A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziaztok!

Adrinalin nem tegnap volt az esküvőd???

hmm, nekem vmi ilyen rémlik!

Jutta

KépKép
jutta

Halihó!

Adrinalin,
az úszásról én azt hallottam, hogy az a legjobb mozgás babaváráskor, mind a közeg miatt, mind pedig amiatt, hogy mindent megmozgatsz közben. viszont azt is hallottam, hogy tiszta vizű uszodát keressünk fel, mert a fertőzésveszély is nagyobb a vízben. azt honnan lehet tudni, hogy kellően tiszta-e a víz?

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Bocsi próbálkozom a táblázat feltöltésével.

Elméletileg most mindenki meg tudja nézni, ha az xls-re rákattint.

Ez még csak egy vázlat, várom a hozzászólásokat.

Az első munkalap egy kicsit hiányos táblázat, a második a szülés várhat időpontja a harmadik pedig a hártra lévő napok száma diagramm. Nem tudom, hogy itt frissül-e vagy sem, ezt majd figyelem.

Légyszi nézzétek meg, és véleményezzetek, még lehet rajta javítani.

Masi

Kép
masika

Mindenkinek kellemes jövő hetet!Én ma elutazom,egy hét konzultáció lesz a fősulin :x Egy csepp kedvem sincs menni.

Adám pedig rámragasztotta a nátháját,így most elég vacakul vagyok!De legalább már a 12 hét után történt.Remélem nem lesz baja a vírustól a pocaklakónak. :oops:

Down kórról ezt találtam:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1397
Érdekes ,mindenesetre! :wink:

KépKép

KépKép
okr

Masika!

nagyon jó a diagramm. egy javaslat, nem tennéd sorrendbe, hogy jobban látszódjon aki egyforma forúak. tudom ez szőrszálhasogatás, így is nagyon klasz, köszönjük, hogy megcsináltad!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Masika!
a diagram szerintem is oké. remélem, sikerül feltölteni.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Sziasztok!

Gabi! Szurkolok az amino miatt! Ügyes legyen a doki! :!:

Cukika! Szedj C-vitamint, ahogy mondta Okr! Én is szedem, még így is néha véres a váladék, de ez ezzel jár.

Okr! Nagyon szép a babád! Az enyém is nagyon mocorgott, amikor a 12 hetesen voltunk :) Ásítozott meg boxolt :D

Szóba került a mozgás, mi a kismamajógára esküszünk :)

Kívánósság nincs, sokszor azt sem tudom mit is ennék... csak eszem.

Puszi!
Büngyi

büngyike

Sziasztok!

Csajok, hogy én mit összeettem tegnap. Kínaiban voltam, aztán lecsúszott 4 gombóc fagyi és egy nagy adag tejszínhab, majd ettem egy kis túrós csuszát mozi előtt, utánna pedig még 2 gombóc fagyit. Asszem a héten kicsit visszafogom magam.

Tegnap óta úgy fáj a hátam, hogy csillagokat látok néha. Nem tudom mit csinájak, nem jó ülni, és feküdni is csak oldalt tudok.
Legszívesebben hazamennék, de hát dolgozni is kell.

Masi

Kép
masika

Sziasztok!

most kicsit lehangolódtam :(
nekem a 12. hetes uh-n meg se mozdult. csak a szívdobogást lehetett látni, mint mozgást.
de remélem a 18. héten többet mutat majd magából, és a neme is kiderül.

a hétvégén mintha én is éreztem volna rúgást a hasamban belülről, de nagyon enyhét, így nem vagyok biztos benne, hogy ő volt. egyébként mostanában úgy érzem, mintha labda lenne a hasamban - ez is lehet, hogy ő? vagy csak a méhem húzódik felfelé?

Üdv mindenkinek,
Ági

Kép
agi29

Hát, az tény és való, hogy 80B-ről már 85 D-re nőtt a cicim, pont tegnap vettem kismama melltartót, mert ami nem pamut attól vakarózok egész nap.

De azt hiszem ez valami más lesz, már ott tartok, hogy alig birok megmozdulni, lehet, hogy hazamegyek.....

Kép
masika

Hát, az tény és való, hogy 80B-ről már 85 D-re nőtt a cicim, pont tegnap vettem kismama melltartót, mert ami nem pamut attól vakarózok egész nap.

De azt hiszem ez valami más lesz, már ott tartok, hogy alig birok megmozdulni, lehet, hogy hazamegyek.....

Kép
masika

Sziasztok!

