A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

ALMI CSAK TE VAGY ITT?

Kép
Kép
eyi

Én itt vagyok és meg is vagyok sértődve mert alig írtok!
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 10:45-kor.
pironya

Pironya én szinte csak annyit járok pisilni amennyit egyébként is...DE tegnap a klinikán ahol 6 órát töltöttem,kb 12x mentem el pisilni....tuti,hogy csak azért mert rettegek ilyen helyen a fertőzésektől(hiába nem ülök rá nem nyúlok semmihez stb)
Vendég

Szióka!

Én is vagyok, kedves tanítványom az utlsó pillanatban mndta le az órát...állítólag beteg....háááát...biztos.

Jó a tábla! Vegyetek beeeee léééccccciiiiii!!!!

32 éves vagyok, esztergomi, 2 lányom van már és egy fiam. Most a Szent Imrében készülök szülni. Nem tudjuk még tutira a nemét, ezért fiú és lánynevet is mondok: Ágnes és Simon a két lehetőség.

Jaj mennem kell, fiam nyafizik, pedig szundiznia kéne

Pussz
Dana

Kép
danaaia

Itt vagyok, csak közben dolgozok. :wink: Egyre nehezebben tudok a munkára koncentrálni, most is közben szopipárnákat nézek a neten. Nagyon tetszik az egyik oldalon, hogy kiságyba ágyneműt, pelenkatartót, mindent lehet rendelni hozzé.

http://www.szopiparna.hu/index.html

Pisilni én is elég sokat szoktam, éjszaka 2-3x kelek fel, de mindig visszaalszok. Még jó!

almaani
Kép
almaani

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:09-kor.
Vendég

Írtam egy csomót,és elszállt... :evil: :twisted: :twisted:

Almaani!
A házassági kivonat azért kell (tudtommal),mert nem Szegeden kötöttünk házasságot,de szülni ott fogok.De van akinek azt mondták,hogy mindenképp kell vinni a kórházba anyakönyvi kivonat másolatot.

Cukorterhelés: Nálunk a 24. és a 32.héten lenne kötelező,függetlenül attól,hogy milyen lett a korábbi eredmény. (nem Szeged) Léci írjátok már meg: NEM MINDENÜTT KÖTELEZŐ 2x MENNI CUKORTERHELÉSRE?????????????????????

Almaani!
Még valami! ÉN IS SZERETNÉK BEMENNI A SZÜLŐSZOBÁBA SZÉTNÉZNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kinek kell szólnom? A dokimnak? Milyen napokon lehet bemenni? Bármikor?????????????
Léci írd meg! Fontos!

Kép
orsitigris

Nálunk egyszerű bemenni a szülőszobára csak hétvégén kell valami panasszal bemenni,és ott az ügyelet!
Én már kétszer voltam :oops:
Egyszer a folyásom nem tetszett egyszer a hasam fájt!!!
Na mostmár jó lenne csak szüléskor menni :?
Vendég

Orsi: a legegyszerűbb változat a kórházlátogatásra, ha Ráczné Gyémánt Andrea (30/510-8214) védőnőt felhívod, ő tartja a szülésfelkészítő tanfolyamot a Dózsa György utcában, hétfőnként. Minden hónapban van egy látogatás, csak szólni kell előre, mert 10 fősek a csoportok. Mi is el szeretnénk menni még egyre, hogy Apa is lássa. :D

almaani
Kép
almaani

Látom, el vagytok tűnve. Ti is olyan nyomik vagytok ebben az időben, mint én? :roll:
Úgy várom már a normális tavaszt, napsütéssel, fagyizással, babasétáltatással (bár az már a nyár, na mindegy!) 8)

almaani
Kép
almaani

Hali,megjöttem.

Orsi:nálunk sem kell 2x menni,mert új főorvos van és ő neki 1 elég.Bár ezt még csak hallottam,én jövőhéten megyek a dokihoz és akkor lesz tuti.

