A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Teljesen kivagyok. A lányok kezelhetetlenek. Vince 2 óránként kelt enni éjjel, a lányok meg közte. Eszter lázas volt, Hanga meg csak nem bírt aludni, ezért 5 percenként valami ürüggyel bejött a szobába. Semmit nem aludtam, ma meg végtelen rosszak. Semmi szófogadás, sőt Hanga közölte, hogy nem fog szót fogadni. Aztán elkezdtek kacagni én meg sírni. Utána azon nevettek, hogy "sírós mami". Kész, megbuktam, mint anya. Teljesen kikészültem. Úgy érzem nem bírom tovább. Egyedül vagyok velük, ami rosszaságot lehet elkövetnek. Borzasztó. A kicsi meg itt mosolyog rám, ettől még jobban bőgök. Mit csináljak?!

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, mi a Madarászban voltunk, az audiológia közvetlen száma: 45-37-3746. Hihehetlenül kedves a hölgy, hívd fel és beszélj vele, hogy kell-e beutaló. Mond el, hogy újszülöttről van szó és nem végeztek a születéskor hallásvizsgálatot.
Nyugi minden rendben lesz. A taps egyébként a legrosszabb próba, mert a suhallatra még a teljes siketek is össze tudnak rezdülni.
Egyébként vannak dolgok, amikre Zsófi sem reagál. Van pl. egy csörgős labda, eddig meg se nyikkant rá, tegnap először volt, hogy odanézett.
A babák egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni, nyilván vmi mással volt elfoglalva.
Írj majd, hogy mit mondott a hölgy.

Kriszti, hurrá! Ez nagyon jó hír!!!!

Vick, szegénykém, sajnálom :-(

Ja, már fél 12-kor megébedeltem :oops:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja és még egy érdekesség az esti etetés-éjszakai alvás kérdéskörhöz:
teli hassal mi sem alszunk jól, és állítólag a babák sem
Szerintem van benne igazság.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vick, szegényke, kitartás:(

Ne mondj ilyeneket, hogy megbuktál mint anya... Gondolj arra, hogy más egy gyerekkel is alig bírja. Nem tudod kicsit átküldeni a nagyszülőkhöz a lányokat, vagy áthívni az anyukádat, hogy kipihend magad?

Zsuzsi, köszönöm, fel fogom hívni a számot. Én is már régen túl vagyok az ebéden:)
Igen, én is gondoltam arra, hogy még kicsit tompa, azért nem figyel csörgőre stb.

Teljesen tuti nem siket, mert összerezzen random dolgokra.
monke

Vick, szerintem is, Te nem bukhatsz meg. Gondolj bele, mi néha eggyel alig bírunk, Te meg eleve kettővel kezdted :-) Rég kijártad Te már az Anyák Iskoláját és kitűnőre végeztél. Magasra tetted nekünk a mércét :-)

Móni, biztosan minden rendben, de vidd el, ha úgy érzed. Egyébként az is lehet, hogy zsír van a fülében :wink:

Jaj, olyan vacakul vagyok, fáj a fejem, a torkom. Nem elég a megfázás, még rájött a melegfront is. :?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hú, mennyi info összegyült 1 oldalra!

Vick, nagyon sajnálom, hogy a lányok ma ilyen kiakasztóak! Érzik a közelgő melegfrontot, tuti! Nem is értem sokszor, hogy az édibédi gyermekeink hogyan lehetnek néha olyan elvetemültek! Tudom, nem vigasz, de a tegnapi angyalság ma nálunk is visszaüt. Alex egész reggel csakazért is ellenem tett! Hiába kértem szépen, tojt a fejemre, összemorzsázta az egész lakást 2 keksszel, pedig tegnap takarítottam, nem mosakodott meg rendesen, nem volt hajlandó öltözködni, és az oviban is csak dacosan nézett rám, nem igyekezett, pedig tudta, hogy ott sülünk Mírával teljes menetfelszerelésben 23 fokban! :evil: Beigértem neki egy alapos megruházást végül, amit sajna sosem tartok be, úgy kiakasztott! Ja, és ilyenkor a szülők megrovó tekintettel bírálnak!!!!
Talán holnapra kialusszák.
Arról nem beszélve, milyen szemétség, amit a férjeddel műveltek.
Küldök egy kis erőt a szélmalomharchoz a tartalékaimból!

Kati

Kép
bfkata

Vick, hogy bukhattál volna meg, ne mondj ilyet! Szuper anya vagy, a lányok sem mondják komolyan, persze gondolom ez is olyan, mintha tőrt döfnének egy anya szívébe... de hidd el, minden rendben, vannak rossz napok, három gyerekkel pedig baromi nehéz, úgy meg pláne, hogy nem aludtál semmit... szebb délutánt Nektek, tényleg hívd át Anyukádat, ha tudod, hátha mentesítene egy kicsit!

Móni, nem tudom, melyik esik közelebb hozzátok, de a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban is csinálnak csecsemő-hallásvizsgálatot (emissziós, gépi), itt a számuk: 432-7657. Keddenként 10-12-ig vannak, nekünk nem kellett beutaló, mert ott született, de lehet, másnak sem kell.
Már olvastam egy szöveget olaszul, és ebédet is főztem, Bene ügyesen játszik, bár ilyen lenne minden nap :lol:

Ezt a tejszaporító fejést kicsit bővebben kifejtené vki? Köszi :)

Zsuzsi, gyógyulj meg mihamarabb!!! Nekem torokfájásra a glycoseptes gargalizálás a legjobb, háta Neked is segítene!

KépKép
gigilina

Kata: Arik a képek, jó dolog lehet a babamasszázs! Milyen hosszú fiú Márk! Dani is nagyon édi, jó barátok lesznek, összenőnek majd a fiúk! Én csak fürdés után szoktam egy kis krémmel 'masszírozni', általában élvezi. Már tartja a lábacskáit, imádja a 'talpmasszázst'.
Sajnálom, hogy így megszenveditek a fogacskákat! Remélem, a szopiban nem fog gondot okozni. (harapni) Rossz lehet neki, mert még nem tudja magának dörzsizni az ínyét.

Kriszti, összeszerelted már a hintát? Képet! Képet! :lol:

Zsuzsi, akkor neked is megjön nemsoká. Legalább ezen nem kell stresszelni. Gyógyulj meg hamar!
Érdekes, amit az esti kajálásról írtál. Míra sem eszik sokat estére, 60-90 között csak. Álatlában megalussza a 6 órát vele. Napközben meg óránként kér, ha ennyit eszik csak.

