A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

SziasztokKép

Gombóc,
köszi, elég nehezen vettem rá magam a motyópakolásra, fõleg, hogy ma két hete, hogy kiengedtekKép
Az a ruhamennyiség, amit írsz pont jó, minek még kardigán is??? Én is ezeket akarom a babára adni. Kocsiban hozzuk haza és nem tervezem, hogy órákig ácsorogjak vele útközben, szóval nyugi elég lesz.Kép

Leszter,
ne irigyelj a motyó miatt, nemsokára Te is pakolhatsz és pedig akkor már pelenkázni fogok, így kerek a világ.Kép
Palacsintát én is kérek, mindegy milyen csak ártson.Kép

Heni, drukk és halgass Zsuzsira.Kép Kispapa leteperésén én is gondolkodom, hiszen mióta Bence megfogant nem volt részünk a jóban.Kép
A befekvés miatt mennek a pozitív energiák+++++++++++ és kiatrtás.Kép

Pocok,
jó beköltözést, holnap megyek a Klinikára a zárójelentésemért, majd küldök sms-t, hátha tudunk talizni.Kép

Zsuzsi,
kókuszkocka, nyami, én is imádnám, kár, hogy egyenlõre black listen van.Kép
Örülök, hogy jól vagytok, a baba méretei miatt pedig not panic, minden OK és még van 3hét, teljesen ki fog gömbölyödni Miki mire megszületik.Kép
Gyuri édes lehet, bár a virágok bizti mást gondolnak.Kép

Kamilla,
nagyon helyes Sára, gratula hozzá.

Myssnia,
tök jól néz ki a kocsi, amii kinéztél, de elég húzós ára van meg kell hagyni.Kép Nem tudod valakivel behozatni 0külföldrõl??? Mi az IKEÁban néztünk ki egy komódot, ami itthon 25ezer Ft, Austriában 15ezer Ft-re jön ki, szóval úgy néz ki, kispapa Németo.-ból hazafele megveszi.Kép Igaz, addig nincs hova tenni a gyerek ruháit, de sebaj.

Kangi,
szerintem is inkább márciust mondj és akkor nem fognak nyaggatni.Kép Nálunk meg az elõzetes kavarás (38.héten program császár, ha gáz van a lepénnyel) miatt hiszi mindenki, hogy már megszültem, de NEM, mi még egyben vagyunk. Csütörtökön még elmegyek jogból vizsgázni, aztán azt hiszem meghúzom itthon magamKép

Na megyek vissza házikat írni, tegnap sajna nem igen haladtam vele.KépKépKép
Pusssza, jók legyetek,
Timici
38+3
timici

Heni
Ahogy elnézem, nemsoká meglesz az a babó, mert nem szeretek a 13. lenni. Kép

myssnia
35+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Leszter Kép

Bogarat ültettél a fülembe. Most lehet, hogy palacsintát kell csinálnom?

Zsuzsi, Timici
Elgondolkodtató, amit írtatok. Lehet, hogy megoldható külföldre kiugorni. Utánanézek. Kép

myssnia
35+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Halihó Kismamekok!

Eléggé ramatyúl vagyok, Zsófi nyomja a beleimetKépKép Éjjel nem is tudtam aludni, de. voltunk dokinál, kaptam görcsoldót, holnap nagylabor... szurkoljatok, hogy múljon, nehogy mûtét legyen a vége!

Lementem, kinyomtatom, megpróbálom elolvasni, mit irtatok, ugyanis se ülni, se állni, se feküdni nem tudok... evés után félóráig pedig csak nyûszitek a fájdalomtólKépKépKép A szülés kismiska volt ehhez képest...

Na pusszantás!
Zsófi (28+4)
Csucsuka

Heni Kép
még mindig drukkolok, bár rögtön utána Kispicinek és Áginak (mi van vele???) is drukkolni kell, különben én leszek a 13. Kép

Zsuzsi Kép
Gyuri egy kis drága, hogy segit virágot locsolni Kép Hát istenem, pont az étolajos üveg került a keze ügyébe Kép Na nem élcelödöm, mert hamarosan én is épp igy járok Kép
Tök jó, hogy a baba feje szépen beilleszkedett! Akkor hamarosan már neked is drukkolhatunk!

Timici Kép
mindenki február végét tud, hát, majd meglátjuk.
Kispapa: tessék szegény embert leteperni, hadd örüljön!
Bár az enyém tegnap elég sportosan kivihogta saját magunkat, mivel a pocakom miatt most már elég nehéz a kivánt közelségbe kerülni Kép de azért megoldottuk ... Kép

Leszter Kép
ja, ha még el sem készült a palacsinta, akkor ne csodálkozzatok, hogy megettem egy egész tábla mazsis-mogyis Milkát! Kép Meg egy fél kiló mandarint is ...

Myssnia Kép
menjetek, mig még tudsz mozdulni! Ez programnak sem rossz! (jobb, mint nekünk, akik apósomhoz járunk a kórházba már csütörtök óta ... tegnap meg anyósomat is bevitték egy másik helyre ... ha egy üzlet beindul Kép)

Manócska Kép
hihi, a védönö, amint letol a fogyás miatt! Há-há!!! Kép
Pedig a kis babuka MINDENT elszed, ami csak kell neki! Különben az etióp nök nem szülnének egészséges babákat ... szegények Kép
Szerintem emiatt ne kezdj el gömb alakot ölteni Kép Ráérsz majd késöbb. Én már pl. egészen gömbszerü vagyok, kiváncsi vagyok, mi lesz, ha lelappad a hasam. Marad az irdatlan koffer hátul? KépKépKép Remélem, majd a szölöben való nyári munka besegit, hogy leolvadjanak a farpárnák is Kép

Na megyek én is tanulni, holott nincs kedvem. Gumimaci is szökdel, inkább övele dumcsiznék.
Ja, meg most, hogy igy felturbóztátok az önbizalmamat, megint kedvet kaptam az üvegfestéshez! Van itthon egy sima üveglap, egy szép pillangót megérdemelne ... barátnömnek úgyis szülinapja lesz egy hónap múlva ... Na még meglátom Kép

Pussz
Kangi
34+3
kangi

Csucsuka,
legyél jobban!
Drukk holnap:o)))))))))

Kangi, én egy kis joghurtos kukoricapelyhet nyomtam palacsinta helyett:o)))))))

Pusz:
Manócska
Manócska

Manocska Kép
az mégis egészségesebb, mint egy EGÉSZ Milka ... Kép

Pussz
Kangi
kangi

Sziasztok Kismamák!

Egész megéheztem a sok palacsintától, kukoricapehelytõl és Milka csokitól Kép . Igaz ma én is csokiskiflivel indítottam napot. Kép

Zsuzsi!
Szorítottam neked, hogy megforduljon a baba, hát meg is tette végre. A virágaid meg talán túlélik, hisz az étolajban sok az E-vitamin, lehet, hogy használ is nekik Kép

Heni!
Megy a drukk, hogy jöjjön már ki az a baba. Ne aggódj senki se marad örökké babás (majd emlékeztessen engem is rá valaki úgy 16 hét múlva Kép )

Ma voltam UH-n, ahol mindent rendben találtak, igaz szépen befordult fejjel lefele. A hátát és a fenekét mutatta csak és végigaludta az egészet. A doktornõ már minden szögben belémnyomta az UH-fejet, hogy lássa a kis arcát is, hát elég nehezen ment, de sikerült. Igaz fájt egy picit. De végre jó helyen tapad a méhlepény!!! Ráadásul a kis lábait olyan szögben tartotta, hogy még véletlenül se lássuk mi van közte, így marad az a 90% lány, de lehet még fiú esete. De az a lényeg, hogy teljesen rendben van. Mondtam neki, hogy nem szép tõle, hogy végigalussza a vizsgálatot, na utána átrendezte a hasam alját rendesen Kép .

