A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Barbi,
Remek memória :D Most tanulom, milyen két gyereket emelgetni.

Pann,
Egy 1,5 évesnek is jól jöhet a kengu. Ha pl nem akarsz kocsival menni, de azért mégsem akarod ölben vinni. Nekem ez nem opció, de csak azért, mert nyamvi vagyok.

Szabinak sikerült megfordulnia! Most nagyon kis meghatott vagyok. Ő meg elaludt. A kezét még nem tudja kihúzni, meg az is lehet, hogy holnapra elfelejti, de mos örülök :D

Kép KépKép
lorca

Hát ez a gáz, hogy ezt csak webáruházban találtam, próba nélkül meg nem akarok rendelni. Egyébként pl a fotexnet.hu-n van.

Gratula Szabinak! :D :D

mennem kell, itt a "világvége"......
Vendég

Lorca! Gratula Szabinak, mégsincs lemaradva! :D

Cumisok!
Vettetek már nagyobb cumit a gyerkőcnek? Most arra gondolok, hogy pl. az aventes cumiknál külön van 3-6 hóig.

Ági!
Nekem is bazira fájt a fejem, de ettem egy kis csokit és elmúlt! :lol: :lol: Csak vicceltem. Szeritnem az idő miatt is van! :(

Timi
Kép Kép
timocska

Pann, az enyémet kipróbálhatod ha rendelni akarsz. Akár ha összejön a tali, de bármikor be is ugorhattok Gergővel.

Barbi, ez jó ötlet, ha a Városligetben lesz, veletek szívesen sétálunk az Oktogontól. Vagy ha nálatok lesz valamikor és valaki elvisz, az is jó :lol:

Ági, szörnyen együttérzek, nekem a múlt héten fájt nagyon két nap is, be is vettem Paracetamolt mindkét nap, pedig általában megpróbálom nélküle, de nagyon sz.r volt..

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Alig bírok veletek lépést tartani... illetve egyáltalán nem...

Pann:

Az anyatej viszonylag hamar kezd lebomlani, mert egy csomó emésztőenzimet is tartalmaz hogy segítse önmaga emésztését. Ezért a lefejt/fagyasztott/felengedett tej már bomlófélben van, és mindenkinek egy kicsit más ütemben csinálja ezt. (Hallottam olyan esetet aki nem tudta felhasználni a lefagyasztott tejét, mert mire felengedet, már megromlott mert olyan gyorsan működtek ezek az enzimek a tejében.) Szerintem próbáld meg, hogy Gergő elfogadja-e a tejet, ha nincs szaga akkor sztem még nem rossz. A frisset is kóstoltad? Mert annak is van utóíze...

Timocska:

Én tuti kivárom a 6 hónapot a hozzátápival! Ne higgyj Anyukádnak, hacsak valami nagy gubanc nem történik, nem fog elapadni a tejed! Nagy gubanc alatt gondolok olyan betegségre amire olyan gyógyszert kell szedni ami miatt nem szoptathatsz. De sztem ilyen idős korban már nem fog Lilla csak úgy lemondani a szopiról. :D És ameddig szophat, addig tejed is lesz.

A medencés kép haláli!!! :D

Kéretlen tanácsok:

Na azt hiszem én meg vagyok áldva anyukámmal, mert ő nem szól bele, legalábbis ebbe. Maximálisan követte a kéréseimet a kajáltatással kapcsolatban, sose adott Zsuzsának semmi olyat amire én azt mondtam, inkább ne. Igaz, anyu nagyon sajnálta hogy ő nem tudott minket szoptatani (mindannyiunkat kb 2-3 hónapos korunkig sikerült) mert követte a szigorúan 3 óránkénti, este csak teát adunk rendszert, ennek megfelelően nem is volt elég teje. És nem is kérdezgeti sosem hogy na mikor kaphat már ezt-azt, elfogadta, hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást. Néha a rendszerrel szeret piszkálni, de mióta Zsuzsa nagyobb és beállt egy saját rendszerre, azóta már ezt sem hallom. Nasit ő sem ad neki. Az egyetlen kaja körüli vitatémánk az hogy mit kaphat egy "diétázó" gyerek, mármint aki éppen beteg. Valamiért nála pl sós krumpli meg pirítós mehet, de a főtt tészta vagy friss kenyér az nem. Szerintem meg azt kaphat amihez étvágya van, és örülök hogy eszik. Azért az olivabogyót én sem engedélyeztem mikor azt kívánta meg Zsuzsa egy hányós betegség közepén, de amúgy...

Csütörtök:

Szívesen csatlakozunk mi is, de úgy tudom, hogy 37 fok lesz. :? Meg attól is függ, meglesz-e akkorra a hőn áhított dupla babakocsink, amibe mindkét lányt be tudom csatolni. Ugyanis Zsuzsa akkorát zúgott a testvérfellépőről a múltkor a piacon, hogy hátrafelé esve jól bevágta a fejét a járdaszegélybe. :( Lett rajta egy jó nagy lila véraláfutásos pukli, még az a szerencse, hogy nem repedt fel vagy kapott agyrázkódást. Teljesen kiborultam és elhatároztam hogy muszáj a testvérkocsi. Zsuzsa még túl kicsi minden másfajta közlekedéshez, a kenguruhoz meg már nehéz nekem. Bár még belefér. :) Meg a kendőbe pláne.