Cukika, hányingerrel én is küzdök, méghozzá egész nap, néha már elbőgöm magam, annyira tehetetlennek érzem magam:( homeopátiás csodát vettem, Sepia 9 a neve, de nem sokat ér:( de azért próbáld meg, hátha.MAgne B6-ot és sima Bó vitamint is szedek, de egy kutya....nagyon bízom benne, hogy elmúlik majd a 12.hét után, addig meg legyünk erősek :wink:

Kismamatornára jár valaki közületek? én szeretnék majd...

puszi

numa

Kép
numato

Kedves Numato!
A hányingerrel és hányással én is reggeltől-reggelig küzdöttem több hónapig, engem is eléggé elkeserített, abszolút selejtesnek éreztem magam. Párom anyukájától kaptam két hete egy lekvárt, valami Flavon Kids nevezetű cuccost (állítólag brutál drága), amiből három óránként kellett megennem egy kiskanállal. Azóta teljesen megszűnt a hányás. Hogy ettől-e, vagy amúgy is elmúlt volna, nem tudom (első gyerkőcömmel 20 hetes korig hánytam), de nem is kísérletezek, inkább eszem ezerrel :).
Sajnos a gyomorégés így is megmaradt, de közel sem olyan szr, mint mikor egyfolytában hánytam mellette.

Lányok! Ti a haspuffadással hogy vagytok? Nekem késő délutánra akkorára nő a hasam, hogy iszonyú és rettenetesen nyomja a gyomromat (lehet, hogy ettől ég?) Pedig alig eszem valamit, valamiért még mindig tart nálam a kajákkal szembeni undor :(.

Kép
ebinc

találtam a lekvárról egy ilyent
www.flavonmax.com

Kép
ebinc

Sziasztoook!

Ági Hát hogy honnan tudsz meggyőződni a víz tisztaságáról,fogalmam sincs, megmondom őszintén. Nem tudom. Én tapasztalatból tudom, hogy ahová én járok kb 10éve, még soha semmit nem kaptam el...Mivel látom Bp-i vagy akkor hátha hasznos tipp lehet az Újhegyi uszoda Kőbányán.
Jutta Az esküvő május 5.-e de egyszerűen édi, hogy ilyen figyelmes vagy :oops: :lol:
Szép napot!!
Vendég

Sajnos nem megy a feltöltése a táblázatnak, maximum minden nap felrakom, hogy meg tudjátok nézni.
1177338935.13.xls

Kép
masika

Terhes tornát a 4. hónaptól ajánlják. Ja, hogy már ott tartunk! El sem hiszem!
Én kistarcsára jártam anno, most is szándékomban áll, csak időm nincs, talán nyáron, ha anya szabin lesz.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Cukika Nagyon szép a pocakod!!! Gratula!!

Jó éjt Kismamik :D
Vendég

Sziasztok!

Én nem hallottam arról, hogy csak 4 hónapos kortól lehetne tornázni, 9 hetesen mentem el az első kismamamajógára és nem küldtek el, persze én előtte is jártam normál tornára - igaz nem rendszeresen. Mint már korábban s hirdettem, csak jót tesz!

A hasnövekedéssel kapcsolatban: a 13. hét végén már rajtam is kezdik észrevenni, benneteket nem szokott valamilyen szurkáló érzés gyötörni a petefészkek környékén? Múlt héten a bal oldalomon, a héten a jobbon érzem, hol reggel, hol este, szerencsére nem sokáig, de néha aggódom, hogy ez mi lehet. Korábban csak az éhség miatt fájt a gyomrom. Elképzelhető, hogy méhlepény okozza ezt?

Holnap megyek az első védőnői vizitre - mivel több mint 4 hetet vett igénybe, hogy kiderüljön, hova is tartozik az utcánk páros és páratlan oldala (kész röhej, hogy két külön helyhez) és múltkor tök felelslegesen mentem el a páros oldal védőnőjéhez, aki pedig annyira szimpi volt. Nem tudjátok, hogy hányszor kell majd menni, ugyanis holnap csak kivételesen mehetek más időpontban - reggel - míg hivatalosan péntek 12.45-14.30 között lehet majd menni. Ugye a kismamák egyáltalán nem dolgoznak, de a babásokhoz reggel járnak a védőnők... Ráadásul a lakóhelyhez közelebb eső helyre kell a munkahelyről (belvárosbóll a nap közepén kiutazni????

Ne de ennyi gond legyen, hogy csak a magyar egészségügy gyötörjön :(
evarga

Sziasztok!

Én nem hallottam arról, hogy csak 4 hónapos kortól lehetne tornázni, 9 hetesen mentem el az első kismamamajógára és nem küldtek el, persze én előtte is jártam normál tornára - igaz nem rendszeresen. Mint már korábban s hirdettem, csak jót tesz!