Ha már az evésről beszélünk: Előfordult már nálatok is, hogy mennyiségre alig eszik? Nem értem a lánykám, mérem :oops: , és 50-100 között eszik napok óta, de azt óránként szinte. Bőven van tejci, de kiköpi a cicit, és nem kell neki újra, csak vigyorog, beszélgetni akar velem. Ha erőltetem, rájön az öklendezés. Elég fárasztó így az etetés! Arra tippeltem, talán már jobban leköti a környezet, mint a kajálás. Vagy hülye duma?

Kati

Kép
bfkata

Vick,ne mondj ilyeneket,mikor itt sokunknak te vagy a példa anya!!!!!Ez csak egy rossz nap,de utána mindig jó jön!!!!

A hintát még nem raktam össze,azt hiszem megvárom vele apát,úgy tuti stabil lesz :)

Kép

Kép
krisztinaa

Köszönöm mindenkinek a bíztatást! Nem tudok már mit kitalálni, hogy értsék meg a dolgokat.Megpróbálom túlélni a mai napot, aztán csak lesz valahogy. Anyukám is, apukám is dolgoznak még, ráadásul 80 km-re. Anyósomék leépültek már, rájuk sem számíthatok, ők is 80 km-re laknak. Szóval semmi segítség. Vince most is 2 óránként eszik. Lehet, hogy mi is elértük a fejlődő szakszt?!

Ági gratula az olaszhoz!

Zsuzsi
Csak van remény akkor a szőnyegre! Jobbulást!

Krisztina
Örülök, hogy megkaptátok végre! :)

Bfkata
Ahogy látom akkor később sem javul a helyzet? :cry:

Friday
Ne aggódj! Gréta pont akkora, amekkorának lennie kell!A testvérkocsi meg nagy segítség! :wink:

Móni
Csak nincs baja a hallásának!Vince sem reagál mindenre. Azért menj biztosra! Tejcsire fel!

vick
Kép
Kép
ervick

Lányok, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de belőlünk egy mosoda simán megélne! Minden nap mosok 2-3 adagot! A ruhaszárító csak takarításkor van összehajtva, persze utána rögtön nyithatom is ki. De jó lesz a nyár, csak rövidgatyát meg pólót hordanak! :lol: (tegyük hozzá, talán ha a vizes törcsit a helyére raknák száradni, talán spórolhatnék!)

Szóval olyan szerencsés voltam a múltkor, hogy az Auchanban kaptam a múltkor topot magamra. (Panaszkodtam a melltartók miatt és betértem a fehérneműkhöz, gondoltam segítek magamon!) 2 féle színben volt, csupa gumírozott? vagy hogy is hívják, ilyen rugalmas anyagból van. Sportosan szexi! A páromnak is nagyon tetszik! :lol: Simán megtartja a melltartóbetétet, és csak le kell mell alá húzni, nem nyom szopiztatás közben. Nagyon kényelmes, mintha nem is lenne rajtam! Persze én kismellű vagyok, nem tudom, hogy a nagyoknak mennyire tartana, nekem sajna tartásra nem sok szükségem van. Azt hiszem, még veszek magamnak, ez végre nem épül be a husimba!

Kati

Kép
bfkata

Vick, nehogymár ilyeneket gondolj, itt te vagy mindenki számára a példakép,mit szóljunk mi, többiek?Próbáld megértetni a lányokkal vhogy, hogy az ilyen viselkedés anyának fáj és ezért sír.
A férjeddel ez a beosztás valóban kitolás, a fene vinné őket.
Sok energiát küldünk neked.

Kriszti, szép Annán a lila kötöttt felső :D
De jó.hogy megjött a hinta, ha apa összerakja, rögtön képet róla!

Zsuzsi, örülök, hogy megkerült a teszveszes csaj, azért ennyi pénz kárba veszne. Nagyon édes az új Zsófis vonalzód.Remélem nem kaptad el a bacikat a párod családjától.

Móni, Vicknek igaza van, én is ezzel vígasztalom magamat, hogy ajándék, hogy eddig legalább tudtunk szoptatni.
engem anyukám 4, öcsémet 1 hónapos koráig tudta szoptatni, ha genetika is van a háttérben, már ígyis rekordot döntök lassan. :D
Nekem az a kitűzött cél, hogy április környékéig, amíg tart a bacis időszak tudjak szoptatni.
Szerintem se nagyon aggódjál Dávidka hallása miatt, a figyelmük nagyon szétszórt még.
Jó,hogy a közelben van a Ringató nálatok.
Fleur már elvitte Danit itt Szm.-ón, amint lejár az 5 hét babamasszázs mi is csatlakozunk hozzájuk.

Ági, nagyon irigyellek, hogy hagyott Bene tanulni, megdícsérheted.
a szorgalmad meg példaképes.Én szó szerint egy lusta dög vagyok mostanság, Duracell nyuszi lassan lemerülőben, úgy érzem.

BfKata, nálunk is változó mennyiségeket eszik Márk, néhány hete szerintem többet evett.No de a végeredmény a lényeg, ne aggódj.
ez a kis Alex, nem semmi pasi hallod.

ToldiSzilvi, örülök, hogy jól sikerült a hétvégi bevásárlás.

Friday, kérünk már a kétgyerekes kocsiról képet.Ügyes vagy, hogy beszerezted.

Enikő, örülök, hogy gyógyulófélben vagytok és Báti evészete is rendeződni látszik.

Tegnap este 11kor beadtam Márknak egy viburcol homeos kúpot és szerencsére nyugisan átvészeltük az éjszakát, 6.40kor kelt, evett és visszaludt fél 11ig, viszont azóta pörög ezerrel a drágám.
Murphy:Meg volt beszélve, hogy ma öcsém feljön értünk, holnap d.e elvisz minket az oltásra és hazavisz a szüleimhez és apa majd hétvégén utánunk jön, ha hazaért.Erre anyukámat leterítette tegnapra a láz,nátha, torokfájás.Pedig szabit is vett ki miattunk.
Úgy számítottam rá.így itt vagyunk egyedül, tök bőgtem tegnap.
A kengurunkat meg direkt apukám nevére kértem címezni, a csaj odaküldte, ma meg is érkezett, ki se tudom próbálni.
A tegnapi depimet tényleg csak a babamasszázs oldotta, meg tök jó volt Fleurékkal talizni.
holnap együtt megyünk a 3 hós oltásra is.

Hír Edináról:Gréti is vszínűleg fogzik, nme eszik rendesen, Edina is kicsit kivan, de majd jön ha tud.

Mangora, várjuk a híreket, remélem rendben vannak az eredményeitek!

az új rucik mind 68-74es méretek, ha belenövünk, hozok képeket.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

BfKata, pont múltkor mondtam a férjemnek, hogy József Attila verse lassan rám is illene, majd a gyerekben a "csak ment és teregetett némán" kép épül be. :lol:
A vele járó párásodásról nem is beszélve.
Utána meg a vasalás...

katicat
Szigetszentmiklós

Kriszti
Dani jó lesz tökéletesen :)

Vick
Nagyon együtt érzek veled. És annyira sajnálom. Próbálj meg kitartani és ha rosszul esik valami nyugodtan kiabálj rájuk, abból talán megértik. De esetleg mivel ők már nagyok leülhetnél és elbeszélgethetnél velük. Csak ti 3man. Kérdezd meg tőlük miért viselkednek így? Mérgesek rád valamiért? Meglepődsz, mert szerintem fognak válaszolni. Segítséged van? Nagymamák ilyesmi?

