A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Gottianyu!
Te büszke lehetsz Magadra,én büszke vagyok rádKép
és köszi a hozzászólást,Sok egészséget kívánok nektek és remélem én is tudok még szoptatni,Most 5hónapos a kislányom, nagyon remélem, hogy legalább még egy hónapig csak anyatejjel etethetem.a 9 hónap szoptatás is nagyon jó szerintem!!!
zsofy

Nagyon ritkán olvasok, bocsi, de úgy látszik, mindig sikerül akkor, amikor valami "gubanc" van (a múltkor a csokitéma, most meg ez).

Judit,
nem vagy egyedül.Kép Én másfél éves koráig szoptattam a lányom (vannak barátnőim, akik két-három évig), és csak azért csökkentettem, és végül hagytam abba, mert a terhességem biztonsága miatt egy szopis tanácsadó ezt javasolta, tekintettel a lányommal való terhességem problémáira (ráadásul véreztem is Csabival). Mondjuk jelentősen megkönnyítette a leszoktatást az, hogy a terhesség miatt a tejem is apadt, meg a mellem is iszonyú érzékeny lett, ami eléggé durva volt. Viszont egy egész estét végigsírtam amiatt, hogy muszáj elválasztani a lányomat, és az első este ő is úgy sírt, hogy ha nem a kistesó miatt lett volna az egész, hanem a nyugodt éjszakáim miatt, azonnal feladtam volna a dolgot, és talán még ma is szopiznánk.Kép (Engem kevésbé zavart, hogy kelnem kellett, mint az, hogy a lányom sírt volna a cici után, ezért is tartott idáig a szopi, és én sem panaszkodtam sosem, lévén az én választásom.) Amúgy most is néha szokott kérni tejcit, ilyenkor a szájába spriccelek, mert szopizni bizony már elfelejtett.Kép És szerintem is nagyon kicsi az egyéves gyerek, lehet, hogy majd a többiek is meglátják, ha odajutnak.Kép Vagy nem.Kép Ja, és a lányom 10 hós koráig ha fejen álltam sem evett meg semmiből 4-5 kiskanálnál többet, hol voltunk mi attól, hogy akár egy étkezést is kiváltsunk! Aztán egyik pillanatról a másikra enni kezdett mást is.Kép

Roki,
köszi!Kép Látszik azért a pszichológia végzettség, nekem így nem jutott volna eszembe leírni!Kép

Kedves többiek,
Roki szerintem csak azért írta a tápszeres megfelelőit a mondatoknak, hogy lássátok, hogy más témában is milyen sértő lenne a megfogalmazás, de ugyanígy írhatott volna a korai hozzátáplálásról, biliztetésről, vagy bármely kényes ügyről, ami egy babával kapcsolatban előjöhet. És akit érint (pl. én is), igenis bántónak találhatja a hozzászólásokat, kicsit lehetett volna szebben fogalmazni, tényleg nem a véleménykülönbség a baj, hanem ahogy írtátok (ez a "kár megsértődni, mint az óvodában" plusz egy lapát a tetejére). De fátylat rá!Kép Az meg teljesen természetes, hogy van, aki úgy gondolja, hogy egy évesen már túl nagy a gyerek a szopihoz (bevallom, régen én is így gondoltam). De hát az igény szerinti szopi lényege is ez: amíg a babának ÉS az anyának jó.Kép

Egyébként meg bocsánat, hogy így újra bepofátlankodtam csak emiatt, de gondoltam, hogy nehogy már Judit egyedül érezze magát!Kép Azért dobok képet is.Kép És bocsi, de képtelen vagyok jönni, még olvasni sem tudok, egyszerűen teljesen leköt a két gyerek, Csabi meg újabban este is elromlott, most éppen a harmadik részletét írom a hozzászólásnak. Szóval minden jót mindenkinek, próbálok majd még néha életjelet adni, de úgy érzem, nem leszek sosem teljes jogú topiktag, ez van.

Csabiról: végre megkapta a három hós oltást négy és fél hósan... 6,53kg és 63cm. Sokat vigyorog, néha nevet, próbál hasra fordulni, de még nem tud.Kép

Kóbor

Akkor a képek (negyedik részlet):

A lányom rágókát ad Csabinak.
Kép

A leányzó vigyáz, hogy Csabi ne essen le a pelenkázóról.
Kép

Csabi a dédipapa cicijéből szopizna.
Kép

Csabi.Kép
Kép
kóbor

Zsofy Kép Azért jó, hogy mégis "megnyilvánultál" egy kicsit, nagyon tetszett!!! Kép Kép Kép

Na, lassan aludni is kéne!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Látszik, hogy évekig írtam, közben mások is írtak.Kép

Gotti,
gratula a négyhez, mi is annyit akarunk.Kép

TZsuzsa,
tényleg, Cory biztosan ad tanácsot neked, ha megkérdezed, nagyon kedves lány!Kép (Kisebbik fia és a lányom egyidősek.) Õ pl. nem csak hogy terhesen szoptatott, de utána is a két fiát együtt, a nagyfia három éves elmúlt, amikor abbahagyta.Kép Ismerek még mást is, aki szoptatott terhesség alatt, de ő két hete szült, nem hiszem, hogy lenne nagyon ideje tanácsot adni. Ja, és most jut eszembe, hogy az nlc-n Diószegi Eszter szopis tanácsadó is tandemszoptatott, azt hiszem, a második gyermeke szopizott végig a terhesség alatt. Ha ott kérdezel tőle a tanácsadói fórumon, biztosan válaszol! (Én őt kérdeztem meg ugyanerről anno.) A link: http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&szakerto_id=326621&func=kf .

Jó éjt!

