A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 augusztusi babavárók

És gratulálok: Ma vagy FÉLIDŐŐŐŐS :lol:

Lilypie Fifth Birthday tickers
katapetra

Bizony!!! :)

Vizsgálatokra visszatérve, a sógornőmék Németországban élnek, ott pl nincsen AFP.

Ja még azt akartam kérdezni így mindenkitől, hogy már gondolkodtatok, hogy milyen termékeket fogtok használni?
Pelenka, popsitörlő, kenőcs stb... ???
Tudom, hogy mindeninek más válik be, aki már kitapasztalta, az is nyilatkozzon, hogy melyiket miért, aki meg nem, az meg azért, hogy majd miért? :D Na ezt jól megmondtam :D

Na pussz

Lilypie Pregnancy tickers
bayar

Sziasztok!Azért vagyok eltűnve mert Dombóváron vagyok még apuéknál és ilyenkor egész nap a 9 éves öcsémé meg a 16 hónapos húgomé vagyok!De a lényeg nem tudták megmondani mert nagyon összeszorította a lábát talán 4 hét múlva :S Kicsit csalódtunk de amúgy mindene tökéletesen látszódott pont rúgott is Jövő hét közepére ígérek részletes beszámolót addig is vigyázzon mindenki magára!

Kép
Kép/1-38-29-2015_07_31-.jpg" BORDER=0>
suprise
Bátaszék

Nekem jövő csütörtökön aktuális a kenetvétel meg a terheléses vércukor.
Most nagy fába vágtuk a fejszénket. Úgy döntöttünk, hogy a maradék ablakokat is kicseréltetjük, megkezdődött az utánajárás. Aztán picilányom nem kis erővel az üvegajtónak vágta a poharat. Jól felrepedt, de a díszítő fólia megfogta, így a helyén maradt és nem esett ki. Napról napra tovább töredezett, így már kivertük az üveget és át furnérozzunk és festjük az ajtót. Meg most jön a lomtalanítás is, össze kell készíteni a kidobásra váró cuccokat.

Bayar: Pelenka ügyben az újszülöttnél mindenképpen a Pampers. A széklet nagyon folyós, és nekünk csak ez az egy típus vált be, a többiből kifolyt.
Aztán már amikor már jön a mellétáplálás és változik a széklet állaga, akkor már jó a Libero is. Kinek mit bír a pénztárcája. A nagyobb méretű Tescos is elfogadható 1 évtől.
Én mindig lesem a dm akciókat és a dobozos Pampersből jól bevásárolok egy időre, amíg nem lesz következő. Így db-ra 35-37 Ft jön ki darabja a 67 Ft helyett (25%-os joker+15% végösszegivel). Ez így árban van olyan, mint a 100 dbos noname márkás, amit piacokon meg kínaiban meg mittoménhol lehet venni. Azokat soha nem használtam, nem tudom milyenek. Popsitörlőből szinte mindegy, csak parfüm mentes legyen. A dm márkás is teljesen jó (én dm márkásat, Niveát, Pamperst próbáltam). Bár én amikor hígkakis a popsi mindig csap alá raktam és lemostam, nem vacakoltam 20 db törlő elpocsékolásával. Persze ez otthon kivitelezhető csak, útközben nem.
Popsikrém: Az OTKI, amit a gyerekorvos ír fel és a patikában keverik ki. Receptre jó az ára és tökéletes az illatanyagokkal dúsított boltiakkal szemben.
Allergiás reakciókor (pl. olyat még nem evett és kipattogzik a popsi arra a Sudocream. (Ilyen mintát majd kapsz a szüléskor, ami sokáig elég, nem kell azonnal belőle bevásárolni, mert lehet, hogy szükséged se lesz rá.
Ezzel szemben a Ung. Nonion, fürdető kenőcs, amit szintén az orvos ír fel, azt nagyon utáltam. Nem oldódik normálisan fel a fürdővízben és az én véleményem szerint szar. Szerintem nagyban hozzájárul a koszmósodáshoz.
Koszmó ellen jó a mezei babaolaj, szintén dm-es, fejre dörzsölve sapka alatt több óráig dunsztolva majd lemosva. Nem kell egyből a legdrágább Babe-t megvenni.
Ha a baba bőre száraz, ezt majd látni lehet, akkor szintén a patikában kikutyult cremofor aquosus a nálunk bevált "testápoló". Szintén gyerekorvos írja fel.
Fürdetőnek a top to toe bath (Johnson's) a nálunk bevált.
Ez mind az én véleményem, hallgassunk meg mást is.
ghkriszpi

Sziasztok!

Kata: biztos a tiéd már feljebb ment, az esetek többségében azt teszi :)
Minden vizsgálatot ott csináltatsz már meg külföldön a szülésig? A Torch tesztet most szeretném kérni én is, vagyis már a 12. heti vérvételnél akartam, de a terhesagy... elfelejtettem :D

Keyra: barátaink kisfiánál is volt vesetágulat (főleg fiúknál fordul elő), szülés után még kétszer nézték uh-val, aztán nyom nélkül eltűnt.

Szandri: nagyon szép név a Kinga, nálunk is a pakliban volt!
hvg=hétvége???

