Dokitéma:

én tudok ellenpéldát is mondani (sajnos saját tapasztalat volt az első szülésnél), hogy kifizettem a terhesgondozástól a szülésig egy vagyont, a szülésért egy vagyont és mégis leejtettek magasról a szülésnél....
anyu úgy kiabált szülésznőért és orvosért mikor jöttek a tolófájásaim, mert azok elmentek elszivni egy cigit, pedig látta a doki, hogy eltünt a méhszájam és mondtam is, hogy már nincs szünet a fájások között, de azt mondta, ha olyan érzésem lenne közben, mintha kakilnom kellene, tartsam vissza.....
na ezek voltak a tolófájások, amit tartson vissza az, aki mondja, képtelenség..... és akkor még kiabáltak is, hogy nem igaz, mennyire nem tudom magamat kontrollálni, mit kell hisztizni....
akkor erőm nem volt visszaszólni a dokinak, de fogtam és rányomtam, lesz ami lesz, vágni igyis vágott, ott rutin volt a gátmetszés, ha gátvédelmet kértél, olyan nincs, még a harmadszor szülő kismamát is vágták kérdés nélkül! Az ex meg odaadta a dokinak meg a szülésznőnek a borsos összeget másnap, mert ő nem volt benn, csak azt látta, mikor bejött pár percre, hogy jól vagyok, egészséges a gyerek és elment "fizetni"! Én egy fillért nem adtam volna legszivesebben. És még utána is csak akkor jött be a doki hozzám, amikor ügyeletes volt egyszer és esti vizitre jött az osztályra.....
Ilyen is van. Sajnos. Aztán a másik véglet is, amikor Barnust szültem, mindenki a maximumot nyújtotta, másik kórház, másik doki.... tökéletes szülés volt, gátvédelemmel (nem rajtam és a szülésznőn múlt, hogy repedtem, sajna igy jött ki) .......
Egyébként a gátvédelemtől nem esel el azért, mert nincs választott orvosod. Nem az orvos foglalkozik a gátvédelemmel, ha a szülésznővel megbeszéled, és ő támogatja ezt, akkor meg fogja próbálni a gátvédelmet és neked is elmondja, mit hogyan csinálj.
A doki akkor vág, ha a szülésznő szól neki, hogy vágni kell..... Barnusnál végig ott voltam lelkileg is a szülésnél, és láttam, hogy mindent a szülésznő csinált, amikor repedni készültem, szólt a dokinak, hogy nyisszantson kicsit rajtam, de előtte és utána is ott állt az oldalamon a doki és semmit nem csinált, csak a végén a varrást.....
De egyéni döntés, ki kit fogad és kit nem, mindenkinek a saját érzése szerint van, amit jónak érzel, úgy tegyél.....
Ági