A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Lanyok,

Zsuzsi,
A szopis parnanal a 35 cm az kiteritve ertendo? Nekem akkor kicsit vekony cso jut az eszembe. A 185 cm hosszusagra szukseg van?

Timici,
Probald ki, hogy langyos-hideg vizzel lezuhanyozod magad. Meg a futessel is takarekoskodj. A huvosben kevesbe dagad az ember laba. Meg szerintem a mozgas is jot tesz.

Lanyok,
Osszeszedtem, hogy milyen popsitorlok, pelenkak a jok. Ha meg van otlet, akkor a tapasztalt anyukak velemenyet szivesen vesszuk.

Popsitorlo kendo:
-DM-es popsitorlo (olajos, illatmentes)
-Nivea (?)
-sima olajos vatta
-fontos a popsitorlo vastagsaga is, a vekonybol lehet, hogy kettot is el kell egyszerre hasznalni...
-a tobbi markas popsitorlo illatositott, nem tul jo illattal...

Pelenkak:
-Huggies (draga, puha, jo nedvszivokepessegu)
-Baby fun biopelenka (mit tudtok rola?)
-Libero (atmenet a Huggies es a Pampers kozott)
-Pampers (sprod, nem olyan jo nedvszivo)

Egy kerdes: Valahol mintha azt olvastam volna, hogy nem erdemes newborn pelenkat venni, mert az meg egy ujszulottnek is kicsi, inkabb koraszulotteknek valo. Gyakorlo anyukak, mi errol a velemenyetek?

...na megyek pakolaszni, mert holnap kezdik a festest.

pusz,
gomb
32+4
gombolyu

Brokkoli,

En ugy tudom, hogy nincs gyogyszertari popsitorlo, bar lehet, hogy tevedek. Viszont azt hallottam, hogy egy ujszulottnek nem kell sampon. Mire odaerunk, hogy sampont kell hasznalnia, addigra meg mar a felnott is jo(?) Errol mi a velemenyetek?

gomb
32+4
gombolyu

Gombolyu: en megkerdeztem a pelekas standnal hogy mi a kulonbseg a newborn es a mini pelenka kozott. A csajoca szerint a newborn jobban alkalmazkodik pl a koldokcsonkhoz, igy azzal erdemes kezdeni. Egyebkent a newborn-csomagban 28 pelenka van, tehat telleg par napra valo csak. 2-4 kiloig ok, azert remelem ennel nagyobb gyereket nem szulokKép Ha meg ihen, unokanoverem aprilisra varja a 2. babajat, majd odaadom nekiKép

orsoly 30+3
orsoly

Sziasztok!
Még sajna nem babásan jelentkezem. Most voltunk CTG-n, és gyorsan csináltak egy UH-t is. Kislánykám nagyon jól érzi magát odabent, és nem úgy tûnik, mintha ki akarna jönni. Méhszáj, méhnyak állapota egy hete semmit nem változott, lepény még jó, vize is van még, bár már kevesebb. Dokinéni szerint várjunk türelemmel, úgyis tudja ez a kiscsaj, hogy meddig jó neki ott bent.
Lányok, lehetséges az,hogy a kórházi UH kisebb babát mutat, mint a rendelõi? Most azt mondták, hogy 3000 g, de 3 héttel ezelõtt 2900-ra saccolták......... Lehet, hogy ilyet keveset nõtt azóta? Vagy valahol elmérték volna?

Szilcsike
szilcsike

Kedves Lányok Kép
Szoptatós párna ügyben felhívtam telefonon a Teleshopot, mert a TV-ben Natura termékeket hirdet, melyeket ilyen tönkölypelyvával (?) töltenek. A nõci azt mondta, hogy van, Hildegard-párnának hívják és du fog visszahívni részletek (ár, méret) ügyében. Sajna nem tudok varrni, viszont mindenképpen vennék, mert a barátnõmnek NO-ban van és nagyon sokat használta már állapotosan is. Az utolsó hónapokban a hasát támasztotta meg vele alváskor.

Leírom majd a részleteket, ha érdekel Bennetekek.

Szilcsike Kép
Azt hittem, hogy már babázol, de a lényeg, hogy jól érzi magát a pici! Az elméréshez nem tudok hozzászólni.

Puszi

Ányez
Anyez

Urszila!
Nekem sem voltak igazi rosszulléteim. Esténként mindig émelyegtem, de ha ettem akkor elmúlt. Most kb. 1 hete már ez sincs. Akkor fordul elõ manapság, ha sokáig nem eszek semmit.
AFP éhgyomor engem is érdekelne, mert valószínûleg jövõ hét vége felé megyek. Nekem négy éve volt az elõzõ, de arra sem emlékszem, hogy is volt pontosan.

Sziasztok
buksicica
14+6
buksicica

Anyez!

Micsoda véletlen! De jó neked! Én a két elõzõvel is elég sokáig szenvedtem a rosszullétektõl.

Újszülött pelenka, sampon téma, én mint 8 éve gyakorló anyuka

Újszülött pelenkából mind a kétszer egy vagy két csomagot használtunk el. Védte a köldöküket (nincs annál félelmetesebb, amikor az ember azt látja, hogy kakis ama köldökseb, amit a lelkére kötöttek, hogy sterilen tartson) és nem folyt ki belõle a híg anyatejes kaki.
Az elején olajjal "mostuk" a fejüket - gyógyszertárban lehet kapni extra tiszta napraforgóolajat - és az egész testüket is. Igaz, mind a kettõnek extra száraz és érzékeny volt a bõre. Szõkék és kék szemûek. Késõbb jött a gyógyszertári fürdõkrém és a babasampon. A 8 és 6 éves gyerekem még mindig ezt használja, ui. botrány van, ha a felnõtt sampon bemegy a szemükbe -és bemegy- és csíp. A hajuk sem felnõtt haj még, sokkal puhább.

Urszila
urszila

Sziasztok!

AFP
En ehettem elotte. Nekem a doki azt mondta,hogy az egyetlen vizsgalat, ahova ehgyomorral kell menni, az majd a cukiterheles lesz.

Timici
Hat ez nem hangzik valami jol,hogy vizesedsz!...Kép Tanacsot nem tudok adni, de legalabb gondolok rad! Kép

Lanyok
Ma van az elso igazi szunetes napom. De mar porszivoztam,mostam, ablakot pucoltam, port toroltem, most meg fozok. Szoval nemtom mi a jobb.....Kép Tanitani, vagy a hazat kipucolni...:0/

Holnap UH(remelem...), holnaputan pedig hazahozzuk a babakocsit! Kép

Sziasztok
Norkini
23+3
norkini

Anyez,
engem erdekelne ez a parna. Reszleteket legysziiii...:-)))

AFP-sek. Nekem ehgyomorra kellett menni, levettek a vert az AFP-hez, aztan megittam a cukros lotyit, es ra ket orara ujra vert vettek a terheleses cukor miatt. Ez a Margit Korhazban volt. Gondolom, az ehgyomros AFP vervetel mindenhol egyforma, csak a terheleses vercuki vizsgalat kulonbozik korhazankent.Kép

Gombóc
Gombóc

Sziasztok csajszik!

