A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Éva, gratulálok a kislányodhoz!

Most értem haza, tényleg pocsék idő van. Abból is látszik nekem, hogy ma először, negyed tízig aludtam!!!

Átnéztem a ruháimat, hát, nem fogok valami változatosan öltözni december elejéig, az biztos! :lol:
Imádom a hosszú, térdig érő pulcsikat, na, azok most mind éppen hogy fenékig érő pulcsikká lettek.
De nem szeretnék befektetni ruhába, majdcsak kibírom azzal ami van.
Nektek nincs ilyen bajotok?
Vendég

Gio, nem tudom, nálam egyből vinni kellett a nőgyógyis papírt, de van b.nőm, akit eleve a nőgyógyász vett fel.
Vendég

Gio: az én háziorvosom mindig kéri a nőgyógyász javaslatát! Szerintem hívd fel, biztosan meg tudod vele beszélni, hogy két hét múlva beadod a papírt, csak a dátumra kell figyelni!
Minden hónap végén megyek a háziorvoshoz, és minden alkalommal viszem a nőgyógyász papírját...
Vendég

Éva: én is gratulálok :)

Judy: hjajjjj dehogy nincs ilyen probléma... pont ma délelőtt pakoltam át a ruháimat, a nyáriakat el, az őszi-télit elő és elég elkeserítő: össz-vissz 4db felső van, ami rám jön!!! Persze nem a pocak a baj, azzal még csak -csak beleférek, de ciciben az én kis xs-es ruháim nagyon durván szűkek lettek... és én sem szeretnék ruhát venni, de meg ugye a már említett hiúság, hogy csinos szeretnék lenni :roll: most az ésszerűség és a hiúság vitatkoznak bennem :oops:
No és ami még tudatosult bennem: hogy a tanga bugyikáimat lassan elfelejthetem!! És "normál" bugyim meg alig van :shock:
Vendég

Akkor megnyugodtam, azt hittem, csak én csinálok ebből (is) hiúsági kérdést!
:lol:
Nekem is van bugyigondom, azok is kicsik, és bevágnak oldalt, úgyhogy lassan csak 4-5 db van amit hordani tudok.
Vendég

Gio, akkor üdv. a láblógatósok körében, jó pihit és jó vásárlást!!
Vendég

Gio nálunk vinni kellett nőgyógyi papírját, de nekem elég volt egyszer. Fogadd meg Gombi tanácsát, és telefonon érdeklődj, mert ezek szerint ez is mindenhol másképp működik :?

Üdv. Gabi
Vendég

Hát bugyi nekem is kellene pár darab:-) De vásárolgatni mostanság nemigen fogok, max, ha a férjem elszállít vhova. Nem baj. Sokmindenünk megvan már, olyannyira, hogy akár a gyerek is jöhetne, de remélem azért még kibírja odabent egy kicsit.
Jó sokan vannak akik már joslófájásokkal "küzdenek". Ijesztő lehet, bár nem tudom én felismerném -e, gondolom azért igen :)
Mindenesetre töretlenül bízom benne hogy ez a csontfájdalom enyhülni fog, akkoris, ha a szakirodalom mást állít :)

Gombi
hát nekem van egy terhestangám...Nagyon durva:-)) Mindig röhögök ha rálelek a fiókban. Szóval már ilyen is van:-) Az Anita nevű szemfényvesztő és drága kismamafehérnemű boltban lehet ilyesmiket kapni, hogy trendi mamik legyünk :o de a Soroksári úti babadiszkontban féláron árulják ugyanezt :twisted:
Vendég

Gabi és többiek,
köszi az infot. Remélem azért felvesz holnaptól táppénzre a doki akkor is ha nem viszek most igazolást csak jövő héten mondjuk. Nem szeretnék holnap még bemenni az irodába.
Vendég

Hát a tangával szerintem szülés után lesz nagyobb bajunk :shock:
Egy a bibi: én a normál bugyit uuuuuutááááálllllloooooom!!!

És ami még nincs: szoptatós melltartó... eddig csak olyan drágákat láttam, de túlzásnak tartom hogy 5-6ezret kiadjak érte!!!!
???
Tipp?? Azért ne legyen gagyi, de túl drága se...
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasás előtt gyorsan a hírek rólunk: Voltam uh-on és jól vannak a babák, csak hát nagyok, nagyobbak mint kéne lenniük. Az uh-os csajszi a fejüket nagylalta, és rögtön azzal riogatott, hogy nem e a cukorral van gond. De a doki szerint teljesen normális a cukrom. Összehasonlítottam a lányok uh értékeivel és teljesen normális méretekkel bírnak. Hát mi nagyfejűek vagyunk :lol: :lol: :lol:

Szóval a méretek:

BPD 76-73mm
THQ 74-70mm
FL 50-48mm

A lányok értékeit pedig: Johannának, 28 hetes 4 napos terhességnél volt a BPD 76mm és az FL: 51mm.
Vera szintén a 28. betöltött héten uh alapján a köv. méretekkel rendelkezett BPD: 74mm, THQ: 70mm és az FL 54mm. Hát a kisebb babának nem lesz olyan hosszú combaj :) de hát egy pasinál nem is az számít! :D Mondjuk Verusra is és Johira is mondták, hogy hosszú combúak!

