A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Tipu,
Tetszik a babakocsi, csak mintha kicsit keskeny lenne, 72 cm. A tobbi, amit nezegettem, mind 78-80 centisek, es allitolag befernek igy is az ajtokon! Amiket az ebay-en nezegettem, azok kozul a Hartan Ranger tetszik csak igazabol! Pedig mar azon is gondolkodtam, hogy felhivom a Club Geminit (az ikresek klubja itt a kornyeken), hogy tudnak e segiteni!
MEgegy, ugy latom, ehhez nincs puha mozeskosar, ami kesobb labzsakka alakithato lenne! Ezt kulon kell majd vennetek, es eleg sokba kerul...csak az eghajlatt miatt, azt hiszem ez elengedhetetlen! Feletek is minden babakocsi ki van belelve birkagyapjuval, vagy valamilyen szormevel?

Tenyleg, mindenbol egyformat akartok majd a babaknak, vagy ahogy jon? Ahogy nezegetem az arakat, borzaszto sokba kerulne mindent ujonnan megvenni!
Erdekes lehet ikreket varni, en sokat jatszottam a gondolattal, mivel a felmenoink kozott gyakran elofordult (apukam iker, az o anyukaja is, es a ferjem anyukaja is). Eddig mindig remeltem, hatha ikrek, aztan most harmadszorra mar nem annyira, mihez kezdtem volna negy gyerekkel??!! Raadasul uj kocsi is kellett volna, pontosabban kisbusz! Kép
Ja, es itt is ugy van, hogy jarsz egy dokihoz maganrendelobe terhesgondozasra, es utana amikor itt az ido szepen beslattyogsz egy altalad kivalasztott korhazba, es az ugyeletesnel megszulsz. Fizetni ugy tudom nem kell.
A franciaknal is hasonlo volt, de ott nem is volt alapbol orvos a szulesnel, csak szuleszno. Viszont ott olyan biztositasunk volt, hogy amikor a gyerekkel bent maradtam a korhazban (amikor beteg volt 3 honaposan), nekem is teljes ellatas jart, es pl. evente egyszer vehettunk szemuveget kb. 160 ezer forint ertekben a biztositas terhere (ez egy kiegeszito biztositas is volt, a ferjem cege fizette). Nem vagyok odaig a franciakert, de ez az egy dolog nagyon tuti volt! Es olcsobbak voltak a gyerekruhak ujonnan es hasznaltan is mint barhol ahol eddig jartam!

Nemsokara megyek a repterre, egy baratnommel talalkozom egy oracskara, atszalloban hazafele talan lesz egy kis ideje. O is babat var, 12 hetes, es nemsokara lesz az eskuvojuk!

Apukam ma hazament, nem tetszett neki Nemetorszag, visszasirja a francia rivierat! Kép

Szerdan megyek dokihoz, 18 hetes leszek, nem tudom, most akarja e a 20. heti UH-ot megejteni?! Remelem!!! Es akkor mar igazan megnezhetne, hogy mi van a laba kozott! Persze felek is attol, hogy esetleg azt mondja, kislany, jol beleelem magam, aztan otthon a 4D-n kiderul, hogy valami ott fityeg!!! Kép az sem tragedia eppenseggel, lenyeg hogy 'mas baja' ne legyen! Kép Kép Kép, de azert jobban szeretnem, ha nem vernenek at! Gyurinal ugyanis ez tortent, otthon kislanyt mondtak, a franciaknal meg kisfiut! Es az is lett!

Zsuzsi
17+6
zsuzsi74

Sasha
Hun van rólad kép? Én is szeretném látni a naaaagy pocidat!! Kép Kép
És persze Gabi babát is.

Forti

Kép
Kép
forti

Tipu,
Nezd, ezt talaltam, 'csak' 400 Euro, es szerintem szuper! Van hozza mozeskosar, es kesobb konnyu sportkocsiva alakithato! Bar, tudom, eszakra meg mindig inkabb a magas kocsikat preferaljak!
[url=http://www.hartan-kinderwagen.de/webstore30/scripts/katalog.asp" TARGET="_top]http://www.hartan-kinderwagen.de/webstore30/scripts/katalog.asp[/url]

Sajnos a link nem visz egybol oda, ahova gondoltam! Ezeket valaszt a fooldalrol: Kinderwagen - Hartan- lap aljan Hartan Zwillingsranger Eva-Rad.

Zsuzsi
17+6
zsuzsi74

Forti!

Az Ismerjük meg egymást, "sasha" topikban. Gabiról még csak a 18. heti UH képe van, de a páromat már nyüstölöm nagyon hogy a bedigitalizált videóból kapjon ki egy két jó képetKép De idáig aludt, most kelt fel, vacsizik és minnyá!!!Kép

cuppp
sasha

Kép
sasha

Sasha
Már nézem is! Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Na visszajöttem!
Sasha nem semmi a pocakméreted! Kép Jó nagy Gabi baba lakik benne. De már nem sokáig! Kép Kép
Vigyázz magadra és szólj ha már fent van Gabikáról is a kép.
Pusza: Forti

Kép
Kép
forti

Lanyok,

Drukkoljatok ma! Gyurikat drasztikus szuloi modszereinkkel elvalasztjuk hon szeretett cumisuvegetol- mert mar annyira fuggove kezd valni, hogy hisztizik, ha nem kapja meg, es ejszaka is gyakran felebred 'inni', ami igazabol egy kis cumisuvegszopizast jelent!
Meg nem szolt miatta most reggel, kivancsi vagyok hogy fog reagalni, de remelem estere tul leszunk a legnehezebb reszen...azert gondolom ejjel meg nem sokat alszunk majd!

Talalkoztam a baratnommel...epp egy cigi logott a szajaban...nem tudtam magamhoz terni!!!! Kép Azt mondja, csak belesziv kettot, ha nagyon kivanja, es utana eldobja, es naponta max. ketszer! De akkor is!!! Hogy teheti ezt meg a babajaval??? Szerintem nincs undoritobb latvany egy cigizo terhes nonel! A hatam borsodzik tole!!! Remelem, ha megmozdul majd a baba jobban aterzi majd a felelosseget!
Amugy jot dumcsiztunk, egymas alig letezo pocakjat meregettuk, nezegettuk, meg az utolso pillanatban is, a beszallokartya ellenorzo sracok jot rohogtek, ahogy ott huzgaljuk egymas polojat!!! De ezt a cigis dolgot nehezen tudom elnezni neki!!! Kép Kép Kép

Danikam most jott ra, hetfo reggel, hogy bizony o nem csinalta meg a mateklecke felet!!! Ne legyek ideges??? Most meg mindjart jol elkesik!

Jol kezdodik a het!

Zsuzsi
18
zsuzsi74

Lányok!

