A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Bogi:
Mi kapzunk az ortopédustól egy járóbeteges papírt arra volt írva az érték amit az uh-n mértek.
az elsőn:jobb oldal alfa szög 53fok béta 46fok
bal oldal alfa57fok béta44
másodikon:jobb alfa 70 béta 39
bal:alfa 73 béta 40Nem nagyon tudom mi micsoda de a második már jó.
Megyek fürdetni.Bocsi

hadedit82

sziasztok lányok
nem bírok most visszaolvasni látom hogy 2,5oldal lenne na meg azt is hogy Laci is garázdálkodott itt egy link erejéig :lol: majd remélem ma összeszedem magam....addig is magunkról:
pénteken voltunk tekkóba a gyerek meg én babakocsival és 3 óra alatt megjártam abból 2x30perc volt a séta beszélgetéses leállásokkal
jól bevásároltam vettem 56-os rugikat 62-es rugikat bodykat és 68-asokat is mert akcijó volt...
ez után ezeket mostam és ma vasaltam hát volt egy raklapnyi cucc...de olyan boldog vagyok mikor nézegetem mennyi van...pedig nem is sok amúgy ha azt veszem hogy van hogy egy nap 2x is öltözni kell...
és tényleg mindenki rögtön a szoptatással jött...még a totál idegen is megkérdezte tőlem :shock:
de jó volt a pólusban kicsit csellengeni is meg olyan jó hogy mindenki mosolyog ha megnézi a kincsemet...
lehet hogy kiült a fejemre ez az öröm mert a gyerekek is bámultak engem...volt egy kislány aki vagy 5 percen át mereven tanulmányozta az arcomat és volt egy 7 hónapos is aki folyamatosan csak engem bámult és vigyorgott...
Lacinak fáj a torka...szedi bőszen az AB-t remélem mi megússzuk épp ezért adok a tejbe néha cebiont a biztonság kedvéért bár a tejben van vitamin mert gravidát és egyebeket is szed a tejadónk
megyek aludni mert hulla vagyok....amúgy jól vagyunk 4015ga mai mérés...ja és cumikat is vettem az volt írva hogy 1-es de akkora luk van rajta mint az ólajtó úgyhogy nem tudjuk használni mert kifolyik a tej a száján és ívben köpi ki mikor nem tudja lenyelni annyira ömlik úgyhogy írjátok már meg nekem ha tudjátok hol lehet ennek utána nézni hogy hogy vannak a méretek mert az agyamra megy már...egy db van ami pont jó méret az összes többivel kinlódunk!

Kép
menion
Budapest

Szép napsütéses vasárnapot mindenkinek!

Én ma egy kicsit fáradtan, mert képzeljétek, tegnap kimenőt kaptam! :D Itthon van a két barátnőm, és mindhárman most leszünk 30 évesek (december, január, én február) és mivel nekünk a szülinapom előtt 2 nappal, február 21-én lesz a műtét, így akkor úgysem ünneplünk, ezért megültük tegnap mindhármunk 30. szülinapját! NAGYON JÓ VOLT! Olyan jó volt egy kicsit kimozdulni, beszélgetni. Igaz jó füstös lettem, totál fáradt vagyok, de aki éjjel legény…. :roll: :lol:
Megvettük a járókát, eddig nagyon bevált, majd dobok fel képet. Nekünk is amerikai konyhás a lakásunk, így majd a közelembe lehet Bogi, bármit is csinálok. Tök jól elvan benne, betettem neki a tornázót meg a plüssöket, jár keze-lába, dumál nekik, nagyon édes!
Edit: Azalia a gyógyszerem neve és a dokim szerint az egyik legjobb, biztonságos. Szünet nélkül kell szedni, lehet, h meg sem jön amíg szedem. Ahogy a szopi abbamarad, váltani kell, mert ebben nincs progeszetron.
Eper: sajnálom a fájdalmat, szerintem is a mellre rakással lehet baj. Elvileg ha jól kapja be, a mellbimbóhoz alig ér hozzá. Ha már nem szopik, csak cumizna, ne hagyd cicin, mert feláztatja és az is lehet baj. Egyébként én is fekve szoptatok, amikor a nappaliban vagyunk, néha ülve is, de úgy vettem észre, hogy ülve nem szív annyit, hamarabb éhes lesz, így inkább ha tehetem, felmegyek vele a hálóba.
Látom mindenkinél kulcskérdés az altatás. Hát nálunk is. Bogi azt csinálja, hogy fürdünk, szopizik, általában bealszik, vagy abbahagyja, kínálom, nem kell neki, leteszem a kiságyba, vagy azonnal, vagy fél óra alvás után sír, hogy éhes. Van, hogy 3-4szer próbálom letenni, melletem semmi baj, a kiságyban rögtön kipattanak a szemei és hirtelen éhes lesz. Ritka, hogy 8 körül le tudom tenni úgy, hogy aludjon is. Általában olyan 9-10, néha 11 körül sikerül. Ezt fura megszokni, hogy soha nem tudhatom, hogy meddig tart a nap.
Lányok! Nálatok mennyit alszanak a csemeték napközben? Nálunk Bogi alig-alig. Ha kiviszem a levegőre elalszik, de itt bent szinte soha. Néha elbóbiskol kicsit, amikor látom, hogy fáradt, fölviszem a kiságyába, de ott sem alszik, csak nézeget, gőgicsél. Lehet, hogy most épp nincs alvásigénye napközben? Furcsállnám.
Menion: tök jó, hogy te is ki tudtál mozdulni! Kell ez mindenképpen, mert tényleg be lehet csavarodni.
Na megyek, gyönyörűen süt a nap, sétálunk egyet.
Puszi

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Réka most alszik. Napközbe nem hajlandó az ágyikójába elaludni, így a nappaliban a kanapén alszik el, aztán ha mélyen alukál akkor becsempészem az ágyába.:)

Köszi lányok a bókokat, Jól esik. Kata akkor fogyózunk együtt.:)

Menion! Szerintem valahol a csomagoláson rajta kell lennie, hogy 0-3 hónapos korig, Vagy az van rajta, hogy 0+.

Rékát már 2 órára kivittem ebben a szép időben. Ugye ez nem sok? De egyszerűen nem értem elöbb haza, mert mindenki megállít az utcán, ismerősők és nézik Rékát, meg kérdezgetnek róla. JA és nem tudok hazudni,mikor megkérdezik szoptatok-e. :shock: Egyszerűen nem jön a számra, hogy persze, csak pótolni is kell. :?

Pancsi
! Nem mondom szép álmaid vannak. Én nem álmodok semmit. Legalább jobban kipihenem magam.

Kata! NAgyon édes a kis Balázs. :) És Norbival a kép egyszerűen tündéri.

Kép
bei

Kép

Lányok ez a kép tavaly februárba készült. Két busó bedöntött a hóba :), meg a bikacsökkel is megpaskolták a fenekem. Szóval ez februárba volt és márciusban megfogant Réka. Mi ebből a tanulság????? Ha babát akartok menjetek el a busójárásra és hagyjátok, hogy a busók lerohanjanak. :D

Kép
bei

Kép

Na itt kb 15 kilóval kevesebb voltam. És még itt se vagyok vékony. :shock:
bei

Kép
bei

na elég volt belőlem.

Kép
bei

Tök csini vagy Bei!
Most is meg régen is.Az a jó,hogy nem aránytalan a tested hanem mindenhol egyforma.És ezért csinos!

Orsi:én is ezt kaptam és nekem is ezt mondta a doki..Akkor kó.És meddig kell védekezni mással is?Én nem kérdeztem.De biztos van valami ideje amikor elkezd hatni.

Alvás: Nekem a Doroti délelőtt alszik jót.Dél körül kel aztán pelus csere,szopi és megyünk babakocsizni.Ma akkorát fogunk sétálni!Aztán vagy bealszik délutánig a kocsiba vagy mikor bejövünk még cicizik és utána az ágyában.Délután 4-től általában már fürdetésig fönt van -fél 7-7 ig.Aztán gyors szopi és már alszik is.Éjjel átlagban 2 körül kel meg 6 körül.
Naggyából így néz ki a napunk.De a délutáni föntlét az sokszor nyöszörgős.Nem sír csak ez az öhöm-böhöm hang.
De még nem köti le semmi játék.Kaptunk pihiszéket is meg játszószőnyeget ami csodaszép.

