szoptatásról: én szeretném ha lenne benne rendszer, de nyilván nem az óra:perc-et fogom nézni, hanem hogy akkor 8körül (hogy fél8 vagy fél9 az ugye sokmindentől függ...), vagy dél-körül, stb. azt is szeretném elkerülni hogy bármikor sír, akkor gyorsan cici, mert akkor meg lelki függés lesz komoly, és az sem jó - szerintem. na hát aztán most én tervezek, és ki tudja mi lesz ha megszületik a kis bébi.

mérlegelni tuti nem szeretnék, mert egyrészt a saját agyamra mennék vele idővel, másrészt meg ha keveset eszik, és nem akar többet, akkor úgysem tudok mit csinálni, ha enne még, de nincs több tejcsi, akkor sem nagyon, ha meg van tejem, és eszik sokat, akkor nyilván nem fogom levenni a ciciről csak azért, mert elég. úgyis lesz majd mérve hetente (ha jól tudom, védőnéni/gyerekorvos? által...)
védekezés: én sokáig szedtem gyógyszert, hosszú évekig, állítólag alacsony hormontartalmút, nem is volt rá panaszom. 2006 októberében hagytam abba, azóta olyan az arcom mint a rosszabb bőrű 16 éveseknek. mostanában kezd valahogy kikupálódni, pedig előtte soha nem voltak pattanásaim. szóval gyógyszert többet nem.... 2006 októbertől 2007 májusig meg megszakítás volt, és nem is csúszott be a babó, bár azért választottuk ezt a módszert, mert ugyan nem 100%-os, ha becsúszott volna se lett volna gond. én így szeretném kihúzni a szülés utáni 1 évet is, aztán jöhet a következő project.