A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Üdvözlünk Mindenkit a Balatonról!!!! :lol:
Nagyon jól érezzük magunkat és végre megérkezett a jó idő is!! :lol: aminek külön nagyon örülünk!!
Sok puszi :lol:

(Ui:Zitacicu!Megkérdeztehetm, hogyan esett a választásod az Agyagos u-i bölcsire?Jöhet priviben is, persze csak ha megosztod velem!)

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!!

KRISZTINÁK, KRISZTÁK, KRISZTIK....BOLDOG NÉVNAPOT!!

Zozo!
Örülök,h jól vagytok, sok erőt neked, örömet boldogságot kívánunk!!!

Enikő!
Zalánszerelemed csodaszép, öröm nézni! A szüléstörténetet megkönnyeztem, ezt a homeós dolgot majd ha aktuális lesz, meg fogom kérdezni. majd figyelem, ha leírod, akkor elmentem magamnak :oops:

Timika!
Nagyot nőtt Kristóf, olyan jó, h tettél fel képeket! Nálam most a talicskás kép a nyerő, de valamennyin tündéri!

Zitus!
A poci aranyos, hogy van Boti?????

Anett!
Szépen gömbölyödsz, nagyon csinos vagy!!!!!!!!

Gerika!
Örülnék képeknek Tőled! Remélem minden rendben nálatok is!

Bibi!
Sok erőt Neked, Ábel is elég anyás, én csak annyit teszek, h nagyon sokszor megdicsérem, elmondom, h nagyon szeretjük, sokat beszélek apáról ha Ő dolgozik........

Exi!
Rég láttunk Petiképeket! :)

Nálunk minden rendben. Tegnap itt volt egy régi kolléganőm az édesanyjával. 5 éve nem taliztunk, mert Anita kiment a családjával Svédországba. Nem jártak még Szegeden, így kicsit megmutattuk a várost. A férjem volt az idegenvezető én pedig nagyon büszke voltam a városunkra. Ábel teljesen lenyűgözte a vendégeinket :lol:

9 nap után elkészült az útlevél, így bármikor mehetnénk a tengerhez.

Valamikor a héten kinézünk a Széchenyi térre, megcsodáljuk a teheneket :oops:

A nyaralóknak jó pihenést, mindenkinek szép napokat kívánunk!

Kép Maszat Marci szomszédol

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Bocsi, így akartam:

KRISZTINÁK, KRISZTÁK, KRISZTIK....BOLDOG NÉVNAPOT!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

csak gyors beukk, majd olvasok is, talán éjszaka, most csak átfutottam, reagálni nem tudok.

lesznek képek is.

Patrícia nem sárgult be, szerencsére.
nem is tudtam h. nem lehet a baba súlyánál nehezebbet emelni :shock: ma elmentünk Vivivel nagybevásárolni :shock: muszáj volt, a hűtőbe semmi, igaz én nem is bírok enni. mire hazaértünk kivoltam úgy másztam be a házba, (majdnem szó szerint) szegény Vivi azóta a számat se bírtom kinyitni , az is fáraszt , csak mutogatok neki:D apa bírja nagyon :D
ráadásul szükségem lenne a napi vasadagomra is, szuriban jön majd, hátha segít.
remélem helyrerázódok pár nap alatt, mert így nagyon nem bulis, magam is nehéz ellátni nemhogy a többieket.
amúgy nagyon jól elvagyunk , holnap reggel a gy.dokinál kezdünk, hurrá, én Vivi, Pati, :shock: , a mi dokink szabin és el kell mennem a receptekért a picinek, nameg viszem is hátha megnézik, remélem...
Vendég

Zozo: Miért nem a doki megy ki hozzátok????
A mienk is szabin van, de kijött a helyettese.... Nehogymár egy újszülöttel+ Vivi, friss hasi műtét után mászkálj.... :shock:

Én is elmentem pénteken ebédért -ide a közelbe vagy 200 méterre- alig bírtam hazamászni, olyan rohadtul kifáradtam... :shock: El tudom képzelni neked csaszi után milyen lehet.... Ménem pihensz????????????????????????