Bayar: félidő :))))
Vacakul alszom én is, délelőtt sokáig, délután is le kell dőlnöm, éjfél után meg még itt kakukkolok. :S Próbáltam hogy napközben nem pihenek, de akkor sem jön álom a szememre hamarabb, így nem kínzom magam, alszom mikor lehetőségem van rá.

Suprise: kis szégyenlős a babád, hátha legközelebb nem lesz az.

Ghkriszpi: tényleg nagy fába vágtatok!!
Cukor-eredményed is megvan már?

Kellékek: sok mindenben egyetértek Krisztivel ;)
Újszülött pelusnak nálunk is csak a Pampers volt jó, szilárdabb kajcsival pedig már a Libero. Most sógornőm a DM-esre esküszik, barátnőm pedig a Happy-re, ez utóbbit biztos ki fogom próbálni mert sokkal olcsóbb.
Törlőkendőből legjobban a Neogranormonost szerettem, egyik legrosszabb sztem a Pampers.
Popsikrém eleinte gyógyszertári, aztán felváltva Bepanthen, Sudocrem, Neogranormon.
Fürdetés: gyógyszertári, ekcémás bőrre a legjobb, később megismertem az olíva olajos naturszappanokat, most az első naptól ezt fogjuk használni.
Én koszmóra is olívaolajat vagy kókuszzsírt kentem, ennél természetesebb semmi nincs :)
Nemtom írtam-e, alapból mosószódával mosok, ecettel öblítek, mindenben törekszem a természetességre, ill. hogy kőolajszármazék ne legyen benne.
Ami fix tiltólistás az a Johnsons termékcsalád, eszméletlen módon allergizálnak, nem egy felnőtt ismerősömet is tarjagosra kiütötte.

Ááá, savanyú káposztát eszem retekkel, szerintetek jó éjszakám lesz? :o :(

Kép
Kép
csipkebogyo33

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ezer éve nem írtam, de semmire nincs időm. Dolgozom, közben ugye folyik itthon a felújítás (egyelőre csak nappali fal vakarás), meg ugye 2 gyerek, háztartás, nem olyan egyszerű.

Sajnos csak átfutottam amiket írtatok, így lehet, lemaradtam pár dologról. Jövő héten majd megpróbálom pótolni!

Aki mostanában tudta meg a baba nemét, gratulálok!

Szandri! De jó! Egy fiú, egy lány! Így kell ezt csinálni! :) És szép nevet választottatok.

Nálunk még mindig nem dőlt el a név kérdés. Néha úgy érzem, nem is lesz neve a kicsinek. Meg semmije, mert még egyáltalán semmit nem vásároltam. Bár hogy ilyen felfordulás van a házban, nem is tudnám hova rakni a baba holmikat. Szerintem nem is leszünk soha kész, még egyáltalán nem látom a végét.

Túl vagyunk már mi is a félidőn, elképesztő! Bálnának érzem magam, nem is tudom, hogy fogom két lábon kibírni a még ettől is sokkal nagyobb pocakot. :) Viszont szerencsére már a hányás elmúlt. Ideje volt már, 19. hétig kínzott. Azóta "csak" gyomorégés jelentkezik, de az sem állandóan szerencsére.

A bébi pedig ezerrel fickándozik, szóval végre szép kezd lenni a terhesség. Fura, hogy most nem kell menni sehova, majd csak 24-28 hét között a cukorterhelésre. Meg szeretnénk majd bejelentkezni 4D UH-ra szintén 24-28 hét környékén.

Még hétfőn is dolgozom, de utána jövök, és alaposan átolvasok mindent!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Sziasztok!

Katapetra, persze kaptunk fényképet, DVD-t és még 4D-re is átkapcsoltak, mert pont olyan jól fordult a baba. Nagyon kis vékonyka még, de tök jól látszódott az arca.

Bayar, a Toxo nem kötelező, csak ajánlott vizsgálat. A legjobb a TORCH panelt megcsináltatni - a legfontosabb szerológiai vizsgálatokat tartalmazza. Sajnos nekem sincs védettségem Toxo ellen, ráadásul CMV ellen sem. Azt is nagyon ajánlatos szűrni, mert nagy galibát tud okozni. A méhszájvizsgálat abszolút doki függő. Az előző orvosom minden hónapban nézte, a mostani pedig csak most mert szóltam, hogy időnként jobban érzem a hasam.

Pelenka – nálunk is a Pampers a favorit, de néha veszek Liberot is. Most éppen a Gazdaságos nevű van tesztelés alatt, elég jó ára van, eddig nem rossz. Popsikrém – Neogranormon, popsitörlő – használtam már párat: Neogranormon, DM, tescosat is. Fürdető – én sem vagyok gyógyszertári párti, kezdetektől fogva először a Gabit, majd a Neogranormont használjuk.

Csipkebogyo, milyen ez az olíva olajos naturszappan? Merre lehet kapni?

Gabella, átérzem. Én is bálnának érzem magam.

keyra78
Piliscsaba

Keyra: itt meg tudod nézni, amit linkelek az a natúr, de van az oldalon többfajta is. Felénk bioboltban is kapható.
http://oliviaszappan.hu/termekek-katego ... ppan&pid=3

Ja, azt elfelejtettem, hogy popsikrémnek kiváló lehet a shea vaj is, kisfiamnál még nem ismertem, de kb. 2 éve ezt kenjük ha száraz-érdes a bőrünk, klassz dolog!

