A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

No, csak előkerült Mormota is! :wink: Nagy nagy gratula nekik!! :D

Lys!

Szóval a szükséges rosszból a jobbik megoldás még a cumi... :lol: Hát kíváncsi leszek, hogy alakul majd! :roll:

Kép
Kép
tabati

Mormotànak mi is gratulàlunk, jo egészséget babànak, mamànak...jol elkovalygott ez az sms, de megtalàlt minket - köszönjük a Kézvetitest is :wink:
preta

öhöm... :oops: közvetitest akartam
preta

Én most teljesen összezavarodtam: eddig úgy tudtam, hogy a cumi sokkal rosszabb mint az ujjszopás, ezért eszem ágában sem volt cumit adni- úgyis elég a cumisüveg... Erre ez a fogas sztori meg amiket írtok... szóval most nem tudom. Mert az ujját eszegeti... Cumizavar: hát szerencsére úgy tűnik átmeneti volt, mert most már megint rendesen bekapja a cicit-vagyis a bimbóvédős cicit ugyebár... Remélem, így is marad!

Mormota és Kismormota sok-sok boldogságot Nektek! És persz e büszke apukának is!
Heni, Beni nagyon szépm és jó nagynak tűnik!

Lányok, látjátok, Kismormota is csak kibújt, Süni, Magdi és a többiek, veletek sem lesz gond!! :lol:

Manó: szélcső: hát kicsit volt szél is, no meg kaka, de ugye nem jól alkalmaztuk. Gyakran én sem szertném, nehogy rászokjon, bár erre egyelőre nincss kilátás, ma is olyat termelt a kis drágám, hogy győzhettem takarítani mindenét. :lol: bár kivételesen nem kellett átöltöztetni és nem kalimpált bele a lábaival. :lol: A védőnő mondta, hogy vannak,akik a szélcsővel bepelenkázzák a gyereket-na ezt én elég furcsának találom...

Noémi:
egy nap többször akarja kenetni a nőci??? Normális ez? Nekem azt mondta a védőnő, h a fürdetőkenőcs, amit a doki felírt (unguentum hydrophilicum nonionicum, Hungaro-Gal gyártja) az fürdés után vékonyan bekenve testápolónak is jó. De én ritkán kenem, Borcsa bőre nagyon szép, olykor olajozom, h szokja, ha majd masszírozom. Egyelőre nincs masszázs, mert még üvölt meztelenül. :(

Ma voltam Miskolcon :lol: :lol: könyvtárban+Dm-ben, jó volt végre kimozdulni, ha após nem fuvaroz, nem is tudom, hogy oldom meg. Bár nagyon siettünk, és időben visszaértünk, anyós megetette tápszerrel, mert idő előtt üvöltött már az éhségtől állítólag. Mondjuk felhívhatott volna, hogy hol járunk, mert így már ugye nem szopott a béb. Holnap pedig turkálóba megyünk apóssal ( :!: :lol: ), már úgy várom, kellene vmi gatya, ami jó rám most is. Egy kiló cucc kerül szerdán 800 Ft-ba, és elég jó cuccok vannak,majd jól körülnézek! :lol: Bár Borcsának már nem akarok semmit venni terv szerint, mert annyi mindene van!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Először is gratulálok Mormotának és Kismormotának!

Ma egészen jól állok: a lakás rendben van, bár még nemsokára gyorsan felmosok, vasaltam is, sőt még a délutáni pihi is.
Voltunk egy hatalmasat sétálni. Hegyen lakunk 1,5 km le, aztán fel (anyukámékig) - érzem is a kezemet.
Áron kis bélpokol eddig 550 grammnál tartunk, és még hátra van 1 etetés! Remélem éjszaka jó nagyot alszik.

Kérdés: a jobb cicimben bőven van tejcsi 110-130 között, és ugye 6 óránként kerül rá a sor.
Viszont a balban kb. 60-70, de az meg kevés kicsit Áronnak. Reggelre ugyan jobban tele van, mikor több ideje van megtelni, de napközben is etetnem kell belőle ugye. Holnap akarok homeos golyót venni rá. De a kérdés: ha a bal után még éhes, és adok neki a jobból is az oké? Mert most este gondolom, hogy igen, mert csak kb. 9 óra múlva etetek belőle újra. De napközben?

Csillag, én sem értem. A kórházban azt mondták nem is nagyon ajánlják, de a védőnőm és a gyerekorvosom szerint kell. Áron még eléggé hámlik - ez a drnő szerint azért van, mert egy teljesen kihordott baba, tehát bőven kitöltötte odabent az idejét. De a napi többszöri nekem is túlzásnak tűnik.
Egyenlőre marad az egy, illetve, ha látom, hogy csúnyácska a bőre valahol, akkor ott.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mormotának én is gratulálok!!!! Sok boldogságot és tejcsit kívánok Nekik!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.03 08:38-kor.
magdii

Hello Lányok!

Már nagyon vártam a következő bébit!

Hatalmas gratula Mormotáéknak! Jó egészséget, sok tejcit!!

Cumi kontra ujjszopáshoz: én ujjszopós voltam, sosem kaptam cumit, és teljesen szabályosak lettek a fogaim, két tesómnak dettó.
De azt is el kell mondanom, hogy tényleg nagyon nehezen "jöttem le a szerről". 6-7 éves korom körül. Éjszaka segített elaludni, ez van. Azért végül egész normális lettem :lol:

Én egyelőre nem vettem cumit, de ha "igény lesz rá", nem zárkózok el tőle...

Ma voltam CTG-n, végre nem totális lapos lett a méhtevékenység-görbém, szóval alakulunk. :D Prüntyi viszont uuutálja az egész ceremóniát! Bevágja a durcit, és csakazértse mozog.