Háát, mi nem mentünk ki a bababörzére, mert egyszerûen elfelejtkeztem róla, hogy mikor van.. Kép Bár valószinûleg a Kispapa kézzel- lábbal tiltakozott volna, mert rettentesen útál ilyen helyekre vásárolni menni. Egyedül a kaja vásárlás az, amit szívesen csinál, valami nagy bevásárlóközpontban. (Tesco, Metro...) És most, hogy hallottam tõletek, hogy milyen sokan voltak ott, talán nem is baj, hogy nem mentünk ki.

Viszont a múlt héten egy barátnõmtõl kaptunk babacuccokat, ruhácskákat, játékokat, kiskádat, amiknek marhára örültem. Van közte néhány egészen helyes darab is. Kép Persze még így is sok mindent meg kell majd venni, és jó lenne most már belehúzni, addig, amíg viszonylag könnyedén mozgok, csakhát mire ráveszem a páromat arra, hogy menjünk el vásárolni, az nagyon nehéz.

És hogy ne csak szidjam a kiskpapit, képzeljétek el, a múlt hét csütörtökön és pénteken szabit vett ki, és amíg otthon volt, nekiállt saját magától takarítani. Az egész lakást kisuvickolta, felporszívózta! Hát nem tündér?! Kép Kép

Pusza!

Kispici
28+4
kispici

Sziasztok!

Newborn: anno 5 éve mi vettünk két(!) csomaggal, az egyiknek a fele fogyott el, a kórházban. A másikat odaadtam a védõnõnek, vigye el valakinek, akinek picike babája született.

Gombóc!
Mikorra kaptál 28. heti UH idõpontot? Tényleg csak a 30 hét körül csinálják?

Nem találom az utolsó táblázatot, Ányez, kinél szülsz a Margitban? Én is ott!

Puszi: Judó
23+2
judó

Judó Kép
Még nem vagyok benne a táblázatban, csak tegnap adtam meg az adataimat és azóta még nem volt új tábla. A Ruzsvánszky az orvosom egyébként. Te választottál szülésznõt?

Uriszila Kép
Nekem még csak az elsõ babó, de bízom benne, hogy lesz még több is, akár émelygéssel együtt Kép

Gombóc Kép
Amint visszahívnak, küldöm az infót a párnáról

Puszi
Ányez
15+1
Anyez

Sziasztok!

Orsoly: A Rákoczi u az a Fõ utca, ahol a polgármesteri hivatal, templom is van...Így már tudod?

Én is hallottam, hogy az újszülöttnek újszülött pelenka kell, állítólag elég ritkán lehet kapni..
Ki mikortól kezd el vásárolgatni?
Mert mi múltkor le lettünk kollektíven tolva a szülõk által, hogy meg mertük venni a kiságyat, pelenkázót, ágynemût, (akkor volt akciós a Corában)....

A vizesedéssel kapcsolatosan (nem vagy egyedûl) nekem is egy kicsit kezd vizesedni a bokám, estére nem látszik a csont a bokámban, a házi orvos megnézte, mondta, hogy nem vészes.
Azt vettem észre, hogy ha többet iszok akkor jobban meglátszik, de ez egyértelmû...

Érdekes mert állítólag az egészséges étkezéshez az kell, hogy naponta 2-2,5l vízet kell meginni, de akkor ez lessz belõle, akkor mi is a helyes??

Képzeljétek azt hallottam, hogy aki babát vár nem ihat szénsavas vizet, csak buborék mentest, de ez minden üdítõre vonatkozik. Ki mit tud?? Na meg colát-sem...

Kinek mi a véleménye a hálózsákról március elején kellhet még a panelházban? 20-22 fok van.

AFp re nekem is éhgyomorra kellett menni.

Sziasztok
Manó2
22+2
manó2

Na itt vagyunk megint!Kép

Urszila,
örülök, hogy sikerült magad regisztrálni.Kép
Köszi az infót vizesedés ügyben. Sajnos a sót nagyon szeretem, de gondolom ha nem lesz más, kénytelen leszek lemondani róla.

Brokkoli,
hordozóból én is újat szeretnék, ahogy írtam is és babakocsiból is.Kép Már ki is néztünk egyet a CORAban, amiben van újszülött szûkítõ, napfénytetõ, hintáztatható és van hátul egy kis rekesz cuccoknak.Kép Kispapának is tetszett, 15e Ft volt. Most még kicsit szeretnék körülnézni a "piacon", hogy mit-hol-mennyiért lehet kapni, aztán veszünk egyet, már alig várom.Kép

Kösz a tippet a pelenkás topic-kal kapcs.-ban, majd mindjárt át is nézek.

Az IKEAs babakád nem akciósan 1490,-, szerinted még így is olcsóbb, mint a többi? Azért kérdezek ilyen butákat, mert mi még egyetlen nagy bababoltban sem voltunk(Brendon, Mega Toys) ugyanis kispapát a hideg veríték veri ki, ha csak megemlítem, hogy el kéne menni.Kép Pedig olyan jó lenne körülnézni és összeírni, hogy mi kell és az mennyibe kerül. Na meg lemérni a baldahin tartót, ugyanis azt SK készíti majd el a párom. És ha lehet akkor karácsonyra is babás dolgokat szeretnék kérni a családtól, de ehhez nem ért tudni, hogy mennyi az annyi, nehogy gond legyen.

Ami azt illeti az a zenélõ ketyere elég húzós, de mindenképpen szeretnék egyet, mert több babánál láttam, hogy beválik. Sõt az ikres barátném lányai(1évesek) maguknak felhúzzák alvásidõben.KépKépKép

Szilcsike, hát még egyben. Ez a lányzó nagyon jól érzi magát bennt.Kép Nem csodálom, de lassan azért csak megérkezik.KépVárjuk már nagyon a híreket.

Gömb,
sajna a lakás hûtése/fûtése nem rajtunk múlik, hanem a FÕTÁV-on. Most éppen 25fok van, de ha kinyitom az ablakot, akkor fázom.Kép Nagyon fázós vagyok.

