A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Május,
Nagyon jók a képek, főleg a Kele-portré! Vittétek a vízbe is Kelét? Még nem néztem utána, hogy mikortól javasolt strandos medencébe vagy élővízbe vinni a gyerkőcöt.

szüléstörténet
akinek várakozáson felül jól sikerült a terhesség/szülés (esemény oldalról, nem végeredmény szempontjából :) ), annak nincs olyan félelme, hogy a következőnél úgysem lesz ilyen szerencsém? Mert rajtam mindig egy ilyen jellegű félelem fut végig, ha a következő gyerekre gondolok. Ez a furcsa szorongás elveszi a kedvemet a folytatástól. Persze mindenképp szeretnénk folytatást, csak mindig ez az érzés, hogy ilyen jó úgysem lesz...

Orsi
Kép Kép
sno

Május,
Kelének nagyon édes mosolya van! és végre nemcsak bebugyolálva látom! A apa kalapja szuper ötlet! Jól eltakar benneteket a kíváncsiskodóktól. Bár én még kíváncsibb lennék, mekkora fejű gyerek bújik a kalap alatt :lol:
Orsi,
szépek vagytok! Roli is mindig így belebújik egy "rongyiba" (ahogy a pelust hívjuk). Apa munkája miatt költöztetek Tatabányára, vagy miért pont oda? Ha van rá publikus magyarázat...

Emma a cumival is szenzációs kép!
(Mindenki gyerekét meg fogom dícsérni, ha tesztek fel képeket... :wink: )

Hozzátápi: nem is gondoltam erre, h a tápszer mindig ugyanolyan ízű...Ennek fényében én is kóstoltatnék vele leveket...

Ágiboldi sikerein felbuzdulva tegnap kipróbáltattam Rolival egy mini kanálka baracklét. Nem jött be. Most egy hétig nem is próbálkozom. Viszont 2 nap kihagyás után végre tudott kakkantani!!! :wink: :lol:

Barbi,
egyszer voltam DK-n fodrásznál, de őt nem ajánlom :cry: (én bejártam Pestre a Radnóti utcába-most meg inkább növesztem a hajam-már ami megmaradt belőle) :cry: Amióta megvan Roli csak Kanizsán voltam fodrásznál egy gyerekkori barátnőmnél, aki most a szüleim utcájában lakik, így Rolira sem volt gondom.
Vendég

Dinyuska! Nekunk a haton fekvos vilag a multe. Aron nem marad meg a hatan... jon-megy a lehetosegeihez kepest. Ma szolidabb, mint tegnap volt, de azert volt ma is visongas es torna hegyek. De azert imadom. Olyan edes, ahogy erolkodik, morog, boxol, sulyt emel, farasztja magat. megint beajult, most szerintem vagy fel ora alvas kovetkezik, aztan lassan jon az esti rutin... remelem elkeszulok addigra... megyek is... azert nehany mai foto lentebb lesz...

Szep volt a szulestoreneted, koszonjuk, hogy olvashattuk!

Majus! Remekjok a fotok!!! Az a mosoly, olvaszto! Na meg ahogy varja apuval a hekket :D Meg persze a tobbi is.

Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Tényleg! Bea merre van? :shock: BEa! Jelentkezz!! :D
Vendég

Dinyus!
Köszi, hogy megosztottad velem a szüléstörténeted, nekem, mint csaszisnak, különösen szép... pityergek kicsit... :oops:

Kami!
Áron tud már fütyülni? :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Mi szeretnénk bekerülni: SNO (Orsi) 79/07/12; Sebestyén László elég csak a Sebi :) 07/03/03 SOTE I 3920g, 56 cm

Talán a kórház, meg a születési adatok idővel egyre kevésbé lesznek érdekesek, és akkor lehetne két oszlopban, esetleg a fényképpel mutatni a résztvevőket.

Orsi
Kép Kép
sno

Siman! Hey anyu, aggya' banant! (Az elobb adtam neki, ugy szlopalta befele, hogy ihaj...)
kami

Kami!
A banánt összetörted vagy csak ala natur? :) (egy ilyen füttyös legénynek)

Timi
Kép Kép
timocska

Hú mennyit írtatok péntek óta!

Üdvözlet az újaknak. Jó, h jöttetek! :)

Azt sem tudom hol kezdjem! :)
Hát kezdem magunknál! Úgy néz ki egyelőre a műtétem elmarad, mert a dokim szabin van, a másik meg ma azt mondta, h várjunk. Bár én nem értem mire. MIndegy két hét múlva lesz a másik doki is.

Brigike ma átfordult a hasáról a hátára, de ez még csak véletlen volt szerintem. Annyira édes ahogy a szemembe néz és gügyög nekem valamit! Tényleg olyan mint amit azt hiszem a Barbi írt, hogy el akarja mondani mennyire szeret. :D Olvadok tőle! :)

Dinyus! A szülés történeted nagyon szép. Tényleg megríkat egy kicsit! :)
Irigykedem egy kicsit az óramű pontosságú fájásaid miatt. Nekem össze-vissza jöttek, a végén meg szinte folyamatosnak éreztem. Sajnos nekem nem rakhatták a mellkasomra sem, mert 2x a nyakaköré tekeredett a köldökzsinór és nem sírt fel rendesen. Rögtön vitték rendbe tenni, de végül nem lett semmi baj. Csak a 8/10-es apgar emlékeztet az egészre, meg szegény párom nem tudta elvágni a köldökzsinórt, pedig készült rá. :( De minden jó, ha vége jó! Olyan furcsa, h az idő mennyire feledteti a fájdalmat és csak arra emlékszem, amikor a picit rendbetéve a hasamra rakták, és két órát együtt töltöttünk. A kis család...

Hozzátápi:
Én sem tudom, h mikor kezdjem. Még nem szeretném, bár a hétvégén mellette ettem almát és elcsent egy darabot a tányérról. Mivel mostanság mindent a szájába vesz ezt is megkóstolta. Hát rendesen fintorgott, aztán meg nyújtogatta a nyelvét és nyalogatta. Lehet ízlett neki!? :)

Nagyon édik az új babák. Meg persze a régiek is, pl. Lillus, meg Kele. Persze Áron és Emma is, meg akit még kihagytam! :) Kele az első képen olyan nagyfiús. Először elcsodálkoztam, h honnan lett egy nagy fiú is! :)

BCG: a mienk látszik, de nem fakadt ki. Bár mintha múlna. :?

Pelus: nekünk bejött a pampers. MOst hármast használunk, bár combinál egy picit még nagy, de a kakikat eddig egész jól megúsztuk, pedig Briginél ebből sok van! :)
lora7

Hat ahogy en adom, az eleg gusztustalan, de kezdetnek megteszi: szettrancsirozom az ujjammal es ami rajta marad, azt lenyalja Aron, Aztan ujra trancsir, majd ujabb nyalas. Igy legalabb az ad-hoc feeling megmarad. Ha mar kanalat vagy barmi mast elovennek, akkor szandekos etetes filing lenne, azt meg nem akarom.

