Zozo: Miért nem a doki megy ki hozzátok????
A mienk is szabin van, de kijött a helyettese.... Nehogymár egy újszülöttel+ Vivi, friss hasi műtét után mászkálj....
Én is elmentem pénteken ebédért -ide a közelbe vagy 200 méterre- alig bírtam hazamászni, olyan rohadtul kifáradtam...

El tudom képzelni neked csaszi után milyen lehet.... Ménem pihensz????????????????????????
Homeopátia:
Szülésre felkészítés:
Pulsatilla D6 vagy C6
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 6 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
A szülés után akkor ajánlott, ha nem indul meg a lochia (váladék) folyása.
Adagolás: 2x5 golyócska
Caulophyllum D4 vagy C4 vagy 5CH
Javasolt: szülésre felkészítéskor, 3 héttel előbb elkezdhető a szedése, mint a várt szülési terminus.
Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását, a fájások rendszereződését, hatásosságát.
Adagolás: 2x5 golyócska
Vajúdás kezdetén:
Arnica C30
Javasolt: a vérzékenység csökkentésére, a szülés alatt keletkező sérülések gyorsabb gyógyulására, enyhe antiszeptikus hatású
Adagolás: a vajúdás kezdetén 1x5 golyócska
Vajúdás alatt:
Caullophyllum 5CH
Javasolt: méhnyakizom-tágító hatása miatt lerövidíti a vajúdás időszakát, homeopátiás oxitocinnak is nevezik.
Adagolás: félóránként 5 golyócska
2 órával a szülés után:
Staphisagria 30 CH
Javasolt: húgycső trauma (katéterezés) helyreállítására, bél- és hólyag atónia megelőző hatású, javítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító, feszültségoldó
Adagolás: 1x5 golyócska
Arnica C30
Javasolt: vérzéscsillapító, sebgyógyító hatású
Adagolás:2x5 golyócska
A szülés napjától:
Echinacea D4
Javasolt: fertőzések ellen, immunerősítő hatású
Adagolás: 3x5 golyócska 10 napig
Császármetszés esetén:
Arnica C30
Javasolt: a vérzékenység csökkentésére
Adagolás: a műtét előtt 1x 5 golyócska, a műtét után 2x5 golyócska
Staphysagria C7
Javasolt: a műtét utáni fájdalom csillapítására
Adagolás:napi 2x5 golyócska 1 hétig
Szoptatás:
Urtica Urens D6 vagy C6
Adagolás:napi 3x5 golyócska
A Várandósság témakör Homeopátia a terhesség alatt című topikból másoltam ki. Kicsijuci tollából való (hála Neki érte

)
Most csak ennyi műsor van.....