Ma reggelre meglepit kaptamKép Nézzétek meg ezt az oldalt! Fent van az egész UH vizsgálat. Kicsit alssú lesz, mivel 100 mb. Nagy sávszélességnél ajánlatos... A végén vannak nagyon jó képek a pofijárólKépKépKép
[url=http://kisdomed.freeweb.hu/" TARGET="_top]http://kisdomed.freeweb.hu/[/url]

cuppp
sasha

Kép
sasha

Zsaninak megszuletett mar a kislanya, a MArgit Korhazas topicban olvastam. Kép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Suliban vagyok szamtech oran, de a hatsosorban ulok..Kép

Zsuzsi,
ne idegeskedj egy ilyen szep napon amikor beleptel a 18. hetbe! Te is erzed mar a mozgolodasat?
Szerintem adj a baratnod kezebe olyan konyvet amelyik reszletesen taglalja a dohanyzas artalmait. Szegeny babu.
Egyebkent milyen fius anyanak lenni? Kezdem magam szoktatni a gondolathoz, de nagyon szeretnem ha masik lany lenne.En is fodros ruhacskakrol almodom, aranyos frizukrol stb..
Nem szeretnem oket teljesen egyformaba oltoztetni,ha mas nem akkor szinbeli elteres lesz a ruhak kozt. Viszont unnepekkor, csaladi osszejoveteleknel aranyosabbak egyformabanKép Aztan 3-4 evesen mar ugyis lesz beleszolasuk.
A babakocsiba tenyleg kell vennunk olyan bigyot kulon, meg gondolom mast is. Kispapi mindenkeppen itt akar venni mindent a garancia miatt.
Majd szoritok szerdan neked! Teljes biztonsaggal biztos nem tudja meg megmondani a kislanyt, a fiut konnyebb. Ha van "ott" valami akkor tuti, ha meg nem lat semmit akkor meg mindig keteselyes.Kép Inkabb a lanyoknal szoktak tevedni.
Sok sikert Gyurikaval!Kép

Most mennem kell, de este leszek.

Pussz
Tipu
18+4
tipu

Pocok!

Nagyon jó lett a táblázatKépKépKép Gratula hozzá, nagyon ügyi vagyKép!!! Csak igy továbbKép

Tipu!

Szerintem a lányoknál kevesebb a tévedési arány! De lehet, hogy csak én gondolo igyKép Ha a doki nem lát se herezacsit, és egyebeket, csak egy vágást akkor tuti lány. Mig ha fiút mond, az lehet a köldökzsinór, a kicsi ujjacskája, és még sorolhatnám mit láthatunk kukinakKép Ezért nem hiszek nagyon abban hogy fiú, de már 2-en állitották, függetlenül egymástól. De én akkor is megvárom mig megszületik! (eh ez hülyén hangzottKép persze, hogy megvárom mig megszületikKépKépKép, de elhinni, majd csak akkor hiszem, ha látom milye vanKép)

pusz
sasha
35+5

Kép
sasha

Én nemrég tudtam meg, hogy egy ismerôsünk felesége mind a három babájánál végigdohányozta a terhességet... teljesen megbotránkoztam, hogy lehet valaki ilyen felelôtlen???? Pedig nem is fiatal, tanulatlan, egyszer? kis nô, hanem harmincon felüli, m?velt, értelmiségi... Kiakadtam rajta kicsit. Kép
Zsuzsi, boldog tizennyolcadikat! KépKépKép És fel a fejjel!
Sasha, én elkezdtem betölteni az UH-vizsgálatot, de nagyon nagy méret?. Azért az elejét láttam, tök aranyos, ahogy mozgolódik Gabibaba!
Pusz
Franyo
franyo

Sziasztok Lanyok!

Timici, Breki sajnalom amin keresztulmentetek, de most mar tuti minden rendben leszKép En meg pont azon csodalkozom, hogy mennyire problemamentes a terhessegem, egyszeruen nulla panaszom volt eddig. Csak most ez a franya natha (vagy allergia?)Kép

Lanyok, babakocsitemaban kerhetnek segitseget? Ki milyet vett, miert stb....Most elkezdtem oket nezegetni es hat nagy dilemmaban vagyokKép

orsoly 22+2
orsoly

Franyo!

Igen ezt irtam is.Kép Pedig a végén (felétõl van a 3D-s) vannak nagyon édi képek a pofiról. Egyébként tényleg nagyon ugráltKép Annyira, hogy mig odaértünk a rendelõbe szétbokszlta a méhszájamatKép Na majd nyüstölöm a páromat tovább, hogy valahogy képeket is csináljon már belõle!!!!!

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Nagyon aranyos Gabibaba!!! Most néztem meg, nem is láttam még így 4D-s UH videót, nagyon érdekes volt, jó fej a kispapád, hogy csinált Neki egy oldalt! Nagyon aranyos volt, ahogy pislogott, meg nyitogatta a szájacskáját! Tényleg nagyon édi kis husi pofija van! És a végén tényleg látszott, hogy kisfiú! Megnéztem a szobája képeit is, látom Te is micimackó rajongó vagy! Én is próbálok minél több micimackós cuccot beszerezni, már amennyire sikerül, de beérem sima macis dolgokkal isKép
Mégegyszer gratula a babódhoz! És töltse még bennt azt a hátralévõ 4 hetet!

Betti
29+6

Kép

Betti
fodbetti

Betti!

Jajj de örülök, hogy sikerült megnézniKépKépKép Ha korábban is jönne, már nem izgulok azon, hogy kicsike leszKép Hiszen már most 2,5 kgKép A kiirásig szerintem simán felszed még vagy másfél kilót! De 1-et biztos, hiszen az utolsó hónapban átlag napi 28 g-ot hiznak!!! A szobácskája még félig van készen sajna. Az ágyikó (amin én alszom, ha úgy adódik) arra még kell valami, és mivel 3 matrac van egymáson (ez volt a "raktáron") a felsõ matrac alá kell valami nagy deszka hogy ne legyen olyan süppedõs. Meg kell még a kiságyba ánynemü és lepedõ, meg fejvédõ... és az az egy disz van a szobában. Az az egy poszter és csá! Kevés nagyon. Igen micimackó rajongó vagyokKép Szegény Micackót szoktam "dajkálni" de ez látszik is, hiszen rajta van egy babaruhaKép Mivel még semmi nincs kimosva ezért megtehettemKép Na jó hazudtam a micimackó ki van mosva!!! Meg szombaton kapott Gabi egy Teddi mackót. Barna-aranybarna és semmi disz nincs rajta, csak pihe-puha és aranyos. Azóta azzal alszom, hogy mire kibújik Gabi addigra jó kis anyaszaga legyen, hogy ha mellé teszem akkor megnyugtassa.Kép Hülye elgondolás mi?Kép

Na jó megyek, anyósom kért egy bögre rizst, megyek leviszem nekiKép (mi a 7.-en lakunk, õk meg a 4-en., nagy távolság mi?Kép)

sasha
35+5

Kép
sasha

Szia Tipu!
Bocs, hogy így ismeretlenül bejelentkezek ide, de láttam, te is Finno.-ból vagy.
Babakocsiról annyit, hogy nézd meg a Teutonia babakocsikat is, én a minap láttam nálunk a bababoltban ikerkocsit belõle. (Nekünk is T. van, imádjuk, mondjuk nem ikreink vannak.) A Lastentarvike boltok meg forgalmaznak Graco kocsikat, biztos lehet náluk ikerkocsit is rendelni. És lényegesen olcsóbbak, mint az Emmaljungák.