Tudom, bonyolult vagyok...
kami

Hihetetlen, mennyit írtatok és most meg még én is.
Játék
Pl. van egy harci csigánk (apu szerint) a pelenkázó felett, aki "haja" felkiáltásokat produkál. :lol: Ez a kedvenc ( drága zenélő papgáj helyett), de Zsófi minden lógókát szeret. Még nem vettem észre, hogy megőrült volna a túl sok cucctól. Sőt a felhajtást is szereti. Pl. keresztelő, meg a mostani buli után is 2 nap alvás következik. Remélem ez így is marad. Lehet, hogy ez még túl korai következtetés :? .
Aztán verselni és énekelni szoktunk még. Pl. Ó, ó, ó tündérkaszinó, vagy Ó, ó, ó ez a milarepa verzió :lol: , vagy Weöres Sándor összes. Nagyon igyel ilyenkor, le sem veszi rólam a szemét, gyakran az egész vers alatt és igazgatja a száját is.
A zümi és a viziló is szokott beszélni hozzá. Asszem olyan kölcsön Brevi pihenőszékünk van mint Ágiboldinak (ha jól emlékszem a videón a macira és nyuszira). Ja, és tegnap felfedeztük a zacskót is. Nagyon jó játék.

Dinyuska,
BCG-nek Zsófinál sincs nyoma, soha nem is volt. Fél évesen újra kell oltani, ha nem jelenik meg sebhely. Aztán ha akkor sem sikerül, csak abban az esetben csinálnak valami bőrpróbát, mert lehet, hogy mégis hatott. Én is szomorú vagyok, hogy vsz még egy ilyen tortúrának ki kell tenni. :cry:

Ágiboldi, Timi,
Mi a helyzet cicin sírás ügyben? Nálunk most nem nagyon van. Elképzelhetőnek tartom, hogy a meleg okozta. Túl sok mindenkinél jelentkezett.
Viszont most egyre többet bukik. Remélem nincs semmi baja, csak gyorsabban behabzsolja a kaját.
Egyébként újra cumizunk. Be kell valljam én már vettem új cumit. A cici nem kell ilyenkor, mert bezabált és nyugtalan, sír, a cumi pedig megnyugtatja.

Timi,
Ti mikor mentek kontrollra, csípőügyileg? Én se tudom nagyon hasra tenni, esetleg néha úgy alszik, de akkor csak cumival (nekem egyébként nem is mondta a doki, hogy tegyem hasra). Rá szoktam adni a ruginadrágot, de szerintem sem ér sokat. Én is inkább tornáztatást tartom fontosnak és tornázunk is elég sokat.

Barbi,
Nekünk is pont ilyen kacsás\egeres cumink van.
Üdv az újaknak és régieknek.

Május
Nagyon helyes Kele.

KépKép
bozotka

Ah, Kami ez olyan, hogy valójában szándékosan eteted, de álcázva még magad előtt is! :lol: :lol:

Lora!
Hát, sajnálom, hogy elmarad a műtét, remélem nem szenvedsz nagyon..
Gratula Briginek a forduláshoz! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Nyemnyem, mert akkor adok neki, amikor EN eszem, egyebkent meg szandekosan neki akarnek adni, amit nem akarok. Erted a kulonbseget??? :D nem o, en! Vili????

Nekem most jut eszembe, hogy holnap kell mennunk oltasra megint! Auuuu... cegen Alonka...
kami

Kami! Ezt jól megmagyaráztad :lol:
Mi is holnap megyünk oltásra :?

Na, lassan megjön apa! :D
Vendég

Hú és mennyit írtatok, míg én írtam! :oops: :lol:

Mi is szeretnénk bekerülni, ha lehet:

Nick: Lora (Anna), kor: 27, szül.hely: Uzsoki, baba neve: Brigitta Anna (Brigóca), szül.idő: 2007.03.17., súly,hossz: 3300g 56cm.

Tényleg a játékról elfelejtettem az előbb írni: legutóbb a telken az ágya felett művirág van (Anyós mániája, én utálom a művirágot!). Az egyik nagyon hosszan lóg és a szél elkezdte fújni és nagyokat kacagott rá és nézte. Olcsó, színes és még élvezi is Brigike. Aztán lejjebb tettük és boxolta. De mostanság a fordulásokat gyakorolja és hogy minél jobban a szájába gyűrje a pelusát! :)
lora7

Egy pillanatra nem nézek oda és alszik maszat. Ha csend van, már ugrok, de ez csak Natinál vészes. :)

Orsi,
Én is csak a vonalzó alapján lövöm be, hol is tartunk.
Senkinek sincs minden nap ideje. Ettől még lehet írni.
Szerintem a bébihordozó szülinapra nem olyan rossz. A gáz szerintem az, ha mondjuk egy konyhai reszelőt kapnál. Mindig ilyen ajándékoktól rettegek.
A forgással meg nem vagytok elmaradva. A babák, akik csak fél évesen kezdenek forogni, lehet, hogy jóval korábban tanulnak meg járni és beszélni. Tapasztalat. :)
Az uh vizsgálatokat a dokidtól kérd, ő ad beutalót.

Timocska,
Altatásnál nálunk is lesni kell a tökéletes pillanatot. Fél perccel korábban és kipattannak a szemek. Fél perccel később, és felháborodik, hogy piszkálom és jön a nyüszi. Fejlődik a gondolatolvasó képességem. Már tudom, hogy a médiumok miért nők többnyire. :D
Rúzs-mellbimbók nálam megszokottak :wink:
Kamera? Ez eszembe se jutott volna :D

Pann,
Ha van hely kocsiban, akkor csatlakoznék. Sima BKV az egyszerűbb mégiscsak.

Bigsis,
Barbi, bizsu biz-baz nekem sem kell. Natinál jó sokáig kellett várni, hogy bújós legyen. Szabi már most az. :)
A suttogót én főként azért olvastam el, hogy képben legyek. Az angyalom, ezt én tökéletesen csinálom, csak hallgass rám hozzáálás azért idegesít. És bevallottan a lovak után lett elnevezve. 8)

Mona,
A tápszert a WHO 6 hónap előtt szükséges rossznak tartja. Egyezik a véleményemmel. Ha nem muszáj, akkor ne. A hozzátápit te tudod eldönteni, hogy alkalmas-e rá. Tud támasztva ülni? Nyelvnyújtó reflex elmúlt? Érdeklődik a kaja iránt? Ha igen a válasz, már (szerintem!!, de csak ha akarod) elkezdheted. Az éjszakai keléseket igazából nem fogja megoldani, rendes mennyiséget - mint ahogy te is emlékezhetsz :) még jó darabig nem fog enni. Timoval is egyetértek, éjjel pótolja, amire nappal nem volt ideje. :wink:
Lili meddig szopott?