A Domit levitték anyósomék.úgyhogy csönd van.Holnaptól meg megint ovi.
Tesóm meg holnap megy vissza Londonba.
Elkezdtek jönni a látogatók.Agyamra megy ez a folyamatos rendrakás.Van aki elfelejt előre bejelentkezni.Na az tök gáz.
Még most is pizsibe vagyok.De vasárnap van!Apa megint Pécsen a kutyákkal.Már sírok miattuk.Még mind megvan.

hadedit82

Bei nagyon csini vagy most is , de -15 kg al is ugyanaz az ember voltál gondolom. Ez a busós sztori nagyon tetszik. Bár csak ilyen könnyen ment volna nekünk. Bár nem láttam még busót, lehet az volt a baj:))) Nálunk is napközben a kanapén alszik, még ott lehet hagyni. Akarok venni majd egy állítható járókát, vagy utazó ágyat a nappaliba.

Edit hát akkor nálatok elég sokat fent van Doroti, pedig mi kb egy idősek vagyunk. Nekünk a nap nagy részét átalussza hatkor kel este akkor van egy kicsit többet fönt, fürdetés esti szopi, de akkor már rongybaba. Este fel kel még éjfélkor, meg fél négy fele és reggel hétkor keltünk. Ez tegnap este így volt. De ki tudja ma mi lesz. Nálunk még semmi nincs be állva. Három óránként eszik, de a köztes ídőt alvással tölti. Most nem fáj a pocakja, minden este adom neki az espumizant 25 cseppet. Attól meg olyanokat böfizik mint egy kocsmajáró. Neketek kaki minden nap van?

Orsi hát nemm semmi boldog szülinapot. Milyen jó kis ajándékot kaptál. Megnéztelek titeket is. Hát mit ne mondjak nagyon szép a lányod, de komolyan. Jó tudom a szájacskáján van az a kis bibi, de akkor is nagyon formás, szép arcú baba. Akkor nemsoká lesz a műtét? Ez milyen jellegű altatják gondolom szegényt. A szopiba nem okoz gondot? Milyen járokát vettetek? Nekünk van egy nagy kocka hálós cam járóka, De annak nagyon lent van a fekvő felülete. Én most olyat vennék ami fa, és állítható a magassága.
Pihizzél ma sokat szerintem rád fér a buli után:)))

Menion kicsit irigyellek a csavi miatt. Kicsit már én is mennék. Tök jó hogy bevásároltál. A tescoba jó ruhák vannak? Laci ott dolgozik, vagyis a Gyáli központban van irodában. És kap ilyen kedvezményt, majd körbe nézek én is.Bár most pici ruhák vannak bőven, de a következő méretből elég kevés.
Szerintem is elég gáz hogy mindenki ezt a szopi témát feszengeti. Tapintatlanok az emberek. Mindenki a legjobbat akarja a gyerekének adni, a körülményekhez képest.

Ma madártejet csináltam nyami nyami. Laci dolgozik mi meg pihizünk. Holnap méreckedés. Ma nem olyan nagy az étvágya, olyan mint ha csak inna egy kicsit és már alszik is. Remélem nincs baj. De alig bírom belerakni a szájába a mellemet, ha meg erőltetem akkor meg sír hogy hagyjam már aludni és ne tömgéjem a cicim a szájába. Egész nap alszik. Na és anyosom meg azzal traktált hogy teáztassam tejcsi után mert megszomjazik. Hát hogy ha még a tejet sem fogadja el. Minden nap megfőzöm a teát, de van amiokor csak egy kanálnyi hiányzik belőle. Van hogy ugyan úgy öntöm ki. Ti raktok beke valamit? Mer anyós azt mondta tegyek bele egy pici mézet. De én úgy tudom nem lehet mézet adni 1 éves kora elött. Az édes anyatej után én nekem sem kellene a keserű tea.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!

Mi kaptunk egy 120x120-as járókát, a nappaliban van. Nagyon szeretem, napközben ebben alszik Réka, ha ébren van akkor is elvan benne egy darabig.

bei: Nagyon csini vagy!

Pancsi: Olyan hülyeségeket tud álmodni az ember. Nem lesz semmi gond az ellenőrzésen.

menion: Jók még az 56-os rugik? Réka még csak 3700 gramm, de hosszban már végig ér benne.

Viszont tegnap elkezdtem használni a Pampers 2-est (3-6 kilóig), 6x öltöztettem át a gyereket, valahol mindig kifolyt valami. Ma sürgősen hozattam újra 1-est (2-6 kilóig).
Szerintetek létezik, hogy nagy rá, vagy valamit bénán csinálok?

Kép jaroka Kép jaroka2

Kép
eper74

Ott a sarokban az a csomag a Réka :D

Réka ma 4 hetes! Kép Réka

Kép
eper74

Eper hú de cuki Réka és neki is milyen nagy haja van:)))
Nagyon jó a jároka én is ilyet szeretnék!!!

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok LÁnyok!

Akkor röviden a sztorim:
Mivel a laktációs tanácsadó azt mondta (és mások is), hogy van elég tejem, ne adjak pótlást hát ezt tettem. Van elég tej tünetei: folyik, ha már túl tele van és sokat alszik a gyerek, ha ez egyikből szopik, a másikból folyik, simán mérek 90g -ot egy etetésből és akár 1 ciciből.
Na tehát a terv az volt, hogy cici után nincs pótlás, hanem alvás és ha hamarabb kel mint addig akkor ismét cici. És egyszer csak majd beállunk. Na most az én fiam, ha elaludt a cicin levettem, de mire betettem az ágyába már fenn is volt. Na viszont erre az esetre nem voltam felkészítve, így én visszatettem a cicire, ahol megint elaludt, akkor levettem, de volt, hogy 5 perc után az ölemben felébredt. És ez így ment 1 héten át, akár 6 órán keresztül is. A következő héten már azt mondták várjak a cicizések között legalább 1,5 órát, hogy ne egye túl magát és ne erjedjen a kaja a gyomrában. Na ezek a 1,5 órák voltak azok amiket konkrétan végig üvöltött a fiam.
Eredmény: az addigi napirend totál felborult, napközben szinte semmit sem alszik és nem lehet sehova letenni 20-30 percnél tovább. Az esti fürdetés után legalább 11-ig fenn van és állandóan enni kér, akkor aztán már szinte egy csepp tejcsi se jött, tehát adtunk pótlást, abból benyelt 110 ml-t egyszerre, igaz reggel 5-ig aludt vele. De az is lehet, hogy még tovább van fenn és éjjel is kelni kell és hozzá, főleg pocifájás miatt, sokat nyekereg és kicsit beleébred, olyankor mindig mellre teszem. Tehát nem tudtuk elhagyni a tápit, lehet, hogy bénán csináltam, de péntek estére totál szétesett a család, én is a férjem is, és a gyerek persze ezt érzi. Szégyen vagy sem, de az, hogy nincs semilyen kerete a napunknak nagyon megviselt bennünket, hiszen addig volt, és nagyon jó baba volt Barni. Már egymással és a gyerekkel is kezdtünk csúnyán beszélni. Szóval mindenki kiborult. Most már pár napja ismét adunk pótlást rendszeresen, de sajna még nem nagyon javult a helyzet. Barni össze-vissza eszik, sokat van ébren, de kiszámíthatatlan, hogy mikor, este nehéz őt elaltatni, legrosszabb, hogy nem marad el és nézelődik, hanem üvölt, sokszor levegőt is lefelejt venni.

Aztán ott van még a büfi kérdés, ha elkezdem büfiztetni beleébred, és utána szinte csak akkor alszik el újra, ha kap enni.
Kaki: van úgy, hogy napokon keresztül volt egyszer, többnyire este, aztán napokig semmi. Most pl szerda este volt utoljára.

Tegnap végre kimozdoltunk, voltunk a párom szüleinél Vácon. Persze hétközben már sétáltunk, de hosszabb útra most mentünk. Egész nap ott voltunk és jó volt, főleg nekem. De egyébként jó beszélgettünk, kaptunk tőlük egy csomó visszajelzést jót és rosszat is, ami aztán itthon bennünket is arra késztetet, hogy átértékeljük a dolgokat. A mérhetetlen fáradtságtól eltekintve a lelkünk már jobban van, remélem szép lassan Barni is visszaáll a jófiúságra, de ha nem akkor azt is el kell fogadnunk.

Hát ennyi röviden, de még órákig tudnék mesélni. Mivel Barni nagy kegyesen most alszik én is megpróbálok hunyni egyet, mert napok óta kb 2 óra alvással ketyegek, az is sok kis 10 percből jönn össze.

cicóka

Sziasztok!

