én altatom el délben is és este is. A férjemmel nem hajlandó elaludni, anya kell neki. Anyósom csak délben próbálta altatni de nem sikerül nekik, inkább nem alszik a kicsim.

Olyan másod/harmad gyermekes anyukák tanácsát szeretném kikérni akik hasonló cipőben járnak/jártak mint én, hogy ti hogyan oldottátok meg a kórházi időszakot? Volt-e bent a kicsi a látogatásnál? - én állandóan azt kapom, h nehogy bevigyék hozzám mert akkor nehéz elválnia tőlem megint, másik oldalról meg azt, h jót tesz neki ha lát engem. Mi tévő legyek? Illetve mi lesz az alvásoknál és egyáltalán h nem lát engem egész nap?
Kérlek Titeket segítsetek, adjatok tanácsot.

Előre is köszönöm, és várom a válaszaitokat!
üdv. Littlebaby

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby

Dinuci: van egy olyan érzésem, hogy elkapta a párom fiától. Nem közvetlenül, mert nem engedem, hogy egy légtérbe legyenek (nem bízom benne, volt már, hogy átvágott minket, majd leírom azt is) 2 hete mikor itt volt, köhögött tüsszögött fújta az orrát. Mondtam neki, mért nem mondta, hogy beteg, tisztában kell legyen azzal, hogy pici baba elkapja, nagy baj is lehet. (van egy öccse otthon, tehát tudnia kell) Erre Ő: nem beteg, allergiás. Mondtam neki, szólj anyádnak adjon neked rá gyógyszert, mert én nem hiszem, hogy allergia.
Most pénteken jött, kédeztem: na mivan, anyád adott gyógyszert, hogy nem vagy allergiás? Erre Ő: nem.
Akkor mért nem tüsszögött stb... Páromnak mondtam is, hogy azóta szörcsög Hunorka...

Eset, amikor átvert: Tudtuk, hogy beteg volt azon a héten, pénteken apja felhívja, hogy na mi van meg gyógyultál? Mondta igen. Jó. Elhoztuk. Beült a kocsiba, elkezdett köhögni tüsszögni, a hangja olyan volt mintha mutált volna. Mondom neki, te nem gyógyultál meg. Vigyorog. Mondtam az apjának vigyük vissza, nem akarom elkapni. Mindegy, este összehányt mindent. Másnap reggel visszavittük és jól lebasztuk az anyját.
Na ezek után szerinted?

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke: ez nagyon dúúúrva!!! Mé megy ha beteg??? bakker!!! :evil:

Mók: nálunk úgy volt apival összebújás, hogy Gergőt letettem, majd TV előtt elszundítottunk, és mikor felébredtünk, hát megjött az ihlet :) De nagyrészt full hulla vagyok,most is aludtam gyerekkel egy órát, de több is ment volna, csak féltem hogy felébred, de persze aluszik :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hali!

Na alszanak! :) Ha minden nap ilyen lenne, én lennék a legelégedettebb kétgyerekes anyuka a földön :) Persze tudom, hogy úgyse, de azért jó lenne. Andris irtó türelmes volt eddig, elnézelődött, aluszkált. Kicsit persze nyöszögött is, ha tudtam pesztráltam, ha nem- mondjuk hússütés közben - akkor meg elég hamar abbahagyta. Még boltban is voltunk délelőtt.

Juli meg egy tündér ma. Eddig egyszer sem mondta, hogy nem :shock: Jött sétálni is, öltözni is, pelusozni is, és még kezetmosni is. Döbbenet :)

Altatás: Dinuci, nálunk szinte pont ugyanúgy van, mint nálatok az este, kivéve, hogy nem mindig tudjuk tartani a 7 órát, szopifüggő, néha lesz belőle 8 is. Csak hiába lalik jól és büfizik, nagyon nyűglődik. Ha kivesszük persze ok, rögtön csend van. Ha megnyugodott visszatesszük, és kezdődik előről az egész. Mire "elhiszi" hogy most már tényleg alvás van, néha eltelik egy jó óra. Ja és a másik különbség, hogy aztán 11-12 körül és 3-4 körül mi még kelünk enni. Nagyon irigykedek, hogy Vivi csak hajnalban kel. Dehát ő már nagyobb. Remélem, hamarosan Andris is kihagy egy evést. Bár a nővérkéje is sokáig kelt éjjel enni.

Cherryke, nappal én sem eröltetem az alvást, alszik, ha álmos. Csak az esti elalvás megy nehezen, mert akkor bizony aludni kell. Juli miatt sem kukorékolhat késő estig. DEhát majd megszokja / megszokjuk. REméle, Hunorka gyorsan kilábal ebből a betegségből.

Littlebaby, hát Andris előtt jó ideig Juli is csak velem tudott lefeküdni aludni. Mi azt csináltuk, hogy szépen lassan átállítotuk apára. Nem mondom, hogy könnyű volt, sok türelem kell hozzá, de végül sikerült. Eleinte nagyon akarta, hogy én menjek, sírt is szegénykém, dehát át kellett szokni. Szóval nálunk az egész esti rutint átvette Apa (már ha itthon van). Együtt fürdenek (mármint konkrétan együtt a kádban), és ezt Juli nagyon várja, és élvezi. Aztán Apa öltöztet és mesél. Eleinte a mesénél volt, hogy mind a ketten ott voltunk, aztán már csak apa (anyának csak puszi). Aztán ha lefekvés után engem hív, akkor bemegyek én is megnyugtatani (még most is) de nem maradok bent. Ja és nekünk még arról is le kellett szokni, hogy a szobájában ücsörögtünk, amíg elalszik. Nálunk a nyitva hagyott ajtó jött be, és az, hogy megígértjük neki, hogyha hív megyünk. Eleinte sokat hívott. Most már csak néha, van hogy egyáltalán nem. Nem tudom, hogy segítettem-e ezzel, mert ez nem egy könnymentes megoldás, de nekünk bevált, és most így sokkal könnyebb.