Rólunk:

Képzeljétek, Szilvi bedugja a lábait a szájába és szopogatja a lábujjait. Tündérien édes! :) És már tudatosan utánanyúl a játéknak és beletömi a szájába. Persze több menetben kell próbálkozni, nem mindig sikerül, de azért hatalmas haladás! És mindezt egy pár nap alatt fejlesztette ki! Vadiúj tudomány!

Én is csak egy szál pelenkában lengetem Szilvit, éjjelre meg kap egy ujjatlan, vékony hálózsákot, hogy a hasa meg a lábai be legyenek takarva, de mást nem. MMég így is van hogy a feje alatt egy jó nagy nedves folt keletkezik.

Vettem egy kiságyat Szilvinek és beraktam Zsuzsa szobájába. Eddig Szilvi a mi hálónkban aludt vagy köztünk vagy a bölcsőjében. Bele kellett szoktatni az új ágyba, először nem díjazta, de most már van hogy csak berakom egy cumival, befordítja a pofiját a szopipárnába és már alszik is. Próbálkoztam már az esti együtt altatással is, de eddig még nem sokszor fordult elő, hogy pont egyszerre aludtak volna el, és amúgy meg ébren tartják egymást a gagyarászással. Ami Zsuzsa esetében még nem kritikus, de Szilvi robban ha nem tud valamitől elaludni. Azt hiszem ez az egy szobába költözés még várat magára, bár minél többet próbálom ott altatni Szilvit.

Csongria:

Sajnos meg kell hogy nyugtassalak hogy az irtózatos hajhullás normális. :( Most hullik ki az összes haj ami a terhesség alatt a fejünkön maradt. Nekem is most kezdett neki hullani és szörnyűűűűű hogy mennyi...

Összerezzenés:

Szilvi születésétől fogva ilyen érzékeny a zajokra sajnos. :( Ezért nem nyerő mellé a sikongatós, játékdobálós, ugrálós totyogó. :? No meg a recsegő parketta...

Másfél éves hordozása:

A legtöbb másfél évest szerintem még bőven kell hordozni/tologatni, mert ha már jár is stabilan, nem arra és addig ahogy te szeretnéd. Tehát ha célirányosan akarsz mondjuk egy fél utcánál hosszabb távot megtenni, akkor vagy cipeled, vagy tolod.

folyt köv

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi lányok az együttérzést és a tanácsokat. Jól esik, hogy véleményeket hallok, mert tudom, h nekem kell dönteni, de tanácsokat szívesen veszek. :)
Lorca laporoszkópiás műtét lesz állítólag. És egyet értek az ismerősöddel. Főleg mert a szülésnél tudtam, h vége lesz egy idő után, itt meg nem. Most hétvégén is begörcsöltem és 3 napig tartott. Ma du. javult meg. Az uh-on is epehólyag lezajlott gyulladást látott a doki ma reggel. Tényleg gondolod, h 3 nap alatt elfelejt szopizni?
Egy ápolónő barátnőm azt mondta, h próbáljam megbeszélni, h saját felelősségre hazajöhessek. A másik, meg hátha van fizetős szoba, ahová bevihetem Brigit is. Ha más nem a szülészeten van, csak állítólag adminisztrációs nehézségek miatt nem fogják engedni. :evil: De mindent meg fogok tenni, hogy szoptathassak valahogy!
lora7

Bocsi: lezajlott epehólyag gyulladást
lora7

hali!

Ágyban a Kiscsibész! :D

Ági! Akkor te meg tudod mondani nekem, hogy ki van-e párnázva a combjánál! Ki van? Ha összejön a tali, szívesen felpróbálom, ha nem akkor is! :lol:

Lora! Nekem vesekövem lett a terhesség alatt, de szerencsére azt mondták, hogy még ráér kivenni, ha nem fáj (nem fáj), de én is nagyon be voltam tojva napokig, hogy most mi lesz, hogy lesz Gergővel, bár akkor ő még csak 7 hetes volt. Szóval pontosan tudom, hogy min mész keresztül, de jobb ötletem nekem sincs, mint az itt elhangzottak. Nekem a rengeteg ivástól, ami a szopihoz kellett (meg a tejkő miatt) azt hiszem kijöttek a kövek (azt mondták, hogy két pici van), de még nem mentem vissza a dokihoz, hogy megerősítse. Sőt, kontrollra sem mentem vissza... :oops: :oops: :oops:

Róki! Pedig már nézegettem, hogy milyen jó találmány ez a testvérfellépő...hát most jól elment tőle a kedvem...milyen testvérkocsit vesztek?
Lábujj-szopogatás: pont lefekvés előtt néztem, hogy Gergő ha akarná sem tudná megcsinálni, mert nem ér el a szájáig a lábujja. Vagy túl rövid a lába, vagy nem hajlik eléggé a gerince, vagy túl nagy a hasa. Szerintetek melyik? :lol: :lol: :lol:
Már akartam írni, hogy a parketta nálunk is recseg és zörnyű! Már tudom kb., hogy hol vannak a legrecsegősebb pontok, ezeket próbálom kerülni, de nem mindig jön össze. Ádám meg úgy jön-megy, mint egy dinó, meg sem fordul a fejében, hogy baj ha recseg a parkett. És persze mindig akkor jön, amikor épp áthelyezem a már éppen alvó Gergőt a mi ágyunkból a sajátjába - szóval a legkritikusabb pillanatokban. Persze neki kb. mindegy, ha felébred nem neki kell visszaaltatnia. :evil:
Vendég

