A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Minden új kismamának üdv!

Pocok,
ti aztán jól belehúztatok! Nálunk is a 2. baba jön, de kicsit több különbséggel: 20 hónap lesz a kettõ bébi között.

Sasha!
Köszi, hogy felraktad a képet! A barátnõmnek ugyanúgy megrövidült a méhszája, mint a tied, neki is pihi volt végig + azt javasolta a doki, hogy vegyen fel teljesen gumitalpú cipõt, amikor járkál az utcán. Neki bejött a tipp, napra pontosan szült.

Kataa!
Én is a SOTE I-en fogok szülni, és az elõzõ is ott született, szerintem nagyon jól döntöttél! A dokidhoz is volt szerencsém, nekem nagyon szimpi volt. És úgy vizsgált, hogy nem is éreztem, ami másra nem igazán volt jelemzõ a szülés alatt. Ha bármi kérdésed van, várom.

Sheila!
De jó, hogy visszanézel! Gyere gyakrabban! A cic egyik reggel megkapta kisfiam maradékát, erre közölte a férjem, hogy nem lesz ez így jó, mert ide fog szokni. Nem kell neki macska, õ utálja õket.
Aztán elmentem fodrászhoz, és mire visszajöttem, közölte a párom, hogy "Nézd, milyen édes, beköltözött a dobozba." Szóval teljesen levette a lábáról a macs, azóta is imádják egymást. Hogy van a kislányod?

Többiektõl elnézést az OFF miatt.

Lányok, én olyan borzasztó szétszórt vagyok mostanában. Kulcsok, pénztárca állandóan gondot okoznak. Ma le kellett tiltatnom a bankkártyámat, aztán 15 perc múlva megtaláltam. Ez borzasztó. A terhességgel jár?!
Sasha volt kedves, és rakott fel rólunk egy képet, lesz a pocaklakóról is, de apucira várunk, hogy segítsen feltenni.

Sziasztok!
Mona//24+2/
Mona

Mona,

Koszi hogy Te is megosztottad a velemenyedet velem.
Otthon majd megnezem a kepeidet,mert itt valamiert nem tudok ramenni az oldalra.Egyebkent rolam is vannak fentKép
Azert is dontottem a korhaza mellett mert az Anyasagi tanfolyam olyan jo es erdekes+nagyon kozel lakunk a korhazhoz.De gondolom Te az anyasagot mar elesben gyakorolod otthonKépKépKép
A szuloszoba latogatas mar megvolt,de annyira nem elveztem,jobb lenne ha mar oktober lenne....
En egyebkent is eleg izgulos vagyok altalaban minden mutet elott.Sajnos volt mar egy par.Kép
De az jo hogy meg a csaszarnal is bent lehet a ferjecskem,vagy ha netan nem birna,ott lesz beugro-csere embernek az anyukamKép

Sasha,
Igazad van a korhaz az korhaz.Ha en bemegyek valamelyikbe es megcsap a szag es az a sok zold ruhas ember,en mar kesz vagyok.remeg a labam....
De mostmar divatos az otthonszules is.Nem gondoltal ra.?
Bar en nagyobb biztonsagban ereznem magam a korhazba.

Eszrevettetek hogy kisutott a nap??
Pusz
Kataa
21

Kép
Kép
kataa

Pocok,
Igazad van,nekem mar a terhesseg is nagy elmeny,gondolom a szules megnagyobb.Ezert nem szoktam erteni az olyan noket akik nem akarnak babat,mert feltik az alakukat vagy most meg nincs meg a szukseges hatter.stb..
Hat ha ezen mulna nem sok no szulne az biztos.Az anyasag lemondasokkal jar (hu de komoyl voltamKép es sokkal tobbet fogerni mint hogy most elkeszitek egy riportot a fonokomnek es O megdicser.
Erre a mar egy gyerekes itt levo kismamak gondolom tobbet tudnanak hozzaszolni.KépKépKép

Meg egy-ket kerdes hozzad Pocokka,
Te hasznaltal valamilyen haskoto szerut a szules utan.Mert csaszarosoknak ajanljak.

Kataa
21

Kép
Kép
kataa

Conti,
Hát azt hiszem, hogy én is az Avent Isis mellett döntök, állítólag már a kórházba is jó bevinni, mert amikor "belövell" a mell akkor kicsit könnyebb ezzel a szerkentyûvel lefejni a tejcit.

Norci, köszi a történetet, gratulálok Vilikéhez!

Forti,
Akkor sikeresen nem ismertük meg egymást, habár nekem volt egy tippem, de mikor vége lett az elõadásnak, akkor mindenki olyan hamar elillant. Mi a párommal kicsit késve érkeztünk és a középsõ rész végén csücsültünk le, szerintem egymásnak háttal ültünk, de ezt akkor az elõadás alatt nem akartam szóvá tenniKép. Egyébként is olyan halkan beszéltek. (Fekete kertészgatyó volt rajtam) Kíváncsi vagyok, hogy Te hol ültél.

Zita,
Megpróbálok küldeni mailben neked képeket az esküvõrõl.

Zulu,
Az a gipszes szülés nem lehetett semmi.

Mona,
Ne aggódj, ezek a feledékenységek, kihagyások hozzá tartoznak ehhez az idõszakhoz. Íme az én két hete történt esetem: Hosszas utánajárás után (hetek alatt) végre megtaláltam a megfelelõ cipellõt az esküvõmre (lapos sarkú, fehér, és nem utolsó sorban 41-es, mert hát 1 számot megnõtt a lábim az elmúlt hónapok alattKép) szóval mindez fél hatkor, amikor már lassan zárnak az üzletek. Persze nem volt nálam elég pénz, de a közelben volt egy automata, gondoltam kiveszek. (A kártyám kb. egy hónapos volt) Próbálkozom elsõre, nem megy, másodszor, nem megy, harmadszor már bennragadt a kártyám, mert hát a pin kód a kis fejecskémbõl egy az egyben kiesett. Persze másnap mehettem a bankba visszaszerezni a kártyámat. Mivel a kód azóta sem jutott eszembe, így kértem egy új kártyát, viszont a hazafele eszembe jutott, hogy két hét múlva már máshogy fognak hívni, és akkor kérhetek majd egy újat.KépSzóval ennyi a történet, szegény párom mosolyogva "dícsért" meg és megjegyezte, hogy hogy lehet, hogy az õ jövendõbelijének így elment az esze?Kép. Bocsi, hogy hosszú lett.