Kóbor
kóbor

Ezt még: Kóbor Kép Köszi, jó, hogy nem vagyok egyedül!!! És örülök, hogy hallok Rólatok, jó, hogy néha jössz! A gyerekek továbbra is gyönyörűek!
Ja,és Balázst is a terhesség miatt szoktattam le a ciciről, nekem is nagyon fájt! Ki tudja, talán suliba is cicizés után indult volna amúgy?Kép / vicc volt!!! /
És persze, hogy teljes jogú topiklakó vagy!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jucc!
Remélem azért már jobb a kedved!
Ne hagyd, hogy ilyen dolgok elrontsák, mert így is elég problémája van az embernek, főleg két gyerekkel.
És szerintem jól csinálod, nagyon jó anyuka vagy!
Látod, én is ezt írom, pedig én nem szeretnék évekig szoptatni. De ez ÉN vagyok, attól még elfogadom és megértem, ha más szeretne. Egyátalán nem ítélem el még a játszótéren való szoptatást sem, ha más anyuka így csinálja és élvezi, ez a lényeg. Hogy örömöd legyen benne! Neked is meg a gyereknek is!
Nekem is van barátnőm, aki sokáig szoptatott és csak az újabb terhesség miatt hagyta abba, őt se néztem furcsa szemmel.
Annyi, hogy úgy látszik én egy önzőbb anyuka vagyok és a saját kényelmem miatt nem tudom ezt elképzelni....
Szóval legyen több önbizalmad, mert imádod a gyerekeidet és a legjobbat akarod adni nekik!!
És kösz, hogy nem "köveztél" meg anno, amikor írtam, hogy én nem tudom elképzelni az évekig tartó szopit. Nekem pl. ez is tök jól esett.
Pedig tehetted volna, mivel teljesen más véleményen vagy, mint én.
Na eldugulok és megpróbálok visszaaludni.
Leon felsírt és csak cicivel lehetett visszaaltatni, remélem csak az oltás miatt van.
Nem is emlékszem, mikor kelt utoljára fel ilyen korán....nekem meg kiment az álom a szememből.

Na pusz: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Most visszaolvasva jó hülyén hangzik, amit írtam. Látszik, hogy hajnali öt van........
De azért remélem érted mit akartam mondani.
A fogalmazás soha nem volt az erősségem......

B.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jó reggelt! Kép

Baba még alszik, nagyobbat a suliba férj elvitte. Várom, hogy felébredjen a pici. Kép

Szopi témáról én már nem írnék többet.... Kép

Jucc!

Hemangióma: már minden lényegesebb anyagot elolvastam, azért kössz. És úgy gondolom az a mérvadó amit az erre szakosodott orvos(ok) mondtak..ugyanis nem mindegyik egyforma, és mind más kezelést igényel, ill. valamelyik nem igényel. Nem mindegy mekkora és milyen rétege van. Nálunk nem arról a típusról van szó, amelyre Te felhívtad a figyelmemet. De azért kedves vagy mindenesetre.

Dóri
Vendég

NA ZSÓFYKAM MOST MÁR ELKÜLDELEK A B. P-BA!!!!!!!!
sAJNÁLOM LÁNYOK DE BETELT A POHÁR ÉS NEM TÛRÖM ENNEK A KIS HÜLYE GAZDAGPASI MEGFOGÓ HISZTIS P-NÁK A BESZÓLÁSAIT OLYANRÓL AMIRÕL GÕZE SINCS!!!!

AZ ERGAMOT A KÓRHÁZBAN KAPTAM INGOM NEM VOLT H NEM JÓ A SZOPTATÁS ALATT, CSÁSZÁROSOKNAK ADJÁK MERT NEKIK KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
TE IDIÓTA BAROM!!!!

AKIT SÉRT A STÍLUSOM NE OLVASSA EL AMIT ÍROK NEM SZERETNÉM, HA ÉN KAPNÉK MEGINT DE ÚGY FELHÚZOTT ZSÓFY ENGEM, MIKOR NEM IS ÍRTAM SENKIRE SEM DURVÁT CSAK MEGÍRTAM A VÉLEMÉNYEMET!!!

SZÓVAL TE KIS IDIÓTA AZ ERGUMOT NEM TUDTAM H NEM JÓ SZEDNI, KIVÁNCSI LETTEM VOLNA TE MENNYIRE BÍRTAD VOLNA A SOKKOT A CSASZI MIATT MEG UTÁNA ELLÁTNI A GYEREKEDET ÚGY HOGY ALIG ÉLSZ 2 HÉTIG!!!!

éS A TEJET NEM AZÉRT NEMADTAM MERT NEM AKARTAM, HANEM NEM ÉRTED TE HÜLYE P-A HOGY NEM VOLT, FEJTEM ÉN HETEKIG CSAKHOGY NEM LETT TÖBB MINT SZERENCSÉRE MEGANNAK!!!!!

AZ ÉN BÉBIM NEM 3 KILÓVAL HANEM 4-GYEL SZÜLETETT ÉS IGÉNYELT 100ML-KET AZ ELEJÉN!!!!!!!

ÉS SZOPTATTAM MOSTANÁIG ÉS BÜSZKE VAGYOK RÁ NAGYON CSAKHOGY MÁR NEM KELL NEKI A CICI.

DE ÁLLÍTOM H JOBBAN CSINÁLOMA DOLGOKAT MINT TE AKI 5 HÓNAPJA RÁ SE NÉZ A PASASÁRA, ÉS KÜLÖN ALSZIK TÕLE FOLYAMATOSAN!!!!!