Róki,
Nem félted Szilvit Zsuzsától? Nati sem akarna ártani Szabinak, de azért rajta kell lennie a szememnek. Például szeretné, ha felülne, emeli a fejét. Rájön, hogy túl nehéz és ledobja. Eddig ezt csak a székében játszotta el, de a kiságyban is huzigálja a karját, lábát. Nálunk ezért még messze van a közös szoba, bár én áhítozok rá. Amolyan rózsaszín álmok: Jóéjtpuszi, ajtó becsuk, két ded alszik :roll: :D

Lora,
Három nap nagyon hosszú idő egy ilyen picinek. Nati, aki már beszélt, tehát volt memóriája, két hónap alatt nem csak azt felejtette el, hogy hogyan kéne szopizni, de azt is, hogy ő egyáltalán szopizott. Leszokás meg egyik napról a másikra ment. Napi 2 szopiról állt le teljesen, pedig 19 hónapig azzal aludt el. Kicsiknél úgy tudom, már néhány nap is elég. Persze nem feltétlenül!
Ha csak pici lyukakat furkálnak, az nem olyan rossz. Tesóm másnap hazamehetett, ha jól emlékszem. Néha azért van gubanc, a CO2 nem mindig ürül ki azonnal, az elég kellemetlen, így akadályozna Brigi ellátásában. Ezt szerintem a kóráház nem fogja vállalni, de ha elég határozott és kitartó vagy, esetleg. A másik, hogy ilyen helyeken a látogatás reggeltől estig van. Ha valaki be tudja neked hordani Brigót, az éjszaka nem lehet gond. Kórházból meg mindig haza lehet jönni, csak ha utána van valami gond, nagyon undokok tudnak lenni. Van elég tej a frigóban? Etette már valaki más?

Kép KépKép
lorca

Pann, a kipárnázást úgy érted combnál, h a fenék rész alatt? mert ott igen, és a szélessége is állítható annak megfelelően h kifele v befele néz a gyerek. bocsi, nem tudok nagybetűt mert anyán lógó hiszti van és a jobb kezem foglalt.
de majd kipróbáljátok!

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Lorca - micsoda igények :D :lol: Majd asszem nem fogok így röhögni ha jön a második :shock: :lol:

Panni! Nem is tudom mire tippeljek :lol: Nagyon jó az a kenguru! Mennyiért vesztegetik?

Holnap megyünk fülit belövetni! Remélem jól viseli majd!

Sági! Írok privit!

Na, jóéjt!
Vendég

Lorca:

Nem féltem Szilvit Zsuzsától, bár lehet jobb lenne az óvatosság. De nem nagyon közeledik hozzá, megtartja a tisztes távolságot. A cumijait szereti elcsenni, de ezen kívül a legnagyobb veszély Szilvire nézve, hogy Zsuzsa véletlenül rálép vagy megrúgja mikor mellette ficánkol az ágyon vagy a járókában. Már volt hogy egy szobában hagytam őket felügyelet nélkül 10-20 percre és semmi nem történt. Mondjuk kint voltam a konyhában, hallottam volna ha van valami, de nem volt.

Pann:

Testvérfellépővel az a baj, hogy csak annyira biztonságos amennyire megbízható a gyerek aki rajta áll. Az én hibám, hogy Zsuzsa leesett róla. Egy szőlőt markolt az egyik kezében (amivel kapaszkodnia kellett volna), a másik kezével pedig rossz helyen kapaszkodott, nem a tolókarba, hanem a babakocsi lábtartójába ami fel volt hajtva, de nem lehet rögzíteni, hanem lehajlik. Tehát azzal az egy kezével amivel kapaszkodott, azzal is egy olyan dologba kapaszkodott ami elmozdult a kritikus pillanatban. Azt már nem tudom, hogy a fenébe esett olyan szerencsétlenül, hogy nem nekem esett háttal, aki mögötte álltam pont, hanem mellettem a földre. Háttal.

Egyébként pedig ikeresernyőkocsit keresek a Babaszobán, de mivel szűkös a keret, és sürget az idő, ezért nem pont azt veszek, hanem valószínűleg ezt:

(kép)

Lora:

Nagyon sajnálom hogy így összejött ez neked!!! Azt mondják, az epekő szörnyű fájdalom, rosszabb a szülésnél... Kitartást neked, és remélem mihamarabb megszabadulsz a fájdalomtól!

Szopival kapcsolatban pedig szerintem kérdezz meg egy szopis tanácsadót, hátha van ötletük! Van egypár akik orvosok is amellett hogy szoptatási tanácsadók, szerintem nekik biztos van rálátásuk arra, hogy hogyan lehetne megmenteni a szopit a háromnapos kórházi tartózkodás ellenére. Egy telefont megér, nem?