Hát nap az van ma viszont jó erõs szél is sajna.
Elújságolom nektek, hogy ma de. min tevékenykedtem: Rengeteget fõzöcskéztem (4 vagy 5 féle kajcsit) és adagonként beraktam a fagyasztóba, hogy kicsi párom míg én a kórházban leszek ne csak szendókon éljen. Elég sok lett, szerintem ha hazajövünk a kórházból, akorra is fog maradni, de ez külön jó, legalább nem kell fõzni pár napig.

Bocsi, hogy ennyit írtam, de olyan jó megint itt, ez a két hét kihagyás sokkal többnek tûnt, úgyhogy most pótolok ezerrel.Kép

Pusz,
Ilke 35

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok Lanyok!

Emlexik meg ram valaki!!!????KépKép
Bocsi,hogy eltuntem de nagyon nyomos okom volt ra,sot ketto is:
1. rengeteg a munka de ez nem ujdonsag
2.OFF;Vettunk telket!!Ugyhogy most nagyon orulunk is meg flunk is mert egy epitkezes nem kispiskota

Szoval minden friss kismamanak:Udv kozottunkKép
Az ujdonsult anyukaknak pedig nagyon sok boldogsag es egeszsegKépKép

Nalunk minden rendben van,Mano nagyon sokat mozog bar neha megfejeli a holyagomat rendesen.Ja es persze a lenyeg,hogy 2-1 aranyban megiscsak kislany lesz.Szoval totalis a tudatlansag,de en ennek nagyon orulok mert marad szept kozepeig a talany.Viszont mar nem merem Gergonek hivni nehogy enzavarai legyenek majdKépKép

cupppi,Krisztinka /27/
krisztinka

KataaKép

Belelátsz a vesémbe. Már tavaj õsszel rátaláltam az otthonszüléses oldalra. Akkor kezdtem hozzászokni a gondolathoz, hogy párom babát szeretne, és hát lehet, hogy én isKép Ez igy durván hangzik, de akkor mnég 22 éves voltam,(mert most olyan öreg vagyokKép) "szinte" elsietettnek tûnik, hisz oly sokan 25 fölött szülnek. Na szóval azért sioncs még kórház, mert hátha otthonszülök, de én is félek, de a kórházat meg utálom... Nem tudom!
Ja a divatról meg annyit, hogy hiába, ha orvosilag nem ajánlott az otthonszülés, azaz nagy a riziko.Kép

puszi
sasha
23+6

Kép
sasha

Kedves Kataa!
Megkaptam a faxot és köszönöm.
Üdv: Varga Judit
Judit

Sziasztok!

Megvolt a mai CTG is.Kép Most rendes görbét produkált a babóka. Aztán volt UH is, a becsült súlya 2800 gKépKép, doki szerint kb. akkora súllyal fog születni, mint a bátyja. Méhszáj viszont zárt, ugyhogy még biztosan várunk egy darabig.KépKép Ami nem is baj.

Sasha!

Otthonszülés? Hát én is gondolkodtam rajtaKép, bár talán egyenlöre a legjobb, ha egy olyan kórházat keres az ember, ahol sokmindent lehet (és remélhetöleg nem csak elméletben (ahogy sajnos sok helyen) hanem gyakorlatban is). Persze lehet, hogy más lenne a helyzet, ha Budapest belvárosában laknék... De ha itt nálunk valami váratlan történne, akkor azért elég sok idö lenne, mig odaérnénk bárhova (elvileg a csepeli kórház 15-20 percre van, de azért az bizonyos esetekben sok lenne). Ha valaki garantálni tudná, hogy minden OK lesz, de hát...
Igazándiból az egész kórházrendszerrel az egyik nagy bajom, amit az egyik jeles magyar szülész-nögyógyász megfogalmazott (mármint hogy neki ilyen vélemnye van a kismamákról): "MO-n a szülö nök átlagos egészségügyi felvilágosultsága, kulturáltsága, intelligenciája olyan, hogy mindegyikükre ráfér néhány nap itt bent, a kórházban". Na, én ezt a felfogást utálom a kórházban!

Krisztinka!
KépKépKép

Beszti
36+3

KépKép
KépKépKép
beszti

Cinedit,

En is irtam vissza.

Sasha,

Hat igen en ilyen kis boszi vagyokKépKépKép
Szoval egyaltalan nem korai,bar te vagy talan a legfiatalabb itt koztunk de ahogy eddig megismertelek joval erettebben gondolkodsz mint a csajok a Te korodban.En a nagy oreg (27) is csak azert vartam eddig mert meg kellett ugye talalni a megfelelo kispapatKépKépKép
Pusz
Kataa
21

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Norci!
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet, sok boldogságot nektek.

Forti, Ilke!
Az elõkészítõn mondtak-e valamit arról hogy a babának kell-e valamit bevinni ha a baba-mama oldalra szeretnél menni.
Két éve még nem kellett, de hallodtam olyat hogy vinni kell törlöt, posikrémet stb..
Ilke nagyon jók az esküvõi fotókKép!
Forti minden elismerésem a hösies fekvésért én már bediliztem volna!

Krisztinka!
Együtt érzek veled, éppen építkezünk és én most szaladgálok hitelért mindig kell egy új papirKép, ez nem könnyü egy kétéves gyerekkel és egy nagy pocival.

Sasha!
Korod miatt ne izgasd magad, rám is hülyén néznek mikor meglátnak a majdnem két gyerekkel. Már mondtak olyat is félhangosan hogy milyen felelõtlen vagyok ahelyett hogy visszamentem volna dolgozni hogy "megfelelõ" anyagi körülményeket teremcsünk a gyereknek szülök mégegyet.

Mindenkinek szép délutánt! Csak állna már el a szél!
Sziooo Kato 40
katalinka

Sziasztok!