KépKép
KépKép
fleur

Kata: Ez jó! Tényleg! Meg a néma is! Fekszek a gyerek mellett az ágyon, mosolygok ezerrel és beszélgetek. Rájöttem, hogy nem mondtam ki hangosan, már magammal is eldumálok!!! Szerencsére a gyerek értelmére a mosoly is hatott! :lol:

Remélem Mangora, minden rendben lesz! Mikorra igérnek eredményt?

Hazajött a fiam. Voltak ma színházba. Addig ökörködött a kis barátjával a buszon, míg összekoccoltak. Eleredt az orravére. Úgy nézett ki, mikor megláttam a frász jött rám, mint egy agyvérzést kapott disznó! (A disznó nem a súlya, hanem a szétfetrengedt ünneplőruhája!) :roll:

Szegény Edina! Drukkolunk, hogy túljussatok minél előbb a nehézségeken!

Kati

Kép
bfkata

Én is mindig mosok, ma is, aztán kivasaltam a hétvégén mosottakat, felporszívóztam, addig a lányokhoz nem szóltam. Aztán csak néztek,hogy miért nem beszélek velük. Egy idő után rájöttek, hogy nem javul a helyzet, még mindig szomorú vagyok és nem beszélek, és mindent hirtelen úgy csináltak, ahogy kell. Szépen ebédeltek,meg igyekeztek a kedvemben járni.Aztán elmondtam nekik, hogy nagyon csúnya dolog kinevetni azt, aki sír és nagyon rosszul esett. Úgy láttam megértették. Aztán lefektettem őket és egy másfél órát én is alhattam. Mostmár nyugodtabbak vagyunk mindannyian.

fleur
Ha megkérdezem tőlük, miért viselkednek így, akkor elkezdenek hadobálni mindenfélét, teljesen tárgytól eltérőt, mint pl. : " azért viselkedek így, mert... nincs víz a poharamban." Vagy hasonló dolog. És ez van, bármire kérdezek. Így az sem derült ki, miért nem eszik az oviban. :(

Kata
Átérzem az egyedüllétedet, sajnálom nagyon. Úgy látszik ez most megint egy ilyen megfázós időszak.

Kati
Top :D

( Most boltost játszunk, én vagyok a pénztáros)Majd este még jövök, ha mind ágyban van.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Rég nem voltam megint! Ahogy olvasom, zajlik az élet mindenkinél. Remélem Mangora lassan tud jönni!!!
Én annyira fáradt vagyok folyamatosan, hogy irigylem azokat, akik annyi mindent meg tudnak csinálni egy nap alatt. Én ált. csak a tervig jutok.

Hát, és irigykedve olvasom,hogy már jártok babamasszázsra és ringatóra. Nekünk elvileg jövő héten, vagy a következőn lesz az oltás, utána tervezem én is. Addig már csak telefonálni kellene, hogy egyáltalán van-e hely. Mi még a babaúszást tervezzük, ha a doktor néni is jóvá hagyja.

Név szerint ne haragudjatok, nincs erőm írni.

Olyan jó nektek, hogy forgolódnak, fognak... Petra felülni akar, azt nagyon, de hason még mindig csak sír. Míg átfordulunk tetszik neki, aztán annyi. A kezével nem megtartani akarja magát, hanem pakolja előre őket. Ha egyébként nem vélném értelmesnek, nagyon aggódnék, látva, hogy miket tudnak a Ti gyerekeitek!

Tényleg! Volt szó korábban ortopédiai magánrendelésről. Hol? Tel számot tud valaki? Mikor voltunk csípőszűrésen, azt mondta a doktor bácsi, hogy három hónapos korban kontroll. Ma próbáltam időpontot kérni, és akkor mondták, hogy márc. közepén próbáljam, mert műtötték a dokit és nincs egy hónapig. :( Akkor próbáltam koponya és hasi UH-ra is kérni, mert a zárón javasolják a Dél-pestiben mindenkinek. Ott meg azt mondták, hogy próbáljam 2 hét múlva vagy ha vigyem máshova. Egyszer már próbálkoztam hat hetesen, akkor is leráztak, hogy 2 hét múlva telefonáljak. A hócipőm tele van!! Viszont az októberieknél olvastam egy magánszemészetről. Csütörtökön elmegyünk oda. Nem tetszik a szeme. Szinte folyamatosan könnyezik, és hetente kb pár napig csipásodik neki, pedig nyomkodom, ahogy a gyerekorvos mutatta. Kíváncsi vagyok, mit mondandak majd!

Kicsit hisszú és nyavajgós lettem! Bocsánat!

Megpróbálom most már tartani a tempót Veletek, ami nem könnyű! :)

J.

Judit

Kép
petra09

Judit, mi is most kezdjük majd a csípőszűréses kálváriát. Megértelek. Ma próbáltam telefonon időpontot kérni Vácra, de 15 perccel lemaradtam, csak 1 óráig lehet. Majd holnap. De állítólag csak április közepére van időpont. Az azért jó, mert múlthéten voltunk a gyerekdokinál, adott beutalót, merev a csípője. Felháborító, hogy nincs rendes időpont, a gyerek már állni fog, mire bejutunk!!! :evil:

Nagyon jó Vick, hogy lenyugodtak a kedélyek nálatok. A leghatásosabb egyébként tényleg, ha nem szólsz hozzájuk. Van idejük elgondolkodni. Az enyémek is megdöbbennek olyankor. Ha veszekszek, elkönyvelik, anya kiborult. Kicsit hagynak, majd folytatják ahol abbahagyták. Apa mikor jön haza?

Kati

Kép
bfkata

Kicsit késésben vagyok a reakcióval, de téma volt az éjszakai fény.
Mikor csináltuk a gyerekszobát, apa beleszeretett az IKEA-ban egy olyan lámpába, ami kerek, bolygót akar jelképezni, kábelen van a kapcsolója, a 'bolygóban' van az izzó, és az egészen sok kis színes üvegecske hold, csillag bolygó formákat vetít a falra. (Nem tudom elképzelhető-e.) Nagyon klassz, ha etetnem kell, lámpát sem kell kapcsolnom, halovány fényt ad, elboldogulok, mikor leteszem, még nézelődik és maga alszik vissza. Ja, és nappal, mikor nem világít, ha ölbe veszem mereven bámulja és várja a fényt belőle! Olyan édi! :D

Kati

Kép
bfkata

A hinta szuper,nagyon tetszik Annának:)Holnap csinálok képeket,ha oltás után nem lesz nagyon nyügi.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina
Várjuk a képeket a hintáról! Anna meg tündéri és az a kötött mellényke a multkor... elvarázsolt!