Ja és amíg én Uh-n voltam jött volna a védõnõ, megint bejelentés nélkül. De a sógórnõm elküldte, hogy nem vagyok itthon, és nem is tudja, hol merre járhatok. Hazaérve felhívtam és szóltam neki, hogy inkább jelentkezzen be, mert nem szoktam állandóan itthon tartózkodni. De jövõ héttõl táppénzen leszek és akkor minden 3. héten menni kell terhesgondozásra. Majd úgy idõzítek, hogy õ is ott legyen. De most nem tudott semmivel belémkötni, olyan jó érzés volt, hogy ost minden megfelel neki. Talán kezd alakulni Kép .

Finiselõk!
Nektek mennyi babaruhátok van értem ez alatt, hogy pl 62-es méretbõl hány darab rugi, hány body, meg ilyenek. Mert lassan megyek beszerzõkörútra, mert vannak amik még hiányoznak, és nem tudom vajon mennyi is kell egy babának naponta body-ból (jobb esetben, ha nem minden pelenkázásnál kell öltözteni)? Elõre is köszi az infót lányok!

Na megyek vacsora után nézek, mert tényleg éhes lettem Kép

Nadine
22

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
Bodybol minel tobb, annal jobb! Az elejen meg gyakran kakisak lesznek a hatuk kozepeig, naponta ugy 3-4-gyel erdemes szamolni! Lehet, hogy van olyan nap, amikor nincs is csere, de egy peches napon elofordulhat, hogy hol kakis lesz, hol akkorat bukik, hogy atazik rajta minden! Ha rugi nincs is tul sok, de body legyen! Akkor meg mindig beletekerheted egy pokrocba, vagy halozsakba, amig a rugi megszarad!
56-os rugi nem kell sok, legyen inkabb 62-es, legfeljebb par hetig majd log rajta!
Mi most kb: 10 bodyval, es 10 rugival rendelkezunk, de lehet, hogy ennyi nem feltetlen szukseges, ez csak azert van, mert Gyuritol ugye megmaradtak, es ha latok valami edes kis hasznalt cuccot, hat nem tudom otthagyni!

Lanyok, en par napja egyfolytaban ehes vagyok! Ha ez igy megy tovabb, a hatralevo harom hetben meg 10 kilot fogok hizni! Egyszeruen semmi nem eleg, hiaba probalom gyumolccsel elnyomni az ehseget, nem megy!!! Ugy el vagyok keseredve! Olyan konnyen hizok, es utana olyan nehezen adom le!

Zsuzsi
37
zsuzsi74

Sziasztok!

Maci_2,
Jobbulast a kezednek!

Manocska,
Jo Neked, nekem meg pont forditva van: az elso mereskor kb. 3-4 kg-mal kevesebb voltam meg a normal sulyomnal a kezdeti hanyinger miatt, es a dokim most ahhoz viszonyit.Kép Igy szerinte 8 kg-ot hiztam, szerintem pedig csak max. 5 kilot. De szerencsere egy szava sincs a 8 kilora sem!Kép

Timici,
A palacsinta Neked is ment!Kép Es akarmit is mondasz, irigyellek!Kép

Csucsuka,
De mitol vagy ilyen rosszul? Es mifele mutetrol lenne szo? A mehszaj osszevarrasaval fenyegetnek? Nagyon drukkolok, hogy minden rendbe jojjon, es hogy legyel jobban minel elobb!!! Drukkkkk, es pozitiv energiak:+++++++++++++++++++++++++++++Kép

Kangi,
Mi a kispapaval szombaton benyomtunk 3/4 nagy(!) tabla mogyoros Milkat egyulto helyunkben! De a maradek 1/4 tabla sem maradt meg sokaig... Hiaba, a karacsonyi ajandekokat nem szabad hagyni megavasodni!Kép
Jobbulast a kispapad szuleinek, remelem, semmi komoly.

Nadine,
Orulok, hogy minden rendben volt az UH-n, a neme meg majd kiderul legkesobb ugy 4 es fel honap mulva.Kép

Puszi:

Leszter
27+4
leszter

Leszter Kép
én méééér nem kaptam palacsintáát??? KépKépKép
Jól meg is ettem 4 szelet vajas kalácsot egy bögre kakaóval! Kép
Köszönjük a jókivánságot, de már ott tartunk, hogy csak derüljön végre ki, mi a baj, és drukkolunk, hogy kezelhetö legyen Kép Mindketten nagyon roskatagok Kép

Nadine Kép
én is örülök, hogy az UH-n minden rendben volt! Kép

Zsuzsi Kép
gabonapelyhekkel nem próbálkoztál még? Meg ott van a banánturmix. Igaz, hogy bedugit, de a hátralevö idöt tekintve talán ez nem akkora vész ...

Ez a tanulásdolog ma nem akar összejönni ...

Pussz
Kangi
34+3
kangi

KangiKép

Teeenyleg, Te kimaradtal, bocsi. Karpotlasul dupla adagot kuldok, kakaosat meg lekvarosat, Nutella nincs itthon, de holnap lesz turos is vaniliaontettel!Kép Az is mehet?Kép Vagy fogjam mar be?KépKép

Udv:

Leszter
27+4
leszter

Sziasztok!

Koszonom a zsibbadasos infokat. Nem lett jobb, de legalabb tudom,hogy masnak is van! Kép Kép

Zsuzsi
En is folyamatosan ennek legszivesebben. Es detto,megprobalok gyumit enni, de ahogy befejeztem, mar johetne is a kovetkezooooo...Kép Nem valami jo!

Kangi
Ne szomorkodj mar azon a Milkan! Jol esett es KESZ! Kép

Nalunk a kutyus mindenevo.A baberlevelet es a lencset nem szereti.De pl. az uborka hejjat , gombat ..szoval barmi egyebet megeszik. A teknos kajajat is szereti. Kép

Lanyok
Este Apa szolt,hogy lejjebb ment a pocakom. Es tenyleg.Eszre sem vettem,hogy kapok vegre levegot! Ugye ez meg semmi szulesfelet nem jelent!!!!!

Norka
34+2
norkini

Sziasztok!

Na én is elõkerültemKép, és lám, már 19. vagyok a táblázatbanKép.
Leszter, kérlek vegyél vissza 1 napot a heteknél, mert pénteken van a heti fordulóm! Egyébként a gyereknek úgyis teljesen mindegy leszKép

Zsuzsi, örülök, hogy épségben hazaértetek, és hogy a legkisebb pasi végre engedelmeskedett a nógatásnak és befordult a startpozícióbaKép. Most én is azon izgulok, mi lesz, ha a marslakóm így marad (leginkább keresztben szokott sziesztázni, de 3 hete a popóján ücsörgött), mert a lányommal anno olyan könnyen ment minden, hogy errõl a luxusról nem szívesen mondanék le. Ha minden kötél szakad, én megpróbálom azt a homeobogyót.

Tényleg, valaki egyszer felsorolt olyan homeopátiás gyogyikat, amik a gátseb gyógyulását segítik elõ, nem tudnátok azt nekem reprodukálni, mert sehol sem találom?