Nos akár hogy nézem, a nagyobb baba Johink méreteinek felel meg, a kisebb pedig Verusénak, csak hát két héttel idősebbeknek mutatkoznak a koruknál. Amúgy Johi 38. hétre született 3760g-al és 56cm-el, Verus meg 39. hétre 3430g-al és 53cm-el. :)

A súlyukat sajnos nem tudtam megbecsülni a felrakott becslők szerint. Nem tud valaki olyat, amihez ezen értékek kellenek?

Kata
labkat

Kata gratulálok!! EZek csodás hírek!!

És Éva Neked is gratula a picilányhoz!!
Vendég

Sziasztok!

Pókica: Párom nekem is olyan mint tied ezekszerint,ő is egyből felveszi a kesztyűt....!:D Valahol jó ez,mert megvéd engem és magát is minden szituációban,de néha bosszantó is ez a harcikakas tipus!Jah és a gyerekekért is kiáll minden szituációban....az ovodában nem nagyon szerették az ovónők,pont ez miatt,...az iskolában meg ugyancsak kiáll a nagyfiunkért,aki mellesleg az ő nevelt fia...és ezt nagyon becsülöm benne!Annál is inkább mert sajnos értem apám nem igazán állt ki,ha szükségem volt rá! :roll:

Ma nem volt nálunk áram reggel 8-tól délután négyig.....hát borzalmas volt!És ez lesz még két napig!Holnap ki is megyek anyumékhoz,mert tök sötét van így a lakásban!
Délben rendeltem egy pizzát amiből pici fiam meg is evett 3 szeletet! :shock:
Estére pedig túrós töltött zsemlét csináltam! :P
Vendég

Sziasztok!
Voltam dokinál, minden a legnagyobb rendben. Kata, az uh-n nekem is kérdezte a nő, hogy rendben van-e a cukrom, szerintem ma ez volt a kedvenc kérdése. Az az érdekes, hogy a hétvégén más méreteket mértek a 4D-s uh hiper-szuper géppel, mint most.
BPD: 89 mm
THQ: 87 mm
FL: 58 mm
szép nagy.
Gombi: én láttam a neten itt: www.angilure.hu
és itt is: http://www.christinamoda.hu. Persze még nekem sincs, de lehet, hogy a soroksári úton is lehet kapni olcsóbban. Én se gondolom, hogy normális a 8-10 ezer egy szoptatós melltartóért.
Judy: együttérzek az öltözködési problémával. Nekem sincs mit felvennem. Főleg, hogy ma jött ez a hideg...Mert most kéne valami kardigán, amit ugye nem tudok begombolni,meg a kabát, ami szintén szűk már. Van egy-két felső, amit kineveztem kismamásnak, azokat hordom. Nem veszek már erre a két hónapra.
tedorka

Eva! Gratulálok a kislányhoz! Tudjátok már a nevét?

Kata! Milyen szépen egyformán növögetnek a babák! :D A lényeg, hogy minden rendben van velük.

Én jól felszerelkeztem terhesnadrágokból, jelenleg 5 db-om is van és egyet már eladtam, mert kicsi volt, több baba pedig már tuti nem lesz. :oops: Felsőruházatból is pont 5 db-om van és egy meleg kardigán. Így jól tudom őket variálni. A teszen vettem mindegyiket párszáz ft-ért és majd ott is adom el, ugyancsak olcsón. Így olyan mintha szinte semmibe nem került volna és csini voltam ebben az állapotomban is. :)
Most vasárnap vettem nagyobb bugyikat a Tescoban, F&F márkájú, csak 700 ft 5 db, tiszta pamut és nagyon kényelmes. Szülés után úgyis dobódnak le a kilók, ennyiért erre a kis időszakra nagyon megéri. Ráadásul diszkrétek, szépek is.

Szopis melltartóban a Dorina márkát tudom ajánlani, az Intersparban és a Corában is kapni, 2500 ft-ért vettem az utóbbi áruházban akcióban. Sokszor beteszik akcióba.
Csak pamut és iszonyat strapabíró, lecsatolható mellrészű, jól tart és nagyon kényelmes.

Tulipános! Az én uram is nekimegy a családért és magáért mindenkinek! :D Na és persze az elveiért is!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Kata, Dorka gratuláció az eredményekhez! :)
Képzeljétek eddig irigykedve olvastam a csuklásról szóló beszámolókat gondolva, hogy nálam vagy nincs még ilyen vagy nem veszem észre. Erre ma délután lepihentünk apával és egyszer csak ütemes kis "rángatózást" vettem észre a pociban. :D :D :D Odatettem apa kezét és ő is érezte. Úgy örültem, hogy együtt élhettük át a kicsink első csuklását. :wink:
csillag25

Pókica
és honnan tudod a netről megállapítani hogy ez vagy az a ruhadarab tuti jó rád? Én mindig ebben vagyok dilemmában
Vendég

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a gratulációkat. Igen, tudjuk a nevet: Zsófia Éva lesz.

