A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie, nem kapkodják el a választ :x

Kép
vindolanda

Irina, éljen az órabeosztás :D

Tényleg mennem kell.

Kép
vindolanda

Rugi es Petra. :-)))

Vindo, lehet jobb lesz ha feladod.... :-)) ki tudja ossze tudjuk e hozni h G nek is nekem is jo legyen.. :-))

Ma a hajam megszepult, I mondta is, huh kicsereltek :-)))hat igen 1,5 cm lenoves nelkul es kb 5-8 cm vel rovidebben jobb. :-)))

Emma kapott lego friendset, mert kigyult a sok pecsete..tenyleg szupi csaj ....csak sok, extra figyelmet igenyel, foleg most hogy ujjongunk amiert dalma mar onalloan megy. :-)

Most mar folyik a visszaszamlalas...mar csak 15 nap a szulinapjaig..be van sozva. :-)) meg kellene rendeljem a diavetitot + ,megint kell vagy 3 tortat sussek, ( oviba, a napjara, a bulira ) :-(

Maggie, remelem mostmar valaszolnak!!!
Irina, sikerult felvenni minden orat?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok :)

Kaqk hipp-hopp meg van az a három torta :)
ha itt laknátok megcsinálnám neked :)
most mi is ráálltunk a piros pontozásra......

Irina szuper az órabeosztás :lol:
a szemem már teljesen rendben van szerencsére :D

Vindo Petra :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Újra itt. Hétfőn hazajöttünk Siófokról, de azóta folyamatos mosás-pakolás-vasalás van itthon. :)

Emese!
Zsozsinak utólagosan is sok boldogságot a szülinapjára!

Móni!
Írtad, hogy milyen szép tortákat csinálsz. Barni verdás tortát szeretne a szülinapjára, de én nem szeretnék tízezer forintot kiadni ezért, főleg, hogy nekünk is több torta kell majd, az oviba, nálunk nem lehet házit vinni. Szóval, azt gondoltam, hogy majd én megcsinálom. Szerinted mennyire nehéz ez? Már nézegettem pár receptet, van aki fondant-os bevonóval csinálta, van aki marcipánból. Melyikkel könnyebb dolgozni? Ha tudnál ötleteket, tippeket adni, azt megköszönném!

Mennem kell a két nagyfiam épp egymást öli.

Kép
Kép
Kép
katicico

Katicicó fondannal könnyebb dolgozni.
Előző este begyúrod, kint hagyod pihenni és másnap tudod szépen nyújtani, formázni. Szinezni is viszonylag könnyű, főleg, ha egy színű. Verdáknak piros kell, így amikor csinálod a fondánt alapból pirosra fested, majd csinálsz egy kisebb adagot a már színűeknek, vagy azokat marcipánból csinálod.
Marcipán nagyon drága, 1 tortára való kb 4000 ft, a fondán kb 600 ft.
A gyerekek meg imádják ezt is azt is :D
Nehéznek nem nehéz de nem is könnyű, én vagy akkor csinálom mikor alszanak vagy mikor itthon van párom. Sok türelem kell hozzá.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

A Barbis torta volt Zsozsikáé.

Bocsánat sok képért :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni,
köszi a segítséget! Akkor fondannal próbálkozom.
Jó, hogy ilyen sok képet tettél! Gyönyörűek a gyerekek és a torták is!

Kép
Kép
Kép
katicico

Halihó!

Móni, fantasztikusan szépek a gyerekeid, a torták parádésak, arany kezed van! :-) Zsozsó biztos odáig volt:-)
Örülök, h jól van a szemed:-)

Kaqk, aranyos vagy, még nincs tárgyfelvétel, csak látszanak az órák. 4-én indul a mandula. :-)

Katicico, jó is az a nagymosás nyaralás után :lol:

Köszi mindenkinek, remélem, már jó kis órarendem lesz.
A mai nap nem volt produktív, viszont annál kellemesebb volt (hosszú beszélgetés egy volt tanárommal-mentorommal).
Iszonyúan fájt a fejem tegnap délutántól, éjjel is, úgyhogy gyógyszert kellett bevennem. Próbáltam kitalálni, mitől, ma a kánikulatesztem kimutatta: a melegtől. Amint hideg helyre mentem, elmúlt. :shock:
irina

Képzeljétek, ma egész nap nem volt netünk. Elment tíz körül, aztán lestünk :roll:
De épp visszajött.