Orsi!
Jó lehetett a csajos program. :) Remélem, nekem is mielőbb részem lesz ilyesmiben.

Menion!
A vásárlás nekünk is nagyon bejön. Bár mi csak a dm-ben voltunk. :)

Itt is szuper idő volt délelőtt, sétáltunk is egy nagyot. Balázs addig csendesen szundizik, amikor megy alatta a kocsi. :) A zebránál pedig nyekereg...

Cicóka!
A pótlásból nem kell lelkiismereti kérdést csinálni. Amikor Balázsnak növekedési ugrásai vannak, inkább pótolom és majd utolérem magam, de addig sem borul fel a gyerek bioritmusa.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok Lányok!

Vagyok Én is,de mindig van vmi,ami miatt nem tudok jönni. (Pl. most hétvégén fiam szülinapi buliját tartottuk a haverjaival,11 éves lett a szentem! :lol: ) De köszönöm a hiányolást,aranyosak vagytok. (Azért iwiwen többet vagyok,ott megtaláltok,élek-e még! :wink: )

Húúúúúúúúú,Cicóka,ez nagyon durva,amit írtál és nagyon sajnálom!!!! :cry: Tényleg tiszta szívből kívánom,h. Barni újra jófiú legyen!!! 8) És ne frusztráld magad a szoptatás miatt,én már csak tápszerezek,de ez van...Nekem is volt belőle magammal szemben lelkiismereti problémám,de a nem pihenés,elfelejtek enni,idegeskedés,stb és ez lett a vége.... Mennek a drukkjaim és a pozitív energy ezerrel,szedd össze magad,Te egy erős nő vagy!!! :wink:

Minden babát néztem g mailen,csodaszép mindenki kivétel nélkül!!! Majd én is frissítek,még ilyen pár napos képek vannak fent rólunk,pedig már nagy culák vagyunk! :lol:

Pancsi,ez a pihiszék haláli :lol: és ez a fürdőszivacs is tök jó ötlet,na asszem én is beszerzek ilyet itthonra! :wink:

Menion: és Te jobban vagy már lelkileg??? Én is úgy vagyok vele,mint amit írtál,h. amíg a baba a pocakban volt,addig lelkileg sokkal kiegyensúlyozottabb voltam és megszűntek a lelki gondok,most sajnos ez nálam is rosszabb... Eléggé be tud fordulni az ember itthonra bezárva :( Nekem is nagyon szar,mikor férjem dolgozik és egyedül vagyok,illetve gyerekkel v. több gyerekkel,de mégiscsak felnőtt társaság nélkül... És én is alig várom már,h. tavasz legyen és minden nap ki lehessen mozdulni innen,nem csak néha-néha,mert kezdek én is totál befordulni... :(

Na ezt gyorsan elküldöm,mert már régóta írom és közben telcsim is volt,de jövök vissza.

Kép
cicus78

Fogyás téma: én már 57kg vagyok,már csak 4kg az induláshoz képest (68kg-ról!). Remélem sikerül újra elérnem a kívánt 53kg-mat! :) Nagyon nem tetszem így magamnak,mindig is figyeltem az alakomra!!! Ettől is be vagyok kicsit fordulva! :( Még jó hogy nyárig van pár hónap...

Kriszta: Neked is küldöm a drukkokat,nehéz lehet Neked is...
:( KI NE BORULJ!!!!!!!!!!!! Majd túl lesztek ezen is!!!

Rólunk: Zsófira egy szavam sem lehet,Angyalkának hívom,mert Ő tényleg egy ANGYAL! Nem is tudom,megérdemlem-e! :oops: Imádom,hogy amikor meglát,mindig mosollyal köszönt és nagyokat beszélgetünk! Bár Ő sok mindenkivel dumál,meg tárgyakkal is,na az nagyon vicces! :lol: Főleg a fürdőszobai narancssárga doboz a kedvence,ami a pelenkázón van rajta,na azt imádja,órákig tudna dumálni hozzá! :lol: :lol: :lol:
Hasfájás egyáltalán nincs nálunk szerencsére, a fürdetésnél sem sírunk már. Sokat nézelődik Zsófi,mindenre kíváncsi,szerencsére le lehet tenni,mikor dolgom van,mert elfoglalja magát. Bár ha itthon vannak a gyerekek,ők vigyáznak rá és csüngenek rajta! :)
Dokihoz a héten megyünk oltásra és mérésre. Legutóbb 2 hete voltunk,akkor a mi gyerekorvosunk még szabin volt. A helyettes pedig megvizsgálta Zsófit és mondta,h. hall egy kis szívzörejt :shock: ,de majd a saját doki néninknek mutassuk meg. Úgyhogy most ezen megy a para! :( Drukkoltok,h.ne legyen semmi baj? :oops:
A súlyunk 2 hete 4370g volt,centiben pedig ismét 3cm ugrás,így 56 centik vagyunk. Tehát majd' 2 hónap alatt 6cm-t nőttünk! :)
Ezzel is ijesztgetve voltam,már a súllyal. Mert 1 hónaposan 3600 g volt Zsófi és most ugye ennyi,ez nem jó súlygyarapodás, állítólag kevés... :( De ha ennyit akar enni... :roll: Meg hogy milyen fehér a gyerek (még jó!),biztos vérszegény! Hát kösz,jó 1 hónapig sárgák voltunk,örülök hogy már normális a színünk... Na mind1,mindenre azért rákérdezek a saját dokinénitől. :roll:
Az alvás nálunk tökéletes. Napközben fent vagyunk elég sokat,de ugyanennyit alszunk is,éjjel pedig 2x kelünk. Most pl. este 9-kor volt alvás hajnali 1/4 4-ig,utána most reggel 7-kor kelt.De általában este 10-kor alszik el és éjjel 1/2 3-kor kel,majd reggel 6 körül. Tehát igazából éjjel csak 1x kelünk,ritkán van hogy 2x.

Na megyek,azt hiszem meg fog jönni,mert "úgy" fáj a hasam... :?

ja és holnap lesz a volt férjemmel a tárgyalás. Már 1 éve nem jött a nagyokért,vártam hogy felhívja őket karácsonykor,vagy most Gyurka szülinapján,de semmi... Gyerektartást meg 2009 novemberétől nem fizet... Sőt a tavaly év végi tárgyalást meg sem tisztelte a jelenlétével,bárcsak holnap sem lenne ott,mert akkor lezárnák az ügyet! Nehéz,na idegileg megvisel ez is!!! :(

Majd jövök,sír a gyerek,puszi Nektek.

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok! Még egyszer köszi lányok! :)

Pancsi! Nekünk dokinéni azt mondta nem ajánlja még a teát, csak sima vizet, de az tuti, hogy mézet nem tehetsz a teába se cukrot. Mézet azért nem mert allergiát okozhat. De milyen teát adsz neki? Mert a mecsek baby teába van édeskömény ,ami ad neki ízt. Másik teát nem is kaphat még.

Cicóka ez tényleg durva. Remélem helyre áll a rend. És ne érezd magad szarul, ha nem sikerül szoptatni. Sok ezer kismama nem tud köztük én is és ettől még fel fog nőni a gyerek. Én se szopiztam és felnőttem és még a betegségek is elkerültek. Szóval fontosabb a nyugodt , boldog légkör és hogy jókat alugyatok, mint a minden áron szopiztatás....

Cicus! NAgyon megy a drukk ++++++++ ne félj nem lesz semmi gond, megint csak biztos feleslegesen paráztatnak. JA és azt a 4 kilót sec-perc alatt leadod. Irigyellek is érte, hogy csak 4 kiló. :roll:

Alvás nálunk változó. Napközben persze többet van fönn, de azért nem órákat. Evés után van hogy abban a pillanatban elalszik és 3-4 óra múlva ébred, van, hogy 1 órát kell szórakoztatni, hogy elalugyon. Ha sokat van fönn,akkor nagyon nyügös és már azért nem tud elaludni, mert annyira fáradt és álmos. Az éjszakák is evés után 3-4-5 órás alvásokkal telnek, de akkor nem kell 1 órát altatni, mert valahogy tudja, hoyg éjszaka van és ahogy leteszem 5-10 perc múlva magától elalszik, persze cumival a szájában. Na ez a jó dolog a tápszerben. Jókat alszik, mert jól lakik. :)

Kép
bei

Orsi! Biztos jó volt a buli!!! :D Irigy vagyok......... :roll: Én majd csak májusban megyek ünnepelni.:) Akkor leszek 31.

