A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Granda! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Granda! Majdnem megfulladtam a rántottámtól, úgy röhögtem. :lol: :lol: :lol: :lol:

Sense! Sajnos nem tudok neked tanácsot adni, maximum talán abban tudok segíteni, hogy nekünk is Avent (szilikonos) cumink van, azzal Zsófi baba jól elvan. Ritkán adom oda neki, de kezdettől fogva - az esetek döntő többségében - magának tartja. :shock: Így nem esik ki, mert ott az ökle a szája előtt.

Így tartjuk a cumit:

Kép

Regi! Ez jó! Anyud elől kell eldugni a cumit! Ezen akkorát nevettem! :lol:

Heni! Péterke továbbra is egy tünemény! Ahogy kuksizik cumival a szájában... Ennivaló.
Megkérdezhetem, hogy nálatok miért nem lesz tesó?

LMóni! Megy a cicizés?????

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj, valamelyikőtök kérdezte a ruhás honlapot: www.bonprix.hu

És azt is kérdezte valamelyikőtök korábban, hogy csírátlanítom-e a jégkockatartót, amiben az anyatejet fagyasztom.
Nos nem, mert az a tartó egy zacskó, és nem tudom fertőtleníteni. Amibe fejek, és amivel fejek, azt kifertőtlenítem.

Kép
Kép
Kép
gremese

Lányok! Mielőtt valaki megnézné a ruhás honlapot, mondjon "pá-pá-t" az anyasági támogatásnak!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Granda: :lol:

Gremese: ez a dzsungelszőnyeg valami mennyei!!! Zsófika meg kész cumibetyár! ;-)

Cumi: nálunk van, imádja, szerintem van Ádinak egy kimondott cumikérő nyöszörgésféléje ;-) Amúgy újabban a kis ökleit dugdossa a szájába, van, hogy akkor is próbálja, amikor cumi van a szájában ;-) Nálunk a cumit általában az alváshoz igényli (nem mindig), vagy szopi után, amikor már jóllakott ugyan, de még cuppogna (viszont a mellen már nem akar lenni). Lehet, hogy naiv vagyok, de nem tartok attól, hogy örökké cumis lesz, a szopit sem kavarta meg a dolog eddig.
A kipotyogás valóban sok melót okoz néha, úgy is hívjuk magunkat, hogy Ádi Cumiszedegető Hordárjai.
Talán segít benttartani a cumit, nekem nagyjából bevált: amikor a szájába rakom, valami mókás hangsort mondok mindig mellé (mindig ugyanazt), főleg ha még nem sikerült jól benyelnie a cumit. Sokszor már ha ezt meghallja, elkezdi vadul beszívni és cuppogtatja. ;-)

És VÉGRE egy jó kis cikk a gyermekágyas időszakról (bár lassan már mindnyájan kint vagyunk belőle): http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=98&cid=49854

Kép
Kép
irina

Emese mennyi tejed van már a fagyon? És később az kifagyasztva felmelegitve oda adhatjuk majd a gyereknek?

Heni
KépKép
heni81

Lányok, mik a tapasztalataitok a Mecsek Baby teával kapcsolatban (hasgörcsre, kakilásra)? Pozitív-negatív egyaránt érdekel...

Kép
Kép
irina

Megkaptam tegnap én is az anyaságit. Rendeltem is egy utazóágyat. :wink: Az lesz anyukámnál. Amikor ott vagyunk, majd abban alszik.
Szeretnék egy játszószőnyeget is, de még nem döntöttem el, hogy milyet pontosan.

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Jó ez a cikk! Köszi! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Játszószőnyeg :
Nekünk Tiny Love -os van. Ilyen:
Kép

Zenélő forgó:
Botond ma hatalmasakat mosolygott a zenélő forgónak. Na meg nekem is, a reggeli pelusozásnál. Annyira édi volt. Aztán elmélyülten figyelte, ahogy forognak a nyuszik. Most először. :D :D :D

Na de azóta nagyon nyügi. 10perceket alszik, aztán felébred. Nem tudom, ilyenkor mi lehet a baj!

Köszi a cumis tippeket!
Nekünk is van szilikonos aventes, de az sem jobb mint a többi. Talán a sima cucli formájú latex marad benn a legtovább. Csak azzal az a baj, hogy túl hangosan cuppog vele, és felriad rá!

