A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Ja! És a pelus!
Én is mindenkitől mást hallottam,mindenkinek ki kell taőasztalnia!
Viszont nővéremnél a saját szememmel láttam,hogy a Pampers nagyon bevált,ezért én azt fogok venni!
1-2 csomaggal,aztán majd meglátjuk mennyire jó!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

moni: Biztos, hogy szép lesz a gyerekszoba. :D Képet kérhetünk majd? :D

pelus:
az én környezetemben is dícsérték már a dm-est, a Liberot, a Pampers-t. Szóval kinek mi jön be. :?

borotválás:
Inkább én is egyedül csinálom. A múltkor a körmöm levágását kértem a férjemtől, szegény annyira félt, hogy megvág, én meg ettől jobban paráztam. :lol:

Tegnap elmentünk az Intersparba (itt van velünk szemben), annyira fárasztó volt, azt hittem, hogy soha sem érünk haza. Már egyre jobban nincs kedvem ilyen körutakra menni :?

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

ibm: tesóméknál is a Pampers vált be, mi is azzal fogunk elsőnek próbálkozni :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilva!
Persze kaptok képet de majd csak hétfön mert még meg kell csinálni,hát kiváncsi vagyok belefér-e egy napba.
Igazából nem lesz gyerek szoba egyenlöre.
Most egy hónapja költöztünk haza anyuékhoz,itt van nekem egy szobám,azt kifestettük erre lesz majd micimaci és társai festményke.A férjem meg pesten dolgozik 2 munkahelyen.Szoval ö csak péntek estétöl van velem.Elég szar.
De mindez azért van mert legkésöbb Szeptemberben kifogunk költözni Új zélandra és hát pénz gyüjtés van. :D
De Májusba már férjem is velem lesz.!
REMÉLEM!!!! :roll:
Vendég

Moni:hova költöztök???Miért?

Csajok,kinél mi a kaja? Megint bajban vagyok.Palacsintát ennék,de kicsit lusta vagyok csinálni.

Kép
melike

Új-Zéland!
Auckland!
Szerencsét probálunk! :D :D :D :D
Vannak kint ismerőseink és nekik bejött.
:)
Vendég

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:06-kor.
pironya

Hú Móni!

Nem semmi vállalkozás!
Sok sikert kívánok!

Kaja! Én úgy döntöttem ma mirelii lángos lesz!
Imádom és 5 perc alatt kész van!
Tegnap sok volt a dolgom és most mire mindent elolvasok meg válaszolgatok szerintem dél lesz!

Én szeptember óta nem dohányzom,de mostanában úgy rátudnék gyújtani!
Eddig nem hiányzott,de most néha egy jó kaja után kinn a tavaszi friss levegőn.................................
De már nem szabad visszaszokni!!!!
Amúgy meg büdös és utálom,de néha annyira jó lenne........

Kép

Kép
ibm

Na itt vagyok újfent...

NAGYON VAGÁNYAK A BÉBIJÁRMŰVEK (babakocsik)!

Móni!
Új zéland?Téynleg merész és bátor próbálkozás kisbabával...az jutott szembe,hogy ott nem jó a magyar tb-tuti fizetni keel mindenért a dokinál és ugye egy kisbabával...BÁTOR VAGY!!!BÁTRAK VAGYTOK!!!
Engem már most az megvisel,hogy 2 utcával arrébb költözünk... :wink:

Melike!
Én májat sütök jó sok fokhagymával és tejfölöskrumplit...(krumplipüré)

Pironya!
gratu a kislányod felvételijéhez....
A kilók engem is lehangolnak,de ez van....pedig én sem eszek sokat már és még az is kijön,mégis....

Ibm!
Mirelit lángos???Hol lehet olyat kapni???
Rá vagyok izgulva a sajtos - tejfölös lángosra,csak itt a környéken nincs sajnos,viszont kelt tésztában nem nagyon vagyok toppon,hogy magam nekiálljak....
Vendég

Csiri-biri!