Ma voltam pedikürösnél, végre!!! Már alig vártam, olyan csúnya volt a lábam, de nem volt erőm 5-6szor nekifutni, hogy sikerüljön valamit kihozni belőle. No meg jól is esett a kényeztetés. Most voltam életemben először, de még elmegyek egyszer szülés előtt.

Szerintem ezek a méretek elég csalókák. Persze vannak standard méretek, de ettől való eltéréseket még nem kell túllihegni. Szerintem Kata te se izgasd magad rajta, ha a lányok is ilyenek voltak, akkor most is minden rendben lesz. A nagyfejű babák is egészségesek :)

eva

Kép
schvargaeva

Ruhák terén: egy hete szereztem be nadrágokat, pulcsikat még nem kellett eddig felpróbálnom, de nem lesz nagy választék, az tuti... Én viszont a kabáttal is gondban vagyok. No meg mivel még dolgozni járok egy ideig, utána meg a kórházba, boltba mégiscsak elmegyek, jó lenne valami normális kabát. És még szeretnénk babát máskor is, meg a hordozókendőhöz is jól jönne egy nagy kabát, mindenképpen be kell ruházzak rá. Csak még nem látom, hogy mire fogja futni.
Vékony pulcsiban még beér az őszi kabátom, meg van egy poncsóm, azt rétegesen öltözve bírja még egy ideig. Nem tudom hogyan lesz később.

eva

Kép
schvargaeva

Kata, üdvözöllek a nagyfejű babák klubjában, nekem is minden ultrahangon ezzel jönnek! Mintha nem látnák, hogy nekem is mekkora fejem van a combom hosszához képest (sajnos)! :lol: Nekem a múlt heti uh-n a bpd 82 volt, az fl meg 58. Ikreknél szerintem meg még mindig sokkal jobb hír, hogy nagyobbak, mint ha kisebbek, pláne szuper, hogy nem nyomják el egymást, hanem ilyen szép kiegyenlítetten fejlődnek!

A ruháim nekem is vészesen fogyatkoznak, bár szerencsére vannak bővebb felsőim is, amik még éppen jók. A bugyijaimat sem nőttem ki még, igaz nem is nagyon hordtam tangákat korábban sem. Most a hideggel kínomban átmeneti kabát gyanánt beújítottam a párom egyik kordingjét, felhajtott ujjal egész menő. :lol: És ami a lényeg, elfér benne a hasam!

/
lemonsong

Sziasztok!

Tegnap korán feküdtem, már a Barátok közt is csak fél füllel hallottam, pedig szoktuk nézni :roll: de fájdogált a fejem. Bekaptam egy Algopyrint, már úgyis rég kellett. Aztán el is aludtam. De úgy tűnik 6 óra alvás elég a szervezetemnek, mert 3 után éberen forgolódtam... Nem is fáj semmim, csak a torkom, de már sokkal jobb, mint tegnap éjjel. Kezdek inkább taknyosodni :? De jó, mert valsz. csak egy gyenge influ, és nem a H1N1 :D

gio: szóval mostantól te is többet leszel net közelben :D Dokija válogatja, hogy kiír e orvosi igazolás nélkül táppénzre vagy sem. Mondjuk szerintem 7 hónapos kismamákkal már nem akadékoskodnak. Engem amúgy is kiírt volna a dokim anno, de azért rákérdeztem az igazolásra, és mondta, hogy hozzak, ha tudok. Aztán jól is jött. Mára már jobban szigorították az ellenőrzéseket - mármint hogy kit miért tartanak táppénzen, ezért jobb ha minél hamarabb viszel neki igazolást, h ne húzza a száját!

judyka: dehogy nem van ruha bajom. Sőt, a kismama nacijaim kezdik megadni a szolgálatot. Ok, már a harmadik terhességgel hordom őket... Az egyik ülepe már olyan szinten megkopott, hogy elkezdett szakadni. Meg tudom varrni, de hát azt már csak itthonra, vagy hosszú kismama felsővel tudom felvenni. A másikat is már többször varrtam, hála Istennek, csak a varrás mentén vannak problémák. A fölsőim meg alig takarják el a pocakomat, pedig én is a legalább csípő középig érőket szeretem :roll: Egy kismama felsőm van, amit csak úgy vettem nem terhesen, de van rajta egy pici lyuk, tán beakadtam valahová :roll: De hát én se akarok beruházni semmi ilyenbe, úh most ilyen szakadtan járok. Na meg az ezer éves kardigánjaimban. Gazdasági válság van vagy mi :D

gombi: esetleg francia bugyi? Én arra szoktam rá. Megutáltam a normál bugyikat, mert itt-ott bevágtak. A C&A-ban vannak jó kis 4db-os pamut bugyik, azt szerettem meg. Meg a Tesco-ban F&F-es francia bugyik. Bár a C&A-s jobban bírja a strapát.
Melltartó ügyben én már ajánlottam a Dorina szoptatós melltartóját. Nagyon jó az anyaga, és tartós is. Szinte az összes nagy bev. központban kapni, és max 3000Huf körül vannak. Úgy tudom, C&A-ban is vannak jók, szintén többes összecsomagolás, és nem annyira drága, de ezt még nem ismerem.