MARHÁRA SZERETHETED!!!!!(A PÉNZÉT:o)

nAGYON KÉRLEK MÉG EGYSZER NE ÍRJ NEKEM MERT KOMOLYAN LEKEVEREK EGYET LEGKÖZELEBB H ÉSZHEZTÉRJ TE KIS SZEMTELEN DÖG!!!!!!!!!!!!!!!!!

ANNYIRA MAJOM VAGY HOGY UNDORÍTÓ, TELJESEN ELSZÁLLT AZ AGYAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEM GONDOLOD LILLÁDNAK NÉHA NYUGALOM KELLENE NEM CSAK EGÉSZ NAP PLÁZÁZNI, MEG RINGATNI, FELVENNI.

MONDJUK EZZEL AZT ÉRED EL HOGY OLYAN MAJOM LESZ MINT TE!!!!!!!!!!!!!

eKKORA BUNKÓSÁGOT MÉG SENKI NEM ÍRT NEKEM TE KIS SZEMÉT, ÉN IMÁDOM A GYEREKEMET ÉS JÓ ANYA VAGYOK ÉS HÁL ISTENNEK NEM MAJMOLOM EL, MAJD KIVÁNCSI VAGYOK 1 ÉV MÚLVA MILYENEK LESZNEK.
TE GYAKORLOTT NAGYON ÜGYI SZUPI ANYUKA.

CSAK VIGYÁZZ PÁROD NEHOGY FÉLRELÉPJEN ADDIG, ÚGY IS ÁLLANDÓAN UTAZIK ÉS HÁT 5 HÓNAP ELÉG SOK SZEX NÉLKÜL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Mea
mea

És én nem fikáztam azokat akik szoptatnak de idióta csak védtema tápisokat is.
Ha valaki tud szoptasson én is így tennék és én ezt írtam eddig is ettől függetlenül én nem tenném már nagy gyereknél.

Komplexusod neked van, mert neked már a plasztikai mellműtéten jár a hülye majom agyad!!!!!nem vagy majom,ááááááááááááááááááááá

Mea
mea

Tudod mit olyan jó volt, hogy nem írtál ide kezdtem örülni neki komolyan mert egy tapló vagy(ahogy te írtad másra itt a múltkor)

Mea
mea

Sajnálom csajok, de nem tűröm el aár rám szóltok a stílus miatt.
De hogy engem lejárat, elegem van már belőle és nehogy megkérdezzétek honnan tudom h rólam írt mert egyértelmű meghát minden tud rólam, mert neki is elsírtam bánatom akkor a tej miatt és ez a legrosszabb, hogy nekem tényleg szörnyű volt ez az egész csaszi, nincs tej stb ti is tudjátok.
És ez most nagyon fájt, hogy ilyeneket ír rólam.

Ráadásul én ennyire szerintem senkit nem bántottam most itt meg.

Annyira utálom a stílusát ahogy mindenkit a családban is itt is szó szerint kioktat, meg leba.z hogy már nagyon elegem van.

Ha ide ír én lelépek, nincs nekem erre szükségem, hogy egy hülye kis liba akit a pasija miatt felvetett a sors játsza itt a szupi anyukát 1. gyereknél mint akinek már 4 lenne.

Sajnálom de én nekemk fontosabb a lányom, párom, meg mindenki minthogy itt felrántsam magam ezen a k-án!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(erről is lehetne írni, ugye te kis szerelmetes drága családanya)

Mea
mea

Zsófy!

Azért a csöcseidet elfogadhatnád hogy nagyobbak meg kicsit lógósabbak, nem kell egyből rohani kés alá, vagy ez nem a természet rendje ahogy az általad hirdetett szopi propaganda.
5 hónap után egyből ezen jár az agyad látszik hogy nincs is.
Nem ezen múlik a szex csak, ezt tudhatnád

Mea
mea

Ja még egy kérdés ZsóFika!

Édesanyád is egy nagy marha volt, mert adott neked már gyümit mást pár hó után mi?????
Õt is szidod emiatt, vagy mi?????

Mondjuk kinézem belőled, vele is ugyanilyen stílusban beszélsz mint mindenkivel.
Nem csodálkozom, hogy Tomi dolgozik rengeteget, mert téged elviselni SENKI nem tud, csak azok akik nem ismernek csak az írásaidból(mondjuk egy két helyen kijön az igazi éned)

Mea
mea

Visszaolvastam, és még most is annyira dühös vagyok, sajnálom tényleg de ti sem tűrnétek h valaki így belegázoljon a lelketekbe!!!!!!
Sírni tudnék a mai napig merthogy olyan jó lenne ha legalább a reggeli cicizés megmaradt volna,de Lívi már nem igényli, sajnos tudja jön a cumi.

Lehet én szúrtam el anno, lehet örököltem én úgy érzem mindent megtettem, sebes volt a mellem, fejtem mint a hülye, ciciztettem mindig nem ment.

Majd remélem a másodiknál okosabb, ügyibb leszek már.

És ha nem csaszi lenne még jobb lenne

Kivagyok teljesen, ekkora bunkót még nem ba..tam
megyek is, elmondom páromnak mekkora idióta unokatesója van(mondkuk ebben igazat ad mindig szerencsére)

Bocsánat h így kellett kezdenem a fórumot ma, ha akarjátok le is lépek úgy sem hagy bébén már.

Nekem és nektek sincs erre szükségetek, aki akar elér az emailcímemen.

Bocsánat tőletek még egyszer de düh és sírás határán vagyok ettől a szemét csajtól

Mea
mea

KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Mea
mea

Argh.

Sajnálom hogy ez lett belőle.

Zsófy, ez tényleg nem volt szép dolog. Sejtettem, kiről beszélsz, mikor írtad amit írtál. Nem szép dolog visszatérni a topikhoz csak azért hogy régi ellenségedbe még egyet belerúghass.