Norkini, aranyos vagy, hogy gondolsz rám.Kép
Egy kalappal a holnap UH-ra, írj amint megtudsz valamit és persze várom a képeket is a képtárba.KépKépKép

AFP-re nekem éhgyomorra kellett mennem, de lehet, hogy ez kórházfüggõ. Bár eddig én úgy hallottam, hogy minden vérvételre éhgyomorra kell menni, hiszen úgy ad hiteles eredményt, mivel általában nem csak egy valamit néznek. De lehet, hogy rosszul gondolom.

Megyek megnézem a pelenkás topicot.Pussza,
Timici
27+4
timici

Sziasztok!Kép

Timici!
Biopelus van a Megatoysban, Sensan Baby néven, papírdobozban árulják. Legolcsóbban a Csalogány u. ban kapható, a Baby Fun boltban, sajnos nem tudom hány szám, de a Moszkva térhez van közel.
VizesedésKépKépKép, de majd a dokid biztos mond rá vmi okosat.

Újszülöttpelus:
A baba méretétõl, alkatától függ, hogy kell-e. Semmiképp nem érdemes sokat venni belõle elõre. Nekem elég pici volt a kisfiam, mi kb. 6 hetes koráig azt használtunk. Állítólag a ma kapható newborn pelusok úgy vannak megcsinálva, hogy azt a bizonyos sárga kakit, aminek szokása a gyerek nyakáig kifolyni, könnyebben beszívja. Errõl nincs még személyes tapasztalatom, csak hallottam.

Lányok, ti nem keményedtek ezektõl a frontoktól?
Pusz
Zulu
34+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Nahat! Kép
Akkor en nyertem, ha csak en mehettem kozuletek teli pocakkal AFPre! Kép Timici, szerintem a cucc amit AFPn mertek (100 masik mellett), szoval az nem fugg a kajatol! Az mindenkepp benne van a verben. Persze mas, ha cukrot vagy egyebet akarnak nezni! Szoval nem tudom...

Mano2

Ne hagyjatok magatokat letolni! Ha egyszer akkor lehetett jo aron kapni!!!! NAlunk is megprobaltak anyosek beleszolni, de le lettek huttogva! Kép Szoval ha lbarmit latsz jo aron, es epp van ra pented, akkor miert ne vedd meg akar most? De errol mar sok vita ment itt a forumon, nem akarok megint belekezdeni! Kép

Szilcsike Kép
Drukkolok nektek NAGYON!

Kesz az ebed! Kép Megyek falatozni...

Norkini
23+3
norkini

Köszi az AFP infókat, tényleg elég logikus az éhgyomor. Csak hogy bírom ki én a klinikáig + a labor sorbanállás rosszullét nélkül?
Olyan jó ez az internetes társalgás, bezzeg az elsõ két kölyökkel még nem volt ilyen, az ember sokszor ott állt mindenféle info nélkül.
Közben befejeztem egy EU-s pályázatot, most megkönnyebbült a lelkem. Nagyon szerencsétlenül jött ki most a sok és gyors dolgi, ui.én hatékonyan éjjel szoktam dolgozni, de most már tízkor alszom Kép

Urszila
urszila

Judo,
igen, a 30. hetre adtak csak idopontot. Beszeltem ott egy masik lannyal is, es neki is. Kép

Mano2,
en is ilyeneken dilemmazom, es meg csak most kezdek el megvilagosodni ilyen dolgokban. Kép
Az egyik ismerosom szerint a halozsak (a vastagabb tipus) egesz nyarig jo (a vastag), es akkor ujjatlan halozsakban es hosszu ujju body-ban lehet a gyereket altatni, nem kell hozza takaro (amit lelokne magarol). A hugom vett takarot is, mert nappal nem teszi be a gyereket halozsakba, hanem csak takaroval betakarja es mindig figyeli, nem lokte-e magarol. Vegul mi vettunk egy ujjatlan halozsakot (62/68-as meretu, remelem, nem lesz gond vele), meg hosszu ujju body-kat. A pizsit feleslegesnek tartanam, igy azt nem vettunk. Es valoszinuleg veszunk meg takarot is.

Hetvege ota azt is tudom, hogy hosszu ujju rugdalozohoz ujjatlan vagy rovid ujju body kell, ujjatlan rugihoz meg hosszuujju (nyaron rovidujju) body. Nekem, mint kezdo kismamanak ez sem volt eddig vilagos...Kép

Zulu,
de, nekem is kemenyedik ma a hasam. Es Gombocka is nagyon beindult, egesz nap ficankol. Kép

Pusszantas,
Gombóc
27+3
Gombóc

Sziasztok!

Manó2: nem véletlenül mondják, hogy ne igyál szénsavasat, ha kipróbálod te is megérzed, hogy miért. A szénsav igencsak felpuffasztja a gyomrot és nyom mindent a környéken, tehát nem egy kellemes dolog.

A védõnõ nekem is azt mondta, hogy sok folyadékot kell inni. Én éjszaka úgy alszom, hogy a lábam alá van póckolva, így se vizesedés, se lábgörcs, se viszér, és a lábaim is sokkal pihentebbek.

Ma voltam ctg-n, ami kimutatta, hogy javában vannak jóslófájásaim, viszont én ebbõl semmit sem érzek. Viszont a baba még mindig fejjel felfelé van. Hétfõn reggel a menetfelszereléssel együtt jelentkeznem kell a szülõszobán, és a doki azt mondta, hogy onnan már csak két darabban jöhetek haza.
Na most kezdtem el igazán beijjedni. Eddig nagyon stramm módon tartottam magam, de ez alatt a pár nap alatt össze kell szednem minden energiámat, hisz megfog születni az a kis manó aki eddig odabent lakott, és nekem kell felnevelni.
Hajrá én!Kép))

Moxi 38+5
moxi

Halihó
Most hívtak vissza. A párna, vagyis párnák tönkölybúza pelyvával vannak töltve. Sajnos csak szettben árulják, melyben a következõk vannak:
- bébi-fészekpárna 80x70x10cm
- bébi kitámasztó hengerpárna (2 db különbözõ méretben, de nem tudták megmondani mekkora)
- bébi-szoptatópárna (? méret)
Kompletten a 4 párna ára 16.990 Ft, ami így látatlanban elég húzósnak tûnik. Be lehet menni hozzájuk az üzletbe megnézni, de elõtte érdemes telefonálni, hogy van-e éppen ilyen raktáron.
XIII. ker. Kresz G. u. 29.
Munkanapokon: 8-20-ig
Szombaton: 10-15-ig (most szombaton zárva lesznek)
Tel.: 452 5100, www.topshop.hu

Remélem, segítettem
Puszi
Ányez
Anyez

Mano,
Halozsakbol van teli, es nyari, a nyari csak egy vaszon kivul es egy flanell anyag belul, a teli az belelt. En mindig adok Gyurira halozsakot, mert a takarot legfeljebb arra hasznalja, hogy maga ala gyuri es ugy alszik el.