tedorka: akkor lehet hogy az uh-os csajjal volt baj? Már valaki felhozta a témát, én arra gondoltam, hogy a esetleg szülök, vagy kórházba fektet a doki, neked küldenék sms híreket, ha nem gond!

Most nézem, hogy azt el is felejtettem írni rólunk, hogy a nagyobbik baba, a baloldali, és ő már szépen befordult, de a kisebbik még mindig faros :? A doki mondta, hogy így szeretnek a legjobban lenni az ikrek, de azért még befordulhat, van rá némi esély, bár kevés. Mindemellett azt is mondta, hogy ha a 36. héten kinyílik a méhszáj 2 ujjnyira, akkor befektet, és ha nem indul be a szülés magától a 38. hétig, akkor indítják. Ami gáz, hogy ezen időbe pont bele esik karácsony és szilveszter is :( De nem nyílok ki, és nem kell befeküdnöm, mert beindul a szülés időben! Karácsonyra otthon akarok lenni! Főleg ha ilyen ütemben nőnek a babák. Ja és még annyi, hogy a méhszáj teljesen rendben van. :D

lemon: hát lehet hogy mégis inkább az AEK uh-al van baj, nem a babáink nagyfejűek :lol: :lol: :lol:

Kata
labkat

Sziasztok!

Labkat!
Hát gratula a nagy babókhoz.Szerintem nem feltétlenül kell foglalkozni a méretekkel,addog még annyit változnak....És akkor megpróbálkoztok a sima szüléssel?NMe riogatnak császárral?

Évi!
Gratula a csajszihoz! :D Csak aztán nehogy úgy járjatok mint mi :wink: Ja és nagyon szép nevet választottatok neki!

Olyan,de olyan f*s idő van nálunk: iszonyú nagy szél,és szakad az eső.Zizu persze nyűgös igen rendesen,ki se lehet menni vel,de Huba sincs elemébe,kissé le van lassulva. Úgy döntöttem abba hagyom a Pipolphent,mert szerintem lelassítja kicsit.Bár csak este veszek be felet,de még így is érezhető a változás.
Tegnap vettem pár fiú rucit atz egyik ismerős csajszitól,neki szilveszterkor született a kisfia.Iszonyú rendes volt: a legdrágább rugit is 300Ft-ért adta. Csütörtökön másik anyukánál nézek szét,úgyhogy szerencsére úgy néz ki mégis lesz ruhája Hubának :D

Kismama ruci: Van 4 gatyóm,ami tökéletesen elég,meg pár kismami felsőm.Bár ezekkel nem foglalkozom,úgyis pulcsit is hordok.Azt viszont nem tudom,hogy fogok beleférni a téli kabátomba :roll:
Főleg ha már meglesz HUba és rám lesz kötve...lehet,hogy majd apa kabátját hordjuk :D

Bugyi: Alapvetően én is tangát hordok,utálom a hagyomásnyosat,de szüklés után egyáltalán nem ajánlatos a tanga.Főleg gátmetszés esetén :shock: :shock: Én szülés után még jó ideig nem bírtam elviselni,még most is van,hogy ha "érzem" a vágás helyét,inkább nem tangázok.Na meg most ez a hülye viszér!Most meg azt nyomja a tanga.Jaja kijött 3 is.Bár a doki szerint szülés után visszamegy,de akkor is...az egyik már fájdogális olykor.

Hű kisregény lettem,megyek feöltöztetem Zizut......
Vendég

Sziasztok!
Hát ez az idő, kiborító. Ráadásul nálunk ma nem lesz áram 10 és dél között. Ilyen sötétben még olvasni se lehet. Na nem baj, majd valamit kitalálok. Legrosszabb esetben marad a takarítás. Azt lehet sötétben is.
tedorka

Sziasztok!

Miután már mindenki tudja, hogy mit rejt a pocak, összesítettem kicsit :) 39 név van a táblázatban, akik sűrűbben v. ritkábban fórumoznak, van pár név, akik csak párszor jelentkeztek be, és hónapok óta el vannak tűnve. Utóbbiakat nem számoltam, így év vége felé lesz 20 kislányunk és 19 kisfiúnk :) Legalábbis az utolsó uh-k alapján.