Bfkata
Megérkezett az energiád, köszi :wink:
Csak 3 -szor keltem az éjjel, kétszer Vincéhez és csak 1-szer a lányokhoz.
Apa majd most délelőtt érkezik valamikor,attól függ, hogy tud végezni.Elvileg 7-kor végez, de ha pl. 6.50-kor jön beteg, akkor végigviszi a dolgát és lehet belőle 10 is, mire elindul.
Mindenesetre ma várható.

Judit
Jó, hogy jöttél és nem baj, ha elmondod a gondjaid, én is azt tettem tegnap. :oops:

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Márk újra a régi, 8kor ébredt :D

Judit, BfKata, budai egközpont, Mangoráék és mi is ott voltunk mind3 vizsgálaton, 6 ezer Ft és minimálisat kell várni, nagyon kultúrált,kedves és jó a dokinéni.
Számot most nem találok, de ha visszaolvastok, Mangora vhol leírta anno...

Vick, remélem a férjed időben haza tud indulni és felvált kicsit....
Bár,gondolom, aludnia is kéne vmikor :oops:

Ma megyünk 11.30ra oltásra, Fleurékkal együtt.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Rendeltem Laci bácsitól én is péntekre, kíváncsi vagyok.
Egyébként áttértem teljesen a Krisztina ajánlotta étteremre, a Campus nekem zsíros volt.
Próbálgatom, amit tudok, éhen nem maradunk. :)

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Mi már meg is jöttünk az oltásról (3. hónapos kötelező és rota), Dávidka végig mosolygott, a szúrástól is alig sírt.

Viszont: kaptunk tápszert.
:(
Valószínű, hogy az éjszakai ficánkolásai is amiatt vannak részben, hogy nem lakott jól, és állítólag az se jelent semmit, ha néha szoptatás közben kiengedi a szájából a tejet - az nem jelenti azt, hogy már nem éhes, hanem arra is utalhat, hogy már nem jön elég intenzíven a mellemből, és befrusztrál, feladja. Lehet benne valami, mert próbáltam már ilyenkor mérni, és nagyon keveset evett:(

Szóval most szoptatás, fejés, tápszerrel kínálás (kis adagok).

Kata, teljesen egyetértek, jó, hogy eddig tudtunk szoptatni, jó, hogy még tudunk és drukkolok, hogy kihúzzuk legalább 6 hónapos koráig.

És: ahogy meghallották, hogy nem volt hallásvizsgálata még, írtak beutalót a Heim Pál kórházba.

komolyan nem értem, minden kórházban csinálnak hallásvizsgálatot újszülötteknél, pont a SOTE-n nem?:(

Majd még jövök,

Pusz mindenkinek
Móni
monke

Ó, Laci bácsi nálatok is üzemel?:)
remélem, ízlik neked is!

Ma elfelejtettem szólni az ételhordó srácnak, hogy nem leszünk itthon. Feltalálta magát, lerakta a kaját a szomszédhoz, és felhívott most mobilon, hogy ellenőrizze, megkaptuk-e!
Szóval tök rendes volt.
monke

Vick köszi! :) Jól esett! Te pedig ne gondold, hogy megbuktál! Látod, már a lányok is megcáfoltak!! Tényleg a példaképünk vagy!

Kata: köszi. :) felhívtam őket, jövő szerdán megyünk is! Mennyi ideig tart kb?

Szép napot Nektek!

J.

Judit

Kép
petra09

Na,most hívott a védőnő, hogy beteg a dokinő, szóval ne menjünk ma oltásra és tanácsadásra....
Móni, legalább Dávidka akkor túl van rajta, remélem nem lesz lázas.
Tápszert hogy kell adnod,mit mondtak,Melyiket írták fel?Nekünk beba active start van.
Milyen kajád jött?
Nekem ma sonkával-juhtúróval töltött gombafejek,nyamiiiiiiiiiii.

Vick, remélem Laci bácsi rád is finomat főz:D

Judit, előttünk volt 1 kislány,pont akkor vizsgálták, azután mi jöttünk, sztem 15-20 percnél nem volt több, aztán utána megszoptattam a váróban külön elkerített részben.
4-5 hónapos kor között kell egy állítólag kötelező kontroll, arra is oda megyünk vissza.
mikor mentek?

Tegnap hatalmas meglepetésben volt részem, Márk egymás után 3x átfordult hasról a hátára és úgy tetsztett neki a móka, hogy végéig vigyorgott.:lol:

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Ügyeske Márk nagyon:) Gratula!

Hát őszintén szólva én adtam egy lázcsillapító kúpot Dávidnak.

Nekünk Milupa Milumil HA-t írtak fel (ezt kapta akkor is, amikor beteg voltam és nem szoptathattam). Hipoallergén, ez fontos az ekcémás hajlama miatt.

Azt mondták ismét, hogy ha úgy érzem, nem elég a tej, kínáljam meg 50- max 100 ml tápszerrel szoptatás után. (elsősorban délután-este).

Kiderült, hogy a teletálas srác össszekeverte a rendelésünket, úgyhogy ma fehérbabfőzelék ÉS chilisbab a kaja:)

de megszervezte telefonon, hogy majd cserélünk azzal, akivel összekeverte... szóval áthozzák az én rendelésemet, remélem.
Így valami krumpli hússal az ebéd, mint mindennap, a tejtermékmentes diéta jegyében:(
De utálom már. NE is mondd a juhtúrót, csorog a nyálam. És jó étvágyat hozzá!!!

Viszont rászoktam a zabtejes banánturmixra:)

Na, nem tengek túlabb.

Szép napot!
M
monke

Jó reggelt!

Kata, sajnálom, hogy itthon maradtatok. De inkább maradjatok, mint elkapjátok, ahogy mi kaptuk a párom családjánál. A legjobb, hogy csak akkor derült ki, hogy betegek, amikor odaértünk. Azóta már a párom is beteg, Zsófi még tartja magá, kis erős :-) Anyukádnak jobbulást! Neked kitartást!
Oltás :-( Jó lett volna már túl lenni rajta.
Márk nagyon kis ügyes!

Móni, örülök, hogy Dávidka jól viselte az oltást. Ha szükség van tápszerre, szükség van, hátha nyugodtabbak lesznek az éjszakáitok.
Szerintem is hálásnak kell lennünk minden csepp tejért. Anyukám is csak 3 hónapos korunkig tudott szoptatni. Egyikünk sem beteges, sőt!

