A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Orsoly, Mano, Zsanci!

En is megkerdeztem a munkahelyemen, hogy is mukodnek ezek a dolgok, es szo szerint azt mondtak, amit Mano.
Az en gondom csupan az, hogy az elozo evi bejelentett keresetem minimalis, viszont az idei kimagaslo, node jan.9-re vagyok kiirva, es eppen ezert nagyon izgulok, ne jojjon korabban, mert akkor pacban leszek. Szulesi szabadsaggal ezert nem is tudok elni, mert akkor ugyszinten a multevi jovedelmem nezik. Nem maradt mas lehetoseg mindezt kikerulni, csak hogy az ezevi osszes szabim decemberben veszem ki Kép Igy szules elott 5-6 hettel mar otthon tudok lenni. Amennyiben mar korabban haza akarok menni, mert nem birom, akkor marad a fizetes nelkuli szabadsag.

kamilla(12+6)
kamilla

Kamilla! Dehat eddig dolgoztal, nem? Akkor ezevben mar megvan a 180 nap kereseted (megha az a jo, ahogy a ti tb-setek szamol is)...Nem a terhesseg alatt kell meglenni 180 napnak, hanem az adott evben....

orsoly, aki egyre jobban nem erti
orsoly

Orsoly!
Ok, igen, megvan a 180 nap, de mi van akkor, ha az iden jon a baba (es nem jan-ban), akkor nem a tavalyi jovedelmet nezik? Ettol felek nagyon...

kamilla
kamilla

Kamilla! Ja, az igen, de ettol fuggetlen, hogy iden mennyit melozolKép Ugyhogy a vegen szerintem nyugodtan maradj otthon tobbet, ha ugy esik jolKép

orsoly
(mindig elfelejtem: 13+4)
orsoly

Kamilla!

A babaponton egyebkent mashogy szamoljak a tgyast:

Az irányadó idõszak a jogosultság elsõ napját megelõzõ naptári év elsõ napjától a jogosultságot megelõzõ napig terjed. Ez kissé bonyolultan hangzik, de a lényege az, hogy ha mondjuk 2001.május 26-tól lennél jogosult gyedre vagy terhességi-gyermekágyi segélyre, akkor az irányadó idõszak 2000.január 1-tõl 2001 május 25-ig tart. Ha ez alatt az idõ alatt 30 napnál nagyobb megszakítás volt a biztosításban, akkor a szünet UTÁNI idõszak az irányadó.

Ugyhogy szamomra meg ez is rejtely, hogy melyik igazKép

orsolyKép

Ps: persze nekem is sokkal de sokkal jobb lenne, ha januarban szulnek....marmint anyagi szempontbolKép
orsoly

Kamilla,
Ha idén jön a baba, akkor a tavalyi béred alapján számolnak. Ha valakinek nincs meg ebben az évben a 180 napja, akkor is biztosítottnak számít, ha az elõzõ évvel együtt megvan a 180 nap, ilyenkor 2003-ban az idei ledolgozott napokkal osztják vissza a bért és ez lesz ez alap, ha valaki csak 150 napot dolgozott idén, akkor 150-nel, ha nem dolgozott idén (táppénzen volt), akkor addig mennek vissza, amíg az utolsó 180 napot meg nem találéják és azzl számolnak. Szóval tudtommal valahogy így van, de majd utána nézek én is.
Sajna nekem is a tavalyi bérem lesz a kiinduló, mert dec. 20-ra vagyok kiírva. Kép

gömb (15+5)
gombolyu

Hat szoval ez annyira de annyira bosszanto...
miert nem lehet a terhesseget megelozo aktiv honapok atlagkeresetet alapul venni???? ja, persze, az tul esszeru volna Kép
nem tudjatok, hogy jol hallottam-e, hogy szeptembertol vmi valtozasok lesznek e teren?

kamilla (12+6)
kamilla

Kamilla,

Nyilván nem az ésszerüség a szempont, hanem az, hogy az elözö évben szinte tutira kevesebbet keresel, mint a tárgyévben, tehát állambácsi igy jár jobban...