A hasnövekedéssel kapcsolatban: a 13. hét végén már rajtam is kezdik észrevenni, benneteket nem szokott valamilyen szurkáló érzés gyötörni a petefészkek környékén? Múlt héten a bal oldalomon, a héten a jobbon érzem, hol reggel, hol este, szerencsére nem sokáig, de néha aggódom, hogy ez mi lehet. Korábban csak az éhség miatt fájt a gyomrom. Elképzelhető, hogy méhlepény okozza ezt?

Holnap megyek az első védőnői vizitre - mivel több mint 4 hetet vett igénybe, hogy kiderüljön, hova is tartozik az utcánk páros és páratlan oldala (kész röhej, hogy két külön helyhez) és múltkor tök felelslegesen mentem el a páros oldal védőnőjéhez, aki pedig annyira szimpi volt. Nem tudjátok, hogy hányszor kell majd menni, ugyanis holnap csak kivételesen mehetek más időpontban - reggel - míg hivatalosan péntek 12.45-14.30 között lehet majd menni. Ugye a kismamák egyáltalán nem dolgoznak, de a babásokhoz reggel járnak a védőnők... Ráadásul a lakóhelyhez közelebb eső helyre kell a munkahelyről (belvárosbóll a nap közepén kiutazni????

Ne de ennyi gond legyen, hogy csak a magyar egészségügy gyötörjön :(
evarga

Sziasztok!

Ma jól felhúztam magamat. Megkaptam az AFP eredményemet, ami tizedre ugyanannyi lett, mint 8 nappal azelőtt, 0,56MoM (Bocs a humánértelmiségiektől :D ). Ezért is, meg a korom miatt is, meg egyébként is genetikai tanácsadásra kell mennem, hogy eldöltsük, kell-e amniocentezis. (Miómáim vannak, ráadásul rossz helyen, ezért szeretném, hogy meg legyen alapozva a döntés, ha a szúrás mellett döntünk.) Telefonáltam, hogy időpontot kérjek, és 3 hét múlva kaptam, május 14-re. Mikor kétségbeestem, hogy az már a 20. hét lesz, ha baj van, már nem sok mindent lehet csinálni, a nő ahelyett, hogy valami olyasmit mondott volna, hogy ne aggódjak, még időben lesz, és sajnos olyan sokan vannak, hogy nem tud előbb időpontot adni, ehelyett keményem rám szólt, hogy ő nem hülye, tudja a szakmáját, itt dolgozik nemtudomhány éve, tudja mit csinál, stb. szóval esélyem se volt valami kismamacentrikusabb időpontot megbeszélni vele. Most nem tudom mit csináljak, a 20. héten már nem sok értelmét látom az eredmények megbeszélésének.

Cukika, de szép pocid van, és Cukika is nagyon édes.

Gabi, remélem, minden rendben volt az amnion. Mit mondtak, mikorra lesz redmény?

Ági29, a babák idejük nagy részében alszanak, az a lényeg, hogy dobogott a pici szíve, majd a következő UH-n biztos sikerül felébreszteni.

Évi, én havonta egyszer megyek a védőnőhöz, eddig kétszer voltam. Úgy emlékszem, összesen négyszer kell menni, hogy jogosult legyél mindenre, koraszülés esetén kétszer.

Ariel
ariel

Sziasztok !

Remélem mindenki jól van, bár az AFP-től egy kicsit én is tartok .
Egyenlőre még azt sem tudom mikor kell menni, mert a védőnő azt mondta ,hogy a 16.héten, a háziorvos szerint pedig betöltött 16 hetesen , azaz pont a 17. héten. A nőgyógyászom a héten elérhetetlen , mert folyton a világot járja .
Ez számomra csak azért kérdéses , mert jövő héten elutazom és még semmit nem mondott a vizsgálattal kapcsolatban.

Évi jó ,hogy írtad ezt a petefészkes dolgot . Én kb 1 hete érzem , olyan éles nyilalások , mintha a vakbelem fájna , és már kezdtem aggódni , hogy a babával lehet valami.
Amúgy elvileg a védőnődnek kellene valami gondozási tervet adnia , és ez alapján havonta látogathatnád .
Ahhoz viszont ,hogy jogosult legyél mindenféle juttatásokra , összesen 4 vizitet kell rögzíteni a kiskönyvedben , az orvosod vagy a védőnőd által .

Cukika nagyon édi a baby és a pocak :lol: .
A 12.hetes uh-n konstatáltam , hogy az anyukák zöme már kismamanacit hord , mert úgy megnőtt a hasa .
Mire itt a nyár már nekünk is lesz mit cipelni :wink:

Üdv Mindenkinek !