Gomb, nem kiteritve ertendo a 35 cm...ha ugy nezed, akkor 70 cm. A 185 lehet 150 cm is akar, de hat ha mar van anyag....vegulis barmilyen lehet, ami neked megfelel...

Norkini, nem vagy semmi ezzel a takaritassal! Vigyazz, meg ne artson!

Timici, somentes dietat szoktak javasolni, de erre is van aki azt mondja, hogy idejetmult dolog. Egyel sok almat, almakompotot, gyumolcsot, es a zoldbab pl. nagyon jo vizhajto!A fekvestol szerintem a viz nem lesz kevesebb, csak szepen az ujjaidba vandorol! Inkabb mozogj egy kicsit, mint fekudj! Valamilyen kismama torna szerintem nem arthat!
Amig a vernyomasod rendben van, es nem talalnak veseelegtelensegre utalo jeleket, addig nemi vizesedes szerintem belefer, de azert figyelj oda!
Majd delutan, ha lesz egy kis idom, szkennelek!
Mult heten kaptam egy ujabb 400 oldalas katalogust (Baby Walz), abban is vannak edes dolgok...pl. egy csomo olyan jatek, amit konnyu elkesziteni!

Gyurival ma egy kicsit elmentunk nezelodni, szeretnem a karacsonyi bevasarlast minel elobb, ugy november vegeig lerendezni! Mar most is ugy megfajdult a hasam, hogy meg kellett kernem Danit, hogy fektesse le az occset, mert nem birtam volna mar egy kalimpalo ketevest agyba rangatni!

Tetszett az ujabb nevtelen hozzaszolasa 'perverzkemhez'! Kép
Mindenesetre elgondolkodtato, hogy van, aki a mi pikansabb hozzaszolasainkon esetleg 'elvezkedik'...

Zsuzsi
26+1
zsuzsi74

Mostanáig olvastam a pelenkás topicot...hát van ott minden féle vélemény. Azt hiszem, ki kell próbálni és akkor kiderül nekünk mi fog bevállni, mert mindenki másra esküszik.Kép

Zulu,
a Baby fun mintabolt címét megtaláltam a topicban.KépÉleg messze van innen Újpalotáról, de lehet, hogy majd egyszer azért elnézek oda is.
Vizesedés ügyben remélem én is, hogy mond valami okosat a doki, szerencsére a frontok most nem kínoznak. Elég egyszerre egy baj, nem kell még egy.KépKép

Moxi, hajrá Te!Kép Én is belegondolok néha, hogy nemsokára itt lesz a manó és nem lehet visszacsinálni(nem mintha vissza akarnám, sõt). Remélem, hogy szép és jó lesz minden.Kép

Ányez, köszi az infót. Elég húzós ára van a párnáknak és az sem túl szimpi, hogy csak szettben kapható.Kép

Gombóc,
én sem tudtam eddig, hogy mit hogyan kell(body-rugi, rugi-hálózsák), de majd megtanuljuk.Kép Párom mindig azzal vigasztal, hogy rá fogok jönni magamtól is, ne izguljak.Kép Biztos így lesz, hiszen minden szépen kialakul majd magától, nem igaz. Arról nem beszélve, hogy itt van nekünk az Elsõ, napok hetek topic ha valami nem menne.Kép

Én viszont megyek vízszintesbe, mert du. megint munka van.
Pusssza,
Timici
27+4
timici

Sziasztok!

Ányez! Kép
Még nem választottam szülésznõt, majd megkérdezem az orvosomat, és elmegyek szülõszoba-látogatásra is, és akkor meglátjuk. Nekem 5 éve nem volt választottam, de egy nagyon kedves lányt fogtam ki, aki azóta sajna már nincs a pályán...
Ha tudsz valaki jót, írd meg légyszi!

Gombóc!
Kép Kép Akkor nekem még hat hetet várni kell????? Megpróbálok majd kikönyörögni egy korábbi idõpontot, hátha sikerül! Majd szólok! Kép

Szerintetek február végi babának mekkora bundazsákot vegyek? Lehet, hogy butaság, de olyat, ami 9 hónapos korában is jó rá (összezipzárazhatóra gondolok, amit zsákként és nadrágosként is lehet használni). Ha láttatok ilyet valahol, szóljatok légyszi. Vagy nem is kell neki bundazsák már a tavasz elejére?

23+2
judó

Sziasztok,

Gomb,Kép
Szerintem nem lehet így osztályozni a pelenkákat, mert mindenkinek más válik be. Szerintem ez ugyanolyan,mint az intim betét. Van aki az always-t szereti, van aki a Carefree-t és sorolhatnám. Ezt mindenki maga fogja megtapasztalni, és ezért kell sokfélét kipróbálnunk, szerintem.

Timici,Kép
Örülök, hogy tudok neked ötleteket adni, hát a kiskádat azért írtam, hogy olcsó, mert ahol én láttam, mindenhol 2000-3000 Ft körül van. Én is 3000 -ért vettem, alul van benne egy kis "hullám", és leeresztõs, tehát semmi extra.

MoxiKép
Nagyon drukkolok neked!!!Biztos minden simán megy majd, és ügyesek lesztek.

Lányok, engem ez a szoptatós párna abszolút nem izgatott fel. ez baj? Mivel vettem pólyát, és abban fogom hazahozni, abban is szeretném majd szopiztatni, sõt a védõnõm szerint kispárna is teljesen jó, és szerintem fölösleges több ezret szopis párnáért kiadni. Na már megint kukacoskodom, bocsi.