Murphy: pénteken készültem Zsófival egy nagyon kedves ismerőshöz, a kislánya december elején született, persze a betegség miatt le kell mondanom :-(

Tegnapi Mr. Bean: a párom a kiskádból a fürdővizet egyenes beleborította a szennyestartóba, ahogy megbillent a keze

Nekem ma Lyoni csirkemell érkezett country burgonyával.

Bocsánat, most nincs erőm mindenre reagálni, leesik a fejem :-(

Szép napot!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, ez a Mr. Bean így leírva nagyon viccesen hangzik, de qva idegesítő lehetett:(

A meghiúsult látogatást nagyon sajnálom... kisgyerekes párokkal szinte lehetetlen ilyenkor megszervezni egy találkozót. A legjobb barátnőmet nem láttam hónapok óta, másfél éves a kislánya, és folyton náthás vagy ilyesmi.

Jobbulást a párodnak, remélem, nem kapjátok el.

Tápszerrel kapcs. Béláné azt a meglepően toleráns nézetet vallotta, hogy így lelkileg én is megnyugszom, kipihenem magam, stb... - és meglátom, attól visszajön a tej. Úgy legyen:)
monke

Szép napot!

Kata, köszi a Budai tippet, ma teljesen kiakadtam. Idegességemben még el is bőgtem magam! Felhívom Vácot. Május végére tudnak időpontot adni. Hova menjek bohóckodni egy majdnem járni tudó gyerekkel??? Most van a probléma, nem 3,5 hónap múlva! Persze az 5 napos gyereket, akinek negatív a kórházi szűréseredménye, hétfőn bejelentették, és április közepére kaptak időpontot! Akinek meg ténylegesen problémája van nem veszik előre?!?!? Felháborító komolyan. Kemény pénzeket vonnak a fizetésemből járulék címen, mégsem kapot rendes ellátást! Lenyeltem, hogy a szülésre nem tudtak egy orvost keríteni, hogy felírtak a záróra egy adag ellátást, amit meg sem kaptam, de hogy a gyerekemet nem tudom ésszerű időn belül szakorvoshoz juttatni... Miért kell fizetnem azért, ami jár?
Most bepróbálkoztam Budán az SZTK-ban és ott hétfőn fognak tudni márciusra időpontot adni. Mázli, hogy nem a helyi gyerekorvoshoz járunk, így jutunk be oda.

Bocsi a kiakadásért! Igérem, ma már nem morgok! :oops:

Kati

Kép
bfkata

Hahó!

Móni, egyet kell értsek Bélánéval, minden rendben lesz!
Én is úgy vagyok vele, mint Ti, az is kincs, hogy három hónapig csak szoptattam, minden nap ajándék, örülök neki, amíg így van :)
De ügyes Dávid, hogy ilyen jól bírta az oltást :)

Vick, remélem a párod már hazaért, bár gondolom ilyenkor bedől az ágyba szegény, nagyon fárasztó lehet éjszakázás után még vezetni is... :( Látod, a lányok csak vették a lapot. Szerintem ez jó módszer, mármint hogy nem szólsz hozzájuk, amíg maguktól észre nem veszik, hogy vmi gond van. Így az ordítozás is elkerülhető, amit hirtelen dühből én pl. tuti produkálnék.. :wink:

Jaj lányok, csorgatom a nyálam a kajáitok neve láttán is, ez a Laci bácsi aztán tud... én magamra főzök, és nincs benne semmi lyoni meg country... Csak hagymás máj krumplipürével :D Holnapra meg sztrapacska van betervezve.
Tök jó fej a kihordó srác, igazán figyelmes, szerintem a többség nem törné magát ennyire. Bab és bab, az jót tenne most Nektek Móni :):)

Kata, sajnálom a hétvégét, biztos nagyon számítottál rá... esetleg vki nem tud meglátogatni Titeket hétvégére? Legalább akkor ne legyél egyedül. Mikor is jön haza a párod? Elfelejtettem :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gigilina 2010.02.17 12:19-kor.

KépKép
gigilina

Kati, abszolút megértem a gondod, tényleg gáz ez az egész :( Remélem a budai sztk már rendben lesz, és tudtok menni mihamarabb!!

Bár őszintén szólva azért azon csodálkozom, hogy a gyerekdokitok nem szólt hamarabb... Benének az első és a második havi kontrollon is megnézte a csípőjét, az elsőn írt beutalót, a másodikon pedig megnézte a leletet is, szóval jóval hamarabb kiderült volna, ha gond van...
A vicces az volt, mikor először volt nálunk a védőnő, mondta, foglaljunk hat hetes csípőszűrésre időpontot AZONNAL, mert már most sem lesz akkorra időpont, és le is fognak szúrni, hogy miért csak most telefonálunk. Egy egy hetes gyerekkel kérdem én, mennyivel hamarabb kellett volna telefonálni? :) Szóval Benénél nyolc hetes szűrés lett a hat hetes helyett.

KépKép
gigilina

Ági
Vince is csak 9 hetesen került csípőszűrésre, nem jutottunk be hamarabb, de szerencsére nincs gond!
Ricsi 11-kor ért haza, 2 órát tudott ott aludni,és még a rendőr is megbűntette, mert nem állt meg a stop táblánál, csak lelassított. :twisted: Most rajtam kívül mindenki alszik, de sajnos a lányok alvás előtt megint elkezdték a tegnapit. Eddig tartott a jóság.

Kati
Ezen vagyok sokszor én is kiakadva! Miért nem lehet emberi időben időpontot kapni? Nem gondolkoznak? És igen, rengeteg pénzt odafizetünk és semmit nem kapunk cserébe. Sokkal jobb lenne, mindezt a pénzt egy biztosítónak fizetni, ahol gyűlik a pénz, kiszámolják, a vizsgálat mennyibe kerül és levonják szépen a biztosítós számláról. Higgyétek el, bőven kitelne belőle minden!

Móni
Jó hogy leírtad, mit mondtak, ezek szerint Vince sem lakik jól, nem azért engedi ki a cicimet, hanem mert kevés van benne. Ezért evett a drágám 2 óránként tegnap! Most fejek minden etetés után.
Nagyon köszi!

vick
Kép
Kép
ervick

Ági, a kórházban megcsinálták születéskor a szűrést. A dokinéni is nézte, de úgylátszik, csak most tűnt merevnek. Kötött csípő. Nem izgulok, tudom, majd tornáztatni kell, de a gyakorlatokat nem 7 hónaposan kellene elkezdeni!