Dinyuska,
A hozzátápit azért ellenzik, mert óriásit változott a világ azóta, hogy mi voltunk kicsik. A kettő nem ugyanaz. Az allergia aránya brutális mértékben megnőtt. Akkor ismeretlen volt a felületkezelt alma, a hormontartalmú, antibiotikummal kezelt hús, a GMO növények. Amíg tejet, tápszert kap a baba, addig ezektől a hatásoktól védve van, és mire ajánlják a hozzátápit, 4-6 hósan, sokat fejlődött a bélrendszerük. Hivatalosan nincs különbség a tápis vagy cicis babák között, a reflux az egyetlen, ami engedékenységet vált ki általában.
DE! Szerintem senki nincs itt, aki elítélne a hozzátápi miatt. Végülis ezek csak elvek, teljesen biztosak nem lehetünk abban, hogy ki csinálja jól. Én csak azokra a dokikra és védőnőkre tudok kicsit haragudni, akik a saját szakmájukkal szembeszállva mondják a véleményüket, anélkül, hogy ezt elmondanák. Orvosok, kutatók szánják arra az életüket, hogy pl a WHO kijelentsen valamit.
Ok, én is túlfilozofálgatom a dolgokat...abbahagytam.
Natival 5 napig voltam a Sotén, nem volt mérhető adag tejem, csak hetek alatt sikerült feltornázni 30-40 ml-re. Az első 3 hónapban volt csak mérleg, addig nem mértem 80ml-nél több szopit. Teljesen normális, hogy nincs az első pár napban, csak 1-2 ml kolosztrum. Mégis 19 hónapig szopizott.
A BCG ha eddig nem fakadt ki és csomó sincs, lehet, hogy már nem is fog. Valószínűleg kap egy ismétlő oltást. Dokid még nem szólt?

Kristy,
A szopi nehéz. Az elején. Aztán belejön az ember. Nekem 6 kemény hetem volt, sírós szopikkal, folyamatosan szétrágva. Aztán elmúlt, most meg a világ legtermészetesebb dolga, néha még fel sem ébredek rá. :lol:

Pann,
A keményítő azért gond, mert elég kicsi a gyomruk és ha olyannal van tele, ami nem emészthető, akkor elfoglalja a rendes kaja helyét. Így tele pocival is éhes marad. Dr Spock amerikai, az ő elveik alapján nem feltétlenül a gyümi az első.
Még nem jutott eszembe, hogy nyers gombát egyek. :D

Kép KépKép
lorca

basszus csajok, ha ennyit írunk,akkor vasalásra már tényleg nem marad majd idő :lol:

köszönjük a keledicséreteket, n jó ilyet olvasni

dinyus
látod, mondtam én, h tedd fel a sztorit, nekem is n tetszett, lassan már csak megírom én is az enyémet..

drusza
sztm max a babák-mamák lakhelyét lehetne még beírni, de ez így már tök jó. a fotó is jó lenne, de az sztm töksok meló (mondom én, aki nem csinál semmit), lehet, nem ér annyit, főleg h azt frissíteni is kéne időnként
örülök, h kele még versenyben van lillusért :)

orsi
vízbe nem vittük, bár a védőnő szerint a természetes víz nem gáz, csak esetleg még hideg lett volna neki a 26 fokos balcsi. de azok a kertesházas/erkélyes mázlisták, akik szoktak egyébként is pancsizni a fürdőkádon kívül, bepróbálhatják

:?: már megintkérdés :?:
akinek van játszószőnyege és nem utálja a gyereke, írja már meg nekem légyszi, h mi a fontos a vásárlásnál? muszáj, h nagy legyen? láttam most egy 70x70-eset jó áron, az kicsi lesz? színek? zizegők? tükör? mi a kedvenc? kell h zenéljen? ezzel akarnám kelét motiválni hasonfekvés ügyben...

majus3

Csajok!
nem volt szándékom a megríkatás...még mindig dolgoznak a hormonok??!?!? :)

Lora!
A köldökzsinór Laurának is a nyaka körül volt, szerencsére csak 1x, aztán mikor megszületett gyorsan letekerték. Mondjuk a 32.héten tudtam meg, h rajta van, szóval a következő 8 hétben paráztam rendesen.

Barbus!
Hát igen a tápi tényleg undormány... De én az anyatejcsit is megkóstoltam.
:oops:

Hozzátápi: látom mindenkiben él azért a vágy a próbálkozáshoz. Hát hajráááá! :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Nanica,
Engem anyukám gyakran nyúz azzal, hogy miért nem adok a gyereknek feles tejet, hiszen amikor én nem szopiztam 3-4 hónaposan, azt kaptam.

Dr Spock: Egy olyan emberke, aki nyíltan felemelte a hangját a Vietnámi háború ellen, szembehelyezkedve az aktuális politikával. Ezért nagyon kedvelem, nem leszólni :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca! En azt hallottam, hogy a fia nyilatkozott Dr Spock-nak, hogy igen sanyaru volt a gyerekkora :D (Nemtom, mi igaz ebbol, lehet, hogy nincs is fia :D) Ennek ellenere nekunk is megvan a Nagykonyv, es az eges miatt mar lapozgattam is... de csak visszagiazolta azt, amit mar amugy is megcsinaltam addigra...
kami

Hat nem zabalnivalo???? :lol:

Kép
kami

Kép Kép

Május,
Sebinek ilyen a szőnyege, 2 hónaposan kapta és nagyon bevált eddig, mert nézegetni nagyon szerette. Most kezdi kinőni, lelóg a lába, eléri már a lógókat, amiből 4 van, de bőven elég (kettő csörög, kettő sípol, ezeket a funkciókat még nem használja). Zenél is, de nagyon riasztó a hangja, úgyhogy csak sokkolásra használjuk ill. nem használjuk (ezt mindenképp hallgassátok meg a boltban). Az alján van egy zörgő könyv, egy sípoló virág, egy tükör és egy zseb, benne egy csörgö bogárral pórázon. De mivel alapvetően nem szeret hason lenni, sajnos a szőnyeg sem motiválja :cry: , sokszor próbáltam/om. Ennek a tényleges fekvőfelülete 60 cm, szóval ennél nagyobbat vegyetek.

Orsi
Kép Kép
sno

Lorca!

Laura 2 hónapos volt és napi (!) 50-60ml volt a max, amit tudtam neki adni, de volt, amikor csak 20ml.... amúgy kórházból is csak tápszer recepttel engedtek ki. Volt olyan, h teljesen száraz pelusokat vettem le róla egész nap, annyira nem volt mit ennie. :cry: Teljes 2hónapig szenvedtünk, majd szép lassan abbahagytam.... Örülök, hogy neked siekrült! :)
A génkezelt termékekkel kapcsolatban: biztos van benne valami, próbálok BIO cuccokat venni, úgysem eszik meg hetente 3 almánál többet. :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Egy kis izelito nektek a kialtozasbol...

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... 6IDhd0zHds
kami

Lorca!
Ne is mondd ezt a feles tejet... volt egy idő, amikor az Anyósom állandóan ezzel jött: Mikor adom a tejhigítást?
Tök kivoltam tőle, mondtam, h Laura NEM fog kapni tejhigítást, arra van a jó kis tápi manapság blablabla...de hányszor elmondtam?!?!? Talán mostanra megértette, mert már vagy 2hete nem mondta... :lol:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

sziasztok

Én is szeretnék bekerülni a táblázatba az adatok:
Krisy79 (kriszti), 28 év, 10+2, Máv Kórház, Dávid, 2007 04 14, 3690g, 55cm.