Hurrá, most gondoltam bele, hogy már csak 2,5 hetet kell lehúznom most júliusban (aztán bezárunk 2 hétre), augusztusban pedig maximum 2-t. Nemsokára tenger idöm lesz, és végre elmehetek babaholmit hajkurászni Kép, meg kiganézhatok és átrendezkedhetek otthon, valamint elkezdhetem az eddig folyton halasztgatott tornázást. Apropó, van valakinek valami használható intimtorna-gáttorna anyaga?
Augusztusban még nyaralunk is egy kicsit...

Üdv:
Zita
28+5
ParaZita

Ezt én is igazságtalannak tartom, hiszen befizettem az adott évi keresetem utáni TB-t. De sajna amikor a törvényeket, jogszabályokat hozzák, akkor látszólag kedvezõen próbálják feltûntetni a dolgokat a politikusok, de mindig úgy van megcsinálva, hogy minél több legyen az állam bevétele, és minél kevesebb kerüljön vissza az emberekhez.
Menjünk tûntetni Kép...Mit szólnának, ha kismamákok hada jelenne meg az utcákon...ilyen még úgysenem volt soha...hihi Kép

gömb (15+5)
gombolyu

Gömb,
Nem semmi az ötlet... Vizuális típus vagyok! Kép

Zita
28+5
ParaZita

Szasztok Kismamákok,

Gömb,

Szívesen csatlakoznék a kismama tüntetéshez, de nyitott méhszájjal nem merek...Kép

Most megyek az utolsó labor eredményekért, mert beszélni az anesztezes dokival...Éjszaka volt egy kis nyilallásom itt-ott combtõ tájékon. Aztán hajnali négykor rájöttem, hogy éhes vagyok Kép, Ti értitek ezt? Hát ettem egyet a sötétben.Kép Aztán fél 8 -kor felkeltem reggelizni.KépKispocis koromban nem volt ilyen farkasétvágyam...Kisnyuszi nagyon lecsúszhatott, hogy hirtelen ekkora gyomrom lett.Kép Meg néha olyanokat feszít lent, hogy úgy érzem mindjárt kiesik...Kép

pusszantás
Nyuszi
37.
Nyuszi

Pocok!
Mandulagyulladásra:
Túrópakolás a nyakra. A túró (hasonlóan mint a paradicsom a külsõ keléseknél)kifakasztja a gennyes mandulákat. Kitisztul, lelohad a mandula, könnyebbé válik a nyelés, gyorsabb a gyógyulás.
Teljesen természetes módszer (most tanultam). Ártani biztosan nem árt. Kép
Üdv.
Malacka
Malacka

Sziasztok!

Ahogy látom elvileg mindenki jól vanKép Persze a kézzsibbadást leszámitva! Sajnos ezt nem igazán úszom meg én sem. Ez a 4. nap hogy zsibbad, és néha szurkál (gondolom ilyenkor állna ki belõle a zsibi). Ez nagyon izgalmas tud lenni fõleg éjjel amikor arra ébredek hogy pumpálni kell az öklömet, mert annyira zsibizik hogy szinte fáj. De érdekes mert csak a középsõ ujjperctõl. Akkor enged fel ha egy kicsit gépelek. Az elõbb is irtam egy kisregényt de olyan összefüggéstelen lett, hogy inkább hagytam a fenébe és újat kezdtemKépKépKép Jaaaa most festem az ajtófélfákat, képzelhetitek! Nem érzem az ecsetet és néhol bizony a tapéta sem fehér márKép A kezemrõl a lábamról, de még az arcomról is alig tudtam levakarni a festéketKép Lehet hogy telefonálok kispapának hogy hazafele hozzon még egy üveg hígitót, mert igencsak fogyóban van, mert a járólap is kék...Kép Foltokban.

Lányzók nem tudjátok mitõl van ez az ujjzsibbadás??? Nem kapna elég vért? Pedig eszem a vasat.

A gyed-gyes téma "szerencsére" nem érintKép Pont akkor váltottam VOLNA munkahelyet mikor kiderült 8 hetes kismama vagyokKép És ugye igy meg kinek kellek? De hát ez az én hibám, amiért nem vettem a fáradtságot és jegyeztem hogy mikor van meg és kellene megjönnie... Február közepén jutott eszembe hogy MINTHA januárban nem is lett vona..Kép Aztán Valentin nap utáni héten kedden mentem a dokihoz aki az UH alapján megállapitotta hogy 8 hetes...