Irina!
Nekem sincs ellenérzésem a cumival. Eddig semmi gond nem volt vele. Csak elalváshoz használjuk, akkor sem mindig. Majd ha nem kell neki, akkor abbahagyja!
Én többször látványosan kidobtam az ablakon. Aztán persze mentem megkeresni. :lol: De ma már nem cumizom. És ez így megy egy pár éve. Tehát: le lehet róla szokni! :wink:

Ja! Egyik ismerősöm mesélte, hogy a gyereke a cumit a Mikulásnak adta oda. Jó terv! Ő leghamarabb egy év múlva jön vissza!! :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Dobok 2 tegnap készült képet :
Kép Koncentrálok hogy jöjjön a puki :D Kép Így örülök, ha fotóznak :D

Nagyon szép idő van. Ebéd után így legalább ki tudunk sétálni a temetőbe Botonddal. Sajnos Apum már nem élhette me, hogy unokája legyen. :cry:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Irina Nagyon jó cikk :lol:

Granda :lol: :lol: :lol:

Gremese Nagyon szuper a játszószőnyeg. Kedvet kap az ember lánya, hogy aláfeküdjön :lol: :lol: :lol:
A tegnap esti szopinál megint nem akarta elfogadni a cicit :? , de most trükköztem egy kicsit, kapot két kortyot üvegből aztán gyorsan a szájába nyomtam a cicimet. Szopizott egy kicsit majd észrevette elfodította a fejét és ordított. Megnyugtattam majd újrakezdtük. Több mint 1 órát tartott az esti szopi, de megérte! A vacsora 3/4 részét a cicimből ette meg, 120 cici 40 üveg. Nem tudom mi lehet ez nála, talán már túl fáradt estére? Napközben nagyon ügyesen szopizik, de már a második este volt kritkus. Remélem, hogy visszatérünk a régi kerékvágásba. Ha nem változik a helyzet felhívok egy szoptatási tanácsadót, hátha az segít :shock:
Jó ötlet ez a jégockatartó zacskó, én is vaszek és abba teszem a tejet. Pohárral nem győzni :wink:

Heni Nem tőlem kérdezted, de nekem már kb 6-7 liter. Igen símán adható a babának, csak mikróban ne melegítsd majd. De a főzelékek vagy pürék készítésénél is használhatod majd. :wink:

Cumi Grétus is megszokta támasztani a kezével mint Emese Zsófikája :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok !

Gremese : próbálta már Zsófi a játszószönyeget ? Mennyire tetszet neki ? Annyira jól néz ki, hogy lehet én is rendelek egyet.

Irina : mi már kb 4 napja isszük. Szerintem hatásos kevésbé fáj a pocija Ádámnak. Persze mellette adom még neki a tápszerbe az Espumisant. Kicsit híg a székéle tőle mert van benne kamilla is és az kicsit meghajtja. Én lefözök kb 2 dl és minden kaja elött adok neki kb 20ml-t. Volt már rá példa, hogy éjszaka felkelt, hogy ő hisztis és akkor benyomot belőle 60ml-t és utána beájult és aludt reggelig. Nekünk egyenlőre bevált.

Viszont próbáltuk a Gripe Watert de úgy bukot tőle, hogy kétszer adtam és azóta soha.
Akinek ez bevált a DM-be most akciós ( legalábbis a Pólusba az volt ) kettő kerül 1299-be.

Ja és képzeljétek volt a doki néni nálunk megdicsérte Ádámot, hogy szépen fejlődik. Mondtam neki, hogy néha bukik.
És írt fel nekünk olyan tápszert ami bukásra van.
Beba Start Aktív H.A / A.R a neve. Most úgy készítem neki a kajot , hogy fele fele arányba keverem be.
Remélem hatásos lesz.

Granda : isteni ez a kép.

Lányok igazán nálunk sem nyerő a cumi. Mindig kiköpi de van, hogy úgy szorítja a szájához a kicsike öklével, hogy csak nézek, hogy egy ilyen pici gyereknek honnan van ilyen ereje.

Na lépek mert a páromnak vannak itt ismerősei Braziliából s megyünk velük ebédelni. Visszük törpét is kiváncsi leszek, hogy fogja viselni. Én külön kocsival megyek ha bármi van akkor én jövök is el rögtön. Nem akarom kínozni az én drágámat.

Mindenkinek kellemes szép napsütéses napot.
Lehet menni a szabadba.
20200310173350

vaszek=veszek :oops: :oops:

SenseBotond nagyon éde amikor koncentrál :lol:
szuper az Ő játszószőnyege is :lol:

Timi Ebéd után megyünk is sétálni, kihasználjuk a jó időt :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hello Lányok,

szép napsütétes novemberre ébredtünk :lol: Bárcsak ilyen lenne az egész tél!!!

Irina, mi isszuk a mecsek teát, és úgy tűnik használ. De a legfontosabb: Lizi nagyon szereti az ízét! Én rakok bele szőlőcukrot, mert még mindig nem esszük meg a napi adagunkat...

Emese, pont kérdezni akartalak erről a dzsungeles balhéról. Pár napja én is szemezek vele. Kicsit óvatos vagyok, még soha nem rendeltem netről. Köszi az infót és lenne még pár további kérdésem: elemmel műxik? Van rajta csörgő-zörgő-csipogó alkatrész is? Milyen a textil anyaga? Plüss? Utánvéttel szállítják?
Köszi előre is.