:lol: :wink: :P

Kép
sheepy

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a biztatást (és a védőnő infót) és megnyugtató, hogy másnak is vannak hasonló tünetei! Az AFP-t én sem tudom, hogy a 16. hét után kell-e valóban menni, a 15. héten találkozom a dokimmal, remélem, hogy fel tudok rá készülni. Sajnos lehet, hogy a lelkiismeretes munkája ellenére váltanom kell, ha azt mondja, hogy marad a magánkórházas verzióban, de az AFP miatt még mindenféleképpen hozzá megyek, nehogy két szék közül a földre essek.

A korábbi melltartós témák is nagyon tetszettek, eljött nálam is az idő, hogy beruházzak valami nagyobb darabba- csak az furi, hogy mérés alapján nem tudtam megállapítani, hogy nagyobb kéne-e, de a jelenlegi cuccaim elég kényelmetlennek bizonyulnak már. Ha tudtok ajánlani valami jó terhesmelltaró fazont(ami azért néhány hónapig hordható lenne, mert netalán állítható), szívesen veszem. Eddig az Anita modelleket nézegettem, de viszonteladóknál nagyon borsos áruk volt!
Üdv

Évi
evarga

Sziasztok!

most sikerült végre a nethez jutnom. délelőtt pedig egyáltalán nem működött nálam a babanet.
bent a cégnél volt egy kis kollektív "lecseszés", amin felhúztam magam, ill. kiborultam, mert eléggé nekem estek. biztos nem tett jót a babának :-(

Cukika!
A baba tényleg nagyon édi és jól kivehető a fotón. Gratula!

Afp-re én a 16. héten megyek. a doki 3 napot jelölt ki, amikor mehetek.
Védőnőhöz pedig holnap fogok menni másodszorra. úgy tudom, azért havonta egyszer javasolt felkeresni. de holnap megkérdezem.

én eddig nem sokat költöttem kismamaruhákra, és nem is szándékozom sokat, mivel ezeket a darabokat csak pár hónapig hordhatja az ember. eddig vettem egy derékban megköthető vászonnadrágot tavaszra, amit szülés után is újra fogok tudni hordani. ezt is csak azért tettem, mert az összes nadrágom rám van szabva, és derékban szűk volt, nem gumis, és nem lehet kiengedni belőlük. azonkívül elcsábultam egy kismama halásznadrágra. és melltartóból se vettem még kifejezetten kimamáknak valót, csak egy számmal nagyobbat, mint eddig.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Sziasztok

Érdekes ez AFP-és dolog ,mert nálam ma volt itt a védőnő és azt mondta,hogy most már a 15.héten csinálják,mert Lilivel még emlékszem a 16.héten volt nem tudom akkor mindenhol másképpen van az nem lehet.
Ari a pocid Cukika én is várom már hogy látszódjon.

Sziasztok

Kép
Kép
eszter26

sziasztok

Ariel
felháborító a nő aki beszélt veled,én is megyek genetikára,de megkérdezték hány hetes vagyok és beszorítottak.Csütörtökön megyek uhra,beszélgetésre,vérvételre,ha ott minden oké nem kell a hasbaböki,remélem így lesz.Nem tudnál valahova máshova bejelentkezni?másnem egy prof uhra ahol átnéznék a babát alaposan?
Hogy jót is írjak az én Majám pontosan 0,56os afp mellett született tökéletesen egészségesen

Timi
Vendég

sziasztok
nem tudtok valamit Gabiról? Hétfőn volt a genetikai vizsgálaton és azóta nem jelentkezett.
Remélem, minden rendben van velük.

Kép
ebinc

Sziasztok!

Ma újra felhívta a SOTE-t, de egy másik melléket (arra gondolva, hátha azt nem az a nő veszi fel), és egy dokival beszéltem, akinek elmondtam a nyűgjeimet, (korom, alacsony AFP, miómák, 20. hétre kapott időpont) és azt mondta, hogy holnap reggel 8-ra menjek be, mondjam azt, hogy vele megbeszéltem. Most nagyon örülök. Egyébként hihetetlen, milyen különbség van aközött, hogy dokival beszélsz, vagy asszisztenssel, pedig nem erre hajtok, ez is véletlen volt. De a szívUH-t is magával a doktornővel beszéltem meg, ugyanitt, és ő is simán tudott megfelelő időpontot adni.

Timi, a nő mindenről kikérdezett, és a legutolsó mondata lett volna az időpont. Holnap hány órára kell menned? Drukkolok, hogy minden rendben legyen, és ne kelljen szúrni.
Majához gratulálok, remélem, 0,56-tal csak egyészséges babák születnek.

Én azt tapasztaltam, hogy olyan nagyon nem fontos, hogy melyik nap veszik le az AFP-re a vért. Nekem a 15. és a 16. héten is ugyanaz lett az érték.