Homeopátia:

Szülésre felkészítés:

Pulsatilla D6 vagy C6
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 6 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
A szülés után akkor ajánlott, ha nem indul meg a lochia (váladék) folyása.
Adagolás: 2x5 golyócska

Caulophyllum D4 vagy C4 vagy 5CH
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 3 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Adagolás: 2x5 golyócska

Vajúdás kezdetén:

Arnica C30
Javasolt: a vérzékenység csökkentésére, a szülés alatt keletkező sérülések gyorsabb gyógyulására, enyhe antiszeptikus hatású
Adagolás: a vajúdás kezdetén 1x5 golyócska

Vajúdás alatt:

Caullophyllum 5CH
Javasolt: méhnyakizom-tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát, homeopátiás oxitocinnak is nevezik.
Adagolás: félóránként 5 golyócska

2 órával a szülés után:

Staphisagria 30 CH
Javasolt: húgycső trauma (katéterezés) helyreállítására, bél- és hólyag atónia megelőző hatású, javítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, feszültségoldó
Adagolás: 1x5 golyócska

Arnica
C30
Javasolt: vérzéscsillapító, sebgyógyító hatású
Adagolás:2x5 golyócska

A szülés napjától:

Echinacea
D4
Javasolt: fertőzések ellen, immunerősítő hatású
Adagolás: 3x5 golyócska 10 napig

Császármetszés esetén:

Arnica
C30
Javasolt: a vérzékenység csökkentésére
Adagolás: a műtét előtt 1x 5 golyócska, a műtét után 2x5 golyócska

Staphysagria C7
Javasolt: a műtét utáni fájdalom csillapítására
Adagolás:napi 2x5 golyócska 1 hétig

Szoptatás:

Urtica Urens D6 vagy C6
Adagolás:napi 3x5 golyócska

A Várandósság témakör Homeopátia a terhesség alatt című topikból másoltam ki. Kicsijuci tollából való (hála Neki érte :wink: )

Most csak ennyi műsor van.....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hali.

Bibi, én passzolok, Peti inkább apás-anyás, de ezt csak olyan helyen csinálja, ahol nincs sűrűn. Pl. anyósomnál már öt perc után parédézik, mert rájön, hogy sehol sem vagyunk. De itthon vagy a mamáméknál szó nélkül tudom "egyedül" hagyni.

Zsuzsu, akkor elég hamar meglett az útlevele Ábelnek, így a nyár végén! A tehenekre én is kíváncsi vagyok, de mi valszeg egy nap délelőtt megyünk majd ki, mert a jövő héttől megint ebédidő tájt fog Peti dédizni.

Zozo, hm, nálatok nem jön ki a gyerekdoki, még ha helyettes is? Vagy esetleg a védőnő. Nekem legalábbis elhozta a recepteket, pedig akkor még csak én voltam itthon, mert akkor még Peti a gyerekkórházban napozott.
Jó, aztán egyhetesen elvittük, hogy ránézzen, de alapból kijött volna. Azért próbálj meg pihizni, tudom, marha könnyű lehet Vivi mellett. :o Emlékszem, az első két héten még jól éreztem magam, de aztán olyan lettem, mint a mosogatórongy.

Enikő, hát majd megjegyzem, hogy most hanyadik oldalon tartunk...aztán egyszer, ha szükségem lesz rá, kiírom ezeket a bogyókat. :)

Ági

És ugye kimentük a veteránautókat és motorokat megkukkolni, íme néhány kép.

Tűzoltó leszek...
Kép

...vagy katona.
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo! Hát nem tudom, de nálunk mind2 csajszi születés után kijött hozzánk a gyorvosunk -sőt, ha jól rémlik, a helyettese jött ki-. A recepteket meg bedobta a védőnőnk a postaládába, mire hazajöttünk a klinikáról apa már ki is váltotta.
5 napos csaszis sebbel nagybevásárolni????áááááááááááááá
Lécci pihizz, mert így nem fogsz pár nap alatt helyrerázódni.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Mandász Kriszta!Sok boldog névnapot kívánok!!!

Nincs más Kriszta,ugye?ha igen akkor bocsánat :oops: és persze neki is boldog névnapot!

Exi! Édes Peti, tetszett neki a kiállítás látom!

Ezeket a homeós bogyókat én is megjegyzem.
20140113113746

Bibi :) A helyzet változhat még addig, amíg Barni nem kezd el bölcsibe járni (van még pár hónap, mert nem most szeptembertől járna, ugye?). Viszont ha akkor is ennyire fog kötődni hozzád, szerintem várjatok még egy kicsit, nyilván nem áll készen arra, hogy bölcsibe menjen. Magánvélemény volt!

Enikő :) Köszi szépen a homeós listát!!! Nálatok mi újság? Hogy telt az éjjeletek? Szopi? Sárgaság?