Móni, micsoda gyerekek és micsoda torta :shock: 8)

Kaqk, küldd már el akkor priviben vagy sms-ben a címedet, és feladjuk postára :D

Kata, szia :D
Milyen volt Siófok?

Irina, hülye fejfájás :evil:

MOst ennyi, próbáljuk Rugót hamar ágyba dugni, mert felkelt fél hét előtt :arrow:

Kép
vindolanda

Katicico, mosas...stb..ismeris, en tegnap vegeztem :-))

Vindo, net :-(((, megy a cim :-))

Irina, ja akkor meg türi van, ertem..:-)) melegundor az nalam is van mar, sajnalom a fejfajast.

Moni, micsoda tortak! Jo lenne kozelebb laknank! :-) fondant hol lehet venni? Konnyebb akkor azzal dolgozni?

Ma ikerlatogatoban voltunk.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Hú, turbó üzemmódban, mert elkések a végén. Szóval. Vindo, bocsi, de se válaszolni, se ide beírni nem volt időm. :oops: Éppen órát tartottam, utána meg rohantunk Bercóval a moziba. Mozi után haza, itthon a szokácos rutin. Aztán meg annyira fáradtnak éreztem magam, hogy inkább én is lefeküdtem. Bár előtte beszélgettem egy kicsit Dáviddal, nem láttam néhány napig.

Hú, Mónikám, ez mind valami csoda! Igazán ügyes vagy. Meséljetek csak, miféle dolog ez a fondan?

Tényleg megyek. :oops:
dmaggie

Jó reggelt Maggie! :)
Nem fogod elhinni, felkeltem fél négykor, elkezdtem neked írni, erre felkelt a liba, kijött, hogy Aaanyaaa, gyere beee! Na, erről ennyit! Így most megmondtam, hogy most mindenki békén hagy egy kávézás erejéig, slussz-passz! Most van két percem. :)

Sziasztok lányok! :)

Regcsiken14
Mi még nem találkoztunk, én nemrég csatlakoztam. :)
Tudod, azért van sok védőnőtök, mert ez egy nagyon nehéz munka, sokan nem bírják csinálni. Nem tudom, én fogom-e tudni, de remélem, hogy igen... Az a helyzet, hogy ha nincs egy helyen sok gyerek, akkor nagyon nagy hely a területük, folyton menniük kell. Az anyukák is azért néha elég gázosak. Ahogy én hallom, hogy beszélnek egymással, hogy tudják a tutit, most gondolj bele, ha odamegy egy védőnő, el kell neki mondania, hogy mit egyen az a gyerek, mi az ideális, az anyuka meg kitalálja, hogy ááá, ő azt nem. Ezzel semmi baj, de akkor mit igen? Mert lehet mást is kitalálni, de ehhez két ember kell, aki rugalmas: egy védőnő és egy anyuka. Azért valljuk be, hogy sokan nem rugalmasak. És itt most nem csak arról van szó, hogy mit eszik a gyerek, hanem sok másról is, ami ha nem megy, akkor a védőnőt veszik elő. A védőnőt sokan feljelentik, de ha a tanácsait nem tartják be, akkor hiába. Nehéz munka, hidd el, mert semmibe veszik a tudását. Most nem azokról a kislánykákról beszélek, akik kijöttek a főiskoláról, mert nekik aztán nem is tudom, hogy megy. Most gondolj bele, nincs gyermekük, az anyukák alapbóll kinevetik őket, mennyi esélyük van tapasztalatot szerezni? Persze szülhet gyereket, de nézzünk szét, mi mikor szültünk? Én 35 évesen szültem az első gyermekem. Addig ne dolgozzon, vagy menjen Mcdonalds-ba? Tudom, hogy egy gyermektelen védőnő nem akkora segítség, de ha anyukák közel engednék magukhoz és azt mondanák, hogy jó, hát hadd lásson az a lány, hadd tapasztaljon, aztán ő meg elmondaná, amit a főiskolán tanult, az mindenkinek hasznos lehetne. Persze látva az évfolyamtársaimat, hááát... De azért van ott néhány leányzó, akire simán most azonnal rábíznám a két gyermekem úgy, hogy még az iskolát sem végezte el. Van olyan évfolyamtársam, aki jár takarítani az egyházhoz, segít a nagyinak és mellette tanul, ő mondta, hogy amikor úgy érzi, hogy nem bírja, akkor ránéz egy kismamára és egy gyermekre és tudja, hogy értük csinálja, akkor az erőt ad. És ez a lány 18 éves!!!! Vannak ilyenek is. A védőnők nagyon le vannak írva, pedig nagyon sok nagy lelkű és hivatástudatú ember kerül ám védőnő tanoncnak. Amikor egy védőnő belép a lakásodba, ezt mindig érdemes felmérni, mert vannak, akik nagyon törekszenek.
A másik fele: gondolj bele, hogy nekik mindenféle házba el kell menni. Oda is, ahol azt mondja az apuka, hogy dőljön csak le, kedves védőnő a kanapéra, ha nem jön össze a gyerek, majd megoldjuk... Bizony, alig bírt kitipegni a kis védőnéni a házból... Van ám ennek egy ilyen árnyoldala is...
Egyik védőnő azért panaszkodott, hogy elment tanácsadásra, az anyuka majdnem végig telefonált. Ő meg állt ott és nézett... Nem az, hogy üljön le vagy valami, állt és várt... Többet nem írok erről, csak szerettem volna, hogy tudd, azért a védőnőkről így egyben beszélni nem olyan egyszerű, mert mind emberek vagyunk és minden szakmában van ilyen is, meg olyan is. De hidd el, hogy én azért kezdtem el ezt az iskolát két kisgyermek mellett (vért izzadok érte, a lányok tudják), mert nagyon szeretnék segíteni az anyukáknak. Az évfolyamon legalább nyolc anyuka van...
Na most ezt nehogy úgy vedd, hogy leoltottalak, Isten őrizz! :) Csak azért írtam, mert tényleg az emberek ezt az oldalát nem látják... Remélem, nem érzed úgy, hogy bántó.