Vick, az a lényeg, hogy épségben hazaért a férjed. Rendőrök: :twisted: Képzeld, tudod, meséltem a fiam tegnapi makacsságát. Ma összekapta magát, meglepően fürge volt reggel, és szófogadó. Aztán az oviba, mikor öltöztünk bejött a dadus és mondta a fiamnak: : ugye megmondtam, nem lesz baj! Kiderült, hogy tegnap dacosan bement a csoportba, puszit sem adott. Mikor elmentem, bebújt a függöny mögé és sírt, hogy anya most haragszik rá, mert ő nem fogadott szót. És a dadus vigasztalta, nem hiszi, hogy helyrehozhatatlan dolog történt! Na így már megértettem a ma reggeli igyekezetet. De nekem nem szólt róla, pedig ezek szerint belül mélyen bánta!!! Mondta nekem a dadus, úgy, hogy Alex ne hallja, hogy sokat változott a gyerek, mióta megvan a 3. Pedig úgy igyekszek, tudom, hogy a középső a legsérülékenyebb. Mégsem tudom őt megóvni. :cry:

Kati

Kép
bfkata

Móni, nem baj a tápszer! Minden csepp anyatej számít. Az ellenanyagok így is védik a betegségekkel szemben, de legalább kiegyensúlyozottabb lesz Dávid! Te is megnyugszol, több időtök lesz a huncutságra, nem a 'mellek felett-alatt' sírok együtt. Béláné kezd szimpi lenni! Hallásvizsgálat miatt ne aggódj! Szerintem, ha dumál eleget, nem lehet gond. Mostanság amúgy is leköti őket a környezet, végre kezdenek nyitni. Anya meg mindig ott van, nem is érti, miért zajong, hisz végre rátalált arra a piros valamire, amit lehet órákig nézni!!

Zsuzsi, Mr Bean :lol:

Reméljük, Anna is túlvan már az oltáson, és megússza nyügi nélkül!

Kata, Márk nagyon ügyi. Mi még csak a 'büdösbogár' effektusnál tartunk! 2-3 hét és csak utolérünk titeket. A remény hal meg utoljára, a lepényhal meg először!

Kati

Kép
bfkata

Odanézzetek! Új felhasználóból előléptem kezdő felhasználóvá!

Kati

Kép
bfkata

hahó,

csak gyorsan: tegnap mi is megkaptuk a 3 hós oltást.
Csabi jól tűrte, a szúrásnál sírt, de hamar megnyugodott. Viszont egész este olyan volt, mint akit 3szor fejbe vertek. Sokat aludt, sokat bambult. Pedig elég élénk baba amúgy. Nem lázasodott be, éjjel sem, szerencsére.

Hozzáetetés: nálunk muszáj, mivel elég sokat bukik, ezért írtam én a mielőbbi alma, krumpli kajákat. De most egyelőre kaja előtt kell spec tápszert kapnia (20 ml), hogy benntartsa a tejet, és 4 hónapos kortól fog almát, egyebet kapni. Szóval nálunk pont minél előbb kéne ezt elkezdeni. Mivel ezek nem jönnek úgy vissza, mint az anyatej.

Csípő: Kati, teljesen megértelek, már mi is a második orvoshoz visszük csüt-ön Csabit, mivel mindenki mást mond. Van aki szerint teljesen rendben van a csípője, van aki szerint viszont kéne hordania a terpeszbetétes pelust, mert kötött. A védőnő szerint viszont ez a pelus francot sem ér...

most mennem is kell, dolgozok :cry:

Szilvi
huszilvia

Kati, így már értem, bevallom, azt hittem, ez ugyanúgy látható az elejétől kezdve... ráadásul ha Csabinál sem tudják eldönteni, akkor ez tényleg nem egy objektív dolog... :(
Mi elvittük UH-ra és ortopédiára is, van ajánlott kontroll mindkettőn 4-5 hósan, el is megyünk mindkettőre, ezen ne múljon.

De jó, Csabi is 17-én született? Akkor három fiú is együtt ünnepel :)

Az oltásokhoz mindenkinek szorítok, remélem semmi gond nem lesz! Mi csak hétfőn megyünk.

Bene ma megint sokat alszik napközben, pedig már egy hete fél óránál többet egyhuzamban sosem aludt. Ugye nem a hó jön már megint? :wink:

Ezt a szopi dolgot én is megfontolom, Móni, mert Bene is csinál ilyet... általában, ha úgy gondolom, hogy már nincs tej az egyikben, mindig ráteszem a másik cicimre, ott látszik igazán: ha tényleg éhes, eszik, ha nem, akkor azon is csak nyammog.

Kati, nem semmi a kisfiad, édes ez a sztori :)
Grat az előrelépéshez :)

KépKép
gigilina

Nem akartam én riogatni senkiit ezzel, se téged, Vick, se téged, Ági.
CSak leírtam, mert nekem új volt.
Nem biztos, hogy mindenkinél ez a helyzet.

Azt hiszem, az a lényeg, hogy nem ráparázni, és tetszett, ahogy Kati fogalmazott:) mármint a mell felett-alatt sírás helyett egy kiegyensúlyozott babával játszani. Köszi, Kati, ezt megjegyeztem.

Ami viszont gáz, nem gondoltam, hogy ezt én kudarcélményként fogom megélni:((( persze ésszel tudom, hogy hülyeség. Olyan lehet ez, mint aki császárral szül, és bántja utána.

Szilvi, Dávid is rettenetesen sokat bukik, de a mi dokinkat nem zavarja. (nyilván nem ő mossa a ruháit:) Szóval nem javasolta a sűrítő tápszert. Azért én is várom már a hozzátáplálást.
Sinlacot kaptatok?

Gondolom, ez senkit nem vigasztal, de én vajúdás közben tudtam meg, hogy "nagyon kötött a csípőm", a szülésznőtől:)))) bizonyos javasolt pozíciók nem mentek ugyanis.

Soha senki nem gondolt rá, nem látszott, nem akadályozott semmiben.
Azért persze jobb kivizsgálni, meg a Dévény-féle torna is lehet, hogy megfontolandó.

Pusz
M
monke

Kati
Detto ugyanez zajlott le az oviban hétfőn. Hanga hozta a törölközőjét ki, mondom neki, hogy akassza vissza szépen a helyére. Erre megsértődött és levágta a földre. Én felvettem és eltettem a táskámba. Akkor meg kiakadt, hogy de vissza kell akasztani. Mondom neki, hogy már koszos, mert ledobta a sáros földre, haza kell vinni kimosni. Utána öltözni sem akart. Az apja szerencsére felöltöztette helyettem, aztán ment a nagycsoportosok ajtajához, ott ácsingózott, én közben az ő óvó nénijükkel beszéltem. Aztán odamentem hozzájuk, hogy induljunk, erre súgja a nagycsoportos óvó néni: Hanga azt mondta, azért szomorú, mert megbántotta Mamit.
Szóval ő is érzi, mégis rosszalkodik. Nem tudom mit kezdjek, ma is összevesztünk már egy párszor. :cry:

Móni
Nem riogattál, csak megértettem a gyerekem jelzéseit! Nem keseredtem én el, csak jobban kell figyelnem!

vick
Kép
Kép
ervick

Húú csajok,úgy eltelt a nap!!!