Na jó abbahagyom a kotyogást...KépKépKép

Mindenkinek kellemes napotKép
sasha
27+0
(mamma mia hogy rohan az idõ, 1 hét és a 7. hónapba lépek. Kicsit belegondoltam a dologba és és és és Kép)

Kép
sasha

Sasha,

Szerintem a vasnak nem sok köze van a dologhoz: nem az a baj, hogy kevés a véred Kép, hanem valamiért nem tud rendesen keringeni. Biztos nyom valami eret az ürhajós, vagy alacsony a vérnyomásod, vagy a fene tudja...

Zita
28+5

Én meg már a 8. hónapban vagyok Kép Vicces lesz a szeptember, mert akkor a 10.-ben leszek...
ParaZita

PocokKép

Köszi, de úgy dönöttem én is feladomKép A kõrõl még feljön higitóval, de a szõnyegbõl nem hiszem! Az újságpapir sajnos nem ér semmit, mint kiederültKép Hiszen teliraktam az ajtó környékét vele, és mégis sikerült jól összemaszatolni a követKépKépKép

Zita!

Igen utána ez nekem is eszembe jutottKép Csak azt nem értem hogy tud egyfolytában nyomni valamit amikor annyit mocorog?Kép
Én jõvõ héten leszek 28 hetes és bizony én akkor kezdem a 7. hónapotKép Te hogy csinálod hogy a 8.-at?Kép

Puszi
sasha
27+0

Kép
sasha

Sasha

Ha 4 hetet veszünk egy hónapnak, akkor 28 hét az ugye 7x4 hét, tehát a betöltött 28. hét az betöltött 7. hónap, és utána elkezdödik a 8. hónap... Kép

Zita
28+5
ParaZita

Sziaztok Lányok
sikerült haza érném nagy nehezen a CTGrölKép minden rendben van most nem alodt közbe söt egész végig rugdosot meg csuklot ugy hogy lehet hogy halgatot rám hogy ugyis felébresztem ha nem produkál valamit a CTG Kép viszont reggel elég nehezen értem be mert anyira fájt a pocim mikor mondtam a dokinak hogy mibajom volt azt mondta hogy ezek már joslofájások de még teljesen zárt a méhszáj .remélem igyis marad még sokáig mert le szeretnék menni a balcsira 2hét mulva akortol lesz szabin a kispapaKép ugy hogy nyugodtan maradthat még egy kicsit a pocaklako Kép

Na megyek eszek egykis lecsot most lett készKép
Pusz Csics 36 hetes Kép
csics

Zita!

Oké! De tudod van az a dal: Mindenki másképp csinálja (számolja)Kép Én visszafele számlálok a 40. hét az a szülés. 40-36= 9. hónap, 36-32= 8. hónap, 32-28= 7. hónapKép Egyébként meg úgyis teljesen lényegtlen ki hogyan miért és mennyit számol a baba jön amikor kell neki és nem érdekli úgysem hogy mikora várjukKép Majd jönKép Ezen úgysem fogunk összeveszniKép A lényeg a lényeg hogy szeptemberben már mindketten babázunkKép A kalkulátorral kiszámoltam hogy ha dec 16.án volt meg aminek nagyobb a valószinüsége mint a 28-nak (tuti nem volt meg szilveszterkor már!) akkor szept 22-én jön.

Csics!

Jóslófájás meg minden?Kép Ez igen. Gratula a jó ctg eredméynhezKép

sasha
27+0

Kép
sasha

Sasha,

Tényleg tökmindegy. Csak nekem jólesik hencegni azzal, hogy már a 8.-ban vagyok Kép Meg vicces az a 10. hónap.
Én a mensim idejére tuti emlékszem (dec. 15.), mert éppen akkor jött meg, amikor vizsgáztam zöld csíkra taek-won-do-ból, és nem töltött el nagy örömmel, hogy tök rosszul vagyok meg minden... Persze hogy az ürhajós ténylegesen mikor jött össze, azt nem tudom, abban a nagy karácsonyi-szilveszteri örületben. Irigylem azokat, akik pontosan érzik az idöpontot... Számomra ez olyan misztikus.

