A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Emi
szerintem mindegy mikori mintát viszel.a cukor csak 10mmol/l vérszint felett jelentkezik a vizeletben is és az elég kóros.szóval nekünk bizti nem. a bacik, meg fehérje vagy nem tom kinél mit néznek szerintem nem napszakhoz kötött.
szerintem
toncsi

toncsi80

Elbíbelődtem az időt a kép feltevéssel, és mégsem sikerült. Pedig lekicsinyitettem. Na,mindegy.

Kép
tim27

Andi, Ági,

köszi. Akkor az elsőt pisit viszem.

Andi, hát, nem lennék a helyedben, de mint látod a csajok többsége kibírta a cukroslötyit. Azért én hálát adok a sorsnak, hogy nekem nem kell azt innom...

Ja, párom megint vicces kedvében volt az UH-n. Amikor a doki mondta, hogy már fél kilós a picink, megkérdezte tőlem, hogy akkor hol a többi hét és fél kiló, amit felszedtem :) :) Na ezen a doki is elnevette magát :)

Kép
emi29

Na csak úgy sikerült h kitöröltem a régit.
Csak azért kérdeztem az orvost mer mióta ideköltöztem 2 orvossal találkoztam és egyiket sem ismerem.A kórházat ahol szülni fogok is csak onnan h tavaly ott szült a sógórnőm.Nem tudok semmit se a környékről se a lehetőségekről de hiányzik a régi hely ahová jártam.De az 70km-re van nem tudok oda járni.
A védőnő azt mondta felesleges orvost fizetni mert úgyis csak a végére ér oda ha odaér.Így viszont elesek az alternatív dolgoktól pl:gátvédelem.De ha már havi 5000-ret kiadok szeretnék biztosra menni.A fodrászom is terhes őneki be kellett feküdni pár napra és mondta h ott akinek nincs orvosa az eláshatja magát.Vele is csak akkor voltak rendesek mikor letette a pénzt.
A barátnőmnek se volt az elsőnél orvos és akkor császározták mikor leállt a baba szívhangja.Ezért nem tudom mi legyen mert nincs rá garancia h benn lesz az orvos a szülésnél vagy h szükség lenne rá ha esetleg mégse fogadok. :roll: Nem tudom mi legyen.
Vendég

Emi!
Jó fej lehet a párod!

Ezek szerint a mi picink is 500g körül van. Én majd csak január elején megyek legközelebb UH-ra. :(

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Timi

így is meg lehet nyitni. Te is nagyon szép vagy :)

Kép
emi29

Na én meg direkt azért jöttm hogy megnézzem Emi jöttél-e már hírekkel. Szóval? Hogy van Lilibaba? :)

Kép Kép
szõlõ

OK, visszalapoztam :lol: :lol:

Említettem már hogy Szőke a vezetéknevem? :lol:

Szóval örülök hogy minden OK Emi!!!

Nekem azt mondta a doki hogy hajnali első pisi kell.

Kép Kép
szõlõ

Andi,

igen. A 22. héten 450-500 gramm körül van (legalábbis a nagykönyv szerint :) )

Nekem 5 hét múlva kell mennem legközelebb (január 14-én) :(
Most azon töröm a fejem, hogy még egy 4D-sre gyorsan bejelentkezem. Sajnos most nem igazán lehetett látni az arcocskáját, én viszont nagyon kíváncsi vagyok rá.

Kép
emi29

Gitka, nekem megnyugtató dolog hogy van választott dokim, nem érzem feleslegesnek a 7000 ft-ot/vizit, de ezt mindenki maga kell hogy eldöntse.

Kép Kép
szõlõ

Szia Szőlő,
Köszi, minden rendben :)

Ja, egyébként beszéltem a dokival az OEP-es ügyről. Azt mondta, hogy nála ez szüléskor fog gondot jelenteni, de ő úgy tudja, hogy ha tudom bizonyítani, hogy be vagyok jelentve, akkor a számlát nem nekem kell rendeznem, hanem a munkáltatómnak. Viszont ha nem intézem el gyorsan a biztosítást, akkor felejtsem el a Gyed-et és társait.