Az egész hozzászólásomnak az lett volna az értelme, hogy jó lenne figyelemmel lenni másokra a fórumon. Helyeseltél, de pont az ellenkezőjét tetted.

:-/

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!Kép

Én nem írtam nagyon durvákat ugye??????
Legalábbis így emlékszem, próbáltam figyelni arra ne legyek sértő.

Kivagyok nagyon egyébként de szerencsére már megnyugodtam, ennyit nem ér meg ez.

Viszont erősen gondolkozom mi legyen, vagy ő nem jön vagy én de nem bírja ki hogy ne írjon rólam!!!!!!!!!!!!!

Úgy érzem én igyekszem kulturált lenni de állandóan belém köt.

Szóval lehet, hogy lelépek én, bár szerettem ide írni nagyon és ezer éve babanetezek.

Na mindegy úgy is ezt akarka elérni, bár már más topicból kiutálták, nem baj legyeen meg az öröme!

Majd talán néha bejelentkezem hogy vagyunk dobok fel egy képet és ennyi.

Sajnálom, úgy megkedveltelek már titeketKépKépKép

aki akar írhat nekem privit bbb@vipmail.hu

Puszi Nektek és vigyázzatok magatokra nagyon!!!

És én tényleg úgy gondolom remek anyuka mindenki itt:Kép

Mea
mea

Prüntyi!

Igen, én is fennakadtam az 5ml kontra egy kávéskanál dolgon; én egy Infacolos cseppentővel adok (0,5ml), és ez úgy tűnik, elég Zitának!
Nekem is a gyerekdoki mondta, hogy ha ráetetek az emésztetlen tejre, akkor fáj a pocija, sajnos ez tényleg így volt! Én forralt vizet próbáltam adni a köztes időben, ki is köpte Zita. Próbálj meg legalább 2,5 órát kihúzni.

Tüncs
Nálunk nem volt cumizavar. Én is gondoltam, hogy na most akkor megmutatom, és mindig cicizik Zita, amíg akar (1-1,5óra!!!), de nem lett több tejem, csak kevesebb időm minden másra. Szerintem ez nagyrészt genetika és rajtunk kívül álló dolgok következménye. Ettem homeós bogyókat, teát ittam, nem ment.

Jucc!
A napirendes dolgot Roki hozta fel, hogy ezért apadt el a tejünk, nehogy magadra vedd!!!
Hozzáteszem a napirendet Zita alakította ki, és fejtem én is, MÉGSE LETT TÖBB A TEJEM!!!

MEA!!!
Nehogymá' ne gyere többet!
Én marhára bírlak! KépKépKépKép

Tünde és Zita aki ma 15 hetes (asszem)
Vendég

Sziasztok,

hogy egy kicsit másról is legyen szó a nagy flame-elésben:

valaki küzd még hasfájással? van egy bontatlan Infacolom megy egy üveg Gripe Waterem (egy kiskanállal hiányzik belőle), amit szívesen eljuttatok valakinek, aki elhasználná. (Prüntyi?)
Szerencsére Boti fiam tündéri jó baba lett és már nem kellenek a lötyik.

Szopi témához (ezt azért nem lehet megállni): kicsit finomabban a kategorikus minősítésekkel!
Nehogymár védekezni kényszerüljön valaki, amiért éjjel felkel a babája (akárhány évesen).
Arról meg nem is szólva, hogy senkinek sem dolga minősíteni ("furcsa", "nem normális"), hogy más hányasban alszik éjjel a párjával vagy mikor kivel osztja meg a cicjét...

És gyönyörűek a babáitok!!!

Juttka és Boti (12hét+2nap)
judittka

Azért visszaolvastam gyorsan az egész storyt és nem láttam, hogy személy szerint valakit megbántottam volna, úgy hogy azért ettől megkönnyebbültem.

Mea
mea

Sziasztok!
Sajnálom, hogy vita van!

Tüncs, sajnos nekem is csak este jut időm a bővebb beszélgetésre! Kép Most is itt lóg a picúr! Kép

Jucc,Köszi, megnyugtattál!

Havtunde,
az angol verzióban is 5 ml van csak ott sima kanalat ír...szerinted próbáljam meg kisebb adaggal, többször?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Rokica???
Ki???
na mindegy...
Most csak azért néztem be ide, mert reggel "valami elmebeteg" már teleküldte "szebbnél-szebb" sms-ekkel a telefonomat...
Nem céloztam senkire, akinek nem inge, ne vegye magára.
Drága Róki.
Nem azért tértem vissza a topicba,hogy majom libákkal foglalkozzak,vagy nekik irogssak rejtettenKépKép
de ezek után vissza se térek inkább, mert ez már tényleg annyira gáz ami itt megy...
én nem égetem le a meát, szerintem megteszi ezt saját maga,magával.
Sajnálom, hogy már mások is belelátnak mindenfélét az írásaimba, és nem nyöghetek ide semmit annélkül,hogy valaki ne hisztzzen.az állÍtólagos rokonom,aki csak mert hozzáment az unokatesómhoz,azt hiszi bármit tud rólam,vagy a családomról,összehord itt mindent ami a gazdag fantáziája szüleménye?...
attól pl. hogy nem kötöm senki orrára, még nem jelenti azt, hogy 5 hónapja nem fekszem le a párommal.de minek mentegetőzzek?senkinek semmi köze a nemi életemhez.
Ez a nő beteg szegény.
Megértem Rokica, hogy pártolod, ilyenekből lesznek a jó paciensekKépKépKép
de már komolyan annyira belefáradtam ebbe a szarakodásba!
Ott van Vrucsincá, szintén beszedett Ergamot, de elolvasta a tájékoztatót, megoldotta a problémát és szoptat.Õ is magára vette?Nem.
Vagy magára vette bárki más???-épeszű ember?
Vannak akiket ismerek és azért nem húzódott össze a méhük, mert meg sem próbáltak rendesen szoptatni, vagy mert nem igény szerint szoptattak,és emiatt beszednek egy csomó ergotamintartalmú cuccot amitől elapad a tej, aztán társaságba sírnak, hogy mennyire jó azoknak akik szoptatnak, nekik meg milyen rossz...na ettől hányok én.
Bocs, ha bárki ezt tette volna,és a lelkébe gázoltam...
na megyek, szerzek másik telefonszámot mert semmi kedvem állandóan kikapcsolva tartani a telefonomat egyes elmezavaros emberek miatt akik nem szedik rendesen a bogyóikat a jelek szerintKépKépKép
sziasztok.
zsofy