Még írok ha tudok. :)
piroska.103

Maggie
amit csináltam a facebook-on, az a csoport, abban van nagyon sokféle anyuka, van benne fejlesztőpedagógus is. Hogy érted, hogy csináljunk belső képzésfélét?
Az a baj azzal, hogy a védőnőknek nincs ilyen tudásuk, hogy a gyermek először a védőnővel találkozik. A gyermekorvos is jobb esetben felismeri, ha nem jól néz ki a gyerek, nem jó a tartása stb, de általában csak a nagyobb problémákat ismerik fel, azokat meg már a védőnők is. De nem mindegy, hogy fél éves korban felismerik a problémát vagy nem (értem ezalatt a kötött izomtónust, a hypotóniát meg az ilyesmit), mert az el tud szaladni a negatívum felé nagyon.
Az, hogy te a harmadik gyermeknél nem rohangálsz, hát persze, hogy nem. De a státuszokat ha nem csinálja meg és a gyermekről kiderül, hogy mondjuk halláskárosodása van, akkor őt fogják elővenni, hogy jaaa, hát a védőnő nem csinálta meg a kötelező vizsgálatot? És előveszik, simán! Apósom orvos, volt már feljelentve. Még soha nem nyertek vele szemben, mert olyan hibát nem követett el, de feljelentették már néhányszor. Én nem tudom, mi ez a módi, nekem eszembe sem jutna feljelenteni egy orvost...

Ja, képzeljétek, Didri fog járni mesekörre, olyan drámapedagógiára. :) Alig várom! :)