SzilcsikeKép
Gondolj csak bele, a pocaklakód majd egyik napról a másikra gondol egyet, és ki akar bújni, és már nem kell rá sokat várnod.Kép Aztán majd meglátjuk 2-3 hét múlva nekem mennyi türelmem lesz várni.

pusz

Brokkoli

35
brokkoli

Timici!
Baby fun pelust lehet kapni a MiniManóban is, a Nagy Lajos krt. 112-ben, kb. 2 megálló 3-as villamossal a Bosnyáktól az Örs felé. Van egész pici is, bár a "koraszülöttekre és játékbabákra" való méretet csak a Csalogány u.-ban tartják.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Anyez,
koszi a szopisparna infot, de ez igy eleg draga. Kép
A hugom egy sima parnara rakta a babajat es ugy szoptatott, de nekem az olyan felelmetesnek tunt, mindig attol feltem, hogy leesik a gyerek. Egy ismerosom meg olyan anatomiai parnara rakta a babat, az praktikusabbnak tunt. En is hallottam, hogy ezt a fajtat a kismamak az utolso honapban a hasuk ala tehetik alvasnal, ezert gondoltam, hogy lehet, hogy jo lenne. De 16eFt-ot azert nem adnek ki ra...Kép
De koszi szepen. Kép

Judo,
en is alkudoztam a novel az UH ugyeben, de azt mondta, azert csinaljak akkor, mert akkorra mar minden jobban latszik. Mi ezert mentunk el a mult heten egy fizetos UH-ra, mert mar en sem birtam. Kép

Timici,
igen, en is abban remenykedem, hogy majd valahogy kitapsztaljuk a dolgokat. Kép

Judo,
nekem azt mondtak az egyik boltban, hogy az a legpraktikusabb, ami most zsakka cippzarazhato, utana meg kulon kezeslabast lehet csinalni belole, es jovore is jo lesz. Mi olyat vettunk hasznaltan a borzen 1500 Ft-ert, de boltban 6-8 eFt-ert lattam ezt a tipust. HA februar vegi a babad, akkor is min. 2 het utan viheted ki, tehat marc. kozepen. Olyankor meg azert nincs nyari ido...

Pussz,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok Kismamik!

Ti szoktatok énekelni a babócának? Olvastam róla, hogy szeretik a babucik a mama énekhangját, és hogy milyen jó, ha énekel nekik az ember lánya már magzatkorukban. Én énekelgettem neki már korábban is, de rájöttem, hogy alig csak pár dalt tudok. Tudtok esetleg ötleteket adni? Nekem egyszerûen nem jut eszembe semmi régi gyerekdal. No meg felnõtt dalok se... Kép Pedig biztosan tanultunk annak idején az oviban, suliban, de mintha nyomtalanul kihullottak volna az agyamból. Hiába, rég volt...

Kispici
28+4
kispici

Sziasztok!

OrsolyKép
Elárulnád annak a szolnoki turinak a címét? És szombaton nyitva van?

Köszi, Panka
20+2

panka

Kispisci

Én is hasonló cipõben járok, 4-5 dal jut eszembe, azoknak is többnyire csak az eleje. Pedig szeretnék én is énekelni neki már most, meg hát persze majd babóca korában is. Mesékkel egyszerûbb a helyzet, az ember lánya vesz mesekönyvet. De énekkönyvet? Tényleg van ilyen?

Emma
18
emma

Kispisci

Én is hasonló cipõben járok, 4-5 dal jut eszembe, azoknak is többnyire csak az eleje. Pedig szeretnék én is énekelni neki már most, meg hát persze majd babóca korában is. Mesékkel egyszerûbb a helyzet, az ember lánya vesz mesekönyvet. De énekkönyvet? Tényleg van ilyen?

Emma
18
emma

kispici

"Csip, csip csoka, vak varjucska. Komamasszony kereti a szekeret nem adhatom oda tyukok ulnek rajta."

"Hol jartal baranykam?"
Zold erdoben asszonykam....
Mit ettel baranykam? edes fuvet asszonykam..
Mit ittal baranykam? forrasvizet asszonykam
Ki vert meg baranykam? szomszed legeny asszonykam.
Sirtal-e baranykam? sirtam biz en asszonykam.
Holgy sirtal baranykam? Ehem-behem asszonykam."

"Cirmos cica haj! Hova lett a vaj? Ott latom a bajuszodon most lesz neked jaj!"

"Aludj baba, aludjal nyuszika is alszik...este van a faluban esti harang hangzik"

"Edes almot jo ejt amit kis szived ker, amit vartal oly reg nez mily szep az eg, csillag feny ragyog rad sotet fak lombjan at, csillag feny ragyog rad sotet fak lombjan at."

"Egy boszorka van harom fia van iskolaba jar az egy masik bocskort verni megy a harmadik itt a padon fuvolajat fujja nagyon dana-dana-dan..."

"Borsot foztem, jol meg soztam meg is paprikaztam abele-babele pas-pas-pas"

"Aki nem lep egyszerre nem kap retest estere, mert a retes nagyon jo katonanak az valo"

"Megy a gozos megy a gozos Kanizsara...kanizsai kanizsai alomasra, elol ul a masinizta ki a gozost ki a gozost iranyitja."

"Egy kis malac rof-rof-rof....trombitaja tof-tof-tof trombitaja vig ormanya foldet turja rof-rof-rof..
Jonn az oreg meg latja orvendezve kialtja rafta fiam rof-rof-rof-rof tof apad is igy csinalja.
Most mar egyutt zenelnek, kukorican megelnek, Tof-tof-tof-tof, rof-rof-rof-rof ezek am a legenyek"

Majd folytatom
Melindaregi

Éneklos mamaik:

gyerekdalok meghallgatható zenével
[url=http://www.babapont.hu/egesz/hhour/gyerekdalok.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/egesz/hhour/gyerekdalok.html[/url]

remélem segített Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kispici,
A startlap.hu-n keress ra a gyerekversekre, mondokakra, enekekre, eleg jok vannak...

Zsuzsi
26+1
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk mi is a MÁV-ban UH-n, a doki szerint minden OK, koponyavégú fekvésben van a babánk, 9 cm a feje és 3300 g körül a súlya. Kissé már kevesebb a magzatvíz.
Holnap ctg lesz és méhszáj vizsgálat, kiváncsi vagyok 2 hét alatt változott-e valamit. Az uh a MÁV-ban az újszülött osztályon van., és annyi kisbabát láttam az ablakok mögött, teljesen elérzékenyültem. Kép

Timici! A lányommal én is a 28. héten kezdtem el vizesedni, elõször boka, majd kéz, arc stb. Most utólag mondták el, hogy ilyenkor is inni kell napi 2-3l vizet, a sómentes diéta segíthet de nem biztos, viszont abszolut pihenni kell vele. Semmi torna stb. Ugyanis ez toxémia, ha nincs fehérjevizelés, akkor enyhébb formájú, a vérnyomásodat kell ellenõríztetni és 140/90 fölé nem szabad mennie. Sajnos ez ellen tenni nem tudsz, nekem a 39. héten kellett megindítani a szülést-e miatt. 20kilót híztam, amibõl 13 l víz volt. Szülés után 2 héttel mindet kipisiltem. Ugyhogy ne aggódj, de mondj le a sóról és saját érdekedben pihenj.

Judó!
Panka is februári és mi vettünk egy kis bundazsákot neki, most is ezt fogjuk használni. Szerintem akkor még kell neki.