Nem sok idõm van írni, meg hát mint örökké aggodó anya ostromolom a másik topicot (elsõ hetek, napok), de mindenkinek még egyszer nagyon köszönöm a gratulációkat.

Norci
Norci

Kato,
Annyit mondtak, hogy napi 5 pelust adnak, már nem tudom kitõl hallottam, de az volt a lényeg, hogy jó ha van nálunk is. A törlõkendõt nem említették, de én viszek magammal meg textil pelusokat is. Cumisüveget említettek, hogy jó ha van nálunk.

Pusz,
Ilke 35

KépKép
KépKép
ilke

Sasha,

Szívesen bárki orrára kötöm a problémámat ha ezzel segítek.KépJa és köszi hogy szorítottál értem az Uh-on.Kép Nagyon ari vagy.Kép
A csípõproblémámról dióhéjban annyit, hogy velem született csípõficam miatt többször operáltak gyerekkoromban..Kép. Szóval gyengécske a csontozatom...meg a medencém...és még beszorulna Kisnyuszi.
A többit Editnek részletesebben küldöm emilen.Kép
Ja, és az a "hisz oly sokan 25 fölött szülnek" megjegyzés nagyon tetszett..Kép hol vagyok én már attól!

Krisztinka,

Persze hogy emlékszünk rád..KépKépKép gratulálok a telekhez! Mi is gondolkodunk, hogy telek vagy kész ház...? Persze csak jövõre.Merrefelé van a telek?

Beszti,

Teljesen egyetértek, azzal,amit irtál, de amit az a bizonyos doki mondott az átlagos kismamákra vonatkozik, mármint az átlagos tájékozottságúakra és javits ki ha tévedek, de azok nem MI vagyunk.Mert mi netezünk , meg értekezünk egymással, meg miegymás. De a hozzáállás tényleg undi.

Ma voltunk Uh-n és nagyon jól látszott Kisnyuszi pofija. Most nem takarta el folyton a kezével. Jól vagyunk és már 1900g a súlya.Kép

Pusszancs
Nyuszi
34.
Nyuszi

LányokKép

Aranyosak vagytokKép Igaz arról volt szó hogy itt van a net az ágyban, de olyan kényelmetlen fekve gépelni, hogy csak na és ez a félfekvés olyan gerincfájditó tud lenni, hogy csak naKép Az olvasás azért megy minden pozicióbólKép

NyusziKép

Ezt a 25fölött dolgot, nem bántásként irtam, csak igy van!Kép Bevallom én 26 évesen szerettem volna eõször szülni, de mi a párommal már sokat megéltünk együtt, a kor ellenére. Már 6 éve vagyunk együtt és még esküvõ sem voltKép Na ez utóbbi nem hiányzik egyikõnknek sem, csak sokan ezzel zaklatnak, a "mások bezzeg" c. történettelKép Sajnálom ez a csipõ dolgot, de szerencsésnek tünhetsz bizonyos szempontbólKép Az orvostudomány csodákra és császárra képes
KépKép

Na jó eldugulok mert lehet hogy hülyeségeket irogatok!

Bmaass! Merre jársz? Csipkebogyó? Bringa? Mizu?

sasha
23+6

Kép
sasha

Jaj Beszti, Nyuszi!

Persze hogy elfelejtettemKép Beszti idézett egy doki szájából! És igen ez nem tetszik, de nem csak ez! Némely kórház higénijája a béka segge alatt van és ez néha csak utólag derül ki!
Nyuszi meg irta, hogy MI nem tartozunk abba a "rétegbe", de ezt az orvos nem tudja! Sõt találkoztam én már olyan orvossal aki az ujságokról és emilcimekrõl tudott csak és fingja sincs mit is jelent igazából a net! Igaz hogy már egy sötét hajszála sem volt és közöelebb volt a nyugdijhoz, de ilyen dokik is vannak és jó szakemberek, csak hát a hozzáállásKép

na jó megyek
sasha
23+6

Kép
sasha

Sziasztok!
Any
Gratulálok a kislányodhoz!

Forti
Feküdjél sokat akkor biztos nem lesz gond. Most olvastam a régebbieket és a székrekedéssel kapcsolatban nekem az orvosom búzakorpát javasolt. Én úgy csináltam, hogy egy gyümölcsjoghurtba tettem két evõkanállal. Nem a legfinomabb de ki lehet bírni.
Mikortól kell inni a málnalevél teát? (azt hiszem Te írtál róla)

Bringa
Tegnap voltam az orvosnál és minden rendben van. A baba 1300g és még sajnos mindig fordítva fekszik de a méhszáj szerencsére zárva van. Nekem is csináltak streptococcus
vizsgálatot és az is negatív lett. Te mikor mész az orvoshoz?

Zsanci, Szilcsike
Jöttök holnap az elõkészítõre?

Petra (30+5)
Petra

Norci!
Nagyon jó volt olvasni a szülésedet! Gratulálok a kisfiadhoz!

dec8!
Én is észrevettem, hogy egyszerre szülünk, mármint naptár szerint.Ez tök jóKépKépDe lehet, hogy én rosszul számolom a heteket?!Segíts!

Holnap megyünk szülõszobát nézni. Kiváncsi vagyok, milyen.

Sziasztok!
Pemeske(27+2)
pemeske

Sasha!

Ez a higiénia-dolog nagyon igaz. Nekem mindenki áradozott, hogy az Istvánban micsoda tisztaság van. Na, mikor megláttam, komolyan kétségbe estem, és elképzelni sem merem, hogy akkor milyen a többi?

Krisztinka,
mi is építkezni fogunk! Pont holnap megyünk az építészhez a vázlatokért.

Zulu
14+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Petra, a következõt olvastam a málnalevélteáról a [url=http://www.babapont.hu/babavar/szul/segit.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/szul/segit.html[/url]#anc7
címen:

Málnalevéltea
Terhesség alatt nem szabad inni, a terhesség végétõl viszont nagyon is jótékony hatású, mert szülésnél segíti a méhösszehúzódásokat. A 35.-36. héttõl (egyes természetgyógyászok szerint már a 32.-33. héttõl) érdemes naponta 1/2-1 litert meginni belõle. (Jó íze van!) Így készül: 1 teáskanál szárított málnalevelet leöntesz 2,5 dl forrásban lévõ vízzel, 10-15 percig állni hagyod és leszûröd.