Irina
Lehet hétfőn is! :) Talizzunk hétfőn? :) Jóóóó lenne!!! :) :) :) Majd írok privit.
Elvileg kellene szólniuk, ahogy én tudom, ha státuszra mész. De mehetsz anélkül is, teljesen mindegy. Ilyen korban már nem jár a védőnő, a picikhez jár sokat. Mi baja a pajzsmirigyednek?
A védőnőkről már írtam egy beszámolót, majd olvasd el, arra nem válaszolok. De több oka van, hogy valaki bugyutának tűnhet. Az meg, aki elavult nézeteket vall, hááát... Igen, a védőnő is ember, van ilyen is meg olyan is... Én az igény szerinti szoptatásnak vagyok a híve, de szerintem minden gyermek egy idő után rááll valamilyen időközönkénti szoptatásra és az legtöbbször a három óra. De nem véletlen mondják ám a három órát, mert például ismertem egy anyukát, akinek a picijének azért fájt a pocija, mert szoptatott egymás után és arra a tejre, amit már elkezdett emészteni, ráment a friss, a pocijában keveredett és fájt neki, mert felfújódott tőle. A három óra alatt ez nem fordul elő. Ezért mondják a három órát. Most már eldugulok, na. :)

Regi
még valami: nekem nem vagy fent a face-en... A többiek ismerősei közt megtalálsz a keresztnevem alapján. Ha nem, írjunk privit, ha szeretnél face-en is beszélni. :)
piroska.103

Irina
igaz, levelezőn kevesebb az óraszám, az igaz... Akkor nem tudsz annyit tanulni a témáról...
Tényleg? Lehet, hogy megoldódott a dolog? :) :) :)
Hát nekünk nincs légkondink, de legalább autó van, már az is valami. :) Anyós legjobb lépése! :)

Vindo
jegeskávéra esély nincs. A laktózérzékenységem miatt sem, meg Mendi miatt sem, na ő tenne a kávé érdekében. :) Csak játszótér jöhet szóba nálunk. :) Szilva alapú táplálkozás, az milyen? Mindenbe tesz szilvát? :)
Vindo, te hogy csinálod, hogy barátnőkkel talizol? Valamit nagyon tudsz! :)
Alma jó gyümölcs. Van egy mondás: minden nap egy alma az orvost távol tartja. :)
Joshi Bharat :) :) :)

Maggie
hát nálunk is van vita a gyümölcsből. Didri tegnap: nem eszem szőlőt, utálom! Erre én: akkor nem jössz velem játszóra! Elkezdi enni, majd megszólal: ez a szőlő finom! :) Na? :) Tudtam, hogy szereti, azért nem hagytam magam. Annyira liba! :)
Rocksuli? Az micsoda?

Kaqk
te is a szerencsések közé tartozol. :) Nekem is szupi védőnőm van. :) Dalma nagyon durva! :) Ügyes! :)
Jaj, diavetítő!!! Juj, de jóóó lenne!!!

Móni
jók a képek! :) Juuuuj, ezek a torták, de széééépek! :) :) :) Ne tedd ezt velem! Hát ez gyönyörű!!! :) :) :)
Móni, bocs a butaságomért, mi az a fondan?
piroska.103

A fondanról én csak onnan tudok, hogy ettem már fondankrémmel töltött csokit 8)

Barátnőzés - Piroska, lehet, egy gyerekkel egyszerűbb. Elsétálunk a buszhoz, átszállunk, villamosozunk, aztán beülünk valahová a villamossín mellett. Nem nagy dologra kell gondolni.

Szilva - csak elkezdett szilvát enni folyamatosan. De most abbahagyta.

Rocksuli -
http://www.rocksuli.hu

Kaqk, majd G. csörget délután.

Éjjel kettőig voltam fenn, most kávézok.

Maggie, semmi baj, közben meg vissza is jött a net :D

Kép
vindolanda

Sziasztok :)

Fondán= porcukor+víz+méz+zselatin+margarin keveréke.
A cukrászok marcipán helyett használják mert könnyű vele dolgozni és sokkal olcsóbb.
Az utóbbi pár évben terjedt el igazán, a házi cukrászat fel lendülésével.
Viszonylag könnyű előállítani: 6 evőkanál víz, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál zselatin, 1evőkanál margarint össze kell melegíteni, forralni nem szabad. Ezután levenni a tűzről és apránként belekeverni az átszitált porcukrot. Eleinte fakanállal kavargatni majd kézzel gyúrni. Kb 90-100 dkg porcukrot felvesz.
Ha szinezni akarjátok akkor tehettek bele 1-2 kanál víz helyett ételfestéket. A Barbis torta 1 evőkanál pirostól lett ilyen rózsaszín.
A verdákos piroshoz 2-3 evőkanál tuti kell bele.....