Cukika, ha a este 6 után jön meg, akkor az már másnapnak számít. Én is olvastam a híreket az orvosválasztásról, de nekem nem világos, hogy ez meddig érvényes.
De az én kórházam se kapott ágyakat, úgyhogy most az is magánként működik, lehet fizetni a szülésért 130E Ft-ot, ha ragaszkodom a dokimhoz.

Ruhákat én is igyekszem olyanokat vásárolni, amiket szülés után is hordhatok, vagyis nem kifejezetten kismamaruhák. A kicsit sztreccses felsők ilyen szempontból tökéletesek. Az első vásárolt darabom is ilyen, na jó, akkor túlzásba estem, és olyat vettem, ami kifejezetten karcsúsított darab. De nyúlik, úgyhogy 1-2 hónapig biztos jó lesz.

Ariel
ariel

Nem tudok Gabiról semmit, és Ágicáért is aggódok.
ariel

Sziasztok!

Tegnap egyszerűen nem működött nálam a babanet, nem tudom mi volt a gond.

Az AFP-t elméletigel hivatalosan a betöltött 16. hét első-második napján kell csinálni. Ez van a tájékoztatókban.

Én is láttam a hírekben, hogy marad a szülésnél a szabad orvos választás és nem kell fizetni a szülésért, de ez még csak tervezet, Szerintem várjuk ki a végét. Állítólag júliusban felülvizsgálják, hogy hogyan működött eddig az új rendszer. Hát kiváncsi leszek mire jutnak :?

Tegnap vettem nagyon jó rövid ujjú tunikát 2000Ft és egy kismamaszoknyát 2500Ft. Békásmegyeren a piacon. Rájöttem, hogy nem érdemes 7-8000Ft kiadni egy-egy ruháért, úgy sem tudom kihasználni. Csak ilyen tunikákat fogok venni, ezek nagyon jók.

Beillesztem a táblázatot, hogy meg tudjátok nézni, remélem már mindenki benne van?!
1177490240.34.xls

Kép
masika

Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak olvasok ált. sokszor a babanet is vacakol, meg most betegséghullám ment végig itthon a gyerekeken. :(
Ma már jobb.

Nekem múlt héten , vagyis 15+ 4-en vették le az AFP-t, tegnap megkérdeztem telefonon(egy nem publikus számon), és azt mondták, hogy jó lett az eredmény, de pontos értéket majd csak a védőnő mondhat. Egyébként itt Szegeden nem MOM-ban adják meg az értéket. Nekem eddig 36, 18, 33 volt a fiúkkal, azt mondta a nőci, hogy a 33-hoz közeli most az érték. De a lényeg, hogy jó. Azért ez megnyugtat. Már csak a genetikai uh miatt izgulok egy kicsit, remélem ott is rendben lesz minden.

Gabiért, Ágicáért én is izgulok, remélem minden rendben velük és hamarosan jelentkeznek.

Masika, köszi a táblázatot, nekem az a problémám vele, hogy az elsőt(a táblázatot magát) nem engedi a gépem megnézni, mindig alkalmazási hibát ír ki. :(

Cukika, aranyos a babád és a pocid, azt hiszem nekem is kb ekkora vagy egy kicsit nagyobb, rajtam már látszik szerintem rendesen, hogy babát várok.

Mostanában már néha akkorákat rúg a babám csajok! Olyan jó érzés, bár sokszor még mindig csodálkozok rajta, hogy terhes vagyok, olyan hihetetlen valahogy. :D

Ariel, remélem nálad is minden rendben lesz!

Szép napot mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ariel
örülök,hogy holnap mehetsz e is,gondolok majd rád,én tízre megyek de Pécsre (Kaposvárról),persze visszük Maját is izgi lesz pláne ha sokat kell várni.
Nekem eddig 3 afpét vetek le,de ez egy hiheteten banga vizsgálat,a hétfői uhán megint egy héttel nagyobb volt a baba,akkor a múltkori afpém (utolsó) is fals vagy ennyire összevissza nő a gyerekem :roll:

Gabi
remélem jól vagyy :-)

Gerika
asszem olyan 20tól jó az afp ezen értéke úgyhogy gratula :-)

Cukika
azon ne aggódj hogy rajtad marad a terhescucc,jó piaca van:-)
Nekem pár felső kéne még.

Timi
Vendég

Sziasztok ! :lol:

Asszem holnap megint meglátogatom a védőnőt és tisztába tesszük ezt az AFP -dolgot :wink: .