Zita
28+5
ParaZita

Egy masik forumrol vettem, remelem Gumicukor megbocsajtjaKép

Tegnap este megszuletett Gumimaciek Danikaja!!!!! Az orvos szerint berobbant a vilagba. :-) Sulya 2900 gramm, 51 cm hosszu, es mamajaval egyutt nagyon jol erzi magat!!!

orsoly
orsoly

sZIASZTOK,

Na en is csak most kerultem elo a munkahelyi sullyesztobol.
De latom ma jo sokat irtatok,biztos senkinek nincs kedve kimenni ebben a melegbenKép
Raadasul meg ma este vacsoraznom kell menniKépEs mar igy is dagad a labam,milesz meg eszte de hat a fonokomet ez nem igazan erdekli...

Kepzeljetek tegnap este ereztem hogy csuklik a baba eloszorKépOlyan furi volt ,aztan meg a kispapa bogdoste a hasamat es mindig visszarugott neki.Annyira boldog volt ettolKépKépKép

TB*s dolgok,
Nekem tok mindegy melyik evet szamoljak mert mar 6 eve itt vagyok folyamatosan es csak a szoki 10% a kulonbseg.
Szerencsere anyu ert ezekhez ugyhogy atnezi majd az itteni konyvelo altal krealt dolgokat.Ha iden szuletik a baba akkor a tavalyi evet nezik ez tuti.

Pocok,
Szegeny Manka.Jobbulast nekiKép
Fulhomerorol jut eszembe ,az mar csecsemoknel es hasznalhato??
Koszi a szuleszno nevet,majd kilesemKép
Ovterelovel kapcs:Nekem van olyan biztonsagi ov tartom amit be lehet allitan ia meretedre es nem nyom agyon az ov az ut soran.Azt most egy kicsit lazabbra vettem hogy a pocakomat se nyomjaKép
Forti,
Engem sem zavar az ov csak felek ha barmi baj lenne akkor kene.Persze nagyon lassan vezetek,de nem mindig az ember sajat maga a hibas sajnos.
Mar Te is majdnem a finisben vagy ,pedig nemregota volt az hogy fekudnod kell.Hat igen repul az idoKépKép

Zsanci,
En is ezt hallottam a gatvedelemrol.Bar szerintem akarhogyan is lesz egy darabig ugysem fog erdekelni a dolog,sajnos,Ez az egyetlen nem fair ebben a kismamassagban.Lehet hogy most onzo voltam?

Zita,
Nekem is 4 hetem van meg de egyhuzamban.A vegcel Aug 2KépKépKép
A tornazas miatt allandoan szegyenlem magam,de ha majd otthon leszek fogom csinalni,marha birom...

Csics,
Ne emlegesd a lecsot,mert en elotte is imadta de most dupla adagot eszem mindig ha vanKép
Hat ezek azert mar biztato jelek...

Puszi
Kataa
24+1

Kép
Kép
kataa

Orsoly!

Melyik forumból énis-énisKép Köszi hogy szóltálKép Megyek is és beirom a babás táblázatba õketKép

Gumicukor!

Tudom hogy nem olvasod, de hatalmas gratula Gumimci-DanikáhozKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

GumicukorKép

Gratula még1xKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Margaréta Lili 3350 g, 50 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Mano ??? 3650 g, 57 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Kata007 Dóra 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap
Vicamama Réka 4600 g, 52 cm 2002.06.04 ( + ) 9 nap
Halacska Anna Míra 2500 g, 50 cm 2002.06.30 ( - ) 17 nap
Gumicukor Dániel 2900 g, 51 cm 2002.07.02 ( - ) 3 nap</pre>

sasha
27+0

Kép
sasha

Sasha,
A noklapjan olvastam en is most a Gyereket varok topicban.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsanci
Bocs, hogy nem voltam egyértelmû Kép
Szóval az én dokim is elmondta, már amikor vette a kenetet, hogy minden 3. vagy 4. nõ horodzza a bacit. Csak a szülésnél okoz problémát, ha nem kezelik.
Nekem írt fel gyógyszert, elõször a Penglobe nevût, de mivel penicillin érzékeny vagyok, átírta Dalacin C-re. Ezt 5 napig kellett szednem, amitõl aztán csökkent is a folyásom, de azóta persze visszatért. Azt mondta, hogy a lényeg a vajúdás alatti antibiotikum. Meg lehet,hogy a babu is kap rögtön egy szurít születés után. Azt mondta, akkor kell megkapni az antibiotikumot, ha
a. elfolyt a magzatvíz, mert ekkor mindenféle fertõzés könnyebben terjed
b. már jól benne leszünk a vajúdásban
Szóvalé szerintem ne aggódj, az az antibiotikum a lényeg. Törpi is írta annak idején (no nem olyan régen), hogy õ is pozitív volt, és csak szemicillint kapott rá. Egyik bnõm is ua-t. Általában penicillin alapú gyógyszereket (ill. ugyanezt injekcióban vajúdás alatt) adnak, csak nálam nem mûködött. Írtam Erazmusznak is, ide másolom a válaszát:

"Streptococcus sokféle van, és általában valamelyik csoportja minden n&otilde; hüvelyében megtalálható. Nincs steril hüvely! Én a terhesség alatt Neomycines-Nystatinos hüvelykúpot (bórsav és Nátrium boricummal) szoktam adni , amik nem szívódbak fel, csak a hüvely nyálkahártyán lokálisan hatnak. A legtöbb baci érzékeny a Neomycinre, éppen azért, mert ritkán kerülnek érintkezésbe vele."

Ennyit tudok. Plusz még az interneten olvasgattam ról, persze magyarul semmit nem találtam, csak angolul. Tényleg ne aggódj, én bízom a babumban, meg abban, hogy az az injekció segít. Sajnos ezt a bacit megölni nem lehet, de annyira legyengíti az antibiotikum, hogy csak na!!! Kép

Egyébként tényleg az a furi, hogy a terhességgel kapcsolatos könyvekben egyáltalán nem írnak errõl, pedig állítólag tényleg gyakori.
A gátvédelemrõl én is hasonlóan gondolkodom, most fõként azért, mert akkor lassabb a kitolási szakasz, s tovább érintkezhet a babu a bacival. Ezt pedig nem akarom. Úgyhogy nálam tuti vágnak.

Pocok
Nekem a Manka annyirra tetszik, hogy eldöntöttem, ha lesz még egy kislányom, ezt a nevet irányzom elõ a páromnál Kép (most Hanna lesz)

Üdv,
bringa (33+1)
bringa

Sasha!

Az nlc-re irogatott regebben, de most atmentek az indexre, Babat szeretnek 2.-ben olvastamKép

En is gratula nekik!Kép

orsoly
orsoly

Gumicukor!

Óriási gratula a kis Gumimacihoz!!! Kép Kép
bringa
bringa

Gumicukor,
Nagyon gratulalok es sok tejcsit a kicsi DanikanakKépKépKép
Kataa
24+1

Kép
Kép
kataa

Kataa! Orsoly!

KösziKép Eszembe sem jutott ott megnézni, pedig én is szoktam ott olvasgatniKép És most hogy igy emlititek, rájöttem, hogy láttam ottKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!!

Gumicukor!!KépKépKép

Gratula Dani babához és sok boldogságot Nektek!!!!

Sheila és Melissa baba Kép / 9 hetes /

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sasha,Kataa
az orvos mondta nekem a pocifájdogálásra hogy ezek már joslofájások én nem értek hozáKép

Gumicukornak meg nagy-nagy gratula és sok boldogságot a kis gumimacihozKép

Puszi Csics 36 hetesKép
csics

Sziasztok

Jó meleg van! Nem ússzuk meg a nyarat, sajna. Hogy bírjátok? Remélem jobban mint én.

Gumicukor
Hatalmas gratula Danikához, sok tejcsit neki!

Képzeljétek ma besokaltam a melegtõl meg a fekvéstõl és délután elindultam vásárolni. No hamar megbántam, a kocsiban 1000 fok volt, de gondoltam azért sem fordulok vissza. Vettem egy csomó kiegészítõt a babának és megvettem a kiskádat is. Persze ehhez jól lebontottam a fél boltot a Brendonban. Tök hülyén voltak elhelyezve a kádak egy salgó polcon és majdnem az összes kiskád a nyakamba hullott amikor a polchoz nyúltam. Nem gyõztem elnézést kérni, mire a nõ kinyõgte hogy hoz polctartó kütyüt mert már tegnap is leborította valaki. Ehh!! Tehát nem is én voltam a ludas. Azért elég hülyén éreztem magam. Ennyit a vásárlásról. Majd még 7végén is megyek, letarolom a teljes berendezést. Kép Kép

Forti (34+6)

Kép
Kép
forti

Gumicukor!
Gratulálok Danihoz és sok boldogságot!