Köszönöm szépen a dicséreteket :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, tényleg nem vagy semmi.
Én ilyenekben annyira béna vagyok :roll:

Rugónak szerintem hőségriadója van, a földön fekve legózik és közben fél szemmel mesét néz. Emberi cselekvésekre nem vállalkozik.

Na, kérdeztem tőle, mit kér születésnapjára, azt mondta, hogy autós ágyat akar :shock: :roll: Látta valamelyik katalógusban.

Na, megszólalt, enni akar.

Kép
vindolanda

Vindo én a tanításhoz vagyok nagyon béna
Te abban remekelsz :D
Mindenki nem érthet mindenhez, mert akkor nem lenne semmi se jó :)
hátha holnapra elfelejti azt az ágyat :roll:
Ha nem akkor csináljátok meg bútorlapból :wink: :D

Itt is nagyon meleg van. Holnap szerintem strandra megyünk, ma úgy vásároltam, hogy gyártok majd szendvicseket reggel. Lehet idén nem tudunk menni többet....

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát, ezt a mondatot pár családtagomnak majd mellékelem :lol:

Ahogy nézem az időjárás-jelentést, szeptember eleje még kellemes 28-29 fokkal érkezik. Hátha tudtok még menni akkor is 8)

R. kalóriabevitele kipipálva, rögtön játszana :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, vagy valami sima fa támlájára kellene varratni egy szivacsos autós részt :idea:

Kép
vindolanda

Halihó!

Piroska, Te jóval több (leendő) védőnőt ismersz, mint én/mi. Nyilván sokfélék vannak, mint anyukák is. Engem így utólag nézve főleg az zavart, hogy a védőnőnk elsősorban a kötelező dolgokat mondta el, nem tudok jobb szót rá, de nem alkalmazkodott ahhoz, hogy az anyukák nem egyformák. Én pl. rengeteg témába vágó könyvet vettem-olvastam, ezért sok minden egyáltalán nem volt új, amit mondott (egy 40 körüli többgyerekes anyáról beszélünk a védőnőt illetően, nem egy 18 évesről). Számomra minimum furcsa, ha egy védőnő az igény szerinti szoptatást mint olyat még csak meg sem említi soha. A problémáinkra nem volt ötlete, a hangulatzavaromat egyáltalán nem vette észre, tehát ilyen szempontból nem töltötte be a funkcióját. De legalább nagyon kedves volt. :-)
Két meleg napot kell még kibekkelnem. :-)
Eddig csak mentem, beszereztem Ádi szülinapi ajándékait, meg egy bnőm lányainak is.
Végre munka.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 16:50-kor.
irina

Piroska: tali: nekünk csak a délelőtt jó, délután orvoshoz kell vinnem Ádit (csak aznap tudom, mert ovis szünet van). Állítólag kezdődő gerincferdülést látott nála az ovis orvosnő. Majd írd meg a címeteket priviben, lécci!
irina

Kezdődő gerincferdülés - :shock: :?
Mit mondtak? Mi alapján?

Rugó már le is tett az ágyról szerencsére.
MOndtam, hogy akkor ott alszik majd magában, erre fel is adta.
De helyesbített.
Állatszállítós legót akar. Állítólag a tescoban látta. De mondta is, hogy az nem olcsó :lol: (hozzá szomorú fejcsóválás)

Megvetted az ajándékokat?

Kép
vindolanda

Piroska, Ui: amúgy szerintem az angolszász országokban tök jó a védőnői rendszer (nem ez a neve persze), ott az elejétől a szülést is beleértve kísérig végig az anyukákat, tehát szülésznők is.
megmondom őszintén, a terhesrendelés volt a legnagyobb macera: minden hónapban elmenni azért, hogy lemázsáljanak, közöljék velem, hogy vigyázzak a hízással, miközben havonta orvos is kötelezően látott, ennek semmi értelme nem volt. Csak az ember idejét rabolja, amikor amúgy is rengeteg vizsgálatra kell járnia (háziorvos labor, ultrahangok, fogászat, nőgyógyász, külön uh., ha van valami, nekem ugye még a pajzsmirigy is havonta, akinek fáj is vmi, gyógytornász stb.).
Pajzsmirigy: családi örökség, nekem gyakorlatilag leállt (elpusztították a saját védősejtjek, ezért autoimmun jellegű), gyógyszerben szedem minden nap a hiányzó hormont. Amúgy a hízáson kívül nekem semmilyen problémát soha nem okozott. Húgomon is mostanában jön ki a pm-probléma. Korral is jár.
irina