Eper! NAgyon édes Réka!!!! A kis csomag :lol: :lol: :lol: Jó a járóka. Lassan mi is beszerzünk valami hasonlót.
A cici fájdalom attól van, hogy nem jól kapja be. Elvileg, ha jól kapja be,akkor nem fáj. Lehet csak a bimbót szívja,azért fáj. Hagyni kell, hogy jó nagyra nyissa ki a száját és te nyomjad be a szájába a cicit úgy hogy ne csak a bimbót kapja el, hanem a bimbó udvarból is.Nekem is az elején a kórházba még nem jól kapta be és nekem is naygon fájt, de aztán amikor bimbó udvarból is jutott a szájába, nem csak a bimbó,akkor már nem fájt. Ha így csinálod és akkor is fáj,akkor nem tudom mi lehet a baj.

Kép
bei

Sziasztok!

Jó olvasni, hogy milyen szépen nőnek ezek a babócák. :)

Mi sem panaszkodunk, ahhoz képest, hogy két hetesen 1700 gramm sem volt Balázs, most két hónappal később már 4400 gramm. :)

Cicus!
Vérszegénységre: érdemes megkérdezni a dokit, ne adj-e neki esetleg porrá törve folsavat. Balázs 2-szer 1/4 szemet kap.
Ja és nagyon-nagyon irigy a csini alakért. :)

Én még messze vagyok tőle - de alakul a helyzet. Már elkezdtem felülést csinálni, illetve napi fél óra az elliptikus tréneren. :) Plusz a napi 1,5-2 órás sétánk. :) Februártól pedig újra futok. Az újévi fogadalmam szerint szeptemberben jöhet a félmaraton, ahol Apa és kisBalázs várnak a célban. :)

Úgy látom, szopi és mozgás nincs összefüggésben: se több, se kevesebb tejem nem lett tőle. De nagyon nehezen érem magam utol - Balázs már 130-150 milliket eszik, naponta 7-szer. Így kb. 1-2 etetés már nálunk is tápszer. :( De nem dőlök a tőrömbe, én minden tőlem telhetőt megteszek. Ennyi van és kész. :)

Éjjel mi is kétszer kelünk: 1-2 körül, meg 4-5 körül. A hétvégén tettünk egy próbát - mivel akkor úgysincs nagyon tejcsi, - az éjfél utáni etetést bevállalta a párom. Na Balázs nézett nagy szemekkel, s úgy értelmezte, hogy 'akkor most party van!', s nem aludt vissza hajnal 5-ig.... :( Szóval inkább kelek én, fél óra és mindenki újra ágyban van. :)

Kata
katinkababa
Eger

lányok olvasás elött egy S.O.S. KÉRDÉS!!!!
VALAKINEK ÚGY EMLÉKSZEM KELLETT VOLNA TEJCSI ÉS AZT ÍRTA SZÍVESEN ÉRTE MEGY! JELENTKEZZEN SÜRGŐSEN MERT AJÁNLOTTAK EGY KISMAMIT A VII.KERBEN AKI ADNA!
én már nem cserélem le akitől hozzuk a tejet mert közel van pár utcányira de most telefonáltak hogy jelképes összegért de akár ingyen is el lehetne hozni tejcsit mert sok van

Kép
menion
Budapest

annus
én most 2-t se tudnék elképzelni...tesóm lánya 3,5 és mikor átjön látom hogy milyen lenne...hát nem bírnám!igaz hogy tesóm más "idegállapotú"és így a gyerek is ...emiatt ha itt van akkor felfordítja a szobát féltékeny is kicsit és türelmetlen...hozzá van szokva hogy totális figyelmet kap folyamatosan...és nem tud egyedül 5 percig se meglenni ami rossz mert nem tudunk beszélni se tőle...így biztos nem tudnám csinálni ha a kettőből a nagyobbik ilyen lenne....

lovászkata
hűűű ilyen kell nekem!!!hol vehetek???pár napja jöttem rá hogy azért utálja a fürcsit mert fogom és attól kényelmetlenül érzi magát...most 2x nagyon kevés vizet tettem bele épp hogy a füléig ért és hagytam szabadon és mindjárt látszott hogy nagyon tetszik neki csak hát ha oldalra fordul akkor szeme szája tele megy úgyhogy ez feltétlen kéne
pólus tekkóban nincs pénteken jól meg néztem mindent!

pancsi
na akkor februárban talán beruházunk....bár félek ezt ide írni is mert most is egy vagyont elvertem ruhákra és hát kocsit kéne megvenni....de majd megnézem mit lehet használtan!

julcsi
és akkor nem tudsz valamit trükközni hogy lassítsad?azok a bimbóvédők erre nem jók?mert én is így jártam a nagylyukú cumival örültem hogy 5 perc alatt kész volt na de utána jött a nyüglődés...

mkriszta
bárányhimlőt igen de a rotát nem drága (2x18000!!!és sokszor kiköpi a gyerek)is meg több érv szólt ellene mint mellette....influ. ellen se inkább nem viszem olyan sűrű helyre és hát mi be vagyunk oltva nagy gyerek meg nincs különben akkor igen!...

brumika
nem értem nekünk most kell menni és mi majdnem 3 hósak leszünk addigra :shock: 31.ére van időpontunk és szó se volt elöbbiről se doki se védőnő álltal :shock: sőt a védőnő mondta ha véletlen korábbi időpontot adnának ne fogadjam el (üresedéskor szoktak előre venni)

orsolymors
van egy utazóágy amit kaptunk és azt gondoltam majd járókaként használni amikor a nappaliban takarítok teszek veszek...csak nem hiszem hogy el lesz benne mert a kiságyban se bír meglenni ha ébren van....tesóméknál se jött be a járóka úgyhogy nekünk csak ez lesz és akkor ha tudok veszek pihenőszéket meg játszószőnyeget hogy megtanuljon egyedül is el lenni egy ideig

katinkababa
muris lehet hogy gurítod mindenfelé ágyastul a gyereket...megy az egész "utazócirkusz"jó lehet biztos de nekem sok a bútorom és nem tudnám tologatni

rota
külön írok róla mert látom téma...nekem a doki azt mondta (és nem beszélt le vagy rá!) hogy ő úgy látja hogy babafüggő is a dolog...egyik 1xfoffa össze magát és intenzíven köt ki a másik meg 4-5napig fofik és nem kerül kórházba...ezen kívül elmondta hogy a rotának is van több törzse is és az oltás nem mindegyikre ad védettséget vagyis olyan mint az influenza oltás is amit összeválogatnak a leggyakrabban előforduló fajtákból pár db-ot aztán ha szerencséd van azzal találod szembe magad ha meg nem akkor beteg leszel...mindezt mérlegeltem és ezért én nem adok 2x18e vagy ha kiköp még több pénzt...ja mert azt is mesélte hogy akárhogy vigyáznak ügyeskednek sokszor kiköpik a babák és ilyenkor nem merik azt mondani se hogy hozzanak másik oltóanyagot de azt se hogy ne :roll: mert hát akkor ki tudja mennyi ment be???

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Menion írtam privit!

Cicóka: sajnálom, hogy felborult az épp kialakulóban lévő napirendetek, de add a tápit, amikor kell és minden helyreáll meglásd.

Nekem sajnos napról napra kevesebb a tejem, már csak olyan napi 2 deci van, de adom amíg egy cseppnyi is van.

Voltunk ma csípő uh-n, és terpeszpelust kell hordania Kamillának 6 hétig, mert a jobb csípője kötött. Érdekes amikor manuálisan vizsgálták az sztk-ben nem mondott semmit az az orvos. Nem tudom mennyire fogja zavarni, remélem nem nagyon, és hamar megszokja.

Eper: nagyon helyes Réka baba, és szuper a járóka.

Bei: szerintem is csini vagy!

Ma én is vettem Mam cumisüveget, mert már az Aventtól hajam szála égnek áll, ugyanis, amikor rázom össze benne a tápszert, az esetek felében orrán száján dől a lé. Volt olyan, hogy az egész Kamilla nyakába folyt, tök szar, aztán jó drága volt.

Cicus: remélem nem megy el a volt férjed, és akkor lezáródik végre a dolog.

Katinkababa: félmaraton? Akkor te nagyon ügyi lehetsz.Mától én is elkezdtem figyelni mit eszek, mert nyárra le kell legalább 10-12 kilót dobnom.

Lányok van akinek a babójának van, volt tejkiütése? Kamillának már legalább 3 hete van, és nem akar múlni. Ez normális?

Másik kérdésem, hogy a gyedet mikor kell majd igénylenünk?

Gmailre teszek friss képeket én is.

Kép
cedis

Sziasztok!