Már kezd betelni a táblázat. :lol:

Kép
melike

Sziasztok!

Jól eltüntem. Pedig mindennap olvastalak ám benneteket:) De mire végigolvastam, jött apa, aztán birtokba vette a gépet. Még sajna dolgozom, de már csak 1 hét és vége. Pár szó RÓLUNK: Hatalmasat nőtt a pocakom, vagyis inkább én gondolom így, mert úgy érzem, hogy vagy orra esek, vagy leszakad a hátam. Nem tudok már egyetlen éjszakát sem végigaludni. Az lenne a legkisebb problémám. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, képzeljétek, nekem elzsibbad vagy a jobb, vagy a bal kezem. Inkább a jobb, mert a baba drágaságom végig a jobb oldalon van. Viszont éjszaka néha átfordulok a bal oldalamra, akkor a bal oldalam zsibbad. Sebaj, ezt a 10 hetet már csak kibírom valahogy. Én is voltam kedden dokinál, minden a legnagyobb rendben van. Bari, örülök, hogy minden rendben van Nálatok. :)
Gigi: Milánból időközben, Kristóf lett, és 100% hogy marad is. Végleges verzió!!!!!

Jövő hét után többször tudok jönni Hozzátok:)
Addig is legyetek nagyon rosszak, és növeljétek a pocakokat!!!!
bluebox

Szia Blubox! Örülök, hogy minden oké veletek, és hogy jócskán nőtt a pocid! Rakhatnál fel képet! Szép a Kristóf név! :D

almaani
Kép
almaani

Kép
Krisstóf"lak" 30.hét
bluebox

Kép

Ez meg a Dávid lak :D :D :D :D
Vendég

Nyertél Bari!!!!!!!!!!!!
bluebox

Miért??
Vendég

Szióka!

Amióta Csiri eltűnt, nem pörög annyira a topik...

terheléses cukor: nálunk sem kell 2x menni. Ki is akadnék, azért az egyért is megszenvedtem. Egyébként itt is próbareggeli van, nem az a brutál cukros lötty.

A házassági akvi kivonatról. Azért kell, hogy igazolja, a fogantatás idején és azt követően fennállt érvényes házasság, és a jog szerint azt kell apaként anyakönyvezni aki a nő házastársa volt/van.

azért kell 300 napnál nem régebbi kivonat , mert ha pl egy apasági kereset jön össze, mert vitatott ki az apa, akkor a jog első körben azt tekinti apának, aki a fogantatás idején a nő férje volt (persze a biológia mondhat mást, de a jog így vezeti le) A fogantatás ideje pedig ugye kb 300 (pontosan ugye 280) nap a születéstől visszafelé. És ha akkortájt létezett érvényes házasság amit ugye a kivonat igazol, akkor azt írják be apának, akkor is ha valójában nem a férj ügyködött...

Na ha nincs fennálló házasság, akkor jönnek az egyéb esetek (apasági nyilatkozat, élettársi nyilatkozat stb) Mindez a formaság azért kell, hogy a későbbi jogvitákat megelőzze (na persze nem mindig sikerrel)

Vannak esetek, mikor nem kell a kivonat, mert telefonon vagy neten a helyi kórház simán ellenőrizni tudja a polgármesteri hivatalban hogy anyukának van-e és ha igen akkor ki a férje. Ezért írtam korábban, hogy ha a házasság a kórházzal egy városban volt, akkor általában nem kell a kivonat.

Amikor a kivonatot elkéred, nem kell mindkét félnek ott lenni, mert tök mindegy ki kéri el, az anyakönyv tartalmán az nem változtat semmit. Tehát a férjet nem kell cipelni. Elég ha egyvalaki megy érte.

Bocsánat a hosszadalmas jogi fejtegetésért, de hátha ez így már segít tisztábban látni az ügyet.