BCG oltás nálunk egy piros pötty van és alatta lehet érezni a csomót.

Nálunk is áron mostanában elég sokat bukik, a doktornő szerint refluxos, azt mondta ha nagyon sűrűvé válik akkor valami sűrűbb tápit kell neki adni mert az anyatej túl híg és azért jön vissza mert a gyomra még nem zár rendesen. De én igazán nem akarok neki tápszert adni.

Lorca: Én még mindig nem jöttem bele :cry: , nálunk az éjszakai szopit én észre veszem mert a kiságy egy kicsit messzebb van tehát fel kell kelni érte. És van amikor megtréfál a fiatalember mert általában 9-3ig alszik, de mostanában van amikor már 1-kor felkel és azt nem igazán dijazom, bár a doktornő szerint szomjas azt mondja igyak több vízet kb.4-5 litert egy nap. Persze annyit nem tudok max 3 litert.

Timocska: Köszöni Dávid a képeket nagyon tetszet neki. :lol: :lol:

Áron tündérien hurkás és olyan szép nagy haja van. :lol: :lol:

Mi jövöhéten megyünk az ortopédiára csipőszürésre kiváncsi leszek mit mondanak.

Kami, Barbus drukkolok a holnapi oltáshoz, hogy a babókat ne viselje meg nagyon. Álítólag a 4 hónapos oltásnál már előfordulhat láz is. :cry: De reméljük ez Áronnál nem lesz. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Szabi nagyon alszik. Most nagyokat izgulok, hogy lehet, hogy az az egy szem Rubophen tett be neki. Nem mintha máskor nem aludna. :D Csak nem lennék paramama, ha nem ilyesmiken rágnám magam.

Barbi,
Van, aki a szigort a verés szinonímájaként használja és úgy tartja, a gyerek (feleség...) verve jó. Az általánosban, ahol dolgoztam, több gyereken látszottak a szigor kék nyomai. :(

Orsi,
Nati szülés hosszabb volt, mint Szabi. Másodjára 2 óra volt az egész, mégis rosszabb. Ezt köszönhettem a dokimnak. Összességében még így is jobban jártam, mint sokan itt és egyáltalán nem vette el a kedvem a harmadiktól. Na jó, azért egy kis megingás volt a kórházban, de csak átmeneti :)

Timocska,
Hová lettek a képek? Nagyon aranyosak azok is:)

Május,
Nekünk kettő kb 1mx1m -es van. Álandóan lemászik róla és ráfordul a szőnyegre. Sokat van hason. Natit ez a szőnyeg kb 1,5 éves korában kezdte érdekelni, rápillantott vagy 2x
Kele fotók nagyon tetszenek :)

Dinyuska,
:( Sajnálom a szopit. Jól megküzdhettél azért az alatt a két hónap alatt. :?

Kami,
Spock bácsinak két fia van, 10 év korkülönbséggel. Az elmélet és gyakorlat eléggé különbözött nála. Az az igazi viktoriánus apuka volt, aki ennek ellenére legalább vallotta, hogy a gyereknek az apjára is szüksége van, de csinálni nem tudta. A gyerekeinek mindig meg kellett felelni Amerika mintaapukájának mintagyereke címnek, ez eléggé kemény volt. Nemhogy a fürdetésben nem segített, amit könyvében nagyban propagál, de még egy ölelés sem jutott tőle.
Szerintem ez olyasmi, mint Rousseau aki apukának szintén csapnivaló volt, de legalább formabontó módon kijelentette, hogy nem kell verni a gyereket.

Kép KépKép
lorca

Kriszti,
Én sem a harmadik hónapban jöttem bele. :wink: Két hónap kihagyással 2005 május óta szoptatok. :D Éjszaka meg ha 2nél több szopi van, magam mellé veszem, melltartó nyitva. Van, hogy felébreszt a nyammogásával.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Pann! Nagyon jól látod a helyzetet... egy kétéves mellett nagyon nehéz élvezni a pici babát, én legtöbbször úgy érzem, a túlélésért küzdök, pedig nekem van segítségem. Helyesen teszed ha felméred elore, mire van kapacitásod. Nekem nem sikerült, szerintem ezért élem meg olyan nehezen ezt az idoszakot, pedig még arra is fel voltam készülve, hogy nehéz lesz. Csak arra nem, hogy ennyire. :(

Szerintem nem vagy önzo. A gyerekek isszák meg a levét ha nem bírod, és szerintem a meglevo gyerek szükségletei fontosabbak mint a jövobelié.

Mondjuk nagyon sok a lutri benne, mert lehet pont jól jön ki a lépés, és az idosebbik egy nyugis korszakát éli, a pici meg egy angyalian jó baba aki csak alszik, eszik és gogicsél. És még úgy is húzós. De ha az idosebbik éppen a dackorszak kellos közepén és le nem tudod vakarni magadról ellenben állandóan hisztizik, a kicsi meg sírós... hááááát... az úgy gáz.

Itatópohár:

A csorös meg ilyen verziók majd akkor játszanak, ha saját maga akar inni a gyerek, de a rendes pohárból még kilötyögteti vagy hajlamos elhajigálni. Addig amig hagyják magukat itatni, nagyon ügyesen isznak rendes pohárból is.

Én egy ideig nagyon szenvedtem hogy idális poharat találjak Zsuzsának, ami csorös is, nem is csöpög, át is látszik (hogy te is meg o is tudja mi van benne). Több fajtát vettem, egyik se jött be. A megoldást végül az jelentette mikor megtanult félliteres üvegbol inni. Meg a sportkupakosak is elég jók.

De sajnos olyan ivóalkalmatosságot nem találtam amit a kocsiban hátranyújtván neki tuti hogy nem lötyögtet ki, vagy nem csöpög ha eldobja miután eleget ivott.

Sírás szopi közben:

Szilvi is csinálja a nagy kánikulában. Én ugye mellrerakom ot bármikor, de mivel ilyenkor van hogy elfogadja a vizet cumisüvegbol, ezért én adok neki... aztán van hogy ez se kell neki... szóval én még csak saccolni tudok, mikor miért sír. Van, hogy látom, hogy fáradt, meg ha már rég nem evett, akkor éhes ugye, de nekem úgy látszik még nem megy olyan flottul mint Lorcának...

Harapás:

Dettó! Ezt o frusztrációjában csinálja, mikor épp elaludni szeretne, cici nem kell neki (sot, rá is harap mint a cumira!), cumit rágcsálja aztán kiköpi nagy ordítások és elégedetlenkedések közepette. Ilyenkor szoktam a vizesüveggel próbálkozni, abból szív egy ideig és megnyugszik. Lehet a mell az arcában ebben a hoségben nem volt kellemes, inkább a hus víz cumisüvegbol. Nem tudom. Mivel eszik mellé rendesen, nem problémáztam rajta, hanem kapott vizet. A gyarapodásáról már megint nem tudok semmit, mert elég rég voltunk mérettetni.