Kép
Kép
csipkebogyo33

Kép

Sziasztok beillesztettem a legújabb általam ismert verziót...egyenlőre szűkült a kör, mert sajnos van, aki már nem volt itt kb.2 hónapja, ha visszajön, természetesen beillesztem.

keyra: és nem akarsz egy uh fotót nekünk is megmutatni :)

A gyógyszertári kenőccsel nekem is volt szerencsém egyszer összetalálkozni...borzasztó élmény volt....én is valami olyat szeretnék, ami persze jó a bőrnek, és nem olyan a gyerek, mikor kiveszem a vízből, mint a vajastenyér :) vizesen...

katapetra

Bayar nálunk kislány lesz Dorina!Pécsen voltam genetikán mert rossz volt az afp-m de hál istenek csak 1 hétel kisebb a pici azota a dokim meg erösitette hogy 90%kislányun k lesz

Pelus nekem fehér pampers lesz vannak kuponok 500ft illetve 800-ért akinek esetleg kell tudok küldeni....törlökendöben Gabi lesz elvileg

suprise:én már Lauránál is smicivel varratam egyedül az nem jo a megkötöt sima szalagal csinálja és feslik!Nekem most Dorinánál töle lesz a rozsaszin gombás ágynemü szett

szandriii:igen itt lakom gratula!

Mozgás nekem már egy jo ideje nagyokat rug és mozog rengeteget már akezem alá jön a pici :-)

Csipke itt is gratula Hangához:-)))

Nekem van csomo elado fiu rugim badym!
Vendég

Gratulálok a kis Dorinához, beírtam...legközelebb már így jelenik meg, rózsaszín csíkkal!

katapetra

Köszönöm és nem Mohácson Szekszárdon szülök
Vendég

Huuu lányok köszi a sok infót! :)

Látom azért, mindenki aktivizálta magát! Örülök!
:P
Suprise, ne keseredj el! :) Következőnek tuti megtudjátok!
Most már hiába húznak bele a lányok, nagyon kék a táblázat ;)

Én is azt hiszem majd a Pampers mellett teszem le a voksot elsősorban, mint pelenka márka. A Johnson's termékekről nem sok jót hallottam, azt mondják többen, hogy nagyon allergizál!

Viszont az aldis pelenkát is sokan ajánlották, hogy bevált, bár lehet, hogy csak nagyobb babáknál jó!?

Egész hvgén mentünk, vettünk néhány dolgot is, pl egy pihentető széket a Brendonba 25 helyett 8 ezerért, mert h szállításban sérült, de semmi baja amúgy!
És voltam az Arénába, vettem nacit magamnak :) itt Veszprémben nincsen a H&M-ben kismamaruha, csak a C&A-ban viszont az nekem nem a méretemhez való... a Brendon meg pont 2x annyiért adja... uh ennek is örülök!

Ikeát is megjártuk :)

Lógok 1-2 képpel... de így majd ezeket is felteszem megmutiba :)

Most aztán nem telik el úgy nap, hogy ne érezném, sőt egyre jobban, és már apa is érezte :D éppen most is tesz vesz valamit odabent!!! :)

Na talán talán ideér a tavasz :) véééégre napsütésre ébredtünk!

Jaaa és megszületett a döntés a légzésfigyelővel kapcsolatban,
AC 401-es lesz! :) utána néztünk-olvastunk, és kb ez kibírható áron van!

Egyenlőre ennyi, majd jövök még! :)

bayar

Sziasztok, szép jó reggelt kismamik!

Bayar: nagyon ügyesek vagytok, mi jövőhéten megyünk mozizni....már olyan nagyon várom, és persze csinálunk egy shopping napot is.
Mi jókat találtál a H&M-ben? Én szeretek ott vásárolni, viszonylag ritkán cserélődik az áru, de minidg találok 1-2 jó vételt :) NŐŐŐ vagyok :)
És várom a fotót :)

Tegnap egy órát "dolgoztam" a táblin...remélem majd tetszeni fog :)

Suprise: mit lehet rólatok tudni, mikor mész legközelebb dokihoz? Biztos nagyon kíváncsiak vagytok a nemére már!
Olyan furi, mert mi 13.hetes korától tudjuk, biztosra...kis szégyenlős a picikétek :) gyanús, hogy kishölgy ;)

katapetra

Kép Brendonos ágynemű 4000 Ft

bayar

Kép Body-k, rugik

bayar

Na szóval, ezek a gyűjtemények, nagyon több mindent nem fogunk venni kezdetnek :)
Bocsi, hogy sokat tettem fel, de így fért el :)
Katapetra: egy nacit vettem, ilyen pink féle színűt, 6000 Ft volt, én 13000 Ft-ért vettem Veszprémben a Brendonban farmert. Mást nem mert felsőt nem akarok még, elférek egyenlőre az enyémekbe, majd nyárra, még esetleg egy szoknyát vagy egy sortot.
Persze múltkor is ez volt, Glamour napok előtt vagy után mentünk fel.... Mindegy, mert akkor meg csak költekezek!!!