Emlékeztetőül pedig itt a táblázat :)

Kép

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!

gio'ia nekem a táppénzhez csak a terhes kiskönyvemet kellet vinni, szó nélkül kiírtak attól a naptól amikor el szerettem volna jönni. Én oda mentem, ahol a terhestanácsadásra kell járnom, mert a házorvosom azt mondta, hogy nem tud végig táppénzen tartani. ( érdekes, mert van olyan kolléganőm, akit a háziorvos tartott végig táppénzen)

tedorka priviben küldöm a telefonszámot. A lángos receptet a 148. oldalon találod, ott írta le tücsökbogár :wink:

judyka én is ezen gondolkodtam, nem túl sok dolog lesz amit fel tudok majd venni. A kabátokkal is gond lesz :lol: :lol: :lol:

gombi ismerősöm a szoptatós melltartót kínai boltban vette 600 ft körül. Nem rossz a minősége, én meg fogom ott is nézni. Az egyéb boltokban a 4000 Ft-hoz képest ingyen van.

labkat szép nagyok a babák!

lemonsong ez a "Mintha nem látnák, hogy nekem is mekkora fejem van a combom hosszához képest (sajnos)!" ez nagyon aranyos! :lol:

Kép
Kép
akella

Szép pocakok érkeztek megint a levlistára :)

sprite: Csak akkor próbálkozhatok meg a természetes szüléssel, ha a másik baba is befordul! Mert így könnyen előfordulhat, hogy összeakadnak, hiába van köztük kis burok. Remélem befordulnak, bár már nem annyira zárkózok el a császár lehetőségétől, mint eddig, és ha az egyik baba már befordult, lehet hogy a másik is meggondolja magát :)

Nálunk is vacak idő van, úh valami programot ki kell találnom a lányoknak, hogy ne unják el magukat. Letöltöttem már két újabb mesét is, bár az egyiket már látták. Talán nyomdázunk is egy kicsit, vagy rajzolunk, mesét olvasunk lefekvéskor. Valamit főznöm is kéne azt hiszem.

Na de most dobbantok, öltöztetem fel a csajokat és magamat is. Na és Johit valahogy kivarázsolom a kiságyból, mert bele mászik már most. Nem tudom hogy tudjuk erről leszoktatni, mert nem szeretném, ha rávetődne a pindurikra!

Szép napot sötétben és esőben is mindenkinek! :)

Kata
labkat

m&g köszi a táblázatot, mindig olyan jó látni :lol:

Kata nektek is szép napot kívánok!

Kép
Kép
akella

Sziasztok!

Kata, de jó, hogy már az egyik baba befordult. Drukkolok a másiknak is, de az is jó, hogy kezdesz megbékélni bármilyen lehetöséggel.

Sprite, nekem is a kabát a necces. Most olyan hideg van, hogy az öszi-téli vastag dzsekimet kell felvegyem, de annak meg rövid a dereka, és csak vékonyabb pulcsival tudom összecipzárazni... A télikabátom meg nem lesz jó, no meg a kendös hordozás miatt is kellene keresnem valami elfogadható nagyobb méretü téli kabátot. Ma el akartam menni turkálni meg kínaiba, de annyira hideg van, hogy letettem róla.

Ma úgy döntöttem, hogy mivel szabadnapom van, ezért fél napot döglök :) :) Persze reggel 6kor keltem, mert még mindig járok azzal az egy fogammal a dokihoz, és még mindig gyulladt, de legalább 9re itthon is voltam. Most teával és takaróval bevackoltam magam a net elé, és pihizek :) Szóval ma ebédig biztosan vagyok, és babás fórumokat meg oldalakat böngészek :)

Gabi, köszi a táblázatot. Tudunk benne annyit javítani, hogy nem Ágnes Éva, hanem Zsófia Éva lesz a nagylányunk, ha nem növeszt a szülésig kukit :) Bízom benne, hogy nem, mert most hogy kiderült, hogy csajszi, a barátnöim elkezdték az unisex babaholmik mellé a rózsaszíneket is odacsapni.

eva

Kép
schvargaeva

Éva bocsi, tényleg Zsófiát írtál, de a kismama agyammal én már átkereszteltem :oops:

Üdv. Gabi
Vendég

A szürkeség ellenére szép napot mindenkinek!!!

Nekem eddig jó, mert az angol tanár lemondta az órát, és nakam annyira nem volt kedvem elmenni, ú.h. nagyon örültem neki!

Hát ruha gondom az nekem is van. Gatyám 2 van, meg 3 melegítő, ami rám jön. Fölsőm viszont nagyon kevés. Leginkább apánk pulcsijait veszem fel. De ma elmegyek valami áruházba szétnézni. Bugyin is gondolkodtam már én is, és én is a francia mellett rakom le a voksomat. Szerintem megnézem a c&a-t.