Na megyek. Hihetetlen, hogy még mindig alszanak :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Littlebaby, eszembe jutott hogy azt nem írtam, hogy Julii minden nap bejött hozzánk a kórházba apával. Nekem is és neki is nagyon jó volt. Mielőtt Andris született, minden nap megbeszéltük (elmeséltük), hogy hogyan is lesz majd a kórházban. Lehet, hogy ezért, de nem sírt mikor el kellett menni. Persze szomorú volt, láttam, meg mindig mondta, hogy menjek én is, de mikor mondtam, hogy még maradnom kell, elfogadta. Jól elvoltak apával. A szülés nálunk szerencsére lement egy délután alatt, úgyhogy végig tudott otthon aludni apával. Ha éjszaka szültem volna, akkor egy estét barátoknál aludt volna (nálunk a nagyik nagyon messze vannak). Szerintem jobb, ha bejöhet nagytesó, mert az elég sokkoló lehet, hogy 4-5 nap távollét után anya hazaállít egy új gyerekkel (de ez csak magánvélemény).
EDit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Cherryke:ez tényleg kemény!Remélem,hamarosan jobban lesz Hunor!

Én a héten megyek 6 hetesre.Nagyon megy az idő...

Mi este mindig a szopitól tesszük függővé a fürcsit.Ált. f8 f9-9:Éas próbálom azt tartani,hogy a fürdés előtti három órában,ha lehet,már csak szundi legyen,amúgy meg ne aludjon el.De mostmár megszokta,hogy a fürcsi utáni kaja után alvás.Múltkor benéztem hozzá,amikor már letettük,kb fél órával és egy szó nélkül nézelődött,még nem aludt.Persze ezt megelőzték régebben sírós esték,amikor letettük,és sírt,és max cumit adtuk oda,de eredmény ez lett szerencsére.

Harry Pottert én mi nem szeretjük... :cry:

Dinuci:túrógombóc,krumpli leves.Kitartás!!

Gyógyszer:én nem kezdem el,úgy tervezzük,hogy a doki bácsi fél évet mondott szünibe,addig vigyázunk,és fél éve múlva meg hajrá,jöhet a kövi,amikor akar...

Mók:azért is sír,mert ő így tud kommunikálni!Nem vagy rossz anya azért,mert sír!!!!!

Hát,gyűjtöm ám a kétgyerekes tippeiteket... :wink:

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Ma itt volt anyukám és unokázott, úgyhogy végre neki álltam pakolni, szortírozni.
Jön most mindennap és kitakarítok végre. Meg előveszem a nagyobb ruhákat, kiválogatom a következő méretet és összeírom mi nincs. AZt időbe be kell szerezni.
Most voltunk védőnőnél. 3500gramm.

Kriszta
Kép
cherryke

Hát úgy látszi nálunk a késő délutánok lesznek a nehezebbek. Volt sírás rívás, cicikutatás, pocifájás. DE ez még mindig jobb így, mert ilyenkor már legalább apa is itthon van.
Egyébként ma pont vendégeink is voltak. Julihoz jött át egy kis barátja játszani, de persze az anyukájával, aki a barátnőm, nem sokat tudtunk beszélgetni, mert szegény Andris eléggé nyűglődött. Nem baj, azért kellenek ezek a programok Juli miatt (meg nekem is jó :))
Alvás most egész jól ment este. Andris alig nyügizett. Bezzeg Juli, ő még csak épp most aludt el. Mondjuk ő elvan egyedül, csak bulizik az ágyában, és néha kurjongat, hogy menjek be.
Na megyek, mert mi még nem álltunk át az egyszeri alvásra, és pár óra múlva jelenésem van.
Edit

Kép
Kép
etus79

Etus!
Lillával pont olyan az éjszakám mint neked Andrissal.
Mi is pont ezen időszakokban kelünk. Ma megint azt ajánlotta eyg egészségügyis csaj, hogy szoptassak igény szerint, majd egyszer csak beáll egy normál napirendre a dolog. Nem tudom elhihetem-e???

Cherryke!
Hát a párod gyermeke biztos nagyon apás ha letagadta a betegségét.És okos anyukája van!!!! :evil: :evil: :evil:
Jobbulást nektek Hunorka szépen fejlődik! :D

Sissy!
Értem hogy nevelni kell a kicsiket,de én kissé gyenge mami vagyok. :oops: Ma például sos ki kellett mennünk Érdre orvoshoz, mert idegbecsípődés van a hátamban, aztán Lillát beadtuk anyukámhoz, és hát magyar egészségügy...,majdnem 4 órát elvoltunk, és Lilla hősként várt anyukámnál, hát nem megérdemel annyi cicit amennyit csak akar?????!!!
:lol:

Mares!
Mindennek eljön az ideje... :oops:
Biztos nálunk is bekövetkezik a dolog előbb, utóbb.
De tényleg fáradt vagyok,ráadásul a béna szopizástól/mert mit nekem a szoptatós fotel,megy az a nappaliban is görnyedve/becsípődött a hátamba egy ideg,se alvás, se mozgás nagyon, és Lilla issza a levét. Okos anyuka vagyok. :oops:

Kép
mók

Mók: csak azért apás, mert mi, illetve most csak a párom, elviszi programokra. Az anyja nem viszi sehova és otthon unatkozik. Mondjuk most a páromnak se sok kedve volt menni sehova, így a gyerek jócskán unta magát. Nem tudja magát feltalálni. Ha nem kérdezem meg, hogy éhes-e, nem szól.
Ez mostanában így lesz, hogy nem fogja vinni sehova, mert nagyon fáradt Ő is. Múltkor filmet kezdtek nézni, aztán a gyerek megsértődött, mert az apja elaludt :D Mondtam neki, ez így marad még pár évig, szokjon hozzá :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Látom azért jól vagytok!

cherryke:azért ez borzasztó,h már mióta küszködtök az orrdugulással!!Lehet,h egy másik fül -orr gégésszel is meg kellene nézetni vagy egy maszekkal nem?