Egyébként szerintem 3 nap alatt nem fog elfelejteni szopizni... ha másképp nem lehet, szerintem próbáld meg előre lefejni a 3 napi adagját (vagy akár egy hetit, biztos ami biztos), és addit megkapja cumisüvegből míg te bent fekszel... előtte lehet trenírozni, hogy naponta egyszer-kétszer üvegből kapja a lefejt tejet, hogy biztos elfogadja. Te meg fejjél amennyit tudsz a kórházban.

Pann:

Van ez az Ergobaby nevű hordozó, nagyon jókat olvastam róla, könnyű, kicsi, elöl, hátul és oldalt is lehet hordani, és valami ergonómikus trutyi, hogy a baba tartása szempontjából meg a szülők háta szempontjából is állítólag hiper-szuper. Nemrég láttam a Kismamában is hirdetve, ami azt jelenti, valaki már forgalmazza Magyarországon (eddig csak külföldi lapokon láttam). Gondolom az ára is olyan. De jó néz ki. http://www.ergobabycarrier.com

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A kép természetesen lemaradt...

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hja...

Most nézem a www.ergobaby.eu -n hogy 90 euró maga a hordozó, ami kb 22e forint, tehát idáig még egy árban van a BabyBjörnnel, de erre még rájön a 22 eurós szállítási költség Magyarországra, ami plussz 5500 forint. Kicsit húzós...

Ahhha... ellenben a magyar viszonteladó olcsóbban adja. No nem sokkal:

http://www.happy-baby.hu/index.php?manufacturers_id=20

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ez a hordozó tök jól néz ki, de ebben hol ül a gyerek? Nem bírok rájönni :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Barbus,
Nem kell két gyerekig várni. Csak tanuljon meg járni :twisted: A beszédet már nem is akarom említeni. Imádom, ahogy kérdezi, Az mi az ott, vagy Misinü (milyen színű) de attól még lehúzza az energiáimat. :lol:

Mindkettő alszik és nekem már csak az ebéd van hárta, ami sajtos tészta lesz. Kész nyaralás :)

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Nekem is egy kicsit problémás, hogy hova is kerül a picúr. És kiakasztó ára van :shock:

Róki,
20 percre én még Natit sem tudom egyedül hagyni. Tuti utánam jönne. :D Annak ellenére, hogy javul a helyzet, azért max egy wc erejéig megyek ki a szobából. Többnyire tényleg rá se hederít, de aztán van egy pillanat, hogy rájön, Szabival is lehetne játszani. Ilyenkor landolnak a kiságyban különböző dolgok, plüsszsiráftól kezdve labdán át a kis babakocsiig. Meg a szeme is nagyon vonzó neki. :oops:
Te hányadik babakocsit veszed? Ha jól számolom, már legalább a 3-4. Tegnap kérdeztem egy ismerőst, ő már az 5.nél tart, pedig a nagy 3 sincs.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Tegnap este Lillus 7 körül annyira beájult, hogy átaludta a pelenkázást, a pizsibe átöltöztetést, és még az etetést is. 9-kor megetettem álmában. Cuppogott rendesen! :D :D Persze, reggel 6-ra már kialudta magát és tele szájjal vigyorgott! :D :D :D

Babakocsi:
nekünk Graco van, de már most tudom, amint stabilan tud ülni a gyerkőc, veszünk egy kisebbet. Egy esernyőkocsit, amivel a bkv-n is tudok majd közlekedni. Ez meg marad a helybeli sétáknak, vagy ha hazamegyünk anyukámékhoz.

Parkettarecsegés:
nálunk ugyan minimálisan recseg, de Bali állandóan képes azt a pontot megtalálni és mint egy birodalmi lépegető jár-kel a lakásban. És nálunk sem ő altatja ám vissza a bébit! :evil: :evil: Ja, és kábé mikor épp elaltatom Lillust, ő leejti a kanalat a járólapra, becsapja a konyhaszekrény ajtót stb. Szóval kiakaszt néha! :evil:

Kami!
Drukkolok! :D :D

Tényleg, hol van Mazsi :?: :?:

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Timi, akkor Lillus is szépen átaluszkálja már az éjszakákat! :P

Nálunk ilyen nagyon csörgés-zörgés nincs, Gábor erre nagyon figyel, sőt van, hogy inkább ő szól rám :oops: Altatni is mindkettőnk szokott ha arról van szó!

Jópofa ez a hordozó! Csak mitől BIOpamut??? :roll: :lol: :lol: :lol:

Emma úgy perlekedik a játszószőnyegén az állatokkal, hogy nem lennék a nyuszi helyében :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jo reggelt.

Izg-izg.

Gabor tegnap akkor tusszentett egy hatalmasat, mikor Aron bealudt. Isteni szerencseje, hogy nem ebredt fol, mert bizony isten o altatta volna vissza. Ha mashogy nem, ugy, hogy elmentem volna setalni egyet!