A másik. Nem utaztok addig még Mo.-ra???? Onnan lényegesen olcsóbban lehet babakocsit beszerezni, egyik ismerõsömnek Hauck ikerbabakocsija van Espooban. Megkérdezzem, nem akarják-e már eladni???? Használt cuccokat meg a következõ oldalon találsz: www.vauva-lehti.fi, a kirpputori rovatban.
Remélem, tudtam valamit segíteni.

Ui. Tényleg, hol fogsz szülni???? Én Meilahti HYKS-ben szültem tavaly. Milyennek találod a terhesgondozást????
További zavartalan "babákvárást"!!!!!

Sok puszi: Nyuszimanó (egy másik finno.-i magyar lány)és a 9 hónapos Donátja
nyuszimano

OrsolyKép Babakocsi dilemmmásokKép
Van egy babakocsis topik itt valaholKép Szerintem olvasgassátok el.

SashaKép
Küldtem emiltKép, és kérlek szólj nyugodtan, ha esetleg nem akarsz vele foglalkozni (feltenni a pocisképemet a netre cserébe egy jelszóértKép), nem fogok megsértödniKépKépKép

BrekiKép
Így félszavakból összehámozva a dolgot, nagyon nem lehetett könnyü Nektek ez az elmúlt pár hétKép
A Te dokid Margitos és tuti nem Fábián. Erre még a megint megjöttböl emlékszem. Pálfy??? (bocs ha rosszul írtam a nevét és bocsánat elöre is ha nem öróla van szó) EZ csak egy TIPPPPPPPPP!

A legfontosabbKép
Voltunk orvosnál péntekenKépKépKép
A méhszáj a 2,5 hete tartó keményedések ellenére stabilan tartja magát 3000-enKépKépKép

Kismanó láthatóan jól érzi magátKép. Kértem, Fábián dokit, hogy nézzük meg a nemét, mert a 18. heti UH-n fiút láttak. Hááááááááát???? Lehet, hogy mégiscsak kislányka!!! Szóval megint ott vagyunk, ahol elkezdtük! NEM tudom a gyerekem nemét, ugyanakkor nagyon tetszik ez a dilemmaKépKépKép ÉLVEZEM

No majd a Margitos UH-n jövõ hétenKép

A munka, a dokihoz való menet és az ebédlöi vacsi után péntek estére annyira fájt a pocim, hogy a lábamat nem tudtam emelni, csak csoszogni! A cipömet is párom szedte le rólam és csak bevettem a gyogyimat és aludtam másnap 10-igKép

A lóadag magnézium citrici (4x1/nap orvos útmutatása alapján) hatására a hétvégén egyre kevesebbet keményedett a hasim és ma már simán be tudtam jönni dolgozniKép, csak 1x éreztem, hogy keményedik, pedig az 1 órás út majd 2 órába telt! És érzem, hogy visszatért az energiám isKép

Mondjátok, miért kell szeptember 2-án mindenkinek kocsiba vágnia magát, egyes egyedül és nem többedmagával eszméletlen nagy közlekedési dugót okozva? Összedölt a világ, evakuálják pestet? Vagy csupán csak a nyárnak van vége és kezdödik az ösz meg a suli? Vagy csak hétfö van? 1x.üen nem értem!

Most megyek, pusszancs mindenkinekKép
Moni
29
mj

Haliho Pocisok Kép

Ujra itt .. vege a szabinak es most vegre van idom, hogy irjak nektek !
Nagyot nyaraltunk, szuperul ereztuk magunkat mindd harman.
Kukackamrol ismet megerositettek, hogy kisfiu lesz ( otthon 3D-s ultrahangon a Megatoysban).Haaaaat , mostmar ketszer lattuk UH-n es ez utobbi videon is rogzitve van. Kezdem elhinni, hogy tenyleg.Ketszer csak nem tevednek Kép

Gratulalok az ujdonsult anyukaknak es kismamiknak is ! Latom jocskan gyarapodott mindket tablazat ...

Annyi mindent irtatok az elmult 3 hetben ...Remelem mindenki jol van es boldogan novesztgetitek a pocikat Kép

Nyuszimano ,

Bocs, hogy igy kerdezetlenul Kép De en is finn o. Espoo es november 23.-an tervezek megejteni egy szulest az altalad emlitett korhazban (Naistenklinikka ugye ?). Nagyon orulnek ha tudnal rola irni akar itt akar maganban (ide tudod kuldeni: kamelia1978@hotmail.com) !
Azt hiszem Tipu is ugyanott fog szulni !

puszi mindenkinek ,

kamelia
28+2
kamelia

Sziasztok!

Még mindig visszahúz a szívem... Kép

Sasha!
Textilpelus nekünk is 20 db van. Nem sok, nem kevés. Kell a feje alá, szopizáshoz, babakocsiba. Szóval elég.

Megnéztem Gabi baba oldalát. Háááát én a helyében már nagyon készülõdnék abba a szobába. Kép
A videó még töltõdik, nézem azt is.
A pocakod viszont hatalmas. Kép Nem kellesz félned, hogy fogd meg a babát, mert jó súlyban lesz a picurka. Kép

Kata és Dórika (aki két nap múlva 14 hetes Kép)

KépKép

KépKép
kata007

Szisztok babavárók!

Bár én még hozzátok képest gyerekcipõben járok (ma vagyok 12. hetes), de remélem nem gond ha ezentúl Titeket foglak boldogítani.
Elõször is gratulálok mindenkinek aki babát vár, hiszen ez fantasztikus dolog. Az élet csodája.
Mivel nem ismerlek benneteket, ezért mindenkitõl szívesen fogadok tanácsot, javaslatot.Kép
A gondom az, hogy mostanában gyakran fáj a fejem, de nem tudom, hogy ez normális-e vagy érdemes vele a dokimhoz fordulni.
Egyébként a Szent Istvánba fogok szülni Dr. Horváth Mihálynál.
Remélem minden rendben lesz. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de bennem állandóan van egy olyan érzés, csak nehogy történjen valami baj. Szoval eléggé szorongok. Láttam a 11. héten az UH-on hogy rugdos, forog, az nagyon megnyugtató volt, de nem mehetek kétnaponta UH-ra, hogy nyugodt legyekKép
Jõvõhéten megyek genetikai UH-ra bár , hogy konkrétan ez mit jelent nem tudom. Mit mérnek ilyenkor?
3D lesz, gondolom érdekes lesz.
Nektek mit csináltak ezen a vizsgálaton?
Olyan sokan vagytok már a finishben, hogy talán már nem is emlékeztek ráKép
Kívánom, hogy mindenkinek probléma mentes szülése legyen.
Várom a tapasztalatokat.
Addig is mindenkinek pussz:
lolla
12
lolla

Sasha
Én belekotyognék!!! Nem jó a táblázatod. Bringa a 3. helyen van a listában, holott már régen megvan a babája!!! Kép Kép Hozzánk már bejelentkezett!

Bocsi hogy kotyogtam.
Forti

Kép
Kép
forti

Moni! Mar atolvastam mindket babakocsis topikot, de eleg gyer a forgalmuk, azert gondoltam itt is szova tenniKép De ugy latom a lanyok nem kaptak rajtaKép

Ja es azert volt ma ennyire dugo, mert elkezdodott az iskola, ez mindig fennakadast okozKép

orsoly 22+2
orsoly

Sasha
Gabibaba szobája nagyon szép már most isKép sajna én csak ezt tudtam megnézni mert sehogyse tudta elérni a windosom az UH képeket csak a szobát tudtam igy megnézni Kép

Pocok
a táblázatba van egy hiba Bringának már megszületet a babája igy öt kilehet veni a pocakos táblázatbol de ezt irta is hogy megszületet .