Szilcsike! Néztem, nem látlak-e valahol az UH környékén, de csak kispocisok voltak, mondjuk én 10-kor voltam ott. Én is Piroskánál szültem tavaly és azt bírtam benne, hogy csak azért indította el a szülést mert baj volt de egyébként türelmes típus.

Moxi! Lehet, hogy jövõ hétfõig még megfordul a babócád, próbálj vele beszélgetni errõl. Én is izgulok a szülés és az utána jövõ dolgok miatt, pedig 2. baba lesz de mégis. Tehát ez természetes.

Kispici! Én most a lányomnak énekelek napközben de pocaklakó majd kibújik olyankor örömében. Biztosan szeretik. Bármit énekelhetsz és néha népdalokat szoktam.
Egyébként: Lánc, lánc eszterlánc, csön-csön gyûrû, Micimackó, Hopp Juliska, Vuk, Füles Mackó, Pál, Kata, Péter jó reggelt, Boci-boci tarka, Orgona ága, Körben áll egy kislányka.....szóval ezeket.

Zulu! Tegnap azt hittem megpatkolok, úgy fájt a hasam. Szóval jó kis edzett bébijeink lesznek ezektõl a frontoktól. Örülök, hogy minden rendben.

Na megyek dolgomra.

Pankamama 38
PM

Sziasztok Pocisok!

Jöttem Hozzátok egy kicsit nosztalgiázni, én mint egy "öregedõ" anyuka a kis 7 hónapos Tündérkémmel. Teljesen irigyellek Benneteket! Pár hónapja még én is babanetfüggõ voltam, lassan meg kereshetek egy ovis topicot. Na jó, azért még az odébb van!
Elsõ babások!
Ha elfogadtok 1-2 jó tanácsot - persze a tapasztalat lesz a döntõ, de azért útravalónak szívesen adom: A kenguru gold-os cuccok tényleg jók, strapabíróak.
Ha bodykat vesztek, ráhajtós csónaknyakút semmiképpen ne válasszatok, mert a pici egész nyaka ki lesz belõle. A legjobb az 1 vagy 2 oldalt gomb a nyakánál. Az sem jó ami elõl gombos, mert ingerli a kis állát. És alul a lábkivágásra is nagyon figyeljetek, hogy jól fel legyen szabva. Én nem egyet vágtam alul szét, mert totál leszorította a kis lábát.
Újszülött pelus - Libero newborn és azt hiszem már a Pampers-nek is van. Ha több mint valószínû, hogy 4 kg körüli babát vársz akkor nem érdemes ilyen picit venni, de 3.5 kg alatt szerintem jobb. A lányom 3.30-cal született és 2 csomagot használtunk el, utána váltottam át a 3-6 kg-sra.
Én Libero és Fixies ( elég jó áron van ) párti vagyok, a Pampers-t túl durvának találom, de úgy hallottam november elejétõl lesz a Pampers-nek kimondottan újszülött babának kidolgozott pelusuk és érézkeny bõrû babának popsitörlõ. Ezt úgyis mindenkinek ki kell tapasztalnia.
A popsitörlõ illatokról annyit, hogy a Fixies-nek valami szörnyû szaga van, a Johnson, Pampers, Nívea - ezek jó illatúak és vastagak is.
Ja, az Ikeás- kád szerintem nagyon picike, gondoljátok meg, hogy megéri-e. A Corában év elején szokott lenni ilyen baba-hetek és én ott vettem tavaly 990 ft-ért a lehetõ legnagyobb kádat, de így is 6 hónapos korától a nagykádban fürdik a Drágám. Különben a nagyobb babaáruházban van választék és ott van ez a legegyszerûbb és egyben a legnagyobb kád is.

Timici!
Zenés-forgó "kütyü" ráér olyan 6 hetes kor után. De csak jóval ezután fogja érdekelni. 4-5 ezerért tényleg húzós, már 2500 körül lehet kapni ( Cora, Tesco....)

És végül nekem a kedvenc dalom a Bóbita:
Bóbita, Bóbita táncol,
körben az angyalok ülnek,
béka-hadak fuvoláznak,
sáska-hadak hegedülnek.

Bóbita, Bóbita játszik,
szárnyat igéz a malacra,
ráül, ígér neki csókot,
röpteti és kikacagja.

Bóbita, Bóbita épít,
hajnali ködfal a vára,
termeiben sok a vendég,
törpe király, fia s lánya.

Bóbita, Bóbita álmos,
elpihen õszi levélen,
két csiga õrzi az álmát,
szunnyad az ág sûrûjében.

Vigyázzatok Magatokra és a Pocitokra!
kellemes babavárást!
szeretettel:
Heni
heni

Sziasztok,

Zsuzsi,Pankamama
köszi a véleményeket és infókat vizesedés ügyben.
Szóval tornázzak vagy ne tornázzak ez itt a kérdés.Kép
Mondjuk a délutáni lakásfelújítások nem épp pihentetõek, de azért napközben lazítok. Arany középút,nem tudom.Kép

Borcsa,
köszi az infót pelenka ügyben.Kép A Nagy Lajos kir. útja, mégis csak közelebb van, mint a Moszkva tér.Kép Köszi még egyszer.Kép Newbornt meg majd veszünk másmilyet, azért a néhány pelusért nem utazgatok órákat.

Brokkoli, persze, hogy tudsz ötleteket adni. Sõt itt mindenki. A babanet meg olyan szerteágazó és sok topicból álló, hogy nem ismerem ki magam benne, úgyhogy direkt örülök, amikor egy-egy topicra felhívjátok a figyelmemet.Köszönet érte.Kép
Kád: hát nem tudom, akkor most Heni szerint jobb a nagyobb kád, majd körülnézek.

Heni,
köszi az infót kád ügyben.Kép Olyan zenélõ kütyüt pedig mindenképp veszek míg babás vagyok, mert nem hiszem, hogy mikor a babám 6 hetes lesz és nagyban dúl a vizsgaidõszak ilyen után fogok rohangászni.Kép Meg nem romlik, nem igaz?Kép

Pocok, köszi neked is a pelenka/popsitörlõ hozzászólást.
Van olyan DM-es popsitörlõnk, úgyhogy remélem beválik nálunk is. Állítólag van a DM-nek olyan pelenkázó alátétje, ami ha orvoshoz viszed vagy utazol, akkor a baba alá tudod tenni, 10db 890,-. Majd kipróbálom azt is, mert anyósomék messze laknak, addig lehet, hogy szükség lesz rá, na meg ott is jól jöhet.Kép

Zsuzsi, köszi a mailt, megkaptam.KépVálasz ment.