Kép
emi29

Gitka,

Én erről annyit tudok mondani, hogy a nővérem, aki az első babájával történetesen eljutott a kórházig (és ott szülte meg) mesélte, hogy volt ott egy lány, akinek egyáltalán nem volt orvosa (Állítólag a lány nem akart senkinek fizetni). Na a lányt, gyakorlatilag mindenki lekakilta... Már tökre túlhordta a babát, de senki nem akarta elindítani nála a szülést... Nem tudom, hogy mi lett a történet vége, mindenesetre én azért remélem, hogy ez nem annyira jellemző.
Egyébként a fogadott orvos nem azt jelenti, hogy magánrendelésre kell járnod. Járhatsz az SZTK-ba is ugyanahhoz a dokihoz, aztán, ha úgy érzed, hogy megbízol benne, akkor megkérheted, hogy kísérje végig a szülésedet is. (Szöszke is így csinálja.)

Kép
emi29

Nem azért mert felesleges de most minden fillért meg kell nézni hova tesszük és ha ennyit kiadok szeretném ha végig ott lenne a szülés utánig.Persze a gyerek a legfontosabb de ő így is -úgy is megszületik,ha van orvos ha nincs.És hallottam olyat h volt fogadott orvos de pont szüléskor ment el síelni.Ezért meg én nem fizetek.
Vendég

Gitka,

még annyit tennék hozzá az előző monológhoz, hogy abban a kórházban, ahol én fogok szülni az a jellemző, hogy a komplikáció mentes szüléseken a nyőgyógyász már nincs is jelen. A szülést a szülésznő vezeti le. Szerintem nézz utána, hogy nálatok ez, hogy van, mert lehet, hogy neked is elég lesz szülésznőt választanod.

Kép
emi29

Azért nem is kell fizetni, ha nem a fogadott orvosod vezeti le a szülést. A tesóm a második gyerekkel járt így. (Nem jutott el a kórházig, az autóban megszült, végül egy közelebbi kórházba szállították és nem oda, ahol szült volna). Így azt a pénzt, amit a doki kapott volna szétosztotta a dokik és a nővérek között, akik foglalkoztak vele...

Kép
emi29

Akkor megkérdezem ezt az orvost aki kijár,csütörtökön jön mert a kórház honlapján pont a szülészetet frissitik.Vagy beszélek még a védőnővel.Jó lenne látni is a helyet ahol szülni fogok. :?
Vendég

Dokitéma: :) én tudok ellenpéldát is mondani (sajnos saját tapasztalat volt az első szülésnél), hogy kifizettem a terhesgondozástól a szülésig egy vagyont, a szülésért egy vagyont és mégis leejtettek magasról a szülésnél....
anyu úgy kiabált szülésznőért és orvosért mikor jöttek a tolófájásaim, mert azok elmentek elszivni egy cigit, pedig látta a doki, hogy eltünt a méhszájam és mondtam is, hogy már nincs szünet a fájások között, de azt mondta, ha olyan érzésem lenne közben, mintha kakilnom kellene, tartsam vissza.....
na ezek voltak a tolófájások, amit tartson vissza az, aki mondja, képtelenség..... és akkor még kiabáltak is, hogy nem igaz, mennyire nem tudom magamat kontrollálni, mit kell hisztizni....
akkor erőm nem volt visszaszólni a dokinak, de fogtam és rányomtam, lesz ami lesz, vágni igyis vágott, ott rutin volt a gátmetszés, ha gátvédelmet kértél, olyan nincs, még a harmadszor szülő kismamát is vágták kérdés nélkül! Az ex meg odaadta a dokinak meg a szülésznőnek a borsos összeget másnap, mert ő nem volt benn, csak azt látta, mikor bejött pár percre, hogy jól vagyok, egészséges a gyerek és elment "fizetni"! Én egy fillért nem adtam volna legszivesebben. És még utána is csak akkor jött be a doki hozzám, amikor ügyeletes volt egyszer és esti vizitre jött az osztályra.....
Ilyen is van. Sajnos. Aztán a másik véglet is, amikor Barnust szültem, mindenki a maximumot nyújtotta, másik kórház, másik doki.... tökéletes szülés volt, gátvédelemmel (nem rajtam és a szülésznőn múlt, hogy repedtem, sajna igy jött ki) .......