Vindo, nem tudom, miért mondták, tény, hogy sokat nőtt az elmúlt egy évben, vmit láthatnak, én meg akkor inkább rögtön elviszem a dokinkhoz, mondjon valamit. Tele van a család magas emberekkel, az unokatestvéreim jó része 1,90 felett van (csaj is), úgyhogy lehet, hogy nyúlni fog, csak ha ez összevissza van (egyszerre sokat), az nem jó.
Ajándékok: megvan minden. Igaz, a kívánt Star W-szereplő nem kapható (nem is baj), helyette C3PO lesz. :-) Meg legó, társas és könyv. Ez a névnappal együtt, mert a szülinapja után van pár nappal.

Drága Rugó, az autós ágy tényleg nagyon menő. :-9 esetleg matricával megoldva? Ma már mindenféle dolog kapható.
Állatszállítós legó: az klafa. Ádi vagy city-t, vagy SW-t akart, az utóbbiak sokkal drágábbak azonos mennyiségre, nyilván nem véletlenül. Tűzoltóautót vettem végül meg egy pici birodalmi lépegetős legót (az Endor bolygóval!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D). Szerintem tetszeni fog neki.
irina

Az Endor bolygót hogy kell elképzelni??? Mármint az is játék?

Hát, szerintem az ágyról lemondott:)

Az a biztos, ha megnézi egy orvos. Lehet, csak tornázni kell vagy hasonlók.

Kép
vindolanda

irina

Amikor cicus királylányos ágyat akart, vetettünk anyósommal olyan ágyneműt :roll: :D Most az a kedvenc és így az ágy is megoldva :wink:
De a szivacsos megoldás is jó.

Én még nem tudom mit kap a szülinapjára :roll: Egy kistáskát amit Mesiék varrnak az biztos, de hogy mellé mi lesz az még talány.....

Irina kiváncsi vagyok mit fognak mondani az orvos Ádinak :roll:

Védőnő: az előző tündér volt, ha gond volt észrevette és segített, nem az átlagot követelte, hanem a gyereket nézte és úgy adott tanácsokat. Imádtam Őt :D
A mostani se rossz de nem rajongunk egymásért. Talán ott lett elrontva, hogy erőltette volna a tápszert én meg nagyon nem akartam, főleg mivel bőven volt tejem és pötike és szépen hízott. De a kötelező alkalmakkor megyünk, kedves, váltunk pár szót és ennyi :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, köszi, én is remélem! :-)
irina

Tényleg, egy ágynemű :D :D :D :D
Ez eszembe sem jutott.

Nagyon király ez az Endor bolygó 8)
De az asztali lámpa... Hát, G.nek majd egyszer veszek egyet :lol:

Kép
vindolanda

Megnéztünk pár legós webáruházt, most a bőség zavarában vagyunk.

Rugó már tud fél lábon ugrálni 8)
Tavaly a státuszvizsgálton még nem ment.

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Irina,kezdődő gerincferdülés előfordul már ilyenkor is,anno a kedvenc védőnénim :) :) mondta. Torna és úszás(talán ) és el is múlik :) :) M-nál volt az h. lúdtalpa volt(okés más) az ovis gyógytornász szerint.A gyerekdokink látta,az ort. doki szerint nem volt,mikor meg mentünk HP-ba szemölcsöt levetetni,néztek furán Rám,h. miért mondja a gyerek,h. lúdtalpa van :) :) :) persze járt tornára,baja nem lett :)

VédőnőK: Mval Pesten volt 1 idősebb hölgy már nem emlékszem rá :) :) aztán leköltöztünk szülés előtt ide.Aki akkor volt egy tünemény csajszi :) Tök jól el lehetett vele mindenről beszélgetni,segítőkész+tanácsokat is adott :) Bnál,Ő már nem volt(terhes lett+Amerikába mentek férje után).Nagyon sajnáltam :( Azóta min. 3,de lehet h. 4 is volt.A legszörnyűbb egy frissen végzett kiscsaj volt,aki hát mit ne írjak... nem volt toppon.A mostanival eddig 1* találkoztunk státuszvizsgálaton tavaly :) de Ő is norm. tűnik :) Közben visszajött M. régi védőnője+B. csoporttársának Anyája is az :) szóval jó csapat lett itt :) (persze lehet ha babát várnék akkor mást írnék :) ) )