Apa végre dűlőre jutott: Dominik lesz a pici fiunk neve. Hurrrá!

Barnázás sajna még mindig van. Van valaki, aki hasonló cipőben jár? Normális ez? Nyákdugesz-leválás lehet?

Bocs, hogy nem reagáltam megint, hulla vagyok, a memóriám meg nulla.

Jelentés: Puszedliék otthon vannak, anyukája ott van náluk, segít Nándit ellátni.Nemsokára biztos jelentkezik.

Pusza mindenkinek!

Kép
ácica de nouveau

Noémi,
nálam cici ügyben ugyan ez, én ezért kettőből etetek. Bal-jobb az egyik etetésnél, jobb-bal a következőnél. Mindig azzal kezdem, amelyikkel befejezem. Arra kell vigyázni, hogy ne legyen hasfájás belőle. De nekem muszáj így, mert papírom van róla, hogy alig van tejmirigy a balban.

Kép
benta

Sziasztok!

Heni: Benito gyönyörűséges! Nagyon helyes az itt- ott kis fürtjeivel!! :)
Mégegyszer gratulálok, nagyon ügyik voltatok!!

Preta: hogy vannak a kiütések?
Számítógép: párommal megfogadtuk, hogy legközelebb laptopot veszünk- azt könnyű meglóbálni és elereszteni az erkélyről…

Süni: dettó, nálam sincs semmi méhtevékenység. Ja de! múltkor volt egy „kóbor”, ahogy a szülésznőm mondta… :?

Manó: én akkor hagytam abba az ujjszopit, mikor suliba mentem. Cikinek tartottam, azt hittem hogy mindenki látni fogja rajtam, hogy még szopom az ujjam. Úgy sikerült leszoknom, hogy direkt ráfeküdtem a kezemre. :)
Hugomnak három cumija volt, ha az egyik elveszett, az egész család négykézláb kereste. :P

Benta: Te mákos- nekem le kell cserélnem a ruhatáram! :)

Noémi: tök jó, hogy nem otthon punnyadsz, van erőd és lehetőséged kimozdulni! Nemsokára talizunk a baba- mama jógán (legalábbis remélem!!). :wink:

Mormota, Mara: hatalmas gratula nektek!!

Ácica: nálam is ez a szitu- UH-nál aktiválja magát, NST- n bepunnyad. :P

Ma reggel voltam vérvételen, NST-n, UH- on, és a holnapi vérvétel eredményeképp dől el, hogy befektet- e a dokim a kórházba, vagy nem.
NEM szeretnék befeküdni, azt hittem múlt héten megúsztam, mikor tiltakoztam…
Azt mondta, hogy most már tényleg szeretné megindítani- de ehhez meg minek kell X időre bent rohadnom?? :cry:
Rajtam már tényleg csak az segít(ene), ha Adél beindulna (hallod, baba??) az éjjel...

Kép

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Felnéztem most egy kicsit megint, mert Beni megint elaludt, sztem van még néhány percem írni. Szóval a történet: 5.-én, ahogyan írtam, elég vacakul éreztem magam. 11-től 5 perces fájásaim voltak, kb negyed 4-re értünk be a kórházba, a magzatvíz még megvolt, de mire odaértünk, a fájások már csak 3 percesek voltak. A szülésznő megvizsgált, rögtön megrepedt a burok, és közölte, hogy Beni baba bizony már belekakilt a magzatvízbe, úgyhogy ma tuti szülünk. :) Mivel 1 ujjnyira voltam csak kitágulva, azt javasolta, kössünk be egy EDA-t, mert elképzelhető, hogy attól jobban fogok tágulni, és elég sokkal lerövidülhet a szülés ideje is. Engedélyt kellett kérni rá az orvostól, de azt mondta, mehet. Fél 5-kor megkaptam, 20 perc múlva 7 cm-re voltam kitágulva, és jöttek az egyperces tolófájások. Doki sehol (merthogy rendelt szegénykém), de sikerült 5.50-re megérkeznie. 6.05-kor pedig már a kezemben volt Beni bébi... eszméletlen érzés volt... nem érdekelt az sem, hogy iszonyatosan sok vért veszítettem, kaptam is, teljesen kimerültem, de leírhatatlanul boldog voltam.
A kórházról: 6 ágyas fülledt szobák, morcos ápolónők, (mert ugye, baba-mama barát kórházról beszélünk) senki nem mond semmit, egymástól kérdezősködtünk, ha nem tudtunk vmit... szóval szegény Tabatinak panaszkodtam, hogy mennyire sz..rnak ránk. Beni szinte egész nap sírt, talán negyed órákat hagyott nekem, de ennyi idő alatt szinte semmit nem tudtam csinálni. Sírtam vele... olyan rossz, ha ennyire tehetetlen az ember... Egyszer szélcsövezték, (amikor már nem tudtam vele tényleg mit kezdeni, átvittem a csecsemőosztályra, mondtam, hogy láthatóan pocifájás van, a nővérke jól megkínozta, de aztán jobb lett). Vasárnap estére kiderítettem, hogy a 2 nap alatt nem evett semmit, ugyanis nem indult meg a tejcsi, mert nem rendesen szopizott. A mellem begyulladt, nagyon belázasodtam, viszont óránként jártam fejni, hogy hétfőn hazajöhessünk. Szerencsére volt egy idős ápolónő a csecsemőosztályon, ő aztán segített, megetette Benit, hogy ne legyen sokkal könnyebb, mint volt (merthogy 3400 grammra visszaesett, és jól letoltak, hogy miért nem figyelek oda erre... naja... 38 dekát fogyhatott engedéllyel, de ahogy írtátok is, tényleg nem kellett a súlya miatt aggódni).
A lényeg, hogy már itthon vagyunk, úgy tűnik, a tejcsi elég egyelőre, én meg igyexem... az éjszakák még nehezek, de remélem, hamar megszokja a körülményeket.