Én ma hajnal óta éhes vagyok. Borzalmas! :roll:

Gratula a kiscsajhoz és az ikrekhez!!! :D
Vendég

sziasztok
gabi átírnád a dátumot dec. 5re?a rossz idő nagyon gáz én már be is fűtöttem :wink: gratula mindenkinek az eredményekhez szépen növögetnek a babák mindenkinél.ez a nem alvás kiakaszt most már aludni tudnék mert annyira fáradt vagyok de az óránkénti pisiléstől nemtudok :cry:

Kép
Kép
anitaaa03

Visszatért az áram, és a civilizáció! Pedig jót olvastam. Kicsit pakoltam is, de nem sokat.
Hú, ez az öltözködés tényleg központi probléma. Nekem van egy harang szabású bőrkabátom, térdig ér (anyukámé, de most "nem kell neki" :lol: ) így csak pulóver kell. Nadrágom nekem is van egy jó pár. Pulcsit meg ma kapok a barátnőmtől, akinek bő lett. Vagy lecsapok férj pulóvereire. A felsőim rövidek, velük csak ez a baj, de lehet, hogy veszek egy olyan bandázs-izét, amivel ki lehet egészíteni, és akkor olcsón megúszom.
tedorka

Gio!

Onnan, hogy csak és kizárólag a C&A-s Jessica márkájú nadrágokat veszem meg. Nagyon jó minőség, nagyon kényelmes és a méretben nincs eltérés. Így a méretemnek megfelelőt választom, annak tuti jó a hossza, szélessége, mindene. Bár legutóbb elcsábultam egy Next farmerra, de nem is lett jó rám, nagy. Majd visszateszem a teszveszre, eladom. A felsőnél is egyszerű, mert leméretem a teljes hosszát és mellszélességét, ebből kiderül.

Eva! Ó, a Zsófia név a kedvencem! Sajnos a mi vezetéknevünkhöz nem megy, nagyon nyelvtörő lenne, pedig gyerek korom óta ezt a nevet szerettem volna adni a lányomnak ha lesz.

Ti nem vagytok állandóan éhesek? Én iszonyatosan, hiába lakok jól, utána azonnal tudnék megint enni! Egy hét alatt megint feljött 1 kiló. Már 13 kiló plusznál tartok. Hétfőn megyek a védőnőhöz, jól megmossa majd a fejem, az tuti!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Éva: nekem sincs kedvem kimászni az ágyból. Lányokat már felöltöztettem, megetettem, és beraktam egy adag mosni valót is. Kint úgy fúj a szél :shock: De délután elviszem magammal a lányokat a védőnénihez, úgyis mennem kell. Így legalább lesz egy kis sétánk!

Anita: nálunk is megy már a fűtés. Esténként már pár napja befűtünk, hogy fürdés után ne legyen túl hideg a csajoknak. De ma napközben is megy a gáz. Most még csak a gáz, aztán ha jön az igazi hideg, akkor jöhet a fa.

Kata
labkat

Hú, nekem olyan jól telik a délelött :) A fogfájást leszámítva, ami azért már javul. Egész délelött neteztem, most épp mosható pelusokat vadászok, és egészen jól állok vele. Tegnap meg sikerült egy overált is elvileg. Meg leveleket írtam a barátoknak, végre jutott erre is idö.
De lassan neki kéne kezdeni fözni vacsira, meg holnapra munkába, meg mosnivaló is van, porszívózni és mosogatni sem ártana :) De lehet, hogy még lustizok egyet :)

Mi még nem fütünk, szerencsére a lakásban nincs hideg. No persze nem rövid gatyában vagyok, de egy vékony pulcsival simán kellemes az idö. Remélem november elejéig kibírjuk fütés nélkül. Télen így is több lesz a baba miatt.

eva

Kép
schvargaeva

SZiasztok! Mi 11ig ágyban voltunk :D Férjem csak délutános. Imádom ezt így:-) Úgyhogy már el is kezdtem élvezni az itthonlétet. Egy zavar, a nagyon erős szél és hogy hogyan megyek el dokihoz délután....Gondolkodom azon is hogy betelefonálok, hogy nem tudok menni, írjon ki táppénzre.
Ma van a polgári esküvőnk évfordulója úgyhogy ma az nagy szerelem napja van, este megyünk vacsizni is 8)
Vendég

Gio, gratulálok az évfordulóhoz! Nagyon helyes, hogy ágyban maradtatok. Hanyadik évforduló?

Én is ma vettem észre, hogy milyen jó lenne itthon maradni most már kismamaként. No de sebaj, már csak egy hónap, és többet leszek én is itthon :)

eva

Kép
schvargaeva

De jó Gio, gratulálok! Romantikus vacsora!!!! Mi is voltunk a múlt héten, de annyira, de annyira finom volt a kaja, hogy nem is tudtunk másra figyelni. Életem talán legjobb kajáját ette akkor. De azért persze romantikus volt... :oops:
Nekem találkozóm van délután az egyik barátnőmmel, de én is azon gondolkodom reggel óta, hogy nem kéne elindulnom fél ötkor tömegközlekedéssel sehova. Egyrészt mert hideg van, másrészt, mert akkor van vége a munkaidőnek és kb. egymillió legközelebbi barátom osztaná meg velem a legújabb influenza vírust a metrón. De azért az életből nem vonhatom ki magam. Így most nem tudok dönteni.
tedorka

hát az öltözködés nálam is gond még jó hogy csak néha mozdulok ki itthonról.de én bizony nem veszek semmit már nadrágom 1 farmer an amit még az elején vettem az is jó less addig szinte nem is híztam szóval még pár kilo belefér kabátom sincs de majd nem gombolom be.ez a max 2 hónap majd csak eltelik :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Dorka,
és melyik étteremben voltatok? - ha nem titok.
Vendég

Hahó!!!