Zozo :) Ha most azt mondom ejnye-bejnye, akkor nagyon finoman fogalmaztam. Most még egy sima szülés után is pihenned kellene, nemhogy csaszi után! Ez az az időszak, amikor a többieknek kell téged kiszolgálni, nem neked a többieket! :!: Írd össze a listát és vásároljon a férjed! :wink: Ugyanúgy a recepteket is el tudja hozni, Patríciát meg eleget vizsgálták már a klinikán, nem?
Bocs, hogy beleugatok, csak nagy az igazságérzetem! :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
timika

Ja, bocsi, ez kimaradt..

Exi :) Nagyon jók a képek Petiről!!! :lol: Sok autó volt kint?

Kriszta :) Boldog névnapot kívánok!

Zsuzsu :) Ábel nagyon csibészes a képen! :D

Enikő :) A homeós bogyók közül - a csaszisokat kivéve - te mindegyiket szedted?

KépKép

KépKép
timika

a gy.doki mondta h. menjek be a receprekért, mert ő szabin van, pár hete még azt mondta h. majd ha ő nem, akkor kijön a helyettes doki, hát nem jön.
Patit csak azért viszem, mert kb. 2-3 hét mire a mi dokink ideér, vagy ilyankor nem szokták megvizsgálni? nekem úgy rémlik Vivit is megnézte a doki mikor kijött.

Amúgy nem is rossz ötlet, lehet h. nem viszem be a csajokat, csak felhajtok valakit aki itt lesz velük.

a védőnő is szabin van: hahahahaha

még jó h. a szülésre bejött a doki, szerencsére ő már nincs szabin.

Timika!
húdejóislenne ha valaki kiszolgálna :D
na jó pl. nem főzök,( nincs is főtt kaja, )
ill. most itt van tesóm, ahhoz nincs erőm h. kint játszak az udvaron Vivivel, most ő játszik vele.

amúgy meg, mindennap be kell mennem majd vas szurira a házidokihoz, ami nem itt van, a piciket nem mindennap tudom kire hagyni, sőt Patit max. az apjára hagynám itt, de ő napközben nincs itthon, tehát jó ha előre gyakorolok.

na jó, vége a panasznapnak, megyek vízszintbe.

Zsuzsi! Exi!
Ábel és Peti nagyon édik.
Vendég

Zozo :) Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem volt fogadott szülésznőd? Tudom, hogy csaszira készültetek, de hátha. Amiért kérdezem, az az, hogy tudom, hogy pl. az enyém járt ki vas szurit beadni azokhoz az asszonyokhoz, akik őt felfogadták. Így megúsznád a házidokit. Illetve ha fizetsz vmennyit, nem megoldható, hogy ő járjon ki hozzád?

Elvileg de, megvizsgálja a házi gyerekdoki a gyereket miután haza viszed, de semmi olyan nem néz rajta, amit a klinikán ne néztek volna ezerszer. Ha csak a recept miatt mennél, hozasd el mással, ha tudod sztem.

A pihenés pedig tényleg nagyon fontos (lenne), mert egyrészt kell ahhoz, hogy te rendesen felépülj, másrészt az elegendő tejhez is elengedhetetlen!

KépKép

KépKép
timika

Üdv.

Timi, igen, volt jópár autó és rengeteg motor is. Összefutottunk Jégvirággal és a férjével is. :)

Zozo, nálunk első alkalommal csak lemérték Petit (tanácsadós napon mentünk ugyebár), és megnézte az orvos. De nem hiszem, hogyha "késel", baj lenne. A helyedben meg rászólnék a védőnőre (ha szabin van, akkor is), hogy értekezzen már a helyettes orvossal, hogyha szükséges, tolja már ki a képét. (Bocsika a durvább hangnemért, de kicsit felháborít a dolog...)

Na mentem is.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok.

Köszönöm a névnapi köszöntéseket,nem győzök válaszolni.Kedvesek vagytok!!!

Köszönöm mégegyszer! :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Úgy néz ki, végre sikerül felraknom néhány képet. Férjem segített..

Zozo, tényleg próbálj meg pihenni!!!

Kriszta, boldog névnapot!

Kristóf, Ábel és Peti képek nagyon jók! :)

És akkor az enyémek:
Benci pónilovagol a szőregi Rózsafesztiválon, tapolcai tavasbarlang(balatoni kirándulásunk), és egy mai pocakos kép.: Kép Kép Kép

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Gerika!
Németország Bad Hofgestein lesz egy cél az tuti utánna még megyünk Rosenheim-be szóval az a környék és mindezt MOTORRAL!áááááááááááá
Szép a pocid.

Enikő!
Jó volt olvasni a szüléstörténeted!