fejés:én még mindig fejek néha rosszul jön ki,mert pont fel kel Bazsi,de én nem bántam meg ,h fejem inkább!A védőnők ellenzik,ha lehet titkoljátok!Ha fejni akarjátok!
nekem medela elektromos mellszívóm van és sztem jó meg vagyok elégedve 125-től 200ml-ig fejek le tejet és úgy szoktam ,h közben maszírozom a cicimiet,h fellazuljon a csatornákban a tej!
pihenni kell,mert akkor több a tej és persze a rostban gazdag üdítőt inni,meg leves(ha van idő azt is főzni)
én pl örülök,ha a második meg van és probálok egyszerűeket kitalálni meg 2 napra főzni!
sokszor vagyok nagyon kimerült ezért is fájt múltkor 3 napig egyfolytában a fejem mondta a védőnőm!
én is ma megyek a 6 hetes vizsgálatra!kíváncsi vagyok mint mond,mert más minden mint Máténál volt!akkor 2 hét után már együtt voltunk most meg félek sokszor fáj még a gát rész nem tudom miért elég fura.Olyan érzés mikor fáj mint amikor valaki nagyon sokat biciklizett!!!!ez akkor van amikor sokat megyek főleg!
remélem ti jól vagytok!!??
Bazsikám már nem az alszik-eszik baba!!nyügi is van bőven!nem vagyok ráadásul megelégedve sem az infacolal sem az espumizan cseppel olyan mintha még jobban szelet csinálna neki!!a párom is ezt vette rajta észre!
Máténál is ez volt és nem is adtam többet neki sem!
most mennem kell!majd jelentkezem!mindenkinek kitartást és sok türelmet addig is!!(mert kell!)

:roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

MÉG VALAMI!NAGYON SZÉPEK A BABÁK!!!!!!!!!!! :) :) :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: valóban az orrspray másfél hétig semmit nem ért... Szombat reggeltől adtam neki homeopátias szert, és ez feloldotta vasárnap estére. Mostmár simán ki lehet porszívózni. És hagyja is. Csak akkor ellenkezik, amikor szakad fel, de azt én is érzem és nem szabad abbahagyni. Akkor picit bírkózunk. Amikor ébren van, 20-30 percenként szoktam és mindig jó sok kijön neki. Meg éjszaka, ha kínlódik az ordugulással.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke-szegény Hunorka,biztos nagyon rossz lehet így aludnia!!!mi nem vagyunk bedugulva,de azért szoktam porszívózni a orrát,mert hallom amikor mozog benne a fiku, és Bazsi is tűri szépen!azt olvastam,h nagyon kell vigyázni ezekkel a lerakódásokkal,mert később ebből lehet baj!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Halihó szép estét!

Hogy telt a napotok? Érdekes most olyan hamar eltelik egy nap :roll: Ti hogy érzitek? Én észre sem veszem pikk pakk este van. Ma is annyi tennivalóm volt itthon, ezért csak hurkát meg kolbit sütöttem. Holnap meg lesz egy kis oldalas hagymás krumplival. Csütörtökön meg megyek délután az ovodába koszorukészítésre.

Képzeljétek: van az oviban egy kisgyerek aki beteg ( pszihologiailag) és folyton megvan vele a baj. Az édesanyja alkoholista és nem tesz senki semmit. Folyton zavarja a többieket, mind a magatartásával és viselkedésével. Azt mondta az ovonéni csak akkor vitetnék speciális oviba ha a szülök összefognának ( sokan panaszkodtak pedig) és jelentenék az ovodavezetőnek. :roll: érdekes.

Iceberg:örülök hogy látlak :-) Jol vagytok? Babaképek? :-D

Cherryke:hát szörnyű dolgok ezek! Mérges lennék énis az anyukára :evil: Hát igen egyébként meg szokjon csak hozzá a gyerkőc hogy egy darabig igykell elfogadni az apukáját.

Mók:nem akarok beleszolni meg én nem szoptattam de szerintem csak ugy magátol nem fog beállni a cicizés. Kell egy napirend amibe azis benne van. Na jo nem percre pontosan de azért valamennyire ragaszkodni kell egy ilyen pici babánál egy napirendhez. Amit persze Ti magatok ahogy megfelelő alakitotok ki.

Sissy:hát hajrá a kövi babához!!! :-D Ha ilyen hamar szeretnétek tényleg nem érdemes a fogamzásgátló!

dinuci01

Na csak benézek.

Ice, jó hogy jöttél. Hát türelem az kell, az biztos :)

Mi jól vagyunk, csak elfáradtam. Andris ma sokat nyügizett. Általában a délután már elég nehéz vele. Gyakrabban is kér enni, pedig van tej, meg a pocoija is bántja, szóval megy a nyügi. Nekünk a pocifájásra a a melegvizes palack jött be a pocakra, meg a lábtornásztatás.

Képzeljétek ma délelőtt elmerészkedtünk éneklős játszóházba. Andris végig aludt, Juli meg jáatszogatott, igaz kicsot szégyenlősebb volt, de azért fogunk menni, ha tudunk, mert igényli a társaságot.

Ja és az esti elalvás 2 napja egész jó (csak el ne kiabáljam).

Ja és ma mosónap is volt. Két kisgyerekkel ez agyrém.
Megyek is, hogy holnap ne legyek teljesen kész.
Jó éjt.
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

Etus!!
Köszönöm szépen a jó tanácsokat, megfogadom, sokat segítettél!!! Sok boldogságot minden anyukának és babának!!!

pussz nektek!

Littlebaby

Üdv. Littlebaby

Kép

Kép
littlebaby

Tegnap elmentünk nekem telefont venni, mert kezd elromlani. Vettünk Hunorkának plüss kukacot, amit fel lehet fűzni a kiságyra és lógnak rajta különböző figurák. Aludt amikor felraktuk neki. Amikor felébredt és észrevette, végigmérte, majd szépen lassan és alaposan is jól szemügyre vette, aztán vigyorgott :D Nagyon vigyorgott. Aztán dumált és mutogatott neki :D

Tegnap du óta nem szörcsög :) Úgy néz ki sikerült jól kiszdni az orrából.