Aushanban szoktam venni,2 db. van egy zacsiban és naggggggggggyon finom!!!
2-300 ft körül van,minig feltankolok ha megyek ,ilyen lusta napokon jól jön!
Sajtos-tejfölös lesz!!!!
Nyami!!!!!!!!! :D

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Móni: nem semmi, hogy nekivágtok a csöppséggel a nagyvilágnak!
Nagyon sok sikert kívánok!!! :wink:

Pironya: ne aggódj, nem sok amit felszedtél. És úgyis a szervezeted dönti el, mennyit kell tartalékolni. Majd lemegy utána!
Inkább ez legyen, mint mikor Rubint Réka 6-7 kg-ot hízott az egész terhesség alatt. Ezzel csak az volt a baj, hogy egy csomó nőt ez befolyásolt, szerintem. Szerencsére engem nem érdekel, és nagyon jól érzem magam a bőrömben. :lol:

Ibm: kitartás cigi-ügyben! A baba fontosabb! Két hét múlva esküvő? :lol:

almaani
Kép
almaani

Bari!
3 hét lógás az oviból???itt minket tuti keresztrefeszítettek volna az ovi bejáratában,hogy mindenki jól lássa....
Mi is vegyescsoportba jártunk ,ráadásul abban az évben amikor Szinikém suliba ment (mostmár 6.os),na az év februárjában költöztünk vissza Egerbe és abban a 3 hónapban amíg oviba jártunk az új helyen,minden reggel fél 9 ig max be kellett érni,vagy telefonálni ha nem megyünk vagy késünk...pedig már nem akartam vinni oviba,de kellett!!!
Vendég

Almaani! Kitartok!
A baba mindennél fontosabb!
Igen,2 hét múlva esküvő!
De csak kis családi,kosztümös polgári lesz!
Vonalzómat is csak Werának köszönhetem!!!!!! :roll:
Majd talán egyszer lesz nagy fehér ruhás templomi!
Szívünk szerint csak 2 tanúval mentünk volna,de azért 12-en mégis leszünk! :wink:

Kép

Kép
ibm

Ibm!!!
Auschan???Akkor ma sem eszek lángost... :? mert akkor már közelebb van a piac,(csak ne lennék ilyen lusta dög) mint Eger-Pest-Eger...és talán olcsóbban is kijövök... :lol:

Rubint Réka!!!Szerintem azt a nőt senki ne vegye etalonnak....,bár meg kell hagyni,nagyon jó teste van...(a feje nélkül)
Vendég

Ibm!!!
Ahogy pakolásztam a konyhában,a mikró tetején találtam 2 szál dugicigijét a páromnak...(ha elfogy és lusta lemenni a boltba,mindig van valami rejtekhelyen...)Belegondoltam,hogy mi lenne ha....nem az íze,csak maga a rituáléja miatt....De el is vetettem a gondolatot,mert ez a kis poronty már úgy terjesztkedik odabent és nyomja a tüdőmet,hogy néha cigi nélkül is nehezebben veszem a levegőt mint Dártvéder a csillagok háborújából...
(tudjátok az a gázállarcos fazon a hörgős hangjával... :wink: :lol: )
Vendég

Hát a levegővel én sem állok túl jól!
Főleg estére!

Asszem megpróbálok valaami életet vinni magamba és legalább a lakást összerakni egy kicsit,meg elkéne mennem legalább kenyérért!!
Annyira lusta vagyok!!!!!!!!!!!!!!!
Biztos ez a hülye idő!!!

Kép

Kép
ibm

BARINAK TILOS ELOLVASNIA A SAJÁT ÉRDEKÉBEN!!! :lol: :?

Pár hete a tv-ben láttam az orvosi műhibákról egy riportot...vagy a fókuszban vagy a Naplóban....Inkább a Naplóban...( minden vasárnap este 7)és ott azt mondta az egyik riportalany,hogy fent vannak egy honlapon,mert már kötelező,hogy melyik kórházban,melyik orvosnak,milyen műhibáji voltak!!!
valaki nem tud erről valami hasznos infót adni?
Mert akárhogy keresem a google-ban,semmit nem találok!!![c
Vendég

Sziasztok!

Én nem bírtam ki, és újfent elkuncsorogtam anyám szívhangos kütyüjét a rendelőből...
Míg főtt az ebéd, meg is hallgattam! Olyan szépen dobog!
De majd este apával hallgatjuk!

Almaani, tévedés, R.Réka csak 5 kg-ot hízott! Ne verjetek rá még +1-2-őt!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Móni, a szomszédunkban lakik egy magyar származású, de Újzélandi család. A pasi itt dolgozik pár évig, aztán mennek vissza. Utálják Magyarországot.