Zsani
nagy gratula és sok tejcit és még több boldogságot a kislányhoz KépKépKépKépKépKépKép
csics

Helló!

MJ!

Már rakom is! pillKép És NEM zavarsz!!!Kép

Kata007Kép

Hát én is attól félek, hogy nagy baba leszKép De csak a szülés kitolási szakánálKép Hogy fogok kinyomni egy hatalmas babát? Na persze Dóri is 4 kg körül született és Norci Vilije meg 5 kg volt és mégis megszületett... De kisebb babóval lehet hogy könnyebbKép Micsoda önzõzõ vagyok mi?Kép Köszi a dicséretet a pocakméretrõl. Gabinak átadomKép

Helló Lolla!

Üdv itt a kismamák táborában. Örülök, hogy erre vetõdtél. Kérdezz nyugodtan bármit, hiába volt már szó róla, az archivot átböngészni nagyon durva meló lenneKép Nekem nagyon sokáig fájt a fejem ilyen idõs korban.Kép De nem csak nekem, sokan vannak igy, és semmit nem lehet vele tenni sajnos. Egyszercsak el fog mulni, mintha elvágták volna. Persze ez engem sem vigasztalt anno, de tényleg úgy szünt meg hogy észre sem vettem. Orvost megkérdezheted, ha másért nem, akkor azért, hogy milyen gyógyszert vegyél be ha nagyon nem birod már. Én nem vettem be semmilyet, mert nem tudtam mikor lesz vége ennek a"korszaknak" és nem akartam túlzásba vinni. Tudod mindig az járt a fejemben, mi van ha még tud fokozódni a fájdalom??? Arra az idõre tartogattam az Algopyrint, de nem vettem be végül isKép
A 12. héten a nyaki redõt vizsgálják. Ezen a vizsgálaton nekem nem csináltak semmit, mert nem tudtam róla ezért nem mentem el idõben a dokihozKép Elvileg olyan, hogy genetikai UH nem létezik. (persze attól még én is úgy emlegetemKép) Ez egy sima UH vizsgálat ahol a baba fejlõdését nézik, hogy ebben a korban a nyaki redõ vastagsága megfelel-e a korának. Ez az érték bizonyos határokon belül mozog. Pontosan nem tudom a határértéket, majd a lányok, de az is lehet, hogy már válaszoltakKép
Sõt biztos hogy válaszoltak, ugyanis ez a levél már 40 perce iródikKép

puszi, gyere gyakran
sasha
35+5

Kép
sasha

Lányok!

Engem tessék bántani!!!!!!!!!!! Pocok nem hibás, azért hogy hibás táblázatot adtam át. És még csak meg sem tudom nézni!!! Nincs gépem! Ill van vinyóm, hangkártyám, és házam... monitor VGA és alaplap nélkül meg nem tudok vele mit kezdeni, hiába van a vinyón a táblaKép Most a párom gépérõl kontárkodom, de kb múlt hét péntek óta... Nem tudtam átnézni, igy elnézést POCOKKép Ugye megbocsátassz?Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

MJ!

Kép

sasha

Kép
sasha

Köszi sasha!

Lányok! Mikor érdemes elkezdeni a kismama tornát?
Tudtok valami jó helyet? Ne mondjátok hogy menjek az Életmód topikra és nézzem meg, mert ott nincs semmi ötlet.Kép
Kellene valami jó hely most még a városba tudok mozogni, de nagy pocival nem lesz kellemes a XVIII. kerületbõl mondjuk Budára menni, így szeretném a javaslatokatKép)))
Valójában mindegy , hogy hol, csak használjon valamit, mert most nagyon lusti vagyok.
lolla

Sziasztok!
Csak gyorsan bejelentkezem, hogy megvagyunk, rendben vagyunk, és látom, mindenki itt van, gond nélkül - ez klassz Kép

Sasha,
este megkérem a párom, töltse le a videot, mert idebenn ragyaverte lassú a net Kép

Lolla,
isten hozott, a fejfájás sajnos normális, föleg, ha eddig is néha fájdogált. Én direkt migrénes alkat vagyok, de csak párszor fájt a fejem, akkor viszont bekaptam egy Algopyrint, ha egyébként midnen rendben, nem árthat.

Kamélia,
de jó, hogy visszajöttél, és minden OK?

Franyo,
mizujs az "óvatoskodással"?? KépKépKép Remélem, jó volt a hétvége Kép

Ami pedig a dohányzást illeti, szerintem is rémesen néz ki egy blázoló kismama, viszont azt gondolom, semmi nem csak fehér vagy csak fekete, ezen a téren éppúgy nem, mint az élet többi területén. Azt hiszem, ha megkivánja valaki, és rágyújt egyszer-egyszer, akkor kevesebbet árt a babájának, mintha folyamatosan kivánja, és egyfolytában stresszeli magát, hogy "Nem szabad, nem szabad!".
Akkor már inkább gyújtson rá szerintem, persze nem VÉGIGDOHÁNYZÁSRÓL beszélek ilyen elnézöen, de idönként nem lehet baj. Persze jobb, ha azt az egyet is a világ szeme elöl elrejtözve szivja, nehogy megkövezzék Kép
Anyu pl napi egyet elszivott reggelente a kávé mellé, majd vidáman bevonult a klotyóra - ha valaki kompletten leáll a baba alatt, még hajlamosabb lesz a székrekedésre. A húgomnak semmi baja nem lett, budapesti gátfutóbajnok Kép Tudom, hogy ez szerencse kérdése is, de szerintem itt is lehetünk toleránsak bizonyos határig.
Uff Kép most aztán a fejemre vontam a népharagot? Remélem, nem ... biztos, hogy a fenti fejtegetést nehéz elfogadnia annak, aki sosem dohányzott, és persze annak is, aki bármit megtett volna, hogy babája legyen. Nem akarok senki ügyvédje lenni (fogadatlanul föleg nem), de nem hagyhattam szó nélkül.
Bizom abban, hogy senkit nem bántottam meg, higgyétek el, tényleg nem állt szándékomban. Mondjuk úgy, hogy kiirtam magamból a gondolataimat, jó?