Zozo!
Irgum burgum ejnye bejnye stb........ :shock: :shock:
Én 5 napos csaszi sebbel nemhogy sétálgattam de még feküdni is alig bírtam.Na jó biztos a két baba miatt is meg a kórházasdi miatt is le voltam gyengülve.Két hetes csaszisan is 5 x álltam meg míg a másodikra feljöttem.Azért a 3 napon már mentem a kicsikhez a klinikára.Na jó kocsival de a kora részlegre van egy pár lépcső felfelé.... :roll:
Próbálj meg segítséget szerezni hidd el sokkal nehezebb és fájdalmasabb lesz a dolog.
Amúgy meg a helyettes dokinak is ki kéne menni szerintem.

Ma voltunk forma 1 en háááááááááááát nem mondom hogy nem egy hatalmas élmény de nem mennék el mégegyszer.Tegnap anyósnál aludtunk a kicsikkel együtt és ma reggel volt a nagy búcsú Norbikám fel is kelt 5 kor meg a Niki is mintha tudták volna hogy már nem leszünk később.Jól körbeöleltem őket és utánna aludtak tovább.Istenem de hiányoznak...

:cry: Az elindulás a nehéz ott remélem jó lesz.

Egyébként Norbika este belázasodott volt is para hogy mi lesz de ma már nem volt baja remélem nem is lesz.Nagyon jó volt anyós szerint a mai nap anyós csak ült és fátyolos szemmel nézte hogy játszik a két törpe.
Mátém itthon alszik még majd após jön hajnalban amikor indulunk és amikor felkel akkor viszi el.

Csibe!

Egész egyszerűen azért az agyagos mert csak ott van hely.

Na jó sokat írtam de legközelebb soká jövök szurkoljatok hogy minden oké legyen ha hazaértünk azonnal jelentkezem.

Kép
Kép
zitacicu2

Bea!

Köszi az infót! Jól jön, mert hétfőn megyünk a Balcsira.

Gerika!
Helyes a pocid... jó nagy :o És a térkép is tetszik, ami mögötted van ;) Nekünk is pont olyan van.
Vendég

Sziasztok!

Zozo írtam privit! :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Enikőnek és Zozonak szívből gratulálok a babák születése alkalmából.

(bocs a késésért, de nyaralni voltunk)
Vendég

Zsuzsu mikor vannak itt a tehenek??Láttam a tévében én is, hogy lesznek Szegeden, egész héten itt vannak?
20140113113746

Kriszta!
Nem jötettek a játszira, bár láttam az iwiw-en, hogy bővült a családotok aznapra! :lol:

Lányok!
Munkát keresek Szegeden pár napja, de iszonyú reménytelen esetnek néz ki! El vagyok keseredve! :cry: Regina novembertől bölcsibe menne, így nekem legkésőbb januárig valamit találnom kellene! Most nagyon feladtam!!!!

Kép
kajla

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket! :D

Anett!
1 hétig lesznek itt a tehenek tudomásom szerint. Mától vasárnapig szerintem. Mi szerdán megyünk "tehenészni" kora délután valamikor.

Gerika!
Nagyon bátor Benci a lovon, te pedig igazi gyönyörű kismami vagy! gratulálok , jó egészséget!

Ági!
Peti igazi műszaki zseni! :lol:

Zitacicu!
Érezd jól magad, biztosan minden rendben lesz a gyerekekkel!!!!!

zozo!

Én is kiakadtam, h nem megy ki hozzád a doki és a védőnő. Mi ugye Domaszéken lakunk és csak úgy fogadott el a szegedi gyermekorvos, h megmondta, nekünk kell vinni a babát. Amikor kijöhettünk a Klinikáról, bementünk a rendelőbe, megvizsgálta tetőtől-talpig, kiirta a recepteket, kaptunk időpontot az 1 hónapos tanácsadásra és ennyi. DE más, ha helyben van a gyerekorvos, itt is a hazaérkezés után megy látogatni a domaszéki gyerkorvos és a védőnő. Hozzám a védőnő hetente jött....

Remélem azért minden rendben volt, sok erőt, gyogyulást Neked!!!!

Enikő!
Hálás köszönetem a homeos leiratért, elraktározom!

Olvastam, h szájpenésszel küzdetek. Mi is szépen hazahoztuk egy éve, ecseteltem, törlgettem, fertőtlenítettem, mégis nehezen szabadultunk meg tőle. Állítólag a klinikán rendszeres a hazabocsájtás utan a "szájpenész ajándékcsomag " :twisted:
Azért remélem javul Zalán és a tejcsi is beindult!