Kaki: 3 napig kimaradhat, de mi már 24 óra elteltével nagyon szenvedünk, úgyhogy már közbe kellett avatkoznom párszor. Lázmérő ill a Viburcol kúp vált be. Ez eredetileg nyugtatós cucc, mert kamilla alapanyagú, de tettem vele egy próbát és 20 perc elteltével hatalmas trottyantás következett. Alig fért bele a pelusba. Utána meg is nyugodott a kis drága :lol:

silka
silka

Most találtam, a cumi előnyeinek egyike: http://hvg.hu/Tudomany/20051110bolcsohalalSIDS.aspx

Kép
Kép
irina

Bocs, amiért ezt a drámai témát (bölcsőhalál) idekevertem, de ma reggel arra ébredtem (inkább: riadtam) fél 8-kor, hogy sípol a légzésfigyelő. Odaugrottam az ágyhoz, és megráztam a babát. Nyújtózkodni kezdett. Fogalmam sincs, hogy volt-e légzéskimaradása, eléggé a rácsokhoz paszírozta magát, úgyhogy lehet, hogy lemászott az érzékelőről (Angelcare-ünk van). Kissé idegbajos lettem ettől a reggeltől, azóta is csak ilyen cikkeket olvasgatok...

Kép
Kép
irina

A "sípolás felébreszti a babát"-ról csak annyit, hogy már amelyiket, a miénket nem. A férjem még a víjjogást sem hallotta a másik szobában, amire én felébredtem (a babával egy szobában alszom).

Kép
Kép
irina

Szép napos csütörtököt Mindenkinek! :)

Cumizás: Máté nagyon szereti (ő is az öklével tartja), csak mikor napközben alszik, és forgatja a buksiját (hason), akkor elég sokszor kiesik, és akkor lehet menni összeszedni. Éjszaka viszont nem igényli a cumit, és most már pelusozás közben is csak ritkán, kezd rájönni, hogy nagyon jó érzés a pucér popsi. :D A leszoktatásra én is kíváncsi leszek, de majd kieszelünk valami jó tervet. Ez a mikulásos dolog nem is rossz! :wink:

Irina, képzeld, tegnap elmaradt a reggeli hasfájás, és délután is alig volt!!!! :lol: Sejtettem, hogy nincs még itt a vége ennek a pocsék időszaknak, és be is igazolódott: ma ismét menetrend szerint megérkezett a roham. De legalább volt egy jó napunk. Csak az éjjel volt nehéz, mert folyton erőlködött, hogy kijöjjön a cucc, de nem nagyon ment. :( Ma reggelre kezd már alakulni.

Nnnaa, és ma éjjel nálunk aludtak Anyósomék (a párom öccsével együtt. :shock: Én már kész tényként kaptam, hogy így lesz, mondván bunkóság lenne részünkről nemet mondani.)... remek volt elrakni ennyi embert alig 50 m2-en! De nem is ez a baj. Anyósom amint megérkeztek, elkezdett rendezkedni, ezt csináljam, azt csináljam, ma reggel, hogy öltözzek fel, mosakodjak, egyek, mikor megyek már el fodrászhoz (ezt én is szeretném tudni...) stb, végül azzal sikerült leszerelnem valamennyire, hogy kialakult menetrendünk van, majd minden meglesz a szokásos sorrendben, bízza ide. :evil: Nézett egyet, de könyörgöm! Felnőtt ember vagyok! Aztán 17 éves öcsibogyó nem tudta felrakni a hangtompítót, mondván "bocs, ő mindig elfelejti", az egyik csúcs mégis ma reggel volt, mikor cipővel caplattak be a gyerekszobába! :evil: Azt hittem, felrobbanok! Na meg a másik, mikor meghitt esti félhomályos szopizásunkkor Anyóspajtás betelepedett hozzánk a szobába, hogy akkor meséljek neki, mi van a munkahelyemen! Jókor! Finoman (és röviden, tömören, határozottan) kitessékeltem. Gondolom, majd teszi a páromnak a megjegyzéseket, de nem érdekel. :? Biztos elfelejtette, hogy valaha neki is voltak apró porontyai. Még Apósom volt a legjobb, vele nincs gond. Komolyan mondom, örülök, hogy elmentek. Biztos én is háklisabb vagyok a szokásosnál, de azért nem mindegy, hogy 1-2 órácskára ugranak-e be hozzánk a venégek (az nagyon jól tud esni :) ), vagy le is rohanják a házat, és átveszik az irányítást. Most jól kipuffogtam magam. Bocs Mindenkitől. De igazán jól esett. :oops:

Most megyek, kipihenem a fáradalmakat, nyugiban szopizunk egyet, aztán majd még jövök! Remélem. :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Detti, nagyon örülök, hogy ilyen jó napotok volt!!! :-)
Rokonok: részvétem! Nálunk is a vidéki (megjegyzem: értelmiségi) rokon néni meg sem állt cipővel a gyerekszoba közepéig, amikor nálunk volt. Iszonyú csúnyán néztem, de szerintem ha szóvá teszem, sose látjuk többet (nagyon közeli rokon...). Oké, idős, meg nehezen mozog, de hogy valaki ennyit ne tudjon az elemi higiéniáról. Még szerencse, hogy a futószőnyegen caplatott végig, amint kiment, felkaptam és kivittem a szőnyeget a szobából. :evil:

Kép
Kép
irina

A másik "kedvencem": azok a rokonok, ismerősök, akik az utcáról jőve kézmosás nélkül fogják meg a baba kezét, arcát...
Na, megyek, kicsit kipofozom magam a mai pesszimizmusomból! ;-)

Kép
Kép
irina

Irina
Köszi a cikket!
DE azt írja, hogy császárosoknál pár nap úlva el kell múlnia a vérzésnek.... :shock: Én még mindig vérzek, 5 hét után is :!: HELP! Császárosok! Ki hogy áll ezzel?

Mecsek tea: nagyon mini adagot kap, de a hatás ++++

Cumi: hál'istennek csak nagyon ritkán kell a szájába dugni, nem kéri, de nem is köpi ki Linda. Csak vészhelyzetben alkalmazom, de nem szeretem, mikor szájbetömő eszközként használják, Tény, hogy nálunk is aludt el már cumival a szájában Lindus, egy kis ringatással kísérve.

Gremese, Sense:
tutik a szőnyegek!

Irina
sajna előfordulhat téves risztás....Nekünk HiSense-től Babysense van, örököltük (másfél éves készülék)

Heni
A lefagyasztott anyatejet ne melegítsd fel, hanem csak hagyd kiolvadni (esetleg meleg vízbe téve)

Kép
granda

Irina!
Nekünk is volt már ilyen riasztás. (nekünk is angelcare van). Botond teljesen a kiságy rácsaihoz volt bújva, és oldalt feküdt. Sztem ilyenkor lemásznak az érzékelőről. Remélem :!: :!: :!:
De eszméletlenül ijesztő, amikor megszólal a riasztás, az tuti!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Lányok, közti a nyugtatgatást, azóta is itthon csak erről beszélgetünk a férjemmel, majd biztos jobb lesz, csak még a hatása alatt vagyok a riasztásnak. Én is csak remélni tudom, hogy nem volt semmi. Csak hát annyira magasztalják mindenhol ezt a terméket, meg hogy "sosem riaszt tévesen". Na ja. :shock: :shock:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!!

Jaj, vagyok am, csak az tortent, hogy a parom hatfajdalom miatt nem dolgozik a heten. Es igaz, hogy ez nem valami pozitiv dolog, de akkor is olyan jo, hogy itthon van, ezert maximalisan kihasznalunk minden percet, nem surun adodik ilyen... :?

Aranyosak vagytok, hogy hianyoltatok, olyan jol esik.... :D

GRANDA, szuper a foto, mindig is nagyon kreativ voltal... :D es a gyesbetegseg....halalra rohogtem magam, le kellett forditanom a paromnak :lol:
Nekem kb. 6 hetig volt csaszar utan verzes...
Ja, es mar regota akarom kerdezni, mivel Zseda nagy kedvencem: hogy milyen o a valo eletben? (Marmint tudom, hogy igy hulyen hangzik ez a kerdes, de tudod, hogy gondolom... :? )

Mindent elolvastam, de megintcsak nem tudok mindenre reagalni, olyan sokat nem voltam... :shock:

Ma Rania oltast kapott, es nagyon nyugos szegenyke, sokat sirdogalt. Hat o tenyleg nem egy siros fajta, talan ilyen keservesen meg nem is hallottam sirni, majd megszakadt a szivem. :(
Egyebkent egy tunder-bogarka, egesz nap mosolyog, es annyit gugyoreszik, hogy meg kell zabalni. Van, hogy egy egesz hosszu beszelgetest folytatunk. :D Egy hete atalusszuk az ejszakat is, egyik nap este 9-tol reggel 9-ig aludt, hat egyfolytaban ellenoriztem, hogy minden rendeben van-e?? :shock:

Nalatok most unnepes-hetvege van, ugye???
Szep hetveget nektek:

Niki
Vendég

Sense, gyönyörű a kisfiatok!! :D

Kép
Kép
irina

Dobok par kepet is :D

Kép kis csalad :)
Kép beszelgetunk...:)
Kép happy baby:)
Kép szerelem...
Kép testverek:)
Vendég

Sziasztok,

Téves riasztás:az angelcare légzésfigyelő már nálunk is beriasztott, az volt a pláne benne, hogy apával éppen a kiságy fölött álltunk és néztük a gyereket. Láttuk, hogy lélegzik, és mégis riasztott.