Egyébként a gátvédelemtől nem esel el azért, mert nincs választott orvosod. Nem az orvos foglalkozik a gátvédelemmel, ha a szülésznővel megbeszéled, és ő támogatja ezt, akkor meg fogja próbálni a gátvédelmet és neked is elmondja, mit hogyan csinálj.
A doki akkor vág, ha a szülésznő szól neki, hogy vágni kell..... Barnusnál végig ott voltam lelkileg is a szülésnél, és láttam, hogy mindent a szülésznő csinált, amikor repedni készültem, szólt a dokinak, hogy nyisszantson kicsit rajtam, de előtte és utána is ott állt az oldalamon a doki és semmit nem csinált, csak a végén a varrást.....

De egyéni döntés, ki kit fogad és kit nem, mindenkinek a saját érzése szerint van, amit jónak érzel, úgy tegyél..... :)

Ági
Vendég

Pocikép, pár perces.......

21 hetes pocak:
Kép

Barnus, a pociimádó-Zsófiváró édes kicsi fiam:

Kép

Atis annyira nem pocis, néha megpuszilja, ha olyan kedve van, viszont Barnus jó reggelt kiván neki, meg jóéjt puszit ad és mindig megkérdezi, hogy jól aludt-e a baba és hogy mocorgott-e sokat..... :) annyira édes, kiváncsi leszek, ha megszületik, mennyire fogja dajkálni a hugicát.... :)
Vendég

Ági,

De drága a kisfiad!!! Megkérdezi, hogy jól aludt-e a baba?? Gondolom, ilyenkor meg tudnád zabálni. :)

Na igen, a másik véglet az, hogy úgy kakálja le a doki a fejedet (bocs a kifejezésért), hogy mellette tudja, hogy ezért ő pénzt is kap :( :(

Én nagyon remélem, hogy az én választott orvosom nem ilyen. Tény, hogy a szülésről még nem beszéltünk. A 30. hét tájékán szeretnék átbeszélni vele mindent. Szerencsére a dokim aszisztense szülésznő, úgyhogy már azt sem kell keresnem...

Kép
emi29

Ági,

egyébként szépen gömbölyödsz te is :)

Kép
emi29

Nagyon aranyos a fiad.Ja és jó az alakod is ahoz képest h 3.ik gyerkőc.Remélem én is így fogok kinézni a harmadik után. :D
Vendég

Ezt látva, el tudjátok képzelni, hogy néztem ki 12 kilóval soványabban..... na, én ezért örülök ezeknek a pluszoknak :)
Igy is megkaptam tegnap éjjel a bókot kicsi páromtól, hogy gyönyörü vagyok... :oops: és nekem csak ez számit, hogy neki tetszek! :)

Emi!

Én a második dokimmal már a 20.héten megbeszéltem a szülést, tartva az elsőhöz hasonló dolgoktól, ha úgy látom, hogy nem úgy áll hozzá, akkor még időben keresek mást. De nem volt ilyen gond, teljesen egyetértettünk mindenben.....

Barnusomat egyébként is meg lehet zabálni, annyira tudja magát szerettetni, páromnak is kb. a két hónapos ittlakása után már nyomta a puszikat, meg az oviban ha ketten megyünk érte, megöleli, este meg ha még fenn van a kis büdös, mikor jön haza a munkából, lelógatja a kezét az emeletes ágyról (ő alszik fenn) és Zolinak meg kell simogatnia :) aztán befordul és alszik. :)
Én úgy féltem, hogy esetleg nem fogják elfogadni, de szerencsére még szeretik is.... :)
Vendég

Ági nagyon édes a kisfiad! :)

Emi, én is készültem az OEP-be de most nem tudom hogy legyen... Még ugyan van a jövő hetem, szerintem a pénzügyessel beszélek hogy készítse nekem elő a papírt, mert jövő héten borítékolom hogy rajtam kívül senki nem fog dolgozni a cégnél.

Egyébként engem kissé bosszant hogy most ugyan foglalkoznak ezzel a témával, de hogyan? Potyautasok így, csalók úgy. Arról szó nincs hogy adatvesztés, hogy az ember mit csináljon ha a munkáltatója igenis FIZET de az OEP rendszere rossz és cs.sznek bármit is csinálni. Az én papíromat 2x küldte be a cég szeptember óta és tegnap az AFP eredményemet megint úgy kaptam meg hogy "nem biztosított járóbeteg" :x :x

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,

Engem is ez bosszant. Az én cégem május óta levelezik az OEP-el. Szeptember óta az én papírjaimat is számtalanszor beküldték már. Nem tudom milyen barmok ülnek ott.... Tegnap azt hallottam, hogy 5 évre visszamenőleg meg is büntetik azt, aki hibás TAJ kártyával mert igénybevenni egészségbiztosítást.
Tegnap este a párommal is jól összevesztem ezen. Ő úgy gondolja, hogy felfújom az ügyet.