Menion! ment egy privi :) Egyébként amiatt kell kontroll 6 hetesen, mert születés után találtak kis eltérést!!!

Megint nyűgös napokon vagyunk túl :oops: ,úgy ahogy többen írtátok, karban van el, nem alszik, görcsöl a pocija, stb....

Ma köd van itt Pesten, nem tudunk kimenni :evil: , pedig a tegnapi séta bejött!! :D

Képzeljétek a fiam kb. 20 fokos lakásban van el igazán, abban is egy pamutrugiban és bodyban :shock: én jobban fázom esküszöm...
Nem is értem, ha plüss van rajta izzad, takarót sem kér soha, védőnő szerint van ilyen típus! :roll: Alig győzöm letekerni a fűtést! :wink: Tegnap is a bundazsák meleg volt neki kinn,a mózestető, takaró már nem is kellett, így is izzadtan vettem ki itthon :shock: Ez tényleg normális?????

Kép
brumika
Budapest

pancsi
4-5pötty az már sztem nyeremény!azért már érdemes!
a tekkós rucik nagyon egyszerűek de azt gondolom kényelmes legyen és 100%pamut a többi már rongyrázás!és ennek megfelelnek!a legolcsóbb sima fehér (kép g-n én kidekoráltam)amintásak voltak 800-ért akciósan de a fehér 500ft és akkor nem izgatom magam hogy tönkremegy a drága holmi nem ver a víz hogy kiszedjem a foltot vagy hogy adom majd tovább...de 56-os rugi csak az volt amit elhoztam gondolom kifosztották mire mentem...
én nem adok tejen kívül neki semmit a világon! virágméz? szerintem allergizál de passz...na muszáj volna akkor is csak vizet adnék...mézes után ki tudja akarná-e a tejet hisz az édesség mindent űberel

katinka
sajnálom a hisztiket! mit csinálsz ha egyszerre csinálják?

lovászkata
na már indulnék is venni ilyet ha nem lennék egyedül...húúú nagyon szuper! és a kicsi barnább a nagynál :shock:

orsolymors
nem akarlak elkeseríteni de tesómé is ilyen volt alig aludt nappal szinte egész nap fent volt és sehogy nem lehetett elaltatni....ez egyéni...az enyém meg alig van fent...9-délig szokott és este is 2 evés közt de a többi evés alvás...

hadedit
jaj szegény kutyák nekik se jó ha nagyok lesznek és akkor mennek

eper
mi rövidek vagyunk 40centivel született...most nem tóm mennyi de jó az 56-os rugi a 44-es és 50-eseket már nagyon kinőtte nem tudta a lábát kinyomni rendesen...
semmit nem bénázol!én is így jártam!most jó a 3-6kilós pelus és elhagytuk a 4 kilót...én is próbálkoztam 3kilónál de kifolyt a combjánál a kaki....szerintem attól is függ milyen alkat a baba...ha vékonyabb akkor nem tudod olyan passzosan rátenni a pelust
húúú de baró ágyikó-járóka-szőnyeg és csomag :lol: nagyon szuper!!!!irigy vagyok!!!

cicóka
én nagyon aggódok értetek!ez ijesztő már amiket írsz!!!jaj drukkolok hogy egyenesbe jöjjetek!

cicus
igen jobban vagyok lelkileg de sajna én alapból depis és pesszimista vagyok és nagyon sajnálom hogy ez visszajött mert 7,5hónapon át megtapasztaltam milyen optimistán élni...de nem tudom hogy lehetnék megint olyan...emiatt nem lehetek mindig terhes :lol: :shock: :roll:
ezek a hormon dolgok az agyban sok mindent befolyásolnak és az én kis kincsem bizony nagyon jó oldalra billentet amíg osztoztunk egy testben...kihozta belőlem a legjobbat!és most meg nélküle nem vagyok olyan happy...

Kép
menion
Budapest

Megnéztem mindenkit a gmailen, hét egyszerűen tüneményes minden baba. Olyan szépséges mindenki!! :D :D :D

Menoin: nálam olyan szokott lenni, hogy hirtelen, szinte érzem, hogy elárad bennem a rosszkedv, és minden ok nélkül baromi vacakul érzem magam, olyan minden mindegy, bárcsak ne is léteznék hangulat, amitől én magam is megijedek, de aztán ahogy jön, múlik is. Nem tudom mitől van.

Látom a tejre többen is pályázunk! :lol:

Brumika: vannak ilyen gyerekek, nekem a nagy fiam ilyen, ő is izzad mai napig ha több göncöt adok rá, mint amit még éppen elvisel. Éjszaka sem használja a paplant, csak az ő kis vékony takarójával takarózik.
cedis

brumika-cedis
sajnos semmi infót nem tudok róluk és nem is ismerem őket de mindent kikérdezek ha érdekel valakit...
én ezt a nevet úgy kaptam hogy itt volt az aegon-tól egy nő a biztosítások miatt és sok mindenről beszéltünk és erről is és neki 2 gyere van és rengeteg teje volt annó és totálisan kiakadt mikor mondtam hogy épp gondban vagyunk mert azt mondta a tejadónk hogy"amennyit gondolunk"annyit adunk és emiatt azt mondta hogy mivel sok családnál jár a munka miatt ezért megkérdez pár kismamit...ennek már egy ideje azóta mi rendeztük a kínos anyagi részt és mostmár az lenne kínos ha lecserélném meg hát a7.kerület nem a szomszédban van ...
és teljesen megértem hogy mindent tudni akartok és azt is hogy min mentek most keresztül mert én is voltam ebbe a cipőbe és görcsöltem ezen bár szerencsére nem kaptam sok időt gondolkodni mert annyira tele volt tejjel hogy most-vagy soha pillanatában volt...
mi is úgy voltunk ha nem szimpi vagy nem megbízható akkor nem kell!
felhívom és amit lehet telefonon megtudok!

Kép
menion
Budapest

na hát most próbálkoztam és "jelenleg nem kapcsolható"...majd késöbb megint hívom...
jaj remélem nem átverés az egész mert nagyon rossz vicc volna...

visszatérve a dologra én mikor kaptam a telefont hogy van lehetőség akkor nekem se volt itthon a Laci és el se értem azonnal telón...lerágtam a köröm mert nagyon akartam és boldog voltam ugyanakkor meg féltem is nagyon....
tesóm volt itthon és a csaj azt mondta hogy azonnal vigyük a tejet mert már nincs mibe fejjen és ki kell öntenie ha nem viszem el mert eldurran a cicije...
persze ez azért is volt mert ő reggel szólt a védőnőnek az meg délig várta a kollegáját hogy rámondja az áment(mert hozzá tartozott területileg) emiatt mikor már nekem szóltak addigra már teljesen utolsó percben volt a csaj...
így aztán nagy levegőt vettünk tesómmal és összedobtuk minden üvegünket a sterilbe és elment a címre...
azt mondta az ajtóban hogy ha "dakota"akkor oda se megy...és ha bármi nem tetszik neki akkor is eljön és nem hajlandó elhozni a tejet...
én meg álltam egyik lábamról a másikra hogy jaj istenem hogy fog kiderülni ha pl be se engedik...
aztán úgy jött haza hogy minden a legnagyobb rendben...beengedték és csak a látvány nagyon megnyugtató volt tiszta rendezett lakásban "fehér"emberek (bocs)és beszélgetés is volt....dietetikus férje meg gyógyszerkutató és állatorvos...vizsgálatok is megvannak...azonnal email és telefonszám cserék és hát napokig megrészegülten mászkáltam a boldogságtól...

azért írom hogy tudjátok ez mennyire nehéz döntés másnak is és hogy átérzem a helyzetet...
úgy szeretném ha tudnék segíteni nektek és ti is ilyen boldogok lennétek emiatt!!!

Kép
menion
Budapest

Menion!!!!

Fantasztikus vagy, emberileg, empatikusan, őszintén, és úgy egyébként mindenért, de tényleg!!!!!!!!!!!! :D :wink:

Kép
brumika
Budapest

Menion: előre is köszönjük! Tényleg nagyon aranyos vagy.
Akkor most a tejciért te fizetsz? A Tb nem fizet neki?

Kép
cedis

Csajok!

Mézet még nem szabad nekik adni.minimum másfél éves korukig.
Vannak benne olyan nyomelemek amit a baba gyomrocskája nem tud megemészteni.Bízzatok bennem.elvégre méhész vagyok.én ma kezdtem teát adni neki mert beteg lett a Doroti.Egy csipet cukrot tettem bele.Tudom,hogy a cukor károsabb mint a méz de ilyen pici babának inkább a cukor.Nagyon kevés.