Ami a terhesmeltartót illeti , én Triumph-ban utazom úgy általában, ezért továbbra is ezt veszem .
Szerencsére találtam olyat , ami legalább 70%-ban pamut, mert a polyester-től nyáron megőrül az ember . Árban meglepően olcsóak , 2500 ft -ért már lehet kapni , feketét és fehéret is .
Persze ne ebben akarjatok végzet asszonyát játszani , de nagyon nem lehet vészes , mert akkor a párom már kicikizte volna ! :lol: :lol:

Masi , jó ,hogy írtad a békási piacot.
Ahhoz képest ,hogy ott lakom , még nem jutott eszembe , hogy szétnézzek ruha ügyben.
Nézegettem kismama cuccokat, de fáj a szívem kiadni egy csomó pénzt , hogy pár hétig hordhassam .
Gondoljatok csak bele : jó időre, rossz időre , nyárra , őszre is kéne valami , pláne ,ha az ember dolgozni jár és néha emberek közé kell menni .

És persze ami most ránk jön azt később el lehet felejteni :(

Igaz, hogy 2 hónapja már vettem 1 szuper terhesgatyót 8000ft-ért , de asszem ez volt a csúcs és inkább a babacuccoknál élem majd ki a vásárlási kényszeremet.

Mindenkinek szép napot , és drukk a vizsgálatokhoz !!!!!

Kép
sheepy

Sziasztok!!

De irígylem azokat akiknek már halvány jelét adta a baba mozgolódás terén...- :oops:
Jövő héten megyek én is az AFP-re addig meg meghalok úgy izgulok...
Akinek megvan és jó gratulálok!!!!
Masika Tök szuper a táblázat köszönjük szépen!! :D
Na megyek kozmetikushoz szépülni,jövő héten esküvőőőőő :shock: :shock: :lol:
Szép napot!!
Vendég

Sziasztok lanyok, :):)

jajj, nem tudtam irni egy ideig, sot tegnap a babanet sem mukodott nekem :(
igerem mindent visszaolvasok...hamarosan.

ki, hogy van ?

udv. mindenkinek !

bogyo
bogyogyorgyi

Sziasztok Csajok!

Akik a másik (őszi oldalon) már olvasták azoktól bocs. Szóval nekem tegnap volt az integrált 2. vérvétel (abban is van AFP), amikor még 16 hetes sem voltam (ma töltöttem), a védőnő féle AFP-t meg jövő csütörtökön 17 hetesen csinálják!. Azt mondta a védőnő, hogy ha az integráltba van afp, akkor azt a másiik beutalót tépjem el, de én megcsináltatom, ha már úgyis szúrnak a hepatitis meg a félig terheléses miatt (amit a dokim rendelt el).
Szóval ezek után fogalmam nincs melyik az ideális időpont, persze a május 1 jól bekavart, mert az ideális nap az április 30 lenne! Azt sem igazán értem, hogy miért csak hétfőn csütörtökön lehet afp-t vizsgálni, ezt a csillagok állásából számolták ki?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Linda, én már kb a 12-13.héten éreztem valamit, bár inkább akkor, amikor nagyon laza voltam, mondjuk félálomban. Aztán ez egyre gyakrabban volt már reggel is. A lényeges változás most pár napja történt, mikor Benedek kicsit belekönyökölhetett a pocimba, akkorát rúgott, hogy én is meglepődtem. Ma is mikor felvettem Bencit rúgott egy nagyot, mintha tiltakozott volna. :) De nyugalomban is egyre erősebben érzem a korábbi buborékolás helyett.
Szerintem nagyon nem érdemes az AFP miatt aggódni, bevallom, én arra számítottam, hogy esetleg alacsony lesz még az érték, mivel elég korán levették , a nagyokkal csak betöltött 16.héten nézték. Bár az igaz, hogy azért megkönnyebbültem, hogy nincs vele gond.

Timurr, őszintén nem tudom pontosan az alsó határt, mintha 10 alatt lenne inkább rossz, a középsővel 18 volt és senki egy szóval nem mondta, hogy az rossz lenne. Egyébként semmi baja, remek gyerek. :)

Ciripke, én úgy tudom, a 15-17. hét között jó az időpont. Az őszi topikot újabban képtelen vagyok követni, olyan sok lett ott a hozzászólás! :) Igaz, eddig is csak olvasni volt időm.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Volt már valaki afp vizsgálaton???
Nekem jövő héten kell menni, remélem jó lesz az eredmény....
Tegnap voltam uh.-n próbáltuk 100%.-ra megnézni, a babát, hogy biztosan fiú- e, mert a múltkor csak90%.- ra mondta a szanográfus, csak sajna aludt a baba, összekúlcsolt felhúzott lábakkal, az istennek sem akarta megmutatni magát.
Csak egy pillanatra láttunk egy fütyi szerűséget, úgyhogy még mindíg kisfiú. :D :D :D :D
De kaptam egy aranyos képet felrakom nektek.
vigyázzatok magatokra!!!