Ja, meg kerestem én is babakelengyét és a párom orra alá dugtam, csak, hogy ne higgye, hogy szórom a pénzt... Erre is teljesen kiakadt... Na most már legalább tudom, hogy ebben a témában is az anyja mellett áll. Ha az ő fizetését költeném megérteném, de eddig minden egyes UH-t, rucit, de még a szekrényt, kiságyat, babakocsit, babiörzőt is én finanszíroztam.....
Úgy látszik, ma bal lábbal keltem fel.... Bocsi lányok :cry: :cry: :cry:

Kép
emi29

Jaaaj de ismerős, engem is mindenki ezzel bosszant fel hogy felfújom a dolgot.... Pláne mikor azt fejtegetem hogy majd hónapokig nem kapok táppénzt/tgyást/gyedet mert a Nagy Rendszer szerint nem vagyok jogosult. Ja, OEP szerint egyébként biztosított vagyok, még az előző munkahelyemen. Ott kerestem nettó 60 000 forintot, most több mint a dupláját kapom, nehogy már azt mondja nekem valaki hogy ez mindegy!!! Nekem mindenki azzal jön hogy dehát az a pénz be van fizetve, az OEP-hez beérkezett, nem tehetik azt meg hogy blábláblá. Jó... Én erre azt mondom hogy legyen nekik igazuk, de majd ők fogják a legnagyobb pofával szidni a rendszert, ha mégis nekem lesz igazam.

Mi a baja párodnak, hogy minden drága? Ő is azt szeretné ha a családból összeszedett dolgokat használnátok?

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Lányok-lányok! Nem szabad ennyire elkeseredni, nálunk pont én vagyok ilyen "anyagias" de én mindig is ilyen voltam, és én megvallom, ez az év rendesen leterhelt a pénztárcánkat a meddőségi kezelés + a lombik miatt..
Mindemellett májustól szinte egyfolytában táppénzen vagyok, s ez is eléggé lelohaszt, és apukának is kockán forgott a munkahelye /csődbe került a cég/, és hát az én és a párom háta mögött nem áll "pénzes" salád, de mégis úgy érezzük, menni fog, mindent megfogunk oldani, mindent elkövetünk, hogy a Baby ne szenvedjen hiányt semmiben :oops: :oops: :roll: :roll:

Elnézést hogy én is kifakadtam, de nyugi! MInden helyzet meg fog egyszer oldódni, a sok hupa után hepe fog jönni! :roll:

Emi: szerintem a párod is be fogja látni, hogy úgy a helyes, ahogy az anyai lélek cselekszik. :roll:

Holnap majd jövök hírekkel, és képekkel a Babyról.. :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Inkább arról van szó, hogy nem meri helyre tenni az anyukáját.
Én viszont nem fogom hagyni, hogy bárki beleszóljon abba, amit teszek, főleg, ha a babáról van szó... Ha ő nem, majd én helyre teszem az anyukáját...

Kép
emi29

Köszi Kis-Csillag :) Igazad van fő az optimizmus :)
De azért egy OEP-es veszekedés azért belefér az idillbe nem? :wink: :wink:

Kép
emi29

OEP-s ?? AZ mindenképpen :lol:

Én most hétvégén a nammamáat raktam kissé helyre :oops:
Mert nálunk meg mindig panaszkodik midnenkire, s énnekem erre most pont nincs szükségem.. Zavar kicsit, hogy beolvastam, de érzem, jól tettem.. :roll:

Kép
kis-csillag
Tököl

Nagyon szépek voltatokk mamik!
Ercsi szerintem is nagyon szép az arany ruhád!

Felsoa
Azért ott volt az esküvőnk, mert az oltárasztal meg az oltárkép volt a diplomamunkám és ott szerettük volna kimondani a boldog igent! :)

Nekünk világoskék Bogi volt az autó.

Tim
Én nem tudom megnyitni a képet...

Pumpóka
Nagyon aranyosak!