Üdv: Ágota 34
Ágota

Streptococcus: el is felejtettem irni, nálam is megcsinálták (meg mást is), de minden negativKép lett. Hurrá!KépKép
Fura módon most a vérnyomásom sem súrolja a normális felsö határát, mint a fiamnál (nála egyszer volt 140/90, aminek már nem örülnek a dokik), söt magamhoz képest negativ csúcsokat döntök.Kép

Ágota!

Még a múltkor kérdezted valakitöl, hogy csak neki kell-e abbahagynia a 36. héttöl a Magne B6-ot. Szóval: mindenféle magnéziumot abba kell hagyni mindenkinek a 36. héttöl (koraszülés, vetélés kockázata ekkor már megszünt), mert akkor már ami jó volt (méhösszehúzódás gátló hatás), onnantól kezdve már pont a természet ellen dolgozik. Mert kell, hogy legyen méhösszehúzódás, jóslófájások, hogy felkészülhessen a baba is és a szervezted is a szülésre. Sajnos idönként elfelejtenek szólni, hogy abba kell hagyni.

Ja, a málnalevél tényleg finom, remélem lesz hatása.KépKép

Nyuszi!

Teljesen igazad van, hogy valószínü nem az átlag vagyunkKép
Már többször tapasztalatam, hogy túlmüvelt vagyok, de fura módon nekem ez használKép: azt hiszem elég nyusziKépKép lennék, de ez igy valahogy önbizalmat ad (remélem nem megy át nagyképüségbe, csak kompenzálKépKép), mert merek kérdezni, amit egyébként nem mernék, és nem tartok attól, hogy ezt most milyen ciki is megkérdezni (igaz, ehhez megfelelö partner is kell az orvos, aszisztens, szülésznö tekintetében).
Csak az a baj, hogy ezt nem tudhatják idegenek, és emellett elég rossz, ha átlagnak kezelnek. Nem azt várom, hogy engem kezeljenek különlegesenKép (dehogynem clipart {proud}), hanem valahogy épp forditva: tételezzék elöbb a jobbat fel mindenkinek, és aztán, ha mégsem ugy látszik, akkor lehet "lejjebb" menni. Lehet, hogy naiv vagyok? Bizonyára...

Beszti
36+3

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Petra, Szilcsike, Iancsa!Kép

Én megyek holnap a MÁV-ba, de nem tudom, hova kell menni (épületen belül)! Ha gondoljátok, írjátok meg hol találkozzunkKép, a címem a profilomban van, de SMS is jó, a tel.számom: 30/2795296.

Az otthonszüléssel kapcsolatban csak annyit, hogy én nem mernék szülni otthon, ha nem muszáj, viszont úgy tervezem, hogy amint tudok kijövök a kórházból. Maximum egy éjszakát akarok benn maradni, persze ha minden ok. a babával meg velem is. Kép Mi kocsival öt percre lakunk a kórháztól, úgyhogy bármikor be tudunk menni. Bár a férjem abban bízott, hogy mire jön a baba, elköltözünk a város szélére és ha eljön az idõ, lesz végre indoka végigmenni a városon ezerrel. Kép De költözni csak késõbb fogunk, így szerencsére nem kell száguldoznia a városon keresztül. Bár ezt megteszi minden ok nélkül is...

Képzeljétek, tegnap voltam a földhivatalban, mert mi is hitelt veszünk fel a házra és ehhez kellett egy csomó mindent elintéznem. Mindenhol több ezer ember állt sorban, de az egyik helyen egy idõsebb nõ rögtön maga elé engedett és így rögtön a sor elejére kerültem, a másik sorban pedig egy ügyintézõ hívott ki a sorból és megcsinálták soron kívül amit kértem. Kép Tényleg jól esett, mert így végeztem két óra alatt mindennel, egyébként minimum 4 órás elfoglaltság lett volna...

Ma viszont bementem a munkahelyemre, mert bevittem a táppénzes papíromat, és legalább százszor kellett elmondanom, hogy mikor születik, kislány lesz, Fanninak fogják hívni, igen, jól vagyok....Alig tudtam megszabadulni.

Na befejezem, mert nagyon hosszú lett.

Puszi mindenkinek:

Zsanci
32
zsanci

Sziasztok!!

Mindig olvaslak Benneteket, de írni csak ritkán tudok, nagyon lefoglal a csajszi, ilyenkor már elég fáradt vagyok!
Kép

Mona!

Köszönöm a kérdésedet, Melissa jól van, már nagyjából "összeszoktunk", ismerjük egymás hóbortjait,de néha még meglep egy-egy nyûgös nappal...még jó, hogy éjjel alszik
egyébként már 4360gramm, a dokinéni szerint túl jól fejlõdik, de mit tegyek, ha szeret enni??Kép

Kép láttam a képtárban a kisfiadat, igazi kis csibészKépKépKép
biztosan várja már a tesótKép!!
örülök hogy beilleszkedett a cic, õk már csak ilyenek, tudják kit mivel lehet elvarázsolni...

Pocok!
Gratulálok az új babához!!Kép

Sasha!!

Internetezz sokat az ágyból,és vigyázz Magatokra, én szurkolok Nektek!!!KépKépKép

Puszi Mindenkinek!

Sheila és Melissa /ma 6 hetes /

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok

Zulu
Nem semmi lehetett gipszel a lábadon szülni Kép Sajnos annyit azért nem hagynak feküdni, mindig kell valamilyen orvoshoz menni. Az jó hogy a 34. héttõl már jöhet a manó, de azért szeretném ha bent maradna még egy kicsit. Neki is jó lenne, meg valamilyen szinten nekünk is a kispapával. Még vannak tervek amiket meg kell valósítani a kis királyfi érkezéséig és ha õ elõbb jön, akkor ez nem valósulhat meg.