Mormiéknak nagyon gratulálok, örülök, hogy jól vannak! Tök jó, hogy Puszedliék is hazamehettek. Remélem, Amadeáék Nórija is ügyeskedik... :):)

Ja, igen: Tescos lila pelusból is kifolyik a cucc.... :):):)
Cumi kontra ujj: akkor már inkább a cumi. A keresztlányom nem cumizott, az ujját szopizta, és rettentő csúnya ujjacskája lett. (Nem beszélve arról, hogy stresszhelyzetben még mindig a szájába veszi... 12 éves)

Tökmag, nagyon sokat gondolok Rád és Lenicire. Remélem, minden a legnagyobb rendben lesz mindenkivel, akinél váratnak még magukra a babák.

Vigyázzatok magatokra, ahogy tudok, jelentkezem. :D:D

Heni

Kép
szheni

Tökmag, remélem minden rendben lesz, és nem fektet be a dokid. ADÉL BABA IGYEKEZZ!! ANYA ÉS APA MÁR NAGYON VÁRNAK!!

Heni, nagyon jó gyors volt a szülésed! A kórházat sajnálom. Én is így voltam, szinte kővé vált a mellem, de nem lázasodtam be. Hála a homeonak, és egy kedves csecsemősnek!

Benta, köszi a tippet! Nekem fogalmam sincs mennyi tejmirigy van benne, de tény, hogy jóval kevesebb termelődik. Ha végképp nem elég - és a homeo sem segít - kipróbálom!

Megyek, végre lefekhetek én is!
Áron ma rekordot döntött: 650 grammot evett. (ebben azért én is kimerültem :) )

KépKép
KépKép
kfnoémi

Heni, olyan jó, hogy megosztottad a történetet - szívből kívánom nektek a legjobbakat, rászolgáltatok. Felejsd el a rossz élményeket a kórházból (Beni már biztos megtette) és reméljük, hamarosan kialakul a napi ritmusotok.

Tökmag, köszi a kérdést, a kiütéseim szarul vannak :? bár adok magamnak még egy éjszakát, ha nem javul, holnap doki. Ja, megfogadtam a tanácsodat, és körmöt vágtam :) ill. inkább a lepedőt markolom, minthogy hozzányúljak - így kiütés nincs, "csak" viszket. Ja, kisfiam hipoallergén krémével kenem, nincs benne semmi illat/szín/tartósító - ő majd kap másikat :) Neked már elmúltak?

Hmm, gyanús nekem ez a Kismanó :roll: :wink: vagy írta, hogy programja van, de nem emlékszem?
preta

Jó reggelt!

Preta: megvagyok, az este csak read-only-ztam. Meg apának segítettem árajánlatokat készíteni.
Amúgy ha netán indulni kéne, s itthonról lesz az indulás, tuti megosztom veletek az uticélt. Gép reggel úgy is bedurrantva, s kikapcs csak este lefekvéskor (hiába na, ebből is jön a pénz, munkaeszköz).
Amúgy nem írtam? Ma meg holnap estig nem szülök. Ma a nagynak lesz délben, holnap a középsőnek délután az évzáró ünnepély.

Heni: örülök, hogy "csak" a baba-mama barát kórház miatt keserű a szájad íze. Naná, elsőgyerekes anyuci, honnan is kéne tudja mit művel a mérleggel első két nap a gyereke. De legalább kezelésbe vetted a témát, s találtál egy személyt aki segített.

Benta: s a tejmirigyek mennyiségét hogyan állapították meg?

Nagyon remélem ma az évzárón ott lesz a dokim is. Hátha tudok vele beszélni. Mert azzal a kis tyúkkal még ecce telefonilag nem. Akkó inkább veszem a dokim másik számát s hívom azon, vagy a nyílvános számán, de rendelési időn kívül.

Fogy a sor a tábliban előttem, még van ugye Evicuska és Mia. Kíváncsi vagyok ki a következő. Vagy egy háturól "tolakodó" viszi ma a pálmát? Mindegy, a következő 36 órában részemről szabad a pálya, bárki szülhet. Legalább még egy kicsit szórakozom azon, hogy szörnyűlködnek az emberek a pociméretem miatt.
Meg asszem ma elmegyek kissé átalakíttatom a frizurámat. Hátha a kispasim erre is vár.

Sosi nem jelentkezett, valószínű nem a szobákban van a netezési lehetőség. Karcsika! Jó kisfiú legyél, szüleid számítanak Rád, hogy partner leszel abban, hogy 7végéig pocilakos maradsz.

Kinek milyen éjszakája volt?

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Tegnapi nst-n minden oké volt, szokásos: szívhang jó, fájás semmi.
Lehet, h Bogi nővérkéje nyomdokaiba lép.
Dokim nem tudott megnézni, mert a műtőben volt, úgyhogy méhszájügyileg semmit sem tudok.

Noémi, Biussal anno ugyanez volt a szopizással. Bal cicimben feleannyi tej volt és előbb el is apadt, mint a jobban, kb. két héttel :shock:
Amúgy az itteni szoptatási tanácsadáson nekünk azt mondták, h minden szopinál mindkét cicit adjuk oda a babának.

Cumi: Biusnak volt vagy 5 cumija egyszerre :) A latex cumikkal az orrát dörzsölte, ha véletlenül az került a szájába, nagy ívben köpte el, a szilikonosat szerette csak szívni. 5 évesen, a szülinapi zsúrja előtt, mielőtt megjött az első vendég, adta oda, h tegyem el, mert hátha kinevetik a többiek. De addig lehetetlen lett volna elvenni tőle. Fogai: az alsó négy csontfoga tök csáré (a tejfogai gyönyörű szabályosak voltak), de szerintem ez genetikailag ilyen, nem a cumitól.