Kép
Kép
Kép
mamacka

A Bogi
Kép Kép

Szőlő
Mi sem vittük túlzásba adíszítést :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A tiétek amúgy nagyon ötletes volt! kis bombonok! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

:) Én még rosszabb helyzetben vagyok, mert Barnus gyes-e óta egyszer tudtam dolgozni, mert az ex soha nem vállalt semmit a gyerekekkel kapcsolatban, tehát se nem vitte, se nem hozta őket az oviból. Igy pedig képtelen voltam olyan munkát találni, ahol ezt tolerálják, hogy reggel 7-től du. 5-ig lehetnek bent a gyerekek. Egyébként engem ez akasztott ki, hogy a házirendben és az óvóda müködési papirjaiban, amiket elolvastam beiratkozáskor az állt, hogy reggel 6-tól este 6-ig tart a felügyeleti idő..... elvileg.... gyakorlatilag ha nem vagy ott 5 előtt öt perccel, már jön a telefon, hogy hol vagyok.
Arról az 1 szerencsétlen munkahelyemről is kirúgtak, amikor bárányhimlősök lettek a fiúk, mondván, nem lehet rám számitani, és egyébként is hogy gondolom, hogy most nem megyek egy hónapig előreláthatólag, mert az egyik elkapja, annak vonzata a másik gyerek lebetegedése is....
igy repültem még mielőtt ki tudtam volna iratni magam a gyerekorvossal táppénzre....
természetesen az ex megvonta a vállát és közölte, hogy ő nem fog azért itthon maradni velük, hogy engem ne rúgjanak ki..... persze mindemellett állandó jelleggel azt kaptam a pofámra, hogy nem dolgozok, meg hogy ő eltart engem, és mindenkinek elhordott a világ leglustább nőjének....
Most nyáron sikerült munkát kapnom, sajnos nem bejelentettet, de tudtam dolgozni végre, mert hogy-hogynem az új párom tudott segiteni, pedig nem az ő gyerekei.... aztán azóta megint semmi, mert mikor megtudtuk, hogy babát várunk, a doki eltiltott a munkától, az első három hónapban vérezgettem, nem akartunk kockáztatni.
Igy gyorsan elintéztem az Apeh-nál hogy magam fizetem a tb-t, nehogy belekössenek. Viszont igy én csak a gyes-re és a családi pótlékra leszek jogosult, meg az egyszeri anyaságira.... :)

nekem akkor szerencsém van, mert a párom hazahozza a fizetését és soha nem kérdezi meg, hova tettem, ha már hónap végén nincs belőle. És akármit veszek, nem mondja, hogy miért az ő pénzéből, sőt, még a fiúkat is abból öltöztettem fel télire, mert az apjuktól egyenlőre gyerektartást nem kapok. De megélünk, fenntartjuk a lakást, és én már akkor boldog vagyok, ha minden számla rendezve van, bevásároltam és még marad is pár ezer ft. a köv. fizetésig..... de sosincs olyan, hogy én pénzem, te pénzed.... :) szerencsére!
Vendég

Sziasztok!

OEP: nekem ma utaltak táppénzt, ennek talán még örülnöm is kéne, de azért az hozzá tartozik, hogy augusztus végétől voltam táppénzzen 6 hetet és hát most meg már ugye december közepe van.

Ja, és az összegről meg ne is beszéljünk! Hiába van az idei évtől normálisan bejelentett munkám, normális fizetéssel, mivel tavaly még tanultam, a minimálbér 60%-át kaptam! Ami másfél hónapra alig több mint 30 000Ft! :-(

Mikor ezt megtudtam, elhatároztam, hogy ha nem muszáj, nem megyek már idén táppénzre, pedig most is inkább otthon kéne feküdnöm, mert állati náthás vagyok, meg fáj a torkom, de az OEP rendszernek hála ezt a két hetet még ki kell húznom valahogy a munkahelyemen...

bocsi, ma nekem is ilyen panaszkodós napom van... :-( És nem azért mert emiatt nem jutott nekünk kenyérre, mert szerencsére volt tartalékunk, de maga a rendszer rettentően bosszant!!!!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Bocsika még mindig nem olvastam vissza, tegnap már elkezdtem, de még akkor is volt 4 oldal..... :shock:
Ígérem, hogy behozom a lemaradásomat!!! :oops:

Megvan az AFP eredmény, felhívott a védőnő.
23,5 azt mondta, hogy kicsit alacsony, de elfogadható. Mivel a 20. héten vagyok, nem kell megismételni.
Nekem az AFP-s vérvételt a 18. héten vették le, ezért lehet, hogy alacsony kicsit???