Kép pólók Kép nacik Kép Kép Pihentető szék (nincs kinyitva...)

bayar

bayar nagyon szupi és ezt vetetm Dorinának

Kép
Vendég

:) Cukik
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katapetra 2013.04.09 11:50-kor.

katapetra

Sziasztok!
Nem olvastam vissza, csak a képeket nézegettem meg. Te jó ég :) Tök jól bevásároltatok :)

Csodaszépek az ágyneműk. Egy csajosra majd én is vadászok, legalább az legyen má' rózsaszín. Na meg egy babatáska (pelenkázótáska), amire most fáj a fogam, szintén rózsaszínű kivitelben, ha már a babakocsink is kék :)

Gratula az újabb kislányhoz Sorlyke :) És a Dorina név is nagyon szép, tetszik.
Asszem a fiúk csúnyán leverték ezt a mezőnyt :) Nem baj.

Én ma megyek védőnőhöz, lassan keltem a nagyobbat, hogy el tudjunk indulni.
Aztán még korábban kezdődik a hvg-nk (HÉTVÉGÉNK) , mint múlt héten, ugyanis apa ma repül pár napra Berlinbe, hozzánk pedig vendégek jönnek :)
De azért jövök.
Megy vki mostanában uhra? Én csak május 3án legközelebb. Közben pedig lesz még egy vércuki, azt majd ma kitaláljuk a védőnővel, hogy mikor.

Ja még egy. Szülésznőt (is) fogad vki? Én ma akarom felkérni. A dokimtól kaptam két számot.

No további szép tavaszolást :)

KépKép

Kép
szandriii

Sorlyke szuper az ágynemű :) bárcsak már én is felrakhatnám az ágyikójára...
de még úgy két hónapot várunk. előtte festés lesz a szobában, és valószínű, a babaágyat is átfesti a férjem...

90% a ruháknak turis :)

Sokat vadásztam az ágynemű után, de tényleg megérte, még az oviba is jó lesz neki :P

Szandriii, nagyon pörgősek a napjaitok ;)
Nekünk a védőnő, jövőhét kedd, aztán 24-én uh, már nincs is olyan messze, és igazából, nem azt mondom, hogy nem várom, de pl tegnap este már ijesztően erős mozgásokat éreztünk, apa csak hüledezett rajta :D tehát remélem jól érzi magát Örsi baba!

Én is szeretném ha lenne mellettem valaki, pl a szülésznő, mert a Veszprémi kórházban nem lehet bent a kispapa, csak a kitolásnál, és akkor is csak, ha van hely az apásban.

De nem kérdezgettem még körül, hogy ennek, mi a menete, ki legyen, és akkor ha eldöntöttem, mikor kérjem fel, semmit nem tudok róla .... :/

bayar

Sziasztok!

Látom, a pelus meg a "kozmetikumok" kerültek szóba.

Pelusról nem is tudom, hogy itt írtam-e már egyszer a tapasztalataimat. Két gyerekkel már szinte mindent kipróbáltunk. A Pamperst nem szerettem, mert alapból fura szaga van, meg sokszor ki is folyt belőle ez az. A Liberó már jobb, de semmivel sem jobb, mint a DM-es Babylove, viszont annál sokkal drágább. A Huggies nagyon tuti, viszont ha nem akciósan veszed, akkor az a legdrágább verzió. Első körben így mi most is a Babylove pelusnál maradunk, és a törlőkendőjükkel is tökéletesen meg vagyok elégedve.

Popsikrém. Én leszek megint az ellenpélda, mert a két gyerekkel kizárólag csak gyógyszertárit használtunk. De abból is van több féle. Van valami ecetes szagú, ragacsos izé, na abból én se kérnék, viszont van egy nagyon jó keverék, Unguentum Neonatorum néven fut, és ez igazán jó! Kicsit sűrűbb, mint a neogranormon, de az illata arra hasonlít leginkább. Egészen biztos, hogy most is ezt fogom felíratni. És eleinte valószínű, hogy fürdetőből is a gyógyszertárit fogjuk használni, aztán majd kiderül. A Johnsonst tényleg jobb kihagyni, a Gabi termékek viszont tök jók.

Nekünk még mindig nincs semmi babaholmink, így csak sóvárogva nézegetem, ti mi mindent zsákmányoltatok már. :)

Gabella

gabella

Amúgy, mi Gabi fürdetővel fürdünk :oops: és én Gabi krémet használok ezer éve, mondták is, mikor egyszer kentem vele a számat, hogy más ezt a baba popsijára keni :lol:
Nekem meg tökéletes volt nem fújta ki a szél a számat!
Imádom az illatát!!!

Babylove, az a rózsaszín fehér termék, amiből van az a büdös olaj a bőr kirepedés ellen?
Mert ugye azt én vettem, még a szaga hagyján, de attól olyan lett a bőröm mint a rinocérosz!!! Borzalmas! Testápolónak csak Garnier!!!

Katapetra! Te még kint vagy akkor? Ott is nézelődsz babacuccok terén, vagy azt inkább csak itthon?

Ti mennyi vizet bírtok meginni egy nap? Az az igazság, hogy nekem a sima víz az nem nagyon csúszik, főleg nem 2 l, de mindig megcsinálom citrommal, meg azért egy kis cukrot is teszek bele, és úgy megy!
Az nem baj szerintetek?