Sajna nalunk o nagyon zajos, toros-zuzos (ezt meg terhesseg alatt irtam is, amikor osszetorte a reggelizo bogremet). Egy tank. Mostanra mar inkabb becsukja az ajtot reggel (ja, meg az a kedvencem, amikor a mis szobankban levo vallfas szekrenybol kirangatja az inget - reggel, amikor Aron meg alszik, bar mar eleg feluletesen!), na nem, mintha skat tompitana a zajain, de legalabb a szandek megvan.

Izg-izg.

Aron majomkodik az agyunkban. Mostanaban szep hosszasan nezegeti a labujjait es dumal nekik. Ugyved lesz, en tudom.

Izg-izg.
kami

Kami!
Mikor mentek?

Timi
Kép Kép
timocska

Csajok! Tegnap néztem a híradóban: ma is kánikula riadó van! Óvatosan a sétákkal!! Mondom én, aki a legnagyobb melegben kell hogy vigyem Emmát a fülbelövésre :? Már kitaláltam, hogy kivételesen visszaaplikálom a kocsira a mózest, mert azt teljesen le tudom árnyékolni!
Vendég

Kami! Nagyon szorítok nektek! Próbálj meg előre ne nagyon idegeskedni! Látod, Áron is milyen kis nyugis ;)
Vendég

Nekem a postára mindenképp el kell mennem, mert tegnap (természetesen 30 nap után) kaptam egy levelet az apeh-tól, hogy vmi nem jó az adóbevallásba. Kijavítottam, fel kell adnom. Így is innentől számítva újabb 30 nap, mire visszakapjuk a lakáshitel után a pénzünket! :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Jóreggelt...

Lorca:

Eddig "csak" két babakocsink van, egy ősrégi Peg Perego amin a testvérfellépő van:

Kép

Most nézem milyen kicsi volt Zsuzsa ezen a képen még... most már jóval a tolókar fölé ér a feje, állandóan bele is veri, ott kell tartanom a kezem a közepén mert ráadásul egy bütyök is van ott amit a váz összecsukásakor kell babrálni. Na szóval a képen látszik hogy nem oldalt fogta, mint a képen, hanem a lábtartót az állánál és az lehajlott, úgy esett le. Egyébként ezt a kocsit használtan vettem egy ismerőstől fellépőstől, mindenestül. Jó, stabil, meg a bevásárlókosár is jó nagy, csak hát Zsuzsának nem túl biztonságos. Meg nagy és nehéz. De mélykocsinak nagyon kényelmes. Igaz, Zsuzsa ilyen idős korára rég kinőtte a mélykocsi részét. Ha Szilvi is kinőtte, tuti eladom. A testvérfellépőt szeretném leszerelni róla, mert az még jól jöhet, meg talán külön jobban el tudom adni őket.

Ja, és bár régi, találtam egy vázra illeszthető autóülést ami ugyan nem Peg Perego, de ráillik. Csak nem túl praktikus levenni a mélykocsi részt és ráilleszteni az autósülést, úgy meg egyáltalán nem lehet, hogy a gyerek közben benne ül.

A másik kocsink egy Graco Mirage Travel System:

Kép

(Zsuzsával)

Imádom. Könnyű (7 kg), sokkal könnyebben navigálható mint a PP, a hozzátartozó autósülés egy mozdulattal rárögzíthető úgy hogy közben a baba benne ül. Csak ezen nincs testvérfellépő, és kicsit már leamortizáltuk. De mindkét lánynak jó, tehát akár cserélgethetem hogy melyik lóg rajtam és melyik ül a kocsiban. Ha a Graco dupla verziója is ilyen kényelmes, akkor biztos szerelem lesz belőle. De most nem tudom, hogy az egymás melletti vagy az egymás mögötti típusút szeressem. Egyik se fér ki kényelmesen a házunk kapuján. :evil: Az egymás melletti túl széles, az egymás mögötti pedig túl hosszú...

Ágiboldi:

Elöl: http://www.ergobabycarrier.com/gallery/ ... age12.html

Oldalt: http://www.ergobabycarrier.com/gallery/ ... mage7.html

Hátul: http://www.ergobabycarrier.com/gallery/ ... age13.html

Egyébként imádom az ilyen képeket (mint az utolsó) ami teljesen azt a benyomást kelti, hogy a baba az kábé egyenlő egy nehezebb hátizsákkal, de ettől még teljesen mobilis marad a család. Kérdem én, hol van neki a váltás pelenkája, ruhája, pelenkázóbetétje, popsikrém, naptej, sapka, takaró, cumi, cumisüveg, esetleg bébikaja??? Na? Azt hova pakolja magára az ember?

Barbus:

Jó kérdés. De van rendes anyagból is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mi csak a neurologushoz mozdulunk ki, az is felora seta oda-vissza. Kenguruval megyunk, es lehet, hogy csak egy ujjatlan bodyt adok ra...
2-re kell menni, ami azt jelenti, hogy 1:40-kor indulunk. Remelem most nem orditja vegig a vizsgalatot. Ott mindig ordit - a korzeti, szuris dokinal meg sose, a szurik ellenere is szivesen produkalja magat. Szerintem a gyerekek igenis erzik a kulonbseget es van, amit szeretnek, van, amit nem - es szerintem fol is ismerik a helyeket!

