A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Megvettük a cipőt Bandónak,amit csináltatunk receptre az meg 5-6 hét múlva lesz kész.Szóval muszáj volt venni egyet,vagyis mindenképp kettő kell Kép Kép Kép egy bentre ez lesz készítve és egy kintre mert ugye abban jóval kevesebbet van.A kész cipő 5900 volt.Ebben járkált a szobában is ,de olyan stabilan hogy majdnem futott már,még mezitláb se volt ilyen stabil Kép
Ma Bandó se aludt csak egy fél órát,de csak most sikerült letenni,igazán nincs rá hatással ha nem alszik napközben Kép
Mi holnap adatjuk be az agyhártya oltást.A kullancsot is be szeretném de nekem a doki azt mondta hogy ezzel ráérünk február környékén foglalkozni.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,

MacsKép
BalesetekKép Ugy latom Lili is megeri a penzet akar csak ElisaKép

KormiKép
Alvasra irigyKép Nagyon jok a rucik, es ennyi penzert. Mi tavaly kaptunk egybereszest nemetorszagbol igy az iden nem kell vennem. Meg jo mert itt eleg horror az ara.

TonticaKép
Ne depizz nemsokara itt a karacsony es megyunk hazaKép Otthon majd jol elkenyeztetnek bennunketKép Legalabb is nagyon remelem. Ti mennyi idore mentek? Ja, es koszi az infot, majd utannanezek. Ez az agyhartya gyulladasos sztori eleg rosszul hangzikKép
En sem hallottam meg itt ilyen oltasrol, habar szerintem is van majd utannanezek. Eddig ugy gondoltam nem adatom be de most kicsit meginogtam, azert meg agyalok rajta kicsit.

PleditKép
Nalunk a pepes kajaval volt a gond addig nem is akart enni amig darabossat nem kezdtem adni. Ugy latszik ezzel az evessel mindig van valami gaz. Nalunk mostanaban kilokdosi a szajabol a falatot elejeben azt hittem mar nem ehes azert de utanna megint elfogadta. Neha nagyon nem tudok elmenni rajta.

MosziKép
Kuld nyugodtan a kepeket nagyon szivessen megcsinalom. Mivel delutan nagyokat alszunk igy este amikor mindenki elalszik van idom. Kuldj tobbet, hogy ossze tudjam valogatni.
Gratula a jarashozKép Boldog nevnapotKép

Palacsintat en is turmixgepben szoktam keverni igy a legegyszerubb. A ferjem eggyik kedvence a nutellasKép
A betegeskedoknek jobbulastKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok Kép

Reditke Kép
Nálunk az a helyzet alvásügyileg, hogy vannak hetek amikor átalussza Balázs az éjszakát, és vannak olyan időszakok, amikor pedig nem. Ilyenkor mindig rákenjük vmire pl. frontra, teliholdra, fogra vagy a szomszédra hogy miért nem alszik. De azért annyival jobb a helyzet amikor felsír éjjel, hogy már meg tudjuk vigasztalni, nem bömbizik órákig.
Nálatok alszik Bálint éjjel?

LivKép Csirkesz Kép Reditke Kép Vera Kép
Köszi a válaszokat darabos kaja ügyben. Próbáltam én már sokfélét a kezébe adni, de mindig öklendezés lett a vége. Azt pedig nem akarom hogy biskottiba fulladjon a gyermek. A tölcsér jó ötlet, azt kiprószálom mindenképpen.
A védőnő annyit mondott hogy adjak neki a kezébe rágcsálnivalókat, én adok is, de túl nagyokat harap belőle Balázs. Pedig még a fogaimat is csattogtatom, hogy megmutassam hogyan kell rágni. De az érintett csak vigyorog nagyokat Kép

Nem akarom borzolni a kedélyeket, de nekem olyan aranyos a férjem Anyukája, hogy sütött nekem palacsintát.Kép Amúgy nem is baj, hogy már hazajövünk Pestre, mert szerintem tutira híztam .... Kép

Megnézegettem a talis képeket, nagyon aranyosak a gyerkőcök a képeken.Kép A következőre összeszedem magamat és megpróbálok eljutni.

Moszi Kép
Gratulálok a járáshoz! Kép

Lányok! Anno amikor voltunk orthopédián azt írták a papírra, hogy legközelebb önálló járáskor kell menni. Aki volt már ilyen kontroll vizsgálaton elmondaná hogy mi történik ilyenkor?

Szép álmokat mindenkinek!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok,

PleditKép NE a biscottival próbálkozz.Kornél a mai napig nem tudja elrágni. Vágj kenyérbelet apró darabokra, és kézzel add neki, hogy félbe haraphassa. Önállóan még én sem hagyom Kornélnak az evést, szintén túl nagyokat harap, bár most már kiköpi, ha túl nagy, nem próbálja meg lenyelni, vagy csak ritkán.

Nekünk az utolsó kontroll az álláskor volt, akkor felállította a doki, megnézte az ízületeket és hogy hogyan tartja a lábát, majd közölte, hogy nem kell jönnünk többet. Kb. 5 perc volt az egész.

Palacsinta turmixban tök jó ötlet. Én robotgéppel csináltam eddig.

Talira gyertek gyertek. És ne aggódj,hogy nem tudsz hozzászólniKép
MosziKép gratula a járáshoz.Nekünk a 74/80-as méret már most kicsiKép.Reménykedsz, hogy Viki ilyen pici maradKép?Hiába a kisbabáink lassan hölgyek és urakKép lesznek.

Vera

hvera

Elszállt egy fél órás hozzászólásom Kép Kép

Lementettem, így rendszergazda nem tud kifogni rajtam Kép

Erre mikor újra bemásoltam, Bálint idejött és alattomos módon kinyomta a gépet Kép
Már nincs megKép

Edit
Kép

Kép
reditke

LivKép
Szőlőbefőtt

Hozzávalók
- 4 kg szőlő (kemény héjú!)
- 45-70 dkg cukor, vagy ugyanennyi Haas édesítőszer granulátum (Haas Glukonon vagy Haas Glukonett), ízlés szerint
- 1,5 liter víz
- 1 tasak Haas Befőtt tartósítószer keverék

Elkészítés
Készítsünk szirupot: A vízhez adjuk ízlés szerint hozzá cukrot vagy Haas édesítőszer granulátumot, egy darabka vaníliarúd vagy citromhéj hozzáadásával ízesíthetjük azt, majd forraljuk fel.
Az alaposan megtisztított fürtökről ollóval a szemeket egy kis szárral együtt levágjuk. A gyümölcsöket a szirupba tesszük, és újraforrásig főzzük. A gyümölcsöket szedjük át a megtisztított és lecsöpögtetett üvegekbe. A szirupot újra forraljuk fel, ezt követően keverjük bele a Haas Befőtt tartósítót, majd a forró szirupot töltsük a gyümölcsökre, hogy azokat ellepje. Az üvegeket azonnal zárjuk le.

Vagy:
Hozzávalók:
Szőlő, cukor, víz.
Elkészítés:
A szép nagyszemű kemény héjú fehér vagy piros szőlőt mossuk meg fürtönként, és ollóval a szemeket egy kis szárral együtt vagdaljuk le. Rakjuk ki forrázott üvegekbe, öntsünk rá forró szirupot - 1 kg gyümölcsre 25-30 dkg cukrot számítva -, kössük le és mindössze 4-5 percig gőzöljük, nehogy a szőlőszemek felrepedjenek.

Találtam ilyet is:
Szőlőbefőtt

Hozzávalók: 5 kg szőlő, 1,5 kg cukor, tartósítószer

A szőlőt jól megmossuk és leszemezzük. A vizet felforraljuk, beletesszük a cukrot, bármilyen tartósítószert és a szőlőt. Amikor színt vált, üvegekbe rakjuk, lezárjuk, majd dunyhák közé tesszük, úgynevezett száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Egyiket sem próbáltam, majd írd meg, milyen lett, ha kipróbáltadKép

CsirkeszKép
fogmanókat küldöm, de sajna nálunk sem végeznek gyors munkát...az a két felső fog már hetek óta látszik az íny alatt...

MaccsKép
A Lilik már csak ilyenekKép
Nekünk Lili arca kék zöld foltos, ráesett egy játékmotorra, ez két folt, tegnapelőtt magára borította a háromrészes zöldségtartó polcot, ez egy seb a nóziján, két csík az arcán...én sem mosom le magamról, hogy veremKép

Palacsintát tegnap sütöttem, pedig nem is olvastalak titeketKép
Úgy látszik, ez ilyen nap voltKép
Csirkesz, Apátok megsütötte este?

