Zsanci
Bocs, hogy nem voltam egyértelmû
Szóval az én dokim is elmondta, már amikor vette a kenetet, hogy minden 3. vagy 4. nõ horodzza a bacit. Csak a szülésnél okoz problémát, ha nem kezelik.
Nekem írt fel gyógyszert, elõször a Penglobe nevût, de mivel penicillin érzékeny vagyok, átírta Dalacin C-re. Ezt 5 napig kellett szednem, amitõl aztán csökkent is a folyásom, de azóta persze visszatért. Azt mondta, hogy a lényeg a vajúdás alatti antibiotikum. Meg lehet,hogy a babu is kap rögtön egy szurít születés után. Azt mondta, akkor kell megkapni az antibiotikumot, ha
a. elfolyt a magzatvíz, mert ekkor mindenféle fertõzés könnyebben terjed
b. már jól benne leszünk a vajúdásban
Szóvalé szerintem ne aggódj, az az antibiotikum a lényeg. Törpi is írta annak idején (no nem olyan régen), hogy õ is pozitív volt, és csak szemicillint kapott rá. Egyik bnõm is ua-t. Általában penicillin alapú gyógyszereket (ill. ugyanezt injekcióban vajúdás alatt) adnak, csak nálam nem mûködött. Írtam Erazmusznak is, ide másolom a válaszát:
"Streptococcus sokféle van, és általában valamelyik csoportja minden nõ hüvelyében megtalálható. Nincs steril hüvely! Én a terhesség alatt Neomycines-Nystatinos hüvelykúpot (bórsav és Nátrium boricummal) szoktam adni , amik nem szívódbak fel, csak a hüvely nyálkahártyán lokálisan hatnak. A legtöbb baci érzékeny a Neomycinre, éppen azért, mert ritkán kerülnek érintkezésbe vele."
Ennyit tudok. Plusz még az interneten olvasgattam ról, persze magyarul semmit nem találtam, csak angolul. Tényleg ne aggódj, én bízom a babumban, meg abban, hogy az az injekció segít. Sajnos ezt a bacit megölni nem lehet, de annyira legyengíti az antibiotikum, hogy csak na!!!
Egyébként tényleg az a furi, hogy a terhességgel kapcsolatos könyvekben egyáltalán nem írnak errõl, pedig állítólag tényleg gyakori.
A gátvédelemrõl én is hasonlóan gondolkodom, most fõként azért, mert akkor lassabb a kitolási szakasz, s tovább érintkezhet a babu a bacival. Ezt pedig nem akarom. Úgyhogy nálam tuti vágnak.
Pocok
Nekem a Manka annyirra tetszik, hogy eldöntöttem, ha lesz még egy kislányom, ezt a nevet irányzom elõ a páromnál

(most Hanna lesz)
Üdv,
bringa (33+1)