Lorca:

Nekem is van egy skót ismerosöm, akinek mikor megismerkedtünk, a szavát sem értettem! Pedig o is Berlitz tanár volt!!! Tiszta égés. Aztán feleségül vett egy szerb lányt és azóta egész jól értem, mit mond. :D

Hasmenés:

Rajtam mióta Szilvi megszületett kétszer átment a fosós-hányós vírus, és Szilvi egyszer sem kapta el. A család többi tagja igen. :?

Timo:

Szilvi nem is akar máshogy szopizni, csak fekve!!! Mióta ilyen meleg van...

(ezt napokkal ezelőtt írtam, azóta nem jutottam nethez... most gyorsan elküldöm aztán folytatom a visszaolvasást...)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na aluszik a miénk gyerek is! :lol:

Szülés: én már nem tudom ki vetette fel, de én pont a másik oldal vagyok: kétszer egymás után nem lehet EKKORÁT SZÍVNI, úh jöhet a következő! :lol: Erről jut eszembe, a PKU tesztről még semmi hír! :shock:

Dinyus! Kérdés visszavonva, nem tudtam, hogy ti is tápiztok! :oops:

Kami! Látom nálatok a medence tölti be a járóka szerepét!
:D Kár hogy hamarosan kinövi...esetleg egy nagyobb medence?!? :lol: Egyébként én már megint ott tartok, hogy Áronhoz képest Gergő sehol nincs. Ez a hasonfekvős, alkaron kitámasztós figura nekünk még messze nem ilyen! Inkább csak bólogat abban a 3 percben, amit hason kibír, aztán jön az üvöltés.:? Mindig azon filózok, hogy egyszer gyűlöli a hasonfekvést, akkor várhatom, hogy magától hasraforduljon, nem? :roll:

Lorca! Vettem az adást, bevettelek a kocsiba! :D

Timo! Akkor ti tudtok autóval jönni, ugye? Nyugtass meg, hogy nem túrtalak ki! :shock:
Vendég

Roki,
Szerintem a különbség annyi, hogy fáradt vagy, én nem. Ez meg abból ered, hogy Szilvi kicsit sírós, Szabi nem, Zsuzsa éli a dackorszakát, Nati meg nem. Szerencse kérdése az egész. :? Persze nekünk is vannak rossz napjaink, de ha nem fáj a fogam, örülök a nagyvilágba. :wink: Meg annak, hogy az anyósom olyan, amilyen, még ha nem is tökéletes. Szabi neki köszönheti az életét. :roll: :D

Pann,
:D Teljesen igazad van a szüléssel kapcsolatban. :lol:
A kocsiban mi egyetlen hellyel is beérjük, ha jön Timo. Majd elbújok, ha jön rendőrbácsi. A mi kocsinkban a két gyerekülés között utazok, ahhoz képest minden jó. Főleg, amikor a jó kis bpesti utakon így szopizik Szabi. A taxiban is kendőben utazott, szépen aluszikált.

Kép KépKép
lorca

Lora!

Sajnálom hogy nem lehet bevinni a babát szoptatni... Gondolom azért nem, mert egy ilyen helyen olyan bacilustörzsek forognak amik nagyon veszélyesek lehetnek egy pici babára... Zsuzsa már jóval idősebb volt mikor kórházlátogatásra jártunk vele rendszeresen a nagynénémhez (aki ott feküdt ahol azelőtt dolgozott is, mivel sebész volt ő is) és a lelkemre kötötte, hogy ki ne engedjem a babakocsijából és főleg ne nyúljon semmihez. Pedig Zsuzsa akkor már egy éves volt, tehát ellenállóbb mint ezek a picik.

Kami:

Én pont az ellenkezőjét írtam, hogy úgy tudom, a röntgen nem árt a szopinak, ebben megerősített egy szopis tanácsadó és egy radiológus is.

Bigsis:

Köszi a hiányolást! :) Kicsit magam alá zuhantam, keveset aludtam, fáradt voltam, jól összevesztem a párommal, aki a fejemhez vágta, hogy akkor dolgozzak én ha nem tetszik a jelenlegi felállás. Mondtam, OK!!! Ezért most új menet új beszállás van... hétközben lent leszek a lányokkal a Balatonon anyukámmal, hétvégén David is lejön hozzánk, aztán hétfőn hármasban feljövünk Pestre Szilvivel (Zsuzsa marad a Balatonon anyukámmal), én kedden dolgozom, és du megyek vissza a Balcsira. A dolog lényege hogy én nem maradok egyedül a két lánnyal meg a háztartással, hanem mindig anyukám sarkában leszünk, ráadásul egy héten egy nap mehetek dolgozni, úgyhogy szép lesz az élet. :) David meg arra a napra átvállalja Szilvit és itthon marad, úgyhogy ő is örül. Remélem bejön ez az új rendszer. E hétvégén kezdtük. Zsuzsa épp lent van anyuval a Balcsin, én holnap megyek dolgozni, sőt, még tornázni is!!! De a legjobb az egészben ha sikerül rendszeresíteni és akkor minden héten számíthatok egy olyan napra amikor gyerekmentesítve vagyok... Hurrá :)

Rólunk:

A nagy hír hogy végre valahára megjött a mensim múlt héten úgyhogy felrakta a dokim a spirált! :) Ez is hurrá! Állítólag 5 évig jó!!! A felrakás is sokkal kevésbé volt kellemetlen mint amire készültem, és eddig legalábbis semmi bajom nincs vele.

Szex:

A szoptatás miatt szárazabb a hüvely mint azelőtt, lehet azért fáj azoknak is akik császárral szültek... Érdemes sikosítót venni, sokat dob a helyzeten... Akik meg hüvelyi úton szültek, ott meg a gátseb, gátmetszés okozhat fájdalmat.

Na eddig jutottam... még mindig van 5 oldal hátralékom... de majd holnap. Jó éjt!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ne, maradjak már ki én sem a Táblázatból:
bozotka (Kladi), 34 év, 10+2, Bajcsy-Zsilinszky Kórház, Zsófia, 13 + 4, 2007 03 22, 3830g, 55cm.

KépKép
bozotka

Roki! Nem azt irtad, hogy akarod a rontgent, meg ha art is? En erre emlekszem... a terhes anyaknak biztosan nemhasznal, a szopizast nemtom...

Csajok, Aron ma 3x (!!!) kakkantott! Egyszer furdes utan, miert is ne.

Panni! Aron elegge mozgekony mint tudjuk, a torna miatt. Ennek ellenere a keztamaszt o se tudja es emiatt visszafordulni se tud a hatara. A hasara pondorodik allandoan es kinlodik es ordit es nyuszog e snyog, hogy jusson elore, vagy visszaforduljon, de nem megy. A labai sokkal erosebbek. Hogy ez altalaban hogy megy "normalis" babaknal, azt nemtom, nincs osszehasonlitasi alapom. Marcsi nem orul ennek a tenynek (marminthogy nincs keztamasz), de gyakorouljuk buzgon.
Naszoval csak azt akartam mondani, hogy minden baba a maga utemeben tanul es lefogadom, hogy torna nelkul Aron se diktala maganak ekkora tempot... nezd meg a videot, amit folpakoltam (medences, talan mar meg is nezted) es latszik, hogy mozgaskenyszere van ennek a gyereknek, kifulladasig nyomja es aztan felholtan alel el. Mint pl most is igy zuhant alomba a kisagyaban:

Kép Kép Kép

A nyalfoltok az agyon az erolkodes eredmenyei... beledorzsoli a kis orditos szajat a lepedobe es kifolyik a nyala... En mondom neked, pihenhetne egy kicsit!!!