:roll:

bayar

Babylove babás termékeinek a színét nem tudom, elég változatos, de a babás cuccok illatával soha nem volt gondom. A pelus meg szerintem ár-érték arányban magasan a legjobb.

Vízivás. Mostmár megy. Amíg hányingerem volt, kínlódtam vele, de azóta simán 2-2,5 liter lemegy, néha 3 is. :)

Gabella

gabella

Hú, most nézem a táblázatot, itt is a fiúk vannak többségben! :)

Keyra! Tetszik a nevetek! Az én listámon is rajta van!

Gabella

gabella

Bayar én se raktam még fel most varrja nekem a csaj én mindig nála szoktam gyönyörü holmit csinál!
Vendég

Egyik barátnőm hirdeti.

Eladó egy kényelmes, tágas Bergon cross babakocsi, vanília-mogyoró színben, így kisfiúnak és kislánynak is használható. Használt, de nagyon jó állapotban. Budapesti átvétel!

Újszülött kortól használható, később sportkocsivá alakítható (télen-nyáron is jól kihasználható babakocsi)
Mindkét irányból tolható (váltókaros), így ha süt a nap, akkor csak átállítom, és nam süt a baba szemébe
Lapra csukható
A tolókar magassága állítható, így különböző magasságú személyek is kényelmesen tolhatják a babakocsit
Kupola tető lehajtható, kihajtható belőle egy kis napellenző
Kupolarész hátulján egy plusz kis tárolórész, a tetején és a két oldalán zipzározható, felhajtható szellőző, szúnyoghálóval (a szúnyoghálón át a baba is kikukucskálhat, ill anya is benézhet hozzá-praktikus!)
Masszív kerekek, amik terepen sétálásnál, kirándulásnál nagyon jól kihasználhatóak, hóban is könnyen lehet vele menni
Elől bolygókerekes, ami rögzíthető fixre (jól fordul, könnyen irányítható)
5 pontos biztonsági övvel ellátott
A lábtartójának a dőlési szöge állítható
Az ülés háttámlája ülőhelyzetből teljesen vizszintesig fektethető
Tágas belső tér, még bundazsákkal együtt is elfér benne a baba!
Mosható huzat
Nagy bevásárló kosár
Adok még hozzá:

Pelenkázó táskát
1 db esővédő nejlont
Szúnyoghálót
1 lábzsákot
Ára mindenestül: 20.000 Ft
Hívjatok bátran, mert jön a jó idő, a nagy kirándulások, erdei séták ideje, amihez kiváló ez a babakocsi, mi nagyon szerettük! :) Telefon: 30-932-4803 (Budapesti átvétel) Kép Kép
ghkriszpi

Sziasztok!
Itthon vagyok már!

Ahogy nézem a táblázatot rajtam kívül már mindenki tudja ki bújik a pociban!Fiúk nyertek ez tuti bár én úgy érzem mi a lányok sorát fogjuk erősíteni!Ismét kislánnyal álmodtam!Meg azt mondják ha ilyen szégyenlős akkor lány:)Remélem legközelebb kiderül ami következő hónap elején lesz!De viszont uh-n éppen rúgott ami nagyon szépen látszott még az öcsikém is egyértelműen kivette :)Olyan hihetetlen tényleg, hogy sokan már 12-13 héttől tudjátok mi meg félidőn túl se még :) De legalább egyre aktívabb!És utolérte magát mert 12 hetes uh-n még méretben 5 nappal kisebb volt mint a kiírásom de most már utolérte úgyhogy nagyot nőtt a manócska!Bár úgy érzem a hasam is most ugrott egyet!
Kilókkal hogy álltok?Nekünk eddig másfél csúszott fel!
Képzeljétek már majdnem mindenünk megvan annyi mindent hoztunk most apuéktól hogy semmi nem kell már ami olyan létfontosságú!:)
Apropó mikor kezditek el átmosni a dolgokat hogy időbe is legyen meg ne álljon ismét sokat a picinek!Bár az az igazság hogy cuccok összekészítésében kicsit kevesebb időm lesz mivel utolsó hónapban már Dombóváron leszek és azért apára nem tudok mindent bízni.
Pólyát ki fog használni?
Ágyneműnk még nincs de azt is valószínű érkezik majd még a nyár elején apuéktól csak még a húgom kiságyba alszik az majd utána jön!
Sorlyke h-h átjöttetek Szekire?Kinél fogsz szülni?Nem szoktál ott lenni a tanfolyamokon ami a védőnői szolgálaton van?
Bayar nálunk még apa nem érzi a rúgásokat pedig én olyan erősnek érzem :)!Amúgy mi nem hiszem hogy fogadunk szülésznőt és apa se jön be (nem nagyon bírja az ilyen dolgokat) majd csak a picit ő hozza oda nekem a végén!Terveim szerint nem akarok az elején ágyra feküdni úgyhogy előtte is úgy tervezzük hogy apával sétálgatok!Így tulajdonképpen majdnem csak a kitolásnál nem lesz bent apa!Ismát voltunk tanfolyamon ami most nagyon tetszett elmondtak percről-percre hogy mikor mi történik igaz Szekszárdra le bontva de a lényeg mindenhol ugyanaz!
Fog valaki alternatív szülőszobán szülni?