Judittka!

Légyszi olvasd el mégegyszer FIGYELMESEN az írásokat!!!

1. arról egy büdös szó fitymálás nem volt, hogy ki, kivel, hányan alszik az ágyban

2. én voltam kíváncsi, és CSAK KÍVÁNCSI, hogy egy férj hogyan osztozik a viszonylag nagy gyerekével a cicin!!!

3. nem kell védekeznie annak, aki éjjel is szoptat!!!
Ez is csak arra vonatkozott, akinek már nagyobb (min 1 éves) gyereke van, és éjjel cicizik, anyuka meg panaszkodik, hogy fáradt!!! És ez meg pláne nem topklakóra vonatkozott!!!
Vendég

Tünde! Kép

Kár ez a marakodás. Kép Annyi fontos dolog van , amitket itt megbeszélhetünk, megoszthatunk egymással.
Én mégegyszer elnézést kérek mindazoktól, akik megbántva érzik magukat. Eszem ágában sem volt, csak azon húztam fel magam, ami a családban történt.

Dóri
Vendég

Prüntyi!

Én csak azt tudom mondani, hogy nekünk elég volt a 0,5ml!
Utánaolvastam a net-en is, és valahogy akkor úgy tűnt, az 5ml sok lenne egy 1 hónapos babának kajánként, mert az napi 30ml lenne. Szerintem talán elírás lehet az üvegen, mert akkor hetente vehetnél újat, mert elfogy. Gondolom, ha 5ml-t kéne adni, nagyobb kiszerelésben forgalmaznák.
De ez csak az én véleményem!
Vendég

Dóri!

Igazad van, lakatot teszek a számra. Vagyis az ujjaimra. KépKépKép

De ha vki idejön ítélkezni, legalább olvassa el rendesen, mielőtt ír!

Kép
Biztos ami biztos, lehúztam magam a klón!
Vendég

Tünde! Kép Mindenben egyetértek Veled. Kép nehogy lehúzd magad! KépKép
Vendég

DóriKép

Késő.... gluggy.... glugggggy..... ggluuuugggggyyyy......
Vendég

Jucc!

Leginkább Neked szeretnék írni. Megértem, hogy bánottak a mondatok. Bevallom, hogy ahogy olvastam a kikerekedő "vitát", vagy nevezzük bárminek, akkor kezdtem egy kicsit UFO-nak érezni magam és a gyerekeimet is. Főleg úgy, hogy mindeközben az nlc-n olvastam egy fórumot. Amit egy anyuka azért indított, hogy adjanak neki ötletet, hogy az 1 vagy másfél éves gyermekét, hogy szoktassa le a cumiról. Erre röpködtek, a hozzászólások, hogy az még korai, a gyereknek meg szüksége van rá, és hogy majd három (volt aki 3,5 évet illetve 4-et mondott) évesen leszokik majd magától, mert addigra nem lesz szüksége rá. Bár nem egy helyen volt a két téma, így egymás után illetve mellett érdekes volt. Egyrészt akkor a szopási igény még meg van elég sokáig, és ha azt cumin elégíti ki a gyerek az teljesen normális, ha ugyanezt az anyamellel teszi meg, az meg már-már természetellenes. Szó szerint nem akarom idézni, mert nincs időm visszakeresni, de az itt elhangzottak alapján az én két nagyomnak egyrészt önállótlannak kellene lennie nagy valószínűséggel, mert három évesek elmúltak, mikor maguktól elválasztódtak, és identitászavaruk is lesz valószínűleg. Ádámnak azért, mert fiúként tette ezt, Csilla meg azért, mert lányként. És Réka, aki éppen másfél éves múlt, már fura, de lehet, hogy több mint furcsa, hogy szopizik. Én elhiszem, hogy nem bántani akartak, akik ezeket írták, de engem is bántott.