Mona
A feledékenység ebben a topikban szerintem természetes. Azon csodálkozom hogy még azt nem felejtettük el, hogy hol van egyáltalán. Kép
Én is nagyon feledékeny vagyok, mire a kocsitol elérünk a közért bejáratáig már azt elfelejtem hogy miért indultam. Ja és az hogy a kocsi ajtaját rendszerint nyitva felejtem, már nem is említem. Még jó hogy be van riasztva. Valamelyik nap amikor orvoshoz mentünk kaptam is a fejemre a kispapától. Kép

Ilke
Én az ablaknál ültem, beágyaztam magam a sarokrészbe ott az oszlopnál. Fehér fölsõben voltam és zöld gatyóban. Én sem mertem nagyon meresztgetni a szemem, amikor meg vége lett, tényleg mindenki gyorsan elment. Én is. Kép Kép Akkor már nem is néztem. No nem baj, majd a következõnél talán...
Jajj míg el nem felejtem!! Csináltak már neked streptococcus vizsgálatot? Merthogy mondtad hogy a dokid elzárkózott elõle. Én is említettem az enyémnek és mondta hogy a 36. héten szóljak ismét és akkor megcsinálja. Ha gondolod gyere el hozzá.

Krisztinka
Gratula a telekhez és az építkezéshez!

Kato
Engem sem sok választ el a bedilizéstõl! Kép De hát ez van. Emlékszem régebben, kb. 1 éve mondtam a kicsi páromnak pl. egy megfeszített hét után, hogy de jó lenne egy hét szabit kivenni és csak feküdni és nem csinálni sehogy. Tessék most itt van, és kezdek megõrülni. Kép A szent cél érdekében mindent.
Amúgy csatlakozom Ilkéhez, a védõnõ mondta hogy mi kell és hogy mit adnak a kórházban a babás szobában. Igen, cumisüveg az kell a teáztatáshoz, mert az õ cumijukon nagyobb a luk, ezért jó ha viszünk sajátot.

Nyuszi
Örülök hogy kisnyuszi jól van. Kép Szépen fejlõdik.

Petra
Már válaszoltak a kérdésedre, én nem írom le még 1x Kép

Kellemes szép estét mindenkinek, elénézést ha hosszú lettem.
Forti (31+5)

Kép
Kép
forti

Kataa! Kép
Köszönöm szépen a faxot!
Örülök, hogy sikerült szimpi dokit találni! Remélem jól kijöttök majd , és minden a legjobban fog sikerülni! Kép

Pussssz Mindenkinek!

iancsa
22+2

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok kismamak!

Mar regota olvasgatlak benneteket, de most eloszor irok ide. Rogton egy kerdessel kezdenem. 37 hetes es 6 napos vagyok ma. Ket nappal ezelott a dokim azt mondta, hogy a mehnyak teljesen megrovidult es teljesen meglagyult. A mehszaj viszont meg zart. Holnap megyek az elso NST-re (valahol CTG-nek nevezik). Mi a tapasztalatotok, ez a vizsgalat meg tudja becsulni a szules kb. idopontjat?

MasikJudit 37+6
Névtelen

Kedves Lányok!
Az othhon szüléshez írnék egy mondatot.
Véleményem szerint Geréb Ágnes doktornõ nagyon lelkiismeretlen, amikor ezt a divatot meg akarja honosítani hazánkban! A szülés olyan folyamat, ahol egyik percrõl a másikra olyan vészhelyzet alakulhat ki, hogy percek alatt kell beavatkozni. Sem a budapesti forgalomban, sem a vidéki távolságokban nem lehet olyan gyorsan segítséget kapni, mint amikor a szülõszoba mellett ott a mûtõ és olyan gyorsan kezdünk operálni, hogy a mûtõsnõnek nincs ideje bemosakodni, hanem dupla kesztyût vesz fel, ahol az elsõ kesztyû helyettesíti a bemosakodást. Ha bármilyen kicsiny százalékban fordul is ez elõ: annak a szülõ anyának,aki ilyen helyzetbe kerül, ez 100 %! Az õ élete is, a baba élete is veszélybe kerül, és ha bármelyikõjük meghal, az helyrehozhatatlan!
Nem tudom, az anyai halálozás 2000-ben észlelt emelkedése nem ettõl a divattól lett-e? Szóval ne vállaljátok az életveszélyt, bármennyire utáljátok is a kórházat! Ma a kórházi szüléseket igyekszünk mindenütt otthonosabbá tenni, ugyanakkor az azonnali beavatkozás lehetõsége is meg van veszély esetén!
Ha válaszolni akartok, az Erazmusz topocban tegyétek, mert ide csak nagyon ritkán nézek be. Cineditnek írtam.
Norcinak sok szeretettel gratulálok!
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Másikjudit!
A CTG - NST a szülés idõpontját egyáltalán nem tudja megbecsülni. De nemcsak ez, hanem semmilyen vizsgálat sem!
Üdv. Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Jo reggelt lányokKép
Lányok
tegnap voltam az Uj dokit megnézni nagyon aranyos és szimpi voltKép csak egy kis gond van vele hogy nem mert elválalni a velem születet betegségem miattKép csak ugy ha a HIETE orvosi konziliuma azt mondja hogy nem szükséges hogy ott szülesen meg a baba .oda viszont beutalo kell de megigérte a doki hogy elintézi a beutalot is . ugy hogy ma még telefonálnom kell neki hogy mikor tudja oda adni a beutalot .ugy hogy még sajna Kép nem tudni hogy hol születik meg a baba vagy a HIETÉN vagy a Csepeli korházban . az utobit jobban szeretném de sajna nekik nincs gyermek intezivük Kép és az en betegségem mellet ez tanácsos mindketönknek . melesleg majd nem minden orvos elmehet a ..... mert csak tegnap tudtam meg hogy nem szülhetek akár hol csak ott ahol van gyerek inteziv is .csak ezt senki nem mondta nekem Kép tegnapig egy árva szoval sem .