Kép
zmimi

Zmimi,

én is szeretnék egy olyan szívhanghallgatót :) Olyan jó lehet...persze akkor mást se csinálnék csak hallgatóznék...:)

Hát azért a kelt tésztát érdemes megtanulni csinálni, annyi mindent lehet belőle alkotni és tök hamar megvan...biztatok mindenkit, próbálja ki...nálunk is volt lángos hét elején. Kis bátorság kell és nagy a siker. Komolyan. A kelt tésztát nehéz elrontani, főleg ha lángos lesz.

Olyan mirelit lángost mi is ettünk már, tényleg jó különben, és mi itt vettük a sarki boltban (CBA) Idő és munkatakarékos, az biztos.

Üdv
Dana

Kép
danaaia

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:07-kor.
pironya

sziasztok!végre végeztem ezekkel a rohadt számlákkal és jöhetek hozzátok..közben kopog a szemem az éhségtől, csak előtte megkérdem, hogy kell e valami papírok után szaladgálni még a baba jövetele előtt?anyasági, gyed, gyes,egyéb, vagy ez hogy intéződik?láttam írtátok ezt a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot.na erről még nem hallottam.
Eldöntöttem ápr.25-ig dolgozom, aztán onnan tényleg hawaai.vagy csak gondolom, mert arra már javában folyik az építkezés.majd megmutatom a házacskánk tervrajzát is.

Kép
Kép
eyi

Én időszámításunk előtt,még szűzlánykoromban ámulattal néztem mamámat ahogy a levert fülő bögrében (mindig ugynabban) futtatja a langyos tejben az üdítőt és napi szinten varázsolja az asztalra a szebbnél szebb és finomabb,kelttésztájú sütiket...Rám csak a tojássárgájával való kenegetés maradt...nos én azóta is azon a szinten maradtam :oops: :cry: :? :lol:
Egyszer próbálkoztam pogácsával...szerintem a környezetem egészsége érdekében többet nem teszem :lol:
Vendég

Én hülye vagyok!!!!
Most olvasom vissza...
Langyos tejben az üdítőt futtatja...
Kész!ez már a tuti agyileamortizálásodásom jele.... :shock:
tehát helyesen....FUTTATJA AZ ÉLESZTŐT
Vendég

Pironya, semmi kínai nincs benne! :lol:

langyos tej, kis cuki+ élesztő., mikor jól kinőtte magát a bögréből, akkor adod a liszthez! :wink:

Kép
zmimi

EYI!
nekem szülés elött márcsak az apaságit kell elintéznem,elintéznünk....
A gyes/gyed/családipótlék és az egyszeri szülésitámogatás (vagy micsoda)) az a baba születése után intézendő a helyi államkincstárnál a baba születési anyakönyvijével és az utóbbi a terheskiskönyvvel...
Legalábbis az én tudomásom szerint...
Vendég

Köszi csajok majd meglátjuk hogy mire megyünk ott kint! :lol:

Zmimi!
Nekünk se a szivünk csücske Magyarország! :lol:
Ezért is megyünk,mert itt tuti nincs jövönk.
Na de mindegy!
Ezt mindenki másképp gondolja. :roll:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:08-kor.
pironya

köszi csiri-azért nehogy az üdítőt futtasd,én sem mutogatom az intim zónáimat, rem. megnyugodtatok.Jók ezek az elírások, bár ha jobban belegondolok, egyszer majd megpróbálkozom narancslében futtatott élesztővel készült fánkkal.. :)

Kép
Kép
eyi

húúú kelt tészta... imádom, és megmondom őszintén, hogy nekem jobban is sikerül mint a piskóta. az ha fel is emelkedik, miután kész, össze is esik. szóval vagy kevert tésztát vagy kelt tésztát szoktam csinálni, ha sütök. meg ma pl palacsintát.

a lángos meg... őszintén megmondom, én újabban sajnálom ebben a bazidrága olajban kisütni a fánkot/lángost... inkább veszek valahol készen. mondjuk mázli, mert nekünk pont van 10 perc sétára egy lángosos. :)

hú csajok ... nem ma van a lustaság világnapja véletlenül? :lol:

mia_snow

Jól van na :oops: :lol: !!!
Szerintem azért írtam el,mert már nagyon szomjas voltam...Nem mintha annyi üditő lenne itthon... :lol: :roll:
Vendég

Milyen sokat írtatok :shock:
Csiri biri:még mi sem lógtunk ennyit az oviból de mivel kérek orvosi igazolást(a mi doktornéninkel meg lehet dumálni :wink: ) így szerintem nem szólhatnak!!Ebből mondjuk egy hét tényleg bárányhimlő volt...kettő lógás!!