Kép
suprise
Bátaszék

Ghkiszpi: Jól néz ki a kocsi, de nekünk már megvan...rendelve.
Veletek mi újság?

Suprise: Örülök, hogy jöttél, és hogy jól vagytok! Semmi gond, így legalább valóban nagy meglepi lesz a neme, mert már nagyon rá lesztek fókuszálva :)

Kilók??? Jaj ne is kérdezd...félidőnél volt +3, de mot már így a 24.héten tuti van +5-6 is ....de letojom...csak jól legyünk ;)

Mosás-vasalás: én úgy tervezem, hogy június közepe után nekiugrok a cuccoknak (aug.1-re vagyok kirva) így kényelmesen elő tudom készíteni, és állni sem állnak sokat. Plussz a kórházi csomagot is összekészítem...kitudja, nehogy előbb meglepjen a Benike :D

Pólya: angolpólyát tervezek...

Alternatív szülőszoba: Hát ahol én fogok szülni, vagyis készülök szülni, az káddal, labdával, bordásfallal felszerelt szülőszoba+ szülőággyal :) remélem nem leszek császárra ítélve, és így lesz lehetőségem átélni, és egyben megkönnyíteni is a dolgokat :) van ám bennem para rendesen....

Apa nálam bennt lesz, kint se tudnám hagyni, annyira várja már :)
Hát izgi lesz az biztos :) de csodás is egyben...

Szülésfelkészítőre jár valaki? nekem CD-n van egy tanfolyam, amit rendeltem, nekem nagyon bejött...DE a személyes is tuti jó lehet.

Akkor belinkelném újra a táblit, és jövő hónap elején frissítem, ha tudjuk már ki lapul a pocidban.

Megy valaki 4d-re mostanában? Ti nem tervezitek suprise?

Szép napot!

katapetra

Kép

katapetra

Suprise!

Nekem is még csak 2-max 3 kg ment fel, de nem is bánom, mert a következő időkben még bőven elég lesz gömbölyödni, itt is ott is ;)

Én kértem kölcsön pólyát, bár a szeptember még biztos meleg(ebb) lesz, de pár hónapig fogom használni, míg meg nem erősödik.
Nekünk hagyományos lesz :)

Azt még nem terveztem el, hogy mikor kezdek el mosni, de kb 1 hónappal előtte, az se nem sok se nem kevés, kb július végén, mert, ahogy Katapetra mondja, lehet, hogy előbb érkezik.
Én 23-ra vagyok kiírva, de augusztustól én már csak várom, hogy jöjjön :)

Na a kórház... kicsit izgulok, mert attól, h megyei kórházról van szó, nem sok minden lesz majd könnyítésnek. Labda, bordásfal... Tudtommal más nincs, se kád, se fájdalomcsillapítás...
Úgyhogy élvezet lesz :)
Mi úgy tervezzük, hogy apa bent lesz, de csak a kitolási szakasznál jöhet be, HA lesz éppen az apásban hely (merthogy, csak 1 olyan szoba van....)

Szülésfelkészítő! Én nem járok, de szívesen meghallgatnék ilyeneket. Nekem az marad, hogy frissen szülőktől fogok érdeklődni, hogy s mint... :)

4D!
Nálatok hogyan van? ha valaki megy Uhra akkor csak 2D vel nézik, és ha mész konkrétan 4Dre akkor meg csak azzal?
Mert az én dokim, az át szokta kapcsolni a képet 4D-re, tehát lehet, hogy külön nem is megyünk el... :/

Megjött a babakocsink, jövő héten megyünk érte :) huu de várom már!

:)

Kérdés:
Szerintetek a Plussz nevű pezsgőtabletta árt a babának?
Egyik ismerősöm, felvetette, mert én minden reggel iszom egyet....

És hogy 6. hónap után nem javallott háton aludni, mert se nekem se a babának nem tesz jót!
Még van 2-3 hetem addig, de nekem nagyon is kényelmes háton.
Babóca meg csak jelezne!!??

bayar

Sziasztok, mamiéknál vagyunk, most éppen ezért vagyok elveszve.

Katapetra, nagyon klassz a táblázat! Köszönet érte.

Bayar. Tudtommal a háton alvás azért nem ajánlott, mert a baba elszoríthatja a hasi artériádat, elájulhatsz, keringés leállhat, stb. Ráadásul ugye amúgy is fekvő helyzetben vagy, alszol, szóval csúnya dolgok lehetnek ebből.