Sasha
azt ajálom inkább korházba szülj csak kibirod valahogy én sem rajongok a korházért de csak kibirom majd valahogy és még egy jo tanács ne nagyon halogasd a korhz választást mert a dokik 30hét fölöt nem szivesen válalják el az embert

Zulu
a SZT isvánrol én is sok rosszat halotam anak elenére hogy baba barát korház .

na befejezem az irást mert már regény lettKép
pusz Csics 33 hetes Kép

UI:HIETE (szabolcs u.)
csics

Forti,
Akkor nem téged szólítottalak volna le, ha megteszemKép. Jövõ héten is megyünk, de utána már nem, mert azon már voltunk májusban. A vizsgálat még folyamatban van, köszi a felajánlott segítséget.

Olyan szép idõ van ma lányok, már a kedvem is jobb mint tegnap. Viszont ma el kell kutyagolnom az okmányirodába, hogy a hiv.papírkáimat átírják az új nevemre. Ezt még a baba születése elõtt mindenképp el kell intéznem, szóval nincs mese.

Pusz,
Ilke 35

KépKép
KépKép
ilke

Petra Kép Szilcsike Kép Zsanci Kép!
Én is megyek ma a MÁV-os felkészítõre!
Én csak nemrég váltottam egy másik dokiról másik kórházról, ezért sajnos foggalmam sincs hova kell menni a kórházon belül. Megpróbálom megtudni egy barátnõmtõl, aki nemrég szült ott...Ha sikerül, Zsanci, küldök sms-t. Ha Te tudsz meg valamit, Te is írhatsz!Kép 30-430-2270!

Pusssz
iancsa
22+3

Kép
Kép
iancsa

Jo reggelt mindenkinek,

Pocok,
Kosz a jotanacsot,azt hiszem en is beszerzek egyet,ki tudja mi fog bejonni az elso nehez naponKép
Meg egy kerdes amit elfelejtetem tegnap,hanyadik hettol nezi a doki a baba szivhangjat???

Lanyok,
Nekem az uj dokim mondta hogy meg a megkezdett csomagot szedjem az elevitbol aztan mar csak a felirt vasat.
Nektek mi errol a velemenyetek?Nekem egy kicsit fura volt.

Beszti,
igazad van en is csak az itt szerzett tapapsztalatokbolt tudok hasznos kerdeseket feltenni a vedononek,dokinak.
Es ami meg kulon jo hogy mi itt nem riogatjuk egymast hanem segitunk es szurkolunk egymasnakKépKépKép

Forti,
Turelem a fekveshez,es a lenyeg ha unod magad egy kis idore a gep ele ulsz es mindjart jobb nem???
En is ezert orulok ha otthon leszek akkor nem leszek tul elzarva a vilagtol a net miatt.
A vege fele nekem is sokat kell majd pihennem,ugyancsak csipoproblema miatt,ugyhogy egyutterzek veled.
Sajnos a paromat nem sikerult rabeszelni a kispapas topicra,pedig rajta voltam.Kép

Iancsa,
SzivesenKép
Mi eleg kozel szulunk majd remelhetoleg egymashoz ugyhogy majd a vegen is tartjuk a lelket a masikban.OK?

Csics,
Az mar egy biztato jel hogy a doki jol all a dolgokhoz,ugyhogy tuti minden rendben lesz.Kép

Szep napot,
Kataa
21+1

Kép
Kép
kataa

Jo reggeltKép

OFF:A telek Pesttol messze van Hatvan mellett de a vegcel amugyis az,hogy par ev mulva mar ne kelljen feljarni dolgozni hanem a kozelben szeretnenk csinalni valmit.A hitel es tarsai meg csak kb tavasszal lesznek aktualisak ,gondolom 1/2 eves babaval sem egyszeru.Tanacsokat maganban viszont nagyon szivesen vennek a mar tapasztaltabbaktol!!!

Otthonszules:En a 3.-at varom es nem erzem magam egy betojinak de nem vallalkoznek ra semmi penzert,probalom ugy felfogni a korhazi tartozkodast,hogy abban a par napban csak az enyem a pici mert ha haza mentunk mar mindenki akar beleoleKépTehat ott csak mi ketten vagyunk!Igy mar nem is olyan tragikus,egyebkent en osszel voltam bent 3 napot,semmi gondom nem volt sot nagyon kedves volt mindenki.

Sorbanallas:A munkaugyihaivatalban 3 ora 45 percet allatm sorban,senkinek sem jutott eszebe elorebb engedni,megmondom oszinten nem is szamitottam ra.Mar rutinos vagyok gyermekvarasban.

Mostanaban egyre tobben kerdezik mikorra varom a babat,mondom,hogy szept kozepere,mindenki ugy elkezd sajnalni a nyar miatt,en meg jokat kuncogok magamban mert olayn aranyosakKép
Titeket nem szokatak sajnalni a nyar miatt?

Jo hosszu lettem,bocsanat

puszi Krisztinka/27/
krisztinka

Sziasztok!

Csics,
a lényeg, hogy kiderült! Az tényleg sokat számít egy esetleges problémánál, ha rögtön ott van a segítség. A másik, ha tényleg vmi adódik (úgysem leszKép! ) akkor elviszik a babucit máshova (lehet, hogy a város másik végébe), az még rosszabb nem?

Lányok, ezzel a otthonszüléssel kapcs.: Én nem vagyok orvos, de azért gondoljátok át jól! Szerintem Mo-n, ma nincsenek meg a feltételei. Tudom, sokan szültek már otthon, de... Nekem az elejét leszámítva problémamentes volt a terhességem, (igaz végig otthon voltam táppénzen), de a pici nem akart megszületni (kiírás után 1 héttel sem). Hajnalban szétrúgta a magzatburkot, utána meg úgy gondolta, mégiscsak jobb benn! Tágulni nem tágultam, infúzió még mindig nem, nem, nem... Sikerült végül megszülnöm császár nélkül, repedéssel, vákummal, köldökzsinór a nyakán stb. A kórházban nálunk nem engedik csak úgy haza az embert, úgyhogy benn voltunk 4,5 napot. De legkevésbé erre emlékszik az ember lánya. Nem olyan vészes!Kép A higiénia pedig ha nem olyan, te is tehetsz érte. A gyógyszetárban lehet papír ülõkét kapni Wc-re, ezzel leterítheted. Viszel papírtörlõt, sokmindenre jó! Külön fürdõs papucsot.
Sasha, nézd ki a legközelebbi kórházat, hogy a kispapának se kelljen sokat lófrálni a városba, itt a neten kérdezz rá az adott topicban, dokit is tudnak ajánlani a lányok, és még a felkészítõbe is beleférsz, mert szerintem nagyon jó, ha nem ismeretlenül megy az ember be. FÕLEG elsõ babánál!!!
Bocsi, ha hosszú voltam!

