Jó reggelt Maggie!
Nem fogod elhinni, felkeltem fél négykor, elkezdtem neked írni, erre felkelt a liba, kijött, hogy Aaanyaaa, gyere beee! Na, erről ennyit! Így most megmondtam, hogy most mindenki békén hagy egy kávézás erejéig, slussz-passz! Most van két percem.
Sziasztok lányok!
Regcsiken14
Mi még nem találkoztunk, én nemrég csatlakoztam.
Tudod, azért van sok védőnőtök, mert ez egy nagyon nehéz munka, sokan nem bírják csinálni. Nem tudom, én fogom-e tudni, de remélem, hogy igen... Az a helyzet, hogy ha nincs egy helyen sok gyerek, akkor nagyon nagy hely a területük, folyton menniük kell. Az anyukák is azért néha elég gázosak. Ahogy én hallom, hogy beszélnek egymással, hogy tudják a tutit, most gondolj bele, ha odamegy egy védőnő, el kell neki mondania, hogy mit egyen az a gyerek, mi az ideális, az anyuka meg kitalálja, hogy ááá, ő azt nem. Ezzel semmi baj, de akkor mit igen? Mert lehet mást is kitalálni, de ehhez két ember kell, aki rugalmas: egy védőnő és egy anyuka. Azért valljuk be, hogy sokan nem rugalmasak. És itt most nem csak arról van szó, hogy mit eszik a gyerek, hanem sok másról is, ami ha nem megy, akkor a védőnőt veszik elő. A védőnőt sokan feljelentik, de ha a tanácsait nem tartják be, akkor hiába. Nehéz munka, hidd el, mert semmibe veszik a tudását. Most nem azokról a kislánykákról beszélek, akik kijöttek a főiskoláról, mert nekik aztán nem is tudom, hogy megy. Most gondolj bele, nincs gyermekük, az anyukák alapbóll kinevetik őket, mennyi esélyük van tapasztalatot szerezni? Persze szülhet gyereket, de nézzünk szét, mi mikor szültünk? Én 35 évesen szültem az első gyermekem. Addig ne dolgozzon, vagy menjen Mcdonalds-ba? Tudom, hogy egy gyermektelen védőnő nem akkora segítség, de ha anyukák közel engednék magukhoz és azt mondanák, hogy jó, hát hadd lásson az a lány, hadd tapasztaljon, aztán ő meg elmondaná, amit a főiskolán tanult, az mindenkinek hasznos lehetne. Persze látva az évfolyamtársaimat, hááát... De azért van ott néhány leányzó, akire simán most azonnal rábíznám a két gyermekem úgy, hogy még az iskolát sem végezte el. Van olyan évfolyamtársam, aki jár takarítani az egyházhoz, segít a nagyinak és mellette tanul, ő mondta, hogy amikor úgy érzi, hogy nem bírja, akkor ránéz egy kismamára és egy gyermekre és tudja, hogy értük csinálja, akkor az erőt ad. És ez a lány 18 éves!!!! Vannak ilyenek is. A védőnők nagyon le vannak írva, pedig nagyon sok nagy lelkű és hivatástudatú ember kerül ám védőnő tanoncnak. Amikor egy védőnő belép a lakásodba, ezt mindig érdemes felmérni, mert vannak, akik nagyon törekszenek.
A másik fele: gondolj bele, hogy nekik mindenféle házba el kell menni. Oda is, ahol azt mondja az apuka, hogy dőljön csak le, kedves védőnő a kanapéra, ha nem jön össze a gyerek, majd megoldjuk... Bizony, alig bírt kitipegni a kis védőnéni a házból... Van ám ennek egy ilyen árnyoldala is...
Egyik védőnő azért panaszkodott, hogy elment tanácsadásra, az anyuka majdnem végig telefonált. Ő meg állt ott és nézett... Nem az, hogy üljön le vagy valami, állt és várt... Többet nem írok erről, csak szerettem volna, hogy tudd, azért a védőnőkről így egyben beszélni nem olyan egyszerű, mert mind emberek vagyunk és minden szakmában van ilyen is, meg olyan is. De hidd el, hogy én azért kezdtem el ezt az iskolát két kisgyermek mellett (vért izzadok érte, a lányok tudják), mert nagyon szeretnék segíteni az anyukáknak. Az évfolyamon legalább nyolc anyuka van...
Na most ezt nehogy úgy vedd, hogy leoltottalak, Isten őrizz!

Csak azért írtam, mert tényleg az emberek ezt az oldalát nem látják... Remélem, nem érzed úgy, hogy bántó.
Még írok ha tudok.