KormiKép
Abban a boltban én is jártam már, majd megyek még, ha ilyen jó cuccok vannak.

Móni

Kép
sunimum

Most, hogy manó alszik, gondoltam a reggeli hosszú-hosszú hozzászólásom 1-2 foszlányát újraírom.

Szóval voltunk színházban (CsirkeszKép Thália Ötödik Sally). Mivel B délben nem aludt el, 3/4 3-kor viszont igen és durmolt fél 6-ig, ezért este nem aludt el csajszinek, így megvárt minket (10 után értünk haza). csajec nagyon örült, mert így legalább sokat játszhattak. B azon kívül, hogy mindkét kezét könyékig rágta a fogai miatt tök jól érezte magát.
Bezzeg miután ideiglenes bébisintére elment, kezdődött a móka. Ezek a rohadt fogakKép Ki vagyok tőlük nagyon. 1 órán keresztül úgy üvöltött a bébi, hogy ilyet még nem hallottunk, pedig volt már néhány kemény menete korábban is. Csukott szemmel, fejét jobbra-balra csapkodva, lábait rugdusva, testét megfeszítve, öklét szájba tömködve, ment a cirkusz és sehogy nem bírtuk kihozni belőle, pedig elveinkkel ellentétben, TV-t kapcsoltunk neki, mosakodni vittük, bohóckodtunk, szóval mindent az éjszaka közepén, de semmi hatás.
Végül egy jó nagy kanál Panadol és fájdalomcsillapító-nyugtató Viburcol nevű homeos kúp és fél tubus Dentinox kíséretében elaludt és aludt 7-ig.
Szóval, mondtam is páromnak, hogy ha már így megszenvedi remélem egyszerre minimum 4 fog jön ki megint, mint legutóbb.

CsirkeszKép
Volt palacsinta?

El vagyok ájulva, hogy milyen konyhatündérek a férjeitek. Enyém ember semmit nem tud és nem is akar csinálni konyhában. Amit mondjuk nem bánok, mert én szeretek ott, de ő inkább vesz egy meki menüt, minthogy szenyót kenjen magának Kép
De szerencsére a pasi munkákat ő csinálja (ami egy családi háznál mindig akad rendesen).

PleditKép
Írtam neked is reggel szép hosszan. Lényeg annyi, hogy átalvás megy este 8-tól reggel 7-ig az esetek 99,9%-ban. Az elalvás borult meg jó pár hete annyiban, hogy nem alszik el magától, hogy letesz, otthagy, hanem ott kell lenni mellette és simizni a hátát, akkor viszont 5-10 max 15 perc alatt elalszik (persze néha sajnos hosszabbra nyúlik a menet).

LilikKép Nem kell olyan színes egyéniségnek lenni Kép

MosziKép
Vikinek gratula a járáshozKép
Neked utólag is boldogotKép
74-80? Az nekünk is pici már, nade Viki csajszi, lehet hogy ő kisebb lesz Kép

KataKép
Senki nem ingat meg a szurit illetően. Adasd be, ha megfordult a fejedben, hogy be kellene, én csak nem tudtam, hogy kullancs+agyhártyás ugyanaz-e, azért ez a nagy lavina.

Hol is laktok? Tali ügyben kérdezem.

InimmaKép
Ez hogy lehet, hogy fülész nem látta és mégis a füle? Jobbulást!

VeraKép
Egészségedre. Fokhagymásan csináltad? Én tök meglepődtem az Auchanban, hogy egy avokádó, csak 98Ft, azt hittem jóval drágább

NoémiKép Szuper csini a kép Kép

CsirkeszKép
Ezt nézd meg.
http://www.kullancsinfo.hu/jotanacs+/Mit%20tegyek.htm#MIKOR

De tuti minden oltóanyag más, ami nekünk van, azon a 3. 9-12 hónap múlva kell, de akkor is téli oltás kezdést ír elő. Ugyanis a 2.-kal már meg van az azévi védettség, csak a hosszútávú 3-5 éves nem tud kialakulni.

MaccsKép
CsirkeszKép-nél szervezett minitali jó nagy topik tali lett tényleg. Többen vagy közel annyian voltunk, mint eddigi bármelyik játszóházas vagy Margitszigetes talin.
Egy igazi minitalira mi vevők vagyunk. Szólj, ha ráértek, akár itt-akár ott. Persze LivKép, JutiKép és BesztiKép is mint helyi csapat welcome.

Na ennyi pótlásként, így is elég hosszú lett.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép
Mielőtt belefognék a tegnapi palacsinta-est elbeszélésébe lenne egy fogas kérdésem:
Ti mit csináltok a gyerkőc laikus anya szemmel véraláfutásosnak vélt ínyével? Szerintem Boti két felső foga (örlők szimmetrikusan a két oldalon) az íny alatt véraláfutást eredményezett. Betekinteni persze nem nagyon enged, csikizés közben azért jól benyúltam nekiKép, de nem rántotta el a fejét a fájdalomtól.
Kell ezzel csinálni valamit, akár gyerekdokkerhez, akár fogorvoshoz vinni? Vagy szépen elmúlik? Volt valakinek hasonló?

Na a tegnap este megér egy regét...
Apa ugye megígérte, hogy majd ő süt nekem palacsintát. Én meg vártam-vártam, mint egy jó gyerek, mert gondoltam milyen klassz lesz kényeztetve lenni. Aztán már baromira vacsi idő volt, és Apája még mindig nem mozdult. Erre nekiláttam a Horváth Ilona féle szaki könyvből összedobni a tésztát. Mértem, kavartam, ahogy az a nagykönyvben le vala írva. Erre apája jön, és mondja, hogy akkor ő süti. Mondtam erre, hogy na az már nem poén, a tésztát kellett volna kikeverni, sütni szerintem én is tudok. Most már üljön le Boti mellé, és skubizzon, hogy csinál életében először palacsintát egy zsír profi.
Hát hogy??? Az elsőt szén-szőkéreKép, a másodikat szétesősre, a harmadiktól kezdve azonban profiraKép
Igaz, hogy kritikaként annyit kaptam, hogy vastag lett, de szerintem nem is (annyira). Na, mondtam aptyuknak, így kell ezt csinálni, de nekem kellene egy olyan igazi vas palacsintasütő, mint a nagyomnak van, mert ez a teflon téma nekem kicsit idegen. Na és amíg én sütkérezek, adjon enni a mennyei mannából Botesznak (sikerült hihetetlenül finom sárgabarck és meggy lekvárt is vennünk hozzá).
Na a kölök! Hát ne tudjátok meg. Két falat után csak hümmögött, dünnyögött, ki akart ugrani a székből, de nem evett. Gondoltuk megint interaktív vacsit akar, kapott egy egész palacsintát lekvár nélkül az etetőszék tálcájára. Kb egy tized másodperc alatt hajította be a konyha közepéreKépKép
Apjuk ezt úgy értelmezte, hogy tutira nem éhes, mert olyan kölök nincs a földön, aki nem szereti a palacsintát, így részéről befejezettnek tekintette az etetést. Én meg nagy naívan egyet értettem, mondván úgyis jó sokat evett napközben.
De éhes anyjuk ekkor megszólalt: gyere süss most te palacsintát, nekem már ennem kell.
Aptyuk ugrott is, mert ugye ő a sütésen eleve csak a sütést értette, és mindenáron a feldobós módszert szerette volna almalmazni.
Na első pala neki is mozdonyszőke lett, ketteske darabjaira hullott, erre suttyomban mittoménhányliter olajat hozzábillentett a tésztához, és még a serpenyőbe is tett.
És sajna ez volt az a pont, ahol kitört a botrány...
Õ elkezdte szidni a sz.r tésztát, én az eszetlenséget a sok olajjal, majd mindeki kicsit ragozta a maga mondanivalóját, míg végül fogtam az egész kulimájszot, és kiborítottam.
Aptyuk (utólag a huzatra fogjaKép) bevolnult a kölkeccel a fürkibe elinztézni az esti fürdést, és szerintem bevágta az ajtót, szerinte helyette a huzat tetteKép
Botesz, meg mint aki ráeszmélt, hogy vacsi most már nuku, elkezdett sírni. Egy darabig hagytuk, de csak nem hagyta abba, pedig a fürdővíz a legnagyobb hisztikből is kirángatja.
Úgyhogy anyjuk (aki a konyhában duzzogott) megsajnálta a dedet, és tányérkán vitt be neki vacsit. A csávó meg úgy csinált, mintha egész nap éheztettem volna.