Nálunk most meg a Doroti beteg.Egész éjjel köhögött meg szívtam az orrát.Reggel dokinak telefon,hogy rendel e otthon mert csak délután lett volna rendes rendeklése.Addig meg nem akartam várni.Nem volt elég egy tizes a dokira meg a gyógyszerekre.Gusztustalan.Már nem tudom mennyit költöttünk az Idén gyógyszerre.
Irattam fel tápszert is mert azt vettem észre azért nyűglődik délután mert éhes.2-től a cicin lógott tegnap és a fagyiból vettem elő 30 milit mire elaludt.
Apadok én is.
Rakok föl friss képet és nézelődök nálatok egy picit.

hadedit82

bei
hazudni.nem kell csak lehet hisz idegenek úgy se tudják....én az ismerősnek az igazat mondom hogy nincs de kapunk tejcsit idegennek meg röviden annyit hogy igen szopizik...
jót röhögtünk itthon azon hogy a tekko elött egy ismeretlen házaspár is megkérdezte...ráadásul a pasi :shock: "és szopik rendesen?"mit ne mondjak Laci pár alternatívát előadott miket lehetett volna válaszolni :lol: a nyertes az:"...és a kedves neje?"visszakérdezés volt... :oops:
amúgy semmi baj az alakoddal de tudom hogy hiába mondjuk mert ha te nem érzed jól magad akkor...

cicus
drukkolok a szívecskének!
én már napok óta ezt érzem és még mindig semmi :shock: pedig a doki az uh-al is azt mondta hogy mostanra meg kellett volna jönnie

Kép
menion
Budapest

cicus
én úgy tudtam hogy pár hónap gyerektartás nemfizetése után megelőlegezi az állam és behajtja az apán a pénzt...nyilván nem ilyen egyszerű csak lebutítva írtam
akkor ez kamu?

Kép
menion
Budapest

brumika-cedis
próbáltam megint párszor de továbbra is ki van kapcsolva...holnap megint fogom de ma már gondolom este nem érdemes meg hát bunkóság.... :oops: jaj lányok nagyon rosszul érzem magam...lehet hogy egy link valaki és jól átvágott és én meg emiatt titeket reményekbe ringatlak....de büntiből holnapig ezen izgulok...
és köszi a dicsiket aranyosak vagytok!de hagyjátok ezt mer zavarba jövök...nem erre hajtok :D

Kép
menion
Budapest

menion!
sajnos nem lehet lassítani a cicizést semmivel :( ha merem elvenni tőle időnként a cicit, úgy üvölt, mintha nyúznák... és annyira felhergeli magát, hogy utána nehezen tudja bekapni a sírás miatt.
bimbóvédővel meg nagyon sok levegőt nyel...ne, ha hajlandó lenne szívni vele (még a kórházban cicizett azzal, mert akkor meg csak úgy volt hajlandó)

tejkiütés:
a védőnő azt mondta, hogy a szaliciles alkohollal nyugodtan be lehet azt az 1-1 pöttyöt kenni... de csak ha nagyon zavar.
nekünk 3-4 nap alatt elmúlik... igaz, kijön máshol :)

brumika
!
én a lakásban melegítőben, pulóverben vagyok... a pocok meg egy szál husszú ujjú bodyban. ő így szereti, nyűgös, ha több gönc van rajta.
igaz, ez itt panel, távfűtés. hol csak 20, hol 23 fok (barmok -10ben is ugyanúgy fűtenek, mint a tegnapi 19 fokban :evil:)

ja, csajok!
pár napja majdnem mindig sikerül büfiznünk :D
ezt a tudományunkat mára odáig fejlesztettük, hogy cicin lógva, 2 szívás között is kijön az igazi férfias büfi a gyerekemből :lol:

az új sláger a hasfájás helyett a székrekedéses nyűglődés (vagy írtam már???). pedig van rendes híg kakája... de úgy nyomja, hogy belelilul a kis feje.
a védőnő szerint ahogy aktívabb lesz a baba és többet mozognak a lábai (ergo a hasa és a belei is), akkor ez el fog múlni. addig meg nézem, ahogy szenved.

kórház (lehet ezt is írtam... már nem tudom):
voltunk uh-n, ott láttak valamit a kis csípőjével (nagy macerálásban be is kakilt a doktornőnek :oops:)... de mondta az orvos, hogy majd az ortopédián részletezik...
az ortopédián a doki megnézte (úgy forgatta fél kézzel a gyereket, mint ahogy a csecsemősök sem :shock: még vetkőztetni sem engedte, mert hogy ő közben látja, hogy mennyire tartja magát a baba) és minden rendben. csak 4hónaposan kell visszamenni :D

anyája meg jövő héten megy 6hetesre. várom már... kell a gyógyi, és végre jó lenne apával huncutkodni :roll: :lol:

jah...
amúgy olvasok ám majndem mindig, csak reagálni nem nagyon van időm :?
de ahogy múlik a hasfájás és egyre jobban elvan a babó, igyekszem jönni :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

menion: Igaz, hogy mi a terhességed alatt ismertünk meg, de ami egyáltalán nem jellemző rád az a pesszimizmus! Nagyon segítőkész vagy és cserfes is, ami szerintem tök jó!
Maradj ilyen és kész!
Köszi az infót pelenkaügyben, szerintem is ez a gond, az 1-esből nem folyik ki semmi!

Annus: Hol vagy? Elmentél Szolnokra?

Két napja éjszaka szinte óránként kel a Kiscsaj, cicizni akar, de nem eszik sokat csak éppen hogy, aztán persze 1 óra múlva újra enni szeretne, ami a sebes mellbimbóimmal egy kész rémálom. Ha nem teszem mellre akkor üvölt mint akit éppen nyúznak.
Na nem panaszkodom.

Kép
eper74

eper!
nem lehet hogy pont az a gond, hogy mivel nem eszik sokat, utána persze hogy éhes 1 óra múlva :?:

próbáld meg húzni az időt cumival. nekünk bejött :D (és amióta olvastam a sids és a cumi kapcsolatát, nem is vagyok ellene :D)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

a itt vagyok!!!Hát sűrű hét mögött állok.
Jöttek még vendégek is,meg az uram hétvégén nem volt.Így 7 napból 5ször egyedül voltam.

Közben minden féle dolgokat is kellet intézni,plusz szép idő volt,sokat sétáltunk.Iza még homokozott is,persze nem én vittem a homokozó felszerelést...de hát vkinél meglátta és besegített :lol:

Mosok is mint a mosómasa,főzés és még ezer dolog.

Mázli h a gyerekekkel nincs gond!Mert akkor nem tudom mit csinálnék,valószínű agysikítófrászt kapnék :lol:

Ja és ugye alvás hiányom is van..de ma éjjel Niki egyszer kelt,hajnali 2kor!!!Annyira jó most!!!Igaz h előtte is volt neki egy 6 órás ciklusa,de éjfél után mindig kelt 3-4 óránként.Na kíváncsi vagyok beáll e az új rendszer!Viszont lehet fejnem kell akkor...

a visszaolvasok.

Eper!
Lehet h vmi más miatt kel,nem?Nyilván nem éhes...1 v 2 cicit kap kajára amúgy?Lehet h este megkínálnám a másikkal is,hátha az a 2 korty kell még neki!Éjjel szintén a cumival próbálkozék,lehet h a hasa fáj,esetleg egy büfi szorult be.Hason alszik?Próbáld hasra tenni esetleg.Nyilván ha óránként szopikázik,utána tuti a hasa fog fájni.

Niki is éjjel vna h össze vissza nyel,csomó levegőt.Aztán szenved.De szerencsére nincs nagy szenvedés,sírni se sír.

Julcsi!
Erölödés nálunk is va kakival,pedig neki is van szép,nem is kemény...bár egyre kevesebb hála az égnek,mármint az erőlködés!És lassan mi is megtanulunk szépen büfögni!

6 hetes kontrollra meg ma megyek!!!!

Edit!
Dorotinak jobbulást!!Tápszer miatt ne bánkódj!!!

Na ezt elkülöm!

annus11

Bei,Kata!
nagyon jók a képek!!!

Megyek majd gmailre is nézelődni!!

Eper!
Nagyon jó a jároka!A kis csomag meg írtó cuki!!!

Cicus!
Drukk a volt férjhez....örülök h azért jól vagytok!