Bocsika írtátok már, de mi is ez a szám??? 23,5???
A MOM vagy mi az azt mondta, hogy jó.
És mi van, ha alacsony ez a szám???
Jó sok hülyeséget kérdezek, hm???
Bocsika érte.... :oops: :oops: :oops:

Jaj már akartam írni. Látom vannak új fórumozók!!!
Üdv. nektek!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gitka! Szülés után kell csak odaadni a pénzt, így elkerülhető, hogy abból megy el nyaralni a doki! :D
Egyébként mi is megfogadjuk majd. Nem szeretném, ha a többi éppen szülő nő pont protekciós lenne, így az ügyeletes doki el sem jut hozzám...

Na, majd később jövök! Most rohanok babanézőbe! Kolléganőm 1 hónapja szült!!

Kép
gabo001

Mamacka nagyon jópofa a bogár! Pont ilyen volt nekük is mikor születtem :D Egyébként a virágdíszítést nem teljesen így képzeltem, olyan tappancsokat szerettem volna ami nem ilyen nagy, és nem látszik ki a virágfej alól, de a virágos teljesen nem értette meg. Vag ez is jó lett volna, csak akkor annyi fej virágot bele hogy ne látszódjon ki a tappancs. mindegy, amennyit mentünk vele, arra bőven jó volt :D

Pumpó, szerintem az a normális ahogy a mostani párod látja a dologkat és nem ahogy a volt férjed... :oops: (Kísértetiesen emlékeztet Apukámra, aki most, 57 éves korára nőtt fel és szerintem minket nem várt úgy mint az unokáját most... )

Zorróné.... Ez elég elszomorító dolog..... Pláne hogy ilyenkor azért nem jó ha lábon hordod ki a betegséget, annyira utálom hogy az embert belekényszerítik ebbe.... :x

Kép Kép
szõlõ

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mary

Az én dokim azt mondta, hogy a MOM a lényeg! Ha az jó, a másikkal nem is kell foglalkozni...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Köszike Zorróné!

A MoM rendben ezt mondták, akkor minden rendben!
Szuper!
Még egyszer köszi!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő
Úgy is szép volt!

Még arra akartam írni csak mindig elfelejtettem, hogy szerintem a csípős nem zavarja babát. Én egy csomó almapaprikát betoltam már :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A fürdető cuccokhoz meg... gyógyszertári a legjobb... mi még mindig a fürdetőkrémet használjuk.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pelenkakiütésre meg a Sudocrém remek!

Bekenem és mintha elfújták volna a pirosságot!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka ezt nekem is mondták már anyukák hogy az a legjobb :)

Kép Kép
szõlõ

Csak méreg drága... de elég vékonyan kenni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szőlő
Lehet fiam véletlenül megcsörgetett... bocs... igyekeztem időben lenyomni...
sms-eket is nagy boldogan küldözget én meg csak pislogok a számlát a kezemben tartva...

Kép
Kép
Kép
mamacka

De lehet hogy jobban megéri ha kevés kell meg még hatásosabb is, nem kell annyiszor használni mint egy olcsóbb fajtát.

Kép Kép
szõlõ

Mindenképpen megéri szerintem mert nekünk más nem vált be...

Kép
Kép
Kép
mamacka

:lol: nem, nem csörögtem :D de el van mentve a számod, ha lesz ilyen akkor tudom hogy ő volt :wink:

Kép Kép
szõlõ

Y záródású rugiról akartam képet tenni, de egyszerűenb nem találok... nem is nagyon lehet ilyet üzletben kapni...

na majd lefotózom a sajátot...

Kép
Kép
Kép
mamacka

:o Nem nagyon lehet kapni? Mert nekem a babás blogomon az összes első babás mami azt mondta hogy az a lehető legjobb választás, amíg eleinte azt sem tudjuk hogy kell megfogni őket :lol:

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt csajok :)
Ezt a termést .. nah, most olvashatok :D :lol:

Muszáj kiírnom - zseniális volt a tegnapi koncert :D :D
Szőlő - Vasárnap csúcsszuper lesz a buli!!!!! Ez garantált - annyira szépen szólt, hogy végem volt! :D :D

Az a body-típus engem is érdekelne .. mert én sem láttam még sehol :(

Kép
szösszenet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?