Kriszta
Kép
cherryke

Nem tudom nálatok hogy van, de amikor etetem, bámul. Ha hozzászólok,pislog egy hosszút, mintha jelezné, hogy eljutott hozzá :D A pihenőszékére felraktunk 2 hete mindenféle lógós játékot, és nyúl felé, és ütögeti. Már azt is tudja, hogy a jobb szélsőnek hangja van. Az felé nyúl a legtöbbet és megüti a tenyerével. A középső egy plüss maci, azt boxolni szokta ökölbe szorított kézzel :D
Ha úgy rakjuk a pihenőszéket, bámulja a tévét. Tegnap beraktuk neki a micimackót. Apja szokta éneelni neki a tigris dalát. Amikor meghallotta a tv-ből, tágra nyitotta a szemét, a szájával pedig formált egy O betűt. Amikor vége lett, nyafizott. Vissza raktuk neki, megint tágra nyílt szemmel és O betüvel hallgatta :D

Kriszta
Kép
cherryke

Mók,
én úgyanígy voltam Brigivel mint te most Lillával. Azért vettünk cumit mert állandóan cicin lógott volna. És tényleg beállt a szopi kb három hónapos korára három óránkéntira. Szóval kitartás. Bettina akkor szopizik amikor akar, bár ő elég gyorsan végez. Csak arra figyelek, hogy ugyanazt a cicit kapja, mert attól is hasfájósak lehetnek, ha csak a vizesebb tejcit eszek.

Cherryke,
nem semmi a párod fia és az anyja. :twisted: Hunorka édes lehet, jobbulást neki.

Littlebaby,
mi is úgy csináltuk mint Editék. Brigit fokozatosan szoktattuk a gondolathoz, megvettem neki Bartos Erika Anna és Peti sorozatból a Kistestvér érkezik-et és folyamatosan mondtuk neki, ha megszületik a kórházban a tesó, anyának pár napra el kell mennie. A kórházba kétszer jött be, édesen nézegette és tologatta a hugicát. Elváláskor volt egy kicsit szomorú, hogy Anya nem megy haza, de elterelték a figyelmét és nem volt sírás. A barátnőmnek is nagyon anyás a kisfia, és amikor szült nagyon ügyesen elvolt az apukájával is. Minden jót Nektek!

Sissy,
akkor nálatok hamar jön majd a kistesó.

Dinuci,
még Brigi előtt szedtem gyogyót. A két gyerek között nem. De most azért valószínű visszamennék dolgozni egy kicsit, és azután esetleg egy harmadikat. Majd meglátjuk.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Sziasztok.
Ajánlom nektek ezt a zenét vagyis a babáknak,mert Bazsi nagyon szereti és megnyugszik tőle sőt el is alszik szépen!! :D
http://www.youtube.com/watch?v=43yvlrNl ... re=related

dinuci:Köszi jól vagyunk!!Remélem ti is!??Csak nehéz sokszor annyira kimerült vagyok,h nekem sincs türelmem senkihez itthon!!A délelöttöm elrepül,ha nem 2 napra főzök akkor is főznöm kell délre,mert jön haza Máté fél egy felé és itthon eszik nem szereti a sulis kaját!Utána leckét írunk!Neked is biztos nehéz tudom!!!
De az első babás anyuknak is,mert nekik meg új minden helyzet!

Hozzátok,hogy járnak a védőnők??Hozzám minden 7en jön,de én már nagyon unom!Máténál szinte nem is jött az akkori védőnőm,mert azt mondta oda mennek inkább ahol baj van!"Ez" meg jön állandóan már unom és soha nem pontos időre jön hanem amikor ő gondolja!

etus:érdekes,de nagyon jó,mert sztem amikor bárki megy a babával intézni dolgokat vagy boltba stb akkor mindig alszanak szépen!! :)

cherryke:örülök,hogy javultok!!!!!!!!!!!!!!!Balázs is figyeli a tv-t meg ő is néz nagyon,de még közelről inkább!Mátét is nagyon figyeli,meg a hangokat meg tudja különböztetni!Már kaptam tőle sok mosolyt a hangomra!Nagyon szereti amikor énekelek neki!!Csodálattal néz rám annyira édes! :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Na,megkaptuk doki bácsitól a "használatba vételi engedélyt..." :) Szerencsére minden ok,tavasszal,ha úgy döntünk,akkor hívom.Hát,elhallgatva a két gyerekeseket,nem lesz egyszerű,remélem,Lili marad ilyen Tündér,és akkor nem lesz gond...

Nálunk is vannak nehezebb napok,de alapvetően jól vagyunk.Minden ok.

Örülök,hogy Hunorka jobban van!!

Mók:én értem,de Neked lesz nehéz majd átállni.Sokszor nekem is vérzik a szívem,de muszáj néha keménynek lenni!!

Mi most nagyizunk,aztán megyünk Auchanba,kiváncsi leszek....Majd mesélek,milyen volt Babával.

Szilvi

sissy01

Sziasztok!

TEgnapi nap katasztrófa volt, estére ismét a pityergés határán voltam. Ha Gergő nem alszik nappal egy jó órát délelőtt meg délután akkor készen van egész nap!És mivel jött védőnő meg uram itthon volt és nem tudtam kitenni az erkélyre mert sok fontos telefonja volt és ne legyen gyereksírás, meg ugye esett levegőre se tudtam vele menni, így 20 perces alvásokkal bírta 4ig, majd 4kor 100 anyatejet evett, próbáltam letenni, semmi sehol sehogy sem volt jó, már rajtam sem, aztán hirtelen fel7 lett, de cicibe tejcsi a sírás-nemalvás miatt nekem nem volt, kapott 100 tápszert és onnantól negyed10ig ment a műsor, hol kicsit hol nagyon sírt, ha a lábát tornásztattam akkor jó volt egyébként üvöltés, azt hittem átjönnek hogy csináljak már valamit a gyerekkel, már úgy sajnáltam szegényt, hangja sem volt, néha aggódtam hogy vesz-e levegőt, majd anyum tanácsára elmentünk fürdeni, az tetszett neki, majd ugye ismét eltelt idő, rátettem cicire, kb 2-3 perc múlva már aludt rajtam mint a tök, betettem kiságyába, 21:50kor még felsírt, majd fel3kor kelt hajnalban enni, simán visszaaludt pedig máskor az esti etetés után hiába teszem vissza ágyába 20-30 percenként nyüszög, cumit kér.. stb, tehát kelhetek hozzá, most meg aludt reggel7ig! Ma meg szép idő volt, elvittem sétálni, és vagy 2 órája alszik...lassan enni kell neki, meg talán még egy séta, levegőt szereti!