Cicóka!
Remélem h mostanra picit jobb a helyzet!Gondolj arra,h bő 1 év múlva,mikor a vajas kenyeret tolja a gyerkőc,milyen semmi dolognak fog tűnni h kapott egy kis tápszert anno :wink:

Bei!
Busó :lol: :lol: Szerintem is csini vagy!Így is úgy is! :wink:

Orsi!
Jaj de jó ksi ünneplés volt!Irigy irigy!!

Na ennyire futotta!

Niki 2es pelust hord,nem folyik ki semmi,de elég husi lett a drágám.Szombaton már 4410g volt...2880al hoztuk haza :shock:
Igazából pár napja kezdett el nappal nézelődni picit többet.Amúgy eszi,alszik.Nem sírós baba hála a magasságosnak!Picit koszmós a feje,de mosom neki naponta,mintha jobb lenne.

Iza szerencsére még mindig "bírja" a tesót.Nem féltékeny,nem nyűgös.És nem hogy visszafelé fejlődött,hanem inkább sokat fejlődött!Nem tudom h ha lesz vissza fejlődés az mikor?Persze remélem h nem lesz :wink: Olyan szinte dumál már,h kb beszélgetni lehet vele.na nem mond helyes mondatokat,de ha kérdezek vmit akkor szavakkal el tudja mondani a dolgokat.

Pl mikor hazajött este az apja hétvégén,megkérdezte tőle h hol volt :lol: :lol: Ilyen szavakat is használ h én is,te is,ez is.Ragozni is elég jól tud.Mindent kommentál,szerintem vmi hírolvasó lesz belőle,de minimum rádiós :lol: :lol:

Na ígérem próbálok jönni most már :wink:

annus11

Sziasztok!

A tápit szerencsére még nem kellett használnunk.Az lehetett a abj,hogy sokszor nem ettem rendesen és azért fogyott ki a cici.Most megmakacsoltam magam és hagyom a pii...ba a takarítást meg a pakolást és leülök rendesen enni.

Nálunk is megvolt az első romantikázás.
Nagyon féltem tőle de baromi jól sikerült.igaz már jól ki voltunk éhezve egymásra.

Nekem a Doroti nem fogadja el egyik cumit sem(már 5 félét vettem).Sokszor ő is csak cumizni akar a cicin és baromi mérges mikor megindul a tej.Csak úgy prüszköl tőle!Bekapja és még dünnyög is a cicinek.Nagyon édes.
Az éjjszakáink megint elég gázok.Sokszor fölkel mert tele az orra.Nagyon csúnyán is köhög.Tegnap már elvittük az ügyeletre a kórházba mert már hányt is.Szerencsére nem lett rosszabb az állapota.De kétnaponta vinni kell hogy meghalgassák a tüdejét.
Domi meg csak maszkban nézheti meg.Semmi puszilkodás egyik gyerekkel sem.

Na megyek kicsit lefekszem amíg nem jön senki.
Szép napot mindenkinek!

hadedit82

Sziasztok!

Ma roppant szürke idő van - a hétvégén annyira jó volt az a kis napsütés.

Egy kis nosztalgia:
Kép

Annyira várom a tavaszt. :)

Tápszer: nekem sajnos néha már hozzá kell pótolni, mert a 100-ról 150-re ugrást nem egyszerű lekövetnem.

Láttam, téma volt a cumi. Na azzal Balázst nem lehet átverni... Kb. 10 percig szívta-szívta, aztán egy lendülettel köpte jó messzire... :)

Na megyek sütni, ma látogatóink jönnek. :) Felnőtt-társaság. :)

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok!
Edit! Remélem hamar meggyógyul Doroti!!!! :( Azért biztos megijedtetek,amikor hányt is. Szegénykém.... :(

Jajj Katinka de csini vagy!!!! :) És ez a járgány.......... :) A tavaszt már én is nagyon várom.

Na akkor most mondjatok erre valami okosat!!!!!!

2 napja azt hittem megjött a mesim, de csak 1 napig tartott és kevés volt nagyon. De mivel a gyógyszert a mesi első napján kell elkezdeni szedni én elkezdtem. Most akkor mi van????? A másik, hogy megnyomkodtam a bimbómat egy kicsit és jött belőle pár csepp tej :shock: :shock: :shock: De tiszta lötyi a cicim , nem feszül , nem csomós. Szóval semmi jele, hogy lenne tejem, de nyomásra mégis jött egy kicsi, na igen csak meglepődtem és gondoltam megfejem kicsit, hogy vajon több is jön???? De nem jött csak pár csepp..... Akkor lehet, hogy a mesi azért nem jött meg rendesen,mert van még pár csepp tejem???? De tényleg csak pár csepp. Én ezt nem értem hogy hogy van????? Eddig nem volt. mondjuk léehet, hogy ennyi volt csak nem nyomkodtam a bimbóm,most is csak kiváncsiságból nyomtam meg, mert nem jött meg rendesen a mesi.......... :shock: NA de akkor a gyógyszert szedhetem tovább?????

Kép
bei

Sziasztok!

J: Cumival sajnos nem tudom az időt húzni, nagyon ritkán és csak pár percig van el vele.
Ma éjszaka addig nem tettem le, amíg megevett 60-70 grammot (min. 1 óráig tartott), így több idő volt két szoptatás között.

Napközben már keveset alszik, egyfolytában nézelődik és szeretne karban lenni.
Szerencsére nem kell főznöm, mert a szüleim ellátnak minket, "csak" a többi házimunkát végzem.

Katinkababa: Olyan jó nézni, hogy ilyen boldogan sétálgattok. Nem tudom nálunk mikor lesz ilyen. Nagyon csinos vagy!

Kép
eper74

sziasztok lányok
nem tudok olvasni se olyan "nagy a tragédia minálunk"...tegnap is egész du.bőgés vagy üvöltés volt nem tudom mitévő legyek már mindent csináltam és semmi se használt...tegnap teljesen kikészültem már este 8kor feladtam és a kiságy mellett sírtam amíg a gyerek ordított és ez 3 percig tartott majd egy óriási sólyajjal elaludt :shock: :shock: :shock:
aztán alvás volt 11ig akkor is én keltettem a pelenkázással mert már majd ki folyt evés és alvás 4ig :shock: evés megint és alvás fél9ig...
szóval nem értem már reggel kezdtem azt hinni beteg néztem a mérővel 7,3-at mutatott :? de azt meg nem vehetem biztosra mert fülhőmérő és a kicsi fülébe nem fér be és azt mondják fals eredményt ad...na aztán megint elkezdte apa elment 11kor onnantól megint őrület...pelenkázás evés hordozás ...semmi nem használt...már kiraktam a teraszra hátha a hidegben elalszik de 10 perc után oáááá....most evett 50-et és azóta csöndben van fél órája de nem alszik csak nézeget....
lehet hogy ennyire megviseli a mászkálás? mert tegnap kenguruba elmentem cumiért a tekkóba vele....muszáj volt mert attól is az agyam eldurrant már hogy szétpancsoljuk a tejet meg orrán száján hányja ki a rossz lyukméret miatt...éjszaka órákat töltöttem ezzel is hogy nyomoztam a jó méretet....na de lényeg hogy cumi végre van...most csak remélem hogy emiatt ilyen bár nyüglődött a tekkózás elött is...
pénteken oltás! ha most bújkál benne valami akkor mi lesz? és hát apa beteg volt simán előfordulhat....

most megyek és ha ez így marad akkor nekiesek a takarításnak de totál kivagyok az egésztől

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Bei: köszi a drukkot! :) Ne irigyelj,nekem az a 4kg is sok... :( Na jó,nem nyavalygok! Hát,jó kérdés,amit feltettél... bizti azért nem jött meg rendesen,a tej miatt. Én is úgy éreztem tegnap is,h. megjön,de nekem is van még pár csepp tej és én is elkönyveltem,h. ezért nem jön még a menzi! De a gyógyszerről mindenképp kérdezd a dokidat!

Katinkababa: egy szót se halljak,milyen irigységről beszél az,aki ENNYIRE CSINOS!!?? Nagyon szuper a kép Rólad és nagyon szép vagy rajta! Irigy meg Én vagyok és kész. :) :wink:
Szuper,h. KisBalázs ennyire sokat tudott hízni,nagyon szépen fejlődik!!! Már totál behozta a súlyát!!!