Jaj, és majdnem elfelejtem írni: gratulálok Mormotáéknak.

Kép
Kép
mimmi

Szép napot!

Azt hiszem, Kissmano, készitheted a telefonod, lehet, ma értesitelek :roll:
Reggel 3 ota kb tizpercenkent eléggé fàj a pocim, de ez azota se sürüsödött, igy paromat elengedtem dolgozni, majd riasztom. A korhazba ugyis ötpercesekkel kell menni.
A nyakdugo is eltavozott belölem, ez tuti az volt leirasotok alapjan, meg eleg sok rozsaszinü - atlatszo folyadék, bàr nyàkdugonak hig, magzatviznek egy kicsit tul nyulos volt :oops: (ezer bocs, elég gusztustalan) - szoval nem is tudom eldönteni, ez magzatviz volt-e. Ja, meg enyhe hasmenés...
Most épp ketszer 8 perc utan jott a fajdalom. 10-kor csengetnek ki a parom orajarol, vagy 11:40-kor, szerintetek mikor riasszam???
(nikiböl kiindulva bizonytalanodtam el, neki tobbszor is multak el fajasok orak utan :roll: most akkor mi van?
preta

Bocs, NIKI, természetesen nagybetü :oops:

A szoptatàsi tanfolyamon nekünk pont a Benta modszeret javasoltàk, egyik cicit kiszopizza, büfi, aztàn a màsikat is odaadni, hàtha még kér...hat nemsokara meglatjuk mi is...

Ja, érdekes, ma éjjel nem nyaggatott a viszketés, azt hiszem 3-ig durmoltam mélyen :) pihentetett a szervezet màra :?: :roll:
preta

Sziasztok!
Én végre remekül aludtam. Éjjel csak 1x volt pisijárat. :D Igaz, nagyon korán keltünk (5-kor), mert még a drága férjemnek okmányirodába kellett sürgősséggel útlevelet intézni és onnan mentünk ctg-re. De olyan szépek ezek a napsütéses korareggelek.

Ctg: Dokim szerint: Tökéletes. Erre én: De doktor úr, nézze már meg az alsó görbét, sehol semmi méhtevékenység. Erre a válasz: Nyugalom! :D
Hát, igaza volt a szülésznőmnek, amikor azt mondta a dokimra, hogy nem egy szívbajos. De így legalább engem sem paráztat.

Mondhatom, most már teljesen megnyugodtam, jöjjön aminek jönnie kell. Most mosok, majd gyöngyöt fűzök, olvasok. ... és asszem ma klasszikus zene helyett inkább valami rockot fogok hallgatni :D Hátha Zéti erre jobban vevő lesz.

Puszedli, várjuk majd a fotókat Nándiról!

[color=orange]Mormota: Nagy-nagy gratula Mara születéséhez![/color]

KépKép
süni76

Süni!

Rockzene! :lol: Asszem tényleg inkább erre van szükséged! :lol:

Preta!

:D Hajrá!!! :D

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Este megtömtem Mazsolát, és 1/2 4-ig aludt. Akkor is csak nyekergett, én keltettem, mert a cickóm kőkemény volt....de nem is evett sokat, aztán 7-kor megint, és akkor szintén nagyon keveset evett. Így 9-kor is sírt, de most legalább visszaállt a napirend. 12-kor újra kaja!

Pont tegnap beszéltünk a pelusokról. Én mondtam, hogy nekem a babylove bevált. Éjjel nem is szoktam átpelenkázni. Erre ma reggel 7-re az egész gyerek (!!) pisis volt. A teljes ruhája, még a matrac is! Mondjuk gondolom ez a tegnapi nagy zaba eredménye! :)

Lányok, van valakinek valami jó tippje a mellre helyezést illetően? Nekünk kb 10-15, van amikor 20 percig is eltart...éjjel azért ez nagyon kiborító..

KépKép
KépKép
kfnoémi

Preta: oké, telefonom készenlétben, árammal nyakig lakatva minden nap.
Végre beszéltem a dokinénivel, épp mellém ült le a teremben. Szóval holnap délelőtt bemegyek s megnéz, aztán nagy valószínűséggel holnap este útjára indítja a legényt. Tudom, hol van a nagy spontaneitásos dumám meg satöbbi, de besokalltam. S úgy vagyok mint Tökmag: hallod baba...vagy magadtól indulsz holnap este, vagy kicsalogatnak. Szóval a júni 11 nagyon úgy néz ki meglesz. Ééééés csütörtöki születésű lesz akkor minden gyermekem.

Bocs lányok, olvastam mit írtatok, de most hírtelen szita az agyam, asse tom akartam-e válaszolni valamire.

Kép
kissmanó

Noémi!

És ilyenkor hogy tisztítod ki a matracot?

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Visszaolvasni még nem volt időm, csak bele-bele olvastam.
Mormotáéknak én is gratulálok!

Heni, örülök,hogy otthon vagytok. Biztos sokkal jobban fognak menni a dolgok, mint a kórházban. Sajnos, én mindenkitől azt hallom (várostól függetlenül), hogy a csecsemősök nem valami segítőkészek. Ez eléggé felháborító, mert hol tanulja meg az ember pl. jól mellre helyezni a bébit, ha nem a kórházban? Nekem elméletben már egész jól megy, ezért is félek tőle,hogy mi lesz élesben.
:P :P :P

Anuk írt tegnap sms-t. Emma jól van, viszont Anuk már nem annyira. Azt írja,hogy fekszik, a szövetek szakadnak.(ezt nem nagyon értem, szarul varrták össze? )
Sajna Emma nem szopik, így fejnie kell, de Rod sokat segít neki, ellátja Emmát.
És mindenkit puszil.
Remélem hamarosan láthatunk képet is róluk.