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok Kismamákok Kép

Tegnap voltam vizsgázni...hát ennyire sz*rul még egy vizsgám se sikerült. Mindent elszámoltam...nem tudom, hogy ez agyszûkülésemnek Kép köszönhetõ, vagy pedig annak, hogy dugóba kerültem, és majdnem elkéstem...azért a kettest megkaptam...

Forti,
Hol van az a kispapa topic...szerintem az én kispapám biztos írna oda Kép

Csics,
Én a (volt) HIETE-n (Szabolcs utca) fogok szülni. Szerintem hívd fel õket (Tel: 350-4744/1804, 350-4760/1804)...hátha tudnak valami infoval szolgálni. Egyébként azt hallottam, hogy tényleg egy jól felszerelt korház...

További jó pocinövesztegetést, a fekvésre ítélteknek kitartást...

gömb (12)
gombolyu

Sziasztok!

Erzamusz!

Köszönöm a tájékoztatást, és hidd el már fél éve rágódom ezen az otthonszülés doldon és 1000x körbejártam már a témát jó és rossz oldal tekintetében. Ezért van az, hogy még mindig nem tudtam dönteni.Kép

Lányzók nektem is köszönöm a kedves hozzászólásokatKép

Csics!

Igyekszem én korházat keresni, de amelyik tetszene ott a doki sokért vállalna el.

Ágci!

A legközelebbi korház a SZ. István! Körzetileg oda tartozom, mivel Kispesten nincs kórház. Vagy még a Schöpf Mérei is közel van. Az meg azért lenne jó mert a Bakáts téren van és közvetlen mellette dolgozik a párom, de abban a kórházban állitólag az orvosok hozzáállásával van bajKép
Most próbálok "protekciót" szerezni a Kútvölgyibe, de nem sok reményt fûzök hozzáKép

Na jó megyek
sasha
24+0

Kép
sasha

Sziasztok,

Otthonszülés: a terhesség előtt én is sokat olvastam ebben a témában, és voltak mindenféle roppant haladó elképzeléseim a bababarátságról meg ilyesmikről (az otthonszülésre már akkor sem gondoltam). Aztán amikor kiderült, hogy babát várok, és el kellett döntenem, hogy melyik orvoshoz (és kórházba) kezdjek el járni, rögtön elöjött belölem az "anyatigris", és hirtelen az lett a fontos, hogy a születendö gyerek a legnagyobb biztonságban legyen. (A II. Nöin állandó gyermekorvosi ügyelet van, az ország egyik legjobb ujszülöttintenzivje, ahonnan az egész országból viszik a babákat, és mindig több jól képzett orvos van ügyeletben.) Még kellemes meglepetés is ért, mert sokkal keményebb öskonzervatizmusra számitottam a klinika részéröl - ezzel szemben van 24 órás rooming-in, születéskor azonnal megkapod a babát, vajúdás közben lehet sétálni, stb. Tegnap voltam szülöszoba-látogatáson, és nem vészes a dolog: a szobák szépek (persze 5 ágyasak), a mellékhelyiségek pedig olyanok, amilyenre számítottam - egy közepesen lerobbant kemping szinvonalának megfelelöek Kép
Szerintem 4-5 napot az ember akárhol kibir, föleg ha már ott van mellette a babája... Na, ez jó hosszu lett.
Ma megyek a dokimhoz, remélem, rendben van a méhszájam.

Üdv:
Zita
25+5
ParaZita

Kataa,Ágci
köszi a biztatástKép nagyon jol esett

Gömb
Köszi szépen a telcsi számot.remélem a doki délutánra már pontos idöpontal tud szolgálni hogy mikora mehetek a HIETÉRE minél elöbb elszeretném intézni ezt az orvosdolgot.

Sasha
ha elfogadod a az ötletemet szerintem a Csepeli korház sincs szerintem messzeb mint mongyuk a bakáts téri korházKép szerintem mind kettö 30percre van.Kép a SZt isvánrol meg mostanába nem halotam jot még a gyerek orvos is azt mondta hogy jobb ha nem megyek az istvánba .

na megyek pusz Csics 33 hetes Kép
csics

Gömb
egy kérdésem lene hozád te neked ki az orvosod és miért szeretnél a HIETÉN szülni? bocsi ha indiszkrét kérdést tetem volna fölKép

Csics 33 hetesKép
csics

Pemeske
A hetek kiszámítása nekem az integrál számításhoz hasonlóan érthetetlen. A dokimnak van ilyen forgatható micsodája az alapján (meg persze az akciók emléke alapján) határozta meg. Most meg csak a táblicskura támaszkodom (szóval, bízom Sashában!!)
Persze az is igaz, hogy ha egy napra vagyonk kiírva akkor annak van a legkisebb esélye, hogy tényleg egy napon szülünk Kép De ki tudja Kép

dec8 (26+3)
dec8

Csics,

Dr. Cseh Imre az orvosom...igazából nem ismeremm az ottani rendszert, csak annyit tudok, hogy hozzá mindig rendelési időn kívül kell menni (általában reggel fél-háromnegyed hétre)...ill. ha az UH miatt csúszok, akkor lehívják hozzám...de van hivatalos rendelés is, azt nem tudom, hogy zajlik...
Csak azért szülök ott, mert már évek óta hozzá járok, és nekem nagyon szimpatikus...mondjuk szívesen választanék másik kórházat, mert itt nincsenek alternatív módok, de én inkább a dokihoz ragaszkodom...

gömb (12)
gombolyu

Csak az érdekesség kedvéért: én annak idején a HIETÉ-n (akkoriban még Orvostovábbképzö, vagy mi) születtem, annál a Dr. Marton Istvánnál, aki most a MÁV-ban a fönök... (Az anyukám mindig mondta, hogy akkoriban még milyen zöldfülü kis fiatal orvos volt.) Szóval elvileg szülhetnék annál, akinél születtem... Vicces, nem?