Kangi, azért nem lesz szülés után azonnal kockahasad, úgyhogy egy darabig még egyenletes lesz a kövérségKép.

Az altatás témához csak annyit, hogy a lányom a kezdetektõl külön szobában aludt, így nem is volt gond az átszoktatássalKép. Ja és szuper jó alvókája van, de csak ha külön alszik a nyüzsimentes szobácskájában. Persze, néha jó lenne, ha nagyobb hangzavarban is képes volna elaludni, de az sem utolsó dolog, hogy 3 hónapos kora óta az estéink gyerekmentesek és randizhatunk a párommalKép.

Csucsuka, jobbulást neked!

Pocok, drukkolok, hogy minden simán menjenKép

Nadine, csatlakozok Zsuzsi véleményéhez, bodyból az elején sosem elég. Akármilyen szuper pelus van a gyerek popóján, a balesetek szinte elkerülhetetlenek és akkor a bukást még nem is vettem figyelembeKép. Az én lányom az elsõ 3 hónapban annyit bukott, hogy naponta többször cserélhettem magamon is a hálóingetKép. Szóval 7-8 darab nem árt bodyból. Ja és a ruháknál is mindenki ijesztgetett, hogy milyen gyorsan kinövi a kölök, de az én Timim havi 2 centinél nem nõtt többet soha az elmúlt 15 hónapban, szóval 3 hónapig jó volt rá egy-egy széria. Bár lehet, hogy csak a mi családunk ilyen törpeKép

Heni, most már aztán elõ azzal a gyerekkel, mert irgum-burgum leszKép Most még nagy a szám, pedig lehet, hogy még én is így járok, hiába az az érzésem, hogy a kiírásnál hamarabb szülök.

Kangi, én azért inkább a Milkára meg a palacsintára szavazok, délbe ugyanis a lányom engem is megetet a joghurtjával és már nagyon úúúútálomKép

Zsuzsi, nem akarlak tovább keseríteni, de én ugyanígy voltam a lányommal az utolsó hónapban, bármennyi kaja után még lecsúszott egy-két darab dobostorta is. Nem is mertem mérlegre állni, csak a szülés utánKép. És a tortafüggõségemet is kezelnem kellettKép.

No mennek kell Timit csutakolni,pá

Momo (32+3)

Momo
momo

Zsuzsi, ez megint egy nagyon aranyos sztori volt a fiadról!!! Csuda pofa lehet!! KépKépKép

Manócska!
Azt a filmet már én is kinéztem magamnak a mozimûsorból...KépKépKép Csak a Kispapit nehéz ilyen filmekre rábeszélni.Kép

Leszter!
Az égvilágon semmi értelmeset nem mondott, hiába kérdeztem. Azt mondta, õ nem ajánlja, mert ez a tágulás úgyis hormonális alapon van, és vagy tágulsz, vagy nem. Kép Na most légy okos. Kérdeztem, hogy csak nem használ, vagy árthat is esetleg, mire õ, elég kevés meggyõzõdéssel a hangjában, azt mondta, árthat. Én nem igazán akarok hinni neki õszintén szólva...
Amúgy nagyon aranyos, meg kedves egyébként, szóval alapvetõen szerencsém van vele, csak ez egy olyan dolog, ami nem volt túl meggyõzõ.

Csucsuka, jobbulást neked!!! Én drukkolok neked nagyon, de milyen mûtét??? Beszélj Zsófival, mondd meg neki, hogy vigyázzon rád!!! Küldök pozitív energiát: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nadine, mail ment!

Lányok, mindjárt kész a babaszoba festése, és vissza lehet pakolni végre... huh, de szép lett!!!!!!!!!

Puszi, és jó éjt!
Franyo
34
franyo

Sziasztok!

Timici, Zsuzsi, LEszter, Angi, Franyo, Myssnia! Kép
Köszönöm a biztatást, Ti is megerõsítetek abban, hogy minden rendben lesz!!!

Kangi! Kép
Egy barátnõm a múlt héten mesélte, hogy a kisfia egy héttel a szülés elõtt fordult be, igaz két napig tartott, és elég fájdalmas volt, de a lényeg a lényeg! Biztos Te is sok ilyen történetet hallottál! A Nõk Lapjában is olvastam, hogy egy anyuka a szülõágyon fordította meg a babáját, hogy ne legyen császár. Ennél a sztorinál azért már hitetlenkedem, de még van egy pár hete a babádnak! Kép
Vagyunk egy páran február végére kiírva, jó lenne, ha egy napon születnének babák! Kép

Maci_2! Kép
Remélem a te TORCH-od is jó eredményt hoz!

Csucsuka! Kép
Legyen minden rendben, majd írj! Kép

Hordom úszni a kisfiamat, és ma mentünk elõször a karácsonyi szünet után. Az anyukák meg nagymamák, meg az úszásoktatók is csodálkoztak, hogy mentem, mert azt hitték, hogy már megszületett a baba (múlt héten nem voltunk, mert köhögött a fiam). Volt ott egy anyuka, aki azt mondta, hogy neki ennél is sokkal nagyobb hasa volt - de jó, hogy ilyen is van! Kép Kép

Puszi: Judó
34+1
judó

Momo
Jo,hogy megvagy es minden ok! Kép

Judo
Tenyleg, Te is reg jartal erre! Kép

Lanyok
A vedonom es a dokim is csodalkozo szemekkel neztek,mikor a malnalevel teat emlegettem. A vedonom kerte,hogy vilagositsam fel,hogy mi ez, mire is jo . Kép Olyan vicces volt. De keszsegesen megtettem!

Norka
34+2
norkini

Franyo!

Én már 3 hete iszom a teát, de eddig egy ujjnyi a hatásaKép
De még bármi lehetKép
Szóval én nem mondom, hogy árt, csak nekem miért nem használ?????????
Vagy majd ha tényleg szülök?
Legkésõbb holnapután? Ugyanis akkor kezdik indítani, és remélem beindulKép

Heni
41+1
heni1979

Sziasztok!

Már nem ide tartozom, és elnézést a betolakodásért, nem is szeretnék vitát nyitni.

Gombóc, Timici és Többiek!

Ha ilyen minuszok fognak röpkodni, mikor hozzátok haza a babákat, én még egy réteget adnék rá, legyen az egy kardigán vagy bármi. Mi most Csengét úgy öltöztetjük, hogy hosszú ujjú body és vastag, plüss rugi, erre még egy termorugi, és úgy a kezeslábas. És õ azért már volt levegõn, de gondoljatok bele, a Ti babáitok akkor lesznek elõször levegõn! Ha enyhul az idõ, akkor mehet úgy, ahogy most is gondoljátok.
Persze mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja!

Jó babázást!

Sziasztok!
Taháni
Taháni

Momo Kép
eszerint a fogyás is egyenletes lesz? Kép Az jó lenne, mert különben úgy nézek majd ki, mint aki négy naddrágot vett fel KépKépKép

Egyébként meg most még holt mindegy, aztán meg majd meglátjuk. Egyelöre az a fontos, hogy Gumimaci jól érezze magát, biztonságban megérkezzen és egészséges legyen!!!