Ja, akartam irni, az apus fotod nagyon tetszik!!!!!
kami

Kami,
Hogy érted azt, hogy nincs kéztámasz? Fekve Áron kinyomja magát, ez nem elég? Szabi nem mindig tudja a szfinx pózt, többnyire szétcsúsznak a kezei, meg a fejét se tudja tartani sokáig, mégis tud hasról hátra és főleg hátról hasra fordulni.

Röntgen: Dühít, de nem sok konkrétumot találtam. Röntgen lehet, ahogy Róki írta (nála viszont csak magánrendelésen :twisted: , éljen a nem fizetős egészségügy) CT meg a kontrasztanyag miatt nem. De hogy a lötyi miatt meddig nem szabad, azt sehol nem találom. Ha van valakinek radiológus szakvizsgája, létszi segítsen. :D

Szex: azt a síkosító izét már én is kinéztem a Rossmannban. Csak ahogy állunk, rajtam az sem segít :lol: :oops:

Róki,
A skótoknál én mindig azzal vígasztaltam magam, hogy a BBCn feliratozzák a "skótot" 8)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok Lányok!

Nos igen, Lorca, valóban nagyon népszerűek vagytok ma az újak körében - szeretnék csatlakozni hozzátok én is! :) Látom, hogy mindenki nagyon régóta figyel titeket, de talán a rekorder én vagyok (:P), a 6. oldal óta figyellek titeket.
Ha befogadtok, azt hiszem, mi leszünk a legfiatalabbak a topikban, a kislányom még csaj májusban született, és annak is nagyon a végén, 21-én. Hannának hívják.

A leírtak alapján megpróbáltam vonalzót kreálni én is, és ha nem zavarunk titeket, holnap teszek fel képeket is :) Remélem, van még egy hely számomra is!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
annie.

Május,
nekünk 2 játszószőnyegünk van (az egyik kölcsön): a Fisher Price-os izgalmas (Puppy Dog, Brendonban is árulják) a fillikides uncsi (azt hiszem az egyik képen Emma alatt láttam a kislányos verzióját). Mindenesetre nemcsak a tartozékok lógnak rajta, hanem egyéb játékok is és igyekszem gyakran variálni. A miénk sem elég nagy, Roli is állandóan levándorol róluk, de alá lehet teríteni egy takarót vagy lepedőt.

Lorca,
Szabi kényelen volt megtanulni forogni, hiszen éjjel nincs segítsége a helyváltoztatásban ha közel akar hengeredni a cicihez :lol: :lol:

Róki,
érdekes felállás az új életetek, de tényleg jól hangzik. Plussz Zsuzsa is nyaral, anyukád unokázhat. Kíváncsi vagyok, Szilvivi hogyan fogja viselni Zsuzsa hiányát. Meg hát ti is.

Dinyuska :lol: 8) (még nem szoktam meg ezt a megszólítást ex-kollegina :lol: )
anyóstéma múltkor napirenden volt. Lett volna mesélnivalód, mi? Melyik viselhető nehezebben, após vagy anyós?

Orsi,
Én már annak nagyon fogok örülni, ha még egyszer sikerül a terhesség, a szülés nem kell, hogy ugyanolyan jó legyen mint elsőre. (De miért is ne lehetne ugyanilyen klassz?) Tényleg, a 36-os fej nem okozott nagy gondot?

Lányok,
tapasztaltatok olyat, hogy a baba annyira bedugja az ujját a szájába, hogy már öklendezik? Áron füttyentős képe juttatta eszembe, h Rolinak mostanában ez a legújabb. Rémes!! Ezt miért csinálja vajon? A duzzadt íny már fájhat?

Síkosító: kipróbálva, úgy jött ki a -1-es eredmény :cry: :cry:
:oops:

na, megyek aludni. Jó éjt!
Kata
Vendég

Lorca!

Anyósod mindennap átmegy? Szerintem még ez is hatalmas különbséget jelenthet, ha van valaki akire nap mint nap számítani lehet. Anyukám rengeteget segít, de nem mindennapos, előre megbeszéljük, hogy mikor hogy legyen, ami azt jelenti, igazából sosem tudom hogy mikor számíthatok rá, mert neki is sok elfoglaltsága van. Ha Zsuzsa bölcsibe járhatott volna a kritikus időszakban, akkor legalább tudom, hogy minden hétköznap délelőtt szabad vagyok. Illetve legalábbis egy-gyerekes. :) No mindegy, most már így sült el, ebből kell valami jót kihozni. Ezért megyünk anyukám után mint a kiskutyák, mert felmértem a helyzetet, hogy egyedül nem bírok velük is meg a háztartással is.

Kami:

Én akkor írtam a röntgenről amikor a körzeti szakorvos halandzsázott, hogy röntgen kéne a hátramra, de szopi alatt nem lehet. Én nem így tudtam, és utólag megkérdeztem egy szopis tanácsadót meg egy radiológust is. Mindketten azt mondták, lehet. Ráadásul a magánrendelésen ahova mentem, az ortopéd orvos kolléga szintén azt mondta, hogy lehet és nem érti miért mondta nekem az első orvos, hogy nem. Tehát négy szakemberből három azt mondta, hogy lehet, az egy aki azt mondta, hogy nem, az be akart hívni a magánrendelésre lézerkezelésre meg ilyesmire... :?

Lorca:

http://www.kellymom.com/health/meds/radioisotopes.html

Ezek szerint ugyan a kutatások nem támasztják alá, de óvatosságból azt szokták mondani, hogy a lötyi után várjon az anyuka 24 órát.

Bigsis:

Szilvi észre se veszi, azért ennyire még nincs képben. :) Zsuzsa észreveszi :( És hiányol minket meg van hogy sír mikor elmegyünk. :( De aztán jól érzi magát anyukámmal. Bár a múltkor kétszer egymás után aludt ott nála, és a második nap mikor elbúcsúztam tőle, anyukám azt mondta, nehéz volt megvigasztalni. :( Úgyhogy azért őt sem lehet időtlen időkig otthagyni, nem azért mert nem szeret anyukámmal lenni, hanem mert hiányol minket.

Sikosító:

Tudom hogy a DM-ben lehet kapni a Durex sikosítóját, de én igazából azt nem szeretem. (Mindjárt kiderül hogy sikosító sznobbal álltok szemben...) Nem tudom Magyarországon még milyet illetve hol lehet kapni, én még Amcsi napjaimból megkedveltem a Liquid Silk nevezetűt, vízzel lemosható, nem krémes, de nem is szárad ki. Szóval nagyon jó. De hogy lehet-e kapni Mo-n azt nem tudom. Viszont szex boltokban tuti lehet mást is kapni, nemcsak a Durexet.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt! :)

9 körül megyünk a csípőszűrés kontrollra és uh-ra. Tiszta gáz, mert pont egy szopi idő beleesik. Na, most vagy kibírja Lillus 4 órát kaja nélkül vagy vhol meg kell szopiztatnom! :shock: Majd kiderül! :)
Drukkoljatok, hogy minden rendben legyen!