Pussz
Kangi
15+3
kangi

Lolla,
üdv itt, jó pocakosodást! Én se vagyok sokkal "öregebb" nálad, és vannak itt még fiatalabbak is Kép
Kangi,
aranyos vagy, hogy érdeklôdsz KépKépKép A hétvége nagyon óvatosan telt KépKépKépKépKépKép
A dohányzásról: én szerencsére sosem dohányoztam, így leszoknom sem kellett róla, de ismerek olyat, aki azonnal letette a cigarettát, amikor megtudta, hogy baba van a pocakjában, pedig elôtte napi egy dobozzal szívott el. Gondolom, hogy erôsnek kell lenni hozzá. Nem akarok elítélni senkit, aki el-elszív egy-egy szálat, mert nem bírja, ugyanúgy, ahogy egy pohár bor sem árt - talán. De azt igenis elítélem, ha valaki lelkifurdalás nélkül dohányzik tovább ugyanúgy, mert az arra utal, hogy NEM ÉRDEKLI, hogy árt a gyerekének, a saját kívánsága fontosabb neki.
Pussz
Franyo
15
franyo

Szia Kangi Kép

Ahaaa, minden ok ... csak nyaraltunk egy jot, es kipihentem a munkahelyi sok marhasagot. De most majd ujra tudlak olvasgatni benneteket ! Sajnos hozzaszolni csak ritkan tudok mert sok a melo ... :-/

Dohanyzas : hat ez egy jo tema ... nekem a kedvencem !
En spec. "allergias" vagyok ra. Anyukam annak ellenere, hogy egeszsegugyis-tehat ha valaki o tisztaban van vele mit okozhat , x evig dolgozott tudöszuron, rontgenen stb.) vegig dohanyzott, amikor terhes volt velunk.
Most , hogy en varom a babat es nalluk vagyunk , siman ragyujt a lakasban az orrom elott (sot a vendegekre sem szol ra, mikor ugyanezt teszik) barmilyen balhet csinalok is miatta. Sajnos en tudom, ha a kicsi megszuletik akkor sem lesz hajlando letenni a cigit, kovetkezeskeppen en nem fogom hazavinni a gyereket, illetve ot soha nem fogom tudni megkerni, hogy vigyazzon az unokajara. Na ebbol aztan meg jo kis balhek lesznek ...

Na de nem panaszkodom , huzok vissza dolgozni (mar csak masfel honap)...

szep napot nektek Kép

kamelia
28+2
kamelia

Lolla es Sasha, Kép
genetikai UH tenyleg letezik, rossz AFP eseten csinaljak, de csak a Baross u-i Klinikan. Centinkent nezik vegig a babat, hogy a legkisebb rendellenesseg is kideruljon.

Amit a korhazakban csinalnak a 12. es 18. heten, az tenyleg nem genetikai, hanem UH szures. Lealabbis a korhazban kapott tajekoztato anyagomon ez all. Kép

Kangi Kép
en nem kovezlek meg. Szerintem a lenyeg a merteken van, vagyis, hogy ha valaki nem tud valamirol 100%-ig leszokni, akkor a leheto legkisebb mertekkel tegye azt, ami nelkul nem bir elni, persze a kockazatok ismereteben. Mondjuk itt ezalatt ertem a dohanyzast, alkoholt. A kabszer ezzel szemben mar tul nagy kockazat szerintem, azt azert megse...Kép Most engem is megkovezhettek, en idonkent nem birom ki, hogy ha mindenki alkoholizal korulottem, bele ne nyaljak a fini borokba vagy sorokbe. Persze, max. egy vagy ket korty, de ilyenkor megnyugszik a lelkem, legalabb az illuzioja megvan a sorozesnek, borozgatasnak. Kép Vagy inkabb Kép

Egyebkent mindig arra gondolok, hogy lehet, hogy egy korty alkohol kevesbe karos, mint hogy a buzos Budapesten napi ket orat allok kocsival a dugoban es szaglaszom a benzinbuzt vagy amig atmegyek a zebran, es benyelem a buszok szagat. Vagy egy jol megmutragyazott foldrol szarmazo zoldseget, gyumolcsot tomom magamba kiloszam. Sajnos, az osszes kockazati tenyezot nem tudjuk kizarni. Kép Pedig mar gondoltam ra, hogy egy eldugott falura kene koltozni vagy tanyara...KépKépKépKép

Gombóc
Gombóc

SashaKép
KösziKép

Nagyon szép a kisszobaKép
Az UH iszonyyyyyyyyúúúúúúúúúúúúúúú lasúúúúúú, de kiváromKép

Moni
29
mj

Halihó,
tökre örülök, hogy többetek szerint is a mérték a fontos Kép
Nem tudok most külön mindegyikötöknek reagálni, mondjuk a zárt térben dohányzó Kamilla-nagyi kicsit kiakaszott (nálunk a párom bokáig kilóg az ablakon, ha rágyújt Kép)...
De most SOS munkám van, és idöben el akarok menni, mert moziba megyünk, úgyhogy bocsi, ma ez volt az uccsó ...

Pussz mindenkinek holnapig

Kangi
15+3
kangi

Gombóc!
Nekem a dokim javasolta, hogy néha igyak egy kis alkoholt (bor, stb.) de csak tisztát, ne pancsot.

Franyo!
köszi az üdvözléstKép
Bocs hogy belekérdezek, de hát nyilvános a szöveg. Az óvatoskodás alatt a szorosabb partneri kapcsolatot értitek?
Mi nem merünk semmit csinálniKép Volt egy próba, mikor elmúltak a rosszullétek, de sajna elkezdtem vérezni, így a doki eltanácsolt tõle egy darabig. Lehet hogy mi nem voltunk annyira óvatosakKép

Lolla
12
lolla

Helló!

Lolla!

Tornára elvileg járhatsz bárhova! Hol fogsz szülni? Abban a korházban nincs? Vagy a védõnõt kérdezted már? Mivel itt a szeptember, ezért beindul minden. Nálunk is a védõnõi rendelõben lett volna kismamatorna+elõadás, de pechemre nyáron leálltak, mint az összes iskola...Vagy a mellette lévõ iskolában lett volna?Kép Lehet, de jó lett volna, ha nem teszik, mivel nekem az csak 1 villamosmegálló lett volna. De nagyon sok kórházban tartanak! Nem is tudok olyanról ahol ne lenne!

cup
sasha

Kép
sasha

Hát csak nem állom meg Kép

Lolla,
jól értetted Kép mert ilyenkor többeknek javasolja a doki, hogy csak óvatosan, "öregurasan" Kép
De most már nem vérzel, ugye?
Ne aggódj, hamarosan megint engedélyezi a doki a teljes közelséget, addig esetleg hiánypótlással próbálkozhattok, hacsak nem görcsölsz be utána.
Nekünk is kellett önmegtartóztatni, de hálistennek már túlvagyunk rajta Kép

Pussz
Kangi
15+3
kangi

Lolla!
Jó, hogy rátaláltál erre a "kis" csapatra, meglátod, itt egy kérdéseddel sem maradsz magadra!

Sasha!
De furcsa, hogy már nem te "dobod" a táblázatot! Emlékszem, nemrég még gyakoroltad, hogy mit hogy kell csinálni... Azt hiszem, jobb is, hogy idejében gondoskodtál utánpótlásról, hisz ki tudja Gabi mikor készül kifelé? A méretei megvannak hozzá! (De örülnék, ha Lucánál is ez lenne a helyzet!)