Anyós:: hát már nekem is teli van vele a hócipőm. Persze mindig akkor battyog be hozzánk amikor éppen szoptatok, pedig mindig becsukom az ajtót ( egy házban lakunk, igy akkor jön amikor akar). És nem az hogy leülne, fölém áll és jobbról balról nézegeti e gyereket hogy hogyan szopik, már majdnem kinézi a mellemet a szájából, meg taperolja közben, nyomkodja. Nagyon kellemetlen. Én nem kommunikálok vele, hátha észreveszi magát ilyenkor, de nem, szólni meg persze, hogy kivül tágasabb, azt se merem, de egyszer nálam is beteli a pohár.
Anyukám ha van olyan tapintatos, hogy nem áll fölém, ha szoptatok, mert gondolja, hogy esteleg kellemetlen is lehet, akkor az anyósomnak miért nincs ennyi esze?
Kiskolbi együttérzek Veled!Csak sajna ez nálunk mindennapos. Lehet kurcsra fogom zárni az ajtót!

Vasárnap keresztelő lesz kis Petykának, remélem jó idő lesz!

Heni

Heni
KépKép
heni81

l.moni: nálunk ua.a helyzet, kb 3 hete este nem akar már szopizni. De csak este, az utolsó szopizáskor van ez a gond(kb 9kor). Hajnalban a következő szopikor és napközben szerencsére már nincs ez a gond. De este egyszerűen nem akart szopizni, forgatta a fejét, kapkodott és ha sikerült is betuszkolnom a cicit, kiköpte, mint aki elfelejtette hogy kell szopizni :shock: . Először nekem is nagyon rosszul esett, hogy utálja a mellemet és féltem, mi lesz ha a következő szopinál is ez lesz, de szerencsére "csak" este ilyen. Így az esti szopizás helyett én lefejem a tejet és cumisüvegből kapja. Ez megy már mondom egy jó ideje, már nem zavar, sőt legalább tudom milyen sokat eszik, így kb tudom mikor fog ébredni(mert egyébként csak heti 1x mérem).
Nem tudom miért lehet, először arra gondoltam, hogy talán kevesebb estére és nehezen jön. De mostanában megint jóltele van a cicim estére és akkor sem akar mindig szopizni :? talán már fáradt, és lusta szívni. Most is először cicit kap, és néha eszik is belőle, majd mikor abbahagyja még kap cumisüvegből tejet, ha meg egyáltalán nem akarja bekapni a cicit, marad csak az üveg.
Ne streszelj ezen, a lényeg, h. tejcsit eszik.
És mondom nem zavart be egyáltalán, a következő evés már úgy megy, minha misem történt volna. Persze jobb lenne ezt az esti műsort kihagyni, én is próbálom épp ezért először cicivel kínálni, de ha nem akkor inkább nem erőltetem, nehogy megutálja az egészet.

cumi: nálunk is van, de viszonylag ritkán, inkább csak ha nyűgös akkor kell. Elalváshoz nem, meg elég gyakra maga kiköpi és be sem lehet tuszkolni, nagyon ügyesen kilöki a nyelvével.
Egyébként engem sem zavar, ha cumizik, biztosan le lehet szoktatni, hisz cumizó felnőttet még nem láttam :D

Képzeljétek, ma először játszott a játszószőnyeg himbálózó játékaival. :!: :D :D :D elkezbte ütögetni, olyan aranyos volt kb 20 percig jól elvolt vele

Kép
bfagi

Kiskolbi Irina
Anyóspajtással szó szerint ugyanez volt a helyzet. Egyszer szopi közben Lindt piszkálta és a mellemhez ért, hát frászt kaptam :!: :roll:
Nem érdekel a reakció, legközelebb csukom az ajtót (eddig azért nem tudtam, mert még készült és kilincs sem volt rajta...)
A cipős rokonság hál'istennek csak egy személy volt, de én biza rászóltam.