Hát, tegnap este is sokat írtatok!

Roki!
Örülök, hogy jelentkeztél!

Kata!
Lillus múlt héten végig ezt a műsort csinálta, hogy annyira bedugta az ujjait a szájába, hogy folyamatosan öklendezett. Még írtam is ide.. de aztán most már technikásabb, tudja, hol a határ! :lol: :lol:

Én csatlakozom Pannihoz fejlődésügyileg. Mármint a gyerkőc fejlődésében. Lilla is 2 perc után ordít hason és hát így nem sok esély marad egyenlőre, hogy bármit is csináljon. De mindegy, megvárom a saját tempóját, majd biztos úgy csinálja, ahogy neki jó.

Mindenesetre ordítani, sikongatni, óbégatni azt már tud rendesen! :D :D Most is már vagy egy órája ezt gyakorolja! Ja, és köhög is! :shock: Vagy hát ilyen fura erőltetett köhögő hangot hallatt. Remélem nem lesz beteg, hanem ez is csak egy hanggyakorlat! :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Aszta mennyit írtatok még tegnap! :D

Orsi, elfelejtettem írni: nem derült még ki, hogy a békás pelus az milyen márka... Már csak pár db kicsi Huggies van, aztán jön a Midi Libero - egész tűrhető már a mérete. Pár hete még nem tudta a lábát összecsukni tőle, akkora volt a "csomag" :shock: :D

OK, akkor a szigornak úgy látszik az én szótáramban messze nincs olyan brutális jelentése, mint amire a cikkben gondolhattak :shock: :D

Május! SZÍNES legyen!!! Ezt hiába mondtam anyóséknak... Egyébként szerintem a lógók a lényegesek, úgyhogy arra figyelj, hogy azok cserélhetőek legyenek = ne legyenek fixen odavarrva! Mire a szőnyeg részét élvezné, már valszeg kúszni fog, úgyhogy szerintem az nem olyan lényeges... Szerintem...

Annie! Szia :D Üdv Hannának is :P Jöhet a fotó!

Kata! Emma is öklendezik időnként a kezétől... Szerintem ezen minden baba átesik...

Róki! Remélem beválik az új napirendetek :P Te mindenesetre lelkes vagy és ez már jó ;) :D

Na, most megyek. Szuri vár ránk ma reggel :(
Vendég

Utálom, hogy kábé fél óra múlva fel kell ébresztenem Lillát, aki most aludt el 10 perce, mert megyünk a dokihoz! :evil: :evil: És nem is evett szinte semmit... :(
Na, lesz ordítás útközben és a rendelőben! :shock: :shock:
(amúgy Roki a szomszédotokba megyünk :lol: )

Timi
Kép Kép
timocska

Dinyuska:

Ha úgy gondolod, hogy nem hall, akkor vidd el a gyerekorvoshoz!!! Pont most mesélte a szomszédunk (anyukám generációja) hogy anno ő vette észre, hogy a kisfia nem hall, a gyerekorvos meg égett, mert neki, illetve a csecsemőosztályos orvosnak kellett volna! És hogy milyen jó hogy 6 hónapos kora előtt észrevette, mert csak egy pár hónapig kellett hallókészüléket hordania a kisfiúnak és azóta teljesen jól hall. De a 6 hónapos kor valahogy a választóvonal. Vidd el! Nézesd meg! Ha nem vagy biztos.

Egyébként ha tapsolsz a füle mellett mikor másfele néz, nem rezzen össze? Semmilyen hangos hangra nem kezd sírni? Meg ilyesmi.

Ja most plvasom hogy igen. Akkor meg no para. :)

Ágiboldi:

Jelentkezem hogy nálunk a szex rendben, inkább energiám nincs rá, David szerint meg ez a gyógyír minden bajra (nem aludtál? ideges vagy? fáj a gyomrod? stb... tipikus férfi :P)

Ria!

Sajnálom hogy ez történt veletek! :( Szerintem ha egy mód van rá, mindig inkább szakrendelésre kell vinni a gyereket, mert a gyerekorvos nem lehet toppon minden szakterületen. Én ugyanezt gondolom a háziorvosról is, tehát ha lehet, én mindig egyenesen a szakrendelésre igyekszem. Most már rendben Beni füle?

Bukás:

Nem akarok senkit megsérteni, de sztem hogy a baba az anyuka tejtermékfogyasztásától bukik túrósat az nagy baromság. Azért bukik túrósat, mert már elkezdte megemészteni a tejet és az jön vissza. Egyébként kontrollnak itt vagyok én, én szinte semmi tejterméket nem eszem Zsuzsa miatt (az egész család tejmentes hogy szegény ne nézze ki a szánkból) és Szilvi ugyanúgy túrósat bukik. Az hogy "szinte semmit" azt takarja hogy kb egy hónapban kétszer eszem egy kis sajtot, különben se tej, se tejszín, se joghurt, se fagyi, se tejföl, se semmi.

Na még folytatom... elég lassan megy a visszaolvasás. Nagyon termékenyek vagytok.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nya haj. Ismet egy uj tag! Udv nektek, annie!

Lorca!
Keztamasz-kartamasz kozt van kulonbseg. Szfinx = kartamasz - az van. De ettol meg siman orrabukik kuszaskor (amit meg is tesz folyamatosan). A kezevel kell magat folnyomnia, hogy is hivjak ezt, nem fekvotamasz, mert a csipoje a foldon van, de vegulis az... na, azt nem tudja es igy se a hatara fordulni, se kuszni nem tud. Peti pl tok szepen megcsinalja (Sagi Petije), gyonyoruen, szabalyosan.

Itt van Petyarol egy foto, jobb kez: keztamasz, bal kez: kartamasz. (Sagi, nem baj, ugye???) Ezutan kovetkezett nla az oldalra borulas es megfordulas hatra. Ez Aronnal sajna nincs... (pedig milyen jo lenne, szepen elforglodna maganak!!!)
Kép

Na, mindegy, atlagban mondhatja az anyuka, hogy ooo, hat az nem nagy kulonbseg, de miota mi ugyebar kulon koncentralunk a mozgasra, gyogystorna stb, igy en mas szemszogbol nezem azt...

Na, megyek en is osszepakolom Ajront az oltashoz.
kami

Szép Jó Reggelt Mindenkinek!

Annie!
Üdv! :) Várjuk a képeket! Remélem az a holnap Ma lesz, ugyanis az üzid 0:02-kor jött... :wink:

Pann!
Mi volt a gond a szülésnél?
Én nem tartok a következő szüléstől. Biztos, hogy mindegyik más, lehet az is, h nehezebb lesz, de már tudom nagyjából mire is készüljek. Ha már egyszer túléltem, szerintem menni fog másodszorra (harmadszorra) is.