Puszedliéket viszont meglestem az iwiw-en. Nagyon édes Nándi baba is.

Képzeljétek, a párom főnökei milyen rendesek.(csak el ne kiabáljam) Vidéken van fontosabb munkájuk, de úgy gondolták,hogy őt már nem viszik, maradjon csak a városban.

Egyébként már kezdődik az idegbaj. Mostanában minden ismerős hívogat, (a családról ne is beszéljünk)hogy mi van, hogy vagyok.... Ha ez még így megy két hétig, valakit tuti elküldök még melegebbre. Már most sajnálom azt az embert, akinél kiborul a bili.
Tényleg tök aranyosak,hogy érdeklődnek felőlünk, de attól nem szülök hamarabb. Majd szólok mindenkinek, ha jöhetnek gratulálni. Elég hárpia vagyok igaz???? :lol: :lol: :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Heni: nem semmi ez a kórház… Biztos nem lehetetett egyszerű lázasan kínlódni a szopival. :cry:
Baba gyönyörű, iwiw- en is megsasoltalak benneteket. ;)

Noémi: melyik homeót szedted a szopira? Ha megírod, lefutok és megveszem :wink:
Ilyenkor, ha összepisili- kakilja magát, akkor csak letörölgeted, vagy viszed a csap alá Áront? :)

Preta: hűű, lehet hogy már nem is kell a kiütéseiddel foglalkozni, ma meglesz a béjb! Nagyon szorítok!!
Igen, nekem elmúltak szerencsére, „csak” két hét tömény horror volt. Ahogy olvastam a neten, rosszabbul is járhattam volna, volt aki hónapokig kínlódott vele…

Manó: nem hiszlek el- tegnap eldöntöttem, hogy 11- e az utolsó határidő amit engedélyezek Adénak, erre nem kinézted magadnak Te is?? :lol:
Az elmúlt két éjszaka kifejezetten jól aludtam, már rég nem volt ilyen!

Szoptatás: azt olvastam, hogy mindig csak egy ciciből kell majd szoptatni, úgy, hogy teljesen kiszívja az egyikből a tejet, és csak utána adjuk oda neki a másikat. Ez csak elméleti síkon működik, vagy tényleg így kell?

Süni: Adél tudod mire indul be? Párom Goa- zenéjére, meg a pánsípra! Érdekes ízlése lesz a gyereknek. :D

Tabati: hogy álltok a házzal? Nem zavar a nagy jövés- menés?

Anukról tud valaki valamit?

NEM kell befeküdnöm a kórházba- negatív lett minden leletem!! Csak azt nem értette a dokim, hogy került cukor a vizeletbe- vérbe? Ööö... vérvétel előtt a hülye fejemmel beleittam Peti meggylevébe... Olyan szomjas voltam... :oops: :lol:
tökmag79

Jaj, úgy fáj a fejem :(

Tegnap engem anyukámék vittek ki az észből, h ők átgondolták és hétvégén eljönnek Biusért, mert úgyis vége a sulinak, elviszik Pécsre és majd hozzák, ha meglesz Bogi és hazamegyünk a kórházból.
Persze és majd mms-t küldök neki a tesójáról, nem? Jöhet felőlem, de maradjon itt és úgy segítsen, bár ha eddig nem szóltunk, h nem tudunk megoldani vmit, akkor azért gondolhatnák, h minden le van szervezve, meg hát fel is lett nekik vázolva, h hogy lesz, nekik csak babanézőbe kell jönni majd, nem tudom, akkor utolsó pillanatban mit kell itt kitalálni mindenféle hülyeséget. És amikor mondtam, h szó sem lehet róla, Bius marad, akkor még meg is sértődtek.

Kép
Kép
mimmi

Mimmi: a fejem nekem is szétmegy már két napja, tuti jön az eső, én nagyon érzékeny vagyok rá.
Szerintem szüleid csak jót akartak, ne húzd fel magad. :)

Kép

Kép
tökmag79

Tökmag: akkor indítsuk el a holnapi babazuhit. Oké?
Ellenben az tök jó, hogyu ilyen szuper leleteid vannak.

Az jó, hogy Emma jól van, szopi nem annyira jó, az ismételten szuper, hogy Rodból szuper pasi kovácsolódott, de az ismételten nem jó, hogy Anuk nincs jól. Remélem nem az adatott neki mint anno nekem. Várom a további híreket róluk.

Kép
kissmanó

SZIJJJASZTOK :D

Bocsi nem olvasok végig, most jöttem haza a kórházból, muszáj volt visszamennem úgy szét vagyok gyulladva és dagadva :? Emma babát pedig api ringatja. Várjuk a doktor nénit, persze ennyit a 24 órás kötelező látásról.

Emma baromi hasfájós, sokat sír, alig alszunk, benn telenyomták cukros löttyel és csikarja drágámat, félig éhen halva jöttünk ki. Mohó, de szopizni nem akar, ha nem kap azonnal akkor világvége van :( Tejci alig, ha benn kellett volna maradni tuti az a kevés is elapad, mert ott úgy kezeltek, mint valami fejőstehenet, állandóan ordítottak velünk, segítséget semmit nem kaptunk. Most fejünk, és táppal kell kiegészíteni :( :( :( Picit vérezget a puncikája, de majd helyrejön.