Nekunk is kene postara menni, de azt majd holnap. Oda reggel erdemes menni, mivel akkor ures meg... Jaj te szegeny, Timo, ezek az APEH-es dolgok sose jok. En is izgulok, hogy vajon Gabor regi cege vegul megcsinalta-e neki az adobevallast, ugy, ahogy igerte meg Gabor tavozasakor, vagy szepen megsem csinaltak meg es Gabornak az iden nincs adobevallasa...

Valamiert ma nagyon rossz a gyomrom. Ejszaka is majdnem hanytam es most se vagyok a topon. Az utobbi 2-3 napban nagyon sok hust ettem, aranytalanul sokat a tobbi naphoz kepest (leolvasztottuk a fagyot es a benne levo hust Gabcika megcsinalta...) - lehet, hogy ez a baj? Remelem, csak meg van terhelve es semmi komoly! Szopi ide vagy oda, ma asszem bojtolok, es akkor estere talan jol leszek... inkabb sokat iszom, mint sokat eszem ma...
kami

Aron kifaradt, most igy pihen:
Kép Kép

Tegnap este, furcsi utan ekkorat sikerult trottyantania. Aztan lasztizas.
Kép Kép Kép
kami

Roki! Hat a kocsiban hagytak, most csak megalltak utkozben felfrissulni! :D (Mi egyebkent mar tenyleg csinaltunk ilyet, feluton megalltunk a tengernel, tenyleg semmi nem volt nalunk, csak a kocsikulcs meg a fenykepezo...)
kami

Kép Kép

Na, nalunk igy megy az ejszakai alvas. Nyakig betakrom es az elso szopiig igy is marad...
kami

Szóval a gyerek nem BELEül valamibe, amin kidugja a lábát, hanem a szülő és a gyerek között nincs anyag és csak RÁül az anyagra, ami úgy van kialakítva, h a feneke alá kerül, a másik oldalon meg a szülő hasa támasztja? Bocsi, tök mindegy amúgy, és nem is kell Róki, h válaszolj, csak én értetlenkedek :lol:

Kami, estére túlllesztek az egészen, de ha hazaértetek azonnal gyere és írd meg, h mi volt.

Kép
Kép
agiboldi

Ági:

Fogalmam sincs, mert élőben még nem láttam ilyet, de állítólag valahogy úgy csinálták hogy a baba súlya a csípőre esik javarészt, állítólag ezért olyan kényelmes. Meg neki azért jó, mert nem a szeméremcsontjánál fogva lóg, hanem a fenekén ül és a lábai átölelnek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csajok, leemeltem a netrol (Flickr) egy fotot, akkorat rohogtem, mikor meglattam!!!!
Kép
kami

Timocska,
Az adóbevallást én is elrontottam. A legjobb, hogy fogalmam sincs, mit. Csak annyit írtak, tartalmi hiba. Így most anyukám, ahelyett, hogy Natira vigyázna, megy majd az apehbe. :evil:

Rokica,
A Grecora emlékszem. Nekünk is olyan van, még színben is. Csak azt hittem, hogy volt egy pici is. De így is jól haldtok, két év, három kocsi. 8)
Testvérkocsiból a játszin elég sok van, már sokat kérdezősködtem. Ami egymás előtt van, azt nem ajánlotta az anyuka, egyáltalán nem mobil. A kedvencem egy svéd babakocsi. Nagy kerekek, könnyen mozog, tesónak van rajta mózes, míg a nagy rendes sport részen ül. Már csak ki kell menni egy ilyenért. :wink:
Egyébként én is gyakran ledöbbenek, hogy milyen gyorsan nőnek. Nati most már feléri a Gr-t, úgy tologatja. A legjobb a cipő. Télre vettem egy 24es csizmát. Amellett, hogy nem volt tél és alig használta, végig nagy volt. A nyárra vett szandi kicsi, pedig májusban mért lába még 23,5 volt. Most már lelóg a lábujja a 24ről. :shock:

Kép KépKép
lorca

Megjöttünk a postáról, se sokan nem voltak, se túl meleg nem volt még! :) Büszke vagyok magamra! :D :D

Kami!
Áron kakis képe túlszárnyalja Lillusét! :D :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

sziasztok!
Le vagyok maradva vagy 10 oldallal, csak jelezném, h visszajöttünk! Nagyon klassz volt, csak nekem is hiányzott a mérleg :oops:
(Pedig már leszoktam az evések méregetéséről, de otthon határozottan úgy éreztem, hogy keveset eszik, kevés a tejcsi szóval jó lett vón ellenőrizni...) Azt hiszem, csak kicsit stresszes volt a környezet mindkettőnknek, mert mint az ősközösségben, az összes baba együtt volt, és hol egyikünk vigyázott rájuk, hol a másik. Én meg még nem szoktam hozzá, hogy a többi babus ilyen mozgékony, kurjantgatós stb-stb.
Ja, Lorca, rád is gondoltam, amikor a tesóm 2 cm-ről szaglászva nosztalgiázott, hogy az anyatejes kaka nem is büdi. Bezzeg, amiből én csomagoltam ki az ő kisfiát!!!

