Egy pillanatra nem nézek oda és alszik maszat. Ha csend van, már ugrok, de ez csak Natinál vészes.
Orsi,
Én is csak a vonalzó alapján lövöm be, hol is tartunk.
Senkinek sincs minden nap ideje. Ettől még lehet írni.
Szerintem a bébihordozó szülinapra nem olyan rossz. A gáz szerintem az, ha mondjuk egy konyhai reszelőt kapnál. Mindig ilyen ajándékoktól rettegek.
A forgással meg nem vagytok elmaradva. A babák, akik csak fél évesen kezdenek forogni, lehet, hogy jóval korábban tanulnak meg járni és beszélni. Tapasztalat.
Az uh vizsgálatokat a dokidtól kérd, ő ad beutalót.
Timocska,
Altatásnál nálunk is lesni kell a tökéletes pillanatot. Fél perccel korábban és kipattannak a szemek. Fél perccel később, és felháborodik, hogy piszkálom és jön a nyüszi. Fejlődik a gondolatolvasó képességem. Már tudom, hogy a médiumok miért nők többnyire.
Rúzs-mellbimbók nálam megszokottak
Kamera? Ez eszembe se jutott volna
Pann,
Ha van hely kocsiban, akkor csatlakoznék. Sima BKV az egyszerűbb mégiscsak.
Bigsis,
Barbi, bizsu biz-baz nekem sem kell. Natinál jó sokáig kellett várni, hogy bújós legyen. Szabi már most az.
A suttogót én főként azért olvastam el, hogy képben legyek. Az angyalom, ezt én tökéletesen csinálom, csak hallgass rám hozzáálás azért idegesít. És bevallottan a lovak után lett elnevezve.
Mona,
A tápszert a WHO 6 hónap előtt szükséges rossznak tartja. Egyezik a véleményemmel. Ha nem muszáj, akkor ne. A hozzátápit te tudod eldönteni, hogy alkalmas-e rá. Tud támasztva ülni? Nyelvnyújtó reflex elmúlt? Érdeklődik a kaja iránt? Ha igen a válasz, már (szerintem!!, de csak ha akarod) elkezdheted. Az éjszakai keléseket igazából nem fogja megoldani, rendes mennyiséget - mint ahogy te is emlékezhetsz

még jó darabig nem fog enni. Timoval is egyetértek, éjjel pótolja, amire nappal nem volt ideje.
Lili meddig szopott?
Dinyuska,
A hozzátápit azért ellenzik, mert óriásit változott a világ azóta, hogy mi voltunk kicsik. A kettő nem ugyanaz. Az allergia aránya brutális mértékben megnőtt. Akkor ismeretlen volt a felületkezelt alma, a hormontartalmú, antibiotikummal kezelt hús, a GMO növények. Amíg tejet, tápszert kap a baba, addig ezektől a hatásoktól védve van, és mire ajánlják a hozzátápit, 4-6 hósan, sokat fejlődött a bélrendszerük. Hivatalosan nincs különbség a tápis vagy cicis babák között, a reflux az egyetlen, ami engedékenységet vált ki általában.
DE! Szerintem senki nincs itt, aki elítélne a hozzátápi miatt. Végülis ezek csak elvek, teljesen biztosak nem lehetünk abban, hogy ki csinálja jól. Én csak azokra a dokikra és védőnőkre tudok kicsit haragudni, akik a saját szakmájukkal szembeszállva mondják a véleményüket, anélkül, hogy ezt elmondanák. Orvosok, kutatók szánják arra az életüket, hogy pl a WHO kijelentsen valamit.
Ok, én is túlfilozofálgatom a dolgokat...abbahagytam.
Natival 5 napig voltam a Sotén, nem volt mérhető adag tejem, csak hetek alatt sikerült feltornázni 30-40 ml-re. Az első 3 hónapban volt csak mérleg, addig nem mértem 80ml-nél több szopit. Teljesen normális, hogy nincs az első pár napban, csak 1-2 ml kolosztrum. Mégis 19 hónapig szopizott.
A BCG ha eddig nem fakadt ki és csomó sincs, lehet, hogy már nem is fog. Valószínűleg kap egy ismétlő oltást. Dokid még nem szólt?
Kristy,
A szopi nehéz. Az elején. Aztán belejön az ember. Nekem 6 kemény hetem volt, sírós szopikkal, folyamatosan szétrágva. Aztán elmúlt, most meg a világ legtermészetesebb dolga, néha még fel sem ébredek rá.
Pann,
A keményítő azért gond, mert elég kicsi a gyomruk és ha olyannal van tele, ami nem emészthető, akkor elfoglalja a rendes kaja helyét. Így tele pocival is éhes marad. Dr Spock amerikai, az ő elveik alapján nem feltétlenül a gyümi az első.
Még nem jutott eszembe, hogy nyers gombát egyek.