Kórház témában még nem jártam utána a dolgoknak, de fizetek a dokinak, fizetek a szülésznőnek, szóval terveim szerint asztalt borítok valakire, ha apa erről a születésről is lemarad. Az elsőnél influenzajárvány miatt nem lehetett bent :(

Nekem nem is kellene más eszköz, csak Apa. Szigetváron, az elsőnél volt minden alternatív lehetőség, de olyan cefetül voltam, hogy még az se jutott eszembe, hogy felkeljek az ágyból és ne fekve vajúdjak (fekve a legrosszabb, majd meglátjátok, mikor vajúdás közben felfektetnek NSTre, vagy a kitolásnál az ágyra. ÁÁÁÁáááááááá) Szóval annyira kész voltam, hogy agyam nem volt azon tipródni, hogy beüljek a kádba vagy mi legyen. Aztán alám toltak egy labdát :P

Én pólyázni tuti nem fogok. Vmiért távol áll tőlem. A kórházban pólyázzák majd, annyi elég is lesz :)

Mosásra az 1 hónap tökéletes és ideális. Ha túl hamar álltok neki, úgyis végigmentek a cuccokon még egyszer, mert "állott" szaga lesz és mindennek tökéletesnek kell lennie, mire jön a baba :) Én így jártam :) Örültem magamnak.
Másik, hogy ha jóval előbb mostok, az se baj, de a vasalással lehet várni (jó forrón, gőzölve fertőtlenít).

Na megyek, altatok. Bár tegnap is a gyerek altatott el engem, aztán meg fél álmában mondja nekem "anyuci, ne mérgelődj" :D Cukorborsóm!

KépKép

Kép
szandriii

A táblázat!!! Katapetra nagyon szuper!!!
Csak leírni felejtettem el :) Ne hari!!! :)

Megyünk ma az ügyvédhez, és még dobozolunk....

Szép napot!!!

bayar

Sziasztok!

nagyon aranyosak vagytok! nagyon szívesen csináltam!
Lesz még egy olyan funkciója, hogy ahogyan születnek a babák majd :), mindenkinek a sor végére bekerül egy kisbabás ikon, innen egyszerűbb lesz látni, hogy hol kell még drukkolni!
Ill. időrendbe átvarriálom a sorrendet, mert ezt az elején elcsesztem...

Bayar: kellemes dobozolást, ne erőltesd meg magad!

katapetra

Sziasztok!

Kata! Tényleg nagyon szép lett a táblázat! Köszi!

Szülésfelkészítés. Igazából én ezt nem igénylem. És nem csak azért, mert már 2 szülésen túl vagyok. Ahol a csemeték születtek, nem is volt ilyen lehetőség, csak neten, meg még akkor a Kismama újságban gyűjtöttem az infókat.

Alternatív szülőszobához sem volt szerencsém, és most sem lesz, mert itt nincs ilyen. Nekem is a legfontosabb, hogy apa velem legyen. Ő tud a legtöbbet segíteni. Elég fura, hogy valahol csak a kitolás alatt lehet ott, a vajúdásnál meg nem. Pont ott van rájuk a legnagyobb szükség. De 7 éve legalább labdán üldögélhettem, tényleg jó volt! Járkálni már nem, de álltam, és kapaszkodtam a páromba, mert a fekvés ilyenkor tényleg nagyon rosszul esik.

Babaholmik. Még mindig nincs semmink. És így a felújítás kellős közepén a zsákokat se hozatom le még a padlásról, amiben a kisruhák, takarók vannak. Az ősszel lett felhordva, mondván úgyse kell már nekünk ilyesmi. Aha, persze! :) De én is majd júliusban már szeretném átválogatni, kimosni, vasalni őket. Mondjuk én a korábbi érkezéstől nem igazán tartok, inkább attól félek, hogy most is ráhúzunk 8 napot...

Pólya. Valahol még megvan a pólya, ami körbe jár a rokonságban, de nem valószínű, hogy használni fogjuk. Legalábbis ha még augusztusban nagy meleg lesz. Meg ha megint 4 kiló feletti súllyal érkezik a drágám, akkor az eddigi tapasztalatok alapján 2-3 hétnél tovább úgyse fér bele. De a kórházban itt is pólyáznak, és majd meglátom, hogy legyen-e. Azért majd előkészítem a huzatát.

Megint esik az eső. Szerintem valami front is van, mert olyan gyengének érzem magam, és minden nehezemre esik...

Szép hétvégét mindenkinek!

Gabella

gabella

Igen, épp az időrenden gondolkoztam! :)

Gabella

gabella

sup:Kunál ö a dokim!Nem minek járjak 4dik babaánál ilyenre? :lol:

Én utálom a polyát Szekszárdon nincs is már nem hasznának én sem használtam..inkább most ki probálom majd éjjelre a hálozsákot amit eddig nem...

Nálam a férjem bentlesz most is remélem:-)
Vendég

Katapetra!!!

Küldtél vmit priviben??? :roll:

bayar

Sziasztok!

Mi ma voltunk 4d-n! Nagyon jó élmény volt. Gyönyörű a kismanó! :-D

Az egészet végig ficánkolta, a szonográfus alig tudta követni.

Aztán a végén azt mondta az ultrahangos, hogy több a magzatvíz. Volt már valakinél ilyen? Remélem nem lesz gond, azt mondta nem talál fejlődési rendellenességet, de a jövőhéten menjek el a dokihoz.
Kép Manócskánk 1.

Kép Manócskánk 2.

Imádnivaló! :-D

Én szeretnék pólyát használni, mert úgy érezem biztonságosabban tudom én is és a család is majd megfogni.

Nyíregyházán van alternatív szülőszoba, nem tudom még, hogy szeretném- e kipróbálni, de a férjem bent lesz velem, kivéve ha császár lesz!
miyori
BAZ-megye

Bayar:Igen...nem ment át?