Bigsis! 8)
Neked legalább (gondolom) van elképzlésed, miért vagyok dinyuska... :lol:
Hogy melyik az egyszerűbb, anyós vagy após? Hát nálunk az a helyzet, hogy az egyik az okoskodásásval készített ki, a másik meg az "örökké ott akarok lenni, mindig, mindenkor"-ral... de már kezelhetők. Végülis első unoka, mit várjak Tőlük??? :)

Tényleg, Ti mivel fürdetitek a babátokat? Még mindig a gyógyszertári kenceficéket használjátok? Nekünk a doki felírt 2 nagy doboz fürdetőt, még az egyik doboznak a fele sem fogyott el, szóval 1 éves koráig biztos kitart, ha le nem jár addig... :) Csak ezek egyáltalán nem habzanak, aztán majd ha ül Laura biztos örülne egy kis habnak, nem? :?

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Rokica!
Köszi a tanácsot hallás ügyben. Megyünk majd a 3hós oltásra, aztán lehet, h megemlítem a dokink... 6hónapos korig még van bőven idő, majd figyelgetem a kiscsajt. :)
Igazából az aggasztott, h ha a csörgőt rázom, akkor nem néz oda, pedig a szakirodalomban azt olvastam, hogy oda kellene fordulnia.
De már mindenki megnyugtatott, hogy ez nem azt jelenti, h nem hall. :) Köszi mindenkinek!!!!!!!!
:D

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Jó reggelt!

Bigsis,
Köszönjük szépen a dicséretet! Én voltam Tbányai, a 10 évvel ezelőtti kivándorlásomig, a férjem pesti és mindketten ott is dolgozunk (munkahelyi szerelem). A történet rém egyszerű: fészket akartunk rakni. Elkezdtük nézegetni a pesti lakásokat, aztán az újépítésűeket, aztán a távolabbi kerületeket, aztán még távolabb kis kertes házat, aztán telket… végül már olyan messze voltunk, hogy úgy döntöttünk, hogy akkor inkább költözzünk haza (nekem haza). Kipróbáltuk tavaly télen a bejárást, működött: a vonat 1 óra alatt van bent a Keletiben (mi onnan egy troli megállóra dolgozunk), a párom az ágytól! az íróasztaláig másfél órán belül eljut (szerintem ez még a főváros bizonyos kerületeivel is felveszi a versenyt). Azóta pihen az autó (a pénztárcánk), Laci pedig oda-vissza tanul a vonaton, így a nehezített körülmények ellenére az eddigi legjobb félévét zárja a főiskolán!!!
Nekünk Sebivel a helyzetünk összehasonlíthatatlan a VIII. kerületi Leonardóhoz képest, és hát itt a segítség, plusz a kert az Apáéknál!

A 36-os fej kemény volt, nem hittem volna, hogy így fogom várni a gátmetszés pillanatát .

Lorca,
A doki úgy intézi a csípőszűrést, hogy ő megtornáztatja, és ha problémásnak véli, akkor ad beutalót. A többire meg itt nincs kötelező szűrés, tehát úgy járnánk, mint Mazsi, ha nagyon erőltetném, néznének rám hülyén, hogy mit keresek itt.

Én akkor szültem, amikor a holdfogyatkozás volt, és aznap du-án még 3-an szültek 1-2 órán belül, úgyhogy a doki el is nevezett minket „turbó-kismamáknak”. A többieknek a második babája volt, és egyöntetűen állították, hogy a tizenórás vajúdás kellemesebb volt, mert szép lassan ment a dolog.

Barbi,
Emlékszem, hogy valamelyik újságban volt a nagy pelenka teszt, és ott volt fénykép minden típusról (a békásról is), de nem találom az újságot.

Dinnyus,
Nálunk nem írtak fel gyógyszertári fürdetőt, a doki tiszta vizet javasolt, plusz babaszappant a fenékre, ennyi.

Hasonfekvés,
Csatlakozom, egy percen belül kiszenved és utána nincs szívem kínozni. Se kar, se kéztámasz, viszont kitalálta, hogy hasizomból fel akar ülni (mint Drakula a koporsóban), és hiába magyarázom neki, hogy ez evolúciós zsákutca, csak emelgeti a fejét és erőlködik.

Timo,
ez a szituáció a halálom, amikor a kötelező program ütközik a kezdetleges napirendünkkel: fel kell ébreszteni, előbb vagy később kell etetni, altatni, stb. Szigorú napirendes babáknál ez nem okoz teljes borulást???

Orsi
Kép Kép
sno

Rokica, kipróbáltam, h a tapsolásos technika nem jön be, tapsolásra nem reagál.....
Illetve még soha nem fordult elő, hogy sírt volna valamilyen zajtól.
Na majd meglátjuk... :?

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Sziasztok!

Megjöttünk! :D
Nagyon nagyon sokat írtatok, gyorsan végigfutottam, de már az elejére nem is emlékszem. :oops:
Üdv minden kedves új csatlakozónak és babának!!!! :lol:
Nagyon helyesek a babók a fotókon, egyesével nem is akarom dícsérgetni, mert mindenki babája csudaszép!!! :D :D :D

Hozzátáplálás: Asszem Barbi írta, hogy ez szinte csak kostolgtás és ez szerintem is így van. Én ebbe a kostolgatásba próbálok majd rendszert vinni, hogy mindig azonos időben adom majd.

Szex: Háááát, az az igazság, hogy nálunk nincs probléma!!! :oops:

Rólunk: A keresztelő jól sikerült, Peti csak nézelődött a templomban, amikor leöntöték a buksiját akkor sem volt semmi. Nagyon ügyes volt!!!Május, csak egy kis fehér ing és egy fehér kertésznaci volt rajta, semmi extra és ezeket máskor is rá tudom adni. Magát a három napot már rosszabbul viselte. Megőrülök attól, hogy mindenki pörgeti a geyreket csak pofáznak hozzá, próbálják játékokkal szórakoztatni, egyre jobban felpörgetik és azt hiszik, hogy akkor még jobban kell szórakoztatni. Az én agyam meg csak nőtt, hogy most kire szőljak rá, hogy húzzon már ki a szobából. A csúcs az az volt amikor 6 álltak a gyerek körül és mindenki egyszerre magyarázott neki, mindenki valami játékot rázott előtte, Petike meg csak sírt, nem zavart senkit. Na akkor bementem és kiküldtem mindenkit a szobából. Természetesen alig aludt napközben a 3 nap alatt, a szokásosnál is kevesebbet, gondolhatjátok mennyire volt nyűgös?! Na de nem panaszkodom tovább. Lényeg, hogy amikor hazaértünk, megismerte, hogy itthon van és halál vidáman sikongatott, dumált, játszott, semmi baja enm volt. :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Bigsister: Nálunk is ugyanez az öklendezés van, azt mondta a doktornő hogy szépen szóljak rá és vegyem ki a kezét a szájából. Bár kétlem, hogy egy kéthónapos baba ezt felfogná.

Annie: Üdv köztünk és mesélj egy kicsit magatokról.

Majd folytatom....

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79

Egy pár képet felteszek a keresztelőről, nagykádas fürcsiről és a dédivel. :lol: Bocs a helyfoglalásért.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?