Dohányzás téma
Én életemben nem tudtam elszívni egy szál cigit sem, így nem nehéz e téren megállnom a helyemet.Kép Ami viszont az elejétöl fogva nagyon bosszant, hogy bármikor elmegyünk a párom szüleihez, nekik eszükbe sem jut, hogy egy kicsit legalább félrehúzódnának, ha már rágyújtanak.Kép Ilyenkor én állok fel, megyek kinyitni a teraszajtót, hogy kiüljek a levegöre. Ezek után olyan jó volt, hogy amikor hazamentem Mo-ra! Minden ismerösöm aki megtudta, hogy baba van a pocimban, még a kerti a buli kellös közepén, alkoholgözösen is (!) félrevonult vagy 3 méterre dohányozni!KépKépKép Hihetetlen talán, de ök ezt tartották természetesnek... A csalódás csak ezután jött. Visszajöttem Németországba, és itt még az a lány is az orrom alá füstölt, akinek pici babája van otthon! Itt ezt szinte csak az a két osztálytársnöm nem tette meg velem, akik 8, illetve 6 éve várnak babára! (Zsuzsi74, német az említett barátnöd?). Viszont a páromat (szintúgy német létére) csakis dícsérhetem. Nagy bagós, a legerösebb, fekete dohányt csavarja magának. Mégis, miattam mindig kiment a teraszra már akkor is, amikor a baba még az ötéves tervben sem létezett. Most pedig már egy hónapja nem szívott egy slukkot sem! Visszatérve a dohányzó kismamákra: amikor nagydohányos barátnöm megtudta, hogy gyereket vár, megpróbálkozott valami gyógynövényes cigivel. Azt viszont annyira borzalmasnak találta, hogy inkább semmit sem szívott egészen addig, amíg abba nem hagyta a szoptatást. Szerintem sokat számít, hogy lemondásként éli meg az illetö a dolgot, vagy ehelyett csak az egészséges kisbabája jár a fejében...
KépUi. Létezik még ember aki ne tudná, hogy a nikotin szükíti az ereket és ez egy meg nem született baba számára különösen veszélyes, ugyanis semmi más esélye nincs az oxigén- és a táplálékfelvételre mint a köldökzsinóron keresztül? Ha igen, akkor az én anyósom is ezek közé tartozik, mert a múltkor azt találta mondani, hogy majd ha a világra jön a lányka, akkor nem cigizik a közelében...

Csipkebogyó
31+4
csipkebogyó

Sziasztok!

Sasha,
Elkezdtem letölteni, de még semmi, olyan fapados a gépem. De nem adom fel!KépKépKépAz anyaszagú teddymaci szuper ötlet, egyáltalán nem hülyeség, istenien megnyugtat egy nyûgös babót, fõleg, ha el kell menned vhova.(pl. sorban állni a TB-beKép)

Lolla,
szia itt. Kismamitorna ügyben érdemes elnézni a Baross u.-ba, Tápayné Bajnai Mártához. Szokott lenni kispapás felkészítõ is, régebben hétfõnként, most nem tudom melyik napon. Az órák elõtt kötetlen dumcsizás van, bármit meg lehet kérdezni. Én imádtam oda járni, sajnos ezzel a babussal nem tehetem, de nagyon ajánlom.

Dohányzás:
én régen dohányoztam, mielõtt a kisfiammal teherbe estem, nem is keveset (el se tudtam képzelni egy vizsgaidõszakot cigi nélkül), de amint elkezdtünk próbálkozni, letettem. Valami kényszert éreztem rá, pedig még nem is tudtam, hogy terhes vagyok-e egyáltalán (az voltamKép)
Aztán mikor befejeztem a szoptatást, megint néha rágyújtottam, ha nem volt velem a gyerkõc, de ez már csak olyan "szimbolikus" dohányzás volt, a szabadidõ illúzióját nyújtotta. Végül ezt is abbahagytam.
Igazából úgy vagyok vele, hogy aki akarja, az le tudja tenni. Ja, és nem is hiányzik, nincs már idõm ilyen úri huncutságokra...
De én azon akadtam ki iszonyúan, amikor a patológián feküdtem, és a szobatársam 30 hetesen, 1110 méhszájjal rendszeresen kijárt cigizni. Miközben nyomták belénk a tüdõérlelõ szurikat ezerrel.:-(
Ilyenkor olyan dühös tudok lenni.
Na pusz
Zulu
26+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Lolla,

Furcsa egy doki az, amelyik meg buzdit is az alkoholfogyasztasra?! Nekem is azt mondta egyebkent, hogy nyugodtan hellyel kozzel megihatok egy pohar bort...Szerintem az elso trimeszterben egyaltalan nem szabad, ha utana egy-ket kortyot megiszol, talan nem akkora baj. En soha nem iszom alkohol, de pechemre miota terhes vagyok tokre kivanom a bort, sort! Neha bele is kortyolok, ha a ferjem sorozget, a borba nem kortyolni, legfeljebb belenyalni szoktam, pedig annyira jolesne egy korty neha!

A dohanyzas nagy veszelyt jelent a babara! A baratnomnek azt mondta a vedono, hogy nyugodtan szivjon egy ket slukkal, ha megkivanja! Hat remelem, hogy tenyleg csak napi egy-ket slukkrol van szo!!! Azt mondja, hogy o magatol legfeljebb reggel bagozna, viszont nagyon zavarja, ha masok ragyujtanak, nem birja a szagat, ezert inkabb o is ragyujt!

Zsuzsi
18
zsuzsi74

Szisztok lányok
Mindenkinek nagyon köszönjük a gratulációkat!

Sasha
Én ma úgy látom, apocakos táblázatban benne vagyok, a babásban meg nem. Pedig.. Kép

Bmary
Mi újság van veletek?