Heni Kép
nem szünöen drukkolok, hogy induljon meg a szülés! Fogadd meg Sasha tanácsait! Kép

Pussz
Kangi
34+3
kangi

Ja és Judó Kép
igen, hallok ehhez hasonló történeteket, meg a dokim maga is azt mondta, hogy van, hogy a császár elötti UH-n derül ki, hogy mégis befordult ...
Hát reménykedem Kép

Pussz
Kangi
kangi

Kangi,
Nekem se megy nagyon a háziírás.Kép Hiába, Babanet és internet függõ vagyok.Kép

Leszter,
köszi a palit.Kép

Taháni,
lehet valami igazságod, majd bekészítek még egy réteget, aztán meglátjuk milyen idõ lesz, de remélem hamarosan odébb állnak a minuszok.Kép

Maci2,
nem értem miért nem ment át, de akkor most bemásolom ide.

Alaprecept 12 db muffinhoz:
--------------------------
20 dkg liszt
fél csomag sutopor
5 dkg cukor (aki edesebben szereti, lehet tobb is)
1 tojas
1,5 dl tej
5 dkg olvasztott vaj/margarin

A lisztet elkeverjuk a sutoporral es a cukorral (ha akarunk beletenni valami darabosat(meggy,alma,csoki), akkor azzal is). Egy masik talban a tojast simara keverjuk, elkeverjuk a tejjel meg az olvasztott margarinnal. Beleontjuk a
lisztes keverekbe, es villaval gyorsan osszeforgatjuk. Az se baj, ha kicsit csomos marad. Viszonylag lagy teszta lesz. Belekanalazzuk a sutoformakba (kb. ketharmadig, mert nagyon megkel). Elomelegitett sutoben (kb. 200 fok) kb. 30 perc alatt megsul. Tuprobaval meg lehet nezni, hogy atsult-e a kozepe is.

Na megyek, hátha még sikerül legalább egy házit még befejezni.Kép Pusssza,
Timici
38+3
timici

Zsuzsi
Az elmúlt hét alatt én is megrémültem, hogy mindig eszem. És ami a legrosszabb, este esik a legjobban. Tegnap még 11 körül szépen kikeltem az ágyból, és csináltam egy kis szendvicset... Ja és a csokit is nagyon kívánom, és sajna az meg van itthon dögivel, kidobni meg csak nem dobhatom. Kép
Tök jó, hogy leírtad, hogy mennyi és milyen body kell, én is inkább nagyobbakat vettem.

myssnia
35+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Na Lanyok,
Gyerekek agyban, tartsunk egy kis homeopatias felvilagositast! A szoveg egy bizonyos Folia homeopathica hungarica c. kiadvanybol szarmazik, melyet a gazdagreti homeopatias gyogyszertartban szereztem be! A cikk cime Aldott legyen az allapot-homeopatiaval a kismamakert.
Van kulon fejezet a terhessegi hanyasra, fenyegeto vetelesre,terhessegi epepangasra, visszeressegre, mellfajdalomra, szulesre, lepenyi szakra, csaszarmetszes utanra, ujszulott ellatasara.

A tagulasi szak szerei:

Caulophyllum (D12,C12,D30,C30)
A joslo fajasok erosek, kellemetlenek, a hatba sugaroznak, de a szules megindulasa kesik. Szules soran a fajasok hevesek, de a mehszaj nem tagul. A vajudo szurasokat erez a mehnyak korul. Elosegiti a szules befejezeset, ha a meh kimerulese miatt csokkennek, leallnak a fajasok.

Arnica
Szules elejen adva segiti a meh megfelelo mukodeset, csokkenti a verveszteseget. Utana csokkenti az utofajasokat, gyorsitja a serulesek gyogyulasat.

Cuprum
Harmonizalja a meh mukodeset, csokkenti a fajdalomerzetet, utofajasokat.

Kalium carbonicum
Hatba, combba sugarzo gyenge szulesi fajdalmak eseten indokolt.

Pulsatilla
A szules nehezen halad a merev mehszaj miatt. Burokrepedes utan elosegiti a szules beindulasat. Gyakori farvekves. A magzat ilyenkor fekvest valthat a szer hatasara a terhesseg vegen.

Belladonna
Kerek karimakent tapinthato, gorcsosen osszehuzott, merev mehszaj. Altalaban sportos, idosebb, eloszor szulo nok szere.

Aconitum
A fajasok hevesek, erosek, gyorsan kovetik egymast. A vajudo felelmet erez.

Cimicifuga
Heves, tepo, combba sugarzo fajdalmak. Elhuzodo tagulas. A szulo not szornyu eloerzetek gyotrik.

Chamomilla
A heves fajasokhoz comb, vagy labikragorcs tarsul. A mehszaj feszes. A szulo no rosszul turi a vajudast. Ingerult, hisztis. Semmi nem jo neki. Szidja a kornyezetet.

Coffea
Hasonlit az elozo kephez, de itt a tulerzekenyseg dominal. A szulo no itti s kiabalhat. Fajasok kozott nyugodtabb.

Gelsemium
Altalanos izomgyengeseg jellemzi benultsag erzetevel. A fajasok gyengek, leallhatnak. A szulo no izgatott.

Nux vomica
A tagulas lassu. A vajudo ingerult, erzekeny. Fazos. Labikragorcs gyakori.

Secale Cornutum
A mehizomzat ernyedt, faradt. Osszehuzodasakor homokora alaku behuzodas tapinthato.

En kifejezetten a szuleshez csak Caulophyllumot vettem, de nehany alapszer, Arnica, Chamomilla, Pulsatilla es a Belladonna amugy is megvan ujdonsult gyogyszertaramban. Ja, es Cuprumot, mert meg a szulesi fajdalomnal is jobban felek az utofajasoktol.
A hasznalhato potencialok mindenhol c12,d12,c30,d30.
Azt hiszem Zulu volt az, aki Caulophyllummal probalkozott, es bejott neki a tagulas alatt.
Ha valaki erintett, szivesen bemasolom a terhessegi hanyasra javasolt szereket is.
Tudom ez igy elsore eleg vadul hangzik, mielott hazamentunk meg nekem is kinai volt ez az egesz, de baromi erdekesnek talalom, es szeretnek vele foglalkozni! A neten is talaltok egy csomo erdekes dolgot rola!

Zsuzsi
37
zsuzsi74

Sziasztok!

Faj egy kicsit a hasam alul idonkent.Kép Remelem, csak a beleim keresik a helyuket, de en sajna mindenen kepes vagyok parazni...Kép Megyek zuhizni, a meleg viz talan jot fog tenni.Kép

Momo,
Javitottam a tablazatot, igy akkor egy nappal kesobbre vettem az utolso menstruaciod idopontjat.

Franyo,
Erdekes a vedono, es akkor most fogsz inni, vagy nem?

Timici,
Egeszsegedre!Kép

Heni, Kispici,
DRUKKK!!!Kép

Puszi:

Leszter
27+4
leszter

Leszter Kép
ne parázz, zuhanyozz! (Én ilyenkor már a kádban pancsolnék, na de mikor nem? Ez a gyerek Hany Istók reinkarnációja, esküszöm, én sose voltam ilyen pancsolós Kép)
Nem lesz semmi baj! Kép

Pussz
Kangi
34+3
kangi

Ami meg kesobb erdekes lehet, a szoptatashoz, mellgyuszihoz (Homeopatia elso kezbol, Remedia):

Belladonna C30
Ha a gyulladast magas laz kiseri. A mell forro, fajdalmasan luktet, kipirosodott.

Bryonia C12
A kismama lazas, a melle olyan fajdalmas, hogy sem szoptatni, sem fejni nem tud. A ruha erinteset is rosszul turi.