Szép napot Mindenkinek.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Bocsi, csak a szájpenész dologra felkaptam a fejem: ne csodálkozzatok rajta, a saját szememmel láttam, mikor éjjelente bementem Kristóffal az újszülött osztályra, hogy a babáknak egymás után (bármilyen fertőtlenítés vagy letörlés nélkül) adják szájból szájba a cumit, illetve a tápis cumisüveget. No comment :evil: :evil: :evil:

Viszont még Inci mondta, hogy az igazi citrom leve is nagyon jó szájpenész írtásra, ha nem akartok boraxot használni.

Most csak ennyi voltam.

KépKép

KépKép
timika

Hali.

Dancsi, remélem, jól telt a nyaralásotok!

Kajla, én is keresem a munkát, de azt hiszem, előbb fogok piros emberkéket látni az égből lepottyanni, mintsem, hogy találjak egy helyet, ahol foglalkoztatnak. :(

Gerika, jó helye van bent a legkisebbnek. :)

Zsuzsu, érdekes, de Peti csak pár hónaposan kapta el a szájpenészt. Kaptunk rá bóraxos glicerint, az használt, ja, meg mikor kiderült, hogy szájpenész, a doki beecselte valami lila folyadékkal. Akkor azt kaptuk útravalóul, hogy ez nem az utolsó alkalom, de vmi csoda folytán azóta sem volt szájpenésze a fiamnak!
Ma voltam vele az orvosnál, megnézttem a térdén a kiütéseket, de a dokinéni szerint semmi komoly, valszeg azt a térdét jobban használja, és azért olyan, amilyen. Kaptunk receptet vizeletgyűjtő tasakra, mondtam, hogy ilyen nem kaptunk két hónapja, hogy akkor mi van, erre felírta. :) Kivi leszek, hogy fogok boldogulni.

Timi, ez most komoly? Pfúj! Azért ezt nem gondoltam volna...

Ági

És szakad az eső...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Kajla:igen vendégeink jöttek és elfelejtettem neked szólni!BOCS!!!!
Ígérem legközelebb jobban észnél leszek,de váratlanul jött a dolog és még bevásárolni is kellett!

Bepotoljuk.

Majd jelentkezem!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

sziasztok!
csak gyorsan, a csajok alszanak.

na, elmentem a gy.dokihoz a receptekért, (persze szívtam, mert több mint 1órát vártam) , de megvannak.

Zitacicu!
milyen volt az forma1? vittetek füldugót és távcsövet ? :mrgreen:
sztem amúgy élőben nagyon rossz, mi 3éve voltunk, de soha többet a tv-ben ezerszer jobb.

Timika!
nem volt szülésznőm (mármint fogadott)
de vasszurit se kapok csak a jöv.héttől, mert a házidoki is szabin van, mikor ezt meghallottam ezen már csak röhögtem, kellett nekem most szülni mikor mindenki szabira megy... :wink:
Vendég

lehet enni kopaszbarackot, barackot szoptatás alatt?
mit nem lehet enni, tudja valaki?
Vendég

Kriszta!
én is írtam p.ü.-t.
Vendég

Hogy az én kisfiam milyen jót alszik a viharba :lol:
Eddig ordított! Tegnap délelőtt 10től gyakice hajnal 3ig üvöltött, kisebb megszakításokkal. Aztán 3kor bealudtunk 5ig, majd 1,5 órás szopi és szunya fél 10ig. De azért állatmód nyomi vagyok :shock: :evil: az ordítást is ki kell bírni idegzettel, ugye....no meg a kialvatlanság... :roll:
Brutál hasfájós a kis szivem, akár Bogi volt..... :( Ma megejtettük első sétánkat a patikáig+ Micimackóig meg vissza, hát kinyúvadtam mire hazaértünk, pedig nem egy nagy táv... :shock:
Vettem Mecsek bébi teát, már adtam is neki, hogy attól-e de most csend van....Bár nem hinném, hogy 15 percen belül lenne hatása :lol:

Igen szájpenésszel küzdünk, a klinikáról hoztuk haza tuti, mert aznap reggel amikor kiengedtek már láttam, hogy van, másnap a dokker megerősítette.... Boraxossal ecsetelem, vagyis nem is ecsetelem, hanem dörzsölöm... :roll: A nyelvéről már eltűnt, meg onnan ahol könnyen elérem, de hátul a torkából nemtom hogy szedjem ki a telepeket :shock: :x

Dancsi: Köszi :D

GErika: Én is egyből a térképet szúrtam ki :oops: :lol: Szép a pocakod, olyan "fiús" csúcsos :) Csini vagy :) Bence élvezte a lovaglást? Sokat gondolok rád, hogy a 4.-ket várod, és majd az utófájások.... :shock: :x ÁÁááááááááááááááááááááááááááá

Kajla: Nem mintha tudnék segíteni, de milyen jellegű munkát keresel? Mi a végzettséged meg ilyenek... :) ??