Nálam még semmi különös, NST rendben, nem úgy néz ki, mintha elõbb akarna kijönni Bettikém. Holnap újra NST, doki.

Pocok!
Mankának jobbulást kívánok!

Conti (38+5)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Gumicukor!Kép
Nagy gratula Danikához, soksok boldogságot!

Mamik, én ma olyan vagyok, mint akit agyoncsaptak.Kép
Hidegfrontot akarok!!! Kép

A beépített emberem olyan aktív, szinte hihetetlen, hogy pár hete még azon keseregtem, hogy meg se moccan napokig. Most bezzeg!Kép És olyan érdekes, hogy már most jól kiismerhetõ bioritmusa van.

Zita,
teccik a terhességi-kor számításod!KépKép

Pocok!
Az Orália nekem is régi nagy kedvencem, de nálunk még a Skolasztika és a Krizosztom is szóba került.Kép

Ehhez a Gyed témához én sík hülye vagyok, de megérzésem azt súgja, nagyon megszívom, mert nekem szeptemberben jár le a kisfiam után járó, utána jön a Gyes, aztán decembertõl a Tgyás, már nem tudom követniKép. A lényeg, hogy valami õsrégi összeg alapján fogják kiszámítaniKép.
Pusz
Zulu
17+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Áll a rendszerünk!!!!!! KépKép
Igaz a páromat még nem tudom kirobbantani a gép elõl, úgyhogy most csak beköszönök amíg õ fürdik!

Gumicukor!
Hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem jól vagytok, sok boldogságot a pici Danihoz és mihamarabb sok-sok tejcsit neki!

Lányok!
Csak én vagyok figyelmetlen, vagy tényleg nem látom a Besztit írni mostanában?????????????

Kata és Dórika aki ma 5 hetes!!!

KépKép

KépKép
kata007

Jo reggelt mindenkinekKép
képzéjétek tegnap a nagymami (anyukám) egy rakás bébiruhával fogadotKép meg cumival ,és takaroval ugy hogy most már egy rakás ruhája van Kép már most el van kényeztetve a pocaklako mi lesz késöbbKép.
tegnap elkeztem össze pakolni a böröndbe bár nem önszántambolKép hanem a kispapa kitete az orom elé hogy kezdjek l pakolászni pedig tudja hogy mennyire félek a korháztolKép bár megnemmondom hogy miért de félek tegnapis rám jöt a félsz pakolás közben és elkezdtem sirniKép .Ti nem szoktatok félni? vay csak én vagyok ilyen félös és aggodos?

Na abahogy az irást mert renyény lesz belöle Kép

Pusz Csics 36 hetes Kép
csics

Sziasztok!

Gumimaci!
Gratulálok a babához!

Lányok!
Bocsánatot szeretnék kérni, néhányotoknak elküldtem egy e-mailt egy ingyenes nyaralási lehet&otilde;ségr&otilde;l! Azt hittem tényleg ingyenes, de nem az!!! Bocsi!!! Mindig tanul valamit az ember! Az ingyenes nyaralás drágábbra jön ki nekem, mint a katalógusbeli! Ja, és még az ingyenes! jegyet is ki kell fizetni, amit nem tudtam el&otilde;re! Mégegyszer bocsi! Bár ha a napi szálloda árakat nézem, van akinek megéri, ha tényleg drága helyre akar menni!

Üdv:
Gitta
gitta

Zulu!

A gyed lejarta utan papiron menj vissza dolgozni, allitolag akkor az idei fizud alapjan szamoljak majd a tgyst meg a tobbit. Legalabbis valahol ezt olvastam, de mar sose mehet biztosra az emberKép

Gitta! Akkor en jol megereztem, amint kaptam ilyen levelet (nem toledKép), azonnal toroltemKép

orsoly
orsoly

Hello mindenki!