Én a babavárás első heteitől kezdve minden éjjel megyek egy kört a WC és az ágy közt pisilés miatt... ez nem nagyon hiányzik, de kell...

Ja a tábliból kifelejtettem az adataim közül a kiírt időpontomat: május 30 (egyik számítás szerint 29, másik 31, köztes megoldás 30 ) :D

Pussz

Dana

Kép
danaaia

Én is ma telefonáltam a koriba és egy évnél nem régebbi anyakönyvi kivonatot kérnek!Úgyhogy a napokban ki is kérem...
Vendég

Tényleg Csiri megunt minket :(
Vendég

Na,nekem ilyen gondom nincs.Mindenképpen enne vagyok a 300 napban házasságkötésileg! :lol:

Kép
melike

Miért szivat minket Csiri?Miért nem tud két mondatot írni,hogy mi van vele?Megharagudott?Vagy csak jókat röhög,ahogy olvas minket?

Kép
melike

Anna - üdv itt!

JKriszta - én is MÁV-os vagyok, te kihez jársz? Mikor mész legközelebb dokihoz, nem mostanában esedékes? Szerintem ne aggódj előre!

Bluebox, Bárány - szép pocakok! Mi nem vagyunk ilyen nagyok még, a múltkor a 4D-n is mondta a szonográfus, hogy hátrahajló a méhem ezért nem olyan nagy a pocak.

Melike - én úgy tudom, hogy érdemes kikérni egy új anyakönyvi kivonatot (mi is benne vagyunk még a 300 napban, szeptemberben esküdtünk és sikeres volt a nászút :lol: , de kérünk újat), mivel ahogy én hallottam azt elkérik tőled és nem adják vissza, legalábbis a MÁV-ban.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Gigi: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :D Éleg hangos voltam? :lol: Szóval Botond Balázsra változott, javítanád a táblában? Köcci :D

bluebox, bárány: gyönyörű pocótok van :D

Csiri nem azért tünt el, mert hogy költöznek? :?

Szopipárnát én holnap vagy hétvégén fogom megvarrni. Megkaptam a sógornőmtől, de egy kicsit le van strapálva, ezért új huzatot varrok rá. :D

Ma annyira jó idő volt, sétáltam és napozgattam is egy kicsit a szuri után :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Hoztam én is pocifotót! Patrik-lak :lol:

Kép

Kép

Elméletileg a 29. héten, UH szerint 31. héten.

Nézitek a Fókuszban a pasi-nőt, aki babát vár?

almaani
Kép
almaani

Almani nagyon jól nézel ki :wink: :wink:

Mankabi nekem is nagyon hátra hajló a méhem...
téged már láttunk?Bocsi de kicsit össze szoktam zavarodni :oops:

Szilva:hány szuri lesz összesen?
Vendég

sziasztok!

Ibm: minden jót az esküvőre!

Bari, Melike: drukkolok a barátnőtőknek!

Pironya, Bari: magzatvíz vétel helyett van vérvizsgálat, pl. az Istenhegyi Géndiagnosztikán csinálnak ilyet, azt hiszem kb. 10.000 Ft. (barátnőm 35 év felett várt babát, és neki ’kötelező volt’ ilyet csinálni)

Szia Anna! én a 4D Genesisben voltam, és úgy tudom, hogy innen volt egy pár lány már ott. Én csak ajánlani tudom. Bár egy pár barátnőm volt a Praxisban, de azt nem ismerem. A 4D Genesisben 12.000 Ft, ebben benne van, hogy felírják DVD-re a ½ órás mozit, felírnak CD-re kb. 15 fényképet, és adnak nyomtatva egy színes képet. Megyünk újra szombaton, már alig várom!!!

Zöldi, én ugyan még nem voltam itt, így nem ismerlek, de azért szorítok neked!

Bluebox, Bari, Almaani: szép nagy pocik!