Móni,épp kérni akartam írd már le a receptet :) holnapra alkotni kellene :)

M.is számolja vissza a napokat :) :) de Neki már csak 1et kell aludnia :) :) Nagyitól meg is kapta az úszóbérletet,ma már mentünk is kettecskén reggel :) Hugoméktól gipszkiöntőt kért(persze voltak felé egyéb kérései,mint pl. fényképező,mobil,laptop,emeletes ágy :) ) Tőlünk meg könyvet kért :) :) Jófej :) + megyünk Seholszigetre :)
Balu meg örül,h. már csak 1 hónap van hátra a nagy napig :) :) h. Ő mit kap,még nem tudom :shock: :roll:
készülni kell :)

KépKép
viranka

Hahó,
Dalmának hőemelkedése van, vagy a foga, amit már várunk egy jó ideje h áttörjön..vagy a meleget utálja már..:-(...vagyis nem tudom mi ez!
unom már ezt a meleget!
Móni, nagyon köszi...ezzel lesz bevonva a torta. ételfestéket pl tesco..vagy hol kapok?, az nagyon mű? nem értek hozzá de vmi természetes van abból?

Rugi hamar lemondott az ágyról :-))) állatszállítós legó..drága! :-)))) édes

Irina, mit vettél? hanyadikán van Ádi szülinapja, mióta nincs vonalzója sok mindenkinek, nem tudom követni...a gmail-t elfelejtettem. :-(

közben megírtad :-) jó kis ajándékok..nálunk a lego friends a kívánság :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Huh Mirának mindjárt szülinap!!!:-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Vera elolvadtok holnap seholszigeten :D

Kaqk bármely nagyobb élelmiszer boltban a vaniliáscukrok, pudingporok közelében találsz. Nagyon nem mű, de rózsaszínre akár meggylével is színezhetsz vagy céklalével , barnára kevéske kakaóporral. De más színekre nem igazán van alternatíva.Nem hinném, hogy az évtizedek óta a cukrászok által használt ételfestéktől kellene félteni a gyerekeket :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, szépek a torták :) Most tőlem Zsófi rózsaszín emeletes tortát kért, ez a tavalyi Barbie utén gyerekjátéknak tűnik :D

Kaqk, Emma milyen legot kapott? Zsófi is azt kért szülinapjára, nagyon szereti a "felnőtt" legót, és kért belőle valami lányosat :) Melyiket vettétek pontosan?

Gábr két napja rács nélkül alszik, és olyan ügyes :) Szó nélkül elalszik, ha felébredt, kiabál :) Hajnali ötkor találkoztam vele a folyosón, kapott inni, visszakísértem, és aludt tovább :) Édespofa :)

Irina: nekem is ez a tapasztalatom a védőnőkkel :? Érdemi segítséget még nem kaptam, szülés után egyszer volt szoptatási gondom, a nőgyógyászom segített telefonon. Biztos vannak jók is, de így negyedik babánál sok új témánk már nincs :roll: A terhesgondozás is... A súlygyarapodásomat én is tudom követni, és vérnyomást is tudok mérni ;)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Verus, mikor kezdesz Dunakeszin? Gáborral tuti megyünk :)

Móni, milyen táskát varrnak Mesiék?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi Hát kislányos nagylánytáskát :roll: :D
Olyan retikül féle, vállra akasztós. Zsozsikának van olyan és én megkértem Mesit, hogy varrjanak egyet csinikémnek is. Ne babás hanem csajos, szép anyagból. Kíváncsi leszek rá végül milyen lesz :D
nekem egy lepketortát kell majd csinálnom az oviba a szülinapjára, itthonra még nem találta ki milyen lesz, kíváncsian várom a választását :D