Hát rólam annyit, hogy mégis muszáj volt vágni, alább a részletek, viszont elkezdtek a szövetek szétrepedni, begyulladt a puncimtól a fenekem lyukáig az egész alsó fertály. Homeós bogyókat kaptam, antibiotikumot nem mernek, sokat kell pihenni. Alig tudom ellátni kismókusomat. :oops: :(

Gyors leírom a szülés történetet, hát nem tudom, hogy örüljek, vagy inkább horrorba illő, de legyen tanulság mindenkinek, hogy Veszprémbe NE akarjon szülni!

Éjjel 2.07-kor olyan mesi szerű szurkálás volt, gondoltam biztos csak a bent lévőségtől, mert olyan mocsok van, hogy nemhogy pisilni, de kakilni sem tudtam már vagy 3 napja. A zuhanyzás külön tortúra volt egyébként is, mert a csatornából folyt vissza a lé, bokáig gázoltunk benne, a zuhanyfüggöny meg tiszta penész volt. (Volt pofájuk azt mondani, hogy fertőzésveszély elkerülése miatt tartanak benn)

Aztán hasmenésem lett. Gondoltam megvárom a reggelt, de nem találtam a helyem, átballagtam vizsgálatra, de csak görcseim voltak. Elaludtam mert nem volt vészes, néha megébredtem, vártam hogy erősödik vagy mi lesz, de semmi egyéb.

7 óra előtt visszazavartak az osztályra vizsgálat nélkül, ne a vajúdóba legyek. Hát visszamentem, beértem a szobába össze pisiltem, kakiltam, hánytam magam :oops: Jött az ügyeletes doki a nővérrel pont osztályvizit kezdődött volna. Rájuk jött a frász, de még mindig nem voltak fájásaim csak a görcsök. Vissza a vajúdóba a másik szárnyba.

9 cm!-re kitágultam. Ugri fel a szülőágyra, se beöntés, se fájdalomcsillapítás (nem volt mit) se semmi, nyomjak. Közben kitört a pánik, hogy speckó vér kell nekem, meg vérzékenység gyanúja is fennállt, nehogy ott elvérezzek. Vissza kellett tartani, de babuci jönni akart.

7.20 perckor burokrepesztés, és 8.00 órakor már meg is volt. Négyszer ugrottam neki a fejecske kinyomásának de nem volt elég fájás (sőt szinte semmilyen). Aztán azok is elmúltak, így amikor a doki mondta teljes erőmből nekiálltam nyomni, és egyszerre kijött a kisbabám. :D

Egy órás varrás érzéstelenítő nélkül, 3 rétegben varrt a doki. Először nem akart vágni, de muszáj volt mert mint írtam magam erejéből kellett szülnöm. Érzésteleníteni nem mertek, hogy lássák hogy vérzek.

A következő 3 napot annyira utáltam, hogy gondolkodtam rajta, fogom a gyereket és kiszökünk. Segítséget szinte semmit sem kaptunk. Másfél órán keresztül folyt belőlem a vénás vér mikor kiszedték a bigyót, a doki szerint semmiség!
Se pelenkázás se semmit nem mutattak meg (hétvége volt ugyebár) a gyereket odalökték "szoptasson kismama" azt annyi, ha nem tudtuk a megfelelő mennyiséget produkálni már leordították a fejünk.
Emma nózija tiszta szmötyi volt, nem is szopizott, mert nem kapott volna levegőt, én kezeltem, tisztítgattam neki a csecsemősök tudta nélkül.
Nem egyszer olyan száraz szarosan kaptam vissza, hogy tuti nem lett átpelusozva fürcsi után, már ha az is volt egyáltalán.
Megnézettem a cicimet, és simán kijelentették, hogy sehogy sem fogok tudni szoptatni, ugyanakkor figymáltak, hogy milyen béna vagyok.
Mikor hazaértünk elbőgtem magam az ajtóban, hogy itthon lehetek. :oops:

Soha többet nem szülök, de ha szerettem volna is, akkor is elvették egy életre a kedvem tőle.

Rod apaságból nemhogy csillagos ötös, hanem csillagos tizes :)

Adatok :)
Emma Rebeka
született: 2009.06.05. 08.00
54 cm és 3350 gramm
normál (de nem normális) módon

Képek :)

Kép Kép Kép
Vendég

Manó, Tömag: drukkolok mindkettőtöknek, hogy még ma éjjel meginduljanak a bébik maguktól. Így a spontaneitás is meglesz, és a 11-e is! :)

Tökmag, én is azt olvastam és a védőnőm is azt mondta, hogy 1 mellből kell szoptatni. Azért, mert a tej több részből tevődik össze: az eleje vizes - ez oltja a szomjat, a vége pedig a valódi kalóriadús kaja. Ha mindig lekapdossuk szegény gyereket, akkor pl. csak a vizes részét kapja meg, vagy ha előtte leszívjuk, akkor esetlek a túl sok zsír megfekheti a gyomrát.
Csak ezzel az a baj, hogy nekem a bal cicimben 60 grammnyi van, Áronnak meg 100-110 kellene. Éjjel tudok annyit fejni, hogy 1 etetéshez pótolhassak, de max annyit. Szóval így marad az, amit Benta írt: bal cici után kap a jobból is pótlást.

Viktor most ment le az Utrica urens 5 CH-ért. Meglátjuk...azt írja 3 napig kell szedni, ha utána nem indul be, másikkal kell próbálkozni.

Ja a pisilésnél, kakilásnál mi pospsitörlőzünk. Eddig még nem volt olyan, hogy csap alá kellett volna vinnünk.

Azért ez a szoptatás baromi nehéz. Bevallom nekem megfordul a fejemben mennyivel egyszerűbb lenne tápszerezni...

Megyek, sír a Fiatalúr. Szerintem megint ez a k...a front.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jajj Anuk, te szegény. Szülés még-még úgy ahogy elmegy érzéstelenítés nélkül. No de vágni meg varrni is úgy natúran? Hejj a mindenit.
Végül a saját dokid sikerült kifogni, avagy egy másik mészáros tette ezt?