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jelentkezem, most egy kicsit mér jobb, de nem az igazi!
Ha jobban leszek visszaolvasok.

Hát lányok, nekem nem volt kellemes a szuri. Először is odaértünk 8-ra, sorbanállás következett, leadtam a papírokat. Annyi embert életemben nem láttam, mint ott... rengetegen voltak.

Aztán sorbanálltam az UH-hoz. kb. 11 órakor kerültem sorra. Ott azt mondta a dokinéni, minden rendben, a baba szépen fejlődik. A fejkörfogat 33mm a haskörfogat 33x34mm a combcsont hossza 22mm.

Aztán megint sorbanálltam a genetikai tanácsadáshoz. Ott aláírtam a papírokat, nem volt semmi különös. Vért nem vettek, tehát nekem nem lesz AFP-m, azt mondták fölösleges.

Aztán megint sorbanálltam a szurihoz. Négyen mentünk be. Bőgtem, mert nagyon féltem. Persze én csak utolsónak mertem bemenni. A Tanárnő: Dr. Török Olga szúrt, nem mert más doki szúrni, mert azt mondták kicsi a terhesség. A dokinéni kimért, de profi, nem mondanám éppen kedvesnek.
Az nem is fájt annyira amikor a hasamba belement a tű, hanem az fájt nagyon, amikor a méh falát szúrta át. A szívás, meg egyszerűen borzalmas volt. Úgy éreztem, mintha lándzsát forgatnának a hüvelyemben. Nem volt érzéstelenítés, csak lefertőtlenítettek és szúrtak. Felállni senki sem segített. Feltápászkodtam, de nem tudtam kiegyenesedni. Mikor kiértem megint elsírtam magam. Aztán egy fél órát ücsörögtem a folyosón egy széken, mert nem bírtam elindulni. A hazaút jó volt, most fekszem, nehogy baj legyen. De megígértem nektek, hogy írok, most egy kicsit rosszalkodok. Apa elment a gyerekekért a suliba... Itthon vettemn észre, hogy vérzett a szúrás helye, a gatyámon volt egy pötty, leragasztották, de átütött.

Ja és a köldököm alatt egyenesen lefelé vagy 8 cm-re szúrtak.

Még görcsölget, meg keményedik a hasam. Próbálok sokat feküldni, bár így 3 nap után már nem esik jól. De tudom, muszáj. Tegnap annyira fájt, hogy azt hittem elvetélek.
Eredmény május 22.-én lesz, ha hamarabb telefonálnak, az a halálos ítéletet jelenti. Most izgulhatok, hogy ne telefonáljanak...

Megyek vissza feküdni, mert nem esik jól még az ülés. Ha jól leszek jövök megint.
Vigyázzatok Magatokra!

Puszi:
Gabi

Kép
Kép
Kép
gabi39

Ma megkaptam az AFP és a terheléses cukor eredményét, és voltam genetikai UH-n.
Annyi szám van a leleteimen, hogy én ebből egy szót sem értek, de azt mondták, hogy minden a legnagyobb rendben és jók az értékeim.
Tudja valaki, hogy az AFp-nél milyen érték a normál?

Sajnos ma megint nem mutatta magát az én drágám, nem akarja, hogy megtudjuk a nemét.

Margitosok!
Tegnap azt mondta a dokim, hogy lehet, hogy visszakap a Margit 10 ágyat és akkor üzemelhet minimálisan a szülészet. Ma dönt róla a közgyűlés, nézzétek a híreket.

Sheepy!
Te is Békási vagy? Melyik oldalon laksz?

Masi

Kép
masika

jé, egy másik topik, telejsen új arcokkal, akik ugyanannyi idősek, mint én.
sziasztok!
nem ígérem,h fogok ide írni, mert ennyi felé nem tudok koncentrálni :D
Timurr miatt írok most
AZONNAL TESSÉK BEJÖNNI AZ ŐSZI TOPIKBA ÉS TÁJÉKOZTATNI MINKET IS A FEJLEMÉNYEKRŐL!!!
tudod, ki aggódik fölöslegesen miattad!!??? :twisted: pl. én
no, uzsgyi

Kép
an°°di

Sziasztok!

Még nem olvastam végig a learadásomat (3 nap), de gyors kérdés Andihoz csatlakozva: vki tud vmit Timurról?

Tényleg nyugtalanít, hogy em jön, mi lett az AFP-vel meg stb...

Én jól vagyok, ha végig olvaslak Titeket majd írok!
Poci nagy, baba mocorog, fagyi a halálom!