Sissy: dejó, kövi baba!!! :)))

Ice: én is unom a védőnőt, mindig jön egy héten egyszer és persze mindig mikor, amikor éppen altalom a gyereket!!!áááááááááá kész vagyok tőle

KRi: és Bettina milyen baba? Tesóka hogy viszonyul hozzá?

Edit: te sem vagy semmi két gyerekkel :) de ahogy olvasom nagyon ügyesen koordinálod őket!!!

Cherryke: én hiába tettem kis pihenőjébe lelógó izékat.. nem érdekli, vagyis eleve ott voltak már... de semmi reakció, nem azokat nézi... néha nem is tudom mit, arcokat, embereket, de Hunorka ezek szerint nagyon ügyes babóka! És már milyen nagy a súlya!!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

mares-lehet,h még éhes volt a pici!Bazsi kisebb mint Gergő,igaz nagyobb súlyú,de 125 az alap kajcsi,de evett már 150-et is!Bazsi is csinálta már ezt ha em evett eleget akkor ment a sírás!De akkor is sírnak a babák,ha nem tudnak elaludni ,nagyon álmosak szenvednek,de csak sírnak nem alszanak!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Ice: nálunk az utóbbi volt, nem tudott elaludni,sehogy sem volt jó neki... dokinő azt mondta hogy a 140 sok neki... most meg 9:50kor evett 70 anyatejet, előtte fel8kor 90anyatej+40tápszer, és azóta alszik...kint voltunk levegőn, azt tetszik neki, de most a tegnapi rossz nap után ébresszem fel? felnőttnek sem jó ha felkeltik nem??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares, örülök, hogy legalább úgy hangzik, hogy jól koordinálom a két gyereket :) Néha nem vagyok ebben teljesen biztos. De eldöntöttem, hogy azon nem agyalok, hogy jól csinálom-e, meg hogy nem jut elég időm rájuk. Én mindent megteszek, ami tőlem telik, és szerintem ez elég.
Sajnálom, hogy ilyen rossz volt a tegnapi napotok. De megfigyeltem, hogy egy -két szörnyű nap után mindig jön egy-két jobb.

Ice, na ja, amikor "jelenésük" van, mindig jó babaák, csak otthon csinálják a fesztivált, hogy aztán az ismerősök mondhassák: "Ó, pedig mindig olyan nyugodt baba." :)

Kri, mi is az AnnaPeti könyveket olvastuk Jilnak, meg még most is. Már kívülről tudja szerintem, meg mi is :)

Cherryke, nagyon ügyi Hunorka, hogy már nyúl a tárgyak után.

Nálunk az újdonság, hogy pár napja Andris mosolyog ránk reggelente. Szerintem azért olyankor, merzt akkor a legkipihentebb. Olyan jó látni!

Na megyek, mert ma délután itthon van a férjem, de most meg kell neki a gép...
EDit

Kép
Kép
etus79

mares:semmi esetre sem ébreszd fel!majd ébred ő amikor éhes!lehet,h nem jó neki az a tápszer!(ez csak egy gondolat)
mert nekem Máténál a 3. volt jó!!nem lehet tudni!
kérdezd meg nem e lehet pótolni teával vagy forralt vízzel vagy baba vízzel,mondjuk akkor amikor még nem aludt el,de már eltelt egy kis idő ,de még nyűglődik!
szörnyű lehet,h ilyen keveseket alszik napközben!nem is csoda ,h nyügi,mert nem kipihent!háát igen!rossz nap után jó,de az is sztem csak azért mert fáradtak és nem bírják már!
vagy lehet-e tápszer után rögtön cici??úgy is jelzi,ha kell neki vagy sem!??

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Nem is írtam! :lol: az én védőnőm ma megszívta,mert fent voltunk és éppen sírás volt,ezért nem hallottam amikor dudált így nem tudott ma bejönni,de nem is bánom!csengőt direkt nem akarunk!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mares: nálunk is volt már, hogy megevett akkor még 70 tejet, aztán negyedóra múlva üvöltés, adtam neki tápszert 30at, majd még 20at megevett. És akkor még 70 volt az adagja. Eszik amennyit eszik, mi is próbáltuk, hogy csak annyit egyen amennyi "elő van írva" de nem jó. Nem szeretem, ha sír. Sírt a kórházba eleget.
De fel ne keltsd a gyereket. Fóleg, ha húzos volt az előző napja. Én örülök, ha alszik.
Ma voltunk csípőszűrésen. Minden rendben. 11től volt rendelés. Akkor kellett volna ennie. Végig aludt mindent, otthon 1kor ébredt fel. És nem volt sírás, hogy éhes. Nyugodt volt, kipihent, mosolygós.

De jó ez a relaxációs zene, babu alszik :D

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke:ugye!? :D én már többször így altattam el Balázst!figyeli először a hangokat utána elálmosítja! :D

Most meg találtam a szoptatásról,mert volt egy két kérdésem olvassátok el ha lesz egy kis időtök meg érdekel benneteket.

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _elsohet41

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Sziasztok!

Végre én is gép elé kerültem....Holnap doktornéni, ma mértem Lillát 3.39 -el jöttünk haza, ma 4.44 volt. :shock:
Durván nő, és hízik. :oops:
Nem egyszerűek a napjaink, hiába nyomatom a két órás szoptatást, azt mondták két nap és beáll a gyerek. Na ez nagy fa...ág, még most se állt be pedig egy hétig nagyon rendesek voltunk, és nem adtam cicit.
Lilla se aludt ma nagyot, általában 15-30 perc az adag, evésben a maximum 70 gramm! :shock: A ti babáitokhoz képest kevés.Érti valaki hogy van ez??!!
Ma végre a hátam jobban van, és ennyi a jó hír, bár Lilla végre néha elvan magában 20-30 percet két részletben, de a többi még mindig sírás. :cry:

Iceberg!
Tök jó hogy újra itt vagy, örülök nagyon. :)

Mares, Cherryke!
Tök jó hogy a srácok ilyen jól elvannak a tápszertől. Én az egész napomat egy cili-bulinak élem meg.Képtelen vagyok foglalkozni a saját dolgaimmal annyira leköt Lilla ellátása. Persze sok az öröm is,de már szeretném ha lenne napirend, és nagy alvás is.