Leszter,
Tenyleg ne parazz, lesz ez meg igy sem! Valamennyire termeszetes, hogy itt ott fajogat, gondolj bele, minek vagyunk kiteve a baba novekedese altal kivul, belul! Amig nem gorcsolsz rendszeresen, mehosszehuzodasokkal, nem verzel, addig valoszinuleg nincs gond! A zuhanyzas tenyleg hasznalhat, en is imadok beallni a meleg viz ala, akar naponta tobbszor is...talan emiatt is van ugy kiszaradva a borom, hogy egesz nap csak vakaroznek, mint a ruhes kutya!

Zsuzsi

Phytolacca C12
A mell nehez, kokemeny, benne kemeny csomok tapinthatok. A honaljmirigyek fajdalmasak, duzzadtak, erzekenyek. A mellbimbo berepedezett, es annyira erzekeny, hogy a szoptatas fajdalmassa valik.

Pulsatilla C12
Az emlogyulladast tejhiany is kiserheti, emiatt a kismama siros, elesett, gyamoltalan lehet.

Urtica C12
Fokozza a szoptatos anyak tejelvalasztasat, a tej hianyabol eredo szoptatasi nehezsegek eseten.
zsuzsi74

Nem tudom mi tortent, de erdekesen megkevertem az elozo iromanyt...szoval a homeopatias cuccok mind a szoptatasi problemakhoz kotodnek, cska kozbesikeredett, amit Leszternek szantam, meg az alairas!

Ja, es barmilyen elso ranezesre vacak, osdi, hasznalt babaruhat akar nektek valaki jo szivvel adomanyozni, fogadjatok el, meg akkor is, ha ugy gondoljatok, hogy ezt ugysem adnatok ra soha! Az elet neha produkal olyan helyzeteket (ures a fiok, minden ruha a mosasban, vagy a szariton vizesen), hogy rafanyalodtok, es akkor baromi jol jon a legrondabb elnyutt rugi is a hetvenes evekbol!

Zsuzsi, mar megint
zsuzsi74

Szep estet!

Zsuzsi
Tenyleg kinainak nez ki, de idovel talan en is baratkozom! Kép

Leszter
Nyugi. Csak semmi panik. Ugy is elmulik....

Lanyok
A koldokom alatt megvastagodott a linea nigra. Olyan ,mintha 2 csikbol allna ossze. A koldokom felett pedig u.olyan,mint eddig. Lattatok mar ilyet??

Norka
(aki ma mar 2x vacsizott Kép )
34+2
norkini

Heni,
Továbbra is megy a drukk, hátha meggondolja a mano es nem kell inditani a szülest.

Pocok,
Szerintem simán ki lehet logni egy kicsit, legfeljebb szólsz a dokinak elõtte. Mihamarabbi felépülést a császár után.

Nadine
Nekem ha jól emlékszem 8 bodym es kb. ugyan ennyi rugim volt az elején, de nem volt mindig elég, igy utólag még beszereztem párat. A méret, én kaptam a barátnõmtõl egy
56-os bodyt ami kicsi lett a manóra, szerencsére én csak
62-est vettem.

Kangi
Ez a kockahas tényleg nem jatszik rögtön. Arról nem is szólva, hogy én pont szoptatás alatt szedtem fel jó pár kilot.Kép Bár szerintem te nem, fogsz igy járni.

Csucsuka
Szoritok, hogy minden rendben legyen.

Timici
Köszi a receptet, sütõformát pont a hétvégén kaptam, igy ki is tudom próbálni, Api ugyanis nagyon szereti.Kép

Leszter
Köszi, hogy betettél a táblicskuba, minden adat okés.

Annyira érdekes összehasonlitani az otthoni kismami ellátást az ittenivel. Itt pl. csak 2 UH lesz egész terhességem során(kivéve, ha gond van), nincs külön védõnéni, csak a doki bácsihoz kell járnom. A kilókhoz is teljesen másként állnak, engem pont az ellenkezõje miatt izélgetnek, hogy miért nem hizok eleget(eddig 3 kilót szedtem fel ami szerintem pont jó). Sõt multkor kérdeztem a dokit kell e járni papinak valahová, hogy a szülésnél bent legyen. Elõször nem értette milyen tanfolyamra gondoltam, aztán felvilágositott, hogy itt ilyen nincs és Kispapi még a mûtõbe is bemehet mindenféle elõképzettség nélkül.

Olyan jó, ma sikerult telepitenem egy programot amivel végre ékezeteket is tudnék irni. A gond, mióta itt élünk mindenkinek ékezet nélkul irok, igy most rettentõen lassan megy a gépeles és néha automatikusan ékezet nélkül irok, de remelem hamar visszaszokok.Kép

Mára ennyit, mert még dolgoznom is kell

Pussz
Angi 19+3
angela2

Norka,
En egyfolytaban vacsizom 4 ota. Addig meg folyamatosan ebedeltem 11-tol.
Az elobb csusztattam le Miki babanak ket narancsot! Mi lesz ebbol?! Dagadt anyuci!Gyurival csak 13 kilot hiztam, es igy is majd elbogtem magam a tukor elott allva, es megfogadtam, hogy en soha tobbet nem megyek strandra, nem vetkozom le meg a ferjem elott sem, masrol meg nem is beszelve! Mondtam is a ferjemnek, hogy most mar biztosra veheti, hogy nem csalom meg! Most meg mar kb. 14-15 kilonal tartok, es csak most kezdek igazan ehes lenni!

Nem olyan zuros ez a homeopatia, csak megerteni nehez az alapelvet, aztan mar majdnem evidens. Peldaul echinaceat, arnikat, kamillat, koromviragot eddig is hasznaltunk, kulsoleg, es belsoleg is. Ezek a bogyok meg meg jobban rasegitenek, ill. a szervezet termeszetes mechanizmusainak stimulalasaval hatnak (ezert kapott a ferjem a hasfajasara, hasmenesre arzent Kép )
Erdemes egy kicsit elmelyulni benne, foleg ha az ember lanyanak mar gyereke is van, akit nem akar minden megfazasnal valami ismeretlen eredetu kemikaliaval terhelni.

Most mar tenlyeg eldugulok, megyek zuhanyozni, aludni, es ma mar igyekszem nem enni tobbet!!!

Zsuzsi
37
zsuzsi74

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszi a drukkot! Nagyon arik vagytok! Kép
Ahogy elnézem, lehet, hogy én is 40+ leszek... Még mindig semmi. Bár megpróbáltam rábeszélni a kiscsajt a korábbi kijövetelre, de szerintem nem hallgat rám. Kép Valószinûleg igaza van, mert nem 28 napos, hanem inkább 34-35 napos ciklusaim voltak, ami azt jelenti, hogy akár plusz egy hetet is simán ráhúzhat, és akkor sem lesz túlhordva.

Franyo, a GYûrû urát én is szívesen megnéztem volna még a baba elõtt, -horror ide, vagyoda - Kép de sajna már nem tudnék több, mint három órát egyhelyben ülni. Kép

Timici, klassz, hogy akkor meglesz a komód végre! A mienket meg meg kellett rendelni, mivel épp nem volt raktáron, amikor ott voltunk, úgyhogy addig a kimosott, kivasalt babaruhákat beletettem egy párnahuzatba. Holnap fel is hívom az áruházat, hogy megjött-e, mehetünk-e érte végre. Vagyis a kispapa mehet-e? Kép

Nadine, mi örököltünk egy csomó babaruhát, bodyból is, meg rugiból is van úgy 8-9 db. Ebbõl 2-3 db. 56-os, a többi 62-es. Mivel elsõ baba, nem tudom elég lesz-e ennyi, de ahogy látom itt a gyakorlott anyukák is hasonló számokat írtak.