És ennek láttán már mi sem morogtunk tovább, hanem ki merre tudott, arra dőlt a röhögéstől, mondván, hogy a nagyfőnök pont úgy eszik, ahogy egy becsületes talponállóban kellKép

Hát így eszünk mi palacsintát. (de holnap újra nekiállok, mert az inger nem lett kielégítveKép)

Na és a talponállók hőse:

Kép

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

MosziKép
Persze, gyertek nyugodtanKépKépKép

KormiKép
Az a szuper jó kis bababolt, ahol azt a szuper jó kis anorákot vetted, szombaton is nyitva van? Egyre inkább érik az elhatározás, hogy nekem is el kellene zarándokolnom odaKép

Taliszínhely:
XIII., Jász u. 96. IV/10.
(A házunk a Jász u.-Futár u. sarkán található, a 14-es villamos vagy a 4-es busz vonalán)
Az autóval érkezőknek is kánaán, mert parkolóhely is akad bőven + nem fizetős zónaKép

Ha már a kajakészítésnél tartunk, nekem az egyik nagy kedvencem a paradicsomos káposzta főzi, amit viszont még én nem próbáltamKép Ha van itt valaki, akinek erre van tutti-tutti receptje, azt váromKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

CsirkeszKép
Fotók nagggyon királyok Kép
Sztorit jó volt olvasniKép NNNa, ezért örülök én, hogy aptyuk a konyhát messziről elkerüliKép

Véraláfutással semmit nem kell csinálni. Bálintnak az utolsó 4 egyszerre kinövő fog esetében 2 alatt ugyanez volt. Én elvittem dokihoz, aki mondta, ha kiszakad az íny elmúlik. Úgy is lett. Elég rémisztően néz ki, de állítólag normális dolog fognövésnél.

KataKép
Címet kössz. Tesómék nem messze laknak a Gömb utcában.

Ui:, na ma sem fogok szunyálni, amíg a gyerek alszik, mert megint rászakadtam erre a "rohadt" netre Kép
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép
Én is miondig bosszankodom, amikor Boti felkel a délutáni alvásból, hogy jól elcsesztem itt az időt a neten, ahelyett, hogy aludtam volna.
Folyton csak frissítgetek, és várom a következő hsz-tKép
Meg lesem a vatera és babaszoba hirdetéseit. Most is épp két bizniszem van kibontakozóban, egy sígatya, meg egy pulcsi. Szerintem hamar le leszek tiltva az ilyen shoppingolásrólKép Kár, mert marhára belelendültem.

Szóval a fogaknál ez akár normális is lehet. Nektek meddig tartott ez a kék-íny korszak? Mire számítsak, amikor kifakad? Gondolom darabos, alvadt vérre, vagy????

Szerintem kezd elmaradni a délelőtti alvás. Tegnap 20 perc volt a szunya, ma egysem, ellenben kaja után 2,5 órát szuny - amit nem is bánok. Csak így előre kellett hozni az egyébként fél kettőkor esedékes ebédet délre.
ma kapott először káposztás kaját Boti, és bejött neki nagyon a székelykáposzta. Aptyuknak immáron lesz versenytársaKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
mintha én írtam volna az előző hozzászólásodat.
Alvásidőben a babanet mellett én is ezeket az oldalakat lesem.Kép A férjem nem érti hogyan tudok ennyi időt elcseszni ezeken az oldalakon, de mostmár tudom legalább nem vagyok egyedül ezzel. Kép
Palacsinta nálunk is nagy kedvenc, én nagyon szeretek csinálni, szerencsére eddig még nem sikerült elrontanom.Kép
Képek nagyon szuperek.Kép

PleditKép
talira gyertek, gyertek. Én sem vagyok az a kifejezetten bátor típus, de azért eddig sikerült erőt vennem magamon, és sohasem bántam meg, a gyerekek írtó édesek együtt, a mamik meg nagyon kedvesek és senki sem harap.Kép

Most mennem kell, jön a család másik két tagja.Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Nekem is elszállt eyg hosszú hozzászólásom. Sajna nem mentettem( KOrnél járókában van) így most rekonstruálhatok.

CsirkeszKép Palacsinta sztori tipikus. Két dudás effektusKép Ne izgulj, van menthetetlen palacsinattészta, mi is öntöttük már a wc-be.

Kornélnak nagyon tetszett Boti képe, nagyokat vigyorgott rá.

A fogacskáknál a véraláfutást steril gyulladásnak hívják, és tök normális dolog. Nem orvosi eset, én nem láttam alvadt vért.

ReditkeKép Látom te is a szigeti auchant támadod le ezek szerint,mint apósomék. Mi szombaton jártunk csepelenKép apóssal. Ott laktok? Akkor majd Budafokról a dombtetőről integetekKép

Az avokádókrémet ma spenóttal (fagyasztott) dobtam fel paradicsom helyett, mivel tegnap óriási sikere volt enyém férjecsnél, akibe nehéz belediktálni a zölségek bármilyen fajtáját. Naná, hogy fokhagymásakKép Csináltam spenótos zöldfűszeres fűszervajat is, csak a változatosság kedvéért.

Kornél épp a babataxizást tanulta meg múlt pénteken egy másfél évestől, így most hol attól rettegek, hogy hogy száll fel rá, hol attól, hogy mikor esik leKép Minden esetre szorgalmasan gyakorol. A babataxit persze a babaszobán vettemKép alvásidőbenKépKépKép

Vera

hvera

Most találtam meg a Mi a Manó bolt szórólapjátKép
Kormi jól emlékezettKép, Pannónia u 24. Van telefonjuk:06-209645904, és hétfőtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 9-13 óráig van nyitvaKép

CsirkeszKép
Sok sikert az új palacsintához!
Ha nem sikerülne(amit kétlek)szívesen látlak bármikor palievésre!

Móni

Kép
sunimum

Hali

Mi is megvagyunk, csak nincs sok időm, a hétvégén szakik voltak nálunk, ma meg suliban voltam.
Kölkecek megvannak, Kisgé még picit tanyol.
Tegnap este ő is előadta a Reditke Bálintja féle csukott szemmel zokogok vigasztalhatatlanul c. műsort, de nála csak 5-10 perc volt, aztán szopival visszaaludt reggelig. szerintem ő is megelégelte a 2fogúságotKépKép

LivKép
Csak tessék, Nagygé még szabad préda, Kisgét már elígértem az érdi topikbanKép de ahogy elnéztem nálatok nincs hiány szép kiscsávóbólKép

Csirkesz
Na szép, kiderül úúúúúúúúútáljátok a palacsintát, aztán itt is csak azt kaptatokKépKépa talira elvittem a cuccaitokat de jól benne maradt a táskámbanKép
a véraláfutás természetes a fog áttörése előtt.

na megyek
nektek is megmutatom a hétvégén kész lett a kandallónkKép
Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Ez nagyon szép lett. Majd megyünk melegedniKép

Fogas hsz-okat köszi, mini aggodalom sztornózva.

Pali evés volt ma nálunkKép Most a szakikönyvet hanyagolva, "rutinból" kavartam tésztát mérés nélkül, szerintem jövő héten is ezt esszük.
Vékony lett, nem égett oda, nem száraz, nem olajos - tökéletes.
Csak Boti nem hajlandó megenni.Kép Két falat után kezdődött a tegnap esti fészkelődés, és megint csak kétpofára a lekvárt akarta enni. A palit kitolta a szájából, de előtte a lekvárt az uccsó molekuláig leszopogattaKép
Bezzeg amikor kapott kenyeret majorannás májassal, cuppogva nyalogatta az ujjai hegyét, amire májas került.
Fránya kölke!!!

Ja igen: délelőtt Boti töréstesztnek vetette alá a konyhaszekrényben található különböző dolgokat. Műanyag szűrő, tálca, kisdobozok mind-mind állták a tesztet, de egy jénai tálam a tetejével együtt csúnyán megbukottKép Úgy látszik Boti levonta a következtetést: jénai hőálló, de nem ütésálló.
Alig bírtam távol tartani, amíg a szuperszép szilánkoktól nem mentesítettem a konyhátKép Mondanom sem kell, hogy seprés közben a nagyfiam hangosan röhögött rajtam.
Majd leshet, ha egyszer seprés helyett felülök a partvis nyelére és jól elrepülökKép

Mindenkinek nyugodalmas jóccakát!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Na, ma én is nekiálltam palacsintát sütni - most először. Mindig leragadt, szóval a tészta végül a wc-ben kötött ki. A férjem megsajnált, úgyhogy nekiállt ő is - szuper palacsintákat sütött. De én töltöttem. Kép

Van egy érdekes cikk az origón arról, hogy az anyatejben ellenanyagot találtak az AIDS megelőzésére.