Szeretnék azoknak is írni, akik az első gyermeküket nevelik és ilyen elég határozott véleménnyel bírnak arról, hogy meddig is kellene/jó/egészséges/... szoptatni. Ádám (az első gyermekem) születése előtt sosem gondolkodtam azon, hogy a pocakomban lakó csemetét meddig fogom szoptatni. Azt tudtam, hogy nem akarok cumisüveget mosogatni (És itt megjegyzem, hogy nem a belekerülő tápszerrel volt a bajom, hanem a pepecseléssel.), nevezhetjük ezt akár lustaságnak is. Segédkeztem ugyanis két családnál is, egyik helyen egy ikerpárnál még egyetemi éveim alatt, és tudtam, hogy ebbe én belehülyülnék. Ismertem az észérveket is a szoptatás mellett, de a cumisüveg- illletve cumisüveg-mosás fóbiám volt a legnagyobb hajtóerő, hogy miért kell sikerülnie a szoptatásnak. Miután kisebb-nagyobb buktatók után sikerült is a dolog, az már nem volt kérdéses, hogy fél évig csak ez legyen. (Túl sok orvos ismerős volt ahhoz, hogy másképp gondoljam.) De még itt sem gondoltam, arra, hogy mikor és hogy lesz ennek a vége. A hozzátáplálásban partner volt Ádám, jól elfogadta a felkínált dolgokat. Egyévesen két-háromszor szopizott naponta, és ekkor kiderült, hogy Csilla (terveinknek megfelelően) már egy ideje a pocakomban van. És a férfi! nőgyógyászom első szava, miután igazolta ultrahanggal is a várandósságot, hogy nyugodtan szopizhat tovább Ádám, mert erre még szüksége van, csak figyeljek a testemre (vérzés, görcs). Itt "megpecsételődött" a sorsunk, mert így meg sem fordult a fejemben, hogy el kellene választani. Úgyhogy a várandósság idején is végig szopizott, és utána a húgával is tandemben. Na ezek a momentumok azok, amiket egyáltalán nem terveztem, mert nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Ezzel a hosszú monológgal csak azt szerettem volna sugallni, hogy lehet, hogy olyan dolgok fognak történni az emberrel, amit nem is gondol előtte, nem tervez. És még ha tervez, azt is keresztülhúzhatja egy ilyen apró gyermek. Csilla lányom ugyanis tíz hónapos koráig nem fogadott el semmit anyatejen kívül a kínálás ellenére sem. A gyerekorvosunk mondta, hogy remekül fejlődik, ne aggódjak, ez egy éves korig teljesen normális is lehet, így nem aggódtam. Tíz hónaposan meg nagy elánnal elkezdett enni. Szóval nála például nehezen lehetett volna bármit tervezni. Mert azt gondolom, senki sem tartaná jónak, hogy egy ilyen csemetét akarata ellenére megtömjön mással, ezzel esetleg egy életre rossz evővé téve. Szóval vigyázzatok az ilyen "fura", "több, mint fura", "nem egészséges" kijelentésekkel, mert minden előzetes elhatározás, illetve tervek ellenére adódhat olyan helyzet, hogy abszolút természetes lesz számotokra is, hogy egy ilyen korú gyermeket szoptattok.

Havtünde!

Tegnap este megkérdeztem a férjemtől, amit kérdeztél a cicin való osztozkodásról. Hát elég furcsán nézett rám. Nem igazán értette a dolgot. Hogy miért kellene osztozkodni, meg miért okozna bármi problémát a szoptatás a szex-ben. Röviden, nem értette a problémád.
A másik, amit az igény szerinti szoptatásról írtál. Két őrült tévhitet látok keringeni az emberek fejében. Pontosabban hármat. Az egyik, hogy az igény szerinti szoptatás, az maga a káosz. Holott az ilyen babáknak is ugyanúgy kialakul a napirendje. Attól, hogy nem mindig ugyanakkor esznek, attól még van/lehet napirendjük, ez nem ezen múlik. A másik, hogy az igény szerinti szoptatástól fáj a baba hasa. Nálatok például még most is fáj, pedig időre szoptattad, illetve most is időre eteted. Szóval valószínűleg nem ez volt a hasfájás oka. Sokszor ráfogják arra, hogy az igény szerinti szoptatás miatt van, közben meg azért mert senki nem mondja el az anyukának, hogy ha valamelyik mellből rövidet szopizott, akkor ha megint kér, akkor arra tegye vissza, illetve hogy csak akkor tegye másik mellre a babáját, ha már az előzőt rendesen kiürítette. Mert a túl sok előtej tényleg okozhat hasfájást. De ez a probléma nem az igény szerintből adódik, hanem az információhiányból. A harmadik tévhit meg az, hogy az igény szerint szopó, cicin elalvó baba nem fogja az éjszakát átaludni. Bár tudom, hogy nem reprezentatív minta a három gyerekem, de nálunk háromból három alussza át mindezek ellenére, igaz, hogy nem 2 hónapos korától, de minden trenírozás és átnevelés nélkül. A legmókásabb az egészben, hogy a legtovább az a gyerekem kelt éjjel, akire legkevésbé jellemző a cicin elalvás.
És még valami, se bejárónőm, se szakácsom, se bébiszitterem, a szüleim 40 km-re, apa napi 12 órát nincs itthon (Amikor Csilla született, akkor külfödön is volt napokat.), ráadásul több gyerekem van. Mindez nem volt akadálya nálunk az igény szerinti szoptatásnak.

Azzal, amit leírtam, nem azt akartam mondani, hogy így kell tenni mindenkinek. Mindenkinek úgy kell tenni, ahogy nekik a legjobb. Nekünk így volt, illetve még jelenleg is így jó.

Elnézést, hogy raboltam az értékes időtöket.

Jó babázást!

Zita
pzita

Zita!

Én mindig örülök, amikor írsz, mert Te tényleg okos ötleteket adsz, és Te igazán tapasztalt anyuka vagy! Kép

Na szóval. A fenti fogalmakkal tisztában vagyok, tudom, hogy nem az igény szerinti szopi miatt lett hasfájós Zitám. De mivel sajnos hasfájós, és kitapasztaltam, hogy ha 2 óránál hamarabb evett, még rosszabb volt a helyzet. Volt, hogy -pláne az elején-, vele együtt sírtam, annyira megviselt a látvány, ahogy kínlódott.
A napirendes dolgot inkább Rokinak kellett volna írnod, ezzel ő nincs tisztában!
Szopi-szex:
nyilván én nem írtam egyértelműen. Én az egy ágyban alvásra a gyerekkel gondoltam, hogy akkor én biztos nem tudnék közeledni a férjemhez. Egyébként amíg szoptattam, is volt nemi életünk a férjemmel, minden gond nélkül.
Azt meg köszönöm, hogy megkérdezted a férjed, ez csak puszta kíváncsiság volt!!!
Vendég

Helló!