Heni, én is iszom a málnalevél teát, de eddig semmi hatása nincs. Igaz, én úgy tudom, hogy elsõsorban arra jó, hogy a méhet trenírozza a szülésre. Nem igazán arra, hogy az ember lánya hetekig tágulgasson.

Zsuzsi, ezekben a homeopátiás könyvekben az is benne van, hogy milyen töménységût milyen mennyiségben kell szedni? Vagy csak a hatások vannak leírva?

Pussz!

Kispici
39+5
kispici

Sziasztok lanyok!

Jo reggelt a koran keloknek, a tobbiek meg forduljanak a masik oldalukra!Kép Szegeny kispapam mar el is indult, vizsgazik...Kép (Szorit-szorit!!!) Pedig en is joval 1 utan fekudtem le, o meg csak fel 3-kor...

Zsuzsi,
En tudom, hogy igazad van, meg a dokim is multkor egy hasonlo panaszomra azt mondta, hogy nyugodjak csak bele, fog meg nekem tobb helyen is fajni es huzodni!Kép Csak en vagyok ilyen huje, hogy ha nincs bajom, akkor kitalalok magamnak...
Koszonjuk a homeopatias infokat, elmentettem, aztan majd nemtom, hasznalok-e belole.Kép

Norka,
En egyelore meg csak erdeklodve figyelgetem (most mar tukorrelKép) hogy lesz-e nekem egyaltalan linea nigram. Talan mintha kezdodne....Kép

Heni, Kispici,
Drukkkkk!!! Talan majd ma!Kép

Csucsuka,
Sokat gondoltam Rad, remelem, jobban vagy, irjal ha tudsz, hogy mizujs, ok?

Na megyek reggelizni, mert csak a kispapanak csinaltam szendvicset, nekem meg kopogott a szemem az ehsegtol mar este is.Kép Ja, a hasam eleg jol van, koszi mindenkinek a megnyugtatast!Kép

Puszi:

Leszter
27+5
leszter

Jo reggelt!

Frissen es uden! Egy ejszakai turam sem volt!! Kép
Kispapa nalunk is reg dolgozik, es vegre jutott ido 1utt reggelizni (mert ugye a 2x vacsi olyan reg volt! Kép )

Linea nigram mintha visszaallt volna rendes formajaba. Lehet,hogy csak nagyon lent volt a kiscsaj es huzodott a borom este.

Zsuzsi
Biztos van oka, hogy miert eszunk 1folytaban!! Legalabb is en ezzel nyugtatom magam! Kép DE a tegnapi adag csokimat ma becsomagoltam Apanak nassolni. Tettem vegre valamit egeszsegem erdekeben! Kép

Leszter
Sosem keso vonalkat noveszteni. Nekem sem latszott rogton, de meg nem mondom miota van. En szeretem,tok buli!

Finishes kismamik
HAJRA!

Na lepek vasalni
Norka
34+3
norkini

Angi
Csak a pontosság kedvéértKép Magyarországon is csak 3 UH kötelezõ, a 12, 18, 32-dik héten, valamint 3 orvosi vizsgálat, ami a szülés utáni pénzhez kell. Persze egészséges, problémamentes terhesség esetén. A többi pluszt a nyugatinál jóval olcsóbb egészségügy miatt már a kismamák saját kedvük és pénztárcájuk szerint intézik. A kispapák nyugodtan bennlehetnek a szülésnél mindenféle tanfolyam nélkül, kutya nem kérdi, hogy volt-e, van-e papírja róla, stbKép

Lina
Lina

Egesz jol aludtam, csak keves volt! Igyekszunk atallni valami koran kelo eletmodra, mar csak azert is, hogy a gyerekek elobb menjenek agyba este, szeretnem, hogy mire a baba megszuletik, a nagyok 8-fel 9 tajban aludni menjenek, mert en is faradt leszek, es ha tudok, lefekszem en is mielobb, aztan meg mar csak etetni kelek fel, ha minden jol megy! Ehhez viszont peldat kell statualni, es felkelni koran, hogy kiverjem oket is az agybol!
Meg aztan Dani nemsokara remeljuk uj suliba megy, ahol egy oraval korabban kezdodik a tanitas, es messzebb is van, el kell ernie a buszt!
A homeopatias gyogyszertarban azt mondtak, hogy C30-as potencialig barmelyiket bevehetem, az adagok csecsemonek altalaban egy golyo, gyereknek 3, felnottnek 5. Megmondom oszinten, en sajat belatasom szerint kapkodom be a golyokat, ahogy sikerul 3 es 6 kozott. Ezekben nem igazan a hatoanyag sok, hanem az a hokusz pokusz potencial, vagyis az energia, ami a razva higitas kovetkezteben kerul bele. Ezert nem szabad mobiltelefon, tv, szamitogep, mikor kozeleben tartani oket, es egyeb mas szabalyokat is be kell tartani bevetelnel (a menta semlegesiti a hatast pl.).

Gyurit nem tudom kiverni az agybol, mar egyszer felebredt, de szerintem megint bealudt, azt mondta, hogy Kis Mukk is alszik meg (kapott egy kazettat, este azt hallgattak, es most nem szol, tehat alszik a Kis Mukk).
Este meg alig lehet ot agyba zavarni!!!

Fel kell hivnom a kovetseget, ezek a barmok azt mondjak, ha beutazasi engedelyt akarok a kicsinek, menjunk el vele Bonnba szemelyesen (mindket szulo). Hat majd biztos az egy hetes gyerekkel utazok 250 km-t oda, aztan egy napi ugyintezes utan vissza, februarban!!! Franciaorszagban postan el lehetett intezni mindent, tok keszsegesek voltak! Ha ott ment, itt is el lehet intezni, felhivom en a Kovacs Laszlot is szemelyesen, de el nem megyek Bonnba az tuti!

Zsuzsi
37+1- ropulnek a napok, es meg annyi dolgom van!!!
zsuzsi74

Sziasztok,
én is itt, ismét házi írás elõtt.Kép Ma már muszály megírni, úgyhogy csak gyorsan egy-két dolog, aztán megyek, mert különben ittragadok.Kép

Leszter,Kép
én kispapim is vizsgázim ma, igaz csak 3kor, nagyon drukkolok neki, mert számvitel lesz, ami nem erõsségünk.Kép

A linea nigrát én is nagyon vártam, de csak a 30.héten látszott elõször. Azóta is nagyon szeretem, bár most már a köldököm körül társul hozzá néhány terhességi csík is. Kép Ugyanis Bence, olyan szinten tud megfeszülni bennem, hogy krém ide vagy oda, de szétszakad a bõröm.Kép Sebaj, Apa így is szeret, vetközéssel+megcsalással pedig úgy állok, mint Zsuzsi.Kép

Norka,
örülök, hogy lemondtál a csokiról, így legalább érzem, nem csak nekem kell nélkülöznöm.Kép Jó vasalást.KépKépKép

Kispici,
háááát, remélem, hogy meglesz a komód, ha Ausztriában nem lesz raktáron, akkor nem tudom mi lesz, de ez még a jövõ zenéje. A cuccok egyenlõre nálam a kiskádban gyûlnek egy tetra törölközõn.
Drukk Neked is, hogy ne legyen 40+.Kép

Ja, valaki kérdezte mekkora a kádunk : 48cm széles, alul 65cm hosszú, felül 78cm hosszú. Fehér, 990,-Ft volt és a Brumi Maciban vettük, az egyik oldalon van szappantartó. Ennyi.