Most ezt elküldöm, és csak utána kezdem el visszaolvasni a mai napot, mert lehet, hogy közben Dávid ébredni fog.

Liv

Kép

Kép
liv

Móni Kép, szőlőbefőtt: de rendes vagy, köszönöm szépen!

Reditke Kép, Ötödik Sally, hú, ezer éve akarom megnézni. Már nagyon régen olvastam, és annyira tetszett. Biztos nagyon jó volt.

Judy Kép, kandalló, de jó, én is szerettem volna, na de majd a tetőtérben, talán, eccer...

Palacsintasütés másoknál: jóvan, megnyugodtam. Kép

Dávid két napja nem hajlandó főzeléket enni, semmi husit, ilyesmit, csak sajtkrémes kenyeret, esetleg egy kis palacsintát, sütit, de azt meg nem akarom, hogy kaja HELYETT egyen ilyeneket. A ti gyerkőceiteknél is előfordul, hogy 1-2 napig nem nagyon akarnak kajálni? (Szopizni viszont továbbra is 5x naponta.)

Még kérdések: ti mennyi húst adtok naponta a gyerkőcöknek? Milyeneket? Mármint: főleg szárnyast, ritkán disznót, marhát, bárányt? És mi újság a felvágottakkal?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Ha vagy még segíts nekem légyszi Kép Kép
Dévény Annáék elérhetősége kellene nekem Kössszi Kép

Kép
Kép
nikk0830

Jaj, bocs, még valami eszembe jutott:

Maccs Kép, voltatok kirándulni? Kettesben Lilivel? És a Nyakaskőig kisétáltatok, vagy odáig kocsival mentetek, és csak ott sétáltatok egyet? Mi meg végül, képzeld, nem mentünk bevásárolni, majd holnap megyünk. De most már mindegy.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Nikk Kép, hogyhogy?

www.deveny.hu
deveny@deveny.hu

Telefonszámot most hirtelen nem találok, de nézd át te is a honlapot, szerintem fenn kell lennie.
De ha nincs, küldj nekik e-mailt, én is írtam már többször is, mindig válaszolt Dévény Anna.

Kép

Kép
liv

Köszi Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Vasani mi van veletek? Ezer éve nem írtál.

Jót mosolyogtam a palacsinta sütésen. Rutinos főző csajszik vagytok és pont a palacsinta fog ki rajtatokKép Én sosem recept alapján csinálom, hanem két tojásból, bele érzés szerint a liszt és addig hígítom tejjel és buborékos ásványvízzel, ameddig elég folyós nem lesz. Némi szódabikarbóna és olaj is kerül bele. Félóra pihi és lehet sütni.

Csirkesz! Nálunk is így kezdődött a de. nem alszom műsor. 12-ről már sikerült 1/2 1-re kitolni az ebédet. Utána 2,5-3,5 óra alvás.

Hát ezek a fogak minket is megviccelnek. Az első kettő hőemelkedés mellet jött ki, a második kettőt orrfolyás kísérte, a harmadik páros kínzó fogfájással jön némi nyálfolyás mellett. Reménykedem, hogy a következő páros nem kombinálja az előző három tünetet, hanem észrevétlenül kibújik.

Juti! Nagyon csecse a kandallóKép

Netezés: Én már következetesen netezés előtt alszom 30-40 percet. Én is sokszor szidtam magam és elhatároztam, hogy előbb elmosogatok, alszom és utána ülök csak a gép elé. Elég jól működik, ha uncsi van és Áron még durmol, akkor jön a többi meló vagy olvasok.

Moszi! Gratula a járáshozKép

Inimma! Csongi remélem már túl van a fülfájáson, jobbulást kívánok neki.

Jó éjszakát!
Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép

Először is KataKép Tegnap megírtam, aztán valahogy elszállt a babanet és egy órán keresztül nem is jött vissza. Minden más weblap megvolt, de ez megmókált.
Akkor újra:
Pontos dekákat nem tudok írni, de a paradicsomos káposztát én a következőképpen csinálom.

Káposzta feldarabol (kb 1 kiló), köményes-sós vízben főz (olyan félig lepje el), közben olajon liszt kis gyenge rántást csinál. Majd paradicsom itallal felfőz-kb fél liter lehet (lehet sűrített paradicsom + víz is). Beletesz puhára főtt kápit és a végén kis cukor kicsit felforral, (ha túl sűrű, akkor a kápi főzőlevével higítsd) összefőz és kész. Valaki nem köményt, hanem babérlevelet tesz bele és a végén borsot is, de én azt nem szoktam. Nagyon gyors kaja.
Szólj, ha megcsináltad, hogy ilyen pontatlan leírás után milyen lett Kép

CsirkeszKép
Nálunk sem voltak véres cafatok meg ilyesmi, csak átszakadt az aláfutás meg elmúlt.
Egyszeri alvásra átállásnál nekünk a délutániaknál volt hatalmas hiszti és elaludni nem akarás. Majd a délelőtti is nyűgös lett és végül kialakult az egyszeri. Mi már 1/2 12-kor ebédelünk és 12-1/2 1 között szunya kb 2,5 órát.
Eleinte elaludt ebéd előtt, de az rossz volt, mert hamar ébredt hogy mammamm (pár napig tartott csak).

JutiKép
Kandalló szuper. De jó is lesz a nagy téli hidegekben ott gubbasztani.

VeraKép
Halásztelken lakunk (nulláson keresztül csavar a hídon és 5 perc). Mindig Budafok felé közlekedünk, ha a városba megyünk.
Meg több jó barátunk is lakik Budafokon.

CsajokKép
Tegnap este Bálint gruppen fürdött. Anyira sajnálom, hogy nem volt nálunk fényképező.
Voltunk egy baráti családnál (apa, anya, 3 kislány 11-3,5-2 évesek). Kicsit tovább maradtunk, mint ahogy terveztük és így Bálint bement a 2 kiscsajjal fürdeni. Volt nagy rajcsúr és vagy 40 perces pancsolás. Persze a csajok mondogatták, hogy kukija van, Bálint meg csak simogatta a hajukat Kép
Annyira édesek voltak, hogy csak na Kép

NikkKép
Miért kell a dévényes? Ugye nem nektek?

LivKép
Ötödik Sally.
Száz éve játsszak. Én láttam 8 évvel ezelőtt is, akkor annyira erős hatással volt rám, hogy napokig ez járt a fejemben. Nagyon megfogott. Most egyáltalán nem. Ennek több oka lehet, vagy már láttam, vagy más volt a hangulatom, vagy a színészek kicsit már megfásultak. Férjecském most látta először és bár tetszett neki, de nem volt letaglózva a színészi játékon, így csak gyanítom, hogy az utolsó feltételezésem is benne lehet.
Azért tizenéve ugyanazt játszani nagyon kemény dolog lehet. Picit már gépiesnek tűnt, de ha még nem láttad érdemes megnézni, mert azt hogy rossz azért nem állítanám.

Most lépek, mert bébim még az esti pisis pelusában van. Lusta anya Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

ReditkeKép Tök jóKép Akkor majd szervezek minitalit BudafokraKép Ott rengeteg hely van, és remélem más is tud majd jönni. Sajna az 50 nm-es lakásunk nem talizós. Viszont Budafokon padlófűtés plusz megértő nagyszülők vannak. A nagyi ugyan olvassa ezt a topikot, szóval félve írom, de szerintem benne lenne. Másoknak gáz kijönni? Parkolni lehet az utcábanKép

Bálint gruppen fürdéseKép MI az öcsémmel végig együtt fürödtünk, amíg befértünk együtt a kádba. ImádtukKép

Kornél most épp visszaállt a de alvásra. Most a járókában hempereg, és szerintem aludna még. Lesz meló,a míg kifárasztom.

Judy.) KandallóKépKépKép

CsirkeszKép TöréstesztKépTakarításKép

MaccsKép Kornél kesztyűje már félig kész. Megírod a színt és a méretet vagy megggondoltad magad?

Vera

hvera

Sziasztok!

Úgy látszik, szép sorban mindannyiunkról kiderül, hogy a babaszoba (esetleg Vatera) nevű szenvedélybetegség hat ránkKép Este jött meg az onnan rendelt csúcsszuper babakocsim, ma meg egy alvós overáll vásárlását bonyolítom, múlt héten egy csomag bodyt... szörnyű... párom lassan le fog tiltani...

Tegnap volt a 8. házassági évfordulónk (határozottan vénülünk). Annyira nem tartjuk számon, hogy a párom az idén is az anyakönyvi kivonatból puskázta ki a dátumot. Aztán megállapodtunk, hogy tekintsem úgy, a babakocsit kaptam az évfordulóra. Benedektől meg egy jó kis náthát. Szegény, edig azt hittem, a foga miatt folyik az orra, s tömi a szájába a kezét, de én is orrfolyós lettem, piszok torokfájással, így gyanakszom, lehet, hogy neki is a torka fájt?