Niki
Cukorfalat a kislányod, továbbra is. Tényleg jelentkezz!
Zsédáról: hát nem fogok kisregényket írni, mert nem tudok, nem adott lehetőséget rá. Nem tudom, a doki ötlete volt-e, de az első időkben paravánnal takarták. Ez a mi kórházunkban úgy néz ki, hogy a császárosok őrzőbe kerülnek egy v. két napra, ez olyan, mint az intenzív osztály, szigorú fél óra a látogatási idő éscsak zsilipruhában lehet belépni a fertőzésveszély miatt. A kórházban ez egy 6 szobás, egylégterű helyiség, tehát nincs VIP császáros őrző. Zsédát az ablak mellé tették és egy spanyolfalszerűséggel takarták el, ami szerintem kínos volt neki is. A nővérkék szemmel láthatóan duplaannyit ugráltak körülötte, de egy szavam sem lehet, mert minket is tökéletesen elláttak. Zséda párja (orvos) persze látogatási időn kívül is bejöhetett, szóval volt protekció rendesen. Ezt én nem is kifogásolom, mert a MÁV-os is ingyér utazik vasúton, ami nevetséges volt szerintem, az a paraván. Csak nem képzeli, hogy komoly hasi műtét után, a pisimben meg véremben feküdve (bocs) ez lett volna a legnagyobb gondom, hogy a szomszéd Zsédát "kifigyelem"? No meg egyzser szegénykére rá is dőlt a szerkentyű, egyszer meg az őt ellátó nővérre... Mi, többiek (egytő-egyi kulturált, békés, tiszta Anyuka) jól elbeszélgettünk, legtöbbször röhögve a kínjainkon, míg Zséda ebből is kimaradt, gondolom, hallgatta az eszmecserénket vagy aludt. Jómagam nagyszerű embereket ismertem meg ezalatt az egy nap alatt, csupaszív, rokonszenves mamit.
Aztán lekerültünk a gyermekágyas osztályra, ahol az egyetlen egyágyas szobát elfoglalta Zséda, én kétágyasba kerültem, a szomszédjába. A férje sűrűn járt hozzá és elég szimpatikus pacák.

Kép
granda

6 szobás=6 ágyas, egy szoba

Kép
granda

ja, és akinél sejtem, hogy nem akar cipőt húzni, annál az a trükköm, hogy megelőzésképpegy vendégpapucsot dugok az orra alá rögvest a bejáratnál :D azzal, hogy ezt vegye fel, ez a vendégeké.
Egyébként én is Linda születése óta vagyok erre háklisabb, bár mis kiskoromban otthon is mindig levetettük a cipőt az előszobában.

Kép
granda

Granda te melyik kórházben szültél?

Heni
KépKép
heni81

Heni
SOTE I.

Kép
granda

Sziasztok!

Hajni!
Utólag boldog szülinapot :) fürdés :) de várom már én is :)
S felbuzdulva bejelentkeztem fodrászhoz festetni vágatni :) számolok visssza :)

Anitja!
kedd du. megyek Halászhoz most akkor rendel.
Koszmó:anno Mírával olajoztam vakargattam,szteroidos cseppeke is kaptunk,semmi nem használt csak ideig óráig :( aztán hagytam és elmúlt. estleg(amit utána hallottam)popsikrémmel kenegesd.most Bálint is kezdi a szemöldöke közt már volt de most vettem BABE csecsemőjóknek való koszmó elleni sampont.ez eddig a legjobb. bár qva drága szerintem de jó(ha kell küldök kicsit próbáld ki)

Granda!
A lábas kép egyszerűen fantasztikus :) Babás fotóalbum elején el tudnám képzelni. Tök jó ötlet lenne karácsonyra szülőknek egy saját készítésű album az elején ez a kép kasírozva :)
még én is vérzek egy kicsit,igazán elmúlhatna már unom.hol kevesebb hol több.

Kolbi!
de jó h. megint írsz :) A chamomillát hogy adod?Egyszerre 5 golyó vízben feloldva?S hányszor vagy csak mikor a hasa kezd fájni? Fogzáskor használtuk Mírának bejött :) Bálint meg néha szenved a hasával s kipróbálnám :)
Anyós :twisted: De legalább egy időre letudva ez lehet a pozítivum :) :) (nálunk ilyen probléma sincs ergyik oldalról sem :( )
westendben tutin van babamama szoba ha arra jársz :)

Irina!
Jó az avatarod :)

Fleur!
Édi a kisöcséd :) Míra meg szól az apjának h. fényképezz :) már rengeteg ugrálos kép van :) Nikelbolhának is szokta magát néha hívni :)

Mi meg kedden voltunk 1 hónapos szemlén :) súlya 5200 gr viszont sokat mostuk mert összement :) csak 57 cm :) a dokinéni megvizsgálta ő mindig megnézi a csípőjét is és rendben találta :) gyerek meg meg sem nyikant :) bezeg lányom mindig végigordította :)

S egy bandzsítós kép :)
Kép
és már így született :) remélem látszik
Kép

nyugodalmas szép estét :)

KépKép
viranka

Granda: igazad van, papucs. De hát azt gondoltam, ami magától értetődő, az magától értetődő...

Viranka, ne csináld, AZ OTT KOMOLYAN EGY (ÁTTÖRT) FOGACSKA Bálintod szájában????!!! Eszem-hömhöm megáll!
Édesek a tejkiütései! ;-)

Kép
Kép
irina

Niki, tüneményesek vagytok a képeken, csak gratulálni tudok!!! ;-)

Viranka: Koszmó: mintha nálunk is kezdődnek valami, szintén a szemöldökök között. Hol lehet azt a csodasampont kapni?