Hát reményeimmel ellentétben Roli nem leste el a többiektől, hogy hogyan kell megfordulni :( Talán előbb a kézügyességt kívánja fejleszteni-mostanában "olvas" úgy, hogy ő fogja a könyvet is :wink:
Mennem kell, társasághiánya van...
Kami, drukkolok én is!
Vendég

Bigsis, jó, h visszajöttetek. Na tessék, nekem is ez volt, nagyon hiányzott a mérleg, és most visszajöve megnyugodtam, h nem is lett kevesebb a tej, csak én gondoltam. Az lehet, h nem elég, de ugyanannyi mint volt..

Boldi nappali hason altatását igencsak megnehezíti a forgás tudománya, mert ha nem akar aludni akkor fogja megát és visszafordul (kb 5. próbálkozásra :lol: ), szóval birkózunk egy sort mielőtt végre elalszik..

Most már tök régóta alszik! Azóta már én is aludtam egy kicsit, ettem, netezek stb :D Kár, h ezt sose lehet előre kiszámítani.

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok

mi is megjöttün a nyaralásból, és vissza is olvastam, hohoóó. na persze reagálni nem fogok tudni, mert annyira ász nem vagyok (és bazi sokat írtatok hálistennek), de azért nagyjából képben vagyok, kivel, mi történt.

kami
n kivi vagyok, mit mondanak, rem, megnyugtató híreket kapsz

barbi
mi is szívesen megyünk hozzátok, bár kocsink nincs. tömegközlekedéssel megoldhatatlan? (arra az esetre, ha nem férünk be senkihez)

tali
lesz akkor a héten, v halasztódik?

ágiboldi
bár kicsit a lelkemre vettem, h azt írtad barbinak, h "veled szívesen megyek", de azért ha van rá mód, mi is csatlakoznánk :lol:
tényleg, tornát mikor kezdjük??

gratula minden megforduláshoz a manóknak! kele max az oldalára hengeredik, persze mi már ettől el vagyunk ájulva :oops:

a nyaralásunk szuper volt (csopak), én még életemben ennyit nem strandoltam. délelőttől estig kinnvoltunk faárnyék+napernyő alatt, hihetetlenül szuper volt. kele is n jól viselte, csak akkor nyűgösködött, ha vlmiért nem aludt napközben egy hosszút sem. a tanulságokat azért megosztanám.
1. mindenkinek n n ajánlom, h menjen nyaralni, ha teheti, sztm összességében nincs benne semmi nehézség (főleg a babának - enni, aludni, bőgni mindenütt lehet :lol: ) és n kikapcsol.
2. az első két napom rémálom volt, meg voltam győződve, h éhen fog halni, megfagy, megsül. ne kérdezzétek miért, egyszerűen szorongtam két álló napig, gondoltam is, h ha ez a nyaralás, akkor szuperül jártam :? , de aztán belerázódtam, sőőőt...
3. nekünk n bevált az utazóágy, szúnyoghálóval kombinálva, n nyugodt voltam, h kele biztonságban alszik.

jut eszembe, szúnyogok
mi használtuk éjszakára az új raid csodát, bár nekem se tetszik az ötlet 100 százalékosan,de vlmit muszáj volt

mazsi
miután a nyaralás alatt vlmiért el kellett kezdenem két mellből szoptatni, gondoltam újra nekikezdek a fejésnek és a te módszereddel hozzáláttam a 7-7...-hez. 60ml jött le, sztm nem rossz eredmény. de h nem kaptál inhüvelygyulladást???

majus3

Kata!
Örülök, hogy itt vagy! Boldog hófordulót utólag Rolinak!
Hány kg most Roli?

Ági!
Lillust képtelenség hason altatni, mert állandóan emelgeti a fejét, a cumi meg folyton kiesik! :twisted: :twisted: Háton kisebb az esély erre! Pedig a doki is mondta, hgoy próbáljam hasra tenni többet! Ha meg ébren van, akkor 3 perc után eltörik a mécses. Hagyjam szenvedni? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Helló Drusza! :)
Tök jó, hogy ennyira klassz volt a nyaralás! Mi mindenképp megyünk! :) Ha tudsz, mutass képeket is! :D

Én vkit tudok vinni majd Barbiékhoz.

Ezt a 7-7..5-5.. akármi fejést ezt szopi után csináljátok?

Mivel a tali a héten nem lesz, jövőhét? Nekünk kedd nem jó.

Timi
Kép Kép
timocska

Május, hurrá, visszajöttetek! Na egye fene, veletek is szívesen sétálunk :lol: csak egyedül nem olyan messzire.
Tényleg, lássuk a fürdőruhás képeket!
Torna jövő hét? Esetleg felhívom őket ezen a héten a babatorna időpontja előtt és megkérdezem.

Timi, igen igen, hason 5 perc szenvedéses fejemelgetés, nyöszörgés, anya kivár, cumit tart. Van, h 10 perc is, de elfárad, és aztán nem bírja emelni a fejét, cumistul a szájában vekeng jobbra balra, aztán bealszik, közben fenék paskolás és/vagy hát simogatás :lol:

A jövő hét jó lenne, csak Ria kérte, úgy emlékszem, h ha lehet inkább utána, h tudjanak jönni.