Csirkesz,
nálunk a palacsintaprojekt ott van elrontva, hogy kerámialapunk van, s azon szerintem nem lehet palacsintát sütni. (5 éve használom, de még mindig nem szeretem) Én a palacsintatésztát kicsit hígabbra csinálom, robotgéppel felverem, aztán bele egy olvasztott vajas tepsibe, irány a sütő, s lesz belőle tejespite. Szoktam belerakni diót, aszalt gyümölcsöt, vagy ami eszembe jut, hogy újítsak.
Boti kádban evős képei nagyon nyerők! Benedek az etetőszékben produkálja a talponevést, néha teljesen rámhozva a frászt, amikor hisztiből hátraveti közben magát.
Kép

Megyek, felkeltem Benedeket, egy óra múlva indulnom kellene az állatorvoshoz.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok Lányok!Kép

Áron-AndiKép
Köszi, hogy kerestélKép Vagyok, de mostanság csak olvasvaKép Nem annyira az időhiány miatt, mint inkább amiatt, hogy a gépem most átmeneti helyen van és nagyon kényelmetlenül tudok csak netezniKép Remélem nemsokára megoldódik a helyzet és nem csak félig állva-félig ülve, leszakadó derékkal tudok majd idejutniKép Szóval ez van.
De mindig bekukkantok azért ide. Megcsodáltam a talis fotókat. Áron hihetetlenül nagy fiú már!Kép Miket hamizik és hányszor? Szopi?

Meg persze az összes többi manó is olyan nagyra nőttKép Tényleg úgy elszaladt az idő...Kép

Most sajna a listámat sem találom, ezért csak úgy bele a nagyvilágba BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok az ünneplő babóknak!!KépKépKép

Rólunk: Eszti egyre több dolgot hamizik már. Azt hittem, hogy most, hogy már ehet tejes cuccokat, majd mindent imádni fog, de nagyon óvatos a lánykaKépKép
Azért már alakul: szóval már evett tejfölös rakott karfiolt, sajtot többféle formában, krémtúrót, stb-stb.
Már kapott tojássárgát is, és most hétvégén rendes főtt tésztát, tehát amiben tojás van, hogy a tojásfehérjével is ismerkedjen.
De kapott már párizsit és gyulai májast is.
Amúgy minden ízlik neki, csak mondom: naggggyyonnn óvatosKépKépKép
Ja, és persze a szopi is megy még ezerrelKépKép
Már egyre többet lépeget egyedül, kézenfogva nem szoktuk vezetgetni, így amikor ő úgy gondolja, nekilódulKépKép Ez mostmár egyre gyakrabban fordul előKép

Most felkelt, így lépekKépKép

Bocs, hogy csak magunkról regéltem!Kép

Sokmindenkinek szerettem volna még írni, ha tudok, még jövök, ha nem: bocsi!Kép

Ja, a betegeskedő manókáknak gyors gyógyulást!!Kép

Puszi mindenkinekKép
Anita

Még gyorsan egy fotóKép
Kép

KépKép
KépKép
vasani

Lanyok,
Csongi mar szerencsere jol van,koszonom az erdeklodest.
Valaki kerdezte, (bocs,de csk kutyafuttaban olvastam) hogy hogy lehet,hogy nem latta fules es megis a fule. Az ugy volt,hogy pont egy hete szerdan mentunk gyerekdokihoz,mert folyt az orra es rengeteget sirt,latszott,hogy nagyon faj vmije. Dokineni jo alaposan megvizsgalta,azt mondta ,a fule szerinte,mert piros es valadekos,de azert vigyem el a fuleszetre,hogy nem-e sulyosabb a dolog. Fuleszet masnap,aaaaa,nincs semmi baja a gyereknek!!!!!!!!1 A hetvegenk szornyu volt,vegig sirt,szenvedett,Panadolt mar nem adhattam neki. Hetfon kijott gyerekdokineni,megint azt mondta,tuti a fule. Nem antibiotikum-parti szerencsere,de azt mondta,most muszaj,mert ez mar nagyon durva. Tegnap ismet fuleszeten voltunk,ezuttal Csanival,a masik fuleszneni volt,a jobbik. Megnezettem azert Csongit,o is azt mondta savos fulgyulladas.Na?????????????????? Jo,mi??????? Hogy ez a gyerek mennyit szenvedett!
Most mar eszik,tegnap megevett egy adag fozeleket 2 reszletben es egy kis kortet. Jatszani is van kedve. szoval jo lesz minden nemsokara.
Szoval van ket Fulesmackom. Csaninal elkerulhetetlen lesz az orrmandula-mutet,szinte 2 hetente begyullad a fule. Kép
En se vagyok jol,pentek ota faj a torkom,raadasul nem is alszunk a sracok miatt rendesen,meg en hulye,elkezdtem nezni a Lost-ot es nem birom abbahagyni. Az ejjel 4 resz neztem meg plusz a Veszhelyzetet. Ja szamitogepen,ugyhogy a nyakam is kikeszult es attol meg a fejem faj. Kép

Kormi
,milyen az alvos overall????? En meg sose vateraztam. Mekkora meret van? Tobb is van egy termekbol? Vastag thermo? Ara?
Mindket sracnak kellene,mert nem gyozzuk takargatni oket.

Inimma
inimma

Reditke
de nekünk kell,Bandó bokája miatt.Látta egy gyógytornász igaz ő felnöttekkel foglalkozik és ő egyből mondta hogy azért vigyük el.Szóval holnap megyünk megnézik egyáltalán kell-e majd járni.Remélem nem olyan súlyos ,és kinövi.Ha nem akkor megyünk dévényezni Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Még1x köszönöm a darabos kaja ügyben a tanácsokat! Próbát is tettem gyorsan, ma miközben reggeliztem Balázsnak is csippentettem a vajas kenyeremből és egész ügyin ette. Lehet hogy mégis sikerül átállnunk a pempőről a darabos kajára Kép Már nem bánom, nagyon unom a turmixolást.

Reditke Kép Az ötödik Sallyt még harmatos zsenge fiatalkoromban olvastam, akkor tetszett. Kíváncsi lennék én is a színpadi előadásra. Amúgy ki játssza Sally-t?

Liv Kép Én minden nap adok Balázsnak husit, van amikor még uzsonnára is húsos főzeléket kap. Többnyire csirkemell, ill. pulyka a menű, üvegesből szoktam adni borjút, no meg malachusit. A marha és a nyúlhús - üvegesből - nem jött be nálunk. Az új gyerekdokkerünk azt mondta hogy a napi husi adag kb. 100 gramm. Na én ezt próbálom nagyjából betartani.
Úgy látszik ez a nem akarok enni dolog másnál is előfordul, nálunk múlt héten amikor náthásak voltunk, nem akart enni Balázs. Egyik nap simán negligálta az ebédet. De én nem adtam helyette semmi más rágcsálnivalót. Inkább elővettem egy kis fagyasztott atejcsit és azt nyomtam bele, apránként. Már tiszta ideg voltam a nem evészet emiatt. No meg szerintem az is bekavart, hogy nem otthon voltunk, hanem a nagyszülőknél. Most hogy már meggyógyultunk és otthon vagyunk, kezd visszajönni az étvágyunk.

Csirkesz Kép
Én is mindig leragadok a neten, ahelyett hogy aludnék. Ja és én is állandóan a refresh gombot nyomom. Szörnyű.Kép
Eszméletlen huncut pasi Boti Kép Kép (megmutattam a férjemnek is a képet, rögtön mondta na tessék már lehetne így is etetni Balázst Kép)

Juti Kép
Nagyon jól néz ki a kandallótok Kép

Ani Kép
Eszter továbbra is gyönyörű. Naggyon naggyon irigy vagyok minden kislányos anyucira Kép

Vera Kép
Neked mikor lenne jó a tali? Ma du megyünk orthopédiáta, ezt leszámítva minden du szabad. Ti mikor alszotok? (Mi kb. 11-től 2-ig szunnyantunk.)

A szülinaposokat Isten éltesse!!!
A betegeknek gyors gyógyulást kívánok!!!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Cedit
Boldog szülinapot Andrásnak Kép Kép Kép ,igaz kicsit késve Kép Remélm ha nem is írsz,de azért olvasod Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!
Aki többet akar tudni a madárinfluenzáról annak ajánlom olvasásra.
http://www.madarinfluenza.bpallatorvos.hu/

JudyKép
kandalló nagyon szép lett.