Gigi, adataim: én még nem vagyok benne a táblázatban: Andóca; 30 év; Budapest; 2008.június.04; Kútvölgyi; lány lesz és Kitti lesz a neve.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

4Dvel kapcsolatban:
Mi is a Genesisben voltunk, de nekünk a cd-n a 15 képnél
sokkal több van (90) Ár 12000.- ugyanazokkal mint andóca írta.

Cukor: nekem SEM kell mennem kétszer!

Almaani: milyen szép pocid van neked is. Oldalról nem is nagy!!!!!

Mi annyira elkezdtünk nőni, hogy nem is igaz.... :oops: :oops: :oops:

Jó éjt mindenkinek!!!!!!!
bszilvi25

javítva, mert kicsit hülyén írta be a fél órát...

A 4D Genesisben 12.000 Ft, ebben benne van, hogy felírják DVD-re a fél órás mozit, felírnak CD-re kb. 15 fényképet, és adnak nyomtatva egy színes képet.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó reggelt!
Én is kimaradtam Gigi: Heni baba, 34 év, június 11. Réka lesz és Nagykanizsán fog megszületni.
Később majd rakok fel megint pocifotót, Almaani, szép pocid van.:)
Tegnap sikerült beszereznem olyan kis bodyt: Én vagyok a nagymamám kedvence! Anyukám teljesen odavan érte.:) A másikon pedig: Apró kezek, apró lábak, nagy remények.:)
heni baba

Jó reggelt!

Nagyon nagy csend van:)

Bari: Azért írtam hogy nyertél, mert hatalmas nagyon szép pocakod van:)

Almaani: Neked is nagyon szép pocid van:)

Lányok, mindenkinek nagyon szép pocakja van:)

Azért már letenném:)
Inkább a kezemben fognám már a "lakóját" :D
bluebox

Képzeljétek, Tomi fiam megbuggyant teljesen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma fogja kilyukasztattni a nyelvét :?
Nem normális :evil:
Tuti apjára ütött!!!!!!!!!!!!
bluebox

hát Márti, ez a kamaszkor... :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Tényleg lassú a topik.

Csiri gyere máááááár!!!!

Márti,
jaj nem semmi...én annyira félek a majdani ilyen helyzetektől, hogy fogom én ezt kezelni...8 éves lányom már most olyan szemtelen velem időnként, mi lesz velünk a valódi kamaszkorban?
Hogyan lehet megakadályozni hogy nagy hülyeségeket csináljanak?

Nekem tegnap óta olyan émelygős, szédülős hányingerem van...enni se tudk..ez miiii? Ilyen nekem sose volt a 30. hét után? Nagyon nem tetszik...

Csak punnyadok itt...

Pussz

Dana

Kép
danaaia

sziasztok!

közvélemény kutatás: szerintetek nagyon 'ciki' a kislány szobát rózsaszínre festeni?
Ti milyenre festenétek?
2 ötletünk van: 1. halványzöld; 2. halványrózsaszín.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Dana: nem lehet, hogy a vérnyomásod alacsony? Mert én néha csillagokat látok, ne nevessetek, komolyan. Olyankor én is megijedek, de valószínű, hogy a vérnyomás esik le. Pihenj sokat, és egyél light-osat (szokásos: tea, keksz). Aztán lehet, hogy csak ez a hülye időjárás visel meg. Tiszta dilis ez az idő!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

úúú, 70 nap alá mentem...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szia Andi!

1. nem ciki a rózsaszín. Én lányaim kifejezetten kérték, hogy a szobájuk rózsaszín legyen...és a halvány rózsaszín az szép is. A babaszobánk mentazöld. :)

2. Lehet hogy a vérnyomim...de ma már megvolt a kávé is...valami sósat kéne enni...de mit? Majd kajtatok valamit...tiszta első három hónap érzés. :?