Megkert gumicukor engem, (a ferjet) hogy tajekoztassalak titeket. De amint lattam egyesek mar megeloztek Kép.
En csak megerositeni tudom a jo hirt, hogy mind a baba mind a mama jol vannak.
Sziasztok.

ui.: valoszinuleg hetfotol gumicukor is visszater.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Gratulalok a picurhoz nagyon!!! Kép

kamilla(13+0)
kamilla

Szisztok,Jo reggelt mindenkinek! Kép

Iszonyu meleg van mar most,es ez a fulledteseg.De legalabb itt legkondiban ulok es nagyon tudom ertekelni...
Nekem igazan a meleggel ugy ahogy van van bajom,nem a pocaklako miatt.Utalaom ha az ember mar zuhanyzas utan mehet is ujra mert ragad...

Tegnap a varakozasoknak megfeleloen ugy bedagadt a labam hogy mikor hazaertem majdnem szandiban aludtam mert alig jott le ...

Forti,
akkor megkezdodott a vasarlasKépTudom melyik polcrol beszelsz mert szombaton mi semmertuk kivenni a kadat ugy mozgott a az egesz polcKép
Alig varom en is hogy elkezdhessem a vasarlast.Mar ki is neztem a kisagyat a szinten a BrendonbanKép

Csics,
Fel a fejjel igaz hogy a korhaz sz...r de amint meglatod a babud ugyis a fellegekben erzed majd magadKép

Puszi
Kataa
24+2

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ismét egy meleg nap!Kép

Kata007!

Tényleg "rég" nem irt Beszti! Lehet hogy már babázik? Elvileg már csak 2 napja van a kiirásigKép Jujj! IzgiKép
Mikor lesznek új képek Dóribaba honlapján? Olyan aranyos babaKép

Mindenkinek elviselhetõ, kellemes hüsit ééééés jókedvü napotKép

cupp
sasha
27+1

Kép
sasha

Gumicukor!

Gratulálok nagyon!KépKépKép

Kata007!

Igen, jól láttad, hogy nem irtam, de sajnos még nem azért...
Most inkább a kispocisok beszélgettek KépKép az elmúlt napokban.
Baba nagyon jól érzi magát bent a CTG-k szerintKépKép (az anyukája már kevésbé idekint a nagy meleg miattKép, talán majd ma egy kicsit hüvösebb leszKép), és semmi jele, hogy ki szeretne jönni. A doki már azt kérdezte, hogy nem számoltuk-e el a terminus napját, mert még kedden is csak kicsit megrövidült, teljesen zárt méhszájat talált, és az alapján a jövö hét második felét tippelte a szülésre. Pedig a hömérözés miatt elég biztos a fogantatás napja.KépKép Ma megyünk ujra CTG-re is, meg megint megnéz.
Nagyon szeretnék már találkozni a babukámmal, olyan jó lenne, ha hamar kijönne!KépKép De gondolom ezt te megérted!Kép

Beszti
39+5

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor!

Garatulalok a kisfiadhoz!KépKépKép

Beszti!
Mar biztos nem tart sokaig es kezedben tarthatod a babadat!KépKépKép

En is mar ugy varom,hogy jöjjön,bar itthon van meg egy kis elintezni valo,azt azert meg jo lenne befejezni!Mikor harom hete a dokinal voltunk,azt mondta,szerinte valamivel elöbb fog jönni!Emiatt mar nagyon izgatott vagyok,pedig meg azert lenne egy kis idö!Majd jövö het penteken meg tudom,hogy mi is a velemenye!

Mindenkinek jo kis felüdülest ma!
Kryss (36+6)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kataa
köszi a biztatást jolesik Kép a kispapám is ezel vigasztalt hogy ere vártunk .

Lányok
ti hogy birjátok ezt a füledt idöt én nehezen mert mindig ragadok és még a bokám is bedagad de csak a höségben lehet hogy hétvégén megcélzom valamelyik tavat a kispapával ha kászen leszünk a rendrakásal és a vásárlásal az utobit mindig nagyon élvezemKép ugy hogy alig várom már a szombatot