AnitaKép
na végre, láthatjuk újra a kis menyasszonyunkat.Kép

LivKép
mi mindenféle húst adunk Bernátnak, amit mi is eszünk (baromfi, marha, disznó, hal). Felvágottakból inkább csak a sonkát, meg ami nem zsíros, néha kap párizsit, és virslit (igaz azt többször, mert nagyon szereti).

KormiKép,InimmaKép
jobbulást a családnak!

Bernát ma úgy tűnik nem akar délután aludni. Itt nyomkodja a monitort, és semmi jele nincsen az álmosságnak.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

SziasztokKép

CsirkeszKép
Fogtündért nektek is , mi is a rágókkal szenvedünk, érdekes módon a fog oldala tört át és nem a fogcsúcs.Nem semmi a fürdős talponállásKép Látom ő is bírja a szalámit, enyém gyerek húst enne hússal (tisztaapja).

KataKép
Címért én is köszi.Akkor majd vilivel megyünk, vagy busszalKép
Paradicsomos káposzta hm, most jó ötletet adtál, a héten én is csinálni fogok.

JutiKép
A Kandalló nagyon szép lett, biztos jó lehet kandallónál melegedni és romantikázniKép

ReditkeKép
GruppenKép Hát tudja ez a Bálint fiú hogy mi a jó neki.Kép

KormiKép
Hasonlóan vaterázok Kép, egyszer viszont nagyon megjártam, elkavarta a csomagomat a postaKép
Évfordulóhoz gratula, mi el is felejtettük az idén megünnepelni, kb egy hónappal utánna jutott eszembeKép
Benedek egyidős Képnagyon csini azzal a szendviccsel , én néha bele se tudom ültetni, állna ő is, ha hagynámKép

VasaniKép
Jó újra hallani felőletek, a kislányod egyre szebbKép

NikkKép

Boka gyógyuljon meg!!Nem lenne elég cipőt csináltatni?

InimmaKép
Nem semmi ez a fülész, itt tart az orvostudomány, hogy az se tudják észrevenni ami nyilvánvaló, szegény gyerek meg szenved.Annno én is nagyon fülfájós voltam.Jobbulást mindannyiótoknak.!!!

Noémi
fantikbaba

Kép

Végre egy mosolygós képet sikerült csinálnom.
fantikbaba

Sziasztok,

írtam (volna) tegnap is, de bekrepált a babanet, úgyhogy elszállt.
Szóval nagy kérésem lenne: Eszternek vasárnap lesz a szülinapja, és emlékszem, hogy forogtak itt mindenféle szülinapi torta receptek. Csak már nem emlékszem, mikor (aug.-szept.???). Szóval ha vki tudja mkior, az is jó, de mégjobb lenne, ha vki be tudná másolni nekem a recipét. Nem akarok tortát rendelni, mert ki tudja mifenét kevernek-sütnek bele.

Köszi nagyon!

Bori
lbori

Szia BoriKép Csak nekedKép

Szóval: Háztartási kekesz apróra törve, margarinnal/ vajjal kikeverni és egy trtaforma aljába belenyomkodni. Ha nagyon édesszájúak vagytok, akkor sukor is, dde szerintem felesleges.

Dr. Oetker zseléfixet belekeverni natúr joghurtba+ hozzákeverni a leturmixolt gyümölcsöt és túrót(1/4 kilo). Adagolást ld. a zseléfix hátoldalán. Gyümit érzéssel, és a joghurtot is:o Berakni legalább 3 órára a hűtőbe, aztán vidámanKép megenni a babácval, vagy nélküle az egészet. Vigyázat fogyókúrás ezért eteti magát. legjobb, ha mindjárt kettőt csinálszKép Mint énKép.

hvera

Szia BoriKép Csak nekedKép

Szóval: Háztartási kekesz apróra törve, margarinnal/ vajjal kikeverni és egy tortaforma aljába belenyomkodni. Ha nagyon édesszájúak vagytok, akkor cukor is, de szerintem felesleges.

Dr. Oetker zseléfixet belekeverni natúr joghurtba+ hozzákeverni a leturmixolt gyümölcsöt és túrót(1/4 kilo). Adagolást ld. a zseléfix hátoldalán. Gyümit érzéssel, és a joghurtot is, cukor 8szőlő, vagy amit akartokKép):o Berakni legalább 3 órára a hűtőbe, aztán vidámanKép megenni a babával, vagy nélküle az egészet. Vigyázat fogyókúrás ezért eteti magát. Legjobb, ha mindjárt kettőt csinálszKép Mint énKép.
Vera

hvera

SziasztokKép

Mindenkinek nagyon szívesen a címetKép Különben hogyan is találnátok ide, nem igaz? KépKép

Csak ámulok és bámulok, hogy mennyi Vatera-hulligán van közöttünkKép Bevallom, nekem is volt egy időszakom, amikor alig lehetett levakarni onnan, a férjem már kicsit aggódva figyelt, nehogy valami szenvedélybetegség legyen a végeKép

NikkKép
Remélem semmi komoly baja nincs Bandó lábánakKép

ReditkeKép
Köszi a receptet, 1x már próbáltam szaki könyvből, de pocsék lett, az egész a WC-ben landoltKép A köményes változatot még nem hallottam, inkább a babérlevelest, de most valszeg a hétvégén teszek egy próbát a Te ötleted alapjánKép

InimmaKép
Srácoknak jobbulást kívánokKép Szegény Csongi mennyit szenvedhetettKép

KormiKép
Hűha, mi is most akarunk váltani tűzhelyet, ki is néztünk egy szipi-szupi kerámialaposat, akkor onnantól vége a nagy palacsintazabáknak? Kép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csak gyorsban, mert egyfolytában azt hallom mammamm, enni kell adni neki, apa meg sokáig dolgozik.

Sallyt Szalay Kriszta játssza.

Ma voltunk csavarogni egész nap. Barátnőm+B-vel egyidős leányzója. Károlyi kert játszótér, majd hami egy étteremben, aztán rövidke babkocsis alvcás és Városliget. Annyira szép idő volt, hogy ujjatlanban voltam egész nap. Imásom Kép
Lurkók majd megőrültek a városligetben nekik féllábszárig érő lehullott falevelektől. Szaladgáltak benne, mint akiknek muszáj.
Aztán elindultunk a Közl. Múzeumba, de egy kb 100 méteres utat olyan 45 perc alatt tettünk meg, mert minden érdekelte őket, így a végén nem jutottunk be.

Nem is tudom milyen kérdés volt még hozzám...

Ja, én a Vatera-ról még nem is hallottam, de most megnézem Kép Kép Kép

Előbb megetetem éhenkórászomat Kép
Na pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Hali lebukott mamikKép
Szóval mindenki lebukik lassan az ilyen-olyan irányú függőségével. Én ma turizni voltam, és kistesónak túrtam egy tündéri szettet. Pihe-puha, vastag fehér kisegeres kabátka, meg hozzá tűzpiros gatyó. A kabátkához kisegeres a kesztűKép Aptyuk is ölégedett volt, azt is elfelejtette megkérdezni, mennyibe kerültKép

Fogak még mindig az íny alatt, nem is aludtunk sokat az éjjel. Fél kettőig tartott az éjszakai két órás műsor, és hatkor újra keltünk ismételniKép A családban mindenki hulla fáradt, kivéve Botit.

Fogak ide - fogak oda, újabb kaja került fel a "nagyon szeretem" listára: a savanyúkáposzta magában, nyersenKép Nem hiába, anyja fiaKépKépKép

ReditkeKép
Falevelezés nekünk is volt ma Apájával hármasban. Boti tisztára élvezte, hogy betemettük teljesen a levelekkel, ő meg kimászhatott a kupac alól. A maga módján ő is hajigálta aztán a leveleket a magasba. Tökre be van gerjedve a száraz leveleg zörgéséreKép
GruppenfürkiKép Nem lehet elég korán kezdeni!