Kép
Kép
agiboldi

Jajj, felek. Keszulodok. Nemsoka indulunk. Szoriccsatok (bar szinte biztos vagyok az MRI-ben... inkabb azert szoritsatok, hogy az MRI majd kimutassa, hogy SEMMI problema Ajronka agyaval!!!)
kami

halihó

vagyok csak elromlott a kicsi lányom :shock: nem hajlandó napközben aludni de letenni sem lehet :shock: most is itt ficánkol a vállamon :lol:

ja és tegnap még a kakinélküliség miatt is küzdöttünk aztán este szélcsövezés hatására lett egy kevés ...így el tudott aludni

ma viszont lett egy nagy adag :lol:

a 7-7... fejést én csak az esti szopi után csinálom
naközben csak azt a cicit fejem ki amiből szopizott
ha mindkettő kell neki akkor mindkettőt amíg ki tudok facsarni belőle vmit

most megxek mert így 1 ujjal kicsit macerás ha lenyugodott próbálok jöni

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Május,
Üdv itthon! Gondoltam rátok ebben a nagy melegben. Örülök, hogy jól sikerült. Mi is akarunk menni valamerre a nyáron egy hetecskére. :D

Kata,
Üdv nektek is!!! :D

Timi,
Ezt a Mazsi féle fejést én este szopi után csinálom és szerintem hatásos. Mondjuk eddig 2x csináltam.

Voltunk ma 11-kor a dokinéninél, Peti megkapta a második Rotarixet. Egész elviselhető volt a meleg, mert fujdogált a szél, kék ég, bárányfelhők...Ilyenkor mindig egy tengerparti nyaralás jut az eszembe. Jaaaj, de jól esne egy kis levegőváltozás, mondjuk egy kis sós levegő.... :lol:
Vendég

na, visszaolvastam nagyjából...
a képek szuperek: főleg Nati szumós múltjáról :lol: :lol:
(Roli most 4 hónaposan 6,36 kg volt-otthon mindenki meg volt döbbenve, hogy már milyen nagy. Én is nagynak láttam a többiek mellett: pl. a 8 hós unokatesója csak 1 kilóval nehezebb...)

Nyaralás: én is úgy mennék!!!!! Főleg, h bekukucskáltam Bozótka mexikói képeibe (ugye, nem baj?) Most már Mexikónál alább nem adom!!! (de nem ezért utasítottam vissza anyósék meghívását, hogy nyaraljunk együtt Hajdúszoboszlón a csúnya barna vízben :shock: ).
(Bozótka, látva téged, most már értem Zsófi bozontját és a nick-ed is :lol: :lol: )
Na jó, Csopakot szívesen bevállalnám, de csakis legszűkebb családi körben!
hja, Május, én is hiába olvastam vissza, az agyam, mint a szita :cry: :cry:
Teszek majd fel képeket a kis unokatesókról...csak most vasalnom kell, nehogy megverődjek, ha hazajön az uram :(
Vendég

Jut eszembe: téma volt a nagyfosás is. Nálunk tegnap volt az eddigi legdurvább (pedig csak 1 kakimentes nap volt előtte). Ott biza nem volt kérdés, hogy fotózzak-e vagy mentsem, ami menthető, mert a hitvesi matrac forgott veszélyben. Tulképpen ott helyben kellett tisztába tennem Rolit, mert mozdíthatatlan volt. (Pedig a Liberó eddig jól vizsgázott...)
tudom, dolgozz macska-megyek is vasalni :cry: :cry: :cry:
Vendég

Hahó!

Kata! Május! Jó, hogy visszatértetek :P :lol:
Nyaralásra irigy-irigy :D Talán nekünk is összejön vmi, de lehet hogy majd csak ősszel!

Sági! Peti nagyon ügyes fiú! :P

Kami! Drukkolok nagyon!!!

Mi megjöttünk a fülbelövésről. Én rosszabbul viseltem, mint Emma :lol: Kb egy hangja se volt, még az elős belövés után se, csak amikor anyu (szerencsére eljött és ő fogta :oops: :lol: ) másodjára is lefogta a kezét akkor reklamált :lol: Dobok egy képet:

Kép
Vendég

Tali: hozzánk a jövő hét utáni héten lehetne jönni hétfőn vagy kedden! Kinek mi lenne jó? Egyébként busszal is ki lehet jönni, az Árpád hídtól indul és itt is egy rövid sétával elérhető! Többiek?
Vendég

Nagyon cuki Emma új fülije! :D :D

Kata!
Nálunk is a Libero a favorit, mégis Lillus nevezetes kakija abból folyt ki! :D :D :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:07-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Megjottunk. Minden nagyon szep es jo, SOKKAL jobb allapotu a gyerek, mint a multkor. Megis megyunk MRI-re Sagiekhoz. Mondjuk erre fogadni mertem volna es mar nem is banom. Amit ki akarunk zarni, az barminemu agyi benulas, ami jo esellyel nincs, mert az mar korabban kijott volna, de 100%-ban meg akarunk rola bizonyosodni. Jovo utani hetfon lesz a vizsgalat. Mar varom!

Most etetek, mert eddig hosiesen birta az ehezest, de most razenditett a kis hos.
kami

Timi! Haláli ahogy Lillus csókos szájjal bambul a második képen :lol: Ez elalvás előtt készült?
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?