Jöttem hogy olvasgassak, ha már írni nem tudok olyan sokat, de inkább megyek isKépKépKépKépKép, majd pár nap múlva jövök megint....KépKépKépKépKép

Beninanyu!
Hajrá NorbiKép

Thomasanne!
Köszönjük a bókot, remélem Tomi nem valami csapodár fajtaKépKépKép, mert Léna lányomnak csakis komolyszándékú udvarlót szánokKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Tünde,
hogy így kiemelted Zitát ("Te"), úgy tűnik egy kicsit, mintha minket, többieket nem tartanál igazán tapasztalt anyukának, és mi nem adnánk jó tanácsot...Kép (Tudom persze, hogy nem ez volt a szándékod!Kép) Egyébként egyetértek veled Zitával kapcsolatban.Kép Egy ágyban alvás: mi ezt tesszük a kezdetektől, de ha nem így lenne, akkor is egy szobában aludnánk, lévén máshogy nem megoldható. Szex téren nekem az sem jön be, ha egy szobában vagyunk a gyerekkel, szóval ilyen szempontból tök mindegy, hogy egy ágyban vagy külön ágyban alszunk, mi a másik szobát preferáljuk a férjemmel.Kép

Kóbor
kóbor

Judit,
ja, és köszi a bókot a gyerkőcök nevében!Kép
Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Húú lányok, de puskaporos itt a hangulat!Kép

Én kimaradnék ebből.Kép

Barbi, Tünde!
Köszi a fogzással kapcsolatos segítséget!
Megmondom őszintén, a lánctól kicsit idegenkedem, de ezt a homeós bogyót kipróbáljuk szerintem.
Barbi! Jól értettem, ez egy bogyó, amit vízben kell feloldani?

Zita!Kép
Ha olvasol bennünket, elmeséled, a gyerkőceid mikor kezdték el átaludni az éjszakákat?
Kicsit el vagyok keseredve, mert mióta fogzunk, Natasa szinte óránként ébred. Sokszor nem is éhes, csak cicizne. Van cumija, néha attól is megnyugszik, de ezt inkább hanyagolnám. Azért nem akarnék felkelni, hogy a cumit visszatömködjen a szájába.

Andi&Natasa aki holnap lesz 5 hónapos!!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Kóbor!

Zitának erre a mondatára reagáltam:
"Elnézést, hogy raboltam az értékes időtöket."

Talán azért emeltem ki, mert neki 3 gyereke van, és a saját tapasztalatait írja, nem innen-onnan összeszedett linkeket csatol. Vagy ha csatol, akkor is van mögötte saját tapasztalat. Ugyan úgy, mint Dórinak, Juccnak, Benianyunak és az összes többi többgyermekes anyukának!

Többet nem kívánok magyarázkodni!

Mindenki jó anyuka és a legjobbat akarja a gyermekének!

Én is!
Vendég

Tünde,
nekem is kettő van.Kép Képeket ld. előző oldal alja (ez itt a reklám helyeKép).Kép És nem kell magyarázkodnod, tudom én, hogy nem úgy írtad, csak elsőre kicsit furcsa volt.Kép
Kóbor
kóbor

Õ itt a lányom, itt jobban látszik:

Kép

Kép

Kóbor
kóbor

Először is BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok mindenkinek!

Egy kicsit megkésve, mert mostanában állandóan szoptatok. Andriska a három hónapos növekedési ugrásban van és éjjel is másfél óránként szopik. Meg hát ott van a kislányom, meg a háztartás (a férjem itthon ebédel), meg még magántanítványom is van (igaz, csak egy). Már rángatózik a szemem a fáradtságtól. Ráadásul depressziós voltam, még gyógyszereket is szedtem, és a depresszió olyan, hogy az sohasem gyógyul meg, legfeljebb tünetmentes. De most, hogy nem süt a nap és remény sincs rá, és hullára lefáradok minden nappal és éjszaka, megint kezd előjönni.Úgy érzem nem vagyok jó anya, jó feleség.

A mai napom különösen jól indult. A házunkig van egy kb. 500 m-es emelkedős útszakasz, ami nincs leaszfaltozva. Tiszta kátyú az egész, így a lejtő alján nem lehet lendületet venni, de akkor meg leáll az autó. Hát én ma úgy megálltam, hogy az aksi is lefulladt. Még jó, hogy éppen arra jött a Nagykovácsi Járőrszolgálat és bebikázták az autót, így fel tudtam jönni. Lili az oviban van, remélem délutánig meg tudjuk oldani ezt az aksi-kérdést.

Ne haragudjatok, hogy rátok zúdítottam a bajaimat, de ez egy kicsit könnyített rajtam.

Ayse

ayse

Duda!

Leírnád nekem is, amit a csajokat tanácsoltak fogzásra? A homeós érdekelne! És azt is, hogy hogyan kell alkalmazni.
Tegnap még én is olvastam itt, de ma esküszöm, akár hogy keresem, nem találom. Pedig már legalább háromszor visszaolvastam.
Úgy látszik, vaksi vagyok!

Mea!

Jól értettem, Lívike már fogzik? Hogy bírja? Mivel enyhíted a kínjait?

kuha és Gergő (17+6)

Kép
kuha

Sziasztok!