Aludjatok jól, pussssza
Timici
27+4

U.i.: holnap csak du. jövök de. orvosnál vagyok, írjatok jó sokat.Kép
timici

Sziasztok!

Timici Kép

Hát le a kalappal. Nem írígyellek a vizsgaidõszak miatt. Én nem is tudom, hogy tudnám-e csinálni, lehet nem is érdekelne, mihelyst megszületne a kicsi. Azért tarts ki, ha eltervezed, akkor menni fog biztos! Kép

Én ma voltam dokinál, aki kitapizta, hogy fejjel lefelé van a kissrác. Pedig azt hittem fordítva, mert mindig alul van mocorgás... Kép Legutóbbi ultrahangon még csücsült, észre se vettem, hogy forgolódik. Hát persze, hogy nem, hisz még nem olyan nagy. Kép

Mindenki Kép

Én is köszönöm a pelenkás hozzászólásokat, mert lassan szeretnék gyüjtögetni, és hát nem mindegy, hogy milyen. A védõnõm is mondta, hogy ha látok akciós pelenkát, ne hagyjam ki, mert nagyon-nagyon sok kell majd belõle. Kép

myssnia
24+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Szassztok Lányok!KépKépKép

Néha még átnézek az elsõ napokból, hogy elolvassam, hogy vagytok...

Szopis párna:
Biztos van, aki még emlékszik, én anno nyertem egyet. Hát meg kell mondjam, nagyon bevált. A kórházban még nem volt velem, és bizony fájt is a hátam. Itthon is, legtöbbször azon szopizunk, és így teljesen lazán tudok ülni, nem fárad el a hátam, a karom. Oké, én sem vettem volna magamtól, mert nekem is mondták, hogy jó a kispárna is, de a kispárna azért nem tartja olyan jól a formáját, besüpped a baba alatt. Szóval érdemes meggondolni a dolgot...

Popsitörlõ:
Én a vizes vattás lemosást preferálom. (Egyébként, ha néha átnéztek az elsõ napokba, mostanában ott is sok szó volt errõl) Vannak babák, akik bizonyos termékeket nem bírnak. Kipirul a popsijuk. Ezért, ha elõre akartok készülni, nyugodtan vegyetek több fajtát, mert majd a baba bõrén látjátok csak a végeredményt.

Pelus:
Mi a DM-es pelust vesszük, nem a Newbornt, (Almácska már túl van a négy kilón), hanem a sima minit. Van olyan jó, mint a márkás pelusok, csak jóval olcsóbb. (A kórházban ilyen-olyan ajándékcsomagokban volt öt-hat féle márkás pelusból pár minta, úgyhogy kipróbáltuk õket.) Tescós márkapelus viszont nekünk nem jött be.

További jó pocakosodást!KépKépKép

iancsa

Kép
Kép
iancsa

sziasztok

Pankamama
Mi is kb. 10 körül voltunk az UH-n a kórházba. Rajtam egy csíkos garbó volt, fekete nadrággal. Párommal voltam ott. Egyébként nincs nagy pocakomKép)))))) Én is kerestelek ám, nézegettem a kismamákatKép)))
Dokinéniben nekem is az a szimpatikus, hogy nem sürgeti a babát, bár mostmár az összes rokon idegbajos, hogy nem normális hozzáállás, hogy várunk...... Én meg vagyok nyugodva, kiscsajszi jól van, lepény I., víz kicsit kevesebb. Dokinéni ezt tanulta, nem véletlen fõorvos, jobban tudja, mikor mit kell csinálni.

Pelus
Mi vettünk 4 félét, aztán majd kitapasztaljuk, hogy melyik válik be. Amit nagyon ajánlottak, az a fixies, és a pampers........

Most megyek, mert vár a páromKép)

Reggel jövök
jó éjt Mindenkinek!

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Pelenka ügyben csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy a nagyobbik lányom (most 2 éves) amikor megszületett a kórházban Libero pelenkát kaptunk. Mire hazaértünk a kórházból már látszott, hogy piros foltok vannak a hajlatában a lábán, aztán pedig már mindenhol jelentkezett a foltosodás. szegénynek nem fájt, mert egyáltalán nem sírt, de nagyon csúnya volt. Akkor döntöttem úgy, hogy kipróbálom a Pampers-t. Azóta is ezt használjuk, sõt a kicsinél (9 hónapos) is teljesen bevált. Nekem a legszimpibb a First Steps (már min. mászókorban), mert nagyon egyszerû kezelni és sokat bír. Többet, mint a sima tépõzáras pelus.

Üdv. Mindenkinek

Zsu
katabird

Hali kismamákok!

A lemaradásomat nem hoztam még be, de már pár napra visszaolvastamKép.
Jó kis babazápor lesz itt az elkövetkezõ napokban-hetekbenKépKép kitartás!!

Szilcsike (remélem nem keverem), az UH-n saccolják a bébi súlyát, pár mm-es méréskülönbség alapján ami miatt nem érdemes parázni, ha azt látják, hogy szépen fejlõdik! Kis adalék: Danival a végére már 3,5-4 kilós babát jósoltak a méretek alapján, csak nem gondolták, hogy esetleg soványka is lehet, hiába hosszú... végül 3 kilóval született. Szerintem, a szülés szempontjából a fej mérete a lényeg, meg persze az anyukáé isKép.

Bibi, én is kaptam levelet szexista barátunktól... bár én jót röhögtem rajta... apának is megmutattam, õ még válaszolni is akart:

"Egy 4. hónapban lévõ kismama szadista férje vagyok, minden vágyadat kielégítem"

Kiskád témában: Danit mi 3 hétig fürdettük benne, aztán ment a nagykádba (apának nem fájóa a dereka). De persze ez szülõfüggõ is. Mi addig, amíg nem kezdett kúszni-mászni - azaza koszolódniKép - sima vízben fürdettük õkelmét.
Pelus - nálunk egy csomag newborn fogyott. Törlõkendõ: a kisbaba csomagokban van pampers és johnsons, igaz csak pár db, de legalább már a kórházban ki tudod próbálni azokat.

Kicsit csapongó voltam, bocsikaKép
Pusszantás!
Zsófi (17+6)
Csucsuka

Sziasztok!

Köszönöm a bundazsákos hozzászólásokat.

Biztonsági övterelõ: néztük a Brendonban, 9000 forint. Használja valamelyikõtök? Kissé túlzásnak tartom az árát!
Állítólag hetedik hónaptól nem is kötelezõ bekötni magad. Ti hogyan oldjátok ezt meg???