na megyek Puszancs Csics 36 hetes Kép
csics

Sziasztok,

Tök jó ez a kis hüvös végre! Éjszaka nem sokat aludtam abban a fülledt melegben.
Reggel vérvételen voltam, ahol ugyan látszólag kevesen voltak, mégis elég sokat kellett várni, ráadásul éhgyomorra... Vittem magammal a kispapát is, hogy legyen, aki felmosson, ha elájulok, de szerencsére jól birtam.
Reggel a buszon édes kis történet esett meg velem: ácsorgok a pocakommal, mellettem egy fiatal srác ül, néz jobbra, néz balra, persze nem áll fel. OK. Leszáll, erre rakétamód odarobban egy kés&#337;középkorú asszonyság, félrelök és leül... Erre már nem birtam megállni, hogy "Ez nem igaz..." felkiáltással hangot ne adjak nemtetszésemnek. Ekkor az eggyel hátrébb ül&#337; felállt, és mondta egy másik ráinduló néninek, hogy nekem adja át a helyet. Leültem, mire a néni elkezdett siránkozni, hogy én milyen fiatal vagyok, meg neki hogy fáj a lába. Mondom neki, a következönél leszállok, üljön majd le, de ö siránkozott tovább, hogy neki úgy görcsöl a lába. Erre felálltam... Hát ennyit erröl.
Persze igy jár az, aki kicsit késöbb indul el otthonról (a klinika közelebb van, mint a munkahely). Reggel 7 körül nem szokott ekkora tömeg lenni...

Üdv:
Zita
28+6
ParaZita

Hali!

Hajrá Beszti!!!KépKépKép
(meg a Többiek is persze)

Gumicukornak sok ezer Gratula!Kép

Ma egy 5 perces vérvételért 1,5 órát ültünk reggel az autóban az Erzsébet-hídi tüntetés miatt. Kép Én tényleg nem tudom mit képzelnek magukról az emberek...Azon gondolkodtam, hogy ha éppen szülni készülnék, mentõautóban fetrengve...brrr....Kép

Zita,

A helyátadás és társairól valszeg mindannyiunknak van storyja. Én pl. a Westelnél ügyintézésnél néztem farkasszemet két harmincas faszival, akik mosolyogva bitorolták a várakozásra odahelyezett 2 darab széket. És még meg is bámulták a pocakomat.Kép

Van azért pozitív példa is, City taxis megérkezés után elõzékenyen kiugrott az autóból és körbeügetett, hogy ajtót nyisson nekem...Kép

CsicsKép

Fel a fejjel, én is próbálok nem gondolni a kórházra, jöjjön aminek jönnie kell alapon. Ezek a Picurik minden szenvedést megérnek.Kép Azért én is parázok egy kicsit a császártól...Kicsit fura lesz néhány órára hastól lefelé "lebénulni". Nameg utána friss sebbel felkelni..Kép

puszika
Nyuszi
37.
Nyuszi

Gumicukor,
Gratula!!! Minden jót!

Nyuszi,
Én odafelé még megelöztem a tüntetést, vérvételröl meg taxival jöttem be a melóba, és a taxis elég ügyesen kivágta magát a dugóból.
Az udvariasságról természetesen nekem is vegyes tapasztalataim vannak: sokszor elöfordul az is, hogy igazán nagyon rendesek az emberek. De ez a sztori annyira szép, hogy muszáj volt megosztani veletek.
A kórháztól ne félj, azt a pár napot kibírod féllábon is. A babák pedig tényleg nagyon aranyosak. A klinikán épp most láttam babaultrahangra várókat, egész pici babákkal - borzasztó aranyosak. Pláne ha még a sajátod is...

Zita
28+6
ParaZita

BesztiKép
Hajra,most jott ez a hidegfront talan a babanak is lesz kedve kinezni a vilagbaKép

Zita,
En is viszem mindig a kispapat mert ugy erzem az ehseg nagy ur ilyenkorKép

Szegeny akkor volt reszed a kedves emberekbenKépEs tudod mi a furcsa mindig a nyugdijasok sietnek,lokdosodnek.En imadom ,tisztelem az oregeket,de neha egy kis turelemmel rendelkezhetnenek.

Nyuszi,
A mentoket atengedtek ugyhogy legalabb nekik nem kellett varni...
Kitartas erre a kis idore.Es kivancsian varom milyen elmenyeid lesznek mint sorstartamnak a szules utan.

Puszi
Kataa
24+2

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

Találtatam egy oldalt, ahol Mamaklub-ot hírdetnek júli 10-én a KIKA-ban. Többek között TB tanácsadóval is lehet konzultálni. Szerintem akinek gondja van, menjen el, hátha megtud valami hasznos infót. Persze a fõ téma a kisbaba lesz. De íme az oldal címe: [url=http://www.babapont.hu/klub/klub.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/klub/klub.html[/url]

gömb (15+6)
gombolyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?