Jutta

KépKép
jutta

Cukika: Konkrétan nem mondták, de úgy tudom az egy hónapon belüli vetélést ennek a számlájára írják. Nagyon sokára van május 22. de ha nem telefonálnak 2-3 héten belül, akkor minden oké.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Köszönöm szépen a drukkokat. Megjöttem a genetikai tanácsadásról, javasolják az amniót, de szinte kizárólag a korom miatt. Jövő héten szerdára van időpontunk, de meggondolhatjuk magunkat, és el is halaszthatjuk egy héttel. 5 napunk van gondolkodni. Nem örülök.

Timi, gondoltam rád közben, nektek mit javasoltak?

Gabi, nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz emlékeid vannak a szúrásról, pihenj nagyon sokat, és akkor nem lehet semmi baj. Drukkolok nagyon, hogy május vége előtt ne telefonáljanak.

Masika, köszönjük, hogy megcsináltad a táblázatot, látom, mi egy napon fogunk szülni, legalábbis elméletileg. Gratulálok a jó eredményekhez.

Ariel
ariel

Helló lányok !

Gabi :) remélem már sokkal jobban vagy .
Biztos nem lesz semmi baj, de drukkolok Nektek az eredmény miatt és addig is jó pihenést !

Masi : a ltp Duna -felőli oldalán lakom .
Én is hallottam a jó híreket, remélem tényleg maradhatunk a Margitban !
Te úgy is előrébb jársz 2 héttel , úgyhogy 1 ágyon megosztozhatunk a 10-ből :lol: .
Szoktam nézegetni a kórházi honlapot , várom már hogy oda is felkerüljön valami, mert az már majdnem biztosra vehető .

Végre sikerült kiderítenem mikor mehetek AFP-re , úgyhogy semmi nem veszélyezteti a római vakációt :lol: . Cukika te hogy állsz az utazással?

Hülye kérdés következik :

Van esetleg olyan merész , hiú , vagy egyszerűen csak megjelenésére igényes köztetek , aki hajat fest pocakosan ?

Kép
sheepy

Masi :

http://www.vitalitas.hu/konyvek/genetika/gen12.htm- ez egy jó hosszú , tudományos izé, ha valakinek van hozzá kedve , jó olvasást :-)

Kép
sheepy

A lényeg :

" MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik."

Kép
sheepy

Lanyok :)

ez az AFP nem tudtam, hogy ekkora mumus, en jovo heten megyek, akkor leszek 16 + 5 napon,
Sheepy - ez a triumph melltarto vegul is csak attol "terhes", hogy nagyobb, mint amit elotte hordtal, ugye ? vagy terheseknek mit kell hordani ?
cuki - az elso afp utan kerted a 2. es 3. atvagy ok ajanlottak ?

Vedono- nem ugy van, hogy dokihoz minimum 3 x "kell" menni , mert 3 db pecset kell, hogy meglegyen az anyasagi segely + gyed/s
es a vedono az csak egy extra vmi ? vagy az is kotelezo ? mert megmondmo oszininten, hogy az enyem nagyn aranyos, de semmi erdekeset nem mond ( 2 x talalkoztam vele) es akkor inkabb nem jarnek hozza.
ciripke- az afp eredmenyet meg kell mutatni a vedononek ?
Geri - a fentieket akkor toled is kerdeznem, mert nekem ez nagyon uj, hogy miert nem a dokid mondana meg az erdemenyt ?? segitseg ! en vagyok a hulye ??

vargaeva - udv itt, mi meg nem beszeltunk, mert egy idaig sajnos nem volt iidom irni. nekem is szokott "szurkalas" fele lenni, en a meh tagulasanak tudom ezt be..(?)

jutta - te mar erzed, hogy mozog a bebi ?? de jo neked, nalam meg semmi.

cuki- aranyos a foto nagyon a kisgyerekrol !!

Gabi - nagyon drukkolok, h minden rendben legyen ! jo pihenest es (tudom nem konnyu ) de probalj meg nem izgulni

Adri - nekem sem mozog meg - vagyis nem erzem - szoval ne aggodj

Ermoni- ment a privi neked mar par napja, megkaptad ??

Tobbikenek is SZEP NAPOT !! :):)

bogyo.
bogyogyorgyi

AFP rol ezeket irjak :
https://www.babanet.hu/faq/tergon05.php

Agi 29 - latom, hogy irtal az uszasrol, tiszta vizu medence pl ahol babauszast tartanak ill. aquanatal uszast ,mert ezeket a medenceket kulon nagyon sziguran ellenorzik.latom, pesti vagy - pl a Mom parkban is van aquanatal, de meg vagy 10 masik helyszinen is. sok sikert ( nyaron en is megyek .)

bogy.
bogyogyorgyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?