Szoptatás: Ivett 9,5 hós koráig szopott. Remélem Kincsőt is sikerül eddig szoptatni. Azt hiszem nincs ettől nagyobb öröm és kényelem, mint amit e dz a kontatktus ad. Boldog vagyok, hogy megy. Mmost decemberben kezdett csökkenni különféle okok miatt drasztikusan de sikerült visszahozni.Ma reggel is 200-at szopott.
Szóval summa summárum örüljön aki tud és akar szoptatni. Nem kell megkövezni azt sem akinek ez nem adatott meg különféle okokból.

Mea szerintem kissé erős volt ahogy reagáltál, nem itt kellene ezeket így megjelentetni.
Annyira jó volt és remélem marad is ez a csapat!
Ne legyenek ezek a viták!
EMLÉKEZZETEK, HOGY MÁS TOPIKBÓL IS MENNYIEN NYILATKOZTAK ÚGY, HOY JÓ IDE BENÉZNI, MERT JÓ A TÁRSASÁG! MARADJON IS ÍGY!

Kincsi 9 előtt kelt este 10-től aludt. Cca 1 hónapja át lett rakva az ágya a szobája közepére, azóta ok.
Tegnap volt kaki nem is akármilyn mennyiségben.
A héten a Tescoban le voltak árazva a babaruhák.300-500-ig rugik utóbbi árban a plüssök. Badyk 200-tól.
Itt a játszószőnyeg, amit nagyitól kapott.

Barbi ugye számítasz ránk is? Sütnék mackósajtos pogit vagy muffint.

Kriszta KépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kóbor!

Szép a kislányod. Kép Mennyi idős?

Ayse!

Kitartás! Mondjuk az igazi súlyos depresszió kemény dolog, a jól eltalált gyógyszer meg segít úgy tudom. Helyzeted mindig könnyebb lesz valamivel azért, ahogy nőnek a gyerekek. Kép
Lényeg, hogy egészségesek! Kép
Vendég

Pzita!

Örülök hogy vigyázó szemeid minket is figyelnek...Kép

Lányok!

Zita tényleg nagy tudorKépKépSzerintemKépKép
Õ volt az én titkos segítőm a szopikínlódásomban, és nem tudom eléggé megköszönni neki a sok információt, a segítségét, a támogatását, és azt hogy tartotta bennem a lelket.

PZita!

Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Az a bajod Zsófy, hogy Roki is rájött, hogy nekem szántad.
És nagyon rendes volt, hogy megírta!!!!Kép

Egyébként mondom inkább szedjed a dilibogyóidat, mert kezdesz behülyülni megint.

Amúgy Róki pszichológus, szerintem mindent lát tisztán, nem kell kioktatnod őt.

Ráadásul nem engem kezeltek antidepresszánsokkal.

Na mindegy.

Ja szextéma, te küldted el itt egyik barátnődet anno, hogy mondta neked vigyázz, ha nem szexelsz egyáltalán.KépKépKép

Kár, hogy kihagy az eszed isKépKépKép

Erről ennyit.....

Havtünde!Kép

Köszi, ari vagyKép

Kuiha!Kép

Szerintem a foga miatt nyűgi Lívi de én nem adok még neki semmit, mert anynira szerencsére még nem fáj neki, hogy adjak neki mindenféle gyógyit.
Egyelőre nem kell.

Mea
mea

Barbi!

Tényleg mit vigyünk? Innivalót vagy rágcsát inkább?
Vendég

BKrizsta!Kép

Szerintem Zsófy kicsit vadabb, csak nem hagyom magam, ennyiKép
Te is ezt tennéd ha belegázolnának a lelkedbe mindenféle hazugságokkal!!!!
Nem?

Mea
mea

Ja Zsófy azok az Sms-ek az itteni bekukkantásod után mentek át, nem kellene megint hazudozni, köszikeKép

Mea
mea

Ja még egy utolsó mondat aztán kussolok.

ÖRÜLÖK ZSÓFY ÚGY LÁTSZIK SIKERREL JÁRTAM A MONDATAIMMAL ÉS TE IS JÓL FELHERGELTED MAGADATKépKépKép

MEGÉRTE UGYE????

GRATULÁLOK!!!!!!!

Mea
mea

Én is jöttem olvasgatni. Hát........ Kép Kép Kép

Megann,
Norbi ügyben: Apának még nem mondtam, hogy tervben van. Erre tegnapra pizzát rendeltünk vacsorára. Nem is 3-as, hanem 33-as. Kép De nagyon finom volt és még két-három karika sütőtököt is utánaküldtem. Kép
Léna nem szereti a dagi fiúkat, pedig Dani komolyszándékú Kép Kép Dani már nem rúg labdába? Olyan komolyan tud figyelni és olyan nyugis, hogy Apa néha főorvosúrnak szólítja. (Látod, milyen jövő szánunk neki? Kép Kép Kép.)

Annamami,
Igen, mi is úgy tervezzük, hogy jövünk a talira. Kép

Bodza,
Most hallgatom a Gryllus-t, amit általad töltöttem le. Nagyon jó! Nyugtató. Kép Főleg a mai visszaolvasásomhoz illik.

Benianyu és Dani, akik utálják ezt a ronda esős időt és hogy nem lehet lemenni sétálni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Elfelejtettem!

Bodza köszi a linkeket amit a gyerekdalokkal kapcsolatban feltettél. Letöltöttem én is.

Mi nagyon sokat hallgatunk Kormorán zenét, van egy karácsonnyal kapcsolatos albumuk, az rengeteget szól.Ha valakinek kell megírom a talira.

Kóbor helyesek a csemetéid.
Tzsuzsa bűbályos a lánykád.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?