Angi,Kép
örülök, hogy jól jön a recipe, én párom is imádja, fõleg a meggyeset.Kép
A 3kg az teljesn jó, nem tudom miért akarják, hogy többet hízz, majd beindul a 20-21.héten kicsit, aztán megint nem, a lényeg, hogy a baba nõjjön és ne Te terebélyesedj.Kép
Én összesen híztam 6kg-t, ami szinte csak a baba(3,4kg), na jó igaz nekem volt 20kg súlyfeleslegem elõtte.Kép

Zsuzsi,
tök jó, hogy beírtad a homeopátiás cuccokat, de tényleg mibõl mennyi kell és hol lehet õket beszerezni. Segíts rajtam, tudatlanon.Kép
Remélem sikerült aludni este! Nekem az esti pisitúrával csak az az egy gondom van, hogy nehezen tudok felkellni az ágyból, teljesen elmacskásodom és mennel szét az csontjaim, szabályosan úgy kell összeszednem magam, hogy ki tudjak kászálódni, így leírva viccesen hangzik, de esténként egy "kis darab halál".

Na megyek dolit írni, meg lefõzöm a mai adag málnalevél teámat. Jók legyetek,Pusssza
Timici
38+4
timici

Zsuzsi,Kép
mint általában, most is egymás után írtunk.Kép
Tehát csak annyi, hol is lehet õket megvásárolni?
Adminisztráció ügyben nem irigyellek, azt hiszem nekem is kijut majd belõle. Mi holnap intézzük az apaságit, es esküvõ idõ és érdeklõdés hiányában elmaradt.Kép
Puszi,
Timici
timici

Sziasztok lányokKép

19 hét+2 napnál tartok. Korábban a "megint megjöttben voltam én is. Most kezdtelek benneteket olvasgatni.

Lenne egy kérdésem, szerintem ti biztos tudtok segíteni. A dokimnál tegnap jártam, azt mondta, az eddig szedett Elevitet nyugodtan elhagyhatom, mert kevés a babának. Kiírta a Maltofer Folt, és azt mondta, hogy 4 hét múlva menjek vissza. A Maltofert napi 2x1 szemben határozta meg, de csak 10 napi adagot írt fel.

Eltévesztette, vagy csak 10 napig kell szednem?

Ha csak tévedett, kiírathatom a háziorvossal is?

Köszi a segítséget.

Edit
Edith

Lina 8.27'Kép

Kérlek keress magadnak másik nevet, hogy ne keverjenek minket, mert ezt már én használom elég régóta. Én a Miskolc topicba szoktam írni fõleg, de mostanában máshová is. Elõre is köszi!

Egy másik Lina
Lina

Raktam fel új képet a profilomba, ez 37 hetesen készült rólunk. Én kicsit zilált vagyok a képen, de a pocak szerintem jól néz ki.Kép
Timici
timici

Sziasztok lányok!
Engem ért az a megtiszteltetés, hogy megírhatom Nektek azt az örömhírt Kép, hogy:

Hóvirág kisfia, MILÁN Kép január 11-én, 16.45 h megszületett.
Súlya 3000 g, a magassága 53 cm Kép

A baba és az anyuka üzenik, hogy jól vannak Kép.

pussza
Mono
Névtelen

Timici,
Homeopatia patikabol szerintem a legjobb a gazdagreti, itt jo a tanacsadas is, de gondolom nem fogsz odaig elbumlizni! A Terez koruton van ketto is, 22, es 41 szam alatt, de lehet, hogy 21, es 42 (bocsi).
A legtobb helyen a francia Boiron ceg bogyoit aruljak, Gazdagreten a nemet Remedia termekeit. Pici muanyag hengerekben vannak a bogyok, A Boiron-os 374 Ft tegelyenkent, azt hiszem 4 g van bennuk. Hogy meddig eleg, gozom nincs, egynel tobbet nem erdemes venni, legfeljebb az Echinacea, Arnica, Calendula fogy nagyobb mennyisegben.
A homeopatia.lap.hu-n van egy teljes gyogyszertar cimlista, ha ez segit, erdemes elotte odatelefonalni, hogy mikor van tanacsadas, van e a szerbol. Allitolag a Lajos utcai a kozponti patika (meg Zulu irta).
Urtica Urensbol tejmennyiseg novelesre C5-9 jo, a tobbibol C9-30-ig barmelyik okes. Elvileg minel nagyobb a szam, annal nagyobb a higitas, de az "ero" is. ne kerdezd, hogy ez hogy van, tehat egyre kevesebb benne a hatoanyag, megis erosebb a szer a razva higitas miatt. Ez nekem meg kicsit furcsa, de a lenyeg, hogy hat! Meg nem sikerult se magamat, se mast megmergeznem, igaz, meg kezdo vagyok.

Van a Boiron cegnek egy ingyenes kiadvanya, Homeopatia mindenkinek mindenkorra a cime, erdeklodj utana a patikaban, van e nekik. A Zsombolyaiban kaptam kb. ket hete, ott volt (parod a Muegyetemrol be tudna ugrani erte, a XI. ker. Onkormanyzattal van pont szemben)!
Kinel vizsgazik szamvitelbol?

Beszeltem a konzullal, miutan harman elhajtottak, hogy marpedig csak szemelyesen intezhetjuk a beutazasit. Tok arogansak itt a kovetsegen, de vegul is kisirtam, hogy egy meghatalmazassal a ferjem intezhesse a dolgot. A franciaknal 2 levelvaltasbol megusztuk, igy 500 km autozas lesz, de legalabb nekunk nem kell menni! Elhataroztam ugyanis, hogy a 6 het gyermekagyat a szoptatas-szopizas megtanulasara szanjuk, barmi aron, de szoptatni akarok, es addig a sarki boltba nem megyek le, amig nem megy zokkenomentesen!

Zsuzsi
37+1
zsuzsi74

Sziasztok kismamák!

Én még új vagyok itt köztetek és ezúton szeretnék bekapcsolódni a társalgásba.
Magamról annyit hogy 2 év próbálkozás után estem teherbe tavaly októberben. Tavaly elõtt mûtöttek laparral és akkor derült ki hogy endometriózisom van. Lehet hogy valakinek ismerõs a nevem mert sokat írtam a "ma megint megjöttbe".
A lényeg hogy megtörtén a csoda és babás lettem. 14 hetes vagyok és most jöttem vissza dolgozni, mert ki voltam írva mint veszélyeztetett terhes. Hála istennek a 12 hetes Uh-án nem találtak semmilyen rendellenességet a babánál.
Még nagyon az elején vagyok a terhességnek és biztos sok hasznos tanáccsal tudtok engem ellátni.

Puszi

Andy
Andy

Halihó Kismamekok!

Mára már sokkal jobban vagyokKép, aranyosak vagytok, köszönöm a drukkotKép! Szerencsére hatnak a bogyókKép. Voltam reggel vérvételen, doki most is megnyomkorászott, határozottan jó véleménye volt a hasamrólKép. Éjjel már tudtam aludni is, bár bogyóval, de akkor is! Kaptunk egy hetet, az alatt rendezõdnie kell a dolgoknak! Leszter, az a gáz, hogyha mûteni kell a beleimet (ez a végsõ eset, doki szerint tegnap közel voltunk hozzá), akkor elõszõr kiveszik a babát... Jó tudom, most már betöltötte a 28. hetet, nehezebb egy kilónál, és minden egyes nappal nõnek az eséjei, de azért könnyebb odabent megnõni 3 kilósra. Most bizakodó vagyok, remélhetõleg tovább javul a helyzetKép.