Megvolt a 3 hós oltásunk és végül kértük a meningocc....oltást is,így megint kettőt kapott a drágám.A szúrásnál nagyon sírt és még utána is egy kicsit,de mire hazaértünk elaludt.Most nem volt olyan borzalmas mint az első.Eddig nincs hőemelkedés,azért szerintem éjszakára kap egy kúpot.

Reggel csináltam egy pár képet a hintáról,töltök fel.
Amúgy imádja!!!!

Vick,én meg áttértem a campusos kajára:)

Anna 6470 g és 65 cm.

Kép

Kép
krisztinaa

Meg is van:

Kép

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Ma még csak most sikerül jönnöm. Itt volt anyum és nagytakarítottunk, pénteken folyt. köv. Petra egy anygal volt...szinte aludt egész nap! :)

Érdekes, hogy mennyire megérzik, ha megbántanak vkit és még el is mondják. Okosak nagyon! :)

Mi a Budai Egészségközpotba jövő szerdára kaptunk időpontot, holnap pedig szemészet. Ezeken túl leszünk és meg is nyugszom.

Folyt. köv. megjött a párom!

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!!
Amúgy nagyon szomorú vagyis elkeseredett vagyok , mert két napja nem hajlandó hasról a hátára fordulni pedig olyan ügyes volt már ebben , de helyette gagyog , dumál ezerrel, jár keze lába, és kezdi megfogdosni a tárgyakat és a játékhídon is meglöki a játékait, nagyon édi , lehet h már ez érdekesebb , ja és tömi a szájába a kezét ezerrel és nyálzik nagyon ! Gondolom most ez az új dolog és nem a fordulás de azért szomorkás vagyok miatt !! L(( ja és a fejét se tartja már annyira sokáig mikor hason van tartja pár percig aztán elkezd sírni és akkor még csak csak mintha átfordulna aztán semmi, leteszi a kis fejét és sír !! hmm Érdekes ez !????????

Csak gyors bekukkantás mert látom megint jó sokat írtatok ezekre mind képtelenség reagálni de igyekszem és bocsi ha nem mindenre sikerül!! Most sül az ebédem, sült oldalas, meg krumpli és fini sali , szerencsére most itt játszik a játékhíddal a kis drágám egész jól el van !

Hu a tegnapi napunk egész jó volt, voltunk a munkahelyemen, ott szét szedték a csajok, nagyon jól viselte, sikerült az otp is , hazajöttünk és együtt főztünk a kendőbe krumplilevest meg , csináltam almás kuglófot, végig aludta a fözést a kendőbe úgy hogy nagyon szuper Móni nekünk a kendő nagyon bejött !! Ma is azzal voltunk a kis barátunknál és két órát aludt benne , még miután hazajöttünk akkor is aludt tovább rajtam úgy hogy nagyon szuper király le sem tudom írni h milyen jó!

Betegeknek jobbulást kívánok !!!

Mangora remélem jobban vagytok már!!!
Krisztina szuper a hinta!
Örülök h ilyen jól viseli az oltást!!

Most én is úgy döntöttem h néha megpróbálok fejni hogy több tejcsi legyen ,de éjjel is 3 x öltöztem át de már csak arra kelek fel h tök vizes vagyok és nagyon fázom lehet h be kell állítanom az ébresztőt ! hmmm???

Hozzánk is jöhettek szívesen várunk titeket, van aki közel lakik hozzánk?? Nálunk is van ringató gondoltam már hogy elviszem !!

Zsuzsi játszószönyeg????

Kata, Fleur, szuper a masszázs, én is várom már h jöjjön a bnőm meg a babaúszást is csak várjuk h jobb idő legyen mert még féltem h nehogy beteg legyen !

Na mennem kell itt a sogornőm kislánya majd megprobálok jönni még de látjátok nekem nem olyan egyszerű mindig mire jönni tudnék van valami! VAGy a bnőmék jönnek a picivel, vagy anyosékhoz megyünk le , vagy …stb.. sok program van néha már sok is , de ez van , majd igyekszem jönni még!

Mi 3 án megyünk oltásra és 9 én meg a Budaiba csipő szűrésre !

NA JÖTT APOSOM IS ÚGY HOGY MEGYEK

PUSZIKA

sZ

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Kicsit el vagyok havazva mióta hazajöttünk :)
Ezt a levelet is még tegnap kezdtem írni és csak ma sikerült befejeznem... Szalad a ház, be kell hozni a házimunkában a lemaradást és tegnap pihiztem is sokat, meg sétáltunk egy hatalmasat (végre kiszabadultunk a négy fal közül :) ). Ja, meg Marci is írtó anyás lett és gyakrabban is eszik mióta hazajöttünk. Visszatért a 2,5-3 órás időközökre :) De sokkal többet is eszik, mint előtte, a tejcim meg sajna a kórház alatt kevesebb lett :(

Na, eljutottam ide is ma (talán hagyja Marci, hogy megírjam és elküldjem a levelet  )

Gondoltam rövidem elmesélem az utóbbi pár napunk szenvedését, visszaolvasnom és reagálnom úgysincs esélyem 
Ha valami fontos van, amiről lemaradtam, azt légyszi írjátok meg újra  Köszi!