Nekem nagyon jó a kedvem,finomat ebédeltem,jót aludtam éjjel...engem nem zavar a roszz idő,igaz unokatesóméknál voltunk délelőtt és kocsival kellett menni,nem sétáltunk ilyen szélben,de azért élveztem.Mi sem fűtünk még gázzal,csak a kandallót pakolja meg K és olyan fincs meleg-szag van és jó fahasáb-ropogás.Sütök délután mogyorót,törünk diót...én élvezem az ilyen elfogalltságokat....

Holnap megyünk uh-ra a klininkára,úgy várom!!!Remélem minden OK velünk!!!

Görcsölős hasmenés elmúlt,de nagyon sokat járok wc-re,ma már 2x és mondhatni nincs székrekedésem :? dokim szerint legyek vele boldog,jobban jártam,mint aki szorulással küzd..

Ha megengeditek,kicsit osztanék észt ruhaügyben :lol:
Nekem D-vel szept.-májusig tartotta terhességem ,belesett a nagy hideg és az átmenet is.2 terhes gatyóba ruházatm be akkor,mert olyan drágák voltak már akkor is.Ami persze nem volt elég,így a sógornőm,aki varrónő varrt nekem 2 gatyámat átalakítva,gumi-bandázzsal felszerelve 2 kismamagatyót.Így 4 van most,ráadásul kaptam egyet azóta unokatesómtól ajándékba.Ha van olyan nacitok,amit nem sajnáltok átalakítani,egy ügyes varrónő párszáz ft-ból megcsinálja.A méteráruban lehet kapni gumirozott anyagot fillérekért(bandázst is így kell beszerezni,üzletben több ezer!!!!!!!!!!)és kész.Mivel sokan vagytok elsőbabásak,ki fogjátok még használni.Szülés után,amíg a has nem megy le,vagy télen,ha fázika derék még lehet felvenni,esetlega bandázs-részt visszahajtva hordani.Rengeteget lehet így spórolni.Nekem a felsőim nagy része hosszított,mert leeve szeretem az ilyen fazont,ezeket még tudom hordani.Vastag pulcsim nem sok van,de én inkább vékony felső-kardigán -mellény párti vagyok,mert izzadóska lévén gyakran hasznos,ha egy réteget le tudok venni....
Kabátom téli 2 van,ami beéri nagy hasam,Dénest várva turiztam egyiket,másik anyué,de még nálam van.Így nekem szó szerint semmire nics szükségem,ami elég nagy megkönnyebbülés.....
Hű,de hosszú lettem :roll: :roll:

Kép Kép
meli1118

Rossz időben rosszkedv elleni praktikák Melindától:

-főzzünk nagy adag teát a kedvencünkből,ne sajnáljuk ki belőle a fahéjat.
-süssünk gesztenyét,mogyorót,sütőtököt,fahéjas sütit.A meleg illatos konyha és lakás=jókedv.
-hallgassuk kedvenc zenénket és ne felejtsük el hangosan énekelni a dalt.Nem számítanak a szomszédok.
-mossunk hajat és szárítsuk a kandalló,kályha,radátor mellett ülve olvasgatva.Használjunk illatos tusfürdőt,szappant.
-Elengedhetetlen az aromaterápia.Gyújtsunk gyertyát,cseppentsünk illóolajat ide-oda a lakásban,akár aszőnyegre is.
-a neten keressünk rá a gyerekszájakra.Engem mindig feldob,ha ezt olvasom.
-soha,ismétlen soha ne olvassunk/hallgassunk meg olyan rémsztorikat,ami a szülés gyötrelmeiről és esetleges veszélyeiről szól.Velünk CSAK jó történhet.
-engedjünk tele egy lavórt forró vízzel,tegyünk bele illatos olajat,vagy facsarjuk bele egy citrom levét és áztassuk bele a lábainkat.

Ha semmi nem használ,próbáljuk egyet laudni.Az majd segít :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118

Melinda, köszönöm!!!
Nekem ma a hideg ellenére jó kedvem van, föleg, hogy itthon tudok ma lenni, és csak akkor megyek ki, ha akarok, minden kinti elintézni való várhat.
De ezek a tippek!! Egy részét magamtól is csináltam, lehet, hogy ezért is van jó kedvem? (fincsi tea, sütötök, meleg pléd, süti)

Örülök, hogy nem mindenkinek borus a kedve ma.