Exi: Nagyon édes Peti :lol: Hogy vigyorog azon az izén :lol: (oldalkocsis moci???)

Timika : Én a Caulophyllumot, és a Pulsatillát szedtem a szülés előtt és az Arnicat a vajudás kezdetekor és szülés után.... Most meg az Urtica-t a tejszaporításhoz!
Még nincs napirendünk, össze-vissza vagyunk egyelőre. Holnaptól mélyvíz, uyanis anyukám hozza vissza a lányokat! :shock: :D De hát meg kell tanulnom milyen a nagycsaládos élet! :wink:
Ti jól? Mikor költöztök?

No megyek fel kell porszívóznom, remélem Zalánt nem fogja zavarni :roll: Bár a vihar sem zavarja...

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zozo:elolvastam és már válaszoltam is!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Hja nem is meséltem, aznap amikor kiengedtek a klinikáról (Zalán 4 napos volt) anyu letette hasra a kiságyba, és először oldalra, majd hátra fordult :lol:
Azóta is megfordul hasról hátra ha hason teszen le. Illetve csak akkor ha még túl éber. Ha kaja után bepunnyadva teszem be hasra akkor úgymarad és csak később dobja hátra magát amikor felébred :lol:

ceniko
Szeged

Felporszívóztam nem ébredt fel :lol:

Szokott ám nekünk nyitva is lenni az a naaaagy gesztenyebarna szemünk :D
Kép

Kép

ceniko
Szeged

Jaj, megzabálom Zalánt, milyen nagy szemei vannak (mondjuk a sérója se kutya)! ÉDES! És milyen kis mozgékony. Hát nálunk az alvás mindig is hason volt, mikor már tudott fordulni, akkor is. Kb. 4 hónapja kezdődött, hogy hol így alszik, hol úgy. :)
Ja, igen, oldalkocsis moci volt asszem, az oldalkocsijánál volt egy géppuskaszerűség is, hiába, katonai járgányról van szó. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

BIBI! BOLDOG NÉVNAPOT NEKED! :D

Timi!
Jobbulást!!!!!!

Enikő!!

GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ :!: :D

Az a vicc, h Ábelt reggel megvizsgálta a klinikán a gyerkdoki, nuku szájpenész. 1 órával később a saját dokink már látta..... no comment

A citrom tényleg jó, hála Timinek, h eszébe jutott, én frissen facsart citromleves gézlappal törölgettem Ábelt és magamat.

Ági!

Nem lehet kapni vizeletgyűjtő tasakot?????? Én most vettem, holnap mi is viszünk mintát a dokinkhoz.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Köszi a dicsiket, aranyosak vagytok! :)

Zozo, nem semmi, hogy még egy órát is várattak! :evil:
Barackot ehetsz nyugodtan, a körtével és almával vigyázz!
Meleg, zsíros-olajos ételek a jók most egy darabig, sok cukkini, tök; babot, borsót, egyéb puffasztót kerüld!

Enikő, azta!!! Jó erőben van a kisfiad! :D Nagyon édes!
A térkép anyóséknál van, elég sokat vagyunk mostanában ott!

Zitacicu, jó pihit, kikapcsolódást nektek!!!

Timika, ez a cumis dolog felháborító!

Zsuzsu, biztos a klinikai doki tejnek nézte a szájpenészt. Csak akkor szájpenész egyébként, ha nehezen jön le, úgy kell ledörgölni, különben csak tényleg a tejtől van valami lepedék.

Szép napot mindenkinek!

Erika

gerika

Timika! Örülök, hogy találkoztunk. Majd járhatnánk együtt játszóra, bár gondolom októberben nem nagyon szoktatok már!
20140113113746

csajok!
Nincs valakinek nemhasználatos, kölcsön kengurúja???

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Sok boldogságot a mostanság név- és szülinaposoknak, jó egészséget a legfiatalabbaknak és mamáiknak. Szép apróságok születtek az elmúlt hetekben, gratulálok minden friss anyukának és persze apukának is!