Leírtam a szüléstörténetemet:
Augusztus 16-án, egy nappal a kiírt idõpont után be kellett feküdnöm a kórházba túlhordás miatt. Ezt egyáltalán nem tartottam jó ötletnek, mert mind az én, mind az elõzetes Uh számítások szerint a babu 20-21-re volt várható.
A kórházban a napok csigalassúságban telnek, mivel az ember egyre csak vmi jelre vár, hogy történjen már vmi. Másrészt, körülöttem mindenki sorban szülte a babákat, és babázott, ami szintén csak növelte a feszültséget bennem. Persze, nem egyedül voltam bent pocakos.
Még szerencsésnek is tituláltak, mert az uh kicsit kevesebb magzatvizet mutatott, ezért már a második napon csináltak egy opt-t (oxitocin-provokációs teszt, ami tk. azt viszgálja, hogy a lepény kielégítõen mûködik-e). A teszt abból áll, hogy csinálnak egy nst-t, majd oxitocint adagolnak, ami fájásokat generál, közben nézik,hogyan reagál a baba szíve a fájásokra, 10 fájás után még egy nst, majd megnézik, hogy tágult-e a méhszáj. Ezek a fájások nem fájtak egyáltalán, csak méhösszehúzódások voltak. Na most, azért irigykedtek töben, mert ettõl a vizsgálattól néha beindul a szülés. Hát nálam nem történt semmi.
Így teltek-múltak a napok, tk napi egy nst-vel, és egy orvosi vizsgálattal, ami mindig csalódás volt, mert a méhszáj 2110-en stagnált. A kiírás után egy héttel volt a következõ opt várható. Addig semmi. Nos egy nappal az egy hét letelte elõtt mintha elkezdõdtek volna a fájásaim. Nem fájtak nagyon, de estefelé már ötpercenként jöttek. Átküldtek a vajúdóba, ahol megint nst-t csináltak. Egész szépen jöttek a fájások, s egy hajnali vizsgálat megmutatta, hogy hasznosak is voltak, mert két centire kinyitottak. De mint kiderült, csak jóslófájások voltak, mert hajnalban abbamaradtak. Úgyhogy reggel opt. Mondanom sem kell, hogy ez pont azon az egy napon törtõnt, amelyiken a szülésznõm konferenciára ment. Szóval a z opt most is generálta a fájásokat, ezeket meg is éreztem, bár nem volt vészes. Az egész vizsgálat reggel fél 7-tõl 10-ig tartott, azaz eddig ültem a szülõágyon, s a méhszájam nem változott semmit. Ekkor a doki amniszkópiás vizsgálatot végzett, és nagyon megijedtem, mert azt mondta, hogy mekóniumos a magzatvíz, tehát azonnali burokrepesztés. Úgy izgultam, hogy a babu jól legyen. Nem is érdekelt, hogy 2 cm-nél repeszt burkot, mi elhúzódó szüléshez vezet általában, a lényeg, hogy a baba jól legyen.
A magzatburok repesztésekor kiderült (elõtte beöntés persze), hogy mégis tiszta volt a magzatvíz. Sebaj, legalább ma megszülünk, gondoltam, s meg is könnyebbültem. 10-tõl 12-ig nst, figyelték, hogy jönnek-e maguktól a fájások, persze nem jöttek. No és akkor déltõl kezdõdött a neheze. Ekkor már bemehettünk az apás szülõbe. Oxitocinnal generálták a fájásokat. Hát ez nem túl kellemes. De azt hiszem, nem az volt benne a rossz, hogy fájt, hanem, hogy a burokrepesztés és az oxi miatt ülnöm kellett. Ez nagyon rossz volt! Így sokkal lasabban is haladtunk, a kettõrõ négy centire való tágulás 4, 5 órába került! Közben nem gondoltam, hogy egyszer vége lehet. Ekkor érkezett meg a szülésznõm, s ekkor jött el a pillanat, hogy kaptam egy dolargan injekciót, ami lazítja a méhszájat, és fel is állhattam. Innét 1 óra alatt eljutottunk a méhszáj eltûnéséig, majd aztán már jöttek a tolófájások. Innét már csak egy-két tolófájás, aztán már nyomhattam is. Nagyon hamar kibújt a kisleány, nagyon jó érzés volt! A gátmetszésre nem is emlékszem, a párom mesélte, hogy mi történt. A világon a legcsodálatosabb érzés volt, amikor a kislányunk kibukkant a világba.
Nagyon jó volt, hogy a párom végig velem volt. Ja, vajúdás alatt kétszer hánytam is, de csak epét (bocsi), mert a vizsgálatok miatt már elõtte este óta nem ehettem és ihattam, meg persze közben sem.
A gátsebem miatt másnap nem nagyon ültem, de a harmadik napon a gátsebkezeléskor megkérdezték, hogy volt-e egyáltalán gátmetszés. Egyáltalán nem fájt már, s megnéztem, semmi sem látszik. Az orvosomnak, az ügyeletes szülésznõknek, de legfõképp a választott szülésznõmnek és a páromnak örök hálával tartozom, összességében nagyon pozitív élmény volt.
Nem volt a legkönyebb szülés, vagyis inkább vajúdás, de bármikor újra végigcsinálnám (csak kikönyörögném, hogy felálhassak).

Mindenkinek legalább ilyen sima és ha lehet még könyebb szülést kívánok, addig pedig jó pocakoskodást. Most elköszönök a topictól, bár biztosan visszaolvasok gyakran, mert olyan jó volt itt köztetek.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült.

Üdv mindenkinek,
bringa
bringa

Sziasztok!
Régi olvasója vagyok a topicnak és nagyon tetszik. Jelenleg a 2. babámat várom, és a 22. hétben vagyok.
Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy ennyi idõs terhesen nektek is keményedett a hasatok?
Mert ma az én pici lányom hol keményedik, hol boxmeccset vív. Vagy lehet ez a hirtelen idõváltozás miatt is?
Elõre is köszi a válaszokat
heni1979

Sziasztok!

Bringa!

Nagyon gratulálok, és írigyellek. Kép Kép
Nagyszerû lehet, hogy végre megfoghatod a babut!
Sok boldogságot nektek.

Lolla!

A fejem nekem is fáj, most is... Kép
Bementem a patikába, hogy mit tud ajánlani. Azt mondta, szedhetek nyugodtan Saridont. Vettem is. Tegnap meg néztem a neten, hogy a Saridon gyártója nem ajánlja kismamáknak...
jó mi? Mindenesetre az Algopyrint tudom, hogy lehet, de azt gondoltam volna, hogy a Saridon enyhébb valami... De akkor marad az algo, de abból is csak felet, és néha. Amúgy az elsõ 12 hétben nem szedtem semmit, akkor nem is mertem volna. Kép

nia 16+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Fejfájás: én rettenetes migrénszerû fejfájásokkal szenvedtem a babavárás elõtt, aztán mint akit elvágtak, elmúlt az egész.

Dohányzás: világéletemben kocabagós voltam, inkább lelki állapot kérdése volt az, hogy rágyújtok e vagy sem. A babavárás alatt akkor gyújtottam rá, amikor megtudtam, hogy a szomszédunk feljelentett bennünket a kutyám miatt. (faluhelyen zavarja a kutyaugatás, és két év után kitalálta, hogy egy fenevad). Muszáj volt lehiggadnom valahogy, mert legszivesebben megfojtottam volna.

Lábgörcsben szenvedõknek tudom még ajánlani azt, hogy éjszakára kb 5-10 cm-re póckolják fel a lábukat és úgy aludjanak. Nem csak a lábgörcsre jó, de pihenteti a lábat, és megelõzi a visszerek kialakulását. Én már legalább 3 éve így alszom, és elmúltak a lábzsibbadások és görcsök is. Ja, és még a nyújtózkodást is visszafeszített lábfejjel csinálom, mert még akkor is begörcsölhet.

Alkohol: egyik ismerõsõmnek mind a doki, mind a védõnõ ajánlotta a sör fogyasztását, ugyanis tejtermelõ hatása van.
Én is szoktam néha inni, fõleg a dobozos guinesst, mert az nem szénvsavas. Egy hónapban egyszer-kétszer 3 dl sör semmilyen károsodást nem okoz.

Moxi 30+4
moxi

Bringa!Kép

Gratulálok! Mégegyszer. NE haragudj, hogy a babás táblában nem vagy benneKép Valami megcsiphetett, mert olyan gyorsan passzoltam le a táblát, és nem is tudtam rendesen átnézni, mert még úgy volt, hogy a péntekit én dobom, de az élet (párom) közbeszóltKép Elküldtem Pocoknak egy verziót, tanulámnyozás céljából. Úgy képzeltem, hogy a pénteki után ismét elküldöm a frisset, kijavitottat, de erre már nem került sor! Légyszives Pocokhoz cimzett irásodban leirnád meg1x a kisleány paramétereit a babás táblához??? KijavitjaKépKépKép

Ugye POCOK!