Miyori: menj el, hogy a dokid megnugtasson, nem lesz semmi baj, ez változhat...tudod a babának is van már anyagcseréje!

katapetra

Katapetra!

A névjegyedet látom csak.... :?

bayar

Miyori!!!

Gratulálok! :P
Tényleg édes arca van, a 2. kép pasis :)

Szerintem is mondjon rá valamit a doki, de hallottam már én is ezt, általában nem szokott gondolt jelenteni.
Nyugi, biztosan nincs semmi baj! ÉS nem is lesz!

Én meg ma már nagyon várom, hogy jelentkezzen a babócám, mert reggeli is csak 1-2 rúgás volt, azóta mondjuk egész nap talpon voltam.. nem tudnék nyugodtan aludni, ha nem "jönne" még este.
Eddig mindig fél 10-kor tombolt :P

bayar

Én is remélem, hogy nem lesz, csak egy kis átmeneti többlet! :-D

Bayar: Nekem két napig szinte csak napi 4-5 rúgást produkált, vagy legalábbis annyit éreztem. Szerintem ahhoz is lehet köze, hogy milyen front van vagy esetleg te mennyire vagy fáradt!
miyori
BAZ-megye

A használati dolgokhoz hozzászólva:

Babakocsinak úgy néz ki, hogy Tako Jumper X-et veszünk.

Hallgatva az itteni véleményekre is, újszülött pelenkának szerintem Pamperst veszünk.

Textilpelenkát csak egy párat veszünk: pl. büfiztetéshez legyen

A leírt véleményeitek alapján, akkor nem johnson's termékeket fogok venni. Babapopsi krémnek eddig is a Neogranormont gondoltam.

Egyenlőre ennyi! :-)

További jó hétvégét mindenkinek!
miyori
BAZ-megye

Miyori: babád csodaédes :)

Ez pedig a 24. hetet betöltött pocakom...

Kép

katapetra

Sziasztok!

Katapetra: tényleg szupi a táblázat csak mi is színeződjünk már be :D Pocid is aranyos szerintem nekem már most ekkorra az elmúlt napokban ugrott egy nagyot!Nőnek ezek a lurkók mint a gomba!

Bayar: Dombóváron sincs amúgy alternatív de ha lenne szerintem én azt választanám mivel ugyanúgy megvan rá a lehetőséged, hogy simán ágyon szülj mint a másikban de mégis van valami plusz is!
4d-re mi nem megyünk!Biztosan csodás érzés de a mi babónk amúgy is szégyenlős mint látjátok és sima ultrahangon is már nagyon szépen látunk mindent amit mutat :P Nálunk sima ultrahang van csak nem kapcsolgatnak!Amúgy itt Szekszárdon csinálnak 4D-t A vizsgálat 9.000,-Ft, melybe 1 db videofelvétel + a CD képek tartoznak bele.
A babakocsira majd képet kérünk :)
Amúgy nálunk is este 10 óra környékén a legaktívabb :)

Szandrii: Én is csak akkor fogok pólyázni valószínűleg ha rokonok kezébe adom mert már mos jobban féltem a kis Pindurkámat!A pólya amúgy még az enyém volt :)

Gabella: hol tartotok felújításban?

Miyori: Mikor mész dokihoz?Biztos nincs semmi baj!Amit olvastam azok alapján most már a Picurkák egyre több magzatvizet vesznek fel h kitudják pisilni így valószínű folyamatosan változik a mennyisége logikus következtetésem alapján :P :)
Pelenkába én is nagyrészt az itten meg az ismerősök véleménye alapján a pampers premium care-el próbálkozok meg elsőnek aztán majd kitapasztaljuk!
Textilpelusból én 1-t vettem mert kaptunk jó pár használtat és egyet viszek majd dokihoz azt az egyet megvettem!
Johnson's terméket valószínű én se adok majd 1 éves koráig bár olyan aranyos volt az egyik barátnőm pont hozott egy fürdetőt ami johnson's de ilyen dolgokban én véleményem szerint az orvos által felírtakat fogom használni!

Sorlyke1: Hát nekünk a Kunnál nem volt sok jó tapasztalatunk!De bátaszékiek nagy része hozzá járt mert ugye ő jár le Bátaszékre is.

További szép hétvégét mindenkinek!

Kép
suprise
Bátaszék

Suprise: Nem hiszem el, hogy már ekkora lenne a pocakod....
Kérek róla bizonyítékot ;) :D

Szerintem ezt a 4D-t kipróbálhatnátok, nagyon nagy élmény, persze, ha van rá keret :roll:

katapetra

Katapetra nagyon szép pocid van! Már le se tagadhatnád, hogy kisbabát vársz! :-D

Suprise: csütörtökön megyek az orvoshoz. Remélem azt mondja, hogy minden rendben van. Szerintem a cukorterhelésre is fog már beutalót adni.

Katapetra neked mikor kell cukorterhelésre menned?
miyori
BAZ-megye

Bayar: Többet mozog ma már a babóca?
miyori
BAZ-megye

suprise:én csak dicsérni tudom mi nagyon jobban vagyunk pedig csak filléreket kér!Ha kell mindig elérhetö telon vagy emailben nekem illetve volt gondom az afp-vel azonal intézte az uh-t a vargánál már ö nem volt bent du..
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?