Zita
25+5
ParaZita

Csics!

A Csepeli kórházat én messzire elkerülöm!!! A párom egyébként sem engedne oda, mert szörnyü tapasztalatai vannak, persze nem a szülészetrõl. Ott vették ki a vakbelét és kicsit kiakadt a hentesek miatt!Kép

Dec8!Kép

A születés idõpontját még Te adtad meg és azon azóta nem változtattam, csak a hetek változnakKép Azért ari vagy és köszi a bizalmatKép

puszi
sasha
24+0

Kép
sasha

Sasha,
Bocsi, hogy beleszólok, de olvastam, hogy felmerült nálatok a Schöpf-Merei Kórház. Csak annyit szeretnék mondani, hogy a Kismama februári számában van egy 2 oldalas cikk róluk képekkel, meg adatokkal. Szerintem érdemes megnézni.

Most már annyian hozzászóltak az otthonszüléshez, hogy úgy érzem én is leírom a gondolataimatKép. Szóval lányok, nyugalom, meghitt, ismerõs környezet ide vagy oda én nem vállalkoznék az otthonszülésre. Több olyan ismerõsöm is van akinek a gyors orvosi segítség mentette meg a babája életét. Valahogy én úgy érzem, hogy a kellemesebb környezet nem hasonlítható össze a biztonsággal. Hiába van ott egy profi szülésznõ vagy dúla vagy akárki, egy mûtõt akkor sem tud odavarázsolni ha kell. Már nem tudom hol hallottam, hogy van ország ahol úgy támogatják az otthonszülést, hogy a lakás elõtt egy mentõautó áll, ha menni kell akkor kéznél legyen, és persze fel van szerelve mindennel. Na azért ez már más, de amíg nem tartunk itt addig inkább merészségnek tartok egy ilyen döntést. Hát ennyi.

Forti,
Az én kispapám is tervezi, hogy megnézi a másik topicot!Kép Legalábbis tegnap már érdeklõdött felõle, hogy hol is van.Kép

Pusz,
Ilke 35

KépKép
KépKép
ilke

Csics!

A Csepeli kórház az utolsó ahova mennék és a párom sem engedne oda! Neki van tapasztalata, igaz nem a szülészetrõl, de a vakbelét ott vették ki. 2 hét pokol a hentesek között!

Dec8!Kép

A születés idõpontját még Te adtad meg és azóta azon nem lett változtatva, csak a hetek változnakKép Azért köszönöm a bizalmatKép

cupp
sasha
24+0

Kép
sasha

Ehh az elõbb nem ment el! ÁtvertekKép Bocsi lányok a duplázásértKép

sasha

Kép
sasha

Ilke!Kép

Az az ország Hollandia és nem áll olyankor mentõ a ház elõtt... Tudod nem minden hir igaz... és ez még ott is megvalósithatatlan!Kép Egyébként ott fizetni kell a kórházi szülésért, ha az nem indokolt!

cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Lanyok,
En mar tul vagyok a jo kis tonhalas szendvicsemen es a malna turmixomon ugyhogy most jol jonne egy kis alvasKépehelyett a munkara kene koncentralniKép

Zita,
Tenyleg vicces hogy szulhetnel annal alkinel szulettel,bar en inkabb nem szeretnek,mert eleg kellemeteln percet okozott anyukamnak es nekem is a szules utanKép
Egyetertek veled az otthonszules tekinteteben.Amiert en is korhazat valtottamaz pont az volt amit Te is irtal,a felszereltseg es jo a jo gyerekorvosok.

Dec8
Nekem a honapokkal vannak gondjaim,amikor kerdezik hany honapo vagy?En mindig a hetekben valaszolok ermt az a tutiKép

En ma megyek a vedonohoz.

Puszi mindenkinek,
Kataa
21+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lanyok Kép

Itt egy elveszett Kamelia jelentkezik ...
Szabadsagon voltam es nem tudtam nethez ferni sajnos ! Most beleasom magam az arhivumba es meglesem mi tortent veletek idokozben !
Remelem mindenki jol van es azota sok tunderi babaval gazdagodtak a finish-es kismamak !

Igyekszem mielobb ujra jelentkezni addig is mindenkinek puszi !

u.i. komoly elvonasi tuneteim voltak, hianyoztatok ! Kép
kamelia

Kamelia!Kép

Szia! Tudtam ám hogy valaki még hiányzik, csak az istennek sem jutott eszembe, hogy ki mégKép Éppen valamelyik nap hiányoltam 1-2 leányzót és vagy 5 percig gondolkoztam, hogy még valaki van...Kép Egyébként hogy telt a szabi? Remélem jó voltKép Majd ha kimásztál az archivumból, elmesélhetnéd, merre jártatokKép Vagy nem nyaralni voltál?

cupppi
sasha
24+0

Kép
sasha

Sziasztok

Gömbölyü, Ilke
A kispapás topik ugyani itt van. Megközelítése: Anyaságról és ott a Sanyarú sorsú kispapák Kép topik.
De jó, kicsi párom nem lesz egyedül.

Ilke
Akkor sikeresen nem ismertük fel egymást. Pedig én rólad egy nem is régen készült képet láttam. Mondjuk ott esküvõi ruhában és belõtt séróval voltál. Rólam viszont csak tavalyi kép van, azóta bizony kicsit megváltoztam. Fõleg a hasam nõtt Kép Kép Kép

Lányok holnap reggel 7-re megyek ismét vércukor kontrollra. Drukkoljatok kérlek! Eredmény mondjuk csak hétfõn lesz szerintem, de azért jobb úgy vérvételre menni ha tudom hogy szorít nekem egy kis csapat!

Forti (31+6)

Kép
Kép
forti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?