Lego: nekünk nagyon sok van. Bőven érettek már rá, hogy az apróval játszanak, mondjuk mi inkább az apjuk miatt gyűjtjük :?
A lányos legonak nagyobbak a figurái, később nem igazán fog beleilleni a "hagyományos" legoba :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kislányos nagytáska :)

Na erre nem gondoltam. Szereti a hagyományos legót, Gábor miatt nem tudjuk túl gyakran elővenni, mert sajnos ő még mindent a szájába töm, tehát ha ő is velünk van, akkor duplozunk, ha alszik, vagy Zoli lefoglalja, akkor legózunk :) De a többi része kompatibilis, csak a figurák nem, ugye?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, nekunk az olivia lombhaza, emma pancsoloja, stephani sutoje, meg a kutyakiallitas van meg, Imadja Emma, neki is van sima normal legoja is 2 fele, nagy piros dolozos, meg egy rozsaszin dobozos, abban normal ember volt, de a friends- es csajok is nagyon bejonnek neki.. :-))), en az edigital oldalon szoktam rendelni, ott talan a legolcsobb, + messze sincs az uzlet , vagy most a lego220 vagy mi webaruhazbol, 5000 felett ingyenes volt pick pack pontra kiszallitva...

Kesobb tobbet..csak ebreszto van.. :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Igen, a többi az jó, csak a figura nagyobb :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Panndi, hogy vagy???
4 gyerekkel már Te vagy a profi.
Igazából azt nem értem én, miért ilyen erőltetett dolog a védőnői hálózat. Lenne nagyon sok dolog, de nem ilyen esetekben (tudom, van gyerekvédelmi funkciójuk is, de az ilyen szintű jelenlétet így nem kíván meg, plusz megint csak ott a gyerekorvos, óvoda -- na és a mi védőnőnktől aztán bármi lehet a nagyobb gyerekekkel, rájuk se néz). Ez se nekik, se a családoknak nem jó. Ők úgy érzik, nincsenek megbecsülve és felesleges sokszor, amit csinálnak, a szülők meg időrablásnak tartják és molesztának.

Maggie, tényleg, mit néztetek a moziban? Tetszett?

Vera, milyen szerény nagylányod van, egy könyv :-)
Jó mulatást a Seholszigeten.

A Lego Friends-ről beszélgettek, csajok? Most olyat vettem a bnőm lányainak, jónak tűnik.
irina

Jó is a Lego Friends, csak épp nagyobbak a figurák mint a sima legoban.
Tuti nagyon fognak neki örülni a lányok :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, de miért baj h nagyobb a figura? nem értem!

KépKép
kaqk
Debrecen

Nem baj, hogy nagyobb a figura :) Csak amikor építesz a síma legóbol a megszokott méretben akkor nem tudod beilleszteni mondjuk az autóba, csak átépítés után. Ezt már reklamálták nem egy alkalommal a gyűjtök de mégis így hagyták/ hagyják.
Engem egyáltalán nem zavar, de a lego imádo párom nem rajong érte, külön teszi őket :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

ma voltunk Seholszigeten :) :) nemrég értünk haza,mert gyermekeim már éhenhalás küszöbén voltak :) :) s olyan kihalt volt :shock: :shock: rajtunk kívül kb. 3 családot láttunk :shock: még jó,h. tombolán nyertem a belépőt anno :D de a gyerekek jól érezték magukat :) :)

Panndi,majd jövő héten megtudom a munkabeosztásom :) :) sajna táska nem sikerült :(

Irina,nem 1 könyvet veszek Neki :) :) most épp ez a menő :)
http://bookline.hu/product/home!execute ... yv&type=22
veszek 2-3 db-ot :) :) ha már szeret olvasni :) :) de ha látok jobb könyvet azt kapja :) :) még holnap de. ez vár rám :)

:arrow:

KépKép
viranka

Moni, aha értem már! Hát nekunk nincs auto, majd friends autot veszunk, abba bele tud ulni a regi is. :-))) persze csak ha jo csaj marad.....persze en nagyon drukkolok..mert en is imadom..szeretek legozni..hiaba :-))))

Virana konyv :-)), seholszigeten mar csak kevesen voltak? :-(

Dalma tovabra is hoemelkedeses, de mar alszik. :-(

Emma ma anyuval volt. :-) elvezi az utolso napokat..meg jov het szunet...,:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?