Kri!
Köszi amit írtál Brigi szoptatásáról, ezek szerint van remény!!!! :lol:

Kép
mók

Mók,
Elnézést! Tényleg nagyon eltűntem. Először látogatók jöttek, majd
névnapom volt, azt köszöntötték arra készültem és mire már tudtam volna írni elment az Internet.
Mindig eszembe jut amikor írod, hogy Érden jársz, hogy tulajdonképp lehet egész közel jössz el hozzánk :D Erről jut eszembe, eltűnt a kutyánk. Egy újfoundlandi (olyan mint egy nagy fekete medve), ha netán látnád valamelyik látogatáskor...
Szóval eredetileg azt akartam írni, hogy mond anyukádnak, hogy járjon hozzátok babát altatni, ha neki ilyen sokáig alszik. :) Egyébként nálunk is Niki mindig jól viselkedik, ha vendégek vannak, vagy mi megyünk valahová, így mindenki meg van róla győződve, hogy micsoda egy álom baba, de persze neki is vannak rosszabb pillanatai, de ezt nem hiszi el senki. :D
Nagyon szép Lilla baba!
Jajj Mók, szegény Lilla! 4 órát anya nélkül?! Persze, hogy megérdemel akármennyi cicit! :D
Egyébként meg mindenki úgy szoptat ahogy tud, meg ahogy a baba elfogadja, főleg az első időkben, ezért ne emészd magad. Én legalábbis még mindig inkább arra figyelek, hogy sokat szopjon és neki legyen kényelmes, meg hogy ne engedje el a cicit, nem pedig arra, hogy nekem kényelmes legyen.

Etus,
Én is szeretem a Harry Pottert és én is olvastam az összes részét.
Nálunk az éjszakai visszaalvás: Mostanában nem mindig kell éjszaka, csak hajnalban :D De ha kel éjszaka, akkor a férjem megbüfizteti és többnyire közben el is alszik. Hajnalban pedig oda fekteti közénk akkor még fent van egy kicsit, de utána saját magától elalszik. Nappal egyik módszer sem működik érdekes módon csak este.
Ja, az azért hozzá tartozik, hogy 23 óra körül alszik el este, bár
akkor nagy valószínűséggel csak reggel ébred.

Cherryke,
Akkor nem véletlenül emelt a fejrész a kórházban a kocsikban amikben a babák vannak.
A párod fia még csak gyerek, lehet nem tudja felmérni, hogy milyen
veszélyt jelenthet ha betegen megy hozzátok és lehet szeret ott lenni, mert ha nem szeretne, akkor még kifogásnak is jó lenne, hogy az anyjánál maradhasson. Itt tényleg az anyjának kellene okosnak lennie.
Hunorka nagyon ügyi. Niki sem nyúl nagyon még semmiért, talán néha a Lóri bohóc kivétel, viszont folyamatosan tud dumálni, már rengeteg hangot kiad. Az ee volt az első, majd a hőőő, majd agg meg au most már beleképzelünk szavakat, néha mintha azt mondaná hogy "apu", meg azt hogy "Gergő", meg azt hogy "Cool" (mármint angolul), persze ezek nem tudatosak, csak véletlenek, de nagyon aranyos. :D

Iceberg,
Nálunk védőnő az első hat héten hetente járt, majd azt mondta most már csak havonta fog jönni, 6 hónapos korig talán...

A hétvégén volt nálunk a barátnőm a kisfiával. Nagyon érdekes, hogy mellette milyen nyúlánknak és vékonynak nézett ki Niki, pedig vagy 20-30 gramm volt köztük a különbség, a barátnőm fia mégis kis vasgyúró volt mellette. Ja és kb ugyanolyan hosszúak is.

Ami a mosolyt illeti Niki éppen mostanában kapott rá, hogy szoptatás közben elengedi a cicit és lekezd rám mosolyogni meg dumálni hozzám.
Annyira édes, meg kell zabálni. Persze ezek után meg idő amíg folytatja a cicizést, de olyan jó fej, hogy ezt elnézem neki.

Az evés mennyiség nálunk nagyon változó. Most olyan 100 és 170 között bármennyi lehet. Na jó a 170 az ritka, igazából még csak 3-szor fordult elő, álltalában olyan 120 körül eszik. Egyébként nem eszik annyit egy nap mint amennyi a nagyköyvben meg van írva, de mivel szépen gyarapszik, nem nagyon érdekel. Mók, egyébként vedd figyelembe, hogy te gyakrabban szoptatsz!

Szilvi
KépKép
ceyla

Ceyla: nálunk is az "e" volt az első hang, még a kórházban, etetés után. Az lett a beceneve, hogy: kicsi e :D

Mók: napirend, úgy érzem sose lesz :D
A napi alvás mennyisége átlagban max 8 óra. Tegnap átaludta a napot. 0:45-5:00; 5:30-8:00; 8:30-12:40; 14:00-16:00; 17:00-18:30; 19:30-20:30; 21:10-00:10;
Naponta 8 x eszik 100-at. Tegnap össze vissza evett 620-at. Tegnapelőtt 930at evett egész nap. Szóval, napirend sose lesz :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok,jó reggelt!