Mi egy kicsit el vagyunk veszve. A 9. hónapos hirmondó elmaradt, mert begyorsultak nálunk az események. A mi kis nagy fiunk a 9. hófordulón elkezdett mászni, 3 napra rá ülni, ma már ott tartunk, hogy engem használ (legtöbbször) és a bútorokat a felálláshoz. 9 kg és 74 cm. Kibújt 5 foga, most is kegyetlenül nyáladzik, meg a szájában van állandóan a keze. Látni nem látom biztosan, de vagy 4 fog kibújóban van. Szóval pörögnek a napok rendesen. Ezt csak az éjjeli ébredések lassitják egy kicsit.

Normális dolog, hogy majd 10 hónaposan még 2-3-szor kelünk éjjel enni? 11-kor, 2-kor, meg 5 körül (ez néha 6-ig eltolódik). Tápszert keverek neki, úgy 150ml-t eszik alkalmanként. Este szopizunk már csak, meg reggel, meg néha elalváshoz napközben.

Próbálkoztunk egy kicsit darabosabb kajával (dinnye, keksz), de sajnos öklendezik és ha előtte volt a pociban valami az mind kijön. Mikortól lehet darabosabb ételeket adni, és mit? Az új védőnönk azt mondta, hogy ha biztosan ül, beletalál a szájába és van foga, akkor kezdhetünk kenyérhéjjal. Bár nekem úgy tűnik ez a védőnő is rajtunk fog megtanulni gyereket nevelni. Elég jól megy neki a tankönyv szöveg, de ha valami attól eltérőt kérdezek teljesen lefagy. Az előzőnek 2 hete született kisfia, szeretném néha megnézni mire megy egyedül (azaz a tanácsaival).

Zolka baba nappal szinte semmit nem alszik, mert mióta mászik nem merem az ágyunban hagyni. A saját ágyában meg nem alszik el, csak ül és üvölt. Az autós ülés, a babakocsi remek hely a nappali alváshoz, de csak ezért nem autózunk, a melegben meg nem megyek ki vele napközben. Igy marad a nyűgösség vagy a szőnyegen alvás nagyritkán, mint most is. Valami ötlet?

Egyenlőre ennyi.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!

Megint elvesztem egy kicsit, de vissza-vissza olvasok!

A pocakosak egyszerűen nagyon szépek!
Sőt az "új" babócák szintén!

Zituska:
Csak hogy megerősítseleg vagy cáfoljalak.
Szóval a Zitus egyáltalán nem mondható kövérnek sőt egyáltalán nem, jó húsban van, itt ott van rajta mit fogni , mint ahogy rajtam is, de nem kövér szeritem PONT JÓ! Szerencsére ő arányos, míg én pl. mondjuk vékonyabb vagyok tőle vagyis lehet úgy látszik,de a combom a csípőm az bórzalmas az egész alakomhoz képest vagyis én aránytalanul vagyok vékoyn és jóhúsban lévő egyszerre :D
Zitus jól fogalmaztam rólad?

Drága sógornőm már otthon, természetesen alig akarta elkezdeni szedni a rák ellenes elismert "gyógyszereket" és még a mai napig nem kaptam sem én sem apukám egy köszönömöt sem, hogy apa odaadta neki amit ő szed (neki több van vagyis felgyülemlett és két doboz rákellen lévő elismert "gyógyszert" ami majd 20eft odaadott sógornőmnek). Apukámat vastagbél daganattal műtötték 7 éve és akkor bevették egy rák ellenes programba és onna kapja élete végéig egy készítményt ami már elismert rák elleni "gyógyszer".

Üdv: Ancsa

Ancsu

ancsuka

cseppek,
normális....

Boldizsár 1,5 éves koráig evett éjjel, voltak jobb időszakok és rosszabbak is

most pár hete alszik vagyis hajnaltájt egyszer felkel néha még mindig

darabos kajával nekem minkét gyerekem ezt csinálta, Jozsó 2!!!!! éves koráig, Boldi meg még mindig, 1-1 falat lemegy, de ha előtt evett vagy szopott, hány tőle sokszor
Vendég

Dancsi!

Ti hogy álltok súlyügyileg Boldinál? Most eszik rendesen? És hízik?
Vendég

Cseppek!
Gondoltam rád éppen, mert a sándorfalvi gyerekorvos helyettesiti a mi gyerekorvosunkat, és volt szerencsém vele a múlt héten is meg ma is találkozni. :cry:
Márk taknyos, köhög ezért kellett elvinni dokihoz. :cry:
Ti hozzá hordjátok a gyereket??? :?:

Gira!
Márk is hányos hosszabb Úton. Én legutobb két alkalommal B6-ot adtam neki, fél szemet. Azt hiszem az is jó hányinger ellen. :wink:
Mi is hétfőn megyünk a Balatonra, Boglárra. Ti merre mentek??? :lol:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Üdv.