Gombóc!
Akkor hiába fogok én is könyörögni, nem fogom tudni meghatni õket UH ügyben! Kép

UH alapján az elsõ gyermekünknél nekem is 4 kiló körüli babát jósoltak, aztán 3400 gr lett. Ha már egy kicsit is nagyobb a buksija, könnyen kijöhet túlzó eredmény! Kép

judó

Panka! Csak nem foldi vagy?Kép A cimet pontosan nem tudom, Dobo Istvan utca eleje. Es kizarolag szombaton erdemes menni, mert akkor teljes arucsere vanKép Olyankor vannak a legtobben isKép

orsoly 30+4
orsoly

Sziasztok!

Régen írtam, mert rengeteg munkám van mostanában, de azért olvasgatom amit írtatok (esténként, kinyomtatva).
Üdv minden új kismamónak!

Naiv kérdések:
Miért jó, vagy más (bio) a Baby fun biopelenka? Milyen árú?
Használt-új:
Ugyanazt értitek hordozó és autósülés alatt?

Urszila, Buksicica!
Én tegnap voltam vérvételen (AFP és Hepatitis-B szûrés). Elõtte megkérdeztem a dokimat(MÁV), hogy éhgyomorra menjek-e. Mivel a többi vizsgálatot (vércsoport meghatározás, vércukor-nem terheléses...stb) már megcsináltuk, azt mondta nyugodtam reggelizhetek.

Ha megváltozik az e-mail címem, hogyan tudom megváltoztatni? A Profil szerkesztésnél nem hagyja.

Maci_2
16+1
maci_2

Sziasztok Lanyok,

Iancsa,
Nem emlekszel veletlenul a ceg nevere, ahol nyerted a szopis parnat. Hatha ott lehet venni kulon csak ilyet is...mert hat az a kozel 17000 Ft kicsit soknak tunik negy parnaert, viszont egyet esetleg megvesz az ember lanya 4-5000 Ft-ert. Persze ha valaki tud valami helyet, ahol olyan tonkolypejvat lehet venni, azt is szivesen veszem. Esetleg egy egyszeru csovet meg en is meg tudok varrni.

Judo,
En hasznalok ovterelot, amikor vezetek. Nekem kenyelmes. Egyebkent en hasznaltan vettem. Es mivel a noverem is babat var (nehany hetes Kép) Ha szultem kolcsonadom neki...aztan persze meg en is szeretnek meg babat Kép...szoval azt hiszem ez az ovterelo jol ki lesz hasznalva. Szerintem probalkozz Te is a hasznalttal. Azert a par honapert igazan felesleges annyi penzt kiadni. Utana meg meg Te is eladhatod.

...mindjart ehenhalokm ugyhogy rohanok a hutohoz...

pusz,

gomb
32+5
gombolyu

Sziasztok kismamákok!Kép

Timici!
Sajnálom hogy vizesedsz, remélem itt meg is áll a dolog mint nálamKép

Felmerült két dolog amihez hozzászólnék, mint egy kicsit tapasztaltKép
Az egyik a popsitörlõ kendõ. Én bevásároltam 5 csomaggal. 4 csomag jonsons 1 pakkban akciós volt, meg ami a dobozhoz tartozik. Ebbõl csak 2 csomagot birtam elhasználni mivel kicsi fiam úgy kipattogott hogy "öröm" volt hallgatni a sirását, mikor a fenekéhez értemKép Aztán dokinéni kevertetett másfajta krémet (addig a sima boraxos volt), de az sem használt. Viszont 1 éjszaka alatt iszonyuan sokat javult a feneke! Sima kamillás vattával mostam le a popsiját és nem kentem rá semmitKép Már fele annyira piros és eltüntek a pöttyökKépKépKép Szóval csak 1 csomi popsitörtlõ elég lesz egyelõre.

A zenélõ pörgõ-forgó téma:
Kaptam egyet ajándékba. Nincs a kiságyra szerelve, nincsenek rajta a pörgõs akármik, egyedül a zenélõ része az érdekes egyelõre a ma 3 hetes kisfiam számára. 3 napja egyik éjjel nagyon nehezen birt elaludni a sajgó feneke miatt és amig az a bizgentyü szólt egy hang nélkül mozdulatlanul halgattaKép Vagy 6x húztam fel neki és végül elaludt.Kép A többi csak azért nem érdekes még neki mert még most kezdi felfedezni hogy van szeme és lát is vele valamitKép

Puszi a kismamiknak drukkolok mindenkinek ámKép

sasha&Gabibaba

Kép
sasha

Sziasztok Kép
Most hallottam a rádióban, hogy januártól másfélszeresére emelik az anyasági támogatást és a GYESt. Ez akkor azt jelenti, hogy a max. felsõ határ 120ezer bruttó lesz? Tud valaki errõl részleteket? Nem mindegy a jövõre nézve.

Judó Kép Lányok Kép
Én sem választottam még szülésznõt, a Margitos topic-ban eléggé megoszlik a lányok véleménye, onnan próbáltam vkit kiválasztani, de nem igazán ment. Azt sem tudom, hogy a doki mit szól hozzá, hogy választott a szülésznõ. Mindenki azt mondta nekem, hogy a doki "csak" a finisre érkezik, szinte mindent a szülésznõ csinál elõtte, tehát fontos választani. Meg én szeretnék, ha lehet, gátvédelemmel szülni, egy kicsit "gyengédebb" körülmények között, mint normál esetben.
Nektek mi a véleményetek errõl? Mik a tapasztalatok?

Pusza

Ányez
Anyez

Anyez! Hmmm, az anyasagit en is halottam, a gyesrol lemaradtamKép De a gyest meg veletlenul se keverd ossze a gyeddel....A gyes jelenleg az oregsegi nyugdij minimuma (20 ezer korul), es a gyed utan jar a gyerkoc 3 eves koraig.

Mano2: akkor jol tippeltem...de nem is emlekszem abban az utcaban epitkezesreKép Na majd megnezem ha arra jarokKép

Gombolyu: szopis parnat eleg sok helyen lehet venni, pl most konkretan emlekszem a Minimanora, ahol lattam. De szerintem majd' minden bababolt tart....

orsoly 30+4
orsoly

Maci_2!
Köszi az AFP-s hozzászólásodat. Én ma vagy holnap délután megyek a dokimhoz, úgyhogy rá fogok kérdezni a dologra. Ugyanis vércukron még nem voltam. Valószínûleg attól függ, hogy éhgyomorra kell-e menni.

Többedik gyereküket várók!
Nekem már 20 cm-t nõtt a hasam a kezdettõl. Ti hogy vagytok ezzel? Nem sok ez egy kicsit?

Sziasztok
buksicica
15+0
buksicica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?