Nálunk ma más nem volt. Hacsak annyi nem, hogy ha Boti regülőgépet hall, mutogat az égre, és kukucskál, hogy hol lehet. Bezzeg a hülye békát a mai napig nem ismeri fel a kádban, pedig már vagy fél éve minden este együtt pancsolnak!KépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Csak gyorsan még bekukucskáltamKép

De aranyosak vagytok, hogy azt írtátok, jó hallani rólunk, meg rég láttatok. Ez tök jól esik ám!KépKépKép
Az meg aztán még jobban, hogy Esztit is sokan megdícsértétek! Köszi!KépKép

CsirkeszKép
FalevelezésKépKépKép
A repcsi hangjára Eszti is mindig az eget kémleliKép Általában meg is találja a repülőt és mutogat rá nagyon komoly ábrázattalKép
Hajrá fogacskák!!!Kép

ReditkeKép
Falevelek szintén?KépKépKép

VeraKép
Igaz a receptet nem én kértem, de én is köszönöm!Kép Én is gyűjtöm a lehetséges tortavariációkatKép
Jövő héten már mi is szülinapozunk! Be-be-beee!KépKép

NoémiKép
Fogacskákhoz kitartás!Kép
Heléna fotóján jót mosolyogtam a múltkor (a takinénisen)Kép
Édi a mosolygós fotón isKép És milyen ügyesen ücsörög a székenKép
Szerencsére Esztiről nem nehéz vigyoris fotót készíteni, mert ha meglátja a fényképezőgépet, már fülig ér a szájaKépKép Ezt nem tőlem örökölte, az biztosKépKép

DinoKép
Remélem Donát érzései változatlanok Esztivel kapcsolatbanKépKép

No, futokKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Liv Kép

Ha jól rémlik nálatok volt fütyirepedés Kép
Nem tudom hogy most ki nálunk a ludas, Apa vagy a lelkes nagyszülők, de nálunk is berepedt a cerka vége. Kép Kép

Mivel kencéztétek? Mennyi idő alatt gyógyult meg? Amíg ilyen állapotban volt, úgye nem huzigáltátok?

Köszi a választ előre is!!!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!
Anita! Esztiket mar mi is hianyoltuk, mert annyira tettszett Mikinek, de mostanaban kenytelen beerni a kornyekbeli csajokkal. Leginkabb a kajat szedi ki a kezukbolKép Donat pedig kuzdjon meg!!

MAgika se gyakran ir, pedig meg akartam tudakolni, hogy lehet e meg bekuldeni pamperses zacsit, vagy dobjam ki az a 10-et ami van.

Jelentem a http://www.just.hu/framespage.htm fele termeket fogja kapni a gyerek. TErmekek/ narosan afonya.

Jelentem unokahug jol van, visszanyerte a szuletesi sulyat. Viszont furi, hogy Veszpremben nem lehet dokit valasztani es masokban is eleg szigoru szabalyok vannak. Igy ha esik, ha fuj, a kislany az eloirt szulinapig benn lesz! Mindegy hany kilo stb. Sogornom kivan, mert egy honapja lekoltoztek almadiba. Igy a masfelevessel naponta bebuszozik, valami anya szallast kapott ingyen, de eleg nagy macera. Mindegy a lenyeg, hogy a kiscsaj eszik rendesen.

Hadd dicsekedjek. Egyebkent fellazadtam, hogy mi az hogy en itt vagyok bezarva, ugyhogy ma szabit vett ki a parom es o volt a gyerekkel en meg csavarogtam. Tegnap gyorsan lemostam az ossz ablakot, de amikor a letrat vettem ki a muhelybol, akkor leutottem vele a falat es a szaradni kirakott ajtora ment egy kis kosz. (Ferjuram nekiallt ajtot gyartani, sporolas cimen, de szerintem csak hobbizikKép ) Mara olyan izomlazam lett hogy alig birtam mozdulni. Nem baj, ez az en napom, igy reggel szepen feloltoztem. Vagyis feloltoztem volna, de annyira meghiztam, hogy nincs semmi ami ramjon. Azert egy ket terhescuccot magamra aggattam es felvettem a magassarku csizmat, amit ket eve nem hordtam. Mire az Arkadba ertem csak sirni tudtam volna ugy fajt a labam. De ez az en napom, igy rottam a koroket. Vettem magamnak szep xxxl-es kabatot, mondvan az ar nem szamit, meghizva is lehetek szep. De az ar szamitKép amikor a penztarhoz vittem lattam, hogy az egyetlen kabat ami jo ram es nekem is tetszik 37e ft. Igy csak a kicsimnek vettem zoknit, meg pulcsit. Aztan elmentem a kikaba fuggonyt nezni, de kerem az ar itt is szamit. Szoval gazdagabb lettem egy hatalmas varosnezessel es vegulis kicsit bojongtam, de menni nem tudok. ELfaradtam es a gyerek is hianyzott. Azert legkozelebb majd jobban megtervezem az utat es talan jobb cipot veszek fel. Amugy a kikaban a malackas sorsjeggyel nyertem 500ft-t igy kerem szepen, valami vissza is jott. Hat 13 es fel honap utan, ez volt szamomra a nagy kaland. Es bizony sajnos nem ismertem a varosra. A metroban uj feliratok uj uzletek mindenhol......

Most meg elmentunk este anyosekhoz vacsizni, mert persze az unokara kivancsiak. Jol megetettek igy most 5 percenkent felebred es pukizik. Nem akarok negativ lenni, de szerintetek az hogy ket hetente visszuk az keves? Szerintem el vannak kenyeztetve.

Azert a parom bevallotta, hogy elfaradt rendesen, ugyhogy megvart az utcso kakispelussal es este is en furdessemKép

Mink is boldog szulinapot kivanunk Andrasnak es a tobbi soros gezenguznak.
Jelentem ha alszik a gyerek raragadok a netre vagy mahjongozok....

udv:
csengo
Vendég

SziasztokKép

CsengöKép Jó s a kiruccanásKép Itt jártál az Árkádban és nem is szóltál? Legalább összefuthattunk volna, és adok pár tanácsot, hogy hol nézzél ruhát meg egyebeket. Legközelebb szólj előtteKép

Az Árkád mögött van egy óriási kínai áruház, ami minőségi cuccokat árul általában elérhető áron. Érdemes oda zarándokolni. Függöny ügyben első körben persze IKEA, de ha megmondod milyet szeretnél, akkor majd jól körbe nézek nekedKép

Gyerekcuccokat tőlünk a köv. sarkon lévő turkálóban szoktam beszerezni. Benetton, C& A cuccosok meg egyebek, nagyon márkásak kilós ruha áron. Kabátot ott is lehet nézniKép

Tegnap mi is a KIKA-ban voltunk. Az üzletet most sem szeretem, de kaptam szilikon kenőtollat, ami nem ég össze, ha a palacsintasütésnélKép ezzel olajozok. Meg úgy egyáltalánKép

Elkezdtem a szelektív hulladékgyűjtést mert végre a közelünkbe is raktak gyűjtőládátKép Mire kOrnél nagy lesz, már ő is ezt tanulja.

A Városligetben és egyéb helyeken levelet gyüjtő skacokhoz hasonlóan mi is gyűjtögetünkKép csak én a gonosz anya nem engedem hazahozni. Tegnap édesen tolta bkocsit séta közben. Jól kifáradtKép

Szerintem a 2heti látogatás tök normál. Én kényelmes vagyok, és anyósék remekül főznek, ezért nálunk majdnem hetente megyünkKép Imádok Budafokon pihizniKép

PleditKép Nekem a holnap du. lenne jó. Mi ugyan pont akkor alszunk, mikor felébredtek, de majd jól átvariálom holnap a napot és megyünk.Fél 3-3 ór neked jó? Ha rossz idő van, akkor jöhettek hozzánk. Vagy? Ha a számod nem változott, akkor majd hívlak.

MosziKép Nem tudom milyen messze laktok az Örstől, és LauKép, esetleg van kedvetek csatlakozni?

VasaniKép Recipe természetesen mindenki használatára íródottKép Ezért volt KépKép utána.

NikkKép Bandó bokája. Mi a baj, a talin nem láttam semmi rendkívülit.

CsirkeszKép TurizásKép Savanyúkáposztanálunk Kornélnak nem szokott jutni. De hozzám hasonlóan ő is imád mindent ami savanyú.

FogacskákKép Nálunk Kornél 3 napjaPanadollal alszik és így is 3-4-szer felsír.Már a cici sem segít. Kezd elválasztódni a fiatalúrKép és perszeKép hogy ilyen nagy fiú.

Boldog szülinapot az ünnepelteknekKép

Vera

hvera

Reditke,Csirkesz,
en is,en is akarok avarban taposni!!!!!! IMADOM!!!! A nagyfiam is!!!! A ferjem jokat mosolyog e szokason ,de amikor talal nem meszze jo sok levelet,akkor direkt arra megyunk setalni. Kép

No,tok sok minden aprosagot szeretnek irni.

Hotaposo csizma: negativ a tapasztalatom vele. Biztos tok jo meleg meg minden,de Csanad meg tavly is igen nehezkesen cammogott benne,foleg a lepcson. Ugyhogy az iden kap egy jo meleg ,egy szammal nagyobb bakancsot es kesz.