Margit, tudom, hogy megnyugtató lenne most egy kis hányás, de hidd el, jobban jársz, ha ezt az "élvezetet" egy az egyben kihagyodKép. Ha majd meg már rugdosni fog a babód, azon izgulhatszKépKép

Maci, remélem nem súlyos a forrázás, jobbulást!

pusszantás!
Zsófi (28+5)
Csucsuka

Sziasztok!

Juhejj, mar kesz is az ebed (illetve reszben meg a sutoben pirul)!Kép A koran keles elonye! De ha a kispapa hazajon a vizsgarol, akkor szerintem meg visszabujunk aludni!Kép

Na visszaolvasok, aztan meg jovok, puszi:

Leszter
27+5
leszter

Zsuzsi,
köszi, akkor utána kérdezek itt nálunk a kiadványnak, aztán ellátogatok este a homeopatia.lap.hu-ra.Kép
A szopizással kapcsolatban abszolút igazad van, a 6 hét az tuti kell, hogy beálljon normálisra a dolog. Drukkolok Nektek! Menni fog én biztos vagyok benne!Kép

A német adminisztráció még talán a mienknél is gázabb.Kép Mindegy majd Apa kocsizik egy kicsit, bár addig sem tud segíteni otthon.

A számvitel vizsga írásbeli, de ha gondolod megkérdezem ki tanította.Kép

Andy,
üdv a csapatban, jó pocakosodást!Kép

Edith,
gratula a pocaklakóhoz, jó gömbölyödést.
Én a terhességem alatt végig szedtem/szedem az Elevitet, sõt a dokim még szoptatás alatt is javasolja. Mellette szedem a MaltoferFolt napi 3*1-et szintén végig a 9hónap alatt és majd utána is. Nem tudom miért csak 10napi adagot írt fel és miért mondja, hogy hagyd abba az Elevitet. Az Elevit neked kell, nem a babának, ugyanis õ elvesz Tõled mindent, ami kell neki, a vitamin neked kell. Mellé pedig egyél sok gyümit+zöldséget is.Kép Nekem a MaltoferFol-ból általában 3 dobozzal szokott felírni, hogy elég legyen amíg újra nem megyek hozzá. Irasd fel a házidokival addig is, aztán majd kérdezz rá a dokidnál.Kép

Zsófi,
örülök, hogy jobban vagy, maradjon bennt az a baba még jó sokáig!!!Kép És az csak természetes, hogy a helyzet még javulni fog.Kép Drukk,drukk,drukk!!!

Momo, köszi az infót és hatalmas gratula Hóvirágnak Milánhoz!!!KépKépKép Sok sok tejcsit és jó egészséget!

Na megyek, mert nem haladok, õrület, milyen lusti vagyok.KépKép Pussza,
Timici
38+4
timici

Hoviragnak gratulalok Milanhoz! Szep nevet kapott a kiskrapek!
Timici,
Sajnos ez a magyar adminisztracio a kovetsegen!!! Szerintem az ilyesmi joreszt az emberek joindulatan mulik, nem a szabalyokon!
Ugy latszik ma le sem szallok a telefonrol, most Dani uj sulijat probaltam intezni, februar 13-14-en hospital az uj suliban, aztan majd meglatjuk...de azt hiszem barmi aron is ,de ott kell maradnia, meg ha nem is erti eleinte a tanitast! Semmi ertelme, hogy eveket linkeskedjen el ebben a "kulfoldi" osztalyban! Csak az lesz gaz, hogy akkortajt nekem nem sok idom lesz odafigyelni, es a ket nap hospitalas utani megbeszelest is legfeljebb telefonon tudom majd rendezni az igazgatoval, az meg megsem ugyanaz, mint szemelyesen.
Mara mar csak hazimunkat tervezek, aztan holnap nekilatok ovodat keresni, es bejelentkezni. Nagyon keves az ovodai ferohely, es ugyan csak betoltott 3 eves kor utan veszik fel a gyereket, bejelentkezni mar joval elotte kell, par eve meg ugy mondtak, hogy amikor megtudod, hogy terhes vagy, mar nem art, ha keresel a gyerekednek egy ovodat, hogy 3 ev mulva felvegyek. Es raadasul meg jo draga is, es alig 2-3 orat van ott a gyerek! De hat 3 eves kor utan kell nemi szocializacios neveles.
Gyurinak vettem hetvegen egy kis Nike sportcipot (hasznaltan persze, 1,50 Euroert), most abban feszit, nagyon tetszik neki, es persze Dani is irigykedik, hogy a Gyurinak bezzeg Nike-ja van!
Vasalni kene! Meg fozni is!

Andy, Edit,
Gratulalok, es jo pocakosodast!

Csucsuka,
Remelem kibirjatok azert meg egy par hetet! Persze legjobb lenne, ha legalabb a 37. hetig bent maradna a picur, es te is birnad! Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj es ne fajjon a pocakod!

Timici,
Ird azt a hazidogat, nem linkeskedunk!!!
zsuzsi74

TimiciKép

Nagyon köszönöm az infótKép
Itt maradok veletek én is, ha nem gond Kép Ti úgyis tapasztaltabbak vagytok már, és rám fér egy-két jó tanács néhaKép

AndyKép

SziaKép Jó újra találkozni Kép Jó egészséget nektekKép

Puszi: Edit
Edith

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, aki írt babaruha ügyben. Tehát Bodyból minél több annál jobb Kép NA akkor holnap felpakolom kipapit és megyünk, mert a Tescoban akciós bodyk lesznek holnaptól, beszerzünk pár darabot a 62-68-as méretbõl, mert mint megnéztem, ilyen kicsi bodykat nem is kaptunk (biztos nagyon használhatatlan állapotban voltak) Viszont megszámoltam összesen 46 darab rugink van a 62-74 méretekben és mind jó vastag és a legtöbbje fehér (na jó van azért közta olyan,ami gyönyörû rózsaszín kis fodrokkal, meg miden) Tehát még beszerzek egy-két vékonyabb rugit is majd, és szerintem elég lesz aegy idõre, ha meg nem lehet még pótólni. Hálózsákról meg kapok szabásmintát, és varrok manónak akkorát, amekkorára szüksége lesz, ha szeretni fogja, ha nem marad a rugi + takaró megoldás.

Kép Hóvirágnak gratula Milánhoz, jó egészséget, és sok tejcit a babának! Kép

Edith Kép
Üdv itt köztünk, jó pocisodást. Nekem is mondta a doki, hogy a 14-16 héttõl már nem érdemes szedni az Elevitet, nekem a Tardyferon Fol-t írta ki. Enyhe székrekedéssel jár ez a nagy adag vas, de megfelelõ mennyiségû õszibarackbefõttel, naranccsal, stb. jól kompenzálható.

Na megyek összedobom magam, mert megyünk 14-tõl megnézzük a Gyûrûk urát. Mondtam a páromnak, hogy "elválasztó sorba" kérjen jegyet, mert nem garantálom, hogy kibirok 3 órát pisilés nélkül, ha babuc nem úgy gondolja.

Tényleg próbálta már valaki közületek, hogy a babát reagálásra bírja? Mert tegnap este a párom elkezdett beszélni a pocaknak, õ meg rugdosott, meg izgett-mozgott rá. Amior abbahagyta a beszélgetést a baba is "csendeben" maradt. Utána újrakezdték. Majd 15-20 percig játszottak így. Kép

Nadine
22+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?