Móni:nagyon bátor vagy én nyaralni sem mertem 6 éves korukig!
A kisebb tavaly volt először!

Orvosi műhibák engem is érdekelne!!És ez nem tartozik a paráim közé!!Hinnétek??Bizom a dokimban!!

Ma annyit keményedek,hogy gondolkodok mikor kell fájásnak nyilvánítani!!Kurvára elegem van,hiába fekszek magnézium bor...csak jönnek és jönnek..Remélem megint csak a front!!
Vendég

bárány: miért nem mertél 6 éves korukig nyaralni? mi már jövőre szeretnénk menni... de várom az ellenérveket. :)

igazából 2 éves korom óta nem volt nyár, hogy ne nyaraltam volna valahol, lehet hogy ezért vagyok besózva.

mia_snow

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:09-kor.
pironya

Na akkor egy ujabb téma,bár még késöbb lesz aktuális....Szerintem mindenkit érint és hozzászólásra késztet...

Reggel az Rtl Csak csajokban olvastam az sms csíkon,hogy egy kismamának 3,5 hónapos bébije van,császárral szült és most megint terhes,gyógyszer mellett :shock: :? :roll: :?: :?: :?:

Én egyfajta gyógyszert szedtem évekkel ezelött,utána volt ez a szuris megoldás...1 szuri 3 havonta...azt kb 1 éve hagytam abba...és még kellett kb fél év mire kiment a szervezetemből és lett babuci...azt nem akakrom mert eléggé erős és szoptatás és szülés után talán nem is javasolják egyhamar....
A spirál engem valahogy zavarna....
Gyógyszeren gondolkozom ismét...majd....
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:09-kor.
pironya

Én is 2-3 éves korom óta nyaraltam!
Félre ne értsd,tök normálisnak tartom amikor valaki kicsi babával nyaral!!
Csak nekem elég volt itthon a sírás, a pelenkázás,két gyerek veszekedése.
Nyaralni akartam!Nem hozzájuk alkalmazkodni!!!!
Tavaly a szomszédainkkal elindultunk végre...de az 5 napon minden gyerek(össz 5) hányt fosott!!Vihetük őket az ügyeletre,ami tőlünk jó messze volt..azután sipirc haza!!!
Na én erre nem vagyok kiváncsi!!Akkor inkább megyünk maradra!!
Vendég

Megjöttem... Voltunk a szakrendelőben pisit leadni, meg végre elmentünk megrendelni a komódot, amiben a kissrác ruhái lesznek majd. Nem pelenkázós, olyan feltétet majd az ágyra veszünk.

Ibm, köszi, hogy írtál a derekadról, akkor kicsit megnyugodtam :) Igen, sejtettem, hogy a hátfájás az normális, és hogy egyre erősebb lesz, de azt nem gondoltam volna, hogy kifejezetten az egyik oldalon így le tud napokra merevedni az ember dereka...

Amúgy mostanában bőszen olvasgatok a szoptatásról, hát igen. Ahhoz képest, hogy ösztönből kéne mennie, annyi furfang van benne... ráadásul 3 kiadvány 3 különböző véleményt közöl az igény szerinti vagy időzített szoptatásról, meg a mérlegelésről (igen v. nem), meg az éjszakai teáztatásról, ááá, csak győzze eldönteni az ember lánya, hogy akkor mi a helyes.