Zsuzsu, de lehet magában is venni, de receptre ingyen volt! Meg is lepődtem. Na jó, amúgy sem lett volna drága, 5 db teljes áron 252 Ft lett volna. Szóval most van tasi, holnap próbálok ügyeskedni, aztán leviszem a dokinénihez az eredményt.

Cseppek, nem lehet, hogy azért ébred Zolka, mert nem lakik jól? Nem tudom, milyen tápszert kap, de Petinek kilenc hósan a vacsija egy doboz bébikaja és 1,5-2 dl tápszer volt (mondjuk ez most is ugyanennyi). Ha csak tápszert adsz neki este, akkor szerintem min. 2-2,5 dl az, amivel esetleg végigaludná az éjszakát, ha nincs más gondja.
Hm, nálunk nappali alvás a mai napig a mi ágyunkon van, persze azért rá kell nézni, hogy nehogy leforduljon, de ez már akkor is így volt, mikor még "csak" fordult Peti. :) Nekem jó szolgálatot tesz a szopispárna, azt teszem Peti mellé, így van némi helye a forgolódásra, de leesni nem tud tőle, hacsak át nem borul rajta. Mondjuk nekem már olyan szempontból szerencsém van, hogyha jól ébred, akkor feláll, elmegy lámpát kapcsolgatni pl., vagy ha tud, akkor letolat az ágyról.

Niki, hát nekem van valahol egy kengurum, azt hiszem a garázsban, este megkérdezem a férjemet, hogy tényleg ott van-e, és ha kell, vasárnap el tudjuk vinni, ha addig lehorgássza a drágám (mert ugye nem nagyon lehet rá számítani...), és még igényt tartassz rá.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Bocs, Niki, tévedtem, itthon van a kenguru, megtaláltam az egyik kinőtt ruhás dobozban. :D
Szóval, ha kell, vasárnap dél előtt megyünk apóshoz, akkor el tudnánk vinni!
Egyébként ilyen:

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

gira,
most éppen eszik, de nem nagyon hízik, 9 kiló evvann, kezdek beletörődni, most növi ki a 74-es ruhákat

mindehhez 22-23as lábacska, szöcske alkat :)
Vendég

Zita!
Tuksa Ágneshez járunk, a sándorfalvi gyerekorvost csak a képernyőről ismerjük :), meg a rosszhirét hallottuk.

Exi!
Zoli este befal egy bébiételnyi répa-krumpli-hús adagot (ettől nem durrog a valaga), szopik rá és úgy ébred éjfél körül. Napközben összesen 4-szer eszik és nem sok hiányzik akkor sem a full-bébikaja mennyiségből. 9-kor sütőtök vagy rizspép gyümölccsel, délben valamilyen zöldfözelék (spenót, saláta, brokkoli, tök, stb.) hússal, 3-kor gyümölcs keksszel, 7-kor répa-krumpli-hús. Szopi 3/4 8-kor, reggel 6-kor. Szóval az étvággyal szerintem nincs gond :). És erre jön az éjszakai kajálás még. Szóval ... :) jó lenne ha aludna...

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

exi: persze, h jó és még aktuális!Elküldenéd a számodat?enyém:30/336-36-25
előre is köszi!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Gerika: Szépek vagytok Bencivel és nagyon csini kismama vagy. Rajtad se látszódik hogy a negyediket várod :)

Bibi: Boldog névnapot!

Enikő: Hát valami hihetetlen édespofa ez a Zalán fiú :) És milyen ügyes, ilyent még nem is hallottam :shock: :lol:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja, Vesm írtam privit (csak mert mondtad hogy szóljak) :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hali.

Cseppek, hát nem tudom, Petinek is hasonló az étrendje, reggeli 2-2,5 dl tápszer, tízóraira gyümölcs (épp mikor mennyi, volt olyan, hogy megevett öt barackot), ebédre húsos házikoszt és néha még 1-1,5 dl tápi, uzsira 1 joghurt, vacsira meg főzi és tápi. Mondjuk vacsira AR tápszert kap, ez jobban telít, ha elfogy, és simát adok, akkor valszeg majd több kell, vagy néznem kell valami rizspép szerűséget.
Egyébként csak azért gondoltam, hogy a kaja a ludas, mert írtad, hogy akkor még eszik. Gyanítom, ha nem éhes lenne, nem kellene neki. Vagy félreértettem az irományod?

Niki, elmentem a számod, az enyém meg megy priviben. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?