Puszik

Dana

Kép
danaaia

Andi: Én halvány sárgára, vagy nagyon halvány barackvirág színre festeném:)
De hát ez csak az én ötletem.
bluebox

Sziasztok!
Megjöttem a vérvételről...állitólag(védőnő szerint),negatívosoknak havonta kell ellenanyag!De eggyikkel sem voltam havonta!!!
A dokit a a szita agyammal meg mindíg elfelejtem megkérdezni!!

Kamaszkor:mesélhetnék a lányom iszonyat...csak a cipő meg a ruha meg a haja,körme...stb Más nem érdekli!!Idegölő!!
Ha arról papolok,hogy a szar jegyeivel seovca nem veszik majd föl ...csak néz a semmibe és az arcára van írva....modjad csak úgy sem érdekel :twisted: :twisted: :twisted:

Andóca:szerintem nem ciki!!!

Vérnyomi:nekem az utolsó 100/60!!Pedig repkedtem az idegtől...mint tudjuk én az ultrahangtól is félek,meg útközben rendőrök állitottak meg és azon is spanoltam magam
Ha nincs hasam 30 rongyot fizettünk volna(alsó hangon)
A műszaki fél éve a férjem jogsija egy éve járt le!!!Elég szép???
Csak mondtam a rendőrnek ,hogy hívja föl a felettesét,hogy kismamát föltartóztathat-e...fölhívta és azonnal elengedtek!!!
Jó ha ti is tudjátok :wink: :wink:
Vendég

Andi: nekem is halvány, pasztel színek jönnek be. Most találtam egy festő csajt, aki ha beköltöztünk a házba, vidám kis figurákat fest majd a falra.:)
heni baba

Szia Bari!
Nem semmi, milyen kalandokba keveredsz!:)
Én is negatívos vagyok, de nálam csak ellenőrzik 3 havonta, hogy amit kaptam utoljára szurit, az hatásos-e még. Az a szuri tavaly volt, a második vetélésem után júniusban.
heni baba

Heni szerintem is túlzás havonta!De ilyenkor szoktam kérni egy T vérkép T vizeletet!!
Az ilyenek miatt nincs pénze az egészségügynek :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

almaani: nagyon helyes pocid van :D

andóca: dehogy ciki rózsaszínre festeni a babaszobát, de nekem is a halvány barackszín jön be :D

bárány: jó kis kalandod volt :D :?

oszman: mi volt tegnap az uh-on??? :D

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Jó reggelt mindenkinek!

Almaani:nagyon helyes,formás poci.

Andóca:én is festeném a szobát szép rózsaszínre.

A mi szobánk nap- és narancssárga,de ez hálószobaként funkcionál míg meg nem érkezik Máté.Azért lett ilyen semleges szín,hogy majd bármilyen nemű babának is megfeleljen.

Kép
melike

Hali!

Én is negatívos vagyok.
1 hónappal ezelőtt nézték először az ellenanyagot. Azt mondták, minden rendben van. És a terheléses cukorv-n sem cukros szmötyit itattak velem, hanem meg kellett enni 1 db pékárut, meg miginni 3 dl tejet, vagy kakaót.
Következő vérvétel, 2 hét múlva, aztán kész!!!!!!!!!!!!! Nem fognak többet szúúúúúúúúúúúúúrkálni.
bluebox

Én is negatívos vagyok.Eddig semmi plusz vizsgálatot nem csináltak.Most fogok szólni a dokinak,hogy ne felejtsük el.

Kép
melike

Melike nem tudom volt-emár szülésed abortuszod vetélésed,mert első terhességnél nem számít a vércsoportod,és nem kell plusz vizsgálat

Viszont Blue-nak van már egy gyereke és neki sem nézik orba szájba az ellenanyagot!Mondom én,hogy a védőnőm egy seggfej!!
Nem véletlen nem járok hozzá...
Vendég

Bari: Tényleg nem 100-s a védőnénid!!!!!!!!!!!!!44 :P
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?