Nagyon örülök, hogy Rod ilyen szuper. Anyóst nem említetted. Akarattal? Mert azt nem hiszem, hogy sikerül távol tartsa magát.

Emma egy aranyos, ennivaló csajszi. Te pedig egy büszke kismami.

Kép
kissmanó

Ja Tabati, ez még vizes pisi, nem az a sárga fajta, szóval mi most csak megfordítottuk a matracot, és a vizes részt kicsit hajszárítóztuk..

Anuk, gratulálok Emmához!
A szülésről meg annyit, hogy szerintem az a tanúság az egészből, hogy ha mégis lesz 2. babátok, tényleg NE Veszprémben akarj szülni. Egyébként az idő mindent megszépít, és hamarosan már csak arra fogsz emlékezni, hogy milyen jó volt a kezedbe fogni Emmát!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: ma éccaka nem szabad, sőt holnap du. 5 óráig nem szabad szülni max nagyon enyhén kezdeni vajúdni. Középsőmnek évzáró. Hogy nézne ki, hogy ma voltam a nagynak, s neki nem megyek?

Kép
kissmanó

Anuk: üdv itthon!
Tényleg gáz ahogy szültél, de már otthon vagytok és Emma boldogít Benneteket! :)
Látod, mi még sehol sem vagyunk, lassan elfogy mindenki, Kissmanóval és még egy- két csajszival tartjuk a pockos- frontot. :)
Egyébként nagyon szépek vagytok, Emma igazi kis hajasbaba! :)

Noémi: szóval Urtica Urens- köszi!
Egye fene: osztozunk Manóval a 11- én, ezt a két napot már én is kibírom. :)
Hogy van a sebed egyébként? Erre is szeded a homeót?
Hűűű, akkor jóóó sok törlőkendő kell ha a Herceg nagyot produkál! :D
Az állandó rendszeresség miatt nehéz a szopi? Meg az a kínlódás, hogy annyi jöjjön mindig, amennyi kell?
Igazad van, így írja a könyv is: leves, főétel, desszert az anyatej. :)
Viktor hogy bírja bent a melót? Nincs kiborulva, hogy nem lehet Veletek?

Kép

Kép
tökmag79

Tökmag: mijjazhogy egye fene, osztozunk? :lol: :wink:
Elfelejtetted az előző oldalt?
Eléggé valószínű (hacsak eddig másképp nem alakult), hogy Evicuska meg Róza baba fog osztozni velünk.
Bár ugye eredetileg én a csütörtököket kinéztem magamnak, izé...magunknak.

Kép
kissmanó

HELLOOOO!!

1. Gratulálok mindenkinek!!!elnézést hogy nem személy szerint de még káosz egy kicsit az életünk :)

Itthon vagyunk tegnap óta!!! minden okés, Lili egy angyal "egyenlőre" , eszik alszik nézelődik. éjszaka 4 óránként kelt, sikerült kipihenni azt hiszem a dolgokat.

Szülésről annyit hogy én fel sem fogtam még, annyira gyors volt minden, nem emlékszem fájdalomra, csak hogy zokogtam amikor rámtették a kis meleg puha csomagot mindenkinek ilyen szülést kívánok...
majd megírom...csak a kórházi napok voltak gázok...de ez az eü. leszarnak mindent

Apa szerelmes lett

fáj a popsim, kaptam 4 öltést, és most kicsit fáj létezni
cicijeimet sebesre szopizta babóca a kórházi 2 órás szopik miatt, de bimbivédővel tök jól megy, csak fáj...

de apa nagyon nagyon hiányzik :oops: , de hát még nagyon sokáig nem lehet

köszönjük a drukkokat, gartokat és Mimmi a közvetítést!

most volt itt a doktornéni, urikishölgy módjára telibefosta a nénit :):):):)

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Most megint csak pár perc, igyekeztem visszaolvasni, de nem igazán ment ám... :)

Noémi, a szopizáshoz nálam a lefektetlekmellédfekszem-módszer vált be. Egyelőre ha a kezemben tartom, Beni is nagyon kínlódik... viszont így tud egy csomót szopizni, és utána rögtön elalszik. Ma volt itt a doktornő, megnézte, nagyon rendben van vele minden. Viszont nem tudtam megkérdezni tőlepár dolgot, de gondoltam, hátha Ti is tudjátok. Az a gond, hogy szopi után rögtön elalszik viszont böfiznie kellene. Nem kimondottan hasfájós, de volt már, hogy szinte semmit nem tudtam csinálni vele, ezért gondolom, hogy kaja után mindenképp kellene böfiztetni. Viszont ha felemelem az ágyról, már nem tud visszaaludni és csak sír, amíg nem teszem megint cicire. Tipp?

Manó, Neked nem kellene még a kórházban lenned?
Anuk, azért ez nem semmi! Remélem, mostmár tényleg minden oké lesz Veled és élvezheted, hogy anyuka vagy.

Én végülis jól vagyok, bár még mindig nagyon-nagyon vérzek, úgyhogy nekem még most is a dupla Tena extra kell naponta 8x... meddig tart még ez? Már olyan színem van, hogy nincs is színem. :( A vastablettát meg nem merem elkezdeni szedni, mert csak kínlódnék a kétbetűsön, a sebemnek meg nem tenne jót. Na, mindegy, végülis Benito ennél még százszor többet is megérne. :) Imádom, annyira édes kicsi csillag...

Heni

Kép
szheni

Na, elszállt amit Nikinek írtam.