Kép
Kép
irina

Szóval a SOTE I szülnek a sztárok?
Nekem nincs jó tapasztalatom ezzel a kórházzal, rengeteget kell várni a terhes ambulancián meg UH.

Heni
KépKép
heni81

cipőlevétel:
nálunk is vendégpapucsok vannak. ezen kívül, amikor megérkezik a "cipőtlevetninemakaró" látogató, akkor látványosan lecserélem a papucsot, amit az udvaron hordok arra, ami a lakásban használatos. mejd egyúttal közlöm, hogy neki is adok egy papucsot. na erre csak a legudvariatlanabb ember mondja, hogy fenntartja a cipőjét!!! (persze van ilyen is! :evil: )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Ma nem tudtam jönni, csak olvasni, nagytakarítottam, vasárnap nálunk is keresztelő lesz.
Felével sem végeztem (itthon volt mindenki azért), holnap folytatom.

Hajni: utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!

Mmarica: neked pedig SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Kép
Kép
timi26

Akkor mégegyszer:

Mmarica: SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Kép
Kép
timi26

Irina!

nem fog, csak születése óta be van duzzadva az inye alul az első 2 fognál :) s csak most sikerült lefényképezni.

Sampon a gyógyszertárban kapható 200ml kb.2000 ft.
http://www.pezomed.hu/termekek_babe.php ... &termek=30

Marica!

Boldog névnapot :)

Timi!
Sok sikert a keresztelőhöz :)

gyerekeim meg megzizzentek.Bálint 2 óta óránként Míra meg hajnal 5óta dumál folyamatosan :evil: csak kicsit vagyok zombi :evil:

szép napot :)

KépKép
viranka

Silka! A dzsungeles játszószőnyeg anyaga műanyag, bökékálló. :)
Az alján a egy-két rávarrt bigyó van, meg az egyik sarokban egy nemtudommicsoda, amit úgy zörög, mint a száraz avar. (Na ezeket jól megaszondtam). :D Bigyó: Pl. A napocska pár sugara rávarrt selyemszalag.
Utánvéttel szállítja futárcég.
A hidak mintája: egyik dzsungel-leveles, a másik szivárványos, aminek az szára zsiráfban végződik. A zsiráf tesében vannak az elemek, 3 góliát.
A tetején van egy kütyü, azzal állíthatod a hangerőt (2 fokozat + kikapcsolás), és a zenét. Van folyamatos zene, dzsungeles nyugi zene, meg folyamatos zene, de ha babci nem mozog alatta, akkor kikapcsol (pl. ha alszik). Ha megint mozog, bekapcsol. Ehhez párosulnak a fények, 2 piros és két sárga lámpa, a zene ütemében váltonak.
Lógók: Marha jók. Van egy cuki majom (plüss + filc), amit a farkánál kell feltekerni a kampóra (ami a hídon van és plüss vagy milyen), két lepke, egy elefánt, amiben van egy tojásdad csörgő színes golyókkal, azt pörgetni lehet, van egy papagáj szintén pörgettyűvel, egy tukánmadár, amit ha megfog zörög, és egy tükör.

Teszek fel képeket, nagyjából látszanak a dolgok.

Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Mmarica! Boldog névnapot! :D

Granda! Boldog szülinapot! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

LMóni, Bfagi! Mitől lehet az, hogy este nem kell nekik a cici? Lusták? De hát az egy lukú cumisüveget is meg kell dolgozni...

Viranka! Bálintod nagyon helyes kispasi, a férjed meg remek fotós! :D
Korábban már akartam mondani, hogy Mirának egész jó az emelkedése, szívesen megtanítanám röpizin! :wink:

Sense! Nagyon tetszik a játszószőnyegetek! No meg a Baba is, akit alá szoktatok tenni! :D

Szopi: Nálunk anyukám be szokott jönni szopi alatt néha, de nem piszkál minket, sőt, suttog, nem akar zavarni, csak épp akkor jött le, és meg akar valamit beszélni, de ha nem igazán válaszolok, csak tőmondatokban, akkor érti, és lelép. :D
Anyóséknál meg az a helyzet, hogy a nappaliban szoptatok, ahol mindenki ott van (após is, öccs is). Elfordítanak egy nagy fotelt, én meg bekupacolok Zsofkával. Anyós szokott óvatosan odajönni, mert hallja, mekkorákat cuppog, mosolyog rajta, majd hagy minket.
Szerencsére ezzel nincs gond.
De ha valaki tolakodó lenne, és sem lennék szívbajos rászólni!

Extrém helyzetben való szoptatás: Én már rákényszerültem kb. 2x, hogy a kocsiban szoptassak. Egyszer, mert nagyon üvöltött, és közeledett a kajaidő, másik alkalommal meg túl sokáig voltunk Zsófival és Apával távol, a cicim beton volt, és nem bírtam ki, no meg Babuka is éhes volt. Ja, a lényeg, hogy mindezt menet közben...