Netezes:asszem en is kezdek fuggo lenni. Kép Amikor multkor nem volt netunk fel napig,magam is meglepodtem,milyen jol haladok a hazimunkaval. Egy ideje a ferjem csak nez,amikor hazajon,hogy milyen kupi van,pedig en igyekszem. Persze nem szol semmit,en azert szabadkozom a tisztesseg kedveert. Kép Aztan nekiall elmosogatni. Kép
Vaterazni el se kezdek...Kép Eleg nekem a babanet meg ejjelente a Lost. De azzal hamarosan vegzek.
Ja nezte vki a Szuletett felesegeket tegnap?

Tortareceptek: meg Csanad idejebol valo Kismamakban vannak jok,rengeteg,ha valakinek kell,szivesen megosztom. Vagy inkabb kesobb leirom a nevuket es lehet valogatni. Kép

Csengo,
latom nalatok is folyik a "harc" a gyerekert. A nagyszulok MINDIG kevesnek erzik az unokaval toltott idot,csak hogy tudd. Kép
Nalunk anyos foggal-korommel kapaszkodik Csaniert, Csongi az nem kell neki. De nem is adom. Kép
Szerintem nem keves ,hogy 2 hetente viszitek,de ez kesobb ugyis alakul,mennyire szeret naluk lenni a gyerek stb.
En azert nem szivesen vittem anyosekhoz Csanit regebben es most Csongit se,mert ha nem voltam ott 5 percre,beetette mindenfele nem neki valo kajakkal,pl.7 honapoasan toltott paprika szosszal.Most mar nem tehetek semmit,megnott a gyerek,a ferjem merges,ha nem adom,pedig Csani olyan veszettmod nem szeret menni hozzajuk.

De kepzeljetek,mi tortent! Kicsit mas tema,megis osszefugg. A ferjem 2 huga Csongi szulinapjara egy sms-sel se volt kepes reagalni. Egy hetre ra eljott az egyik,hozott Csaninak egy tabla csokit. Egy het mulva jott a masik, Csani kapott egy baseball-sapkat es egy kisautot. Csongi egyszer se ,semmit. NEM KELL,hogy ajandekot hozzanak,de olyant nem szbad csinalni,hogy egyik kap,masik nem,nem???????? Es az nem lehet kifogas,hogy Csongor meg kicsi es ugyse tudja.Mi a velemenyetek???

Inimma
inimma

SziasztokKép

Jelentem, én éjjeli bagoly módjára fennmaradtam, hogy megnézhessem azt a híres-nevezetes "SZÜLETETT FELESÉGEK"-et. Már alapból arra számítottam, hogy egy "kissé" erőltetett lesz, de aztán mindent összevetve nem is volt olyan rosszKép ASSZEM FÜGGÕ LESZEKKép Kép

Turi: Sokan írtátok, hogy onnan szereztek be egy csomó mindent. Tudnátok ajánlani nekem is párat? Olyan lenne a legtutibb, ami szombat délelőtt is nyitva vanKép

Falevelek: Marci is imádja, meg is van minden délelőtt a levelekben-hempergés progiKép

Most menek főzni,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Szia,

Hát igen, az ember a családjt nem válogathatja meg. SajnaKép

Szerintem mond meg nekik kerek perec, hogy mit gondolsz, mert igazad van. Ráadásul a Kicsi volt a szülinapos. Oké, hogy nem érti még teljesen. De csak kicsi, és nem hülye. Az új játéknak Kornél is örül nagyon. Én még most is nagyon sajnálom, hogy az unokatesó keresztelőre a nagylánynak nem vittem semmit. Én ilyenkor mindkét gyereknek vinnék, nehogy féltékenység legyen a vége.
Végül is mi történhet a hugokkal. Max nem jönnek egy ideig. Az meg csak jó, nem? Nálunk az én családom a rémesebb, szóval minimalizálom a velük való kapcsolatot és kész. Szerencsére sértődős fajta boszorkányokról van zömében szó, így nem gáz a dolog. Bármit mondok úgyse jó.

Kaja ügyben mi anyósommal mindig megbeszéljük, hogy mit kaphat Kornél, így ha nézeteink eltérnek is, Kornél azt kapja, amit én is adnék neki. Egyébként a fiam is szelektál, ha nem tetszik neki valami.Én az egyenes beszéd híve vagyok, mert minden más a gyerek kárára van. Tőle is ezt várom majd el.

A fülesmacijaid gyógyulnak?

Vera

hvera

Sziasztok!

Jelentem Márknak nő a 4. foga is, ami azért meglepő nálunk, mert csak szept. elején jött ki a legelső. Egyelőre nem viseli meg kibírhatatlanul, de azért nyugtalan.

Inimma,Kata,
én is néztem a Született feleségeket, egész jó, kiváncsi leszek, milyen lesz, ha beindul.

Lost: szoktam nézni, meg utána is olvastam a neten és attól félek, hogy annyira fantasztikus lesz az egész, hogy már senki se fog érteni semmit, aztán nem is lesz igazán magyarázat, mint a Twin Peaks-ben. Vagy te milyennek látod Inimma?

Ajándék: gyerekeknek mindig szoktak vinni valami apróságot, még akkor is, ha nincs szülinap, névnap, stb. Ha több gyerek van, akkor meg mindegyiknek. Szerintem is mond meg a húgoknak, hogy mi a véleményed. Én az első pillanattól kezdve úgy kezelem Márkot, mint egy értelmes lényt, aki mindent levesz a környezetéből, pl. már tavaly karácsonykor is, amikor elvileg az egészből még semmit sem érzékelt, ünnepi rugi volt rajta, kapott ajándékot becsomagolva és együtt csomagoltuk ki, volt a Mikulás csizmában is ajándék, meg sorolhatnám még a többi alkalmat is. Szerintem a picik is sok mindent fognak az adóvevőjükkel, mégha nem tudatos is.

Vera,
szelektív hulladékgyűjtést mi is csináljuk, van a közelünkben hulladékgyűjtő udvar is és ott mindennek van helye, pl. a használt olajat is le lehet adni műanyag flakonban. Jó lenne, több ilyen hely és akkor többen csinálnák.

Pledit,
jó, hogy újra írsz, gyere majd a talikra is!

Nikk,
drukk, hogy Bandó bokája hamar rendbe jöjjön!

Most hirtelen ennyit, bocsánat, akit kihagytam.

MAcsek

Kép

Kép
macsek11

Pledit Kép, mi Pimafucorttal kentük, de azt csak orvosi javaslatra szabad, mert szteroidos. A másik, amit ilyenkor javasolni szoktak, recept nélkül kapható, enyhébb: Betadine. Nem kell hígítani, de lehet. De ha nagyon csúnya, mutassátok meg orvosnak. Igen, addig ne húzgáljátok, amíg nem gyógyul meg, de gyorsan gyógyul szerencsére.

Inimma Kép, teljesen egyetértek, vagy kapjon mindkét gyerek ajándékot, vagy inkább egyik se.
Hogy érted, hogy anyósod "foggal-korommel kapaszkodik Csaniert, Csongi pedig nem kell neki"???

Tegnap voltam színházban! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Hahó Lányok!

Liv Kép
Köszi a segítséget, mára már javult a helyzet, már nem olyan piros a vége. Jobb híján popsikrémmel kezeltem le. Van itthon Betadin, gondoltam is rá, de nem mertem használni. Mindenesetre most hanyagoljuk a visszahúzást.
Mit néztél meg a színházban?

Vera Kép
Nekem is jó a holnap. Hogy ne kelljen átvariálnod a napodat, találkozhatunk reggel is. Kornél mikor kel fel? Mi kb. 7-8 között, holnap Apa rendezi Balázst, mert végre megyek TORNÁZNI!!!! 9 óra körül mi már menetkészek vagyunk!
Vélemény?

Macsek Kép
Igyekszem összeszedni minden bátorságomat és eljönni. Gyakorlatilag már mindenkit ismerek virtuálisan, jó lenne már élőben is találkozni.

Inimma Kép
Fogadd részvétem férjed családtagjai miatt. Szörnyű Kép Nálunk az a stratégia hogy mindenki a saját családját rendezi le. Apa nem tudna szót érteni a hugaival? És anyukájával? Tényleg nem szép dolog hogy csak az egyik gyereknek hoznak ajándékot. Mi a baja anyóspajtinak Csongival?
Az én kedvenc sorozatom a Vészhelyzet, és a Helyszínelők minden fajtája a Viasaton. Ezekről az új sorozatokról csak az újságban olvastam, csak bele bele nézegettem. Szóval azt mondjátok hogy tényleg jók?

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?