Hát, csütörtökön elég rosszul kezdődtek a műtéti előkészületek. Hajnal 5-től a gyerek nem ehetett, hogy éhgyomorral mehessen a műtétre. )-re voltunk előjegyezve. Persze hajnali fél 5-kor az én drágám még vígan szunyókált, esze ágában sem volt enni., pedig felkeltettem (előző este 9-kor evett utoljára… ), úgyhogy így járt, megkezdődött a koplalás. Olyan 8 körül elkezdték bekötni az infúziót, persze 5-ször szúrták meg szegényt, mire sikerült normális vénát találni, és legalább ¾ órát kínozták szegényt. Utána alig bírtam megnyugtatni… Vártuk a műtétre, de semmi fejlemény, valami sürgős műtét megelőzött minket, így szegény drágám fél 12-kor vitték el… Képzelhetitek, hogy addigra már milyen éhes volt… Alig bírtam csitítgatni, meg nyugtatgatni, próbáltam mindig elaltatni, legalább addig nem érzi, hogy éhes, de szegény mindig felébredt, így egész délelőtt dajkáltam…
Műtét után visszahozták, és mivel epidurális érzéstelenítést kapott, így kis oxigént adtak neki és szinte azonnal magához tért, kicsivel ezután már ihatott, majd ehetett is. Aznap délután én már hallottam azt az ominózus hangot, amit előtte is sokszor, amikor kijött a sérve. Olyan „kluttyogó” hang volt. Szóltam a nővéreknek, hogy ez normális-e, mert persze orvost nem találtam, ők közölték, hogy igen normális, és még egy dokit sem kerítettek… A drágám egész éjjel jól aludt, jól evett, majd jött a reggeli vizit, kérdeztem a gyerekorvost, hogy szerinte normális-e, ő csak annyit mondott, hogy hívja a sebészt, aki operálta, hogy nézze meg. Jött a sebész is, megnézte, azt mondta semmi baj, normális a duzzanat, csak ödémás a terület… Azért egy átkötözésre vigyem le a gyereket hozzá… OK, megtettem, lementünk, és mikor ott nézi, hát közli, hogy ez mégsem normális, a jobb oldalon bizony valami miatt újra kijött a sérve, újra kell műteni azonnal, mert így nem maradhat. Hát képzelhetitek, hogy akkor ott mit éltem át… Legszívesebben szétveretem volna a sebész dokit…
A tortúra meg újra kezdődött… Mivel Marci fél 10-kor evett délelőtt utoljára, ezért meg kellett várni hogy megint éhgyomros legyen, így csak egy körül lehetett a műtét… Megint jött a koplalás és az egész délelőttön át tartó dajkálás, csitítgatás… Én már úgy sajnáltam szegényt… Jött az altatóorvos, elmagyarázta, hogy mivel előző nap epidurálist kapott, ezért másnap nem javasolja újra ugyanazt adják, ezért spinális érzéstelenítést kap majd másodszorra. Én már azon is aggódtam, hogy egy ilyen kis szervezetet mennyire megterhelhet két nap egymás után ez a rengeteg érzéstelenítés, nem beszélve az újabb műtétről… De nem volt mit tenni… Elérkezett az egy óra, újra elvitték a kincsemet… De már nem éberen kaptam vissza, le kellett menjek az őrzőbe, mert kapott altatót is, és ezért nem tért rögtön magához. Azt gondolták előző nap az is baj lehetett, hogy nagyon hamar magához tért és elkezdett mozogni, így könnyebben kiújulhatott a sérve… Kb. két óra telt el műtét után, mire felébredt, de az érzéstelenítés miatt a lábát még nem nagyon érezhette, meg nem is nagyon mozgatta, ahhoz még kb két óra eltelt, mire újra jól működtek! Ezután éjjel megint már evett, aludt rendesen, annyi volt csak, hogy 12 órán keresztül nem szabadott mozgatni az érzéstelenítő miatt (ez az előzőnél nem volt) és utána is az első 24 órában csak vizszintes helyzetben lehetett.
Az 5 nap alatt Marci napirendeje jól felborult, és „ölbebaba” lett, magyarán jól elkényeztettem, annyit babusgattam :D És elaludni is csak ölben szeret most :D Mondjuk ezt direkt csináltam, hogy ne sírjon sokat, az tutira nem tesz jót a sebgyógyulásnak!

Na, ezt mind tegnap írtam :D

Ma megvolt a kontroll, kötést is cseréltek Marcinak, úgy tűnik most már minden rendben!
Kicsit sápadt szegénykém, de másból meg nem mondani róla, hogy alig 5 napja két műtéten is átesett.
Voltunk a gyerekdokinál is egyeztetni, hogy a 3 hós oltást mikor kapja, meg bejelentkeztünk a hematológiára is. Azt mondta a doki, hogy vmi fehérjével kapcsolatos érték a rossz, ami a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességért felelős. A hematológián aranyos volt a nő, elmondta, hogy először vérvétel lesz, majd rögtön utána, amint megvan az eredmény még meg is nézi a doki és mondja, hogy mi van, vagy kell-e további vizsgálat.

Na, de hogy itt a Bethesdába milyen szörnyű feltételek vannak… Nem gondoltam volna… Az egy dolog, hogy szeretik, ha a gyereknek minden cuccát, még a kajáját is viszed, de hogy az anyákkal mennyire nem foglalkoznak. Még az ottani konyhájukon sem lehet valami menüt rendelni, minden kaját otthonról kell vinni. Ja, és a kórtermek olyanok, hogy ott csak széken ülve tud az anya a gyereke mellett ülni, azon kell szoptatni is, ha ott akarsz aludni, akkor azt is  Van egy ún. anyaszoba az osztályon, de ott nincs annyi ágy, ahány gyerek-férőhely van… No comment! Enni is csak itt lehet, de ahhoz ugye ott kell hagynod a gyereket a szobába egyedül, a 6 kórteremre van két nővér minden műszakban, és vannak olyan gyerekek (csecsemők is), akiknek nincs ott az anyukájuk, tehát őket is el kell látniuk…
Na, hát remélem nem kerülünk soha többet ilyen helyre 

Szilvi, a hasról hátra fordulást MArci is 3szor csinálta, de azóta többet se :D

Kriszti, hinta szuper, remélem Anna jól viseli az oltást!

Babamasszázsos képek nagyon jók!!!

Na, megyek, mert hív a drága megint :)

Mangora

Kép
mangora

Mangora, sírva olvasom a soraidat. Gondoltam én ,hogy borzalmas dolgokon mentek át, de most, hogy így leírva láttam, tudatosodott. Nagyon büszke vagyok RÁD és MARCIRA, mielőbbi jobbulást a kis HŐSNEK és kívánom, hogy mielőbb felejtsétek el ezeket a borzalmamakat.

Most nem is nagyon tudok mit írni... Borzasztó napom volt, egész délelőtt fájt a fejem, kivert a víz majd fáztam, szédültem, hányingerem volt. Bevettem egy Algopyrint 2-kor, az segített.

Bocsánat, majd megpróbálok reagálni a többi dologra, ami ma történt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Mangora, üdv végre itthon! Jaj szegénykém, nekem mindig sírhatnékom van, ha ilyet olvasok, hogy miken ment keresztül szegény baba :cry: . Nagyon örülök, hogy végre otthon vagytok!

Megvolt a védőnő, Gréta 7880g /63,3 cm... még jó, hogy vártam, az itthoni mérleg 100g-mal többet mutatott. Azt mondta a védőnő, hogy ne aggódjak, anyatejes babáknál nincs felső határ, majd lemozogja. Bors se volt épp egy karcsúság, de Ő 5 hónaposan volt ekkora. Persze én meg már rémeket láttam, hogy miért ilyen dagi a gyerekem...

mág jövök

Kép
Kép
friday

Mangora,örülök hogy jól vagytok,és sajnálom ezeket a szörnyűségeket,én nem is tudom hogy élném túl.

Próbálgattam tegnap az ülve szopit és nem akart úgy enni,csak fekve.
Tegnap vettem egy csőrt a cumisüveghez,szerintem ez müködni fog.Jobban tetszik neki mint a cumi fej.

Kép

Kép
krisztinaa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?