Kép
elan

NYARALÁS!!!!
Ugye juniusban születik a kicsi....úgy terveztük,hogy a nyár kimarad,esetleg csak valami hétvégi eynapos tóparti,esetleg strandi progi a csajaimmal,persze a kicsi NO VÍZ....
És valamikor nov-dec körül elmennénk egy hosszú hétvégére....
Illetve egy normális nyaralás....Balcsi,Horvát ország az jövő nyáron...akkor már 1 éves lesz és szerintem már "értékelné" is...
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:10-kor.
pironya

Ja azt nem tettem,hozzá,hogy a fiam nem volt hajlandó idegen helyre betenni a lábát kb 3 éves koráig!!
És ezt kezdte 3 hónaposan :twisted: :twisted:
A pszihológus 1,5 hónapos korában túl érettnek találta az agyát 10-11 hónaposnak és utasított,hogy tegyem ingerszegény környezetbe(se színek se játékok),hát én ezt nem tettem meg :twisted: :twisted: :twisted:
De sok bajom volt vele!!!4 évesen 11 éves intelligenciája volt!!!
Mostmár kezd normális lenni!!!
Vendég

Elan!
minden baba más!!!
hidd el,hogy amikor már ott tarunk,hogy szopiztatni kell,mindenkinek menni fog és kialakula a saját rendje és menete...
Én a mérlegelést mellőztem...csak akkor volt,amikor dokinál vagy védőnőnél voltunk....ugyis látszik,hogy gyarapodik...
Az időzített szoptatás sem jó szerintem...Te sem mindig 7.00-kor,1200-kor és 18.00-kor eszel...Hanem akörüli időben amikor éhes vagy...ö is jelezni fogja ha éhes....bizti észreveszed,úgy fog oázni :lol:
És hidd el,tényleg ösztönös az anyaság...
Vendég

Én nem fogok szoptatni..
Legalábbis eddig nem müködtek a tejcsatornák(vagy mik)
Szerintem ez már így marad :cry:
úgyhogy marad a méreg drága táp!! :twisted:
Vendég

Engem is szexisnek tart a párom,így kismamaként...
bár én akárhogy nézegetem magam nem tudom mit lát rajtam....
Mi szexis???
Az asszonybugyim,az oszloppá dagadt és vizesedett lábaim vagy a bucivá dagadt arcom??? :lol:
Vendég

Csiri biri:Az én férjem nem nyilvánít véleményt de a nézése mindent elárul..inkább döbbenet van az arcán!

Én tangát hordok :oops:
Vendég

csri én is ezen törtem a fejem tegnap.kolléganőm 40 éves, három gyerek után még mindig gyógyszert szed, marvelont.én is uazt szedtem és szerintem azt is fogok, mert a spirálban nem igazán bízom, de azért majd megkérdem a dokit is, mi a véleménye.

Kép
Kép
eyi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:12-kor.
pironya

Én úgy tudtam 35-ig lehet gyógyszert szedni :shock:
Rosszul tudom??
Ezek a mai gyógyszerek már mások?
Mert ha így van akkor nem köttetem el magam
Vendég

Pironya akkor küldj napi egy litert :D
Vendég

szoptatásról: én szeretném ha lenne benne rendszer, de nyilván nem az óra:perc-et fogom nézni, hanem hogy akkor 8körül (hogy fél8 vagy fél9 az ugye sokmindentől függ...), vagy dél-körül, stb. azt is szeretném elkerülni hogy bármikor sír, akkor gyorsan cici, mert akkor meg lelki függés lesz komoly, és az sem jó - szerintem. na hát aztán most én tervezek, és ki tudja mi lesz ha megszületik a kis bébi. :) mérlegelni tuti nem szeretnék, mert egyrészt a saját agyamra mennék vele idővel, másrészt meg ha keveset eszik, és nem akar többet, akkor úgysem tudok mit csinálni, ha enne még, de nincs több tejcsi, akkor sem nagyon, ha meg van tejem, és eszik sokat, akkor nyilván nem fogom levenni a ciciről csak azért, mert elég. úgyis lesz majd mérve hetente (ha jól tudom, védőnéni/gyerekorvos? által...)

védekezés: én sokáig szedtem gyógyszert, hosszú évekig, állítólag alacsony hormontartalmút, nem is volt rá panaszom. 2006 októberében hagytam abba, azóta olyan az arcom mint a rosszabb bőrű 16 éveseknek. mostanában kezd valahogy kikupálódni, pedig előtte soha nem voltak pattanásaim. szóval gyógyszert többet nem.... 2006 októbertől 2007 májusig meg megszakítás volt, és nem is csúszott be a babó, bár azért választottuk ezt a módszert, mert ugyan nem 100%-os, ha becsúszott volna se lett volna gond. én így szeretném kihúzni a szülés utáni 1 évet is, aztán jöhet a következő project. :D

mia_snow

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.25 22:12-kor.
pironya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?