Hajrá lányok, élvezzük a bújós, hideg, öszi napot is!

eva

Kép
schvargaeva

Gio! A Bagolyvár étteremben voltunk. Nem mintha megtehetnénk az ilyen fajta luxust úgy egyébként, csak lejárat előtt voltak az üdülési csekkeink, és ez jobb megoldás volt, mint hagyni elveszni. Összességében azt mondom, hogy maximálisan megérte. Oda egyszer mindenkinek el kell mennie, megkóstolni a kaját, megtapasztalni a kiszolgálást. Na, jó kis reklámot csinálok!
Meli, igazad is van. Félre a rosszkedvvel. Én ha nagyon depisnek érzem magam, hajat mosok, beszárítom, kivasalom és szépen kisminkelem magam. Ettől igazán szépnek érzem magam. Aztán jöhet a forró csoki. Lehet ezután rossz kedve valakinek?
tedorka

Dorka,
ezt az éttermet akkor jegyeztem!:-)
Mi ma a III. kerbe megyünk a Zöldkapu vendéglőbe, ott volt a polgáris vacsink is, kis nosztalgia:-)

Ez a 2. házasságink még csak - én későn találtam megazIgazit:-) No de jobb későn mint soha:)

Azon még mindig dilemmázom hogy jussak el dokihoz. Pedig tök jó kedvem van, mintha a csontom is jobban lenne, bár lehet ezt csak azért érzem, mert itthon csoszogok, de úgy mennék:-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.13 13:03-kor.
Vendég

Meli, kössz a tippeket, de én még mindig rendületlenül dolgozom, majd ha hazaértem! Bár jobban belegondolva az éneklést itt is megvalósíthatnám! :lol:

Engem nem zavar a szél, sőt, örülök, hogy nem esik az eső éppen, én azt utálom, de nagyon. Reggel is szuper volt az időzítés, pont mikor jöttem dolgozni nem esett, így tudtam gyalog jönni, igaz a Lánchídról majdnem lefújt a szél. És reggel nagy örömömre találtam egy olyan régi dzsekit, ami még beér, igaz, hogy baromi ronda, szürke és elég férfiszabású, de a célnak megfelel. A vicc kevéért felpróbáltam a "normál" átmeneti kabátomat is, és mindössze egy 15-20 centi hiányzik, hogy be tudjam gombolni. :lol:

Most jut eszembe, ma reggel még egy örömteli felfedezést tettem, még le tudom vágni a lábamon a körmöket! Nem mondom hogy egyszerű, de a megfelelő kitekeredéssel még megy! Az ember hihetetlen, mi mindennek tud örülni így a 7. hónap táján!

Gio, grat az évfordulóhoz!

/
lemonsong

Lemon
sztem fantasztikus hogy le tudod vágni még a lábkörmeidet!
Még 1 hete nekem is sikerült, de leizzadtam rendesen:-)
Meddig tervezed még dolgozni amúgy?
Vendég

Hát, most épp addig tervezek dolgozni, amíg tudok. Nem túl megterhelő, és nagyon bírom a társaságot. Meg az is jó benne, hogy ha sok meló van éppen, és belefeledkezek, akkor sokkal gyorsabban megy az idő és hamarabb közeledik a december. :lol: Még nem beszéltem meg, meddig maradok, de azt tudja a főnököm, hogy a végén nekem kórház esedékes, úgyhogy nem is tudok 100%-ig előre tervezni, így nem is nyüsztet, ő is úgy áll hozzá, hogy csinálom amíg bírom/akarom. És én pont most érzem magam a terhesség alatt a legjobban, nem fáj semmim, végre nincs semmi különösebb bajom, szóval egyelőre nem teher bejárni.

/
lemonsong

Ez nagyon jól hangzik.! Azt hiszem ha nálunk is ilyen hangulatban telt volna a nap a mhelyen én is dolgoznék még, de ez nem állt fenn, úgyhogy én most nagyon élvezem a tudatot, hogy lustizhatok, és remélhetőleg jöhetek-mehetek még néhány helyre.
Védőnőm mondjuk nem biztatott túl sok jóval a csontfájdalmat illetően. Azontúl hogy megnyugtatott, hogy a várandósságra nézve ez nem jelent veszélyt, azt mondta, hogy ez szülésig valszleg kitart már, mert pár mm tágulás is fájdalommal jár. Viszont olyan jó fej, mert fentvan az iwiwen és mondta hogy jelöljem be és bármi kérdésem van, írjak neki. Tündéri kis nő, Józsefvárosból ki sem néztem volna:-)
Vendég

Sziasztok!

Gio, én is gratulálok!

Ma voltam ben t a m.helyemen. Még csak 3 hónap telt el, de akkor is olyan jó volt, hogy, mintha el sem jöttem volna, úgy álltak hozzám, szóval jó volt. Utána meg rossz, de csak kicsit, mert Áron jelezte, hogy miért is lett ez így, és már örültem is!!!!!

Egyébként, most, hogy kisütött a nap, nem is lenne hideg, ha nem fújna a szél.

Forró csoki, na azt hiszem beindult a Pavlov-i reflexem.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?