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Gremese: irigykededem a játszószőnyegetekre. Nekünk sokkal egyszerűbb van... :(

Heni: hogy állsz a készülődéssel? Én azt sem tudom, hol áll a fejem! Persze így jár az, aki mindent egyedül, segítség nélkül akar csinálni! De én már csak ilyen vagyok... :oops:

Na megyek is, folytatom a takarítást!

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt mindenkinek :lol:

Emese Én tegnap már arra gondoltam talán azért, mert kevésbé éhes és csak nyammog az üvegen. Kicsit átalakítottam a napját (sétával sikerült megvariálni, nézeget mindenfelé és a sok látnivalótól nem jut eszébe, hogy éhes), így este éhesebben, és kicsit kipihentebben kapta meg a cicit. Hát.... evett belőlle, de korántsem úgy mint régen :cry: De legalább most elfogadta már rögtön az elején és nem kellett trükköznöm viszont kb 10-12 perc múlva ordított és üvegből ette meg a végét. Azért úgy érzem haladok arrafelé, hogy az esti cici is visszatérjen a régi kerékvágásba. Nagyon rossz érzés, hogy elutasítja a cicimet, a sírás folytogat esténként :cry:

Bfagi Te miket próbáltál, hogy újra elfogadja? Hátha nálunk beválik :roll: Beszéltél esetleg szoptatási tanácsadóval? Én azért nem szeretnék belenyugodni, hogy üvegból egyen este, mert aztán rájön, hogy neki ez kényelmesebb és aztán minden étkezéskor csak üvegből akar enni. Ezt megpróbálom megelőzni és most ezért "dolgozom"a témán ennyit :roll: :oops:

Szopi Az én anyósom is nagyon bunkón viselkedett :twisted: Mikor szoptattam bejött a szobába, az hagyján, hogy nézi közben a picit de Ő odajött és elkezdte puszilgatni és simogatni :shock: Nagyon kellett türtöztetnem magam, hogy ne zavarjam el. Szóltam később a páromnak, hogy beszéljen az anyjával mert ha én teszem meg akkor abból sértődés lesz. Így is megsértődött azon, hogy Zoli szólt neki, hogy a szopi az tabu. Akkor hagyjon minket békén!

Mmarica boldog névnapot

Granda boldog születésnapot

Így utólag is mindkettötöknek :lol: :lol:

szép napot mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok,

tegnap este óta szenvedünk valamin, ha elalszik kb. fél órát tud nyugodtan, majd felébered és nyöszörög.

A keresztelő előkészületeit megkezdtem, takaritás, átrendezés, stb. főzni jönnek segiteni anyuék szombaton, én egyedül nem lennék most rá képes, pedig márciusban a férjem 30.szülinapjára nagyon nagy partyt rendeztem. De hát akkor még csak pocakban volt Petyka és nem sirt mint most.
Na mennem kell.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Utólag
Boldog Születésnapot,Névnapot!
Hajni,Granda,Marica

Nagyon szuperek a képek,mindegyik baba ,tesó,anya, apa,aranyos.

Tutkok a játszószőnyegek.

Én f....a anyóst, fogtam ki ránk se néz pedig kb olyan 15 percre
lakunk egymástól.
Majdnem,hogy meghívót kell küldenem neki,hogy ugyan fáradjon már el a unokáiho.
Na persze nem dolgozik egész nap otthon van.
De elvárná tőlem,hogy én vigyem a kicsiket,
erre én szépen beintettem a páromnak én bitos nem jöjjön ő.

Nálunk szopi közben csak mamám szokott piszkálódni ja meg persze kisfiam.Kisfiam nem számít őt leszerelem vagy a apja.
Mamámra azért nem szólok mert elég ritkán lát minket.
A többiek meg tiszteletben tartják,hogy ne zavarjanak.

Timi!
Bitos minden simán fog menni.

Granda!
Az a program amivel csináltad a kép hátterét honnan tölthető le.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Köszi a tejtárolós, thermostáskás ötletek, utána is nézek ma.

l.moni: hát annyit haladtunk mi is, hogy mostmár ciciből kezdi az evést, aztán üvegből fejezi be :?
de nálunk az jött be, hogy nem várom meg, míg nagyon felhúzza magát azon hogy éhes, hanem még mikor nyugodt, akkor adom neki a cicit, és azon szép nyugodtan el is van, csak mikor abbahagyja utána már nem akar újra szívni belőle, úgy csinál mintha annyira nem is lenne éhes, aztán egyszercsak elkezd türelmetlenkedni, és akkor jöhet az üveg, mert akkormár nem akar cumizni. Egyébként az üveg egy lyukú, úgyhogy azért is dolgoznia kell, ezért sem értem :shock:

Kép
bfagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?