Sztem ne aggódjatok a napirend dolgon!!!!!!Mert sztem óra mű percre pontosan olyan soha nem lesz!A babáknak sem egyforma a napjuk,de ezt már tudjátok!Még eztán jön a java!!!!!!!!Amikor majd jön a foguk!Na az még jó lesz,mert fáj majd az ínyük,belázasodnak,rosszul fognak aludni!
Majd jön később a délutáni alvás! :roll: Na az is jó dolog,mert ha nem alszik el időben csak később akkor este nem lesz alvás!Szóval ezen a napirenden ne aggódjatok!!!!!!!!Majd alakul ahogy alakul :wink: :wink:

cherryke:már mondani akartam neked meg még azoknak a babuciknak akik tápszert kapnak,h nem ajánlották a folyadék pótlást(tápszer) mellett?????Mert nekem Máténál igen mivel az anyatejben van folyadék látszódik is amikor áll az üvegben egy ideje,de a tápszerben nincs annyi folyadék.

Képzeljétek csak jól éreztem!!!!!!!!!Amióta nem adom Balázsnak az Infacolt sem az Espumisant nincs az a nagy görcs ami sírással is járt,mert fezsítette a pociját!!!Nem értem mivel elvileg ezek pont arra jók,h megkönnyebbítse,de én nem ezt láttam rajta!!!

Voltam a 6 hetes vizsgálaton és minden okés!A csontomra mondta a doki,h az még fájni fog egy darabig,mert lassan záródik a szemérem csont a legkeményebb azt mondta!Ami a házaséletet illeti bevallom én még nem merek!!!!Nem azért mert nem "kívánom" csak egyszerűen félek még!!!Hál isten a párom megértő!!

ceyla:örülök,h jöttél tényleg rég voltál!Biztos nagyon cuki volt Niki mikor beszélt neked!!!!Annyira édesek tudnak lenni olyankor imádom amikor dumálnak :D

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Halihó!

Mares:én 90 anyatej után már nem adok semmit neki.Most 80 és 100 között eszünk,napi 6-7 szer!Nekünk is van olyan,amúgy,amikor túlpörög,főleg délután,na olyankor kötöm nandu kendőben magamra,az általában segít.Délelőtt meg,ha nem alszik,akkor sem izgatom magam,mert a kövi kaja után megyün ki,és a levegő után általában 4 óra alvás jön.

Tegnap mégsem vittük el vásárolni Lilit,otthagytuk Nagyinál,de végig aludta a 4 órát,pont előtte kelt kb 5 perccel,hogy megérkeztünk.
Ma éjjel végre kakiltunk 3 nap után.Képzeljétek,nem lehet sehol glicerines kúpot kapni,hiánycikk az egész országban!!

Szilvi

sissy01

sissy:mi voltunk már Bazsival az Auchanba is,de inkább hétköznap megyünk akkor nincsenek sokan és semmi baj nem volt végig aludt.olvastam,h vannak olyan babák akik az anyatejtől csak 3-4 naponta kakilnak.probáld meg lázmérőzni a popóját az ad egy kis ingert neki,ha megfogadod a tanácsomat.

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók!

Szerintem ne stresszeld magad a napirend miatt, minden baba más. Es azon se idegeskedj, hogy nem tudod a saját dolgaidat intézni Lilla miatt, mert akkor még nehezebb lesz minden. Az pedig ne érdekeljen, hogy a mi babáink, hogy esznek és hogy alszanak, mert látod Lilla szépen gyarapodik. Nem lehet eléggé hangsulyozni, hogy minden babának más az alvásigénye is. Ha nem alszik egész nap az a baj, ha meg alszik az :) Ismerem ezeket az érzéseket, de hidd el jobb nem agyalni ezeken, mert csak idegesebb és hisztisebb leszel te is. Vedd ugy, hogy neked most ez a kötelességed és a többi dolog majd megvár az elsö a baba.
Képzeld el, nekem a három gyerekkel, ha nem igy gondolkoznék akkor eddig már az ideggýógyászaton lennék :)
Es még valami, tapasztalatból tudom, hogy olyan gyorsan eltelik ez az idöszak amig ilyen picik és ilyen gondjaink vannak, hogy miért nem alszik, miért nem eszik eleget, hogy majd fog hiányozni :)

Rólunk annyit, hogy Nóra szépen fejlödik, holnap lesz 1 hónapos és 1kg 60 dkg-át hizott és csak anyatejet kap a drágám. :) Igaz, hogy az adag az 130 ml, de ne kérdezzétek, hogy hányszor eszik, mert fogalmam nincs. Gyakran kér 2 óránként és ritka a 3 órás szopizás. Tehát nekem sem jobb a helyzetem mint nektek, egész nap cssak szopizunk, de mit csináljak, most ez a feladatunk.
Ilyenekkel, pedig, hogy esti alvás egyedül, kiságyban nem is foglalkozok, mert csak ideges lesz töle Nóra és én is. Szerintem még tul pici ahhoz, hogy ilyen kegyetlenül magára hagyjam amikor szüksége van rám, ezért ott alszik velünk középen a nagy ágyban :) Ejszaka sose sir, mert ha szopizni akar, azonnal ott vagyok neki és alszik is vissza. En az egyszerübb megoldást választottam, majd 2-3 évesen ugyis külön akarnak aludni, a fiukkal is ugyanez volt és nagyon bevállt.
A gyerekorvosnönknek elég régi módi felfogása van, de azért járunk hozzá mert nagyon jó szakember, még ö is azt mondta minden gyereknél, hogy egy babát 7 hónapos koráig nem lehet "felkapatni" azzal, hogy ölben van és szeretgeted egész nap egész éjjel, mert neki most erre van szüksége, hogy szellemileg egészséges gyerek váljon belöle. Hát én egyet is értek vele, különösen, hogy nem esik nehezemre még a két fiam mellett sem, hogy egész nap ölben legyen. Persze ha elalszik akkor leteszem.
Szerintem csak át kell a napot a baba szerint alakitani és akkor nincs semmi stressz. Persze ez csak az én véleményem, de tapasztalatom is van egy kicsi ezen a téren.

Edit! Holnap 1 hónaposak lesznek a babáink :)

Reka

Kép Kép
Kép
rekus80

Sziasztok!

Picit jövök énis, aztán most sietek mert még el se kezdtem semmit.
Remélem mindenki jol van, most nem irok sokat.