Kénytelen vagyok nyilvánosan a sárga földig elsüllyedni, hogy hiányosan adtam át a táblátKép Mégegyszer tõled is elnézést kérek, sürün-sürünKép A táblázat sajna a vinyón pihen amihez igért a párom gépet is, de még várat magára. Gondoltam berakom ebbe a gépbe, de tele van...

puszi mindenkinek
sasha
35+5

Kép
sasha

Sziasztok megint!
Bringa, gratulálok nektek, és sok boldogságot!! Kép
Lolla!
Látom, hogy már válaszoltak, de azért leírom: igen, jól gondoltad. Pár napja kérdeztem itt, hogy vajon mit jelent az "óvatosan" szeretkezni, mert nekem a dokim ezt mondta... Kép Tudniillik, én is véreztem egy picit az elején, progeszteronhiány miatt (gyógyszert is kellett szednem), és ekkor a dokinõm "eltiltott" a házasélettõl, a 12. hét után kaptunk feloldozást, de "csak óvatosan" KépKépKép Hát ez van...

Lányok, normális az, hogy eddig, az elsõ 14 hétben egyszer sem voltam rosszul, nem hánytam, nem szédültem, most meg, a 15. héten majdnem minden evés KÖZBEN picit hányingerem van? Volt ilyen valakinek?
És még egy kérdés: mit lehet a rengeteg pattanással csinálni? Annyi jött ki a fejemen, amennyi még tizenhárom éves koromban se... Mindenféle krémeket meg nem merek (és nem is nagyon szeretek) használni.

Zsuzsi74, én is nagyon kívánom a bort, és úgy kortyolgatnék néha egy kis vöröset... De az én drága férjem úgy vigyáz rám, azt mondta, addig õ sem iszik, a múltkor vendégségben is visszautasította, azt mondta, "szolidarít" velem... Pedig én úgy ittam volna KépKépKép

Pussz
Franyo
franyo

Sziasztok!

Sasha,
nagyon edes szobacskaja van Gabikanak! A videot megprobaltam letolteni de kb 5 ora alatt jonne le, igy inkabb ejszakara nem kapcsolom ki a gepet es reggelre letolti.Kép

Nyuszimano,
orulok hogy irtal. En is szoktam figyelni a Vauva-lehtit, jar a vauva magazin es abban egy csomo link van. A Teutoniarol meg nem hallottam,de utanna fogok nezni. Otthon juniusban voltunk, dehat repulovel.Ugy korulmenyes hozni. Mar dontott a draga parom es Ora lesz, igaz van meg par honap amig megvesszuk es addig barmi tortenhet.Kép
En is a Naistenklinikkan fogok szulni, a babaknak ott a legjobb. A kornyezo korhazakbol mindig oda viszik oket ha van valami baj veluk, a mama meg marad ahol szult..Kép
Megneztem DonatotKép nagyon edes!

Kamelia,
ujra itthon otthonrol?Kép Gratula a kisfiuhoz! Tudjatok mar mi lesz a neve? Hogy telik az ido!: 28+2Kép
Kozben mi is mozgolodunk mar egy ideje, penteken kiderult hogy az egyiknek van valami a labacskaja kozott, a masik nem volt hajlando megmutatni... Ja meg koltozunk 15-en a szomszedos hazba..Kép

Lanyok, ma egesz delutan ugy fajt a hasam hogy le kellett fekudnom. Nem gorcsolt, de rettentoen fajt. Most hogy felebredtem mar csak azt ereztem hogy feszul a koldokomnel,es ereztem az ujjammal hogy meg van dagadva. Gyorsan megneztem, hat fordul kifele a koldokom! Delelott meg semmi elojele nem volt, mos meg ugy feszul..,tul gyors ez a tempo nem? Van mas is akinek kifordult? Es hanyadik honapban? Mert en megcsak az 5-ben vagyok. Most boszen kenegetem zebra elleni kremmel, igaz meg nem latszik csik de biztos valahogy igy kezdodik..

Tipu
18+4
tipu

Ja!

Lolli Kép

Még annyit, hogy az állandó para bennem is van. Úgyhogy szerintem ez egészséges aggódás. Ne aggódj! :D
Nekem is volt genetikai UH (hüvelyen keresztül), ahol megmérték:
CRL:magzati ülõmagasság
BPD:fejátmérõ
NT:nyaki redõ
Ha jól tudom.

Mindenkinek jó éjszakát!
myssnia 16+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Hali!

Franyo!

Nem "kötelezõ" csak az elsõ 3 hónapban rosszul lenni és nem is csak reggel. Nem vagyunk egyformák naKép Pórbálj többször kevesebbet enni, hátha a baba nyomja a gyomrodat, bár kicsit korai lenneKép Remélem hamar elmúlik és nem tart ki az a fránya rosszullét a terhesség végéig. Mert sajna ilyen is van. Szóval mindenkinél máshogy van ez a dolog is!

TipuKép

Ez aranyos volt! Remélem megéri, hogy bekapcsolva hagyod a gépetKép
Ne felejtsd el, hogy 2 baba van a pocakodban! Dupla olyan nagyra fogsz nõni, és sokkal gyorsabban meg is fog látszani és azon sem csodálkozom, hogy már ennyire érzed a babák mozgását! Nekem pl. nem fodult ki a ködököm, bár én itt vártam a "csodát"Kép Igaz, lehet, ha nem lenne rajta ennyi háj, akkor kifordult volnaKép A csikokról meg annyit, hogy legnagyobb sajnálatomra olyan a hasam mint ha sürü vércsikok lennének rajta függõlegesenKép Hiába kenegettem én krémekkel, olajjal, akármivel... Más aki meg nem is kente egyszer sem olyan a pocija, mint a kisbabáknak... Alkati dolog, ha hajlamos vagy rá úgysem úszod meg... sajna.
Túl gyors tempó: Létezik olyan, hogy a baba a pocakban 1 hétig nem nagyon növekszik, aztán hirtelen nõ egy hatalmasat. Elõfordul. Csipkebogyót is lehet ezért nemfektették kórházba, hiszen a baba a pocakjába már 2 hete ugyanakkora. Elképzelhetõ, hogy hirtelen fog nõni nála is. Minden kisbaba más és más, másképpen fejlõdnek, és nem mindig egyenletesen. Pihenj sokat, ha jólesik.

puszi
sasha
35+6

Kép
sasha

Jo reggelt Kép

Tipu,

Ne aggodj, nem nohet tul gyorsan a hasad ... csak annyit no ami az ikreknek kell! Valoszinu , hogy ha ketszer akkora nem is de joval nagyobb pocid lesz mint egy veled egyidos egybabas pocisnak. Dehat ez igy a normalis.
A koldokom nekem is kifordult , de csak kb. a 26.-heten. Szerintem ez attol is fugg milyen volt a koldokod eredetileg, mert en meg nem lattam ket egyformat Kép

Akkor te is fius anyuka leszel , illetve fius is ! Tenyleg buli lenne , ha a masik kislany lenne. (Lehet, hogy mar irtam, en egy ketpeteju ikerpar egyik fele vagyok , de tesommal (fiu) csak annyira hasonlitunk mint ket testver ).

Megy az ido , hat bizony ! En is most dobbentem meg , marcsak masfel honapot dolgozom , pontosan 32 napot, mar vagom a centit !

Na megyek, azt a par napot becsuletesen le akarom dolgozni ... Kép

szep napot mindenkinek !

kamelia
28+3
kamelia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?