Szal üdv újból a gép előtt :wink:

Heni: sajna van akinek sokáig eltart a rénszarvasos miki látogatása ilyenkor.
fekve szopi rulez, nálam is bejövős. én éccaka nem büfiztettem, akkor inkább aluka. nappal viszont nem hagytam belealudni a szopiba, akkor max a vállamon aludt el büfi közben. de nem hagytam ki a büfit, mert nálunk az pozófájáshoz vezetett.
mit mondjak? ki kell tapasztalni, még nem vagytok egy hetesek sem, szal mindenre azt mondom: próba, cseresznye.

Kép
kissmanó

Kép
Kép

Kép
Kép
mniki84

Anuk, Niki!

Udv, itthon, gratulalok! :)

Szoptatas:

En mindig 2 mellbol szoptattam, egyebkent a szopiszakertok, pl lll is ezt ajanljak. Nem veszem el tole az elsot, megvarom, amig jol kiuriti, utana megkinalom a masikbol. Annyit eszik ebbol, amennyi meg kell neki. Vagy keveset, vagy azt is kiuriti.
Az egy mellbol szoptatasnak az a hatranya, hogy kevesebb inger er egy mellet, es igy idovel csokkenhet a tejtermeles.

Bufi: En kozben fel szoktam emelni, bufi, es visszateszem, akar ketszer, haromszor is, vegul hagyom aludni, ugyanabban a fekvo pozicioban. Sot ala szoktam tenni egy nagy torolkozot, amit ketszer osszehajtok, igy ha elaludt, a torcsivel egyutt sokkal konnyebben tudom attenni az agyaba.

Noemi: szerintem 20 perc egyaltalan nem sok, nalunk inkabb 40 szokott lenni, mert kozben felig alszik. Ez idovel pedig meg csokkenni fog.
Udv
Agi
lys

Niki, üdv újra itthon! Lillien nagyon édes!
A mellsebesedésről: én is így jártam. Én Nitricum Acidumot szedtem 9 ch, naponta 2x5-öt. És 2 napig nem szoptattam a sebes mellemből, csak fejtem. De Áron a bimbóvédőt nem fogadta el, én pedig csillagokat láttam, szóval 2 napig jobb mellből szopizot, a balt pedig lefejtem. Nem bántam meg, mert majdnem teljesen helyre jött.

Heni, nálunk is lassan megy a büff. Én oldalra fektetem Áront, és általában alvás közben kijön.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Itthon vagyunk 7fő óta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.29 21:25-kor.
Vendég

Puszedli: de jó, asszem már Amadea és Mormota akik most nem otthon vannak.

Vajon Bankáékkal mi a helyzet?

Nándi teljesen pasis.
Lilkó meg tündibündin húzza a szunyát.

Kép
kissmanó

ÁÁÁÁÁ, Niki, szóval otthon, örülök!
Tündéri a kislányod :)

[quote="mniki84"]
írta:
mniki84
Szülésről annyit hogy én fel sem fogtam még, annyira gyors volt minden, nem emlékszem fájdalomra, csak hogy zokogtam amikor rámtették a kis meleg puha csomagot mindenkinek ilyen szülést kívánok...

most ezen elpityeredtem.

Fejfájás elmúlt, vasalás közben :)

Tudom, h jót akartak az anyuék, csak ezt már letárgyaltuk, h Bius nem lesz elvíve, mert itt a helye és véletlenül sem szeretnénk, h ő esetleg azt gondolja, h még meg sem született a tesó és ő máris le van passzolva.

Kép
Kép
mimmi

Puszedli és Anuk, a Ti babáitok is nagyon szépek.

Nem semmi a történet Anuk, de most már legalább csak a Te kezedben vannak a dolgok és minden helyrejön!

Én is szülni akaroooooooooook!!!!!!!

Kép
Kép
mimmi

Tökmag, a sebem köszi jól van. A varratszedés után rohamosan javult, most már ugyan úgy tudok mozogni mint azelőtt.
A szopi azért fárasztó, mert 3 óránként kell, és nekünk kb. 40 percig tart + a pelenkázás. Közben hulla vagyok, semmire sincs időm. Ráadásul én nagyon nehezen viselem a bezártságot. Tegnap elmentünk sétálni, de egyedül szar volt. (mármint, hogy nem tudtam senkivel sem beszélgetni...)
Ráadásul Viktor holnap - holnapután dolgozik. Én azt hiszem nehezebben viselem. Bár ő is sokat telefonál, hogy mi van velünk, munkában gyorsan eltelik a nap.

Na megyek, mert etetés van!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Puszedli, gratulálok!!

Nagyon édes Nándi baba!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Voltunk mérni, Málnagombóc 35 dkg-t hízott egy hét alatt! 10 napos, és 12 dkg-mal több, mint amennyivel született. Kis ügyes!

Noémi,
Beni 30-40 percig eszik egy alkalommal, pedig elég erőteljesen szív.

Mit csinálnak a ti bébikéitek? Mivel telik a nap? Benjámin kb. egy órát van ébren, ezalatt eszik, peluscsere, nézegetés, aztán elfárad, alszik. Nálatok ez hogy van?

Kép
benta

nem tudom, h vonalzót beteszi-e próba
Vendég

Anuk, Niki: tündéri a lánykátok!

Gratulálok mindenkinek, aki időközben anyuka lett!
Vendég

friss susmus Pretától, fél perces épp csak választ küldtem

Szia Manó, szülőszobán vagyok, a fájások összevissza, de a magzatburok első benyúlásra megrepedt, így maradok. EDA szuper találmány. Ma este osztódom, pusz mindenkinek

na, írtam, hogy bármely órában szívesen veszem a legfrisebb topikbébi születéséről az infót, s természetesen tolmácsolom ide.

Kép
kissmanó

Hajrá Preta!!!!!

Kép
Kép
mimmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?