Cherryke:milyen telót vettél ? Énis tegnap kaptam :-D Samsung Corby de tetszik nagyon.

Ceyla:jo hogy jöttél, örülök hogy jol vagytok. :-)

Iceberg: köszi mi is jol vagyunk, minden rendben hál istennek! Te meg vigyázz ne törd agyon magad, megleszel mindennel mindig csak soknap tűnnek a napi feladatok :wink:

Kata1002?????

Kri:jah néha az embernek hiényzik a meló. Vagyok vele énis. Azért picit néha várom hogy melozzak :oops: Persze jobb itthon babázni csak én kicsit munkamániás vagyok ztem észrevettétek :-D

Csajok szeretném megkérdezni megjött már valakinek a baja?? Elsősorban olyannak aki nem szoptat? Mert nekem hétfőn megjött, vagyis ugy láccot aztán meg most hol van egy orát, hol nincs, akkoris ilyen kevéske mennyiseég. Szeritetek?

dinuci01

Cherryke,
930-at?? Nekünk hétszáz valamennyi volt a rekord!

Sissy,
Ezek szerint nálad jól bedolgozza a kicsi az anyatejet. Én is azt hallottam mint Iceberg, hogy anyatejes babánál nem gáz ha nincs minden nap kaki, csak az a lényeg, hogy ne legyen kemény a széklete.

Dinuci,
Na nekem nem hiányzik a meló. Nem hagyják, hogy hiányozzon, mert néha azért felhívnak ezzel-azzal, biztos nem akarják hogy kiessek a rutinból. :D

Nem is írtam, én is voltam 6 hetes vizsgálaton. A dokinő mindent rendben talált. Mondtam neki, hogy van még némi vérezgetésem, de persze akkor épp nem volt semmi amikor a dokinál voltam. Nálatok hogy van? Már aki szoptat. Mindenkinek elmúlt már vagy van akinek még van?
Fogigátlót nem írt fel, mert azt mondta csökkentheti a tej mennyiségét és nekem ez a nagy parám, de egyébként sem szedtem fogamzásgátlót, mert egyszer gyenge 30 kilót híztam tőle 1 év alatt. Na mondanom sem kell, nem egy év volt leadni azt a súlyfelesleget!

Szilvi
KépKép
ceyla

Nekem elmúlt a vérzés kb 1 hete.Kiváncsi vagyok,mikor fog megjönni...Na,nem mintha hiányozna.

Én is úgy tudom,hogy nem baj,ha nincs mindennap kaki,csak ijesztő volt,de most szerencsére már kétszer is volt.

Köszi a lázmérős tippet,alkalmaztam már!! :)

Szilvi

sissy01

Ceyla, Rékus, de jó. hogy jöttetek, hiáynoztatok :)

Napirend, hát igen, egy ideig van, aztán csak lesel, hogy akkor most mi van már megint. Asszem ezt már írtam, de mire te megszoknád az új napirendet, tutira megváltozik.

Mók, nem akarlak elkeseríteni, de Juli egész addig nagyon rossza lavó volt nappal, amíg át nem álltunk a napi egy lavásra, és akkor már elmúlt 1 éves. Addig nappal kb egy óra (maximum), meg délután (de akkor inkább csak fél), és slussz. Meg éjszaka is kelt sokáig. Aztán olyan másfél éves korában kezdett nagyokat aludni ebéd után (2-2,5 órát) és ezt még most is tartja. És éjszaka is jól alszik. Nálunk azóta van igazán tervezhető napirend (amibe Andris most kissé belerondított :))

Andriskoma délután akar folyton rájárni a cicire. Hogy mégis legyen valami "rendszer", azért én a 2 órát megpróbálom kivárni. Aztán 7-8 kötül fürcsi, amit imád, de már ha ráteszem olyankor a pelenkázóra elhallgat és figyel.

Hát Rékus, nekem nem megy úgy, hogy folyton a kezemben van Andris, szóval, ha Julival csinálok valamit, van, hogy ő egy kicsit nyöszörög, aztán, ha tudok megyek. ha 2 óránként jelentkezne a kajáért, boldog lennék... Holnap még csak 4 hetesek lesznek, ám :) de az sem semmi.
Edit

Kép
Kép
etus79

Ceyla:nekem egyszer elmúlt 1-2 napra!most hol van ilyen pecsételő hol nincs!nem értem én ezt!halottam már egy két dolgot,pl ha vége a szopinak akkor jön majd meg,vagy a 6. hét után :roll:
nahát nekem nem is mondta a dokim ezt!!!!!!!!!én gyógyi melett döntöttem írt is fel nekem ,de ezt nem is mondta :shock: spirált ajánlott még,de az kell a francnak meg a hurok!Máté után hurkot rakattam fel ami kicsúszott és terhes is lettem!
Olyan gyógyszert írt fel a dokim,de még nem szedem amit minden nap kell szedni,de minden nap!addig amig van szopizás és állítólag nem hízlal :roll:

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Lynn
Emma babának utólag is boldog névnapot! Már ha most tartjátok.

Katák,
nagyon boldog névnapot!

Ceyla,
nekem 4 hétig volt.

Iceberg,
milyen gyogyót szedsz? Én azéleát.

Sissv,
nekem 1,5 éves múlt Brigi mikor először megjött. Ekkor még sokat szopizott.

Kriszta
Kép

Kép

Kép
kri07

Ice: nem mondták a folyadékpótlást, de adok neki vizet, ha szomjas.

Dinuci: nokia 7230-as, vagy 7320as? nem tudom :D

Hát nekem már 2szer is megvolt... A trutyi az elmült mire hazajöttünk a kórházből.

Kriszta
Kép
cherryke

Ja. tegnap csípőszürésen megkérdeztem, mikortól lehet kenguruba rakni. A választól lelombozódtam :( 5 hónaposan :(
Én már januártól menni akartam vele mindenfelé, de így megint nem megyek sehova. Babakocsit utálom. A kendőt meg bnőm felrakta nekem, de nem tudtam a babut vissza belerakni, kézbe hoztam haza :D én ezekhez a babadolgokhoz olyan béna vagyok...

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?