Menion: teszin keress játszószőnyeget,pihiszéket,nagyon szépek vannak és olcsón!!! Amúgy én is osztom Rólad Eper és Brumika véleményét!!! :) Te egy nagyon jófej és nagyon jószívű nő vagy! Engem (is) sokszor megnevettettél már!!! :wink:
Remélem javul ez a mostani helyzet nálatok,de nem lehet hogy csak a front??? Az előző napokhoz képest ugye ez a fos idő és jön a hideg... Milyen cumit vettetek? Nekem is kell,mert hiába Avent cumisüveg,stb. orrba-szájba folyik,ez nem mehet így tovább!!!

Wow Cedis,jajj de szép Kamilla baba!!!!!!!!!!!!!!! Kis tündér!!! :D

Annus: szupi,h. Iza egyre többet dumál! Bár lesz idő,amikor majd a csendet fogod értékelni... :lol: :lol: Ezt elhiheted nekem! :wink:

Edit: Dorotinak jobbulást!!!

És Rólunk: voltunk ma dokinál,a súly most okés,mert 2hét alatt annyit híztunk,amit 3 hét alatt kellene. :) Most 4830 g a súlyunk és ismét nőttünk 1 cm-t! Vérszegénységről nem volt szó. Megkaptuk a 2 hós oltást,illetve oltásokat,mert 2db-ot,a két kis combjába 1-1-et. És sajna van szívzörejünk :cry: ,kérnem kell a kaardiológián Zsófinak időpontot.

A tegnapi tárgyalásra sem jött el a volt férjem,így megszűnt szerencsére a közös szülői felügyelet! :lol: Hát a 13 havi elmaradt gyerektartást is ki kell(ene) fizetnie,de úgysem fogja. :( Úgyhogy most további intézkedések lesznek,jajj ez a sok procedúra... Valóban Menion,ahogy írtad is,ha nem fizet (márpedig tuti nem,mert ismerem),akkor az Állam megelőlegezi nekem,rajta pedig valahogy behajtják... Meglátjuk. Ja és még fellebbezhet,bár nincs mire sztem,hisz ő nem fizet,meg ő nem kíváncsi a gyerekeire. :( Bocs,nem untatlak ezzel Titeket,van gondotok Nektek is elég.

Cicus

Kép
cicus78

Helló!

Köszi a dicsiket lányok - ezek szerint a legjobb "öltözék" a babakocsi: ápol és eltakar. :) Pedig sajnos ott figyel rajtam jó pár plusz kiló. Sebaj! Dolgozunk az ügyön (napi fél óra az elliptikus tréneren + nagy-nagy séták). :)

Eper!
Ezek szerint a cumi nem csak nálunk nem jön be... Bár hálistennek Balázs jól elvan a járókában. Ma is együtt sütöttünk. :) Odahúztam az asztal mellé - úgyhogy már egész jó a kisfiam gyümölcskenyér sütésben. :)
Egyébként ő sem alszik már olyan sokat.

Bei!
Tejcsiben lehet, a gyógyszer kutyult be. Szerintem rosszabbat teszel, ha most abbahagyod.

Cicus!
Szívzörej miatt ne aggódj, a babák kb. 80 %-ának van - vagy észre veszik, vagy sem. Nálunk a doktornő a kórházban azt mondta, hogy nagyobb baj, ha megfázik, ezért várt a vizsgálattal (amihez a földszintre kellett levinni).

Menion!
Szerintem ne ébreszd föl. Inkább ázzon át.... Én egyszer ébresztettem fel fürdetni, de többet inkább nem teszem. Hihetetlen nyügi volt.

Kata
katinkababa
Eger

Micsoda csinos kismamák!!!!!!
Én is ledobtam megint 2 kilót.Már csak 2-őt kell és megint a régi leszek.Persze csak súlyban.A hasam nagyon gáz.ahogy húzódik vissza úgy löttyed rajta a bőr.Már úgy festek mint egy aszalt szilva.
Szeretném majd megcsináltatni de még gyüjtögetnem kell hozzá.

Én is ébresztettem már föl és meg is bántam.Sokkal rosszabb.Inkább ázzon át.Ha meg kényelmetnen neki úgyis fölébred.

Menion!
Kitartás!!!Nálunk is volt már ilyen.Én általában a zuhany alatt bőgtem.Nekem most az a taktikám,hogy leülök és próbálom egyenletesen venni a levegőt.Ráteszem a buksiját a szivem közelébe.Ettől pár perc alatt elhalgat.Még emlékeznek a benti hangokra.Közben én is lenyugszom.Nagylevegő!

Bejelentkeztem fodrászhoz keddre.

a gyógyszeradaghoz le kellett mérni a Dorotit is.Most 7 hetesen 4340gr.kis husis már mindenhol.

Szombaton disznóvágás lesz nálunk.Hát nem várom.Vasárnap meg a Dominik 5 éves lesz.El sem hiszem.
Akkor csinálunk ebédet.Toy story-s tortát kért.
Már eladtunk 2 kiskutyát.Talán holnap jönnek még egyért.
csak beindul a biznisz.

olyan sokat alszik ma a Doroti.Biztos a gyógyszerek nyomják el szegénykémet.
Délelőtt még 2 órát tudtam aludni.Tiszta fitt lettem.

hadedit82

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni, de 2 napja tök káosz van itthon.Norbi fogzik, Balázs hasfájós! :(
Voltam tegnap 6 hetes kontrollon,minden oké volt.Bár annyira rég nyúltak hozzám alulról(ugye a gyerek se ott jött ki) hogy olyan baromi szűk voltam alig tudtam ellazulni annál a hülye kacsánál.Kicsit kellemetlen volt a rák szűrés.Uh-ot is csinált minden ok, a méhem is összement.
Mi is egymásrataláltunk apával! :lol: :lol: :lol: Hűű, de jó volt!már annyira hiányzott az ölelése. :oops: :D

Bazsi ma egész délután a cicimen és a karomon lógott.Nagyon görcsölt, hiába adoma Gripe Watert. :(
Vasalni, felmostni főzni akartam, de Norbi előbb felébredt, így már szinte semmit se tudnék befejezni.Esteleg még este gyors felmosok este.
Menion tök átérzem a helyzeted! :(
Nekem is sokat sír Bazsi :roll: éjjel se alszok többet 3-4 óránál.
Soha semmivel nem tudok elkészülni, mire az egyik elalszik a másik felébred, mire kisüt a nap hogy kimenjünk sétálni, Balázsnak szopizni kell vagy bealszik. :?
Többiek ti hogy vagytok ezzel???

Eper..nagyon szuper ez a járóka, szép kis bababirodalom!Édi a fotó! :D

Bei..ez jó kérdés :roll: Nem tudom.Fel kéne hívnom a nőgyógyászod.

Katinka..nagyon csinos vagy, jól áll neki ez a kocsi! :wink:

Kép
Kép
lovaszkata

Ja, még annyi hogy ajánlotta valakinek a dokija a Mirena hurkot fogamzásgátlásként???
jó drága, 45-50ezer és 5 évig jó.
De nem okoz gyulladást vagy összenövést mint egy spirál.
Szerintetek?
Nem lehet rossz, így baromi drágának tűnik, de olcsóbb mint a gyógyszer.

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok, olvasok olvasok, csak sose írok, most gyors helyzetjelentek rólunk.

Nálunk minden ok csak nagyon gyorsan rohan az idő, még nem tudom mikor hova kapjak.
Altatás 2 gyerekkel kicsit húzós, de megoldjuk.
Csani lázas, de semmi más baja nincs, remélem csak az utolsó fogacsákák kínozzák.
Szabinának nem kell tovább a terpeszpelu, tegnap voltunk csípőszűrésen és minden rendben volt. Holnap megyünk dokinénihez 1 hónapos kontrollra, kicsit elcsúszva mert elfelejtettem bejelntkezni..

Pénteken 30 éves lettem. Szombaton anyuméknál volt meglepi party-m nagyon jó sikerült, és örültem a sok barátomnak, Szabinát csak megmutattuk 10 percre, aztán anyum és apum vigyázott rá az emeleten. Én meg szoptatni feljártam. :)

Holnap a gyerekekel anyuékhoz költözöm, mert vasárnap csőtörés volt a házban és mi is leáztunk pár jó helyen (panel átka), így most péntek reggel kezdik is és gyorsan megcsinálják a hétvégén. Nem erre vágytam egy 1 hónapos babáv al, de legalább a festés meglesz, úgy is 6 éve festettünk. Csak a naapali meg a mi háónk nem lesz megcsinálva a többi igen. Nézőpont kérdése hogy ez ómost jó vagy nem, de legalább nem nekünk költség. (fizeti a biztosító)

Na ennyi hirtelen
puszi nektek
Igyekszem jönni, de írni sosem mard időm!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?